Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát csak tájékoztatásul közlöm hogy még mindig együtt élvezzük kicsi fiammal a napsütést.
Nem bír elszakadni tõlem.
Tágulás szinte 0.(ujjbegynyi) Ctg. rendben.
Talán a héten történik valami, nagyon nem, szeretném a húsvétot kórházba tölteni.

Lányok, kitartás, ez a vége a legrosszabb.
Ilyenkor már mindenki és minden startra készen és nem történik semmi.

Sziasztok

Zkati
40+6
zkati

Sziasztok!

I_ancsa!

Köszönöm hogy válaszoltál, biztos voltam benne hogy legalább 1 rendes doki van a SM-ben, de nem merem megkockáztatni mert a Szent Imrében sokkal több van és ha az orvosom épp nem ér rá akkor is marad normális dokiKép Tudom ez a logika furán hangzik de hát ez van..Kép

Conti!

Most Dr Kocsiss-al már 4-re nõtt a Sz. I.-ben a választható orvosok száma, kösziKép

Az én pocimban még a 12. héten nincs semmi mozgolódás de ezt gondolom sejtettétekKép Van viszont pici fájás a bal oldalon alul. Az sztk.-s doki azt mondta hogy amig nem középen fáj és nem vérzek nincs baj. Na mindegy mert ma úgyis megyek a védõnõhöz és tõle is megkérdezem.

sasha
12+1
sasha

Sziasztok Lányok!

Bár nagyon ritkán írok (ritkán jutok géphez).
Itt mindenki olyan boldog (aminek különben nagyon örülök), hogy szinte nem is merem leírni SEGITSETEK!
Teljesen kiborultam. Vasárnap meghalt az édesanyám. Nagyon nehezen viselem. Nincs kinek elmondjam a bánatom.
Nagyon féltem a babusomat is. Nem szeretném ha valami baja lenne. Tudom, hogy ennem kéne, de egy falat sem megy le a torkomon. Eddig sem hiztam semmit, de mostmár fogyok is. Igaz csak 1 kg.
Mit csináljak???

Djeszter (19+1)
Djeszter

Djeszter!

Nem is tudom mit mondjak. Nagyon nehéz ilyenkor bármi okosat is mondani. Kép Kép
Öszinte részvétem. Most tényleg nem könnyû neked! A párod ugye tud segíteni?
Halacska 22+6
Halacska

Sasha!

Na, ne izélj már! Kép Azért fáj mert nö a méhed. Teljesen igaz, hogy akkor van baj ha középen görcsölsz, szerintem megérzed. Én is átéltem uezeket! Kép
Egyébként meg igenis mozog már a 12. héten csak Te nem érzed! Kép
Halacska 22+6
Halacska

Sziasztok

Djeszter

Nagyon sajnálom ami veled történik éppen, borzasztó lehet, el szeretném mesélni, hogy amikor a most már nagy lányomat vártam én 6 hónapos terhesen vesztettem el az édesapámat. Elõtte 1 hónapig az édesanyám is és az édesapám is párhuzamosan kórházba volt, így állapotosan a két kórház között ingázva töltöttem napjaimat.
Nekem mondták el elõször, tekintet nélkül az állapotomra, hogy az apukám már nem fog kijönni a kórházból.
Akkor azt hittem, hogy összeomlik körülöttem minden és nagyon féltettem a babámat.
Igaz, hogy semmiféle orvossággal nem tömtem magam, és ezt tanácsolom neked is, de a kislányomnak semmi baja nem lett, egészségesen született. Azz természetes, hogy ki vagy borulva, az is természetes ha kisírod magadból a bánatod, nem hiszem, hogy ezzel ártanál a picinek.
Próbálj meg pihenni sokat és gondolj arra, hogy az anyukád biztos egy egészséges aranyos kis unokát szeretett volna, és most mindkettõtökre neked kell gondolni.
Légy nagyon erõs.
Nagyon furcsa az élet, mert bár nem érintett annyira közvetlenül mint az édesapám halála, de augusztusba (akkor voltam 3 hónapos) az apósomat veszítettük el.
Ezen akkor nagyon sokat gondolkodtam.........

Tudom hogy nagyon nehéz, de muszály arra gondolnod, hogy nem vagy egyedül, és sajnos pillanatnyilag kivált képpen rajtad múlik, hogy hogy érzi magad a babád

Kitartás!!!!!

Szia:
Zkati
40+6
zkati

DjEszter,
Nagyon sajnálom ami Veled történt, fogadd õszinte részvétemet. Én nem tartozom még ehhez a topichoz, sajnos, de olvastam a bánatodat.
A Sote I. sz. nõi klinikáján dolgozik a szülészeten egy pszichológus nõ (sajna a nevét elfelejtettem, de megtalálod Õt mert egyedül van) õ foglalkozik terhesség alatti traumák feldolgozásával, kezelésével. Feltétlenül keres meg õt, biztos, hogy tud Neked segíteni.
A barátnõm 22 hetes terhesen vesztette el az édesapját és neki a párján kívül ez a pszichológus nõ nagyon sokat segített.
Breki
Breki

DJ Eszter!

Hát nem könnyû a helyzeted. Hány éves volt, volt valami elõjele? Azért próbálj meg egy kicsit magadra is és a gyerkõcre is figyelni! Gondold el, hogy az anyukád most minek örülne, annak, hogy miatta emészted magad és esetleg a babának valami baja lesz, vagy inkább annak, hogy felidézed azt, ami csodálatos és szép volt vele kapcsolatban. Beszélgess róla a babádnak! Õrizd meg emlékeidben a szépet, talán az segít és persze az is, ha jössz hozzánk és itt kibeszéled a bánatodat!

Tudom, hogy neked senki nem tudja visszaadni õt, és lehet ilyenkor mondani bármit, a hiánya kézzel fogható, de tényleg próbálj a jövõre koncentrálni és mégesgyszer: beszélgess róla sokat a picinek!

Pucúr
Pucúr

Sziasztok!

Zuzu -gratulálok ehhez a hatalmas babához Kép

Nyuszi - a vásárlással nem vagytok elkésve. Tényleg érdemes elöbb összeírni mit szeretnél, megnézni több helyen és figyelni az akciókat!!! Nekünk is igy sikerült a minenhol 10-12 ezer forintos kókuszmatracot 6 e-ért megvenni...
És bár meglepö, néha az egészen kicsi bababoltokban olcsóbban vagy mindenféle plusz kedvezménnyel tudsz hozzájutni dolgokhoz, mint a nagy áruházakban... Én így vettem a babakocsit a hordozóval - ugyanannyiért mint a Megatoysban de kaptunk mellé egy utalványt és így a teljes ágybeli ingyen volt...

Dió - Én most a 31.en tartok +5-6-nál és ezért is "halálra dicsér" az orvos meg a védönö Kép Kép Sokan ilyenkor már 9-10 fele járnak...

Csilla 1 - én is egyre nehezebben közlekedem, föleg folyamatosan. Nekem a haskötö annyiba bejött, hog ylegalább nem húzodik annyira a hasam estére a súlytól.

Sasha - meg kell nyugtassalak van még egy rendes orvos a SM-ben Kép Én is csak az ö személye miatt maradtam ennáél a kórháznál. Megbízom benne, tudom hogy mindenben számíthatok rá. Ja és megismerkedtem a választott szülésznömmel is azóta és ö is nagyon kedves, segítökész - ugyhogy akikre szükségem lesz azok kiválóak, a kórházat meg elviselem majd. Egyébként már rég máshol tervezgetném a szülésem, ez viszont igaz.

Djeszter - elöször is fogadd részvétem. Tudom hogy nagyon nehéz lehet most, de próbálj arra gondolni hogy a babádnak szüksége van rád és a táplálékra. Az ö érdekében próbálj gyakran, de keveset enni, akár csak falatokat... Hidd el, ha örá koncentrálsz könnyebb lesz elviselni ezt a veszteséget.

Dojika 30+5

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Zuzu! Gratulálok a szép nagy picikédhez!

Sasha! Sajnálom, remélem nektek is sikerül majd elodázni a bevonulást. Nekünk azt tanácsolták, hogy majd kell egy papírt kérni a dokinktól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, és akkor nem viszik be a leendõ apukát katonának. Sajnos, már most azzal riogat a dokim, hogy így is lesz! (nem vagyok éppek karcsú személyiség). Gondolom ez nem csak a tartalékos katonákra vonatkozik.

Conti, Iddi! Ne izgúljatok, nem csak ti vagytok itt az egyetlen "teltebb" személyek. Én is az vagyok sajnos. Hiába fogyóztam a babuci elött, de még nem értem el a kívánt súlyt, amikor megfogant a babuci. De nem nagyon érdekel, én boldogan várom a pircurit. A maradékot meg majd leadom késõbb! Ha eddig is ilyen voltam, ezután sem fog zavarni, ha még egy ideig ilyen maradok, "sõt" még gömbölyödöm is!

Boldog gömbölyödést mindenkinek!

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Lányok!

köszönöm együtt érzõ szavaitokat. Probálom megnyugtatni magam, de még nagyon friss.

Halacska!
A párom szegény probál segíteni, de nem nagyon tud. Õ 15 éves volt mikor meghalt az anyukája, és azóta ...

Pucúr!
Anyú idén töltötte volna az 52-t. Sajnos évek óta beteg volt. A legszörnyübb kor vitte el. Márc. 5-ig még volt remény, de aztán felgyorsultak az események.

Probálok csak pozitiv dolgokra gondolni. Apu is nagyon félt most engem.

Breki!
Valószinüleg megkeresem a pszichologus nõt. Köszönöm

Djeszter
Djeszter

Sziasztok!

Alig gyõztem elolvasni az utóbbi pár napok hozzászólás-áradatát! Mennyi-mennyi fantasztikus esemény, kérdés és jótanács!
Talán még emlékeztek, a múlt héten megkérdeztem, mit ajánlanátok: a jól bevált dokit nem a legfényûzõbb kórházzal vagy egy igen kellemes, bababarát kórházat. Amit tanácsoltatok (miszerint inkább a környezet a meghatározó nem az orvos), személyes élményeim is (meglátogattuk a ’nem túl szívélyes’ kórház szülészetét) alátámasztották, úgyhogy a régi orvosom leváltása elõtt állok. Ezzel kapcsolatban, lécci, aki tud, SEGÍTSEN nekem: a választott Csepeli Weiss Manfréd kórházban tudna valaki orvost ajánlani? Vagy esetleg bárminemû tapasztalata volt már valakinek ottani orvossal? Fogalmam sincs, hogyan kellene most egyet kiválasztanom. :-(

Kata! A piros kérdõjeleket ezennel akkorhát ki is lehetne törölni a szülés tervezett helye rublikából. Köszi.

Zuzu! Millió gratula a nem éppen mini Zorkához! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ekkorka babucival hogyan történt a szülés.

És ha már írok, hadd dicsekedjek: a tegnapi UH-on kiderült, hogy Picurkánk jelentõsen bepótolta a korábbi méretbeli lemaradását (t.i. az elsõ UH-on 4-4,5 hetesnek tûnt a méretek alapján - holott akkor ’már’ 8 hetes volt -, a második UH-on a 12. héten is még 1-2 héttel el volt maradva, most pedig a 17+5 idõpontban már 1-2 héttel ’nagyobbacská’nak tûnt). :-)

Kellemes pocakosodást és babázást!
Viki (17+6)
viktoria

Djeszter! Nagyon sajnálom...Kép Vigyázz magadra!

Dió (és Almamag 23+5)
Dió

Sziasztok!
Annyira boldog vagyok, most derült ki, hogy kisfiú van a pocakomban. Így a csodálatos kislányom mellé lesz egy csodálatos kisfiam! Mindenki (engem is beleértve) úgy gondolta, hogy megint kislány lesz, csak a kislányom (3 éves)hajtogatta, hogy kisfiú a kistestvér. Õk úgylátszik jobban tudják Kép
Üdv.
Malacka
malacka

Kedves Djeszter!

Nagyon-nagyon sajnálom, ami veled történt. Ne izgulj, a babának semmi baja nem lesz! Próbáld úgy felfogni, hogy benne folytatódik a mamád öröksége... Egyszer jól sírd és szomorkodd ki magad, engedj szabad folyást az érzéseidnek, aztán próbálj visszatérni a mindennapi életbe.
Beszélj sokat a babával, nyugtasd meg... Próbálj rendesen enni, de az sem tragédia, ha (átmenetileg) fogysz pár kilót, mert a baba úgyis elveszi, ami kell neki. De azért legalább a vitaminokat szedd!!!
Én 13 évesen, szinte gyerekfejjel vesztettem el az apukámat, úgyhogy sejtem, mit érzel.

Minden jót,
Zita
ParaZita

Kedves Djeszter!
Bár nem ehhez a topichoz tartozom -Fogadd õszinte részvétemet! Sajnos aktualitása is van, hogy írok neked édesanyád halála kapcsán: nekem pontosan ma van öt éve, hogy elveszítettem anyukámat. A mindenem volt Õ, egy világ omlott össze bennem, és tudod az volt az elsõ gondolatom: hogy soha nem fogja tudni, ha nagymama lesz és nem látja az unokáját.. Eszter, vígasztaljon az a tudat, hogy édesanyád úgy ment el, hogy tudta: szíved alatt ott hordod az unokáját, aki viszi tovább az õ vérét-lelkét is. Vigyáznod kell rá, óvnod!
Nem akarok hosszasan írni. A legjobb érzés mesélni anyuról, szépeket és jókat, nézegetni a fotókat és hidd el, a fájdalom enyhülni fog, bár hiánya mindig ott lesz.
Ha lányom lesz egyszer, édesanyám után fogom elnevezni: Annának.
Nyugodj meg, és beszélgessetek sokat Róla! Ez is segít.
Sok szeretettel
Vanda
Vanda

Djeszter fogadd õszinte részvétem!

Sziasztok!
Segítsen nekem légyszi valaki!
Ha vki a közelben lakik, vagy nemrég volt ott, vagy készül, légyszi írja már nekem meg, hogy a délpesti Megatoys-ban mennyibe kerül az a hintaszék, ami a szoptatós helységben van. Nyáron ki is volt állítva vmelyik szobában, most nem tudom. Nagyon kényelmes és ha elérhetõ számomra az ára, lehet, hogy beruháznék. Csakhogy mi Szegeden lakunk, és ezért most nem tudunk elugrani Pestre, telefonon pedig nem adnak felvilágosítást az árról:-(

Elõre is köszönöm:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Dojika,
ha tudsz kicsi bababolt címeket írj párat légy szives!! Vagy van errôl külön topik?

Törpi, Dió, Conti és a többiek, akiket foglalkozat a súly. Rossz kimondanom, de Dojikával majdnem egyidôsek a babáink, és hát vele ellentétben én +14 kilónál tartok. Most mit mondjak? Nem eszem halálra magam, és egy héten legalább ötször tornázom. (Igyekszem mindennap) A mellem 65-rôl 80-ra nôtt (ennek örülök) a többi testrészemre rá sem ismerek. Nincs még csak nagy hasam se, legalábbis a Mávos elôadáson szinte nekem volt a legkisebb. (A férjem egyfolytában azt hajtogatta, hogy ez nem verseny, de ha tudnám, hogy a felszedett kilók a hasamon vannak, megnyugtatóbb lenne. De hát nem így van.) A kilók a mellemet és a hasamat leszámítva egyenletesen oszlanak el. (Számosítva: 170 cm magas vagyok, jelenleg 67 kiló.) Nekem még senki se szólt, hogy sok, úgyhogy szvsz tényleg alkati kérdés.

Malacka!
Gratulálok a kislegényhez!!

Djeszter!
Azt hiszem, nehéz ilyenkor bármit is mondani, de ne hagyd el magad, az senkinek se jó! Ha beteg leszel, akkor a rossz csak rosszabb lesz. Ôszinte részvétem, nagyon sajnálom.

Margaréta 30+3
margaréta (margar&

Sziasztok!

Margaréta!
Sajnálom ha rossz érzéseket kelt benned a súlyom. Én bevallom öszintén, folyamatosan eszem szinte, mert folyton éhes vagyok.
Azthiszem ez a +5 kg siker sztori annak köszönhetö hogy eleve súlyfelesleggel indultam neki a terhességnek, tehát ha azt is hozzá számolom akkor a tavaly elött ilyenkori súlyomhoz képest kb. én is a +10-nél tarthatok...

Bababolt - hát amiröl írtam az nálunk van, a mi utcánkban Budaörsön. de szerintem érdemes ha látsz egy boltot bemenni, szétnézni, felírni az árakat, megkérdezni mire adnak kedvezményt stb. Szerintem lehet vele spórolni.

Dojika 30+5

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Halihó!

Nahát fél nap alatt mennyi minden történt, alig gyõztem olvasni pedig reggel még alig volt változásKép

Halacska!
Köszi szépen a nyugtató szavaktKép Töben is mondták már, úgyhogy nagyon nem idegeskedtem, de azért jobb még1x hallaniKép Egyébként voltam a védõnõnél és elfelejtettem megkérdezni! Na ennyi eszem vanKép

Dojika!
Örülök hogy te is megbizol az orvosodban a korháztól függetlenül, én sajna nem tudokKép

Gitta!
Bizz benne hogy sikerülni fog a halasztás, én bizom hogy a miénk sikerül. Igaz mi nem vagyunk házasok. De a Polgármesteri hivataltól lehet kérni igazolást hogy mi együtt élünk X ideje. Majd bejelenti nekik hogy várandós vagyok nincs munkám õ tart el, ráadásul hitelüónk is van stb stb... Egyébként én sem ideális testsújal rendelkezem a 170cm-emhez vagyok vagy ....sok kilóKép 1 kg-ot hiztam a 3 hónap alatt de szerintem az is mellre ment mert már nagyon vágnaka cicitartókKép De végülis én nem fogyóztam mert már letettem rólaKép Akármit csinálok ez van, jó mondjuk én már 6 hónaposan 12 kg-ot nyomtamKép Anyukám teje nagyon tápláló voltKép
sasha

Kedves Djeszter!

khmmm hogyis mondjam .... részvétem!

Ismerek egy lányt akinek meghalt az apukája utána az öccse. Majd 17 évesen az anyukája is és ráadásul a rokonai kiforgatták az örökségbõl ami azt jelenti hogy a lakást is elvették. De nem szaladok a dolgok elé mert ha megengeded leirom hogy történt...
Miután meghalt mindekije akit szeretett nem maradt más hátra mit elõre. Volt egy barátja aki most már a férje. 18 évesen szült egy babát utána még egyet. van nagyon aranyos kisfia és mégkisseb kislányaKép Szomoru helyzet, de ha szabad ilyet mondani nagyon okosan csinálta bár nem biztos hogy tudatosan. Saját családja nem volt de "csinált" magának másikat. Anyukáját nem felejti el de most boldog családanya, nincs ideje még gondolkodni sem.
ebbõl csak azt akartam kihozni hogy ha majd a baba meglesz minden fájdalom enyhülni fog, mert minden pillanatod leköti Õ és a szépségeKép Ne aggódj mert az idõ és a babóca minden sebet behegesítKép
Remélem nem baj hogy ilyeneket irtam de eszembejutott és hátha kisül belõle valami....
sasha

Dojika,
ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha valami rossz érzést kelt bennem, az nem a te súlyod, hanem az enyém. :-)
De már emiatt se izgatom magam, majd lemegy, ha a baba velünk lesz. A férjem pedig sohasem simogatott ennyit, lehet, hogy ettôl hízom?? :-)
(Egyébként Anyukám is +16 hízott velem, szerintem én is elérem ezt, és róla is lement.)
Mire lehet kedvezményt kérni?

Margaréta 30+3
margaréta (margar&

DjEszter!

Véletlenül géphez kerültem és sajnos itt kell látnom a szomorú hirt. Õszintén sajnálom... Azt hiszem erre nem sok mindent lehet mondani.
Mindenképpen vigyázz magatokra, próbálj nem idegeskedni, hogy a vérnyomásoddal nehogy gond legyen. Biztos nagyon nehéz, de a fiadnak és a "kislányodnak" is szüksége van rád.
Csinálj egy kis halászlét, nem jó hallani, hogy megint fogysz.
SMS-t küldöm.....

Kedves Kismamák!
Ti csak néhányan ismertek engem még a "ma megint megjött" topicból. Én is kismama vagyok a 22 héten - fiunk lesz-, sajnos egyáltalán nem dolgozhatom és igy nem jutok nethez, pedig tudom milyen sok hasznos infót,és kedves barátot lehet szerezni innen a Babanetrõl.

Pucúr
Örülök, hogy nálatok is minden rendben!! A tõled kapott zebrát azóta is a kulcsomon hordom kabalának, eddig bevállt!

Mindenkinek jó egészséget és sok boldogságot a babájához.

Sziasztok
Györgyi (22+5)
Györgyi

Margaréta!

Én Zuglóban tudok egy jó kis boltot, a Mini Manót, a Nagy Lajos király u. 112-ben. Mi a múltkor benéztünk a párommal, és nagyon pozitív benyomásokkal távoztunk. Az árak átlagosak - szerintem nem drágák -, a kínálat nagy - ezen lehet vitatkozni, mi szinte mindent ki tudtunk ott választani -, és nagyon-nagyon kedves, segítõkész fiatalok az eladók. Szóval nekünk annyira szimpi volt, hogy úgy döntöttünk, mindent ott szerzünk be, amit lehet.

Azt gondolom, hogy ez a súly dolog azért zavarja annyira a kismamákat, mert viszonylag rövid idõ alatt megváltozott a testük. Legalábbis én minden reggel csodálkozva nézek a tükörbe: ez én vagyok? És mivel minden olyan "nagy" lesz, azt hisszük - és innentõl a magam nevében beszélek, nem tudom, más hogy van vele -, hogy a felszedett kilóktól van. Pedig a test átalakul a baba kihordására...De - én legalábbis - hiába tudom ezt ilyen okosan leírni, mégsem tudom a testem változását százszázalékosan elfogadni, és ezért a törõdés a kilókkal...Remélem sikerült érthetõen kifejeznem a gondolataimatKép

Dió (és Almamag 23+5)
Dió

Djeszter!
Oszinte reszvetem!Kép
Tul sok mindent nem tudok mondani, csak amit a csajszik mar elottem elmondtak. Sirdd ki magad, es probalj meg kis adagokat enni. S pihenj amennyit csak tudsz.

Viki!
Orulok a jo hirnek, meglatod gyonyoruen fog novekedni a picurka ott bent.

Zkati!
2in1. Nem irigyellek, remeljuk mielobb ki akar jonni. Meseld el neki, hogy milyen sok szep minden varja kint, es husvetra mi minden meglepi, ha jon. Talan felkelted az erdeklodeset es kivancsian jon. Latod, tul jol tartod odabent. Kép

Andi (39+2)
Andysj

Dió!

Köszi a tippet, de ott már voltunk a hétvégén. Mindenben igazat adok neked, de valahogy nem szerettem bele egyik holmiba sem. (Kiságyat és pelenkázót néztünk elsôsorban) Azt hiszem, hogy "elrontottam" magam, mert elôször a Lajos utcában levô bababoltban voltunk nézelôdni. Olasz és spanyol bútoraik vannak, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy igazi bababútorok. Színesek, faragottak, mindenféle mütyür betéttel, érdemes elmenni csak megtekinteni is. A választék óriási, katalógus van, ahonnan lehet választani. Gyönyörìek, de az árak is szédítenek. Bár ha nem most állnánk lakásvásárlás elôtt, jogosítvány és tandíj befizetés elôtt, lehet, hogy kiböjtölném. Hisz a testvérei is használhatják majd. Na mindegy, szóval azt akartam kihozni belôle, hogy most valami hasonló lebeg a szemem elôtt, negyedakkora árcédulával. Persze eddig mindenhonnan csalódottan jöttem ki.
Túl nagy igényì lettem, muszáj lesz leszállítanom magam a földre. :-)

Margaréta 30+3
margaréta (margar&

sziasztok,

Tünde vagyok 19 hetes terhes. Ma érkezett meg az AFP eredményem ami 1,8 lett. Felhívtam asz orvosom, azt mondta, hogy egy kicsit magas, és csütörtökön megyek ultrahangra. Egyébként ha minden igaz a 17. hét 1 vagy 2. napján vették le a vért.
Tudjátok, hogy mennyi a határ? Mi várható?
Sziasztok
T.
Névtelen

Sziasztok ezen a szomorú, borongós napon!

Djeszter!

Fogadd õszinte részvétemet, én is csak azt tudom mondani amit az elõttem szólók: sírd ki magad, gondolj az édesanyáddal töltött sok-sok boldog évre, és arra, hogy Õ
már nem szenved többé, hisz írtad, hogy súlyos beteg volt.
Biztos rengeteget szenvedett szegény...
Vigyázz a babádra, próbálj eszegetni, és ne feledd a babád
az édesanyád génjeit is hordozza!

Dojika!

Kérlek írd meg pontosan, hol sikerült kókuszmatracot venned
6000 Ft-ért, mi épp most állunk matracvásárlás elõtt!

Iddi!

Gondolok Rátok csütörtök reggel!

Én ma voltam az utolsó kórházi UH-n és most már biztos, hogy
a pocakomban tényleg kislány van!!!2 fiú után!!
Olyan boldog vagyok!!!
De én azt sem tudom, hogy kell egy kislányt tisztába tenni!

Mummy!
Nagyon jó Neked, én két hét múlva tartok ugyanott ahol
most TE!
Neked is vannak már jóslófájásaid??
Én ezen a héten ( 34. eleje ) kezdtem azt érezni, hogy az
eddig ártalmatlan keményedések kezdenek kicsit fájdalmassá
válni, pl. ma is séta közben...
kicsit meg is ijedtem, remélem azért még 4 hetet kibírok!

Sheila és Melissa baba
33+1

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Djeszter!

Ne hidd, hogy bármi baja fog esni a picinek, hisz aki ennyire szereti az anyukáját, az mennyire szereti a babuskáját?
Biztos vagyok benne, hogy az étvágytalanság egy múló állapot! Okod és jogod van a mértéktelen bánatra. Hamarosan túl tudsz annyira lépni bánatodon, hogy csakis a kicsit helyezd elötérbe és ha magadért nem is, de érte majd biztosan képes leszel enni, ha nem is túl jó étvággyal. Addig is javaslom, hogy próbálj meg legalább kortyolgatni amikor csak lehet, talán a gyümölcsös pépek és fözelékfélék jobban le tudnak csusszanni mint a darabos ételek.

Mindenkinek megvannak a gondolatai az életröl, hátha azért mégis segít, ha leírom azt, ami engem vigasztal. Én abban hiszek, hogy a test és a lélek egymástól nem elválaszthatatlan, így édesanyád is nyugodni tért és nem az örök feledésbe. Egy hosszú és súlyos betegség után talán meg is könnyebbül lélek, hogy elválhat a gyötrelmektöl. Számomra legszörnyübb érzés, hogy nem tudhatjuk pontosan, mi is történik valóban a búcsú pillanata után, a legfájdalmasabb, hogy nem láthatjuk többé azt akit annyira szeretünk. Mégis, ez a bizonytalanság is táplálhatja a hitünket. Gondolj bele, talán anyukád épp oda ment, ahonnan a babád jön? Az is lehet, hogy ö már meggyözödött a kisunokája egészségéröl? Ezt nem tudhatjuk biztosan, de ki sem zárhatjuk. Olyan keveset tudunk az életröl, a legnagyobb filozófusok is csak elméleteket gyártanak, fogadnak el, vagy vonnak kétségbe. Én legalább abban szeretnék hinni, hogy mindennek megvan a maga értelme, és a legnagyobb sorscsapások sem hiábavalóan történnek. Tudom, ezt sokszor nagyon nehéz elfogadni vagy elhinni, de ha támaszra van szükséged, talán neked is segít.
Olyan szépen írták az elöttem szólók, csakis csatlakozni tudok hozzájuk: anyukád vére a te gyermekedben él tovább és milyen jó, hogy ö ezt a búcsú pillanatában tudhatta...

Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Eszter!

Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Kép Õszinte részvétem.
Én azt mondom, hogy sírd ki magad nyugodtan ha úgy gondolod, az nem árthat jobban a babának, mintha magadban tartanád. Ha nem bírsz enni, azt is megértem, viszont addig én nagyon ajánlanám a vitaminokat. Talán ezek miatt mégis éhes leszel majd, de ha nem, akkor is megadtad a babának a legfontosabb vitaminokat! Vigyázz magatokra!

Viktória!

Ok, piros kérdõjelek törölve!

Kata
Kata007

Sziasztok!

Eszter!
Õszinte részvétem! A lányok már minden okosat elmondtak elõttem, vigyázz magadra és a babára!

Dojika!
Mi az utca neve ott Budaörsön? A hugom is budaörsi (34 hetes) érdekelne az a bababolt.

Malacka, nagyon irigyellek, mert a lányom mellé igen jól illene egy fiú nálunk is.. Remélem hamarosan kiderül, mert én már nagyon szeretném tudni.

Kedves súlyproblémások!
Teljesen természetes,hogy mindenki a kilókkal van elfoglalva, hiszen a doki, védõnõ is folyamatosan ellenõrzi, és hát mindenki szeretne megfeleni az elvárásoknak. Az elsõvel 70-rõl 90(!)-re híztam, viszont szülés után két évvel lementem 60-ra. Másnak ez lehet hogy természetes, nekem nagy szó volt.

Conti (23+4)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Conti, Margaréta - Budaörsön a Nefelejcs utcában van a bababolt, szerintem elég korrektek. Föleg ez a pontgyüjtö rendszer tetszik ami van náluk, 1000 ft-onként kapsz 1 pontot és megvan hogy x pont után hány ezer ft értékü utalványt kapsz (vagyis le lehet vásárolni)...

Sheila - mi a Lehel úti Kikaba vettük a matracot az ággyal együtt.

Margaréta - hát bizony lehet hogy a férjed a ludas a dolgoban Kép Miatta hízol Kép

Lányok!
Azthiszem megkezdödött nálam a vizesedés... a kezemen az ujjaim és a lábfejem a bokámmal majd "szétrobban".
Ha valaki tud valami segítséget, ne kíméljen, írja le Kép

Ja és még valami! Akiknek már befordult a baba, azoktól kérdezem, hogy éreznek-e valami változást?
Én - lehet hogy ez csak pszihés dolog - mióta a dokim azt mondta, szerinte berakta a fejét a helyére sokkal jobban érzek nyomást mind a hólyagomon, mind a "méhszáj" környékén (nem tudom pontosan azt érzem-e). Szóval van/volt ilyen tapaszatalata valamelyikötöknek?

Üdv. Dojika 30+5

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok,

SEGITSEGETEKRE lenne szuksegem. Hat hetes terhes vagyok es valoszinu osszeszedtem egy kis bacit. Egyelore meg csak a torkom faj es kellemetlen, es enyhe hoemelkedesem van. Hasznalhatok szerintetetek Mebucaint (torokfertotlenito tabletta) vagy Chlorhexamed gargalizalot? (Ha esetleg tudtok mast ajanlani az is jo...)
Ha komolyabbra fordul a dolog es laz is lesz mit szedhetek? ASPRO C? PARACETAMOL? Vagy ha ezek nem szedhetok, hogyan tudom magamat hatasosan kikuralni? Ugyemlekszem a laz is art a babanak. Kép

Koszonom elore is
Melinda

(tudom valahol valaki ezt mar biztos megkerdezte de most nem nagyon tudok utana kutatni, ezert nagyon megkoszonem ha valaki osszeirna a lenyeget.)
Melinda

Djeszter

Most olvastam....Nagyon sajnalom ami veled tortent.
Szerintem se kell agodnod a baba miatt, egy gyasz minden esetben, allapotban, elviselhetetlen erzes akar terhes az ember akar nem. Probald meg valakivel megosztani a banatot az emlekezest pldul: ferjed, testverek, rokonok baratok es sirni kell ha faj es szomrunak lenni ha ugyerzed. Lehet hogy pont azzal artanal ha elfojtanad az erzeseidet.

Udv
Melinda
Melinda

Halihó!
Szia Melinda!
"Sajna" nekem 10-11 hetesen volt náthám, azt nem tudom hogy volt e lázam de szerintem nem, viszont iszonyu fejgörcsök gyötörtek. Nem vettem be semmit, mert féltettem a babócát és nem beszéltem a dokival sem. Ma a védõnéni azt mondta hogy jól tettem hogy semmit nem vettem be, fõleg indokolatlanul a tul erõs gyogyszerek nem jók. Én azt ajánlom hogy most igyál citromos teát meg c vitmint feküdj sokat és menj el a dokihoz, hogy tudd mi a helyzet, ha meg éjszaka nagyon felszökik a lázad inkább kérj tanácsot az ügyeletes dokitól. Biztos tud valami okosat mondani!.

Csipkebogyó!
Nagyon szép gondolat! Hogy is irtad? Lehet hogy már meggyözödött a pici egészségérõl.Kép
Az is lehet, hogy õk ketten tudnak beszélgetni is és az is lehet hogy megismerkedtek. De ha valaki hisz a reinkarnációban, akkor az is adhat reményt... á ez lehet hogy butaságKép Mindenesetre néha én is szoktam ilyeneken gondolkodni, de valahogy nem jutott eszembe leirni, pedig olyan szép gondolat...
na jó
hali
sasha
sasha

Eszter!

Ne aggodj a fogyás, meg evés miatt, mert egy kiló egyáltalán nem sok - persze ilynekor mindenen jobban aggódunk. A terhesség alatt vannak olyanok, akik az elsõ hónapokban több kilót is leadnak a hányás miatt. Az egyik ismerõsöm 8 kg fogyott és utána teljesen normális terhes súllyal zárult minden. A szervezetünk hihetetlen miket bír fizikailag. És a babánál szerencsére a jelentõsebb súlybeli gyarapodás a terhesség végére esik. Az pedig természetes, ha ilyenkor nincs kedved enni. Hagyd, hogy természetesen történjenek a dolgok, a gyász nagyon fontos, még akkor is, ha rettenetesen fáj. Persze nem vagyunk egyformák, van akinek az a jó ha beleveti magát és kikiabálja - másnak meg könnyebb elviselni apránként és visszafogva magát. De egy fontos, hogy észrevedd és érezd nem vagy egyedül, akár a családodra, barátokra vagy akár szakmai segítõkre is számíthatsz!

A babád pedig védett helyen van, a szíved alatt hordod.

Melinda!

Az elsõ trimeszterben nnem nagyon lehet szinte semmit szedni, de a gyógybogyók dobozán mindig rajta is van ez. Egyébként Rubophent lehet végsõ esetben a lázra szedni.
Jobbulást neked!

Én sajnos nem vigyáztam eléggé. Most a terhesség végére nagyon sokat "hülyültem": szinte azonnal elfelejtem a dolgokat, meg sokkal figyelmetlenebb vagyok és rosszak a reflexeim. Ti is észrevettétek a szenilitás jeleit?
Így történt, hogy tegnap nagyon ügyesen kibicsaklítottam azt a bokám, amin egyszer már a szallagok jól megnyúltak. Úgyhogy hajnalban még úgy nézett ki szigorú fekvés napokig és utána, ha nem múlik még baleseti is lehet belõle. De hál istennek a fáslizás sokat segített, óvatosan rá tudok állni. Az a legszomorúbb, hogy így vezetni sem merek, egyébként is csak nagyon óvatosan, pedig már elterveztem, hogy beszerzem a még szükséges dolgokat. Szóval majd csak a jövõ héten. - Remélem igaz a mondás "Lassan járj tovább érsz". Vicces lehet látni, amint a pocakommal botafogó lépésben sántikálok. Kép.

Jönnek a hûvösebb napok, vigyázzatok magatokra!

Bubu
bubu

Jajj, Bubu,

ne is mondd! Én még csak a kezdet kezdetén járok, de már vagy két hete az az érzésem támadt, hogy sokat bénázok autóvezetés közben. Nem produkáltam ugyan veszélyes helyzeteket, de ahhoz képest, hogy egyébként azzal szoktam hízelegni magamnak, hogy milyen jól vezetek... Szóval, szerintem ennek nálam az lehet az oka, hogy többet gondolok a babára, mint minden másra. Remélem, ezt a fönököm még nem vette észre... Kép
Ui: sikerül rendesen koncentrálnom, csak néha figyelmeztetnem kell rá magamat.
csipkebogyó

Sziasztok!

Segítsetek nekem, nagyon félek! Az éjjel wc után begörcsöltem és rettenetesen fájt. Félek, hogy el fogom veszíteni a picikémet!!! Felhívtuk a dokit, de nem igazán tudott megnyugtatni, azt mondta vegyek be nospát. Igaz, az segített is, de nem értem, hogy mitõl görcsöltem be. Veletek elõfordult már ilyen a 7. héten? Mondjatok valamit, próbálok megnyugodni, de nem igazán sikerül. Nagyon sokáig tartott, míg összejött a babuci, a szívem szakadna meg, ha valami történne vele. Már az is az eszembe jutott, hogy nem-e az az oka, hogy hátrahajló méhem van, és nem tud "kiegyenesedni", vagy csak nyomja a hugyhólyagom és a beleimet ahogy nõ. Lehet ilyen??? Vérezni nem vérzek szerencsére.

Mit gondoltok?
Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Kedves Gitta,

Ha nem vérzel, az jó! Szerintem ügyelj arra, hogy megelőzd a székrekedést - egyél nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt, igyál sok folyadékot.
Aggodalmaid csillapítandó menj el ultrahangra, és nézesd meg a picit! Az anatómiai kérdésekhez én nem tudok hozzászólni, de az orvosod biztosan...

Üdv:
Zita
ParaZita

Nincs sok tapasztalatom e téren, de én biztos, hogy elmennék, vizsgáljon ki! Ha pedig csak nospát ajánl, akkor még egy orvos véleményét kikérném, különben nem tudnék megnyugodni. Nem írtad, hogy hol fájt, állítólag, ha középen az a nem jó jel.
Remélem, minden rendben van a kicsivel, bízom benne, hogy jól érzi magát a pocidban.
Csipkebogyó
Névtelen

Szia Gitta!
Nekem is görcsölt és van hogy most is! Nekem azt mondta a doki hogy ne foglalkozzam vele!!!! (Teljesen ledöbbentett) Aztán nyaggatam és mondta hogy amig nem vérzek és nem középen fáj addig nincs okom aggódni! Nekem a bal néha jobb oldalon görcsölKép Szerencsére már csak ritkán. Állítolag nyúlnak a méh tartó szalagok vagy mik?!Kép
De mivel senki sem egyforma ajánlom a dokival való konzultáctKép
sasha
sasha

Gitta!

Elõször is próbálj megnyugodni! Aztán jó lenne, ha felkeresnéd a dokidat és õ megnézne UH-val is. Amíg nem jutsz doki közelbe feküdjél, pihenjél, ne csinálj semmit, de tényleg semmit! Nem lesz semmi baj, meglátod!

Tünde!
Ha nem jó az AFP, akkor sem kell megijedni. Pláne, ha a 17. hét elején vettek ehhez vért. Még a pontos 16. héten vett minták alapján is meglehetõsen megbízhatatlan a módszer. Legfeljebb jó alaposan megnézheted a babát az UH-n. Az AFP alapján berendelt kismamák legalább 95%-ánál nem találnak semmit. Az elõzõ babával engem is behívtak az AFP alapján. A kisfiam teljesen egészséges.

Djeszter!
Én is nagyon sajnálom ami történt. Okosat nem tudok Neked mondani. Keressed fel a doki nénit akit ajánlottak; és ha ez segít írd ki itt magadból ami fáj. Látod itt mindenki törõdik Veled és mi biztosan meghallgatunk. És ide bármikor jöhetsz. Vigyázz Magatokra!

Csilla1!
Én a 30. héten járok. Fõleg esténként mozgok már nehézkesen. A pocak mázsás, a derék fáj. Reggel viszont még fürge vagyok. De akkor is "pingvinezek" akármennyire is próbálok odafigyelni a járásomra. Ez már jobb nem lesz amíg az albérlõ bent van.

Bubu!
Bizony az ember lánya feledékenyebbé és szétszórtabbá válik, mivel egyre többet figyelünk befelé. A pocak miatt meg az ember nem lát rendesen a lába alá, ráadásul az egyensúllyal is gondok vannak, mert máshol van a súlypontunk. Vigyázni kell. Én az elsõ babával egy szépen felkent busz lépcsõjén csúsztam el. Még szerencse, hogy csak leültem a legfelsõ fokra. Jól megijedt mindenki. A férjemnek a mai napig nem mertem elmondani.

Mummy!
A nõvérem kisfia is Iván. Eleinte nekem is furcsa volt, olyan komoly név egy kisbabának, de aztán amikor pár napot ott töltöttem Náluk, hamar megszoktam.

Iddi!
Gondolunk Rád holnap reggel. Biztos nem lesz semmi baj. Írj, ha túl vagytok rajta!

Nyuszi és egyéb keveset hízók!
Nem kell aggódni a túl kevésnek vélt hízás miatt. Pici pocakból, 3-4kg hízás mellett is normál súlyú babák születnek. A kis élõsködõ elveszi ami neki kell, akár a kismama kárára is. Legfeljebb a szülés utáni súly kisebb lesz, mint a teherbe-esési. Én ezt inkább irígylésre méltónak találom (naná, mert én meg a sokat hízók táborát gyarapítom Kép).

Sheila!
Mostanában én is az édességekre utazom. Elõtte hetekig nem is nagyon kellett. Meg egyszerûen nem elég az, ami eddíg elég volt. Irígyellek kicsit a kislányodért. A két fiú után én is megnéznék egy lánykát, bár a párom most is fiút szeretne. Legalább valamelyikünknek biztos teljesül az óhaja Kép. De ha mégis kislány lesz, akkor a tisztába tétellel nekem is gondom lesz, dehát ha az elsõre lányosok is meg tudják tanulni, akkor nekünk is menni fog Kép.
Bocs, hogy a hosszú válaszért!
Bori (30+1)
Bori

Aha, ennyit a szétszórtságról, klassz lett az utolsó mondat. Szóval bocs a hosszú válaszért!
Bori
Bori

Gitta!
most találtam, van itt egy kicsit a miénk alatt egy "Hátrahajló méh" topic. Egészen friss és egy doki is ír benne. Olvassad el!
Bori
Bori

Sziasztok Lányok!

Mindig csodálkozom ( ha van idõm itt elidõzni), hogy milyen aktívan leveleztek! Ez szuper!

Kedves Törpi!
Ha minden igaz, mi egy iddõben szülünk ( én júni 10-re vagyok kiírva a Kútvölgyibe). sajnos még nem sikerült infót szereznem a szülésfelkészítõ tanfolyamról, pedig az idõ sürget. Tudsz nekem némi felvilágosítást adni, mert olvastam, hogy mész szülõszoba nézésre. Erre esetleg lehet ( kell?) jelentkezni, csatlakozni ?

Kedves Andysj, Conti , Mummy, Fiore!

Nagyon kedvesek vagytok, hogy reagáltatok erre a folyadékdiétámra! Egy kicsit megzavarodtam és nem tudom , most, hogy mitévõ legyek! A Dokim, akiben nagyon bízom( hisz ez fontos is) fél órás tudományos magyarázatot tartott a vizesedés és vesemûködés közötti összefüggésrõl. Azt mondta, hogy csak az elsõ három nap nehéz, de az én és a baba érdeke, hogy ne igyak annyit, mert a vesém már így is csúcsra van járatva. Én is elég túlsúlyos kezdek lenni, a kezdõ súlyomhoz képest 10 kg- val vagyok több, a tavalyi ilyenkori ( esküvõ) súlyomhoz képest pedig 16 kg-val nyomok többet. A három napos böjt után 2 kgnak megfelelõ víz távozott belõlem és estére a lábam és ujjaim sem voltak feldagadva! Azért inogtam meg egy kicsit, mert Fiore férje orvos és õ sem ajánlja ezt a lébõjtöt. Szóval nehéz ügy, mert az egy dolog, hogy itt magamon kisérletezgetek, de a Mukival ezt nem tehetem meg! Szóval toporgok itt a tanácstalanságban, két orvosi ajánlás között. Fiore, ha esetleg a férjedtõl némi bõvebb tanácsot kérhetnék, nagyon hálás lennék, mert ez a napi 1,2 l összfolyadékbevitel nagyon nehezen tartható, de ha többet iszom, dagad a lábam! Elõre is köszönöm!

Kedves Bubu és Csipkebogyó!
Én is észrevettem magamon az idült hülyülés jeleit illetve lépten- nyomon kiejtek dolgokat a kezembõl, pedig elõtte kifejezetten ügyes típus voltam! De ez állítólag teljesen normális dolog, mert már tudat alatt is a babára és a vele kapcsolatos dolgokra koncentrálsz! De hát ez már csak apróság!

Mindenkinek köszönöm a választ, sok egészséget kívánok Nektek!

Kinga (29+1)
kingaszabo

Djeszter,
nagyon sajnálom! Mit lehet írni ilyenkor? Én is 6 hónapos terhes voltam, mikor most decemberben meghalt az édesapám. Hála Istennek egészséges babát szültem, de ez téged nem fog vígasztalni. Szerintem sírjál nyugodtan, ha jól esik. Ne erõltesd az evést, semmi értelme. És nem gond, ha fogysz egy-két kilócskát. Ha még emiatt is idegeskedsz, csak még rosszabb lesz. Együtt érzek veled, ahogy az egész topic is. Remélem, hamarosan megbékélsz. Ha ez mond valamit, imádkozni fogok értetek.

Virág
Virág (fiore)

Bubu, Sahsa
Koszonom a tanacsokat Kép Abba maradtam hogy a gyogyszereket most kerulom....befaltam egy vagon mezet, osszegyujtottem az osszes negro keszletet, gyenge kamilla teat iszogattam es legalabb 10-orat aludtam Kép most mar jobban vagyok egy picivel.......

Gitta
En most leptem be a 7- hetbe es neha erzek egy-egy erosebb gyengebb gorcsot. Foleg ha takaritok es sokat kell le fel hajolgatnom, vagy ha gugolok es hirtelen felallok. Arra rajottem hogy a hirtelen mozdulatokat kerulni kell, es hajolgatas helyett celszerubb ha legugol az ember. Kép
A masik a szeklet tulzott eroltetese.....szerintem ha nagyon eroltetni kell hagyd abba es tegyel fel egy Glicerines vegbelkupot (ezt terheseknek is ajanljak). Igyal rostos leveket pldul( Sargabarckle, vagy Oszile, Szilvale, lekvarok....muzli reggelire, vagy korpa tabletta sok folyadekkal. Napi folyadek mennyiseg minimum 1,5 l de a 2l-tanacsos....Karfiolos (minden K-betuvel kezdodo zoldseg jo Kép), Brokkolis etelek...sok zoldsegfeleseg.....

Mindenkinek
Nemregibe azt almodtam hogy kislany lesz... szerintetek ennek mekkora a racioja? Jelent valamit? Raadasul ma hivott anyukam aki bevalotta hogy szinten kislanyrol almodott. Kép
Kivancsisagbol megneztem a kinai szamitast a babaponton szinten kislany Kép.....

Udv Melinda
Melinda

Kedves Kismamak,

tegnap voltam a vedonomnel es dokinal. A vedono egy kerdoivet toltetett ki velem, nagyon ledobbentem. Lehetett valasztani, hogy boldogtalan vagyok (ez 5 verzioban) vagy hogy nem vagyok kibirhatatlanul boldogtalan. Ugyanez az ongyilkossagrol, arrol, hgy magamat teljesen feleslegesnek erzem, kilatastalan az eletem es semmi pozitivat nem lehetett valasztani. 3 oldalon ilyenek: orokre el van rontva az eletem, es a testem teljesen elvesztette a vonzerejet, es tenyleg minden valaszthato allitas hatborzongato volt.

Jo, ezt meg kitoltottem, aztan raalltam a merlegre, erre ugy mellesleg adott papirokat, "A terhessegi diabetesre hajlamosaknak" es egy nap etrendjet. Van rajtam nehany felesleges kilo, az utobbi 2 honapban nem hiztam. Nem birtam ezt fapofaval, sirtam rettentoen. Vigasztalt szegeny, hogy nem vagyok kover, az 33-as indexnel kezdodik es nekem 26. 25 a hatar, onnan kezdve mar adnak ilyen kedves figyelmeztetot. Hogy lehetek ilyen hisztis, bekepzelem magamnak, hogy ugy jar a kisbabank, mint a baratnome, 7 honapra szuletett nagyon kis sullyal es az orvosok szerint a mama hajatol nem fert, nem tudott noni. (o igazan ritka kover)

A lenyeg, hogy a doki megvizsgalt, minden rendben. szivhangot meg nem lehetett hallani.

A ferjem hallotta a hangomon, hogy kivagyok, hazaszaladt. Jol meg is vigasztalt, "te tehetsz rola, miert nem sportolsz". Jo kis napom volt, minden szabadidomet bogessel toltottem, nem is tudtam aludni. Hogy lehetek ilyen dilinos hiszterika?

Este aztan megneztem a "dietat", egy tonna kaja naponta (negyedet se birnam betermelni), naponta 4x kave "korlatozatlanul". Hat en kicsit mast olvastam a koffeinrol.

Lanyok, nagyon irigyellek, hogy magyar szakemberek kezeibe kerultetek.

Mindenkinek szurkolok, Andinak penteken kulonosen, Iddinek holnap,

sziasztok

Noemi (9)
Noemi

Kedves Bubu, Bori, Kele,Sasha, Sheila, Margaréta!

Csak most kukkantottam bele a legutolsó archivumba, ahol megtaláltam a Ti válaszaitokat is! Köszönöm a tanácsokat, azt hiszem az arany középutat fogom választani és egy átlagos folyadékfelhasználásra állok be! De megfogadom Kele tanácsát és írok Erazmusnak!
Bubu! Kérdezted, hogy hol vizesedek, legfõképpen a bokámnál látható, de a kezemen az ujjaim, illetve az arcom is puffadtabb!
Sasha! Írtad, hogy fáj a mellbimbód! Nekem az elsõ harmadban illetve most is néha a hidegre úgy bekeményedett, hogy legszívesebben visítoztam volna! Sajnos tanácsot nem tudok adni ellene, csak együtt éreni veled! ( Tudom, hogy ez nem sok!) Szívesen venném, ha a gyógynövényes boltod címét megírnád nekem az E-mail címemre ( kingaszabo007@hotmail.com)
Lányok, köszi mégegyszer a válaszaitokat! Sziasztok!

Kinga
kingaszabo

Sziasztok!
A kérdésemre még mindig várom a választ!

Dojika,
próbáld meg a banánt vízhajtónak, illetve nekem sokat segített, hogy egy nap csak fõtt krumplit eszel zöld fûszerekkel. Ez is jó vízhajtó. Ha számítógépezel, pakold fel a lábad vmire, néhány szótár is megteszi, és amúgy többször egy nap néhány percre polcold fel a lábad. Én volt, hogy a falra támasztottam fel, csak akkor utána egy pár percig feküdj vízszintesbe nyugodtan.

Noémi,
egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, fehér húst. A kávét próbáld meg mellõzni, az hülyeség azon a diétán. Még a tea is. Abból is csak tiszta gyümölcsteát. Az édességeket felejtsd el. Én nagyon figyeltem (és tornáztam is), hogy mit eszek a terhességem alatt, mégis 18 kilót felszedtem. Most 3,5 hónapos a kisfiam, és már csak 4 kiló van rajtam. Szoptatok, és mindenki csodálkozik, hogy nemrég szültem. Gondolom, miket gondolhatnak rólam, hogy biztos agyon fogyókúráztam magam, hogy így lementek a kilót, pedig nem csináltam én semmit.
A sok kilótól függetlenül semmi bajom nem volt, végig példaértékû volt a vérképem (vasat nem szedtem), és minden eredményem tökéletes volt.
A szívhangot néha nekem is sokáig keresték, még a vége felé is, mert Kismanó utálta, hogy ha vizsgálták.
A sírás nem használ, gondolj a kicsidre! A torna pedig biztos jót tenne a lelkednek is, ha az orvos engedi.
Küldök neked ilyet, hogy jobb kedved legyen:KépKépKépKépKépKép
Jó pocakosodást mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?