Hello,
Nálunk is megvolt az újabb ovis nap. Hát az eddigiek sem voltak túl fényesek, de a mai nap katasztrofális volt
. De komolyan. Reggel már mondogatta itthon Lili, hogy nem akar oviba menni, aztán ott már elkezdett sírni, végül mire átvette a benti cipőjét (kb.2 perc), úgy behergelte magát, hogy telehányta az egész folyosót
. Na akkor átöltöztettem, erre megint rázendített, és megint mindent telehányt
. Szegény többi kisgyerek csak nézett, hogy mi a baja Lilinek. A fiatalabb ovónéni nagyon kedves, ő bevitte Lilit, én meg hazajöttem újabb váltás tiszta ruháért. Aztán vissza, ekkor már mondták, hogy ül az asztalnál és játszik. Aztán hazajöttem, de totál kivoltam. Délben mentem érte, erre látom, hogy a szájából lóg ki egy zsepi. Megyek oda, hát látom, hogy belülről fel van szakadva a szája (na nem nagyon, inkább a duzzanat nagy), kérdem az óvónénit, hogy mi történt, hát mondja, hogy amikor mentek ki az udvarra, megbotlott a szőnyeg szélében és teljes erőből eltanyált
. Aztán! Amikor kint játszottak az udvaron, akkor meg valami fűcsomóban is elesett 1x. Jó kis nap, szegénykém. Aztán amikor jöttük haza tök véletlenül a babakocsiba is beütötte a száját. Persze alig bírtam beleimádkozni pár falat kajcsit, mert tökre fáj a szája. Nem is tudom mit főzzek hirtelen vacsira, amit nem nagyon kell rágni, talán valami krémlevest is összeütök.
Ma derült ki, hogy tegnap volt szülői, mivel nem tudtam róla így lemaradtunk róla
. Nagyon sajnálom, mert vártam. Azért az óvónéni elmondott pár dolgot. Nálunk fél évre 2000.- lesz a csoportpénz, ebből vesznek ceruzát, gyurmát, meg minden ilyesmit. De ezen felül elfogadnak mindent. Lesz táblázat, hogy melyik nap ki vigyen be gyümit vagy zöldséget. Itt az a szokás, hogy mielőtt kimennek az udvarra délelőtt, tízórai gyanánt kapnak egy kis gyümit vagy nyers zöldséget, esetleg néha egy kis kekszet. Ma is volt néptánc (csuda jó zene volt reggel amikor mentünk
, épp akkor tartották, de Lili lemaradt róla a fenti dolgok miatt
), ez minden héten lesz 1x, 800.-ft/hó. Mennek majd októberben vadasparkba, busszal, csak az a baj, hogy nem tudom, hogy menjünk, mert Balát nem vihetem, itthon meg a szopik miatt nem tudom hagyni, apa meg kizárt dolog, hogy egy egész napot ki tudjon venni, mert nagyon sokat kell most az új pozíciójában dolgoznia. Hát röviden ennyi, az orra még picit folyik a gyerekeknek, nekem meg továbbra is a torkom fáj nagyon, habár a lándzsás útifű szirup sokat javít rajta.
Egyébként tegnap este beszélgettünk a párommal, és neki az a véleménye, hogy semmiképp ne vegyem ki Lilit az oviból, bármennyire is hisztizik. Szerinte igenis szüksége van már rá, legyen ott és járjon, majd rájön, hogy jó ott. Hát nem tudom, én kicsit bizonytalan vagyok, mert nagyon rossz átélni ezeket a reggeleket. Nem szeretném ezt hetekig-hónapokig csinálni. De rafinált kis dög ám Lili
, mert tegnap apa megkérdezte, hogy jól fog-e viselkedni az oviban, erre azt mondta, hogy nem, ő úgyis csak hisztizni fog és elvonult nagy komolyan!
Beszti,
Boldog szülinapot Hannának!
Kataa,
Ügyik vagytok, szupi lehetett ez a bécsi kirándulás
!
Mi is csak zewa-t használunk.
Manó,
Hát igen én is rájöttem, hogy vinni kell, ahogy kicsit jobban van.
Gumicukor,
Gratula az elnökséghez
! Annyira sajnálom, hogy én lemaradtam róla, pedig én is tök szívesen elvállaltam volna ilyesmit.
A Gulliver kártyát gondolom megfelelő tevékenységi körre lehet kiváltani, de ha nektek kell, én szívesen megadom a mi számunkat, amivel tudtok vásárolni.
Nyuszi,
Kitartást a beszoktatáshoz! Mivel a mai napon tisztán látszott, hogy csak hisztizik Lili, én úgy döntöttem, hogy bekeményítek. Nem húzom reggel az időt, mert annál tovább bömbizik. Ha reggel már megnyugszik, később nem szokott sírni, a fiatalabb óvónéni pedig különösen figyel rá, amikor megyek, mindig játszik szépen valahol, nem hiszem, hogy olyan rosszul érezné magát. Sőt, szerintem nagyon kedves kis hely ez az ovi, mindenki rendes, aranyos, felszereltségben sem olyan vészes, van minden, újfajta fa játékok is az udvaron, szóval most adok neki egy kis időt, hogy minderre rájöjjön, addig pedig a hisztijeire igyekszem nem reagálni. Valahogy úgy ahogy Zita írta
.
Egyébként múltkor Lili is visítva kapaszkodott belém, pont ahogy írtad, aztán amikor kijöttem, 10 perc múlva már abbahagyta. Sok múlik az óvónénin, hogy mennyire tudja kizökkenteni és elterelni a figyelmét.
Na megyek vasalni, este pedig fogorvoshoz, brrrr
Puszi, Ilke