Új privát üzeneted érkezett!

Kele!

Nálunk nem CTG-re kell járni a szülés elõtt, hanem NST-nek hívják. Úgyhogy szerintem ugyanaz, a magzati szívhangot nézik.

Kata
Kata007

Zuzu!
Nagyon gratulálunk nektek!Kép
De azért egy kicsit, hogy is mondjam, "kiakadtam" Kép: megelõztetek! Helena még csak 6 hetes és mi már a következõ kislány nevén gondolkozunk. Már ki is találtuk: Zorka Laura.
Szóval nem tudom... Kép
Mindenesetre nagy gratula mégegyszer!Kép
Menta
menta

Szep Jo ReggeltKép

jelentem meggyogyultamKép

Lanyok

Koszonom jokivansagokatKépgyonyoru ajandekot kaptam szulinapomra!!Nagyon finom apro motoszkalast ereztem eppen 16.-an a szulinapomon a pocimban!Tegnap is ereztem es mar ma reggel is motoszkaltKépOszinten szolva szamomra hihetetlen volt,hogy a 13-14. heten lehessen erezni a babat de megisKépKép

Andi

ne felj,nekem mindket szulesem inditasos volt 4-4.5 ora alatt meglettekKépMost sem bannam mert eleg messze vagyok a korhaztol.Szurkolok erted 13-tolKépKép

Zuzu
GRATULALOK!!!!61 centi!Ez igen!Kép

Virag

bator csaj vagy igy ripsz-ropsz hazamenni!

Bori

miert eppen a 3. babocat fogadtak`vegyeserzelmekkel`?

puszi Krisztinka/14+1/
kriszti

Sziasztok!

Mostanra sikerült végigolvasnom a múlt heti termést...Egy kicsit elmentem pihenni. Nagyon jó volt, nagyokat sétáltunk és napoztunk Almamaggal.Kép

Virágnak és Zuzunak nagy-nagy gratula és boldog babázást!KépKépKép

Örülök, hogy mindannyian jól vagytok, további nagyon kellemes babavárást mindenkinek! És üdv az újaknak!

Dió (és Almamag 23+4)
Dió

O Gitta! Képzeld az én áromat meg sorozásra hivták mert lejárt a 4 év halasztásra és 28.-an dõl el hogy mennyit tud megint halasztaniKép Nagyon izgulunk mert azután jott a papir miután kiderult a baba a pociban van. Ráadasul a munkámat is elotte hagytam ott kb 2 honapja, ugyhogy... ("nem várt orom" a családban, a babocaKép)
Mi kb. 9. héten mondtuk el a szuloknek, hogy nagyik lesznek. Csak nálunk az "anyos" már tulrelmetlenul várta az unokát.Kép Olyan aranyos volt mert majd' kiugrott a borébol oromébenKép De szerencsére nem beleszolos, azon a véleményen van hogy az anyuka eloszor ismerkedjen meg a babával majd utána johetnek a tobbiekKép
sok cupp mindenkinekKép
sasha
12
sasha

Sziasztok,

Virág, gratulálok! És ez a korai hazamenetel! Nekem sajna nem fog menni, mivel császáros leszek. Kép Kiváncsi vagyok a ám a BAbóca képekre....Kép

ZUzu KépKépKép
Jól leelõztél pár embert! Nem semmi óriásbébiKépGratulálok és persze irigyellek!

Hajrá Többiek! Zkati, Csiga, Andysj

Egyébként Andi, nekem mivel császár lesz nem is kérdés, hogy meginditják-e vagy sem. Ha csak a kiirt nap elõtt magától el nem indul és akkor persze rohanás a kórházba...kés alá...brrr.Mivel nem kéne természetes úton próbálkoznia.

Üdv. az újoncoknak, csak ámulok már hányan vagyunk, és én a 21. hetemmel már nem is birom követni hányadik vagyok...Kép amiatt is hogy mostanában ismét kezd babaesõ lenni.Kép

Mi a bejelentést eléggé adagoltuk...Elõször szülõknek úgy a 8-9 hét körül ,persze teljes titoktartást kérve Kép, ami nem minden esetben lett maradéktalanul betartva...Kép, a fõnökömnek elmondtam egész korán, 7 hetes koromban, mivel nem könnyû a helyemre utódot találni és fõleg, hogy fogalmam sem volt, hogy fogom viselni. Az meg azért feltûnõ, ha az ember folyton a vécére rohangál és egész nap zöld a feje. Már bocs a leirásért, én szerencsére csodálatosan megúsztam ezeket a kellemetlenségeket, de a többség nem igy van vele...Kép Úgy igazán publikussá cégszerte még most sem vált, bár már sokan pletykából tudják, de mivel még mindig nem olyan borzasztóan szembetûnõ, fõleg férfiembereknek KépKép még vannak akik meglepettem hivnak fel, mikor meghallják...Kép

Velem "egyidõs" Mamácskák,(Ilke, Halacska, Dió,
Ti hol jártok a kilókkal és mennyit mozog a babátok? Én kb. 2 kilót híztam és a Picur néha napokig csendben van, aztán meg van olyan nap, hogy annyit mozog, mintha felhúzták volna...KépNektek is ilyen hektikus?

Vásárolni még nem kezdtem el...Kép Mit is irtatok Ti idõsebb kismamákKép ugye már elkezdhetem???KépKépKép Nagyon be vagyok sózva! És már csak 6 hetet dolgozom Kép.

Na ez jó hosszúra sikeredett...

Nyuszi
és Kisnyuszi
21+0
Nyuszi

Virag, Zuzu,

gratulalok a csoppsegekhez! Sok erot az elso hetekhez es sok oromet kivanok.

Magamrol meg a kis Picurrol meg mindig sokkal kevesebbet tudok, mint a Ti pocaklakotokrol. :-( Ha fejlemenyek lesznek, megirom.

Apropo bejelentes...Mikor + lett a teszt, epp edesanyam szuletesnapja volt es oriasi kisertest ereztem, hogy megmondjam neki. Ket hetig birtuk, a 8. heten telefonon elarultuk. Kicsit meg is bantam, de annyira orulunk, annyira vartuk a babat es a nagyszulo-jeloltek is nagyon boldogok.

Jo finist a celegyenesben levoknek es mindenkinek jo babavarast,

Noemi
Noemi

ja elfelejtettem, hogy ugy néz ki hogy a Szent Imrét fogom választani, mert arrol a korházrol olvastam a kulonbozo topikokban a legtobb jot. Foleg dr. Bálint Sándorrol és dr. Balog Tiborrol meg egy ari szulésznorol Fantha Zsuzsárol (neki még a neve is tetszik tudjátok Buli, Haverok...) jo ez már csak vicc voltKép
Persze még változhat...
Sasha
sasha

Zuzu!
Gratulálok a "kis"lányotokhoz. A pólyába biztos nem fér bele Kép.

Kata!
Olyan jó látni, hogy végre kimozdultam a 28-as helyrõl, már azt hittem örökre ott maradok. Hiába, szerencsére mostanában sokan tolakodtak be elém Kép, és ezek az élen járó 2 in 1-ok nem nagyon akarnak osztódni Kép.

Lella!
Sok jó híred van, és sok mosolygó fejecskéd. Jó, hogy kilábaltál a megfázásból Kép és ennél szebb ajándékot nem kaphattál a picúrtól. Valóban vannak ilyen korán mocorgók. Egy ismerõsöm a 14. héten a kezével is érezte már!! A mi mókuskánk is a 12.-13. héten jelentkezett elõször.
Hosszú sora van annak, hogy szüleim nem voltak túl lelkesek. (Az anyósom boldog volt, a testvérem legalábbis meglepõdött.) Építkezünk, épp nyakig vagyok a doktori munkámban (talán sikerül befejeznem mielõtt a pici útnak indul kifelé Kép), egyszobás albérlet-társbérlet, a kisebbik fiam is csak 3 éves stb. stb. stb. Nem mintha nekik eddíg is túl sok gondot okoztak volna az unokák 180 km távolságból. De mostanra már elfogadták Kép és lelkesen reménykednek (velem együtt), hogy a legények után talán lesz egy kislány is Kép. Ha nem, akkor majd a 4. Kép.
Bori (29+6)
Bori

Sziasztok Pocakosok!

Segítsetek egy kicsit nekem! Most vagyok a 29. hétben és hirtelen elkezdtem vizesedni! A dokim "folyadék diétára" ítélt . Össz. folyadékfelvétel napi max 1,2 l. Nem kívánom senkinek! Na mindegy, a Mukiért kibírok mindent!
A kérdésem arra vonatkozik, hogy a kíméló fûszereket, sótlan sókat, milyen néven és hol tudom beszerezni? Hasfogó övet mennyiért és hol tudnék beszerezni?
Elõre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv: Szabó Kinga
kingaszabo

Sziasztok!
Most voltam dokinal...ugy nez ki, meg mindig van egy hetem hatra. CTG tokeletes, magzatviz van, lepeny OK, tagulas ujjbegynyi. Szoval marad a varakozas.
Zuzu, gratulalok. Mindenkit irigylek, aki mar megszult.
Csiga
Névtelen

Sziasztok!

Kata köszia választ!

Kinga, nem akarok dokiddal vitatkozni, DE a vizesedés nem függ össze a folyadékbeviteltõl. Nekem is a tehetséges védõnöm a nagyon kevés folyadékbevitelt tanácsolta, amit miután utánanéztem a dolgoknak mindenki nagy hülységnek tartott. Itt is már többször volt téma, és a hallott illetve tapasztalt vélemények megegyeznek, nem a bevitt folyadék mennyiségétõl függ!! Emiatt nem érdemes szenvedned! Sajnos én tapasztalatból tudom milyen mert, kb én is ennyi idõs terhesen kezdtem el vizesedni. Sajnos nem tudok a konkrét kérdésedben segíteni, de ezenkívül még az almát ajánláják és azt hiszem a krumplit, de ebbe nem vagyok biztos. Az almát én is kipróbáltam, használt, de sokáig nem lehet azon élniKépKép

Kele
Kele

Kinga! (Szabó)
Volt már errõl a dologról szó itt a topicban és többen határozott badarságnak tartják a vizesedéskor a folyadék bevitel csökkentését. Nem a túlzott folyadék bevitel okozza a vizesedést! Talán beszélned kéne egy másik orvossal is! Vagy írjál Erazmusznak az õ topicjába! 1,2l folyadék az nagyon kevés. Hirtelen súlygyarapodás, fehérje vizelés, magas vérnyomás nem társul a dologhoz?
Bori(29+6)
Bori

Kinga: Az almát én is hallottam, hogy jo dolog. Természetes vizhajto. Állitolag heti egy almanap csodákra képesKép bár nem probáltam még, meg nem is vizesedek ahhoz korai lenne mégKép Probáltál már kérdezoskodni az ugynevezett Biotékákban? Természetes vizhajtorol? Ugyanis vannak bizonyos gyogynovények... Ha pocsék az ize akkor én ajánlom hogy keverd ossze valamilyen gyumiteaval (olyannal amire Herbatea van irva és tényleg gyumolcsbol készult semmi aroma meg E akármi...) Persze kérdezd meg az eladotol meg dokitol hogy mi a véleménye terheseknek mit ajánl. Szerencsére ahol én szoktam vásárolni ilyeneket ott az elado a tulaj és tényleg ért hozzá, ha gondolod megkérdezhetemKép
Viszont help! Nagyon elkezdett fájni, azaz szurni a cicim kozepe vagyis a bimbinélKép Eléggé kellemetlen. Ez normális?
Uh na jo megyek mert megfájdult a szemem a monitortol meg a sok betutulKép Mindig van mit olvasni és akkora ez a Babanet hogy soha nem érek a végéreKép
sasha
12
sasha

Sziasztok Kedves Pocakosok és Babázók!!

ZUZU és Kispapa: Elõször is hatalmas gratula Nektek a
"nagylányhoz"!!!
nagyon szép neve van!
Meghatódtam, hogy Zorka papája azt írta, Õ a világ legboldogabb embere.
Pocakosok! Látjátok ezért érdemes végigküzdeni a hosszú
hónapokat és a szülést!
Tegnap vásároltunk az Intersparban és elõttünk állt a pénztárnál egy házaspár néhány hónapos babával, és láttam,hogy a férjem csillogó szemekkel nézi...
szívmelengetõ érzés volt, most már Õ is egyre inkább érzi, hogy nemsokára APA lesz!

Bubu! Aranyos vagy, hogy aggódsz, de nekem az április 21. olyan dátum, hogy örülök, ha kihúzom addig, mert én is
8 hónapra születtem 1750gr súllyal,az elsõ fiam 38. héten
2150gr / ezt a szülést indították toxémia miatt /
a második fiam 2160gr, spontán szülés a 37. hét 3. napján.
Orvosom szerint a babák alacspny súlya az én koraszülöttségemre vezethetõ vissza, Õk egyébként teljesen érettek voltak, csak " kis súlyú újszülöttek".
Remélem azért Melissa cica legalább a 2500gr-ot eléri majd,
erre jó esély van, mert már most nagyobb a pocim, mint a két
fiúval a végén, és persze folyton farkaséhes vagyok!!!

Bori!

Az ötleted / mármint, hogy aszüleim jöjjenek hozzánk /
jó lenne, de mi nem Gyõrben lakunk, hanem Gyõrtõl 8-kmre
/Szlovákia irányában / így célszerûbb, ha mi visszük a lurkót, mert amíg a szülõkre várunk, épp be is érünk.
Õk egyébként szinte a kórház mellett laknak...
de szerintem annyi idõ azért lesz, míg leadjuk a nagyfiút, végülis a táskám már be van pakolva, és talán nem pottyan
ki a baba olyan hamar.
egyébként úgy tûnik, nekem harmadszorra sikerült a kislány,
holnap megyek a kötelezõ UH-ra, pénteken pedig a Mammutba,
azért még újra rákérdezek.
ciki lenne, ha Melissa helyett mégis Milán, mert nem tudtam
megállni, hogy ne vegyek néhány " dögös" kislányruhát.

Többen kérdeztétek a vásárlást: én egyiknél sem tudtam megállni, hogy ne vásároljak, mániákusan jártam a bababoltokat, most is már szinte minden megvan.
Szerintem aki hasonló késztetést érez, ne fogja vissza magát!

Bori! Ez komoly, hogy a baba születése után is sokat fog csuklani, ha odabent ezt teszi?
Az enyém naponta többször / éjjel is / kb. 10-15 percig
csuklik, egészen lent / fejvégû fekvés / néha gyengébben
érzem, gondolom akkor beljebb húzódik a pocimban.
A lábacskáival és a popsijával viszont egész fent hullámzik.
Rengeteget mozog, ha ilyen lesz kint is, akkor többemberes
lesz a kisasszony, mindenki kidõl majd mellõle!!

Én is korán kb. 12-13 hetesen éreztem a mocorgást, harmadik babánál elõbb érezzük.

Egyébként LÁNYOK, pár napja egyáltalán nem félek a szüléstõl, lehet hogy néhány hét múlva másképp érzek, de most tök laza vagyok, szerencsére.

Kele! azt hiszem nemsokára megtapasztalod az NST-CTG-t,
legalábbis Gyõrben az utolsó pár hétben hetente elvégzik.

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam, van mikor csak elolvaslak Benneteket, de ha hozzászólok, akkor rendesen!

A finiseseknek sok szerencsét, a többieknek további boldog
babavárást!

Puszi:

Sheila 33+0

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kinga!

Szerintem azonnal cseréld le ezt az elavult szemellenzõvel
rendelkezõ dokit, amit mondott BAROMSÁG!!!
Tapasztalatból írom: az elsõ babámmal a 35. héten toxémiát
állapítottak meg / tünetei: fehérje a vizeletben, emelkedõ
vérnyomás, vizesedés / utána rögtön befektettek a kórházba,
/ nem kívánom senkinek, szörnyû volt/
Akkor,1986-ban engem is minimális folyadékbevitelre fogtak,
plusz sómentes diétára, nagyon szenvedtem, folyton szomjas voltam!!
Sokáig nem is mertem újra babát vállalni, és 1992-ben, mikor
terhes kettem a 2.babával , félve kérdeztem a dokit, hogy akkor most meg kell vonnom magamtól a folyadékot?
de õ azt mondta, ez már elavult, téves elmélet, annyit ihatok amennyit akarok, sõt a napi 2 liter szinte kötelezõ.
Gondolj csak bele, a veséd mûködéséhez is nélkülözhetetlen,
és a babádnak is létfontosságú!!!
igaz, sokat kell majd pisilned, de ez elviselhetõbb, mintha
szomjúság kínozna!
Hidd el a folyadékháztartásodat rendbe fogja tenni, ha sokat iszol, és sokat pisilsz, méregteleníti a szervezetedet stb.
ha így teszel, talán nem kell teljesen "íztelenül" táplálkoznod, az is rossz lenne Neked, mert még elég sok idõd van hátra...
azért kerüld a felvágottakat, a készételeket, és ami nagyon sós és fûszeres, és ha fõzöl, a Te részedet kevésbé sózd!
vagy használj zöldfûszereket, azoknak enyhe vízhajtó hatása is van, kérj tanácsot bioboltban!
Az alma is jó, de szerintem az egész napos almakúrát halaszd
a szülés / és szoptatás / utánra, mivel a kisbabádnak
napi szinten többféle tápanyagra / fehérje, szénhidrát stb/
is szüksége van.
Derítsd ki,hogy nem toxémia áll- e a háttérben, ha nem az
kevésbé gáz, ha mégis ma már kezelhetõ, csak gyakoribb
orvosi ellenõrzést igényel.
Mégegy tanács: ezt egy amerikai orvos javasolja vizesedés esetén: naponta egy órát feküdj a bal oldaladon, lehetõleg
azonos idõben pl: 12-13-ig, ez normalizálja a szervezet
folyadék-egyensúlyát.

Remélem tudtam segíteni, és rendezõdni fog a problémád!

Üdv:
Sheila 33+0

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Bori

rajottem am,hogy nekem irtad!KépEn meg attol feltem csak bebeszeltem magamnak a kismocorgotKép
hat errol a temarol en is sokat tudnek neked meselni,nalunk egyenesen uvoltozott az anyosom amikor megtudta a 2. gyereket,most azt sem tudom tudja-e,hogy babat varunk,szinet se lattam pedig 2 hazra lakunk egymastol.Bocs az OFF temaertKép
En tisztelem a batorsagotokat es arra gondolok mit nyafognak sokan ezeknel sokkalta konnyebb helyzetben.Megerdemlitek azt a szep nag kertet es szep nagy csaladotKépKép
meg nem tudjatok mi lesz a laba kozt a kispicurnak,vagy ti nem kerdezitek meg??

Sasha

a babanetet csak akkor abszolut kovetni ha napi 11 oraban csak ezt ovasodKép

sajna vizesedesben nem tudok segiteni egyszer sem volt gondom vele.

cupp Krisztinka+a MocorgoKép
kriszti

Bocsi Krisztinka! Persze, hogy Neked címeztem Kép. Lám-lám a kór korral jár. Még nem tudni, hogy a Baba micsoda, mert a legutóbbi UH-n nem látták, a következõ meg csak 3 hét múlva lesz. Talán akkor. Ezek a nagymamák meg már csak ilyenek Kép. Rá se ránts!

Sheila!
Hát nekem csak két gyermekem van abból meg ugye nehéz statisztikákat fabrikálni, de a nagyfiam pocakban sokat csuklott és születése után is. A kicsi meg pocakban sokkal elevenebb volt és most is túl tesz a bátyján. No már most ez a mostani babóca a legmozgékonyabb, ha túl fog tenni elevenségben a hamarosan középsõvé válón, akkor jó esélyem van a korai kopaszodásra (tudod, hajtépés Kép).
Bori
Bori

Sziasztok!

Kedves Sheila aranyos vagy, hogy biztatsz, de én már hetek óta járok CTG-re. (így a 38 hét 3 napján furcsa is lenne ha nemKép) Csak azt nem tudtam, hogy az ugynaz, mint az NSTKépKép

Kele
Kele

Zuzu!

Hipp-hipp hurrá! Gratulálunk!

Nyuszi!

Biztosan élvezni fogod, hogy nem dolgozol már az utolsó harmadban. Én legalább is így vagyok vele és így is rettentõ sok minden van amivel elfoglaljam magam.
A vásárlással meg nem vagy elkésve egyáltalán. Érdemes elõször mindent jól átgondolni, aztán mindenfelé szétnézni és csak utána beszerezni a dolgokat. Mi kaptunk is sok mindent közben, jó hogy nem vettük meg elõre.

Kinga!

Engem is rémisztgetett a vizesedéssel a védõnõ és mondta igyak kevesebbet - ez pont akkor volt amikor a doki mondta igyak nyugodtan - lehet hogy kevés a magzatvíz. A vizesedés gyanú is meg a másik is szerencsére alaptalan volt. De az biztos hogyha keveset iszol attól még vizesedhetsz - a Na+/K+ ion egyensúlytól függ a felvett és leadott vízmennyiség, azonban a romló vénás keringés okozta terhességi vizesedés esetében a keringés javítására is kell gondolni. Hol vizesedsz? Lábon, kézen, mindenütt?
A vízhajtóval csínján bánni, mert a magzatvizmennyiségét is csökkentheti!

Bubu
bubu

Nyuszi!

Én így a 24. héten + 4 kg-nál tartok, hogy sok-e, azt nem tudom, de hogy nem eszem többet, mint régen, és vigyázok az édességgel, az biztos. A doki szerint nem sok. Az az igazság, hogy akármennyire is súlykolom magamban, hogy nem foglalkozom a kilókkal, azért mindig félve lépek a mérlegre...

Almamag viszonylag sokat mozog, de nem egyformán, vannak "bulizós" és "pihenõs" napjai. Biztos a pihenõsökön piheni ki a bulizósokat...Kép

Mi sem vásároltunk még semmit, de egy pár boltot már végigjártunk, és tudjuk, hogy majdan mit honnan fogunk beszerezni. Szerencsére minket még nem fogott el a vásárlási láz, egyelõre jóllakunk a nézegetéssel is.Kép

További szép napot mindenkinek!

Dió (és Almamag 23+4)
Dió

Sziasztok!

Nem semmi követni a kimaradt napokat, mostanra sikerült utolérni magam.

Zuzu,
hatalmas gratuláció!!!

Kinga!
Én is azt hallottam, nem jó korlátozni a folyadékbevitelt. Amit Sheila írt a bal oldalon való alvásról, fekvésrôl, azt pont a napokban olvastam egy orvosi könyvben, hogy ilyenkor a legintenzívebb a vesemìködés. Tehát balra arc! :-)

Mano,
most vettem észre, hogy egy idôben és egy helyen... Kihez jársz dokihoz?

Bubu,
én ott voltam a MÁvos elôkészítôn, és a meleg levegôtlenséget leszámítva, ami a teremben volt, nagyon jó volt. A fájdalomcsillapításról volt szó bôvebben, illetve a fogós, és a császárszülésrôl, majd pár szóban hogy mit vigyünk magunkkal a kórházba, ill. honnan lehet bejutni a kórházba. Ha bôvebben érdekel szívesen írok még.

Kata és a többiek, akik már vettek gyerekágyat!!!
Hol vettétek, és milyen áron? Mi voltunk a hétvégén pár helyen, és eléggé elcsüggesztett a kínálat, ahol a kínálat pazar volt, ott az ár volt lehangoló. Ti hol találtatok az ,igazira"??

Margaréta 30+2
margaréta (margar&

Dió!
Jó Neked. A súlygyarapodás miatt. Vagyunk itt páran akik egy "kicsikével" többet szedtünk már fel. Én pl. itt a 29. hét végére +9kg-t. És még ez is kevesebb, mint az elõzõ két pocakosság hasonló idõszakában Kép. Szóval aggodalomra semmi ok Kép! A mi Babánk is ilyen, azzal a különbséggel, hogy a pihis napok után rendszerint bulizik Kép.

Margaréta!
Bár sajnos a Pesti viszonylatokat nem ismerem, de kiváló kiságyakat lehet kapni használtan is, kedvezõ áron. A miénkben a Baba már legalább az 5. lakó lesz Kép. Csak a matracot cserélgetjük Kép. A Manócskák kiválóan tudnak aludni az 50. ezer Ft-os, meg a 10. ezer Ft-os kiságyakban is Kép (de legjobban az Anyuék nagyágyában Kép, s ekkor teljesen mindegy, hogy mennyit költöttünk az általunk legjobbnak tartott modellre Kép).
Bori (29+6)
Bori

Sziasztok Pocakosok!

Elnézést, hogy az utóbbi idõben ilyen ritkán jelentkezem, de mióta kijöttem a kórházból, nem tudom utolérni magam. Lenne egy elég sürgõs kérdésem. Mivel már csak ebben a hónapban dolgozom és otthon nincsen internetünk, le tudnátok írni, hogy milyen lehetõségek vannak? Emlékszem, hogy kb. egy hónapja ez már elhangzott itt kérdésként, de akkor nem nagyon születtek válaszok. Segítsetek, hogy ne kelljen sokáig nélkülöznöm a csapatot.

Kata007!

Lassan, de biztosan mászok elõre a táblázatban. Még mindig nagyon szuper a tábla! Azt hiszem, az újítást még nem dícsértem meg. A kórházam neve: Kútvölgyi. Csak, hogy ne legyek piros.

Törpi
Törpi

Halacska!

Voltál már szülésfelkészítõn? Én a múlt héten megint voltam és nagyon érdekes és hasznos volt.

Mindenki!

Az aggódóknak leírom, hogy a 30. héten +11 kg-nál járok. (Már három hete stagnál.) Fel a fejjel!!! Ha valaki a sajátját soknak találja, az gondoljon nyugodtan rám. Ráadásul mióta picinek találták a törpét, tényleg nem érdekel. (Nem mintha eddig rágódtam volna rajta.)
Nem vagyunk egyformák. Inkább majd azt írjuk le, hogy szülés után egy évvel ki-hol tart.

Kedves Névtelen!
Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez. Ezt a döntést neked kell meghozni, de ne felejtsd el, hogy egy abortuszt nem lehet már visszacsinálni. Írjál egy kicsit többet magadról, akkor talán jobban tudunk segíteni.

Zuzu, Virág!

Tiszta szívbõl gartulálok!! Zuzu, azért ha lesz idõd, te is írjál pár sort a szülésrõl.

Andi!

Szorítunk a nagy napon! Legalább nem kell tovább izgulnod.(Ez egy picit jÓ, nem?)

Olyan szép idõ van odakint.

Törpi
Törpi

Törpi!

Köszi a dícséretet! Átírtam a piros kérdõjeleket.

Internettel kapcsolatban én nem nyilatkozom, mert én Miskolcon lakom, nem ott ahol Te. Mellesleg nekünk chello van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Most jöttem meg a dokitól, sajnos még mindenem zárt, viszont azt mondta, hgy kezd a méhszáj felpuhulni. Tudja valaki, hogy ez mit jelent? Halvány reménysugár?

Kele
Kele

Margaréta,

Mi a Mammutban vettük meg a kiságyat, ami átalakíthat.
Olyan 20.000,-Ft körül volt, nem emlkészem pontosan. A www.faktumbutor.hu címen tudod megnézni ennek a gyártónak a többi termékét, többféle kiságy van. Ezeket sok helyen árulják. Átalakítható formában szerintem ez jó ár és szép, egyszerû. De van sokféle meg kell nézni.

Kele
Kele

Szijjasztok!

Nagy gratula a babákhoz. De jó nektek!
Üdv az újaknak! Jó ám ide tartozni, ugye lányok?
Csiga, ZKati
hát nem tetszettek a kokárdák?!!!
Törpi
Neked külön szia, olvastalak a Kútvölgyi topicban. Nem voltam mostanában felkészítön mert nem tudom, hogy mikor van mivel a dokim szabin van és elkerülöm a kórházat, most békénhagynak minket. Kép A Mammutos UH-t nagyon tervezem azért, hogy más orvos is lásson minket. (Eddig csak a saját dokim UH-zott és megbízom benne de te is azt írtad, hogy a 3D-s vizsgálaton derült ki az a dolog nálatok. Jól emlékszem?)
Mikor mégy legközelebb elöadásra? Lehet, hogy elmennék...
Nyuszi
A 2 kg nem hangzik rosszul. Én eddig 4-et szedtem fel de 53-ról indultam és 165 cm vagyok. A védönö ruhában mér. Szerintem - de ezt már írtam régen is - egészében kell nézni az illetöt mert sokmindentöl függ, hogy sok-e amit hízott vagy nem. Én tökéletesen jól érzem magam. Halacska, megint csak hûen nevéhez nagyon sokat mozog, úszkál kb. 1 hete. Éjszaka még hagy aludni. De az álmaim kevésbé Kép Jó gyermek mert feljebb költözött végre és nem a szeméremdombnál feszíti be a hátát. Ezt elöszeretettel kismamatornán alkalmazta eddig amikor hanyattfeküdtünk.

Vizesedés: nem tudom már kik írták fentebb de ne a folyadékbevitelt csökkentsétek hanem a sót és füszereket! És tessék akár otthon is vénás tornagyakorlatokat végezni (láb pipa, karmolás, nyújtás, pihentetés) és ne hordjatok szoros gumírozású zoknikat, ha lehet.
Puszi mindeninek,
Halacska 22+5
Halacska

Halacska!

A múlt csütörtökön is voltam. Az elõadáson elmondták, hogy mi történik a szülés után velem és a babával egészen a hazamenetelig. Milyen vizsgálatok vannak, lehetõségek, stb. Utána megmutatták a kórházat. Én legközelebb szülõszoba látogatásra megyek 28-án.

Törpi
Törpi

Még csak annyi, hogy én a Kútvölgyiben voltam 3D-n is.

Törpi
Törpi

Margaréta!

Köszi, nagyon érdekel, olvastam a MÁV-os részben amit írtak, de az inkább lehangoló volt, mint vidító. Minden érdekes nekem, de leginkább most a fájdalomcsillapítás meg az EDA izgat. Köszi ha írsz nekem róla. oibolya@hotmail.com

Mia!

Mi van veletek? Ugye jöttök szombaton?

Bubu
bubu

Törpi!

Az orvosom azt mondta, hogy ha már aktuális akkor apukával és választott szülésznövel együtt körbevisz a szülöszobán.
Igen, a 3D-re emlékszem, de annyira dicsérik a Mammutot! Szerinted túlzás?
Egyébként így visszagondolva nem éreztél semmit abból, hogy nem hízott a kis Törpöd vagy hogy máshogy viselkedett?
Jó neked, hogy nincs sok hátra a munkában! Én még próbálom május végig húzni. Mostanában egyre inkább vágyom az otthonlétre! Nekünk sincs még internethozzáférésünk csak modemünk az meg nagyon drága mulatság lenne! Hát még van egy kis ideje férjecskémnek végre eldönteni, hogy hová is csatlakozunk. Egyelöre a V-net egyik csomagján gondolodunk analóg vonallal. Van egy ismerösöm és nekik is nagyon bejött.
Halacska
Halacska

Lányok!

Jaj nem írtam nektek, hogy már csak egy-két nap és teljesen kész leszünk a mindenféle munkákkal és nem kell több kõmûvest, meg festõt, meg ácsot, meg lakatost, meg asztalost, villanyszerelõt stb. látnom. Pedig szerencsénk volt, mindenki nagyon rendes az itt dolgozók között és a terhességem miatt sem néznek hülye libának és átvágni sem akarnak. Meg sok új ismerõst szeretünk így többet szinte mint eddig 2 év alatt. A szomszédok is segítettek, amiben lehetett. Azért már nagyon várom a végét, hogy újra csend honoljon. És minden nagyon szép lesz, olyanok leszünk, hogy megérdemeljük a "Tiszta udvar, rendes ház" feliratot. Remélem Ficánkának is tetszeni fog, amit kiötlöttek a szülei.

Bubu
bubu

Sziasztok!

En ugy vagyok vele, a kilok miatt feles aggodni, alkati kerdes is, hiaba vigyaz valaki, ha konnyen hizos tipus. Jo pelda a baratnom, nadszal tipus, 22 kg-ot hizott a terhesseg alatt, par honap mulva mar belefert a terhesseg elott cuccaiba. En +9 kg-nal tartok, az elozonel +14 kg-nal alltam meg. Itt azt mondjak a normal hizas 11.75-15.75 kg kozott van. Szerintem senki se aggodjon.

ZUZU!
Wow! Gratula az orias Zorka Laura-hoz. Hat nem semmi a merete! Majd ha lesz idod irj beszamolot. Jo egeszseget az egesz csaladnak!

Sheila!
Ha mar most felcsillant a ferjed szeme egy baba lattan, mi lesz meg a vegen. Kepzeld az enyem egyfolytaban mar azt mondja, hogy mar mennyire kivancsi, es hogy johetne mar. Es mar alig bir pentekig varni. Ennek en nagyon orulok, hisz o a masodik gyerekunk, nem gondoltam hogy ot is ennyire tudja varni.

Zkati!Forgi! Csiga!
Veletek mi ujsag? Meg mindig 2 in 1 ?

Kele!
Ha mar puhul a mehszaj az jo. Csak nem husveti meglepi akar lenni a baboca? Vagy meg korabban? O szeretne husveti meglepit kapni? Remelhetoleg hamarosan jon. Szurkolok.

Nevtelen/Kinga!
Tenyleg nem szabad csokkenteni a folyadekbevitelt. Napi 2 l folyadekot igenyel a szervezet, az itteni dokik szerint. Egyel inkabb sok banant, almat es meg ott a magnezium tabletta is. Tobb gond lesz, ha nem iszol eleget. Beszelj a dokival megegyszer vagy olvass el par kismamakonyvet. Minden jot.

Andi (39+1)
Andysj

Bubu!
Orulok, hogy hamarosan tul lesztek rajta, johet a pihenes es biztos vagyok benne, hogy Ficankanak is tetszeni fog.

Andi(39+1)
Andysj

Halacska,Törpi

Bevallom azért kérdeztem ki merre hány kiló, mert én kicsit keveslem a saját +2 kilómat. Meg Törpi is irta, hogy kicsinek találták a babáját...persze örülök, hogy azóta nála minden rendben. Én 158cm vagyok és 53kg -ról indultam. Valamelyik nap a neten valahol azt olvastam, hogy ehhez a magassághoz meg indulósúlyhoz 11,5-15,5kg többlet a normális. Namost kérdem én, mikor fogom én azt összeszedni? Pedig eszem ám,Kép nem falok, de többet mint korábban.
A Mammutos UH-ra én is el akarok menni, azért is, amit Halacska irt, hogy más orvos is lásson.De azt hiszem várok még néhány hetet, mert két hete a Kútvölgyis 3D UH-on még nagyon kis csontvázka volt Kisnyuszi...hadd hízzon egy kicsit...Kép
Egyébként nincs kizárva, hogy együtt szülünk, mivel az én inditásom a dokinéni szerint a 39. héten lesz, nem várjuk ki a kerek 40.-et.

Nyuszi
21+0
Nyuszi

Nyuszi!

Nálam nem volt összefüggés a súlyom és a törpe súlya között. Igazából valószínüleg a pihenés hiánya miatt maradt le. Szerintem ne aggódjál a hízás miatt, mert a pici elveszi magának azt ami kell. Én most így +11 kg-mal vagyok 182cm és 71kg.
A 3D-n biztosan kiderült volna, ha baj van, mert az nagyon pontos.

Köszönöm az eddigi internetes hozzászólásokat. A chello nekem is tetszik, csak sokallom az árát. A V netet nem ismerem, utána nézek.

Törpi
29+1
Törpi

Nyuszi!

Lehet még velünk is tervezett császár a szemem miatt. De az csak az utolsó hónapban derül ki. De jó lenne együtt lenni ismerösökkel! Kép A súly miatt meg tényleg ne aggódj szvsz!
Törpi!
Vivendis a V-net, ha jól emlékszem.
Megyek haza, hurrá!!
Puszi mindenkinek és az albérlöknek meg simi-simi! Tessék átadni!!!Kép
Halacska

Sziasztok újra!

Milyen érdekes, hogy ma mindenkit a hízás foglalkoztat!
hát...igen itt a tavasz és már mi is szeretnénk szimpla
nõies formát ölteni%%%
Vigasztalásul: senki nem marad 2in1 és a Pocaklakók majd gondoskodnak a kalóriaégetésünkrõl!!!

Kedves Kele!

Milyen kuka vagyok, gondolhattam volna, hogy Te már jársz
CTG-NST-re, képzeld, én meg a Ctg-t nem tudtam a pocakosság
elején beazonosítani, mert amikor elõször voltam terhes még
NST-nek hívták, a második babánál viszont nem volt benne részem, mert Õ kicsit elõbb (36hét )jött, de azt hiszem, hogy akkor még nem végezték ilyen gyakran. / 1993-ban /

Bori!

Az én babám is õrülten mozgékony, nekem nem is a mozgásokat
kéne számolnom napi szinten, hanem a " nemmozgásokat",
én is olvastam, hogy lehet következtetni a baba pocakon kívüli jellemére a magzatkori aktivitásból.
Azt hiszem én is úgy járok majd, mint Te / hajtépés /
de egyúttal a felszedett kilókat is letudhatjuk, a baba
körüli sürgés-forgásban! / bár ott tartanánk már /
egyébként én kb. 10 kilónál tartok , és nem nagyon tudok ellenálni az édességeknek, mindennap kell ennem egy keveset,
de mértékkel.A többi kaját is normál keretek között, de már
én sem törõdöm a hízással, a két gyerek utáni tapasztalatom
szerint le fogom adni a pluszot, és mostanában igyekszem többet tornázni és sétálni...

Andi!

Olyan jó Neked, már csak pár nap...
Belegondoltál, hogy jövõ hét ilyenkor már vidáman babázol?
és persze a férjed is boldog lesz, hiszen minden baba más,
és ugyanolyan szenzáció lesz, mint az elsõ!
Gondolni fogok Rád pénteken, én épp akkor leszek a Mammut UH-n majd elmondom Nektek milyen volt!

Jó éjszakát Mindenkinek!

Sheila
33+0

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Üdv Minden Pocakosnak!

Sasha!
Bocs, hogy csak most írok, sajna nem jutok minden nap géphez, mert a férjem is rajta lóg. Dr Kocsis Nórát kábé 10 éve ismerem, és nagyon lelkiismeretes dokinak tartom. Ezen kívül, szerintem egy jó fej nõci. Minden problémát meg lehet vele beszélni. Tudom, elsõ blikkre kicsit egzaltáltnak tûnik, de én nagyon bízom benne. Õ abszolút természetes szülés-párti, ezért nem is kezel BETEG-ként. Bár a mi kapcsolatunk tényleg eléggé régi, de azt hiszem leginkább barátinak nevezhetem. Nem híve az ortodox módszereknek (beöntés, borotválás, oxytocin, gátmetszés) ezért mertem minden ellenkezésem ellenére A Schöpf-Mérei -re vállalkozni, holott sok rosszat hallottam már a kórházról, és az ottani régimódi elvekrõl.
Szóval ha esetleg mégis õt választanád, van neki magánrendelése is, meg tudom adni a számát!
i_ancsa

Szia Sasha!
Nagyon tudom ajánlani a Szent Imrét. Most újították fel, vannak alternatív lehetõségek is. Az orvosom Dr. Kocsis Éva. Nagyon kedves, és ami a legfontosabb számomra, hogy õ is anyuka, pontosan tudja milyen szülni. Szülésznõt is fogok választani, mivel nem jön velem senki szülni.

Zuzu!
Sok boldogságot kívánok a kislányodhoz! Ha lesz idõd, várjuk a történetet!

Nyuszi!
4 kg-nál tartok, a dokim jónak tartja, a védõnõ soknak,de hozzá kell tennem, hogy túlsúlyos vagyok. Ez nagyon ciki,mert ebben a topicban minden kismama normális súlyú(nak tûnik).

Kinga!
Szerintem is elavult felfogásra utal a folyadékcsökkentés, sajnos 12 éve tapasztaltam. 2l mindenképp kell.

Boldog babavárást mindenkinek!
Conti (23+3)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Siasztok, bár nem szoktam ide irni, de most Zuzu miatt megteszem: Sok gratula neki a kicsi (:-) Zorkához.
Sok boldogságot!
Egy másik Zorka anyukája...
ZA
Zorkanya

Elõsször is szeretnék gratulálni a kisbabákhoz Virágnak és Zuzunak! Minden jót kívánok!

Nyuszi, köszi a kérdésedet, én már 5-6 kg-nál tartok így a 23. héten, de egyáltalán nem látszik rajtam. Többen mondták már, hogy nem kéne egy kicsivel többet ennem?Kép Szerintem a súlynak egy jó kis része a mellemre ment, mert már most két mérettel nagyobb melltartót hordok, mint annak elõtte és már ez is éppen, hogy jó. Mi lesz még itt késõbb?Kép A baba mocorgása nálam is változó, tényleg vannak napok amikor 5-6x ha megmozdul és van olyan, hogy szinte meg sem áll. Mi már vásárolgatunk, szép lassacskán gyûjtögetjük a ruhácskákat. Hogy csinálod hogy csak 6 hetet dolgozol már? Nekem még min.2 hónap van hátra.Kép

Pusz,
Ilke(23+1)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Conti,

ne aggódj, nem mindenki normálsi súlyú itt - én legalábbis itt vagyok nemnormálissúlyúnak (hatalmas plusz súllyal rendelkeztem már a terhesség elõtt is, de sem az orvos, sem a védönö nem tette eddig szóvá). Igy a 4. hónap vége felé még egy kiló többletem sincs Kép

Mindenki,

kérlek, gondoljatok rám csütörtök reggel!!! Genetikai vizsgálatra megyek (korionboholy-mintavétel), és hát a zabszem, az sehova.....

Mindenkinek drukkolok, a babázóknak pedig gratulálok!

iddi
iddi

Sziasztok!!

Én is gratula Zuzuéknak és Virágnak! Nagyon nagyon sok Boldogságot kivánok!!

ANDI! Hát ennyire eltelt az idõ...fogok Rád gondolni és izgulni!
Szinte most volt, hogy az "én csapatom" a táblázat alján volt és tettük fel azt a millió kérdést..
Emlékszem pl. amikor Dojika elõszõr irt, most meg látom, hogy 30. hetes..hihetetlen!

Velem annyi történt, hogy ma voltam elõszõr ctg-n és már csak 2cm a méhnyak (eddig 3cm volt) és 1 újjnyira kitágultam. A doki szerint a kis szaros nem várja meg az ápr. 13-at.
(SHEILA! köszi a kedves üzenetet - szerintem is igazi felejthetetlen szülinapi CSODA).
AZért szeretném megvárni az ápr. elejét - de végülis akkor jön, amikor akar. Felkészültünk szivvel-lélekkel!
Irok, ha megszületett a kis Drága!!

Ja! Nem tudom ki emlékszik a név-mizériára, hogy nem tudtunk választani, mert a Kispapa leszvazta a Marcell-t, Bálintot stb.. A jelenlegi állás szerint, ami úgy tünik végleges, a kisfiam neve: IVÁN
Ez a karakán és ritka név sokaknak nem tetszik (fõleg lányoknak), de nem érdekel, sõõt. Nekem is ritka nevem van és örülök neki.

Kinga! Vizesedés ellen SOK FOLYADÉK!! és KEVÉS SZÉNHIDRÁT (rizs, kenyér, tészta stb) a recept.

Vigyázzatok Magatokra és a Babcikra!! Iván sokat csuklik (ha már itt tartunk) és én is lenntrõl érzem, mióta ott a kobak, de beleremeg a kis lába is!
Jelentkezem, ha megtörtént életem legnagyobb eseménye!!

SOk puszi Mindenkinek!!

Mummy
36. hét és 2 nap, Juuujj

Heni!! Együtt a cél felé az 1 cm-vel, ugye??!! Megkaptad a mail-t tegnapelõtt?? Pusza és irj hamar!
mummy

Szia Nyuszi!

A súly nem hiszem, hogy probléma lehet. Nekem a 24. hétig volt +2 kg. Próbáltam vigyázni a súlyomra. Aztán elszaladt velem a ló. Most a 32. héten +8-nál tartok. Sokkal nagyobb az étvágyam kb. a 25. héttõl, mint elõtte. Nem tudom, hogy a baba igénye miatt vagy mert jobban aggódom pl. a kórházváltás miatt. És vizesedem is sajnos. De ez az elõszõ babábál is így volt.

Többiek a 32. hét körül!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem egyre nehezebb menni, közlekedni. A haskötõ nekem nem igazán jött be.

Csilla1
Csilla1

Mummy!
Latom azaz olvasom a babad nagyon siet kifele, Kép, nem baj, legalabb egyutt megyunk majd Az elso napok, hetek.....-be, s folytatjuk, ahol abbahagytuk.
A nevvalasztashoz csak annyit, nekem volt egy nagyon jo fej Ivan ismerosom, elotte en sem rajongtam oszinten ezert a nevert, de miota ismerem ot, teljesen megvaltozott a velemenyem. Tudod sokakat befolyasol, ismernek-e ilyen nevu illetot es milyen az illeto. De ne torodj vele, engem sem erdekelt/erdekel ki mit szol hozza, hogy milyen nevet adunk a babonak.

Iddi!
Csutortokon majd szoritok neked, de biztosan minden rendben lesz.

Sheila!
Hat igen, belegondoltam, hogy a hetvegen mar itt lesz, eleg furcsa volt. Ahogy bemegyek a szobajaba nagyon hianyzik, ures az agya, a szekrenyben a frissen mosott kisruhak, es mar nagyon izgat hogy hogyan is allnak majd rajta es milyen is valojaban. De a kovetkezo pillanatban megrettenek mit is fogok en csinalni, neha olyan erzes tolt el mint az elso babanal. De azert izgatottan varjuk de nagyon.

Andi (39+1)
Andysj

Kinga,
a férjem orvos, és nagyon nem tanácsolja a folyadékdiétát!!!!! Nem az elfogyasztott folyadék mennyiségétõl leszel vizes! Igyál bátran, de azért kérdezd meg a háziorvosodat is. Én is vizes voltam, de ittam eleget, és ettõl nem lettem vizesebb.

Zuzu,
óriási gratula a kislányodhoz!!! Hát már te is túl vagy rajta. Szuper! Várjuk a beszámolót.

CSiga, Zkati,
mi van veletek? Már nagyon unjátok az állandó kérdezõsködésünket? (Én könnyen vigyorgok az 5 napos Ráhellel, tudom.) De tényleg, együttérzésem. A harmadikat egy héttel túlhordtam, és azt hittem, már soha nem jön ki, és ez csak háj, ottmarad örökre. Kép NEM MARADT OTT!!! Kitartás!

Kele,
igen, halvány reménysugár.

Nyuszi,
szerintem ne aggódj a súlyod miatt! Élvezd a babavárást, és ne törõdj ezekkel a dolgokkal annyit! Kép Én az elsõ 6-7 hónapban talán 3-4 kilót "híztam", a maradék 2-3 hónap alatt meg még 10-et. Ez sokszor nem egyenletes. Dobd ki a mérleget az ablakon! Kép

Hát csak nem tudok innen elszakadni. Még nem érzem magam otthon az Elsõ napok hetek-ben. Bocsi. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Mikor (t.i. hány hetesen) érdemes menni 3D-s ultrahangra?

Zita
ParaZita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?