Új privát üzeneted érkezett!

most is itt van a kezemben zsófi és nagyon nyűgös. az idő biztos... Kép óránként kelt éjszaka is. Kép
birolili

Sam
pl innen is tudsz leszedni smilykat:
http://www.mohaa.hu/forum/posting.php?mode=smilies

később még jövök.

Zsombor is nagyon nyügi. semmit sem tudok csinálni tőle. max 20-30 perceket alszik.
patriot

Sziasztok!

Nahát KOB, ugyanezt éreztem én is!!Kép
Dani is tegnap jött haza a mamiéktól (vas. óta ott volt) és tegnap este mi is itt "csodáltuk" a férjemmel hogy mennyit változott, hogy miket mond, mennyi mindent tanult... okosabb lett és pufibb az arca (mami gondolom egésznap etette Kép )

Azt mondjuk tegnap spontán közölte, hogy "a papa nem jól vezet, mindig elfelejti becsukni az ajtókat és nem figyeli a többi embejeket". majd leesett az álunk, hogy jutott ez eszébe. Aztán megkérdeztük a mami hogy vezet? Hosszas gondolkodás után rávágta: " Egy kicsit jobban" Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

csoda álunk pont ma nem nyügi ákos reggel felkelt egy 1/2 órát elnézelődőtt utánna kihoztam a nagyágyra ott még egy órát du,ált utánn evet tizorai gyümit és most egyedül elaludt de nagyon nagoyn régen volt ilyen napounk

Kép

Kép

Kép
roz23

Szép napot,

Patriot,
köszi a linket a smiley-król, meg az infot a szocpolról, asszem megpróbáljuk.

Nana,
még a haja színe is mintha megváltozott volna Kamillának,olyan furi volt. Jókat mond Dani is, jegyzetelitek? Később jót lehet nevetgélni rajta...

Roz,
ügyesedik Adri is, ilyen egyedül-szállok-ki-a-vízből dolgot Kamilla is mostanában csinál, amikor nem tudok olyan gyorsan érte menni a kádhoz Emese miatt. Hiába, "nemsokára" felnőnek Kép Kép

Csináltam egy táblázatot, ezekre az adatokra gondoltam, akinek kedve van, töltse ki. Ha van még ötletetek, írjátok bele, összerakom őket!
<!--attachment: babanet_tagok-270590.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*15.9**babanet_tagok%2exls --><center><pre>
Kép
babanet_tagok.xls (15.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Puszi

Kép

Kép
kobudo

Jaj, elfeledtem, hogy e-mailen küldjétek vissza, ha lehet, cím a profilomban!

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Lina: köszi a tájékoztatót!!
Akkor én utánad megyek 1 héttel a Bérci Ildihez pont 19 hetesen. remélem nekem is meg tudja mondani, hogy f/l lesz. Én mondjuk úgy érzem hogy fiú.

Parriot: némileg megnyugtató, hogy akkor ez valamennyire normális, mármint a bőgicsélés.
Igazából nekem jó lenne a kedvem csak a munkahelyemen ér egyedül stressz, úgyhogy ha elmegyek táppénzre akkor bízok benne hogy nem lesz több sírás. Szerencsére a párom mindig meg tud nyugtatni.
Amúgy neked milyen problémád volt??

KépKép
erszényes

Sziasztok!

amennyire tudtam, visszaolvastam, amit írtatok, mert nem látok semmit. Elmentem szemészetre, hogy nézzék meg, szülhetek-e rendesen, mert 3 éve műtötték a szememet, persze ezt csak úgy tudták megnézni, hogy kitágították a pupillám. Nagy élmény, de legalább minden ok. Szerencsére írni tudok anélkül is, hogy látnám, mit csinálok:-)

Erszényes,
a sírásra visszatérve: én hétfő este jártam úgy, hogy néztük a férjemmel a tv-t, semmi extra nem volt benne, talán a Győzike show reklámja, vagy valami hasonlóan fontos dolog, és egyik pillanatról a másikra nekiálltam zokogni, de hogy miért, azt nem tudom, csak azt éreztem, hogy nem tudom visszatartani. Tartott vagy öt percig, aztán meg azon aggódtam, hogy nem-e a babival van valami, ami ezt kiváltotta belőlem. Olyan tehetetlennek éreztem magam, de se előtte, se azóta nem volt ilyesmi.

Ha estére látok, majd még benézek:-)

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina: jobbulást a szemednek!!
Megnyugodtam, akkor csak a hormonok játszanak velünk. Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

neki fogok harmadjára.
Tök hosszút írtam egyszer áramszünet-10másodpeces- utána meg Hanna nyomott el valamit és minden írás elröpültKép
Tegnap viszonylag jó volt az éjszaka, remélem ez így is marad.
Sajnos a felfázásom nem javult így a dokim azt mondta hogy az érdekemben ír ki antibiotikumot és addig nem szopiztathatok.
Nem tudom mennyi idő lesz remélem nem sok.
Addig is majd kifejem csak attól félek hogy egy hét után ha megint próbálom szopiztatni akkor majd nem kell neki.

Bogi nagyon kis buta volt tegnap.
Állandóan hisztizett neveletlen volt és már kezdett kiakasztani vele.
Nem sokszor fordul elő velem hogy elveszítem a türelmem de tegnap rácsaptam a fenekére.
Mintha direkt csinálná hogy felhúzza az ember idegeit és azt nézi meddig mehet, hol a határ.

Remélem a táblázatot jól küldtem el....

Ma még jövök, remélem sokat írtok!

Kép

Kép
samchee

Sam,

Forró, de tényleg forró fürdő! + Meleg törölköző has köré, egésznap! (nagymami "receptje")
Nekem sajna 17 évesen petefészekgyulladásom is volt és nagyon hajlamos vagyok a felfázásra.Kép

Kob,
Bocsi, de én csak év, hó-ban adtam meg

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok,

köszi aki kitöltötte a táblázatot! Aki még nem, annak csak annyit, hogy a napokat nem muszáj kitölteni, azt majd függvénnyel csinálom meg!A többiektől bocsi a számolgatásért... Kép

Kép

Kép
kobudo

Kob, én ehhez tök béna vagyok, töltsem le, töltsem ki sé úgy küldjem el a címedre vagy mi? Hiába na, ez kimaradt a taníttatásomból, majd reklamálok már érte a szüleimnek KépKép!

Sam, sajnálom a felfázást is, meg hogy antibiotikum kell ellene, nem tudott olyat adni, ami mellett szoptathatnál? Valami még eszembe volt éjjel Veled kapcsolatban, de hus, elfelejtettem, bocs Kép. Tényleg, az egérrel mi lett?

Képzeljétek ma kaptam egy fotelt, mármint vettük a Tescoban, relax fotel, és végre éjjel és hajnalban nem a nyomi műanyag székben kell szoptatni Kép! Annyira örülök!

Patriot, mire olvastam tegnap az üzeneted, addigra épp befaltuk az összes aranygaluskát! Hú, nagyon fini volt( bocs), és tök egyszerű, most csináltam ám először.

Lina, Erszényes, ez a hormondili még csak rosszabb lesz, főleg a szülés után KépKép! Jobb, ha már most felkészítitek Apát!Kép

Roz, mi ez a golf?

Lili, Kobhoz csatlakoznék, vedd fel Zsófit, amikor csak igényli, tényleg nem lehet elkényeztetni, meg felszoktatni, ez egy hülyeség. Hanci is nagyon sokat volt a kezemben kb. 3 hós koráig, aztán mostmár tök jól elvan magában is jóideig!

Nana, képzeld 1 perccel utána elaludt ám tegnap, szundikált 40percet, vsz a fáradtság is közrejátszott a sírásban. Dentinoxra azt mondta a férjem, h hülyeség, de van ilyen (mert én mondtam), majd aztán ha Õ találja ki akkor megvesszük, ilyen Kép. Viszont van vmi ujjra tehető fogkefe az tetszett Neki. A mostani Kismamában van mindkettő épp Kép.

Bea-ék jó utat, kellemes hétvégét!

Syg? Mino?

Kép
seriff

KOB MENT A MAIL ÉN NEM SZÁMOLGATTAM :D EZ NEKEM MA (IS ) MAGAS :D

SAM

SAJNÁLOM HOGY BETEG VAGY GYÓGYULJ MEG MINÉL HAMARABB

SERIFF
GOLF SIGORÚAN INFORMATIKUSOKNAK TELJESSEN KÍNÉLÕ FORMÁBAN SZÁMÍTÓ GÉP ELÕTT PEPSI TWISTEL ÉS PIZZÁVAL NA MEG PERSZE HAJALIG :D :D TUDOD NEKI KEZ JÁR

BEÁÉK
AGYON VIGYÁZZATOK MAGAROKRA VELTEK ÁLMODTAM Kép

LILKE
SZERINTEM SEM TUDOD ELRONTANI MOST MÉG OLYAN CSÖPP MÉG

IRNI AKARTAM MÉG BE MEG JÖTT A NIKI BABYM GYHOGY HÚZOK ÜDVÖZÖLNI Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz!
Voltam a suliban. Lefotóztam Laca karját, és vittem magammal a képet. Az igazgatóh-val sikerült beszélnem. Nagyon készséges volt! Rögtön intézkedett, és köszönte, hogy szóltam. Szünetben ostromolták Lacikát a hetedikesek (a támadó is hetedikes volt), hogy szóljon, ha gond van, majd ők megvédik!! Egyébként amíg az ig.h-ra vártam olvastam egy kiplakátolt rendőrségi felhívást, miszerint van egy kifejezetten erre az esetekre létrehozott csoportjuk. Mondtam is a suliban, ha nem sikerül megfékezni a kis mókust, akkor fordulok a rendőrséghez. Nagyon bíztattak, hogy erre semmi szükség nem lesz, megvannak az eszközeik.

Sam!
Nana nagymami receptje tényleg hatásos. Én is mindig így gyógyulok!!!

Kobodu!
Elküldtem! Tök jó, hogy előbb elolvastam, hogy nem kell kiszámolni! Huh ezt megúsztam. Zsombi könnyű, de Laca&#8230;. Hát elmatekoltam volna egy csöppet.

Erszényes!
Én a 28 hetes uh-n akadtam fenn! Alacsonynak találták Zsombor BPD-jét. Kérdeztem az uh-n , hogy az milyen problémára utal? A Zsófinál voltam, és az vigyorogva közölte, hogy így még nem lehet eldönteni, hogy szellemi, vagy értelmi fogyatékos-e a baba? Gondolhatod mit éreztem. 30 hetesen be kellett vonulni a korházba. Minden nap szívhang,+ 4-5 naponta súlybecslés. Egy alkalommal nem lett "jó" a szívhang, így 31hetesen szülőszoba, terheléses vizsgálat. Akkor rendesen megijesztettek. Közölte a nővérke, hogy nem jellemző, de megindulhat a szülés. Zsombi akkor kb. 1500 g volt. Megúsztuk. Végül még 2 hétig vizsgáltak, majd azon kívül, hogy Zsombort nagyon picinek találták a terhességi korhoz képest, hála Istennek nem találtak semmi komolyabbat. Szigorú pihenésre ítéltek, és 3naponta kellett kontrolra járnom. Végül Zsombi 39. héten, teljesen egészségesen 2850g-mal megszületett. És ez a legfontosabb.

Valaki említette, hogy a babája szintén hasfájós, és orvosi javaslatra gyümizni kezdtetek 6hetesen. Az érdekelne, hogy ez enyhítette, vagy elmulasztotta a pocifájást, vagy gyorsabban túljutott rajta?????
patriot

hüp-hüp elvitte anyukám a lányokat lajosmizsére csa estére jönnek addig kettesben leszünk ákival Kép

és "unatkozunk " Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

sziasztok

sokra nincs időm....gondolom megértitek.most nem szólok a témákhoz,nincs időm visszaolvasni.
Hétfő óta itthon vagyok, de nem volt még időm s erőm sok mindenre.
gondolom roz írta, hogy meglett Benedek császárral.sajnos nem tágultam és a mafgzatvíz is kakis volt(sajnos erre semmi nem utalt)
így múlthét szerda du. 16.02 kor megyszületett a fiamKép
a részleteket később: de a bepa:benedek albumba rakok pár képet a kis Nagyról. remélem mindenki jól van.
még annyit, hogy tejcsi van, de fejni nem maradKép
Puszika
Gabi és a 9 napos Benedek

KépKép
KépKép
bepa77

Patriot,
Az én voltam és enyhitette de el nem mulasztotta.
Szélcsőt vettél már? Az tényleg hatásos, megkönnyiti a babapocit

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Bepa, megnéztem Benedeket, nagyon aranyos, gratulálok!!!

Kob, küldtem a táblázatot, remélem átért. Nekem számolj légyszi hátralévő napokat!!! :-)

Sam, én már úgy írok a babanetre, hogy ha hosszabbra sikerülne, akkor mentés előtt gyorsan Ctrl+C-zem amit írtam, hogy ha elszállna, akkor csak egy mozdulattal vissza tudjam tenni.

Patriot, én jövő héten megyek a 28. hetes uh-ra, igaz már 30. hetes lesz:-) Mivel 25. héten nézték, azt mondták, elég lesz a 30. héten jönni. Nem is gondoltam, hogy még ilyenkor is lehetnek gondok. Lilit mondjuk mindig kisebbnek mérik 1-2 héttel, mint amennyi (kivéve a hasát, lehet, hogy van köze apának hozzá...:-)).

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gratula Benedek babához!
Végre már ő is köztünk van.

Voltam dokinál és nagy körbetelefonálás után (urulógus, gyerekorvos) talált olyan gyógyszert amit lehet szopi alatt is szedniKépKép
Most csak ennyi megyek babázniKép

Sziasztok!

Kép

Kép
samchee

Sam, ez szupi!Gyógyulj gyorsan!

Lina, pocak Kép.

Bepa,szia, gyere amikor tudsz, de inkább pihenj sokat!

Syg, éljen a ma 4hónapos Leona!

Kép
seriff

Szia BEPA!

De jó hogy bejelentkeztél! Kép

Benedeket megnéztem (mármint, sajna csak képeken) nagyon szép babafiú.Kép Remélem jól van. ha majd időd engedi, gyere és írj nekünk rólatok!Kép

Seriff nagyon profi, igy tudja hogy Leona ma 4 hónapos. Kép

Syg, megint kicsit elveszve...Kép azért majd egy-két friss fotóval kárpotolhatsz minket. Kép

Lina, aztán beszámolni ám mi volt az UH-án!Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana, hát persze, hogy beszámolok, sőt, felteszem majd a legújabb sztárfotót is az albumba. Már vasárnap hazamegyek (megkaptam az autót!!!), hála a banknak, hétfőn mehetek a földhivatalba újra, és maradok akkor már szerdáig. Tényleg, vigyem a katalógusaidat??????

Seriff, Lili a 24 hét 3 napos ultrahang adatai alapján olyan 23 hetesnek felelt meg, egyedül a pocakja 26-nak, na jót is nevettünk rajta, meg mindenki, akinek elmondtuk. Lehet, hogy most már a 30. héten 34 hetes pocakja lesz? Nem is a fejét lesz majd nehéz megszülni, hanem a pocakját:-)
Ja, amúgy szurkoljatok, hogy a méhlepényem már jó helyen legyen, mert ha nem, akkor aztán mindegy, hogy milyen nehéz megszülni a pocakját, úgysem hagyják:-(

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
Törekedj arra, hogy a Bérczihez kerülj. Õ tényleg profi. Amikor ő vizsgált, mindig értetlenkedett azon, hogy beutaltak. Azt mondta, hogy kicsi, de arányos, és ennyi.

Bepa!
Megnéztem a fotókat. Nagyon csinos kismama voltál. Gratulálok a gyönyörű babucihoz. Jó egészséget, és sok tejcsit!

Nana!
Zsombi jövőhéten lesz (7-én) 3 hónapos, és mintha enyhülne a helyzet, így még nem vettem szélcsövet, de ha visszaesést tapasztalok, akkor tuti kipróbálom. A gyümölcsöt azért kérdeztem, mert a doki nálunk is javasolta. A védőnő viszont azt mondta, hogy várjuk meg a 4. hónapot. Most légy okos. Én adtam ma Zsombornak almát. Eddig no problémó, remélem most már megúsztuk. milyen gyümölcsöket lehet még adni ennyi idős korban???

Kobodu!
Hogy haladsz a táblázattal?? Már nagyon kíváncsi vagyok.

Kép
patriot

Szép estét Mindenkinek!
Lina,
mókás doldog ez az uh, még a méregetés okés, de a súlybecslésnek csak nagy fenntartással hittem, igazából csak kismama-riogató...

Patriot,
íme a táblázat, amit eddig tudok. Kiegészítettem a nevekkel, amikre emlékszem, előre is bocs mindenkitől, akiről eseleg megfeledkeztem.

Seriff,
a táblázatot úgy tudok kitölteni, hogy rákattintasz, a gépeden az excelben kitöltöd, majd a mentés máskénttel elmented valahová. Ezután elküldöd a címemre, amelyik a profilomban van, vagy a bodohkukaccitromail.hu-ra. Okés?

Bepa,
üdv itthon! Pihenj sokat, sokat szeretgesd Benedeket! Nem baj, ha nem tudsz fejni tejcsit, ha sűrűbben kérne enni, szoptasd gyakrabban, 1-2 nap alatt több lesz a tejcsi, meglátod! Kitartás!
Nagyon helyes, magas homlokú legénykétek van!
Kép

És a táblázat:
<!--attachment: babanet_tagok-270981.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*17.9**babanet_tagok%2exls --><center><pre>
Kép
babanet_tagok.xls (17.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Szép álmokat!

Kép

Kép
kobudo

Patriot,
hozzá megyek, a magánrendelésére, így biztosan őhozzá kerülök:-)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Egyszercsak majd visszaolvasok ...
Mostanában nem megy!

Roz Drága:
Köszönöm az emilkét! Röviden leírom lejjebb, hogy miért is nem jelentkeztem..Kép

Lil
Édes vagy, hogy felhívtál! Nagyon jól esett, a hét eleji smsed is! Nagyon köszönöm!!!! Kép

Most is sirdogál Bálintkám.. Görcsöl a pocikája..
Kép Kép

Szal a lényeg:
Bálintka éjszaka jól alszik (1-2 kivételllel, kb 20:00-tól hajnal 4-5 óráig egyhuzamban. Aztán felkel enni, és utána már csak max 6:30-7:00-ig aluszkál, de akkorra már kezdődnek a pocó görcsök! (mindig nagyon bezabál hajnalban..Kép Kép, és büfiztethetem én...
Aztán egész nap ébren van! Enni kb 3 óránként eszik, utána esetleg 15-40 percre beszunnyad, és kész! Végig foglalkoni kell vele! Ének-vers-nézelődés-zörgés-simikézés...
Egyszerűen nem engedi hogy bármi mást csináljak! Ha elmegyünk valahova, pl: boltba, vagy orvoshoz, akkor nagyon jó. Totál elvan a kendőben, vagy a kengurúban! Nézelődik, esetleg beszunnyad.
Amióta nincs a kengyel rajta, azóta annyira gyorsan fejlődik! Ezt Seriff is megírta annó.. Rengeteget vigyorog! Édesen gagyarászik, és sokat nevetgél. Főleg a pelenkázó az imádott helyszín! A tetőablakon át látja a diófa levelinek játékát, nincs rajta a pelus, és mindig átsimizem, masszírozom a kis testét. A sok tappancs pusziról és simikéről már nem is beszélve! Imádja! Mindig felhúzom a zenélő forgót, aminek a zenéjét imádja, és úgy rötyög rá...Kép Kép Kép

Nana
Nagyon sokat gondoltam Rád! Gyakran játunk mostanában a első, ismeretlenül találkozott helyünkön! (na ez aztán a megfogalmazás..Kép
Mindig körbenéztem a gyógyszertár-rendelő körül, hátha ott vagytok valahol Danival a környéken..
Ja, a szélcső: nekünk nincs szükségünk rá. Bár tényleg nagyon haszos dolog, de nem a mi esetünkben! Bábikám ugyanis olyan jóízűeket pukizik, hogy egy férfi ember is megirigyelhetné egy nagy adag bableves után! Kép Kép Kép
Kaksi is van bőven! Tehát a szelekkel, szorulással semmi gondunk! Csak amig a pelusba landol a kaksi, vagy a puki, addig vannak görcsökKép
Bábi nem eszik mást anyatejen kívül, és az orvosaink sem javasolták, hogy bármi mást is adjak neki. Tehát gyümilevet sem...
A héten betöltöttük a 14. hetet! Jövőhéten kedden meglesz a 3 hónapos oltásunk is!
Csináltam sok fotót mostanában, és mindig fülembe cseng Nana kérérse ez ügyben, de a wincsim megtelt, és még nem volt idő,. hogy helyet csináljak.. Nem fogjátok elhinni, mennyit változott a Kispasi!! Kép Kép
(ja, és kopik, és egyben jön az új hajacskája Pumuklinak!)

Most megyek, mert megint görcsölünk.. Adok neki egy kis Gripe Watert.. Egész jó. Lillácskától örököltük! Kép Kép

Ma szüretbe megyünk a barátainkhoz Csongrádra! (Seriff: szintén fiatal fogdokiKép Kép
Ez azt takarja, hogy a barátunk szülei nagyon szeretnek bennünket, és kérték, hogy legalább Bábit mutassuk meg, és a szüreti torra menjünk! Mert bizony ott, akkor eszméletlen zabálás van!!! Isteni kaja hegyek!!
Ja, közben szerintem Andrisom elmegy motorozni.. Fogdokit annó megfertőzte motorozás ügyileg az én párom, és mivel Papuszomnak most nincs gépe, így Fogdoki enurójával megy el egy kicsit dühöngeni a dombokon.. De az is lehet, hogy a sport gépével nyomul egyet! Hagy élvezkedjen!! Úgyis éjjel-nappal melózik!

Bepa
Gratulálok, és nagyon sok puszi Nektek! Bent voltam a kórháznban a barátnőmnél, és felhívtam Rozt, hogy tudja-e a számod, vagy hogy mondja már meg a vezeték neved... Meglátogattalak volna! De sajna nem jött össze! Nem jól koóperáltunk Rozzal...
Kép

Most rohanás, Bábi sír! Megyek megtornáztatom szerelmetes Kisfiam!

Millió puszi

(egyik éjjel majdcsak elolvasom az utóbbi heteket...)

KépKép
mino

Sziasztok!

Mino, de jó hallani Rólatok! Kép a görcsök miatt, de egyszer csak elmúlikKép!Jó mulatozást a szüreten,de csak óvatosan a musttal, nehogy idő előtt kiforrjonKép!

Sam,megvan, a gyomrod fáj még?

Kob,okés még ma megpróbálom kitöltve visszaküldeni,csak most mennem kell, mert a friss reggeli pelus teleszaladtKép!

Azért egy képet még dobok!Kép

Kép
seriff

Hello Seriff!

Látom imádott kis Hannám engem akar! KépKép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Puszi mindenkinek! Rengeteget írtatok, de most sajna nem tudom visszaolvasni. Az én lánykámnak is vannak "nehéz" napjai, amikor semmi sem jó és végig csak kézben lenne. Néha annyira túlfárad, hogy amiatt nem bír elaludni. Ilyenkor hagyom egy kicsit sírdogálni, aztán megvigasztalom és visszarakom az ágyába. Hát általában a 3., 4. sírdogálás után elalszik.
Éjjel nincs rá panasz, mert mióta hason alszik, azóta este fél nyolctól hajnali fél kettőig egyhuzamban alszik, igaz, utána már sűrűbben ébred.
Nem nagyon tudom elhinni, pedig kétszer is lemértem, de ha minden igaz, akkor egy hét alatt fél kilót hízott. 3 kilóval jöttünk haza múlt szerdán és most szerdán volt 3,53 kg. Bár hozzá kell tenni, hogy a három kilót a kórházban mérték és nem mi itthon. De a lényeg, hogy láthatóan hurkásodik Kép. Kiváncsi vagyok mit mutat a mérleg jövő szerdán, az már hitelesebb infónak tűnik majd.
Fiúk ma a mamával és papával kirándulnak, csak este jönnek haza. Remélem nem fog esni az eső.
Bepának nagy gratula Benedek babához. Pont akkor született a kicsi, amikor mi jöttünk haza a kórházból. Egyébként melyik szobában voltál Bepa a 301-ben vagy a 302-ben?
A táblázatot kitöltöttem és elküldtem, remélem megérkezett.
Sajnos most nem tudok többet hozzászólni, de igyekszem sűrűbben jönni, ha engedi a kisasszony.

Sok puszi mindenkinek.
balim

Lili!

A mai Petőfi Népében benne vagyunk. Kép
balim

Sziasztok,

Kob, elment?

Nana, igen Kép!

Balim, üdv ottho,és közöttünk újra!

Patriot, nálunk az almától olyan "illatú" a pelus, h......Kép. Egyébként még barack és meggy,ami adható, de inkább6 hótól, ill. tápszeres táplálás esetén 4tőlKép. De ahogy jónak látod, és vannak a témában sokkal tapasztaltabbak itt,mint én Kép!

Kép
seriff

Sziasztok!

Mire végigolvastam, amit írtatok, el is felejtettem, kinek, mit akartam írniKép

Patriot, cumink nincs, nekem nagyon nem szimpi. Megpróbáltam, amikor nagyon kétségbe voltam esve, de Manókám csak nézett rám, hogy mit akarok én ezzel a hideg gumival, neki meleg cicike kell, amiből tejecske jön. Szóval nálunk se cumi, se cumisüveg.
Meg sztem akkor is felébredne, ha cumizna, csak akkor a cumit kellene a szájába dugni, nem a cicit.

Erszényes, TGYÁS,GYED,GYES témához annyit tennék hozzá, hogy a TGYÁS a fizu 70 %-a és nincsen maximálva, csak a GYED.
Én nem dolgoztam onnantól, hogy megtudtam, terhes vagyok. Áldom az eszemet érte! Így nem volt semmi stressz, semmi korán kelés, akkor pihentem, amikor szükségét éreztem... És biztos vagyok benne, hogy nem Leo 3 hónapos korában készültem volna ki, ha terh. alatt dolgozok, hanem sokkal korábban.
A táppénz csökkenti ugyan egy picit a TGYÁSt és GYEDet, de nem sokkal.

Seriff, az én GYED igénylésemet Robi bevitte oda, ahol intézik és már el is van intézve. Add le minél gyorsabban, különben csúszni fog a folyósítása.
Az almát sztem főzd meg, emészteni is könnyebb úgy.
Tegnap este éppen arra gondoltam, hogy úgy ennék aranygaluskát, csak fogalmam nincs, hogy kell csinálni. Na meg Leo úgysem engedné.

Nana, azért tudjuk pontosan Seriffel a babák szülinapját, mert 15 nap van közöttük.
Gyógyuljatok meg!
Képet nem tudok többet csinálni, mert tele vannak a kártyák. Elő kellene hívatni a képeket.

Lili, csatlakozozok Kobudohoz és Seriffhez, ne hagyd sírni. Sztem az kegyetlenség. Amíg nincsen öntudata, addig úgysem lehet "elrontani". Na meg kit kényeztessen az ember, ha nem a gyerekét?

Kobudo, táblázatot ki fogom tölteni, ha engedi Manó.

Roz, kutyushoz mit szóltak a lányok?

Sam, jobban vagy?

Mino, Leona is ezt csinálja. Egész nap vele "kell" foglalkozni (mosogatás, főzés, takarítás...meg csak vár és vár, sajnos megvár), ha meg elmegyünk vhova, akkor csak nézelődik a kendőben, még enni sem kér.

Helyzet nálunk változatlan, éjjel 8* ébredt fel, igaz, ebből 4* fél 8 és 11 között. De a maradék 9 óra alatti 4 ébredés is sok sztem egy 4 hónapos babánakKép Hát még nekem. És ilyenkor csakis anya jó, hiába kelne fel hozzá apa, csak cicin alszik vissza. Kemény 3 perc alatt. De akkor ugye én már felébredtemKép
Az előbb elkezdett fúrni a szomszéd, Leo éppen aludt. Hát nem sokáig. Most itt énekel mellettem, de alig várja, hogy felvegyem.
Fűtés nincs, majd' megfagyok. A hősugárzó meg csak úgy pörgeti a villanyórát.
Költözni akarok, ott nem fogja a szomszéd a mi falunkat fúrni és jó meleget lehet csinálni.
Na megyek, felöltöztetem Babát, meg én is felöltözök. Még mind a ketten pizsiben vagyunk.

Kép
sygnum

Sziasztok! csak beleolvastam, de látom én még nem is panaszkodhatok a 10 napos Benedekemre: este 11-hajnla 4.45-ig aludtKép azóta fél 7 és 10 valamint 12.30-kor kelt. délelőtt és du. is nézelődget. A szelek és a kaki nálunk is probléma, de tűrhető:most egész kipihent vagyok, de ma jön a rokonság íyg tuti nem fogunk pihenni....lépek mert sírunk

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Végre már a gyógyszer kezd hatni és jobban érzem magam.
Sajnos a gyomrom még fájdogál néha és a dokim egy tükrözést javasol ha egy két héten belül nem csillapodik a diéta hatására.
De amikor olyan finiket kell főzni meg sütni apáéknak hogy diétázzak?Kép

Seriff!
Hanna nagyon édes még mindígKép
Annyira szép hosszú ujjacskái vannak nem zongorista lesz?Kép

Mino!
Örülök hogy jól vagytok a pocak fájást leszámítva.
Nagyon édes lehet Bálcsi amikor gügyög ..
Nettel minden oké nálatok?
Jó motorozást Papuszodnak és jó mulatást!

Syg!
Ismerem ezt az érzést amikor csak anya a jó.
Nálunk napközben Hanna nem foglalkozik velem ha apa itthon van. Akkor élik a világukat ketten és annyira egymásra hangolódnak hogy szinte észre sem veszik ha van ott valaki.
De este már csak anya jó meg éjszaka is.
Nálunk is megvan még az 5-6 ébredés és mostanában alig akar vissza aludniKép

Balim!
Ha fél kilót hízott az igazán nagyon jó.
Akkor biztosan nagyon kiegyensúlyozott és nyugis a babucid..

Nana!
Hogy vagytok?
Dani is nagyon beteg lett?
Remélem hamar meggyógyultok mind ketten.
Gondolom akkor nem lesz mostanában böliKép

Kob!
A táblázat sztem nagyon jó lett.
Lányok hogy vannak?
Szombaton jöttök?
Hány órára kell menni?

Patriot!
Megtaláltam az oldalt amit írtál.Köszi, tényleg nagyon jók vannak rajta.
A gyümiről csak annyi hogy sztem mindenki másképpen gondolja hogy mikor adható.
Ha szted a szopi miatt még nem szükséges akkor ne adjál.
Ha igényli akkor szerintem alma főzve vagy pedig eleinte gyümilé.
Mi így kezdtük és utána kipróbáltuk a sütőtököt és azt imádja minden formában.
Igazából nem tudom sztem még az őszibari esetleg de az nem bizti hogy lehet, bár négy hónaptól adható. Próbálj meg zöldségeket is mert akkor nagyon megszokja a gyümit és nem fogja elfogadni a zöldségeketKép

Írjatok sokat

Kép

Kép
samchee

Hát senki sem jár erre délután?Kép

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Végre gépközelbe jutottam. Délelőtt voltunk vásárolgatni, vagyis még mindig inkább nézelődni, de azért vettünk egy babakádat (na jó kettőt, egyet anyuékhoz, egyet otthonra:-)). Holnap megyek Kecskemétre, így haza tudom vinni.

Sam, osztozok a gyomorfájásodban, csak tudnám miért van. Tegnap és ma, ha nem teljesen kihúzott állapotomban vagyok, hanem lehajolok valamiért, vagy leülök, akkor annyira fáj a gyomrom. Remélem csak Lili nyomja, mert egyébként bennem marad minden kaja. Csak újra fogytam egy kilót. Szerintetek örülni fog a doktorbácsi, hogy így 7. hónapban -3 kilónál járok az eredeti súlyomhoz képest???

Tényleg, ma nagyon házias voltam: főztem ebédet, hirtelen ötlettől vezérelve, eredetileg csak az volt a terv, hogy a mélyfagyasztott szilvalekváros derelyét megcsinálom, aztán székelykáposzta lett belőle.
Meg sütöttem sütit. A szeptemberi Kismamában van egy szilvatorta recept, már másodjára sütöttem meg, nagyon fini, igaz most szilva helyet meggyes-őszibarackos lett:-)

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nem volt net du.

Képzeljétek, Manó 3 órát aludt délután, igaz 1* felébredt, de a cicijén rögtön visszaaludt.
Én meg végre olvashattam.

És van fűtésKép

Sam, Leonak nappal is csak akkor jó apuci, amikor játszanak. Egyébként aja, aja, aja. Így szokott sírniKép
Mázli, hogy Leona visszaalszik 5-10 perc alatt éjjel, így ha még iszok, wc-re megyek, akkor is csak 20 percig vagyok "talpon" (fekve szopik). Visszaalvással már nekem is vannak gondjaim, mint Leonak. Ez a legfárasztóbb az egészben. Na meg amikor a férjem elkezd horkolni és őt kell simizni, amíg el nem alszik rendesen. Õ meg reggel semmire nem emlékszik, azt sem tudja, hányszor keltünk fel, keltünk-e egyáltalán. Remélem a többi babóca az ő alvókáját örökli!!

Kobudo, kitöltöttem a táblát, elment?

Seriff, akartam Neked írni még, de nem tudom, mit.
A fogam rendben van, elmúlt az érzékenység.
Ujjra húzható fogkefe nekem is tetszik.

Még vmi. Leona nem akar enniKép Nem tudom, mi van vele. 3/4 1-kor evett, azóta nem akar.

Kép
sygnum

Mino!
Dettó ugyanígy zajlik nálunk is miden. Mintha csak én írtam volna. Megnéztem a fotókat. Nagyon szép baba, és mekkora hajacskája van. De az eleje nagyon szívszorongató. Miért indult be olyan korán a szülés??? A zenélő forgó nálunk is nagy siker. Apának ki is simultak a ráncai a pénztártól való távozás után, amikor látta, hogy Zsombinak mennyire tetszik. Persze nem volt egy nagy összeg, de apának minden drága, ami 500Ft-nál többe kerül, és nem horgász cucc.

Aki kitalálta hogy a babák alvásigénye nagy, az tévedett! Reggel 5 óta összesen ha 3 órahosszát aludt Bombi, akkor sokat mondok.

Seriff!
Hannácskának milyen gyönyörű szemei vannak! Jó lenne, ha Zsombornak barna szemei lennének (apának barna, Lackónak+nekem kék) igaz az, hogy 6 hónapos korig változhat?
Egyébként Zsombi fifti-fifti alapon kap tejet+tápszert. Azért hajlok a gyümölcs felé, mert kb. 1hete kezdte, hogy szopizásnál (mindegy, hogy cici v. üveg) nyugtalan. Össze-vissza jár keze lába, kiköpi, és alig eszik. Van olyan, hogy egész nap összesen 650 g-ot fogyaszt, pedig 6kg. Több lenne az adagja. Nem tudom, hogy baj-e, mert közben meg nő. Az almát szívesen bekajcsizta.

Most is itt ásítozik a kezembe, de ha leteszem, akkor sír.

Balim!
Gratulálok a pici lányhoz. Tejcsi van? (biztos,ha ennyit hízott) És ez az esti maratoni szunya, tök jó egy ekkora bébitől.

Syg!
Murphy-törvény, hogy a szomszéd akkor kezd fúrni, amikor a babád nagy nehezen elaludt. Ez nálunk is így megy.

Sam!
Örülök, hogy jobban vagy! Sütőtököt hogy kell elkészíteni??? Még egy link: http://www.smily.at/smily/.
patriot

Lina, ha a baba fejlődik, sztem nem nagy gáz, ha nem híztál. De ez most komoly, hogy fogytál? Ilyen is van?
Na én sem híztam sokat, de fogyni...hmm

Kép
sygnum

Syg, láttam a talis képeiteket, nem tudom, hova tudtál volna már fogyni:-)

Na a lényeg, hogy nekem azért volt miből. Soha nem voltam se túl vékony, se túl kövér, de azért mondjuk 10 kilóval kevesebben jobban éreztem volna magam. Jó pár éve egymástól függetlenül a nőgyógyászom meg a kozmetikusom is azt mondta, hogy nekem valószínű terhesnek kell lennem, meg szülnöm ahhoz, hogy ez meglegyen, mert annyira lassú az anyagcserém. Ha meg ugye babi bennem van, ő elveszi belőlem, ami neki kell, és ha én is egyben akarok maradni, akkor be kell indulnia. Úgy látszik, igazuk lett. Még nem is tudtam, hogy terhes lettem, de rohamostan fogyni kezdtem, és a 7. héten már -6-nál jártam. Na most ebből sikerült már 3-at visszahízni. Azt is csak a 22. hét körül kezdtem el. Annyira nem bánom, csak nem szeretném, ha a babira lenne negatív hatása. Szerdán végre újra láthatom, és akkor úgyis kiderül minden. Már nagyon várom!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Bal kéz= pötyögés, jobb kéz=Bábi! Kép

Köszi az kedves üdvözleteket!

Sam
Rémes lehet ez a gyomor dolog! Jó pár éve gyomorfekélyem volt, de az már a múltté..Kép
A tükrözés isteni dologKépKép Remélem nem lesz rá szüxég, inkább iziben megyógyulsz!!!!!! Oké?!? KépKép
Nana
Remélem már Ti is kilábaltatok a nyavalyákból!!
Útálok hosszú ideig betegeskedni! még 3-4 nap elmegy...
Lassan megérkezik az évi szokásos influ elleni oltás. Szerintetek szopcsi mellett is be lehet adatni?? A napokban ezen tanakodom... hogy az antigén-antitest reakció bekavarhat-e Bábikám alakuló immunrendszerébe?!
Seriff
Annyira irigyellek, amikor írod, hogy mit főztél...meg a többiek is..mit sütöttek?.. Kép Kép Kép
Évek óta szinte minden nap főztem..meg soxor sütöttem. Amióta Bálintvitéz van, talán 1-2X sikerült. Hát nagyon hiányzik... Azért a menü, amit hozatok, közelébe sem ér a főztömnek! (fúú..de beképzelt vagyok..KépKép)
De úgy látom, hogy Éva és Patriottal hasonló mamusszban járunk nappal! Még szerencse, hogy az éccakánk nem olyan mint Leokáé.. Kép
Éjjel Bábi 20:15-től 5:45-ig aludt egyhuzamban!!! KépKépKép
(4 óra után igaz nyűglődött, de anyyi volt a megoldás, hogy már az ágy végében küzdött a fejvédővel, csak arrébb kellet húzni a kis testét, és nyomott 2 emberes pukit, aztán visszaaludt.)
Patriot
Ha Bálint elalszik a karomban szopika után és beteszem az ágyikóba, 10 perc után felébred. Ha karban hagyom aludni tovább, nagyon sokáig tudna aludni..
Éva
A ház nálam is mindig úszik.. KépKép Kendőbe pakolom Bálintot, éa megyünk mosni a pincébe. Főzni, vasalni így nem merek..
Egyébként 2 dologban hasonló, de az én javamra kicsit jobb a sorsunk:
1.kevés az alvás igényem (én a helyedben már megzakkantam volna..)
2. Anyám a múlt héten találkozott a Fiammal. A Nővérem megszervezte. Ebédre hívta, de nekem is szólt, így megleptük, és bemutattam a 3 hónapos unokáját..
Balim
Ugye már gratuláltam Nektek?! Ha nem, szégyenlem, és akkor így utólag: Gratulálok, lelj sok örömöt Kislányodban!
Kob
A tábla mentve, én is küldöm..ma-holnap..KépKép

Tegnap Papusz istenit motorozott! A két fiú egszerre aludt el..KépKép Mustot én nem ihatok..De Andrisom megkostolta! Frissen préselt szőlőlé volt! KépKép
Szép napot mindenkinek!

KépKép
mino

Patriot
Már éppen kérdezni akartam Tőletek, hogy van-e valakinél ez szopi közben ké-láb járós jelenség! Néha úgy boxol közben a fiam..Kép A szopcsi közepe felé jelentkezik nálunk. És néha odáig fajul, hogy elengedi a cicit, aztán elkezd örülten kapkodni érte, majd hiába lóg a szájjába, üvöltésbe kezd! Aztán ez picit vállra teszem, vagy kicsit eltartom a testét a "csatlakozó egységtől", majd amikor picit higgad, a szájába adom újra a cicit, és folyik tovább a kajálás. A doki barátunk azt mondta, hogy valszleg a szopi beindítja jobban a bélműködést, és így jelentkezik..Enyhe kólikás görcsök lépnek fel. Sztereóban meg nem tudja feldolgozni még a 2 érzést.
A szülés nem beindult sajna... Egy csomó betegségem van, és a 35. héten hirtelen fellépett a terhességi toxikózis. (160-180-as vérnyomás, térdig felismerhetetlenségig vizenyős, lila lábak. ) Még 1 1/2 hétig nyomultam a patológián a kórházban, mire apadni kezdett a magzatvíz,összeomlott a cukorbetegségem, és a keringésem is kezdett..Gyors döntés, ki kell venni Bálintot. Ö meg még nem volt teljesen érett, de a doktorbácsi barátunk meggyógyította! Mindenki nagyon szuperul döntött, és le a kalappal a kórházi szakemberek előtt!!!
Lina
Még emléxem, amikor totál kész voltam, hogy mikor láthatom megint UH-n a Babókám..KépKépKép Pedig mi havonta néztük!

KépKép
mino

Tök jól ellevelezgetek itten magammal..KépKép

Az ortopédus doktorbácsi infó: Dr Kelecsényi Miklós
magán rendelés: szerdán 16:00-tól
Széchenyi városban, Pajzs patika melletti gyermekorvosi rendelőben, a legbelső ajtó. (Egészségügyi suli mögött)
3000.- Ft-ot fizettünk, pedig még az én lábamat is megnézte, és azt is a gyógyszerkönyvből, hogy szopcsi mellett szedhetek-e valamilyen gyógyszert az ízületi fájdalmaimra.
Tündér volt! Alapos, odafigyelő, türelmes, megnyugtató, racionális!!!!
A rendelőintézetben (SZTK) csütörtökön délelőtt van.

KépKép
mino

Na... egszer vagyok net közelben...akkor sem áll velem szóba senki..KépKépKép

már harmadszor tudok benézni..

Mindenki alszik még? Vagy nálatok is nyűgösködnek a Babócák??
Bálint reggel óta a kezemben, és a cicimen lóg..

KépKép
mino

Szia Mino!

Én itt vagyok most már, beszélgetek veled:-)
Csak sokáig aludtam (hú de gonosz vagyok:-)), bár elalváskor a Lili olyan boxmeccset rendezett a pocakomban, hogy órákig nem bírtam elaludni. Egész nap azon aggódtam, hogy miért nem mozog, aztán éjszaka bepótolt mindent. Meg is beszéltem vele, hogy ezt pont fordítva kellene csinálni:-)

UH meg már csak három nap. Eleinte, mikor még nem mozgott, akkor sokkal nehezebb volt kivárni a következőt, most azért érzem, hogy nagy gond nem lehet. A legelső volt a legnehezebb, mert abszolút nem éreztem semmit abból, hogy terhes vagyok. Nem voltam rosszul, semmi különös, és azon aggódtam, hogy ott van-e egyátalán a babi, megnőtt-e... Szombaton volt az esküvőnk, előtte kedden mentem 10. hetesen a doktorbácsihoz. Megmondva őszintén az esküvőm kevésbé aggasztott, mint, hogy mi van a babival. Olyan jó volt látni, már 2,6 cm volt és mozgott a keze!!! Most olyan apróságok foglalkoztatnak, hogy össze van-e nőve a lábaujja, mert enyém is, apué is, meg még csomó embernek a családban ilyen, vajon örökölte-e, bár UH-n úgysem fogom látni.
Na megyek kávézok egyet!

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szép napot mindenkinek!

Nálunk megint nem volt nyugodt az éjszaka, most megint oda jutottam hogy kezdek besokallni tőle.
Ezek a hullámvölgyeim.
Azért remélem hogy hamarosan ahogy Hannus cseperedik akkor ez meg fog változni és talán kevesebbszer ébred fel, mert ez így nem megy hosszú távonKép

Mino!
Nagyon örülök, hogy végre ilyen sokszor tudtál jönni és hogy Bálcsival minden okés.
Lassan már tényleg ellátogatunk hozzátok, lehet hogy a jövő héten valamelyik nap.
Még nem tudom mikor , persze csak akkor ha nektek is jóKép

Patriot!
Megmondom őszintén, hogy én a sütőtököt nem szoktam csinálni mert sajna nálunk senki sem szereti, csak Hannus.
Nálunk a Mildis bébiétel nagyon bejön neki.
Amikor meglátja az üveget nagyra nyitja a száját, még akkor is amikor a boltban megvesszükKép
Egyrészt nagyobb kiszerelésben van mint a többi és csak 110Ft-ba kerül, ahol én veszem.
De anyukiám már csinált neki és ő megsütötte a közepét kiszedte és turmixolta egy pici forralt vízzel, vagy lehet babavíz is, vagy mentes ásványvíz.

Még jövök nemsokáraKép

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Képzeljétek, kár volt aggódnom, nagyon megnyugodtam, mert béreltünk mérleget, csak kíváncsiságból, hogy mennyiket szopizik, és hány kiló, és tegnap volt 3840gramm. Kép A kórházból 3190-el jöttünk haza. Ma 18naposak vagyunk. Kép Szopizni is 90-eket eszik. Jól fejlődik a kis gyönyörűségünk. Kép
Az elmúlt pár éjszaka nem volt a legjobb, de most megint jót aludtunk. Kelt a szokásos rend szerint és most is alszik.

Teszek fel megint egy gyönyörű manóka képet.
Kép

Mindenkinek minden jót!
Örülök, hogy Bepa és a kicsi Benedek is már otthon vannak, és Balim is! Köszi az infót a Petőfi Népével kapcsolatban, el fogjuk tenni. Kép

Puszi mindenkinek!

Lili
birolili

Sziasztok!

Lili, annyira aranyos Zsófi baba, nagyon szép kislány!!!
Most egy kis időre elköszönök, szerda estig nem leszek itthon, de akkor majd jelentkezem.
Addig is nyugodalmas éjszakákat meg jó babázást nektek!

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mino!
Totál azonosság. Észrevettem én is, hogy a bélműködés gyorsul fel. Én sajna nem úszom meg ennyivel. 5 perc szopi után fél-háromnegyed óra séta után esetleg megnyugszik. A gáz, az, hogy amikor üvegből etetem, világosan látom,hogy az 5 perc alatt max 70-80 g-ot kajcsizik, ezután jön ugye a maratoni ordítás sétával egybekötve. Amikor nagy nehezen elmúlik a görcs, akkor meg annyira kifárad, hogy eszik pár kortyot, és szunya. Az alvás tart kemény fél óráig és kezdődik minden előröl, és kitart a következő kajcsiig. Kb 1 hete durvult el ennyire a helyzet, de én már totál leamortizálódtam. Hátha a bűvös 3 hónap (okt. 7.) előtti bődületes finist éljük át, és utána mintha elvágták volna.
Köszi a dr. infót. Vszínű meglátogatjuk.

Új Murphy-törvény: a szórólapozó emberkék akkor fekszenek a kapucsengőre, amikor a babád kb. 2 órás ordítás után végre elaludt.

A nagy fiamat még nem is láttátok. Igaz, ő már nem baba, de azért remélem nem gáz, hogy beszúrom.

Az elsőszülött! :
Kép
patriot

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?