Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nekünk kábeltévés netünk van, az EMKTV-től. 7500 Ft áfával együtt és korlátlan. De megduplázták a sebességet és mi eggyel kisebb csomagra térünk majd át, ami áfával 5000 Ft. Szerintem azért mert céges, még lehet szolgáltatót váltani.
Egyébként én is kövér vagyok alapesetben is és főleg a hasam volt mindig nagy. A kollégák évek óta kérdezgetik, hogy mikor jön a gyerek; aztán most meg volt aki nem hitte el.
Az előző albérletünk kicsi volt és beépített bútorok és hatalmas fotelek voltak. A kéretlen kérdezőket én mindig azzal ráztam le, hogy nem tudnám hova tenni a gyereket, mert nincs a kiságynak hely, úgyhogy majd felújításkor...

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Ma voltunk orvosnál, minden oké a babánkkal, már 41 mm-es és babaformájú! Kép Kapálózott meg integetett, teljesen oda voltunk tőle. Lányok nagyon kívánom Nektek, hogy minnél hamarabb átéljétek ezt az élményt ez tényleg megér egy kis várakozást meg mindent!!
Most voltam először az új orvosnál (eddig egy meddőségi centrumba jártunk dokihoz és ott nem vállalnak terhesgondozást)de nagyon tetszett, úgy néz ki nála maradok és akkor a Szent Imrébe fogok szülni.

Pocis képek sajnos még mindig nincsenek, nem nagyon tudom a párom zaklatni ezzel, dolgozik, aztán meg csempézi a konyhánkat, de a héten mindenképp meglesznek és küldöm.

Maminti nagyon érdekelne a varrónő!!! Ha tudod prviben írd meg az elérhetőségét, (faragozso@freemail.hu) meg hogy ez hogyan működik, még életemben nem varrattam.

Zafír

Kép
Kép
zafír

Jó reggelt Lányok!

Nagyon kihalt a topik. Kép

Betti
betti73

Sziasztok!

Kata, köszi a táblicskut!
Akkor úgy néz ki, hogy az év hátralévő részében meg fogsz szakadni a melóban? Hát ez pompás!Kép Szerintem követelj ki valami 200%-os fizetésemelést vagy gyere el betegre, mert Te is emberből vagy és még az állatok se csinálnak többet, mint amit bírnak és aki ezt elvárja tőled az nem is állat, hanem valami UFO!KépKép

Zafír!
Gratulálok a kis 41 milishez!KépKépKépKépKép Tök jó, hogy boldogok vagytok! Örülök, hogy meg vagy elégedve az új orvosoddal, remélem, hogy végig így fog maradni.KépVárom én is nagyon a képeket!

Szelivi!
Jó ez a lerázós módszer!Kép
Net: Mi nem Pesten élünk, hanem egy kis faluban, ahol nem tolonganak a szolgáltatók, kábeltévé sincs, még az ADSL-t is pár hónapja hozták be. Úgyhogy nem tudok válogatni. Ráadásul két éves a szerződés, amiből most telt le egy. És még, ha le is telt volna mindkét év, akkor is a kilépés 25.000Ft. Szóval bezárult az ördögi kör.

Tábla tetején ülők, mizujs?
Nolina, Hajni, Editke, Csanita, Betti!

Kép
Kép
Kép
vica1982

Halihóóó!

Vagyok, mindig és minden nap, csak olvasó üzemmódbanKép Rengeteg a meló, és ha fut a program, még neteznünk sem szabad, nehogy összeakadjon valami a gépben...

Pénteken megmondtuk az anyóséknak. Nagyon-nagyon örültek! Egész hétvégén csak pihiztem, és a kívánságaimat lesték!Kép Igaz, nem volt sok, mert enni nem nagyon tudok, de jólesett a körülugrálás!
Tegnap meg az én családomnak mondtuk el. Nagy családi vacsorát csináltunk, és, mint pénteken is, elövettük az UH-felvételt, hogy szeretnénk mutatni egy új családi fotót...Drága nagyikám még meg is könnyezte a hírt! Rögtön elkezdtek versengeni, hogy ki mit vegyen meg. Nem bánom, már van kialakulóban egy listámKép

Szóval már csak a munkahelyemen titok. De a köv UH után itt is bejelentem.

Zafír!
Dejódejódejó! Én is a SztImrében fogok szülni! Majd járhatunk együtt elöadásokra meg kismamatornára! Jó? Egyébként ki az orvosod? Merre laktok? Nem túl messze a kórháztól?
Én csak 1 hét múlva megyek 12. heti UH-ra, akkor mérnek tarkóredöt meg ilyeneket. Már nagyon várom!

Szelivi!
Végre hallani rólad is! Nem kukucskálsz be sehovaKép Jó otthon lenni? Nem unatkozol? Igazából én azért maradok, amíg tudok, mert nem vagyok biztos benne, hogy otthon ki tudnám értelmes dolgokkal tölteni az idömet.

Kata!
Pihi! Ez parancs!Kép

Hajni!
Merre vagy? Mi van veled? Meg a házikóval?

Bocsi, hogy nem mindenkinek írok, de dolgoznom kell, mindjárt jön a fönököm!

M

Kép
Kép
maminti81

Vica!

Velem semmi, 28. napon vagyok és várom, hogy megjöjjön, mert mennék vérvételre.

Maminti, Zafír!

Mindenki a Szt. Imrére esküszik. A kolléganőm is ott fog szülni!

Betti
betti73

Sziasztok!

Ma véletlenül vagyok Kép

Kata, javítanál 3 cn-re?

Képzeljétek, úgy jött meg, hogy szinte észre sem vettem. Alig görcsölt a hasim, elég volt a két görcsölős napra két Flector, meg egy algopirin (nem tudom hogy írjuk Kép).
Úgykülönben jól vagyunk. A fürdő járólapja ki van fugázva, a csempe holnap lesz. Mindjárt rakok be pár képet is Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Konyha:
Kép

Fürdő csempe:
Kép

Fürdőkád:
Kép

Nappali plafon:
Kép

Közlekedő járólap:
Kép

Kép

Kép
vkhajni

Na, most aztán el vagytok látva képekkel Kép.

Ja, nem is gratuláltam a babásainknak. Olyan jó látni, olvasni, hogy így nőnek a picurok Kép.

Zsuzska, emélkszem rá. Most írta hogy babás lett, és máris megvan neki? De jóóóóó.

Kép

Kép
vkhajni

Sziasztok. Megjöttem a Vakációból. Nagyon tuti volt minden. Főleg a Debreceni élményfürdős kiruccanásunk. Egész nap csúzdáztunk! Meg jókat zabáltunk.
Meg kinéztem egy nagyon gizda andante bőr ülőgarnitúrát, amit remélhetőleg napokon belül meg is rendelünk, csak a páromnak még nem volt ideje elmenni megnézni, de kép alapján tetszik neki.

Képzeljétek. Beírogattam utólag a fertilitibe az értékeket és nagy meglepetésemre 10cn-re hozta a PÉ-t, amivel én nagyon nem értek egyet, mert szerintem 13 vagy 14 napon volt. Most van a görbe a felszálló ágban és én úgy tudtam úgy kell számolni, hogy amikor a felső tartományban stabilizálódott, akkor kell egy-két napot visszaszámolni. Fene se érti ezt a fertilitit.
Felrakom nektem elemzésre.

Hajni. Szupi a lakásotok. Én is mindig tervezem, hogy rakok fel képeket aztán mindig elmarad.

Nem nagyon tudtam még visszaolvasni, de a táblát megpillantottam. Kár, hogy nincs új zebra.
Én megint csak nem jelentkeztem be a dokimhoz úgyhogy most már kivárom ezt a hónapot, de ha nem sikerül, most már tényleg elmegyek. <!--attachment: n_vtelen_5-269505.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*128.5**n%e9vtelen_5%2ejpg --><center><pre>
Kép
névtelen_5.jpg (128.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
kamilla306

Hajni!
Nagyon jók a képek!Kép
Jól látom? Zöld a fürdőcsempe? Hogy hogy nem fekete? Nagyon baró!

A nappali plafonnnak a színét kell nézni? Mert nem nagyon látom...talán világoskék? Vagy lilás?
Segíts ki ha tévedek.Kép

A közlekedőbe jó ötlet volt a diagonál lerakás, mert manapság már tök snassz simán lerakni.Kép
Tetszik.Kép

Kamilla!
Jó, hogy jöttél, már hiányoztál!Kép
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, remélem kézzelfogható eredménye is lesz.Kép
Annak meg mégjobban szurkolok, hogy már egész más miatt kelljen dokihoz menned.Kép
A görbét nem tudom megnézni, de szerintem annak higyj, amit érzel, ne egy gépnek.Kép

<font color="aa00aa">
Zsuzska!
Beu!
Editke!
Emese!
Lara!</font>
Mi van veletek???

Kép
Kép
Kép
vica1982

Vica, a csempe fekete, csak kicsit kaki a kamera, mindent zöldít. Szóval fekete, és kicsit lilás minták vannak benne.
A nappali meg világoskék, már csak felhők kellenének és nézhetném az eget Kép.
Minden diagonálba lesz, sokkal jobban mutat nagy térben.

Kamilla, a görbéd alapján én is oda tenném a pédet, ahova a gép. De ha máshol érezted akkor hazudik a görbéd. Nem ez lenne a görbék történelmében az első Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Hajni,a megint megjöttben van egy kép Andi 81 kislányáról.De nem tudom megnézni!Segítssss lécccciiii!

Velem semmi extra. Vagyok nem történik velem az ég világon semmi...

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok lányok!

Megjöttem Portugáliából, marha jó volt, le is égtem párszor, amolyan jó kapálós módon. Kép A kajáktól tiszta rosszúl vagyok, már alig várom, hogy rántotthusit meg sültkrumplit ehessek, össze-vissza kajáltunk mindent. Mikor egyszer kiadós reggeli után egy testhezálló ruhában voltam, ki is dudorodott a hasam. Erre egy portugál megkérdezte, hogy terhes vagyok-e? Basszus, az nem gyerek, hanem HÁÁÁJ! Ki is akadtam, férjem csak vigyorgott. Kép
Nálam amúgy semmi extra, most vagyok a 47. napon, a héten kell mennem UH-ra, remélem, már lesz vmi ebihal a hasamban. Pláne, hogy buzgó főnököm már be is jelentette a kollegáknak...csodálkoztam is, mikor az 1. munkatársam telefonált, hogy gratulál...mi a fenéhez??? Ja... Na, szóval vmit prezentálnom kell.

A férjem egy számítógépes cégnél dolgozik, ezért nálunk ingyenes a net, korlátlan idejű. Ez mák! Kép

A Szent Imrében voltam szigorló évben szülészet gyakorlaton, szuper szülőszobáik vannak, egyszemélyes, utána meg ott is maradhattok a babával meg a papával 2-3 órát, be lehet csukni az ajtót. van kád, laszti, alternatív bigyók. Nekem tetszett.

Izgatottan néztem a táblát, hátha bezebrásodott vki, sajna nem...HAJRÁÁÁ!!!

Na, visszaolvasok, ha győzöm!
Á.
potter_76

Zsuzska, sajna nem tudok segíteni, nekem sem nyitja meg. Nem ismeri ezt a fajta programot. Rá sem tudok jönni minek a kiterjesztése a .dvf, és miért .unk-ban menti nekem. Úgyhogy nem fogjuk látni, hacsak máshol, más kiterjesztéssel meg nem találod.

Kép

Kép
vkhajni

Sziasztok Lányok!

Csak bekukk! Kicsit fennforgás van a munkahelyemen, kezd az agyamra menni. Közben a fűtésszerelővel is forródróton vagyok, pénteken jönnek a radiátorok, lehet, hogy ma még a kocsit is eladjuk. Szóval van történés rendesen. A mensit meg várom nagyon.

Üdv. a szabiról visszajötteknek. Kép

Hajni!

Szupi lesz a lakás.

Betti
betti73

Sziasztok lánykák!!!!

Itt vagyok én is csak elugrottam dokihoz a táppénzes papíromért.Kedden megyek dolgozni.Nálam minden rendben,várom a menszit.Ennyire még sose vártam.Aztán tiszta lappal indulhatunk!!!

Hajni!!

Szupi a házikó!!!Nagyon ügyesek vagytok!!!Mikor tudtok költözni??

Beu!!!

Tessék jelentkezni!!!Hiányzol ám itt mindenkinek!!!Ugye csajok???Holnap doki????
csanita

Sziasztok!
Angel!En sem ertem!Megnezte a leletemet es azt mondta,hogy hormonalisan rendben vagyok!Megnezett UH-gal,nagyon sokaig vizsgalt.A bal oldalon semmi,a jobbon nem tudom,mert csak annyit mondott,hogy nem lat peteerest!Valami sargatesteket magyarazott,hogy majd azt akarja megnezni a kovetkezo vervetelbol.
Amin nagyon kiakadtam,az az,hogy lehet hogy a regi dokim 8even at hazudott.Mindig mikor vizsgalt 'latott"PE-t!Valoszinu egyszerubb volt felirni a clostilbegitet mint kivizsgalni.Amikor meseltem az uj dokinak,hogy hogy kellet szednem csak nagyokat pislogott.
Ti akik szedtetek nektek hogy kellet??

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa, szia.

Az ember lányának nem tuti, hogy minden hónapban van peteérése. Lehet, hogy neked szokott lenni, csak éppen most nem volt, tehát nem hiszem, hogy hazudott volna a dokid. De jól tetted, hogy váltottál, a szakmai felkészültségben nagy különbségek vannak a dokik közt, sajnos.

Visszaolvasva láttam, hogy parázs vita alakult ki a bagó témában. Nem érdemes veszekedni egy társalgó oldalon, és felesleges egymásra eröltetni a véleményeinket. Én sem bagózom, de látom, hogy milyen nehéz a bagósoknak leszokni. Anyukám is sokat bagózik, amikor terhes lett velem, csak azért tudott leszokni arra az időre, mert nem kívánta szerencsés módon. De aztán visszaszokott, ennek köszönhetően nagy passzív dohányos voltam gyerekkoromban, és nem tud leszokni azóta sem. Szerintem ha nem kezd el undorodni a bagótól, mint Incike a hústól, biztos nem bírta volna ki 9 hónapig.

Vica,
sajnálom, hogy a bizakodásod átcsapott depibe. Reméljük átmeneti lesz. Jó ötlet a pszichológus, tényleg majd mindenkire ráférne. A pszichológus nem orvos, tehát gyógyszert sem írhat fel. A pszichiáter általában kürházban melózik, ezért hívják dilidokinak, de rendelhet pszichológusként is. Jó szakma szerintem a pszichiátria, bennem is megfordult, hogy az leszek. De nem féltelek, erős csajszinak tűnsz. Kép

Lolita,
aggódtam, hogy vagytok. Jó, hogy újra jelentkeztél.

Szoni,
ez rád is vonatkozik. Aranyos az a szülinapos kép. Ha jól emlékszem, neked műtéttel fejezték be a terhességedet. Ilyenkor megvizsgálják az embriót is, hogy mi volt a baj. Az mutatott ki valamit? Ha nem szeretnél erről beszélni, akkor ne haragudj.

Maminti, Zafír.
Hello, örülök, hogy minden oké. Kép

És mindenkinek sikeres eljövendő hónapokat!

Á.
potter_76

Sziasztok!Azért jó,hogy valakinek hiányoztam,bár elég szarul vagyok ma is szétrobban a fejemKépMost mérem a hömet,h nincs-e lázam.Érzem hogy eléggé fennt van.A mensimet max a jövö hétig várom,nem tum ,hogy sikeres volt-e a hónap,de akivel levelezzek csaj ezt irta nekem:

Szerintem a Klion-tól semmi baja nem lesz a babának, ugyanis lombik előtt is adnak, pontosan a beültetés előtt 1 héttel!

Úgyhogy e miatt ne aggódjKép! Megnyugtatott,hogy semmi baj nem lenne ,ha most összejött volna.
Kamilla!
Örülök,hogy itt vagyKép!
Babásoknak: nagyon örülök ,hogy minden rendbe!!

Beuka!Merre vagy ????

Hajny!Kép sajnálom h megjött.A házikotok nagyon szép!KépLehet megvár a baba ,mig beköltöztök teljessen!!!
Vendég

Szerencsére,lázam nincs 37.4.A mulkor is igy kezdödött a mensim,hogy nagyon fáradékony voltam,lehet annak a jele!
De már készittem a teámátKép,lehet pihizek egyet. Még a kávé se vitte ki a fejemböl a fájást,de nem akarok gyógyszert bevenniKép.
Na azért még benézek,van fennt valaki????"mert csak akor jövök "!
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma megint UH-n mert a múltkor nem tudott nyaki redőt mérni a doki.
A lényeg: A kisboci 66 mm-es, a feje 23 mm, a combikája 11 mm-es. A nyaki redő 1,7 mm. És most már pontosan tudom, hogy a baba 12 hetes és 6 napos! Nem mintha számítana szerintem, mert úgy tudom, hogy a babák 10%-a születik a kiírt napon.

Maminti!
Én szinte minden este olvasgatok a babaneten, csak nem mindig szólok hozzá. A bagós témához hozzászóltam, de elszállt és így utólag azt gondolom jobb is, mert nem zavarja a vizet. Egyébként nem unatkozom itthon, mert pénteken két feladatot kell beküldenem a suliba, az első vizsgám október 8-án lesz, utána meg szinte minden szombatra esik egy, ha nem lesz bukta.

Vica!
Az átlós csempézés növeli a teret és szemmel mérhetetlenné teszi. Ha beteszel jó néhány bútort, sokkal kevesebbnek látszik majd. Nem lesz sötét a fürdőszoba? Igaz, ha van elég fény...

Ancsa!
Én a clostilbegytet úgy szedtem, hogy valamikor a peteérés körül kellett csak szedni. A bromocriptint kellett szedni végig egész ciklusban.

Kép
szelivi

Szelivi!Neked a closty segített??
A nyaki redőből a Down-kórt nézik ugye?

zsuzska80
Szombathely

Szelivi, szerintem tőlem akartad kérdezni Kép. Nem lesz sötét, mert az egyik fal majdnem teljesen ablak. Szóval fény az van rendesen, különben nem is választottunk volna ilyen sötét színt.
És tényleg növeli a teret a diagonál, vagy lehet hogy csak a járólap magában Kép. Igazából szinte sehova nem akarunk bútort, és nekem erről az a véleményem hogy azok is növelni tudják a teret. Majd meglátjuk Kép.

Keditke, ne sajnáld, én sem sajnálom. Most fognak csak felpörögni az események. A tizedik napon szólok a dokinak, aztán valamikor nézünk pét. Már nagyon várom. Kíváncsi vagyok tényleg van e. Aztán majd egyszer szép lassan beköltözünk, nyugi lesz, és tényleg fog jönni a baba Kép.

Na megyek, csinálok egyetlenemnek kaját, aztán megyünk folytatni a házikót. Tegnap gázgödröt ástunk. Hát nem volt semmi.

Kép

Kép
vkhajni

Szelivi!A bromot terhesseg alatt is kellet szedned??
Zsuzska!Igen.

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Én a bromocriptint novemberben és februárban szedtem, a clostit nocemberben, decemberben és februárban. Mindig akkor, ha nem jött meg, csak norcolutra, és a következő ciklusra felírta a doki. Mondjuk és bromót max 1 szemet szedtem egy nap, és állítólag van, aki négyet szed naponta. A clostira nem nagyon emlékszem, azt hiszem napi egy v kettő volt. A babát július elején hoztuk össze, teljesen gyógyszermentesen. Mondjuk azon a héten fel voltam fázva rendesen (csípett, mart, rúgott, harapott a pisi, sőt egyeszer véres is volt) és azon a héten szedtem Tarividet a felfázásra. Szegény gyerek rögtön drogokkal kezdte... Ja és én nem szedek most csak elevitet, meg hasfájásra (nő a poci) magne B6-ot.
Én sose hőmérőztem, mert váltásos rendben dolgoztam és sose voltam itthon ugyanakkor, úgyhogy nem tudom, hogy volt-e PÉ. A doki se nézte UH-n, csak egyszer mondta, hogy ahol a ciklus tart napok szerint, ahhoz képest már vastagabbnak kéne lenni a méhfalnak. Magyarul elfelejtett beindulni a ciklus. Mondta a doki, hog gyógyszer után néha elfelejt visszaállni a saját rendszer. Az első fogamzásgátló-mentes ciklusom (a 3 hónap szünet után) 70 napos volt, ha jól emlékszem és norcolutra jött meg.

Zsuzska!
Én úgy tudom, hogy a nyaki rendőből Down kórt mérnek, az AFP-ből pedig nyitott gerincet.

Hajni - Vica!
Ezer bocs, hogy összekevertelek benneteket, pedig vissza is lapoztam, hogy megnézzem, hogy jól írom-e a nevet.
A padlólapokról:
Kicsi helyiségekbe (wc-be) ha sok kis lapot teszel, mondjuk mozaikot, akkor nagyobbnak tűnik. Ha 10×10-est v. 15×15-öst, akkor kicsinek; és ha hatalmasat, akkor fényűzően nagynak tűnik a helyiség.

É

Kép
szelivi

Ja a végére az É betűt nem tudom miért írtam!

Kép
szelivi

Szelivi!Koszonom,hogy valaszoltal!
En mar csak holnap leszek!
Tovabbi szep napot mindenkinek!KépKépKép
Sziasztok

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen soká nem jelentkeztem, de mentségemre legyen mondva, párszor próbálkoztam, csak nem engedte a babanet.
Kata, átjavítanál 5. cn-ra, köszi!
Gyorsan megyek takarítani, aztán Benneteket szeretnélek olvasgatni. Remélem sikerül végeznem hamar.
nolina

Helló csajok!!!

Nem tudok mostanában jönni, mert hétvégén búcsú lesz nálunk és annyi mindent kell itthon csinálnom, hogy nincs idő másra. Szabit meg nem tudok kivenni Kép

Nolina de jó, hogy jöttél végre!!! Sajnálom, hogy megjött Kép Amúgy hogy vagy?

Anita még e-mailt sem volt időm írni bocsi! Igen holnap doki. nagyon izgulunk!! Főleg a párom Kép
jövő héten már dolgozol! Nagyon vigyázz magadra!!!

Zafír tök jó, hogy már kalimpál a bébi! csak növekedjetek!!!

Ancsa az jó hír viszont, hogy a hormonok rendben vannak!

Maminti tök jó lehetett elmondani!

Vica gratulálok a szónokláshoz Kép
jövő hétvégén nálunk is szüreti felvonulás lesz. lehet, hogy én is beöltözök Kép

Hajni nagyon jól néztek ki. bár nekem a fürdő nem annyira tetszik, de ne is nekem tetszen Kép
mi lett a munkával?

Betti de jó lesz nektek Csehországban!!

egyébként ebben a hónapban asszem nekem sem volt peteérésem Kép nem is éreztem és a hőm sem mutatja. viszont fogalmam sincs, hogy hányadik napon vagyok majd egyszercsak megjön, vagy nem jön meg Kép

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

fúúúúúúúúúúúúúúúúú de régen voltam már itt.
gyorsan írok valamit:

Szerencsére a törött fogamat meg tudják menteni és csütörtökön már kész is lesz a fogam . felépítik.
az anyajegyem pedig szerencsére nem daganatos (leszakadt szerdán a bal vállamról)

Okt.12-én leszedik a maradékot a kórházban.

Tegnap lázas voltam, így most pihi van nálunk, nem akarunk ping-pongozni a bacikkal. Kép

Kép
lara26

Sziasztok!
Amiket hétfőn nem tudtam elküldeni:
A "fogantatás", a "megtermékenyülés", a "beágyazódás" és az "emberi élet" fogalmait olykor összezavarják. Az emberi élet - biológiai szempontból - az első sejtállapotnál kezdődik. E tudományos tény mintegy 100 éve óta ismert. A megtermékenyülés, avagy a "fogantatás pillanata" az ondó és a petesejt egyesülésekor következik be.

Ezzel az egyesüléssel kapcsolatban az ún. "sürgősségi fogamzásgátlás" vonatkozásában nagy félreértésről van szó.

De mindenekelőtt vegyünk sorra néhány igazolt orvosi tényt: a női testbe kerülő ondósejtnek mindössze 30 perc kell, hogy a méhkürtbe jusson. Ha itt vár rá egy petesejt, akkor abban a pillanatban megtörténhet a fogantatás (a megtermékenyülés).

A fogantatás (vagy megtermékenyülés) után ez az egyetlen sejt immár egy teljesen új emberi lényt foglal magába. Ettől a pillanattól kezdve egészen haláláig a tápanyagokon és az oxigénen kívül semmi mást nem kap ez az új ember.

A következő 7 nap alatt ez az új emberi lény (embrió) szabadon leúszik a nő méhkürtjébe, és ott beágyazódik a méh tápláló szövetébe.

Néhány nap alatt csatlakozik az anya vérkeringéséhez és kémiai úton hormonális üzeneteket küld a vérén keresztül. Ez aztán az agyalapi mirigyhez jut. E működésével az új utas leállítja az anya mentruációs periódusát.

Aznap, amelyen be kellett volna következnie a havi vérzésnek (de amely nem jön meg), ez egy hónappal a nő utolsó menstruációja után van, 2 hét telik el a megtermékenyülés és 1 hét a beágyazódás után.

Amikor az anyának 4-6 napot késik a mentruációja, az új emberi lény, vagyis a magzat szívverése megindul.

A "fogantatás" kifejezést kétféle értelemben használják.

A hagyományos értelmezés szerint az ondó és a petesejt egyesülése a "megtermékenyülés".

E fogalom egy újabb keletű értelmezése szerint fogantatáson a "beágyazódás" idejét értjük. Ha a beágyazódás fogalmát így használják, akkor ez az ún. "sürgősségi fogamzásgátlás" keretében "fogamzásgátló" tabletták és más, méhen belüli eszközök alkalmazását teszi lehetővé.

Mostanában a "másállapot" fogalmát is sokan használják új értelemben. Hagyományos értelemben ez a szó a fogantatás (megtermékenyülés) pillanatát szokta jelenteni. Egy újabb értelmezés szerint a "másállapot" csak akkor kezdődik, amikor a nő testére megtapadásával hatást gyakorol az új jövevény, vagyis a "beágyazódáskor".

Ha a "fogantatás" és a "másállapot" fogalmát ebben az új értelemben használja az ember, akkor a tisztesség megkívánná, hogy az illető kimondottan jelezze: ő maga inkább "beágyazódást" érti ezen, mint azt a hagyományos fogalmat, amelyet a társadalom túlnyomó többsége hall ki ebből.

moni

A másik:
1- 4. hét

Peteérés

A terhesség átlagosan 40 hétig tart, idejét az utolsó menstruáció első napjától számítjuk. A várva várt kisbaba élete azonban csak két héttel később, a megtermékenyülés pillanatában kezdődik. A menstruációs ciklus 14. napja körül az egyik petefészekből egy érett petesejt szabadul ki, és ezzel lehetővé válik a megtermékenyülés. A petevezeték végén lévő nyúlványok elkapják a petesejtet, és beterelik a petevezetékbe. A pete 24 óráig él, és ha nem termékenyül meg, a következő menstruációkor a méhnyálkahártyával együtt a hüvelyen át távozik. Az orgazmus során a férfi 200-400 millió ondósejtet lövell a nő hüvelyébe. Ezek egy része kifolyik, de egy részük átúszik a méhnyak nyákján. A méhnyak elvékonyodik és rugalmassá válik a tüszőrepedés idején. A spermiumok a méhen keresztül a petevezetékbe jutnak. Ha a tüszőrepedés még nem következett be, a spermium 48 óráig marad termékenyítőképes a petevezetékben.

A megtermékenyítés

Az ondó egyik összetevője feloldja a petesejt külső burkát, így egy spermium behatolhat. Ha ez megtörtént, több spermium már nem juthat be. A sikeres ondósejt farka leválik és a feje elkezd duzzadni, összeolvad a petesejttel, s így egy sejtté válnak. A sejt szinte azonnal osztódni kezd, miközben a petevezeték a méh felé halad. A megtermékenyülés utáni kb. negyedik napon a megtermékenyített petesejt eléri a méh üregét. Ekkora kb. 100 sejtből álló gömbbé válik, amelynek közepén folyadékkal telt üreg van, de az egész még olyan kicsi, hogy szabad szemmel nem látható. A következő néhány napon át ez a gömb a méhüregben lebeg.

Beágyazódás

A megtermékenyült petesejt kb. a 3. hét végére befúrja magát a méh vastag, puha nyálkahártyájába. Ez a folyamat a beágyazódás. Amikor a pete biztosan hozzátapadt a méh nyálkahártyájához, a fogamzás teljessé vált. Az embrió külső sejtjeinek szivacsszerű nyúlványai befúródnak a nyálkahártyába, és összekapcsolódnak az anyai vérerekkel. Ebből alakul ki később a méhlepény. A külső sejtek másik részéből a köldökzsinór és a magzatot védő burkok alakulnak ki. A belső sejtek 3 rétegre oszlanak, ezekből fejlődnek ki a magzat testének különböző részei.

A baba még mindig csak egy kis pötty, kb. 0,5 mm. Ha ebben az időszakban kettéosztódik a csírasejt, egypetéjű ikerpár lesz belőle.

A beágyazódás hatalmas hormonális változással jár. Sok kismama leküzdhetetlen álmosságot érez a következő hetekben, és ekkor jelentkezik az első hányinger, émelygés, fejfájás is. A tünetek kellemetlenek, de a kis életkezdemény védelmét szolgálják. Engedjen nyugodtan a késztetésnek, a ha teheti, aludjon egyet!

--------------------------------------------------------------------------------

5. hét

16-22. nap között döntő változások következnek be:

Kialakul a baba szíve.

Parányi erecskék hálózzák be a testét.

Az embrió egy folyadékkal telt zsákban lebeg.

Már magzatvíz is termelődik.

Négy kis bemélyedés jelenik meg a fején, ezekből lesz később a magzat szeme és füle.

A hüvelyi ultrahang-vizsgálattal már az 5. héten megállapítható a terhesség. A várandósság egyik legkorábban tapasztalható szubjektív jele, hogy a kismama sokkal erőteljesebben érzékeli a szagokat és ízeket.

moni

Vica!
Írtam mailt!

moni

Sziasztok!

Élek ám, csak a szokásos elfoglaltságok...
Megint jegyzeteltem, remélem nem hagyok ki senkit:

Anita!
Szép a menyasszony ruhája, nekem ezek az abroncsos nagy ruhák jönnek be, nekem is olyan volt. Jó, hogy végül jól éreztétek magatokat, ált. így szokott lenni, ha az embernek nincs kedve a bullihoz, akkor sikerül jól.

Kata!
Köszi a táblát, mert mostanában nem szoktam magamnak számolni, hogy hol tartok, megpróbálok nem gondolni rá, ahogy ajánlottam mindenkinek, hátha megint bejön.

Vica!
Szüreti bál jó lehetett, én egyszer gyerekkoromban voltam és nagyon tetszett. Azóta sajna nem volt a környezetben lehetőség, hogy menjünk.
Az az ismerős pedig, mit mondjak, elég tapintatlan volt (finoman szólva), Angel a te eseted szintén "felejthetetlen".

Betti!
Fixáras net-hez: Nekünk externet-ünk van, az is ilyen típusú. Ja! és köszi a dícséretet Szonára vonatkozóan.

Moni!
Jobbulást, gyógyulgass. Nekem az Aspirin C pezsgőtabletta mindig segít, próbáld ki!

Ancsa!
Pé. miatt ne keseredj el, biztos igaza van Potternek és nem lesz semmi komoly baj, szorítunk!!!

Zafír!
Tudnál írni nekem priviben (vagy ide, ha mást is érdekel) a Szt. Imrés tapasztalataidról? Két kórház között vacilálok és az egyik ez.

Maminti!
Jó, hogy jól sikerültek a családi baba-bemutatások, most jön csak a java a kényeztetésnek, élvezd ki Kép Kép

Hajni!
Ezek a munkálatok az építkezés legizgib részei. Olyan látványosak, jó, hogy itt tartotok.

Potter!
Igen, műtöttek és ment is a pathológiára, amit kiszedtek belőlem, de mivel a baba nagyrésze a műtét előtti hétvégén magától elment, már nem volt kimutatható magzati "cucc". Bocsánat, hogy így írom, de nem tudom, hogy mi a hivatalos megnevezés. Nem tudják mi volt a baj, azzal vígasztaltak, hogy minden 6. terhesség így végződik. Gondolhatod, hogy mennyire megvígasztaltak?!

Megyek, mert kihűl a vacsim,
Jó éjt Nektek:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Jó reggelt Lányok!

Tegnap nagyon zűrös napom volt. Rengeteg munkám van, azon kívül tegnap eladtuk a kocsit, közben intézem a radiátorügyet, szóval nem unatkozom. Kép Ez nem baj! Most egy kicsit eltávolodtam a baba témától, ami szerintem nagyon jó.

Most nem tudok személyesen írni senkinek, de igyekszem néha bekukkantani.

Betti
betti73

Sziasztok!

Nemsokára megyünk ki a telekre megint, úgyhogy ma nem leszek. De legalább teljesen kész lesz a fürdőszoba csempéje. Tegnap este megnéztem, és olyan mintha nem is a mi házikónkban lenne. Olyan mint valami kiállított fürdőszoba, ahova nem lehet bemenni Kép.
Köszönöm szépen a dicséretet, és örülök annak is aki azt írta, hogy nem annyira tetszik neki. Így legalább látom, hogy őszintén írtok Kép.

Bea, én ma egyátalán nem izgulok értetek, hátha a multkor az volt a baj. Most kipróbáljuk így Kép.
A munka: végül is a csaj mégsem ment el eddig, úgyhogy jelenleg altatva van a dolog. Most beadtam az új Tescoba, kíváncsi vagyok mi lesz.
Ja, különben nálunk is bucsu lesz a hétvégén Kép.

Szelivi, semmi baj, lényeg, hogy tudjuk, hogy kinek írtál Kép.

Móni, köszi a felvilágosítást. Még így huszonévesen is egy csomó dolgot tanultam belőle.

Kép

Kép
vkhajni

Hajni!
Igazából nem felvilágosításnak szántam, csak hogy pontosítsuk a dolgot. Meg annak, hogy ez az egész annyira "misztifikus" (bocs, de jobb szót nem találtam), annyi mindennek kell együtt jónak lenni, stimmelni, és hogy nem azon múlik, az egész csak, hogy összebújunk és akkor már meg is történik a csoda.

moni

Na én mentem. Mindenkinek további szép napot.

Kép

Kép
vkhajni

Moni szerintem meg jobb nem belegondolni, mert akkor iszonyatos sokat aggódik az ember. Különben tényleg örülök neki, hogy így összeszedted.

Kép

Kép
vkhajni

SZiasztok Lányok! Kép

Zafír, Szelivi,
nagyon jó, hogy minden rendben van a babókávalKép

Hajni,
Kép hogy megjött, de látom a ház alakul Kép

Kamilla,
örülök, hogy jól sikerült a vakációtok Kép

Potter,
jópofa a főnököd...de úgy látom a hóförgeteg megerősödött Kép

Betti,
Akkor most utoljára várjuk a mensit Kép

Ancsa,
én se hiszem, hogy hazudott volna a dokid, egy pé-d már biztosan volt Kép (vagy az Clostitól?)

Keditke,
nem reménytelen akkor ez a ciklus Kép

Bocs, ha vkinek nem írtam! És most is be kell fejeznem, mert vmi nagy munka van kilátásban Kép

angel37

Sziasztok!

Tegnap voltam a védönéninél. Nagyon szimpi! Több, mint 1 órát töltöttem nála, és kaptam jónéhány dolgot, aminek szerintem hasznát is tudom venni. Persze a reklám-prospektusok sem hiányoztak!Kép

Most megyek vissza gyorsan dolgozni.

M

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

A mai táblák:

Kép

Kép

Mostanában nemigen lesz időm írogatni, de a táblát igyekszem mindennap feltenni, és iygekszem olvasgatni is, hogy mi van Veletek! Kép Csak sajna írni már általában nincs időm... Kép

Pusz:
Kata Kép
kata1977
Hatvan

Sziasztok!
Angel!Nem tudom,hogy amikor Marci megfogant az hogy sikerult.Lehet,hogy tenyleg csak akkor volt PÉ-m.
18-an lejar a gyesem,nem tudom hogy mi lesz.Nem megyek vissza dolgozni.Ez a vizsgalgatas meg ki tudja,hogy meddig fog tartani.Képilyen a mai hangulatom is!
Marci megint nem akar aludni.

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!
Ancsa!
nem akarsz bekerülni a táblába?

Csajok akik előttem vagytok! Szedjétek össze magatokat aztán produkáljatok már egy zebrát! KépKépKép Most már 3 hónapja nem volt! KépKépKépKép

moni

Sziasztok!
Itt vagyok,csak visszaolvasok!!!
Vendég

Angel!

Jó lenne, ha utoljára várnánk a mensit. Bár én nem fogok bánkódni akkor sem, ha csak januárban leszek babás. Kép Most még sok feladatunk van a párommal, végig kell csinálni a kivizsgálást, be kell költözni a lakásba. Kép A lényeg, hogy előbb-utóbb lesz baba, csak pár hónapocska kérdése az egész. Most annyira, de annyira nyugodt vagyok. Kép Kép

Móni!

Nekem most tuti nem leszt zebrám, szívesen átvállalom mindenki mensijét. Küldjétek lányok nekem! Kép

Keditke!

Mi újság nálad?

Betti
betti73

Ancsa!

Ne légy szomorú! Előbb-utóbb végére érsz a vizsgálatoknak. Aztán már jön is a kistesó! Kép

Betti
betti73

Hajni!

Szép a laki nagyon. Kép Majd kérünk további fotókat.

Lara!

Nekem is volt ilyen anyajegy ügyem. Semmiség az egész. Nekem hátul volt a derekamnál és belekaptam, aztán még aznap leoperálták. A doki elég "vicces" figura volt, ott jópofizott, miközben a fenekemen könyökölt (hason kellett feküdnöm).

Betti
betti73

Sziasztok!!!

Én is nagyon szívesen átvenném a mensziket!!!!Még soha nem vártam ennyire!!!Ugyhogy gyerünk!!!Most tényleg csend van zebra ügyben,de lehet a nagy vihar előtti????Aztán meg majd kapkodhatjuk a fejünket!!!

Beu!!!!
Drukkolok nagyon!!!!Gondoltam rátok reggel!!!!Majd mesélj ha hazajöttetek!!!
Búcsú???Hú az tök jó!!!Én már gyerekkorom óta nem voltam.Bizi jó lesz.és elég jó időt mondanak!!!

Nekem is van egy anyajegyem,pont a melltartó csatjánál!!Mindig elhatározom magam,hogy levetetem,aztán semmi.Pedig rossz helyen van.Megvárom míg Lara leveteti,és elmeséli milyen volt.Most eggyelőre elegem van az orvosokból az elmúlt félévben megjártam őket.Remélem a következő már babával a hasamban lesz.
csanita

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?