Új privát üzeneted érkezett!

Ja, Lilkéék holnap jönnek haza!

KépKép
mino

Sziasztok!

Éjjel semmit nem aludtam. Kép Dani beteg lett. Kép Kép
Alig kapott levegőt, köhögött, fulladt...Kép
Szörnyen szenvedek ilyenkor! Láttom ahogy vergödik szegény, nem ébred fel, csak nyüszizik és anyát, apát hívja! Mi meg virrasztunk mellette, de segiteni nem tudunk rajta, ami BORZALMAS! Kép Kép

Ez a közösségbe járás (lsd. bölcsi)... Tavaly is ez volt. 2 hét bölcsi 2 hét otthon. Egész nyáron kutya baja nem volt, mégcsak nem is köhintett soha. SEMMI! Most meg kezdődik előről!
Ez normális így??? Mármint nekem eddig mindenki azt mondta "ezen át kell esni", "így szerez védettséget az egyes betegségekkel szemben". Na de meddig tart ez??? HÁNYSZOR "kell" még betegnek lenni? A szívem megszakad!Kép

Bocsi a siránkozásért!

Szopizos mamik és babák, jó nektek. Amig megy a tejcsi nem lesz beteg a baby. hál Istennek.

Roz,
Ti már jobban vagytok?

Lina,
ha esetleg olvasod. Katalógus nagyon ráér!

KépKép
KépKép
nana09

Mino!

Kicsi Bálint, tényleg csodaszép baba és igazi fiús kis pofija van. Kép
Hát ez kengyel dolog tényleg SZÖRNYÛ!!!! Szegényt még látni is rossz benne, nemhogy belegondolni milyen rossz lehet.

Az egyik barátnőm pont így járt ahogy te. 3 hósan az egyik orvos kengyel rá a gyerekre. Többi orvos, gyógytornász ismerős nem érti, baba 3 hétig kinlodott a kengyelbe, majd mamija önkényesen kengyel le! soha többet nem adta rá. Orvosnak nem mondta meg. Kontrolon minden ok!
Azóta a baby 4 éves lett. Tökéletes! semmi, de semmi baja nem volt ezzel soha. Ha csak az nem baj hogy hamar mászott, állt fel, ment...(sokak szerint ez baj...hát én nem tudom)

KépKép
KépKép
nana09

Roz!
Mi betartjuk az igény szerinti evéstKép
Általában ha minden jól megy akkor reggel nyolc körül eszik, ha nagyon éhes akkor nem várjuk meg a déli evést hanem hamarabb, de ált. ki szokta bírni.
Alvás után olyan hárokm körül eszik megint este hatkor és pancsi után alvás előtt.
Mindíg szopival kezdünk, és utána jön a pótlás bár délben már inkább a kiskanalas evés van előtérben.
Nálunk Hanna most 7.5 kiló körül van , nem mértem mostanában csak oltáskor utoljára.
Bogi meg ruhástól éppen 18.8 kiló.

Mino!
Nem igazán tudom hogy tényleg szükséges e a hám.
Hannánál például a házi dokink szerint kattant a csípő, a Bán doki szerint semmi komoly baj nincs egy pici eltérés , a helyettes házi doki meg semmi nem talált anno amikor a mi dokink nem volt.
Szóval szerintem ahány orvos annyi vélemény.
Ha gondolod nekünk van egy terpesz pelónk még tök új mert egyszer volt a babucin. Nagyon szivesen elviszem és szetm méretre is jóKép

Seriff!
Annyira furcsa a piciknél hogy egyik nap még nem csinálnak meg bizonyos dolgokat a másik napon meg gond nélkül.
Te nem így vagy vele?
Sajnos még Hanna nem kukuccsol nélunk ha anya tüsszög(allergia) akkor van hangos kacagás.
Az én tündérkém már csak ilyen kárörvendőKép

Nana!
Ez sajna tényleg így van hogy át kell esni rajta.
Meg most lehet hogy bután hangzik amit írok de mostanság annyira túl féltik a szülők a gyereket hogy sokkal hajlamosabb a betegségekre.Ezzel nem azt akarom mondani hogy ki kell kergetni a hóba egy száll nadrágba.
Nálunk Bogi is sokat betegeskedett a böliben, és lekopogom mióta kiköltöztünk a Széchényiből kertes házba azóta egyszer volt beteg. KOp-Kop
Sajnos ez tényleg így van hogy amíg meg nem tanul a szervezete védekezni ellene addig sajna ez lesz.
Kitartás és gyógyulást a kishercegednekKép

Kép

Kép
samchee

LIli!

Zsófi babának nagyon nagyon sok boldog névnapot!

Kép

Kép
samchee

Nana, igen olvasom, bár most nem olyan sűrűn, mint otthon. Itt vagyok apunál, itt írtuk alá a lakásszerződést, és elbitoroltam a netjét. Amúgy a férjemtől el sem tudom venni a katalógusokat:-)

Köszi még egyszer!!!
Amúgy együtt jártál a tesómmal autóssuliba?

Képzeljétek, tegnap voltam az osztálytalálkozónkon, és négyen is vagyunk pocakosok, igaz az egyik lány nem volt ott. Ráadásul az egyik lány egy héttel előbbre van csak kiírva, mint én, mondtam neki, hogy várjon majd meg:-)

Üdv mindenkinek, jó babázást!!!
Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Mi újság?

Lillácska éppen most aludt el, mert reggel óta nem tudott visszaaludni, és azt nehezen viseli. Voltunk piacon, meg bevásárolni és amikor pont elaludt volna a babakocsiban mindig megáltunk valahool, és akkor nem érezte a popója alatt a mozgást amitől fel is kelt.

Tegnap Minoval meg Bálinttal voltunk bababörzén. Hát.... nem ezt vártuk. Nagyon gáz volt. Voltunk a kínaiSkálában. Vesztemre. Bea egyből vetetett egy kabátot magánakKép Utána megnéztük a Tescoban a Libero sátort, mert azt hittük lesz valami jó akció. Nem volt. így jártunk tegnap.

Roz,Sam!
Lilla 3-4 óránként eszik naponta. Kétszer kap gyümölcsöt, atöbbi alkalomkor kb 210 ml tápszert. Ezen felül rengeteg gyümölcslevet iszik meg. Most még csak 13,00 van, de már megivott másfél üveggel.

Ma 15,00-ra megyünk úszásra. Kíváncsian várjuk az első reakciókat. Gépet viszünk. Majd publikálunk.

Sziasztok

KépKép
KépKép
sbea

sziasztok

remélem titeket feldob eza napsütésKépengem annyira nem (bár pont most borult elKép
Kicsit elfogalalom magam: varrok(amit eddgi soha) ágyneműt Beninek. Olyan jó kis anyagot találtamKép
Macis....kék, és kockás isKép
ZSorítsatok, mert én már csak a teliholdban bízok.
Nana! Danika átesik rajta és a gyerekek könyebben veszik a betegséget: ne aggódj nagyon, tuti egy kis influenzaszerű, de ez elkerülhetetlen. Ja és nem csak a gyerekek esnek ilyenkor át: én mindig beteg voltam a suliban szeptemberben és aztán januárban isKép a pedagógus se túl sok mindent tud tenniha az arcába köhögnek.(babaprojekttel meg hajkurászni apucit, bár a sport jót tesz a férfiasságnakKép)

Roz! jól vagytok már?

Lina!v remélem összejön a lakásvásárlásKép

Mino! a magándoki csak levetetei már a kengyelt, nem csodálom ha görcsöl, nem is nagyon bír Bálint mozogni (gondolom)

Sam! remélem igazad van. mindenki már a babáról ír én meg még ahhhhh

Seriff!ha meglesz a gép(digi): feltétlen rekj fel magatokrólKép

Syg! gyönyörűek a képekKépNagyon szép babó a kis LeokaKép

na pusz: varrok tovább az legalább felvidít

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa!
Telihold is van/lesz és most frontok jönnek mennek beszéld meg a babával hogy ilyenkor szoktak érkezniKép
Talán halgat rád és betartja a szokástKép

Kép

Kép
samchee

Sziasztok,

vagyok én is, olvastam tegnap is, de dolgos napunk volt.
Kamillát is elkapta a "közösségi-kór", egyébként a bölcsis időszak első 1 éve volt ilyen nálunk is Nana, mint nálatok. Utána már csak egy kicsit folyt az orra, de legalább nem lzasodott be. Most is még csak a vizes orrfolyás van, nyomatom neki a jól bevált szereinket. De sajna Emesének sem szelel jól az orra, így sajnos nemigaz, hogy amíg anyatejes, addig nem beteg. Kamilla is 4 hósan elkapta valahogy ezt a hurutot. Szóval edződünk...

Roz,
Kamilla 14400 g, és kb 98 centi, Emese tegnap volt ugye pont 2 hós, 5620 g, és 60 centi. Õ most először "csak" 120 g-ot hízott... De lesz ez még így se...
Niki, Adri hogy vannak? Javulgattok? Ha meggyógyulunk, találkozunk, okés?

Syg,
jók a képek, Leonak szép kis törékeny babaarca van!

Zsófinak boldog névnapot kívánunk!

Mino,
terpeszpelusom Nekem is van Kamilláról, szerintem az is szétfeszíti annyira. Bár Neki kötött volt a csípője, de majd Syg felvilágosít Bennünket erről.

Puszilom a többieket is, este még jövök!
Kép

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok! Már írtam tegnap is, de vhogy nem sikerült feltenni a gépre. Nem értem, na mindegy.
Köszönöm szépen a javaslatokat az orvosokról. Nagyjából én is ezekről a dokikról hallottam jókat mostanában. Jó a megerősítés ennyi tapasztalt kismama, anyuka részéről! Köszi! KépBiztosan sikerül így jól választani. Eddig a Steinmetzhez jártam, persze csak az éves szűrésre,és mindenfélét hallottam. Róla mit tudtok? Persze az is igaz, hogy senki sem tökéletes.
Nagyon aranyosak a babácskáitok!!! KépKépKép Irígy vagyok, de persze a legjobb értelemben! Kép
Örülök neki, hogy ilyen kedves a fogadtatás itt a társalgóban, tök jó!
Hát hajrá Nana, meg többiek!
Sziasztok: Katababa
katababa

Szia Adri!
Vannak még újak rajtad kívül is, pl.: én. Csak pár napja kapcsolódtam be. Én még nem szültem, de még csak kismama sem vagyok, egyelőre! Azt írták a lányok, hogy ez nem kizáró ok. Ennek örültem. Kép Egy- két hónapon belül remélem ez meg is változik! Nana is ilyen cipőben jár.
Szia: Katababa
katababa

Sziasztok,

Katababa, Adri,
gyertek amikor csak tudtok, beszélgessünk!

Lackó ma éjszaka is dolgozik, most megyek alszok egyet Kép

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Mino, sztem emiatt ne agódjatok, minden okés Bálint csípőjével, fektessétek sokat hason, a kengyel szükségsségét megítélni nem vagyok hivatott, de ez alapján a dg. alapján nem igazán szükséges, sztem.Kép

Katababa,Adri sziasztok, gyertek csak bármikor!

Kob, ismét bizakodom, Kamilla jelenlegi méreteit látva, aztán meg elbizonytalanodom Emese láttánKép!De már léényegesen nyugodtabb vagyok, nem izgat annyira ki mit mond,ha ránézek elégedett, nyugodt kis Hancikámra!

Bepa,hogy vagytok? Még mindig 2in1?Kép

Syg, Leo jól aludt?És Te?

Roz,mi történt Veled,hol vagy?

Bea,milyen volt az úszás?Lillácska élvezte a vizet?

Nana, remélem gyógyulgattok, én még az egyetemen is ilyen voltam,minden szeptemberben a 3.héten elnémultam, megbetegedtem, de mostmár kinőttemKép.

Kép
seriff

sziasztok Kép
nana
ti jobban vagytok már ??

seriff
itt vagyok csak nincs időm irnisem meg olvasni sem csak nem nagyon van jól niki rettenetessen köhög és zihál még mindig adrinak meg olyan szorulása lett ( szerintem a bérestől más ujdonság nem volt most ) és most ahogy irok esik le hogy niki meg áki sem kakilt tegnap adri siiktitott és üvöltött mikor nyomott ugy sajnáltam
kapott kúpott remélem jobb lesz

mino
szerintem se aggódj csak rá kell nézni balcsira Képtiszta boldogság az a baba Kép

megyek mert azt hiszem hatott a hashajtó adrinak Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Nyáron a nagy melegben hiányoltunk egy kis hűvöset erre most megérkezett. Nagyon hűvös idő van és annyira szeles.
Most azért jó lenne egy kicsi a nagy melegbőlKép

Kezdek kifáradni ebben az állandó ébredésben és ráadásul a gyomorfájásom is kezdett erősödni.
Tegnap este egész este fájt és még éjszaka is.

A csajok nagyon jól vannak Hanna a délelőtti szunyókát tölti hiszen be kell pótolni amit éjszaka kihagyottKép
Bogi élvezi a hétvégét nagyon örült neki hogy nem kell mennie oviba és lustizhat.

Majd még jövök és írok mindenkinek...

Kép

Kép
samchee

Halihó !!!

ÜDV ITTHON LILINEK ÉS ZSÓFINAK !!!! (reméljük hazajöttek.)

Emese TÜNDÉRI !!!! Leoka meg az első női vadászpilótanő lesz az új Gripeneken. Kép

Nagyon jó volt tegnap az úszás. az lején volt egy kis ijedtség, de egy perc múlva már mosolyogva lubickolt Lilla. Nagyon kellemes a víz, meg a környezet is. Fél órás foglalkozások vannak, és 1500 Ft-ba kerül.

Először egy kis bemelegítés van:

Kép

Az első találkozás a vízzel:

Kép

Itt egy kicsit meg vagyok ijedve:

Kép

Már háton is úszok:

Kép

Repülök a vízen:

Kép

Ismét háton:

Kép

Egyszerre hat baba lehet bent a medencében és egy-egy felnőtt. Sok kis baba volt, akik már nem először voltak itt. Azok nagyon szépen tempóztak már. Jó volt nézni őket.

Tegnap este még szerencsére jó idő volt,így egy kis grillparti volt nálunk. Lilla nem élvezte a dolgot, mert 18,30 körül bealudt a társaságon. Cserébe viszont már hajnali 5,30-kor fent virgonckodott az ágyában. Most alszik megint.
Hopsz már nem!!!!!!

Lilla felébredt. Majd még jövünk ma.

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Bea! Dönörűek vagytok! Lilla tuti élvezni fogja és egyre jobb lesz neki. Ha a magzatvízben elvannak 9 hónapig akkor ez nem újdonság. Amúgy szeret fürcsizni a kádjában?

Sam! örülök, hogy Ti jól vagytok, bárcsak Rozékról is ezt lehetne mondani. Rozi hogy bírod?Mama segít valamit?

Lili! Ha hazaértek várom a beszámolódat! Nagyon!!!

HELP:
Jaj, akartam valamit kérdezni, de elfelejtettemKépnem :megvan:
-milyen melltartóbetét jobb:kidobós vagy kimosós? Most kidobósat vettem, de a tesóm a másikra esküszik.
-Ja és még: mikor szokás a pént odaadni a szülésért (rögtön utána vagy eltávkor vagy?...és a szülésznőnek meg a nővérkéklnek mennyit illik adni-ha van ilyen...bár én szándékszok a szülésznőnek, mert Õk dolgoznak a legtöbbet...
Segítsetek ebben, mert ma van telihold (bárKép
köszikeKép Gabi és a pici Benedek (2in1)

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa!
Igen szeret. Jól elpancsikol. Hétfőtől fogjuk bevezetni az anyával egy kádban című dolgot. Meglátjuk hogy fog ízleni neki.

így eszünk Mi:

KépKép
KépKép
sbea

Ez lemaradt:

Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Bocs, nem fogok mindenkinek írni, nincs időm és erőmKép

Bea, Lilla nagyon aranyos és biztos élvezni fogja majd az úszást! Hol voltatok?

Roz, gyógyuljatok meg!

Seriff, fogadunk, hogy 2 éves korára Hanci mindenkit utólér súlyban?

Kobudo, Emese folyamatosan változik, nagyon szép kis bébike!

Zsófibabának boldog névnapot!

Sajna rossz napunk volt tegnap és rossz éjjelünk. Tegnap sehogyse sikerült elaludnia, éjjel meg 2,5 óránként felébredt. Nem tudom, minek köszönhető ezKép

Kép
sygnum

Sziasztok,

Bea,
tényleg, hová jártok úszni? Kamillával 1 éves koráig jártunk, akkor még nem volt máshol Kecskeméten, így abbahagytuk, most meg úgytudom 2 helyen is van.
Jók a képek, élvezte Lilla is, látszik!

Sygnum,
Emese is rosszul alszik mostanában, igazából csaka reggeli 1-1,5 óra a biztos, a többi gyakorlatilag csak a vállamon jön össze, talán az időjárás.

Seriff,
látod, az én példám is mutatja, hogy nincs két egyforma gyerek, pedig gondolom ugyanúgy etetem őket, talán egy kicsit több tapaszalattal teszem azt most. Egyszer a súlyuk nő, aztán megiramodik a hossznövekedés. Most Emese sem hízott sokat, viszont "nőtt" 4!!! centit. A lényeg, hogy Hanna nyugodt, békés baba, és nyugodtan leírhatod, hogy hogy gyarapszik, annak is örülni fogunk!!!

Roz, hogy vagytok, mikor mentek vissza a dokihoz?

Ugye Lili még nem jeletkezett? Várom nagyon, de egy kicsit pihizzenek csak!

Nana,
hogy van Dani? Kamilla mintha már nem köhögne annyira, de asszem holnap kihagyjuk az ovit, majd kedden megmutatom a dokinak.

Bepa,
szerintem jobb a mosható, mert gazdaságosabb, de azért van nekem is itthon eldobhatós, ha gyorsan elhasználódna a 3 pár. Egyébként mintábakaptam egy eldobhatós Medelát, eddig ez a legjobb, bár nem tudom,mennyibe kerül...

Seriff, gyors vacsiötlet érdekel még? Satba sült tojás? Mikrós, 4 perc az egész...

Sam,
Bogi bírja az ovit betegség nélkül?

Ja, nem tudtok eladó fagyasztóládát nem sok pénzért? Nem kell nagy, kb. 250 literes.

Pusz, majd még jövök!

Kép

Kép
kobudo

Az sztk alagsorába járunk. Nagyon klasszul fel van újítva. Teljes babawellnessközpontot alakítottak ki.

Kob!
Fagyasztót próbáld meg a lengyel vagy KGST, vagy ócska (ki hogy ismeri) piaccal majdnem szemben lévő használt műszakisnál. Mi is ott vetttünk hűtőt. Ha nem tetszik egyik sem, akkor meg kell kérdezni tőle, hogy nincs-e véletlen olyan fagyaztója, amit boltban nem tudnak eladni,, mert van egy kis nyomódás rajta, vagy le van pattanva valahol a festék róla. Ez kb annyit tesz, hogy az oldalánál egy 1Ft-osnál kisebb részen le van esve festék. Mi is így vettünk emeletes hűtőt, de azon semmit nem lehet észrevenni, és 30000 Ft-al olcsóbban adta, plusz garanciát is vállalt rá. Itt a száma is: Hegedűs János 06203942357

KépKép
KépKép
sbea

Bea,

nagyon köszi az infot,megpróbáljuk!
Úszásra mi is oda akarunk menni, csak hétköznap! Ezek tényleg 1/2 órás foglalkozások?

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Kob, pesze, h érdekel a sajtban sült tojásKép! Előre is köszi! fagyasztóládát néhány hete adták el anyósék, de asszem az nagy voltKép.

Bepa, én csak az eldobhatókról tudok nyilatkozni, abból az Avent a legjobb szerintem, mondjuk a chiccot, babylove-t, nuk-ot próbáltam csak. Ez nem ázik át, szemben a babylove-val ami bár olcsó, de katasztrófaKép.

Bea, látom Lillácska sem barnult le nagyon a nyáronKép! Édes lehetett,ahogy lubickolt!

Kép
seriff

Nana, Kobudo, gyerkőcöknek jobbulást kívánok.

Bepa, én az elején, amikor folyamatosan folyt a tej, anyatejgyűjtő kagylót használtam. Most a moshatóra szavazok én is, de nekem is van a pelustáskában eldobható, a biztonság kedvéért. Sztem nagyon drágák az eldobhatók.

Kobudo, én is az időjárásra fogom, a hidegfrontra tudom, h érzékeny. Meg ki tudja, lehet, h a foga is jövöget, mert nagyon rág mindent. A cickót isKép

Babaúszáson még gondolkozok, ill. megvárom a tapasztalatokat. Én a refibe vittem volna. Az SZTK-ban csak babák mennek abba a medencébe vagy betegek is?

Kép
sygnum

Sziasztok!

Köszönjük, Dani jobban van. (koppp-koppp).

A férjem viszont éppen az ügyeleten csücsül.
A pénteki foci megtette hatását. Kép
Fogalmunk sincs mi történt. hazajött semmi, másnap reggel úgy ébredt hogy fájt és be volt dagadva a lábfeje. A BNV-re viszont du.-án fel kellett mennünk. Este már nagyon fájt. Most du-ánra még jobban bedagadt és csak egy ici-picit birja már csak mozgatni a lábfejét. Azt mondja az egész lábjfeje el van zsibadva... Erőszakoskodtam egy menetet igy bement a korházba, még nem jött...Kép

De mi lehet ez???

Bocsi hogy most senkinek nem írok...
Bepa SZORIIIIIITOK!!!!

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Kobudo
Anyukámnak van egy fagyasztó ládája , el akarta adni de most nem tudom hogy áll vele holnap megkérdezem , ha még érdekel.

Kép
Kép
Kép
kecsone

Syg!
Igen csak babúszásra van fenttartva a medence. A refi állítólag tényleg jó volt, csak nem bírták kihasználni, mert nagy volt a vízfelület amit fűteni kellett, és nem volt elég jelentkező.

nana!
Szerintem egy kis bokaszalag húzódás, vagy részleges szakadás lehet. Ilyen nekem is volt anno, amikor röplabdáztam versenyszerűen.
Ma Lilla kint volt élete első meccsén a sportcsarnokban. Férfi röpi volt, és nagyon élvezte. Akkora szemekkel nézwett végig, (kivéve amikor 15 percet aludt), hogy az hihetetlen.
Amúgy egész nap csak nyűglődés volt. Semmi nem volt jó csak ülve, vagy vállon. Hiába feküdtünk mellé és játszottunk. Keservesen sikított. bizti a foga jön.

Liliék hazajöttek????
Jó éjt

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Olyan jól esett, hogy ennyit aggódtatok értünk! Kép Köszönjük!
Köszönjük a lelki támaszt is mindenkinek, amit adtatok a terhességem alatt is. Ez nem csöpögős duma, és nem is a szülés utáni micsoda.... Kép Nagyon hálás vagyok mindenkinek, hogy segítettetek, hoyg válaszoltatok kérdéseimre. Jó köztetek lenni, és nagyon hiányoztatok! Kép

Köszönjük szépen a telefont Sbeáéknak és Minoéknak, nagyon boldog voltam, csak olyan rossz volt, hyog sossz volt a vonal! Kép Nagyon szerettem volna többet mondani, amikor ki voltatok hangosítva, de nem értettem semmit. Ne haragudjatok érte. Kép
És nagyon köszönjük a képeslapot és a kupont is! Nem is tudom, hogy mit is mpondhatnék még, olyan aranyosak vagytok!!!! Kép Kép Kép

Először is teszek fel kicsi Zsófiról képeket, hagy gyönyörködjetek ti is benne, nagyon szép babára sikeredett. Kép
Kép
Kép
Kép
Ez a maci várta a kiságyában amikor hazaérkeztünk. Kép

Nagyon jó volt haza jönni, de még csak most kezdődik a java.

A szopi eddig beindult, nagyon sok tejecske van, de Zsófi nem akar megmegbarátkozni a jobb cicmmel, mindig csak a bal kell neki. És most már annyira beleizzad a cicizésbe, hogy 3x fog neki mire kiszívja az adagját. nem tudom, hogy ez jó-e.... Milyen időközönként kell etetni? kell fejni, de milyen gyakran? És estére tényleg ki kell mindet fejni?
Ó, nagyon sok minden van, mit elszerettem volna mesélni, de megyek, lezuhanyozom, hajat mosok, illene már, és aztán fejek egy picit, mire felébred nagylány, legyen mit ennie.

Baba-mama szobában voltunk, és nagyon jó volt, sokat tanultam. Kép Aranyos volt mindenki az osztályon, segítettek sokat. A csecsemősök közül is volt egy tündéri ápoló, ő hozta le nekem Zsófit 2x is szopizni hajnali 1-kor. Akkor aztán ciczett rendesen. De egyébként is eddig azt csinálta, hogy ciczett és aludt, bár ma megkeveredett egy kicsit, mert jöttek a szülők ahogy haza jöttünk.

A szülés nagyon fájdalmas volt, részletesen nem számolok be róla. A lényeg: itt van velünk. Kép Apa büszke volt, még most sem hiszi el, hogy igaz... én sem. Kép

Jó éjt nektek és mégegyszer mindenkinek mindent köszönök!!!!!!!! Nagyon-nagyon jól esett! Kép Kép Kép Kép

Zsófi, Lili, Gábor
birolili

Kecsone Kati,
igen érdekel, kérdezd meg lgyszíves, hgy méretre mekkora, ha még aktuális. A garázsba szánom, nem mindegy, hogy mekkora fér be.

Seriff,
kedvenc gyors vacsorám, nagyon gyors!
sajtban sült tojás
Egy jénai fedőjében szoktam csinálni, de ez tetszőleges. Szelet sajtokkal ki kell bélelni a tál alját, egész tojásoka ütni a sajtszeletekre, megsózni, borsozni, ha van snidlinget rá, majd beteríteni újabb réteg sajttal. A lényeg, hogy minden tojásra kerüljön sajt. Befedni folpackkal, és a mikroban 800 W-on 4-5 perc alatt elkészül. A tojá megsül, a sajt ráolvad. tortaszerűen lehet szeletelni. Krumplival, zöldkörettel, salival isteni!

Vajon mi lehet Liliékkel?

Pussz!

Kép

Kép
kobudo

Dejóóó!

Üdv otthon kicsi Zsófi, jó dolgod lesz ám!
Lili,
Nagyon szép baba Zsófi! A szülés tényleg ennyire rossz volt? Később sem akarsz semmit írni róla? Sárgaság?
Szopizásoz szerintem ne az órát nézd, amikor cak ébred, kínál meg, a rendszer majd beáll. Először próbáld meg a jobbal kezdeni, hátha ha éhes, jó lesz az is Vagy nem lehet, hogy valamije (pl válla) fáj azon az oldalon? Próbáld meg hónaljtartásban szopiztatni abból a mellből. Más ötletem nincs.
Egyébként a szopizás tényleg fárasztó Kép
Pihenés, és rengeteg folyadék szerintem...

Puszi

Kép

Kép
kobudo

LILI!!!

De jó hogy újra itt vagy!!!
Csodaszép a kis Zsófi-baba!!! Tökéletes kis édi kerek baba-pofija van!
Persze a szülés tényleg nagyon fáj (remélem komplikáció nem volt) de az idő ezt el fogja feledtettni és majd úgy emlékszel gyönyörű volt! (nálam így volt)

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Lili, üdv újra közötünk! Remélem, idővel majd oldódnak a rossz emlékek a fájdalomról! Nagyon kis drága Zsófi! Sok-sok türelmet, boldogságot és persze tejecskét Nektek! Szopival kapcsolatban hallgass az ösztöneidre, és ne nézd az órát!KépÉs minden be fog állni idővel, csak légy türelmes, mert ez hetekig is tarthatKép!

Kob, köszi a receptet, ki fogom próbálniKép!

Bizonyára a front miatt volt tegnap, de Hanci sem aludt egésznap, így estére totál elfáradtKép! Most megint a hasán hintázikKép.

Nana, jobbanvan Dani? Mentetek ma bölcsibe?

Elég ronda idő van, és hideg is!

Syg, mikor "randiznak" ma a férjeink? Mond, h ne izguljonKép!

Kép
seriff

Szia Seriff!

Dani szerencsére jobban van. Õ bölcsibe csak kedd-szerda-csütörtök de. jár, játszócsoportba. Szóval ez még nem "igazi" bölcsi. Igaziba már nem is fog járni, mert januártól kezdi az ovit. Kép

az idő valóban nagyon csúfff!

A tegnapi nap (front, telihold...) elhiszem hogy megviselte a babócákat, még engem is, egésznap egy "görcs" voltam.

Seriff, képeket rakhatnál fel. Sokat! Sokat!

KépKép
KépKép
nana09

Szaisztok!

Lili! Nyagyon szép Zsófi! Igazi kis tünemény és nagyon büszke lehetsz rá. Örülök, hogy jó tapasztalatokkal jöttél haza a kórházból.
és sok sok képet várunk a babáról.

nagyon nem tudok mit írni, mert nem történik semmi nálam: várok ....

Puzsi
Gabi

KépKép
KépKép
bepa77

Roz, Sam!
Mizujs veletek???

Lina!
Sikerült már megszerezni a katalógusokat a férjedtől? Kép

Bepa!!!
Hát veled??? Remélem már azért nem írsz. Kép

Bea!
Lilla sellő kisasszony nagyon ügyi lehetett4
Mi is jártunk úszni, Dani is mindig nagyon élvezte, az lesz a legjobb amikor már lenyomják őket és a viz alatt uszkálnak. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Látom Bepa közben bejelentkeztél!

sajnálom hogy semmi (öszintén nem is éreztem semmit, de gondoltam attól még hátha).

Sajna a fiúk ilyenek, tényleg lustik. nagyon! Kép

Én ugyanigy voltam az én édes kisfiammal dec közepén "behelyezkedett". Mondta az orvos már ott tartunk karácsonyra meglesz, a végén meg jan. 9.-én már ugy kellett kicsalogatni. Kép

mennyi idős is vagy? Az Orvosod mit mond?

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Sajnos csak a munkahelyemen jutok nethez Kép

Bepa: Szorítunk, hogy hamar megszülessen a kicsi!

Katababa: Örülök, hogy te is új vagy, mert legalább nem vagyok egyedül. Ne aggódj, ha még nem jött meg a gyermekáldás! Nálam az vált be, hogy nem akartam mindenáron babát (mert az orvosok megmondták, hogy nem fogok hamar állapotos lenni, mert elég hosszúak a ciklusaim, és láss csodát, a harmadik ciklusban megfogant a kicsike). Ha elfogadsz egy jó tanácsot, már most kezdj el olyan orvost keresni, akibe maradéktalanul megbízol.

Birolili: NAgyon aranyos a kis Zsófi!

Mindenkinek szép napot!
Adri
adri79

nana:
39+5 szóval még van időm. Dokibá asszondaj, jó jó, jók a méhösszehúzódások....de ennyi. Ma ráülök a nyakára (persze ezt csak átvitt értelemben mondom) és kifaggatom, hogy mikor lesz meg, de szerintem nem sok okosat tud majd mondani.
Amúgy Beni annyira aktív, hogy tegnap du.3 tól este 11-ig meg sem állt a pociban. Folyamatosan mocizott, enni alig bírtamKép

Köszi az aggódást: szólok ha van valmi (most megyek nst-re)

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Tanács kéne: Valamelyik este, mikor fordultam éjszaka az egyik oldalamról a másikra, olyan görcs állt belém a gerincemtől (csak) az egyik oldalamba a csípőm tájékán, hogy azt hittem, hogy belepusztulok. Most vagyunk a 23-dik hétben, és az a kérdésem, hogy ez természetes ilyenkor? Nagyon megilyedtem, és nem tudom, hogy ezzel mit csináljak, hogy kezeljem (egy kis maszírozással elmúlt igaz, de a masszázsról meg azt hallottam, hogy ebben a 40 hétben inkább kerülendő)

előre is köszi!
Adri
adri79

sziasztok!

nyűgimanó csücsül az ölemben, lehet, h majd félbehagyom.

lili, gratulálok mégegyszer! zsófibaba igazi babapofi, kis cukorfalat!
szopizáshoz én is annyit mondanék, mint kob és seriff. amikor ő kéri.
ha sok a tejcsi, nem lehet, h a jobb ciciből túl gyorsan megy neki?
Közben elaltattam Manót.
Leona nekem a balt nem akarta elfogadni, mert nem győzte nyelni a tejet.

Seriff, én is randizok vele, fél 7-kor. Robi egyébként alapból fél a fogorvostól, nem tudom, miért.

Nana, hazaért már a férjed? Mi van vele?

Ebben az időben nekem semmi kedvem kidugni az orrom a lakásból. Kicsit idióta ez az időjárás.

Láttátok tegnap este a tv-ben a tornádót Németországban? Ott dolgoztam, ahol volt. Soha nem gondoltam volna, hogy ott valaha tornádó lesz. Hihetetlen.

Vmi nem OK velünk -vagy ez is az idő-, éjjel nem tudtam letenni őt az ágyába 1,5 órán keresztül. Ilyet még alig csinált. Remélem nem lesz ebből rendszer!

Kép
sygnum

Szia Nana!

Újra netközelben:-) Szóval a katalógusokat átnéztük, nagyon jó dolgok vannak benne. A Toysrus-os a legjobb szerintem. Mondjuk tegnap volt némi vitánk anyósékkal, mert szerintük a lányomnak jó lenne az a 11 éves ágy is, amiben Lili lenne a 4. gyerek, szóval csak le kellene csiszolni, meg lefesteni, és tök jó lenne. És meg voltak sértődve, amikor mondtuk, hogy köszönjük, nem kérjük. Mondtam, hogy ne vegyék el tőlem azt az örömöt, hogy az első gyerekemnek mi választhassuk ki azokat a dolgokat, amit praktikusnak, szépnek... tartunk. Igaz nekik már a 4. unokájuk lesz, de nekem az első gyerekem!!!
Aztán belenyugodtak, persze akkor meg az volt a következő, hogy ő is jön Ausztriába (akkor már nem számított a spórolás, hogy az dupla benzin). Na nem panaszkodom, csak rosszul esett.

Gratulálok Zsófi babához Lili, nagyon aranyos picilány:-)

Üdv mindenkinek!
Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri, nekem is volt ilyen, a 18. hét körül meghúzódott és végig fájdogált a terhesség alatt. Nyugodtan masszírozhatod szépen finoman. Az erőteljes masszázsra mondják, hogy nem szabad, de sztem ez is emberfüggő. Ha nem okoz keményedéseket, akkor miért ne lehetne?

Kép
sygnum

kobudo, nem volt olyan rossz élmény a szülés, csak az a mérhetetlen fájdalom.... Erre nem készültem. De nagyon megérte, tudom, és már nem gondolok rá.
Nagyon jó kislánykának tűnik Zsófi, a kórházban is csak evett, és aludt. az utolsó nap már szépen csak 2-3óránként kért tejcit, de akkor jó sokat.
Elmesélhetem, hogy történt a szülés, ha akarjátok. Nem volt olyan vészesen hosszú, és első szülésre nagyon jónak számít.

Szóval hétfőn hajnalban elment a nyákdugóm, és aztán kedden hajnalban 1/2 2-től fájásaim voltak, amik1/4 4-ig erősödtek. Bementünk az ügyeletre, pont bent volt a dokim, szülése volt, megvizsgált, ctg-t csináltak, de semmi, csak jósló, kóbor fájások voltak. De nem engedtek haza, az 1.emeletre befektettek. Ott egész nap nem pihentem semmit, mert jöttek olyan fájások.... délután már beszélni nem bírtam a fájások alatt, de én még mindig azt gondoltam, hogy csak josló fájások ezek. Nem szóltam senkinek, csak sétáltam, és meg-meg álltam, ha kellett.

Már 6óra után elkezdtem nézni a fájásokat, hogy milyen időközönként jönnek, és ekkor már 5percenként jöttek. A lenti szülésznőnek szóltam, hogy vigyen fel, mert 5percenként jönnek a fájások. Felvitt, ctg-re tettek, megvizsgált az ügyeletes, és azt mondta, hoyg szól a Nagy Károlynak, elindult a baba. Annyira hihetetlen volt ezt hallani... örültem is, és féltem is. Mondom, a férjemnek telefonálhatok? Persze, hiszen ebből még este baba lesz. nagyon jó volt hallani, izgatott lettem. Apa jött gyorsan, de addigra már burokrepesztés megvolt, és az oxitocint is bekötötték. A magzatvíz sárga volt, ezért gyorsítottak egy kicsit a folyamaton. Na, onnantól kezdve percenként jöttek fél perces fájások. 120-130-as intenzitással. Az első pár fájásnál egy kicsit megijedtem, de a doki elmagyarázta, hogy ez így lesz addig, amíg ki nem tágulok rendesen. Tehát órákig. Nagyon fájt ez a szó: órákig..... Agyban tudatosítottam, és kész, onnantól kezdve a szülésznőre és Zsófira figyeltem. Zuhanyoztunk is fél órát, ami nagyon jó volt, majd visza feküdtem. A babó egyre erőteljesebben jött lefelé, éreztem, és már csak egy kicsi méhszaj volt. 12után mondta a szülésznő, hogy mindjárt itt van a baba. Nem akartam elhinni, és aztán már nem is igazán a fájdalom foglalkoztatott, hanem az, hoyg mindjárt megláthatjuk apával. Gábor végig ott állt mellettem, nagyon megijedt az arcomtól néha, és még minden nap elmondja, hoyg mennyire büszke rám. Megpuszilgat, és csodálja Zsófit.
Szóval jöttek a toló fájások, jött az orvos is, és elindult a nyomás. 4nyomásra kint volt Zsófi, mindneki azt mondta, hogy ügyesek voltunk.
Az egész szülés a burokrepesztéstől számítva 3,5óra volt.

Az az érzés, amikor kicsusszant......, akkor tudatosult, ő a miénk.... A lábamhoz ért a pici lába, amint kicsúszott, és olyan forró volt. Amikor rámtették, rámnézett, és olyan gyönyörű volt. Fürdetés után pedig visszahozták, és el is aludta a kezemben. Nehéz volt neki is, tudom. Beszéltem hozzá, és megnyugodott. Moondtam neki, hoyg nagyon ügyes volt, segített anyának, anya pedig neki. Meg is beszéltem vele szülés előtt, hoyg milyen jó lesz nekünk, hárman itt leszünk, szeretjük egymást.

Ez után jött a fekete leves..... dehát túléltem. A varratszedésre nem is emlékszem. Kép

Az első mai éjszakánk jó volt, 1,5-2óránként kelt, aztán 1/2 5-kor felkelt, mintha várta volna a fürdetést, meg azt, hogy lehozzák hozzánk. De nem történt semmi, nézelődött itthon, szemlélődött, majd elaludt 1/2 10-ig. Már úgy ébresztettük fel, hogy enni kellene.

Azt szeretném kérdezni, hogy így az elején nem baj, ha 1,5óránként eszik? Mindig bealszik szopi közben. Noszogatom, birizgálom a fülét, de nem sok eredménnyel. Beszélek is hozzá, de hát mindig csak lustizik. Kép

Remélem majd be fog állni. Bár még csak most jöttünk haza. Kép

Remélem mindenkivel minden rendben, Bepa látom, még egyben vagytok. Nagyon szorítok!
Csak annyi jó tanácsot tudok mondani, hogy légy ott nagyon agyban, és akkor minden oké lesz.

Puszillak benneteket, majd ha beállunk, jövök többször megígérem. Meg még pihenni is szeretnék, még kicsit fárdtnak érzem magam.
birolili

LILI!

Majdnem elsirtam magam és végig rázott a hideg! Kép

Dehogy baj hogy 1,5 óránként eszik!!! Pici még, majd beáll.

"fekete leves"? mi történt? Ezt nem értem? Lehet hogy csak én nem értem, akkor bocsi

KépKép
KépKép
nana09

Sygnum! Köszönöm a tanácsot! Kicsit megnyugodtam!

Birolili! Nagyon szépen írtad le a szülésednek a történetét! Még a szemem is könnybe lábadt! Kép Bár a fekete levest én se értem. Mi történt? Pihenj sokat!
adri79

Sziasztok!

Én megsúgom, mi volt Lilke fekete levese.. A GÁT-VARRÁSKép Kép Azt mondta, hogy na azt végig kínként élte meg! Szerintem azért, mert már lelkileg megkönnyebbült, hogy már kint van Zsófika, és már ahogy Õ fogalmaz, "nem volt ott agyban"!

Drága Lilkém és Gábor!
Hát itt is szívből gratulálunk! És télleg eszméletlenül szép Zsó! Kép Kép Sokat gondoltam Rátok reggel, hogy telhetett az első éjszakátok..
(Jól láttam, babahordozó lett a haza-szállító eszköz??) Kép Kép

Ez az idő borzadály! Kép Megfigyeltem Bálintnál, hogy amikor készülődik a hidegfront, akkor nagyon nyűgös, macerés, rossz alvó. De amikor itt a front, akkor semmi baja! Alszik, mint a mormota..
Az éjszakáink egész jók. Tudja, hogy éjszaka, az éjszaka. De nappal egyre kevesebbet akar már aludni. Nézelődik, és anyának is gyakran fel kell vennie, amikor már elunta az egyedül nézelődést, hogy magasról mindent jól lásson! Kép Kép Kép
Megmondom őszintén, nem bírtuk tovább Bálint kétes szenvedését, és levettük a kengyelt! Ha Kelecsényi is azt mondja a VIZSGÁLATOK, és az UH eredmény alapján, hogy kell, akkor visszatesszük, és elfogadjuk, hogy ez a Bébikénk érdeke! Na de ha indokolatlanul alkalmazzák ezt a terápiát?!?! Kép Kép A GYERMEKEM azóta jól alszik éjel, és jár keze lába, és imádja a tornát, és megtanult nevetgélni, és nagyon sokat gügyög, és sokkal érdeklődöbb! Ez azt jelenti, hogy a fejlődését is lassíthatta a guzsbakötés.. Kép Kép
A szívem majd megszakadt, amikor magamhoz öleltem. Bevallom, kicsit fel is kapattam amióta meghúzták a kengyelét, mert sokkal nyűgösebb volt. Mindig azt mondtuk Papusszal, hogy inkább mi hordanánk a Pavlikot, csak ne kellene már állandóan összecsatolni a gyereket! Ne mondjam, mindig lecsúszott a talpáról, erre persze összeöltöttük, hogy jobb legyen. De még így sem a talpa alatt volt a szíj, hanem a sarkán.. Andrisom azt mondta, hogyha vissza kell tennünk, akkor textilből fogunk készíteni Drágánknak egyet, ami tépőzáras lesz, és nem FÉM!! csatos!
Ja, és amióta rajta volt, azóta nappal mindig éhes volt, mert amikor büfizéshez a vállamra vettem, a rohadt csatok a rekeszét, és a gyomorszáját nyomták, és szinte mindig bukott! Kép Kép Annyira sajnáltam, ezért amikor cicit akart, akkor én adtam neki. Hát ha elkapattam, akkor elkapattam... Már nem is zavar..Kép
Imádom a kis Szarost!!! Kép Kép KépKép

Sam és Kob
Nagyon szépen köszönöm a terpeszpeló felajánlásokat, ha szüxég lesz rá, akkor köszönettel elfogadjuk!
(Csakhát lehet hogy én nem vagyok toppon a mozgásrendszerben, de laza csípőnél mi a fenének kéne még terpeszteni?!?!)
Kob
A sajtis-tojásos hami klassz! Megcsinálom Papusznak, mert én még tojást sem merek enni..

Nana
Mindig olyan kedves vagy, és köszönöm a Bálintért aggódó és dicsérő szavakat! Remélem Ti is gyógyultak vagytok már! Bár Apának mi lett a lábával??

Kicsim megint sirdogál... Puki hegyek...pocó görcsök...visszaalvás. Kép Kép Kép

Azt hiszem még nem üdvözöltem a (számomra) új Lányokat! Sziasztok!

Bepa
Óóóóóóóóóóó...Hát azért még időben vagy! Bár, amikor még Bálcsi bennem volt, én is alig vártam, hogy kint legyen! Nem is az édes teher, hanem hogy megfoghassam, és láthassam, hogy minden rendben! Húúúúúúúúúú...nagyon vártam! Bár nálunk a nagy cél a 37. hét elérése volt! Amikor teherbe estem, ezt már akkor tudtuk..
Melltartó betét: én 1X használatosokat használok. A Baby-Belben van egy nem túl drága, nagyon szerettem, de "ömlő" tejeseknek nem ajánlanám! A chicco-é nagyon klassz, mert olyan anyaggal van töltve, mint a Pampers, és a folyadék benn ezselévé alakul. Nagyon sokat elbír! De asszem nagyon drága! (Én ajcsiba kaptam, beee..Kép Kép

Szerintem pénz téma:
Dokinak vagy varratszedéskor, vagy 6 hetes kontrollon szokták adni a lét... A szülésznő, akivel szülsz, biztosan nagyon megköszöni, mert ők nem igazán szoktak kapni. Az osztályon is szülésznők dolgoznak, nem nővérek, szerintem ha tényleg szeretnél valamit nekik is adni, akkor a fincsiségeknek nagyon örülnek! 3in 1 cappucino, meg csoki...Én az aneszteziológusnak is megköszöntem, mert császáros lévén az életem az Õ kezében volt! Szinte Õk sem kapnak sosem! Megmondom őszintén, ha nem adtam volna semmit, akkor is ugyanazt kaptam volna! De nekem aztán volt mit megköszönnöm! Bonyolult eset voltam. (túlzásba nem vittünk semmit, nem is vihettünk volna, nem mindenki engedhet meg magának pl: 80.000-100.000.-150.000.- forintos szülést..(Lásd: SOTE)
Nagyon drukkolok Neked!

Na megint írtam...Kép Kép Kép

KépKép
mino

Nana, a digi még nem érkezett meg, így nincsenek képek!Kép

Syg, ne parázzatok már, nem evett még embert az én férjem, bár amilyen beteg most, lehet, h ez gyógyítaná megKép!Leokát is hozzátok?

Szerintetek ha megfordult a hordozóban, ki fog esni belőle?Kép Komolyan vicces ez a gyerek, mindjárt sír,mert nem tud mit kezdeni magávalKép!Na inkább kivettem!

Mino, miért nem ehetsz tojást? Sztem ilyen kicsike korában nem tudod felszoktatni,meg elkapatni, nyugodtan dajkáld és dédelgesd,még pár hónap és már nem teheted,mert Õ akar mászni, felfedezniKép!És,igen a "kengyelesek", hihetetlen gyorsan fejlődnek, amint nincs rajtuk a szíjKép.

most megyek, mert teleszaladt a pelus, és hmmm...büdi Na amíg ez a babanet felrakta,addig teljes generál volt........Kép

Kép
seriff

Sziasztok,

Lili,
a fájdalom tényleg mérhetetlen, nem sok erősebb fájdalom van, de azért a tágulás elképesztő mértékű, ez nem lehet fájdalom nélkül kivitelezni. A gátvarrás elég rossz, és akkor már annyira nem akarsz ott lenni, hanem a babád mellett, hogy csak na...

Mino,
szerintem sem lehet egy pár hónapos babát felkapatni, hiszen ilyenkor kell kialakulni az "ősbizalomnak", hogy elhigyje, hogy az élet jó,és hogy a szülei vigyáznak rá... Meghát ugye olyan sokáig voltak velünk, miért akarnánk, hogy egyedül, a kiságyban elszórakoztassa magát!! De hát ezt Te is tudod Kép Kép
Az allergia miatt nem ehetsz tojást? Te vagy rá allergiás, vagy Bálcsit félted?

Mi megjártk a dokibácsit, mert ugyan a csajok elég jól vannak, de Emesének holnap esedékes a 2 hós oltás, nem akartam onnan viszafordulni. Szerencsére csak C-vitamin, eukaliptuszt kaptak, az oltás halasztottuk csüt-re, akkor Kamilla is mehet oviba.

Seriff,
a férjed a házi fogorvosuk Sygnuméknak? Kép

Lili, nem baj, ha sűrű eszik, d másik cicidet elfogadja már? Bár egy ismerősömnek is csak eóaz egyik cicijét fogadta el a babó, 2 éves koráig szopott, és még adott is le tejet!

Megyek, Mesi ébredezik...

Kép

Kép
kobudo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?