Új privát üzeneted érkezett!

EnikőKép
1* én is visszatettem az anyatejet a hűtőbe mindig, mert sajnáltam kiönteni, drága kincs.Kép Utánna viszont már szigorúan kiöntöttem. Szerencsére nem lett sosem baja. Én a tápszert is visszateszem egyszer, mert rohadt drága dolog ahhoz, hogy a csapba öntögessem. Szerencsére nagyjából mindig be tudtam a mértéket lőni.

DitkeKép
Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz könnyebb később sem. Hajmeresztő ötleteik vannak a gyerkőcöknek, és később nem csak önveszélyesek lesznek, hanem a környezetre is. A rombolás menni fog ezerrel, már látom.KépKép

ViktaKép
Ez a mennyiség tényleg sok, de szerintem adj nekik annyit amennyit Õk szeretnének enni, ha nem hasfájósak. A felesleg bukással úgyis kijön.

Cat

Cat
Kép
cateye

csak az zavar(t), h az 520 helyett 750-et eszenek és itt 2 dl jelentős mennyiség.
nem tudom mennyire terheli meg a gyomrukat és a szervezetűket. ennyit adok nekik, de még ennél is többet ennének némely etetéskor. Dalma 3 hónaposan evett ennyit.
na ma felhívom a védőnőt.
nem hasfájósak. (Bendike néha) és nem bukják vissza a kaját (minimális mennyiséget)

na megyek mert megint ennének, már hallom meg idő is van.

pusz: Vikta
3hétKépKép 15+hó

EnikőKép
mi (a gyerekek) tegnap előtt óta eszenk 7x így már sokkal jobb a helyzetünk. eddig a 3,6,9,12....ment este 9-től nem keltettem őket de mint az időjelzők keltek 3 óránként. élelött 9-től meg keltem őket 3óránként, de ilyenkor alukálnának a kismanók.Kép
vikta

Sziasztok!

Amikor az anyuka ( én) nem tudja megmondani,mennyi idősek a gyerekei,na az az agy-amortozáció biztos jele!
Ezek az éjszakai felkelések nagyon leszívnak!!!Mikor lesz ennek vége? És milyen szépen beosztják egymást közt az éjszakákat!!!Valaki mindig "virgonckodik"!
Szóval a fiúk nemsokára 5hónaposak és nem 4,ahogy feljebb írtam.

Enikő!
Tápszert én se öntöm ki, a következő etetésig elteszem.Amióta meg Maltofert kapnak,pláne nem.Az 5 kajából 3szor vas van benne,az meg jó lenne,ha bekerülne a lehető legnagyobb mennyiségben a gyomrukba.

Vikta!
Szerintem se aggódj a mennyiségen!3hóig a mi fiaink is zabáltak és eszméletlenül híztak!Aztán 3hósan az addig megevett mennyiséget se akarták megenni!De még mindig ugyanúgy híznak: 5hét alatt több mint 1kilót!Õk ilyenek,ezeket a géneket örökölték.Éheztetni úgyse lehet őket.Ha meg többet esznek,mint amit a gyomruk bír,akkor visszabukják.

Edit

Kép

Kép
edit73

Claire, Cat Kép

Tegnap vettem a Brendomban gyerekkantárt. Ez olyan pórázféle, mint a kutyáknak Kép de Petrát ezzel bekötöttem az etetőszékbe és így végre a helyén marad. Bár nem igazán tetszett neki az ötlet... Megfenyegettem, hogy ha továbbra is hajmeresztő ötletei lesznek kikötöm valahova mint a szomszéd a kutyáját Kép persze nem láttam rajta hogy megrémült volna!

Dit
ditke62

Jaj,már kérdezni akartam kinek milyen extrém baba-látogatós sztoriai vannak?Vagy csak hozzánk jönnek "hülye" vendégek?

Az egyik "csapat"( csak 6-an) bejelntkezett egyik délutánra.Bár pontos időpontot nem egyeztettünk ( gondoltam 2-3óra körül), megjelentek 1/2 6-kor.Persze egész délután a lakásban vártunk rájuk a gyerekekkel!
A következővel hasonlóképpen jártunk.Csak rutinosak(:-))) lévén egyeztettünk időpontot: 1/2 5. Ez még nekünk is elfogadható volt.Hát megjelentek 6-kor.És persze nem tetszett nekik,hogy a 3nyűgös, bömbölő gyerek mellett nem tudtak beszélgetni velünk.Amúgy 2gyerekes család (tehát van tapasztalat).1/2 7-től 8-ig fürdettünk,etettünk.Õk meg már 8-kor elég későinek tartották az időpontot,hogy a 2éves gyerekükkel hazamenjenek.
A következő "látogató" - idős házaspár- megfelelő időben érkezett.Csak a látogatás 1,5órájában másról nem volt szó csak az ő 4éves iker lány unokájaikról.Az hogy a gyerekek hogy vannak illetve mi - az nem igazán érdekelte őket!
Anyósék egyik ismerőse (szintén idősebb házaspár) meg szerették volna nézni a gyerkeket,amikor jöttek anyóst köszönteni.1/4 8-kor érkeztek,így mi köszöntük szépen,de már nem alkalmas címmel nem "engedélyeztük".Azért az ajándékot odaadták: 1 szőrös koala mackó, 1 előke, 1fényképalbum illetve a Dávidnak csoki!
Szívesen megkérdeztem volna tőlük,hogy nekik nem mondták,hogy HÁROM 5 hónapos babához mennek???

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit
szerinetm a vendéget azt gondolják, h ti úgy is otthon vagytok a gyerekekkel nektek mindegy h mikor mennek. de ez nem így van hozzánk tegnap jöttek az első vendégek így tapasztalat még nincsen. de én is a kaja illteve fürdéshez igazítom a látogatokat. van egy napirend. ha ő 8-kor jön akkor nem fogok 8 helyett 9-kor gyereket fürdetni.
remélem a többi vendégeitek "normálisabbak" lesznek. azt még megértem, h gyerekkel vki késik, de akkor telefonáljon és ne 2 órát késsen!!!

Vikta
vikta

EnikőKép
én megcsinálok egyszerre 1 liter tápot
(majnem 1,5l kell naponta: kiszámoltam ez kb 10ezer ft lesz havonta!!! így jár az akinek nincs elég teje na mindegy ez legyen a legnagyobb bajom...)
és be a hütőbe. etetés után kiöntöm (a macskám apám munkahelyén vanKép a gyerekek miatt), mert így már 1x volt melegítve. de ez gyorsabb nekem és megeszeik az egészet tehát nem nagyon kell kiönteni.
de ha tápot készítesz és nem eszik meg be a hütőbe és 1x még felmelegítheted nekik.

kaptunk hipp tea granulátumot. a babcsomaggal adták. Bendikének fájt is utána a hasa tőle. erre azt mondta a védőnő, h náluk a tanfolyamon azt mndták, h 1 éves kor alatt NE adjunk a gyereknek ilyet. jó mi?

csaszis mamikKép
az normális ha fáj még a hasam? nem is a vágás hanem körülötte mintha izomlázam lenne.
ja a vágás a sietség miatt hosszában történt a kölökömig. nem az a kis keresztbe bikinis.
az orvos azzal engedett el, h csak 1 gyereket emlehetek. de meddig ? a 6 hetes vizsgálatig?
most lesz pár nap, h Dalmát (11-12kg lehet) be kell tennem az ágyba. meg tudom oldani, h jönnke segíteni. de szükség van rá???
vagy emelhetem???

pusz: vIKTA
vikta

Edit!

hülye látogatók: A férjem egyik legrégebbi barátjáék jöttek át hozzánk babát nézni még azona héten, ahogy 2-2.6 kilósan hazajöttünk a kórházból. Már ezt is csak azért engedtem, mert amúgy Hollandiában élnek és mentek vissza. Az időponttal még nem volt gáz, haza elég korán kb 8kor elmenekültek. DE: a gyerekeknek nem hoztak semmit- na jó, nem baj. Vetettek rájuk egy-két pillantást, a lány kicsit megfogdosta Dávidot- még ez se baj. Egyébként békésen elsörözgettek és lesz.rták a gyerekeket, pedig ugye ezért jötttek... A srác csomót tüsszögött- azért babanézőbe, főleg koraszülöttekhez nem megyek betegen, még kicsit se, nem?!! A csajszi kiment megsimizni a macskáinkat, aztán lazán metgmosta hideg vízben, a mosogatónál a kezét, természetesen szappan nélkül, mivel a konyhában nem tartunk szappant. Aztán már nyúlt is Dávid kezéhez- na ez már sok volt! És amikor rászóltam, hogy ne nyúljon koszos kézzel a gyerekem kezéhez, nem értette a dolgot, hiszen ő mosott kezet... Mert Hollandéknál nem gáz, ha macskás kézzel macerálják a 2 hónapot kórházban töltött, alig 2 kilós gyereket! Ezek után, mikor este kb 8-kor kitört az általános hiszti, rémülten egymásra néztek és gyorsan elhúzták a csíkot- nem nagyon bántam.Kép

Ezen kívül engem csak a jószándékú, mindent jobban tudni akaró, tapasztalt rokonok húznak fel- akik úgy mondják rá a gyerekre, hogy éhes, álmos, hasfájós, stb, hogy kb havonta 2-szer látják max 2-3 órára. De ez már egy másik történet...Kép

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Szeretnék olyan Lilypie számlálót csinálni, de nem igazán értem, hogy hogyan működik, kísérletezni meg nincs nagyon időm. Valaki le tudná írni az elejétől nekem? Ha nagyon off, akkor emilbe: bordas1@ enternet.hu

köszi ,Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Így visszaolvasva benneteket,csak általánosan írok,mert fogalmam sincs már,hogy ki mit írt.

A babakori gondok nem tünnek el,csak átalakulnak!Lehet,hogy em kell majd éjjel felkelni hozzájuk,na de nappal 1000* figyelmet követelnek.

Én is ujramelegítettem a tápszert 1*,semmi gondunk nem lett belöle.
A maltofert a csajaim is szedték(az egyik ujszülöttként 2* kapott vért)ma makkegészséges.

A látogato,ha bejelentkezik,akkor mindig rákérdezek,hogy mikor jön,mert ekkor és ekkor fürdetés és lefekvés van.Ezt közlöm elöre a mai napig,mert az elején mi is jártunk ugy ,hogy ott voltak,semmit nem csináltak csak feltartottak(ez pont az anyosom és aposom volt).Ha valaki nem veszi a lapot,kiküldöm a konyhába,ott beszélgessen,de erre ált elmennek.

Nekem a csaszi után nagyon hosszu ideig fájt a hasam ha nem volt rajtam valami hasszoríto.Engem is hosszába vágtak.Kb 6 hét után lett egy kicsit jobb.És hogy melyik szülés után jobb a szex???
A lányomat spontán szültem,utánna nagyon hamar.A fiamat spontán szültem,de faros volt,jo sokára.A lányok után meg(4 ho korház)ha csak imitálva is ,de..................
El lehet dönteni,de szerintem ez attol függ,kit hogy visel meg.

Bea

Kép
beatrix2

Vikta!

Szerintem már nyugodtan emelhetsz, megkérdeztem a férjemet, ő sebész, ők is gyakran vágnak keresztbe-hosszába hasakat. Azt mondta, a teljes gyógyulás hat hét, de fokozatosan lehet emelgetni, persze azért krumplis zsákokat ne cipelj még...

Látogatók: én mindig mindenkivel előre közlöm a napirendet, megbeszéljük mikorra jönnek, aztán ha késnek, az ő bajuk. Pl. ha pont sétaidőben érkeznek, akkor közlöm, hogy mi ilyenkor szoktunk sétálni menni, nincs kedvük velünk tartani? Meg amikor megérkeznek a vendégek, mindig megmutatom merre van a fürdőszoba, ott lehet kezet mosni... Kép , így aztán nagyobb gondok nem voltak. Ha lefektetési időben is maradnak, akkor megkérem őket, hogy míg mi fürdetünk, altatunk, addig beszélgessenek maguknak a nappaliban. Ja, és 6 hétig a nagyszülőkön kívül senkit sem engedtem a közelükbe. aki nem érti meg hogy koraszülöttek voltak és alig 2-2,5 kilosok, meg egyébként is december volt, az ne is jöjjön és sértődjön meg nyugodtan. De egyébként mindenki megértette. Szerencsére.

Ditke
ditke62

Nagyon koszi lanyok a biztatast es a sok tanacsot fejes es mell szivo temakorben. Hol lehet Medela Lactina-t berelni? Megvenni egy kicsit huzosnak tunik. Vagy jobban megeri?

Kulonosen nagy koszi megy Ditkenek, mert elmagyarazta a kezifejest. Mindenkeppen kiprobalom es remelem nekem is bevalik.

Tri most vonult be a korhazba, nem tudta tovabb halogatni. Kép Miutan en eleg sokat jarok kontrollra ugyanabba a korhazba, megkeresem es majd jelentek. Remelem en meg egy kicsit kihuzom itthon. Sokat pihenek, ez az egyetlen amit "tehetek."

Meg egyszer koszi,
Heszter
31+6

KépKép
heszter

Vikta! Kép
A fiaim megirigyelték a babukáid mennyiségeit! Egész éjjel + ma is két óránként ettek és van hogy a 80 sem elég. Aztán meg nyögnek.

És egyre többet vannak ébren! Szerencsére nappal!

Tök jó, amikor anyukám vigyáz rájuk (bólintok, vagy elugrom valahová) mire visszamegyek, az egyik mindig az ölében alszik. Hát mert picit nyöszörgött, kivette, aztán olyan édesen, melegen szuszog az ölében! Szerintem hamar rákapnak, aztán jaj nekem! Pedig egyedül is tudnak nézegetni a járókában és egy kis nyöszi után becsukják a szemüket.

Mamik! Kép
Köszi a melegítős tanácsokat, akkor én is nyugodtan melegítem 1x újra.

Enikő
olajfácska

Törpefenyő!
írtad hogy Hartan-otok van nem tudnál esetleg feltenni róla egy képet hogy összehasonlítsam azzal amit kinéztem,mert lehet hogy érdekekne!

Köszönöm!
tunka

Eniko,
anyukam ugyanezt csinalta segites cimszoval. Egy ideig nem mertem szolni, hiszen orultem, hogy 3 baba mellett teljesen szabadon mozogtam, moziba mentunk neha, stb. Aztan meguntam, es ledorongoltam. Mondtam, hogy en nem igy csinalom, mert nem tudok mindig mindenkit felvenni. Es hogy a baba ezt ugy szokta, hogy nyoszorog stb stb stb visszaalszik. megertette. Szoval egyszerubb szolniKép
Edit,
latogatok ugyeben. A csaladom nagy resze el sem jott, es nem is fog. Idosek, es hat olyan nehez BKV-zni... Tomi batyjaek mar turelmetlenek voltak, nem orultem neki, de 3 hettel hazajovetel utan eljottek. 2 orat kestek. Pont etettunk. 6 eves lanyuknak nem engedtem meg, hogy megfogdossa a babakat. Igy nagyon unatkozott, es azonnal menni akart.
Nagymama, tesomek, sogornom szulei nagyon normalisan, helyen kezeltek a dolgokat. Jottek, 15 percet voltak, hoztak vacsorat nekunk (!), ajandekot a babaknak, es mentek. Tesom amikor epp itthon volt, atjott, es segitett furdetni (35 eves!)
Barataim, gyermektelenek tobbnyire, ajandek-hegyekkel jottek, kezmosas utan agyondajkaltak a babakat, ragaszkodtak hozza, hogy segitenek etetni, bufiztetni (nem baj ha lebukja a Columbia inget..Kép).
Kollegak a legjobbak. Korhazban meg akartak latogatni, meg szules elott. Toxemiatol felpuffedve, 160-as vernyomassal vegetaltam, anyukam se jott be hozzam, csak a ferjem. Mondtam inkabb ne, ha lehet.. Csaszar masnapjan (nekem este 22-kor volt) jon sms, mindannyian (!)jonnenek latogani. Jarni is alig birtam!!! irtam vissza, inkabb ne ma, ha lehet, majd otthon... hisz babakat sem lehet latni, csovekkel fekszenek PIC-en, en meg rosszul vagyok. Soha tobbet SENKI nem jelentkezett, azota sem. Milyen bunko is voltam, hogy nem fogadtam oket, nem? Kép
Szoval latogato-ugyben vegyes a kep, nagyon.

Kép
nettke

Ja, es nekem most 5 honaposan Beni es Nati 5,5 kg, 63-63 cm, Sarika meg 68 cm, es 7,3 kg. Szoval legtobb baba itt nagyobb nalunkKép De semmi gond, csak en mar nem is merem oketKépKép jobb a lelkemnek.

Kép
nettke

Nettek Kép
nekem van egy 11 hós gyerekem, Levi a neve, aki 7.5 kg Kép és 70 cm... szóval nem vagytok egyáltalán lemaradva.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Kantár: én is tettem egyik székre, akkor még csak Ádám akart kiugrani mindenhonnan. Az az etetőszék most anyáméknál van, de időnként azzal együtt addig mocorog, hogy legalább fel tudjon állni, vagy térdelni Kép.
Szerintem amíg picik voltak könnyebb volt, mert többször aludtak, és amikor ébren voltak, akkor sem tudtak ennyi veszélyes dolgot csinűálni. Éjszaka meg még mindig fel-fel ébrednek, és természetesen ők is beosztják Kép.
Ami a látogatókat illeti, aki nem gondol rá, vagy nem veszi a lapot, az legalább ne sértődjön meg, ha szólnak neki. Ha mégis, akkor magára vessen. Én a mai napig megkérdezem, hogy mikor látogathatom meg, mert változó, hogy ki mennyire "háklis", szóval, hogy mennyire van kötött napirend, meg mennyire masszív a kicsi. De ha nálam van vki, az is vegye tudomásul, hogy a kicsik érdeke előrébb való. Engem nem zavar, ha ott van az esti műsornál, csak ne várja el, hogy én még külön őt szórakoztassam. Meg pl ha szül vmelyik ismerősöm, nem az én gyerekseregemmel látogatom meg.
Szóval értitek: Claire
claire

Sziasztok!!!

Most jöttem a doktor bácsitól és hát az a helyzet, hogy egy újabb 10-12 napos "kúrára" ismét befektetne! A méhszájam 2111-1, jó mi? A -1 az azért van, mert nem akart teljesen felnyúlni nehogy gond legyen! Szeretne adni némi infúziót, antibiotikumot és tüdőérlelőt is megeőzés céljából! Szerinte nincs nagy baj, de jobb félni mint megijedni! Holnap vagy holnap után kellene bevonulnom a H-ba, addig előkészíti a helyem. Hát ez van!
A bajom viszont az, hogy hétfőn lenne még egy utolsó találkozóm a nagyfőnökeimmel és a héten hó vége van, így le kellene zárnom azt a hónapot a munkahelyemen.

Szerintetek nagy felelőtlenség ha elhúzom a jövő héten keddig a befekfést?
M.
kmoncsi

Kmoncsi!

Az a méhszáj nem túl biztató!Én nem kockáztatnék.Még egy hetet akasz várni,ilyenkor az nagyon sok!Ha ezalatt valami történne veletek,szerintem utólag nagyon bánnád!
Nem tudsz valami áthidaló megoldást a munka rendezésére?Utólag intézni?Telefonon?Esetleg laptopon?

Nettke!

Szerintem se hasonlítgasd össze a méreteket!Sárika például nagyobb mindhárom fiamnál!Ez alkalt kérdése!Ti is nagyon szép súlyban vagytok és egyáltalán nem kicsik a babáid.
Mi nem fogadtunk senkit látogatóba ,mielőtt a gyerekek 3hónaposak nem lettek.A koraszülöttségre, a kis súlyukra,gyenge immunrendszerükre valamint a szülők fáradtságára hivatkozva.

Úgy látom másnál is akadnak kellemes "látogatók.Hát ez van!Az azért biztató,hogy egyszer ennek is vége!

Enikő,Nettke!
A nagymamák azért vannak,hogy elkényeztessék az unokáikat!Ne vegyétek el az örömüket! A babák nagyon hamar rájönnek,hogy kinek érdemes sírni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Olvasom a jobbnál jobb történeteket a látogatókról. Nálunk is voltak esetek amikor kiakartam ugrani az ablakon, mert nem kapcsolnak az emberek ilyenkor. Alig értünk haza a H-ból, már jöttek a férjem keresztszülei babanézőbe. Én friss császárral "rohangáltam "körülöttük és egyiküknek sem jutott eszébe segíteni. Õk sem mostak kezet babázás előtt, úgy kellett rájuk szólnom és ekkor én voltam a túl aggodalmaskodó anyuka. Az én gyerekeim, hagy csináljak velük azt amit én akarok!

A tápszert én mindig kiöntöttem, de ezek után nem teszem. Mi a BEBA HA-t használjuk és bejön a fiúknak. Bár Milán jobban szeret szopizni.
Ma voltunk dokinál és megkapták az 5 hónapos szurijukat. Mindeenkit levettek a lábukról, mert végig nevették az időt míg bejutottunk. Persze a szurinál már eltört a mécses. Le is mérték őket,így 5 és fél hónaposan Milán 64cm, 7,96kg, Zalán 66cm 7,46kg. Szép, nagyétkű igazi zabagépek a fiaim.

Mit csináljak, ha nem akarnak forogni a fiúk? Már 1x vagy 2x megfordultak, de semmi több. Pedig szoktam forgatni őket és a gyógytornán is csinálja velük a tornász.

Mi lehet a baja Zalánnak, mikor szopizás közben sikít? Lehet a foga jön? Mert a nyálazás igen erőteljesen beindult. Kinek mi jött be fogzásra? Mit csináltatok velük ha felébredtek éjjel?

jó éjt mindenkinek

Vancsa

Kép
vancsa

Sziasztok!
Ami a nagymamákat illeti, egyetértek Edittel. Ráadásul szerintem egy kicsi bébit felvenni, babusgatni, ringatni, pedig csak "nyöszörgött", az nem elkényeztetés, még ha ikreknél nincs is mindig mód erre. Attól, hogy nem tudjuk mi, még lehet vmi "baja", pl egyzserűen csak kézbe, testközelbe vágyik. Nekem a kicsik is, de annak idején a nagyok is imádtak vkin aludni, de nem látom úgy, hogy el lennének kényeztetve.
Vancsa4 Én megszoptattam, ha éjjel felébredtek, de én az összes gyerekemet alig tudtam-tudom ledumálni erről, így nem feltétlen javaslom. Viszont így hamar csönd lett, és már aludtunk is. Persze ha az ikrek egyszerre keltek, az nehezebb volt, mert ülve nem tudok jól aludni Kép.
Fogzás: én homeopátis chamomillát adtam nekik, ami hatott, meg a nagyoknak Dentinoxot, a kicsiknek aloe activátort kentem a fogínyükre. Mindezzel együtt időnként marah nyűgösek a fogzástól.
Milyen gyógytornára jártok?
Ha szopiznak, miért kell tápi, nem elég a kis zabásoknak a tejcsi?
Claire
claire

Sziasztok!

Tunka!
Dolgozok a kép felrakásán,csak nem tudom lekicsinyiteni a képet.Egyébként ma voltunk Bécsben( SCS-ben)és felirtam az iker kocsi árakat Neked meg akit érdekel.ZII Hartan:560 euro plusz a két mozeskosár,darabja 120euro.
Találtam egy számomra uj márkát,hasonlo a hartanhoz,a neve Teutonia 550euro+mozes k.123euro/db.Ezeket a Baby one-ban láttam.

Edit!
Fel adtam a figurákat,végül 16-ot találtam,de lesz még,ha érdekel!

Annamari!
Össze raktam a pakkot,amint beszállitottam az üzletbe hivlak,hogy mikor tudsz érte menni.

Lányok!
Harap a nagyobbik súlyu lányom,a kicsi meg viseli a nyomait!Megoldás????

ányok!
törpefenyö

Lanyok,

Nekem eddig mindig jo volt a mehszajam es errol az osztalyzasrol sem tudok semmit.
Valaki elmagyarazna?

Koszi,
Heszter

KépKép
heszter

Nettke!Kép

Az én Petra lányom 10,5 hónapos és 68 cm, 6600 gr. Szóval azt hiszem mi vagyunk a negatív rekorderek! Kép Egy ideig nagyon aggódtam, de látom, hogy jókedvű, vidám baba, egyébként a mozgása, beszéde korának megfelelő, úgyhogy már nem izgat. Ilyen fajta. Egyébként a tesója 72 cm és 7900 gr, úgyhogy nem én éheztetem őket, mind a kettő ehet amennyit akar, csak Csenge többet akar Kép

Kmoncsi! Kép

Szerintem vedd komolyan amit a doki mondott, a munka várhat. Nekem végig teljesen zárt volt a méhszájam (2000), és mégis 34+5-re megszülettek. (Igaz, a 31. héttől kitört rajtam a toxaemia).Kép

Heszter!Kép

Méhszájstatus: 4 számból áll. 1., A méhszáj hüvelyen belüli hosszúsága cm-ben, 2., külső méhszáj 3., nyakcsatorna 4., belső méhszáj nyitottsága ujjban (magyarul hány ujjnyira nyitott, hány ujja fér be a dokinak mikor vizsgál) Legjobb: 3000, ez azt jelenti, hogy teljesen zárt. A terhesség 3. trimeszterében rövidül kicsit a méhszáj, így a 2000 is tökéletes, az 1-esek azt jelentik, hogy 1 ujjnyira nyitva van valami, az, hogy mi, abból derül ki, hogy hanyadik az a szám. Persze ha a belső nyitott, akkor a külső is, kívülről befelé kezd nyílni. Kb. ennyi, remélem jól emlékszem.

FogzásKépMár nem emlékszem ki kérdezte), mi Dentinoxot használtunk, de nem sokat ért. Próbáltam a Panadol szirupot is, de csak annyit ért, hogy Csenge eleinte szívesen nyalogatta, most már ki sem nyitja a száját, ha megérzi a szagát Kép . Petrának még csak 2 foga van, szinte észre sem vettük mikor bújt ki, Cseninek is tegnap jött ki az 5. foga hegye, de semmi különöset nem produkált, a jobb felső 2-vel voltak csak nyűgök.

Ditke
ditke62

Heszter!
Nem magyarázta el a dokid? Ezen csodálkozom!Ilyenkor már teljes nyugalmat,szexmentes életet és kizárólag zuhanyozást ajánl még a legkevésbé aggódó orvos is!
Teljesen nyitva vagy, külső-belső méhszáj!Bármilyen fertőzés feljuthat a picikhez.Ez beindíthat egy szülést!Ráadásul a teljes súlyuk nyomja a már amúgy is nyitva levő méhszáját,így állva,ülve nagyon terheled.Ez is elősegítheti a burokrepedést és a szülés beindulását.
A 2-es a megrövidült hüvelyt jelenti (lehet,hogy nem ez a szakszerű kifejezés).Tehát kezd beilleszkedni a méhszáj a szülőcsatornába.Ami megint csak a szülés közeledtét jelenti.
Persze ezek miatt még nem kellene annyira izgulni,mert ilyen eredménnyel itt sokan még hetekig húzták.Csakhogy teljes ágynyugalom mellett!!!És ez a nem mindegy!Te pedig még dolgozni akarsz?!
Szerintem ne tedd!Bár most nem tudom,hogy pontosan hány hétnél is tartasz??!!

Törpefenyő!
Nagyon köszönjük!És ha nem gond feladni,akkor később is örülnénk neki!

Vancsa!
Mit mond a gyógytornász a mozgásukra?

A tegnap legjobb eseménye: Marci hasra fordult és vissza!Igaz csak 1szer sikerült neki,mert a legtöbb esetben még a kezét,amelyikre ráfordul, nem tudja hova tenni!De mi ennek az egynek is nagyon örültünk!Benike lesi nagyon a technikát,már csak ő is a kezével küszködik.Oli még csak oldalára próbálgat fordulni.De a maga komótos tempójában csinálja.Viszont ő meg nagyon szép fog a kis kezével és viszi a tárgyakat a szeme elé.Különösen a bujócskát szereti,amikor pelust adunk a kezébe és azzal hol letakarja az arcát,hol meg előbújik.

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi lányok a tanácsokat. Magam is erre az álláspontra jutottam természetesen. Holnap befekszem. Egyébként sajnos még csak a 28. hétben vagygunk!
Szorítsatok nekünk lécci!
M
kmoncsi

Moncsi!
Én 27 hetesen kerültem be a kórházba.És 36+4 napra születtek a fiúk, de szigorúan feküdnöm kellett, és kaptam magnézium infúziót és tüdőérlelőt is.
Drukkolok nektek, hogy minél tovább bent maradjanak a kicsi manókák.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

képzeljétek már "csak" 7x esznek. ez akkora könnyebbség nekem. remélem így marad.
2 napja a 21, 24, 3, 6 helyett csak 21, 1, 4-kor keltek. Na ez már kész felüdülés voltKép
az 1-es etetést meg ma átaludtam. jó mi? a férjem hallotta, h kaja kell nekik és megetette én meg az igazak álmát aludtam.
azt hiszem egy picikét fáradt vagyok. nem is értem miért???
hétfőn voltak 3 hetesek: 3630 és 3530 volt a súlyúk. 3050 illetve 2900-ről indultak a kis zabagépek.
1 hét alatt 420 illetve 470 grammot híztak. hát sok, de már nem aggodom emiatt. ez van. majd csak 1x abbahagyják a zabát. habár Natika arca teljesen egy jóllakott óvodásra kezd hasonlítani.

tegnap sírtak a kicsik. mondom Dalmának várják a hammát és ezért sírnak. erre Dalma a kaláccsal a kezében, amit majszolgatott bevágtatott a kicsikhez és nyomta be a rácson nekik. oly édes!!! sírnom kell ilyenkor, h ilyen gyerekem van.

3 hetesekKépKép 15hónaposKép
vikta

ja és olvasom ám h mi van veletek és a gyerekekkel de reagálni nem mindig van időm. bocsi.

Vikta
vikta

Törpefenyő!

Köszi az árakat.Lehetségeshogy amit a Hartan oldalán láttam ár a ZII-é abba nincs benne a mózeskosár?amit ti el akartok majd adni az is olyasmi?
tegnap körbe nézelődtem és hát elég kevés az a tipus amit én szeretnék.Nekem csakaz egymás melletti jön szóba,nem tetszik az egymás mögötti megoldás!
Várom a képet!Ti mikor akarjátok eladni? és ujjonnan vettétek?
tunka

Sziasztok!

Claire!
A fiúkkal a Dévény módszer szerint tornáztató gyógytornászhoz járunk. Eleinte Zalánnak voltak gondjai, mert nem tudta tartani a fejét, gyenguska volt. Most már tökéletesen tartja, sőt alig akarja letenni és eközben teli szájjal vigyorog. A nagyobb baj Milánnal van. Nagyon meerevek az izmai, az egész gyerek feszül. A lábait is alig tudjuk felemelni, a szájához meg képtelenség odaemelni, míg Zalánt össze lehetne gyűrni egy gombócba.A nyakizmai is nagyon feszesek, alig látszik a nyaka, külön procedúra megmosni és kitörölni neki. Remélem jót tesz neki, mert nehezen fogjuk bírni anyagilag, uis 3000ft egy óra kezelés.

Edit! A forgásukra csak annyit mond, hogy lusták. A testartás jó, de ennyi. Mind a ketten megfordultak már 1x ez a jó, mert tudjuk hogy meg tudják csinálni. Sokat kell forgatnom otthon is és arra kell ösztönözni, hogy felvegyék a kifli formát. Innen már csak egy láblendítés és meg is fordultak.

Ha van már foguk, akár egy is kell mosni, azaz törölni?

Sziasztok

Kép
vancsa

Sziasztok!
biztos használni fog a Dévényezés. Esetleg érdemes majd úszni vinni, az is jól lazít!
Fog: én amíg csak, vagy zömében anyatejet kaptak, addig nem mostam nekik. Nekem az összes gyerekemnek elág hamar nőttek a fogai. A kicsiknek utána vettem olyan "gyakorló" fogkeféket, az első inkább rágóka, a második már kefe szerű, de gumi. most lesznek másfél évesek, mostmár egy ideje van bébi fogkeféjük, és próbálom mosni nekik. űPersze ha megkaparintják, akkor inkább rágják csak. Claire
claire

Judyt köszönöm.
Folyamatosan követtem Ákos és Attila "esetét", úgyhogy jópéldaképként lebegsz előttem!
A tesóm majd tájékoztat benneteket!
Puszi:
M.
kmoncsi

Lányok!
Vasárnap volt a keresztelő.Kép
Íme pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi
Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Megirigyeltem Judittól a keresztelős képeket. Nekünk szeptember 18án volt, a fiúk nagyon jól viselték, nem volt semmi sírás. Küldök is képeket, az elsőn Zalán látható a másodikon Milán. Igazi kis macsók voltak ebben a fehér szerelésben Kép

Kép

Kép

Judit, neked is a karodba kellett venni a két gyereket és úgy letérdelni? Nálunk igen, majd bele szakadt a karom, nem beszélve róla, hogy ez igen nagy mosolyt hozott az arcomra. Magyarán végig röhögtem az egészet.Még jó, hogy laza volt a pap és együtt nevettünk a szitun. Ja az apukának is uezt meg kellett tennie.

Valaki kérdedzte, hogy miért adok nekik tápszet, hát azért, mert sajna nem elég a tejem már nekik.Pedig nagyon szeretném őket csak anyaatejjel táplálni.
Ki mit ad vagy adott 5 és fél hónapos gyerekének? Gondolok itt a gyümölcsökre. A védőnőm szerint körtét is adhatnék nekik, de ez nem okoz náluk hasfájást? Én még csak almát és őszit adtam, szeretik is nagyon.

Az igaz, hogy ha nem adjuk rendszeresen a Vigantol olajat, akkor nem sorban,- mármint ahogy annak nőnie kellene- fog kinőni a foguk? Jól tudom, hogy 1 éves korukig kell adni?

Kinek melyik pelenka jött be? Próbáltam az olcsóbbakat, de azokból mindig kifolyt a cuccos. Így most a Liberót használjuk, de ez iszonyat drága. Nem tudtok valami olcsó pelusdiszkontot, ahol jót is adnak?

pá mindeenkinek
Vancsa

Kép
vancsa

Vancsa!
Lehet nem találkoztunk még itt az én manóim már 4 évesek lesznek novemberben. Nem akarlak elkeseríteni de ha ennyire feszes Zalán akkor ez nem fog hamar megoldódni. A dévény módszer nagyon jó és rendbe fogja hozni de akár évekig is eltarthat ezért javaslom hogy keress fel egy korai fejlesztő központot és ha van ott dévényes gyógytornász akkor ingyen kapjátok a kezelést. MEg van nekik határozva hogy milyen fokú feszességre menniy kezelés jár. E melett biztosan van ott konduktor aki szintén sokat segíthet.Ha mentek neurológushoz ingyen felírhatja nektek az úszást biztosan megvan hogy melyik uszodába mikor vannak foglalkozások. Ezeket azért írom mert minket nem tájékoztattak annak idején arról milyen lehetőságeink vannak mitr segít az állam.

Pelenka ügyben tudom neked ajánlani a DM es
pelust van olyan jó mint a liberó.

puszi Csilla
bim_bam

Jaj bocsi nem ZAlán hanem Milán most elolvastam mégegyszer a hsz et.Ne haragudj hogy összekeveredtem.

Mindenkinek gratulálok a babákhoz nagyon szépek ám!
A pocakososk fogadjanak szót a dokiknak és pihenjenek ,türelem megéri.

puszi Csilla
bim_bam

Gratulálok a babókhoz nagyon gyönyörű mindegyik!

Lenne egy kérdésem, ti hányadik héttől nem dolgoztatok?én ülő munkát végzem nem megterhelő.
tunka

Judyt, Vanycsa!

Nagyon elegánsak a babák! Kép Nagyon szépek, gratulálok!

Vancsa!

Tényleg 1 éves korukig kell adni, de azt nem tudom hogy a fogak sorrendjét hogy befolyásolja. Egyébként nem mindegy? A lényeg hogy kint legyen mind, nem?
Nálunk sem sorban nő, sőt, a két gyereké sem egyforma sorrendben. Annak idején nekem sem úgy jött, de azért kint van mind. (Na jó, 1 bölcsességfogam még hiányzik és egy másik is csak félig van kint (már 7 éve nő Kép ), de ez más tészta..)

Tunka!

Én a 20. hét után elmentem szabira aztán meg táppénz. De addig is csak könnyített melót csináltam, pl. kezdettől fogva nem ügyeltem. (Azt hiszem a 12. hét után talán nem is lehet éjszakai melót vállalni, de ez nem biztos)Szerintem az ülő munka nem gáz, csak a méhszáj zárva legyen. Ha viszont kicsit is kinyílik, utána nem kellene folytatnod. (én. pl. a táppénz alatt sokkal többet "dolgoztam", mint a munkahelyen.

Lányok!

Két kérdésem van: 1. Szerintetek ennyi idős korban (10,5 hó) elég még a szoptatás vacsorára vagy adjak valami laktatóbbat is? Ti mit adtok este? Főzelék, tejpép, kenyérféle? Mennyi idővel lefekvés előtt van vacsi? Azért kérdezem, mert már nagyon unom a hajnal 4-es szoptatást (pláne ha egyszerre ébrednek, most már nagyon macerás), és gondolom, ha este jobban "megtömném", tovább aludna. Csak attól félek, hogy ha szoptatás előtt nem sokkal megetetem, akkor nem lesz éhes, nem fog szopni. Pedig jó lenne ha kapnának még egy kis anyatejcit, pláne ha jön az őszi vírusos időszak.
2. kérdés: Nálatok választottak a babák vigasztárgyat? Tudjátok, olyan rongyit, plüsst, stb. amit mindenhova visznek magukkal, azzal alszanak, stb. Nekem még nem, pedig ha lenne, lehet hogy jobban aludnának, vagy jobban ellennének az ágyukban magukban is mikor felébrednek. Van olyan macijuk ami kezdettől fogva velük alszik, de ezt mi tettük oda, nem ők választották. Kipróbáltam, ha elveszem sem hiányolják. Vagy ez még később alakul ki?

Köszi!

Ditke
ditke62

Ditke Kép
szerintem elég. Levi ennyi idősen is csak szopott még este, most meg tápit iszik, mert elhagyta a szopit. Nálunk azonnal alvás előtt van a vacsi, fürdés után.
Nálunk nincs ilyen fix tárgyuk. Alváskor a maci, de anélkül is elvannak, ha nincs épp itt.

Vancsa Kép
én enm tudok erről a d-vitamin fogzás kapcsolatról. Máté kapta, és abszolút nem úgy jöttek a fogai, ahogy kellett volna. Levi is kapja, de még 1 foga sincs... szóval saját tapasztalat alapján ez inkább alkati kérdés.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

édesek a babákKép

EnikőKép
mi a helyzet veletek? babókkal? evés?

DitkeKép
én tejpépet adtam neki vacsira. ez kicsit nehezebb, mimnt a tej tovább bírja kaja nélkül. most (15 hós) tejbegrízt kap. 2,5 dl tej és 1 evőkanál dara. így elég híg az állaga és cumisüvegből issza meg.

JudytKép
úgy látom nálatok két keresztszülő pár volt. mi azon gondolkodunk mi a jobb 1 v 2. de talán jobb az h mind 2 gyereknek külön van keresztszüleje.
Dalma a kersztelőjét (5 hónapos volt) végigüvöltötte. emlékezetes nem csak nekünk hanem a mise minden résztvevőjének.

3hetesekKépKép 15 hónaposKép
vikta

visszaolvasva a hízásról volt szó.
én Dalmával 26 kilót híztam. volt benne víz is de az azért rengeteg.
az ikrekkel 18-at és most nem sokkal vagyok több az indulási súlyomnál. viszont eddig nem tudtam enni, gondolom a kaja nem fért el a gyerekektől most meg ennék mindent és mindig. nehéz visszafogni magam. de azért próbálom.

Vikta
vikta

Én állandóan csak kérdezek, mert ti reélisan tudtok válaszolni!

már többen kérdezték tőlem hogy egy ágyban fogom-e altatni a babókat.nekem ez furcsa mert úgy gondoltam legyen meg mindegyiknek szépen a helye.
Ki mit javasol??????????????????????
tunka

Tunka Kép
nálunk külön ágy volt a külön légzésfigyelő miatt... de egyébként is külön gondoltam volna altatni őket.
De van, aki együtt altat, merthogy jó az nekik, mert a pociban is megszokták egymás közelését. Ez nagyon egyéni.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vancsa!
Tényleg kis macsók a fiúk.Kép
Én Ákost tartottam, a férjem pedig Attilát.A lelkész nő mondta, hogy így legyen.

Vikta!
Két húgom van, így nem volt kérdéses, hogy mind a ketten keresztszülők lesznek.Kép
Ákoska is végig sírta az egész ceremóniát, Attila csak néha csatlakozott, így kánonba hallgathatták a gyülekezet tagjai a Kósa fiúk áriáját.
Nagyon nyügik voltak, mert nem aludták ki magukat délelőttKép.Pedig hamarabb elindultunk, hogy még kocsikázzunk velük, hogy aludjanak, de az kevés volt nekik.Kép
De hát ezen is túl vagyunk.Kép

Tunka!
Nálunk is a fiúk a kezdettől fogva külön ágyban alszanak.KépSzerintem jobb ha így szokják meg, mert most már (3 és fél hónap) össze ütögetnék és rugdosnák egymást.

Ditke!
Nálunk van egy maci és egy kutyus.Nem ők választották, de nagyon szeretik.KépSokszor nagy segítség, mert el alszanak vele.Kép
Íme:
Kép
Kép

KRISTIN, ANNAMARI, GABUS!!!!
Régen jártatok erre.Kép
Csak pár mondatot írjatok légyszi magatokról.

Puszi
Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Nagyon helyesek a fiúk!KépKép

TunkaKép
Mi is külön ágyban altattuk őket, és jobb ha így szokják meg, mert később csak zavarnák egymást az alvásban. Eleinte egy mózeskosáron osztoztak ketten, de csak 1 hétig fértek el benne egymás zavarása nélkül. Ha meg légzésfigyelőt szeretnétek, akkor mindenképpen két ágy kell.

DitkeKép
Nálunk is van rongyijuk az ágyukban, de nem ragaszkodnak hozzá egyáltalán, bárhol elalszanak, és nem is hiányolják sosem. Ha mindenképpen rá akarod szoktatni valami ilyesmire őket, akkor sima pelust válassz, mert az bárhol pótolható, elvehető tőlük, és kimosható. Nálunk cumi van alváshoz, és az eléggé megnyugtatja őket.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nekünk anno azt mondta a dokinéni,hogy a D-vitamint 2éves korukig kell,hogy kapják!Akkor ez most hogy van?

Tunka!
Mi is külön ágyban altatjuk őket.Nem is gondoltuk,hogy egybe tesszük őket.Viszont amikor 1hónapja ( a fiúk 4hósak voltak) otthon voltunk az anyuéknál, 1 ágyban aludtak. Persze ez egy 2személyes felnőtt ágy volt.Ott nem zavarták egymást. Sőt nagyon élvezték,hogy reggelente rögtön ott volt a másik( harmadik) mellettük és látták egymást.De azért erre szerintem egy normál méretű kiságy nem alkalmas.

Judyt!
Csodaszépek a fiúk!És igazán csinosak voltatok a keresztelőn! Mi még nem mertük bevállalni.Majd jövő tavasszal.

Vancsa!
Tényleg nagyon férfiasak voltak ebben a szerelésben a babáid!

Ditke!
A nagyfiunk 6évesen választott magának alvós állatot,addig semmit nem tűrt meg az ágyban.
A piciknek tudatosan tettem be alvós állatot,amit viszünk magunkkal, ha nem otthon alszunk.
A te babáid már elég nagyok,hogy ezt megbeszéljétek.Talán,ha elmondanád nekik,hogy miért látogatott el hozzájuk az a kismackó,kiskutyus stb.Ezt te választanád.Aztán esetleg rábeszélhetnéd őket,hogy ők is válaszanak hozzá még egy barátot.Így mindegyiküknek rögtön kettő lenne,ami szerintem már jó szórakozási lehetőség is,ha épp felébredt.Illetve mindkét kezébe jut,így jól közéjük lehet bújni és bármerre fordul,ott van valamelyik.
Megkaptuk a figurát,kösz!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Tunka!

Nálunk eleinte egy ágyban aludtak, kb. másfél hónapig. V alakban fektettem be őket, a lábuk volt egymás felé. Én pólyában altattam általában, nem rugdosták össze egymást. Eleinte könnyebb volt így mind a kettőt simogatni, vigasztalni, este elaltatni, mint kétfelé szaladgálni. Igaz, én nagyon sokat voltam egyedül este is, így kéznél volt mind a kettő. Amikor már elkezdtek nagyon mocorogni külön tettem őket.

Ditke
ditke62

Edit,
Szerintem osszekeversz Kmoncsival, de olyan jol esett az aggodasod.

Ditke,
Koszi a magyarazatot, sokat segitett. Nekem a doki sajnos nem mond szamokat, csak azt hogy jo vagy nem jo az allapot. Tegnap voltam "gyogy-kukkantason" es nagyon meg volt velem elegedve. Azt hiszem ennyivel be kell ernem. Kép
A nyugtatos allattal kapcsolatban pedig alljon itt a kisocsem sztorija. Volt egy baranykaja, amit mindenhova magaval hurcolt es egyszeruen ugy kellett ellopni tole, hogy ki lehessen mosni. Utazasnal Anyuek inkabb hagytak volna veszni az utleveleket, a penzt, tehat minden potolhatot, csak az a nyomorult barany ne tunjon el. Egyszer Balatonon maradt a barany. Vissza kellett menni erte Pestrol. Ugy 5 eves volt, mire "elkoltozott" a baranyka. Tanulsag: ha mindenkeppen akarsz valamit a piciknek, pelenkat vagy valami konnyen moshato es lecserelheto dolgot adjal nekik, mert kulonben megnezhetitek magatokat.

Tegnap bent voltam kontrolon es UHt is csinaltak. Anna 2.3 kg es Mark 2.2 kg, pedig csak tegnap kezdtem a 32. hetet! A parom kezd aggodni, hogy megart nekem ez a sok gyerek, mert alapvetoen en egy eleg kis no vagyok. Az az igazsag, hogy a gyerekek merete engem inkabb megnyugtat, de azert nem szeretnek ket 3.5 kilos gyereket szulni. Ugy hallottam az UH sokat tevedhet, szoval azt hiszem nem kell e miatt izgulnom.

Tegnap talalkoztam Trixivel. Eloben is nagyon helyes es kedves lany (31. hetet kezdi.) Sot, ugyanabban a szobaban van Timi, aki 34. hetes az ikreivel. Azt mondjak foglalnak nekem helyet a korterembe, nehogy engem is bezsuppoljanak az oreg nenik koze, mint Timit. Kép Mindketten jol vannak, bar azzal remisztgetik oket, hogy termeszetes szulessel indulnak. Ez foleg Timinel furcsa, mert az A babaja faros, erosen vizesedik es pajzsmirigy problemai is vannak. Trixi jol birja a kikepzest es egyaltalan nincs letorve a korhaztol. Remelem en is ilyen strammul birom majd a gyurodest.

Na mostmar megyek vissza az agyikoba.
Sziasztok,
Heszter
32. het

KépKép
heszter

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?