Új privát üzeneted érkezett!

C.!

Visszaolvasgattam az üzenetekben és látom, hogy Neked nem igen érkezett válasz. Sok okosat nem tudok mondani, de elsõ babával nekem is elõl tapadt a lepény és részben takarta a méhszájat. Én el is kezdtem vérezni, kórházban fektettek miatta 4 hétig és addíg bizony a vérzés után a barnaság is megvolt, majd elmúlt, aztán még utána 1-2 héttel ismét volt egyszer egy kis barna, aztán a szülésig már semmi gondom nem volt. Feküdni kell, pihenni, semmit se csinálni, nem emelgetni, hajolgatni. Meglehet, hogy Neked is még a méhszáj környékén van a lepény és ezért van az egész. Ezt általában néhány hét alatt "kinövi" a terhesség. De ha nem múlik, akkor csak nyugodtan zaklassad vele a dokit, elvégre azért van!
Bori
Bori

Halacska!

Én mindig szerettem egy picit elázni. Szóval ma sincsen rossz kedvem. Meg aztán, most is érzem a törpét ahogy rugkapál a pocimban és ez mindenért kárpótolna.

Csiga!

Nagy-nagy gratuláció Lucához!

Törpi
Törpi

Sziasztok!

Sasha!

Köszi! Kép Az is több mint a semmi, ahhoz pedig sok, hogy állambácsinak adjuk. Pár napi pelus már kijön belõle majd! Kép

Csiga!

Hatalmas gratula! KépKépKép
Sok boldogságot a picihez, és sok tejcsit neki!

Beszti!

Köszi! Nálam ez sem gond, mert itt úgy megy a tanácsadás a védõnõvel, hogy mindig van ott egy nõgyógyász, tehát a pecsétje is megvan. Viszont ha van saját orvosa a kismamának akkor nem nyúl hozzá, csak szívhangot hallgat és pecsétel! Kép Na meg a saját orvostól is megvan már a 4 pecsét, bõven! A pontos összeget nem tudod véletlenül?

iddi!

Ugyan mi van veled???????????
Remélem túl vagy rajta, és nincs semmi gond!
Jelentkezz légyszi, minél hamarabb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andi!
Még 26 óra.............. Kép
Izgulsz???? Kép

Kicsit irigyelhetlek, hogy holnap már tuti babázni fogsz?

Kata (30.hét)
Kata007

Kata!

Az anyasági támogatás idén 30150 Ft. Nem sok mindenre elég...
Igazándiból szerintem itt mindenkinek megvan a szüléseig a 4 pecsét böven. Már nekem isKép, pedig még hol van a szülés.

beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Köszi!
Ez is valami. Kép Egy pár db pelenkára elég. Kép
Nekem halvány fogalmam nem volt, hogy van-e még ez, és milyen összeg. A lányom már 7 éves, szóval rég volt ilyen elfoglaltságom.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Most csak egy mondat erejéig, kiegészítésképpen: az anyasági támogatást a szülést követô 180 napon belül igényelni kell, különben jogvesztéssel jár, tehát késôbb már nem kapod meg, igénylô lap, az orvosi igazolás, hogy legalább négyszer megjelentél terhesgondozáson és a gyermek születési anyakönyvi kivonata kell hozzá.

Margaréta 30+5
margaréta (margar&

Koszonom megegyszer Lanyok
Felirtam a Biparox-ot is...sajnos nekem csak egy orcseppem van itt es arra meg kifejezetten ravan irva hogy nem Kép...
Nekem eleg korulmenyes itt minden mivel kulfoldon elek, es nem tudom hogy belehet-e szerezni az altalatok ajanlott orvossagokat vagy sem. Kép Ket het mulva megyunk haza akkor lesz lehetosegem vasarolni.
A Mebucaiin-rol nem tudtok semmit? Zold dobozba van es mentol izu szopogatos torokfertotlenito tabletta. Meg otthon vettem es nincs rairva hogy "terhesek nem szedhetik". Akkor ez azt jelenti hogy lehet??? Kép

Ui. A ferjem most jott meg a gyogyszertarbol es semmit nem adtak neki orvosi beleegyezes nelkul mivel terhes vagyok Kép
Viszont orvoshoz meg nem szivesen megyek...nem kivanok ujabb bacikat osszeszedni amik esetleg lazat is kivaltanak belolem Kép

Ha ez az imunrendszeres dolog valoban a gyerek erdeket szolgalja akkor megprobalom jobb kedvuen felfogni a nathamat, es legkozelebb nagyivben kikerulom a bacis gyerekeket Kép
Kell hogy igaz legyen mivel miota terhes vagyok rengeteg vitamint eszek melle sok zoldseget, gyumolcsot es megis.......

Csiga
Nagyon gratulalok Kép es sok boldogsagot kivanok...
Melinda

Margaréta!

Köszi az információt, sokunkat érint és a szükséges papírok mindíg változnak. 3 éve még meg lehetett nézni a kiskönyvet Kép. Gondolom valaki a benne olvasható súlygyarapodás, (esetleg a születési dátum Kép) miatt emelt panaszt Kép. Így most a személyiségi jogaim védelmében lehet még egy nyomtatvánnyal rohangászni Kép.

Sheila!
A gyõri kórháznak kell legyen laborja, mert az AFP-s vérminták is odamennek. Az eredményhez 2 hét kell. A kisfiam allergiatesztjét viszont 3 hónapig vártuk ugyanonnan Kép. A szülészetrõl én is hallottam már jópár negatív véleményt, de a kórház többi osztálya nagyon jó hírnek örvend. Bocs, hogy OFF voltam, de tudod az Óvári kórházból minden csak kicsit is problémásabb esetet odaküldenek és nem akarnám, hogy a többiek az egész kórházat rossznak könyveljék el, mert azért az egész nem az.

Melinda!
Kétségtelen, hogy az elsõ 12 hétben jobb kerülni mindenféle gyógyszert. Nekem lázam is volt, arra se kaptam semmit. Maradt a hûtõfürdõ. Náthára a méz, gyógytea (valaki a zsurlót ajánlotta), sok-sok C-vitamin (Erazmusz tanácsa szerint Lella 2-3000mg-t javasol). Nekem a doktornõ 1-2 szem Mebucaiin-t engedélyezett, de akkor már elmúltam 12 hetes. Egy barátnõmnek a Strepsils-t javasolta a dokija. Orvos apukám szerint meg megteszi minden mentolos cukorka. Ilyet biztos találsz. Ha elég erõs akkor tényleg használ.

Noemi!
Te háziállatot is emelgetsz Kép? Méghozzá muszájból Kép? Valami ilyesmi jön ki abból, amit írtál Kép. Az elõl fekvõ lepény, meg az, hogy mennyire fedi a méhszájat vagy sem, csak UH-n látható.

Törpi!
Nekem is a köldökömnél gyárt púpokat a Lurkó és egészen lent csak kaparászik, meg csuklik. Tuti fejen állnak Kép!
Bori(30+2)
Bori

Sziasztok!

Csigának sok szeretettel gratulálok Lucához, irigylésre méltó méretei vannak a kis hölgynek!

Andsyj! De jó neked, nagyon irigyellek! Bár rég nem jelentkeztél, lehet, hogy magától is beindult? Sok sikert és könnyû, gyors szülést kívánok!

Zkati! Én nagyon meg tudlak érteni, kb 1 héttel a kiírás elõtt nekem úgy tûnik, mintha legalábbis 3 héttel már túlhordtam volna.KépKépKép Szóval szurkolok, és remélem ez a csúnya idõjárás és a hidegfront kihozza a babádat a világra.

Kele
Kele

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Az itt elhangzottak alapján én úgy értettem, hogy a szülés elõtt az egész évre esõ szabimat kivehetem. Na most lementem a munkaügyre és ott azt mondták, hogy csak az idõarányos részét. Mi az igazság??? Harcoljak, vagy nincs értelme?

Az anyaságit hol kell majd igényelni? Ha a cég tb kifizetõhely akkor õk intézik?

Andi!

Nagyon szorítok!!! Picit én is irigykedem.

Törpi
Törpi

Törpi!

Ha a cég TB kifizetõhely, akkor minden ilyesmit õk intéznek. A szabadsággal kapcsolatban nekem is újat mondtál, ez engem is érdekelne.
Bori
Bori

Törpi,
én ugyan most nem járok ebbe az "ostályba", de lelkes olvasója lévén gondoltam segítségedre lehetk: nem igaz, hogy az idõ arányos részét csak, hiszen elvileg szülés nélkül is akár egyben is kivehetnéd az az évre járó egészet. Attól, még hogy szülni mész- a munkaviszony marad! Sõt a baba után járó évi két nap is megillet már a születésévében is, szóval még ezt is el kell majd számolniuk, ha megszületett a pici, legalábbis nekem így csinálták! Ne hagyd magad! Üdv.Tea
Tea

Bubu,

Költöztünk szombaton, úgyhogy nem tudtam menni, de most szombaton tuti ott leszek. Valszeg egyedül, mert a férjem elutazik.
Én még ma délután is megkísérlem a középsõ csoportot, de lehet, hogy túlvállalom magam. Nem baj, a költözésnél nem lehet fárasztóbb.

Mia
mia

Bori!

Köszönöm, ki fogom próbálni a mirelitt zöldségeket!Úgy tünik, a legjobban a rendszerességre kell rászoktatnom magamat, hogy minden napra fözzek valami finomat, ami egyben jó is Kép

Csiga!

Akkor Te már a karodban tarthatod azt a nagylányt! Rengeteg örömet egymáshoz!

Csipkebogyó
csipkebogyó

Bori és Tea!

Köszönöm. Én is logikusnak azt tartom, hogy nem az idõarányosat kell kivenni. Hiszen ha én év elején kiveszem az egészet, azt ki tilthatja meg.

Bori!

Hát igazán jó ez a befordulás!!! (Én nem tudok ilyen mosolygósat.)

Törpi
Törpi

Margaréta!

Én is köszi Kép az infót!

Bori!

Mintha én írtam volna az a pár sort, hogy a köldökömnél dudorodik, egészen lent kaparászik és csuklik! Kép

Törpi!

Igaz, hogy én fegyveres testületnél vagyok és az sok mindenben más "cég", de nekem azt mondták, hogy szülés elõtt az egész évi szabi kivétele nincs leszabályozva, tehát ha a parancsnokom rábólint, kivehetem. Szerintem nálad sem lehet másképpen, ha a közvetlen fõnököd beleegyezik, kiveheted. Szóval én kivehettem, tegnap volt az utolsó nap, úgyhogy mától betegen vagyok.

Kata (30.hét)
Kata007

Tea!
Köszönjük a tájékoztatást. Én is hasonlókat gondoltam, mint Törpi.

Csipkebogyó!
Én egy lusta háziasszony vagyok, két fiam van és dolgozom. Szóval általában legalább két napra fõzöm a "zöldségeimet".

Törpi!
Nekem azért kicsit hiányoznak az eddigí nagy "bunyók". Most csak úgy feszeng. Elõtte meg volt amikor páros lábbal rúgott háromszor is egymásután. A mosolygós meg úgy áll elõ, hogy egymás mellé teszel egy ilyet :, meg egy ilyet ). Amikor elküldöd, akkor "alakul át". Én Katától tanultam, mikor egyszer összeszólalkoztunk Lellával. Azóta meg folyton küldözgetjük egymásnak ezeket: Kép Kép (Ja, a szomorú meg ez: és ez( egymás mellett. Ezekkel próbáljuk pótolni azt, amit írásban nem látható és hallható.)
Bori
Bori

Sziasztok!

Most jöttem a dokitól, nincs változás.
A baba még jól érzi magát odabent.

Csiga:
Nagyon gratulálok a kislányodhoz!

Úgy látszik egyedül maradtam a március 13-i kiírásommal.

Lányok!

Ki tudja, hogy hogy csinálják a magzatvíz vizsgálatot?
A doki azt mondta, hogy "megkukucskálja", az idõ miatt.
Holnap délelõtt, ha addig nem szülök meg túl kell esnem rajta.
Most egy kicsit félek. Fájós vizsgálat? Már ezt a kétnaponkénti vizsgálatot is kezdem unni. Mi lesz már?????
Lehet, hogy bent marad ez a baba?????

Sziasztok

Zkati
41+1
zkati

Bori!

Köszönöm az információt. Az üzenet végén kipróbálom. Kép
A mozgásról még azt szerettem volna írni, hogy ha finoman simogatod a pocakod, akkor neked is odakuporodik és mintha dugdosná a valamilyét, hogy még.

Kata007!

Akkor én is megpróbálom mégegyszer. Ti is befordultatok már?

Törpi
Törpi

Szia Kata!

Nem csoda, hogy hasonlóan viselkednek a babáink, hiszen mindhármunké csaknem napra azonos korú. Tessék, már most beállnak az átlagemberek közé Kép. A Tieitek is egész nap mennek? Az enyém nem tudom mikor alszik, de nappal aligha Kép.
Én még nem kezdtem el használni az ezévi szabit, mert még az elõzõ GyED alatt felgyûlt se fogyott el.
(Bocs, hogy sokat írok, de nemsokára vége a mai munkanapnak aztán három nap pihi Kép Kép, és no Babanet Kép, hát most élem ki magam. Viseljetek el! Kép)
Bori(30+2)
Bori

Kata, Margaréta!

Az anyasági támogatást a szülést követö 30(!!!) napon belül kell igényelni!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Törpi és Többiek!

Az én munkaügyis kolléganöm egy Tündér, sokat segít így megkérdeztem, hogy is van a szabi dolog törvényesen. Idöarányosan lehet kivenni szülésig a szabit hacsak a munkáltató nem akar kedvezni a kismamának. A bentmaradt szabik nem vesznek el hanem amikor visszatér a dolgozóba az anya utólag megkapja.
Ha a mhely TB kifizetö hely is egyben ök intézik a Thgyás, Gyedet, etc.
A miénk nem az Kép viszont megkapjuk az éves szabit, bár ez Törpin annyira nem segít Kép Próbálj hatni a szívükre, vagy nem lehet?
Halacska 23+1
Halacska

Zkati!

Bár nekem nem csinálták, azt olvastam, hogy ennek a vizsgálatnak az eszköze egy vékony fém csõ, amiben fényforrás van. Tulajdonképpen megvilágítják a magzatvizet, hogy lássák, nem zavarosodik-e. Ha már kinyíltál valamennyire, akkor nem kellemetlenebb, mint a többi. Ha még teljesen zárt a méhszáj, akkor egy picit kellemetlen, mert ugye a csõnek át kell mennie valahogy. De Az elsõ napok, hetek topicban a frissen szült anyukák bizonnyal többet tudnak errõl és egész pontosat tudnak Neked írni. Közülünk (sajnos?) senki sincs olyan közel a célvonalhoz, mint Te. És tuti nem marad bent. És most már sokáig sem. Várjuk a híreidet és szurkolunk Nektek.
Bori
Bori

Halacska!

Nagyon kedves vagy. Megpróbálom még egyszer a jövõ héten, mielõtt elmennék. Hátha akkor engedékenyebbek lesznek.
Fõnökrõl ne beszéljünk. Nem hatja meg a gyerek téma, sõt...

Törpi(29+4)
Törpi

Törpi!
A fönököd kompetens ezt a dolgot is eldönteni? Nekem nem a munkaügyis a fönököm. Persze ha kissebb cégnél dolgozol ott gondolom más a helyzet. Sajnálatos mindenesetre némely fönök hozzáállása a gyerekvállaláshoz. Családcentrikus mhelyet találni manapság meg elég nehéz...
Halacska 23+1
Halacska

Bori és Törpi!

Igen, tényleg csak pár nap van köztünk. Kép Szerintem nekem is befordult, bár azt mondják, hogy a többedik terhességnél, csak az utolsó napokban szokott.

Viszont én is észrevettem, hogy egész nap menetel. Kép Ha alszik is, csak nagyon keveset. Remélem nem ilyen lesz a kibújik, mert akkor elmegy a hajunk is. Kép Igaz éjszaka nem ébredek fel rá, hogy gyalogolna, Kép viszont hajnalban igen.
Erre leírok egy sztorit: Ma korán ment a férjem, így reggel a lányom átjött a mi ágyunkba és mellém bújva nézte a tv-t. Felébredtem, hogy Dóri gyalogol odabent, de nem szóltam a lányomnak, mert a vállamon feküdt, így láthatta a hasamat. Úgy csináltam mint aki alszik. A lányom is azt hitte... Kép Észrevette, hogy hullámzik a hasam, és elkezdett suttogni a huginak. Elkezdte simogatni, és ahogy vitte arrébb a kezét, Dóri úgy ment utána, mint a kiskutya. Az én lányom meg persze élvezte...Kép Sajnos nem bírtam sokáig, mert elnevettem magam. Tök muris volt nézni, érezni, ahogy játszanak együtt. Kép

Kata (30.hét)
Kata007

Kata!

Ez annyira jó, hogy nálatok is ugyanaz a helyzet.Kép Én mióta kórházban voltam állandóan attól félek, hogy a sok mozgástól megint lefogy a törpe. A doki persze azt mondja, hogy semmi gond, örüljek neki. Én örülök is, de én is azt érzem, hogy sosincs megállás. Reggelente nekem is az van, mint amit írtál.

Van aki még a 30. héten nem tudja, hogy fiú vagy lány van a pocakjában? Vagy csak mi vagyunk ilyen szégyenlõsek?

Halacska!

A fõnök írja alá a szabit. Ha fél mondatban is meghallja, hogy nem egészen így szabályos, akkor brrrr....

Törpi(29+4)
Törpi

Sziasztok!

Csigának sok-sok boldogságot meg a pici-nagy leánynak isKép

Zkati! Én nem tudom milyen nagy pocival, túl a kiírt dátum után türelmetlenül várni a babuci megismerését, ráadásul ilyen sürün CTG... Nagyon-nagyon drukkolok!Kép

sasha
sasha

Kata!

Ez tündéri lehetett, ahogy a "nagylány" meg a pocaklakó játszott Kép. Én nem ébredek fel rá, hogy menne, de ha felébredek (tudjátok WC körút), akkor õ is hamarosan jelentkezik, vagy ha szólítom gondolatban, vagy megsimogatom a babalakást, akkor is reagál.
Azon gondolkodtam, hogy milyen érdekes dolog, hogy odabent elég sokáig fejjel lefelé vannak, de amikor kibújnak mégsem szeretik ezt a pozíciót.
Bori (szintén 30. hét)
Bori

Bori!

Kérdeznék valamit. Neked mikor volt az utolsó mensid, és hány napos ciklusaid voltak? Csak mert nekem figyelembe vették, hogy nem 28 napos ciklusaim voltak, hanem 24-25, így elõrébb hozták a szülés idõpontját 3 nappal. Megnéztem a babapont.hu-n, mert ott beírhatod, hogy hány napos ciklusaid voltak, és a várható idõpont május 31. Viszont a napok és hetek számításánál nem egy, hanem két nap van köztünk.
Mivel én tudom, hogy mikor fogant, így kiszámoltam, hogy a fogamzás idõpontjától számítva, tényleg 05.31-re jön ki a 266 nap.

Kata
Kata007

Kata!

Most rendesen megkevertél. Én eddíg elfogadtam amit a doki mondott, meg amit a szüléskalkulátor írt az utolsó vérzés szerint, ami aug. 23.-án volt. Mivel nem hõmérõztem én csak az "akció" napját tudom, ami a ciklus 7. napja volt, vagyis aug 29. Ha ehhez számítom a 266 napot, akkor az bizony május 21. (Csaba fiam szülinapja Kép). De ugye az ovuláció lehetett akár 3-5 nappal késõbb is (a spermiumok igen kitartóak Kép), hõmérõzés híján ebben nem lehetek biztos, de az akkor is legkésõbb május 26. Az igazság az Úr kezében van.
De jobb lenne a kiírt terminus elõtt szülni, mert nálunk mostanában az a gyakorlat, ha letelt az idõ, irány a kórház és meg is indítják a szülést Kép. Én meg ezt nem szeretném. Így a kispapával már meg is beszéltük, hogy a betöltött 38. hét után belekezdünk mindenféle praktikákba (kispapás szülésindítás Kép, rövid biciklis túra -elsõre ez vált be-, nagytakarítás Kép, szobaátrendezés, függönymosás Kép Kép stb.)
Bori
Bori

Bori!

Elvileg igen, tényleg hamarabb kellene szülnöd. Bár a babapontos kalkulátor szerint ma elkezdted a 31. hetet. Ma vagy 30 hét 0 napos. Így ok a számolás, mert 1 nap van köztünk. Át is írtam.
Én is szeretném ha hamarabb jönne a picúr egy kicsit, csak mert május végén ballag a lányom az oviban. Olyan jó lenne ott lenni. Nekem a nagyobbik lányom egy nappal késõbb jött, a kicsi viszont 3 héttel hamarabb. Vagyis passzolok, hogy a túlhordás, vagy a korábban szülés jellemzõ rám. Kép
A praktikáidat lehet, hogy én is elkezdem ha itt az idõ. Kép

Kata
Kata007

Kata, Bori!

Én nem vagyok türelmetlen és még azt sem tudom, hogy milyen lehet az utolsó napok nehézsége, de azért én is örülnék, ha kicsit elõbb jönne. Akkor csatlakozom a takarítós brigádhoz május végén.

Törpi(29+4)
Törpi

Sziasztok!

Zkati! Én sem tapasztalatból, csak másoktól hallott információkból tudom, hogy ez a vizsgálat nem fáj, csak épp annyira kellemetlen mint a kenetvétel. Én is úgy hallottam, hogy egy kis csövet dugnak fel és megnézik milyen tiszta a magzatvíz. De remélem erre már nem fog sor kerülni, és mondjuk éjszaka beindulKépKép

Kele
Kele

Sziasztok!

Az az igazság hogy én eléggé hanyag voltamKép A hasamra csaptam mikor kérdezték az utolsó mensit, úgy sacc/kb-raKép
mindig ugyanakkor jött meg persze figyelembe véve hogy a hónapok sosem ugyanannyi napból állnak. Ebbõl azt következtetem hogy 28 napos ciklusok voltak, és hogy mikor fogant...hát ki tudjaKép) A lényeg hogy itt vanKép

sasha
sasha

Kata!

Ez a növérke-hugi játék csodálatos! Kezdem bánni, hogy még nincs testvérke, aki majd szórakoztatná a pocaklakót. Sebaj majd mi az apukával... Ja, ne haragudj, hogy a múltkor agyondicsértelek, ezentúl nem lesz ilyen, mert még jön a letolás a súlyod miatt! ;)

Zkati!

Ne aggódj, olyan csoda még nem volt, hogy örök albérlövé váljon a baba. Egyszerüen szereti az összkomfortot: nagyon jól tarthatod! Hamarosan majd itt ünneplünk Benneteket mindannyian, hogy milyen ügyesek voltatok! KépKépKép
csipkebogyó

Sziasztok!

Csiga Kép Kép Gratulálok és irigykedem Kép Sok boldogságot, jó egészséget és osk tejcsit nektek!

Bori+Törpi+Kata
Az én Manókám egészen a melleim alatt gyártja már a pupokat, lent csak néha érzek valmai kis mocorgást, csuklásfélét, kétoldalt meg teljes a nyugalom... akkor fejre állt a világ Kép
Az én Manókám is egész nap mocorog, és egészen korán reggel kezdi... eddig éjjel még megkímélt engem.

Bori és Kata
Elméletileg nekem is május 21-24 fele kéne szülnöm. 21.-e a páom szülinapja ezért nagyon gyözködöm Manókát hogy legyen kedves és lepje meg az apukáját...
Nekem 31 napos ciklusaim voltak, az utolsó mensi aug. 14. és a nagy nap az aug. 29-31 között kellett legyen...

Törpi - mi megmutattuk a mi kis "teknösbékánkat"... az arcunkat viszont nem Kép

Huh Andi, te is babázol már holnaptól? Egyre sárgább leszek az irigységtöl Kép

Én is úgy hallottam és azt is csináltam hogy kivettem az egész éves szabim (jelenleg azt töltöm épp)... szóval idénre már 2 nappal több járna? Ez remek, nem mintha szükségem lenne rá, mert mostantól itthon leszek végig, max majd kifizetik, nem ?

ZKati remélem hamarosan már rád is irigykedhetek Kép

Üdv. Dojika 31.hét

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Lányok segítsetek!
Egy nagyon kedves barátnõmnek (itt a neten Viktória néven ismeritek) tegnap óta görcsöl a pocija.
Ma eljutott a nõgyógyászához, aki az alábbi értékeket írta a papírjára, amit a körzeti orvosának küldött.
Tehát: Cx 2000 és Fundus K/2
Tudja valaki, hogy ezek mire vonatkoznak és mit jelentenek?
Most szigorú fekvésre van ítélve, de ha nem javul a helyzet, akkor lehet, hogy már nem is dolgozhat. Elvileg, lehet, hogy ez a hirtelen front okozta, legalábbis ebben reménykedünk.
Kérlek titeket, ha valaki tud valamit a fenti értékekkel kapcsolatban, írja meg nekem magánba: szj13@freemail.hu.
Elõre is köszönöm a segítségeteket az õ nevében is!
Mi újság a 41 hetes kismamáinkkal? Van már valami fejlemény?

Szilvi
33+5

Ui: Ti is nehezen viselitek ezt a hirtelen hideget? Nekem is szurkálgat a pocakom rendesen.
bszilvi

MELINDA!

Bronchicum Echinacea cseppek immunrendszert erõsíti, a betegség leküzdését segíti és lehet terheseknek is. Mebucaint én is próbáltam, a házi orvos nem ellenjavalta. De én csak utólag mondtam el neki, mert a leírása nem ellenjavalta. Lázcsillapítot csak Rubophent lehet az elsõ 3 hónapban.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Jelentem meg vagyok, csak az utobbi idoben kicsit elfoglaltam magam, kimostam, vasaltam, takaritottam mindent. Szep rendet raktam, a ferjemnek ne legyen ra gondja. Mivel itt tobbnyire csak mi vagyunk. A legkozelebbi rokon 11.000 km-re. Igaz vannak barataink, de azert jobban szeretek mindent en csinalni.

Tehat mi meg egyben, eddig hideg esos idonk volt, most kezd meleg lenni, sut a nap, de nem tul sok jelet mutatja, hogy magatol jonne a baba. Egy ora mulva megyek egy utolso rendelesre, mindent megbeszelunk es ugye jon a holnap...... Mondanom sem kell a gatyo az tele. Tegnap gyalogoltam egy csomot, lepcsoztem, nem segitett. Bar szerencsere megindult lefele a kisasszony. Igy mostanra teljesen erdekes format vettunk fel.

Koszi mindenkinek hogy szorit, nem akarok neveket sorolni, mert senkit sem szeretnek megbantani azzal, hogy kihagyom a sorbol. Tehat koszi.

Csiga!Kép
Nagy gratula Luca babahoz! Jo egeszseget!

Zkati!
Szoritok neked, hogy mielobb kibujjon mar a picurka. En azt hallottam, hogy kellemetlen, de elviselheto a magzatviz ilyesfajta vizsgalata. Tapasztalatom nem volt benne, es ugy latszik nem is lesz.

Lassan megyek, meg biztos jelentkezem miutan megjottem a dokitol.

Andi(39+4)
Andysj

Sziasztok!

Csiga: Gratula Luca-babához és sok BOLDOGSÁGOT!!!

ZKati: az említett vizsgálathoz volt szerencsém anno,
elsõ terhességem idején: amnioszkópia a neve / ASK /,
és egy csövön keresztül fényforrás segítségével vizsgálják
a magzatvíz színét.
Nem fájdalmas a vizsgálat / kb. olyan mint egy citológiai
kenetvétel/ és a jó hír: sokaknál megindítja a szülést!!!
Nagyon-nagyon szurkolok Neked!!

Andi: ketyeg az óra... ne izgulj, erõsen gondolj a babára,
hogy milyen lesz majd meglátni Õt, és milyen boldog lesz a kispapa...
Sok szerencsét és minden Jót Nektek, gondolok Rátok, és
amint tudsz jelentkezz!!!

Iddi: mi újság Veletek? Remélem jól vagytok, és hamarosan
jelentkezel!!
Egyébként miért csinálták Nálad ezt a vizsgálatot?

Heni: úgy eltûntél, talán BABÁZOL???

Bori: tudom, hogy van laborjuk, de sokmindent nem tudnak
helyben elvégezni, de az AFP-t tényleg...
egyébként nem bántani akartam Õket, hisz nemsokára ott
kötök ki, de tegnap a tehetetlen düh beszélt belõlem,
és a félelem, hogy mi lesz, ha Melissa elõbb akar kibújni,
és én nem fogom tudni, hogy veszélyeztetett vagyok-e
streptococcusilag??
Azért tudósítok majd, milyen a telki magánkórház, bár
azt hiszem, nem igazán a mi pénztárcánkhoz szabták a
tarifáikat!
Ja, és 3D UH-ra is holnap megyek a Mammutba!!
Mégvalami a gyõri kórházról: A koraszülöttosztályuk elõtt
le a kalappal, állítólag világszínvonalú!
Azért is küldik oda a problémás eseteket.
De a kórházak, szülések, negatív topicban olvastam tegnap
egy kismama viszontagságait horrorisztikus szülésérõl...
ráadásul a paramétereink is hasonlóak, Õ is a harmadik bébit
szülte...
De én RENDÜLETLENÜL bízom a pozitív lelki beállítottságomban,és a JÓ SZERENCSÉMBEN!

Puszi Mindenkinek!!

Sheila 33+3

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Csiga, gratulálok Nektek!

Andi, gondolok holnap rád-rátok!Kép Furi lehet így készülõdni a szülésre, de az a sok pozitívum amit a többiek felsoroltak remélem megnyugtattak. Nagyon drukkolok és minden jót kívánok!

Sajnos mostanában elég ritkán jutok ide hozzátok, így a legtöbb eseménybõl kiestem.
Megtapasztaltuk mi is a csuklást! Szerintetek nem káros ha akár fél órán keresztül is csuklik? Egyik nap már komolyan megijedtem, hogy valami baja lesz tõle ha ilyen sokáig tart.

Zita, még néhány nappal ezelõtt kérdezted, hogy hogy állunk az esküvõvel, jelentem sehogy. Totál el vagyunk úszva vele, ezért olvasva, hogy Ti milyen jól haladtok, szívesen fogadnék ötleteket.Kép Sajnos nem sok idõnk van rá, az idõ persze egyre rövidebb, nem is tudom, hogy egyáltalán van-e esély arra, hogy kivitelezhetõ legyen. Szóval ha van kedved írj, köszi! Címem:ildikoo@freemail.hu

Pusz,
Ilke (23+4)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Csiga! Gratulálok a kislányodhoz! Sok boldogságot!

Andi! Nagyon szorítok holnap nektek, remélem gyorsan lezajlik, és délutánra már babázol!

Kata! Annyira aranyos volt, amit a testvérekrõl írtál! Nálunk a 12 éves nagylányom szokott idõnként "beszólni" a kicsinek. Ilyeneket: HAHÓ!!, Mond meg fiú vagy lány vagy? Tetszik a Brúnó név? Szóval a kicsi biztos meg fogja ismerni a nõvére hangját.

Conti (23+6)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok Mamik!

Gratulálok az idõközben megszületett babucikhoz a mamiknak! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nekik!

Jelentem még 2 az 1-ben vagyunk, bár még korainak tartanám a szülést, de hát sohasem lehet tudni. Pisiléskor meresztgetem a szemem, mi folyik! Már kezd nagyon kényelmetlen lenni mindenféle testhelyzet, de még nagyon élvezem az állapotot. Már nem mocorog nagyon, csak hol a könyök, hol a láb dudurodik és egészen fent, tehát már lefelé fordult a Kincsem, amiért megdícsértem. Néha már éreztem jóslófájásokat (napi 3 volt a max. kb. 2-3 percig). Azért egy kicsit már be vagyok ronyózva, de próbálok nyugodt lenni. Most varrom a baldahint, fejvédõt és ágytakarót, nagyon szép lesz, büszke vagyok magamra.

Csak az utolsó oldalt tudtam elolvasni, ne haragudjatok, de nem nagyon tudok hozzászólni semmihez.

Sheila: olvastam a gyõri kórházi élményeidet. Errõl csak annyit, hogy én ezért szülök Komáromban. Igaz itt is élek, de az elején úgy gondoltam Gyõrben szülök, anyukáméknak is közelebb lenne (valaha én is a környéken éltem). Igaz hogy a gyõri kórház nagyobb, több orvos közül lehet választani, jobban felszerelt, de mégis a komáromit választottam. Talán döntõ érv volt a komáromi közelsége is. De ha gond lett volna a terhesség alatt bármikor, akkor Gyõr felé vettük volna az irányt.

Kicsit elkanyarodtam, ne haragudjanak a többiek!

Majd még megpróbálok jelentkezni néha, addig is mindenkinek minden jót kívánok! Az elõttem lévõknek pedig kitartás, ügyesek legyetek, drukkolok mindegyikõtöknek.

Puszi mindenkinek!
Sziasztok!

Helena
37+3
helena

Dojika!

Igen, tényleg várható, hogy tovább hordod mint a kiírás. Már megint a babapont.hu-t hozom fel, de azért szeretem az ottani szülés kalkulátort, mert ott beírhatod, hogy hány napos ciklusaid voltak. Aszerint Te május 24-ére vagy kiírva, vagyis 3 nappal késõbbre. Végül is teljesen mindegy, bent úgysem marad! Kép

Conti!

Biztos, hogy fel fogja ismerni a hangját. Kép A mi Dórink már most felismeri a nõvérkéje hangját. Néha hihetetlen, de teljesen másképpen reagál mindhármunk hangjára.
Az enyémre olyan finoman, bújósan.
Az apuciéra elõször rúg egyet, majd belesimul a tenyerébe. A tesóéra pedig inkább olyan fickándozás van, olyan igazi heccelésnek tûnik, hogy na végre Te is itt vagy. Nem érdekes? Kép

Kata (30.hét)
Kata007

Sziasztok Lányok!

Szeretnék majd hozzátok csatlakozni, bár még olyan pici a pocaklakó, hogy bármi lehet. Mivel sokan már a vége felé jártok nem tudom tudtok -e segíteni. Szóval: volt valamelyikõtöknek az elsõ pár hétben alhasi görcsölése, keresztcsonti, combba sugárzó fájdalma, ami elõjön, elmúlik és így váltogatja egymást? Csak most megyek az elsõ vizsgálatra, dehát a dokik erre ugyse tudnak mit mondani. Lehet, hogy élettani?

MJ! Itt is találkozunk, mi majdnem egyidõsek vagyunk, ugye?

Csiga! Gratula Luca babához, szívbõl kívánok minden jót nektek.

Sziasztok:Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Megjottem a dokitol. Mar tobb mint 2 cm kinyiltam, a babafeje teljesen a mehszajra illeszkedett, es 60%-osan lent van. Ez az utolso adat kicsit furcsa volt, de elmagyaraztak, hogy ez azt jelenti, hogy mar 40%-ra van szukseg, hogy napvilagot lasson, es hogy ez a 60% jot jelent. Remelem is. Tehat megkezdodott a visszaszamlalas: 16 orank van vissza a meginditasig es plussz meg nehany a talalkozasig. A gatyom tele, de nagyon izgatottak vagyunk, mindenki nagyon szeretne a picurt latni. Ma meg setalok egy csomot, lepcsozok.
Amint tudok jelentkezek.

Melinda!
Most hallottam tegnap egy osztrak ismerosomtol, aki most itt el kint, hogy torokfajasra es megfazasra a kovetkezo keverek nagyon jo, az ize iszonyu, de sokat segit: fel kell melegiteni egy pohar tejet egy kiskanal mezzel es ha jol emlekszem a mennyisegre akkor szinten egy kiskanal margarinnal, melegen meginni. Hogy tenyleg hasznos-e nem tudom, hatha segit.

Ilke!
Az en picikem is neha iszonyatosan sokaig kepes csuklani, volt, hogy olyan erosen, hogy felebredtem ra. A doki szerint ez csak nekunk kellemetlen neki nem. Hat nem tudom, olyankor mindig nagyon sajnaljuk szegenyket.

A mostani, itteni kismama ujsagban a kovetkezot talaltam, nem tudom szuksege van-e valakinek ra, de azert leirom. Reggeli rosszul letre, hanyingerre kis mennyisegben elfogyasztott gyomber vagy borsmenta teat javasolnak. Azt irjak, hogy par korty elegendo, tulzasba vinni nem szabad. Nekem mar nincs szuksegem ra, de hatha valakinek segit.

Kata!
Biztos nagyon aranyos volt a lanyod. Nalunk is hasonlo a helyzet, a lanyom eddig is sokat jatszott a hugival. Volt hogy enekelt neki, volt, hogy verseket olvasott. De legjobban jatszani szeret vele. Kicsit megnyomja a hasam, erre a kisteso belulrol ugyanott elkezdi utogetni. O meg otthagyja ovatosan a kezet es utana dicsekszik, hogy mar most odabujik hozza a hugi. Szerintem ez nagyon jo, biztos vagyok benne, hogy a lanyod nagyon fogja szeretni a hugicat.

Na most eldugulok, jo sokat irok, de mar nem sokaig. KépKép
Nagyon fogtok hianyozni, de remelem mindenkivel hamarosan talalkozunk Az elso napok, hetek......topikban. Addig is vigyazzatok magatokra, babakra es azert igerem tovabbra is olvasni foglak benneteket, hogy tudjam mi is van veletek.

ES meg egy utolsot biztos jelentkezni fogok, amint tudok.
Puszi,
Andi (39+4) azaz mar csak 16 ora.
Andysj

Udv mindenkinek,

Csiganak boldog babazast! Kép

Andi,
drukkolok Ertetek!

Nagyon erdekeseket irtok az utolso negyedrol. Alig varom, hogy megmozduljon a Kicsimutyur.

Lella,
itt kuldok egy kis havat, remelem, utkozben nem olvadt el. Kép

Beszti,
koszi!

Bori,
van egy dögös kutyulink, csak 4 kg es mar nem fog noni (sokat) Kép A vilag leg-... szörmokja. Pehelysulyu. Seta utan bizony meg kell tisztitani es felemelem mikor beteszem a kadba. Megszeretgetni is nehez hajolgatas nelkul, bar megoldhato. 4 het mulva fogok az elso uh+ra menni Kép Szerinted indokolt lenne, hogy teljesen kimeljem magam, ne takaritsak, stb.? Semmi okom azt gondolni, hogy elolfekvo a mehlepeny.

Kellemes babavarast mindenkinek,

Noemi
9
Noemi

Csiga! Nagyon gratulálok én is! Pihenjétek ki magatokat, aztán várunk az Elsõ napok, hetek... topicban!
Menta
menta

Szia Moncsi Kép

Eloszor is gratulalok a babadhoz. Kép
Nekem volt ilyen kisugarzo fajdalmam Kép Pont amit leirtal...a menzes megjovetelenek napjatol egy hetig. Orvosnal is voltam idokozben es O azt mondta hogy ez normalis....valaki irta is korabban miszerint "nyulnak a mehszallagok".

Udv Melinda
Melinda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?