Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Köszi a laktoherbes hozzászólásokért.

Rincy, két héttel tovább hordani a babát teljesen normális, úgyhogy még van idöd, szerintem ne aggódj.

Ági, gratulálok, hogy ilyen sok idö után nektek is sikerült és most már a 25. héten már jóval túl vagy a kockázatos idöszakon.
Nekünk is kisfiunk lesz, és még a végleges nevét most sem döntöttük el, pedig már tényleg ideje lenneKép. Nálunk a papa külföldi, és a magyar nevek elég furcsán hangzanak a vezetéknévvel, pedig szeretnénk ha az egyik keresztneve magyar legyen. Persze van már pár lehetséges variáció, szerintem a szülés után majd a boldogsághormonok segítenek kiválasztani a legmegfelelöbbetKép.

Holnap megyek ctgre és uh-ra, kíváncsi vagyok mit "ügyködik" a baba odabent.

Manka 38+2

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok,

Köszi a laktoherbes hozzászólásokért.

Rincy, két héttel tovább hordani a babát teljesen normális, úgyhogy még van idöd, szerintem ne aggódj.

Ági, gratulálok, hogy ilyen sok idö után nektek is sikerült és most már a 25. héten már jóval túl vagy a kockázatos idöszakon.
Nekünk is kisfiunk lesz, és még a végleges nevét most sem döntöttük el, pedig már tényleg ideje lenneKép. Nálunk a papa külföldi, és a magyar nevek elég furcsán hangzanak a vezetéknévvel, pedig szeretnénk ha az egyik keresztneve magyar legyen. Persze van már pár lehetséges variáció, szerintem a szülés után majd a boldogsághormonok segítenek kiválasztani a legmegfelelöbbetKép.

Holnap megyek ctgre és uh-ra, kíváncsi vagyok mit "ügyködik" a baba odabent.

Manka 38+2

Manka

manka7

Sziasztok!

Csenge!
Nem tudom, hogy a szülés után maradt-e bent valami vagy nem. De szerintem ha akkor bent marad valami, akkor nem két hét múlva okoz gondot. Gondolom én, de nem vagyok orvos Kép. A műtétet hüvelyen keresztül csinálták, szerintem max. negyed óra volt az egész, mert 3/4 8-kor mentem le a műtőbe, akkor még várnom kellett egy kicsit és 1/2 9 után pár perccel már hívtam a férjemet.
A lényeg, hogy jelenleg semmi gondom, a kialvatlanságtól eltekintve Kép. Ezek a 2-3 órás alvásciklusok nem nekem valók Kép.

Rincy!
Szerintem orvosfüggő, hogy mikor kell befeküdni. Meg gondolom attól is függ, hogy érzi magát a baba bent, ezért nézik gyakran CTG-vel a végefelé. Engem 40+3-nál akart az orvos befektetni, elsősorban az előző császárhegem vékonyodása miatt de aznap megszültem Kép.

Üdv, Virág
virga

Kép

Sziasztok,

Van egy eladó fa járókánk. 100 X 100 as, tökéletes állapotú. 15 e a Megatoysban én 9500 Ft-ot szeretnék érte.

Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Engem 40+6 napon akart befektetni a doki, de én is aznap szültem :-)

Virág, örülök, hogy jól vagy. Már én is tudom, hogy milyen az a műtét, szerencsére, csak elméletben, mert nálam is felmerült az esélye. Vasárnap majdnem bent marasztaltak a kórházban, vagyis már úgy kellet mennem, hogy viszem a cuccot is, csak végül hazakönyörögtem magam. Az ok: mellgyulladás. Hát nem kívánom senkinek! Szombaton pillanatok alatt ment fel a lázam 39.4-ig (Virág rögtön Te jutottál eszembe...), még éjjel is nagyon magas volt a lázam, szerencsére vasárnapra már sikerült "ledolgozni", ezért úsztam meg azt, hogy befektessenek. Most már naggyából rendbe jöttem, de nagyon kell vigyáznom, mert ez sajnos megismétlődhet.
Járt már így valaki közületek? Hogy lehet megelőzni?

Üdv,
Csenge
Vendég

Sziasztok!

Csenge! Te szegény, örülök, hogy jobban vagy!
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de hogy függ össze a mellgyulladás a Virággal történt műtéttel?
A mellgyulladástól én is rettegtem, de eddig elkerült szerencsére!
Mit csináltak veled? Masszírozás, fejés?

Ma volt egy kis időm és visszaolvastam korábbi hozzászólásokat. Mackoo említett egy táblázatot,
amely tartalmazza, hogy milyen idős korban mit kell tudnia egy gyereknek.
Nincs meg véletlenül valakinek ez a táblázat?

Még egy kérdés: nem tudjátok, melyik ásványvíz tartalmaz jódot?

Szilvi! Köszi a pocak masszírozós tippet, nálunk bejött!

Üdv,
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Szia Duda!

Csak a láz miatt jutott eszembe Virág, neki is azzal kezdődtek a problémák úgy emlékszem.
Masszírozás, fejés, lázcsillapító, hideg zuhany, stb.

Csenge
Vendég

Sziasztok!
Virag, Csenge, remelem, jobban vagytok!
Hogy vannak a picurik?
Manka, Rincy? Gondolom, babaztok mar mostanaban.
nalunk monden ok, a leanyzo egyre feltekenyebb, de szerencsere kiadja magabol, pl Mami, most haragszom rad... Nem ehes a kicsi, nem kell megszoptatni...Meg sajnos sir is, ami szinten normalis, de nekem nagyon faj, es tenyleg ugy erzem, kette kene szkadni, h mindkettovel ugyanannyit lehessek. Raadasul a nagyobb is annyira igenyli az olelgetest, puszilgatast, mint a kicsi, de mikozben szoptatok, eleg nehezkes. Es az idom nagy resze meg mindig azzal telik.(Bar nagyon sokszor ugy szoptatok, hogy egyik karomon a kicsi, a masik oldalon a nagy.)
Viszont O is bekapcsolodott a kicsi pocakjanak a masszirozasaba, meg tornaztatasaba. Nagyon aranyos.
Allitolag a feltekenyseg elmulik par honapon belul. Szilvi, Veletek mi ujsag van?
Kriszti, Szep a fuvetek! (meg a jaroka is)
Udv,
Iza
masodik

Sziasztok!
Duda!
Ha adsz egy e-mailt, elküldöm a táblázatot.

Mit tudtok Kisboráékról? Van valami fejlemény? Úgy sajnálom szegényeket! Gyakran gondolok rájuk.

Testvérféltékenység? Arról aztán tudnék mesélni!
Időnként teljesen kivagyok. Már arra is gondoltam, hogy keresünk egy gyerekpszichológust.
A kislányom két éves lesz októberben, Boldi 4 hónapos. Borikám, szegény, azt szokta meg, hogy ő van a középpontban, anya mindig rendelkezésre áll, ehhez képest, most kénytelen osztozni rajtam és mindenki mindig Boldit csodálja meg elsősorban, mert ő a pici. (Ez szerintem szörnyű nagy hiba, remekül bele lehet vele taposni a nagytesó lelkébe, persze, aki még nem volt ilyen helyzetben, annak fogalma sem lehet ezekről a dolgokról. Mindenesetre én a jövőben biztosan nagyon oda fogok figyelni, hogy más anyukákkal találkozva, elsősorban a nagyra figyeljek.)
Nálunk valóságos ostromállapot alakult ki. Bori folyton olyat csinál, amit már megtiltottunk neki, így próbálja felhívni magára a figyelmet és rákényszeríteni engem, hogy fölpattanjak Boldi mellől és - ha csak 2 percre is - de vele foglalkozzam. Teljesen kikészít, tök tehetetlennek érzem magam egyrészt, mert hiába magyarázom el szépen, miért is tilos ez vagy az, hiába kiabálok, veszekszem, már azt is megpróbáltam, hogy a kezére vagy a fenekére ütök, holott megfogadtam, hogy én ilyet sosem - teljesen eredménytelen a dolog.

Most már ott tartunk, hogy folyton veszekszünk. Nap nem múlik úgy el, hogy én ne szidnám le valamiért.
Ebben benne van az, hogy Bori most "kezdi" a dackorszakot, fizikailag most jutott el oda, hogy úgy igaziból tud rosszalkodni, mert már képes olyan dolgokat tenni, amelyek rá nézve veszélyesek.
De persze az is, hogy Boldi születésével ő egy kicsit "hátrébb sorolódott", amit nagyon nehezen tolerál.
És persze az is, hogy Boldi születése óta sokkal fáradtabb vagyok, ezért aztán ingerlékenyebb is, hamarabb felcsattanok, pedig utána már meg is bánom (úgysincs semmi eredménye).

Szóval én már kezdek egy kicsit kikészülni. Nap mint nap egymásnak feszül az akaratunk a gyerekemmel és ez idegtépő. Sokszor csak azért nem én maradok alul, mert én vagyok az erősebb.
Õ szemmel láthatóan úgy érzi, hogy kiesett a kegyeimből, szorong emiatt. Pl. Boldi születése óta sírva ébred reggel is, délután is. Azelőtt soha. Sokszor éjszaka is felsír és engem hív, holott igazából magához sem tér.

Engem pedig egyfolytában furdal a lelkiismeret, hogy miért nem tudok ugyanolyan kedves és türelmes lenni hozzá mint régen. Persze hogy úgy érzi, őt már nem szeretem annyira, ha gyakran veszekszem vele. Boldi születése előtt nem is nagyon emlékszem ilyen jelenetekre.

Most talán egy kicsit javul a dolog. Boldi már kezdi felfedezni a testvérét és imádja, úgy mosolyog rá, hogy az ember majd elolvad. Ezzel aztán Borit is kezdi levenni a lábáról, így legalább Boldira nem haragszik annyira.

De az a probléma, hogy anyán osztozni kell és anya folyton ideges, továbbra sem szűnt meg Kép

Mackooo
mackooo

Mackoo
Hajjaj...Igen, nagyon ismeros...en is tiltok sokszor es nalunk is direkt uazt csinbalja, amit egyszer mar mondtuk, hogy ne ...ugyanaz a helyzet
masodik

Sziasztok!

Csenge!
Örülök, hogy elkerülted a kórházi befekvést. Ami velem volt, azt egy egyszerű UH-al ki lehet szúrni. Bár a mellgyuszi sem jobb Kép. Nekem is volt csomóm a kórházban, bizony leizzadtam rendesen mire kimasszírozta a hölgy a gyűjtőben és szerinte ez még semmi nem volt... Na azt mindenféleképpen szeretném elkerülni, hogy az egész mellem ilyen legyen.
Te is fejj, masszírozz, zuhanyozz stb, nehogy nagyobb baj legyen!

Kisboráéknak én is szurkolok nagyon!!!
Van valami jó hír róluk?

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Mackoo! Az emil címem: vandi01@freemail.hu
Köszi előre is!

Mióta én is babázom, sokszor eszembe jut, mennyire nem lehet egyszerű dolga annak az anyának, akinek még egy kicsije van otthon.
Le a kalappal előttetek!

Üdv, Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok,

Mi még mindig egyben vagyunk, de már alig várom, hogy magamhoz öleljem, azt aki most is éppen nagyokat boxol a bordáim közéKép.

Iza, Mackooo, tényleg nem lehet könnyü két kicsi gyerekkel, én még azt sem tudom, hogy fog menni egy picivel.

Üdv. mindenkinek:

Manka

Manka

manka7

MásodikIzaKép(aki már nincs incognitoban),

Köszi a dicséretet mégsem kell senkinek Kép pedig tényleg ócccsó...

KisborAndi és Dani,

Dani centrál vénát kapott, még az intenzíven van és még mindig csak infúziót kaphat. Szövettan még nem készült el, csontvelő rendben. Írok ha lesz új hír...

Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Dani baba egészségéért nagyon drukkolok. Biztosan minden rendben lesz.

Kérdés! Szülés után a kórházban szoptatással kapcsolatos kérdésekkel kihez lehet fordulni. Mennyire készségesek egy tök hülye (legalább is ezzel kapcsolatosan) kismamával, aki miután az elsőt nem nagyon sikerült szoptatnia, most nagyon azon van, hogy e témában a másodikkal sikeresebb legyen.

Jó babázást/babavárást mindenkinek!

Puszi

Paga 15+2

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Ha a harmadikra mész, ott van egy nagyon kedves hölgy, Elvira, aki reggel 7-től 3-ig ott van hétköznaponként és segít ha kell. A védőnő is mindig kérdezgette,hogy van-e valami kérdés szoptatással kapcsolatban is. Szerintem nagyon segítőkészek és kedvesek, szóval kérdezz bátran. Nekem pl. olyan kérdésem volt,hogy biztosan jól van-e mellen a baba, még ekkor sem néztek hülyének. Vagy legalábbis nem mutatták Kép (nekem is második baba)
Üdv, Virág
virga

Virág köszönöm az infót! Én az fiammal az akkoriban room-ing szobában voltunk, és a kutya nem jött oda hozzánk segíteni, én hülye meg nem mertem kérdezni. De ha itt másképp van az nagyon jó.

Jó babázást nektek!

Paga 15+2

Gabi
paga

Sziasztok!

Tapasztalt anyukák segítségét szeretném kérni, mit lehet csinálni egy 5 hetes babával, aki 3. napja nem produkált kakis pelust?
A védőnő a cukros kamillateát ajánlotta, de ezt nem szívesen alkalmaznám. Már masszíroztam, de nem segít.
Szegénykém sokat sír, mert fáj a pocija.
Ha van ötletetek, segítsetek légyszi!
Köszi!
Andi

ps.: valahol olvastam, hogy anyatejes babáknál előfordulhat, hogy napokig nincs széklet. De ha fáj a hasa?!

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda,

En fiam sem mindennap kakil most mar, ami teljesen normalis, hiszen a tejcsit megemeszteni nem nehez, jol feldolgozza, ami marad, kipisili. Majd lesz kaki is. (Ez akkor ervenyes, ha csap szopit kap. De ugye, jol tudopm, hogy o csak azt kap?)
Kesobb (par honap) olyan is lehet, h. hetente 1x, sot alkar meg ritkabban rakja tele a pelust.
Akkor viszont sokat, es eleg "athato lesz". Na errol ennyit. Ne teaztasd emiatt.
(Nekem anno gyerekorvos hashajtot irt fel az 5 hos lanyomnak, amikor mar egy hete nem kakilt. Szerencsere nem adtam neki.Van egy konyv: The womanly art of breastfeeding. La Leche Liga konyv. En azt vettem meg, de tobben ajanlottak a honlapjukat, talan ott is megtalalod uezt.
Udv,
Iza
masodik

Köszönöm Iza a gyors választ!
Nem aggódnék, ha nem lenne nyugtalan és sokat sírdogál is. Húzogatja a lábait és szeles is, de az távozik a masszírozás során.
Jól emlékszel, csak szopizik!
Megnézem az LLL oldalát is, köszi az ötletet!

Üdv, Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Szia Duda,
Megneztem a konyvet. Szoptatott babaknak nincs szorulasuk. Az, hogy pelust milyen gyakran toltik meg, valtozhat naprol napra, hetrol hetre. Kb 6 hetes koruktol lehet, hogy heti 2-3x, de akar hetente 1x, vagy nahanyan akar meg kevesebbszer kakilnak.
Ahogy segithetsz:
Tedd a babat a valladra, a kezed meg a labacskai ala, amikor latod, hogy talan keszul valami, h meg tudjon tamaszkodni. Masik lehetoseg, hogy langyos vizbe martott kendovel megmosod a feneket, illetve a kovetkezo javaslat, hogy glicerines kupot adj (amit az orvosom is javasolt). A konyv szerint erre altalaban nincs szukseg, es hacsak nem erzi magat nagyon kenyelmetlenul a baba, folosleges zavarni vele.

Jo ejszakat mindenkinek,
Iza
masodik

Sziasztok!
Duda!
Küldöm a mailt.
A glicerines kúpot én is ajánlom, nekünk bejött, de csak akkor használom, ha már három napja nem kakilt és látszik, hogy szenved.
A masszírozásról én annyit tapasztaltam, hogy nem elég csak finoman simizni, hanem gyakorlatilag be kell nyúlni a hasába, szinte a gerincoszlopáig be lehet nyomni. Persze finoman. Ha így csinálod, érezni fogod a gázbuborékokat a beleiben. Na, azokat kell körkörösen kimasszírozni.
Nekem az ügyeletes orvos mutatta meg egyszer, mikor Boldi még hajnali négykor is üvöltött a hasfájás miatt és kénytelenek voltunk orvost hívni. Úgy magamtól persze én sem mertem volna beleujjazni a kis pocakjába, de így, hogy láttam, már nem gond. És nekünk bevált. Egy darabig rendszeresen masszíroztam pelusváltáskor, este, lefekvés előtt különösen fontos.

Ja, és még eszembe jutott a Fitolak (Fitolac?), ami tejcsináló tea elvileg, de tartalmaz édesköményt is, ami jó hasfájásra, segíti a mama és a baba emésztését is.
Én azt ittam, mert növelnem kellett a tejmennyiséget, és Boldinak is jót tett.
És nem volt drasztikus, szóval nem durrantak szét a melleim. Heteken át ittam. Érezhetően több volt a tej és Boldi hasfájása is elmúlt.
Az is igaz, hogy akkor már három hónapos volt, és azt mondják, akkortájt magától is elmúlik.

Mackooo
mackooo

Szia Iza!

Egy órája olvastam az üzeneted, megint elég nyűgös éjszakánk volt. Végső elkeseredésemben a kúp mellett döntöttem. Valószínűleg az inger hatására (pár másodpercig volt csak bent) hihetetlen mennyiség távozott, szokatlanul sűrű állagban. Azóta szegénykém ájultan alszik!

Még1x nagyon köszönöm a segítséged!
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok,

Csendes hétvége volt. Már tényleg alig alszom éjszaka, nagyon kényelmetlen, és a pocakom is feszül. Viszont az étvágyam... tényleg kettő helyett eszem, egyfolytában éhes vagyok, ráadásul fagyit, sütit, pizzát, szóval az "ártalmas" kajákat kívánom. Az első nyolc hónapban próbáltam odafigyelni, hogy ne egyek ilyesmiket, most viszont néha bizony elcsábulok.

Már alig van hátra pár nap, és egyáltalán nem érzem magam felkészültnek, bár már minden megvan, és össze is pakoltam. Nem tudom ti babázók hogy voltatok ezzel szülés előtt.

Üdv. mindenkinek,

Manka 39+2

Manka

manka7

Sziasztok!

Mackoo! Köszi az e-mailt és a jótanácsot! Aznap reggel egyszerre írtunk, így csak Iza üzenetét olvastam. Köszi neked is a segítséget! A kúpot egyébként mennyi ideig lehet alkalmazni? Nem szokik hozzá?
A masszírozós módszer nem lehet semmi! Azt hiszem, nem merem kipróbálni.

Manka!
Én is így "éheztem" az utolsó 2 hétben.
És még akkor sem éreztem magam felkészültnek, amikor CTG után közölték, hogy fáradjak be a szülőszobára! Aztán már nem volt visszaút! :-)

Szilvi, Csenge, Virág, mi van veletek? És persze a babókkal?

Üdv, Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Hírek Andiékról:

DAni:
Centrál kanül lezárva, infúzió ki és a kis Hős kikerült az intenzívről és együtt van Andival az anyaszobában. A héten még a vérben oldódó tápszert kapja.
Szövettan: kedvező szövtani tipus, fiatal kor +N-MyC genumplifikáció hiánya s lassan proliferalo aneuploid sejtpopuláció kedvező prognózist jelent.
Tuti gyógyulás,de 2 kezelés egyenlőre jár.
Szóval jó hírek :-)

Hajrá DANI!!!

K.

cuiccolo

Hurrá, hurrá!!
Nagyon örülök a jó híreknek! Sokat gondoltam rájuk! Cuiccolo, add át nekik jókívánságaimat kérlek!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Daninak mi is drukkolunk a mihamarabbi felépüléséhez. Örülök én is a jó híreknek. Továbbra is várjuk róluk a híreket!

Mindenkinek jó pocakosodát/babázást!

Paga 16+0

Gabi
paga

Sziasztok!

Én is örülök Andiéknak, minden jót nekik!
Andinak sok-sok erőt!
Heni

Kép
hencsi

Sziasztok!
Tudja valaki a Schöpf-Méreinek a webcímét?
nem lelem sehol... fura.
kéne, hogy legyen nem?
shiva74

szia shiva74!

eddig nem volt, de nem olyan régóta van! (fejlődik ez a kórház!Kép)

www.mamakalauz.hu

ildi
matt07

NA OKÉ...
azért csak van valami ezen kívül???
ez nagyon gáz lenne... (ha tényleg ez a hivatalos lapja)
nem csak a 4d ultrahang oldala ez? (szórólap beszkennelve és kikiáltva weboldalnak...) Kép
már egy ideje így van...
valami komolyabb?
ja igen... látom többen fognak szülni itt / szültek..
kit érdemes "felfogadni"?
szülésznőt és orvost? vagy csak egyiket?
volt valakinek dúlája?
első szülésünk lenne... "szüzek" vagyunk ilyen szempontból... Kép
különszoba milyen színvonal? (annyit tudok, hogy érdemesebb az újabb szárnyat választani, persze picit drágább is)
volt valaki "bejáráson"?
most próbálom elérni a kórházat, de mindig foglalt... mi is szeretnénk körbenézni...
tudtok ezeken kívül telszámot? (2151055; 2171633)
na hajrá! Kép
válaszokat előre is köszi!
shiva74

Shiva!

A többire is próbálok majd válaszolni, de egyelőre ebédelnek a gyerekeim.

Kriszti! Nagyon örülök a híreknek Andiékról, sokat gondoltam rájuk.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok Lányok!

25 hetes vagyok jan. elején fogok szülni a Schöpfiben.
Érdeklődnék, hogy kinek van tapasztalata dr. Vajda Róbertről.
Milyen rendszer van a kórházban rooming-in vagy választható? Milyen időközönként kapjuk meg a bébiket ill. mit adnak nekik amíg nem indult meg az anya tejtermelése? Éjszakára elviszik őket?

Előre is hálás köszönet.

Üdv Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Köszi!
Közben kiderítettem. Felhívtam a 4D ultrahangot. csevegtem, majd elkértem a központi számot. :o)
Akivel beszéltem azt mondta, hogy nem feltétlen érdemes meg kell bejelentkezni, mert amúgy is nagyon szívesen "körbevisznek" szinte bármikor. Javasolta, ha épp ott vagyunk UH-on vagy etc akkor érdemes lehet körbepályázni. Keresni nővért vagy védőnőt és hajrá. Megpróbálunk pénteken melo után behoppanni. Tapasztalatok hétfőn íródnak ide, ha sikerált a látogatás.
Solya!!! Mi kb 22-re vagyunk kiírva januárban!! Kép
shiva74

Ok Shiva74
Várjuk a tapasztalatokat, én is csak most tapogatózom a témában, jól jön minden info.
Én jan 10-re vagyok kiírva, de a doki szerint dec vége is lehet a dologból.

Üdv: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Shiva, Orsi!

Próbálok egy rövid összefoglalót írni a kórházról. Persze biztos kihagyok dolgokat, de a többiek majd kiegészítenek.

Először a szobákról. Vannak fizetős és nem fizetős szobák. A fizetős szobák nagy része a harmadik emeleten van, de az első emeleten (a gyermekágyas osztályon) is van ilyen. A fizetős szobaárak: A háromágyas fizetős kórterem napi 5000 Ft. A kétágyasból a régiek napi 6000 Ft-ba, az újak 7000 Ft-ba kerülnek. Az egyágyasoknál a régi 7000-es napi díjjal megy, az új 9000. Új jelzőjű szobák csak a harmadikon vannak. A fizetős szobákban a baba a gyerekorvosi vizitet, és az esti fürdetést leszámítva egész nap veletek lehet. De nem ez az alapbeállítás, ha ezt szeretnétek, akkor azért szólni kell. Az első éjszakáért általában harcolni kell. A nem fizetős szobák között, van egy darab baba-mama szoba (4 vagy 5 ággyal). Itt ugyanúgy, mint a fizetősökben veletek lehet baba folyamatosan. A többi szobában a gyerekágyas osztályon nagyjából háromóránként viszik a babákat szopizni (6, 10, 13, 16, 19, 22 órakor) kb. egy órára, és éjjel nem. Az a baba, aki éjjel nincs az anyukájával azt cumisüvegből megetetik, jó esetben anyatejjel az anyatejgyűjtőből, de viszonylag ritkán van jó eset, így leginkább tápszerrel. Szűkösebb anyagi lehetőségek mellett lehet reménykedni a baba-mama szobában, de ha biztosan magatok mellett akarjátok tudni a babátokat, akkor érdemes fizetősbe menni. Ezt előre le kell foglalni, aminek módja, hogy felhívjátok kb 1 hónappal a kiírt dátum előtt a fenti számot, kéritek a gazdaságis titkárnőt, vagy mondjátok, hogy szobát szeretnétek foglalni, akkor adják, és itt elmondjátok az óhajotokat.

Az orvost érdemes felfogadni, mert ki tudja ki az ügyeletes. Szülésznőt azért érdemes felfogadni, mert nem minden orvos szokott végig ott lenni a szülésnél, van akinek csak bizonyos állapotnál kell szólni. Ennek eléréséig meg nem árt, ha egy ismerős ember van veletek. Ráadásul, ha fogadtok szülésznőt, akkor a betöltött 35. hét utáni CTG-ket is a saját szülésznő csinálja, a külön megbeszélt időpontokban. Dúlás tapasztalatom nincs, de ha van fogadott szülésznő, meg egy támogató férj is benn a szülésnél, akkor talán már kicsit sok lehet. De ez szerintem embere válogatja.

Nyugodtan írjátok még a kérdéseket, most nekem ennyi jutott eszembe, meg nincs is több időm.

Ja még valami. Ha EDA-ban gondolkodtok, akkor első körben a saját dokitokat faggassátok, aztán, ha ő nem ellenkezik, akkor érdemes egy aneszteziológust is megkeresni. Ugyanis hirtelen a szülés közben fellépő EDA igényt nem biztos, hogy van, aki kielégítse.

További jó pocakosodást!

Zita
pzita

Kedves Zita!

Hálás köszönet az alapos és bőséges infóért. Komolyan mondom sokat segítettél, az ember lánya már nem olyan sután áll a dolgokhoz.
Jó, hogy vannak olyan kismamák akinek a gyermek(ek) körüli bokros teendők mellett jut ideje leírni korábbi tapasztalatait.

Szóval mégegyszer köszi: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Szia Zitus,

A múltkori villámtalálka óta nem hallottam Rólatok. Nem írsz nekem mailt?

K.

cuiccolo

Sziasztok!

A Vajda dokinál szült múlthéten BKrisszta a gyermekek magzatok kor szerint/2005. őszi babák fórumon eléritek őt, nekem is válaszolt a kérdéseimre...Kép

Már szült anyukák!

Közeledvén a nagy nap kérlek titeket h valami módon adjátok közre nekem h mi az amit a babának kell vinni( krém, pelus, popotörlő tudom és ruhát meg a kórházit gondoltam, meg kesztyűt vinnék a karmolásra) ezeken kivül???

Ami inkább izgatna h nekem mit a szülőszobára és mit a kórházi létre??
' lány írta a 2005/2006 téli babáknál h nem szabad pizsamában lenni a kórházban, háloinget kérnek, igaz ez???nekem 1 háloingem van össz-vissz, utálom őket!!
Hétfőn megyek először ctg-re Fehérfi K lesz a szülésznőm, faggatom majd őt is, de tudjátok közeleg a dolog és én egyre rosszabbul informáltnak érzem magam...Kép(((

Előre is köszi!

Ja akár mailban is ami a profilomban van, de ha ide irjátok az is jó, v a régiekben visszaolvasom, csak segitsetek h hol keressem??

Kép
hencsi

Sziasztok!

Hencsi!Kép
A kórházba szülés után kérdezd meg a csecsemösöket, hogy mire van szükség és azt aznap vagy másnap a párod beviszi. Legalábbis nálam így volt. Ruhát a babóra ne vigyél a kórházi tartozkodás idejére, felesleges.
A hálóing talán neked is kényelmesebb lesz mert nem kell levenni. Szülés után nem biztos, hogy az olyan egyszerű!
Szülőszobára nem vittem semmit a hálóingen kívül. Bár első babával nem vajúdtam túl sokat (3-4 óra) de a szülésznéni adott egy kis vízet és majdnem kihánytam, nem kellett volna. Előtte nyomassál egy kis szőlőcukrot, hogy legyen energiád!
A kórházi tartozkodás idejére vigyél papír wc ülőkét. Én fizetősbe voltam, tiszta volt minden, de mégsem árt. Betétet kaptam minden nap, de nem árt ha van nálad. Tena Lady extrát ajánlom. Ill. lehet kapni könnyen mosható, száradó és eldobható hálós bugyit (patikába). Ez nagyon nagy könnyebbség!!!
Hirtelen ennyi jut eszembe!
Gyors és "könnyű" szülést kívánok neked!

Üdv.
Lina
Vendég

Sziasztok!

Hencsi! A szülőszobára vigyél még zuhanyzós papucsot, törölközőt, tusfürdőt, mert ha beöntés után szeretnél zuhanyozni, ezekre is szükség lesz. Én vittem még úszógumit, gátmetszés után, ülésnél sokat segített! :-))

Üdv.
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Ja, és még valami! Ha apás szülés lesz, a szülésznő talán kér majd 1500 ft-ot apa kórházi csini ruhájáért! (van akitől nem kértek..)

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Tudja v.ki, hogy mi a teendő akkor ha lefoglalom előre a fizetős szobát, de mondjuk a vártnál hamarabb v. késöbb érkezik a bébi mert ugy +/-
2 hét belefér.

Üdv: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani szülésznőt?
Én mindenképpen szeretnék választani, mert már többen is azt ajánlották, hogy nagyon jó, ha van.
Ráadásul én Szakács dokinál fogok szülni, január elejére vagyok kiírva, és ő az ünnepek között el szokott utazni síelni. Úgyhogy ha esetleg akkor jönne a baba, legalább egy ismerős arcot látnék.
Egy szülésznővel már találkoztam (Fehérfi Kriszta), ő szimpatikusnak tűnt.
Van valakinek róla vagy másról tapsztalata?
Előre is köszönöm,
Andi

Kép
andi27

Orsi!

A kórházban tisztában vannak vele, hogy a nők általában nem a kiírás napján szülnek. Így nincs belőle gond. A lefoglalásra azért van szükség, hogy azért kb. képben legyenek az igényekkel. Alapvetően, amikor szülsz, megpróbálnak olyan szobát biztosítani, amit kértél, ha véletlenül ez nem lenne lehetséges, akkor elhelyeznek mondjuk egy egyágyas helyett egy kétágyasban, aztán abban a pillanatban, ahogy felszabadul egy egyágyas, akkor rögtön költözhetsz oda.

Andi!

Nála született mindhárom gyermekem. Csak pozitívakat tudok mondani. Ha már foglalt lenne, akkor Pálfi Andi, Szvitek Ági hasonló kaliberűek. Ha esetleg idősebb, szintén tapasztalt szülésznő is érdekel, akkor esetleg Szabóné Judit. Õ tutira kibeszéli belőled a babád. De Szakács doktort is kérdezd meg, hogy esetleg ő ajánl-e valakit. Lehet, hogy egybe esik az ízlésetek. Kép

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok Kép
Most nagyon sok hasznos információ került fel.
Nekem még az a kérdésem, hogy szólni kell szülés után, hogy szobát foglaltattál és mikor kell kifizetni? Általában mennyi napot kell bennt lenni császárnál és sima szülésnél?

Én a szülésznő kérdést az orvosra akarom bízni, ha ő szeret valakivel együtt dolgozni akkor fogadok.
Tényleg mennyit szoktak a szülésznőnek adni?

Zita Kép
Melyik szobát illetve milyet kell hogy kérjek, ha tutira a 3. emeletre akarok kerülni? Azon belül mindegy hogy hova és hány ágyasba.

Köszi előre is az infókat.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Nekem F. Kriszti lesz a szülésznőm, majd beszámolok az élményekrőlKép
Eddig én is jókat hallottam róla.
Pont Õ mondta h a szülés napja a 0. nap és 4 napot kell benn feküdni normál szülés esetén, császárról vagy nem esett szó v nem emlékszem...

Kép
hencsi

Csajok!

Van 1 AVENT-es vonalam, ha valakit érdekelne valami irjon majd mailt és küldök árajánlatot.

Kép
hencsi

Ági!

Pont azt kell, elmondanod a szobafoglalásnál, amit leírtál, és akkor azt próbálják neked teljesíteni. Ha a felvételnél szólsz, hogy foglaltál szobát, akkor amíg szülsz, addig rád készülnek. De sima szülés után úgyis kétórát a szülőszobán kell eltölteni, ez idő alatt is meg lehet említeni, ha addig nem derült volna ki. Császárnál meg először úgyis az őrzőbe (Ez a harmadikon egy háromágyas kórtermet jelent.) kerül az ember.

Sima szülésnél 4. napon, császárnál 5. napon engednek általában haza, a szülés napja a 0. nap. Persze ez függ az anyuka és a baba állapotától is. Egészséges anyukával és babával ki lehet bulizni a hamarabbi hazamenetelt egy sima szülésnél, csak megfelelően kell közvetíteni a szülész és a gyerekorvos között. Illetve az otthoni gyerekorvossal meg kell beszélni, hogy hajlandó legyen a 4. napon levenni a vért a PKU szűrésre. Igazából, hacsak nincs kórházundora az embernek, akkor érdemes benn maradni ennyi ideig, mert a Schöpf-Méreiben a benn töltött napok alatt a babáknak csinálnak koponya és hasi ultrahangot és hallásvizsgáltatot is, ami azért jó, mert nem kell emiatt később hurcolászni a babát.

A szülésznő kiválasztását én nem bíznám az orvosra. Megkérdezném a véleményét, hogy esetleg ajánl-e valakit, de ha az nem szimpatikus, nem érzem úgy, hogy közel egyhúron pendülünk, akkor nem azt választanám. Nem dokinak kell jól együttmúködni a szülésznővel (mert ez eleve adott kell, hogy legyen egy kórházon belül), hanem neked. Ha nem vagytok egy hullámhosszon felesleges választani.

Üdv:

Zita
pzita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?