Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos lányok a takonykór átmegy a gyerköcökön az első hetekben, meg kell szokniuk a helyi bacikat. Majd edződnek, csak kitartás!

Ilke, igen én úgy döntöttem, hogy még egy év bölcsi, mert egyrészt szereti, másrész mivel évvesztes, inkább ide járjon többet. Aztán lehet hogy mégis másképp alakul, mert ha minden jól megy mégis megegyezéssel válunk el, és akkor meghirdetjük a házat és Budaörsre fogunk költözni. Majd meglátom, hogy ott bölcsi vagy ovi lesz-e a folytatás.
Barbi már másodikos, úgyhogy annyira azért nem lelkes.

Nyuszi, szerintem örömmel fogadják majd a plédet. Én is vittem már be többször másolópapírt, ceruzákat, gyümölcslét, mindig nagyon örülnek.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok
Nyuszi
vidd el nyugotan a legtöbb ovi örülni szokot ha megunt játékokat vagy nem használt plédeket kapnak ajándékba Kép .

Ovi
nálunk is a héten lesz az ovikezdés ota az elsö szülöiKép kiváncsi vagyok most mit tudnak mundani.

Ilke
szerintem vidd el orvoshoz a gyerekeket ha már egy hete folyik az orruk és nem javulnak nehogy arcüreg gyuladást kapjanak .Mint nálunk a fiuk 1 hétig orrszivás és köhögés csillapitás durva gyógyszerek nélkül és mi lett belöle láz és egyre durvulo köhögés eredmény arcüreg gyuladás amire antibiutikumot kellet szedni hogy meggyujanak most már ugynézki meggyogyultak.

Lányok
holnap megyünk a korházba megbeszélni mikor legyen kivéve a fiuk mandulái .
Képzejétek petike retentö apás ha apját nem látja legalább 1x egy nap sir .nagyon ragaszkodik apájához Kép.

pusz csics
csics

Örülök, hogy így bejött mindenkinek a "Már óvodás vagyok..." Kép. Az iskolás még nincs meg, de majd megveszem. Jó még az óvodás Vackor is, azt is sokat olvassuk.

Már 2 napja színét se látom Apának, dolgozik+segít anyósoméknál a lakást felújítani, miközben apósom kórházban, anyu és anyósom külföldön. Elég sz..rok az esték így egyedül, főleg hogy Csongival nem tudok foglalkozni, amíg Solymit fürdetem+fektetem, így aztán bőg a szerencsétlen magában. Viszont Solymi nem hajlandó délután aludni,amióta ovi van, és így ugyan zombi lesz estére, viszont 8-kor már alszik, mint a bunda, és utána Csongit is le tudom varázsolni egy órán belül.

Zita
parazita

Parazita
AZ Dollicoccil 1000 a homeos szer neve.Valakivel beszelgettem aki allergologus es szerinte azert nem volt Alex eddig beteg mert sok ellenorzott gyumit/zoldseget es hust eszik.Persze a homeos bogyesz az jo de ettol csodat ne varjak szerinte,maximum rasegiy egy jo immunrendszerre.

Conti
Tutod Halak vagyok ,azert megy ez a megerzes.Jobban vagy mar??
Es hogyhogy Budaorsre koltoznetek?Az van a munkahelyhez kozel?

Halacska
Bocsesz de ma nagyon rumlis napom volt,eleve kesobb mentem dolgozni utana meg meg egy helyszint neztunk meg a vevobulihoz,es igy is csak 5-kor jottem el,tiszta munkamanias napom volt.Holnap mindenkepp fussunk osszeKép
Hat nem tudom de nalunk fel 5-kor mar alig van gyerek,elvileg 6-kor zarnak,de 5 utan mar csak gyujto csoportban vannak.En azert orulok ennek a munkanak mert 4 elott mar ott sem vagyokKép

Ilke
Alexnak azelmult 1 bolcsis evben kb 4* folyt az orra par napig de laz nem laven en is vittem,de nem azert hogy masokat feltozzon,csak mert mindenkinek folyt....Sajnos ez ilyenKép

Magdi
Alex pont ugyanilyen mint Norid,konnyen baratkozik,barkivel szobaall,jatszik,DE O is sirt 2 het utan,persze csak a minimalis 5 kotelezo percet,de az kellett hogy levezesse a feszulteseget.A gondozonok szerint egy evben max 1 gyerek van aki egyaltalan nem sir a beszoko 40-bol.

Mano
Akkor most az ideiglenes helyen laktok???Mikor kezdodik a felujiteas?

Dec8
Es hogy vagytok amugy???
Remelem az ovi nem okoz gondot HannanakKép

Judy
Hat nagyon sajnalom ami tortent,az orangyala nagyon ott volt GergonekKépSok erot a festeshez,egy gyerekkel csak egyszerubb leszKép

Nyuszi
Nyugodtan vidd,orulni fognak neki.En mar nagyon sok mindent vittem,jatekokat,lapokat,ceruzakat(a kotelezon kivul is),fenzmasolok ha kell,stb..Minden masodik nap viszunk gyumit vagy kolesgolyot,hamletet...
Kepzeld hiztam 2 kg-tKépKépNem tudom mitol,de paran mondtak hogy latszik az arcomon es felalltam a merlegre...Talan a nehany edesseg mostanaban a meoos ebed utan megtette hatasatKép
MEg hogy apa mindig otthon van nincs minden csak az en vallamonKép

Csics
Holnapra drukk a korhazhozKép

Mi hetvegenk nagyon jol sikerultKépA becsi kirandulas a vartnal is jobban sikerultKépDelutan szabad varosnezes+vasarlas,este egy borozoban vacsi+a fonokunk lakasaban iszogatasKép
Szombaton Schonbrunnban voltunk,vegig mentunk belul es kint meg hinton vegig kocsikaztuk a nagy parkot.A Ferto tonal ebedeltunk es estere ertunk haza. Alex mamazott es nagyon jol ereztek magukat Zalannal,mondta: Maskor is jovok mamahoz nyaralniKépKép
Hat igen raerzett mert ugy jott ki hogy ezen a hetvegen wellness hotelban kenyeztetjuk magunkat apavalKépKépKépMar ugy varom,kettesben mar nem voltunk 2 eve sehol.

Ja vasarnap meg bucsu volt anyueknal itt egy kep a kb 10 menetet ment Alexrol:

Pusz
Kataa
Kép

Kép
Kép
kataa

Tetű? Remélem, Solymi megússza. Emlékszem, hogy nálunk az oviban nem volt, de az iskolában igen...

Kataa,
Nagyon szép tőled, hogy ennyire odafigyelsz Alex étkezésére. Solymi is megette a biokajákat, amíg kicsi volt, de most már csak ugyanazokat a vackokat hajlandó megenni, mint mi Kép. Ennek ellenére szerencsére ő sem beteges.

Zita
parazita

Sziasztok!

Orrfolyás: Higgyétek el, hogy ez fgolyamatos.Na jó, én sem hittemKép Mindígreménykedtem hogy csak ősszel, csak télen, majd tavasszal már nem, de mindíg igen. Még júniusban is folyt az orra zárás előtt. Idén eddig nem, lehet hogymost már edzettebb. De szerintem ha átkerül oviba, újabb bacik, több gyerek, kezdjük elölről.

Ilke!

Ha megteheted hogy otthon tartod akkor persze hogy az a jó, csak számíts arra hogy kikúrálod kb 2 hét alatt (nagyon nehezen szokott ez az orrfolyás elmúlni), beviszed és 3 nap múlva megint folyik neki. Kép Persze ebben az a rossz hogy bent nem porszívózzák nekik, csak törlik, és így aki érzékeny annak tovább mehet, arcüregre, fülra stb. Nekem itt van szerencsém hogy Emmának nemmegy tovább. Mi úgy csináltuk hogy reggel porszívózás, bölcsi, ahogy hazavittük onnan sűrűn porszívózás. Éjjelre mentolos kenőcs a hátára, mellére, párásítás, van egy homeopátiás gyógyszer is direkt tünet nélküli náthára corizália ha jól emlékszem, nekünk az is nagyon bejött, pesrze ezt mentolla együtt nem lehet, csak külön időpontban. Ezt óránként lehet bevenni délután amikor otthon van. Szóval mi így szoktuk átvészelni a náthákat. ha meg pici gyanuja si van a köhögésnek és azonnal szoktam neki a köptetőt adni, nem várom meg amíg csúnyán kezd köhögni.(fluimucil)

Tetü: Elég gáz, d eha belegondolok én is elkaptam amikor eslő osztályos voltam. Általában elég hozzá egy olyan gyerek aki hordozó és kész a jávány. Aztán többet nem volt nekem sem.

Nyuszi!

Plédet vidd nyugodtan, én székpárnákat vittem mert a homokozó szélén arar ültetika gyerekeket és örültek neki.Sőt vittem babakocsit, udvarra babát annak is örültek. Mondjuk ez egy elég jól ellátott bölcsi, de azért volt pár dolog amiből jól jött a pótlás. Majd kiváncsi vagyoka rákoskerti ovira, remélem nem lesz rossz.

Kataa!

Hát nem tudom, Emma utálja a gyümölcsöketKép, talán almát eszik egyedül meg banánt, mégsincs gond vele. Nem lehet ezt így kitalálni.

Alex nagyon aranyos az autóban, Emma is nagyon szerti az ilyeneket.

Sajnos igen, most ideuiglenes helyn lakunk, a férjem főnökének a garzonjában,a mi szupi, de mégse a miénk, Emma tegnap is sírt mikor eljöttünk a háztól és kérdezte hogy miért nem lakunk még itt? (ugye anyukám meg Bori kutya ott vannak) Remélem nem ül sokáig a bank a hitelen. A felújítás akkor kezdődik ha a bank kifizette az utolsó részletet.

Halacska!

Az a neve hogy fi relé, és be lehet szerletetni egy villanyszerelővel. nagyon szupi, mert nem kell konnektorvédő (én útáltam hogy mindíg ki kellett huzogatni). Úgy működik ahogy Judyéknál is történt, ahogy megfogja abban a pillantabn levágja az egészet a relé és nem történik semmi baj. A villanyszerelő aki kötötte be nálunk mesélte hogy ő ismer legalább 3 villanyszerelőt akinek ez mentette meg az életeét. Most már mi is ismerünk egy kis villanyszerelő palántát Gergő személyében.
Mondjuk nem olcsó, nekünk anyagáron csinálta ismerős és így 10 e volt. Most a háznál nekünk nem 220 V van hanem 300 valamennyiKép nem tudom pontosan, ott állítólag még húzósabb lesz az ára, de ragszkodom hozzá.

Gumicukor!

Azért nem felejtsd hogy tiegy kulcsrakész szupi házba fogtok beköltözni, nálunk meg ezután jön a haddelhadKép mirekész lesz. de már úgy várom, úgy csinálnám. Jó lesz hogy a mi házunk alakul és szépül, a panelban azt utáltam hogy hiába csináltuk mi a lakást, a ház ugyanolyan ronda volt meg koszos.
Már egy pár szomszéddal megismerkedtünk, kedves emberek, olyna kisvárosias a hangulat.
A kuytára igyekszünk vigyázni, cska az a baj hogy kulcsuk van és akkor van baj ha nem vesszük észer hogy épp állnak be. Bár megkértem őket hogy vigyázzanak és szóljanak ha nem vesszük észre őket és kint vana kuyta, megígérték, remélem nem lesz gond. Anyósom egyszer egy kuytakölyköt ütött el, amit pár napja kapatakKép Õ is ált ki az udvarból. Tánylge nagyon óvatosnak kell lenni.

Na szép ksi litániát írtamKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

hali,

voltam tegnap szülőin, a szülői munkaközösség elnöke lettem Kép sikerült elérni, hogy mossanak fogat a gyerekek KépKépKép meg hogy minden nap legyen gyümölcs, minden szülő behoz pár darab almát, banánt, barackot, így minden nap lesz vegyes gyümölcstál a gyerkőcöknek. meg mondtam a gumis fogkefét is Kép beszedtem a csopipénzt is mindenkitől (ettől féltem a legjobban, de simán ment), fél évre 1000 pénz, aztán ebből kell majd vennem az óvónők által mondott rajzeszközöket, minőségit akarnak venni, de kb. amiket mutattak, nekünk is olyan van otthon. meg a nagyobb ünnepek előtt kell kicsit szervezkedni, készülni, elszakadt játékokat megvarrni stb. a poén az volt, hogy rajtam és 2 másik anyukán kívül senki nem kérdezett, így kettőjükre esett a választás az elnök mellett. elnök még mindig nem volt, én sem akartam igazán a pénz miatt, de már az óvónénik is nézelődtek rám, és kérdezték, hogy naaa, Dani anyukája, esetleg? és esetleg Dani anyukája lett. kirándulásokon is lehet velük menni.

kellett írni egy hozzájárulást, hogy elmehet a csoporttal az ovin kívül sétálni, meg hogy lesznek Danone termékek, amit adhatnak nekik, ha a szülő is akarja.

kicsit előbb mentünk, mint a szülői kezdődőtt és szép csendben mentünk ki az udvarra, Dani észre sem vett minket, pedig már ott álltunk mellette pár méterre. éppen az ovónénivel focizott, ő sem szólt direkt Daninak, vártuk, mikor vesz észre. hát akkorát üdvrivalgott, amikor meglátott bennünket, hogy még, meg ugrott a nyakunkba. amíg én bent voltam, addig a párommal voltak kint játszani az udvaron. nekünk már múlik a nátha, Daninak nagyon hamar hat a homeopátia.

szombaton meg lakópark átadóbulira megyünk!!!! KépKépKép megvan a használatbavételi engedély, jogerős is, már csak a kipostázásra várunk és utána intézzük a folyósítást KépKépKép lesz zene, kaja, pia, gyerekjátékok, meg utcabál Kép

tetű
a mi ovinkban tavaly csak 1 gyereknek volt, remélem mi is megússzuk... még jó, hogy nem abba az oviba írattam...

Halacska
Mi is csak a Zewa-t vagy a Dm-es zsepit bírjuk, hasonló okok miatt, na meg azok erősek, megtartja a cuccost.

Guliver kártya
Tudja vki hogyan lehet igényelni, és milyen vállalkozóira?

na, mennem kell, dolog van

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Most nagyon röhögök ám! Annyira te vagy!Kép

Nyitóbulira vendégek nem mehetnek?Kép Figyelnek nagyon?

Anna orra már nem folyik, semmit nem ill. csak mézet kapott.Kép

Manó

köszi a profi választ! El vagyok maradva. Na, de nem is építkezünk és nem újítunk fel!Kép

Kataa
Itt is. Alex nagyon édes tejfőlszőke, vidám kispasiKép Rohanok topikot karbantartani.Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

SziasztokKép

Kontrollon is minden rendben volt Gergővel.
Közben beszéltem a villanyszerelőnkkel és tényleg ez a fi relé van nálunk is. Azért vakdugók is vannak, meg nem is szokott odanyúlkálni, csak most, hogy le van szerelve a múanyagrész, szerintem azt sem tudta, hogy az a konnektor.
Szóval megnyugodtunk, szerintem nem lehet rázás, csak annyira bömbölt, meg mondta, hogy beteg vagyok, hogy mi is bepánikoltunk és irány a kórház.

Bea
Jogi szakokleveles közgazdasági suli. első nap tetszettKép
Köszi a dícséretetKép

Kataa
KépKép mi is megyünk hétvégén bucsúbaKép hízásKép nekem még fogyni kéneKép

Manó
Drukk a hitelhezKép

Gumicukor
ElnökségKép ez igenKép

puszi
rohanok takizni, meg a Gergő cuccait összerakni, holnap utazik
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Gumicukor

Nem lepett meg ez az elnokseg dolog.KépGratula.

Masodik napunk

Odafele menet mondtam neki, hogy kicsit el fogok majd jonni.Utolag rajottem, hiba volt, mert ettol kezdve ugy tapadt ram, mint egy pioca. Pedig azt is mondtam, hogy csak majd ha kimennek az udvarra. AMig bent voltunk nem volt hajlando semmivel es senkivel jatszani, ugy kellett ide-oda vonszolni.Az ovonenik csak ugy probaljak leszedni rolam, hogy hivogatjak a tobbiek hez, pedig szerintem o inkabb ugy menne ,ha egyedul jatszhatna valamelyik ovonenivel. Lehet hogy ez teremtene meg neki azt a bizalmat, ami nincs egyelore meg. Barmit kerdeznek tole nem valaszol, max razza a fejet, vagy bologat. Egyedul a dadus probalt kozelebb kerulni hozza, jott ki velunk a mosdoba pisilni, meg mikor mentunk az udvarra, raadta a cipojet, a kuka lanyom meg azt is elfelejtette mondani neki, hogy egyedul is fel tudja huzni.Kép Aztan kimentunk es mikor hivta az ovoneni a nagy csuszdahoz, azonnal ment, na gondoltam itt az alkalom, mondom hazaszaladok a rovidnadragert, jovok nemsoka. Rabolintott es ment csuszdazni. Hazajottem, direkt nem siettem vissza, kiteregettem, teat foztem, stb. 1 ora mulva visszamentem, kicsi lanyom torka szakadtabol ordit az egyik ovoneni oleben.KépKépKép Azt mondtak csak az utolso 5-10 percben sirt, addig csuszott, maszokazott, biciklizett.Alig birtam ki, hogy ne sirjak en is. Nem jottunk el haza azonnal, raadtam a rovidgatyot, es direkt maradtunk meg egy kicsit. HAzafele marha faradt is volt szegeny, mar az utolsao par meteren olben kellett cipelni.Aludt is itthon ebed utan. Lehet osszegyult benne az is, hogy napok ota nem aludt nappal, meg a sok feszultseg. Ahogy a del kozeledik amugy 2-3 kislany mindig sirdogal.
A plednek nagyon orultek.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Nálunk minden rendben, Levi nem beteg és nagyon-nagyon szeret oviba járni! Tök érdekes mert Õ nem nagyon szokott mesélni róla, csak az óvónéni szokott mesélni hogy milyen jól elvan a többiekkel és szépen szót fogad, megcsinál mindent amit kérnek tőle. Bezzeg itthon! Kép

Ilke
Sajnálom, hogy Lili és Bálint még mindíg beteg, remélem azért javulgatnak. Sok kitartást a beszoktatáshoz még mindíg, teljesen átérzem hogy mi zajlik bennetek.

Beszti
Én is szeretnék előre nagyon boldog ELSÕ születésnapot kívánni Hannának! Csütörtökön nem bizti hogy sikerülne felköszönteni. Kép

Manó
Sok sikert az új lakáshoz!

Betegeskedőknek jobbulást (nem is igaz hogy én is írhatok ilyet és nem nekem írjátok), a beszokósoknak pedig további jó, sírásmentes boszokást kívánok.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Gumicukor!

Gratula az elnökséghez, tényleg nem meglepőKép Az én anyukám is mindíg a szülői munkaközösség aktív tagja volt, szóval ez szerintem már elkísér. Még az érettségin is ő volt az első aki vállata az osztálybüfét a tanároknak, szóval mindneki érettségijét végigizgulta az osztálybanKép

Halacska!

SzívesenKép De nem kell ám hozzá építkezni, ez annyi hogy beszerelik a villanyóránál oda ahol a többi biztosíték van, plusz egy kapcsoló lesz.

Judy!

Biztos csak mgijedt Gergő. Tudom milyen, én is nagyon bepánikoltam mikor Emmát megharapta a nyúl, mert ordított és ömlötta vér, hiába mondta a férjem hogy csak felszíni sérülés én már lelki szemeim előtt láttam felső ujjrész nélkülKépKépKép Biztos voltam benne hogy leharapata félig a nyúl.

Forti!

De jó hogy most nem beteges Levi, csak így tovább!

Nyuszi!

Neked is kitartás, hidd el lesz még Emiből önfeledten játszó ovis, csak nehéz az elszakadás. Az meg hogy nem bízik az óvónőkben még teljesen érthető, 1-2 hónapos folyamat ez, és még akkor sem stabil. Rá kell jönnie hogy anya mindíg visszajön és ezt hiába magyarázzuk, nekik kell megatpasztalniuk.

Manó

KépKép
manó

Panda
Ma adom fel a csomagodat!!!! Tettem bele egy kis meglepit KépKépKép ha már ilyen sokáig nálam voltak a minták.

Forti
Eleinte Dani sem mesélt, de most már mondogatja, mik voltak. hiába férfiből vannak, nem lehet túl sokat kérdezősködni sem, majd amit ő akar, azt elmondja Kép

Ma volt az első napunk, hogy nem sírt. Felöltöztünk az öltözőben, és most már ő mondta, hogy vigyem be az óvónénihez. átadtam, és ugyan görbült a kis drágámnaka szája, de nem sírt, kis ügyi. tegnap mesélt, hogy ettek sok gyümölcsöt Kép láttam reggel, hogy sok szülő viszi be a gyümit, ez olyan jó, hogy mindenkinek ilyen fontos!!!! meg már azt is tudják a gyerekek, hogy hívják Dani maciját, ő uis a Büdös Lábűú Macika Kép Pedig nem büdös, csak volt, amikor félévesen kapta és mindig rágta a lábát, fél évig nem mertem kimosni, nehogy ne kelljen neki, mert nem érzi rajta az anyatejes illatot, d eaz már inkább bűz volt. azóta mindig mosom, de már nem büdi Kép de a név a rajta ragadt Kép
Az orra már oké, nem folyik, kicsit még a hangján lehet hallani, hogy volt vmi.

Beszti
Hannának Boldog 1. Szülinapot Kívánok! Hihetetlen milyen gyorsan eltelt egy év....

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Beszti,
Boldog szülinapot Hannának!

Gumicukor,
Gratulálok a kinevezésedhez! Kép Nálunk szerencsére alapból ez a "természetre és egészségre nevelés" az alaphang, úgyhogy mosnak fogat, és már régen szokás, hogy minden nap másik szülő visz valami gyümit meg zöldséget. A csoportpénz 300/hónap, de ezen felül a színes papírt, ollót, ragasztót, krétát vinni kell.

Nyuszi,
Szegény Emi! Solymi ugyanezt csinálta. Sajnos csak a drasztikus megoldás segít: odaviszed, megmagyarázod neki, hogy ebédre érte jössz, és aztán nagyon határozottan, kőszívűen belökdösöd a terembe. Amíg vele vagy, addig csak rád fog tapadni, de ha látja, hogy számíthat rád, és tényleg érte mész, amikor megígérted, akkor nagyobb lesz a biztonságérzete. Az "elosonásos" módszer nem jó, mert annál inkább fél, hogy egyszercsak eltűnsz.

Solymi már profi óvodás, viszont a kukija visszaszűkült sajnos Kép((((

Zita
parazita

Sziasztok,

Parazita,
Hat en mar akkor gondoltam erre amikor meg csak a pocakomban volt,eltettem csomo mindent a melybe.Aztan hogy a szopi nem ugy alalkult eldontottem hogy az etkezesere nagyon oda figyelek majd.Mert hat ugye:az vagy amit megeszel!Mi is tartjuk magunkat ehhez,es bar a bolcsiben mar nem tudok hatni,de otthon meg igenKépNekem rosszak a fogaim,meg karbantartva is,ezert fontos hogy ne egyen cukrot,csokit.Itt is szokas a gyumit bevinni,de nekem ez termeszetes volt,keres nelkul.

Mano
Nalunk csak telen folyik az orruk,tavasz ota meg szerencsere nem volt ilyenKépKépLegalabbis AlexnelKépDrukk az atmenethez meg a gyors felujitashozKép

Gumicukor
En sem csodalkoztamKépDe ez jo ha valaki segitokeszKépNem is sok a a csopi penz,nalunk havonta 500,es meg ezen felul a rajz eszkozok.
Aza baj hogy Te hiaba viszel jo tisztasagi cuccokat ha mas meg a TESCO-t veszi es az is sorra kerul.A multkor kertem zsepit eljovetelkor,es olyan volt hasznalatban hogy felbe volt vagva gyarilag.gondolom az a 100ft-os lehetKép
Budos labu maciKépNalunk volt budos kutya,de mar megerti hogy neha mosni kellKépKép

Halacska
A mez a legjobb gyogyszerKépMegegyszer koszonetKépKép

Judy
Nagyon orulok hogy mindne rendbenKépFogyni??Tok csini voltal,meg is beszeltuk HalacskavalKépKép

Forti
De jo, hogy Levi nem betegKépNalunk is van minden nap emseles hogy eppen kivel jatszott,ki sirt,ki volt irigyKépKi beteg,ki nem evettKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Mano
lehet hogy az új lakásba én is tetetek ilyen relét bár petike tudja hogy nem nyulhat a konektorokhoz de imike még nem és imike hajlamos rosszcsontságra csábitani a bátyát az meg utánoza esetleg .

Gumicukor
nálunk szolás nélkül is van mindanap gyüminap ahogy látam a gyümitáblán már azt is tudom hogy mi mikor következünk a gyümivivisel Kép

Halacska
mi is zewat használunk mert finom puha Kép

Lányok
tegnap voltunk a betesdában és a dokibácsink nagyon aranyos söt még a dokinénik is meg a növérek is Kép megvan mikor szedik ki petike manduláit okt17 elöte 3 nappal találkozunk még a dokibácsival és megnézi egy aneszteziolugus is petikét és lesz vérvétel is .Viszont imikének nem tudni mikor veszik ki az orrmanduláit mert még mindig arcüreg gyuladása van tegnap nézték meg röntgenel +kitisztitoták a fülét is hát iminek egyátalán nem tetszet igy imike még nem mehet bölcsibe min 2hétig Kép orszivás ,orrcsep és gyogyszerek Kép .

Pusz Csics
csics

Kataa
nem mindeki engedheti meg a jobb cucokat van aki százforintosat van aki zewát visz kinek mit bir el a pénztárcája én még itthonra is változatosan veszek zsepit van hogy zewát van hogy a tesco 3 rétegüét ami van olyan jo mint a zewa és legutobb párom kérésére százforintosat mert az olcsobb és mos kevés a pénzünk .

Csics
csics

Csics,
Én is Nárcisz zsepit vettem az oviba. Nálunk is van a csoportban, aki még ezt sem engedheti meg magának...
A Bethesdában tényleg rendesek, mi is oda járunk. Melyik dokinál voltatok?

Zita
parazita

Csics
Persze en sem Zewat vittem hanem magyar termeket,de az 3 retegu es normal nagysagu,de ez ami volt 1 retegu es fele akkora,tehat semmit nem er egy emberes orrfujassal.A ketto kozott kb 40ft lehet a kulonbseg.
Nalunk si van minden nap gyumi az ebed utan amit a bolcsi ad,de jobb ha tobbet esznekKép
A mutethez drukk,Imikenek meg jobbulastKép
Egyebkent ahogy lattam a szuloket, egy anyuka van aki egyedul neveli a kisfiat (kap tolunk ruhakat rendszeresen )es keves a penzuk,de O dolgozik is.a 11 gyerek kozul kb 4-nek dolgozik az anyuka,de ahogy latom nem azert mert teso van otthon ,csak gondolom igy a kenyelmesebb.Kép

Parazita
Es most mi lesz ,mit mond a doki hogy a felrantas nem eredmenyes?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Én tettem Dani zsákjába külön zsepit és a lelkére kötöttem, hogy ha kell neki, akkor vegyen onnan, ha éppen nincs kéznél az óvónéni. A Buzz figurás zsebben van, mimdig mondja is.
gyümit ők is kapnak alapban, csak az kevés, ebéd után 1 vmi. ezért viszünk mi is, ez is régóta szokás már a nagyobb csoportokban.

nálunk így elsőre viszonylag jólszituált szülőket láttam, aztán nem tudom, hogy tényleg így van-e. de senki nem ágállt a pénz ellen. meg az egész oviban a 4 csoportban csak 1 kínai kisfiút láttam (nagyon kis cuki) és más etnikumot nem. talán a XVI. kerben kevesebb van belőlük. a névsorból, akik még jönnek a daniék csoportjába lesz 2 tesó is, talán ikrek lehetnek, mert egyforma a nevük, 2 kiscsaj. lesz olyan is, aki csak januárban kezdi a beszoktatást. az sem lehet semmi, már összeszokott gyerekek közé menni. tesóm is anno februárban kezdte az ovit és nagyn nehezen ment neki, ráadásul egyedül volt szegénykém.

Panda
Most jöttem a postáról, holnap vagy legkésőbb holnaputánra megérkezik.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali

Harmadik nap.

Ma erdekes modon bent jobb volt. Gyurmaztunk, allatfiguraztunk. Persze csak vegig mellettem. De mar beszelgetett mas gyerekekkel neha, foleg a Julcsival. Az a kislany januarban volt 3 eves, ki is log a tarsai kozul, akkora.Meg jovalk ertelmesebb is. De kesobb nem volt hajlando a gyerekekkel leulni a szonyegre sem, amikor csoportjatek volt.Kép Guritottak a labdat es akihez gurult, meg kellett mondani a nevet. Neki a koron kivulre guritottak, mert tavolrol neztuk a jatekot, de igy sem volt hajlando megmondani a nevet.Kép Aztan a jelet kellett megmondani, na azt mar megmondta. Aztan kimentunk az udvarra. Meg jatszott a Julcsival egy kicsit, de felora utan maszott az olembe, hogy menjunk haza. Szerintem felt, hogy megint lelepek. Pedig mondtam neki, hogy csak akkor megyek, ha szolok, nem tunok el. Kép Megint el is faradt, mert hazafele felutrol olben cipeltette magat. De most meg nem hajlando aludni.,Kép
Nem tudom meddig fogjak meg toleralni, hogy ott vagyok. Az viszont nem az en stilusom, hogy akarata ellenere ott hagyjam, vagy eroszakkal lerakjam a belem kapaszkaodo gyereket. O nem csak ugy sirdogalna, hanem visitva kapaszkodna belem. Nem tudom mi legyen, ezt a hetet meg ott leszek, de jovo heten tenyleg be kellene kemenyiteni. Csak attol felek azt fogja mondani, akkor inkabb nem akar oviba jarni, pedig jot tenne neki. Nem tudom miert fel ennyire a korabeli gyerekektol...
Jol megfajdult a fejem.Kép

Beszti

Boldog szulinapot HAnnanak!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Nálunk továbbra is jól alakul az ovi, kicsit ugyan reggel kapaszkodik belém Nátán, de akkor nem tiltakozik, amikor Márti néni kiveszi a kezemből és elköszönök.
Õ kérdezi, hgy jövünk-e holnap oviba, és ha megkérdezem, hogy szeretne-e, akkor azt mondja, hogy igen!KépKép (Bár ma valamiért ragaszkodott hozzá, hogy elhozzuk a benti szandálját, azt hittem azért, mert holnap nem akar menni, de azt mondta, hogy akar, úgyhogy a szandálkérdést nem értem.)

Óvoda: én tegnap hosszabban beszélgettem az óvónővel, hogy náluk csoportszinten mi a helyzet, kell-e valakinek segíteni. Azt mondta, hogy talán ebben az évben nem nagyon van oylan gyerek, akinél nagyobb gond lenne.
Én egyébként igyekszem jobb minőségű dolgokat venni, de azt is el kell fogadni, hogy vannak, akinek nehezebben meg, és esetleg gondot okoz megvenni még a kevésbé minőségit is...

Nyuszi!

Szerintem Nátánnál az is segít, hogy konkrétan tudja ő is időponthoz kötni, hogy mikor megyek érte. Reggel szoktam neki mondani, hogy ebéd után biztosan jövök érte. Ugyan ez neki hosszú idő, de legalább tudja, hogy ebéd után anya megy érte.
És még kiben bízhatna rahtad kívül, szerintem teljesen érthető, hogy rajtad lóg. Nálunk sem lenne ilyen egyszerű a helyzet, ha nem Beni óvónénije lenne az övé, akit tavaly elég sokat látott. Talán emiatt az óvónéni felé kéne vele nyitni, hogy ismerkedjen vele, te is beszélgess a jelentlétében az óvónénivel, hogy lássa, hogy te bizalommal vagy felé és ő is biztonságban lesz.
A gyerektársaság nem tudom, mennyire meghatározó, hogy amiatt hajlandó-e egy gyerek ottmaradni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szasztok Mamcik!

Én még nem tudom, hogy mi a gyümi menetrend nálunk. Otthon kap gyümit, az a tuti.Kép
Zsepit azért írtam mert nekünk tényleg az vált be. Férjem allergiás és végigpróbáltuk az összeset. Nem sznobság vagy ilyesmi. Egyébként elmondták, hogy azért felezik az oviban a zsepiket mert a gyerkőc 1X fújja bele az orrát és nem tudják hová tenni, megy a kukába. Így spórolnak vele, ami sztem nem baj. Bár bevallom, hogy nem fújta még Anna fél zsepibe az orrát így nemtom, hogy mennyi cucc fér bele.

Ovi nálunk. Minden ok. Örülök, hogy Pancsinak ennyire jól megy. Örömmel kel és megy az oviba. Kicsit megrökönyödtem attól, hogy tegnap amikor ment érte a férjem 16.00-kor nem volt ott az ovinénink. Kiderült, hogy a délelőttös már elment, aki du. lett volna most 2 hét szabin van. Egyébként nála szokott be Panna. Idegen ovinénik adták át a gyereket. Nem tudom, hogy nem kellett volna szólniuk, hogy ez van? Vagy ez teljesen normális? Annak viszont nagyon örülök, hogy Panna ezek szerint nem az ovinéit szokta meg hanem az ovit és idegenek felügyelete sem viselte meg.Kép
Már barátkozósnője is van, aki ragaszkodik hozzá, hogy egymás mellett aludjanak.

Sztorikkal még mindig nem boldogít minket de otthoni játék közben csak-csak sikerül kideríteni a napi eseményeket.Kép

Zita
KukiKép és most hogyan tovább?

Csics
Jó ha szimpi dokibácsi és a személyzet! Legalább megbízol bennük! Remélem a kivétellel megoldódnak a betegeskedések!

Judy
Nekem az a terület igencsak kínai.Kép Jó fejed van! Én meg lusta disznó vagyok...

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

zsepit nálunk is ketté vágják, a 100 Ft-os boltit i sés a zewát is. Én igyekszem jobbat venni, ami miatt már mondták is nekem más anyukák hogy hülye vagyok, nem az én gyerekem orrát törlik bele. Mondjuka zsepi még nem is annyiar gáz, popsitörlőből viszont tudtak egyesek olyan rosszat hozni, amilyet mi sosem használtunk.

Nyuszi!

Sajna nekem is volt hogy úgy tépték ki az üvöltő gyereket a kezemből, mert épp olyan napja volt, nem is beszoktatáskor hanem jóval utána. Mert épp nem akart menni. Rossz érzés, de akkor is abbahagyta a sírást gyorsan. Odáig kell eljutni hogy napközben már ne sírjon, és ez eakakor lesz ha TUDJA hogy érte mész, ehhez kell kink több, kinek kevesebb idő. Amíg ott vagy vele sajnos nem fog elkezdeni kötődni az ovónőkhöz, szerintem sokkal célravezetőbb ha ott hagyod rövidebb időre, de mondod neki hogy mikro jössz vissza, de mindne nap ott kéne hagyni.És ha a rövid idő már jól megy, akkor kéne hosszabbítani. Már ha ebben partnerek az oviban. De valahog yúgy kéne hogy mindne nap ugyanabban az időben menj el mondjuk fél órára, és valamihez kötni kéne neki hog ymikro jössz vissza, pl reggel rögtön otthagyod, de tízórai után ott vagy érte. Utána ha már megy lehetne ebédig otthagyni és így tovább. Én úgy láttam ez a a módszer amia legtöbb gyereknél működik. Én bölcsi előtt kb 1 hónapig jártam be Emmával az udvarra, mert megengedték, hogy hagy szokja, és ugyanolyan nehéz volt mégis az elszakadás, úgyanúg yvégig ment a folyamatokonKép

manó

KépKép
manó

És még annyi, hogy a következetesség a legfontosabb, tehát ha egyik nap otthagyod , de másnap nemmert sír, akkor megtanulja hogy sírni kell és anya marad. Viszont ha megígéred neki hogy ekkora vagy akkorra odaérsz akkor tényleg úgy történjen. Én 3 hetet szobroztam a bölcsi folyosólyán a fotelbenKép

Manó

KépKép
manó

Hello,
Nálunk is megvolt az újabb ovis nap. Hát az eddigiek sem voltak túl fényesek, de a mai nap katasztrofális voltKép. De komolyan. Reggel már mondogatta itthon Lili, hogy nem akar oviba menni, aztán ott már elkezdett sírni, végül mire átvette a benti cipőjét (kb.2 perc), úgy behergelte magát, hogy telehányta az egész folyosótKép. Na akkor átöltöztettem, erre megint rázendített, és megint mindent telehánytKép. Szegény többi kisgyerek csak nézett, hogy mi a baja Lilinek. A fiatalabb ovónéni nagyon kedves, ő bevitte Lilit, én meg hazajöttem újabb váltás tiszta ruháért. Aztán vissza, ekkor már mondták, hogy ül az asztalnál és játszik. Aztán hazajöttem, de totál kivoltam. Délben mentem érte, erre látom, hogy a szájából lóg ki egy zsepi. Megyek oda, hát látom, hogy belülről fel van szakadva a szája (na nem nagyon, inkább a duzzanat nagy), kérdem az óvónénit, hogy mi történt, hát mondja, hogy amikor mentek ki az udvarra, megbotlott a szőnyeg szélében és teljes erőből eltanyáltKép. Aztán! Amikor kint játszottak az udvaron, akkor meg valami fűcsomóban is elesett 1x. Jó kis nap, szegénykém. Aztán amikor jöttük haza tök véletlenül a babakocsiba is beütötte a száját. Persze alig bírtam beleimádkozni pár falat kajcsit, mert tökre fáj a szája. Nem is tudom mit főzzek hirtelen vacsira, amit nem nagyon kell rágni, talán valami krémlevest is összeütök.
Ma derült ki, hogy tegnap volt szülői, mivel nem tudtam róla így lemaradtunk rólaKép. Nagyon sajnálom, mert vártam. Azért az óvónéni elmondott pár dolgot. Nálunk fél évre 2000.- lesz a csoportpénz, ebből vesznek ceruzát, gyurmát, meg minden ilyesmit. De ezen felül elfogadnak mindent. Lesz táblázat, hogy melyik nap ki vigyen be gyümit vagy zöldséget. Itt az a szokás, hogy mielőtt kimennek az udvarra délelőtt, tízórai gyanánt kapnak egy kis gyümit vagy nyers zöldséget, esetleg néha egy kis kekszet. Ma is volt néptánc (csuda jó zene volt reggel amikor mentünkKép, épp akkor tartották, de Lili lemaradt róla a fenti dolgok miattKép), ez minden héten lesz 1x, 800.-ft/hó. Mennek majd októberben vadasparkba, busszal, csak az a baj, hogy nem tudom, hogy menjünk, mert Balát nem vihetem, itthon meg a szopik miatt nem tudom hagyni, apa meg kizárt dolog, hogy egy egész napot ki tudjon venni, mert nagyon sokat kell most az új pozíciójában dolgoznia. Hát röviden ennyi, az orra még picit folyik a gyerekeknek, nekem meg továbbra is a torkom fáj nagyon, habár a lándzsás útifű szirup sokat javít rajta.
Egyébként tegnap este beszélgettünk a párommal, és neki az a véleménye, hogy semmiképp ne vegyem ki Lilit az oviból, bármennyire is hisztizik. Szerinte igenis szüksége van már rá, legyen ott és járjon, majd rájön, hogy jó ott. Hát nem tudom, én kicsit bizonytalan vagyok, mert nagyon rossz átélni ezeket a reggeleket. Nem szeretném ezt hetekig-hónapokig csinálni. De rafinált kis dög ám LiliKép, mert tegnap apa megkérdezte, hogy jól fog-e viselkedni az oviban, erre azt mondta, hogy nem, ő úgyis csak hisztizni fog és elvonult nagy komolyan!

Beszti,
Boldog szülinapot Hannának!

Kataa,
Ügyik vagytok, szupi lehetett ez a bécsi kirándulásKép!
Mi is csak zewa-t használunk.

Manó,
Hát igen én is rájöttem, hogy vinni kell, ahogy kicsit jobban van.

Gumicukor,
Gratula az elnökséghezKép! Annyira sajnálom, hogy én lemaradtam róla, pedig én is tök szívesen elvállaltam volna ilyesmit.
A Gulliver kártyát gondolom megfelelő tevékenységi körre lehet kiváltani, de ha nektek kell, én szívesen megadom a mi számunkat, amivel tudtok vásárolni.

Nyuszi,
Kitartást a beszoktatáshoz! Mivel a mai napon tisztán látszott, hogy csak hisztizik Lili, én úgy döntöttem, hogy bekeményítek. Nem húzom reggel az időt, mert annál tovább bömbizik. Ha reggel már megnyugszik, később nem szokott sírni, a fiatalabb óvónéni pedig különösen figyel rá, amikor megyek, mindig játszik szépen valahol, nem hiszem, hogy olyan rosszul érezné magát. Sőt, szerintem nagyon kedves kis hely ez az ovi, mindenki rendes, aranyos, felszereltségben sem olyan vészes, van minden, újfajta fa játékok is az udvaron, szóval most adok neki egy kis időt, hogy minderre rájöjjön, addig pedig a hisztijeire igyekszem nem reagálni. Valahogy úgy ahogy Zita írtaKép.
Egyébként múltkor Lili is visítva kapaszkodott belém, pont ahogy írtad, aztán amikor kijöttem, 10 perc múlva már abbahagyta. Sok múlik az óvónénin, hogy mennyire tudja kizökkenteni és elterelni a figyelmét.

Na megyek vasalni, este pedig fogorvoshoz, brrrr
Puszi, Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Gumicukor
Mi is teszunk a zsebebe zsepit,de soxor a gondozono torli az orrukat.Van mindig kirakva zsepi onnan vesznek es egy hasznalat utan kuka.De nem ok vagjak felbe a zsepiket,mert en rakerdeztem.Azt mondta ez egy ilyen csomag....
Iker kislanyok nalunk is vannakKépEs a penzt is mindenki befizeti.
Egyedul nevelo anyukarol ugy derult ki hogy nehez helyzetben van,hogy egy reggel kerdezte hogy nem lanyos-e a polo ami a kisfiun van,mert eppen ezt kaptak.Ugy sajnaltam ,hogy masnap vittem neki csomo ruhat,meg gyumit is szoktam adni.

Nyuszi
KitartasKépHidd el alakulni fog ez.Szerintem pont hogy a gyerektarsasag es a jatekok miatt marad majd ott konnyebben,nem azert mert az ovoneni kedves.
Tudom hogy gyerek fuggo,de rajtam sosem logott Alex,talan mert sokat jartunk jatszohazba,emberek koze.En es a ferjem sem volt ez a talpraesettt gyerekKépEs az sem igaz hogy azert mert masra biztam,mert en aztan nem tudtam sosem senkire.Nagyon erdeklodo volt mindig is.Akkor lett anyasabb amikor sokat volt apa kulfoldon,de azert ez ertheto,viszont akkor mar reg beszokott a bolcsibe igy ott sem sirtKép

Halacska
Es mindig a ferjed tud majd erte menni??Vagy neked is kell ha O mar dolgozik hetkozben?

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Mano

Teljesen igazad van, csak Emike nem biztos hogy gyorsan abbahagyja a sirast, tegnap is mondta az ovoneni,akinek az oleben orditott, hogy nem hagyja magat megvigasztalni. Ugy fel tudja hergelni magat, hogy csuda.Kép
Az otthagyast ma is akartam, de mint aki megerezte, tapadt ram. De holnap kemenyebb leszek.Kép

Beszti

Igen, szerintem is az ovonenivel kene megtalalni valahogy a baratsagot eloszor. Csak ok valahogy a gyorsabb, drasztikusabb modszer hivei, sajnos.Kép Megertem en oket is, hogy nem tudnak egyesevel jatszani a gyerekekkel, pedig megjegyzem az en lanyommal igy lehetne kontaktust kiepiteni, mert ott van nekik a masik 15 akikre figyelni kell. Es hetfon jon a kovetkezo 5, meg tobben lesznek. A dadus probalkozik a legtobbet a szemelyes kapcsolattal, dehat neki sok mas dolga is van.Az ovonenik csak ugy hivjak Emit jatszani, hogy meg vagy 5 gyerek tarsasagaban, Emi meg ugy nem megy. Lehet megprobalom holnap korabban odavinni Emit, eddig mindig utolsok voltunk ugy 9 korul, hogy meg kevesen legyenek es akkor tobb jut neki az ovonenibol es nem velem akar majd jatszani.Kép Ma tok jot gyurmaztunk, oda is csoportosult vagy 5 kislany es Emi beszelgetett a Julcsi nevuvel. Ez is jellemzo ra, a nala idosebb gyerekekkel sokkal konnyebben megtalalja a hangot.Kép De lehet az is zavarja, hogy sok kisgyereknek alig lehet erteni a beszedet, nem irigylem az ovoneniket, ennyifele szajacskat megszokni.KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Mano
Nalunk neha a pelenkakat csereltek el,parszor nem szoltam,aztan megkertem hgoy figyeljenek kicsit oda,nem azert veszek dragat hogy aztan a nejlonost adjak ra.De maximalisan ertettek,szerencsere popsotorloben nem volt rossz minoseg,altalaban a dm-t vitte mindenki.Egyetertek veled,nekem is volt reggel ugy hogy sirva adtam at,de a gondozo neninek mar nem sirtKépOtt kell esznel lenni,villamgyors oltozes,koszones es atadas.Es a fokozatossag is lenyeg hogy minig tobbet maradjon ott nelkulunk.Es tudatosodjon bennuk hogy ertuk megyunk barmennyi ido utan is.En a fel nap utan is fokozatosan szoktattam az egesz naphoz,mindig fel oraval volt tobbet ott.

Ilke
Hat ez tenyleg rosszul hangzik,szegeny Ti.Remeljuk ennel mar csak jobb johet,orulok hogy Te legalabb mar magabiztos vagy.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi,
Solymiéknál is van egy kisfiú, aki még mindig sír. És Solymi is üvöltve kapaszkodott belém, úgy kellett lefejteni... Ez tartott kb. 3 napig, aztán utána mondta, hogy "nem fogok sírni", és ennyi. Ha Emi érzi rajtad a bizonytalanságot, tényleg az a legrosszabb. Persze könnyű messziről osztani az észt, tudom én azt...

Kataa,
Tegnap voltunk csongival 5 hós oltáson, és vittem Solymit is, mivel nem volt hová tennem, közben apa ebédszünetben kiszökött hozzánk, így sikerült megmutatni a kukit a doktorbácsinak. Azt mondta, hogy most egy darabig kenjük körömvirág kenőccsel, hátha feltágul egy kicsit. ha nem, akkor újabb húzás. Sajnos ez gyakori dolog, hogy visszatapad, több helyről is hllotam ilyesmit.

Zita
parazita

Ilke

Rossz, hogy így reagál Lili de tényleg nagyon rafkósak tudnak lenni.
Sztem jól döntöttél és drukkolok, hogy átbillenjetek a másik oldalra!! Főleg, hogy ennyire kedves hely az ovitok!

Nyuszika
Nektek is megy a drukk. Nekünk tényleg szerencsénk volt, hogy csak 1 gyerek szokik be a csopiba egyszerre. Az ovinénik maximálisan segítettek. Nálunk is bejött amit itt írtak, hogy megmonduk mikor megyünk érte és pontban ott voltunk. Tudom, ill. érzem, hogy nehéz de meg tudjátok csinálni!Kép
Kataa
Egy darabig apa megy. Én nem hiszem, hiszen itt vagyok bent 18ig. Pont ma írattak velünk alá papert, hogy meddig kérjük az ovit. Önkormányzat felméri...

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kataa

En Besztivel ertek egyet, szerintem ovovneni fuggo inkabb a dolog, mert az egyuttjatszast majd az oviban fogjak megtanulni. Meg inkabb "anyapotlek" kell neki, vagyis egy felnott, akiben anyahoz hasonloan megbizhat. Az persze csak segit, ha egy kis baratja is hamar lesz. Probalom mindket vonalat gyurni, de mostantol inkabb az ovonenire fogok koncentralni.Holnap reggel megprobalom megdumalni az egyik fejet, hogy tapadjon ra a lanyomra, mert kicsit tobb segitseg kene, hogy leszalljon rolam, jovo hettol meg ott fogom reggeltol hagyni. Meg azt nem tudom melyik ovoneni legyen, mert az idosebb kicsit szigorubb (ezt a Julcsi mondta!!!!Kép), o a vaganyabb gyerekeket szereti, a fiatalabb turelmesebb, meg babusgatosabb.Kép

Zita

Es mi volt a szoveged Solyminak, hogy oviba mesz es kesz?Kép Merthogy Te sem dolgozol ugye. Nekem meg meg raadasul itt van anyu is, ha en azt mondom dolgom van, akkor erre Emi: akkor mamaval leszek.KépNalunk az ovi a gyerekek dolgozoja szoveg nem mukodik.Kép
Drukkolok,hogy rendbe jojjon Solymi kukija, mar en is kezdek aggodni Dannyert, meg is fogom nezetni legkozelebb a vedonovel ha erre jar.

Ilke

Szegeny Lili! Szurkolok, hogy hamar raerezzen az ovi jo oldalara.KépBar nalunk is ez hianyzik. Sajna mindenkinel jobban szeret velem jatszani.(Nem is sajna...Kép)Amugy ma mar az egyik kislany ugy ult az olembe jatek kozben, mintha en lennek a 3. ovoneni.Kép
Eminel azert ilyen hanyas meg nem volt hiszti miatt, de o pl. kepes orakig huppogni, felhuzza magat, ugy hogy kapkodja a levegot es azt kiabalja:"Hogy hagyjam abba a sirast?"Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Parazita
Remelejuk a krem segit,ha nem akkor kicsit rosszabb,de hat mar egyszer ateltetek,tudod mire szamits.Csongi jol viselte az oltast?
Tenyleg ha anyud talalkozik Marikaval,mondja meg hogy pusziljukKép

Nyuszi
Ezert is rtam hogy gyerek fuggo.Alex is ragaszkodik a Marti nenihez,de a tobbi 3 gondozonovel is nagyon jol elvanKépAmi azert nem baj mert van olyan aki csak 1-hez ragaszkodik es a tobbivel hisztis,meg nem fogad szot nekik.
En nem is szeretnem ha tulzottan kotodne hozza,kotodjon hozzank de jo legyen vele a kapcsolata es bizzon meg benne ,ennzi boven eleg.
Szerintem Emivel a babusgatosabbnal probalkozz,meg hat kerdes mennyi idejuk van,mert ennyi gyereknel mar az lesz a valasz:Anyuka,mi megtesszuk ami tolunk telik,de sok a gyerek...
Drukk mindenesetre hogy a jovo heten mar optimistak legyetek Ilekvel egyuttKépKép

En ma extra gyors vagyok,vacsi,suti kesz,ki van vasalvaKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Az előbb majdnem pofára estem Csongistul, mert Solymi a szőnyeg alá dugdosta a kisautóit, és réléptem... Kép

Nyuszi,
Szerencsére az nem merült fel, hogy ha én otthon vagyok, akkor miért kell neki bemenni. Én már tavasz óta folyamatosan mondogatom neki, hogy ősszel, amikor három éves nagyfiú lesz, megy majd az oviba, mert ez a világ rendje, ez lesz az ő dolgozója. És mondtam neki, hogy Apával se megyek e a dogozójába, meg velem se jött az anyukám a dolgozómba. Meg előre olvastam neki a Vackoros meg Janikovszky óvodás sztorikat. Szóval igyekeztem belebeszélni, hogy ennek így kell lennie, és kész.
Õ is csak velem volt hajlandó mindig játszani, csak nagyon ritkán ragadta el a hév annyira, hogy elfeledkezzen rólam.
De ami az egyik gyereknél bejön, az a másiknál nem biztos... Emi szegény nagyon finom kis lélek lehet, talán őt tényleg jobban megviseli ez a dolog. De ne add fel, a végén minden jóra fordul!
Danny még pelusos, nem? Addig nincs gond...

Zita
parazita

Sziasztok!

Nyuszika, Ilke! Nem tudok semmi okosat írni, talán annyit, hogy valóban következetesnek kell lenni és sugározni a gyerekek felé, hogy az ovi jó hely, ott is biztonságban lesznek. Drukkolok, hogy minél előbb beszokjanak a csajok.
Ilke! Nagyon durva, hogy Lili még hányt is. SzegénykeKép Meg szegény Te.

Ezek után már nem is merem írni, hogy Nóri változatlanul nagyon szeret oviba járni, nagyon-nagyon sokat tanul ott. Minden nap meglep egy dalocskával, mondókával, megmutatja, hogy hogyan tornáznak. Tud törökülésben is ülni, erre nagyon büszke.Kép Az óvónénik szerint Nóri "igazi ovis", szófogadó, lelkes, aktív, érdeklődő. Kép
Otthon pörög ezerrel és az öcsikével is teljesen máshogy viselkedik: gondoskodik róla, szeretgeti, énekel neki, táncol vele. Régen is csinálta ezeket a dolgokat, de most elleste az oviban a nagycsoportos gyerekektől az igazi gondoskodástKép

A náthánk még megvan, de már light-os formában.Kép Manó! Amikor Emma elkezd köhögni azonnal adod a szirupot? Hány napig? Nagyon köszi-köszi a náthás tanácsokat!!Kép

Judy! Örülök, hogy nem történt nagyobb baj. Szerintem is csini vagyKép

Szép estét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Rit

Kérlek írj! Sürgős tanács kellene!
Köszi,
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Nyuszi, Ilke
Gondolom már a könyökötökön jön ki a sok jótanács, de én is csak csatlakozni tudok Manóhoz és a többiekhez! Következetesnek kell lenni és sajnos kicsit keménynek! Nem tudom emlékeztek-e tavaly ilyenkorra, amikor Levi kezdte a bölcsit. Nálunk tök simán ment a 2 hét beszoktatás, és csak utána kezdődött a balhé, amikor rájött hogy ide minden nap kell jönni és anya sincs ott. Bizony az én nyakamból is le kellett szedni, nem is egyszer, azt hittem a szívem szakad meg. Õ is nagyon-nagyon tudott sírni, de napról napra kevesebb sírás volt és több játék.

Nyuszi
Ha ott vagy vele, valóban nem fog közeledni az óvónénihez és nem fog közel engedni magához senkit sem. Én is azt mondtam anno, hogy én nem fogom ott hagyni, nem fogom hagyni hogy sírjon, de annál rosszabb volt. Én jót akartam neki, de tudat alatt csak rosszat tettem neki, mert nem engedtem, hogy "elszakadjon" tőlem. Nálunk is sajnos eléggé elhúzódott ez a dolog, kb. 3-4 hét után tudtam nyugodtan eljönni, amikor már simán bement és tudta hogy jövök érte.

Amúgy nálunk is a dolgozós szöveg megy most, no nem azért mert sír, csak így tetszik neki. Valamelyik nap mondta hogy anya cseréljünk. Én megyek a városba, te játszol az oviban! Kép Mondtam oké, erre a gyerek: De anya, én nem tudok vezetni!!!!

Pussz mindenkinek: Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi, Ilke!
Tudom, milyen rossz így, mi is átéltük tavaly, mikor Ádám bölcsis lett. Ö is üvöltött, úgy kellett levakarni rólam. De nekem nem volt más választásom, mert mennem kellett dolgozni. Igaz, nekünk össz-vissz 5 ilyen napunk volt. Viszont tegnap ugyanez volt, alig tudtam bevinni a csoportba, és mikor Noémitöl jöttem lefelé, láttam, hogy még akkor is sír szegénykém. Nem tudom, mi volt, mert ma vigyorogva öltözött át, és úgy szaladt be a csoportba, hogy el sem köszönt tölem.

Gumicukor!
Akkor várom a szajrét Kép.

Zita!
Fütyi Kép. Azért az gáz lenne, ha újra fel kellene rántani. A körömvirág krém erre is jó? Nekem császármetszés után kellett vele kennem a heget, mert hámosít.

Beszti!
Jó szülinapi ünneplést Hannának Kép!

Úgy volt, hogy megyek egy 2 éves jelnyelvi tolmács képzésre, be is adtam a jelentkezési lapomat, amin nem volt semmi feltétel megszabva, csak annyi, hogy diploma kell hozzá. Erre ma tök véletlenül derült ki, hogy van felvételi magyarból (ez nem gond) és jelnyelvböl is Kép. Igaz, csak alap szinten kell tudni, de én egyáltalán nem tudok, most akartam megtanulni. Még nem jeleztek vissza, hogy egyáltalán elfogadták-e a jelentkezésemet és mikor lesz a felvételi. Most nagyon sürgösen el kell kezdenem jelnyelvet tanulni, hogy legalább valami halvány fogalmam legyen róla. Az egyik kolléganömnek van könyve, és van 2 nagyon jó hallássérült barátunk, akikkel tudnék gyakorolni. Állítólag alapszinten nagyon könnyen meg lehet tanulni. Remélem, lesz pár hetem a felvételiig, hogy gyakoroljak egy kicsit. Kicsit elkeseredtem, mert végre találtam valamit, ami érdekel, ha már egyszer kötelezö tanulnom, és lehet, hogy befuccsol az egész Kép.

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Ilke!

Na akkor most kb ízelítőt kaptál abból amit Emma ksi kora óta művel velünk, Õ pici kora óta hány a hisztitől, volt olyan hogy naponta összehányta a szobát, és még kb 2 hónapja is összehányta profit pl, mert annyira be tzdja magát hergelni. Ijesztő, de semmi bajuk nem lesz tőle, ezt tapasztalatból írhatomKép Most már egyre kevesebbszer fordul elő.

Nátha: na nálunk is eddig tartott a jó világ, tegnap estére Emma orra is elkezdett folyni. na persze a szokásos holmijaink fele sincs nálunk, pl a férjem fél 8-kor indult orrszívót keríteni, mertazt elfelejtettük magunkakl hozni a háztól. Panadol sem volt nálunk meg semmilyen lázcsillapító (nem lázas, de ki tudja kell e). És a homeopátiás gyógyszerből is csak 2 szemet találtamKép Szóval nem voltam a helyzet magaslatán. Mindegy, végülis szívtuk neki, amúgy más baja nincs, nappal alig látni, csak ahogy visszintesbe kerül bedugul az orra, éjjel is szívni kellett neki 1x sajnos.

Nyuszi!

Mint írtam Emma is nagyon fel tudja hergelni magát. Õ az első ottalváskor 1 órán át üvöltött, de torka szakadtából, a gondozónéni mondta hogy iylet még nem látott hogy egy gyerek ilyen hangerővel ennyi ideig tudjon ordítani. ha vígasztalni próbálta ütött vágott, nem hagyta. Én kint ültem a folyosón, gondolhatod. Bár az igazsághoz hozzátratozik hogy Emmánál annyi idős korában sajnos napi program volt otthon is az üvöltés, szóval ő mindíg ilyen heves természet volt, talán ezért nem volt olyna rossz nekem hallagtania hogy sír, mert otthon is mindíg talált okot. Szerencsére már egész nagylány, most már csak ritkán jön rá. Szóval ott ültem és hallgattam és csak reménykedtem hogy nem hányja össze az ágyát vagy a gondozónénit. És nem. Egy óra után elhallgatott és elaludt. Másnap fel voltak rá készülve hogy újra ez lesz, de nem, ment szépen aludni, azóta is ő az első aki elalszik. De ha akkor bementem volna vagy egy kicsit is érzi hogy volt értelme a hisztinek, akkor valószínű még sokáig ordított volna. De nem volt értelme, így is ott kellett aludnia, így másnap már nem is próbálkozott.
Persze nálunk is benen volt a dologban hogy én tudtam hogy dolgozni kell emnnem, így muszáj volt beszoknia. Lehet hogy így könnyebb, márminta szülőnek bekeményítenie.

Forti!

Emma is azt mondja hogy ő a bölcsiben dolgozikKép

Magdi!

Én ha hallom hogy picit is köhög, akkor rögtön adom. Adom kb 3 napig és akkor két eset van, vagy nem köhög jobban, akkor abbahagyom, de ez a ritka, talán 1x volt, a másik eset hogy 3 nap után már szépen hallani mekkora trutyit old fel neki a köptető, akkor addig aadom amíg hallom hogy jön a hurut, tehát hurutosan köhög. És mindíg fluimucil szirupot adok, mert abból csak egy kanálnyi kell, könnyű beadni. Igazából én azért szoktam rá erre, mert egyszer régen Emma krupp gyanús volt (aztán kiderült vaklárma) és akkor mondták hogy így kell. Ha megvárjuk amíg csúnyán köhög akkor már sokszor nagyobb a baj. Nekünk bevált, pl télen volt egy csúnya köhögős járvány, biztos emlékszel, még a híradóban is mutatták hogy a kórházak megteltek, na akkor volt olyan hogy a bölcsiebn 3-an voltak a csoportból, Emma is elkapta de cska nagyon lightos formában, akkor is így csináltam e szerint a módszer szerint és nem lett se hörghurutja, se tüdőgyulladása, minta többieknek. Végig csak köptetőt kapott, semmi egyéb gyóygszer nem kellett és párásítóval simán tudott éjjel is aludni. És végig járt bölcsibe. Aztán hogy mennyire alakti kérdés ez vagy mennyire a korai köptetőzésnek köszönhető azt persze nem tudom. A fluimucilban az a jó hogy folyamatosan is lehet szedni, azoknak is ezt írják akinek olyan betegsége van hogy mindíg szednie kell köptetőt.

Manó

KépKép
manó

Nyuszi!

Ez egyébként nálunk is gond, hogy anyukám időnként otthon van, és Emma is rögtön ksi szokta szúrni ezt és akkor van hogy reggel bepróbálkozik hátah nem kell menni. Főleg hogy olyankor anyukám szokta vinni 9-re, hogy nem kelljen korán kelnie, és volt már hogy megengedte hogy vele maradjon. Amikor a beszoktatás volt még én sem dolgoztam 1 hónpig. Én azt mondtam anyának dolga van. Most is ezt szoktuk mondani, hogy mamaának si dolga van és akkor egyedül lenenitthon Bori kutyával. Igaz nem is olyan rég mondta is Emma hogy menj csak Mama nyugodtan dolgozni, megleszek én Bori kutyávalKép De mást nem tudsz neki mondani, mi még arar szoktunk hivatkozni hogy ő már nagylány és neki is dolga vana bölcsiben. Ema még nagyons zerti ha valami feladata van, pl most mondtam neki hogy segítsen a gondozónéniknek az új beszokós gyerekeknél, vagy volt hogy vittünk valamit be és neki kellett oda adnia, és ilynekor egészen lelkesen megy. A lényeg az hogy ha eldöntöttétek hogy jár,akkor semmi kétséget ne hagyjatok afelől hogy ez így van rendjén és neki ez a dolga hogy ott legyen. Emma 1. negyedévesjellemzésében egyébként az írták hoyg távolságtartó kislány, szóval még 3 hónap után sem engedte magát babusgatnia gondozónénikenk , csak elfogadta őket, de nem szerette. Most már más a helyzet, puszit dob nekik minden alaklommal ha hozom el.

Manó

KépKép
manó

Ovi
Tenyleg nincs szabaly erre,ez is olyan mint a tobbi kardinalis kerdes: szobatisztasag,eves,alvas,szopi,beszed....Az akinek konnyen ment hiaba oszjta a jo otleteket,mert nem is tudja aterezni hogy masiknak a negyedeert is meg kell kuzdeni.
Szerintem fontos az onallosagra neveles,es ennek resze az ovi,hogy legyen feladata a gyerkocnek is.(ugyhogy Parazita jol megfogalmazta:ez a vilag rendje).

Magdi
Tavaly en ugyanigy voltam,mert ugye itt is volt tema tobbszor hogy egy 2 evesnek meg nem kell bolcsi,tarsasag.Nem is mertem irni hgoy bizony az en gyerekem orommel megy es van a bolcsiben.Sokat tanul,okosodik,es sosem sirKépKépA gondozonok szereik hogy segitokesz,szofogado,mosolygos mindigKép
Es meg nem volt 2,5 eves de mar egyutt jatszottak a nagyobbakkal.
Es nekem bar nem volt muszaj a bolcsi,megsem mutattam hogy en nem vagyok benne biztos hogy ez neki jo.1 -2 honap probat kell tenni,de az iskolaban is lehet hogy nem jon be neki elsore,onnan meg ugye nem lehet kivenni csak ugyKépEn emlekszem a kozepiskolaba hetekig ugy jartam az elejen hogy a siras kerulgetett,mert senkit nem ismertem,minden uj volt.Aztan meg mar azert sirtam hogy vege vanKép

Panda
Ez a jeltolmacs tanulas nagyon szep toledKép

Mano
Emmanak jobbulastKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska! Nagyon Jók a linkekKép Én éppen Buda Béla egyik könyvét olvasom, abban is nagyon sok okos dolog van. Megnyugtató, hogy Nóri azért szokott be olyan gyorsan, mert szociálisan kellően fejlett az ovihoz és nagy a biztosnságérzete.Kép
Igazság szerint nagyon sok helyen utánaolvastam ennek a dolognak, és mindenhol azt írják, hogy semmi köze a ragaszkodásnak a beszoktatáshoz. Az a gyerek is ugyanúgy ragaszkodik az anyukájához, aki esetleg könnyen beszokik.

Kataa! Ez jó, hogy Alex is ilyen könnyen vette/veszi az akadályokat.

Gumicukor! Szülői Munkaközösség ElnökeKép Kép Ki is lehetne más???Kép Kép Kép Én is tervezem, hogy aktívkodni fogok, mondjuk pénzes dolgokat nem szívesen vállalnék.

Panda! Jeltolmács tanulásKép Ez szép és érdekes dologKép

Csics! MandulaműtétKép Sajnálom.

Reggel elkiabáltam magam: Képzeljétek délelőtt hívtak az oviból, hogy Nóri fájlalja a fülét. Fülgyulladása van. Nagyon el vagyok keseredveKép Tényleg alig folyt már az orra, nem köhögött, nem volt se láza, se hőemelkedése. Most itthon van, semmi tünet nincs, a füle sem fáj már, rohangászik ezerrel. Mi lesz velünk jövő héten??? Kép Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Halihó,
Megvolt a mai ovis nap isKép. Reggel már itthon mondogatta Lili megint, hogy ott úgyis csak sírni fog. Hát én meg gondoltam egyet és mint aki meg sem hallotta, nem is foglalkoztam vele. Ott pedig amikor kezdte a mindent beleadok sírást, már vettük át a cipőt és gyorsan (másodpercek alatt) odaadtam az óvónéninek és huss kijöttem. Nem hiszitek el, 1 perc múlva már csönd voltKép. Az óvónéni azt mondta, hogy utána sem volt semmi gond, igaz hogy egyedül, de játszott több mindennel is. Szóval ennyit a reggeli sírásrólKép. Remélem most már jobb lesz.
Tegnap végre rárajzoltam a jelét a cipőire textilfestékkel. Ez most bejött, mert nagyon tetszik neki, reggel alig várta, hogy megmutassa az óvónéninek. Holnap viszünk majd be valamilyen gyümit is, ez múltkor is bejött. Mert ilyenkor aki hozza a gyümit, az kínálja meg a többieket a reggeli után. Jó kis feladat neki, és eltereli a figyelmét is reggel.

Nyuszi,
Nálunk majdnem hetente változik a miért kell oviba menni szövegKép. Persze nem miattunk, hanem Lili miatt, egyszerűen kitalál dolgokat. Most pl. az a mániája, hogy iskolás akar lenni, de hát mondtam, csak úgy lehet, hogyha előtte ovis is lesz. Ami igaz is a nagycsoportra, de hát ilyen mélységekig már nem mentünk beleKép, a lényeg, hogy tök jól elfogadta, hogy ez így van. Egyébként valótlant soha sem mondunk neki, de azért amivel lehet, igyekszünk neki megmagyarázni az ovit, ha már az nem jön be, hogy milyen jókat lehet ott játszani stbKép.

Forti,
Levi nagyon vagány, menne már dolgozniKép.
Hát igen, most már határozott leszekKép. De tegnap nekem is alapban rossz napom volt, aztán amikor hazajöttem az oviból, totál tanácstalan voltam. Aztán ahogy megnyugodtam, lassan kitaláltam, hogy hogy legyenKép.

Panda,
Drukk, hogy összejöjjön a tolmács képzés. De milyen dolog, hogy amit tanulni szeretnél, abból kell felvételi?

Manó,
Hát akkor Emma sem egy könnyű természetKép. Azért jó, hogy ügyesen tudjátok kezelni, én a hisztihez nem vagyok nagyon hozzászokva, mert nemrég kezdte el Lili. Előtte csak ritkán volt. A hányáshoz viszont már mi is hozzáedződtünk. Biztosan emlékszel Lili még másfél évesen is kihányta a darabos kaját. Addig mindent tökéletesen krémmé kellett turmixolnom, különben minden a földön landolt. Sajnos ő picinek is nagyon bukós volt, talán onnan maradt a hajlam, de nem volt egyszerű. Aztán érdekes módon 2 évesen már mindent evett, és azóta sincs gond. Viszont az gondolom egész életében elkíséri majd, hogy nagyon könnyen tud hányni.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

hali

Nyuszi
Mi ugyan már dolgozunk, mégis Daninak sem jön be az ovi a dolgozó szöveg... pedig én már 2 éve visszajöttem.
még anyósom is varr reggel ezerrel. de szerencsére már nem sír, csak szájgörbülés van. tegnap mindenki a maciját kereste (már mindenki tudja, hogy az a Büdös lábú maci Kép) végül meglett az udvaron. a lelkére kötöttem, hogy az udvarra ne vigye ki, mert azzal alszik otthon is.
Igen, Forti véleményét osztom én is, hogy amíg ott vagy addig úgyis téged fog előnyben részesíteni és nem fog másokkal vegyülni. nehéz ez mindkettőtőknek, de jobb, ha nem húzzák a szülők, a beszoktatást, mint a rétestésztát.

Ilke
Kicsit még várj, bizti van Liliben egz kis dac is, hogy nem akar menni, biztis 1-2 hónap múlva már javulni fog a helyzet.
Meglátod hamarosan beszokik majd. Nekem is rossz volt, hogy rögtön ő volt az első, aki sírt az oviban, nem is kicsit, de most már örülök ennek, hogy túl vagyunk rajta, minthogy most kezdje. és amikor a kocsiból meglátja az oviudvart, ahogy rákanyarodunk az útra, egyből m mondja nagy örömmel, hogy ott az ovi. mesélj te is sokat az oviról, amikor még te voltál az, hogy te is anya nélkül voltál ott és milyen jókat játszttál a kis barátaiddal.
Látom a következő hozzászólás már csupa Kép -ból áll. Ilyeneket Dani is mond reggel, hogy Anya ha elmész akkor sírni fogok, és eljátsza Blaha Lujzát. mondjuk annyira már ismerem, hogy ez ilyenkor csak duma nála, és nem komoly.

Panda
De jó, hogy ilyet tanulsz! mindig csodálom azokat, akik ezt tudják. És van rá szükség a környezetedben, vagy csak úgy jött?

Manó
Panadol nélkül is lehet lázta csillapítani, hűtőfürdővel. ami címeket írtam mailben, azt kipróbáltátok?
Náthához én is mindig adok köptetőt, mert általában 2-3. napon Dani is elkezd köhögni.

SzMK
Miért szerintetek szervezkedős vagyok? (Mikibulit nem számolom ide) egyszer voltam örsvezető (csupa fiúé) még általánosban, de pl. melóhelyen abszolute nem vagyok vezető típus.

pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Lányok,
Lilinek kicsit csúnyább lett a szája belülről, szerintetek mivel lehet neki ecsetelni, hogy ne fertőződjön el? Tegnap a fogorvos azt mondta, hogy elég a kamillás öblögetés, de szerintem kellene még más is.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Lányok,
Lilinek kicsit csúnyább lett a szája belülről, szerintetek mivel lehet neki ecsetelni, hogy ne fertőződjön el? Tegnap a fogorvos azt mondta, hogy elég a kamillás öblögetés, de szerintem kellene még más is.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
Phlogosol oldattal lehet oblogetni,mosogatni neki.
Latod alakul ezKép

Magdi
Jobbulast Norinak,voltatok dokinal?biztos hogy fullgyulladas?Melegitett sot ratenni nagyon jo gyogymod.
Igazad van,attol hogy konnyen szokik be meg ugyanugy ragaszkodik hozzank,csak epp jol szocializalodik,es magabiztos termeszet Kép

Gumicukor
Nalunk sem volt dolgozos szoveg,(mert ugye meg akkor nem is dolgoztam).Mindig azt mondtam neki hogy most jatszani megyunk,kicsit ott leszel es utana megyek erted.O pontosan tudta hogy en hazamegyek,mert mikor mar tudott beszelni es hazaertunk kerdezte:mit foztel?Vagy latta a mosott ruhakt es kerdezte:Anya mostal?

Nalunk otthon felfordulas van ezerrel:Szerelik a portara bekotott riasztonkat es Alex uj agya megerkezett,a ferjem most rakta ossze.Drukkoljatok hogy megszokja hamar.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Magdi
van vmi kövirózsa nevű (homeos?) cucc, amit nagyon ajánlanak fülfájásra.

Ilke
Aloes First-ötök nincs otthon? Azzal is befújhatod.

Gumicukor
Nem rossz értelemben irta senki sem, de te olyan pörgős, aktiv személyiség vagy ezért nekem egyértemű volt, hogy bevállalsz egy ilyen tisztséget.Kép

Kata
DrukkKép Alex alkalmazkodó, így talán tényleg nem lesz gond. Hívtam Ritát, köszi a számot!

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Ilke
Palástfűből készült teával is lehet öblögetni, keverheted körömvirággal is!

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?