Új privát üzeneted érkezett!

Közben leszereltem egy kis szopival Ákost, el is aludt. Nagyon sérelmezte, hogy vele való foglalkozás helyett porszívóztam. Mondtam is neki, hogy ha nem fejezi be az óbégatást, elfenekelem, ezen jót röhögött.Kép

Vaktyúk,
Szerintem is jó ötlet.Kép
Gmailt kérdeztem Gabitól, de őt is pont most hívták meg, csinált még egy családi e-mailt is nekünk ott.Kép

Lenne terem nekünk itt: Dési Huber István Művelődési Ház (http://www.jaltp.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid= 55). IX. ker., József Attila lakótelep, Pöttyös u.-i metrómegállótól öt perc gyalog, és a környező utcákban ingyen lehet parkolni. A környék kulturált, jól ismerem, az Üllői út másik oldalán laktam korábban, és sokat jártam arra sétálni. 20-30 fős terem, földszinten, szőnyeget, játékokat adnak, és 1500 Ft/óra, az sztem nem dárga egyáltalán. Vagy ma este, vagy holnap délután elmegyek megnézni. Inkább ma este, mert úgyis arra van dolgunk, és legalább a férjem is látja (több szem többet lát). Tavaly is baba-mama klub volt ott. Ha jó, lefoglalhatom szept 27, keddre, 10-től 13-ig, és utána háromhetenként?

KépKép
connie

Mi benne vagyunk Kép
lirian

Itt van térkép is: http://www.jaltp.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid= 68, kb. ott van a művház, ahol a József Attila felirat F betűje.

KépKép
connie

Nekunk is jo, Timurr akinek sok penze van az mar csak ennyire hujje van egy ismerosom evente cserelgeti az autoit most hozatott egy tuareget aztan rajott hogy kisse draga a fenntartas 100km 3500ft hat a szivem szakadna meg ha ennyit kene koltenem egy autora igy ill gondolom a csajok nem huzkodtak a bugyijukat az auto mellettKép

Kép
vaktyuk

A tuareg egy kaki.nekünk is volt olyan ügyfelünka ki a 15 millás autóval nem sajnált belehalászni a halastavukba.
Vendég

Kép nekem ami meg teccik az allroad audi Kép csak csunya hogy a lokos nincs szinrefujva.

Kép
vaktyuk

Connie
Jó a hely, ok nekem, most futok, mjd jövök
vezso
vezso

Sziasztok:-)
Connie
Nekünk is nagyon jó a hely!!Az ár és az időpontok is.

Vezso
Az új babakocsitokra gondoltam,h az mennyibe került,mert a férjem is ilyen márkájú sportkocsit szeretne.Szerinted lehet vele bkv-zni?Könnyű?Könnyen összecsukható?
Köszönöm a jókívánságokat,kezdem gyanítani,h nem nátha lesz ez,hanem a parlagfűallergiám,pedig fújom orrsprayvel egy hónapja,de úgy látszik,most már olyan magas a pollenkoncentráció,h bekrakkolt a szervezetemKépUtálom,és sajnos amíg minden egyes itt élő ember nem lesz allergiás,addig nem lesz itt parlagfűírtás,csak duma meg PRKép

Panni,Csipet,Vaktyuk
Gyógyulgassatok!Kép

Le van konyulva az orrom rendesen,most már biztos h a hozzátápinak köze van Vince fenekén lévő bőrtüneteknek,csak még nem tudom,hogyan.Már egész szép volt a popsija,erre hétvégén megint elkezdtem adni neki kis gyümit meg répapürét,mára már megint olyan csúnya,h meg se várom a szerdát,amikorra visszarendeltek,holnap visszaviszem a bőrgyógyászhozKép Kép
Ha ez még nem lenne elég,megjött és az az érzésem,alig van tejem,vagy más az íze nem tudom,de Vince visít szopizás közben,kapkodja a fejét,feszül,eddig csak a jobb mellemmel csinálta,most már mindkettővel...annyira rossz nézni,nekem is sírhatnékom van.Van vki akinek volt ilyen szituja?Ti mit csinálnátok?Remélem nem éhezik,de mi van ha igen??Érdekes h éjszaka nem problémázik,nyugodtan szopizik és alszik.De 2 napja nappal megy a műsor.Kép

Juszti
Boldi továbbra is nagyon jó pasiKép
KörömKép

Most mennem kell,ne haragudjatok h nem reagálok másra,remélem tudok még jönni ma.
Virág
villes

Virág
Először is: fel a fejjel, lesz ez még jobb is!! KépKépKép Parlagfű: tudom milyen az allergia, a férjem és a nagyobbik lányom szenved tőle, látom a szenvedéseiket. Parlagfűirtás: szomorú, de olyan helyeken mint pl állatkert, skanzen (Szentendre), benzinkutak környéke, illetve autópályapihenők, derékig érő parlagfűvel vannak tele. Mégsem hallottam, hogy pl benzinkutat bírságoltak volna meg emmiatt Kép
De, kitartás, mert pl a férjemnek nem minden évben jön elő, hátha Neked is így lesz.
Hozzátápi: vannak olyan kaják, pl paradicsom, narancs, ami kimarhatja a fenekét a babának, nem tudom, hogy a répa pl ilyen-e. Nem tudom milyen gyümiket próbáltál, ezt kellene megnézni, hogy melyikre reagál így a kicsi bőre. De ha nappal elégedetlen, akkor lehet, hogy tényleg éhes.
Amúgy tejem nekem is néha alig van, hozzátápi előtt is küzdöttünk a nézdegéléssel stb, és most is minden érdekesebb a cicinél. Ez nem segíti elő a tejgyártást, az biztos. Néha viszont hihetetlen energiával veti rá magát. Nekem Rozi egyértelműen jelzi, hogy enni szeretne, pl amikor a kanalas ennivalót adom neki, akkor húzza a kezemet a szájához, hogy a kanál hamarabb odaérjen. És gyorsan bepakolja a kaját. Kép Éjszaka meg imád szopizni. Hát, mi így eszünk.
folyt köv Vezso
vezso

Virág
A babakocsi pedig szuper!!! KépKépPierre Cardin, ahogy mondtam és könnyen kezelhető, 5 pontos öve van, kis helyen elfér, könnyű és sok színben van. A Lehel út 1/b-ben vettük, közel van a Lehel Csarnokhoz és rengeteg babakocsi van. Ez egy babakocsidiszkont. A pacák mindent türelmesen elmagyaráz, kissé sótlan az ürge, de tud minden babakocsit kívűlről és mindent megmutat. 14.000 ft körül volt ez amit vettünk, de van mindenféle ár. Van olcsóbb is, drágább is. Nézzétek meg, ott van a metromegálló pont, könnyen meg lehet találni. Pici a bolt, de minden babacucc van benne, főleg babakocsik. Biztos találtok olyat, ami tetszik Nektek.
vezso
vezso

Virág
És sztem könnyű vele bkv-zni is, mert könnyű maga a kocsi, könnyen fel lehet emelni. Még csak pár napja van meg, de már annyit használtam és szeretem is. Mi kéket vettünk, olyan halványkék-pasztellkék, mivel rózsaszín nem volt Kép
Vezso
vezso

Connie
Az az érdekes ebben a műv házban, hogy oda jártam pici koromban Kép Ugyanis oda jártam suliba egy ideig, az Ifjúmunkás u-i ált isk-ba, mielőtt Mongóliába költöztünk. És ismerek minden fát a környéken. Nekem ez most olyan furi, hogy pont ezt találtad, biztos van benne vmi sorsszerű is, vmi jelzés, hogy jó társaság ez a babanetes mamabanda Kép
Csak akartam, hogy tudd Kép
Vezso
vezso

Timurr
Nekem jöhet a tuareg is Kép

Ki vagyok teljesen, egyedül kipakoltam a melléképületet, plusz csináltam egy csomó házimunkát...Kép És csak nemrég értünk haza, mert mindkét nagylányom jár táncra hétfőn és szerdán és az órák sokáig tartanak. Hogy fogom én ezt bírni??!

Zsuba!! Tessék írni a tapasztalataidról, mit csinál a pici fiad, míg a nagyok a suliban vannak? És pl a különórákra Te hordod őket? Hogy oldod meg a napot? Kíváncsi vagyok. Aztán írjál! Kép Rég voltál itt. Kép
Vezso
vezso

Jól elvagyok itt magamban...Kép Sokat tudok írni rövid idő alatt, nem? Na, most már vacsora és fektetés van soron.

Berkiadri, mi van Veletek?
Vezso
vezso

Vezso
Azért írtam hogy kaki,mert annyiba kerül a legalapabb,mint egy fullos pajero akkor meg inkább az.Maja most meg alszik,kiraktam a kocsiba,erre apósom miért raktátok ki?Majdnem mondtam neki,mert rossz voltKép
Nekünk is pierre cardin sportbabakocsink van én is nagyon szeretem,de ez 22.000 volt,hát hiába itt minden drágább.Kép

Akiren mizu?

Azonkívül szeretnék helyzetjelentést kérni Beatrixtól és Borbolyától

Timurr
Vendég

Timurr Kép

Most végre ideülhettem....
Na megyek vissza szombat délutánhoz, onnan olvasok. Remélem eljutok idáig Kép Na akkor majd reagálok másra is Kép
Képzeld, Gréti hasra fordul már mindkét irányba, keze sem marad alatta, egész nap forgott jobbra-balra Kép Kép és 4 hónapos és 8 kg-os!!!!! Méghogy későn kezd mozogni a súlya miatt, hát ez a dokinő!!!!! Képzeld, eszik Gréti úgy mint eddig, 2-3 óránként, és éjszaka is betrarg
tja ezt, és aug. 18 óta semmit sem hízott, kíváncsi vagyok, ha jövő héten megyünk a dokihoz, és megint 8 kg-os lesz, akkor leszid, hogy miért nem hízott semmit 1 hó alatt????

Akiren
akiren

Lányok!

Érdekel valakit sok gyerek dal, mondóka?
Ismeritek a http://www.zeneker.hu/kiadvanyok/fr0302/indexfr0302.html -t? Azt hiszem rendelek majd CD-t néhányat. Nagyon jók, nekem tetszenek, a napokban találtam rájuk Kép
Ha CD nem is érdekel benneteket, akkor is érdemes megnézni, mert minden dalszöveg fel van töltve.
Egyébként azt hiszem a Cini-cini muzsikát dolgozták fel nagyrészt Kép

Akiren
akiren

Vagy egyszerűen www.zeneker.hu Kép egy aloldalt másoltam be az előbb.

Akiren
akiren

Na, mégsem olvasok, úgy látszik ma ennyi voltam Kép Kép
Megyek Grétázni Kép Kép

Akiren
akiren

Vezso
Köszi a bíztatást,nagyon rendi vagyKép Lehet h már normalizálódik is a helyzet tejügyben(kop,kop,kop),mert a délutáni alvás után normálisan evett.Meglátjuk lesz e folytatás.
Köszi az infókat is a babakocsiról,ismerem a helyet,még pocakosan voltam ott,megnézzük majd.Jól hangzik ez a kocsi,és ezek szerint mi is tudnánk már használni(Vince még nem ül,bár ma határozottan elkezdett féloldalasan pucsítani,már csak kézzel kéne felnyomnia magát ülésbeKép

Jimbone
Nagyon jók a keresztelős képek!Kép
Megyek mert végeztek a fiúk a fürdéssel
Sziasztok
Virág
villes

Na, ma Ákos megint próbára tette a türelmemet.Kép Amikor már komolyan magyaráztam neki, hogy ne hisztizzél kisfiam, nem szép dolog, anya nem bír állandóan tartani, akkor elröhögtem magam, és ő is nevetni kezdett.Kép Na ennyit a komoly, szigorú anyáról.

Timurr,
köszi, de nem is merek róla írni babonából, úgy néz ki, hogy alakul valami.Kép Nagyon-nagyon aranyos vagy, hogy néztél nekem autót.Kép

Kata,
nekem nem gyulladt be a körmöm pedig császáros voltamKép

Vaktyuk,
örülük, hogy nincs baj.Kép

Virág,
nagyon sajnálom szegény Vincét. Remélem valamit tudnak mondani a bőrgyógyászaton.

Vezso,
nagyon ügyi vagy, hogy ilyen sokat dolgoztál. Ma én is elfáradtam rendesen, pedig csak 1 gyerekem van. Milyen táncra járnak a lányok?

Ákos is imádja a zenét, anyuénkál van a zongorám - helyhiány okán - és nagyon élvezte amikor játszottam neki.Kép Olyan kis aranyos volt, figyelt, vigyorgott, járt keze lába.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Lesz akkor kocsi?! Azért pötyögtess vmi infot, lécci! Kép
Tudsz zongorázni? Le a kalappal! KépKép Én semmilyen hangszeren nem játszom, pedig van egy csomó popzenész barátunk. Énekelni szeretek azért.
A tánc, amire a lányaim járnak az kétféle, az egyik a táncok Világa (akrobatikus roki, show tánc, videoklip tánc, musical tánc, ír néptánc, cardio dance) a másik a Fashion dance ( divat és tánc egyben, a modellek lépéseit is tanítja, meg szép járást is). A második a leglátványosabb. Minden évben nyernek egy csomó érmet és nagyon szupi a gálaműsor is. Úgy élvezik a lányok az edzéseket!
Én is néha majdnem elnevetem magam fegyelmezés közben, de sztem ez nem baj. Legalább látják, hogy mi is emberek vagyunk, mármint mi, szülők.
Vezso
vezso

Vezso,
nagyon jó, hogy a lányok járnak táncra. Ez az utóbbi még hasznos is lehet nekik az életük során.Kép Nagyon szerettem táncra járni.Kép
Zongorázni 8 évig tanultam, de éreztem, hogy nem lehetek a legjobb, csak közepes, és így nem tanultam tovább, bár biztattak.Kép Önszorgalomból tanultam gitározni, és hegedülni is.Kép Énekelni szeretek, csak hallgatni rosszKép

Autókát lehet apósom intézi, egy ismerős házaspár, ahol a férj lebetegedett.Kép

Úgy szeretnék egy lány gyereket is. Kőcről is biztos voltam, hogy lány lesz, mert semmilyen bajom nem volt a terhesség alatt, azán mégis fiú lett.Kép Férjem nagy örömére.Kép

Hétvégén szüreti napok lesznek Szekszárdon. Lehet, hogy sikerül kettesben kimozdulnunk? Anyuék nagyon rá vannak indulva a gyerek gyesztrálásra.

Az az ügyvéd akinek kölcsön adtak annyira el van adósodva, hogy a végrehajtó mondta, hogy ne fizessék be anyuék a díj előlegét, mert előttük már nagyon sokan vannak. Na jó. Akkor megyünk a rendőrséghez, meg a Kamarához, hogy ha nem fizet, legalább bűnhődjön.Kép Nem fogom hagyni, hogy lazán megússza. Nem azért taníttatak anyuék.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Megvan a terem, szept. 27-re lefoglaltam, 10-től 13-ig. Kiderült, hogy csak mi kaptuk meg 1500-ért, amúgy drágább. 16 nm, van benne egy csomó fotel a fal mellett körbe, meg 2-3 kisebb asztal. Van szőnyegük is, amit le lehet tenni, és majd arra a játszószőnyegeket, takarókat. Arra gondoltam, hogy a bérleti díjat meg mindig annyi fele osztjuk, ahányan megyünk éppen.

Vaktyúk,
Ültetés: mi úgy csináltuk, hogy amikor már fel tudta húzni magát, akkor napi 3-4x hagytam, hogy felhúzózkodjon, és ülve maradjon annyit, amennyit ő bír,mikor dőlni kezdett, visszafektettem. Egyre többet bírt így ülni, aztán elengedte az egyik kezem, utána a másikat, és most má megy egyedül is.Kép

Virág,
Ez olyan szopisztrájkféle lehet? Állítólag ilyenkor sósabb a tej, és ez nem minden babának tetszik. De csak akkor sztrájkolnak, ha full ébren vannakKép, azért eszik rendesen éjjel. Úgy olvastam erre az álomba, félálomba etetést javasolják, meg sok testkontaktust, akár meztelen felsőtesttel is.
Allergiát sajnálom.Kép

Kata,
Nekem is begyulladt kicsit az egyik, pedig én meg nem vagyok császáros.Kép

Juszti,
Bepanthen, Neogranormon vagy valami ilyen gyulladás elleni krém lehet, hogy segít valamennyit.

Vezso,
Művház.Kép

Megyek altatni, apánál megint nem akar aludni, úgy hallom.KépRezeg a dobhártyám ugyanis.

KépKép
connie

Régen tudtam jönni, mert nem működött a gépünk, tegnap meg netünk sem volt. Így csak most tudok a kendős kérdésekre válaszolni. (Késve bár...) Nekem az egyik barátnőm ajánlotta, hogy próbáljam ki kerszetkötésben megfordítani Dórit, így jobban tud nézelődni. AZ igazsághoz az is hozzátartozik, túl sokszor nem ültettem így, de szerintem, ha feléd néz, akkor is jól el tud nézelődni. A bkv-n pedig általában kicsit kibontom a kendődől, úgy jobbna tud forogni, kommunikálni. Nekem s-es kendőm van, ebben a kettős keresztkötésben éppen körbeér, és meg tudom kötni alul. Szerintem más metódus szerint kötjük meg, azért ér az enyém körbe. A leközelebbi talin szívesen megmutatom, hogyan.

Ma Dóriis kicsit náthás lett, nem szeretni ezt az időjárást. Szerencsére nem lázasodott be, de az orrát kétszer is ki kellett porszívózni. Szegény, menekült, amikor meghallotta a porszívó hangját, és közben visítva sírt. Nagyon sajnáltam. Viszont du aludt egy hatalmasat, biztos azért kiütötte a vírus. Egy kicsit a torka is piros. Remélem, hamar jobban lesz.

Virág
Én is azt olvastam, hogy ha megjön, kicsit másmilyen ízű a tej és az első napokban kevesebb lehet. Dóri is szokott műsorozni szopi közben. Én ilyenkor megpróbálom megnyugtatni, kicsit el is altatni, én közben állandóan megkínálom a cicivel. Aztán egy idő után, amikor már kellőképpen bealudt, elfogadja a cicit és szépen szopizik. Van sejtésed arról, melyik gyümi okozhatja a popsipirosságot? Azt olvastam, ilyenkor érdemes egyszerre csak egy ételt adni neki pár napig, hogy egyértelműen ki lehetssen szűrni, melyik gyümi a ludas.

Connie
SZep. 27. nekünk is jó.

Eszter
Mi házassági évfordulónk (hatodik!) csendesen zajlott, de takarítás, utána családi ebéd, du forma1, utána nagyot sétáltunk és fagyiztunk egyet. A gyűrű biztos nagyon szép, amit a férjedtől kaptál.

Mindenkinek minden jót, a betegek gyógyuljanak meg. Nekem meg úgy fáj a hátam, hogy csak na.
pviki

Virág
Közben látom, Connie is ugyanazt javasoltam, amit én.

Connie
Tök jó, hogy sikerült egy állandó helyet szerezni, és hogy a szíveden viseled a talik sorsát.
pviki

Connie,
tök jó, hogy szereztél helyet! Kép Nekem kicsit gázos a megközelítése, de majd ugráltatom utastársaimat. Kép

Vizimanó,
akkor vedd úgy, hogy téged nem kérdeztek meg a kutatás során, és különben is benne vagy a hibaszámításban. Kép

Virág,
Panni hátán az ekcémára a doki néni azt mondta, hogy nem feltétlen egy gyümölcstől van, hanem lehet a gyümiben lévő permettől, trágyától, stb is. Kép Állítólag ilyen pici korban gyakori, mert fejletlen az immunrendszer, nem véd még minden ellen, elmúlik (mondjuk Panninak épp csak picit van). De föl a fejjel! Kép
Allergia: nekem idén valahogy kevésbé van.

Vezso,
a pasit a babakocsidiszkontban én is épp így jellemeztem volna. Kép

Mindenkinek köszi a gyógyulás kívánásokat! Talán használtak. Doki nénihez érve szinte már semmi baja nem volt. Csak homeobogyókat ajánlott. Remélem, végre alhatunk pár órát!

VAdri,
mi van a vőlegényünk óvodába szokásával? Kép Panni üzeni, hogy bár itt volt a szomszéd 9 hónapos kissrác, aki ráröpült, de ő olyan elutasító volt vele (udvarias, de elutasító), hogy a srác föladta. Szóval Panna hűséges, csak Dórival kavart egy kicsit a talin... Kép

Nem bírom tovább, megyek aludni. Jó éjt!

Kata
panni2005

Kata,
hálásak vagyunk, h. Panni ilyen kis hűséges, nagy érték ez a mai világban. Marci novembertől jár csak oviba, egyelőre nekem van most beszoktatás.Kép Nem gondoltam volna, h. ilyen érzékenyen érint majd! Nagyon izgulok a kis vacakért.
Amúgy itt az ovi 2 m-re tőlünk, Muki be szokott kéredzkedni, elég szociális gyerek.Kép

Ha lesz családos babatali (apukás-nagytesós), akkor mi is megyünk.

Jó éjt mindenkinek, bocsánat, h. máshoz már nem szólok hozzá. Nati még mindig rajtam lóg. Már alszik a két pasi, én meg már zsibbadok, még teregetnem kéne, de ez a csajszi egyre éberebb...

vAdri
Vendég

O-óóó, kihalt a topik a hozzászólásomtól.Kép
Vendég

Jó reggelt!

Adri,
nem hiszem ,hogy a hozzászólásod bárkit is elriasztott, sokkal inkább mindenki kidőlt.Kép
Mi is durmoltunk fél 11-kor. Nem tudom mi van velem, de mindig csak aludnék. Pedig ne is panaszkodjak, mert Ákos egy tündérKép

Kép

Kép
vizimano

Kata,
lehetek pl. a kivétel ami erősíti a szabályt.Kép
EkcémaKép

Kép

Kép
vizimano

Jó reggelt! Illetve már napot.

Megkérdeztem tegnap a művházban, hogy lehet odabékávézni, és az Ecseri úti metrótól indul a 81-es busz, ott tesz le olyan 100m-re a művháztól. Azért is tetszik a környék, mert szép zöld, nem messze onnan játszótér is van, úgyhogy sétálni is lehet majd ott tali előtt, után.
Írtam már tegnap, hogy van lehetőség nagyobb terem bérlésére is, ha családos talit akarunk? De lehetne a következő a Vezso férje által felajánlott helyen is, már ha akkora a terem.Kép

Na jó, most már nem szervezkedek tovább. Ha megcsináljuk addig a talis oldalt, felteszek oda térképet a helyszínről.

KépKép
connie

Jó reggelt !
Itt vagyok én is.
Vezso
vezso

Sziasztok4
Megkapta Maja a dupla szurit,most alszik,annyira sajnáltam,jöttek a könnyeim,nagyon keservesen sírtKép

Timurr
Vendég

Mi is hamar lefeküdtünk, ill próbáltam a Caramel-es interjút megnézni, de már félálomban hunyorogva tudtam csak követni az adást.
Építkezünk tovább a melléképületben. Ma lesz egy menetem padlólapot, stb venni. Mondtam már, hogy jó fejek a munkások? Székelyek és olyan jópofán beszélnek, és dolgoznak, még enni sem állnak le. És szépen dolgoznak. És nem isznak és nem dohányoznak. KépKépConnie
Azt a játszóteret ismerem Kép Ott játszottam 8-12 éves koromig Kép Megnézem majd milyen lett ennyi év után. Az a lakótelep tényleg barátságos, sok zöld területtel.
A szállodás tali lehet nagy teremben is, csak mondjátok meg mikor legyen, és akkor egyeztetünk. Ott egyszer ingyen meg lehet oldani ilyen összejövetelt.
Vezso
vezso

Kép
Egy pár perces kép az én törpikehercegnőmről.
Vezso
vezso

Sziasztok
Én is itt vagyok!

Timurr
SzuriKépKép
Mi is most jöttünk a dokitól. Egy kicsit elkeserítettek. Nem hízik elég jól. Amit meg is értek, mert nappal nem is eszik sokat, csak 3-4 perceket. Éjjel meg behozza a lemaradást így 2-3-szor ven fennt éjjelente. Nem is alszik eleget.
Tehát most írnom kell 3 hétig, hogy mikor eszik, mennyit alszik, hányszor van kakija.Vagyis mindent! Most is bőg. Nem tud aludni, pedig dög fáradt! Megyek....
Pedig 2 hét alatt 240 grammot hízott. Az kevés?

Még mindig sír, én meg beleőrülök!Kép
Szilvi
hüpi

Sziasztok!

Hüpi,
Nati súlyadatai:
szül: 2840
1. hó: 4070
2. hó: 4970
3. hó: 5260
3,5. hó: 5600
4,5 hó: 5930
5. hó: 6100

Mennyi idős a picurkád?

vAdri
Vendég

Vezso,
nagyon szép Rozi!!!!!!!!
Vendég

Hüpi,
Anyatejes babáknál pont min. heti 12 dkg a "jó" hízás. De 3 hónapos kor után és/vagy ha már dupláztak, lelassul a gyarapodás. Akkor is ha éppen hosszra gyúrnak. Ezért is elég csak havonta méni őket, két hetes adatok nem igazán mondanak sokat.
Mennyi idős is most Ádám? Ebben a korban normális, hogy csak pár perceket esznek nappal, Ákosnál is a 10 perc az már rekord, és az már általában belealvós szopi. Viszont jó gyakran eszik, neki nincs cumija, és ha ok nélkül nyügi, mindig megszoptatom, így biztos eszik eleget.KépSztem azzal semmire se mész, ha írod mikor eszik, ha igény szerint szoptatsz, mert a szopi hisszából se derül ki a mennyiség. Kakikkal se, mert anyatejes babáknál nem ritka, hogy napokig nem kakilnak, mások meg többször is egy nap, ez babafüggő.
A kevés alvást nálunk úgy oldódott meg, hogy mióta fekve szoptatok, szopival alszik el.

KépKép
connie

Hüpi
Dokija válogatja,de nálunk is jónak számít a heti 12 dkg.

Timurr
Vendég

sziasztok!

Connie: Köszi , tegnap megműtöttem. Ma nyomatok rá bepanthent aztán meglátjuk. Nagyon fájt, és lehet hogy mégegyszer neki kell esnem. De kivágtam és százszor jobb. Éjszakára bekentem paradicsommal-. Éjjel mondjuk belázasodtam de már jobb-

Timurr : szegény MAJA baba. Boldi is hétfőn fogja megkapni Kép én is előre paramami vagyok.

Maja elfogadja Bolditól ezt a vígasztaló méhecskét?
Kép

Vezso: Rozi olyan édes .

Hüpi: szerintem az nem kevés. nekünk heti 8-10 dekát mondott a doktornő. Mennyi idős a MAnód? és hány kiló?

És köszi a dicséreteket Boldi nevében.

nagyon melegem vanKép

képzeljétek tök bosszantó pont egy légifolyosó alatt lakunk és olyan alacsonyan szállnak az utasszállítók hogy ha be van csukva az összes ablak akkor is nagyon hangos. Már gondolkoztam hogy elmegyek az önkormányzathoz 'osztugyanmekkérdezem má' hogy lehet ez ellen valamit tenni? De utána egyből kútba dobtam a tervet Kép Biztos nem.

na megyek lehűtöm magam.
Berkiadri Martin tényleg hol vagytok? Minden rendben?

Kép
juszti75

Sziasztok!
Hüpi, csak hogy megnyugodj írom a fittnesbaba adatait:
születéskor: 3886
amikor hazahoztuk: 3710
1hó: 4070
2hó: 4700
3hó: 5060
4hó: 5360
5 hó: 6000

Láthatod, nálunk volt, hogy havi 30 dekát hízott (kétségbe is estem Kép, aztán múlt hónapban belehúzott (már magához képest). "Biztosan nem fogja megduplázni a születési súlyát"- mondtam a dokinéninek, mire Õ: "na és?". Te később csatlakoztál a topichoz, szóval Te megúsztad az állandó nyavalygásaimat, szegény csajoknak már biztosan az agyára mentem Kép Mi elcipeltük mindeféle dokihoz, és semmit nem találtak. Most nem foglalkozom a súlyával, hagyom, s nyugi van. Én is azt csinálom amit Connie, ha picit nyügi, megkínálom cicivel. És igen, a tíz perc nálunk is rekord. De tény, hogy fittnesbaba egy kisangyal, mosolyog, sose sír, esküszöm én többet bőgtem mint ő. (Húúú, emlékszem, amikor még mértük, ő feküdt a mérlegen, édesen gagyarászott, vigyorgott, én meg bőgtem, hogy megint csak 10-12 dekát hízott Kép. A következő gyereknél nem lesz mérleG!!! Tényleg, ki mit fog másként csinálni? És mi az ami bevált (mindeféle tanács ellenére) Nekem már van egy listám Kép
szóval:
nem lesz mérleg
picit sem próbálom tartani magam az órához, ha egy óra múlva kér cicit, kap
nem vásárolok ennyi ruhát (van ami egyetlen egyszer sem volt rajta Kép
Amit biztosan csinálni fogok: ha sír, felveszem, főként még nagyon pici- ez nagyon bejött, most egy nyugodt, mosolygós baba, mert bízik bennem.
A napirendet hozzá igazítom, de lesz napirendje (evés-játék-alvás), s nem engedek ebbe belepiszkálni, 8 körül fürdés-aztán alvás. Punktum Kép
Ti mit csinálnátok másként? És mi az ami bevált?
Eszter
wester2004

Eszter,
Tetszik a kérdés.Kép
nálunk:
- nem fogom annyit számítgatni az evést (nem mérem mennyit eszik és nem nézem az órát)
- nem kap cumit (ti. mióta nem cumizik Ákos nem szorítja össze a mellem az ínyével)
- jobban odafigyelek, hogy lefektessem, ha álmos (első hónapban elég keveset aludt mert nem vettem észre, hogy azért nyügi)

A többi eddig bevált, nekem az igény szerinti szoptatás nagyon bejött, és az is, hogy van egy laza napirendje, amit persze leginkább ő állított be magának: kelés 6-kor, délelőtt nagy alvások még, délután séta, este ugyanakkor masszázs-fürcsi, fekvés kb. 9-kor. De igazából folyamatosan kell alakítani utána a dolgokat, mert olyan ütemben fejlődnek, hogy ami egy hete még jó volt, ma már nem válik be.Kép
Ja, és az is bevált, hogy sokat mozdulunk ki vele, nem vislei meg a "strapa". Bár lehet, hogy ez inkább alkati kérdés.

Burkoló ma még csak egy órát késik eddig.Kép És nem tudom mit főzzek, ami 5 perc alatt kész, mert nincs kedvem főzőcskézni ma.

KépKép
connie

Köszi a hozzászólásokat!
Most szerkesztettem egy táblázatot a manónak.

hozom a kiskönyvet.
születési súly: 3450gr 54 cm
1.hó:4420gr 56cm
2.hó:5500gr 59.5cm
3.hó:5990gr 62.5 cm
4.hó:6590gr 65cm
és ma a 4.5hó:6630gr 66.5 cm

Jaaaaajjjjj. Bocsi Most látom, hogy elszámoltam az előbb. Csak 4 dkg-ot hízott 2 hét alatt, de 1.5 cm nőtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vAdri, Juszti
4,5 hós a picur
Juszti, merrefelé laksz?

Ami aggaszt még engem, hogy szerintem egy kicsit sokat sír, és nem tud-szeret aludni. Éjjel, meg soxor van fennt. Nyügi baba. De ha kialussza magát, akkor egy tündéri kikölök!!!!
De miért nem tud aludni?
Még egy érdekesség. Amikor éjjel egyik /jól és sokat/, akkor úgy leizzad, hogy folyik az orrán , és a fején a víz. Erre a doki azt mondta, hogy érdekes. Jó fej mi?
hüpi

Akiren
Amiket lelhetett töltögetni ingyé a honlapról nagyon tecceneke nekem is és Majának is,amúgy is nagyon muzikális,most fáj a szívem mert legszívesebben az összes cd-ét megrendelném.
Maja is nagyon mozgékony lett,össze vissza mozog és ő is kétszer megfordult (azóta sem).

Juszti
Boldinak nagyon köszöni Maja a méhecskét és millió puszit és börrögöést küld.Ez a legújjabb találmány állandóan börrög,Szóval

Brrr,prüüüü stb

Vezso
Nagyo szép és édesRozi
Timurr
Vendég

Hüpi,
Amikor éjjel eszik, azt akartad írni? Ákos is leizzad szopi közben, néha attól is, hogy be van dugulva az orra.

Hogy altatatod?

KépKép
connie

Vezso,
Ákos nagyon szövegelt, mikor meglátta Rozit, sajnos nem tudpm átadni az üzenetet, még jegyzetelni se tudtam, annyira mondta. De szép nagy nyálbuborékokat fújt hozzá.Kép

Akiren,
Tegnap lemaradt: én is nagyon kíváncsi vagyok az előzmények után,hogy mit mond a dokitok arra, hogy nem hízott Gréti.

KépKép
connie

Connie
Igen, amikor éjjel eszik.
Csak szét vagyok esve.

Valamikor nagyon könnyen elalszik, valamikor 1 órát is szenved. Nyugtalanul alszik el. Mozog keze lába. Meseolvasás után hasra fektetem ,és beadom a cumit, picit simogatom, puszikat adok neki,mondom neki, hogy jó éjszakát, aludjon jól, álmodjon szépeket, ekkor már ragad le a szeme, és kijövök a szobájából. De utána sír, akkor csak a cumit kapja vissza.
Ötlet?
hüpi

Ez a rohadék (bocs!) burkoló 11 óta késik.

Hüpi,
Mi el szoktuk ringatni, ha nem alszik el véletlenül szopi közben. Újabban ez a férjem feladata, az én karomból simán kiugrik.Kép Ha meg nagyon nem akar aludni, kihozzuk a nappaliba, csak játszani már nem szoktunk vele, meg csak a kislámpa ég, és csendes foglalkozás van.Kép

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?