Új privát üzeneted érkezett!

Szia Tri!

Gratula a két kis pasihoz. Nekünk is az van, én örültem neki, hogy egyforma neműek, meg kislányunk már amúgy is van. (Aki egyenlőre a világ legjobb baby-sittere!!!)

Tényleg feküdj sokat, én is így húztam ki a 38. hétig.
A nevedből eleinte azt hittem hármasikreid lesznek. A kórházban őket hívták trigemininek.

A felépülésem rendben, semmi bajom, a tejci meg úgy ahogy van, azért kell pótolni, de fejem szorgalmasan.

Vikta, lassan jelentkezz!!!

Puszi!

Enikő
olajfácska

Szia Vancsa!

Én igény szerint etettem a csajokat, ami azt jelentette, hogy általában külön, de ha épp egyszerre jött rájuk az éhség, akkor egyszerre. Mivel Petra 3 hónapos korig csak üvegből volt hajlandó enni, neki fejtem éjjel-nappal, Csenge mindig szopott. Ha Csenge sírt míg Petra evett, ált hordozóba tettem és ringattam a lábammal, fordított esetben Petrát a hátára fektettem az ágyon, melléültem, Csenge szopott a térdemen, Petra meg kapta üvegből. Vettünk elektromos cumisüveg-melegítőt, így nem kellett a konyhába rohangálnom tejet melegíteni. ha közeledett az evésidő, kivettem az adagot a hűtőből, bekészítettem a szobába, fél óra alatt nem romlik meg, és így nem kellett kimenni, ha esetleg Csenge már elkezdett szopni. Este nálunk is volt sírás fürdetés előtt, azt úgy oldottam meg, hogy mindkettőnek lepucérítottam a fenekét, ráfektettem őket az ágy közepén egy törölközőre, (hogy ne az ágyunkat pisiljék le), így pucér fenékkel jól elvoltak kb. fél órát.
Rohannom kell, a többit később!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat!
Te vagy ennek a tudója:
Mikortól adható cékla?Szoktak egyáltalán kisbabának céklát adni?Vérképzés miatt lenne nagyon jó!

Tri!
Gratulálok a 2kisfiúhoz!Ez volt a vágyatok?Vannak már nevek?

Lányok!
Van valakinek felesleges Libero zacskóról figurája?Hálásak lennénk érte!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit! Kép

Nekem 2 db van a 5-8 kg-os Libero Discovery-ről (azt hiszem ez a neve, narancssárga figurák), ha az jó nektek, szívesen elküldöm!

Tri! Kép

Gratulálok a fiúkhoz, van már nevük? Egyébként ha közös a méhlepény, szerintem csak egypetéjű lehet!

Virág! Kép

Bátor vagy, én csak az éjszakát mertem először bevállalni, most próbálkozom a nappali elalvással. Tegnapelőtt mindketten átaludták az éjszakát, 3/4 5-kor keltek szopcsizni, aztán még 1/4 7-ig aludtak!! Végre én is tudtam egy jót aludni. Ma éjjel Csenge megint kelt 2-kor, úgyhogy korai volt az örömöm, de szerencsére egy kis simire visszaaludt. Tudom, a könyv nem engedi a simogatást, puszit, stb. de nekem ahhoz már tényleg nem volt szívem, persze lehet hogy ezért ébredezik még időnként, de már ez is sokkal jobb mint volt. Az is lehet, hogy apahiányuk van, most kezdek rá figyelni, hogy amikor éjszaka nincs itthon a férjem, jobban alszanak. Ha hazajön meg ébredeznek folyton. (Most mondjam neki, hogy ne is jöjjön haza többet? Kép )

A védőnénivel ezek szerint nekem szerencsém van, egy fiatal csaj, de nagyon aranyos. Mikor hazajöttünk a kórházból kijött hozzánk, mindent elmondott amit szerinte kezdetben tudni kell, aztán mondta, hogy 1 hónapig hetente jönne, ha nem bánom, de szóljak nyugodtan ha nem kell, akkor nem zavar. Egyébként mindig idetelefonált mielőtt jött, hogy időpontot egyeztessünk. A mai napig eljön időnként, minden kérdésre rendesen válaszol, egyébként ikrekben nagyon profi, mert a keresztfiai hármasikrek, úgyhogy én jól jártam vele. Kép

Ditke
ditke62

Edit Kép
a cékla első körös kaja, 4-6 hótól mehet, ki mikor kezdi.
Szoktak adni, de nem egy elányálom Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Gratula a sok kisbabához és magzathoz! KépKép

Hátha valaki még nem ismeri közületek: Kép
http://libero.kirowski.com
http://libero.kirowski.com/sub4.html
http://www.pampers.hu

A fiúk már bölcsiznek Kép, én pedig dolgozom Kép

Eri
simones

Lenne hozzátok egy kérdésem mert ti már olyan tapasztaltak vagytok.én is ikreket várok4

most olvastam hohy a VIVA tvn az Ada is ikreket vás és hogy az egyik baba 11+3 a másik 12+2 napja(nem pontosak az adatok nem emlékszem)van a pocijába .ez lehetséges?????????és ezt hogy állapították meg?Köztetek volt valaki akinek szintén ennyi eltérés volt?az én pocaklakóim sem egyforma méretüek az egyik pár milivel kisebb de azt sose mondták hogy nem egy idősek,bár nálam az 5. héten látszott a 2 petezsák.

Én a libriben vettem meg a métneki könyvét 3960 Ft.

Tunka
16+4
tunka

Tunka Kép
ez hülyeség!!! a nyálkahártya 1-2 napi képes befogadni a zigótát, tehát max. ennyi eltérés lehet. Méretbeli különbség van köztük, de attól még ugyanannyi idősek.

később meg, amikor egyik 900 gr lesz a másik meg 1100 akkor majd 2hét különsbég lesz köztük... az az orvos is hülye, aki ilyet mond!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

én is meglepődtem ezen, de gondoltam hogy még nem vagyok elég informált!a www.ikresek.hu-n olvastam.
tunka

én is olvastam ott... de alatta a megjegyzéseknél kifejtettem a véleményem. Valahonnan máshonnan volt a cikk.

Orsi
KépKépKép
icsilya

EditKép
Sajnos mi Pampersesek vagyunk. A cékla már mehetne nektek. Ne főzd, hanem alufóliába csomagold be egyenként, és süsd meg a sütőben, héjastól. Utánna pucolás után turmixold. Jól csomagold be a gyerekeket utánna, mert mindenük vörös lesz, és tényleg nem egy leányálom. Én életükben egyszer adtam, de többet nem vállalkozom rá. Jó önző mamai vagyok, de én nem bírtam a takarítást utánna, meg a tönkrement ruhákat.KépKép

VancsaKép
Gyönyörűek a gyerkőcök!KépKép Én lábbal ringattam a hordozóban a várakozót. Persze a bőgés így sem volt elkerülhető.Kép

TriKép
Gratula a fiúkhoz. Ha egy a lepény, akkor egypetéjűek, de lehet fúzionált összetapadt is a lepény. Hogy fogják hívni őket ?

TunkaKép
Jó nagy badarságot hord össze a sajtó, hogy nem egyidősek az ikrek. Méretkülönbség a legtöbb ikernél van, főleg ahol kétpetéjűek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Tunka!

Most hogy írtad, én is elolvastam. Szerintem itt arról van szó, hogy a méretük alapján az ultrahang becsül egy kort és ez eltérő, de ez egy gép, ami átlagot számol, statisztikai adatok alapján. Csak gondolom ezt ráírták a leletre amit kapott (nálunk legalábbis a program automatikusan nyomtatja), és ebből jött ez a badarság. Az én leleteimen pl. mindig az adott kor +/- 1 hét volt nyomtatva.

Ditke
ditke62

Lilla,

mi van veletek? Eltűntél s nem válaszoltál a 2. email-emre sem! Várnám a könyvet.

Remélem nincs valami bajotok? Remélem csak el vagy havazva.....

M.
kmoncsi

Sziasztok!

Ditke!
Nálunk a fiúk mindig egyszerre, mármintt egy időben ettek és én ezt is szertném tartani, mert ha nem így lenne másból sem állnék, mint etetgetnék. Az orvos szerint többször kellene etetnem őket, mert ilyen idősen nem elég a 4evés, legalább 5x kellene.Hát így is meghaladják a 7kgot és nem néznek ki alulttápláltaknak.Nem is igénylik a többet.
Amikor még csak szopiztak én is etettem egyszerre, de csak 1,5 hónaposig. Utána Zalán miatt nem ment, sajna sokat rúgkapál evés közben (még most is )és zavarta Milánt.
Ti milyen idősek vagytok?
Várom a további jó tanácsokat.

Igen, a hordozó jó ötlet, de nekem a gyógytornász azt mondta , hogy ne nagyon ültessem őket abba, amíg nem tartják jól a fejüket.Így maradt a fekvés mellettem és szoptatás közben játszás, éneklés a várakozóval. Persze itt is van bőgés. Hihetetlen mennyire le tudom kötni az énekléssel őket Kép. Most már jól tartják magukat, de maradt a fekvés.

Adáról nem hallottam ilyen híreket, de tényleg hihetetlen amit írtál. Én csak azt láttam, amikor élő adásban bejelentette. Volt ám ledöbbenés Kép.

Titeket is mindig megállítanak az utcán ha babakocsival sétáltok? Mert engem igen, nem zavar csak néha, mikor sietnék valahova.

Valaki megrendelte interneten az Ikrek könyvét? Hol tehetném én is meg?

SCősztök

Kép
vancsa

simones

Eri!

Köszi az infót, meg fogom próbálni.

Vancsa

Kép
vancsa

Sziasztok!

Bár még nem aktuális majd csak decemberben, de tudnátok tanácsot adni hogy milyen márkájú és tipusú babakocsit érdemes venni?
az én szempotjaim:
-egymás mellett legyen a két ülés ne egymás mögött
-használható legyen késöbb is ne csak amíg picik
-felém nézzenek és késöbb átfordítható
-autóval közlekedünk úgyhogy összecsukható legyen
-ne legyen nehéz
-van olyan amihez alapból van hordozó és gyerekülés?
-hol lehet akár használt jó állapotut venni
-mennyibe kerülnek

Bocsi a sok kérdést,de én még teljesen tapasztalatlan vagyok!!!!!

Előre is köszi a tanácsokat!!!!!!!!!!!!
tunka

Tunka Kép
egymás mellettiből egyik sem olyan, hogy hordozós/üléses, mert nem férne el rajta, a "keskenysége" miatt.
Átfordíthatóst én még nem láttam, de biztos van, majd valaki, aki okosabb az jelentkezik. De szerintem ami átfordítható az tutira nehéz, mert normál kocsiból is nehezebb, mert máshogy kell építeni a vázat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Tunka!

Mi most vettünk használtan Symbabát (köszi ezúton is Márti! Tegnap a látogatóink nem akarták elhinni, hogy használtan vettük!!!!), ami a legtöbb szempontodnak megfelel, kivéve, hogy nehéz, és épp hogy befér az Ibizánk csomagtartójába. De szerintem nagyon jó!
Enikő
olajfácska

Moncsi!

Megvagyunk, minden oké, csak a drágák visszatértek a 2-3 óránkénti szopihoz, úgyhogy pár napja egész álló nap rajtam lógott valaki. Gondolom most szaporítják maguknak a tejet.Kép
Mennem kell...
puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

TunkaKép
Az általad előírt szempontoknak semelyik kocsi nem felel meg.KépKép Eleve ami újszülött kocsi, az nehéz, mert merevített a hátulja, hogy vízszintesre dönthető legyen. Ha átfordítható a fogója, akkor speckó váz kell hozzá, ahogy Orsi is írja, ami eleve nehéz. Egymás melletti babakocsikhoz nincs hordozó, mert keskenyek hozzá, és eleve nem olyan a vázuk, amire hordozót lehet pattintani. Ráadásul az egymás melletti masszív kocsik nehezen férnek be az autóba, de mondjuk ez is autófüggő. Jó keresgélést!

Cat

Cat
Kép
cateye

Ditke!

Nagyon megköszönném!!!Nem találtam e-mail címet nálad,de ha küldenél egyet a nyedit@freemail.hu-ra,akkor megírom a címem!

Cat!
Ez a cékla dolog elég rémisztően hangzik! A férjem erőlteti a dolgot.
Kérdeztem a védőnőt is erről.Közölte velem,hogy aki alapból ilyen,annak mindegy mit eszik,merthogy a táplálékból csak a vas 7-8%-a szívódik fel!Hát nem tudom!
A ruhájukat sajnálnám,így is egy vagyon.De az egészségük sokkal fontosabb!
Na ezen még morfondírozok egy ideig!

Edit

Kép

Kép
edit73

Tunka!

Nekem HERRY márkájú kocsim van és meg vagyok elégedve vele. Amit tudni kell erről a kocsiról:
- egymás melletti ülésű
- 80 cm széles, tehát beférsz vele egy átlagos ajtón
- felfújhatós terep gumik
- adnak hozzá 2ő mózes kosarat, aminek kemény az alja (én ebben hordoztam őket míg pár hetesek voltak)
- mélykocsis
- sportkocsivá alakítható, ekkor rárakhatod a védő karját. Biztonsági szíjas.
- külön- külön dönthető a háttámla 3 fokozatba
- ha akarod feléd néznek, ha nem, megfordíthatod a kart
- annyira kicsire nem tudod összecsukni (szerintem egy ikerkocsit sem) nekünk is alig fér el a Fábia kombinkba.
- kerekek levehetők
- kupolás
- teleszkópos

Én meg vagyok elégedve vele és kiválóan bírja a terepviszonyokat is.

És az ára is barátságos, mi idén vettük 53.000Ft- ért.

Könyves Kálmánon van üzletük, a Népligetnél, de majd leírom az emil címüket is, ott nézhetsz képeket is.
jó keresgélést nekünk is ez volt a legnehezebb.

Kép
vancsa

Sziasztok!
Tunka,
Enikő tőlem vette a babakocsit, én annak idején Győrben vettem 54 ezer volt + tásak + esővédő. Most 57-ért lehet ezt megvenni. Súly valóban van a kocsinak, de szerintem nem vészes, mi jól ki tudtuk használni.http://www.babanet.hu/album/albumimages/5562/141436.jpg
Enikő, kösz a dícséretetKép, de tulzásokba nem kell esniKép

Márti
Kép
hideyoshi

Cat!
Szuper édesek a fiaid,igy élőben is!Meggyogyultatok már?
Te szaktekintély vagy, a kérdésem:A Maclaren iker kocsi jobb vagy csak drágább a mienknél?
Lehet-e a mienkhez v.mi téliesitő cuccot kapni?
T.fenyő
törpefenyö

T.fenyőKép
Még én is szemeztem a Meclaren ikrekocsival, de drágább volt mint a PP, és ugyanazt tudja.)súly, szélesség stb.)KépKép Nekem nagyon tetszenek a Meclarenek! A miénkhez bundazsák kapható, azt hiszem én is azt fogok venni.

Még nem gyógyultunk meg.KépKép Oli még mindig köhög, bár már nem akar megfulladni, és már szottyosan köhög, és a kedve is jó. Azétr még éjjel van egy kelésünk hozzá. Csodát tett egy kölcsönkapott hidegpárásító készülés a szobájában.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit Kép
a felszívódásos téma így van. Az anyatejben lévő vas 80%a fel tud szívódni, a kajában lévőből max. 8%.
Céklával én is 1szer próbálkoztam... soha többet Kép

T.fenyő Kép
a maclaren nekem azért nem tetszett annyira, mert nehezebb. Legalábbis a honlap az 14 kg-t ír, és nekem fogásra is nehezebb volt.

Mi sem gyógyultunk még meg...
Hidegpárásító? milyen fajta? már tavaly is gondolkoztam rajta....

orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Boneco a párásító márkája. Jövő hónapban mi is veszünk egyet, mert télre kell. Itt olyan száraz a levegő télen a cirkófűtéstől, hogy vattát lehet köpni.

A Meclarennek volt régen egy 8 kilós változata is. Most hiába keresem a neten, csak a 14 kg-ost találom, így az már nem kapható.KépKép

EditKép
A húsokból lesz még jobban felszívódó vas. Azt korán kellene majd adnod nekik, mert amarhahúsból például nagyon jól szívódik fel, vagy a vadhúsokból is.

Cat

Cat

Cat
Kép
cateye

FenyőKépCatKépOrsiKép
Melyik Maclaren-ről beszéltek? Mert 2 ikerkocsijuk van... (Itt szinte mindenkinek az van, sőt sokkal olcsóbb mint a PP Aria Twin.) Szóval van Twin Traveller, ami tényleg 15 kg és szerintem eléggé fapados. A másik a Rally Twin ami kb. 10 kg és talán még fapadosabb, tehát azt én csak nagyobb gyereknél használnám.

A betegeknek gyors gyógyulást! Újaknak üdv!

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Igazatok volt a cumikkal kapcsolatban. Vettem egy puhább (sárga)chicco evőcumit, abból Ágoston szuperül kiszívja a kajcsit. Ábelnek egyenlőre csak a 2-es lukú aventre váltottunk, ő azt is bírja. Még szerencse, hogy a chicco jó az avent üvegekre (nem is mertem remélni) így azokat nem kell lecserélni.

Egyébként jópofa ez az avent, mert olyan komplex rendszer, hogy minden van, de jó, ha az úják látják, az a tapasztalat, hogy ezek a picike ikrek nem igazán bírják a kemény "munkás" cumijaikat. Viszont jó, mert azt hiszem így rontja a legkevésbé a szopizási kedvet.

Márti :-))

Üdv!
Enikő
olajfácska

Sziasztok!

Megjöttünk Anyósoméktól.Kép
A fiúk nagyon élvezték a friss falusi levegőt.Kép
Szerencsére nem zavarta meg őket az idegen hely, aludtak szépen éjszaka.Kép

Vikta,Enikő, T.fenyő, Gyöngyi, Vancsa!
Nagyon szépek a gyerkőcök!!!Kép

Víz:
Mi szentkirályit használunk, de még felforraljuk.

Alvás:
21.30-06.30-is alszanak a fiúk.Kép
Csak Attila szokott néha-néha fel kellni, mert bedugul az orraKép, de akkor gyorsan fújok neki egy kis sterimal-t, és már alszik is tovább.Kép

Cumisüveg:
Mi is avent-et használunk, de néha úgy látom, hogy nem tetszik nekik a szilikonos cumi.Lehet kipróbálom én is a latex-et.

Evés:
Mi is már csak 4-szer eszünk egy nap.Nincs semmi gond, szépen fejlődnek a fiúk.Kép
Szerencsére mi mindig egyszerre eszünk.Kép

Puszi
Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Lanyok, valaki meg a multkor ajanlott egy nagyon jo fejesi modszert, de egyszeruen nem talalom! Ugy kezdodott, hogy 7-7 perc egyik ill. masik cicin, aztan meg nem emlexem. Kép Kép Nagy gond lenne, ha leirnatok meg egyszer? KOSZI!!!

Mas. Van valakinek kolcson vagy jo allapotban levo elado mellszivoja? A vedono azt mondta ne vegyek mellszivot, mert ugy sem tudom elore mennyi tejem lesz. En ettol fuggetlenul szeretnek bevinni egy pumpat a korhazba, hogy minnel hamarabb elkezdhessem a gyakori fejest. Tudom, hogy lehet kerni a korhazban, de ahhoz oda kell csampazni a csecsemosokhoz, ami nem fog menni a spinalis utan azonnal. Szoval mindenkeppen kell egy.

Kapcsolodo kerdes: kinek melyik mellszivo valt be?

Elore is koszi a segitseget!!!!
Heszter

KépKép
heszter

Heszter Kép
azonnal nem kell fejni!!! hidd el. Tényleg nem kell. Nyugdtan várd meg,a míg a spinális után fel tudsz kelni. Nem azon múlik, hogy lesz-e elég tejed.
Fejni a 2-3. napon lehet elkezdeni, de sokszor csak a 4-5. napon indul el, előtte cseppekben mérhető a mennyiség, amit kézzel jobban ki lehet fejni, mint géppel (nekem kézzel kijött 5-10 ml előtej, amit egyik gép sem szívott ki).
Én azt mondanám, hogy próbáld ki a fejőket, amik a csecsemősöknél vannak, mert egyéni, hogy kinek mi jön be. (mai fejjel én ezt tenném, és nem venném meg előre az Aventet... mert 5 hónapig sok volt volt ezzel fejni, jobb lett volna valami elektromos)
A szaporító fejést ne használd az elején!!! nem ilyen stimuláció kell. Az első napokban fejd mindkét melle 15 percig, úgy, hogy 10 perc után átmasszírozod. Ha nem jönne ennyi ideig a tej, akkor is fejd, mert mindez inget a mellednek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Tunka,

Mi is egymas mellettit szerettunk volna eleinte, de a tobbiek altal leirtak miatt nem voltunk elragadtatva. Nekunk Graco Duo Glider tipusu kocsink van. Ezt sajnos nem lehet kapni Magyarorszagon, de kicsit nyugatabbra mar igen. Azert irom le megis, hogy el tudd donteni mi fontos Neked.

-

KépKép
heszter

Heszter Kép
nem akarok mellébeszélni, de ha talpba teszed a hordozót ugyanúgy be kell kötni!!! a gracot pont nem ismerem, de a maxi-cosinál így van! és ha jól rémlik a PPnél is.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,
A gyari leiras szerint az alapot kell (eleg alaposan) bekotni es az ulest mar csak be kell pattintani. Azert koszi, hogy szolsz. Mindenkeppen utananezek megegyszer.

Heszter

KépKép
heszter

HeszterKép
A PP-ben a hordozót is be kell kötni, nem elég, ha csak a talpat rögzíted. Láttam, hogy sokan úgy használják, de direkt felhívja ráa figyelmet a PP tájékoztatója, hogy a hordozó mögött az övet el kell vezetni, és meg is van hozzá a bujtatója.

Ettől függetlenül nagyon jó amiket a kicsi kocsiról írtál. A tolási iránya milyen ? A babaák feléd vannak, vagy ellentétes irányban ?

GyöngyiKép
Nem találom azt a Meclaren, csak a fapadosat, amit Te is mondasz, amihez még tálca sincs. Most elgondolkodtattál, hogy lehet, hogy nem is Meclaren volt amit láttam ? Egy német site-on volt, az bizti. Utánnanézek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Heszter!Kép
Én Avent kézi mellszívót használtam, nekem nagyon bejött. Viszon a kórházban még kézzel fejtem, a gép olyankor még nem szív semmit, az akkor jó, mikor már van egy fejésre mondjuk 80-100 ml tej egy mellben és már fárasztó lenne kézzel fejni, mellszívóval gyorsabb. Az elején viszont 10-20 ml-t tudsz fejni, azt is agy kínok árán, úgyhogy nem kell a mellszívó. Én már a szülés utáni másnap elkezdtem fejni, kb. 1 óra alatt passzíroztam ki a melleimből kézzel 20 ml előtejet, de ennek is nagyon örültem. Mivel nekem nem voltak velem a kórházban a babák (átvitték őket a Klinikára), ezért 3 óránként fejtem, mindkét mellet felváltva. Ha az egyikből már nem jött, átmentem a másikra, majd vissza. Nem mértem hány percig fejtem egyiket-másikat, de szerintem nem is ez a fontos. Fejés előtt és közben is átmasszíroztam többször a melleket, de csak finoman, nem törtem össze nagyon. (Így is eléggé fájt eleinte.) Aztán később már áttértem a mellszívóra. A kórházban kipróbáltam egy elektromos szívót is, nekem nem szívott le többet, mint amit kézzel ki tudtam fejni, csak talán kíméletesebb volt. Petra 3 hónapig egyáltalán nem szopott, addig minden szoptatás után fejtem (még éjszaka is, akkor is, mikor Csenge már nem mindig ébredt), aztán később, ahogy Petra is elkezdett szopni, folyamatosan ritkultak a fejések, de hogy ne apadjon el a tejem, 9 hónapig még 1-2x lefejtem naponta és szorgosan fagyasztottam, mostanában kezdek leszokni a fejésről, már csak reggel-este szopiznak, nem kell már annyi tej. (Egyébként hogy ettől a módszertől-e vagy alkati kérdés, de annyi tejem volt, hogy a két gyerkőc mellett még kb. 18 liter fagyasztott tejet el is ajándékoztam, meg van a fagyóban is még vagy 5 liter.) Szerintem az Avent strapabíró, most sincs semmi baja, csak elhagytam a tetején levő kupakot valahol, ezért nem ajánlanám Neked. Meg egy kicsit bemattult a műanyag a főzéstől.

Ditke
ditke62

Ditke Kép
én arra jöttem rá, hogy a sok tej szerintem alkati kérdés, de tenni is kell érte.

Én fejtem 3 óránként még éjjel is, mindkét mellett 15-20 percig. néztem az órát, nekem az jó támpont volt. Aztán még 5 hóanpi gfejtem. A pasiknak van 2 tejtesója (Egy másik ikerpár), ők kaptak napi 400-600 ml tejet.
Aztán meguntam a fejést... Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat,
Mostmar mindenkeppen megnezem a leirast!! Koszi a figyelmeztetest!

A kocsiban egyebkent elore neznek az ulesek. A babahordozot viszont ugy kell berakni, hogy felem nezzenek. Nekem ez nagyon teteszett, mert eleinte minden rezzenesuket latni akarom, utana meg nezelodhetnek kedvukre. A hatso ules kicsit feljebb van, igy mind a ketten kilatnak.

Orsi, Ditke,
Szoval kezzel is menni fog az elejen? En mindenkitol azt hallottam, hogy a csecsemosok max. ha egyszer megmutatjak, aztan boldogulsz ahogy birsz. Nem vagyok biztos abban, hogy el tudom-e sajatitani a helyes technikat. Mast meg nem ismerek, aki kezzel tud fejni. Na, majd meglatjuk.

Koszi a tanacsokat. Ha valakinek van meg otlete, akkor legyszi!!!
Heszter

KépKép
heszter

HeszterKép
Szerintem így tök jó, hogy a hordozóban feléd vannak, utánna meg már az utcát nézik, ahogy nagyobbak lesznek, és érdekli őket a külvilág.KépKép

Én a kórházba egy kézi Aventet vittem, ahol rögtön le is szólták a csecsemősök. Ott megmasszírozták a mellemet, és megmutatták a kézi fejést, de én így nem tudtam fejni, csak géppel. Aventtel nem is ment, így amikor hazajöttem a kórházból eladtam, és egy elektromos kézi Medelát vettem, ami nekem nagyon bejött. Sajnos én adottságilag szerintem nem vagyok egy jól tejelő, de még azoknak is sokat kell tenni érte, hogy szoptatni tudjon, akiknek jók az adottságaik. Eleinte minden szopi után fejtem, éjjel is!!! Utánna csak este és reggel, de akkor horror fejést, 7-7-5-5-3-3-1-1 percig mindkét mellet felváltva. Aztán amikor már nem szoptak éjjel, én akkor is felkeltem egy darabig éjjel egykor fejni. Amikor ezt elhagytam, akkor csappant meg igazán a tejem. De már nagyon-nagyon fáradt voltam, és erősebb volt az aludni akarás.KépKép Utánna a fiúk döntöttek úgy, hogy nem akarnak már szopizni. Tehát még az sem elég, hogy Te mindent megteszel érte, a gyerekeknek is partnernek kell benne lenni. Én ismerek egy ikerpárt, ahol a kislány soha nem volt hajlandó szopni, a fiú viszont mai napig szopik, és 8 hónaposak. Ugyanúgy járt el az Anyuka mindkét kicsinél mégis így alakult.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Heszter!

Fejés: Nekem kb. a 4. naptól kezdett bedurranni a cicim, addig nem csináltam semmit, a csaszi után örültem, hogy éltem. A császár után amúgy is később indul be ált a tej. Nekem megmutatták, hogy hogyan kell masszírozni a cict, hogy beinduljon a tejtermelés, aztán újra lementem a csecsemősökhöz és ők kézzel kipróbálták, hogy jön-e belőle. Én soha nem fejtem kézzel, mondtam, hogy arra képtelen vagyok, mert nagyon fáj. Rögtön fejhettem a saját elektromosommal- egy Nuk (Bécsből), de azt nagyon nem ajánlom. Egy kínszenvedés volt 2 hétig azzal fejni, max 50 ml ha kijött a kettőből, szopizni a babák csak 3 hetesen kezdhettek. Mi 2 hét után béreltünk egy Medela Lactina-t, havi 6 e Ft, még most is azt használom, nagyon bevált. Kényelmes, halk és gyors. Állítom, hogy az mentette meg a tejemet.

A tejmennyiség lehet, hogy alkati kérdés is, bár nálunk senki nem tudott szoptatni a felmenőim közül. Szerintem nagyobb részt elhatározás kérdése. Meg rengeteg idő: én még most is kifejem a cicit minden szopi után és éjjel is, amikor üvegből kapják a tejcsit. Próbáltam elhagyni, de csökkent a hozam, így inkább visszatértem. Néha vért izzadok, mikor egyedül vagyok velük, mert egyik kezemmel v az ölemben büfiztetem valamelyiket, közben pedig fejek.
3 és fél hónaposak és még mindig tudok heti 4-3 zacsi tejet fagyasztani, tele a mélyhűtőnk. Szóval és nem vagyok olyan "tejcsárda", mint Orsi, de azért kemény munkával állítom, hogy a legtöbben képesek ikreknek is elég tejcsit termelni. (Persze, ha a babák is szopiznak mellette)

Kérdések:

Használ valaki közületek fülhőmérőt? Bevált?
Létezik ikreknek való esernyőre csukható babakocsi?

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla Kép
itt a tejcsárda Kép Kép Kép ezen olyan jót mosolyogtam Kép
mi használunk, én szeretem. Gyerekdokikat kérdeztem, hogy érdemes-e venni, ők azt mondták, mindenképp.
Mindkét fülben mérek, ált. 1-2 tized fok az eltérés, átlagolok Kép

szerintem is a medela lactina a legjobb Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

esernyőre csukható talán a MacLaren, de ebben nem vagyok biztos.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,
Alig gyozom visszaolvasni az elmult hetvege "esemenyeit".
Sajnos en kezdettol fogva potoltam a tejcsit tapszerrel. es rajtam nem segitett sem a kezi sem a gepi fejes. Szopas utan soha nem birtam 20 ml nel tobbet kifejni, es amit szoptak nem volt eleg nekik csak nagy ritkan. A mellem nem durrant be es szinte ugyanakkor amaradt mint terhesseg elott. Persze lehet, hogy kitartobb kellet volna hogy legyek...

Ditke,
Probald nappal is a konyv szerint altatni oket, egyszerubb megtanulniuk elaludni mint ejszaka. Attol hogy nekunk a nappali altatas nem olyan faraszto, meg szamukra nem kulonbozik az ejszakaitol. Nem mondom, hogy nekem mindig pikk-pakk alszanak, de nem szabad feladni. En csak egyszer engedtem a hetvegen Pankanak es simogattam olbevettem, utana kezdodott a cirkusz elorol. Viszont ejszaka nekem 7-ig fel 8-ig alszanak felebredes nelkul lassan egy hete. ketszer fordult elo, hogy 5-kor be kellett menni hozzajuk, de enni csak reggel ettek. Hat nem tudom meddig fog igy menni , de remelem marad igy... Szinte mar nem is emlekeztem mikor aludtam ki magam. En nagyon halas vagyk ennek a konyvnek.
Az apahiany egyebkent lehetseges. A sogorom orvos, sokat ugyel es ha otthon van, a kisfia van hogy hajnali egykor felkel es jatszani akar... Megoldast nem tudok a problemara. Ok lerakajak es kicsit hagyjak sirni. De az o kisfiuk egyebkent nagyon jo alvo 6 honapos koratol este 8tol reggel 8ig alszik....

Cicamica
Ha sikerul babakocsit talanod szolj,mert engem is erdekel.
Virag
mvirag

LillaKép
Esernyőre csukható babakocsik: Maclaren, Cosatto, Mothercare. Most ennyi jut eszembe, de van még...

Én a csaszi utáni napon kezdtem fejni, 2. napra már bedurrantak a cicieim, olyan volt mintha 2 téglát cipeltem volna...Kép Az osztályon semmit nem segítettek, mondták hogy maszírozzam és fejjek... én maszíroztam, fejtem, semmi javulás. Amikor még a negyedik nap is ugyanolyan volt a cicim, akkor pedig közölték hogy ez pedig már be van gyulladva...Kép Aztán hazamentem és végre tudtam forró tust venni, meg is oldódott a probléma hamar.Kép Kézi fejést soha senki nem mutatta meg. Hozzáteszem, itt nem divat a szoptatás. Az újszülött osztályon nagyon rendesek voltak, csak minden nővér mást tanácsolt... Ja, és nekem a Medela Mini nem jött be, az Avent-tel többet tudok fejni - viszont ínyhüvely-gyulladásom van tőle...Kép

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
illen márkák nincsenek ám itt Mo-n Kép csak a maclaren....
OFF: ülések leadva, valamikor a hétvégén megtörtént a csere ON

egyébként nagy mellbedurranás nálam nem volt. Olyan volt itthon, hogy nagyon tele volt és fejni kellett emiatt, de az elején nem volt ilyen sosem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Hát, szerintem nem nagy gond, hogy nincs, mert mindegyik szinte ugyanolyan, nagyon fapadosak, én csak nagyobb gyerekhez használnám.
Ja, csak még egy: Marco Sky - NEM egymás melletti és esernyőre csukható!!!
Hát a nagy melldurranást nem kívánom senkinek, nekem szerintem azért volt, mert nagyon hamar jött a tejcsi... Én meg extra para voltam, mert Anyukámat 2x műtötték mellgyulladás miatt...Kép
Egyébként tuti hajlam, mert nekem még mindig előfordul, ha sokáig nem fejek.

Off Köszönjük!Kép On

Gyöngyi

bgy

Tudja valaki hogy mennyibe került otthon egy lábzsák?
Köszi.

Gyöngyi

bgy

szóval hogy mennyibe kerül...

bgy

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?