Új privát üzeneted érkezett!

Ildibaba!

Köszi a bíztatást, mindenképpen rajta vagyok az ügyön, és remélem, hogy ez csak átmeneti állapot, szeretnék odáig eljutni, hogy elhagyhatom a pótlást.

Nováky Rita!
Sajnos jól értetted, kap a Gergő tápszert. De NEM EZT KAPJA ELSÕSORBAN, hanem mindgi mellre teszem először, hagyom, hogy szívja, ameddig csak tudja. CSAK ÉS KIZÁRÓLAG EZUTÁN KAPHATJA MEG A TÁPSZERT!! Hidd el, én sem örülök neki, de egyenlőre nem tudok mit tenni, addig is, amíg nem javul a helyzet, ennem kell adni neki. egMára eljutottunk hála Istennek odáig, hogy már nem csak 30-40-et szív le egy mellből, hanem simán megy az 50 is, sőt ma éjszaka 60-at szopizott. De hogy a kérdéseidre válaszoljak: Gergő 3700 grammal született. Sajnos a kórházban EGYSZER SEM TUDOTT mérhető mennyiséget szopni. Azaz mindig csak tízeket evett. A kórházból 3450 grammal jöttünk haza. Ezt a múlt hét hétfőre sikerült feltornázni 3520-ra, de péntekre visszaesett 3440-re. Na, ekkor ijedtem meg nagyon, és döntöttem úgy, hogy egy kis időre feladom elveimet a tápszerrel kapcsolatban, kell, hogy pótlást kapjon. Hiába raktam óránként cicre szegény gyereket, nem volt elég neki.
Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a mai napig, ha mondjuk mellből szopizott, utána fejni egyáltalán nem tudok semmit. Vagy csak nagyon ritkán - és érdekes, de megfigyeltem - , hogy főleg esténként tudok lefejni, de akkor is max. 20 ml-ert. Annál többet még soha nem fejtem le, pedig van, hogy fél órákat nyüstölöm magam.
A védőnéni sem nagyon értette a dolgot, mert pisi volt rendesen a pelusban, sőt, kaki is, naponta legalább háromszor.
Péntek óta kap tápszeres pótlást, és a tegnap esti mérleg 3680-at mutatott.
Nagyon igyekszem, hidd el (talán lehet, hogy egy kicsit már görcsösen is, ami tudom, hogy nem jó), iszok nagyon sok folyadékot, köztünk a tejserkentő teát, sőt, homeopátiás bogyót is szedek.
Nagyon köszönöm a bíztatást, szükségem is van rá! Én már azt is jó jelnek tekintem, hogy sikerül 50-et (félve mondom bár, de talán már a 60-at is) mellből szopizni.
Természetesen amint újra javul a helyzet, tájékoztatlak Titeket.

Üdvözlettel: kuha & Gergő

Kép

Kép
kuha

Szia Kuha!
Gyönyörű a kisfiad! Arról nem írsz, hogy hányszor szopizik naponta? Azt gondolom ugyanis, hogy a tápszer sokkal nehezebben emészthető, lassabban vonul végig, és nyugodtabbak a babák, mert nem éhesek annyira, dolgozuik a szervezetük a testidegen anyaggal. Akinek 60 g teje van két hetesen alkalmanként, annak lesz 120 is, csak ki kell várni.Időbe telik. Nem írod, hogy mennyi időnként szopizik, hányszor naponta. Amikor hazaértetek, akkor lemérted és úgy történt a súlyc
csökkenés? Azt mondják, hogy ha mindig van a pelusban pisi, akkor elégnek kell lennie a szopinak. Szoptatási tanácsadóval nem beszéltél még? Azt gondolom ugyanis, hogy a kórházi öt nap alatt csak orvosi indikációra kaphatnak tápszert és ugyanakkor a védőnő orvos nélkül kiír egy két hetes gyereknek. Tévedésnek tartom!
nováky_rita

Szia Kuha!

A kép alapján azért nem olyan szörnyű a helyzet, mert Gergő gyönyörű nagy kisfiú!!!!, és elégedettnek is tűnik. Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz, hogy ne add fel, majd csak beindul a tejci. Nekem csak annyi jutott eszembe, hogy jó technikával eszik-e a lurkó, mert az is lehet a baj, hogy nincs bent a szájában eléggé a bimbóudvar és így nehezebben, vagy alig jön valami, és megunja szegénykém, így nem is termelődik több. Szerencsére mi az elejétől fogva rendesen eszünk, de átérzem a helyzeted, mert én még most is - hogy nincs már itthon mérleg és nem mérem állandóan -, 3,5 hónaposan izgulok, hogy eleget eszik-e? Bár a doktornéni szerint minden ok, már féléves súlynál tartunk, azért bennem van a kisördög mindig. Szóval, kitartás, biztosan menni fog a csak szopi is!!!

Szia,
Dóri
kiskacsa

Szia Rita!

Köszönöm a kedves dícséretet, mi is nagyon büszkék vagyunk ám Gergőre az apukájával!!! Kép
Általában 2-3 óránként jelez a Poronty, hogy éhes. Soha nem kellett még napközben úgymond "kelteni", hogy most már itt az ideje a haminak. Egyedül éjjel nem ilyen aktív. Általában igyekszünk betartani, hogy 8 órára meg legyen fürdetve, utána etetés, és Gergő nagyon szépen elalszik. Majd egyszer kel 1 és 2 óra között, és mégegyszer 4 és 5 között. És alszik tovább, mint a tejbe tök Kép Kép
Mondom, nappal általában 2-3 óránként eszik, tegnap kivétel volt, akkor elég sűrűn, olyan másfél óránként jelzett. Aztán volt, hogy csak játszadozott a cicin, és hamarosan el is aludt rajta.
A mérés úgy történt, hogy amikor hazajöttünk a kórházból, másnap kinnt volt a védőnő, akkor mértük le, és 3460 gramm. Majd múlt hét hétfőre lett 3520, és péntekre 3440 gramm. De előtte szerda-csütörtök nagyon sírós nap volt, Gergővel együtt sírtam. Amint levettem a cicről, rögtön ordított, egész nap semmit nem aludt, csak sírt.
Pisi mindig van a pelusban, kaki 2-3 alkalommal. De tegnap mondjuk csak egyszer volt.
De bizony eszembe jutott a szoptatási tanácsadó is. Megtaláltam a www.lll.hu oldalt, ott rengeteg telefonszámon lehet érdeklődni, és ki is jönnek házhoz, ha arról van szó. Viszon sajnos még senkit nem sikerült eddig elérnem.

Rita megengedsz egy másik, nem szoptatással kapcsolatos kérdést is? Most hirtelen nincs senki szakember, akit megkérdezhetnék...

Gergőnek tegnap leesett a köldökcsonkja, nagyon örültünk neki, mert már jó pár napja csak egy hajszál tartotta. Nagyon csinos az úrfi a köldökcsonk nélkül... Kép Kép
Viszont a köldökében, maradt egy kis sárga "valami", amit most nem nagyon tudok körülírni, hogy milyen lehet, de ha jól láttam, akkor ahhoz volt "hozzánőnve" a köldökcsonk, arról esett le. Remélem, nem írok túl nagy hülyeséget, de azt hiszem így volt. Most már nem foglalja el az egész köldökét belülről, de azért még ott van. Az is ki fog esni neki? Továbbra is alkohollal kell azt is kezelni, vagy elég már csak a hintőpor?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok,

lehet, hogy félreérthető volt, amit írtam, de siettem az ölemben günnyögő manócskám miatt.
Én kezdettől fogva igény szerint szoptatatom a fiamat és akárcsak Kiskacsa, mi is a féléves méreteket döngetjük 4 hónaposan...
Amikor bent voltunk a kórházban Keszegh Évi szülésznő és az én szülésznőm, Ferenci Erzsike többször segítettek a mellretételnél és megmutatták, hogyan kell masszírozni, amit nem mindenhol tesznek, illetve magyaráznak el. Én utólag is nagyon hálás vagyok nekik ezért, mióta kiderült barátnőméknél, hogy ő bizony nem tette ezt és alkatánál fogva nem tudott úgy jönni a tejcsije és neki nem is mondta senki, hogy mit tegyen. Voltak tanácsadónál, fejt stb. Végül ez a tapasztalt néni segített neki. Nem mondom, hogy neked is ez a problémád, csak lehet, hogy másnak talán segít...

Ildi
ildibaba

Szia Kuha!
Jó volna látni a köldököt, de azt hiszem, hogy az alapos alkoholos kitakarítás minden pelenkacserénél nem ártana. A védőnő mit mondott?
A szoiptatás-méréssel pedig csak az a gondom, hogy két nap alatt 80 grammot "fogyott"... az szinte másfél etetés, egy kiadós pisi-kaki. Ebből a szpotatás mennyiségére és a súlygyarapodásra következtetni illetlenség! :-) A gyermekorvos mit látott? Õ írta fel a tápszert? Próbálj meg fejni. Én a kézi, tízujjas fejést preferálom, de a többi módszer is jó. Ha 10 grammot fejsz, akkor annyit, de még jobban kiürül a melled. A babák egyébként nagyon megérzik az időjárás változást, lehet, hogy az okozta a sírósságot, és ne felejtsd el, hogy ő még újszülött, csak 6 hetes korra fog beállni a dolog. Addig az ember lánya nagyon bizonytalan, miért sír... miért nem sír... eleget eszik-e... nem etetem-e túl... fázik-melege van stb. Hidd el, hogy én még a negyedik gyertekemnél is el tudtam bizonytalanodni, nemhogy az elsőnél!
Ha a babád a tápszertől lakik jól, akkor ezt a tejmennyiséget meg tudod őrizni akár az érettségije évéig - persze ha addig szopik :-))), de a mennyiséget nem fogod tudni növelni. A la lecchéseket pedig próbáld folyamatosan keresni, ha gondolod, én is felveszem egyikükkel a kapcsolatot. Magánba is írhatsz nyugodtan!
Szeretettel_ Rita
nováky_rita

Sziasztok,

Bdina,
Nem tudom, hogy állsz a rucik keresgélésével, de a minap találtam szabásmintát, mégpedig a www.nandu.hu-n, és elég jópofák voltak, bár nagyon nem mentem bele. Remélem, Te találsz majd valami hasznosat.

Kuha,
hogy álltok a szopizással? Remélem, sikerül áttérnetek minél előbb. Egyébként ha visszanézel a régebbi hozzászólásokba - már nem emlékszem, mikoriba -, találsz több lll-es nevet és mobilszámot is, akikkel nagyon meg voltak elégedve a többiek. Egyébként a LaLeche honlapján is van egy csomó név telefonszámmal, valaki csak felveszi?!!! Minden esetre én drukkolok Nektek, de szerintem ne izgulj - az rosszat tesz a tejcsinek is -, minden menni fog.

Ildi,
Ti mikor értek rá találkozni - persze az esős idő eltelte után? Mi kocsival is el tudunk menni bárhová, úgyhogy csak beszéljük meg, hol és mikor.

Szép estét mindenkinek,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!

Kuha, kitartást neked. Mi rosszabbul jártunk tej ügyben, már a kórházból tápszerrecepttel távoztunk Kép Azóta is fejés, szoptatás, de 0. Azért bizakodóak vagyunk a férjemmel,állítólag bármikor visszajöhet a tej. Egyébként még csütörtökön volt a műtét, úgyhogy már nem kellett sokat várnom. Benedek nem alszik olyan sokat éjjel, tegnap volt az első éjszaka, hogy 3 órákat aludt a tápszer ellenére.
Szóval kitartást neked (és magamnak is Kép)

Tünde

mtunde

Sziasztok
Kuha kitartas, nekem sem ment anno a fejes sajnos most mar sajnalom hogy nem eroltettem jobban, amikor nekem keves volt a tejem eleinte azt csinaltam hogy szopi utan adtam egy kis forralt vizet az nem telitette el de a folyadekmennyiseg is megvolt pocak is valamennyire megtelt es nem sirt annyit.
Csajok akit erdekel van Avent isis mellszivom elado dobozaban bontatlanul+hozza van csonagolva egy ajandek cumisuveg.11eft.
A szamom 06306879121
Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Kiskacsa köszi az ötletet. Még mindig nézelődöm a ruhák után, lassan tényleg aktuális lesz, mert már a régi gatyuszaim szűkecskék.Kép

Olvaslak benneteket mindig, de igazából én még nem nagyon tudok mit hozzáfűzni a 13. hetemmelKép
Amit aranyosnak találok, az az, hogy milyen érdekes beceneveket tud az ember kitalálni a pocakjában lévő babának, van fantázia bőven!Kép

Múlt héten láttuk mi is Gubót, 6 cm volt és ficánkolt Kép

Szép napot mindenkinek!
Dina

bdina

Szia Ildibaba!
Elfelejtettél nekem válaszolni, légy olyan aranyos és írd le nekem, hogy hogy kell "privi" címet létrehozni, tudod Ferenci Erzsébettel kapcsolatban szeretnék ezt-azt kérdezni tőled, konkrétan az anyagiakat és még lenne majd egy pár kérdésem. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia! Andi.
andry

Andry,

bocsi! Gondoltam a freemailre vagy citromailre, ha rámész az oldalukra, ott tudsz magadnak e-mail címet létrehozni. Az én címemet megtalálod a profilomban.

Ildi
ildibaba

Ildibaba!

Biztos én bénázok, de nem találom a profilodban az e-mail címed.Nem tudtam, hogy e-mail-re gondolsz, azt hittem itt is lehet olyan címet csinálni, ami nem mindenki számára publikus.
Lennél kedves erre az e-mail-re megírni nekem egy pár dolgot?:hustuske@freemail.hu
Tehát az érdekelne, hogy mikortól fogadjam őt meg? Alkalmanként is szokás fizetni és ha igen mennyit? Szülésre mennyit szokás adni?
Köszönöm válaszod.
Andi
andry

helló!
azt szeretném megkérdzeni hogy a Kútvölgyiben teljesen leborotválnak-e vagy csak részlegesen? és ugye nem szárazon szedik le a szőrt? (sajnos de hallottam ilyet is.. nem a kútvölgyiben szült anyukától)

másik kérdésem meg mint tudatlan , jövöbeli anyuka kérdem: amig nem lövell be a tejem, mondjuk 3 nap. Addig mit eszik a kicsim? azt tudom hogy addig is cicire lehet tenni mert előtej van vélhetőleg.. de ez nem hiszem hogy elég lenne.. tápszert /anyatejet kap cumisüvegből?? ezt kihozzák nekem (mármint ha a baba velem egy szobában van) és én etetem igy, üvegből?? vag yeszik nálam vmennyit is aztán elviszik és megetetik?
köszönöm a válaszokat
ildisz1

Sziasztok!
A babák úgy vannak "megcsinálva", hogy a tejigényüket a mamák ki tudják elégíteni. Cukros vízre akkor van szükség, ha a babának leesik a vércukorszintje. Ezt a csecsemősök az első időszakban rendszeresen ellenőrzik. Az előtej sok cukrot is tartalmaz, aki minden mellretételkor kiszívja azt a pár cseppről induló, de növekedő mennyiséget, annál nemigen van szükség teára. A mama tejelválasztása is fokozatosan indul be, ritkább a hirtelen belövellés, mert állandóan karban van tartva a kiürülése. A baba is megtanulja addigra a helyes szopizást, ha nincs tele a cici...Tápszert pedig CSAK orvos utasítására, az anya tudtával és beleegyezésével kaphatnak a babák.
Szép napot kívánok: Rita
nováky_rita

Sziasztok!
Lilluska, Bóbi, Kiskacsa,Barbrigi.
Köszi, egy melltartóra futotta a nyereményből, nagyon szexi, irtóra örülök, de ha meg kellene venni 9900 ft-ért 1 melltartót hát.......
A tanácsokért nagyon hálás vagyok ,olyan sokat segítetek vele. A Tóth doki azt javasolta 2-3 naponta 1 Elevit. Elég az a menniségű folsav, ami ebbe van, úgy értem ilyen adagban.?
Jár vki hozzá?
Kiskacsa te nem hozzá tartozol?
Tudjátok mi még csak közdünk h állapotos legyek és jó lenne minden infó a dokiról és ha esetleg nektek is nehezen ment a teherbe esés, akkor mi vár ránk?
Puszka
Írjatok mi van veletek h vagytok?
hukmuk

Kedves Hukmuk!
2 hetet töltöttem a kórházban, így volt időm megfigyelni a dokikat. Olyan szemmel néztem őket, mennyire törődnek a betegeikkel, pácienseikkel, és nem utolsó sorban a vadidegenekkel. Nos Tóth doki "átment a vizsgán" ő az egyetlen doki, aki lelkiismeretesen vizitel, és ha valami gondod van, odafigyel, ha nem vagy az ő páciense, akkor is. (ilyenből azért van más is, nem csak ő, a vizitnél ő az egyetlen) Nekem így messziről nagyon szimpatikus volt.

Tünde

mtunde

Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, és egy csomó mindent nem tudok. Volt már egy terhességem, aminek a 6. héten vége szakadt, és most is a 6. hétben vagyok, kicsit izgulok (sejtitek miért..), de most mindent OKnak érzek.. Remélem..
Szóval a Kútvölgyin gondolkodom, és a Vida Dr. nevét kaptam meg. Eddig róla nem sokat olvastam- végigrágtam magam mindenen, nehogy olyat kérdezzek, ami már többször felmerült.
Szóval holnap hívom a dokit, nem akarok elkapkodni mindent, szerintem múltkor ez is gond volt.
Szóval, ha tudtok segíteni megköszönném.
Köszi előre is mindent.
Egyébkétn nagyon aranyosak vagytok, örülök, hogy idetaláltam.

satuk

szia

szivesen segitek ha tudok, de nem találtam igazán kérédst hogy mire vársz választ!
"Szóval, ha tudtok segíteni megköszönném"
miben segitsünk?
vidáról irjunk? Ha ez lenne a kérdés akkor a legegyszerübb ha beirod keresőbe hogy Vida, kiválasztod hogy ebben a topikban keressen csak ..és nagyon sokat le fog hozni róla. Végülis minden hozzászólást ahol a neve szerepel!
ez nem kis munka, de igy tudsz meg róla dolgokat!
(félre ne értsd szivesen segitek, ha kérdezel konkrátat, de nem hagzott el kérdésed, csak általában Vidát emlitetted.. arra meg ez a legjobb válasz)

amúgy én is nála fogok szülni, már a 36. héten járok... :-))
ildisz1

Hello Ildisz1!
Igen, most nézem, hogy tegnap este nagyon zavaros voltam, tényleg konkrétan a Vidára kérdeztem rá. Köszi a segítséget, megvan, amit akartam, komolyan nem láttam a keresőt.. azt hiszem kicsit izgulok, alig merem elhinni..
Remélem teljes értékű tagja leszek a csapatnak.Kép
Most telefonálok.

satuk

Szia Satuk!
Gratula és szorítok a babócáért!
Én Tóth dokihoz járok csak ajánlani tudom , ha Vida nem jön be bár én róla is csak jót hallottam.
Puszi
hukmuk

szia Satuk!

várom az eredényt, hogy mire jutsz a Vidával!!

:-))
ildisz1

Sziasztok Lányok!

Vannak valakinek tapasztalatai tápszer ügyben? Mi Mildibét kaptunk, de valahogy nekem nagyon nem tetszik. Na nem a csomagolás Kép Babóca egy-két napja sírósabb, nehezen kakil, szenved, nehezen alszik el, kevesebbet eszik. Este a doktornő felír más tápszert, valszeg a Humanat. Jó lenne tudni, kinek milyen tapasztalatai vannak. Vagy csak én tápszerezek? Kép Kép

Köszi Tünde

mtunde

Szia Tünde!

Hogy vagytok? És hogy állsz a tejjel? Még mindig semmi? És egyáltalán nincsen, vagy csak nagyon kevés? Tudod a Picit szoptatni, vagy csak tápszert kap?
Én ugyan más tápszert nem próbáltam, de nekünk a doki a HUMANA-t írta fel, az nekünk bevált. Egész pontosan HUMANA HA 1 a neve a tápszernek. Egy kissé büdi - szerintem legalábbis- , ezért azt gondoltam, hogy majd nem fog Gergőnek tetszeni az anyatej után, de semmi probléma.

Kép
kuha

Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy nagyon eltűntem, de az utolsó időszakban nem igazán volt kedvem a gép elé ülni (na meg a lakást is az utolsó pillanatra hagytuk). Mindenkitől elnézést kérek, akik hiányoltak, most megpróbálok mindent bepótolni. Szept. 8-ra voltunk kiírva, de a mi pocaklakónk csak nem akart kihönni, ezért Hegedűs doki 9-én befektetett. (Na azért még 8-án leküldött az altatóorvoshoz, csak a biztonság kedvéért...)11-én reggel el kezdett folydogálni a magzatvíz...(Hegedűs dokinak állítólag teniszmeccse lett volna...)Nagyon lelkisimeretesen a doktor bácsi a szülésznővel megbeszélt időpontokban betelefonált és érdeklődött az állapotomról. A fájások megindultak rendszeresen és tágultam is, csak a baba feje volt még kibillethető. 11-kor megszületett az ítélet délben császározunk. Engem előkészítettek (meg kell jegyeznem mindent elmagyaráztak és nagyon finoman csináltak, tehát nem volt rossz.)A műtét alatt kiderült, hogy nem is tudtam volna megszülni a kisfiúnkat (aki eddig lánynak indult), mert egy nagy csomó volt a köldökzsinóron. hegedűs doki meg is jegyezte: ez a fiú egy mázlista. A műtét után mondtam a dokinak,hogy jó volt a megérzése, erre azt válaszolta, hogy ő tudta, hogy ebből császár lesz már a kezdetek óta. Sokat köszönhetek neki. (Csatlakozom az előttem szólóhoz, soha egy fillért sem kért, mi persze a távozáskor csak adtunk neki borítékot.)
Szombaton jöhettünk haza Rolanddal, aki 55 cm-rel és 3250 g-mal látta meg a napvilágot.

Kuha Neked is és Mtündének is nagy nagy gratula!!!

Még jelentkezem.

Puszi

Toto
toto

Toto nagy gratulaKép
Tunde mi nestle beba-t hazsnaltunk hasznalunk, nekunk a dokino azt mondta ill nalunk a tavaszi babasoknal is tapasztalat a H.A-s tapik megtekerik a manok pocijat sokkal jobban mint a sima.
Kuha hogy vagytok mizujs veletek?
Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Kuha, tej kb 20-30 ml egész napra elosztva, fejve. A cicimet kiköpi morogva, mert neki annyi sem jön belőle Kép Na mindegy. Mi is Bebat kaptunk, úgy tűnik, ez jobb. Igaz, nem eszi meg az adagját, de mindegy, reméljük, azért rendesen fog hízni, elvileg ugye az a lényeg, csak most ez a pár nap kicsit bekavart hízás ügyben.

Toto, örülök, hogy hazaértetek, remélem, minden rendben azóta is.

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Hukmuk,
bocsi, hogy nem válaszoltam rögtön, de most jutottam géphez, én Szathmáry dokihoz jártam. Tényleg, Kuha milyen volt nála szülni? Nem is írtad meg!!??

Toto,
nagy-nagy gratula. Úgy látszik, mostanában a kislányokból kisfiúk lesznek útközben..., de azért gondolom neki is nagyon örültök! Sok tejcsit, mert úgy tűnik, ez mostanában nem jön össze sajnos.

Mtunde, Kuha,
mindketten tápszereztek? Sikerült elérni valakit a LaLeche-től tanácsért? Azért ne adjátok fel, muszáj, hogy sikerüljön!!!

Ildibaba,
csak egy kérdés: nálatok is volt egy kicsit hisztisebb korszak a 3. hónap után, mert nálunk mostanában megint eléggé szörnyűek az éjszakák. Kb. 2 hete teljesen jól átállt az 1 éjszakai kajcsira, és kb. 10-1/2 11-től 4-5-ig aludt rendesen, aztán egyszer csak "elromlott" a gyerkőc, és össze-vissza ébred fel, van, hogy már 1/2 -1-kor csicsereg. Ezért aztán visszatértünk a két evésre, de még így sem alszik végig az etetések között, pedig eddig mindig aludt. Na, mindegy, csak értetlenül állok a dolog előtt, mert napközben sem alszik túl sokat, úgyhogy ő is fáradt lehet. Találka?

Sziasztok, szép napot,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!
Én tavaly decemberben szültem. A lányom nagyon picike volt (de teljesen érett, egészséges Kép), így a kórházban a gyerekorvos azt mondta már első nap tápszerezni kell. MIlvel a mellretétel nem sikerült a szülőszobán, aztán már nem is szopott, csak kiabált szegénykém, ahogy meglátta a cicit. Elég rossz érzés volt. Én hét hónapig fejtem, ami volt. De most már kilenc és fél hónapos. Na mindegy (nem az), tápszerügyben írok. Mi először valami nagyon táplálót kaptunk, de azt hamar abba is hagytuk, mert a lány hamar utolérte magát. Aztán Milumil HA-t kaptunk, de attól eléggé székrekedése volt szegénykének, így BEBA Start HA-t írt fel az orvos, és az bevált. MOst BEBA 2-t eszik. Csak az a baj, hogy ezt tekinti fő táplálékának, és nem nagyon akar áttérni a szilrád kajára, úgyhogy most ezzel szenvedünk.
Kriszta
kriszta35

Sziasztok!

Először is GRATULA Kuhának, MTündének és Totonak, és persze az egész családnak!

A LLL-val már nekem is sikerült beszélnem telefonon, nagyon késtségesek voltak, csak ajánlani tudom. Sőt az egyik volt munkatársam személyesen is felkereste Õket, mert a kisfia (aki farfekvéses volt- ezt azért írom, mert kiderült, hogy ez fontos) nem nagyon szopizott. Ott megmutatta a munkatársam hogy megy a szoptatás és kiderült, hogy a kicsi rosszul tartja a száját és így nem tudja rendesen bekapni a mellbimbót (ez állítólag a farfekvéses babáknál gyakoribb jelenség). Ekkor megmutatták nekik, hogyan kell a kicsinek segíteni, az ajkát kellett szopi közben igazgatni. (Ezt csak azért írtam, mert az Õ problémájuk így megoldódott, és előtte nem is gondolták, hogy ilyen egyszerű lesz.)
A másik, ami eszembe jutott, hogy amikor a védőnőhöz jártam, láttam apukákat, akik tejért jöttek az épületbe. Felvették az anyatejet és vitték is haza a kicsiknek. Nem tudom persze a módját, vagy a folyamatot, hogy hogy lehet tejtestvérre szert tenni, de lehet, hogy a Ti kerületekben is van ilyen lehetőség. Talán a védőnő tud segíteni.

Satuk!
Vidát és is csak ajánlani tudom, már járok hozzá pár éve, most (remélem már nincs sok hátra) szüljük nála a második lányunkat. (Bár most elég sokat olvasok a lánynak várt kisfiúkról. Lehet, hogy fiúnévvel is készülni kellene?)
Ha bármi infóra van szükséged szívesen segítek, amennyiben tudok.

Böbe
böbike

Kedves Ildibaba!
Azóta is nagyon várom válaszod a hustuske@freemail-re!Kérlek még egy kis időt szakíts rám, ha nem zavarlak. Ja az első email-edet megkaptam.
Köszönöm
Andi
andry

Sziasztok Kismamák!
Segítséget szeretnék Tőletek kérni!
2003.szeptemberében szültem kislányom Ferenczi Erzsike szülésznő segítségével a kórházban és most ismét kisbabát várok,a 30.hétben vagyok...
Szeretném Vele ismét felvenni a kapcsolatot,bár a doktorom szerint ez még ráér az ctg.-ig...
Esetleg nem tudna Nekem valaki elérhetőséget adni?
Mert magánrendelőbe járok és nem is a kórházba...személyesen nem találkozom VeleKép
Előre is köszönöm!
adri
lillaadri

lillaadri

Sziasztok!

Kiskacsa! LLL-lel már felvettem a kapcsolatot, meg persze a szomszédtól kezdve mindenki szoptatni akar megtanítani. Ez eg ykicsit frusztráló tud ám lenni. Nos, nálunk a technikával soha nem volt gond Kép Mindegy. Én nem görcsölök ezen, van amennyi van, és nem akarom, hogy erről szóljon az életünk most hónapokig, mert az csak árt mindegyikünknek. Első napokban persze nagyon ki voltam emiatt, de aztán kiderültek a dolgok: harántfekvéses, császáros baba, apja ugyanúgy nem szopott, az én ágamon senkinek nem volt teje... Mint kiderült, ezt nem tudtam, kb mindenki tápszeren nőt fel nálunk és makkegészségesek vagyunk-voltunk. Így megnyugodtam. És ami jön tej, annak meg nagyon örülünk. Meg persze csak úgy mellre is teszem, igaz hamar kiköpi idegesen...

Azt látom, hogy tápszer-szoptatás ügyben nagyon szélsőséges vélemények vannak, vagy eleve elítélik az embert, vagy van, aki kényelemből nem hajlandó szoptatni. Furcsa ezzel szembesülni. Mintha más vélemény, hozzáállás nem is lenne.

Tünde

mtunde

Lillaadri!
Szia!Én ugyan ebben a cipőben járok. Szintén nála szültem 2004-ben és most is nála szeretnék szülni én a 25.hétben járok. Én is utána "nyomozok".Vagyis érdeklődöm róla. Ha aktuális lesz a téma egyszerűen a kórház telefonszámán fogom őt felkeresni vagy az első ctg-n.
Szia.Andi
andry

Sziasztok!

Vaktyuk, Kiskacsa

Köszi az érdeklődést, minden rendben, csak a gyerkőc mellett már nincs annyi időm, hogy írogassak. Azért esténkén arra még van időm, hogy visszaolvassalak Titeket, csak írni nincs már lelkierőm.
Igen, én végül a Szathmáry dokinál szültem. Ahhoz képest, hogy mennyire tartottam attól, hogy "idegennél" fogok szülni, nagyon meg voltam elégedve. Szülés előtt csak egyszer találkoztam vele, amikor felvett a kórházba. Aztán egy hétig feküdtem bennt, vártam a csodát, majd hétvégére újra hazamentem. Bár ekkor már feleslegesen, mert ahogy hazaértem, indulhattunk vissza, el kezdett folyni ugyanis a magzatvíz.
A Szathmáry doki ugyan nem volt akkor éppen bennt, de amikor a szülésznő úgy látta, hogy itt az ideje, akkor felhívta telefonon. Nem mértem az időt, de nagyon hamar bennt volt a kórházban.
Tényleg végig nagyon rendes volt. Engem külön megnyugtatott ahogy beszélt, végig nagyon nyugodt volt, elmondta, hogy mit miért csinál, vagy fog csinálni. Úgyhogy tényleg le a kalappal előtte is.
Nekem ugyan egy kicsit tovább kellett maradnom a szülőszobán megfigyelésen, de mielőtt hazament reggel, még 2x bejött hozzám, hogy minden rendben van-e. És utána is mindig jött és érdeklődött.
Úgyhogy úgy döntöttem, hogy maradok nála, meg is beszéltem vele.

Tünde!

Nagyon tetszik ám a hozzáállásod ehhez a tej kontra tápszer dologhoz. Én sajnos az elején nem így fogtam fel, de mára nagyjából én is erre a szintre jutottam el. Ha bele gebedek is, sem lesz több tejem, max. az idegeskedéstől még az a kevés is elmegy.

Kép
kuha

Sziasztok

Tünde,
bocs, nem fusztrálni akartalak, csak segíteni, ha esetleg a levelemmel tudok.

Adri,
ha felhívod a szülészetet és kéred a szülésznőket, ott biztos meg tudják mondani mikor ügyel Ferenczi Erzsike. De én hétfőn megyek CTG-re és ott, (ha el nem felejtem) meg tudom kérdezni az elérhetőségét.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok
Tunde Kuha, sajnalom a tejugyet, sztem sem kell raparazni erre a tejtemara, altalaban azok a legokosabbak akiknek szinte "omlik" magatol mi is megkinlodtunk nagyon amikor harom honapos lett a fiam ment el teljesen, szarni mindnekinek a velemenyere azt hogy nem eszi meg az adagjat nem baj, ha szepen hizik, a babak tudjak mennyi kell nekik, viszont ha tulnyomoreszt tapszert kap itassatok mert csunya szekrekedest tud okozni, en ugy csinaltam, hogy kaja elott akkor bele tudtam a sima vizet diktalni vagy az izesitetlen teat.
A mi topicunk-ban van egy gyogyszeresz mama o ajanlotta a rooibos tea, hogy lehet adni ha a mecsek tea nem jonne be.Kicsit hosszura sikeredett bocsiKép
A veresszaju ösanyákra akik mindig mindenhol tudnak szoptatni csak akarat kerdese, pedig nem hallgatniKép
Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Örülök, hogy más is úgy látja a szopi témát, mint én. Nagyon rossz volt, hogy nem akart a lányom szopizni, főleg a szülés utáni "jókedvemmel" tetézve, meg hogy mindenhonnan dől a szoptassunk téma. De amikor a kórházban ott erőltették, hogy cicizzen, szerintem csak fejen állva nem próbálták, ő meg ordított az éhségtől, majdnem én is bőgtem. És azt láttam a nővérek fején, hogy elkönyveltek úgy, mint aki nem is akar szoptatni. Az LLL tanácsadó meg azt javasolta, hogy egy napig etessem kanállal. A lányom meg tök édes volt, kb. az első öt kanálig azt hitte, hogy játszunk, és mosolygott ezerrel, de aztán látta, hogy én ezt komolyam gondolom, és torka szakadtából tiltakozott. NA, akkor eldöntöttem, hogy nem kínzom én ezt a gyereket, ami volt, lefejtem, a többit meg tápszerben kapta. Az okos védőnő meg mondta a hatodik hónapban, hogy biztos azért kevesebb a tej, mert nem fejem rendesen. El nem tudta képzelni, hogy csökken az magától is. Meg próbáljon meg ő egy gyerek mellett fejni, aki ébren van és követeli, hogy vele foglalkozzanak.
Kriszta
kriszta35

Böbe! Nem bántottál meg, és nem rád írtam, amit írtam, inkább csak az dühített fel az elmúlt 2 hétben, hogy még az utcán lévő vadidegen is hivatásának érezte, hogy megtanítson szoptatni Kép Szóval nem a tanácsokkal és a segíteni akarással van bajom, inkább csak az ember frusztrált lesz egy idő után már magától is, hiszen én sem így képzeltem a dolgot, magamban is meg kell emésztenem, hogy nincs tej, és ettől még jó anya vagyok...
A kiakadásom pont az ilyen LLL tanácsadóknak szólt, akik hallani sem akarnak a vegyes táplálásról, vagy annak a csecsemősnővérnek a kórházban, aki közölte velem (pont a legdepisebb periódusomban), hogy én ezzel elrontom a gyerekem. Könyörgöm, haljon éhen???

Szóval nem ellened írtam...

Tünde

mtunde

Szia Tündi!

Örülök, hogy nem én hoztalak ki a sodrodból, és persze az a legfontosabb, hogy a kicsi jól fejlődjön és, hogy Ti is rendben legyetek.
Köszi, hogy megírtad, így az utolsó napokban asszem egy kicsit túlérzékeny lettem.

Üdv.:
Böbe
böbike

Szia Böbike!

te mikorra vagy kiirva? én is Vidás vagyok, 36.héten járok. Elvileg okt.19 de volt már (ultrahang szerint) okt. 12 i smeg okt. 23 is...
ildisz1

Kedves Tünde!
Ha megengeded én is leírnám a véleményem a szoptatásról.Nem attól leszel jó anya, ha szoptatsz.Ne keseredj el, nem te tehetsz róla, hogy nem megy. Sajnos sok ilyen van. A barátnőm babája sem akart egyik napról a másikra cicizni és kénytelenek voltak tápszert adni. Az anyukának elég kevés teje volt, baba is és mama is feszült volt miatta. Mióta tápszerezik Dorcsit, azóta mindketten nyugodtak, a baba szépen fejlődik és jó nagyokat alszik.Én is sokat szenvedtem a tejciért, de a babán is sok múlik, én sem tudtam volna szoptatni, ha Áronom nem születik cicifüggőnek.
Mindenhol hangsúlyozzák, hogy mennyire fontos az anyatej. Ez így is van, de ha egyszer nem megy? Mit tud tenni szegény anyuka, akinek rögtön lelkiismeret furdalása lesz a dolog miatt?
Remélem, azóta minden megoldódott.
Szia
Andi
andry

Tünde!
Én is csak azért osztom itt az észt, hogy megnyugtassalak. Meg 9 hónapja piszkálja a csőrömet ez a szoptatás dolog, hogy úgy kezelik az embert, mint holmi rossz nőt, és eszébe sem jut senkinek, hogy mi is szerettük volna, ha nem így van, ahogy, és esetleg nekünk a legrosszabb. Elég rossz volt a kórházban az összes kaja előtt kínlódni a szopival, amikor elég világos volt, hogy nincs mit és, hogy nem fog a lányom szopni, mert nem is akar, viszont baromi éhes. Aztán meg elkullogni a tápszerért. Volt olyan, hogy evés után kevesebb volt a súlya, mint evés előtt, annyira kiizzadta magát a hisztizés közben.
Előbb is akartam már írni, amikor feltették Neked (vagy Kuhának?) a kérdést, hogy "csak nem tápszert kap kéthetesen...", mert azt gondolom, ha éhes, ennie kell, akkor is ha nincs tejecske, vagy kevés. Csak aztán ezt gondoltam, esetleg félreértené valaki.
Kriszta
kriszta35

Szia Ildisz!

Hát pontos időpont nagyon nincs, mert az előző babóca után nem volt időm menstruálni Kép, mert rögtön jött a következő terhesség. Kb. szeptember 27.-október 3. körüli időpontban állapodtunk meg. De Sárát is túlhordtam (akkor április 25.-re voltam kiírva és május 8.-án született a lányunk). Tehát még az is lehet, hogy a szülöszobán találkozunk.
Te már jársz CTG-re? Tervezel választani szülésznőt? Vagy már választottál?

Úgy tudom, hogy az első pár UH képen lévő időpont a mérvadó (12. hétig). A későbbiek ezeknél pontatlanabbak.

Nálatok első baba? Mert akkor szerintem nagyon jó kezekben vagy. A Vida gyönyörűen varr gátsebet, addig nem kezni el, amig egy kicsit is érzel valamit. Már a szülés napján tudtam normálisan ülni, és egy percig sem fájt a seb. Ezen kívül felszívódó varratokkal dolgozik, ezért még varratszedés sincs.
Lehet, hogy még van egy csomó ilyen doki, de én csak őt ismerem. Ám sajnos láttam pár kismamát akik alig tudtak felegyenesedni a fájdalomtól a szülés utáni napokban.

Én legközelebb hétfőn megyek CTG-re, azután ha minden jól megy pénteken. Ha esetleg Te is arra jársz, akkor találkozhatnánk.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok Lányok!

Köszi a megnyugtató válaszokat, jó látni, hogy itt legalább nem ítélik el az embert Kép Az lll honlapját bújva persze más érzéseim lehetnének, de lassan sikerül elhárítani a "csecsemőgyilkos vagyok" rémképét. Azóta rendzsert is sikerült vinni a mellretétel-fejés-tápszerezés dologba, és így mégmindig megmaradt a napi kb 60 ml tejem, ami ugyan csak egy kaja, de van. Még bízom benne, hoyg ez növelhető is.

Böbike, Ildisz, kitartást az utolsó hetekre, napokra, nem is olyan rég, még én is türelmetlenül vártam, aggódtam Kép De így visszaemlékezve nagyon jó érzés volt!

Tényleg, szülés után másnak is hiányzott a pocakja? Még napokig akartam simizni Kép

Tünde

mtunde

Szia Tünde!
Szerintem biztos, hogy több lesz, mert nekem "fénykoromban" kb. a fele volt, mint amennyit Panna evett, ez kb. 350-380-at jelent és én is 60 körül kezdtem. Az a baj a fejéssel, hogy iszonyú sok idő, és amíg a gyerkőc többet alszik, megy is, de amikor már inkább ébren van, hát...

Böbe, én is Vidás voltam, és a felszívódó varratnál még az utolsó nap is érdekes volt, amikor a gyerekorvosi eligazításon a többiek alig tudtak ülni, én meg nem tudtam először, hogy mi bajuk van, aztán rákérdeztem és kiderült, hogy varratszedés volt.
Kriszta
kriszta35

Szia Tünde!

Próbáltad már a homeobogyó+Milusan tea kombinációt? Nekem sokat dobott a tejtermelésen. Hidd el napi pár korty is sokat számít a babának és kitartás. Több is lesz, ha fejsz, mindíg kiüríted a ciciket és jó gyakran fejsz. Nem az a lényeg, hogy fejés közben jöjjön a tej, csak az ingerlés a lényeg, utána etetésre lesz több, mert tudod fejés közben termelődik a tejecske.Cicinként kb.5 perc fejés.Ne haragudj, hogy okostojás vagyok, de én ugyan így kezdtem és a végére 16 hónap szopiztatás lett a kitartásom eredménye.Ja! És nekem a vadastól és a nyers salátától és répától másnapra több lett a tejem és a szolizástól is bedurrannak a cicik.
Szia
Andi
andry

Szia Böbike! csak most jutottam sajnos géphez, én is holnap megyek ctg-re!! az lesz a 2. alkalom.
meg azt mondta a Vida , menjek éhgyomorra mert megnézi az utolsó vérvételi papiromat és lehethogy elküld vérvételre ha úgy látja...

Nem tudom Te most este olvasod-e még a fórumut (gondolom nem) mindenesetre 99% hogy kék szabidőnadrágban leszek és eg ynagy barnás papirboritákban cipelem megammal a leleteimet..
azt mondta a Vida hogy 8- fél9 felé menjek oda.. (7ko rindulok Érdről, kocsival.. forgalomtól függ hogy hányra érek oda..)
jó éjt
ildisz1

ja..és első baba nálunk és (még) nem választottam szülésznőt.. holnap talán erre is kitérünk a Vidával.. Te választottál már? Vida ajánlott vkit?
ildisz1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?