Új privát üzeneted érkezett!

Hali,

Hát én sem tudom, mi van az oviban, de mi pl. 4kor, legkésőbb 1/4 5kor ott vagyunk a gyerekért, általában felváltva megyünk érte, és tegnap előtt pl. már csak Dani volt, szegénykém egyedül. Tegnap meg már csak 3-an voltak. nem tudom ko hogy dolgozik, vagy a többsége otthon van, de nekünk ez e legkorábbi, hogy érte tudunk menni, és szerintem még ez is jó időpont, mert amúgy 6-ig vannak az oviban. arra is gondoltam, hogy a többség lehet, hogy ott a környéken dolgozik, és azért mennek előbb. na, mindegy.

Rit
Hát igen, a kisfiúk egészen máshogy játszanak, mint a kiscsajok, csak a sajátomon látom, pedig nem engedjük neki, hogy durvuljon. a fiúk alapban ilyenek, aztán, ha együtt vannak, akkor meg csordaszellem beindul.

kataa
nálunk is 26-an vannak. legalább megszokják az iskolára. meg egyszerre úgysincs ott minden gyerek a betegségek miatt.
mikor kezditek a trónbitorlót? Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Annám nagyon jól érezte magát a múzeumbanKép És visszakaptam épségben!KépKép Jól viselkedett, nem volt semmi gond. MegnyugodtamKép

Gumicukor
Zoli is így megy Annáért. Amikor lovagolni mennek akkor 4re, máskor negyed5-re. A csopijukban azért még vannak. Bár 5ig majdnem mindenkit elvisznek. Én sem értem, hogy hogy oldják meg a szülők?! Mondjuk nálunk látok rengeteg nagypapát, akik bicón hozzák-viszik a csemetéket.Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!
OFF
Hal! Kép
Megkaptam a pénzt, köszi! Neked megy a babaszoba?
K.

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok
Kataa
irigykedek rád a wellness napokért én is szivesen mennék de nincs ki vigyázon a fiukra Kép .

Nyuszi
Buy-way nálunk is nyilik majd itt soroksáron az auchan mellet kiváncsi leszek milyen lesz Kép .

Pusz menem kell

csics
csics

Sziasztok,
Vegyes hírekkel jöttem most ovi ügyben. Lili már egyáltalán nem sír az oviban, még egy száj görbület sincs reggelenként. Szépen eljátszik egész nap, igaz egyedül, de az óvónénik szerint ez teljesen természetes, nincs ezzel gond. Sőt szerdán még táncolt is a néptánc óránKép. No de amit itthon előadKép. Tegnap este 6 körül egy apróságon felhúzta magát, és nem hiszitek el reggelig bömbölt. Éjszaka 10 percekre aludt csak el, a köztes időben teljes erőből üvöltött. Persze hajnali 2 körül kihányta a vacsit is, aztán az volt már a baja, hogy fáj a torkaKép (hát nem csodálom, több órányi üvöltés után), aztán már semmi sem volt jó. Apával tökre kétségbe voltunk már esve, hogy mit tegyünk vele, egyszerűen semmi sem használt, pedig szinte mindent kipróbáltunk. Szegény Bálint sem sokat aludt, de ő tök rendi volt, mert nem sírt, csak nézett nagy szemekkel, hogy mi ez az egész. Aztán ma reggel is folytatta, reggelizni sem nagyon volt hajlandó, most pedig ebédre azért nem evett, mert már mindenképp aludni akart menni. Szóval nem tudom mit tegyek, a barátnőm ajánlgatott homeos bogyókat, de apa hallani sem akar róla. Nem tudom, vigyem vajon dokihoz? De szerintem nem sok mindent tudna vele kezdeni. De ölbetett kézzel sem tudok ülni és nézni, hogy nem eszik, csak hisztizik napokon át. Óvónéni szerint van még ennél rosszabb is, idő kell neki, hogy feldolgozza ezt a helyzetet. Hát köszi, én még ebbe is úgy érzem, hogy beledilizekKép. Főleg, hogy már lassan 3 hete fáj a torkom és náthás vagyok. Sohasem voltam még ennyi ideig beteg ilyesmitőlKép.
Tényleg okt. 3-án szüreti mulatság lesz az oviban, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Voltunk méreckdni a héten, Bálint 9550gr és 78 cm.

Nyuszi,
Nektek is kellene egy testvérfellépőKép.
FalbontásKép.
A zoknikra próbálj meg esetleg nem puffadós filccel rajzolni, én a LEEHO márkát használom az ovis jelekhez és nagyon jól bírják még a cipőkön is a kis rajzok.

Ági,
Nagyon ügyes Petra az ovivalKép! Nekem is hiányzik Lili napközben, de általában annyi mindent próbálok elintézni az alatt a 2és fél óra alatt, hogy néha rohanva érek csak oda időreKép.

Zsusza,
Aranyosak a gyerekekKép!
Szegény Luca, akkor nem egyszerű nálatok ez az ovis kérdés.

Rit,
Szegény DodiKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Mindne gyereken máshogy jön ki ez a stressz, nekem azt mondták az a baj ha nem jön ki rajta mert akkor magába folytja. van ki nem eszik, van aki nem alszik. Emma is alvásban esett vissza bölcsi kezdés után. Addig magától aludt el 5 perc alatt, ahogy lekzedődött abölcsi, főleg amikor elkezdtem dolgozni és nem én vittem reggel nem tudtam kilépno a szobájából amíg el nem aludt, sokszor 2 órát is forgolódott mire elaludt. A hiszti délután anyunak meg tök természetes, hiszen egész nap viselkednie kell, szót fogadni, valamikro ki kell ereszteni a gőzt. Én is ki voltam akava tőle és elég lassan csillapodott neki, hónapok alatt. Most már nem csinál ilyet általában, de pl tegnap is rájött a hsizti mert elfogyott az innivalója a buszon félúton, na üvöltött a végállomásig hogy neki adjak teát, nem értett meg akárhogy magyaráztam hogy nem tudok fakasztani a földből.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok
Halacska
nálunk megkérdezték és aláiratak a szülökel egy papirt hogy elmehet ovodán kivüli programokra is én elengedtem mert különben nekem kéne az nap vigyáznom rá amugy ök még pont amiatt hogy még nem tudnak fegyelmezeten közlekedni és csak most szokják az ovit nem viszik sehová hanem majd az oviba jönek zenészek .Angol csak középsötöl indul az oviba nálunk én lehet hogy majd akor beiratom .

Ovi
nálunk rendes csoportba jár petike mégis ö a legfiatalabb mert agusztusi születésü töbiek meg mind 3,5 4évesek

Fütés
nálunk még nem kapcsoják be csak ha 10fok a napi középhömérséglet Kép éjjel majd meg fagyunk Kép még akor sem kapcsolták be mikor 2 napig esett az esö és 11 fok volt Kép .

Utánozás
nálunk is megy egymást utánozák .

Ági
iminek is hiányzik most hogy itthon van velem petike délután mikor megyünk érte akor nagy ölelések és puszik vanak mikor találkoznak nagyon szeretik egymást Kép .

Gumicukor
én PL 9töl dolgozom amig benem fejezem igy kéne de én félnégyig vagyok hajlando dolgozni mert rám jön a gyerekezhetnék szerencsére az én munkám nincs idöhöz kötve igy álltalába másnap szokta a párom befejezni a munkát .Különben én senki kedvéért nem vagyok hajlando a gyerekeimet fél ötnél tovább az ovi,bölcsiben hagyni .

Pusz csics
csics

Sziasztok!

Csics
Petike mióta ihat tejet, mikor szűnt meg a tejallergiája?
Drukk a mandulaműtéthez! Nekem a Madarászba vették ki a mandulámat és a két testvéremmel együtt voltam bent. Egymás melletti ágyon feküdtünk.

Ilke
Én is néztem ezt a mesekönyvet és a tescoban is lehet kapni.
Hát szegény Lili pont a legrosszabbkor lett beteg, ilyenkor még a hétvége is számít pláne mikor több nap marad ki.
Nekünk most másfél hét teljesen jó volt de ma 9-1/2 10ig sírt és mondta az óvónő, hogy semmire nem reagált és nem lehetett megvigasztalni csak állt a szőnyeg közepén és sírt. Fél óra múlva abbahagyta és megette a tízóraiját és utána már nem volt semmi baj. Engem még az is bánt, hogy hiába van az, hogy már nem sír, de mondták, hogy egész nap nem játszik semmit csak nézi a többieket. Még egyetlen egy játékot sem vett le a polcról. Különben nálatok milyenek az óvónénik?
Most olvasom nem semmi ez a hányás, kitartás.

Judy
Ez szörnyű még szerencse, hogy nem lett semmi baja a Gergőnek. Jó tapétázást!
Az éjszakák nálunk sem a legjobbak mindig ébred valamelyik. A Petra kb 3-szor felébred éjjelente. Lehet, hogy ez is az ovi miatt van. Néha úgy érzem, hogy egész éjjel nem alszom semmit csak járkálok a két szoba között.

Nyuszi
Azért ez nagyon jó, hogy első napokba ott maradhattál vele végig. Én sem vagyok az a fajta aki az üvöltő gyereket otthagyja de sajnos muszáj volt . Nálunk is úgy teltek az első napok, hogy kapaszkodott a nyakamba és mondta, hogy ne hagyjam ott. Ez kb másfél hétig volt és utána mondta, hogy ő már nem fog sírni. Különben gondoltam, hogy Emi is ilyen sírós lesz.

Gumicukor
Szerintem bármelyik oviba előfordulhat tetű. Mikor kicsi voltam akkor nekem is volt és derékig ért a hajam. Emlékszem el kellett menni és az egész családnak megmosták a haját.
Gyümölcs: nálunk úgy van, hogy a faliújságon kint van a névsor és az, hogy abban a hónapban melyik gyereknek melyik nap kell vinni gyümölcsöt. Így mindennap esznek és egy hónapban mindenkire csak egyszer kerül sor. Mi még azt kértük, hogy írják ki, hogy előző nap mi volt , hogy tudjuk másfélét vinni, hogy ne mindig ugyanaz legyen. Szokott lenni gyümi és zöldség is.

Manó
Hova is fogtok végül költözni?

Beszti
Hannának nagyon boldog születésnapot!

Oltás: Valaki már beoltatta a gyerkőcét kullancs ellen? Én most szeretném a Petrát mert nekünk az ovi mellett erdő van és azt mondták, hogy ezt az oltást ősszel jó beadatni.

Ági
petra2

Kataa
Hát nálunk az van, hogy Dodi kerek perec kijelentette, hogy oviba akar menni, mert ö már nagy és most én is egyre inkább hajlok arra, hogy évközben menjünk át, mert ha a bölcsiben marad, akkor most ebben az évben az júniusig van, úgyhogy egész nyáron otthon kéne lennie. Ami nem bizti, hogy menni fog, persze ha mégis, akkor nem gond, de jobb elöre felkészülni a nehezebbre Kép Mondjuk az oviban is asszem alapból 6 hét a szünet de decemberben is 2...
szóval nem tudom, nekem erre az évre már nincs is 2 hét szabim, csak 9 napom.

Tényleg ovis anyukák, ti hogy oldjátok majd meg azt a sok szünetet ami oviban van??????

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Hali,

Mi is alakulunk ovifronton, reggelente van még csak kis huzavona, mert Dani az öltözőben ragad, nem akar onnan bemenni a csoportba. így kijön érte az ovónéni, úgy tudok elmenni, vagy én felveszem és oda kell adni az ovónéninek, és közben mondja, hogy menjek dolgozni. néha pityereg. vmit ki kell találni rá, hogy magától menjen be a csoportba (szerintem át fogom költeni a Janikovszky könyvet - egyébként meglepően szívesen hallgatja), mert pl. ma is egy ovónéni volt még csak reggel és nem várhatom el, hogy a többi gyereke totthagyva az enyémet csalogassa befelé. reggelente odafelé úton a kocsiban néha kérdezi, hogy ma miért megyünk oviba, de egyébként vidáman megy, néha még halandzsa nyelven is énekelget. tegnap nagy bandázódás ment a fiúkkal, amikr mentem érte, óvónéni is bújkált velük a kisházikóban, kommandóztak Kép csináltak tegnapelőtt gesztenyéből és üres gyógyszeres papírdobozokból húzgató kisautót, ott huzigálzák őket a szőnyegen. szerintem nagyon ötletes. van egy hatalmas gesztennyefa a kertben.
ezen az egy dolgon még át kell esnünk. tegnap este elmesélte nekem Dani milyen mesét hallgattak alváskor, a kismalac és a farkas, de nem teljesen vettem ki, melyik verzó, a forró vizet a kopaszra,vagy vmi más.

egyébként érdekesek a gyerekek, ők csiálják jó, ha valami nem tetszik, feszülek, azt lereagálják sírással. nekünk felnőtteknek is nagyon nehéz sok szituáció, de csendben maradunk, frankón magunkba fojtjuk. a sírás igazából jó dolog, mert kijön a feszültség, nem marad bent, nincs min rágódni. én is egészen más vagyok egy új közösségben, mint egy összeszokottban, kezdetben nem engedi el magát úgy az ember, mint otthon, csak idővel, ha már feloldódott. csak tudom, rossz ezt átélni szülőként, hogy bőg a gyerek. nekem már annyira nem rossz, amikor látom, hogy bőgicsél, mert tudom, hogy nem tart sokáig és megnyugszik.

Ilke
Állítólag ez normális, hogy a gyerekeknek az ovi után otthon elmegy az eszük, hiszen az mégiscsak otthon, a megszokott közeg. Állítólag van összefüggés aközöt, hogy most hogyan éli meg az elválást az ovival, és majd akkor amikor majd kamasz lesz.

Rit
nekem is 9 napom van, a páromnak 11. most el is megy ebből 4 a költözésre. nekünk anyósom szerencsére ott van, ha nagyon nem marad szabink, meg anyukám is mondta, hogy akár itt is tud vigyázni Danira. egyébként meg jó a háziorvsoom és kiír betegszabira. hát én a jövő nyarat úgy tervezem Kép, hogy addigra babás szeretnék lenni, így a agy pocakkal nem lesz nehéz otthon lenni, bár ha tudok, akkor ismét szeretnék dolgozni, amíg lehet. utána meg a picivel otthon tudok lenni így a nyár is megoldott. majd a tesóval lesz kérdés a nyári szünet, de ha jól számolom, addigra apukám és anyósom is nyugdíjas lesz.

KépKép
KépKép
gumicukor

Agi

Emike detto olyen, mint Petra, csak nem akartam mar a tobbieket untatni vele. O meg reggel is sir, illetve itthon meg csak nyafog, hogy nem akar menni. Kicsit merges is vagyok anyura, mert o meg olbeveszi, babusgatja, ahelyett, hogy hagyna, hogy gyorsan lelepjunk. Meg anyu is elsirja magat.Na az meg aztan kulon jo, hogyha sirni latja a gyerek. Nem mondom, hogy konnyu nekem is nem sirni, de muszaj kemenynek latszani. Mert rogotn eszreveszik, ha meginogsz. Emike sem jatszik a tobbiekkel, legfeljebb csak ha ott van az ovoneni is. Ggyurmazik, vagy meset hallgat. Vegyulni abszolut nem akar, nem ul be kozejuk akkor sem, ha labdaguritos csoportfeladat van. Mas meg nincs, mint legalabb Ilkeeknel van neptanc, pedig valami ilyesmi ot is lekotne. Magatol nem vesz le a polcrol o sem jatekot, ha mar elszalad mellette egy gyerek, megijed.Kép Nem tudom meg fog-e ez valtozni, csak ido kerdese, vagy ne eroltessem. Meg a jovo heten probalkozunk, aztan meglatjuk. Kozben megerdeklodom a maganovit, hatha nem olyan draga, meg hogy mekkora a csoportletszam, ha kicsi, akkor ott talan jobban vegyulne. Ma szornyu napja volt. Reggel fel7-kor magatol ebredt, az elso kerdese az volt, hogy ma kell menni oviba? Meg tegnap is megkerdezte, amikor vegre a sok delutani nem alvas utan ebed utan kidolt es aludt egyet, hogy most mi van reggel, vagy delutan es kell-e menni oviba. Szoval ma nagy nehezen elmentunk, pechjere csak 1 ovoneni volt egesz nap, na nem is volt olyan sok ideje ra. Nem evett, meg csak nem is ivott semmit egesz delig.Kép Kint az udvaron vegig az ovonenin logott, vagy a sarkaban toporgott, amig oda nem ertem.

Gumicukor

Emi is imadja a Kismalac es a farkasok meset.Kép Nalunk az ovoneni mar "eldob" minden gyereket ha meglatja, hogy megerkeztunk Emivel, mert o magasan a legnehezebb eset a tobbiekhez kepest.Kép

Na most megint jol kipanaszkodtam magam.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Nálunk tetőződnek a gondokKép. Sajna Lili tegnap este elkezdte fájlalni a fülét, így elmentünk a háziorvoshoz. Õ nem igazán talált semmit, ma viszont üvöltve hoztam haza az oviból, mert annyira fájt neki, így irány a fül-orr gégészet. Sőt a homloka is fáj, valszeg ráhúzódott oda is a gyulladás. Jó kis hétvégének nézünk elébe.

Ági,
Nálunk egész rendik az óvónénik, főleg a fiatalabb. Amikor megyek Liliért mindig rögtön mesélnek, hogy mit játszott, mit evett, meg úgy egyébként mit csinált míg ott volt.

Gumicukor,
Ne rémisztgess! Ha ilyen lesz Lili kamasznak, akkor én a diliházban fogok kikötniKép.

Nyuszi,
Szerintem még ne adjátok fel. Tőlem is mindig amikor megyünk el itthonról, kérdi Lili, hogy most oviba megyünk és persze sohasem felejti el hozzátenni, hogy nem akarok oviba menni, nem szeretem az ovit. De aztán vidáman elterelem a szót, vagy mesélek neki arról hogy ma mi lesz bent, aztán már nincs is gond. Ma puhatolóztam nála, hogy van-e olyan kisgyerek aki szimpatikus neki (persze tudom, hogy nem igazán játszik még senkivel, csak egyedül) és azt mondta, hogy nincs, de a Dodo (egy nagyon aranyos kisfiú) ma sajnos nem volt bent. Jót mosolyogtam magambaKép.
Lili sem eszik, iszik egész délelőtt, aggódok is rendesen, hogy mi lesz jövő héttől, mert akkortól már ott is fog reggelizni és ebédelni is. De az óvónénik nyugtatgatnak lelkesen, hogyha látja majd, hogy a többi gyerek eszik, ő is enni fog, hát nem tudom.
Azért nem semmi zűr ez az ovis kezdet. Mindig is sejtettem, hogy vannak nehézségei, de hogy ennyi minden, azt nem gondoltam volna.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke

Meg nem adjuk fel, ez volt a masodik hetunk meg csak. Meg egy-ket hetet probalkozok. Felhivtam egy maganovit, meg egy alapitvanyit, sehol nincs mar hely.
Testverfellepo nem megy, mert Danny nem jon velunk reggel. Bar lehet jobb lenne, mert anyu nem tudja megallni, hogy sirjon Emivel.
Kepzeld annyira faradt volt Emi, hogy elaludt 18.30-kor az olemben ulve....Kép persze ebed utan megint nem aludt, meg hoemelkedese is lett. Meg felgyult benne a heti faradtsag.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Az tényleg nem jó, hogy Anyud is Emivel szomorkodik. Így szegényke joggal gondolhatja, hogy ez egy rossz dolog ha már a felnőttek is sírnak miatta. Tényleg próbáld meg, hogy reggel felpakolod őket és együtt mentek. Míg odaérünk az ovihoz, míndíg elmondom Lilinek, hogy míg ő ott lesz mit fogok csinálni és ha végeztem megyek érte. Én különösen figyelek rá, hogy reggel minden vidáman induljon, játszunk, énekelgetünk a készülődés közben. Most már elmondhatom, hogy napok óta nem volt sírás az oviban, se itthon reggel. Az itthoni hisztikre pedig biztosan rátesz most, hogy beteg. Ja, voltunk az SZTK-ban, kezdődő fülgyuszija van Lilinek a jobb fülében és mivel nagyon fájlalja a homlokát, gondolom ott is alakul valami, így most kapott antibogyot meg orcseppet, meg egy kis fájdalomcsillapítót, hogy aludni is tudjon éjszaka, míg nem enyhül az egész.
Szegény Emi, jól ki lehet most merülve. Ma Lili is lefeküdt 1 körül és kis megszakításokkal fél 6-ig aludt, persze a betegség miatt, meg, hogy éjszaka alig tud aludni. De remélem most már jobb lesz.
Egyébként az ovira visszatérve, még korábban írta Forti, hogy amikor neki is megváltozott az ovihoz való hozzáállása, akkor Levi is máshogyan fogadta az ovit. Van valami ebben, mert már én sem görcsölök az egészen és tényleg javulnak a dolgok.

Még valami,
Képzeljétek tegnap meséltem a dokinknak, hogy miket produkál Lili néha (hisztik-hányások), erre felírt nyugtatót (minden este adjak neki 1 szemet szerinte). Egy 3 évesnek! Párom teljesen kiakadt amikor meghallotta. Már van egy magán doki, akit még korábban ajánlottak, hamarosan felhívom, aztán irány hozzá, azt hiszem ez volt az utolsó csepp a mi dokinknál.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Gumicukor
Nalunk is 4-kor mar csak a 10 gyerek van az egesz 4 csopotban.Nem tudom mi lenne ha tovabb dolgoznek,meg szerencse ez a 4 ora,mert bar nyitva vannak 6-ig ha van gyerek,de nem akarom hogy O legyen az utolso.
Szerintem inkabb az van nalatok is hogy vagy otthon van az anyuka akicsivel vagy van nagyszulo aki segit.

Ilke
Szegeny LiliKépNem irigyellek.Remelem a kovetkezo ejszakatok mar jobb volt.
Jobbulast a beteg LilinekKép
Homeopatias szer is van szorongasra, rossz alvasra.Zalannak segitett amikor kezdtea blcsit es legalabb nem gyogyszer

Rit
Hat igen ezert is gondolkozom az evkozi atiratason,mert a bolcsi szunet utan mar nem vinnem vissza szempemberig,de akkor sokat lenne otthon.Ami majd remeljuk megoldhto lesz,csak O unna ahogy ismeremKépAz oviban 5 het szunet van en ugy tudom,annyi meg volt itt a bolcsiben is.Es decemberben is lesz 2 ahogy tavaly volt.Nekem meg van 15 nap szabimKép

Gumicukor
En sosem vettem fel csak megpusziltam esm ar szaladt is be,.Az oltozig viszitek vagy setal?
Talan a nagyfius szoveg hatna ra,hogy az ovoneni csak a kicsiket viszi be olbe,...stb.
Szerintem azert is tudod te jol atveszelni a kis sirasait mert hamar megnyugszik.En is csak igy tudtam hogy sosem hagytom ott sirva,csak hamar elhallgatott akkor tudtam haza jonni.

Nzuszi,
Igaza van Ilkenek,anyukadat kene reggel tavol tartani tole.MEg azert is nehezebb nkei mert sokan vagytok korulotte otthon.En is ugy csinaltam a reggeleket hogy vidaman es gyorsan elkeszulntunk,tereltem mindig a temat KépAz oltozoben is csak par percet votunk(mindig abban viszem amiben ott lesz) es igy konnyen ment.MEg mondtam hogy anyanak dolga van es ezart o megy jatszani.Sosem mondtam hogy bolcsibe,csak hogy jatszani a gyerekekhez.
Bar ahogy elnezem nekem arany eletem van a storykohz kepest.Ma reggel is kerdezte hogy, megyunk ma bolcsibe?Mondtuk hogy nem mert szombat van.Kerdes:Akkor hova megyunk??(mindezt reggel 6.15-korKép
Nekem most a heten az volta gondom hogy eso miatt nem mehettek kis es bent is szaladgalt volna Alex,erre az egyik gondozono raszolt hogy ne szaldgaljon mert elveszi a kutyajat!!!Ezt O meselte itthon,eloszor nem vettem komolyan,de tegnap is mondta.Ugyhogy azt hiszem szolok nekik hogy ez nem megoldas hogy fenyegetik .MEghat rossz idoben sem varhato el egy gyerektol hogy ne szaladgaljon,mi baja lehet tole??
Szerintetek szoljak vagy nagyon beleszoloknak tunnek?

Vasarnap kezdodik a VB,jovo heten vegig lesz az Arena mellett egy kialakitott park gyerekeknek mindenfele jatszasi lehetoseggel.Ha van kedvetek nezzetek meg.Mi megyunk ki parszor mert tobb napot en dolgozom ott is csutortoktol.

Jo hetveget.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Helló

Éppenhogycsak megnéztem az e-mailjaimat, és már fel is ébredt a Dani, Gabi anyámnál, Csabi elvan, így most megint volt időm ideülni...

Elolvasni nem tudtam semmit, így csak gyors helyzetjelentés, tőszavakban

Házunk megvan!!!!! november 15 a kiköltözési határidejük, de már a miénk! Munka lesz még bőven, remélem a karácsonyt már ott töltjük

Danika okos, ügyes szép és 9 hónapos csibész

Terhes vagyok... 9 hetes.
Abszolult nem vártam, 1x volt meg mióta megszületett a Dani. Az összes tünetet a stressznek tudtam be. 3 napja vettem egy tesztet és olyan bika két csík lett rejta... azt hittem leesek a wc-ről. Még aznap elmentem dokihoz és erre 9 hetes már a babócám. Április végére vagyok kiírva. Legjobb esetben is 17 hónap lesz a 2 picuri között és a Gabi is csak 3,5 éves lesz... Hát a kényszerzubbony garantált.

Dóra lesz, mert mostmár lány legyen:D

puszi mindenkinek külön-külön, remélem mindenki rendben van.

sasha és a 3 kakamaki

Kép
sasha

Sasha!

Azta!KépKép Ti aztán jól belehúztatok!KépKép Gratulálok!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali

Sasha

Nem semmi, gratula a babohoz es a hazhoz is!!!!KépKépKép

Nalunk volt egy kis izgalom tegnap, ugyanis este miutan Emi fel 7-tol 8-ig aludt egyet, aztan mikor felebredt mar 40 fokos volt a laza...Kép Gyorsan Panadol es hivtam az ugyeletet. Mondtak sietnek, ha nem meyg lejjebb a laza hutofurdo. Miutan 40 perc utan sem mozdult a laza bedugtam a kadba. Mire kivettem befutott a doktorno. Akkor kicsi lanyom mar hiszterikus volt, sikeresen felebresztette az ocsit is. Egyszeruen nem hagyta a dokinonek ,hogy megvizsgalja, a szerencsetlen csak a tudogyuszit tudta kizarni, nem tudott belenezni a torkaba. Aztan persze antibiotikumot irt fel. 10-kor kidolt mindenki, Emi mellettem a franciaagyon. ejfelkor rugott egyet, osztonosen megtapogattam es sajna igazam volt, bepisilt.Kép NAgy nehezen atoltoztettem es visszaaludtunk. 2-kor arra ebredtem, hogy nyoszorog, felebresztettem es megint pisilt egyet, ezuttal a bilibe. Megint alvas, 5-kor megint felebredtem, nezem a gyerek fejet, iszonyu forro , ismet Panadol. Persze mar nem mertem elaludni, hatha megint hutofurdo kell, addig a neten utananeztem mit is kell tenni, ha lazgorcsot kap a gyerek. Szerencsere egy fel ora mulva mar csak kicsit volt meleg a homloka. Felhivtam a mi gyerekorvosunkat, nem volt nagyon boldog az antibigyo hallatan, de ha mar elkezdtuk szedni, be kell fejezni, es nem mehet egesz jovo heten oviba. Nem tudom mi lesz igy olyan lesz, mintha kezdenenk elolrol a beszoktatast.KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Nyuszi, pont egy ilyenen vagyunk túl Bettivel. Minden egyéb tünet nélkül 3 napig lázas volt, jó magas lázzal. Már rosszul volt a gyerek ha meglátott a lázmérővel. Semmi gyógyszert nem kapott, csak végig a nurofent. Még egy nátha sem jött ki rajta, hétfőtől mehet is bölcsibe. Eddig el sem hittem, hogy van ilyen. És hiába mondják, hogy a vizes ruha nem ér semmit, nálunk hatott hogy a homlokára meg a csuklójára tett vizes ruha. Jobbulást Emikének!

Sasha, gratulálokKép Milyen jó hírekkel jöttél!

Ilke, nektek is jobbulást, szegény Lili! A fülfájás az egyik legrosszabb egy felnőttnél is. DokinőKép Tudod, nekem is ugyanaz! Talán ahogy Kataa írta homeos bogyó erre az átmeneti időszakra jó lenne. Én is vettem magamnak a Sedatif PC-t.

Képzeljétek lányok, egész jól megértem magam a férjemmel, jobb lett a viszonyunk. Még ebben a hónapban közös megegyezéssel beadjuk a válást és megelégszik 3-4 milkával a házból. Úgyhogy a jövő héten meg is hirdetjük, aztán én is belevetem magam az ingatlanpiacba.

Dec8, hogy vagytok?
Rendbejöttek a családi gondok?

Puszi Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kép

Ez egy friss kép Bettiről.
Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Szisztok
Ági
már 1 éve ehet tejterméket viszont a tehéntejet utálja csak a szójatejet hajlandó megini Kép .

Gyümölcs
nálunk is pont ilyen kiirás van a faliujságon mint Ágiéknál Kép

Kulancs oltás
én petikét oltatam be és semmibaja nem lett töle most fogom majd az utolso oltását majd beadatni mert hogy az elsö 2 oltás után 1 ével kell a 3 .befejezöt beadatni .

Rit
most az összi szünetet könyen hosszu hétvégé lesz hisz lesz bene ünnepp is szombatol-szerdáig hisz kedden nov1 ünepp karácsony és újév között mi nem dolgozunk mert bezár az ovi, bölcsi .amugy nekem a párom segit mert együt dolgozunk igy ha én nem tudok a fiuk miat menni dolgozni akor ö tartja a frontot a munkahelyen Kép.

Sasha
Gratula ti aztán gyorsan gyártjátok a gyerekeket Kép
mi még azért várunk ugy 2 évet az uj gyerek elött Kép.

Nyuszi
jobbulást Kép

Pusz csics
csics

Sziasztok

Olvasom a jó és rossz élményeket, remélem mindenkinél rendeződik minden.

Ilke
Lilinek jobbulást. Levi is megzakkant anno délutánonként, de én is úgy vagyok vele, hogy valahol ki kell hogy tombolja magát, ki kell hogy jöjjön a feszültség.
Ma már ilyen nincs, hála az égnek. Kép

Nyuszi
Eminek is jobbulást, rosszul hangzik ez a 40 fokos láz.

Conti
Nagyon szép a kisjányod!!! Kép

Sasha
Gratula a 3. bébihez!! Sok erőt és kitartást a pocakosodáshoz és a költözéshez.

Gumicukor
Meg tudod mondani honnan szoktál letölteni keresztszemes mintákat?
Ja a másik Buzz-t átküldenéd majd? Köcce!

Kataa
Szerintem szóljál a fenyegetés miatt, mert az én sem csípném. Amúgy szerintem bent azért nem engedik szaladgálni őket, mert talán veszélyeztetik egymás testi épségét a teremben. De a fenyegetéssel én sem értek egyet.

Levi is itthon van már múlt hét kedd óta. Semmi komoly, csak taknyos és köhög, de se láz, se semmi egyéb. Szerdán már megy, és csodák csodája már nagyon várja!!!!! :

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa
Nem semmi, hogy így fenyegetik, én biztosan szólnék a helyedben!! Nálunk egyszer csinálta azt, hogy valamiért rászóltam, hogy ne csinálja, erre azt mondja nekem, hogy jó, akkor beállok a sarokba. Egyböl megkérdeztem, hogy mi is van akkor? Aztán mondták, hogy amikor valamelyik gyerekkel nagyon nem bírnak mert annyira nem fogad szót v. éppen rászáll a többiekere, akkor szokták a szoba egyik részén külön játszatni, de Dodi állítolag még soha nem került ilyen helyzetbe, bár lehet, hogy néha szeretné, mert olynakor egy gondozó csak azzal az egy gyerekkel foglalkozik, míg le nem nyugszik.

Conti
Hát ez hihetetlen, hogy a csudába csinálod, hogy ilyen gyönyörü hosszú haja van már??! Kép

Nyusz
Jobbulást Eminek, remélem csak ennyi volt és nem lesz több ilyen borzalmas láza.

Sasha
gratula a legkisebbhez! Hát tényleg nem semmi lesz három ilyen pindurral.

Forti
Levinek is jobbulást!

pusz
Rit

rit

anemona7

Rit
Ma reggel apa szolt nekik.(Az illetekes nem volt eppen)Suru elnezesek kozepette megigertek hogy nem lesz ilyen tobbet.Engem azert is zavart mert nem csinalt semmi rosszat,az hogy szaladgal meg nem indok.O alapbol egy szofogado gyerek,de hat mozgasigenye azert meg van.Ha esteleg rosszalkodna a sarokba allitassal egyetertek,mert azert mindent nem lehet megengedni.otthon tenyleg csak ra kell szolni egyszer es mar nem talalok duket fulekre nalaKép
Ugyhogy remelem megoldodott a dolog.Volt mar ilyen hogy szoltam hogy ne rossz gyerekezzek le,es akkor is abbamaradt a dolog,ugyhogy remelem ezuttal is megoldodik a dologKép

Sasha
Gratula a 3.babahozKépKépSok erotKépKép

nyuszi
Emiknek jobbulast,remelem azota mar nincs laza.

Conti
Betti nagyon szep kislany,,a haja meg kulon teccikKépKépOrulok hogy alakulnak a dolgaid jo iranybanKép

Mennem kell,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali

Emike mar ket napja nem lazas, szerencsere, de oviba nem mehetunk a heten.Kép
Sajna Dannynek is folyik az orra par napja, meg apan is atment egy megfazas, csak en tartom a frontot.Kép

Conti

Lehet hogy Emi akkor azt a virust kapta el. Azert is ijedtunk meg a 40 fokos laztol, mert egyebkent nagyon ritkan lazas.
Betti gyonyoru es a haja!!!!KépKépKép
Klassz hogy vegul sikerul bekesen megegyezni a ferjeddel. Azert ez ritka dolog.

Kataa

Tenyleg durva hogy fenyegetik, ilyet max akkor neznek el, ha nem fogadna szot es direkt csinalna. Eminek van egy csoporttarsa, a Viki aki elegge kezelhetetlen, azert is elszalad, probalja kitepni az ovoneni kezebol a jatekot, amikor pakolni kene es a multkor meg is harapta az egyik ovonenit...Kép
Amugy nekik sem engedik hogy a csoportszobaban szaladgaljanak, gondolom eleg durva lenne, ha huszonnehany gyerek egyszerre szaladgalna. Valszeg ezert volt ez nalatok is, hogy raszoltak. Csak persze nem mindegy milyen stilusban.

Forti

Jobbulast Levinek, tok jo, hogy varja az ovit.Kép Emin latom, hogy megkonnyebbult, hogy a heten nem megyunk, sokkal jobb a kedve altalaban. Mindig azzal ebred fol alvasbol, hogy megyunk most oviba?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Halihó,
Oviról: Lili ma már ott is reggelizett és ebédelt és képzeljétek evettKép. A nyakamat mertem volna rátenni, hogy max1-2 falatot fog enni, erre azzal fogadtak, hogy majdnem mindent megevett. Úgy örültem, azért miután megnézte az ebédet (szilvás gombóc volt, meg valami leves), megkérdezte, hogy: nincs valami csirkecomb féle inkább?Kép, óvónéni mesélte. Hazajövetelkor megkapta az uzsiját is, na azt meg még ott elkezdte enni. Reggel azért tuti ami fix egy 1 perces sírást azért előadott, de úgy hogy itthon már puhított, hogy úgy is sírni fogok az oviban, aztán mondtam neki, hogy de én nem szeretném, erre azt mondja, hogy: de csak majd figyelj!Kép
Lili szinte már teljesen meggyógyult, az orra sem folyik, végre eltehettem az orrszívótKép.
Én viszont mondhatni egyre rosszabbul vagyokKép. Ahogy sejtem arcüreg gyuszim lehet, mert jobb oldalon nagyon fáj az arcom, az orrom is folyik, a hangom pedig szinte felismerhetetlen. Ma elkezdtem infralámpázni, sajna a dokik nem sok mindent tudnak szopi mellett felírni, így nagyon megküzdök ezzel a vírussal.

Sasha,
Óriási gratula a kicsihez, no meg a házhoz is!Kép

Nyuszi,
Jobbulást Eminek, de ahogy olvasom már láza nincs. Ha nincs más tünet, akkor remélhetőleg ennyi lesz az egész.

Conti,
De jó hallani rólatok! Betti gyönyörű kislány!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

hétvégén anyuéknál voltunk vidéken, anyukám munkahelyén volt jó kis családi nap. egy csomó gyerekeknek való gombaházikó, ugrálóvár, meg montessori játékok (én is jól elvoltam velük), meg egy Játszóbuszhoz hasonló cég, tele ügyességi és logikai játékokkal, hogy a felnőttek se unatkozzanak. eg csomót megcsináltunk a párommal. legjobban a reflexkapu tetszett. kosaraztunk Danival, olyan gyerek kosárpalánkkal, tök ügyin beletalál és sokáig el sem lehetett onna mozdítani. uígy egy mini horgászósjátéktól, ott pici cápafejek nyitogatták a szájukat és egy pirinyó pecabottal kellett beletalálni a szájukba, ráharaptak és már ki is kapta őket Kép egy kislány meg jól megharapta Dani karját Kép, uis összevesztek egy gombaházikón, ki menjen be elsőnek. végülis a kislánynak volt igaza, de most tiszta kék és lila. oltási könyvet nem kértem az anyukájától Kép Dani kalandjai a lányokkal Kép

a héten férjnélküli vagyok Kép , feltettem ma a vonatra, elment Salzburgba dolgozni. hulla álmos vagyok , mert 1/2 5kor keltünk. voltunk tegnap a lakásunknál, és már a mi tömbünkben 2 lakásban már függöny is volt, valakik már beköltöztek Kép gondolom ők készpénzes vevők. a héten már én is elkezdem a pakolászást, selejtezést.

nyuszi
engem nem untat, ha emi ovis élményeiről írsz. még nekem is lehet ilyen lányom, vagy fiam, és jól jön a tapasztalat, hogy ilyen is van. anyukád elég gáz lehet, tényleg nem szabadna sírnia... , lehet az veti vissza Emit. nem tud reggelente vmlyen ürüggyel eltűnni a házban? nekem szerncsére anyósom nem ilyen, hanem még bíztatja is Danit. nekem már a reggeli kavargás megy az agyamra, amikor készülünk, mert mindenki akkor megy... d emár csak jövőhétig kell kibírni. most tartok a betegségnél, és hogy jobban van már Emi Kép

ilke
nem akartalak rémisztgetni, csak eszembe jutott. Lilinek jobbulást! biztosan azért is lett beteg, m ert a kis lelke is most gyengébb az ovi miatt. de biztosan hamar rendbejön, meglátod! Infralámpátok van? NYUGTATÓ???? Hát én csípőből fordulnék ki az ajtón!!!!! Ez tipikusan olyan, mint a hperaktív gyerekeket szanaszétkezelik mindenféle vegyi szarral, már bocs..... remélem nem adod be neki!!!
Dani is mondja, hogy most ne menjünk oviba, aztán most már egész frankón lehet elterelni a figyelmét, ma reggel is a csoportszobába menet, először bőgicsélt a már műkönnyeivel (ennyir már ismerem Kép), és mutattam neki egy játékra és már meg se nyikkant, leszállt a kezemből. ennek 4 hete lassan, és "már" itt tartunk, hogy leengedi magát tenni. Me az ovónénik is mondták, hogy amikor jön a váltás, akkor az ovónénik elé szalad nagy üdvrivalgással, annyira örül nekik. a nevét is tudja egy csomó gyereknek.
arcüregre homeos: Belladonna 9CH és Aconitum Napellus 9CH (3 napig 2 óránként 3-3 golyó), meg az infra nagyon jó. meg van olyan szemcsepp, ami enyhe antibiotikumos és azt lehet orrba, nem szívódik fel annyira, mint a tabletták.

kataa
aa kocsitól az öltözőig szépen besétál, meg öltözik is, csak onnantól nem akaródzik bejönni, de már azért jobb a helyzet, mert már beengedi magát hozni és le is tehetem. magátólmég nem szaladt, csak délután nyargalászik ki be. én már régóta nem cipelem a fenekét, jönnie kell a saját lábán. a naygfiús szöveg megy, de ilyenkor nem használ. én szólnék, a fenyegetés a legrosszabb eszköz, szerintem, pláne egy ovónőnek kellene ezt tudni... nekem is fura, hogy esőben nem mennek ki, vagy ha nedves kint az eső miatt, de nem esik, akkor bent vannak. anyósommal meg velünk mindig ment Dani. max. rövidebb időre, és utána gyors átöltözés.

sasha
gratula a házhoz!!!!! gondolom te is azt mondom, amit én: VÉGRE!!!! nekünk már csak 2 hét és ott vagyunk, nagyon-nagyon várjuk!!!!
3. baba????? KépKépKép Grtaula, bár gondolom óriási meglepi volt Kép Biztos tudta a kis lélek, hogy lesz ház, és gondolta, jó helye lesz neki ott Kép

Conti
Betti milyen szöszke lányka lett! És gyönyörű!!!!

a szüleimmel volt a hétvégén egy kis affér... Danival hülyült anyukám és Dani hasba meg mellberúgta a játék hevében. erre anyukám besértődött és elkezdett vele kiabálni, meg apukám is előkerült, és elkezdték szapulni, hogy így meg úgy szégyelje magát. aztán meg nekem, hogy azért erről sürgősen szoktassuk le... én is kikeltem magamból, mert hát nem szoktatjuk ilyenre, és talán egy felnőttnek tudnia kellene, a hülyülésben milyen határokat enged a gyereknek, és nem engem hív, ha gond van. uis anyukám szólt, hogy most már jöjjek, mert a Dani így úgy. én meg mondtam, hogy ha nem lennék itt, akkor kit hívna? nagyon rossz volt, és főleg az, hogy elég lett volna 1x mondani ezeket Daninak, hogy nem szabad és miért nem szabad, erre apukám, egy csomószor még azzal piszkálta, hogy így meg úgy szégyellje magát stb. stb. aztán mondtam, hogy akkor elég, nem kell 25x uazt elmondani, mert 1x is megérti, mert x-edjére már direkt egrecéroztatásnak érzi a gyerek. ismét sikerült átélnem azt, amit gyerekkoromban aputól.... amióta van Dani, azót tudom, hogy miért ilyen semmilyen a kapcsolatunk egymással. hát ezért. mert pl. amikor ott vagyunk, akkor is csak akkor játsza a felnőtt szerepet, amikor fegyelmezni kell a gyereket, azt is milyen hangon!, a hátamon feláll a szőr.... de hogy magától odaüljön vele játszani, na olyat még nem láttam, sajnos.... nagyon fáj ez nekem, és az is hogy a saját gyerekemnél uezt látom, hogy semmi nem változott. egyszerűen nem tud apukám mit kezdeni a gyerekekkel... és így hagyjam ott majd a gyereket? én elsősorban ezért nem hagytam még ott, pedig szeretném, hogy szokja... aztán meg a kocsiba beültettük Danit, és mondta, hogy majd jön máskor is, erre anyukám mondta, hogy ha ilyen rossz lesz, akkor ne jöjjön, mert így nem kell.... hát erre mit mondjak....... persze én meg kontráztam, hogy Dani nem vagy rossz, csak amit csináltál az nem tetszett a maminak. úgyhogy marha jó hangulatban indultunk haza....

na bocs, hogy így kiszakadt belőlem, azért köszi, hogy elolvassátok.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Teljesen igazad van, nekik kellett volna szólni idejében. Minden gyerek úgy mqködik, hogy a játék hevében könnyen durvul, söt, ha ezt úgy reagálják le az elején, hogy még tetszik is, akkor meg ne csodálkozzanak, hogy ez lesz a vége. Hányszor láttam már ilyet.
Azért mire legközelebb mentek biztosan elfelejti és szent lesz a béke - csak persze ti nem felejtitek el, és ez csak gyülik Kép

Ilke
egész jól haladtok az ovival, pedig látod az elején mennyire reménytelennek láttad!

kataa
na ma jól beparáztatak, így egyböl átváltottam évközbeni ovi-átiratós pártivá. csak szólok, hogy úgy hallottam, hogy ha soka gyerek, akkor elöszeretettel közlik a kisgyerekes anyukákkal, hogy akkor az övét nem veszik be oviba, mert úgyis otthon van a kicsivel. Szóval ha ti is jövöre kistesót terveztek, szerintem igyekezzetek majd átkerülni oviba, mielött ez ott kiderülne. most én is újra nekifeküdtem az ügynek, jó lenne ha legkésöbb decemberig át tudnám iratni.

Mi holnap kirándulunk: apa terepszemlére megy Mátrakeresztesre, úgyhogy úgy döntöttem szabi, és elkísérjük KépKép olyan jó kirándulós idö van!

Rit

rit

anemona7

ja azt elfelejtettem, hogy anyós megint hozza a formáját: tegnap délutánra ígérte magát, persze du 5kor telefonált, hogy mégse várjuk, de Dodinak feltétlenül mondjuk meg, hogy ma jön. Jó. Erre most kaptam egy mailt, hogy ma se várjuk..... szerintetek nagy disznóság lenne részemról, ha én szépen leszervezném a hétvégi proginkat (Dodo szülinapja) aztán legfeljebb ha marad még üres óránk, akkor jöhetnének? Ezek után nem akarok igazán rá számítani és e miatt otthon maradni

rit

anemona7

Sziasztok,

Nyuszika
Jobbulast a csaladnak,remelem Te meg tartod magadKépPersze igazad van a szaladgalassal kapcsolatban,csak nehez elvarni ezt 2-3 evesektol.Vagy ugy is megldhatnak hogy mindenki egyiranyba fut korbe egy kicsit hogy lenyugodjanakKép

Ilke
Jobbulast neked,az infra lampa jo lesz.

Gumicukor
Hat sajnalom hogy semmit nem valtozik kozteket a viszony,es gondolom neked elfogadni a legnehezebb.
Ha ilyet csinalna Alex rogton raszolnak a szuleim,nem kerik a segitsegemet,megoldjak Ok.Talan azert is ilyenek mert ritakn latnak titeket es nekik szokatlan mar a gyerektarsasag,sot nem is igazan vagynak ra.Biztosan szeretnek titeket,de ugy a legkenyelmesebb ha tavolrol buszkelkednek az unokaval.

Rit
A Liliomban ezt nem nezik,konkretan tudom es a masik hely amit kineztem ott sem(bar ezt csak egy anyuka meselte a jatszon).Emiatt nem aggodom inkabb azon hogy nkei melyik a legjobb megoldas.Oviban max tavaszig veszik at,juniusban tuti nem.Ugyhogy a nyaron 3 havi otthon maradas elegge hosszu lenne mindenkinek.Itt viszont jol erzi magat lathatoan es jarhat meg eleget oviba azert huzom meg.
Jo kirandulast honlapraKép
Hat anyos mar csak ilyen,de hogy tervezed a szulinapot??Kozos vagy mindenkivel kulon?Anyukad jon fel?
Nalunk annyiban valtozott hogy anyueknal lesz a csaladi buli,mert szeretett nagyikam korhazban volt es csak most engedtek haza,viszont gyenge az utazashoz meg idaig isKép Ok fozik a levest ,mi meg a tobbit es visszuk.Ajandek nagy resz megvan(agy+vonat szetthez ujabb tartozekok,konyvek,puzzle),de meg veszek par dolgot a heten.
Meg meselni akartam hogy apa tegnap felvette amit a gondozonovel beszelt kutya ugyben MP3-ra,es tthon meghallgattam.Nagyon kedvesek voltak es hallatszott hogy komolyan is gondoljakKéptegnap mar nem volt panasz Alextol semKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Ez a kutyaelvevős elég borzasztóan hangzik, főleg azok mellett, hogy Nátán is mindig viszi a tigriscicáját (Fridi a becsületes neveKép), és szerintem neki is egy biztos pont az oviban. Egyébként is örökké balhéznak rajta itthon is Hannával, mert persze Hannának is az tetszik az itthoni ezer szőrös állatka közül.

Gumicukor!

Nátán is tök hasonlóan reagálja le az ovit. Mikor eljövünk, akkor akar menni, reggel felébred (ma ő keltett, hogy mikor megyünk már za oviba), felöltözik jókedvűen, elindulunk és rendszeresen a kocsiban félúton már mégsem akar menni. Persze én is igyekszem terelni a témát jó felé.
De az oviban már ált. nincs gond, csak a múlt héten hétfőn volt, amikor apuja is velünk jött és együtt mentünk volna tovább. Na akkor azért eltör egy kicsit a mécses.
Ma még puszit is kaptam a ticriscicától és tőle is.KépKép

Ilke!

Tudom, hogy ti figyeltek rá, de ilyenkor extra figyelem kell neki. Próbáljátok oldani a feszültségét délutánonként, esténként játékkal, mesével, stb.
NyugtatóKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor,
Nem képzeled, hogy beadom Lilinek a nyugtatót, komolyan kinézted volna belőlemKép, brühüKép? Eszembe sem jutott, csak elmeséltem, hogy mi volt.
Tegnap rászántam magam a homeós bogyókraKép. Valami sulfuris akármicsoda a neve, mellette infralámpázok, remélem javul majd a helyzet.
Szüleiddel kapcsolatban, biztosan sokat számít, hogy nem találkoznak Danival gyakran, de ha veled is ilyenek voltak, akkor nem biztos. Azért egy ilyenen nem szabad úgy besértődni, nálunk ez, meg még hasonlók gyakran előfordulnak, mert sokat hancúrozunk a gyerekekkel (apum is) és ilyenkor óhatatlanul előfordul, hogy valaki valakit megrúg. Szerintem is elég ilyenkor 1x szólni, hogy tudja, ez most fájt, aztán ennyi, nem kell ebből olyan nagy ügyet csinálni. Most olvasom mit mondott anyud a búcsúzáskor Daninak, hogyha rossz lesz akkor nem kell. Ez egy kicsit erős volt szerintemKép. A szülőket nem lehet már megváltoztatni, el kell őket fogadni olyannak amilyenek. Nálunk is mindkét nagyszülőknél vannak olyan dolgok amit nagyon nem bírok, de hát ez van, azért a gyerekeknek szükségük van rájuk, még ha nem tökéletesek, akkor is.

Rit,
Igen, és ennek nagyon örülök, hogy Lili már egész jól ovizikKép, csak a délutánokra nagyon kell gyűjtenem a türelmet hozzáKép.

Beszti,
Igyekszünk nagyon figyelni Lilire, most hogy bent is kajcsizik, van délelőtt elég időm arra, hogy mindent megcsináljak (háztartás, kert, főzés...), így délután már tényleg csak velük foglalkozom. Bálint is nagyon kis ügyes mostanában, mert délelőttönként jó 2 órákat alszik, így nagyon jó dolgom van, tiszta időmilliomos vagyokKép, na jó ez azért túlzásKép.

Nyuszi,
Emi hogy van?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali

Gumicukor

Igaza van Ilkenek a nagyszuloket illetoen, mar nem valtoznak meg. De a beszolasuk bucsuzaskor tenyleg nagyon durva. Nem is tudom hogy regaltam volna le. De valszeg ok sem gondoltak komolyan, mert ok lennenek a legjobban megsertodve, ha egy jo ideig nem mennetek, nem?
Nalunk ilyen nem megvaltoztathato dolog az ,hogy anyu mindenen elerzekenyul. Esik egy nagyobbat valamelyik gyerek, ordit es anyu is elpityeredik. Ez van.
AMugy aranyos vagy, hogy nem untatnak Emi ovis viszontagsagai. Megbeszeltem apaval, hogy jovo heten kicsit kesobb megy dolgozni es anyunak kimeletesen beadom, hogy raer kesobb is jonni. Mert eddig ugy volt, hogy apa 7-kor el, Danny meg neha tovabb aludt, mikozben Emivel keszultunk, mert mar regota csak egyet alszik napkozben. Tehat nem akartam felebreszteni azzal, hogy gyerunk, visszuk Emit oviba. Vagyis anyu maradt vele amig en Emit osszeraktam reggel, meg elvonszoltam az oviba.

Ilke

Jol Emi, koszi, laza abszolut nincs mar szombat ota, ugy latszik csak ijesztgetes volt. Irigyellek, hogy ennyi idod van, nekem most hogy a heten itthon van Emi nincs, ugy tudok fozni, hogy anyu itt van, vagy elcipeli Dannyt setalni. Danny mar reg nem alszik delelott. Emi elvezi, hogy nem kell oviba menni, ideges is miatta, minden nap megkerdezi, hogy holnap megyunk?Kép Olvasom neki Dani ovodas elmenyeit a Janikovszky konyvbol. Ugy nez ki tetszik nmeki, remelem a kis lelkere is hatni fog.
Most amugy neha az orulet szelen allok, mert mindketto nagyon anyas, foleg ha anyu nincs itt. Meg szerencse, hogy Eminek van egy kedvenc meseje, a Malacka a hos, ami 1 oras es naponta 3-szor megnezi. Nem mondom, hogy orulok, hogy ennyit videozik, de ha nem, akkor folyton kovet, mint egy arnyek. Nem hiszed el, de le nem szakad a sarkambol, csak mesenezes kozben hajlando egyedul ellenni egy szobaban. Nem tudom, hogy ez is az ovi mizeria hatasa-e, de folyton fel. Ejjel is fent volt, (az occse is 1 oratKép) reggel 6-kor ebredt, pedig nem kelti senki. Este 9kor fekszik. Sokszor bepisil alvas kozben.Kép
Lili ugyes, hogy mar ott is eszik. Emi eddig semmit nem evett az oviban. Es kozolte az ovono, hogy a gyeses anyukak gyerekei nem aludhatnak ott. Tehat felnaposak maradunk. Jo hogy bevasaroltam agynemubol...Meg szerencse, hogy nem kezdtem el meretre alakitani.Kép

Tesok

Ketgyerekesek, nalatok is ennyit veszekednek a tesok? Neha megorulok a ricsajtol, mindegyiknek az kell, ami a masiknal van, alig van, hogy egyutt jatszanak, vagy szepen, egymas mellett. Vagy nyugodjak bele, hogy ez torvenyszeru es majd osszecsiszolodnak?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ilke
Persze nem néztem ki belőled, csak elsőre ez szakadt ki belőlem. Hihetetlen milyen orvosokkal vagyunk körülvéve. Hát igen, nekem is rosszul esett, hogy ilyeneket mondd anyukám, mert az oké, hogy velem ilyen volt, csak a saját gyerekemnál ezt nem fogom hagyni, hogy uazt átélje. és én sem értem, az ilyenen, miért kell puffogni. azt me nem akarom, hogy mi ne menjünk. mert éppen elég, hogy anyukám szülei nem tartják velünk a kapcsolatot, pedig többször próbáltuk már...

Tesók
én csak magunkból kiindulva, tesómmal mi is civakodtunk, és állandóan rajtam lógott, pedig 5 év a korkülönség köztünk. mi úgy 16-21 éves korunkra nőttünk össze, egymáshoz. most meg már észre sem venni a különbséget.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Képzeljétek megkaptuk a hitelt Úgy örülök-egyrészt-másrészt meg még nem annyira, mert még így is írtó sok idő van hátra sajnosKép Jövő hét csütörtökön megyünk közjegyzőhöz, utána adhatjuk be a földhivatalba. Na most az mire leintéződik még ki tudja mennyi idő, és ha az rendben és beadjuk a bankba az igazolást ahhoz számított 10. napon utalnak. Szóval 2 héttel számolva a földhivatalt is legelőbb november legelején lesz az ügy lezárva, az még egy hónapKép És közben anuykám is meg Emma is egyre rosszabbul viseli ezt az átmeneti időszakot. Emma tegnap pl mindne átmenet nélkül zokogott hogy a Mamát akarja meg BoritKép Pedig anyukám egész nyáron nem volt itthon, eddig nem hiányolta.

Akik túl vagytok rajta, Sasha, Rit, Gumicukor, Kataa és még nem is tudom, kb mennyi idő volt ez a földhivatali jelzálog bejegyzéses procedúra?

Nektek is kellett a házra biztosítást kötni , olyat ahol a bank a kedvezményezett? Természeti csapád esetére, elemi károkra. Ezt bármelyik biztosító tudja milyen kell a banknak?

Bocs hogy csak önzőzök...Kép

Manó

KépKép
manó

Nyuszi,
Drukk a következő heti ovizáshoz! De számíts rá, hogy olyan lesz mint első nap. Lili amikor pár napot itthon volt a betegség miatt, úgy viselkedett a következő ovis napon, mint ha még sohasem járt volna ott. Aztán megfogadtam az idősebb óvónéni tanácsátKép, ha csak nem lázas, vinni kell mindenképp, főleg így az elején. Én föl szoktam kelteni Bálintot reggel, sajnos nincs nagyon más választásunk, mert apa nagyon korán megy el itthonról. De ha Bálintot hagynám, ő 9-ig aludna kb. Így viszont, hogy korán kel, alszik délelőtt, ami nagyon jóKép. Eddig egyéként, míg Lili itthon volt, nem aludt már hónapok óta délelőtt. A kajcsi miatt az oviban ne aggódj, ha éhes lesz úgy is enni fogKép. Meg voltam győződve róla én is, hogy semmit sem fog elfogadni, aztán ma már azzal fogadott az óvónéni, hogy a levesből repetát is kért. Emi tényleg nagyon érzékeny lelkű gyerek, nem is tudom mit tennék a helyedben. De azért az ovinak adjatok még esélyt. Nagyon fokozatosan de kitartóan próbálkozni kellene.
De jó, hogy elmúlt már a lázKép.
Milyen a Janikovszky könyv, én a héten rendelem meg a Libritől? Te is ott rendelted meg, ugye? Mennyi idő alatt hozták ki?
Nálunk nincs veszekedés, inkább az van mindig, hogy szaladok menteni Balát Lili karjai közülKép. Lili állandóan ölelgeti, finoman fogalmazvaKép, átöleli a nyakánál fogva és szorítja ahogy bírja, szegénynek már lila a feje, Lili meg mondogatja közben, hogy úgy szeretlekKép. No meg megfogja, hol a lábánál, hol a ruhájánál fogva és viszi, hogy most ezt csinálunk, most ide ne menj, stb.

Gumicukor,
Ne szomorkodj, az a lényeg, hogy ti hogy nevelitek. Dani előbb-utóbb megtanulja majd kezelni ezeket a helyzeteket, főleg ha ti is segítitek ebbenKép.

Manó,
Kitartás!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Beszti
Na pont ezert zavart ,mert ez az egyeten dolgo ami hozzank koti,nehogy ezt vegye el tole.Egyebkent en nem vagyok az a liberalis tipus de buntetni csak indokolt esetben teszem.Vagyis eddig egyszer amikor szokni probalt a jatszorol,akkor kapott a popojara, hogy erezze ez komly dolog.Altalaban eleg ha raszolok erelyesebbenKépKépKép

Ilke
Erdkesen nem valtoztatnek meg semmit anyuek hozzaallasan.Sajnos masik nagyszulo nincs,igy ebben nem tudok nyilatkozni,de az en szuleim nagyon tudjak hogy en mit engedek es mit nem es ehhez tartjak magukat.Sot neha jobban szigoruak mint en,ami nem is artKépKép
Rad is radfer egy kis nyugalom amig Balint alszik,szuper hogy Lilinek mar majdemminden OKKép
En is igy voltam a bolcsivel amig fel napos volt, hogy mindent megcsinaltm es delutan mar nyugodtan jatszhattunkKép

Nyuszi
Tenyleg kiveteles helyzetben vagy hogy anyud segit,de talan igym eg nehezebb Eminek az elszakadas.Tudja O hogy a nagyi is raer egesz nap ezert nem erti az ovit.Sajnalom hogy igy reagalja le hogy fel meg bepisil,de en mar hallottam ilyet.Igaza van ilkenek ha nme lazas vinni kell mert pont a beszoktatos idoszakban fontos a folytonossag.De azert is betegek merta kis lelkuk nincs egyensulyban.A 2 het vegen Alex is ok nelku lett lazas,de mivel hetfore mar nem volt az, vittem pont a gondozonok tanacsara.
Tesok veszekedes normalis,a noveremne a 3 fiu miket muvel,meg az ikrek is ,aztan a kicsi ellen megy aszervezkedesKépNoverem szerint az elkovetkezo 10 evben nem lesz csend nalukKépKépKép

Mano
Hat sajnos mar nem emlekszem,de nekunkk inkabb az epitkezes vegere kellett varnunk,tehat nem bafolyasolt semmit a hitel.
Biztositast kellett,barhol tudsz ilyet kotni,csak mond hogy mire kell.
Kitartas Emmanak/hoz.A gyerekeket megviseli az atmeneti allapot.Ha megkapjatok a hitelt mar koltoztok is es parhuzamosan megy majd az atalakitas amikor mar ott laktok?

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Ilke,Kataa

Hat en akartam is vinni oviba a heten, mert mar szombat ota nincs laza, de a doki mondta, hogy ha antibiotikumot szed, nem mehet.Kép Holnap azert is elviszem, megmutatom neki a gyereket. Amugy valszeg azert tort ra ez a laz, mert mar kohogott a mult heten, meg taknyos volt, de mivel nem volt laza ment oviba, rajott a sok ideg, meg faradtsag, nuku ebed utani alvas es felulfertozodott valamivel. Mostanra pihente ki teljesen, tegnap is meg ma is aludt kaja utan, ami manapsag ritkasag szamba megy. Es tudom, hogy kezdhetjuk elolrol a szenvedest az ovival, dehat mit csinaljak? Vagyis majdnem elolrol.Kép
Cipeles ellen, meg megcsinaltattuk a biciklimet, amit mar evek ota nem hasznaltam es vettunk ra gyerekulest.
Szoval probalok en kitartani, megdumaltam a parommal, hogy o is tobbet segitsen, mert eddig ovi ugyben gyakorlatilag semmit nem segitett. Jovo heten nem utazik, anyu kesobb jon, igy talan konnyebben ra tudom dumalni Emit, hogy jobb lesz neki az oviban.

Onzo modon en meg ket okbol is szeretnem hogyha jarna, egyik, hogy erosen gondolkodom ,hogy valamit kene valallkozni, mert a hirek szerint egyre kevesebb az eselyem, hogy vissza tudok menni a cegemhez GYES utan. Sok kismama all mar sorba. Es szivesebben csinalnek valami sajatot, minthogy egy multiban mokuskerekezzek.Kép Mar ki is neztem vagy 3 konyvet a Librinel ebben a temaban es unalmas, hideg teli napokon okositom majd magam.Kép
Masik, hogy lehet hogy belevagunk a tetoter beepitesbe es legalabb o delelott nem hallana, latna a felfordulast.KépMeg en konnyebben tudnek a kivitelezovel targyalni egy gyerek mellett.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Végre kész a ház és van netKép Lassan visszaáll a régi kerékvágásba minden, bár még a kandalló és a kerti faház hátravan.
Kölkek megvannak, csak mind2 taknyosKép pedig mi még nem is ovizunk.

Sasha
Gratula a házhoz és főleg hármaskáhozKép

Conti
Hát gyönyörű a kiscsajKép Fájdítod itt a fiús anyukák szívétKépmicsoda hajkoronaKép

Nyuszika
Nálunk is megy egész nap a visítás Nagygé mindent elszed Kisgétől és viszont, még a kaján is összevesznekKépKépDe amúgy imádják egymást, viszi a trakesszal a nagy a kicsit, meg puszilgatja, hintáztatja bújnak egymáshoz.

na mennem kell fő a kaja
pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ilke

En vasarnap este rendeltem a Libritol es csutortok delben meghoztak a konyveket. Es altalaban lehet kartyaval fizetni, attol fugg, hogy korlatozott-e a peldanyszam. Ma megint rendeltem 3 konyvet.Kép
Tok jo, hogy Lili babusgatja az ocsit, hat Emi nem annyira. Sajna vagy menekul elole, vagy ellokne, ha hagynam. Persze a kicsit se kell felteni, azert is csinalja, bosszantja a noveret is kozben kajanul rohog.Kép

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Zsuzsa!

Csuda szépek a gyerekek a keresztelő ruhájukbanKép

Sürgősségi kérelem? Ilyen van? nem is hallottam róla. Hogy kell intézni?

Nyuszi!

Akkor meg szerintem egyértelmű hogy ha eldöntötted hogy szeretnéd ha járna, akkor vinni kell. Meg fogja szokni. A betegség az nehéz ügy, ilyan szabály mondjuk hogy antibiotikum alatt nem lehet járni nincs, de az igaz, hogy ők nem adnak be gyógyszert neki. Tehát inkább amiatt nem lehet mert akkor kimarad a déli adag. Meg mondjuk orvosfüggő is, hogy mikor adja meg az egészséges igazolást, pl a mi dokinőnk lazán megadja ilyen esetben, szídják is a bölcsibenKép

Kataa!

Kiatrtok, mint mindígKép Egyébként tegnap kutya baja nem volt, jól megvolt. Ma megyünk a házhoz, merta férjem este kimegy a Ringre, így mi Emmával ott leszünk mától anyukámmal, Emma lehet még hétfőn is ha akar. Amint utal a bank azonnal költözünk ki, már így is igencsak kihasználjuka férjem főnökének jóindulatát, 2 hónapra mondta hoy ingyen odaköltözhetünk (m,ég rezsit se fizetünk), és ahogy a dolgok álnak ki is fogjuk hazsnálni ezt a két hónapot. Sajnos muszáj úgy csinálni az átalakítást sőt majd az építkezést is hogy ott lakunk, nem tudunk mit csinálni, valahogy majd csak megleszünk.

Manó

KépKép
manó

Zsuzsa

Nagyon koszi a linket, meg is neztem a zoknisat, nagyon szepek, mondjuk nem olcsok, de ki lehet birni. Meg csuszasgatlosert en mar minden penzt megadnek, ugy szaguld a fiam. Te rendeltel mar olyat? Az a baj, hogy csak bebi meret van 0-6-ig. De mit jelent az cipomeretben? Dannynek 20-as laba van...
Es miert gondolod, hogy Elod nem ovierett?

Mano

En szeretnem ha jarna, de egyre inkabb felek, hogy o sem ovierett meg. Meg probalkozunk vagy 2 hetig, aztan varok egy fel evet. Persze meg meg kell erdeklodnom az oviban is, hogy be lehet ugy allitani meg januarban is az ev kozepen...Habar van aki akkor jon a csoportba, mert akkor tolti a 3-at...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Jó reggelt,
Nálunk kicsit mozgalmas volt a reggel. Hajnalban fél 4-kor felkelt Bala szopizni, és onnantól kezdve úgy elkezdett fájni az arcom, meg az egész felső fogsorom, hogy nem tudtam visszaaludni. Itt szenvedtem, infráztam, kamillával gőzöltem, de semmit sem javult. Aztán fél 7-kor mondtam apának, hogy akkor most irány a fül-orr-gégészet megint, mert már nem bírom tovább. Ott vizsgálat, röntgen, aztán kaptam antibogyót (dokinéni esküdözött, hogy szopi mellett is bevehetem ezt), orrsprayt, meg orrcseppet. Most várom, hogy jobb legyen, csak még mindig fájKép. Azért hihetetlen ez a vírus, 1 hónapja vagyok beteg, egyszerűen semmi nem használ, a szervezetem meg már totál kivan. A bőröm is tiszta ragya, semmi energiám, eléggé magam alatt vagyokKép.
Bocsi a nyavajgásért.

Kataa,
Szerencsés vagy a szüleiddel.

Nyuszi,
Lili ezen a héten hétfőn, meg kedden még szedett antibogyót és én simán vittem oviba, igaz csak napi 1x vett be, így nem kellett az óvónéninek beadnia. Egyébként már hétvégén teljesen jól volt, eszembe sem jutott, hogy e miatt ne menjen, furi a dokitok.
Nagyon jó ötlet a bicajKép!

Zsuzsa,
Szépek a gyerekek!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke

erdekes ez, hogy minden doki maskent mondja, a mi dokink meg egyebkent ritkan ir fel antib-t, es most is duhos volt az ugyeletesre, hogy azt adott a gyereknek, mikor nem birta rendesen megvizsgalni. De azt mondta, ha mar elkezdte szedni szedje, sot a napi 2 adagot felemelte 3-ra, mondvan 2szer olyan, mintha nem is szedne.
Jobbulast neked!

Mano

Nem lenne gond a deli gyogyszer adag, mert meg nem ebedel ott, 12kor elhozom.

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zsuzsa!

Köszi, akkor megpróbálom ezta sürgősségit. Bár az ügyvédnővel most beszélt anyukám (az ő ksifiára vigyáz pár éve nyukám) és azt mondta próbálnak segítenia földhivatalnál. Hát remélem. A bankos nálunk nagyon határozottan állította hogy ahogy megvannak a papírok ők a 10. napon utalnak és punk tum, kihangsúlyozta hogy nem a 8., nem a 9., nem a 12., hanem épp a 10. napon. na ezzel nem tudtunk vitázni. Csak a földhivatali sűrgetésben bízhatunk.

Nyuszi!

Nálunk volt tavaly egy kisfiú aki szeptemberben nem szokott be, 3 hét után abbahygták, és januárban gond nélkül jött és azóta az egyik legvásottabb gyerekKép Olyanokat mond Emmának hogy nem győzöm magyarázni neki hogy hogy vágjon vissza. Pl állandóan azt mondja Emmának hogy Emma még kicsi és ezért nem csinálhatja ezt vagy azt, ő meg legörbülő szájjal meséli nekem. Közben a kisfiú a kb fél fejjel alcsonyabb nála és csak 1 hónappal idősebb Emmánál.

Közben én is érdeklődtem ovi ügyben és a helyzet elkeserítő egyenlőreKép A körzetes ovinkban megmondta a vezető hogy csak szeptembertől tudja felvenni Emmát, egy nagyon kedves, segítőkész nő volt, 6x bocsánatot kért, de mondta hogy így is 5 csoporttal 30-as létszámmal működnek, idén 67 gyerek jelentkezett, abból harminc valamennyit tudtak felvenni, az évvesztesek maradtak bölcsiben. Szóval semmi esély. Megadta a központ ovik számát, hogy ott az oktatási irodán tudják hogy esetlegesen melyik oviban van még hely, de mivel a kerület hatalmas nem is mindne ovi jöhet számításba. Na felhívtam, hétfőn délután várnak, de nem sok jóval bíztatott, azt mondta hogy a kb 20 oviból 3 nem dta le egyenlőre a papírjait, de aki leadta azoknál egynél sincs kiscsoportos férőhely, csak nagycsoportos hely van pár helyen. De reménykedjek hogy a fentamaradaó 3-ban lesz esetleg hely. Hát nagy esélyem nincs rá gondolom. Ráaáádul akkor lenne értelem ennek a dolognak ha olyna csoportba kerülne ahol évvesztesek vannak, hogy ne kellejn közösséget váltania , mert akkor ennyi erővel bölcsieb is mehetne. Szóval nem hiszem hogy lesz ilyen hely. Még azon gondolkodunk, hogy akerületi bölcsiket megkérdezzük e hogy ott van e hely és irassuk át erre az évre, jövőre meg az oviba, vagy hagyjuk a fenébe és járjon szeptemberig még ide ahol van. csak így reggel kb fél óra autózás, délután pedih kb 1,5 óra buszozás a program, mert bkv-val nincs közvetlen járat.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntést!
Nagyon jól sikerült a szülinap, igazi 3 napos buli kerekedett. Pénteken az oviban ünnepelték meg, szombaton a család jött, vasárnap mi mentünk kerti partyzni. Nóri nagyon élvezte, ezt a szülinapot már érdemes volt megszervezni, mindent nagyon értékelt, igazi örömöt láttam az arcocskájánKép Szombat este nézegettem a kiskori képeit, hát elpityeregtem magam....olyan gyorsan nőnek ezek a gyerekek.
Ami durci volt: Család ajándékok tekintetében kicsit túllőtt a célon, rengeteg mindent kapott Nóri, pedig mondtam, hogy csak valami apróságot hozzanak neki. Végül én nem is adtam oda még 1 könyvet, felesleges lett volna, így se tudott mindegyik játékkal játszani. Jó lesz később, majd Télapóra megkapjaKép
Kedden szerveztem egy Pónilovaglást (már nagyon régóta kéri Nóri, hogy pacizzunk), nagyon-nagyon tetszett Nórinak, azt hiszem gyakori vendégek leszünk a lovardábanKép
Fotókat teszek majd fel, még a Nyuszibuli képekkel is adós vagyok. remélem a héten sikerül letölteni őket.

Conti! Nagyon szép Betti. Haja csúcs, igazi kislány!!! Én azért vágom Nórinak, mert nagyon vékonyszálú, hátha megerősődik.

Zsuzsa! gyerkőcök szépek! akartam már írni, hogy Nyusziéknál csináltam egy képet Lucáról. Nekem az az egyik kedvencem, nagyon édi lett.
Mi baja Luca tüdejének?

Sasha! Gratulálok a 3 bébihez. Kép Megmondom őszíntén nem irigyellek, kiszámolgattam mennyi idősek lesznek a fiúk, amikor a kicsi megszületik...huh. Tényleg fel kell kötnöd a gatyót..Kép De pár év múlva nem kell a szomszédba menni játszótársakértKép
Házhoz is gratulálok.

Nyuszika! amíg antibogyót szedtek szerintem ne erőltesd a közösségbe menést. Az a baj az AB-vel, hogy nem csak a rossz bacikat, hanem a jókat is elpusztítja, így fogékonyabbá válnak egy újabb fertőzésre.
Egyébként mi ugyanezt csináltuk végig, egy sima náthából lett a fülgyulladás, amiben nagy szerepet játszott, hogy újdonság volt az ovi, Nóri nem evett, nem aludt rendesen, legyengült az immunrendszere.
Most hétfőn is taknyos volt, de 1 nap alatt kikúráltam: infralámpa, porszívó, sterimar, gyógytea, C-vitamin, Aloe Vera. Szerdára semmi baja nem voltKép

Viszont Márkank megint fáj a füle( "szerencsére" csak huzatot kapott, így nem kell AB-t szedni. Tegnap délután lementünk a Velencei tóra, ott fújta meg a szél. Annyira mérges vagyok, most 2-3 napig nem mehetünk sehova, nehogy ráfázzon a fülére.

Még Írnék, de vár a háztartás, Mindenkinek szép napot kívánok:
Születésnaposoknak sok-sok boldogságot kívánok!!!
Pusza:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Manó
nekünk a földhivali dolgok gyorsan mentek, amikor beviszi az ügyvéd, azt másnap bejegyzik a földhivatalban, vmi törvény van erre. leghamarabb 1 hét alatt mindig odaért vele az ügyvéd és utána már rajta volt a tul. lapon a bejegyzés. inkább ez a vége, a folyósítás, ezer papír, az volt hosszadalmas, mi most még a helyszíni szemlét várjuk, persze a pénzt már levonta az otp, az elvileg a héten megvan és utána megy a folyósítás. de lehet nektem máshogy van, hogy eladtátok a lakást, és nem újépítésűbe mentek, ahány eset, annyiféle procedúra... igen, kelletta lakáshitel mellé biztosítás, máskülönben nem adnak hitelt. nem feltétlenül kell uannál a biztosítónál kötni, amivel a bank szerződésben áll. nekünk az otp garanciánál lett megkötve, és a hitel az otp-nél van.

ma reggel Dani egyedül ment be a csoportszobába. tegnap színespapíroból vágtak ki lyukasztógéppel kis virágokat, és azokat ragasztgatták rá papírlapra, a virágokhoz meg zöld színessel szárat rajzoltak. (uolyan 3szg alakú ceruzával dolgoznak, mint ami otthon nekünk is van). Dani kettőt is csinált, ki voltak téve a faliújságra, hazahoztam őket, első művét. vennem kell egy ládikát, amiben ezeket a kincseket tudom gyűjteni.

volt egy dumája is hazafelé a kocsiban a virágragasztással kapcsolatban:
- A virágokat ti vágtátok ki?
- Nem, a Magdi néni lyukasztotta.
- Ki az a Magdi néni?
- Hááát, akinek csak 3 foga van, anya! Kép

azt hittem behalok ott a kocsiban.
óvónéni mondta nekem, hogy néha küzdenek egymással, sokszor nem akarja Dani, amit az óvónéni, és fordítva. hááát mondom, nekem ez nem újdonság Kép és gondoltam, ő az óvónéni, neki kell tudni ezt kezelni... kicsit pipák is vagyunk pár szülővel, pont az szmk többi tagjával, mert a szülőin úgy beszéltük meg, pontosabban az óvónők kérték, hogy a felső polcra tegyünk minden olyan ruhát, amit akkor akarunk rájuk adni, amikor kimennek játszani. erre már nem az első nap, amikor uabban látom kint az udvaron, amikor megyek érte, mint amiben reggel otthagytam benti ruhaként... pedig ott van 2 kintigatya is, amit lehet nyúzni, meg pulcsik. most akkor az miért van ott. Daninak ma a lekére kötöttem, hogy szóljon, hogy cseréljék le a kintire. a másik anyukának a gyereke, meg amiben reggel vitte, vastag garbó, az volt rajta délután a gyereken... úgyhogy lassan eljön az első felszólalásom ideje. tudom macera ennyi gyereket átöltöztetni, de akkor ne kérjék, hogy úgy készítsük a ruhákat.

mióta oviba jár Dani, azóta nem hajlandó délután kijönni a ligetbe. anyósom mindig hívja, meg várják a kis barátai, de ő nem. tegnap is csak úgy volt hajéandó, hogy én is mentem, pedig most jól jött volna, ha kimegy anyósommal, tudtam volna pakolászni. de amikor meg kint voltunk tök örült a kis barátainak.

Ilke
Janikovszky könyv
nekünk nagyon bejött, hála Parazitának. Ez az első könyv, amiből fel lehet olvasni, és kukkol ki a takaró alól este. kicsit átköltöm itt ott a neveket Kép
Nekem van Librikártyám, ha kell , meg tudom adni a számát, csak akkor az én nevemre kell rendelni a neten, és a szállítási címnek megadni a tiéteket.
Köszi a bíztatást, remélem, hogy nem siklunk nagyon félre a nevelésben.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Jobbulást a beteg gyerkőcöknek! Ilke neked is!
Annának is ismételten folyik az orra. Nem foglalkozunk vele, fújja rendesen. Remélhetőleg nincs hajlamunk a fülbetegségekre. Nekem sem volt bár anyumnak igen.

Zsuzsa
Gratulálok a keresztelőhoz! Melyik teplomban volt a szertartás? Ott felénk? Nagyon csinik voltak a skacok!Kép

Sasha
Gratulálok pocakhoz! A házhoz is! Drukk, hogy kicsit javuljon a nemek aránya a családban!
A lakónkon van egy család, 4 lányuk van, köztük egy ikerpár. A nő kicsit idegbeteg lett.Kép Pedig még segítséget is kap a szüleitől. Kedveltem eddig de most hétvégén mint a kocsis káromkodott a játszón. Bizti nehéz neki, látom rajat. Ezt csak most azért írtam le mert eszembe jutott, nem elrentettés képpen.Kép

Tegnap nálunk is volt szülői: kicsit tartottam attól, hogy vidéki ovi lévén elmaradottabb lesz mint a pesti ovik de eddig kellemesen csalódtam. Persze anyagi gondok itt us vannak, de a társaság akár ovinénik akár szülők tekintetében teljesen normális, baráti. ovinénik teával, kávéval várták tegnap a szülőket. Elmondták az éves menetet. Mikor mit és hogyan ünnepelnek, mézeskalácsot is sütnek majd karira. Előfizetjük a Biga-Csiga munkafüzetet a gyerekeknek.
Lesz heti egy tornaóra a tornateremben, és azon a napon lesz a gyüminap is. Mindennap vihetünk gyümit de aznap kötelezően ajánlott.Kép Tényleg mindennap esznek gyümit és ez jó, bár otthon is kap Pancsi. Minden új gyereket bemutatott a saját szülője. Kellett mondtani egy-két jellemzőt. Annámat már ismerték a szülők mert a többi gyerkőc mondta otthon, hogy ő csak vizet iszik.Kép
Szerveznek a szülőknek "Dömötör bált", ahol meleg étellel vendégelnek meg az ovinénik minket, belépő fejében, az ovi alapítvány javára. Kicsit elmegyünk csörögniKép Mosolyogtam mert a mellettem ülő anyuka, igaz már idősebb a gyereke, de csak ezt az egy momemtumot írta fel a füzetébe. Gondolom, nagyon várja ezt a bált.Kép
Elmondták, hogy mi van a tisztasági csomiban, mikor mennek kirándulni. Megkérték a volt szmk-t, hogy vállalják továbbra is a munkát. Vhogy szóbakerült az anyukák között, hogy a múlt évben karórát vettek ajiba az ovinéniknek és a dadusnak. Sztem nem semmi ajándék! Egyébként a hivatalos csopipénzt fél évre 1000ft. Másoknál mennyi? Sztem ez nem sok.

Mennem kell, bocsi,
bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Nyuszi
Talan ha Emi nem latja a mamat konnyebb lesz neki a reggel.Hat latom lesz eleg dolgod az elkovetkezo idoben.Ha eldontotted hogy akarod az ovit akkor nem szabad meghatrallni.Lehet hogy Emi fel ev mulva is ezt csinalna,tenyleg gyerekfuggo,de a kozossegbe kerulesi trauma nem hinnem hogy egesz eletre kihatna.
Ne is mondd ,majd amikor ket gyerekkel kene valahova idoben odaerni...Azt hiszem en legkozelebb nem fogok sietni vissza,lesz eleg egyeb dolgomKépPersze ehhez jol kereso apa kellKép

Judy
Na akkor most kicsit fellelegezhetszKépKandallo,hu azt imadomKép

Zsuzsa
Gyerekek cukikKépmintha majdnem egyidosek lennenekKép

Mano
Drukkok a gyors koltozeshez,de ne aggodja ha 2 honapot mondott a fonok akkor nem ciki kihasznalni hogy ott legyetek.
Szerintem a legjobban hangzik az a kozeli boclsi ha nme elsz ovis helyed,mert a sok utazas nem egyszeru.

Ilke
Te szegenyKépSzerintem egy jo nagy alvas,pihenes segitene.Gondolom a sok mindentol ami rad var mindig nyulik ennyire abetegseg.Nem tud valaki segiteni?Ha mas nem valaki akinek fizettek.

Gumicukor
Hat ezert nincs nalunk kinti meg benti ruha.Abban viszam amiben van egesz nap.Persze ha vizes lesz vagy leinna akkor van csere a szekrenyben.Telen meg overallba viszik ki oket.Ne sajnald az ottani ruhakat,nekeunk vannka kulon bolcsos ruhai,azokat,bar nem gagyik mashova nem adom ra,mert a sokat vannak mosvaKépViszont igy nem kell kimelnem oket,meg rajuk hagyatkozni hogy csereljek ki.Ha hideg vanakkor rajuk adjak a pulcsit,erre meg nem volt panasz,de a helyedben en szolnek.Azert ne fazzon meg vagy legyen melege mert nem figyelnek.

Halacska
Nalunk orrfolyasra 2 napon belul segit a homeos Klaium...valami bogyo.
Karora nagyon durva,kicsit megvesztegetes szaga vanKépSzulo bal jo otletKép
Nalunk 500/ho a csoport penz,ugyhogy ez nem sok.

A tegnapi bronzermes a birkozo VB-n apukam tanitvanya volt,nala kezdte a sportot,ugyhogy nagyon orul nekiKépKép

Ma este az Operahaz Fantomjara megyek egy baratnommel (apa inakbb gyerek felvigyazo leszKép )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

ruháról jutott eszembe: Eddig mindig naciban vittem Pancsit. Tegnap vágre ruhát adtam rá, hosszút de beleért a wc-beKép, így maradunk a nacinál, az egyszerűbb. Lehet, hogy én ezért maradtam nacis és nem szoknyásKép

Kataa
köszi a bogyesz, megkérdezem hazafelé

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?