Vezso,
Ez is pasi dolog, mármint a tök okosság. Én mindig azon kapom fel a vizet, hogy a párom azt, ami számítógéppel meg autókkal kapcsolatos, mindig úgy magyarázza el nekem,mint egy gyagyának. Nem is értem, hogy tudtam szgépet használni, meg autót vezetni mielőtt megismertem.
És folyton mászkálni kell utána, hogy egyen rendesen, feküdjön le időben, ne éjfélkor zabálja tele magát pecsenyelével stb. Ez nem idegesít, inkább az, hogy gyerekkorában miért nem figyeltek ilyenekre oda, hogy megtanulja. Anyósom igazi Bika volt, imádott főzni, és szeretet=etetéssel.
Úgyhogy Gabi egy időben 200 kg volt(!), és ezért mérges vagyok a családra, mert nem igaz, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy ennyit hízik.
Jégvirág,
Hát néhány dolog, ami így először eszembe jut: a Halak érzékeny, álmodozó, önfeláldozó típus, a Mérleg kedves, diplomatikus, elég alkalmazkodó, mert a béke kedvéért inkább meghátrál, minthogy nyílt konfliktusokba bocsátkozzon. Ezért pl. társaságban kedvelik, de nem nagyon tud kiállni a saját érdekeiért. Jellemző lehet még mind a kettőre a határozatlanság, bizonytalanság, Halakra úgy általában, Mérlegre inkább úgy, hogy nehezen választ.
Bika-Szűz: na az aztán egy jó kis gyakorlatias, két lábbal a földön járó párosítás (előzőnek pont ellentéte
), a Bika szeret mindent, ami anyagi dolgokkal kapcsolatos, evés-ivás, képzőművészetek pl., pénz, a Szűz meg kis gyakorlatias, szorgalmas, takarékoskodó, rendszerező, nagyon jó érzékkel a részletekhez, született analitikus. Itt pedig pont a könnyedség, a lazítás, meg az álmodozás hiányozhat.
Korántsem olyan érzelmes típus, mint az előző.
Erről, meg a jegyesoktatásról jut eszembe, mert ott volt szó róla, hogy az emberek különböző szeretet-nyelveket használnak, azaz különböző módokon fejezik ki a szeretetüket. Ötről volt szó, hú vajon eszembe jut-e: szavakkal, érintéssel, ajándékokkal, apró szívességekkel és egymásra szánt idővel. És könnyen félreértések alakulhatnak ki, ha nem ismerjük az egymásét, mert esetleg nem vesszük észre a másik gesztusait.
Itt:
http://www.harmat.hu/book/b129.htm van egy könyvismertetés, mert persze nem jutott eszembe mind az öt, ér rá kellett keresnem a neten.