Új privát üzeneted érkezett!

Heszter! Kép

A cicim nekem sem durrant be azonnal, igaz engem is császároztak Kép . Mindenki azt mondta, akkor lesz tejem, ha olyan kemény lesz a mellem mint a beton. Nekem ugyan nagyobb lett, de nem keményedett be, lehet hogy azért, mert másnap már el is kezdtem fejni. Kb. 3 hét kellett, mire először éreztem a "betont". Egyébként azt is észrevettem, (amit korábban soha nem igazán hittem), hogy lelekileg is mennyit jelentenek a tejtermelésben a dolgok. Én már otthon voltam a kórházból, mikor a picikék még ben toltak. Nappal velük voltam, de este 9-kor eljöttem, utána 9-kor és éjfélkor otthon fejtem és reggel vittem be. Egyszer már épp lefejtem, mikor kezdődött a Spektrumon egy film a koraszülöttekről. Néztem a TV-ben a pici babaákat (bőgtem, mert az enyémek nincsenek velem Kép ), és éreztem, hogy indul a tejcsi. És még egy csomót le tudtam fejni!!
Kézi fejés: a csecsemősök nálunk sem sokat segítettek, pontosabban akit megkértem , mindenki mást mondott-mutatott. Úgyhogy én magamnak tapasztaltam ki. 1., A meleg víz tényleg használ, fejés előtt érdemes jó meleg vízzel letusolni. 2., Utána átmasszíroztam mind a két mellet. Alulról ez egyik kezemmel megtámasztottam, a másik kéz mutató és középső ujjával körkörösen masszíroztam. 3., Utána mintha szilvából próbálnál egy kézzel magot kinyomni, elkeztem fejni. (hülye hasonlat, de jobb nem jutott eszembe...) A bimbót ne nyomd meg, csak az udvart. És ne aggódj, eleinte csak cseppekben jön, az is alig! Aztán napról napra jobb lesz. Ahol csomót érzel, ott külön is masszírozd át. Ja, és mindkét mellet fejd mindig. 2 óránál gyakrabban szerintem nem érdemes, de ha nem elég amit 3 óránként fejsz, akkor lehet mondjuk 2,5 óránként. Persze majd csak ha beindult a tejed. Császár után van akinak csak 4-5 napra indul, ne izgulj, az ifdegeskedés csak ront a helyzeten. Az első napokban az enyimek is táposak voltak, nincs abból semmi baj.
Az éjszakai fejés szerintem is fontos, amikor abbahagytam, nekem is csökkent a tejem. Meg akkor, mikor megjött, de aztán ahogy elmúlt, a tejcsi is visszatért.
Szerintem eléggé kiveséztem a dolgot, de ha még részletezzek valamit, szólj!

Virág!

Az estével könnyebb dolgom van, mert akkor mindketten álmosak. De nappal nem egyszerre álmosodnak el, Csenge tovább bírja. Hogy csinálod? Egyszerre leteszed őket a kiágyba, lköszönsz, kimész, aztán 1-3-5 stb. percenként be, mint az éjszakai elalvásnál? Én is próbáltam, de ha nagy ordítás után végre elalszanak, nagyon hamar ébrednek. Ráadásul Petra régen mindig vidáman ébredt, észre sem vettem mikor kelt fel mert eljátszott az ágyában, viszont mikor sírva alszik el, utána sírva is ébred. Nálatok nem volt ilyen?
Egyébként ma éjjel egész jó volt, Csenge egystzer felsírt, de csak bementem, szóltam két szót és visszaaludt, aztán mindketten aludtak negyed 5-ig. Nekem ez már jónak számít. Akkor szopi, visszaalvás, 6-kor kelés.

Ditke
Ditke
ditke62

Nagyon szépen köszönöm a sok információt,mindegyiknek utána fogok járni!
Én az interneten kinéztem egy Hartan ZII-est .a képen elég jól nézett ki persze lehet életbe teljesen más.de szörnyen drága ahhoz képest amit írtatok 130 000 Ft.állítható tolókar,kicsire összecsukható, 79.cm széles-5 pontos öv

Leírná valaki hogy Bécsbe melyik boltokba érdemes menni
Még egyszer köszi.
tunka

Tunka!
Nekünk Hartanunk van és tök jó!(igy egyszerüen)
Igaz mi már elmultunk 13 hónaposak és egy ideje átnyergeltünk a PP re,ugyhogy hamarosan eladnánk!Nem 1300000ért!!
Nektek mikorra kellene?Ja és nem olcsobb Bécsben,mi voltunk és pontra annyi mint itthon,legalábbis a hartan,plusz utiköltség,plusz fáradság.Mi a shopping city sudbe voltunk,nem értettük a használati utasitást,és macerás lenne egy garanciális hiba érvényesitése!
A Mattiban vettük meg végül és vettük hozzá a mozes kosarakat is,sötétkék-v.kék csikos.
T.fenyő
törpefenyö

Kicsit surubbek most a napok, ritkabban tudok jonni... Gratulalok az uj babakhoz!!!

Tunka,
nekem is van egy Symbaba-m, nehez, de amugy nagyon elegedett vagyok vele. Szupermassziv, jo anyagu, meleg lesz telen is, es sokaig tudom majd hasznalni ahogy nonek.
Edit,
igen, en is higitom mar a teat. Csak hat nem lehet sokaig nyitva egy uveg sem, es igy meg nem fogy el... sehogy se jo ez!! Ilyen hidegeben mar nemigen kernek pluszba, csak ha csuklanak.
Apropo, hozzatapinal kell kulon itatni? vagy gyumolcs elegendo vizet tartalmaz? Zoldsegnel mar majd kell? Elkezdjuk mar - kozel 5 honaposan - a poharazast, vagy vegyek csorospoharat?
Cat,
koszi a tapis tanacsokat, en is jo hasznat veszem!!!

Kepzeljetek, vettem interneten egy hasznalt egyes kocsit is, ami atfordithato, igy most az osszes babamat tudom szembol tolni. Kép Kezdem magam babakocsigyujtonek erezniKép mondjuk olcso volt, egy Pierre Cardin, es van zsak is hozza, szoval meleg is lesz. (mar van 3as, 2es es 1es kocsim isKép)
Holnap oltas, megvettem egy vagyonert az oltoanyagot, remelem ez nem viseli majd ugy meg oket!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Ma meg volt az oltás.Csak egy kicsit pityeregtek, nagyon hősiesek voltak a fiúk.Kép
Eddig nem vettem észre rajtuk semmi különöset.Ugyanolyan aktívak, gagyognak, jár a kezük-lábuk.Kép
Ákos 7kg,Attila 6,75kg és 59 cm mind a két kis krapek.Kép
Mostanában nagyon fanyalognak a tápinál (Humana HA 1).Kipróbáljuk a BEBA HA-t.Szerintetek simán át lehet állni egyik napról a másikra?Vagyis egyszerűen adhatom az újat?

Puszi
Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judyt!
Nekünk így nem jött be az átállás egyik tápiról a másikra.A dokinénink mondta,hogy úgy csináljam (és ez jó is volt),hogy folyamatosan csökkentsem a régi tápit és növeljem az újat.Pl. most 5kanál tápi 1adag.1-2. nap 4kanál régi+1kanál új. 3-4. nap 3kanál régi+2kanál új. 5-6. nap 2kanál régi+3kanál új.stb.
Így a gyomruk is szokja,meg az íz sem lesz annyira szokatlan.Ha közben hasmenést vagy székrekedést észlelsz valamelyiknél illetve görcsöket,akkor állj le vele!

Nettke!
Nálunk azért langyosan így is elfogy a 125ml tea.
Én gyümi után is megkínálom őket teával.Meg 2tápi között is.Ha hideg van,akkor kicsit meglangyítom mikroban.

Enikő!
Hogy "viselkednek" a fiatal úrak?Súlyuk?

Mi is megkaptuk a 4hós oltást.Azóta megint teljesen felborult az életünk.Az én kicsi,nyugodt,angyali Olivérem minden éjszaka 2-től 4-ig fent van.Megébred,nyöszörög,odamegyek hozzá,megsimogatom,betakarom,szájába adom a cumit és alszik tovább.Kb 10percig!Aztán újra kezdi!Procedúra ugyanaz!Újra 10perc alvás!
Már totál kivagyok!Fáradtabb vagyok,mint a kezdet kezdetén.
Volt valakinek ilyen tapasztalat?Elmúlik ez valamikor?

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Ma jártam a Brendonban és lábzsákot akartam venni,de azt mondták nincs a PP twinhez!Megmutatta és tényleg nem passzol egyik se,van egy abc design ami kompatibilis mindenhez,de nekem nem tetszik.Mit tudsz a témárol?
T.fenyő
törpefenyö

Edit Kép
nálunk Máténak volt egy kb. 1 hónapos ilyen nem visszaalvásos időszaka, ő úgy csinálta, hogy megébredt, leraktam, simi, csöng 10 percig, majd sírás előről.
Idővel elmúlt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Edit!

Fiúk jól vannak, anyuka meg álmosan.
Hízogatnak is, amióta megy a tejci mellé a pólás. De megfigyeltem, hogy egyre többet tudok fejni.
Ábel (a kisebb) elérte a születési súlyát.
Ágoston nehezen kakil, pl épp az előbb nyomtuk ki közösen a kakit. Felébredt, láttam hogy nyomná, kibontottam a pelust és nyomtam a lábát a hasához, jött is a hurka ezerrel. Két napi adag.
Ábel naponta többször is produkál.

Azóta is sokat alszanak, egy-egy etetésköz van amit valamelyik ébren nézegetve, vagy nyüglődve eltölt. Olyankor foglalkozunk vele, egy ideig elvan, aztán meg kézbe-hordozva nézeget.

Így lehet elrontani, nem? De hát mit tegyünk.

Éjszaka 2-2,5 óránként esznek, aztán meg fejek is, ezért vagyok kóma én is.
Neked se lehet könnyű a nemalvás miatt. Biztosan elmúlik.

Az esti fürdetési procedúra után szoktam gondolni, ha még egy harmadikat és kellene rendezni biztos lehidalnék.
Ügyesek vagytok, le a kalappal!

A patológián is 3-as ikres szobatársnőm volt, ők majd a jövő héten mehetnek a koráról haza. Akkor kezdődik a java!!!

Puszi!
Enikő
2*2 hetes és 5 éves
olajfácska

már alig vártam, h idejussak hozzátok egy kis csevelyre...

Mindkét gyereket külön SZÜLTEM meg KépKép ehhez mit szoltok??
Reggel elment a magzatvíz, szépen alakult a szülés, ahogy lennie kell. 2 után a kis Bendike meg is született. De a leányzó nem akart kibújni. Kb 20 percig még próbálkoztunk (az egyik orvos alulról várta, igazgatta a másik a szülőcsatornába próbálta beigazítani a hasmon keresztül, nekem meg közben nyomnom kellett, de már fájást nem éreztem.)
Leesett Natika szívhangja és már toltak át a műtőbe és a beérkezéstől számítva 2 perc múlva Natika is megérkezett. 2 napig az intenzíven volt megfigyelés céljából (szerintem akkor még senki sem tudta meddig nem kapott levegőt illetve meddig volt alacsony a szívhanja) de hála Istennek teljesen egészséges.
vágás alul felül. most mindenki azon viccelödik, h kipróbálhattam egy nap mindkét szülési formát.
pár hét múlva talán a régi leszek és akkor többet jövök.

mamikKép
köszönöm, mindenkinek a drukkolást a kismamaság alatt. kihúztuk a 37. hétig!!!!
és a gratulációkat a babókhoz.
mamik ezek a szavak ténleg kellettek nekem és nagyon jól estek.

EnikőKép
itt vagyok, de csak olvasok és azt is csak felületesen. most ennyi időm van.
amúgy minden rendben.
és az tényleg meglepi h 37+1-re szültünk mindketten.
Enikő gratulálok a gyerkekhezKépKép

puszi mindenkinek és üdv az újaknak is: Vikta
16 napos pöttömök KépKép és 15 hónapos nagylányKép
vikta

Szia Vikta!

Örülök, hogy bejelentkeztél. Hát akkor Te átélted azt, amitől én paráztam. De látom Te tök pozitívan viseled. Ügyes vagy! Tényleg melyik fáj jobban, alul, vagy felül?

Nekem a hétvégén fájdult meg a gátsebem, eddig semmi baja sem volt. Megnézettem a dokival, hogy gáz van-e, de csak mozognak a varratok, nehezen szívódnak fel bennem, úgy látszik nem bírja a szervezetem, nehezen dolgozza fel őket. Utálom, hogy fáj.

Na nem nyavajgok,
jó babázást!!!!

Enikő
olajfácska

ViktaKép
Ez a kérdés amit Enikő feltett engem is érdekel. Hogy élted meg a csaszit ? Nagyon jó, hogy ilyen lazán vetted, legalábbis az írásodból ez világlik ki.

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit!

Hétfőn feladtam a Libero figurákat, remélem azóta megérkezett. Találtam itthon még egy ugyanolyat, ha kell még, ezt is el tudom küldeni.

Vikta!

Én azért irigyellek a két seb ellenére is. szerettem volna megtapasztalni a spontán szülést de sajna nekem csak a csaszi jutott. Azért én is kíváncsi lennék, melyik a rosszabb?
Jó babázást!

Ditke
ditke62

Cat, Orsi
tegnap felirattam a Sinlac-ot, meg is vettem ( na nekem nem 200 Ft volt, hanem 900:-(, es nagy orommel akartam kikeverni, de nekem nem all ossze!!!! Ugy csinaltam, ahogy ra van irva, 5 evokanal es 150 ml viz (meleg). MIT CSINALOK ROSSZUL? Ti hogy keszititek??
Olyan lett, mintha nagyon hig lenne, uszkaltak benne a darabok, vizes volt nagyon. tettem bele meg 2 evokanallal, hat ugyse lett jobb... Ez nem pep, hanem ilyen hig valami?
a szavatossaga jo, azt megneztem. Segitsetek ha tudtok...

Edit, Ditke
rostellem, de majdnem 1 het kesessel jutott eszembe. BOLDOG NEVNAPOT!!!! (pedig anyukam is Edit.. de eppen ezzel voltam 1 hete elfoglalva..)

Kép
nettke

NettkeKép
Én sosem méricskélem a vizet, hanem először beleöntöm a tálba a port, majd forralok vizet, és ráöntöm apránként, kevergetve közben. Amikor úgy gondolom, hogy jó az állaga, akkor elég a víz. Egyébként van aki folyós italra csinálja, és cumisüvegből adja, van aki pépnek keveri ki, és kanállal gyümivel, esetleg magában adja. Én az utóbbiakhoz tartozom.

DitkeKép
Szerintem ne irigykedj a két sebre, örülj, hogy csak egy van. Én örülök, hogy alul nem lettem összekaszabolva, és a hüvelyem is ép maradt. Szerintem a csaszisoknak egyszerűbb dolga van a szexxel, a szülés után, már ha van rá idejük és kedvük, ez az egy pozitívum a csaszi mellett.KépKép Bár azért spontán jobb szülni, az tény.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Képzeljétek: tegnap megint voltunk a Dévényes gyógytornásznál kontrollon és most is agyondícsérte őket. Továbbra sem kell járniuk, 4 hét múlva újra megnézi őket. Most már ő is látta, hogy mindent csinálnak, amit egy 3 és fél hónapos gyerek csinál általában. El volt tőlük ájulva, hogy ennyivel előbb születtek és mégis milyen ügyesek, erősek és persze szépek.Kép

Szülés: én is jobb szerettem volna természetesen szülni, kár hogy ezt nem fogom átélniKép Bár sok ismerősöm van, akinek még fél év múlva is fáj a gátsebe, egyebe- én 2 hét után már nem éreztem semmit az egészből. A szex egyébként -már aménnyit hozzájutunk- nekem csaszi után is fáj: összeszűkültem, ha így haladunk, lehet, hogy visszanövesztem a szűzhártyámat isKép.

Orsi

Milyen márkájú a fülhőmérőtök?

Nincs valamelyikőtöknek egy eladó járókája? Olyan nagyobbacska fára gondoltam, aminek kerekei vannak és emelhető az alja.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,
en nem merek ennyire spontan lenni meg...
En eddig uzsira csak gyumit adtam, es utana pici tapot. Most arra kene a Sinlac, hogy kicsit tartalmasabb legyen a gyumi, es ne kelljen meg oket egyenkent tapoznom is az etetes utan.
Mindenestre annyi mazlim van, hogy a dr neni felirt Humana HA pepet is, na az gyonyoru tejbegrizszeru lesz, azzal tudtam mar dusitani. De ez a Sinlac ez nagy csalodas voltKép majd meg probalkozom..
Koszi!!!

Kép
nettke

sziasztok!

Sajnos minden időmet leköti a főiskola meg a gyerekek, így erőm már nem nagyon van az írásra.

Lilla!
Nagyon ügyesek a gyerekek, irigyellek is érte. Nálunk Gergő fordul a hasáról a hátára, Ádámnak ritkán jön össze. Most már mindketten nyúlnak a tárgyak után, de még nem fognak teljes biztonsággal. A kiakasztott csörgőket püfölik ezerrel, nagyon élvezik. Ennyi a mi tudományunk.

Kösz az érdeklődésed, a fiúk már nem fogyóznak, legalábbis a múlt héten nőttek 100 grammot fejenként. Ma megint mérem őket, kiderül, hogy tartják-e a tempót.
A héten megkapták a 4 hós oltást, elég nyűgik voltak utána, sőt Gergő tegnap éjjel fél háromkor kelt enni. Hát, épp előtte fejtem ki a cicimet éjszakai fejés címén Kép
A doktornéni egyébként megint agyondícsérte a fiúkat, hogy milyen szépek. És megbeszéltük, hogy ha továbbra is híznak az anyatejtől, akkor maradunk a kizárólagos szopinál 7 hónapos korukig - épp a koraszülöttségük okán. Én amúgy nem is erőltetem a hozzátápit, bár most már szerintem sem lenne korai, hisz a fiúk a jövő héten már fél évesek lesznek. El sem hiszem, hogy így szalad az idő.

Szex: én természetes úton szültem, de még mindig nem az igazi. Fáj kívül, belül, talán többet kellene gyakorolni. De én mostnában csak beesek az ágyba, és alszom is.

Nettke!
Azt hiszem, te kérdezted, hogy is volt, amikor Gergő féloldalazott. Nos, nálunk abban nyilvánult meg, hogy csak bal oldalra fordította a fejét, jobbra csak nagyon ritkán. Ha lefogod az egyik vállát, a másik irányba fordítod a fejét, és fáj neki a fordítás, illetve hogy nem emelheti vele a vállát is, akkor szerintem gyanakodhatsz.
Amúgy semmi olyan jele nem volt, hogy csak a bal kezét, lábát használta volna szokatlanul többször.

Lányok!
Szégyenlem, hogy ezt kell írnom, de a segítségeteket kérem. Ha van valakinek 68-as, vagy nagyobb kidobni való ruhája, mi szívesen elfogadjuk, mert annyira le vagyunk rongyolódva, hogy ihaj. 30 ezer forintunk van 11.-éig, és a gyerekek majd mind kinőtték a 62-es rucikat. Jaj, de szégyenlem, de sajna öltöztetnem kell a manókat. Az internetes hűségnyilatkozatunk nem járt még le, különben lemondtam volna azt is.

Judit!
Hatalmasak a gyerkőcök, ez igen!
Lassan mi leszünk a legkissebbek a topikon, pedig már 6 hósak vagyunk. No, majd este megírom, hogy mekkorák is a lurkók.

Puszi mindenkinek,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Nettke Kép
a sinlac dobozán lévő útmutató ahhoz szól, amikor cumisüvegből akarod adni, az tényleg híg lesz. nem olyan, mint a tejpép.
Én is állagra keverem, vagyis kimérem a pépet, és bele annyi vizet, amilyet szeretném, hogy legyen (leves gyümölcshöz sűrűbbet, sűrűbböz mehet hígabban). Nem csináltál semmit rosszul!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Mamaik!
gyors bejeentkezés, mert süt a napocska és élvezem, hogy naponta végre kidughatom az orrom némi sétára, így nincs sok kedvem netezni általában!
Szóval a 26. heti uhun hétfőn talákoztunk a babákkal. A kisfiú 971, míg a kislány 901g! Nagyon meglepődtem, mert még nem gondoltam, hogy ekkorák!!! Mindketten keresztbe azaz haránt fekvésben vannak, ami most állítólag azért jó, mert nem nyomják a méhszájamat. Uhu szerint nem rövidült és nem nyílt tovább a nyakcsatorna! Ez megnyugtató volt. Tanácsadáson is voltam és 80 dkg-ot híztam csak egy hónap alatt úgyhogy nagyon meg lettem dícsérve.

Vikta! Azért ez a duplán szülés elég rémisztően hangzik!!! Én is kíváncsi vagyok melyik milyen???

Enikő, olyan jó, hogy ilyen jók a fiúk!

Mind a négyen nőjenek nagyra!

M.
kmoncsi

Lányok!!! A Lila által kínált Ikrek könyve ismét eladó!!!

Az történt, hogy mielőtt véghez vittük volna Lillával a bizniszt a tesókám tegnap beállított a könyvvel!

Kérlek benneteket, hogy amennyiben érdekel valakit, jelezze azt Lillának!

Köszönöm:
M.
kmoncsi

Cat!

Érdekel még az Ikrek könyve? Talán neked tudnám legkönnyebben eljuttatni- úgyis tervezzük még, hogy megyünk turizni felétek!

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Nekem szuper lenne a könyv! Jövő héten nem vagyunk itthon, de utánna héten, ha jösz a turiba ott hagyom a pénzt érte a boltban, és ott hagyhatod a csajoknak. Ha éppen ráérek akkor le is megyek. Szólj, hogy mikor mész, kérlek.

pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Ditke!

Kösz,ma megkaptam! Ha nem gond,akkor örülnénk annak a "kóbor" figurának is!

Nettke!
Kösz a gratulációt!

Tegnap mi is méreckedtünk:
Olivér 6980gr és 68cm
Marci 6540gr és 66cm
Benike 6570gr és 65cm
És csak 10nap múlva leszünk 4hónaposak!

Néhány friss kép:
Így laszik egy komisz kölök! (Benike)
Kép

Marci: jó a nagy ágyban a nagy tesóval
Kép

Oli álma
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Bannamari!
Nekem lányaim vannak,de van néhány unisex cuccunk,átnézem a kinött ruhákat és ami nem pink v. rozsaszin szivesen odaadom,csak mond meg hogyan juttathatom el.

Edit!
Mikor olvastam,hogy a libero csak 1 éves korig küldd ajándékokat már majdnem kidobbtam a figurákat de igy szivesen oda adom öket,te még hasznukat veszed.kb.10-12 van.Hogyan menjen?
T.fenyő/Rita
törpefenyö

Rita!Kép

Köszönjük szépen, a címet írtam volna privátban, de nem publikus a mél címed. Amúgy Budapesten lakunk. A városban el tudunk menni érte.

Edit!
Nagyon egyformán növekszenek a gyerkőceid. És mind nagyobbak ők is, mint az én fiaim Kép
Mi ma méreckedtünk, Ádám 5960, Gergő 6400 g.

Holnap iskola, rohanok, még millió dolgom van.
Puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
Levi 11 hónapos, és nincs 7.5 kg... ne aggódj!!! Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Enikő!

Ha levélben tudod küldeni,az nekem tökéletes.Küldj nekem egy e-mailt a nyedit@freemail.hu-ra és akkor megírom a címem!Köszi!
Örülök,hogy jól vagytok!

Annamari!

Én is tudok nektek néhány rucit küldeni, e-mailben megbeszéljük a részleteket!

Edit

Kép

Kép
edit73

AnnamariKép
Én is tudok neked pár darabot adni. Jövőhéten elutazunk, de utánna össze tudom szedni neked a ruhákat. Majd dobok egy privit, és megbeszéljük, hogy hogy tudom átadni. Szerintem nem lesz nehéz, mert itt lakunk a Telepes utcában.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

AnnamariKép
Ja és ne legyél elkeseredve a fiúk súlyán, hogy Ti vagytok a legkisebbek. Te viszont kizárólagosan szoptattad a fiúkat, és ez nagyon nagy szó!!!!! Azt hiszem Orsin kívül senki nem tudta ezt csinálni itt a fórumon. Bárhogy is tagadják, a tápos babák jobban felfújtak, jobban híznak, mint az anyatejesek, de az immunrendszerük szempontjából az anyatej nekik a legjobb!!! Szóval légy büszke magadra, mert van miért!KépKép Ezt annak tudatában mondom, hogy az enyémek csak 4 hónapos korukig kaptak anyatejet, és utánna tápot és anyatejet vegyesen, de a hízásuk nem torpant meg mint más anyatejes babáknak. Ezt Orsi alá tudja támasztani, mert nagyjából egyszerre "kínlódtunk" az etetéssel.

Írtam privit!
Cat

Cat
Kép
cateye

Annamari! Kép

A súlyuk miatt ne aggódj, nekem majdnem 10,5 hónaposak, Csenge ugyan közelíti a 8 kg-t, de Petra csak 6,5 kg, amióta elkezdtük a hozzátápit, alig hízik 100-200 gr-ot havonta. De a gyerekdokink szerint egyébként jól fejlődik (mozgás, beszéd), meg nagyon jókedélyű, barátságos gyerek, úgyhogy már én sem aggódom. Mondjuk 6 hónapig nekem is csak szoptak, addig nem is volt gond... Nálam a szilárd kaja jelentette/jelenti a nehézséget.
Rucik: ugyan lányaim vannak és persze mindenkitől bugyirózsaszín meg tulipiros rucikat kaptunk, de átnéztem és akad közte néhány unisex is. Igaz a body-k ujjatlanok meg rövid ujjúak mert nyáron használtuk őket, de ha ez is jó lesz, írd meg a címed a tiedit@freemail.hu -ra és elküldöm postán.

Edit! Kép

Megy a "kóbor figura" is!
Hogy mekkora babák! Csenge 6 hónaposan volt ilyen súlyú, Pepe meg még most is itt tart. Meg talán Karácsonykor is... Kép

Nettke! Kép

Utólag is köszi!Kép

Ditke
ditke62

Annamari!
Teljesen igaza van Cat-nek.Kép
Ne aggódj, és valójában büszke lehetsz arra, hogy csak szoptatod a fiúkat.Kép
Én mit nem adnék ezért.Kép
Légyszi írd meg a címed, lehet Én is tudok küldeni neked egy-két dolgot.Kép

Edit!
Nagyon szépen nőnek a fiad.Micsoda sudár legények.KépAz Én fiaim csak 59 cm-sek.
Puszi
Judyt

Judyt
KépKép
judyt

EditKép
Nagyon helyesek a pasik! Nem tudom eldönteni, hogy melyikük hasonlít jobban a nagyfiadra?KépKép Tényleg szép súlyban és hosszban vannak, szerintem az enyémek is csak 6 hósan voltak ilyesmi súlyban.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kösz mindenkinek a gratulációt!Védőnénink szerint is nagy babák.Ilyenek a gének!A Dávid 3hónaposan pont akkora volt,mint most az Olivér.Mellesleg a fiúk korrigált kora pont 3hó!A fiatalember 8,5 évesen 150cm és 35kiló, 37-es lábbal!Hajtanak a kicsik is erre!
Persze apa 190centis méreteit túl kell szárnyalni!

Annamari!
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Légy nagyon büszke magadra! Sokan irigylünk a szopiért!Köztük én is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Itt a Dávid 3hónapos
Kép

Õ pedig most a Benike
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Annamari!
Tényleg ne aggódj a méretek miatt. Kép
Az én fiaim is kisebbek, mint az átlag, még most is, pedig nemsokára 3 évesek lesznek. Pedig a nyáron nagyon sokat nőttek. Õk is sokat szopiztak. Kép De nem ezért picik, hanem mert mi sem vagyunk magasak. Kép A lényeg, hogy egészségesek, szépen fejlődnek. Kép Aztán majd a végén meglátjuk mekkorára nőnek. Kép
Van egy nagy előnyünk, hogy így tudunk a kortársaiktól ruhát kapni. Kép Most is kaptunk ruhákat, cipőket az egyik bölcsis társuktól, aki viszont nagyobb, mint az átlag.

Eri
simones

Sziasztok!
1000 éve nem jártam itt. Gratula minden megszületett babához, ez a két féle szülésnem/nap tényleg nem túl vonzó, de fő, hogy jól vagytok!
Az enyéim is jól vannak, a nagyok járnak oviba, az ikrek meg itthon szedik szét a lakást. Egy kis "biztatás": sokan mondták, amikor az ikrek születtek, hogy az elején nehéz lesz, de aztán majd lazul a dolog. Hát nála, ez úgy alalult, hogy az eleje folyamatos szolgálat volt, bár sok segítséget kaptam. Most viszont állandó a hajtás, mert a két kicsi mindenen fent van, halál veszélyesek, kertben, játszón persze ketten két fele, szóval egy akcióhős, az hozzám képest nulla Kép. Mindezzel együtt állati helyesek, és sosem gondoltam volna, hogy ilyen klassz, ha ikrei vannak az embernek! Claire
claire

Claire!

Örülök neki, hogy jelentkeztél, és hogy ennyire jó érzés ikres anya-létünk.
Már most tök jó a faluba sétálni velük, bár haladni azt nem lehet. Ahogy már Ti is írtátok, lépten nyomon mindenki megállít! És ámuldozik...

Most épp a reggeli után egyik durmol a másik meg apa karjában nézeget. Apa meg moto gp-t néz.

Edit!
Nem én jelentkeztem a pontok küldésével, nekünk nincs liberónk (bár lehet, hogy most azt veszünk a Pampers helyett) Mit kell rajta gyűjteni és mit lehet csinálni vele?
De szerintem Törpefenyő értette, hogy rá gondolsz és biztos jelentkezik e-mailban.
Egyébként tényleg nagyok a srácaid! Belegondoltál már, hogy egy-egy vacsorára mennyit fog enni 10 év múlva a 3 kiskamasz + a két "nagy"? 25 tojásból rántotta reggelire?
Lehet majd kifőzdét nyitni! :-)))

Moncsi, ügyes vagy, gyorsan telnek a hetek. Szép a súlyuk és tényleg jó, hogy keresztben vannak, aztán a szülésig még bőven befordulhatnak. Meg farral is meg lehet szülni a másodikat, bár én ezt nem akartam elhinni. Aztán olyan simán ment...
Az uh súlybecslésről meg annyit, hogy nekem 2 kiló körülire mondták őket szülés előtt. Hát ha ebbe az 1-3 kg-ig minden belefér akkor igazuk is volt.

Puszi mindenkinek!
Enikő
olajfácska

Enikő!
Bocs,tök igazad van.Ez már megint a szétszórtságom!Tudod,ez a elhülyülés első,de árulkodó jele!
A kis figurákat kell rajta gyűjtenei és különböző apró játékokat lehet érte kapni!Valahol lehetett jelentkezni a Liberó klubba,de most nem tudom.Ezt meg kell néznem,hogy volt.

Szóval akkor mégegyszer!
Törpefenyő/Rita!
Ha még mindig áll az ajánlatod: nyedit@freemail.hu-ra küldj légy szíves egy e-mailt és megírom a címem!
Edit

Kép

Kép
edit73

EditKép
Egyértelmű a hasonlóság Benike és Dávid között!KépKép Én is rá tippeltem volna a képek alapján, de nem mertem bevállalni, mert volt kínálat bőven.Kép

Hát nem lesz semmi az 5 pasit etetni az tuti.Kép
40 szelet rántotthús egy vasárnapi ebédre mondjuk?Kép Viszont cserébe 5 pasi fog délután téged kényeztetni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Annamari,Edit!
Ultra béna vagyok, a férjem meg elutazott 1 hétre,és nem tudok emailt küldeni.a telcsi számom 0630 9 607407,megbeszéljük!
T.fenyő
törpefenyö

Claire!

Mennyi idősek az ikreid? Csak azért kérdezem, mert engem is mindenki azzal biztat, hogy ne aggódjak, nemsokára könnyebb lesz. Szóval mikor is van az a nemsokára?! Kép Jelenleg ott tartunk, hogy mindennap nő egy ősz hajszálam, pedig még járni se tudnak. Cseni pár napja kimászott a bébikompból. Fogalmam sincs hogy csinálta, kb. 30 mp-re hagytam egyedül, mire visszaértem ült mellette a földön és játszott. Petra ma az etetőszékben játszotta meg ugyanezt, pedig eddig azt hittem ott biztonságban vannak. Be volt kötve mint mindig, de mivel ilyen kis soványka, kitekerte magát és már négykézláb fent is volt a tálcán. Kép Azóta ha beleteszem, már áll is fel, nagyon élvezi... Kész horror!

Ditke
ditke62

Enikő! és aki még nem tudja Kép
Mégegyszer beírom:
Libero gólyahír klub
http://libero.kirowski.com/sub4.html
itt találod, hogy lehet jelentkezni Kép

Eri
simones

mamikKép
nincs időm visszaolvasni, másra sincs Kép majd később. de most segítsetek!!!

most kb 3,3 kilósak és 3 hetesek.

napi 8x esznek 90ml-t. naponta 700-750 ml-t esznek.(tápszert tej már nincs)
nem sok ez a kaja. és ennének még többet de nem merek adni ezt is túl soknak tartom.

pusz: Vikta

2hetes és 6napos KépKép és 15 hónaposKép
vikta

ja a kérdés meg lemaradt.

adjak nekik többte? vagy csökkentsem ezt is???

Vikta
vikta

Vikta!

Gyorsan nőnek a babáid! Az átlagos szükséglet 150 ml szorozva a testsúly kg-al és osztva az etetések számával.
Számolás: 3,3 x 150 =500 / 8 = 62 ml
Hát a 90 tényleg sok. Nem bukják vissza? Úgy tudom a felesleget visszabukják. Nem hasfájósak? Ha jól érzik magukat és ennyit kívánnak akkor egyszerűen nagy étvágyúak. Védőnő/doki mit mond?

Nekem átlag 70 ml-ert esznek 7-szer naponta. Bár mégcsak 2900 g súlyúak. Az első két hétben amíg csak szopiztak nem híztak semmit. Azóta fele tápszer-fele anyatej, már hízogatnak.

Tényleg, kérdés akik üvegből etetnek. Lehet a maradékot, amit az üvegben hagynak újramelegíteni? A tápszert még csak kiöntöm (vagyis a macskák isszák meg), de az anyatejet nagyon sajnálom!

Enikő
olajfácska

ViktaKép

Nálunk is kb. ennyit ettek, most nincs nálam ahova felírtam, de tudom én is aggódtam azon, hogy túl sok. Eleinte nem hagytam, hogy olyan sokat egyenek, aztán amikor láttam hogy nincs bajuk tőle, akkor mehetett...
A kórházból 16 naposan jöttek haza, és ott 180ml/testsúly kg volt az adagjuk...

EnikőKép
Én a tejet soha nem melegítem újra. Igyekszem mindig belőni, hogy mennyit ehetnek.

Egyébként már itthonról jelentkezem, a csajok szuperül viselték a hosszú utat. A replülőn mindenkit levettek a lábukról, még a pilóta is kijött megcsodálni őket.Kép Ja, és mindezek után este 9-től reggel 7-ig aludtak...Kép Ez persze kellett is, mert szegény szülők előző éjszaka 2 egész órát aludtak...

Gyöngyi

bgy

Vikta!

Tápi: Szerintem adj annyit amennyit megesznek (persze csak ha nem bukják ezt is vissza). Tudják ők mennyi kell nekik, lehet hogy akkor kevesebbszer kérnek majd enni, és a nap összmennyiség nem is fog nőni.

Enikő!

Amikor maradt meg anyatej, én eltettem a hűtőbe és még egyszer újramelegítettem (sajnáltam kiönteni, pedig volt bőven), és nem lett semmi bajuk. Mindig azonnal betettem a hűtőbe a maradékot és a következő etetésnél azzal az üveggel kezdtem, hogy fogyjon el, aztán ha kellett még, másik üvegben adtam a frissebbet. Persze azért igyekeztem belőni én is a szükséges mennyiséget.

Ditke
ditke62

Enikő!

Azt még elfelejtettem: ha nagyon aggódsz, szerintem akkor se borítsd ki, inkább akkor forrald fel, úgy a bacik elpusztulnak (sajna az immunanyagok is Kép ), de még mindig jobb az anyatej összetétele mint a tápszeré...
Igaz, én csak akkor forraltam fel, ha mondjuk az esti etetésből maradt meg tejcsi és reggel adtam. Akkor azért elég sokáig állt a hűtőben. De amikor 3 óra múlva újra ettek akkor nem.

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Ditke! Októberben lesznek másfél évesek. Az eteőszékes történet ismerős, egyik gyerekünket sem kellett ennyire bekötni. Ádámot már csak szabaduló művész néven emlegetjük. Legjobb, amikor áthasal Eszetr tálcájára, és ott líg-lóg. ezt már 1évesen is előadta. Most kedvenc helyük az asztal teteje, nem győzöm leszedni onnan őket! claire
claire

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?