Új privát üzeneted érkezett!

Gyöngyi Kép
gyönyörűek!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lilla,
Nekem nagyon jol jonne a Menteki Julia konyve!! Latom, hogy a tobbiek is lecsaptak ra Kép Kép
Szoval eleg lenne az is, hogy hol lehet megvenni.

Rita, Gyongyi,
Osszatok meg velunk a repuleses tapasztalataitokat! Bar az en kicsinyeim meg pocakban vannak, nekunk is majd sokat kell jonni-menni. Mar elore tartok a hercehurcatol.

Heszter
29+5

KépKép
heszter

LillaKép
Most látom, hogy Moncsi kérte előttem a könyvet. Persze legyen az övé, mert én már gyakorlatban sokmindent tudok, neki viszont még sokminden újdonság.KépKép

GyöngyiKép
Édesek! És milyen szuper pihenőszékük van!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Enikő,
végre netközelben vagyok! Úgyhogy itt is GRATULÁLOK Nektek a fiúkhoz!!!
Ha gondolod a babakocsit szívesen elvisszük hozzátok, de csak esténként, általában 5 után van autóm (persze, ha apa nem megy vhova akkor is dolgozni), de 1 napot biztosan össze tudunk hozni.
Mi napközben itthon vagyunk az ikrekkel, úgyhogy ti is jöhettek, ha úgy gondolod.

Üdv Mindenkinek: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Cat,
Koszi a valasz. A tieid mennyi idosek?
Kulon szobaban alszanak?

Szilvi,
Hat jo neked! A Panka 3.30-5 kozott valamikor felebred es altalaban 45-60 perc mire visszaalszik akar megetetem akar nem.
Bence pedig van hogy orankent felriad, es cumi simogatas utan visszaalszik. Az is megesik hogy csak egyszer ketszer kell hozza felkelni, de ez a ritkabb.

Annamari,
Botmixerre megeri beruhazni, kesobb is jo. Mi repaval kezdtuk, aztan alma, sutotok (bebietel) azt a kislanyom nem eszi azota sem, de a fiam imadja. Sokaig csak ez volt a menu. Ne torekedj valtozatossagra!!! Azt kaphatjak napokon keresztul amit szeretnek. Kesobb bejott a krumpli, barack, tok, paradicsom es a bebieteleket most probalgatom, hogy azt is szokjak. Dusitan krumplival es Sinlac-kal dusitok.
En ket napra fozok meg. De gyumit kapnak frissen turmixolva delben es du fozeleket amit elore megfozok.
Nagyon jol ettek az elejetol fogva.
Udv,
Virag
mvirag

sziasztok mamikKép

köszönöm a kicsik nevében is a gratulációkat.
pénteken jöttünk ki a kórházból. van segítség férj, anyu, anyós de így is hulla vagyok. főleg Dalmával nehéz, mert állandóan meg akarja szeretgetni a kicsiket.
de előbb utobb belerázadunk.
a szüléssel és mindennel részelet később.

puszi mindenkinek: Vikta
már a pocin kívül: 1hetesekKépKép és 15 hónapos
vikta

a web oldalon megtekintehetők a picikék.

http://www.gportal.hu/portal/koloscsalad/

Kép
vikta

Cat, nagyon köszönöm a könyvhöz való hozzá állásodat! Komolyan jól esik!

Vikta! Annyira gyönyörűek! Potyog a könnyem! Csodaszépek! Sok-sok egészséget és örömet hozzájuk!

M.
kmoncsi

Vikta! szívből gratulálok a picikhez! most néztem be és szeretnék kérdezni egy két dolgot. én most 16 hetes vagyok.láttam a képeket és szuperek.ha jól láttam neked nem repedt ki a hasad pedig óriási volt mivel kented? hány kilót híztál és a babák mennyivel születtek?emlékszel még rá mikor érezted először a magzatmozgást?én még nem érzek semmit pedig már úgy várom.és még annyit hogy mikor derült ki a picik neme?

előre is köszönöm és még egyszer gratulálok!
tunka

Sziasztok!

Pár napig mem jutottam netközelbe és tessék, alig győzök visszaolvasni.

Vikta!

Gyönyörű nagy babák, az enyémek kb. 2 hónaposan voltak ekkorák!!!

Lilla!

Én ugyan olvastam a könyvet, de szívesen megvenném. Nem tudod kideríteni attól, akitől kaptad, hogy hol lehet kapni?

Cat!

Mi ez a termékenységi lista? Én még egy kisfiút szeretnék, persze majd csak akkor, ha a csajoktól végre átaludhatom egy hétig az éjszakát... Kép Igaz, ez ügyben nálunk inkább apát kellene meggyőzni, szerinte már ezzel a két csajjal is túlteljesítettük a tervet. (Persze mindig lányos apa akart lenni, így könnyű. Hol marad nekem a kisfiú?!)

Virág!

Üdv köztünk. Én is nemrég érkeztem ugyanezzel a problémával. Szerintem olvass vissza az aug. közepe körüli archív részekbe, ott mindenki megírta nekem az ötleteit. Kipróbáltam a sírni hagyós módszert, persze kicsit átalakítva a saját ízlésem szerint, és nagyjából bejött. Petra alszik fél 8-tól fél 6-ig, néha 6-ig, Csenge fél 8-tól 5-ig, de sokszor már 4-kor felébred. Akkor gyors szopi, és alszik még egy órát, aztán 5 után ált. nem tudom visszaaltatni. Meg mostanában éjfél körül is felsír, lehet hogy a foga? De egy kis simire visszaalszik. Szóval még nem tökéletes (aludhatnának mondjuk 7-ig, akkor nem lennék olyan kába egész nap), de már jobb, mint mikor óránként kelnem kellett. Egyébként nálunk egy szobában alszik a két csaj és külön tőlünk, de nem nagyon sírják fel egymást.

Na, aennyire volt most időm, már ébred is Csenge. Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok! Kép

Orsi Kép nagyon köszi, és ha nem zavar még biztos jövök gyakorlati kérdésekkel.

T.fenyő Kép nagyon szépek a képek, dejó, hogy sikerült a nyaralás Kép

Gyöngyi Kép csodaszépek!!!! Kép BEBA HA. Start-ot esznek a srácok, 2*180 tápot és 2*180 anyatejet, + 100 körül éjjel tápot. Amikor hűvösebb volt a cumitermoszban forróvizet vittem, a többi forraltat meg csak úgy, így tudtam kicsit langyosabb vizet csinálni és nem kellett sehol melegítenem.

Virág Kép mi is véletlenül jöttünk rá, este 7-8 között ettek, de azzal csak 2 körül ig bírták, viszont ha maguktól ébredtek mire kész lett a kaja, teljesen kiment az álom a szemükből és még kuruttyoltak egy órát. Most 11 körül csinálok kaját és álmukban befalják, így alszanak reggelig.

Vikta Kép gyönyörűek!!! Kép Kép

Na, csinálják a lakást, eddig nem csináltak túl nagy kupit, persze ki kell várni a végét.

Tud valaki bababizományit? én ehhez a netes vásárláshoz olyan béna vagyk Kép látnomm kell a dolgokat Kép Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Moncsi

Mail ment! Írj, hogy hogyan tudjuk lebonyolítani az "üzletet"- persze ha még mindig érdekel! Az ára egyébként 3960 Ft.

A többieknek: Én egy pld-t megrendeltem a kiadótól faxon kb 3 hete. Cím: Melania Szaküzlet, 1088 Bródy S u. 23/a, tel/fax: 266-13-19; (06 20 962 3101). Ez nem nagyon érte meg, mert ráraktak 1300 Ft! postaköltséget a disznók!
Közben pedig anyu megvette nekem a Libriben normál áron. Asszem az Árkádban az Örs Vezér téren láttam belőle többet is, ott nézzétek meg! De lehet, hogy lehet rendelni a Libritől is interneten.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Moncsi

Mail ment! Írj, hogy hogyan tudjuk lebonyolítani az "üzletet"- persze ha még mindig érdekel! Az ára egyébként 3960 Ft.

A többieknek: Én egy pld-t megrendeltem a kiadótól faxon kb 3 hete. Cím: Melania Szaküzlet, 1088 Bródy S u. 23/a, tel/fax: 266-13-19; (06 20 962 3101). Ez nem nagyon érte meg, mert ráraktak 1300 Ft! postaköltséget a disznók!
Közben pedig anyu megvette nekem a Libriben normál áron. Asszem az Árkádban az Örs Vezér téren láttam belőle többet is, ott nézzétek meg! De lehet, hogy lehet rendelni a Libritől is interneten.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

ViktaKép
Tiszta szívből gartulálok! Annyira tüneményesek, gyönyörűek, hogy csak irigykedem.KépKép

MoncsiKép
Természetes dolog, nem kell hálálkodni. Mindenképpen átengedtem volna Neked. Majd megveszem a Libriben.

DitkeKép
Én máshol is fórumozom, olyan topikban, ahol a lányoknak nagyon nehezen nagy küzdések árán jött össze a gyermekáldás, mint nekem is. Ott rámragadt, hogy boszorkányos képességeim vannak, mert sokszor bejöttek a megérzéseim, pl. hogy kinek milyen nemű babája lesz stb. Na itt már többen szeretnék a következő babát, és reménykednek, hogy nem kell annyit várni rá, mint az elsőre. Ezért van a termékenységi lista, és küldöm nekik a sugarakat, hogy hamar össze is jöjjenek a babák.KépKép Nálunk korábban Apa nagyon nem akarta a kistesót (szerinte is túlteljesítettünk), én szerettem volna, de már meggondoltam én is magam. Sajnos minden ellene szól, hogy legyen kistesó, így nem is lesz. Pedig egy kislánynak nagyon örültem volna, de majd lesz kislány unokám.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,
Koszonom a kedves valaszokat.

Ditke,
Majd megnezem az archivumot.

Tunka,
Nekem is oriasi volt a hasam. Majd kuldok fotot ha rajovok hogy kell lebutitani. En AVON kremmel kentem ami direkt terhessegi csikra valo, de szerintem barmilyen hidratalas jot tesz 8napi ketszer boven kentem babatestapoloval.
mvirag

Sziasztok!

Már most teljesen tanácstalan vagyok az evésük miatt.
Úgy tudom ca. 150 ml-ert kell enniük kg-ként naponta. Hát ezt az én babáim meg se közelítik. Egész nap alszanak, úgy kell ébreszteni őket evéshez, s akkor is csak 30-40 ml-ert esznek az 50-60 helyett. Ha híznának nem is lenne gond, de még mindig fogynak. A szopizással úgy állunk, hogy bár van tejem, mindig elaludtak a cicin, végképp nem ettek. Így most lefejem, üvegből kapják, meg néha tápszert mellé.
Mit kell ilyenkor csinálni?
Úgy félek, hogy visszakerülnek a kórházba, ha nem esznek.

Köszi, ha van ötletetek, vagy tapasztalatotok.

Enikő
1 hetes babák és öt éves lányzó
olajfácska

Sziasztok,
Vegre talan el tudom kuldeni. Balrol Panka jobbrol Benedek.
Virag
Kép
mvirag

Es igy neztunk ki mikor szulettunk:-))sziasztok, ViragKép
mvirag

Bgy!
Azt mondták azért nem ülhetünk egy sorban mert nincs mindenhol 4 oxigén maszk.Mi nem vettünk nekik külön jegyet,ha ti vesztek akkor meg van oldva.3 és fél ora nem volt olyan gáz ölben tartva,föleg hogy Dorcsi néha megszökött.A babakocsit a gép ajtajában veszik el és ott is adják vissza álltalában.Nekem sikerült az 1 napja vásárolt cumitermoszt ott felejteni,vissza felé rá kérdeztem,mondták:igen láttuk,kidobtuk!Klasz!
más.Az normális hogy 13 honaposak és nekem még nem jött meg,igaz szopnak még 2szer?
Rita
törpefenyö

Lányok!

Akit érdekel, az IKREK KÖNYVÉT a konyvbroker.hu-n is meg lehet rendelni.Olcsóbb,mint a kiadónál: 3326Ft!!!Bár nem tudom,mennyiért postázzák, de Budapesten ingyenes a házhoz szállítás 3.000Ft felett.

Edit

Kép

Kép
edit73

T.fenyőKép
Normális. Van akinek csak akkor jön meg, ha abbahagyta teljesen a szopit. Pl. nekem is.

VirágKép
Tündéri édesek. És jó súlyban vannak.KépKép

EnikőKép
Nekem nem volt ilyen gondom, mert szopiztak rendesen. Szerintem ébreszd őket, és cirógasd, vagy tedd kemény dologra őket, azt nem szeretik, és felébrednek. Én a mérlegre vagy az asztalra tettem őket, arra felkeltek. 1 hetesen megnéztem, és nekem csak 40-50 gr-okat ettek, és híztak is tőle rendesen. Szerintem nem kell komolyan venni, hogy mennyit kellene enniük, mert minden baba más. Az enyémek sosem ették meg az előírt mennyiséget, mégis heti 400 gr-ot híztak eleinte. Nem egyik napról a másikra kell nézni, hogy mennyit híztak, hanem hetente.

Cat

Cat
Kép
cateye

Jaj és gyönyörűek a babák!Mindenkinek gratula!
Most sajnos mennem kell,mert heygekben a vasalatlan ruha!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Gyönyörűek a babáid, Vikta, gratulálok hozzájuk és mindenekelőtt jó egészséget! Csak remélni merem, hogy én is ilyen jól fogom bírni, mint Te. A pocakodon tényleg nem látszik, hogy tönkrement volna. Szép!

Virág
A Te babócáid is nagyon aranyosak! Hogy meg tudnak változni kis idő alatt is! Szeretnek bújócskázni is a textilpelusokkal?
szilvibank

Virág!Kép

Gyönyörű babák! Micsoda szemek!!
Ja, és ma éjszaka mindkettő bömbölt egy-egy órát, úgyhogy most nem jött be a sírni hagyás, nem bírtam tovább , megszoptattam őket. Persze nem akarlak lelombozni.

T.Fenyő!Kép

Nekem is csak most jött meg, majdnem 10 hónap után, pedig én is csak 2x szoptatok már. (na jó, néha 3x). Szerintem teljesen normális, örülj neki Kép

Enikő! Kép

Nekem Csengével nem volt gond, ugyan egy szopira kevesebbet evett, de többször naponta mint az "előírt". Így kicsit fárasztó volt, 8-9x (néha 10x) szopott egy nap, de hízott szépen. Petra viszont egyáltalán nem akart szopni; vagy el sem fogadta a cicit, vagy 10 grammot szopott fél óra alatt és bealudt. Volt hogy 9 órát aludt egyhuzamban, (azok a régi szép idők...) nem volt szívem felébreszteni, aztán meg alig evett, úgyhogy felhagytam a szopizási kísérletekkel és Petrának elkezdtem fejni. Eleinte üvegből sem akart enni. Avent cumisüvegünk volt, amit a mellszívóhoz adtak, aztán azt mondták, próbáljam meg másfajta üvegből, úgyhogy vettem másikat, Petrának a BebiNova-s jött be. A szokásos karon tartásban nem evett, le kellett fektetni az ágyra a hátára, úgy fogadta el az üveget, a mai napig így eszik üvegből, bár 3 hónaposan rászokott a szopira, úgyhogy azóta nem kellett fejni neki.
Szerintem ne aggódj, próbálj meg minden hülyeségnek tűnő dolgot, hátha valamelyik bejön. Nálunk a frontok is bekavartak, olyankor nyűgösek voltak és alig ettek, de később behozzák. Elég egy héten egyszer mérni, csak idegesíteni fog ha nem ette meg az előírt mennyiséget, de úgysem tudsz többet beletömni mint amit magától elfogad.
Sok sikert, jó gyarapodást!

Ditke
ditke62

Vikta!
Gratulálok a picurokhoz, nagyon szépek. Bárcsak már én is ott tartanék!

Rita!
Az első lányom után nekem is 13-14 hónapra jött meg a menzeszem. Akkor még elég gyakran szoptattam (5-ször naponta).

Ikrek könyve - több Libriben is láttam a múlt héten, volt még bőven.

Bori

Kép
borkadorka

Ditke, Cat!
Köszi a tanácsokat. Ábel nálunk is jobban eszik, már elérte a tesóját, vagyis ő fogyott hozzá. Sikerült anyuval összeveszni, ő hozta ránk tegnap az evés miatt a parát. Most durca és inkább át sem jön, mert mondtam neki, hogy nem hiányzik a pánikolása. Azóta Ágoston is megeszi a 40-50 ml-ert. Viszont egyenlőre áttértem a fejésre, aztán, ha megerősödnek, meg közben egyszer-egyszer próbáljuk a szopit. A délután a gáz, azt képesek végigaludni, ébreszthetetlenül. Remélem tényleg rendben lesz a hízásuk.

Vikta! Nagyon szép babák! Hihetetlen, de mindketten 37+1 napra szültünk. Jól összehangolódtunk mi? Várom a történetedet, ha lesz időd jelentkezz. Megértem, hogy Dalmával nehezebb. Nekünk Zsófi szó szerint nagy segítség.

Virág! Nagyon kedves pofikájuk van a babáknak!

Próbálok én is képet felrakni.
Üdv!
Enikő
olajfácska

Annamari,
ugyanaznap a vedoneni nalam is tamadott, innen ment at hozzatok!!! Legkozelebb kuldok figyelmezteto sms-tKép En sem ismertem meg, azert nyitottam ajtot, mert a kukucskalon lattam, hogy egy ekkora no nem uthet le, le birom "gyurni" szoval gondoltam megnezzuk mit akarKép Haat, eg es fold a regi vedononkhoz kepest!!! En a hozzatapit beszeltem at vele reszletesen (amit mar csinalok nelkule 1 honapja..), van amit erdemes elfogadni tole, de sztem mondott zoldeket is!
Pl hogy most kezdjuk a szolot enni utana meg a kiwit... Cat tablazata szerint kiwit csak masfel evesen szabad enni! En oda nem adom! A szolo meg nagyon hajtos, szetem annak sincs itt az ideje.. de ez csak anyai megerzes. Meg hogy nem erdemes fozni, jobb ha a kesz bebieteleket veszem meg.... hogy egy vedono ilyet mondjon??!!! Ja, es amit beszeltunk, azt en meg egyszer beszeljem at majd a Vidra dr-novel is, mert hatha o maskepp gondolja. Akkor minek a vedono??
Azt kerdeztem meg valamikor, hogy mi van a kisfiaddal, akinek a mozgasa feloldalasnak tunt?
A magyarszakhoz gratula, szet fogod olvasni az agyadat!!KépKép En mar tul vagyok rajta, elso diplomam ez, de nagyon muvelt lettem toleKép de a nyelveszetet hogy utaltam mindig!!
Vikta,
nagyon szepek vagytok!!! El sem lehet teveszteni, milyen kis pasis a fiad!!!
Lilla,
en nem hasznalok legzesfigyelot egyaltalan, szoval ebben nem tudok tanacsot adni, ha aggodsz, nezd oket.. en nem aggodom emiatt egyaltalan!
T. fenyo,
bar nekem nem sokaig volt tejem, addig nem jott meg. Aztan mikor abbahagytam, 1x sem fejtem, 2 napra ra megjott. Hormonalis a dolog.
Eniko,
nekunk is mas-mas cumisuveg jott be a 3 babanal, szoval emiatt is lehet gond. Beni sosem birta erovel az Aventet, o BabyNova-zik. Nati NUK-ot szerette, Sari pedig kezdettol az Aventet. Szoval ha nehez szivnia, kifarad, nyugos lesz, nem eszik tovabb. Nekem ez a tapasztalatom. De a babak nem szoktak ehen halni, esznek ok amennyit kernek!! Es ne hallgass a panikolokraKép
Edit,
mi nagyon szeretjuk az edeskomenyes almalet, szinte mindig ezt isszak!! te ajanlottad anno, hat nekunk bejott. A naturteak amiket foztem, mar nem is izlenek. Kis disznofuluek, vehetjuk ezt penzertKép Sajnalom, hogy Oli nem birjaKép
Az alma tipusatol is fugg a hatasa, a Jonatan allitolag a jo, a savanykas nyari almak vagy a zoldalma nem... hatha ez a gond??
Sziszus,
mikor izlett nekik a le, en masnap mar pepet adtam, konnyebben eszik, nem folyik ki.

Hogy csinaltok repapepet??? megfozve? Mert a repalevet ugye nyersen adjuk.. (en ezt HIPP-ben adtam, mert nincs gyumicentrifugam) es az nem ugyanaz az iz.
Jaj, Annamari, en botmixert hasznalok, most vettuk, nagyon megeri , nagyon jo (Cora, 5800 Ft)!!! Ezeknel a kis adagoknal turmixban pepesiteni... nagyon sok megy karba.
Gyongyi,
nagyon szepek a csajok!!! Benikenek keresnenk baratnot, ha lesz elado lany a haznalKépKép

Kép
nettke

Ditke,
Nalunk Panka tegnap 2-tol 4-ig sirt, bementem hozza kb. 5 percenkent. Vegul megetettem, de utana is meg 20 percig fent volt.
Eleg huzos....
Azert nem adom fel. Megszereztem az aludj gyermekem cimu konyvet, most olvasom. Elszantam magam, hogy csinalok valamit. Elofordul, hogy Benedek orankent kel fel, es bar mar azt elertuk, hoy gyorsan visszaalszik, de ehhez a cumit a szajaba kell adni, es meg kell simogatni...

Nettke,
A repat fozd meg karikara vagva es aztan botmixerrel pepesitsd, a repa fozolevet hasznald higitasra.

Eniko,
Egy dologra vigyazz. Engem is beparaztattak, hogy baj lesz ha nem esznek eleget, igy kezdettol hozzapotoltam tapot, ami iszonyatos nyug kesobb, mert utana nem akart rendesen megindulni a tejem az allando fejesre pedig nem volt idom. A masik hiba amit elkovettem, hogy felebresztettem oket enni, mert meijesztettek a korhazban, hogy ha nem esznek haromorankent akkor leesik a vercukorszintjuk. Hat szerintem most ennek koszonhetem az ejszakai alvasi problemakat!!! Mindig uabban az idoben kaptak ejjel enni es neha meg most is felebrednek azokban az idopontokban! Szoval nappal nyugodtan ebreszd oket, de ejjel bizd rajuk.
mvirag

Lanyok,
Meg abban varom a tanacsokat, hogy egy szobaban, vagy kulon altassam oket. Nalunk jelenleg ugy megy a dolog, hogy Panka a gyerekszobaban alszik kisagyban. Benedek aki gyakrabban ebred fel, velem a haloszobaban jarokaban. Attol felek, hogy annyira megszokjak, hogy kesobb nem tudom oket egy szobaban altatni. A ferjem azt mondja, hogy eloszor aludjak at rendesen az ejszakat, es utana tegyuk oket kozos szobaba.
Mit gondoltok?

Elore is koszi,Virag
mvirag

VirágKép
Nálunk is ment a károgás, mert külön aludtak a fiúk egyik apával másik velem, hogy nem fognak kikopni a mi ágyunkból. Aztán ahogy már átaludták az éjszakát (hajnal 4-ig) 3 hósan, áttettük őket egy szobába, és láss csodát nyikk nélkül ott aludtak. Én addig nem akartam a 2 gyereket együtt altatni, amíg keltek éjjel enni más-más időpontban. Aztán elmaradtak a hajnali evészetek is, és mostmár csak 6-kor kelnek reggel enni. persze nekik is vannak rossz éjszakáik, felsírnak néha, de a cumi és simi után visszaalszanak.

NettkeKép
A kivi aprómagvas gyümölcs, ráadásul nagyon allergén. Én nem fogk még jó darabig adni. Szőlőt sem adtam még idén, majd jövőre, mert a héjja puffaszt, és nem tudom meghámozni. Viszont a szilva és a barack az megy nálunk.

Légzésfigyelő: Én sem használtam, mert bennem nem volt félsz, de akit megnyugtat az mindenképpen használjon. Viszont ahogy Orsi is írja csak akkor ér valamit, ha az ember tudja mit kell tenni vész esetén, tehát a tanfolyam sem árt. Egyébként megvan már a bölcsőhalál oka, az agy magas szterotonin szintje, de sajnos egyenlőre nem tudják szűrni előre. Azt olvastam, hogy a koraszülés hajlamosíthat.

Cat

Cat
Kép
cateye

Ja és még valami. Hozzátáplálós lányokKépKép Mindennek az első főzővizét öntsétek le, a nitrát szennyezés miatt (krumpli,répa,cékla,cukkini, tök stb.)

Cat
Kép
cateye

Virág!

Nálunk a fiúk kezdettől fogva egy szobában alszanak.
Ha valamelyik fel is sír éjszaka (akármilyen hangosan) nem ébreszi fel a másikatKép

Enikő!
Az én fiaim is állandóan aludtak, ha mellre raktam őket, szívtak egyet-kettőt és aludtak tovább...Szabi picit sárga volt, Levente vérszegény.
A tejem nem is indult be igazán, fejni nem tudtam... Esére pedig már olyan éhesek voltak, hogy a cicihez nem volt türelmük.. Így kapták a tápot.Sajnos nem sok jótanácsot tudok írni, az nagyon jó, ha tudsz fejni, próbálkozz azért mellre tenni őket, hátha rákapnak a szopiraKép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Egyenlőre csak a profilomba tudtam képet rakni a fiúkról.
Ágoston és Ábel a kórházban.

Ildikó!
Egyenlőre megy a fejés, de nem tudom meddig lesz így tej. Azért igyekszem.

Virág!
Az ébresztést nekünk is mondták a kórházban. Ha elindul a súlyuk biztonságosan felfelé, valszeg éjjel nem fogom 3 óránként macerálni őket. Tényleg nem lenne jó beléjük kódolni az ébredést.

Olyan furán nyugis minden, hogy egész nap alszanak.
Már mondtam a férjemnek, hogy menjen jövő héttől nyugodtan dolgozni, bár úgy volt 3 hétig marad. De az alvó babákat egyedül is tudom nézni. Majd ha indul a banzáj kell inkább a segítsége.

Akinek szintén így kezdődött meddig tartott a "nyugi"? Napjaink, vagy heteink vannak?

Mindjárt keltjük őket fürdeni.

Enikő
olajfácska

Sziasztok Kép

Gratula az új babákhoz EnikőKép és ViktaKép, nagyon szépek vagytok! És bevallom őszintén, NAGYON irigy vagyok a spontán szülésetek miattKép Ügyesek vagytokKép
Enikő Kép Nekem is nagyon fura volt az első hetekben a sok alvás - szinte csak enni keltek fel a gyerekek. Mondogattam is, hogy el sem hiszem, hogy ilyen jó babáim vannak Kép De ma már 10 hetesek vagyunk és bár korántsem alszanak annyit, mint az első 2-3 hétben, de továbbra sincs velül semmi probléma Kép Persze úgy este 6 és 7 között szinte állandó program a ordítás, de amúgy napközben sokat nézelődnekKép Úgyhogy szerintem elképzelhető, hogy neked is ilyen kiegyensúlyozott babáid vannakKép Pedig én tudom, hogy milyen az állandó sírás, Dorkával sajnos megtapasztaltam azt is.

gabus
gabus74

Sziasztok!

Enikő!
Gyönyörűek a fiaid!Ha lesz egy kis időd,leírod a szülésed történetét?Kiváncsi lennék a kórházi tapasztalataidra is,meg hogy hogy voltál megelégedve a dokival!
Egyébként nálunk is más-más cumisüveget használnak a fiúk és csak a latex (sárga) cumit fogadják el,mert az puhább,mint a szilikon.

Nettke!
Gyümölcslé+tea kombináció nálunk is nagyon bejön.Képesek egy slukkra meginni 125ml-t.Spórolás gyanánt én szoktam olyat is csinálni,hogy megfőzöm az édeskömény (vagy bébi) teát és ahhoz keverem a Nestlé gyümilevet( legutóbb alma-körtét illetve alma-csipkebogyót).Kb 100ml tea+ 30ml gyümilé.Így is tök szeretik!
Olinak nem csak az almával van gondja,mert próbáltuk az őszibarackot is.Hatás ugyanaz.Dokinénink szerint minden jel arra mutat,hogy gyülmölcs-cukor érzékeny.Ezt vérvétellel ki lehet mutatni.1hónap múlva kell vérképet csináltatni,akkor ezt is megcsinálják neki.Ezért most külön nem szúratjuk meg.Addig csak zöldséget kap:répa,krumpli,sütötök.Igaz a krumpli tápszerrel kikeverve nem ízlett neki.De remélem egy kis répával majd jó lesz.Meg a sütőtök is bejön majd neki!

Annamari!

Nekünk van gyümölcs centrifugánk,de ekkora mennyiségnél szerintem is jobb még a botmixer.

Cat!
Szilvát mikortól lehet adni?Nekem úgy rémlet,hogy csak 2éves kortól.Vagy meghámozva,leturmixolva már lehet 4hósan is?

Edit

Kép

Kép
edit73

Enikő!

Nálunk detto így volt, egész nap ettek, aludtak. Mi akkor költöztünk, ráértem bepakolni a szekrényeket, kitakarítai, stb. Még mondtam is, hogy mit kérdezgeti mindenki, hogy van-e segítségem, meg hogy hogy birom két gyerekkel, mikor szinte unatkozni lehetett mellettük. Az első 2-3 hó így telt, aztán persze egyre többet voltak ébren, de kb. 6 hónapos korukig jól elvoltak (és én is). Valahogy utána kergültek meg. Addig ment szépen az alvás is, először a 9 órás szopit hagyták ki, aztán az éjfélit is, és a hajnal 3-4 órai kelés az megmaradt. Valahol7 hónapos koruktól indult az éjszakai álandó felébredés, aztán egyre rosszabb lett, átmeneti javulások után néhány napja megint elég rázós. Szóval valahol fél éves koruk táján romlott el bennük valami, de sajna nem jöttem még rá, hogy mi.

Virág!

Nálunk kezdettől fogva egy szobában alszanak, eleinte még egy ágyban is voltak, aztán ahogy kezdték kinőni, külön kiságyat kaptak, de a szoba maradt. Petra eleinte hasfájós volt, üvöltött éjszaka, de Csenge nem ébredt fel rá, és ez most is így van

Ditke
ditke62

EditKép
A szilvát elvileg csak 8 hós kortól lehet adni, de az héjjával van értve. A kecskemétinek van egy csak szilva bébiétele, ami cukros, de nagyon jó a szorulásos babáknak. Azt már 6 hós kortól szokták adni. Azért még 4 hósan ne add.

EnikőKép
Azért lesz még másképp is a babákkal, ebben biztos vagyok. Nekem mondjuk pont fordítva volt mint Ditkénél, ahogy kihoztuk a kórházból őket elromlottak, és ment non-stop az üvöltés, alig aludtak. Ez nagyjából 6 hónapos korukig tartott, és onnan könnyebb lett, ahogy egyre jobban tudtak mozogni, és felfedezték a világot. Érdekes, hogy mindenhol másképp van! Mondjuk éppen ma nem vagyok túl boldog tőlük, mert Oli beteg, és a fél éjjelt végigköhögte, és hajnal 5-kor ébresztőt fújt.KépKép

CsajokKép
Tgenap összefutottam T.fenyővel. Szuper édesek a csajok, és nem is hasonlítanak, már élőben meg tudom különböztetni őket.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vikta,
Megneztem a honlapot. Gyonyoru a csaladotok. Dalma, Natalia, Bendeguz... mindegyik nev teli talalat. Pl, amikor Bendeguz azzal a ravaszkas fel mosollyal nez a kameraba meg a korhazi kepeken. Hat tiszta gezenguz! Kép Nagyon gratulalok!!!

Virag,
Panka es Bendeguz is nagyon edesek!! Nekem foleg a furdetes utani foto tetszik nagyon! Mint ket kis tuareg. Kép

Lanyok,
Amikor vizet adtok cumiba a piciknek, mit adtok? Csap vizet vagy bebi vizet pl.Szentkiralyit? Azt tudom, hogy a mezei csap vizet fel kell forralni. A babavizet is?

Koszi,
Heszter

KépKép
heszter

HeszterKép
Én már mindenféle ásványvizet adok, korábban csak Szentkirályit adtam. Azt nem forraltam sose.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit!
Szept.9 pénteknél írtam a szülésemről. A kórházban nagyjából minden pozitív volt, a patológiás és a csecsemős nővérek is nagyon aranyosak voltak. A legnagyobb gondom, hogy nem bírtam aludni. Nekem nehezen megy az alvás idegenekkel egy szobában, főleg, ha horkolnak is. A szülészeten meg az állandó gyereksírás miatt nem tudtam aludni. Az enyémek durmoltak, de sok baba órákon át bömbölt és ez engem nagyon frusztrál.
A doki nagyon bejött, olyan profin vezette a szülést, hogy csak na. Szerintem ezért is ment ilyen gyorsan.

Ditke, Gabus, a próféta szóljon belőletek, remélem mi is nyugis babákat kaptunk. Biztos nem romlott el semmi, Ditke, csak hát 6 hónap alatt ki lehet ám aludni magukat!

Cat, jobbulást Olinak!

Üdv!
Enikő
olajfácska

Heszter! Kép

Én Szentkirályit szoktam adni, azt sosem forraltam, igaz, 6 hónapos korukig nem kaptak se vizet, se teát.
ditke62

Szisztok!

víz: én vagy hagyok a felforralt tea-vízből (csapvíz), vagy Szentkirályit adok forralatlanul.Mindkettőt csak egy napig adom, utána frisset készítek be. A Sztkirályi azért jó, mert van belőle 1/2 l-s is, így nem megy pocsékba egy teljes üveg. A vizet én csak arra használom, hogy az elég gyakori csuklásukat elmulasszam és Niki homeobogyóit oldom fel benne.

cumisüveg: nálunk is van többfajta, én leginkább a Nukokat használom, abból van a legtöbb. Ez kompatibilis a Medela elektromos fejővel is, így nagyon kényelmes. Nálunk is a latex cumi válik be leginkább, Dávid nem is hajlandó mással inni, Niki igen. Bimbóvédőt viszont szilikonost használok. Dávid, amióta megtanult anélkül enni, nem is akarja nagyon azzal elfogadni, pofákat vág.

Virág, Vikta, Enikő: Szépek nagyon a babák!

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke,
Te aztan igazi mazlista vagy. Az en babaim rengeteget sirtak eleinte. Szinte egy perc nyugtom nem volt.
Viszont el ne kiabaljam, most ugy tunik kezd normalizalodni az alvas koruli problema. Ez a konyv amit ajanlottatok (aludj jol gyermekem) fantasztikus. Vegre el tudnak aludni maguktol. Viszont csak akkor erdemes csinalni, ha el vagy szanva es akkor egyszer sem szabad elaltatni.
Nappal is maguktol alszanak el es ma ejjel hallottam, hogy tobbszor felebredtek, de par percen belul maguktol visszaaludtak, at se mentem hozzajuk. Ha meg egy par napig jol megy akkor megprobalom egy szobaba rakni oket.
Viszont hetvegen elutazunk, ugyhogy kicsit izgulok, hogy ez be fog kavarni.
mvirag

Enikő!

Bocs,ezen valahogy átsiklottam.De most elolvastam.Örülök,hogy bejött a doki neked is!Remélem,a babák is elkezdenek lassan hízni és minden kerek lesz!

Heszter!
Mi is Szentkirályit használunk,de én sosem adom nekik forralás nélkül.A palackos vizet sem steril körülmények között palackozzák.Én tartok az így összeszedhető baciktól és egy így kialakuló hasmenés-hányás kemény próbatétel nemcsak újszülöttnek,de kisgyermeknek is.

Virág!
Hova utaztok?Ha van lehetőséged rá,akkor a lehető legjobban hasonlítson az új hely az otthonihoz.pl: takarók,párna,alvós állat stb.És persze ne add fel az eddigi elveidet sem!Mert akkor otthon újra kezdheted.
Bár a könyv ,azt hiszem, egy 2hetes intervallumot említ,amin belül nem szabad utazni.Vagy ha muszály,akkot később kel elkezdeni a "leszoktatást".
Azért szorítok,hogy ne legyen visszaesés!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztoook!!

Vajon van még valaki aki emléxik rám? Sűrűn nem, de azért írtam többször nektek.Akkor még volt időm Kép.Ugyanis 2005.április 11-én, 16 órás vajúdás után császármetszéssel,18.00 és 18.01 peckor megszülettek a fiaim, Milán és Zalán. Most múltunk 5 hónaposak, nagyon szépen fejlődnek,nagyon jó babák és kiegyensúlyozottak. Nem tudom kinek mennyi problémája volt és van az ikreikkel, de én tök lazán viselem, pedig igazából nincs sok segítségem. Nappal egyedül vagyok, csak este számíthatok az apukára. Róla csak annyit mondhatok, hogy nagyon jó apa és segítő társ.Igazából az etetés okoz egy kis kellemetlenséget, mert külön etetem őket és amíg aki várakozik nem tudom mivel lekötni, sírdogál mellettem, ami zavarja az éppen evőt. Van valami tippetek? Ja!még szoptatok, de már kell a pótlás. Ti meddig szoptattatok? Már adok nekik almát is, de nem nagyon szeretik.

Most egyenlőre ennyit írok, de most már sűrűbben írok és olvasolak titeket.

Pusszantás nektek és jó babázást mindenkinek!

Vancsa

Kép
vancsa

Ismét sziasztoook!

Küldök egy képet a fiaimról, jobbra Milán látható, balra pedig Zalán.Remélem meg is jelenik.
Kinek milyen idősek a porontyai? Vannak velünk egyidősek?

Páztok

Kép

Kép
vancsa

Szia Vancsa!

Én március 31.-én szültem, de 31. héten, így korrigált kor szerint csak 3,5 hónaposak a fiaim. Egy kicsit ügyesebbek, mint a 3,5 hónaposak, de azért még nem ütjük az 5,5 hós szintet.
A fiaim egyébként még mindig csak szopiznak, én éjszaka még fejek is, hogy tartani tudjam a szintet, illetve fagyasztom a tejet, amit éccaka termelek.
Etetés ügyben: én amikor csak tehetem egyszerre szoptatom őket, ám amikor suliban vagyok akkor apa cumiból adja oda a fagyasztott tejcsit, és azt szintén egyszerre kapják meg. Miért nem tudod egyszerre adni nekik? Apa egy-egy párnára teszi rá őket, és a fejükkel egymás felé vannak, a lábukkal kifelé. Úgy egyszerre tudja tartani a két üveget. Az enyéim Aventes üvegből esznek, nekünk csak olyan van. Először nem tudták, mit kell kezdeni vele, aztán elég éhesek voltak ahhoz, hogy elkezdjék szívni.

Most így visszaemlékezve a mi babáink is nagyon csendesek voltak mindig napközben, aztán estére mindig vágtak egy hatalmas hisztit, ami csak annyiban változott, hogy most nappal sokkal több a cirkusz, viszont éjszaka alszanak 9-6-ig. MAguktól alakították így, de hozzáteszem, hogy én sosem költöttem őket éjszaka enni.

Jaj, és köszönöm mindenkinek a pépesítéses tanácsokat, asszem a botmixernél maradunk.

Anett!
Legközelebb várjuk az sms-t, most még megágyazni sem volt időnk, hogy betoppant (lévén, hogy mi amikor lehet délig alszunk, mert éjszaka fejek Kép)

Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Koszi a tanacsot viz ugyben! Annyi ilyen "aprosag" van, amit nem tudok es ha nem jut eszembe megkerdezni, akkor nem is mondja senki.

Vedonenirol csak annyit, hogy nalunk nagyon kedves es aranyos, de magatol semmit nem mond. Mindent ugy kell kihuzni belole. Miutan nalunk Anna es Mark lesz az elso kor, nagy csomoszor foggalmam sincs, hogy jo kerdeseket teszek-e fel, vagy hogy mindent megkerdeztem-e ami fontos. Pesze bujom a szakirodalmat (angolul es magyarul is), de neha ellentmondo dolgokba utkozom. Csak en vagyok ilyen bena?

Tri,
Hogy ment a 4D-s ultrahang? Vegre sikerult megnezni mind a ket picur nemet? Varjuk a beszamolot!

Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Annamari!

Mi van a fiúkkal? Fogyóznak még vagy már hajlandóak rendesen szopizni? Hányszor fejsz éjjel?

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Heszternek már írtam mailben, de nektek is el akartam újságolni, hogy 2 kisfiúnk lesz :-)
Minden rendben velük, szépen fejlődnek, mindkettő fejvégű ezért most különösen sokat kell vízszintisben lennem, mert nyomják a méhszájat. A hó végén be is kell feküdnöm a korházba, de már nem bánom, mert itthon sokat pörgök.
Korábban kétpetéjűeknek nézté őket, most az UH-s nő szerint egypetéjűek, de ha mégis kettő lenne akkor is hasonlítanának egymásra, mert egy méhlepényről táplálkoznak.

Eramaci!

Köszi a gyes infót, már le is töltöttem minden nyomtatványt.

Vikta,Enikő
Gratulálok a babákhoz, nagyon szépek!
Mielöbbi felépűlést és sok tejcit kívánok!

Tri 29
tri

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?