Új privát üzeneted érkezett!

A szoptatás szerintem nagyrészt önbizalomfüggő. Ebben kéne segíteni. Amikor a dokim rákérdezett, van-e elég tejem, egy kicsit elbizonytalanodtam. Pedig egy 7kg-os 3 hónapos nem hiszem, hogy éhezik. Ha nincs egy barátnőm, aki rendszeresen megnyugtatott, már vszinüleg tápos baba lenne.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

Dori
Hat igen jobb is az ha erosen massziroznak.Most a hetvegen ugy fajt a hatam utana fel napig,de hatarozottan kilazitottKép

Anilla
Engem nem a teves info teveszett meg hanem a szopiban nem partner (inkabb alvo)babam...Elmeletben nagyon kepben voltam,de a valosag az nem ugyanaz...
Mivel itt nem igazan szamitok segitsegre(nem is lehet elvarni attol a 2 csecsemos novertol hogy minden anyukara orakat szanjon) maj ha aktulais leszKép pont egy jo szoptatasi tanacsadot keresek,ismersz ilyet???

Papucikam,
Szuper hogy minden okKép

Oktober
Nagyon egyet ertek veled.Visynot csaszarnal nem igazan szopi partiak,nem hozzak fel a babat hogy a mutet utan veled legyen es probalkozzon szopni.Ez mas korhazakban siman megy.Vlt olyan barinom aki egybol a gyerekagyra kerult,tehat megtehette ezt,de az intenziven viszont nagyon segitokeszek es amig alig tudsz mozogni nagyon jol jon.Amikor en szultem mondtak hogy fel hozzak a babat,de nem voltam eleg hatarozott,hiaba kertem tobbszor,azt mondtak nincs ra idejuk.Pedig a szobatarsamnak megtetek,igaz O inkabb kovetelteKépKép

Kope
Tel fele mar teaba teszem,nyaron csak ugyKépKép
Erre a reklamozott Kosmodiskre nem gondoltal?en hallottam rola jokat,pont cipekedos kismamiknak segiettKép

Kzsuzsa
Nme szeretnelek elkeseriteni,de azert ez nem az a szopiparti korhaz hogy addig nme engednek haza amig nme egy a szopi egydul.(Mint a Margitrol hallottam,es ez nekem teccik).Remeljuk nalad megym ajd minden magatol,mert ha nme akkor van a bibi...
PErsza a rooming segit ebben,de az mar nagyon sok helyen van.

Katus
Az a hazi reumatologus nagyon kiraly lehet,latom mindenkit megfogottKép
Nekem par hete bedagadt a bal terdem,es katogott a hajlasnal.Aztan elmult,bar fajni nem fajt,de azert neha meg kellemetlen.Most megyek rontgenre es ha az nem mutat semmit keresek egy pont ilyen dokit,mert talan al egkonditol lehetet.Van a ferjdenek maganrendelese?Ha keneKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kópé,

koktélba Lidocaint és Marcaint szoktak tenni,ilyenkor szteroidot NEM!
Ezeket kaphatnád Te is.Fogdokinál is ezeket adják,csak nem szívnak mellé Tonogént(ami vérz.csill.céljából megy).
Egyébként is ha van valami műtét,amit lokálban meg lehet csinálni,inkább úgy csinálják,hogy tudjon anyuka szoptatni,mert ez nem zavar be.

Dóri
angelheart

Kataa,

Mi az a Kosmodisk? Nagyon tájékozatlan vagyok ... Kép

Kösz

Kópé
Vendég

Kataa:
Szerintem már ez is nagy dolog, hogy eddig eljutott egy kórház, a legtöbb más kórház feleennyire sem törődik a babákkal.. Szóval ez már valami. :-)
Ha meg császár lesz, majd elválik, hogy lesz.. Megoldjuk Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Kópé,

pont ahogy írja Dóri, steroid tilos, viszont a Lidocain is tudja oldani az izomgörcsöt, és mivel ez egy ördögi kör, ha múlik a fájdalom, múlik a kényszertartás is, és egyszer csak ELMÚLT!! Én csak egyet engedtem beadni, mert hisztis vagyok, de az nagyon jót tett. Lehet ismételni. Kosmodisk humbug. Vmi mágneses övecskék.
Szurit háziorvos nem nagyon adja be.

Kataa

férj Mezőkövesden rendel...Ha gondolod...Kép
Vendég

Kösz a tippeket, már tényleg szinte mindenre vevő vagyok! Eddig csak külsődlegesen kezeltem, pl. a Ben Gay nevű büdös borzalom egész jó, de olyan brutálnak tűnik, hogy nem nagyon merem, de majd megkérdezem a gyógyszerészt, hogy lehet-e szoptatás alatt. Viszont ezzel meg nemigen lehet emberek közé menni.
Igen, egyszer kéne már kiszállni ebből az ördögi körből, akkor meg, remélem, már jobban tudnék vigyázni a mozdulataimra, meg talán a tornát is szívesebben végezném. (Bár több időm akkor sem lenne...)

Kópé
Vendég

Hát igen,ez a fránya torna...
Inkább a gép elött növesztem a seggem.Na,azért nem egészen így van,mert amikor rám jön,akkor 2-3 napig megmozgatom punnyadt testemet,de a rendszeres mozgáshoz már hulla vagyok.Reménykedek még,hogy amikor óvi ,bölcsi beindul,nyugodtabban el tudok menni mozogni.
Van egy konditerem a szánkban,de az sajnos nem felel meg az én "magasra állított" igényeimnek.
Én esküszöm a cardiofitnessre,itt meg csak egy gép van,ami mondanom sem kell,állandóan foglalt.
Szóval keresnem kell majd egy másik termet.Pólusban van több,de ott is ezer ember van mindig.
Addig még pihenek egy évecskét,meg hízok,meg még jobban fog fájni mindenem...
Kópé ,jössz velem majd cardiózni,ugyi???Kép

punnyadt Dóri
angelheart

Edit!!!

Balázs most volt 14.-én 1 éves???!!!
Ha így van,akkor utólagosan is Boldog születésnapot kívánok Neki!
Kép

Dóri
angelheart

Úgy látom nagyon jó kis téma ez a szoptatás. Igaz már "kimentem" a divatból, a lányom 11 éves. A kutya sem törődött akkoriban ezzel a témával, a fürdetésről már nem is beszélek. Nem azt mondom, hogy jó volt az úgy, sőt! helyesnek tartom a megfelelő tájékoztatást -amennyire ez lehet - ezért vagyok ittKép
De..
Néha kezdem azt érezni, hogy átesünk a ló túloldalára. Nem csak a szoptatással, hanem minden egyébbel. Sokan még a babát sem merik megfogni. Én mindig azt mondom, hogy ugyan vannak dolgok amiket meg kell tanulni, de egy édesanya általában ösztönösen cselekszik. Egyszerűen megérezzük, meg kell éreznünk, hogy mi és hogyan a jó a gyermekünknek. A fürdetést is ugyan meg lehet tanulni, de pár hét leforgása alatt rájövünk, hogy a gyerekünk más mint ami a nagykönyvben meg van írva, másképp szeret pancsolni ezáltal másképp is kell tartani. Van aki már 4-5 hónaposan a gyerekével fürdik a nagykádban, de van olyan is aki sokáig külön fürdeti. Egy biztos, hogy amig a köldökcsonk nem esik le, ne érje víz a köldököt, de ha az rendbejött szabad a pálya!!
Nekem is berepedt a mellbimbóm, sőt be is gyulladt. Sőt még messzebre megyek, 4 hónapos volt a lányom, amikor meg is kellett műteni! 8cm átmérőjű tájogot távolítottak el. Szóval végigjártam már ezt az utat és ugyan nincs 3 gyerekem, de a berepedezésnek (ami az 1. héten volt) nyoma sem volt 2 hetes korban.
Lehet vitatkozni azon, hogy mi jó és miárt a bélflórának, de azt gondolom, hogy nagyon-nagyon régóta nőnek fel teáztatással gyerekek. És ugyan 1 éves korukig jó esetben bébiételt kapnak, de szerintem ami utána rájuk vár(műkaja, vegyszer a zöldségeken) sokkal ártalmasabb a bélflórának, mint az a pár korty Uram bocsá cukrosvíz!

Természetesen aki megteheti az csak szoptasson! Én is egy mellből ezt tettem nagyon sokáig, de akinek hasfájós a babája, azt tegye amit jónak lát és legfőképpen lelkiismeret furdalás nélkül itassa a babáját! Ez mindössze néhány korty teát jelent, nem literszám gondoltamKép

Bocsika a hosszú levelemért......
73oktober

Október!

Tökéletesen egyet értek Veled abban, hogy nagyobb korában amit megeszik egy ember, az drámai!!!Igazad van, ha hasfájós vki babája, még az anyósom anyósa által javasolt bármit is kipróbálja-nemhogy a cukros vizet/teát- csak hogy nyugi legyen!Ugyan nehéz kimazsolázni a sok népi jótanácsból, hogy mi is a helyes út, de mivel a kicsi baba is egyéniség, valószínűleg más lesz neki jó, mint szomszéd Józsikának. Ettől függetlenül nagyon klassz, ha mindenki elmondja a tapasztalatát, mert vmi végül csak bejön!!!Kép
Ha már ilyen nagy a szám, ajánlok is gyorsan egy könyvet, főleg 1. babás kismamiknak (nekem nagyon bejött): Újszülött a fedélzeten
Pl. ez volt az egyetlen, amiben leírták, hogy a gyerekem miért hányt habosat az első 2-3 napban. Nagyon jó könyv és szórakoztató is!!!

Katus
Vendég

Kope,

Nekem is 2 ismeros meselte hogy sokat segiett nekik ez a magneses Kosmodisk ov,amikor a gyerekcipelestol fajta derekuk.De lehet hogy nagyobb fajdalmakra tenyleg humbukKép
Kenocsbe meg nagyon jo tud lenni a Fastum gel nevu,nekem az is bejott regebben es recept nelkul kaphato.

Katus
Hu de kar az azert messze van.

Dori
A hazunkban levo fitnessben is sok kardio gep van es tenyleg jok.Na ettol fuggetlenul hogy a szamban van,mostaban lustulok en is es nem jarok heti2*,pedig kene.Na nem az 50kg-mat akarom csokkenteni csak kicsit mozogni ken az ulo munka utanKép

Oktober
Teljesen egyetertek.Nagyon elment mar ez a szopi tema.En teljesen lelki betege lettem hgoy tapit is kaptt,utolag persze hulyeseg,de a sok propaganda nem tesz jot a bizonytalanoknak.
Viszont en tudatosan etetem Alexet.Mar terhesen csomo bio(apukam hobbi bio kertesz)zoldseget raktam neki el a melybe.Azita is(persze a bolcsi kivetelvele)csak ilyen nme permetezett zoldseget+gyumit eszik,meg nagymamim csirke+pulykajat).Sosme eszik csokit,ritkan sutit(2 hetente)essemmi cukros dolog,vagy udito.inni is csak 100% gyumile+viz.ja es semmi Meki.En tartaom ezt hogy az vagy amit megeszel.
Nem csak a szopin all a gyerek immunrendszere hanem a kesobbi eveseken is.Nem egyszer hallom hogy 2-3 eves koraig szoptat valaki de nyugodt szivvel beviszi a kicsit a Mekibe ,ja es csak azert mert ugy szereti...No comment.
Tudom hogy kesobb mar nem tudom lebeszelni ennyire az edessegtol,de remelem ez lesz neki a termeszetes.Es hiaba volt o tapis baba meg sosem volt beteg ,pedig bolcsis KépNathas persze igen 2-3 szor a telen de ez a maximum.
Koszi megegyszer a mailedKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

csajok,

már jobb a kedvem!
Most jöttem meg a fodrásztól,meg szoliból!Isteni volt!!!
Jövő héten pedikűröshöz kéne mennem...

Kép
angelheart

Lányok!

"Öreg róka" lévén -mármint az anyaság terénKép- jó dolognak tartom, ha tudatosan etetjük a gyerekünket. De akinek óvodás a gyereke az tudja, hogy előbb utóbb bekövetkezik a válogatós korszak. De bátran ki merem jelenti, hogy ennek is vége lesz 1x. Nálunk pl. volt olyan, hogy semmit nem evett meg a lányom a sültkrumplin és a húson kivül. Kb. 3 évig gyümölcsöt sem volt hajlandó lenyelni. Ehhez képest az 1. és 2. osztályban többet volt beteg mint az óvodában. Mára már ez is rendeződött. Én sem tartok itthon colát, de képzeljétek, nem is hajlandó ma már meginni!! Eddig ha valahol vendégségben voltunk mindig azt kért, de ma már "elvei"vannak!!! Hiába öntudatos kamasz. Ja és néhány főzin kivül, nagyjából mindent megeszik. Igyekszem a suliba is normális tizórait küldeni. Ezért mertem határozott lenni a teát illetőleg. Sajna a levegő sem a régi, akkor ne vigyük sétáltatni a babákat? De mégjobb, hogy ne közlekedjünk tömegközlekedéssel, mert ott ha 1 ember eltüsszenti magát, holnapra mindenki beteg lesz. Nem vagyok hive a szélsőséges gondolatoknak. Ettől sokkal fontosabbak a praktikus tanácsok! Amiben sajna a klinikán a csecsemős nővérek között sincs konszenzus. Mert ugye van 1x a tankönyvi dolog, 2x pedig a személyes tapasztalat 3x pedig a rutin. És ugye ez mindenkinél más-más. Ezért hát halgassunk meg mindenkit, szűrjük le a számunkra legszimpatikusabb variációt és aztán figyeljük, hogy a gyerekünknek melyik a megfelelő. Éhen még soha nem halt egyetlen szoptatott baba sem!!!Ill. olyan gyermek akinek gondos anyukája van, mert ha más nincs jön a tápi. Én példának csak a korababákat emliteném, akiket szondáznak, tápszereznek, teáztatnak és mégis 90%uk szopizni is megtanul, ha az anyukának beindul a teje(amire ugyanis nagyon kicsi az esély a 25-26. hét tájékán). És mégis egyre jobbak a tapasztalatok!!
Szóval nem szabad kétségbeesni.
Az én lányom is 13 hétig tápszeren élt és utána közel 1 évig szoptattam, ebből 4 hónapig mindkét ciciből, utána pedig csak az egyikből!
73oktober

Oktober,

az én Marcim még csak most lesz 2 és fél éves,és már most válagatós.8 hó.-os korában egyszer csak "leállt".Borzasztó volt!Azóta is bánt,de nem csinálok ebből mostmár nagy ügyet,hogy rossz evő a gyerekem.Mostmár tudom,hogy akkor csak rosszabb lenne a dolog.Eszik sokféle gyümit,imád rágcsálni mogyit,kesúdiót,diót,mazsolát,nincs oda a sütikért,a főzelékekért,imádja a szalonnát,a húsokat,a krumplit,van kedvence is: a bundáskenyér...
Tudomásul vettem,hogy Õ ilyen és kész!
Anyukámtól eleget hallgattam,hogy milyen rossz evő voltam,vitt vizsg.-okra,kaptam B12 vitamint...,és nem lett jobb.Szóval Marci enyhén szólva rám ütött.Kamaszkoromban aztán beindultam.
Én még a tápszert sem ettem meg,tehéntejen nőttem fel,Marcus viszont 5 hónapig szopizott,mellette adtam le a tejem,aztán ő gondolt egyet,és egyszer csak nem kérte.
Botim dettó,csak ő a 4. hónap végén választotta el magát.Elötte,ha el kellett mennem üvegből simán megitták,de amikor elválasztották magukat,már üvegből sem ment!Így jártunk.
Bizony,bizony egy öreg doki bácsi is a Heim P. kh.-ból azt mondogatja,hogy az anyatej mellett szükségük van a babáknak napi 1 deci folyadékra,s erre a legmegfelelőbb a forralt,lehűtött cukrosvíz!Kánikulában még jobban megnő a foly.igény,tehát még többre van szüksége babának,mamának,hiszen ne felejtsük el,mennyi folyadékot veszítünk párolgással.de ezt Neked nem kell magyaráznom,csak hátha olvassa olyan is,akinek jól jön majd a jó tanács.Esetleg,aki jövő Máj. felé fog babázni...

Dóri
angelheart

Amúgy egytértek Októberrel!
A mai világban mindenből akkora dolgot csinálnak,hogy az már nem normális!
A mi régi doki nénink,aki Jan.-tól nyugdíjba ment,azt szokta mondani:azért ez a sok nyámnyila gyerek,mert még a széltől is óvjuk őket!
És azért valahol igaza van...
angelheart

Dóri!

Ez igy van. Előbb-utóbb rájön az ember, hogy nem lehet mindent a tankönyv ill. a egy ember tapasztalatai alapján csinálni!
Azt hiszem már irtam a szoptatási "dolgokról", hogy az első néhány nap mit és hogyan éerdemes, de most még1x megismétlem. Szóval...
Ahogy az édesanyához kerül a baba éredemes próbálkozni a szoptatással. Ez változó, van akinek rögtön rákap, de van akinek nem. Amig nem indul be az előtej/tej ne hagyjuk 5-10 percnél tovább a babát a cicin. Ha azt érezzük, hogy belövellt a tej, már 15 percig is rajta hagyhatjuk. Tovább nem érdemes(itt most elsősorban a fél órára, vagy még továbbra gondolok), mert úgyis elfárad és csak cumizik a mellen. Ami azért nem jó, mert feláztatja a mellbimbót és berepedezik. Amikor feszül a mell érdemes váltott mellből szoptatni. Utána amennyit csak tudunk fejjünk le. Alaposan át kell masszirozni és úgy lefejni azt a néhány cseppet ami ilyenkor jön. Nem szabad gyötörni a cicit, csak masszirozni és cseppenként fejni. Nagyon fontos, hogy a masszirozással jól lazitsuk fel a tejcsomókat mert csak úgy tudjuk azt a néhány cseppet is kifejni. Ezt sajna minden etetés után el kell "játszani". Akiknek nagyon jól szopik a babájuk, jó a mellbimbó azoknak jóval könnyebba dolguk. De akiknek még a bimbót is csak nehezen kapja be a baba az megizzad rendesen.

Én a cukros vizet csak addig adtam mig hasfájósok voltunk, utána csak sima forralt viz, ha igénye volt rá. Később pedig amikor már főzelékezett csak vizet kapott. És bizony sok gyerek aki csak 7-8 hónapos korban találkozott először a vizzel, nem volt hajlandó elfogadni.

Jómagam a fokozatosság elvét vallom, mindenben.
73oktober

Mi már nem tervezünk 3.-at.
Nekem elsőre jól jöttek volna ezek a tanácsok,de szép lassan rájöttem mindenre.Volt,hogy én osztogattam.A másodiknál már ment minden,mint az ágyba kakálás!Hihetetlen,de tényleg.Nekiültem még a klinikán ,és szépen elkezdtem kézzel fejegetni.Ott volt a jól bevállt Aventes mellszívóm,de szart sem ért az első pár napban.Kb. 1 hét után tudtam igazán hasznát venni.Addig meg amit lefejegettem,szépen összegyűjtöttem bent,és amikor hazajöttünk,megkapta az éppen náthás másfélévesem!Na,abban aztán volt ellenanyag.
Viszont azt nekem senki ne akarja megmagyarázni,hogy egy 9 hónapos ellenanyaggal teli anyatejet szív magába!Inkább vízet...,jó cukrosat,csak éppen nem üvegből,hanem cicibőlKép
angelheart

Október,

bent vagy még?,
Nem tudod,Ria dolgozik most nappal???
angelheart

Kép

A colostrumot nem pótolja semmi!
Sztem is jobb kézzel fejni, de hát mindenkinek más jön be. Nekem amikor még nem voltak cicis gondjaim, simán lefejtem 1,5 decit is kb 10 perc alatt.Eleinte nehéz volt, de belejöttem.
Akkoriban még csak pumpás mellszivó létezett. Ma meg már komplett "fejőgépek" vannak!
73oktober

Nem tudom Dóri Kép
Én már itthon vagyokKép
73oktober

Kár!Kép
Ilyen hamar otthon vagy??Nagggyon jó mh.-ed van!Kép
angelheart

Igen Dóri, egész addig mig "rám" nem találnakKép

Most megyek szülőire. Ez szept.1. óta már a 3. szülői értekezlet! Ez most kézi labdás lányoké, de voltam már a táncórájén és a rendes szűlőin is. Lassan belebolondulok. Ehhez képest a szoptatás semmi...............
Már külön naptárt vezetek,hogy tudjam mikor mi van.
Mire végighallgattam a táncórás szülőit (kb. másfél óra), azzal állt elő a lányom, hogy mégsem menne, inkább sportol.
Haj-jaj.. pedig még csak 3 hete járnak suliba. Mi lesz még év végéig.........
73oktober

Bocsika mindenkitől, tudom ez nem a kamaszodó lányok anyukája c. topic, de higyjétek el igy életemben nem kellett koncentrálnom, mint mostanság. Mikor, hová, kivel megy. Mikor mennyit, kinek kell fizetni. Közben bömböl a zene a szobájából és én lassan megbolondulok...
Ja és ha szólsz bármiért, a válasz csak annyi. hogy anya, ez már egy modern világ és te tök retró vagy...........
73oktober

73oktober:

Nyugodtan ereszd ki a gőzt, szerintem nem zavar senkit Kép
Azon gondolkozom egyébként, hogy anno kamaszkoromban (most 31 múltam), kifejezetten "nehéz eset" voltam, a lázadó tinédzser iskolapéldája. És amit mi összedorbézoltunk akkoriban, gyakorlatilag semmi ahhoz képest, amit a mai tizenévesek csinálnak...
Párom 16 éves hugán kiválóan végig tudom követni az egészet - és egyszerűen nem bírom elhinni, hogy én kifejezetten konzervatív embernek számítok - ezzel a "múlttal".
Értsd ez alatt azt, hogy pl uram bocsá azért megvártam a 18 évet mikor kipróbáltam az italt és a cigit.
Azóta ez persze változott nyilván, egyszer mindenki feje lágya benő Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok!

Most olvasgatom vissza az irományokat…

Kataa,
Nem szeretnék indiszkrét lenni, de férjed egy informatikai cégnél dolgozott????

Kormos Zsuzsi!
Gratula a babához!!! Nagyon szép!!!

Örömmel olvasom, hogy Fekete dokis kismamák tábora növekszik!
Csak pozitívan nyilatkozhatok én is!

Üdv,
sszo
sszo

Sszo
Most lebuktunkKépDe igen,es most kerdeztem tole es ismer TegedKépKépLegalabbis ha a neved kezdobetui is stimmelnek.Sot akkor mi is talalkoztunk szerinte amikor egyszer bevittem AlexetKép

Dori
Na latod egy szoli+fodrasz csodakat muvelKépKépJaj ugy varom hogy mad nekem is menjen minden magatol.Azt hiszem ez is fejben dol el,tehat ha magabiztos vagyok akkor az mar fel sikerKép
En egyebkent csak azert szeretnem megprobalni csak szoptatni majd anno ha aktulais lesz,mert ugye egy nagyobbal mar egyszerubb lenne mint szopi+tapi+fejes,mosogatast ismetelni napi 8*.

Oktober
PErsze ,bar mi mar tul vagyun ka valogatos korszakok egy parjanKépDea gyumi az mindig ment szerencsere.Es igazad van azt kell elerni hogy nei s karja a kolat,mert nem tartja erdekesnek.O pedig lat csokit ,de ritkan ker,akkor kap is.Semmiben nem vagyok szelsoseges szerencsere,csa ahogy mi is Ot is ravezetnem egy egeszseges eletmodraKép
Kamaszkori programokat mosolyogva olvastam,na ez is strapas lehetKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Szió Dóri! Kép Kép
Annyira kedves vagy hogy eszedbe jutott hogy Balázsnak múlt héten volt a szülinapja!!! Köszönjük a virtuális tortát Kép Kép Kép Ha sikerül lekicsinyíteni, akkor teszek fel képet is amikor felköszöntöttük a nagyfiút Kép
Ha jól vettem ki ti Újpalotán laktok ugye? Újpalota is nagyon közel van Kép

Kópé Kép
A hintázós kép az Adria sétányon lévő egyik játszótérszerűségen készült. (van 4 hinta és egy homokozó, meg egy sportpálya nagyobbaknak)
Mi a Paskál strandhoz vagyunk közel, kb. 5 perc, nyáron halljuk a strand hangosbeszélőjét Kép

Katus Kép
Írtad hogy szept. től zuglóiak lesztek. Helyileg merrefelé?

No meg Octóber 73 Kép is zuglói, kíváncsi vagyok hogy Ti merre laktok!!
Aztán össze is lehetne hozni egy találkozót! Kép

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Edit,

egy ilyen tali már nekem is megfordult e fejemben!
Gyorsan kéne cselekedni,mert katusék csak a szülésig költöznek fel.
Mi palota szélén lakunk,de nem a zugló felé esőn,hanem a kiserdő mellett.
Ez a kis torta meg csak egy kis apróság Balázsnak.
Mostmár kezdek képben lenni,hogy melyik gyerkőcnek mikor van a szülinapja!Voltak,akik esetleg nyáron ünnepeltek,de akkor még asszem nem volt ilyen jó a csapat.Most szept.-re jól összerázódtunk.Kép
Amikor 2 éve ideköltöztünk,akkor elötte mi is sokat nézelődtünk zuglóban!Néztük a paskál-lakóparkot is,és pont ezt beszéltük,hogy majd a hangosba bemondatjuk,hogy a Fehér gyerekeket(ezek a mieink)szüleik várják haza ebédelni...Kép
Szülinapi képeket várjuk!

Dóri
angelheart

NIKI!!!!

Nem tudom a mail címedet,mert véletlenül kitöröltem!Így nem tudok válaszolni a leveledre!!!!

Dóri
angelheart

Ildi!(Macskási)

Neked írtam még a múlt héten!Megkaptad???

Dóri
angelheart

No mi az mindenki megkukult? Kép Egész nap után ideülök végre a géphez és sehol semmi és senki?

Kópé
Vendég

Kópé,

én pont itt kukulok, de esik le a fejem. Ma 7-re! mentem CTG-re, enyhén fáradt vagyok. De minden rendben Csipiszkével.
Amikor Zsolti belázasodott az ominózus oltás után pöttyös is lett? Vagy ez csak a mi privilégiumunk? Egyébként láz elmúlt, Liza maradt vérhuncut.Kép
Katus
Vendég

Katus,

Akkor nem volt semmi egyéb, csak az oltás után 8-10. napig magas láz. Viszont idén augusztus elején beteg volt, ami szintén 3 napig tartó magas lázzal járt, 39 felett (semmi egyéb tünet), majd miután a láz megszűnt 1-2 napig rózsaszínes kiütései lettek, elsősorban a hasán (sok, halvány)
Mentünk az ügyeletre: valószínűleg a roseola nevű (3 napos láz) vírusfertőzéstől volt ez az egész. Aztán elmúlt 2 nap alatt a kiütés is.

Nem lehet, hogy erről van szó? Állítólag elég gyakori 3 év alatt és ártalmatlan, mindenesetre furcsa lenne az egybeesés. Ha huncut, akkor gyógyultnak nyilvánítva! Kép

Kópé
Vendég

Kópé Kép
Én itt vagyok! Kép
Ma napközben itt bosszankodtam mert nem működött a társalgó. És csak akkor van időm netezni amikor alszik a gyermek. Ráadásul az utóbbi pár napban lerövidítette Balázs az alvási idejét 1,5-2 órára Kép
Ti merre szoktatok kószálni amikor sétáltok?

Dóri Kép
Tegnap még akartam írni, hogy nagyon szépek vagytok a képen Marcival, de már az emberem nagyon akart jönni géphez...
Nagyon hasonlít rád mind a két csemete, azért van egy kis eltérés, mert Marci és Boti szeme színe barna, nem pedig zöld mint a Tied. (ha jól láttam Boti szeme is barna?)

Úgy néz ki jövő héten megyek a Klinikára apasztó gyógyszert iratni, no meg egy picit nosztalgiázni (+ a pocakos anyukákra irigykedni Kép) mert a homeós bogyesz nem váltotta be a reményeimet és még mindig fejnem kell, igaz napjában már csak 1x Kép Kép.

Pussz

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Na akkor a szülinapi kép Kép

Kép

Kép

Kép
[/url]
pledit

HÁT ÉN NE LENNÉK ITT???!!
Kép

Ez az,hogy egész nap szarakodott a társalgó!Pipa is voltam...

Katus,

most ment mail...
Nekem is volt kiskorombsn 3 napos lázam.
Úgy rémlik,hogy a 15 hós oltás után ilyen pöttyök is beleférnek!

Edit,

köszönöm a szép szavakat,a magam és a fiaim nevében is!Marcinak majdnem fekete a szeme,Botinak meg szép lassan barnul be.
Balázs egy igazi szőke herceg!!!Hol van alóla a ló??Kép

Dóri
angelheart

Na,neee!Most meg Mindenki lelépett??!!
Akkor megyek én is.Odabújok Apához egy kicsitKép.

Dóri
angelheart

Igaz, ma jó idő lesz,de azért remélem nagyobb lesz a forgalom,mint tegnap!

Katus,

Neked egy "nyamvadt" CTG-re is fel kell utaznod???

Dóri
angelheart

Jó reggelt!

Pénteken megyek AFP-re és az lenne a kérdésem, hogy ugye éhgyomorra kell menni? Kb. meddig tart, sokan szoktak lenni?
Scullyx
16+3

KépKép
KépKép
scullyx

Sziasztok
Vegre suta napKépUgyhogy remelem mindenki oszi rossz kedve elmultKép
Tegnap nekem sem mukodott a babanet,pedig nagyon raertem volna.

Alexnak egy hete uj agya van,hat a lefekves azert nehezebb mint a racsosban volt.Tobbet kell neki imatkozniKép,es bar nem jon ki de tobb idobe telik neki elaludni,regen csak bement akisagyba es mar aludt isKépRemelem idovel ezti is megszokja.

Katus
A pottyok lehetnke az oltastol is de a 3 napos laz egyenes velejaroja is.2 nap es elmulnakKép

Edit
Kisfiad nagyon aranyosKép

LAnyok
Tudtok egy jo baby-sittert???Kene valakit talalnom,csak nem tudom hogy kezdjek hozza...megbizhato es jatekos,kedves is legyen a gyerkoccel.Marika ota volt a baratunk anyukaja,de Alexnak nem jott be,tul uncsi szegeny neni...
Hirdetes meg nem szimpiKép

KAtaa

Kép
Kép
kataa

Scyllux
Igen ehgyomori vervetel lesz,bar en nem a klinikan voltam,mert ott sokan vannak altalaban.

Kép
Kép
kataa

Kataa:
Ismerek egy lányt, aki korábban foglalkozott ilyesmivel, de nem tudom, kapásból, hogy csinálja-e még. Utánanézek, ok? Imént próbáltam hívni, de nem vette fel a telefont, próbálkozom még.
Fiatal, van gyakorlata benne és jó érzéke van a gyerkőcökhöz.

Zsuzsa.-

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Edit,

Nagyon kis hercig Kisherceg ez a fiúcska! Kép Úgy látom még nem igazán érti mi ez az egész szülinaposdi! Kép Na de majd a második születésnap!

Mi mostanság kevesebbet sétálunk, így kettővel nehezebben mozdulok ki és szerncsére a házunk udvarán van egy kis "játszótér", inkább ott tanyázunk. Ha mégis elmegyünk valamerre, az leginkább az Újvidék tér, vagy a Kassai tér, de egyedül nem nagyon vállalkozom erre,, mert elég nagyok ezek a terek és sokan vannak, úgyhogy nem merem otthagyni a babakocsit, míg a Zsolti után futkosok. Hát biztos hiányzik szegénykémnek, mert tavaly többet mentünk, de ismerem a korlátaimat... Kép Majd jövőre!

Kópé
Vendég

Kópé,

kettővel én sem nagyon mozdulok ki itthonról.Nekünk annyi,hogy a ház melletti rész le van kerítve,meg szépen gondozzuk,és az erkélyünkről ki lehet menni.De mivel Boti mászik,meg állni akar mindenhol,ezért ez is macerás,hiszen állandóan a seggében kell lennem. Nem várhatom el tőle,hogy nyugodtan üljön a babakocsiban ,miközben a bátyja ott kavar körülötte.Szóval ez(is) a kis korkülönbség hátránya.de késöbb ezeknek a gyerekeknek lesz a legjobb,akik ilyen közel vannak korban egymáshoz!
Séta Anyukámmal,vagy Apával,ha nem jön haza túl későn.
Szóval egy cipőben járunk.

Dóri
angelheart

Kataa,

bébicsőszt a védőnők is szoktak ajánlani!Tiétek nem tud???!

Dóri
angelheart

Szasztok!
Kópé, Dóri! Válaszlevelek mentek :-))))))))))

Tegnap meg ma délelőtt szarakodott a babanet(legalábbis nálunk).

Hugibaba hol lehet?????

Puszi, Ildi.

Kép
Kép
macskási

Ildi,

megkaptam,majd írok...
Nem tudom,mi lehet Hugibabával,de tartók tőle,hogy ő már nem is olvas minket!Sajnos.De ,ha tévedek,akkor jelentkezhetne!

Dóri
angelheart

Hali csajok,

Ki tud engem megnyugtatni?
Ma lementünk játszani az udvarra, ahol a fiacskám már egy ideje együtt játszott a homokózóban házban laó egyik 8 éves kislánnyal. Egyszer csak az anyja közli velem, hogy a lánya azért nem volt ma isiben, mert övsömöre van! Kicsit kiakadtam, erre ő: de nem fertőz, ezt megkérdezte az orvostól. Kösz! Akkor vajon miért nem mehetett iskolába?

Sem én sem gyermeke(i)m nem voltunk még bárányhimlősek, úgyhogy megint aggódhatok! (nyár elején már volt egy hasonló vaklárma)

Mit tudtok erről, tényleg nem fertőz? Mindenesetre A Zsoltival is megitattam egy pohár anyatejet Kép

Kópé
Vendég

Kataa

Igen, mi már találkoztunk is:-)
Én emlékszem is rátok!:-)

Sszo
sszo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?