Patri!
Fogzástól simán lehet hasmenés, sőt ilyenkor gyakran kicsípi a baba popsiját a pisi, kaki. Lehet még hőemelkedés, nyűgösség és nyálzás ezerrel
Vaktyúk!
Kinőhető ez a szívprobléma? A bátyámnak is visszaáramlik a használt vér
De azért milyen furcsa, hogy neki 41 évesen vették észre!!!
Mennyivel jobb most a csecsemődiagnosztika! Bár a gyerekorvosunk azt mondja, hogy állandóan szidják őket a kardiológusok, hogy miért nem veszik észre gyerekkorban, de ő azt mondja, hogy ő igazán meg akarja hallani (marha lelkiismeretes), de nem hallja. A bátyámnak senki sem hallotta. Sőt, elment terheléses sportorvosi vizsgálatra is, de ott sem vettek észre a gépek sem semmit. Aztán egy ős öreg kardiológus néni hallott valamit, ezért elküldte szívuh-ra. Ott rögtön látták a bajt!
A helyesírásra vissztérve: én egyáltalán nem gondolom, hogy az internet más lenne. Különösen azért nem, mert ez a jövő kommunikációs eszköze. Sőt, a jelené is. Miért ne kéne itt helyesen írni vagy arra törekedni? Ha így fogjuk fel, akkor a gyerekeink, akik az interneten keresztül fogják a tudásuk 80-90 százalékát megszerezni, egyáltalán nem fognak tudni helyesen írni!!!! Szerintem mindenhol törekedni kellenne erre, hiszen ti is panaszoltátok, hogy a sajtó, a hirdetések tele vannak hibákkal. A nyomtatott könyv sajnos már egyre inkább meghaladott dolog.
Amúgy pedig sokszor értelemzavaró a helytelenül leírt szó, de különösen a vessző hiánya, estleg ha rossz helyre van kitéve.
Bocsánat a kifakadásért, de szerintem ez nem jó indok, hogy itt lehet, mert az internet lazább. Egyáltalán nem vagyok egy nemzetiszínű fehérneműt hordó valaki, de a helyesírás tényleg nem csak elvi kérdés.
És ebből még nem következik, hogy amikor egyértelműen direkt ír valaki furcsán le egy szót pl. 1szer, az megkövezendő. Én nem szeretem az ilyesmit, de ez nem értelemzavaró, ettől mindenki tudja, hogy te le tudod írni helyesen is, csak most ezt tartottad a stílushoz illőnek.
Komoly dologról én nem tudnék úgy írni, hogy 1szer, mert stílustalannak érezném. Könnyedebb témában elmegy. Nem tetszik, nem helyeslem, de elmegy, és nem vagyok néptanító
Tehát a tegnapi kedzeményezésemet ezennel berekesztem. Egy próbát megért
Csak látom a sok helytelenül író gyereket az iskolában, küzdenek szerencsétlenek veszettül, de mindenhol a helytelen formákat látják, ráadásul hol így, hol úgy elvétve az írásmódot, ilyenkor haragszom miattuk! Na, de tényleg hagyjuk! Aki akar törekszik rá, akit nem tudtam meggyőzni, nem törekszik rá. Felnőtt emberek vagyunk.
De ha már kérdeztétek: a dátumok helyesírása annyiban változott, hogy az elseje most így helyes: 1-jén, 1-je. A 20-án is így helyes! Az a pont a végén változat helytelen.
És még egy vesszőparipám van (ha már elkezdtem...
)a suk-sükölés, no és az ikes és iktelen ragozás.
Kérdezted, Jégvirág: azt hiszem, mindkettő helyes: szégelli magát, szégyenlős. Nyilván olyan nincs, hogy szégyenlte, tehát mindkét alak helyes, de ami szokatlan, az nem létezik.
De tényleg nem foglak macerálni többé titeket ezekkel. Csak néha csendben felszisszenek
És én sem vagyok igazán jó helyesíró, de komolyan! Csak akarok az lenni, tehát forgatom a szótárt. És ha kérdeztek, szívesen megnézem a szótárban bárkinek, oké? Részemről téma lezárva. Bár attól, hogy a fejünket a homokba dugjuk, a dolgok még nem változnak meg.
Nehogy emiatt valaki megsértődjön, és ne írjon többé!!!!
Jégvirág!!!
Ezzel nagyon vigyázz: "Nekem örömet okoz az is ha csak a páromnak jó, és nekem nem, mert túl fáradt vagyok hozzá vagy bármi más bajom van." Én is azt hittem, ez így rendben van, de kiderült, hogy az nem jó a férjemnek. Illetve így utólag azt mondta, hogy az nem őszinte dolog. Ami a világ baromsága, de ha így érzi, mit tehetek? Már megváltoztatni nem tudom. Volt egy elég hosszú időszak, mikor a mennyiségre nagyon ügyeltem (legalább másnaponta), de erre mondta az előzőt
És ez is nagyban hozzájárult az én volt férjem (aki szintén depis sokszor és skorpió) elvándorlásához - állítólag.
Jégvirág! Mire mondtad a lazítást?
A helyesírási görcsölésemre? Nem vagyok én ám olyan szigorú
Az mondjuk tény, hogy tegnap estére kibuktam megint. Itt járt a volt férjem, és azt hittem, már túllendültem a legnehezebb érzelmi részén, de újra padlót fogtam. Semmi nem történt tegnap, csak a srácok miatt nagyon haragszom rá. Kristóf este megint felhozta a témát, győzködött, hogy majd ő talál megoldást a szülei problémájára
Bőgni lenne kedvem. Ez az időjárás is hozzájárul biztosan.
A zh-hoz gratulálok! Én minden sikeres zh után úgy meg tudtam könnyebbülni
Egy újabb letudott akadály
Így fogtam fel, és így szépen végigmasíroztam a főiskola négy évén. Most nagyon hiányzik már a tanulás!!!
Connie 9 óra 10-es hozzászólása után kezdtem írni ezt a levelet, aztán tessék, csak most tudom elküldeni
Szép napot! Bernát üvölt, neki nem tetszik ez a mai
Dorka