Új privát üzeneted érkezett!

Mazsola,
Sajnos magánrendelésben nem tudok segíteni. Ott még nem jártam. Talán a frissebb kismamák-anyukák közül valaki...

Szani,
Egy percig se félj ettől. Azért mindig akad valaki aki be tudja adni. Szerencsére a Margitban nem csak 1-2 ember ért hozzá. Kép Tényleg ne rágódj rajta. Végül lehet, hogy olyan gyorsan mennek majd a dolgok (mint például annak idején nálam), hogy idő se lesz rá. KépKép
myra

Mucus, Odex és MyraKép

Ezer hála nektek a biztatásért és a megnyugtató szavakért EDA-témakörben!!! Most újra nyugodt kismama leszek.
Mucus, a fogadott szülésznő csak Margit Kórházas lehet? Találkoztam ott egy igazán kedves nővel, akit szívesen felfogadnék, főleg ha ez még bizonyosabbá teszi, hogy ő fel tud hívni anesztest, ha kérem. Mert az orvosom finoman arra célzott, hogy túl nagy indok nélkül azért nem szaladgálnak más osztályokról anesztesért. Hm, végülis ez a szülészeten nem nagy ügy, hogy valakinek nagy fájdalmai vannak, én viszont évekig azért nem tudtam teherbe esni, mert gyerekkorom óta (filmek hatására) rettegtem a szüléstől, és hosszú évek pszichoterápiájával oldottuk fel valamelyest ezt a gátlást, de látjátok, még mindig maradt belőle bővenKép.
Én is voltam előadáson augusztusban, amit a Pálffy tartott, és ott olyan biztatóan beszélt az EDÁ-ról, szinte rábeszélt bennünket. Én meg olyan boldog voltam, hogy lám, nem csak a majrésok kérik, hanem ma már ez természetes dolog, sőt, kínálják, hogy "fogadd el". Utána nagy pofon volt, hogy azért mégsem biztos...
Ha EDÁ-t kapok és ott pihizek, mi dolga van a fogadott szülésznőnek? Azért ottmarad velem? Mi a különbség a fogadott és nem fogadott között: ha nem fogadok fel szülésznőt, otthagynak egyedül? (A férjem nem nagyon jön be, ő nálunk a főmajrésKép.)
Myra, megírod, milyen egy könnyű szülés? Van köze a széles csípőhöz? (Nekem az van..)
szani

Szani
Fogadott szülésznő csak Margitos lehet... Itt eléggé vegyesek a tapasztalatok, van akinek volt van akinek nem volt. Mindenki elégedett, és jó tapasztalatokat szerzett,az is akinek nem volt. Bár én meg mondom őszintén, hogy amikor mentem szülni, akkor éppen egy fiatal és elég mufurc szülésznő volt ügyeletben, és amint mondtam, hogy jön majd az enyém- akit akkor már felhívtam-nem is foglalkozott semmivel. De az is lehet, hogy csak fáradt volt.... Igen! Itt az EDA eléggé rutin szerűen megy és ahogy mondod is, szinte mindíg fel ajánlják az embernek. Így mindenkinek könnyebb, talán ezért is. Ha kapod az EDA-t attól függetlenül a szülésznőnek is van dolga, sőt szinte csak neki van, mert a doki leginkább már csak a vége felé van bent. Egyébként a szülésznő csinálja az elejétől a dolgokat. Beöntés, borotválás, méhszáj vizsgálata stb... Hogy ottmarad e Veled? Ez is elégg változó lehet! Ha fogadott, és éppen Õ van beosztva akkor sajnos nem a Te ágyad mellett fog csak álldogálni, el kell látnia a többi szülőnőt is. Az szerencse, ha otthonról hívod be, mert akkor csak Te vagy neki. Ezt nem lehet előre tudni!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok
Myra: Egyébként hozzá jársz?
mazsola26

MucusKép
Köszi, most már minden teljesen úgy áll visza a helyére, mint ahogy eredetileg gondoltam a szülést.
Hogyan jutunk közelebbi kapcsolatba a szülésznőkkel, amikor egy panaszmentes terhesség esetén nem is találkozunk velük? Te mi alapján választottál? (Kit?) Szép élményeid voltak a szülésnél? A kitolásnál visszaadnak egy kis fájdalmat, hogy érezd? Az mennyire fáj? (Esetleg az orvosod SZL?)
Remélem nem zaklatlak túlságosan, csakhát.. tudod... Bizonyára megértesz, hiszen te is voltál egykor első szülő kismamaKép. Köszi!!!
Mikor szültél? Babád mennyi idős? Hogy vagytok?

Szani
30+5
szani

Szani!
igen Õ a dokim:-) Írj a bebi5@freemail.hu-ra, írok mindenről..

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Szani,
Jó volt gyorsan szülni. Kép Azt nem mondom, hogy kevésbé fáj, de észbe kapni sincs ideje az embernek és már meg is van a baba. Én szerencsés módon kihagytam a vajúdás elejét és közepét, így az itthon jelentkező első fájástól számítva 2 óra múlva már meg is volt a lányom. Ha a szülésznőm Tódor Évi nem mondja, hogy menjünk be, talán még mindig itthon várnám a rendszeres sűsű fájásokat. Kép
Nem tudom mennyire játszott közre, de nagyon széles csípőm van, és talán ezért volt helye a babónak, mert végig lent hordtam a hasamat, és a feje is nagyon mélyen volt. Emelett szedtem a Caulophyllum D12 homeós bogyót, és ittam a málnalevélteát. Mindkettő a gyors tágulást segíti elő. Nem tudom, ezek mennyire segítettek, mindenesetre 2 újjnyiról 1 óra alatt tágultam ki teljesen. Lehet, hogy ez alkati kérdés is, ezt már soha nem fogom megtudni.
Ha tényleg idegeskedős vagy, akkor szerintem érdemes szülésznőt választani. Engem nagyon megnyugtatott, hogy tudtam ki lesz velem, és őt is bármikor felhívhatom. Évit csak ajánlani tudom neked. Kép
Szerintem érdemes több szülőszoba látogatásra bemenned, mert mindig az tartja aki éppen ügyeletes, ott megismerheted a szemléletmódját, stílusát.
Mucushoz intézett kérdésedre én is adnék egy választ: érzéstelenítő nélkül szülve se fáj már a kitolás úgy mint a tágulási szakasz, inkább nagyon feszít ahogy a baba feje nyom szét mindent. De akkor már ugyse erre koncentrálsz. Kép

Mazsola,
Igen hozzá járok.
myra

Myra
Mikor szültél nála? Én 2004 jan-ban akkor meg voltam vele elégedve. Õ volt a választott dokim de nem kellett bejönnie mert pont az ügyeleti idejében szültem. Most várjuk a második babát és nem tudom hova menjek mert régen nem volt magánrendelése. Ha most is a kórházba járnék akkor is lenne-e választott orvosom vagy csak akkor ha a magánrendelésre járok. (Más orvosról már halottam ilyet). Ezért érdeklödök a magánrendelése felöl hogy kb mennyibe kerül.
Köszi
mazsola26

Mazsola,
Én 2004 decemberében szültem nála. Nálam be kellett jönnie Karácsony másnapján, vasárnap,
késő este, ha jól tudom vidékről, méghozzá nagyon gyorsan, de odaért. Kép
Egy barátnőm most volt a magánrendelésén. A Szépvölgyi út 39. fsz. 4 szám alatt, (a Daubner cukrászdával szemben) a MultiMedicalCenterben van. Szerdán 16.00-19.00-ig Tel.: 346-0460 Árat nem tudom mennyire etikus fórumra írni, adjál inkább mail címet.
Azt pedig, hogy hogyan vállal el csak vele tudod megbeszélni. Nem minden orvos ragaszkodik a kizárólag magánrendelésre járó kismamákhoz. Szerintem ha meg voltál vele elégedve, és bízol benne, menjél el egyszer hozzá és ha akkor azt mondja csak magánrendeléssel vállal el, még mindig kereshetsz mást.
myra

Ez gyors volt, köszi. Bízom benne ezért szerteném a 2. babát is nála megszülniKép Nem igazán szeretnék másik orvost csak igyekszem tájékozodni a magánrendelés felől is. A címem fenyezo@freemail.hu Várom válaszodKép
mazsola26

Lányok,
köszönöm a rengeteg tanácsot és bíztatást.

Katica,
hogy bírod? Én eléggé rosszul. Egész nap aludnék. Kelek 10 körül, ebéd után alszom 3-4 órát és este 10-kor már alszom... Remélem csütörtökön találkozunk.

Myra,
olyan jó olvasni, még ha nem a teljes szülés történetet még egyszer :-)

Otyka, Szilpa
mi van veletek?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Tegnap kicsit feldühített, hogy többszöri próbálkozásra is elvesztek a hozzászólásaim, azért hallgattam kicsit.

Odex, voltunk előadáson, bár pár percet késtünk. Az ablak alatt ültem a párommal. Valahogy ez az előadás nem fogott meg annyira. Csak azt fogadtuk meg, hogy nem akarunk a 38. hét előtt szülni, nehogy koraszülött legyen.
Én sem tudtalak egyértelműen beazonosítani. Volt egy barna pullóveres magas lány, aki hasonlított szerintem a képedre, de nem voltam bizti benne. Te hol ültél?

Zseppy, sajna én is nagyon fáradt vagyok, és a fejem is szinte folyamatosan fáj. Ma sokat dolgoztam a munkahelyemen, mert heti 1-szer még be kell mennem. Azt hittem soha nem érek haza. Fél órát feküdtem, mire lett energiám 1 pohár vizet meginni. Elég nehéz beletörődni, hogy az ember ennyire gyenge. Az alvás sem egyszerű, mert sokat forognék, de már alíg bírok fekve megfordulni, utána meg legalább 2-3 perc, mire kényelmesen elhelyezkedem. Szóval már jó lenne egy hónappal előbbre lenni Kép

Kati 35+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Zseppy!
Köszönöm kérdésed, én jól vagyok. Meg a kicsifiam is. Egyre aktívabb. Tegnap egész nap izgett-mozgott. Bent a munkahelyen néha úgy éreztem, mintha egyszerre 10-12 helyen rugdosna. Nagy bulit csinált :-)) Persze mára a nagy buli után kifáradt Kép Ma "lájtosabb" volt.
Remélem, te már jobban vagy.

Ezekre a szülésfelkészítőkre mikortól ajánlott járni???
És van olyan, h egy doki jobban össze van szokva egy szülésznővel? Mert akkor érdemesebb azzal próbálkozni nem? Vagy az mindegy? Nekem a védőnőm azt mondta, h a Margitban csak jót hallott az összes szülésznőről, így nincs értelme fogadni. De én nyugodtabb lennék, ha fogadhatnék, és tudnám, h valaki biztos velem fog foglalkozni, és nekem fog segíteni. Apa nálunk is fél a szüléstől, így nem fog bejönni.

Én is azt vettem észre, h hamarabb fáradok. Nem korai ez még? És nem bírom a lépcsőzést. Ma is fel kellett mennem a Margit hídnál a hévtől (nem a mozgólépcsős oldalon, hanem a Békás-felé közlekedős oldalon), meg utána még feljebb a hídra lépcsőn, és a tetejére már alig bírtam fel menni, úgy fújtattam, mint egy bika.

Szilpa
21+5

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Mazsola,
Mail ment. Kép
myra

Hello!
CSak próbálom, hogy megy-e az üzenet...

Aisa és Hajni
odex

Úgy néz ki működik...délután írtam egy litániát, és nem töltötte fel....

Kati!
Akkor jól elkerültük egymást! Én is kiszúrtam egy lányt, de ezek szerint nem te voltál. Én egy csíkos felsőben voltam, és egy világos kabát volt rajtam. A bejárathoz képest, rögtön balra középtájt ültem az asztalnál. No,mindegy talán majd jövő héten.Egyébként ez az előadás most szerintem is nagyon gyenge volt. Nem volt sok új info se, meg olyan egyhangú volt egy kicsit.

Szilpa!
Én most voltam harmadjára az előadáson. Szerintem bőven elég a 30. hét környékén elkezdeni, nagyrészt úgyis a szülésről van szó, ami szerintem inkább az utolsó hetekben kezdi el érdekelni igazán az embert. De járnak kisebb pocakosok is, én mindenesetre nem bántam meg, hogy most kezdtem el járni csak!

Odex
32+6

Aisa és Hajni
odex

Szilpa,
Én is voltam egy szülésfelkészítőn, de nagyon sok értelme nem volt, csak egy jó buli, mert nem egyedül mentem. Kép Szerintem ráérsz nyugodtam elmenni később. Az elmondottaknak a felét már elfelejtettem, mondjuk nem is nagyon vonatkozik rám, lévén császárral fogok szűlni. Kép

Zseppy,
Én most nagyon aktív vagyok, bár ma fel kellett vennem egy feszelős pólót, s mire magamra küzdöttem hullafáradt lettem Kép Pihentem is vagy öt percig Kép
Bár lehet, h csak a 14-15 fokos lakás miatt vagyok mozgékony Kép Különben megfagynék. Kép

Viszont képzeljétek két nap után erőt vettem magamon, s fel mertem hívni a doki bácsimat is, mert elkezdtett zsibbadni, görcsölni a lábim, s mától szedem a magne b6-ot is. Az elmúlt három napban már féltem lefeküdni, mert a fél éjszakát ébren töltöttem. Kép

Ti hogy viselitek ezt a vacak időt? Fűtötök már?

pussz
20+1

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka

Sziasztok!

Odex, Otyka!
Köszi a választ. Csak azért kérdeztem, mert a védőnőm azt ajánlotta, h már októberben menjek el ezekre, mert késbb nagy pocakkal a hóban-fagyban nem lesz túl kellemes mászkálni. Így is kell majd bőven menni az utolsó hetekben a sok vizsgálat miatt. Hát nem tudom. Én nov. végéig dolgozni szeretnék. Utána tudok menni ilyenekre. Nem tudom, h nem lesz-e késő.

Otyka!
Én csak reggel fázom kicsit, amikor elindulok a melóba. Egyébként nekem nincs "hidegem". Az esőtől viszont elég vacak a kedvem. Mi nem fűtünk, mert távfűtéses lakásban lakom, és még nem indították be. De annyira nem is hiányzik. Te fagysz?

Szilpa
21+6

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Sziasztok

Tegnap nekem sem seikerült írnom. Mostanában sokat rendetlenkedik a szerver.

Odex, tényleg jól elbambultunk ezek szerint. Sebaj majd hétfőn jobb taktikát választunk :o)

Szilpa, én júliusban voltam két előadáson és most járok a másik kettőre. Nekem jobb volt így, mert nem foglalta le egy hónapig minden hétfőmet. Szerintem, ha van kedved és időd menjél el egyre, aztán majd meglátod. De akkor sem történik nagy baj, ha csak a végén mész.

Engem egy dolog döbbentett meg hétfőn, hogy most még több a kismama, mint nyáron. Mi lenne, ha még kellő mennyiségű nő vállalna gyereket? Szerintem új kórházakat nyithatnának.

Otyka, hétfőn és kedden estére befűtöttünk, rettenetesen fáztam, aztán a biztonság kedvéért rábeszéltem a páromat. Most már jobb idő van, így nincs szükség rá szerencsére.

Otyka, én a kezdetektől szedem a Magne B6-ot, de ettől még minden éjjel zsibbadok és görcsöl nekem is a lábam és a kezem is. Szerintem ez részben az oldalfekvés következménye is. Mindenesetre próbálj meg lefekvés előtt egy kicsit lábat nyújtani, az késlelteti az éjszakai programot Kép
A kismamakönyvben azt olvastam, hogy ez normális, a hormonális változásnak köszönhető dolog.

Ma megyek ctg-re és dokibácsihoz, majd utána jelentkezem :o)

Kati 35+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Helló.
Tegnap én sem tudtam írni.

Otyka
Nekem már napközben is zsabbad a kezem meg a lábam. Elejétől szedek Magne B6-ot...Szóval azért néha kétségbeesem, amikor pl. szállok ki a kocsiból és el van teljesen zsibbadva az egyik karom...Mi lesz később? Nagy fiamnál csak a végén volt ez, és nagyon rossz volt arra kelni, hogy a vádlim be van állva.

Szilpa,
el kezdtem telefonálni aquafitness ügyben. Ma felhívom a Komjádit, mert már Budafokot mondtak mint helyszín

Katica,
Remélem találkozunk!

Tegnap voltam suliban. Azért a 2x1,5 óra folyamatos ülés már megvisel. A végén ügy lihegtem, mintha futottam volna 1 órát.

Zseppy (20+5)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat a Margit Kórház szülészetével kapcsolatban és nekem is lenne egy-két gondolatom. Júliusban szültem ikerfiúkat.
A Szülészet tökéletes, de mire örülnél az új jövevénynek, meggyűlik a bajod az újszülött osztályon dolgozó csecsemősökkel. Akit érdekel vagy hasonló problémákkal küzdött várom válaszát.
moncsi4

MucusKép,

írok mailt!!

MyraKép,
Nagyon köszi a segítőkészségedet, remélem nekem is hasonló kellemes szülésben lesz részem. Az én csípőm is elég széles, a csontok kívül szélesek, remélem, belül isKép. A málnalevélteát a 34. héttől tervezem inni, a homeós szerről még nem hallottam, úgyhogy megyek a patikába és veszek. Azt hányadik héttől javaslod szedni?
szani

Moncsi4Kép
írnál a csecsemőrészlegről? Vagy inkább csak privátban e-mailen? Pedig van aki dicsérte őket. Mi volt az a rossz tapasztalat?
szani

Otyka!
A mostani hétfői előadással meg pláne nem veszítettél semmit! Kép De azért jó lett volna, ha ott vagy! Kép
A Magne B6-tól jobb lett a zsibbadás???
Mi is befűtöttünk már hétfőn meg kedden, mert nagyon hideg volt. Te meg vigyázz nehogy megfázz a hideg lakásban! Kép Napközben átjöhetsz hozzánk, itt jó meleg van! Kép

Az éjszakák nekem is kezdenek elég zűrösek lenni, minden megforduláskor felébredek, és amikor felkelek pisilni, olyan érzés van a talpamban, mintha tűkön lépkednék... Kezd gyötörni néha a légszomj is (ülő helyzetben), és a bordáim is nyomásnak vannak kitéve! Kép Egyébként minden oké! Kép Kép De mindezek ellenére élvezem a terhességet...de tényleg...

Moncsi! Engem is érdekelne a dolog, hátha tanulok belőle, és egy-két konfliktust el tudok majd kerülni.

Szilpa! Nem lesz késő, ha csak novemberben kezded az előadásokat! Hidd el! Kép

Odex
33

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

10. hetes vagyok a harmadik babámmal, első kettőt is a Margitban szültem.
Kicsit elkeserített az orvosom, hogy megkavarták a terhesgondozást, és vérvételre pl. a körzetembe kell menni családi orvosi beutalóval. UH-ra viszont a Margitba. Na és az AFP, meg a terheléses cukor?
Biztos már volt erről itt szó, de nincs időm keresgélni, akinek van érkezése, röviden leírná, hogyan változtak a dolgok?

Előre is köszi!

Éva
evaanya

Sziasztok!!

Zseppy!
Köszi. Nekem munka mellett annyira nincs időm ilyeneket intézni.

Moncsi!
A csecsemőosztályos tapasztalat engem is érdekelne.

Evaanya!
Vérvételt már tudod, AFP és terheléses cukor: Margit krh. terhesgondozó. UH a dokidtól függ. Ha magánrendelésére mész, akkor ott (hallottam már pár embertől), ha kórházas rendelésére, akkor a kórházban. Nekem ez utóbbi van. Igazából nem tudom, mi változott, mert én meg a régi rendszert nem ismerem.

Ma is hogy jártam?

Mentem terhesgondozásra ahogy illik. Bemegyek a jobb oldali ajtón (ahol súlyt, vérnyomást szoktak mérni, meg pisi-nézés van). Belenéz az asszisztens a kiskönyvembe, és kérdezi, h miért nem voltam mostanában védőnőnél. Nekem a védőnő két hete itt volt családlátogatáson, és ő mondta, h ha kérdezik, mondjam csak meg nyugodtan, h itt volt, és ezért nincs bepecsételve. Én meg halálos nyugalommal mondtam is, erre úgy leba*tak, hogy akkor miért nem hozza magával a védőnő a vérnyomásmérőjét, meg a műszereit. Mert nekik nem az a dolguk, hogy engem méregessenek. Egy darabig mondta a magáét, utána rájött, h nem én tehetek róla, és akkor mondta,hogy ezt a védőnőnek tudnia kéne, és nem nekem kell ezt tudnom, mint kismamának. De addigra én teljesen megszeppenve álltam, mintha én lennék a lúdas. Hát nem esett jól. Siettem kifelé ezerrel. Irány a szülőszoba, merthogy a doktornőm most ott fogadja fent az embereket. Oké. Ülünk már ott 1 órája, sehol a dokim. Egy anyuka megkérte az egyik szülésznőt, h telefonáljon már utána, h hogyan áll, mikor tud jönni. Kiderült, h nem is a szűlőszobán van, hanem a nőgyógyászati nagyműtőben és még minimum 1 órát tart a műtét, ha nem többet. Na, szedtük a sátorfánkat, és irány haza. Majd a jövő héten újra próbálkozunk. Csak hát ezt mondhatták volna, h nagyműtét van, ha nem akarunk 2-3 órát várni, menjünk haza. Na, mindegy. Tehát sikeres volt a mai napom. :-(

Szilpa
22!!!!!!

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Sziasztok

Zseppy, voltál tegnap orvosnál? Én kerestelek, de nem volt egyetlen gyerekes kismama sem. Ült mellettem egy ideig keki színű fölsőben egy kismama, aki mintha hasonlított volna rád, de nem mertem leszólítani.

Zsibbadásilag ma reggelre produkáltam a legszebbet. A bal karom úgy elzsibbadt és kicsit be is dagadt, hogy még mindig nem bírom ökölbe szorítani a kezemet. Éjszaka én is billegek pár lépést, mire rendesen rá tudok állni a lábamra. Remélem a szüléssel ezek a gondok megszűnnek.

Moncsi, a csecsemősök engem is érdekelnének. Emilem a nevem alatt.

Evaanya, a margit honlapján van új gondozási terv, ha részletesen akarsz tájékozódni:
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php

Szilpa, még júniusban egyszer engem is rendberaktak lelkileg a terhesgondozóban. Volt is 140-es vérnyomásom. Most már tudod, hogy jobb ha a saját védőnődhöz mész.
Sajna én is ültem már többször órákat, mire valaki megmondta, hogy szülni/műtétre ment a dokim. Én tuti írnék ilyenkor egy papírt a rendelő ajtajára.

Tegnap a ctg jól sikerült. Csak a babókám mozgott nagyokat, pedig még viszonylag nyugodt volt Kép
Doki szerint ekkora mozgások beindíthatják a szülést, én megnyugtattam, hogy már egy hónapja ekkorákat mozog, ez nem rendkívüli.
Úgy néz ki a növekedésben visszafogta magát, már csak kicsivel több, mint 100g-ot hízott egy hét alatt. Lehet, hogy a végén még átlagos súlyúak leszünk :o)

Kati 35+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Köszi Szilpa, köszi Kati!
evaanya

Odex
Elméletileg mehetünk még előadásra, csak meg kell beszélnem a párommal, mert Õ jár a kocsival, (pedig neki is van) Kép, s külön kérvényt kell benyújtani.

Kicsit kezd már elegem lenni belőle, az állandó aggódásaival. Eleinte pont az volt a bajom, h nem is érdekli, most meg... Kép

Odex
Nekem elmúlt a lábzsibbadás a magneb-től. De nem tudom annyira zsibbadt-e mint neked, mert én nem keltem fel. Kép De azt tudom, h éjszakánként nem tudtam aludni tőle. Most meg végig alszom reggelig. Még a kedvem is jobb Kép Ja és rémálmaim sincsenek már.

Szilpa
Velem kedvesek voltak a terhesgondozóba, egyszer akarták leharapni a fejem, mikor az az ominózus cukor feloldást csináltam otthon Kép de azt is teljesen normális hangon tették. Kép

Két hét múlva lesz fűtésünk, feltéve, ha a párom megcsinálja, s akkor itt is jó meleg lesz Kép Be is fűtök vagy 25 fokra. De várom már Kép

Zseppy
Én Elevit mellett szedem a magneb6-ot (2x1), de a doki bácsink azt mondta, h valószinüleg még ezt a dózist is emelni fogjuk, csak húzzam ki jövőhét csütörtökig, mert akkor személyesen is megbeszéljük.

pussz
20+3

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka

Sziasztok!
Szilpa ki az orvosod?
mazsola26

Sziasztok!

Zkatica!
De hát én a saját védőnőmmel beszéltem, illetve ő volt kint nálunk. Ez az új rendszer! Senki nem tudja pontosan, h mit is csináljon, csak a másikra mutogat. És ki szív? Hát a postás, azaz a kismama. De legyél nyugodt, és legyen szép terhességed!!!!
Örülök, h rendben vannak az eredményeid. Ja, és hogy "emberi" súlyúak lesztek.
Erről a kórház honlapról még én se tudtam. Erre nem vagyok büszke így 5 hónaposan. :-))) De jó, majd én is megnézem.

Mazsola26!
Dr. Magenheim Rita. Miért? Neked? És hányadik héten vagy?

Szilpa
22+1

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Nekem remélem dr Szigethy Adrienn lesz. Most még csak 6+2 vagyokKép Nem tudjátok véletlenül hogy a kórházi nőgyógyászati rendelés hol van?
mazsola26

Kedves Szani, Odex, Szilpa, Zkatica!
Megpróbálom röviden leírni történetünket. Sajnos miután a 34.héten indult meg a szülés, ikerfiaim koraszülöttek lettek és az intenzív osztályra kerültünk. Az intenzívről csak jót tudok mondani, de emiatt senkinek nem kívánom, hogy ide kerüljön. Maximálisan kedvesek, megértőek, rugalmasak a nővérek, kiemelném Edit nővért, aki egyszerűen fantasztikus. A gyerekekkel figyelmes és gondoskodó, az édesanyákat pedig maximálisan megnyugtatja, bármilyen probléma vagy aggodalom merül fel. Aki ne adj isten oda kerülne, biztos megismeri, mert hosszú fekete haja szembetűnő. 5 nap után átkerültünk az újszülött osztályra, hála istennek, ahol három napot töltöttünk. De milyen három napot....
Ott kezdődött, hogy az intenzíven az anyatejet a hűtőben tárolhattuk és minden etetésnél-akinek volt teje-melegítetettük és adtuk a babáknak 3 óránként. Az újszülött osztályon -még jó, hogy megtudtam- hajnali fél háromkor az ANYAGTEJES HÛTÕBÕL kiöntötték az összes sterilizált üvegben tárolt, névvel és fejési időponttal ellátott tejet. Megkérdeztem, hogy ezt miért csinálják, mikor az anyatej 24 órát tárolható és az intenzív osztályon sem borogatták a csapba a drága anyatejet. Közölték, hogy itt ez a szokás!!!!!! Ezután mindig az éjszakás nővéreket külön meg kellett kérni, hogy az ikreknek az anyatejét ne öntsék ki, mert nem tudtam őket szoptatni és csak a lefejt anyatej volt nekik. Ha kiborítják mit adok nekik, tápszert vagy cukros vizet? Már beloptam magam a szívükbe.
Ezután rendszeres látogatója voltam az újszülött osztálynak, mert az ott tárolt tejet ott is melegítettem és a tejet is ott tudtam fejni a kórházi fejőgépen. Nem arattam nagy sikert, hogy állandóan (3 óránként) bejárkáltam.
Odex!
A konfliktusokat én sem kerestem, de rendszeresn belém kötöttek, például azzal, hogy a mikró ajtaját, amiben a tejet lehet melegíteni ne csapkodjam, sőt volt olyan kedves a nővér, hogy odajött és megmutatta, hogy hogy is kell becsukni !?
Az ikreket a a rózsaszín kiskocsiba tologattam, -mindenki ebben fogja- és egyesével hoztam ki őket például a füdetés után (merthogy velem voltak a baba-mama szobában mind a 3 nap)amikor szóltak, hogy össze is lehet akasztani a két kocsit és így egyszerre tudom őket visszavinni a szobába és nem utolsósorban nem járkálok be kétszer. Ezért nagyon hálás voltam, de jött a másik nővér aki közölte, hogy nem fér el tőlem, (ugy néztünk ki,mint egy limuzin)miért nem külön tolom őket!? Volt, hogy éjszaka is kimentem fejni a tejet, akkor a kedves nővér megkérdezte, hogy miért pont most fejek? Szándékosan nem válaszoltam, mert a fárattság teljesen legyngített, meg egyébként sem volt hangulatom erre a kérdésre válaszolni. Miért? CSAK! De a nővérke nem hagyta annyiban, megkérdezte újra. Erre már reagálnom kellett-megkérdeztem, hogy miért kérdezi, talán zavarok? Közölte, hogy nem. Na ennyiben maradtunk. Legközelebb bejött a nővér a szobánkba, ahol a babákkal voltunk (nálunk volt hősugárzó a szobában, szerencsére, mert azokban a napokban nagyon lehült a levegő és az eső is esett) majd nagyon kedvesen felkapcsolta a hősugárzót hogy ne fázzunk meg a babákkal együtt. (hideg volt a kis kezük is) ezután egy másik nővérke miután belépett hangos megjegyzések mellett lekapcsolata a hősugárzót, azzal, hogy itt nagyon meleg van és ez nem jó a babáknak!? Néztünk egymásra a többiekkel és már csak nevettünk az egészen.
Volt olyan anyuka, aki bement az újszülött osztályra, hogy lefejje a tejet, mert be volt durranva a melle. Közölte a csecsemős nővér, hogy nem kell azt fejőgéppel fejni, menjen vissza a szobába és próbálgassa kézzel kifejni!!??
Van egy barátnőm, aki egy hete szült, na Õ is tudna mesélni. Az Õ poénjait nem lövöm le, majd megkérem, hogy ha van egy kis szusszanásnyi ideje, akkor írja le.
Most ennyi jutott eszembe hirtelen, de majd még írok.
Az igazság az, hogy ezek tulajdonképpen nem nagy dolgok, de ott bent, abban a lelki állapotban , fáradtan, aggódva a gyermekedért teljesen másképp éli meg az ember, kiszolgáltatva a nővérkék pillanatnyi hangulatának.
moncsi4

Sziasztok!

Mazsola23!
A kórházban a nőgyógyászati rendelő a 2. emeleten van. A bal oldali folyosóra kell bemenni, és ott jobbra a 3. (asszem) ajtó. Ki van rá írva, h vizsgáló, és van bent egy pici váróterem. A folyosón az első 2 ajtó az ultrahang, de nem is tudom, h van-e más ajtó is, vagy rögtön a vizsgáló jön??? Nézd meg! De azt nem tudom, h a te leendő doktornőd mikor rendel.

Moncsi4!
Sajnálom, h ilyen kellemetlen helyzetekben volt részed. De örüljünk annak, h a pici bébik rendben vannak.
Ezek igenis nagy dolgok, mert az életed egyik legfőbb állomásának kezdeti lépései, és igenis segíteniük kellene abban, h ezt zökkenőmentesen éld meg.

Szilpa
22+1

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Köszi azt már kiderítettem csüt. 3-6ig. Tehát akkor az uh vizsgálok után van?? Az sztk rendelésre is kell kéni időpontot vagy várakozós sorrend van?? Régen mikor a terhesgondozóval volt egy épületben a kórház melett volt időpont.
mazsola26

Mazsola!

Igen, az ultrahang vizsgálók vannak rögtön elől, utána van a nőgyógyászati vizsgáló. Időpontot is lehet előre kérni, de akkor is fogad, ha odamész és kivárod a sorodat. Legalábbis az én dokimnál így van. Szerintem mindegyiknél így lehet.

Szilpa
22+1

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Szilpa,
Egy gyors kérdés.Hugicám jövő héten megy Magenheim doktornőhöz. Ha van időpont mennyit kell várni még? Egyáltalán kell várni? Még nem volt nála. Korábban írtam, hogy másnál szült (nem Margit) és nagyot csalódott a dokijában ezért váltott...

Zkatica,
keki felső...:-) Én voltam. Családom később ért oda. Szerintem akkor, amikor Te mentél el. Engem rögötn be is hívtak... Örülök, hogy minden rendben van! Én végre tegnap felkértem (biztos ami biztos) a szülésre is. Szegény úgy nézett rám, mintha nem értené mit is kérdezek... Én legközelebb okt.13-án megyek. Szerintem addigra nem lesztek egyben:-) Finoman megjegyezte, hogy járjak méreckedni mielőtt megyek hozzá. De akkor kihez? Az itteni védőnő eléggé laza. Ha meg így megyek a kórházba leharapják a fejem...

Otyka,
Nekem Elevit+ 3x1 Magne B6. Ja, és tegnap persze elfelejtettem mondani a zsibbadást.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy!
Én egyszer mentem csak hozzá időpontra.Akkor kb. 5 percet vártam, amíg befejezte azt, aki épp bent volt. De ha nem időpontra mentem, akkor is max 20 perc volt a leghosszabb várakozás.

Szilpa
22+1

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Moncsi!
Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! Remélem, nem kerülök majd hasonló helyzetbe, alap esetben nekem elég magas a tűrőképességem, de ki tudja szülés utáni lelkiállapotban milyen leszek.

Szép hétvégét mindenkinek!
Odex
33+2

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok,

nagyon ritkán jövök ebbe a topikba, lévén már nem vagyok terhes, de talán a sors keze van benne, most benéztem.
Látom, hogy felmerült a csecsemôsök viselkedése. Ha kiváncsiak vagytok az én történetemre, olvassátok el a babás topikban, az archivból 06.03-án, pénteken a hozzászólásomat 22.14-kor.

Arra viszont én lennék kiváncsi, hogy kinek van/volt jó tapasztalata...

Laga
laga

Moncsi, Laga,

köszönjük a részletes leírásokat! Reméljük, hogy nem éppen ezeket a nővéreket sikerül kifogni. Előítélettel nem szeretnék szülni menni, nehogy a szemem állásából kihozzam a csecsemősnővérekből a bennük szunnyadó sárkányt. Tehát úgy megyek oda, hogy emberileg csupa jót feltételezek róluk. Persze azért nem árt tudni, hogy ha úgy érzem, nem megfelelő a bánásmód, akkor nem csupán az én radarom hiperfunkcionál..

Remélem, azóta már kihervétetek ezt a sokkot. Ebben a dologban az is gond, hogy ha a szülészettel elégedett voltál, akkor a következő szülésednél kész "kognitív disszonanciába" esel, hogy akkor most vállald-e be újra a Margitot ilyen csecsemős bánásmód mellett.

Üdv: Szani (31+3)
szani

Sziasztok

Én csak 1 MagneB6-ot szedek, mert nem lehet a vas mellett közel bevenni, mert gátolja annak felszívódását. Lehet, hogy ez kevés. Mindegy, ezt a pár hetet kibírom.

MOncsi és Laga, köszi a beszámolót. Kicsit meglepő, hogy újszülöttekkel foglalkozó nővérek, hogyan tudnak ennyire kritikán aluliak lenni.
Egyébként is, egyáltalán nem biztos, hogy aki magán szobába megy, az gazdag, lehet hogy évek óta erre gyűjt. Ostoba előítéletek.

Zseppy, most már legalább tudom, hogy ki vagy :o)
A védőnőket kell rávenni a súly és vérnyomás mérésre. Én még azt sem vettem észre, hogy a dokink megnézi, amit a védőnő beírt Kép

Odex, holnap talizunk előadáson?

Kati 36

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati!
Napi rendszerességgel szeded még a MagneB6-ot?? CSak azért kérdem, mert nekem a dokim azt mondta, hogy az utolsó 4-6 hétben már nem ajánlatos szedni...
Remélem, holnap már egymásra ismerünk! Kép

Odex
33+3

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok,

Szani,
két gyerekem van, mindkettô a Margitban született, ugyanannál az orvosnál és szülésznônél. Mindkettôjükkel maximálisan elégedett voltam és ha bevállalnánk még egy gyereket (minimális az esély), akkor gondolkodás nélkül újra ezekhez az emberekhez fordulnék.
De a 2. gyerekem születése után annyira megzakkantam a csecsemôsök viselkedésén, hogy azon gondolkodtam, hogy ha még egyszer szülnék, lehet hogy messzire elkerülném a Margitot miattuk.

Anélkül hogy bárkit is bujtogatnék, halkan megjegyzem, hogy létezik olyan, hogy a saját felelôsségedre elhagyod a kórházat a babával együtt, akár a szülés napján is. Tudom ez anyagilag egy piszkosul nagy áldozat a kórház részérôl, de egyszeru˝en nem tudom elhinni, hogy a kórház vezetôsége nem képes rendet tenni a csecsemôs részlegen. Ez azért is különösen hihetetlen, mert ez a kórház jelenleg azért küzd, hogy ne tegyék lehetetlenné a mu˝ködését, mivel sajna az a hosszútávú cél, hogy bezárják.

Jó lenne, ha valaki venné a fáradságot és utánajárna ennek a hitvány viselkedésnek (tisztelet a kivételnek) azért, hogy legalább a páciensek ne pártoljanak el a kórháztól. Mert ha ôk elmennek máshová, akkor semmi sem menti meg a kórházat a bezárástól...

Laga
laga

Szani,
Bemásolom ide amit én a homeós szerekből szedtem:
- Caulophyllum D12 36. héttől másnaponta 1x5 (gyorsabb, könnyebb méhszájtágulás)
- Arnica Montana CH15 Szülés indulásakor 1x5, tolófájás indulásakor 1x5, szülés után 1x5, és további 5 napig 1x5. Nálam a gyors szülés miatt a további 5 nap maradt csak (Vérzés, fájdalomcsillapításra)
- Hypericum Perforatum CH15 Szülés után két hétig napi 1x5. Na ezt én szintén csak 5 napig szedtem, mert már nem volt semmi bajom, a varratszedésnél is csodálkoztak mennyire visszament a méhem. (Izomlazításra, gyors méhvisszahúzódásra, idegszövet regenerálására.)
- Urtica Urens D6 3-4 napig 2x5 (tejserkentésre)
- Alfalfa D6 20 perccel szoptatás előtt, mert azonnal hat (tejserkentésre)
A málnalevélteát én a 34. héttől ittam. A 36.-ig napi fél litert (1 teáskanál málnalevél), utána napi 1 litert (1 evőkanál málnalevél).

Mazsola,
Szerintem érdemes időpont miatt felhívni a kórházat, mert a barátnőmnek is csak 1 hónappal késöbbre tudtak volna adni. Ráadásul valamikor mostanában volt/van szabadságon a doktornő.

Öszintén megmondom én még nem találkoztam senkivel aki meg lett volna elégedve a csecsemősökkel (tisztelet annak az 1-1 kivételnek). Az orvosokat, szülésznőket pedig senki nem szídja. Azért ez elgondolkodtató, nem?

Az előadásokhoz annyit fűznék hozzá, hogy nekünk "annak idején" az volt a tapasztalatunk, hogy még ugyanarra az előadásra is érdemes többször elmenni, mert ha más tartja, más hangzik el. Annak aki fél, kérdései, kétségei vanak, javaslom a szülésznő tartotta előadást (ha jól emlékszem az mindig a második hétfő a hónapban), mert mégiscsak ők vannak velünk végig, így ők tudnak legjobban válaszolni a felmerülő kérdésekre.
myra

Sziasztok!
Ezt az oldalt már én is nagyon ritkán olvasom, a babásban nyomulok.

Moncsi
Miután a babás topicba felcsigáztál átjöttem elolvasni a történteket. Hát tényleg nem semmi, bár én sem tapasztaltam túl jó dolgokat a csecsemősökkel kapcsolatban (egy kivétellel). Pontosan úgy van, ahogy írod, nem nagy dolgok, csak az a lelkiállapot.

Csecsemősök: archivba van az én szülési történetem (febr. 25 után vmikor). Nekem is volt néhány igen negatív észrevételem a csecsemősökkel. Kép A legrosszabb az volt, hogy apukám 15-én halt meg KépKép 19-én szültem, szóval amúgy is nagyon rossz lelki állapotban voltam és erre kaptam a megjegyzést, hogy mindent itt és most tisztázzunk, ne utólag irogassak a neten. Ez oké, de én amúgy is elég egyenes ember vagyok (szemtől szembe híve vagyok, drnővel is annyira jót beszéltem varratszedés után négyszemközt), de az akkori lelki állapotomnak ez odavágott! Ha olvasta a netet, akkor tudhatta volna, hogy extra érzékeny lehetek, de apu halála miatt nem vártam el, hogy másképp bánjanak velem, mint bárki mással. Azt hiszem ez nem is történt így, mivel a homlokomra nem volt kiírva a tragédia. Ja és nem sajnálatot vártam! Az már kevés ezek után.Kép

Szilpa, Zseppy
Teljesen változó a várakozási idő. Nekem mindig volt időpontom drnőhöz, de volt már hogy egy egész órás csúszás volt (szülés miatt). Szóval azért készüljetek! Zseppy kíváncsi leszek tesód és drnő találkozására.

Laga
Maximálisan egyetértek! Én még anno amikor ide megírta Sztanyik drúr, hogy mi lesz a terhesgondozóval hozzá szerettem volna szólni. Előtte regisztrálni kell, megtettem, de az e-mailt amiben a jelszó volt nem kaptam meg, szóval nem tudtam hszni, aztán hagytam is. Minek jártassam a szám? A terhesgondozóba nagyon sokunknak egy hölggyel volt problémánk, és persze ő maradt meg, de miért pont ő???? Voltak vagy heten is, ebből ha jól tudom kettő maradt és abba maradt az egy problémás. KépKépKép

Bocsi a sok negatív dolog miatt, de ez most kijött belőlem. Kép
nikcsi

Sziasztok!
En tavaly szultem es jovore ujra szeretnek, ezert olvasgatom meg a korhazas topicot.
Latom ujra elojon a csecsemos tema. Nekem ugy latszik makom volt, mert csak egy nem lopta be magat a szivembe, a tobbi mind nagyon kedves volt. (tavaly megirtam, hogy azt az egyet onnan lehet megismerni, hogy bago szaga van mindig)

A terhesgondozorol meg eddig csupa jot hallottam csak es ugy gondoltam, hogy biztos en vagyok a hibas, hogy minden egyes alkalommal total kikeszultem. Mert a tobbiekkel ellentetben nekem mindig 3-4 orakat kellett varnom,pedig dolgoztam es biztos hogy belem kotottek, ha masert nem azert hogy hova raktam a kiskonyvet... Tenyleg aranyosak voltak azok a vedonok, vagy noverek, akik vert vettek, meg egy- ketto, de ott volt egy olyan no, aki szo szerint megalazott minden alkalommal. (amikor mondtam a dokinak, hogy hanyok egesz nap, azt mondta, hogy nem baj, mert ugyis kover vagyok......)Szomoruan hallom, hogy o maradt.

Bocs, hogy idetolakodtam, de a csecsemosokkel tenyleg nem volt bajom, sot halas vagyok nekik.

Mindenkinek legalabb olyan edes kismanot kivanok, mint az enyem es drukkoljatok, hogy jovore en is ujra itt lehessek!
csengo (ez volt regen a azonositom)
Vendég

Szilpa, Myra! Köszi az infótKép
Akkor valószínűleg azért mondta hogy október első hetében menjek mert szabin van. Bármikor telefonálhatok napközben vagy csak a rendelési idejében érdemes időpontot kérni. Tudjátok a nőgyógyászati vizsgáló számát?
mazsola26

Sziasztok!
nekem még egész frissek a tapasztalataim, lányom a múlt héten született.
A két évvel ezelőttihez képest szerintem javult, most is volt morgós csecsemős és volt tündéri is. Én már "rutinosan" kerültem a morgót és csak a többihez mentem, nem is volt most rossz tapasztalatom. Sőt morgós is olyan aranyosan elbúcsúzott lányomtól, mikor indultunk haza. Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok

Tegnap végre összeismerkedtünk Odex-el :o)
Az előadás is jó volt. A Sávai doki nagyon sármos pasi, és még érdekesen is tud mesélni. Még az apukák sem aludtak el :o)

Szóval teljesen fel vagyok készítve, most már csak a finis van hátra Kép

Otyka, ha jól emléxem Te jösz csütörtökön a dokibácsihoz 1-re? Felbuzdultam a tegnapi sikeren, hátha téged is felismernélek? :o)

Beatrix, nem csak neked volt problémád az illetővel. Az egyetlen magas vérnyomásomat a terheskönyvemben neki köszönhetem, annyira kiborított. Bár akkor még sokan voltak, én utána már csak akkor mentem a gondozóba, ha feltétlenül kellett.

Mazsola, fent van a Margit nőgyógyászatának a honlapján az összes telefonszám, szerintem onnan csemegézz :o)

Kati 36+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?