Új privát üzeneted érkezett!

Gitta!

Szerintem is el kellene menned egy UH-ra. Már csak a saját megnyugvásod miatt is. Én úgy tudom, hogy azokban az idõkben amikor meg kellene jönnie a mensidnek, természetes egy pici vérzés és görcsölés. Nem ott tartol véletlenül? A táblázat szerint már megkezdted a 8. hetet, vagyis ha nem lennél babás, akkor mostanában kellene megjönnie másodszor, nem?
Én nem hagynám békén a dokit, kész tények elé állítanám, hogy itt vagyok, csináljunk egy UH-ot. Persze nem tudhatom milyen viszonyban vagy vele.

Kata (30.hét)
Kata007

Noémi!

Te az a Noémi vagy, aki chat-elni is szokott???

Kata
Kata007

Melinda!
Az elsõ babánál nálunk is mindenki kislányról álmodott (sõt az UH-n a doki is kislányt vélt látni), mégis kisfiú lett Kép. A kínai naptár se egy tuti dolog, valamelyik topicban többet írnak róla, úgyhogy a reális esély szerintem éppen 50% KépKép.

Noemi!
Biztos, hogy ezt a "kedves" dokit szeretnéd kilenc hónapig hallgatni? Mert, ha minden hónapban megbõget valami hasonló dologgal, azzal többet árt Neked és a Picúrnak, mint amennyit használ. Ezzel a fáradtsággal egy sor dologról a kezedbe nyomhat egy prospektust. Vannak túlsúlyosan teherbeesõ kismamák, s éppen náluk fordul elõ nagyon kevés súlygyarapodás a terhesség alatt. Szóval bízzál magadban meg a könyvekben. Egyél zöldséget (párolva, nyersen), gyümölcsöt, fehérjét (sovány húst, sovány tejterméket) és kevés szénhidrátot (kenyér, édesség). Igyál sok ásványvizet és cukrozatlan gyümölcslevet (min. 2 l/nap). Biztos találsz terhességi cukorbetegeknek ajánlott normális diétát és az Neked is jó. Itt a Babaneten a Rendelõben találsz súlygyarapodás témakörben kérdéseket, azokban is van egy csomó hasznos információ. És egyáltalán nem vagy hisztis. Egy kisterhes ennél sokkal kevesebbtõl is sírvafakad. Plána, ha mindent az õ hibájának rónak fel. Azért a párod "buzdítására" ne ess neki a sportoknak. Csak finoman (terhestorna, séta, úszás) ha bírod és jólesik. Az az elsõ kérdõív meg igazán megdöbbentõ. Nem lehet üresen visszaadni?
A túl sok kávé meg tényleg nem jó.
Ha bánt valami gyere csak közénk, mi megvígasztalunk. Mindíg jár valaki egészen hasonló cipõben és többen többet olvasunk, hallunk, tapasztalunk. Mikor a nõvérem kismama volt és én meglátogattam egy hétre, azt mondta, hogy szívesen lecserélné a férjét rám mert én megértem õt, a párja meg nem. Sokan vannak ezzel így. De szegény fiúk honnan is érthetnék ezeket a dolgokat. Õk csak kívülállóként aggódhatnak (az azért nem baj, ha szorul beléjük egy kis együttérzés).
Bori(30+1)
Bori

Sziasztok!

Djeszter!
Hozzátenni az elõttem szólók szavaihaz én nem tudok, elõttem már mindenki leírta az én gondolataimat is. Fogadd szívbõl jövõ részvétemet!

Gitta! (és akinek esetleg görcsei vannak az elsõ idõszakokban)
Elsõként is MINDENFÉLEKÉPPEN keresd fel az orvosod, és vizsgáltasd meg magad! Sokmindenre visszavezethetõk a görcsök, és elsõsorban (sajnos) vetélésgyanúra utalnak! Én hasonlóképpen erõsen és sokat görcsöltem a 6.7. héten, s kivizsgálás után nekem az orvosom hüvelygolyókat írt fel (ha gondolod, a pontos nevét megnézhetem holnapra), ami kimondottan a vetélés elkerülését szolgálja, és természetes alapanyagokból áll. Nekem gyorsan (10 napon keresztül 3x1 volt a dózis) megszûntette a görcsöket, és HálIstennek (kopp-kopp) azóta sincs semmi baj odabent - Picurkával most a 18. héten járunk.
Amit viszont mindenféleképpen tarts szem elõtt: mindenféle súly emelésétõl (beleértve akár az 1-2 kilós dolgokat) és hirtelen mozdulatoktól ódzkodj! Sõt kerüld el az ilyen helyzeteket! Semmi emelés, semmi hirtelen testhelyzetváltoztatás!!!

Melinda!
Írtad, hogy álmaidban lányt álmodtál. Ennek a rációja 50%. :-) De hogy komolyra fordítsam: nekem és a férjemnek semmi elképzelése és vágya nem volt, hogy fiú vagy lány utódot szeretnénk-e inkább. Bezzeg a rokonságnak! Lépten-nyomon azt hallottuk, hogy 'ezt álmodtam' 'azt álmodtam'. Érdekes viszont, hogy ezek az álmodók szinte 90 %-ban kislányt álmodtak. Mígnem egyik este (kb. a 12. héten) én is álmodtam a már megszületett Picikémrõl - és érdekes, a hosszú álmom legvégén jött csak az az érzés, hogy lány a gyermek. És a realitás: a tegnapelõtti ultrahangon 99%-kal valószínûsítették, hogy fiút várok (Picurka ugyanis premier-plánban mutogatta a hátsóját az uh-s készülékbe). :-))
Persze, aztán még fennáll az az 1 %, hogy mégis csak az álmok válnak valóra... Vagy majd a legközelebbi Picurkánál...

Ágci!
Tegnap a Megatoys-ban járva, amikor már távoztunk néhány ruhácska vétele után, eszembe jutott, hogy a Fórumon mintha valaki egy szoptatós hintaszék ára felõl érdeklõdött volna. Úgyhogy uccu, visszamentünk a Párommal, és megtekintettük mindkét, ott kapható hintaszéket. Az egyik 86.360 Ft, a másik 88.990 Ft. Sajna arra már nem volt idõm, hogy megnézzem a szoptatós helyiséget, ott melyik található, de talán az árkülönbség kicsiny volta miatt ez nem is olyan nagy probléma.
Ja, és leteszteltem a székeket! Nagyon-nagyon kényelmesek! :-)

Üdv mindnyájatoknak! Bocsi, ha túl hosszú voltam!
Viki
viktoria

Noémi!

Sajnálom, hogy ilyenekkel riogat a védönöd. (Nem kell mindig hinni nekik...)
Én egy csomó súlyfölösleggel indultam (27-28 körüli testtömegindex), de egyáltalán nem érzem, hogy ez baj lenne. A pocim gyönyörü, és van helye a babámnak. Meg nagyon figyeltem, és eddig csak 2 kg-ot hiztam. Szeretném tartani a minimális hizást, csak ami feltétlenül szükséges.
A szomszédunk is hasonló (söt kicsit több) súlyfölösleggel indult, most már a finisben van és a babája a becslés szerint kb. 3 kg lehet.Kép
A terhességi diabéteszre nem csak a súlyfelesleg hajlamosit.
Söt, inkább a terhesség alatti jelentös hizás utalhat rá.
Értelmesen étkezni a lényeg.Kép

Aztán majd a szülés után leadjuk, nem??KépKépKép

Tünde!

Az AFP határértékei: 0,7-2,5 MoM. A normál érték (magyarországi átlag) az 1 MoM.
De nagyon sok a hibalehetöség:
- alacsony értéknél laborhiba, rossz idoben lett levéve, kevés vizsgálati anyag;
- magas értéknél: laborhiba, rossz idoben lett levéve, ikerterhesség, elolfekvo lepény (placenta praevia), elso terhességi harmadban vérezgetés
Ugyhogy megijedni nem kellKépKép, elmész az UH-ra, aztán megnézik.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csipkebogyó: nagyon szépen megfogalmaztad azt, amit mindannyian szerettünk volna! Én is hiszek a reikarnációban,
és hiszem, hogy Eszter nem "végleg" veszítette el a mamáját
csak ebben a dimenzióban nem találkozhatnak többé...

Dojika!

Az én kislányom is befordult már, sõt gyanítom, hogy már be
is illeszkedett a buksija, mert néha érzek kis kellemetlen szúrást a méhszájam körül, és szinte ÁLLANDÓAN pisilnem kell,eddig is sokat jártam de most minden képzeletet felülmúl!

Gitta!

Az elsõ trimeszterben én is éreztem néha egy-egy görcsöt,
ha nem vérzel az pozitív, de egy UH szerintem se árthat!
És ne stresszelj, inkább pihenj többet!

Melinda!

Én a 21. héten voltam nagyon náthás, és fájt a torkom,
szerencsére láz nem volt.
Sok mézet ettem,c-vitamint , sok narancsot , lándzsás útifû
szirupot (gyulladáscsökkentõ ), és gargalizáltam / Phlogosol
oldat/, de néha éjszakára be kellett vennem egy-egy Strepsils pluszt.

ZKati!
Ó, TE szegény!! Remélem azért a hidegfront elõcsalja a babádat!!!

Mindenkinek!!!

Lányok a segítségeteket szeretném kérni, elsõsorban a
budapesti kismamákét:
Biztos emlékeztek rá, hogy Zsu megosztotta velünk szomorú
történetüket kb. két hete a kisbabája strepptococcus fertõzésérõl, melyet születése során szerzett.
Akkor említettem a dokimnak,hogy szeretném elvégeztetni a
vizsgálatot, azt mondta, hogy itt Gyõrben ez abszolút nem
rutin, de ha ennyire aggódom, keressem meg a kórház nõgyógyászatán mert csak ott tudja levenni a kenetet, magánrendelésen nem.
Ma voltam bent, a nõgyógyos nõvérek összevissza küldözgettek, hogy itt meg ott keressem az orvost, végül a
terhespatológián mondták, hogy mûtéten van, menjek vissza
késõbb.
Én nagyon " berágtam " azon, hogy ezerszer kelljen mászkálnom a fájós derekammal, ráadásul Gyõrtõl 8 km-re költöztünk, és ha a párom nem tud éppen hazahozni, buszjárat is ritkán van...
szóval úgy döntöttem, hogy megpróbálnám Bp-n elvégeztetni a vizsgálatot, hogy ne kelljen még ki tudja hányszor ebbe az
undorító kórházba bemenni / látnotok kéne a szülészetet/
potyára, pitizni a bunkó nõvéreknek, hogy keressék már meg a dokimat.
Elhiszem, hogy kevés az eü. fizetés, de én szívesen fizetnék azért, hogy EMBERKÉNT, udvariasan kezeljenek KULTÚRÁLT körülmények között!!!
pedig én sem vagyok multimilliomos, de esküszöm inkább fizetnék.
Nemrég csináltattam toxoplazma- vizsgálatot, akkor is úgy néztek rám / ugyanitt / mintha a Holdról jöttem volna, a
leletemért pedig kb. 15-ször kellett érdeklõdnöm, hogy elkészült-e, mert Bp-re küldték a mintát ( õk nincsenek
ilyenre berendezkedve)
Ne haragudjatok, a hosszú kifakadásért, de ha nem tartanék attól, hogy "rohamszülésem" lesz és nem érek fel idõben
Bp-re, most azonnal keresnék egy ottani kórházat , amelyik szimpatikus, mert sokkol ez a megalázó helyzet, hogy nem választhatok másik intézményt.
Kérlek Benneteket, ha tudtok egy olyan orvost ajánlani,
aki megcsinálná nekem ezt a nyomorult vizsgálatot,
segítsetek!
Az idõ már szorít, mert a 34. hét közepén járok és
a második babám is a 37. héten született.
Úgy érzem, most sem fogom kihúzni végig, és nagyon féltem
a babámat a fent említett fertõzéstõl, inkább szeretném megelõzni a bajt, amíg nem késõ!!!

Elõre is köszi,

Sheila 33+2

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Agci,
koszi a biztatast! Nagyon jol esik.

Kata007,
nem chateltem meg itt.

Bori,
dokivalasztas...hja, kerem, ez itt Finnorszag, a terhesseg nem betegseg, orvosra nincs szukseg. A 9 honap alatt 2-3x kell orvoshoz menni. Ketto van itt, es a tegnapival nem volt semmi baj, kedves volt es biztatott. Legkozelebb is ohozza mennek, majd kerem is. Osszesen 2x UH, ha minden jol megy. Szulesnel nincs orvos, csak ha fajdalomcsillapitora kerul sor vagy komplikaciora. Sportolni mindig nagyon szerettem, de ha allandoan noszogatnak, elmegy a kedvem. Tegnap usztam. :o)

Koszi mindenkinek, bocs, hogy hosszasan panaszkodtam,

udv

Noemi
Noemi

Bori, Viktoria
En nem igazabol tudom eldonteni melyiknek tudnak jobban orulni kisfiu vagy kislany? Elvegre az elso gyerek lesz, es orulok hogy 7-honapi probalkozas utan vegre osszejott valami. Kivancsinak azonban kivancsi vagyok Kép...A ferjem kisfiut szeretne jobban de O is elsosorban annak orul hogy osszejott a baba. Kép
Azert amint latom a torteneteitekbol a valosag sokszor megtrefalja az almokat. Sebaj igy legalabb meg negy honapig izgulhatok ezen a temanKép
Gratulalok a kisfiukhoz Kép
Melinda

Muller Monika

Koszonom neked is....Felirtam...mar is pucolok es pucolok egy narancsot. Kép

Udv Melinda
Melinda

Kedves Noémi,

Érdekes, hogy a finnek ilyenek. Persze õk "természetesebben" fogják fel a dolgokat, de ez a kérdöiv...
Ne eröltesd a sportolást, csak azt és annyit csináld, amihez kedved van.
Ez a "nebáncsvirágság" nekem is bejött, igaz, csak egyszer (szerencsére): a nagymamám közölte, hogy lusta és rendetlen vagyok - úgy elbögtem magam, ahogy kell, pedig hát ez aztán igazán nem nagy dolog...

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok, MJ-Moni vagyok megint, tudjátok, a ... ma megint megjött topikból.

Zebra lettemKépKépKép múlt hét hétfön. Még nem akarok sürün idejárni babonából, inkább megvárom a 12. hetet, de a kérdésemet már nem tehetem fel a ... ma megint megjött topikban. Tudom, hogy lerágott csont, de nekem még új.

A doki elküldött védönöhöz. Mennyire sürgös ellátogatnom hozzá? Még várni akarok vele 2 hetet, mert csak akkor lesz egy szabad délutánom, úgy, hogy a munkahelyen sem kérdeznek rá.

Köszi a válaszokat,
Üdv,
Moni
mj

Sziasztok

Sajnos nincs idõm elolvasni az elõzõeket.
Mindenkinek nagyon jó babavárást!
Nálunk minden rendben van, hétfõn voltam az orvosnál és a pocaklakó is jól érzi magát.

Majd ha tudok akkor jelentkezem.

Petra /18+6/
Petra

Djeszter, nagyon sajnalom ami veled tortent. Probalj meg egy kicsit meg tobbet a babara koncentralni, meselj neki a nagyirol, nem baj, ha kozben sirsz is neki, tudod, akkor is erzi a kicsid, hogy te vele vagy meg ebben a szomorusagban is. Nagyon nehez most, hiszen egy kismama nagyon labilis lelkiallapotu, tudod, a joisten magahoz hivta az anyukadat, hogy vegre megpihenhessen, s megaldott teged egy gyermekkel, hogy te is edesanya lehess. Gondolj arra, az anyukad fentrol figyel, s veled egyutt fog orulni a draga tunderkednek, mikor megszuletik.
Lella

Melinda, a natha se jo, de a magas laz meg Karosithatja is a magzatot, akinek az 5-9. het kozott alakul ki a szive es a szervei. Nekem sajnos pont ekkor volt egy megfazasom, ami magas, 39 fok feletti lazzal jart Kép. Erazmusz javasolta erre a napi 2-3 ezer miligram C vitamin fogyasztasat! /ez kb.10-15 ! citromban megtalalhato C vitamin, ennyit logikusan nem lehet megenni, ill. inni a levet/. Azota mar megfaztam megegyszer, de az elejetol szedtem a fenti mennyiseget nehany napon at, s elmult a megfazas, se laz, se semmi egyeb nem kiserte Kép.

Gitta, hatrahajlo meh - nekem is az van, erosen hatrahajlo. A terhesseg elejen a legjobb, ha Semmit sem emelsz, minel kevesebbet hajolgatsz, Fekudni kell, ha ugy erzed, valami gond van, minel tobbet, az itteni dokik a hasonfekvest javasoljak az elso 2-3 honapban ilyenkor. Nekem nagyon kenyelmes volt, igenyeltem is, es hal'istennek ezen a kezdeti idoszakon mar tulvagyok/unkKép. Azert persze egy alapos kivizsgalas nem art, de erre igen nehez partner nogyogyaszt talalni /tisztelet a kivetelnek termeszetesen/.

Noemi, borzaszto, ami veled tortent kivizsgalas cimen.... sajnalom, azert a finn rendszertol tobbet vartam, hiszen mikor mar megszultel, milyen extra segitsegeket, ajandekokat kapsz.... akkor meg hogyhogy banyaremek -vedononek beoltozottek- riogatjak az amugy is ijedos kismamakat.... hmmm.... regota elsz FinnorszagbanKép?

Kriszti, gondoltam rad tegnap ejjel...KépKép. Ugyanis megmozdult....KépKép Es nekem is a szulinapom "eloestejen", jo-jo, ketto es fel nappal elotte...KépKép Fantasztikus volt...KépKép

A nemhizassal kapcsolatban most megnyugtatott a sok-sok hozzaszolas engem is. Mar nem is aggodom, hogy meg mindig
-3 kg-on all a sulyom..

Bori, azert tegnap rad is gondoltam am.... delutan befaltam egy liternyi birkagulyas leve't + "jo maroknyi" csipetke-tesztat hozza, termeszetesen a le utan..KépKép

Lella /13+3/
Lella

Sziasztok!

Mj Moni! Véleményem szerint, azért nem kell lóhalálában rohanni a védõnõhöz. Az elején nekem õ állította ki a terheskönyvet, ezenkívül megnézte a súlyomat. Többet utána se tett, de ez lehet, hogy csak nálunk mûködik ilyen rosszul. Mindenesetre fontos vizsgálatot csak az orvos végez, vagy küld el, úgyhogy szerintem pár napot ráér az ember felkeresni a védõnõjét. Azt viszont nem tudom, hogy az UH-hoz nem kell-e a terheskönyv.

Kele
Kele

Sziasztok!

Andysj, Sheila, Bori, Noémi,
köszönöm a szavaitokat! Kicsit már kevésbé félek a holnapi naptól Kép

iddi
iddi

MJ-Móni!

Elõször is gratula a csíkjaidhoz Kép.A védõnõ bõven ráér még 2 hetet. (Én az elsõ babával a 7. héten, a másodikkal a 9. héten mentem dokihoz.) Elsõ alkalommal majd kiállítja a kiskönyvedet Kép. Feltesz egy csomó kérdést (betegségek a családban, gyógyszer-allergia stb. stb.), ad egy csomó beutalót (vérkép, vércsoport, hepatitis-, toxoplazma-vizsgálat), mér testsúlyt, vérnyomást, vizsgál vizeletet. Ha normális akkor elbeszélget Veled egy csomó dologról és Te bátran kérdezz Tõle mindenrõl. Addíg azonban nem ártana legalább folsavat, vagy még inkább valami terhes multivitamint (pl. Elevit) enned.

Sheila!
Le vagyok döbbenve a gyõri állapotoktól. Nekünk Móváron rutinszerûen végzik a toxoplazma és a Streptococcus szûrést is. Én azt gondoltam, hogy a gyõri laborba küldik...

Noemi!
Hát akkor nem nagy a választék orvosokban. Minket itthon jobban pátyolgatnak, s talán néha túl sok is a vizsgálat. De valahol megnyugtató, ha havonta valaki ránéz az ember lányára. És egyáltalán nem panaszkodtál sokat, nyugodtan térj be a topicba, ha "kiírni" valód van (legalább én is tudok kinek csacsogni, mert nekem meg krónikus szómenésem van Kép).
Üdv Lella!
Jó látni, hogy megvagy. Lelkembõl szóltál.
Bori
Bori

Sziasztok!

Sheila - ha gondolod hívj fel az én Dokim mikor elmeséltem neki a dolgot, azt mondta a 36. héten amúgy is levett volna kenetet emiatt. Én ugyan magán rendelésre járok hozzá, de ha beszélsz vele, biztos segít, nagyon rendes orvos. Az én számaim 06/30/200-2303 vagy 06/23/440-592 (Dóra).

Hülyülés - a legjobbkor hoztátok szóba Kép
Tegnap bementem egy napra dolgozni. Aztán elindultam haza. És a kijáratnál vettem észre, hogy a kabátom felvettem, de a táskám és a szatyrom szépen fenhagytam az asztalon...
Mehettem vissza.

Nemek kérdése - én és a párom is az elsö pillanattól fogva biztosak voltunk benne hogy fiúnk lesz. Én a lány neveket meg se tudtam jegyezni például. És mostmár január óta minden UH-n azt mondják hogy "kukis" a drágám Kép Ja, a kínai naptár szerint is fiúnak kéne lennie...

Gitta - ha görcsölsz nézesd meg magad, nekem mindig azt mondta a Dokim inkább dolgozzon ö feleslegesen és én legyek nyugodt, mert az idegesség nem tesz jót a babának. Szegényt az elsö hónapokban jó párszor ugrasztottam görcsök miatt, de mindig fogadott még aznap azonnal. Kétszer még kis vérzés szerü valamit is észleltem, de az se volt komoly, mire beértem hozá, már nyoma se látszott. És ö türelmesen újra és újra megvizsgált. Most meg lessan a 32. hetünket töltjük... jobb félni, tudod...

Noémi - a szívhangot nálam is mindig vadászni kell... mindig elbújik a Manó... ellenben mióta már mocorog rögtön jó nagyot odarúg, ilyenkor szokta mondani a Dokim, "na itt szívhangnak is kell lennie" Kép

Csilla1, Bori - na a pingvinezésröl és a nehéz mozgásról a párom tudna mesélni... esténként általában csak az ö segítségével tudok az egyik oldalamról a másikra fordulni, vagy felállni meg ilyenek...

Üdv. Dojika 30+6

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Lella!
Pont keresztbeírtunk, így én még a Djeszternek írt leveledre reagáltam.
Egészségedre a gulyást (meg a csipetkét is Kép).

MJ-Móni, Kele!
Nálunk az elsõ UH-hoz elég volt a doki beutalója, dehát ahány ház, annyi szokás.
Bori
Bori

Sziasztok,

Ilke,

Az, hogy már csak 6 hetet dolgozom úgy lehet, hogy már amikor megtudtam, hogy terhes vagyok elhatároztam, hogy az utolsó 3 hónapban már otthon maradok...KépKépKép A tavalyi évem elég zûrös volt úgyhogy rám fog férni...csoda, hogy ilyen gyorsan teherbe birtam esni..(ugyanis szeptember legvégén volt az esküvõnk...KépKépKép

Gitta,

Nekem pont forditva, görcseim nem voltak, viszont csúnya barnás folyásom igen, heteken keresztül, néhány naponta, össze-vissza. Gondolhatod mit össze rémüldöztem...Kép De mindig megnéztek UH-n ,és rendben vagyok most is...(22. hét)
KépKépKép Szóval tessék elmenni UH-ra!

Móni,

Védõnõnél elõször 13 hetesen voltam, addig kiskönyv nélkül járkáltam a kórházba UH-ra és nem szóltak semmit. (legalább is a Kútvölgyiben igy van)Elõször nõgyogyinál pedig, amikor hivatalosan terhesnek lettem minõsitve pedig 8 hetesen... úgyhogy nem vagy elkésve semmivel.

Legyetek jók !Kép

Nyuszi
21+2
Nyuszi

Sziasztok,

A következõ érdekelne: kb. 3 hete csekély barna folyás néha egy-egy nap kihagyással a doki szerint elõl tapadt méhlepény miatt. A baba most 15 hetes és minden ok.
Volt/van-e valaki hasonló helyzetben? Miért nem múlik a barnaság?

C.
Névtelen

Kedves Móni,

Nekem fogalmam sem volt, hogy a védönö állítja ki a terheskönyvet, úgyhogy a 12. heti ultrahang után voltam nála elöször, miután a dokim mondta, hogy mi a helyzet... Ha az orvosod elvégzi a laborvizsgálatokat, akkor nincs miért sietni, mert gyakorlatilag formaság az egész - a védönö átmásolja az adatokat a kiskönyvbe, meg kérdezget egy kicsit.
Az orvoshoz sem kell nagyon igyekezni, mert 6-8. hét előtt úgysem igen tud semmit megállapítani, csak közli, hogy vigyázz magadra és szedj kismamavitamint, amire valószinüleg magadtól is rájössz Kép

Én úgy érzem, hogy az ürhajós fiu lesz - annak ellenére, hogy nincsenek "nemi preferenciáim". Ezzel szemben lánynevet már tutira választottunk, a fiuban viszont sehogy sem tudunk dülöre jutni... Pár hét mulva talán kiderül, mi a helyzet valójában.

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok!

Melinda és mindenki az álmokkal kapcsolatban. Én azt álmodtam kb2-3 hete hogy leány ikreim lesznek, de mivel a doki a 8 hetes uh-on nem mondott ilyet ezért nem nagyon merek hinni benneKép

Szia MJMóni!
Szívbõl gratulálok a bébihezKép Én 9 hetesen mentem el de csak azért mert egyszerre letudtam mindent és utána 1 hónapig semmilyen intézményt nem kellett látnom?Kép No meg a kezemben volt a kiskönyvKép

Szia Noémi! ÜdvözletKép
Hát nem mondom ez aztán a boldog kezdetKép A kövérségrõl annyit hogy én is az vagyok és nekem csak annyit mondott hogy enni muszáj!!! de okosan! Mivel kilókról csak annyiban volt szó hogy ki mennyit hizott én most ünnepélyesen bejelentem hogy 90 kg-mal kezdtem!!!!!!Kép De tudjátok mit én jól érzem magam szeretnek nincs okom panaszra, akinek meg nem tetszik az le van sz..va!Kép

Kedves Kinga!
A bolt a 19. ker-ben van nem tudom mennyire esik ki neked. Sajnos e-mailben nem küldöm most el mert a windows kezd összedölni és igy is 6x fagyott le miközben levelet is próbáltam irni és örülök hogy eddig is kibirtaKép de holnapra meglesz megigérem mert a párom rendberakja ha hazajön a melóból.
Úgy vettem észre hogy ebbe a tpikba érdemes legalább 3x benézni napontaKép mindig van változásKép
Sak sok cupppp
sasha
12+2
sasha

Ja lemaradtKép
Vitamintéma! Nekem úgy kellett kihuznom! a védõnõböl hogy kell e szedni valamit és azt mondta ha nagyon akarok akkor szedhetek.!
sasha

Moni!

Én a doki papirjával rögtön elmentem a védönöhöz is, de cask azért, mert kezembe akartam fogni a papiros bizonyitékát, hogy babás vagyok.KépKép
Amugy ráérsz. Nekem pl. minden Bori által leirt vizsgálatot (a súly- és a vérnyomásmérésen kivül) a doki csináltat meg. Szóval a védönö csaknem felesleges, tényleg csak átmásolja a meglévö eredményeket. Most pl. meg fogom várni a következö UH-t is, mert a doki annyit irt a könyvembe: 3000 (méhszáj állapota), panaszmenetes. Ezzel hogy menjek védönöhöz??KépKépKép

Kedves C!

Én nem véreztem, csak az elöl fekvö méhlepényhez szeretnék hozzászólni (ez igazándiból annyit jelent, hogy a méhlepény a belsö méhszájhoz nagyon közel tapad, részben vagy teljesen el is fedi):
A 18 hetes UH-n nálam is ezt állapitotta meg a doki (részben fedte a belsö méhszájat).
Azt kaptam tanácsba:
- semmi emelés, cipekedés, gyerekfelemelés (van egy fiam)
- no szex (a hagyományos módon nem, hogy nehogy méhösszehúzódást okozzon)
- és egyébként semmi olyan tevékenység, ami nagyobb méhösszehúzódást válthat ki.
Az elöl fekvö lepény a babára (rosszabb esetben a mamára is) életveszélyes állapot lehet, ha méhösszehúzódás hatására a lepény széle leválik és elkezd vérezni (ekkor azonnali császármetszés kell, és persze ez nagy baj, ha még nem eléggé érett a baba).
Kisebb barnás vérzés lehet, pont emiatt, de ez még nem olyan nagy baj. A lényeg az elözöek betartása és maximális PIHENÉS (FEKVÉS)!

Azzal biztattak, hogy a méh növekedésével a lepény eltávolodhat a méhszájtól.KépKép (Én nagyon bizom benne, hogy esetleg már meg is történt, mert se koraszülést nem szeretnék, se késöbb császárt.)

Beszti

(24+4 KépKép hogy rohan az idö!)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Elég régóta olvasgatlag titeket,és már kérdeztem is tõletek.A vízvisszatertáshoz szeretnék hozzászólni.Nekem januárban állapították meg,hogy lymphoedémám van,ami lábvizesedéssel jár.Néhány orvossal és védõnõvel ellentétben igen is NAGYON fontos a megfelelõ folyadékbevitel!!A napi két liter minimum szükséges.A sóval nagyon csínján kell bánni,mivel visszetartja vizet.A fûszereket szintén csökkenteni kell.Vannak bizonyos ételek,amelyek segítik a vízhajtást.Ilyen a fõtt krumpli,az alma, a brokkoli, az ananász, a petrezselyem.Az ananásznál természetesen jobb,ha magát a gyümölcsöt veszitek és nem a konzervet a cukortartalom miatt.Persze a cukor itt nem játszik szerepet a vízháztartásban.Ha a fõtt krumplit és a petrezselymet kombinálod,mindjárt változatosabb és nem lehet olyan hamar ráunni.Ismert még az ún.káposztalaeves,ahol rengeteg hagyma fõ együtt a kelkáposztával,zöldségekkel.Ha emelett normálisan eszel,akkor a fogyókúrás hatás nem lesz meg/ami ebben az állapotban egyáltalán nem cél!/viszont a vizet szépen hajtja.Segíthet a láb felpocolása,fáslizása/talptól!/illetve tornáztatása.
A fáslizás mindig lentrõl fölfele történjen.Akkor is nagy segítség,ha nincs lehetõség közben felpocolni.
A torna:lábfej körzés jobbra ,balra külön-külön és egyszerre,"pipázás",illetve a lábbujjakkal olyan mozgást kell váégezni,mintha valamilyen tárgyat szeretnénk felvenni a földrõl.Ezeket a gyakorlatokat mind fekve kell elvégezni.
Remélem nem voltam túl hosszú,és tudtam segíteni.
Sziasztok
Anda (16+6)

Nem engedi máshogy elküldeni,csak névtelenül.Bocsi
Névtelen

Beszti!

Teljesen megfeledkeztem arról, hogy mi vidékiek vagyunk Képés nálunk másképp mûködik a védõnõ, mint városon. Nálunk szorosabb a kapcsolat a védõnõvel és azt hiszem, hogy jobb is Kép. Ha valami baj van, mi sokszor elõször a védõnõt keressük, mert a dokit a városban nehezebb elérni. Nálunk a védõnõ tartja számon a soronkövetkezõ vizsgálatokat, (még kis "menetrendet" is kaptunk az elsõ alkalommal Kép) a doki csak aláírja a beutalókat. Szóval önállóbb a védõnõnk, mint sok másik, és nem csak adminisztrál.

Pocakosok!
Nekem itt a 30. hét elején úgy tûnik, hogy az egész pocakom lejjebb szállt. Már nem nyomja annyira a gyomromat, és a Baba sem rugdalózik olyan intenzíven, hanem inkább csak feszegeti kifelé a pocakom falát, meg nyomja kifelé a lábacskáit. Alighanem "beszorult" szegény. Más is tapasztalt ilyet ennyi idõsen? Mert ugye állítólag a többedik terhességben csak közvetlenül a szülés elõtt szokott ilyen lenni.
Bori (30+1)
Bori

Sasha!
Köszi elõre is a címet! Nehogy a rendszeromlás alá szorulj!!!

Anda!
Köszi a vizesedés elleni jótanácsokat! Megfogadom!
Az ananászt nagyon szeretem! Tornáztatni is fogom a lábamat, ahogy írtad!
Amint nézegettem a levelezést ez a téma sokak érdeklõdését felkeltette!

Köszi lányok mégegyszer ! Sziasztok:

Kinga ( 29)
kingaszabo

Lányok,
Köszönöm a hozzászólásotokat. Akkor még ráérek a védönövel.

Beszti,
A bizonyítékom már otthon van a babásodásról. Az elsö UH-s képem. Persze még pindurka, csak 7mm a petezsák hossza, de én sokszor nézegetemKép

Üdv,
Moni
mj

Sziasztok!

Igazából csak azért jelentkezem, hogy tudjátok, hogy még itt vagyok. Meg aztán elolvastam ám mindent amit írtatok.

Mindenkinek csak kitartást kívánok.

Csiga:
Rég nem írtál mi van veled????

Zkati
41+0 (ez komoly.... már nagyon-nagyon unom, de lényed hogy jól van a baba)
zkati

Sziasztok!

Csiga ebben a percben még 2in1 de úgy néz ki indul a mandula. Írok ha megtudok vmit. Elvégre 20-án szeretett volna szülni! Kép

Zkati,
tényleg el tudom képzelni mennyire várod már, hogy babázhass, drukkolok neked is. Nem vagy hideg ill. esöfrontos ezek szerint.

MjMóni,
nagy gratula neked! Egészséges babavárást!
Halacska 23+0
Halacska

Bubu!
Nem irigyellek, vigyazz nagyon a babara, magadra na meg persze a bokadra. Ami a hulyulest illeti szerencsere en mar kezdem "kinoni", de nekem is voltak nagyon feledekeny napjaim.

Mj azaz Moni!
Nagy gratula a babahoz!

Zkati!
Te meg mindig 2in1?! Nem csodalom, hogy unod, de igazad van, a lenyeg, hogy jol van a baboca, sot amint latom tul jol is. Nagyon szeret oda bent lenni.

Csiga!
Tenyleg hova tuntel? Csak nem babazol mar?

Ami a baba nemet illeti en ketelkedem a kinai naptarban, de nagyon. A lanyomnal is fiut irt, most is, az UH szerint lanyunk lesz megint. Tehat nekunk ketszer sem jott be. Olvastam hogy 67.5-99% kozott mozog a megbizhatosaga.
Az almokrol annyit, hogy az elsonel nagyon fiut almodott mindenki, lanyunk lett, most mindenki kislanyrol almodik, es UH szerint lanyunk lesz megint. En mindig is ugy voltam, hogy csak kivancsisagbol neztem meg az ilyen tablazatokat. Nalunk a legfobb, hogy egeszseges baba legyen. Teljesen mindegy hogy fiu v. lany.

Andi (39+3)
Andysj

MjMóni!

Csak megerõsíteni akarlak a döntésedben, hogy a védõnõnek sok értelmét eddig én sem láttam. Tényleg csak vérnyomást és súlyt mér, illetve a doki által csinált leleteket leadminisztrálja. Én kb. a tizedik héten mentem, de csak a kiskönyv miatt. Ami azóta sem nagyon ell sehol.

Melinda!

Mindenféle gyógyszerrel kapcsolatban létezik egy zöld szám. A kismama hátuljában benne szokott lenni. Ott elmondják, hogy lehet e szedni terhesség alatt az adott gyógyszert vagy sem, s mire mi a jó.

Csilla!

Vérezgetéssel nem szabad viccelni. Irány a doki! Egyébként meg szokták kérdezni, hogy milyen színû (az élénkpiros a rosszabb), görcsöl-e a hasad és, hogy mennyi. Általában ártalmatlan az egész, de jobb félni...

Kinga!

A Kútvölgyis topicban már többször írtam a tanfolyamról. Ma nincsen itt nálam a prospektus a pontos idõpontokról, mert elég sok van ám. Holnap elhozom. De a következõ számot kell hívni az érdeklõdéshez és a bejelentkezéshez: 355-11-22/306,381,303. Ha este hívod (9 után) az jobb, mert akkor az éjszakás nõvérkék jobban ráérnek. Õk elmondanak mindent és be is tudsz jelentkezni.

Dojika!

Szerintem az a befordulás lehet. Én tudom, hogy nekem kb. két hete befordult, mert a kórházban minden nap nézték. Én alul, egészen lent pici mozgásokat érzek, a köldököm tájékán pedig megy a nagy mûsor. Az a lábikája. És a köldökömnél szoktak a púpok is megjelenni.

Remélem, hogy mindenki jól van.

Üdvözlet a pocaklakóknak.

Törpi
Törpi

Sasha,

aranyos vagy. Orulok neki, hogy jol erzed magad a borodben. En leirni se merem, 72 kg-val kezdtem a babavarast, nem szoktam meg meg ezt a meretet, 3 eve vagyok gombolyu, de remelem, egyre gombolyodok hamarosan.

Lella,
3 eve elek Eszakon, tele is mar a hociponk (2 m-es hokupacokat latok ha kinezek az ablakon). :-/

Elol fekvo mehlepeny? Teljesen paff vagyok. Sima nogyogyaszati vizsgalaton kiderul, vagy hogyan allapitjak meg? Vigan emelgetek sokmindent, szatyor, haziallat, ez utobbit muszaj is. Informaljatok, legyszi.

Noemi
Noemi

Sziasztok!

Dojika!

Köszi a segítséget, nagyon kedves vagy, de már találtam is
egy helyet ahol megcsinálják nekem a streptococcus-szûrést,
pénteken várnak a telki magánkórházban 8:15-kor, és vizelet-
tenyésztést is csinálnak.Annyira kedvesek voltak telefonon is, hogy eljátszottam a gondolattal: milyen jó lenne ott szülni!
de visszatart, ha hirtelen indul meg a szülés, odaérek-e?
és persze a rávalót sem lenne olyan könnyû elõteremteni...
úgyhogy fájó szívvel megnézem az ottani luxus körülményeket,
aztán maradok a jó öreg gyõri kórháznál...
de legalább a bakteriális vizsgálatom meglesz...

Bori!

Van egyáltalán laborjuk??
( el tudom képzelni a felszereltségét )

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Bocsi, nem írtam alá:

Sheila

33+2

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Móni!

Szeretnék Neked itt is gratulálni! KépKépKépKép
Elõttem már mindenki megírta, hogy tényleg ráérsz még a védõnõvel, de azt én is hozzátenném, hogy a folsavat feltétlenül kezd el, ha netelán a dokid nem mondta volna.

Nálunk sem csinál mást a védõnõ mint nálatok, de engem 5 hetente visszarendelnek súly- és vérnyomásmérésre. A 30. héttõl õk is nézik a szívhangot. Én úgy tudom, hogy a tanácsadás azért kell mert talán 4-szeri megjelenés után fizetik a szülés után az egyszeri anyasági segélyt. Persze ha van még ilyen. A lányomnál volt.
Tényleg ti mit tudtok róla? Van-e még ilyen, és milyen összeg?

Rólunk annyit, hogy tegnap voltunk doktorbácsinál. A méhszáj a régi, szívhang rendben, szóval nincs félnivaló a nyitott méhszáj ellen. Kép
Én is megemlítettem neki, hogy szeretném ha levenné a kenetet (Zsu története nekem is beletette a bogarat a fülembe). Mivel a méhszáj kinyílása után nekem felírta a Cedax-ot, ha volt is ilyen fertõzésem, ettõl elmúlt. Viszont a szülés elõtt egy pár héttel újra le fogja venni, sõt magától is levette volna, pont a nyitott méhszáj miatt. Ezek után nem értem egyes orvosok miért kerítenek olyan nagy feneket egy kenet levételének. Jó, tudom én elég jó viszonyban vagyok az orvosommal (kevesen tegezik a nõgyógyászukat), de nem hiszem, hogy ezért tenné. Egyszerûen olyan természetesen beszélt róla, mint aki tisztában van ezzel a fertõzéssel, és tesz is ellene, kérés nélkül.

Kata (30.hét)
Kata007

Szia Noémi!
Az elsõ napok ...topicból pillantottam át egy kicsit, és megakadt a szemem azon, hogy Finno.-ból irsz. Mi is itt élünk (Lappeenrantában), itt született a kisfiam novemberben. Sokan emlékszenek még talán ránk a topicból, a 28. héten született Donát Helsinkiben. Én messzemenõleg elégedett vagyok az ellátással, sõt!!!!!! Persze csak utólag, eleinte én is ki voltam akadva, hogy orvos alig lát, csak 1 uh van, kivétel indokolt eset.... Ha van kedved, irjál és nyugodj meg, nagyon jó helyen fog születni a kis csöppség. Hiszen itt minden a gyerekekért vanKép

Puszi: Nyuszimano (a nevemre kattintva láthatsz képet a kis manómrólKép

Lányok! Tudtok valamit KRitáról? Sikerült elháritani a koraszülést náluk? Akkor olvastam utoljára róluk, mikor kijöhetett a kórházból, tán a 28. hét környékén. Azóta talán már meg is van a kisbaba, nem?
Hát Norciról??????Úgy eltünt mostanábanKép

Mindenkinek jó pocakosodást, és ALUDJATOK, amennyit csak birtok!
Egy volt topicos:Nyuszimanó
nyuszimano

Lányok!
Hû de termékeny volt ez a amai nap, mire a végére értem 3-szor kellett kimennem. :-)

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat! A bokámon sokat segített a fáslizás, legalább a lakásban tudok jönni-menni. Na erre, most a párom anyukája, aki tegnap érkezett, esett ágynak magas lázzal és mindenféle megfázásos panaszokkal. Sajnos nagyon szorongós és még nekem kell õt is nyugtatgatnom, meg lebeszélni arról, hogy holnap ne akarjon ablakot pucolni ilyen állapotban. Úgy szeretném már, ha véget érne a felújítás-maraton és végre nyugalom lenne körülöttem. Már csak ez a hét és vége! Most az udvarunk olyan, mint egy sártenger, mert a gyephézagos téglák közébe az esõ miatt nem tudták besöpörni rendesen a talajt.

Gitta!

Nekem egyéb okom is volt /korai vetélés/ de én az elsõ idõszakban többször jártam az orvoshoz UH-ra mint utána bármikor. Volt hogy egy héten kétszer is mentem. Már azon gondolkoztunk megérné venni egy uh-t itthonra :-). Szóval jobb ha megvizsgálnak amiatt is mi van a pocidban, meg amiatt is hogy mit gondolsz. Jobb tudni a valóságot mint mindenféléket képzelni és félni! Szóval az orvosnak az a dolga hogy foglalkozzon a problémáddal!

Noémi!

Szerintem a védõnõdnek nem ártana egy kis empátiafejlesztõ tanfolyam, és aki azt hiszi, hogy egy kérdõív kitöltése nem vált ki semmi érzelmet az maga még soha nem válaszolt csak úgy spontán ilyen kérdésekre. Szerintem jobb lenne, ha nem kötelezõ akkor nem zaklatnának egy kismamát sem ezekkel, fõleg akkor, ha nincs is értelme. Ettõl az én vércukor szintem is felmenne:-). Szerintem ne szomorkodj ezen. Én a védõnõk által elkövetett marhaságok miatt inkább dühös szoktam lenni és erõs kritikával fogadom a húzásaikat.

Elõlfekvõ méhlepényt uh-n állapítják meg, de ami az elsõ hónapokban elõl van az még "áttapadhat" a hátsó falra. Ja és attól ha elõl van még nem biztos hogy tartani kell, mert nekem pl. elõl, de nem a méhszáj fölött van, hanem középen.

Ágci!

A Brendonban is láttam ugyanolyan széket, az árra nem emlékszem pontosan, de mintha olcsóbb lett volna, mint 86.000 Ft. Hátha õk telefonon is elárulják.

Mia!

Jöttök szombaton?

"Süss fel nap! Fényes nap. Kertek alatt a kismamák megfagynak."

Bubu
bubu

Lella, Torpi
Koszonom

Sasha
Meg lehet Kép

Ugylatszik a lazat kikerultem Kép Viszont bedugult az orom....Kép
Orcseppet sem lehet hasznalni Kép Kép Kép ?
Esetleg makacs torokfajasra valamit?
Azt hiszem megbolondulok Kép....En aki egyebkent alig vagyok beteg...pont most! Kép

Na megyek sos vizzel gargalizalni....Brrrr...

Udv Melinda
Melinda

Sziasztok!

Kata!
Van még egyszeri anyasági juttatás és ha jól emlékszem akkor az öregségi nyugdij 30%-a. Nem valami sok de nem szabad az állambácsinál otthagyniKép

Melinda!
Én sem voltam sohasem beteg! csak mostanábanKép Valami olyasmit hallottam (javitsatok ki ha tévednék!!), hogy a kismamák immunrendszerének a védekezõ képessége csökken, a baba érdekében. Hogy ez hogy is van pontosan nem emlékszem, de ha valaki tud ilyesmirõl, akkor arra én is kiváncsi vagyokKép. Elõfordul mostanság hogy olyasmikre emlékszem ami meg sem történtKép
sok-sok cupppp
sasha
12+2
sasha

Melinda!

Az orrcsepp külsõleg hat, nekem is ajánlotta a házi orvos a terhesség alatt amikor megfáztam.

Bubu
bubu

Bori, koszonom KépKép

Anda, jo, hogy megosztottad velunk a tapasztalataidat Kép

Zkati - istenkem, ez a baba tudja am, hol van a legjobb helyen - egy a tuti, ki fog bujni!!!!!!! /az en lanykam is a 42.heten bujt ki, azert a te pockod remelem nem var olyan sokaig...KépKép

Andi, ugye, penteken lesz a NAGY NAP? Sok-sok sikert! /egy kicsiket irigykedhetek? KépKép

Noemi, kuldjek egy kis meleget? Kép En egy kis havat kerek, mar a 3. tel mult el hideg es ho nelkul KépKép
Lella

Fött krumpli másképp

Többen írtátok, hogy milyen jó hatása van a fött krumplinak, így el is döntöttem, hogy akkor többször fogok enni. Na, én a krumplit fözve nem-igen szerettem, míg meg nem ismertem a német "zöld-krumplikat". Hátha kedvet kap az is, aki még nem próbálta, (a fura látvány ellenére) nagyon finom! Kép
Tehát: a zöld az lehet mondjuk brokkoli, kelkáposzta, marhakáposzta Kép (bocs, így írja a szótár, eredetileg Grünkohl a neve). Megfözzük a zöldet és a krumplit. Aztán kicsit meg is lehet pirítani (én átálltam az olivaolajra, ettöl jobb a lelkiismeretem), és jól összekeverni. Botmixerrel a legegyszerübb. Pirítás nélkül is jó, de a lényeg, hogy a kis só mellett SZERECSENDIÓVAL füszerezzétek. Nekem nagyon bejött, hátha mégvalaki örül a receptnek.

Noémi!

Igazán felháborított, hogy ennyire rádtámadtak a rendelésen, nem is az a gond, hogy felhívják a figyelmedet többtucat rizikóra, hanem az, hogy azt mérhetetlenül tapintatlanul teszik. Node sebaj, úgysem fogod gyakran látni öket Kép, amikor pedig igen, akkor már a negativitások ellen felfegyverkezve, letörhetetlen jókedvvel fogsz oda belépni. KépKépKép

Súlyprobléma

Én nagyon meghíztam az utóbbi 2 évben, az eredetileg 22-25 közt ingadozó bmi értékem 28-ra mászott! Itt a társalgóban hallottam elöször arról, hogy ez veszélyeket rejthet magában a baba kihordására nézve. Ebben tényleg lenne valami? Kép Ennek ellenére teljesen egészségesnek érzem magam, csak a tükörképemmel nem vagyok megelégedve... Írtátok, hogy sok "eredetileg kövér" nem hízik már annyit. De szeretnék közéjük tartozni! Van valami tippetek, hogy ezt hogy csináljam? (Ugyanis igen hajlamos vagyok rá, hogy a legkisebb "nem-odafigyelésre" is 2-3 kilókat magamra szedjek.)

Bocs a hosszú szövegért, egy szép napot minden babának és mamának!

Csipkebogyó
8+0
csipkebogyó

Jó reggelt!

Nagy örömhírem van!
Kiscsigát az esö elöcsalta a csigaházból ma hajnalban, 0.44-kor született. Kiscsiga, azaz Luca, 3170 gmal, és 54 cm-rel jött erre a világra. Baba és mama jól vannak. Bövebben késöbb magától Csigától. Itt is nagy gratula nektek! Kép Kép Kép
Halacska 23+1
Halacska

Melinda, Sasha!

Igen van olyan, hogy a kismama immunrendszere legyengül annak érdekében, hogy a kis betolakodót véletlenül se tekintse idegennek és ne akarjon megszabadulni tõle a szervezet. Ez viszont azzal a kellemetlenséggel jár, hogy az ember lánya fogékonyabbá válhat a megbetegedésekre. Rögtön itt állhatok én ékes bizonyíték képpen. A két utóbbi babát zömmel télen vártam, és mind a kettõnél egész télen köhögtem, fújtam az orrom. A lándzsásútifû szirupot, C-vitamint már el se raktam, még ha javult is a dolog. Egyébként arcüreg gyulladásra, köhögésre van egy jó spray (orrba, szájba fújható) a neve Bioparox. Orvos édesapám ajánlotta, s mivel az elmúlt 5 évben én hol kismama vagyok, hol meg szoptatok, csak ezt használom. Recept nélkül is kapható (de azért pesze jó megbeszélni a dokival) és ez az egyetlen olyan gyógyszer amin én azt olvastam, hogy terhesség és szoptatás alatt is használható (ugyanis nem szívódik fel). Na, reklám vége.

Csipkebogyó!
Én sem vagyok egy nádszál a 180cm-em mellett a 30. héten 90 kg. (Alapon is 80 kg.) Az elsõ idõkben rettenetesen elkezdtem hízni (5 hét alatt 4,5 kg), mivel csak addíg nem voltam rosszul, amíg ennivaló volt a szájamban. Erre egy hat(!) gyermekes ismerõs a következõ alapdiétát javasolta. Bármilyen fõtt/párolt zöldség (én a különféle vegyes mirelitteket szoktam venni, esetleg amikor valamit jobban kívánok, abból keverek plusszba hozzá), ehhez keverhetõ reszelt sajt (akár füstölt is, de ha lehet akkor sovány sajt), önthetsz rá tejfölt. Keverhetsz bele bármiféle fõtt/sült húst, esetleg néha napján felvágottat, füstölt tarját, kemény tojást, túrót. Vagy fõzhetsz csirkébõl, pulykából meg a zöldségekbõl jó sûrû levest, leszûrve a leve is finom, a többi meg a kaja. Én ebbõl napi 0,5 kg körül eszek meg. Eleinte még vissza is fogytam, és azóta se szaladnak nagyon a kilók, mindenesetre kevesebbet híztam, mint az elsõ kettõvel hasonló idõben. Persze nyers zöldség, gyümölcs, tej, néha valami kis gabonaféle (barnakenyér, mûzli) azért kell. Na tessék, most tiszta éhes lettem. Megyek is a kis zöldséges dobozomért.
Bori(30+2)
Bori

Most olvastam Halacska levelét, tehát

Csiga, Luca!

Sok boldogságot, felhõtlen napokat és gondtalan szoptatást kívánok Kép!
Bori
Bori

Csiga!

Gratulálok Lucához!KépKép

Kata!

Anyasági támogatás létezik, de nem a védönöi tanácsadáshoz, hanem 4-szeri orvosi pecséthez van kötve (ennyiszer kell meglátogatnod legalább a terhesgondozást végzö orvost, koraszülés esetén 1 pecsét is elég).
(Orvosi igazolás kell a szülés után róla, mert a támogatás kifizetöinek nincs joga (személyiségi okok miatt) belenézni a terheskönyvedbe.)

Noemi!

Az elol fekvö méhlepény szerintem nem derül ki sima nögyógyászati vizsgálaton. Nálam is csak UH-n derült ki, nem okozoztt semmi panaszt. (Csináltak UH-t, vagy csak rámondták, hogy biztos az?)

Ha tényleg elöl fekvö, akkor amit korábban irtam, fogadd meg! Nem szabad emelgetni, meg azokat sem, amit irtam! Nem laikus, hanem orvos mondta!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bori!

Nagyon érdekes amit a kismama szervezetének gyengüléséröl írtál. Van benne logika. Babásság elött, igaz, hogy heti 2X 3X sportoltam de elkerült mindenféle nyavalya. Mostanában meg inkább megtalál engem is. Az nyugtat csak meg, hogy a szervezetem a bébikémet védi!

Hajrá Andyjs!

Régebben szomi voltam ha esett az esö vagy borult volt az idö, most meg ide nekem a nagy oroszlánt is kedvem van! Remélem nektek is!
Puszi mindenkinek!
Halacska 23+1
Halacska

Sziasztok!!

Most kerultem eloszor ide a topicra meg nem ismerem ki magam.Valaki irt egy huvelykuprol amia vetelest meggatolja ha jol emlekszem.Nagyon megkoszonnem a kup nevet, esetleges osszetevoit. Es hogy hogyan tud egy kup vetelest megakadajozni. Azert erdekelne mert most szeretnenk babat es a 7.heten mar volt egy vetelesem.Persze nem talaltak semmit.Amugy kulfoldon vagyok tehat a segitseget nagyon megkoszonnem. Amugy mindenkinek jo pocakosodast es egeszseget kivanok.Remelem hamarosan kozetek tartozhatom:0)
Monika
monaco

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?