Új privát üzeneted érkezett!

Hali Ildisz!

Én az előző babát Várnainé Horváth Gabival szültem és persze Vidával, nagyon jó választás volt. Csak ajánlani tudom Õket együtt. Holnap a Gabi is bent lesz holnap, ha mész CTG-re nézd meg neked szimpi-e.

Én 1/2 9-9 kürölre viszem Sárát a bölcsibe, csak utána indulok be a Kútvölgyibe, Zuglóból. Forgalomtól függően 1 óra körül van az út.

Ha sokan vannak a ctg.n akkor talán találkozunk. Nekem vörös hosszú hajam van, mindig felcsatolva hordom, szerintem bőrkabátban megyek, barna-fekete nadrágnam és fekete felsőben (az slankít Kép )

Üdv.:
Böbe
böbike

szia Böbike!
tegnap én 10ko rvégeztem a ctg-n. Néztem kint az anyukákat hátha látok hasonlót mint leirtad magadat, de nem voltál még ott szerintem.
ha Horváth Gabi vörös, rövidhajú, magas (legalábbis az én 160amhoz képest.. mondjuk ő 170 legalább) és mondjuk 40-43 év körüli lehet akkor ő tette rám a ctg-t.. aranyos!

viszont a ctg levétel!! összetalálkoztam a rettegett Arankával!! hát elég is volt belőle.. eleve visszaköszönni sem volt hajlandó amikor bejött levenni rólam a cuccokat! aztán persze semmi mosoly véletlenül sem, vagy eg ymondat bármiről.. odavágta a végén hogy "vegye el a papirját". És kiment. Se egy viszlát vagy vmi.. erre én vártam pár percet (2-3) hogy most csak fogjam és menjek vagy mi van, kiálltam oda a ctg szoba elé, aki feltette rám az kérdezte hogy mit szeretnék. Erre meg mertem kérdezni hogy csak úgy menjek-mehet, ennyi? (eddig egyszer voltam ctg-n és akkor a vIDA BEJÖTT A VÉGÉN)
erre Drága Aranka "kedvesen" : "mondtam hogy vigye a papirját!!"
szóval belőle ennyi elég volt...
nem volt vmi jó élmény...
ildisz1

Sziasztok!
Andi! Természetesen próbáltam mindent Kép Annak is örülök, hogy a mennyiség marad. A fejés nálam azért is fontos, mert egyébkén gyermekünk nem szopik, csak nyammog és bealszik rajta, ezt csinálta a kórházban is már... Kép Persze próbáljuk, főleg, amikor éber, és nem ideges. Akkor néha egész jól megszívja.

Arankáról egy kis adalék? anyu annak idején a húgomat nála akarta szülni, mert akkor ő volt a legédibb szülésznő, és nagyon modern volt. Egyébként aki nála szült, mind meg volt elégedve, csak a ctg-n ilyen mogorva.

Tünde

mtunde

Szia Andi!
Voltam pénteken vérvételen a dokimnál és előtte felugrottam megnézni bent van e Erzsike.Akkor éppen nem volt ott,de mondták,h. szombaton nappalos,ugyhogy meggyőztem Apát,h. menjünk szombaton Normafához kirándulni és az étteremben megünnepelni kislányunk 2éves szülinapját és így be tudtam ugorni Erzsikéhez aki nagyon kedves és aranyos volt,megadta minden elérhetőségét és mondta,h. ha legközelebb megyek vérvételre akkor majd ő megcsinálja nem kell a laborba menni!Kép
Ha gondolod megadom Neked is a telefonszámát!
adri
lillaadri

Nincs itt köztetek esetleg olyan aki december elejére van kiírva?
Én most vagyok 30 hetes!!!

Egyébként Nekem is nagyon unszimpi volt Aranka,de az egyik ismerősöm mesélte aki nála szült,h. nagyon aranyos és kedves!
Még azt szeretném kérdezni,h. mennyit kell kb. adni a szülésznőnek?Mert 2 éve én véletlenül kerültem Ferenci Erzsikéhez és akkor azt hiszem csak 10e.t adtunk,de most fel is kértük őt...az mennyiben változtat az összegen?

Böbike!
Neked mennyi idős nagyobbik gyermeked?...mert írtad,h. nem volt időd menstruálni...nálunk 22hónap lesz a különbségKépUgy vettem ki írásodból,h. Te hamarabb fogsz szülni,mint én, ugyhogy majd remélem leírod a tapasztalatokat,h. mire készüljek...
Mi is már egy hete bölcsisek vagyunk,bár csak 4 órára adtam be,az is sokat számít,legalábbis így a 8-9.hónapban!Kép...(bár nem volt egyszerű mire sikerült,h. felvegyék,hiszen elvileg ha otthon vagy egy gyermekkel akkor a másik nem járhat bölcsibe)
sziasztok!
próbálok többet jönni,mint eddig, bár ez nem mindig olyan "egyszerű" Lilla mellettKép!!!
kellemes pocakosodást, a babásoknak pedig szép napokat kívánok!!!
adri
lillaadri

Sziasztok LÁnyok!

Tünde!

Említetted múltkor, hogy másik tápszerre fogtok áttérni, mert székrekedése van a picinek attól, amit használtok. Én meg nagy lelkesen írtam, hogy mennyire meg vagyok elégedve a HUMANA-val.
Hát, sajnos minket is utolért a székrekedés, eszméletlen, hogy szegény Gergő mit össze szenved, egyszerűen nem tud magától kakilni. Hiába adok Mecsek teát a tápszer előtt, semmi. Nagyokat nyom, meg erőlködik (szerintem fáj is neki), de kaki sehol. Csak akkor tud nagy nehezen valamit kipaszírozni magából, ha bevetem a hőmérős módszert.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy hogy vált be az új tápszer? És melyikre tértetek át?
Egyébként hogy telnek a napjaitok? Nekem annyira sírt ma Gergő egész nap, hogy szinte egész álló nap kézben volt . Vagy evett. Ti hogy álltok a nappali alvással? Mert Gergő nappal egyáltalán nem hajlandó aludni. Reggel 8-kor felkel, és utána egész nap dáridó. Ti hogy vagytok vele?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv: kuha

Kép
kuha

szia Lillaadri!

egyik nap beszéltem vkivel aki a Kútvölgyiben szülte eslő gyermekét és akkor 25ezret adtak a szülésznőnek.. (nevet nem irok inkább) nem a szülésznő kért ennyit hanem a doki mondta hogy ennyit "illik" adni....
ildisz1

Szia Kuha!
Bocsi,h. én is "bombázlak" tanácsaimmal,de Nálunk a MILUMIL 2-3 tápszer vált be a kislányomnál!Mi több mint másfél éven keresztül adtuk neki és nagyon megszerette,alig tudtunk áttérni a tejre amikor annak már bőven ott volt az ideje!
Láttam egy kis füzetben,h. már cukormentes is kapható a gyümölcsös mellett!!!
Talán segítettem,csak gondoltam ilyenkor minden pici tanács jól jöhetKépKépKép
adri
lillaadri

Szia Kuha!
Én mostanában csak olvasgatlak benneteket,régebben irkáltam inkább.2002-ben szültem a kisfiamat Vidánál.Most a tápszer témához szólnék hozzá,szeretnék neked segíteni.A kisfiam elég kis súllyal született,és nekem sem volt elég tejem.A kis súlya miatt persze egyre idegesebb lettem,hogy nincs elég tejem,és folytonos lelkiismeretfurdalás gyötört,hogy hogy fogja így behozni a lemaradását.Erre persze csak tetéződtek a nagyokos tanácsadók intelmei,hogy a legjobb az anyatej,mi lesz így vele stb....DE HA EGYSZER NINCS ELÉG??Már a kórházban tápszert kapott (nagyon helyesen,hogy ne essen le a vércukra és ne fogyjon tovább).Én pedig itthon folytattam a stresszelést hogy mi lesz velünk.Akkorra már egy csepp tejem sem volt..Az LLL-nél két hétig senkit nem értem el,nemhívtak vissza.Akkor hívtem fel a Madarász csecsemőosztályának vezetőjét,DR Gál Évát.Õ egy tündér volt,rögtön segített.Elmondta,hogy a legjobb tápszer piciknek a MILUPA HA PREV.Õk is ezt használják az osztályon is.A mi gyerekdokink is folyton a Humanaval erőszakoskodott,persze mert az ő ügynökeik agresszívan ostromolják az orvosokat.Azért terjedt el ennyire..Közben egy nagy kalap..
A kisfiam gyönyörűen utólérte magát négy hét alatt,és 18 hónapos koráig ezt kapta.Mondjuk nem a legolcsóbb tápszer még támogatva sem.
Én pedig elhatároztam,hogy soha többet nem idegeskedek a szoptatás miatt,mert NEM EZ JELLEMEZ EGY ANYÁT.
szia A.
almavirág

Halihó!
Bocs, hogy eddig nem írtam, de nem tudtam géphez jönni. Szóval köszi a támogatást mindenkitől, szerintem segít, hiszen egyre jobban érzem, hogy sikerül ez a bébi..
A Vidával beszéltem, csütörtökön megyek, izgulok, bár TUDOM, hogy nem lesz semmi gond.Kép
Nehezen tudom elhinni ezt a dolgot, pedig erre készülök már 18 éves korom, óta, és ez nem tegnap volt.
Ha valami hír van, akkor jelzek.
Ja, mindenki azt mondja, hogy émelygés, stb. már kezdem magam szarul érezni attól, hogy semmi bajom sincs, csak fáradt vagyok, és a melleim.., hát azt érzem. Valaki volt ennyire "tünetmentes"? Vagy emiatt ne parázzak, inkább legyek vagány?
No mindegy, majd jelentkezem.
Satuk

satuk

szia Satuk!
nyugi én is (szinte) tünetmentes voltam!!!
a mellem fájt nekem is az elején.. (emiatt nembirtam akkor hason feküdni) aztán a 12.hétig (2-3 hét összesen) volt minimális hányingerem, vagy inkább néha csak nem olyan nagy étvágyam mint amúgy szoktam. De nem hánytam.
azóta sem dagad kezem lábam, nem volt vércukor gondom stb!! múltkor azt mondta a védőnő hogy példa értékű kismama vagyok :-))
ildisz1

Szia Satuk!

Szerintem ne aggódj, én teljesen "tünetmentes" voltam. Semmi émelygés, hányinger stb. Szerintem ez nem kell, hogy feltétlen velejárója legyen a terhességnek, bár a többségnek azért "kijut" belőle.

kuha

Kép
kuha

Köszi lányok. Tudom, hogy természetes, hogy mindenki a bajról ír, de kicsit már nemnormálisnak tűnt, hogy nincs semm gond.. nagy boldogságomban kicsit megijedtem.
Kép
Satuk

satuk

Kuha! Rosszul írtam az előbb,a tápszer teljes neve MILUPA APTAMIL HA PREV.
remélem segítettem

A.
almavirág

Sziasztok!

Ildisz,
én egy kicsit később értem oda, úgy fél 11 felé. Sajnálom, majd talán legközelebb sikerül összefutni.
Szerintem a Gabi nem vörös, hanem barna hajú, és elég magas, szerintem magasabb, mint 170 cm.

Adri,
a két lány között kb. 17 hónap lesz. Elvileg most már bármikor szülhetek, utána majd mesélek.
Sára nálunk is bölcsibe jár, már lassan egy hónapja. Remekül beilleszkedett, csak nem szeret sokat aludni ott.
Mi úgy tervezzük, hogy kezdetektők fogva egy szobába fognak aludni, remélem nem okoz ez majd gondot.

Satuk,
nekem sem volt semmiféle rosszullétem, de ezért csak hálásak lehetünk. A nővérem annyira rosszul volt mindkét terhességénél 16 hétig, hogy kórházba is került, nehogy kiszáradjon (ugyanis szegényben semmi nem maradt meg).
Remélem minden rendben lesz csütörtökön, majd jelentkezz, ha van valami hír.

Üdv.:
Böbe
böbike

Kuha!

Most olvastam az elmult par het leveleit, azert csak most kotnyeleskedek bele. A szoptatashoz: Elore bocsatom, hogy bar en is szeretnek csak szoptatni fel eves korig, ez az otbol csak egyszer jott ossze, es nagyon megertem azokat, akiknek szinten nem sikerult. Vagy akar az elso hetekben feladtak. Szerencsere nekem az elso honapokban sose kellett tapszerhez nyulnom, de gyakran gondoltam, ereztem vagy akar me`rtem, hogy kevesebb a tejem, sirosabb a baba, stb. Ilyenkor ki tudtam akadni, de persze az sose hasznalt. Ami nekem ilyenkor hasznalt, foleg a gyermekagyas idoszakban, az volt, ha jo nagyot es finomat kajaltam, ittam (ha esetleg kozben bogott a baba, valaki dajkalta, hogy ne idegesitsen vagy surgessen), aztan fekve megszoptattam, es egy jo nagyot aludtunk. Vagy kicsit, de akkor ujra megszoptattam felalomban ("na, megint svedasztal van?" kerdezi ilyenkor a ferjem). Nem mondom, hogy ezzel megduplazodik a tejmennyiseg, de az eves-ivas-alvas -> jo kozerzet mindig eredmenyre vezetett.
Valoszinuleg ezzel nem sok ujat mondtam, illetve talan megis, csak hangsulyozni akatram, hogy a gyermekagyas idoszakot nem veletlenul hivjak igy. Neha a friss kismamak nem latjak be, hogy fizikailag milyen igenybevetelt jelent a szoptatas, (fejes!), a kisbaba ellatasa, az ejszakazasok, es ehhez bizony "dogleni kell" a nap nagy reszeben.

Udv,
Orsi
torsi

Sziasztok!
Lillaadri, köszönöm előre is Erzsike tel.számát, légyszíves küldd el a hustuske@freemail.hu címre.

Jaj de jó nem leszek egyedül!!!Az én második kisfiam Csabika és első kisfiam Áronka között is pont 22 hónap lesz. Téged is avval riogatnak, hogy hűha de nehéz lesz neked? Te hogy fogod megoldani a babakocsival való közlekedést két picivel? Testvérkocsi, fellépő?

Böbike, a 17 hónap sem semmi! Neked is pont egybeesik a nagyobbik elevenebbsége+az újszülöttel való éjszakázás! Nem baj, más is így csinálja.

Satuk! Hányadik hétben vagy? Nekem eddig három terhességem volt. Az elsőnél majd leégtek a mellbimbóim, hozzájuk sem bírtam érni. A másodiknál nem fájt egyáltalán a cicim, de 9 hónapot hánytam végig. A harmadiknál se cicifájás, se erős hányinger, se álmosság!
Ne izgulj, ha nincsenek szélsőséges terhességi tüneteid, amit a könyvek írnak. Örülj neki, semmit nem jelent, ha nem érzed magad terhesnek, majd később fogod.(babamozgás, nagy has, szétdurranó hólyag...stb.)
Sziasztok.
Andi
andry

Sziasztok!
Satuk! Nekem sincs semmi bajom, egyedül a cicifájás, főleg reggelente.
Na meg a WC-re járás éjszaka legalább háromszor. Még az elején (vagy majdnem közepén Kép) vagyok a babavárásnak (14.hét), és amiket hallottam, hogy majd milyen sokat kell a végefelé rohangálni Wc-re, szerintem én aludni sem fogok, ha ez a három alkalom még több lesz éjszakára.

Meg szeretném kérdezni tőletek, hogy ti meddig dolgoztatok a babavárás közben? Végig? Vagy jobb volt pihenni előtte pár hónapot?

Szép napot mindenkinek!
Dina

bdina

Sziasztok Lányok!
Andi!
Elküldtem a tel.számot!...remélem megkaptad!Kép
Mikorra vagy kiírva?
Egy kicsit azért tartok tőle,h. mi lesz ha egszületik Manócska,mert Lilla nagyon anyás(bölcsibe is nagyon nehezen maradt ott,ma volt az első nap,h. nem sírt reggel és már múlt hétfő óta tart a beszoktatás)!
Remélem azért sikerül majd áthidalni a nehézségeket,de biztos el fog tartani egy kis ideig mire megszokjuk így 4esben az életet!Kép
Lilla már elég nagy lány,nem használjuk a babakocsit,helyette egy kis 4kerekű bicaja van mivel közlekedünk és azzal még haladunk is!Feleslegesnek tartom a fellépőt,mert nagyon drága meg nem hiszem,h. rajta maradna, hiszen tavaszig ugysem nagyon tudnám egyszerre kivinni őket és akkor már Lilla 2 és fél éves lesz,szóval marad a babakocsi és a bicaj...
Neked akkor ez a kisfiú lesz a 3. babád?Nekünk is kisfiú lesz!!!KépKépKép

Böbike!
Nálunk is egy szobában fognak aludni a babák,Lilla most kapott egy "igazi" gyerekágyat(tudod ami az idő elteltével hosszabítható) a rácsoságyat pedig "elsirattuk" és a tesónak adtuk!Kép
Azt hallottam,h. előbb utóbb a nagyobb gyermek hozzászokik a pici sírásához és nem fogja zavarniKép...remélem így leszKép

Kuha!
Azt a tápszert amit Almavirág írt mi is ittuk és Nekünk is nagyon bejött!!!Kép
Utánna tértünk át a Milumilra,mert az is Milupa termék,csak eggyel nagyobb korosztálynak való!

Satuk!
Ne izgulj a tünetmentesség miatt!Nekem az első terhességem(kislánnyal) volt nagyon példaértékű, szinte csak a pocim növekedéséből vettem észre h. kisbabát várok!Most meg a (kisfiúnál) a 21.hétig olyan rosszul voltam,h. 8kg.t is lefogytam és még a víz sem maradt meg bennem,de ettől még a Babó teljesen normálisan fejlődött a pocakbanKép
Szóval ne izgulj és élvezd ki,h. ilyen szép és tünetmentes a terhességed,hiszen pár hónap múlva már a pocak miatt ugyis nehezebben tudsz majd mozogni!

Szép napot Mindenkinek!!!KépKépKép

puszi:
adri
lillaadri

Szia Dina!
Szerintem mindenképpen jól fog esni egy kis pihenő a Manócska érkezése előtt!
Az első babám érkezésekor én 6hónapig dolgoztam,utánna itthon maradtam (bár mi akkor költöztünk), de nagyon jól esett egy kis kikapcsolódás!
Most ugye még gyes.en vagyok,ugyhogy vissza sem tudtam menni dolgozni,már jön is a 2.babci!
Meg ahogy nővekszik a pocak egyre nehezebben fog majd menni a közlekedés is és ezt is figyelembe kell venni!
Kinél fogsz szülni?Mikorra vagy kiírva?Tudjátok már,h. kisfiú v. kislány?Mit szeretnétek?
Jó pocakosodást!
szia
adri:-)
lillaadri

szia Böbike!

most hogy mondod lehethogy inkább barna volt az a szin, nem vörös.. magasság megitélésben meg az életben nem voltam jó! de tényleg magas volt, csak nem mertem "túlzást" irni..
rajta volt a névjegye úgyhogy ő volt az!
csak éppen mindenkinek a névtábláját lestem most (dokik, szülészek) és kicsit bekavarodtam már a végére.. :-))
találkoztál a Vidával is? amikor én végeztem, lent volt a 218as rendelőben, oda kellett mennem végülis hozzá. Igy nem is csinált ultrahangot sem most...
ildisz1

Sziasztok!

Adri.
én az első babócánál március 15-ig dolgoztam és április 25-re voltam kiírva. Ám Sára csak máj 8-án született ezért majdnem 2 szabad hónapunk maradt felkészülni, ami nagyon jó volt és kellett is, Addigra már eléggé el voltam fáradva és szerettem volna csak a születendő gyerekre koncentránli a hétköznapi stressz nélkül. Nem tudom Neked milyen a munkád, hogy tudsz-e pihenni közbe, én sajnos pont nem tudtam.
Most is dolgoztam (igaz csak 2 napot a héten), de augisztus elejével most is abbahagytam, hasonló okok miatt. És nem bántam meg.

Adri,
mi már az elején úgy számoltunt, hogy jobban megéri rácsos- átalakítható ágyat venni, ami elvileg a gyerek 6 éves koráig jó. Tehát mi most vettünk még egyet. Nagyon stabil és strapabíró, remélem kitart. Az elsőt a Megatoysban vettük, de kiderült, hogy már ők nem forgalmazzák, de annyira szerencsénk volt, hogy megadták a beszállító címét és végül így olcsóbban kaptuk meg az ágyat, mint amennyiért tavaly vettük, (úgy, hogy Pécsről hozták fel nekünk).
Az éjszakai sírástól én is tartok kicsit, de remélem az segít, hogy a bölcsibe is vannak üvöltő gyerekek, ezért nem lesz annyira szokatlan neki a zaj. És ezek a pici babák olyan "halkan" sírnak, a nagyokhoz képest persze.

Ildisz,
Kép a névjegy valóban sokat segít az azonosításnál. A Vidát én felhívtam, de nem mentem le hozzá a 218-ba, megbeszéltünk mindent telefonon. Azt mondta, Neki az lenne ideális, ha hétfőn du. 4 és negyed 5 között szülnénk. Kép Majd meglátjuk.

Kellemes napsütéses napot!
Böbe
böbike

tehát ez azt jelenti hogy be kell feküdnöd hétfőn és meginditják a szülést délután ha ddig nincs semmi?? vag yez megint csak egy poén volt a Vidától?
(ismerösömnek be kellett feküdni az elvileges időpont után 2 nappal mert még mindig semmi nem volt...aztán rá pár napra meginditották a szülést)
amúgy én 4én kedeen reggel 8-9 körül megyek megint Vida+ctg-zni...
ildisz1

Sziasztok, bocs, hogy ilyennel jövök, de láttam a topicotokban TÓTH ZSUZSI nevű mamát, aki használta a Medela Mini Electric mellszívót. szeretném, ha megírná nekem a profilomban lévő mélcímre (mert ált. a Szt. Imre topicban vagyok csak), hogy össze tudja-e hasonlítani mondjuk a kórházi mellszívóval ezt a gépet, mert nekem van a kórházi hatékonyságához hasonló lábpedálos Medela, de most szeretnék egy elektromos feltétet venni, mert unok már pedálozni Kép
más véleményét is szívesen venném. (tudjátok, nem venném meg a drága elektromos feltétet hiába, ha közel nincs olyan hatékony, mint a mostani)

válaszotokat előre is köszi

ancsipancsi

Ancsipancsi!
A kútvölgyiben leeht gépet bérelni (elektromos feltétet, 2 hónap, 6000, így nem kell megvenni!)

Kuha!
Mi a Nestlé Bebat kaptuk, az be is vált egyelőre. Benedek jókat alszik, kicsit görcsöl csak néha, de ez a hasfájósság. Remélem nektek is sikerül váltani, és az jó lesz.

Tünde

mtunde

Ildisz,
csak poén volt. Az előző babánál sem volt szó megindításról, befekvésről sem, csak ha én akartam volna (de akarta a fene). Persze folyamatosan kellett járnom ctg-re és UH-ra, hogy tudja minden rendben van. Ha már öreg lett volna a lepény, vagy a köldökzsinór nem végzi tökéletesen a dolgát, akkkor biztos más lett volna a helyzet.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok!
Böbike Te is túlhordtad az előző Babád?
Mert Lilla is nagyon nehezen akart kibújni,már meg is volt beszélve,h. hétfőn indítják a szülést,erre vasárnap f2kor délután ugy döntött,h. itt az időKépKép
Csak attól félek,h. most ugye dec. 12re vagyok kiirva és ha ismét sikerül túlhordanom a Manót akkor szenteste körül szülnék,akkor meg szerintem Mészáros nem lenne nagyon boldog,meg a Nagyszülők is vidéken szoktak lenni akkor, Lillát meg csak nem vihetjük be a szülőszobába...Kép
De abban reménykedek,h. a kisfiúk kiváncsiabbak és pontosabbakKép
Egyébként Lillánál is már minden nap kellett ctg.re járnunk és egyik reggel hazafelé karamboloztunk egy kisbusszal aki nem adta meg nekünk az elsőbbséget és ott indult be a szülés...
Most azért remlélem magától megoldódik mindenKép
sziasztokKép
lillaadri

honnan állapitják meg hogy a méhlepény meszes? Vagy hogy meszesebb mint korának megfelelően kellene lennie??
(egyik barátnőm -32.héten jár- tegnap üzente hogy a doki azt mondta hogy meszesebb a lepénye mint kéne és hogy jövöhéten kiiértékeli majd a helyzetet..)
ildisz1

Sziasztok!
Lillaadri, köszi a számot megkaptam.
Én jan.5-re vagyok kiírva.
Sajnos mi Vörösváron lakunk és nincs bölcsi, így nekem ez a lehetőség nincsen, viszont van két közelben lakó nagyi. Az jó, hogy a nagyobbik kicsikéd ügyesen bringázik, az én kisfiam csak a kocsiban ül, vagy elszalad, vagy folyton megáll, szóval csak a kocsival haladunk. Ezért vagyok tanácstalan abban, hogy hogy fogok közlekedni. Nem bírok egyszerűen ki még egy napot sem anélkül, hogy ne mennék sétálni, és azért vásárolni és kell...stb. Három hónap alatt, pedig csak valami csoda segíthet, hogy Áron megtanul rendesen gyalogolni és bírják majd a pici lábai. A fellépő tényleg nagyon drága!!!

Sajnos ő csak a második kisfiam lesz, az első terhességem, nem maradt meg, most viszont lesz ismét egy kisfiam. Te mikorra vagy kiírva?
Te hívtad már Erzsikét?
Szia
Andi
andry

Hali!

Adri,
igen túlhordtam, annyira, hogy egy csepp magzatmáz sem volt a kis testén. A bőre fel volt ázva, elég mókásan nézett ki szegénykém. Pedig azt szokták mondani, hogy a fiúk lustábbak, a lányok inkább előbb jönnek, hát ez úgy tűnik sem nálad, sem nálam nem jött be.
Elég szörnyűnek tűnik a karambolos sztori. És Ti mentetek be a kórházba, vagy mentő vitt be? Elfolyt a magzatvíz, vagy hogy indult be?
Én az utolsó napig vezettem Sárával és most is kénytelen vagyok, illetve sokkal kényelmesebb. A gyaloglás már nagyon kifáraszt a BKV-t pedig nem igazán bírom, arra meg nincs is esély, hogy valaki ide-oda fuvarozzon nap közben.

Ildisz,
nekem a CTG után szokták mondani, hogy tökéletesen működik a méhlepény, tehát az a két vonal illetve azoknak együtt mozgásából állapítják meg szerintem.
Az egyik ismerősöm a 37. héten szült, neki már el volt teljesen öregedve a méhlepénye, a doki szerint ezt érezte a kis krapek a hasában, ezért indult meg kifelé. Ennek az ismerősömnek terhességi cukorbetegsége volt, ezért elég kemény szabályok szerint kellett táplálkoznia, és ez vezetett nála a korai méhlepény meszesedésre.

Andi,
Mennyi idős Áron? Jár már? Vagy próbálkozik? Sáar sem egy nagy gyalogló, és azon gondolkodom, hogy veszek egy kis lábbal hajtható motort, mert azzal esetleg tud mellettünk haladni. (Úgy hallottam valaki előbb közlekedett kis motorral, mint gyalog) Mennyibe kerül a fellépő egyébként?

Szép estét!
Böbe
böbike

Andi, Böbike!

A két gyerekkel való közlekedéshez: mi mostanában testvérkocsit használunk, ami ugyan drága újonnan, de igen praktikus - ha csak 1 gyerek van benne, a másik helyére sokmindent lehet pakolni. A kismotoros megoldast is próbáltuk, ha a kis motoros nem őrültködik közlekedés címén, akkor jó. De a legolcsóbb megoldás az volt, amikor a már gyalogló de könnyen fáradó két év körüli gyerek időnként felállt a kistesó lábtartójára, előrehajolva kapaszkodott-támaszkodott a kocsi oldalrúdjaiba és néha még szórakoztatta is közben a picit. Nem tudom, fellépőt még nem próbáltam, de nem hinném, hogy a gyereknek sokkal kényelmesebb, viszont szerintem a kocsit sokkal nehezebb tolni, mert a gyerek ott van, ahova lépnék. Persze lehet, hogy ebben nincs igazam, tényleg nem próbáltam.
Különben - most ez csúnyán hangzik - még a póráz vált be nálunk nagyon. Na nem azzal húzzuk magunk után a gyereket, hanem ha olyan elszaladgálós a gyerek, jobb, ha nem csak az ő becsületére van bízva, hogy úttesten való átkelésnél, amikor nem őt nézem, tényleg fogja-e a babakocsit. Szóval nem tud csak úgy elszaladni vagy lemaradni. És még egy előnye: amíg még sokat potyog a baba, addig a derékfájós, esetleg pocakos mamájának könnyebb felállítania, mert nem kell hozzá lehajolni, csak felhúzni. Bocs, ne botránkozzatok meg :-)

Üdv,
Orsi
torsi

Sziasztok Kismamik!Kép
Jó reggelt Nektek!!!
Andi!
December 10-12re vagyok kiírva,még van 10 hetemKép
Személyesen mentem be Erzsikéhez,de elötte megkérdeztem,h. mikor van szolgálatban.Nem akartam csak hívni,mert ugye 2 éve szültem nála és féltem nem emlékszik pontosan Ránk,jobbnak láttam,ha személyesen intézek el ilyet!Bár a dokim szerint még ráért volna a ctg-ig,de nem akartam kockáztatni,h. hátha hamarabb szülök,mert mostanában nagyon keményedik pocim,teljesen más ez a terhesség,mint az első volt,szóval jobbnak láttam hamarabb elintézni,h. ne kelljen aggódnom,h. mi lesz,ha hamarabb jön a ManócskaKép
Amikor olvastam üzid,mosolyogtam,mert Nekem is hasonlóak a problémáim!Minden nap loti-futi,el a bölcsibe,aztán f12re érte,aztán haza,aztán altatás,utánna séta,persze mindig a játszótérre kell menni,ami innen 20-30 perc séta,bkv nem jár arra,aztán 7kor haza,vacsora,fürdetés...hát nem egyszerű így pocakosan és akkor még mellette a háztartás!...de gondolom ezeket Te is ismeredKép
Apára meg nem akarok már több dolgot bízni,így is nagyon sokat dolgozik!Kép

Orsi,nem tudom...tényleg egy kicsit fura amit írtál a porázról,szerintem kislányom nem viselné el,hiszen azért is könyörögni kell,h. egy kendőt felvegyen reggelente,most hogy ilyen cidris idő lettKépMeg néha annyira önálló akar lenni,h. a kezét sem engedi megfogni!!!Azt hiszem maradunk a bicajnál,reggel is futottam utánna,mert olyan gyorsan be akart érni a bölcsibeKép

Böbike!
Nagyon szorítok értetek!!!Kép
Pontosan mikorra is vagytok kiírva?
Nagyon izgi lehet már Nektek,bárcsak én is ott tartanék már!KépKépKép
Nekem is Lilla már tiszta lila volt,a körmei nagyon hosszúak és képzeld el a magzatvíz is zavaros volt,de az Apgar 9/10 lett azért!
Annyira megnőttek körmei,h. már vakarozott és beleszakadt a bőrébe...ugy szedte ki a darabokat a gyerekorvos!
A karambolnál csak görcsölni kezdtem, hívtuk Nagypapát,ő ottmaradt a helyszínen,Apa meg vitt be a kórházba!De képzeld a karambolt okozó "kissebbség" még írni se tudott, saját nevét is Nekünk kellett leírni a kárlapraKépBiztosítás volt,mert céges kocsi voltKép...ez volt a mázlink!!!
Sokszor puszilunk Mindenkit!
adri
lillaadri

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:31-kor.
Vendég

Ildisz!
A lepény öregedését uh-n nézik,fehér foltok látszanak rajta,azok a meszes foltok.Nekem a Vida mutatta meg az uh-n,egyértelműen látszik még laikusnak is.Nekem a 38.héten lett meszes,meg a flowmetriám is rossz lett,ezért másnap a Vida a császár mellett döntött.Szegény kisfiam már éhezett odabent..
A 32.hét viszont elég korainak hangzik.
szia A.
almavirág

köszi az infót!!
hát igen a 32. hét.. akkor nem irigylem az ismerösömet.. biztos izgul mit mondanak neki jövöhéten!
ildisz1

Sziasztok!
Böbike, Áron másfél éves, ügyesen jár már, csak az a baj,hogy nagyon kiszámíthatatlan, nem tudni mikor engedi el a kezem és mikor szalad el mellőlem.Nem tudom olyan erősen fogni a kezét és az a baj, hogy egyszerűen ha nem akar tovább menni, akkor lefekszik a földre, mindegy hol vagyunk éppen.A lábbal hajthatós kismotorral még nem tud menni, nem szereti, de az sem a legjobb megoldás, ha egy forgalmasabb út mellett mész vele és a babakocsival. Az a fellépő úgy tudom, vagyis úgy emlékszem 20-30ezer forint.

Torsi, el sem hiszed mennyire örültem annak,amit írtál. A testvérkocsival kapcsolatban, tényleg drága és olyan szép kocsit vettünk Áronnak, szeretem, eladni nem akarom, újra sajnos most nem tudunk beruházni, valahogy evvel a régi kocsival szeretném megoldani a dolgot.Szóval azért örültem a levelednek, mert kb.egy hete bevezettem én is a pórázon való sétáltatást. Látom az emberek arcán a rémületet, meg a sajnálatot-ahogy szegény Áront sajnálják, hogy kutya módjára sétáltatom-én viszont áldom annak a nevét, aki kitalálta. Õ is szabadabb, mert ő úgy érzi, hogy arra megy,amerre akar,mert én nem húzom a pórázzal, hanem csak követem, ha kell a kis kezét is tudom fogni és ha elesne megtudom tartani. Nem botránkoztattál meg, hanem megnyugtattál, hogy más is így oldja meg. Az meg nem érdekel, hogy az emberek mit szólnak, tényleg fáj a derekam, bazi nagy hasam van és ráadásul mélyen tapadó lepényem, amivel feküdnöm kellene, de Áront azért vinnem kell sétálni. A gond akkor lesz, ha megszületik Csabika és mondjuk Áron elálmosodik séta közben, akkor nem fog tudni a kocsijában aludni, pedig ő úgy szeret benne lenni.Sajnálom őt, hogy kitúrják a kocsijából. Hátha valahonnan kapunk kölcsön egy testvérkocsit.Ebben bízom, mert nincs értelme 80ezerért venni egyet, amikor Áron lassan kinövi a babakocsit.Úgyhogy köszi a válaszod.

Adri,nekem is sokat keményedik a hasam, te szedsz valamit a Mg-on kívül, vagy azt sem? Egyébként tényleg, jó neked hogy betudtad adni bölcsibe, nálunk Áront még 3 évesen sem adhatom majd óvodába, ha én itthon vagyok a picivel. Ez máshol is így van?

Lilluska,neked is köszi az ötletet.

Mindenkinek szép napot!Pihenjetek,ha tudtok.
Andi
andry

Szia Andi !

Újra próbálkozom, mert az előző levelem elszállt. Sajnos ritkán találkozhatsz mostanában a nevemmel mert a 2 lurkó teljesen lefoglal. nálunk 2 év a korkülönbség közöttük.ÉN is sokat gondolkodtam hogy hogy viszem majd őket végül a testvérkocsi mellett döntöttem. Az első pár hónapban nagyon jól kihasználtuk . Ezzel mentünk boltba játszóra, állatkertbe. Gergő volt elől a kapitány Dorka meg hátul aludt. Mostanában már nem nagyon használom, ha gondolod eladom neked . Én is már használtam vettem 35 ezerért 30-éert átadom neked. Nagyon jó állatpotban van Graco tipusú, nagy kereke van, alul bevásárló rész.Persze a férjemmel még meg kell beszélnem.
Ha érdekel lefényképezzük, de talán van sétálos fényképem azt megkeresem.
Remélem tudok segiteni.

Üdv: Edina

email cimem: antaledi@chello.hu
antaledi

Kép

Sikerült képet találnom, itt épp az állatkertbe megyünk.

Edina
antaledi

Gumicukor!
Nem jársz errefelé mostanában?Ha jól emlékszem,szeptemberre terveztétek a tesó projektet.Mi van veletek?
üdv.A.
almavirág

Sziasztok Lányok!

régen jártam erre, nem tudtam net közelbe kerülni. Köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget a kérdéseimre.

Most viszont egy újabb nagy problémám van. Nem találtam nagyon a neten e témakörben normális dolgot, ezért szeretném kérni a segítségeteket, találkoztatok-e ilyen esettel.
Nemrégen töltöttem a 31. hetet, és a 32. heti szokásos ultrahangvizsgálaton a doki (Sípos doktor) végignézett mindent Bóbitán, illetve meg akarta nézni a köldökzsinórban lévő 3 eret is. Erről én eddig nem hallottam, így nem is gondoltam semmi problémára.
A doki nem látta jól a 3 eret, ezért elküldött 3Ds ultrahangra, ahol kimutatták, hogy 2 ér látható csak: egy artériás, és egy vénás. Ez azt jelenti, hogy egy artériás hiányzik. Amennyire utána tudtam nézni a neten, ez egy fejlődési rendellenesség a köldökzsinórnál és 2 esetet feltételezhet. Az egyik, hogy kromoszóma rendellenesség állhat fenn (ez szerencsére nálunk nem lehetséges, mert amniocentézisem volt, amelynek az eredményeképpen megállapították, hogy nincs kromoszóma problémánk), a másik, hogy vese fejlődési rendellenesség alakulhat/alakulhatott ki. Ennek kivizsgálására fogunk holnap genetikai ultrahangra menni.

Most eléggé ki vagyunk akadva, mert egyébként semmi problémát nem lát a doki, szépen fejlődik Bóbi, minden értéke, szerve, a magzatvíz mennyisége normális, normális a szívműködés, a keringés. Ezzel együtt a 3D ultrahangos "csapat" megállapítása: Art. umbilicalis singuláris.

Na, most így visszaolvasva, jó összeszedetlenül írtam le mindent, de nézzétek el nekem, mert nagyon padlón vagyok/vagyunk.
Ha tudtok valami infót, írjatok!
Nagyon köszönöm és szép napot nektek,

Kata
bóbi

Halihó!
Képzeljétek, 7,5 mm magas a bébim... Nagyon komoly. Annyira meghatódtam, hogy a Vidától nem is kérdeztem semmit. MÉG AZT SEM, HOGY MIT TEGYEK, ÉS MIT NE.. De ez komoly. Még jó, hogy mondta, hogy két hét múlva menjünk vissza, mert még ezt sem..
A doki nagyon szimpi volt, bár azt hiszem, hogy ma minden gyönyörű.
Ja, köszi az infókat a tünetmentességről, szerencsére még mindig szuperul érzem magam. Tök boldog vagyok!!!
Majd még jelentkezem.
Satuk

satuk

Szia Edina!
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz, de a babakocsi vásárlás a legutolsó választás lesz,ha addig nem találok ki valamit.Eddig a testvérfelálló a legszimpibb, amin lehet ülni, de azért még ne vessük el a témát, gondolkodom rajta. Ha vennék is kocsit max.20 ezret tudnék rá beruházni. Az az igazság, hogy tök új babakocsink van és sajnálnám, ha feleslegessé válna, ezért vagyok ilyen döntésképtelen. Azért köszönöm az ajánlatot, még megbeszélem a férjemmel és írok.

Kata, ne izgulj, mondegyikünknél van valami, ami másképp történik és a végén minden úgy is rendben lesz.erről a témáról már olvastam itt a babaneten talán a "RENDELÕ" rovatban, vagy egy másik topikon.Ne legyél padlón, tényleg mindenki izgul valamiért, én is többek között.Tudod a Sipos amúgy is először a "legrosszabb" lehetőséget mondja, jobb félni alapon, aztán végül mindent rendben fog találni. Legyél optiomista, ez a legfontosabb, még ha nehéz is, hidd el én is ezt teszem, mert különben beleőrülnék a tudatba, hogy bármikor bevérezhetek a lepényem miatt.Ha a Sipos nem lát semmi az uh-on, a genetikai uh-on sem fog találni semmit a doki.Fel a fejjel!!!!!!
Satuk, gratula a pici manóhoz!!!
Szép estét mindenkinek!
Andi
andry

Szia Kata!

Drukkolok, hogy minden rendben legyen, majd jelentkezz!

Üdv.:
Böbe
böbike

Andi!

Örülök, hogy nem botránkoztál meg a pórázon :o) Tény, hogy furán néz ki, mikor katalógusban láttam, én is elszörnyedtem. Csak amikor ismerős családdal kirándultunk, és láttam, milyen jól lehet használni, akkor barátkoztam meg vele.
Amúgy a babakocsi, etetőszék, kiságy, stb átadása a kistesónak tényleg kényes téma. Jól elő kell készíteni és még akkor se mindig sima ügy. Nálunk a félévesnek most adta át (többszöri nekifutásra) az etetőszéket a 16 hónappal idősebb nővérkéje, mert rájött, hogy milyen nagylányos dolog magas "bárszéken" ülni, mint a többiek. Az autósülését már elvileg megbeszéltük, hogy odaadja, de még néha bőg, úgyhogy a pici még a régi helyén ül, ő meg váltogatja. A babakocsival könnyebb volt, egyrészt mert télen, miközben a pici született, egy pár hónapig úgyse használtuk, nem úgy volt, hogy egyik napról a másikra vették el a helyét, másrészt mert ő csak a testvérkocsi hátsó üléséről került az elsőre, az meg azért még előléptetésnek is vehető. A két és fél éves bátyja, aki viszont az első ülésről került az "utcára", olyan jó lélek, hogy nem balhézott :-)

Különben kicsit kiakasztóak ezek a babacucc-árak, nem tudom, miért kell iyen elképesztő mértékben felnyomni a bababoltokban. Mi kerül 80-100 ezerbe vagy többe egy babakocsin pl. (10-20 babakocsi egy új autó ára, nem fura?) Mi a testvérkocsinkat (olyasmi, mint Edináéké a képen) Amerikában vettük vadonatújan áruházban 110 dollárért, azaz 25 ezer ft alatt. Na mindegy, csak az itthoni árak azt sugallják, hogy luxus a gyerek(tologatás).
Na, nem füstölgök tovább, bocs.
Sziasztok,
Orsi
torsi

Bobi-Kata
A kutvolgyiben szart sem er a genetikai uh tapasztalatbol beszelek Dr Hajdu Krisztina a HIETE-n vagy Dr Hajdu Julianna ha jol tudom a Margit korhazban van, ill a Dr Gyorffy a praxis rendeloben is eleg profi nem csak "babamozi"-zik
Orsi
Felhaboritoak az itthoni arak Ausztriaban majdnem fele annyiert vettem gyerekulest.
Tenyleg ennyien hogy fertek be egy autoba?Kép

Kép
vaktyuk

Vaktyuk!
És pl a HIETEre csak úgy be lehet menni megnézetni magad?
pumpi

Sziasztok!
Orsi, mennyire nehéz közlekedni egy ilyen testvérkocsival? Ugysnúgy tudsz vele közlekedni, mint a normál kocsival?
Nem tudjátok, hogy lehet-e kölcsönözni vhol babakocsit?
Köszi
Andi
andry

Sziasztok!
Pár napja olvasgatok, gondoltam, most beírok, bár még az elején vagyok a dolgoknak (13+3)Szathmáry dokiról tud vki vmit?
Előre is kösz
Sampa
sampa

Kata, Andi!
Ne izguljatok, mindne rendben lesz, tényleg. Nekem is előlfekvő méhlepényem volt, és a 38. héten vették ki a babaát, de addig nem is történt semmi, csakmár nem akarták húzni az időt, Benedek meg elég nagy volt már. Sajnos az ilyen rémképek megjelennek a terhesség előtt, de aztán tényleg mindne rendben szokott menni.

Tünde

mtunde

Szia Sampa!

én csak annyit tudok róla, hogy a héten láttam őt, illetve kérdzte kire várok stb.. és 100%-osan szimpatikusnak találtam!!
szerintem ha a fent található keresőbe beirod hogy Szathmáry ki fog hozni jópár dolgot róla!

(most kipróbáltam, keresési napok számának visszmenőleg 50 napot adtam be és lehozott párat. olvasgasd el őket, de visszanézhetsz jóval régebbre is)
ildisz1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?