Új privát üzeneted érkezett!

Szia Dina!

Én - mint már említettem - nem sok kifejezetten kismamás cuccot vettem, de azok sajnos sehol nem a legolcsóbbak. Elég megfizethetőek és jók a C&A-ban kapható dolgok, ott érdemes körülnézni, ill. én Mammistyc nacit vettem és végig tudtam hordani, mert a fazonja nagyon jó. Ezeket azt hiszem árakkal megtalálod a neten is. Ahol még esetleg nézd meg, az a 2in1 (neten is www.2in1collection.hu), ill. a kismama.lap.hu-n van egy csomó ötlet. Jó böngészést!

Ildibaba!
Hogy vagytok, jól kinyaraltátok magatokat? Biztos jól tartottak benneteket, ha ekkorát nőttetek. Bár mi sem panaszkodhatunk, 3 hónaposan a 7,08 kg-mal...
Hasfájás, nyögdécselés elmúlt? Nálunk nagyjából el, de még azért nem alszunk éjjel. Ti?

Bocsi, be kell fejeznem, mert nyafizunk...
Sziasztok,
Dóri
kiskacsa

Szia Dina!

Ha esetleg nem idegenkedsz a használt cuccoktól, a babaszoba.hu-n is elég sok kismama cuccot kínálnak a lányok. Meg talán itt a keres-kínálban is van egy hölgy (talán Irénke), aki elég jó áron készít rucikat.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Kuha nagy nagy gratula! A kór szerintiben láttam Gergőről képeket! Nagyon szép baba! Kép

Tóth Zsuzsi! Köszi az infót!

Szép napot mindenkinek!

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

upsz.
Kór= kor

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Köszi az ötleteket!

bdina

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy én is a Kútvölgyiben fogok szülni. Segítségeteket szeretném kérni szülésznő választásban. Olyan szülésznőt keresek, akinél gátvédelemmel tudok szülni, kicsit alternatívabb gondolkodású, határozott, de jófej.

Orvosom Dr. Szabó Tibor, ha róla tudtok bővebben írni, azt is megköszönném.

Egyébként milyen a rendszer a szülészeten? Lehet zuhanyozni vajúdás alatt, gátvédelemre odafigyelnek, esetleg lehetséges szülési pozitúrát választani? Hogyan lehet alapítványi szobába kerülni?

Köszönöm a válaszokat: Ami
amulett

Szia Ami!

Gratula a pocaklakóhoz. Mikorra várható a kicsi?
Első baba?

A vajúdás alatt lehet zuhanyozni, ha akarsz és tudsz. A gátvédelmet előre meg lehet beszélni, de szerintem a szülésznővel érdemes. Nekünk az első gyereknél szóba sem jött, de ha minden jól megy most gátvédelemmel szülünk.
Úgy tudom a szülési pozítúra választhatóság nagyon orvos függő, vannak konzervatívak (vagy kényelmesek), akiknél csak a fekvő pozicíó választható. Szabó doktort nem ismerem. Kád, bordásfal nincs, de labda, szülőszék, állítható ágy az van.
Alapítványi szobáért fizetni kell, amikor bementek szülni és épp van szabad hely, akkor el is lehet foglalni azonnal a szobát. Amikor elhagyod a kórházat, akkor kapsz egy csekket, amit postán kell befizetni.
Azt hiszem a Kútvölgyi szerződésben áll cégekkel, tehát, amennyiben VIP szülő nő jön, sajnos ki kell költözni a szobából. Ez nem hiszem, hogy túl gyakori lenne, de jobb előbb informálódni.

Üdv.:
Böbe
böbike

Antaledi!

Bocs, csak most olvastam a leveleket, lattam, hogy valaszoltal. Milyen a babauszas? Azt hiszem, tolunk kicsit messze van a Polus Center (bar nem tudom igy hirtelen, pontosan hol van, de ha annyira kozel lenne, tudnam :o). Meg mostanaban epp nehez megszervezni barmit, betegsegbol labalunk ki, meg elso gyerekunk iskolaba kezdett jarni, ki van utve a korankelestol az egesz csalad Kép), bebiszitter beteg... De ha rendezodnek a dolgok, meg szeretnek a kis pottommel uszni jarni. Biztos nagyon elvezne.
Tenyleg egyidosek a babak, mi 18-an leszunk fel evesek! Meg remlik is, hogy volt a korhazban Dorka, mert nekunk is van egy Dorkank.
Kulonben barmikor lehet csatlakozni egy uszocsoporthoz, vagy meg kell varni, mig uj csoport kezdodik?

Udv,
Orsi
torsi

Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz

Szia Amulett!
Én a három gyerkőből kettőt Zachár Erikával szültem, a harmadik szülésnél már gátvédelemmel. Nem kellett vágni, tényleg símán ment minden. Próbáld megkérdezni!
Sok sikert!
szöszi_32

Sziasztok Lányok!
Én most vagyok itt köztetek először, 8 hetes terhesen! :-) Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2 éves kisfiam, akit máshol, fizetett orvosomnál szültem, de nagyon sok rossz tapasztalatot szereztem. Eldöntöttem, hogy a köv babával nem szeretnék maszek rendelésre járni, tökéletes nekem a kórházi ellátás. Így jártam február óta Mészihez, de most, hogy kiderült: terhes vagyok, közölte, hogy csak a magánrendelésén tud fogadni, 6000 FT/alkalomért.
(Ráadásul most nagyon a béka alatt vagyunk anyagilag - nyögjük a lakás részleteit - tehát nem csak kedvtelésből döntöttem így.)
Nagyon elkeseredtem. Hát nem lehet senkihez a kórházba járni terhesgondozásra? Tudtok olyan orvosról a Kútvölgyiben, akivel meg vannak elégedve, de nem küld azonnal a magánrendelésre?
Cukipofa, Te említettél a szobatársaiddal kapcsolatban ilyet... Tudnál segíteni?
barbrigi

Sziasztok !
Sajnos nem tudom egészen végigolvasni a hozzászólásotokat ,de szorítok mindenkiért és persze főleg a pocaklakókért.Kérdésem lenne:
Ti szedtetek a terhesség előtt Elevitet? És az alatt?
Minden infó hasznos lenne.

Szia Barbrigi !
Jó h küztünk vagy.
A problémáddal kapcsolatban nagyon megértelek no komment.,..........
Én sajnos még nem hordok pocaklakót szívem alatt ,de mér megtaláltam a dokit akinél majd szülni szeretnék.Tóth Ferenc főorvos én csak jót hallottam róla ,nézd vissza az archiv-ba. Több kismamától tudom, h nem kér pénzt ha adsz esetleg azt elfogadja.
Én voltam nála h babát szeretnénk és adtam neki, akkor úgy láttam nem is örült.
Azt mondta köszönöm de a lényeg, h baba legyen.
puszi
hukmuk

Barbrigi!
Tátva maradt a szám attól amit írtál. Nagyon ajánlanám neked az első helyen
1. Dr Teleki László Attilát, aki egy nagyon szimpatikus, kedves és 100% nem viselkedik így! Nem is gondoltam volna Mészáros drról, ránézésre elég szimpinek tűnt
pumpi

Nem szeretnék nagyon butának tűnni, de azt szeretném kérdezni, hogy igaz e hogy a 3d-s uh on már a 12-es vizsgálatnál látszik a baba neme? Az egyik anyuka mondta, de nekem ez kicsit korainak tűnik. Tapasztalatok?
pumpi

Sziasztok Lányok,

Először is megkésve Kuhának (na, meg az Apukának isKép nagyon gratulálok!

Wtimi,

gondolom már túl vagy te is a terheléses cukron. Nem nagy szám, igazából ha nem félsz a szuritól, ez sem nagy dolog: 2x vesznek vért egy óra különbséggel. Kicsit nehéz kivárni az 1 órát, én nem akartam sehova elmenni közben, ezért olvasni valót vittem magammal. Természetesen az összes vérvételre váró ember bámult, hogy miért ücsörgök ott, és olvasgatok. De kibírható... Lényeg, ahogyan Böbike is írta, hogy vigyél magaddal 1 zsömlét, meg 2dl tejet (nekem szörnyű volt, mert nem szeretem a tejet - konkrétan öklendezem tőle - úgyhogy meg kellett eröltetnem rendesen magam), és ahogy kijöttél az első vérvételről rögtön edd és idd meg ezeket. Az 1 óra letelte előtt 5 perccel vissza kell menni a felvételre, és újra bejelentkezni. Aztán soron kívül kell bemenni pontosan az 1 óra letelte után.
Talán még idejében írtam le, h mi történik....

Szia Hukmuk!

Én minden ismerősömtől, aki terhes v. terhes szeretne lenni azt hallom, hogy elevitet szed. Hogy védje a babát. Ezért már a terhesség előtt 3 hónappal el kezdi szedni.
Nálunk igazából a 2 hónapban derült ki, hogy baba lesz, és akkor már nagyjából el voltunk "késve" az elevit használatával.
És én még idegenkedem is kicsit tőle: egy rokonom és barátnőm is arra panaszkodott, hogy 4,5 kg v. a feletti babákat szült, mert végig szedte az elevitet a terhesség alatt. Szóval, ha szeded is védelemből, szerintem érdemes abbahagyni, ahogy a szervi képződések befejeződtek. De ez persze a magánvéleményem.
Egyébként én alapvetően a természetes módszernek (sok gyümölcs, zöldség, tejes dolgok, natúr húsok, aszalt gyümölcsök, tökmag és még sorolhatnám) vagyok a híve. Véleményem szerint a megfelelő vitamín, ásványi anyag mennyiség így is bevihető a szervezetbe.
Nekem nem régen volt a 28. heti vértesztem, és szerencsére az eredményeim jók. Igaz, egy ideje (mióta rájöttem, hogy nagyon hízok,ha nem vigyázok magamra) figyelek is, hogy megfelelő mennyiségű, minőségű kaját egyek.
Van egy jó kis könyvem, amiben szerepel, hogy mennyi, milyen étel biztosítja a megfelelő mennyiséget a vitaminokból és ásványi anyagokból naponta.
Persze ez így nehezebb (minden nap jegyzetelem, mit mikorra eszek), mint az elevittel, de szeretnék normális szülést ha lehet, és nem egy óriási babával kinlódniKép (Persze ez még e nélkül is lehet, de nem akarok "rásegíteni".)

sziasztok,

Kata (Bóbi)
bóbi

Jut eszembe Lányok!

Jön valaki közületek október elején szülőszoba látogatásra és együttszülés előadásra? Esetleg válthatnánk személyesen is pár szót....Kép

És aki volt már, az elmesélné, hogy nagyjából mire számítsunk? A férjem elég "parás", mennyire fog megrémülni? Lehet, hogy butaságot kérdezek, ezért előre is bocs: filmet vetítenek a szülés folyamatáról vagy ilyesmire nem kell számítanom? Mert őt még "felkészítés" alatt van, és nem szeretnék mindent egyszerre rázúdítani. Viszont mindenképpen szeretném, ha ő is ott lenne, és barátkozna a hellyel, megismerne néhány újabb dolgot, hiszen együtt akar lenni velem a szülésnélKép

köszi a válaszokat,
sziasztok
Kata
bóbi

Sziasztok,
Nagyon köszi a válaszokat a dokikkal kapcsolatban, már sokkal jobb lett a kedvem, hogy mégis van remény!
Hukmuk, szorítok neked, hogy minél hamarabb teljesüljön az álmod! Én szedtem az előző terhességemnél az elevitet, igaz az utsó pár hónapban már nem napi szinten, csak kb heti 2-t és nem lett lóbébim: 3060 grammal született és gyönyörűen arányosan. Úgyhogy én most is így teszek, annyi különbséggel, hogy mielőtt elkezdtünk volna próbálkozni, folsavat szedtem (a fejlődési rendellenességek elkerüléséért) addig míg ki nem derült, hogy sikerült (fél év) azóta elevitet. Remélem, bevált, de majd megírom... :-)
Egyébként valóban a legjobb az egészséges táplálkozás - ahogy Bóbi is írja - de félek tőle, azt télen nem túl könnyű tartani.
Szülőszoba látogatás?? De! Én szívesen megyek, ha tudok! Mikor lesz pontosan?
Valaki közületek szült már császár után? Én most ilyen helyzetben leszek és még azt sem tudom mit akarjak majd jobban..... (a rossz tapasztalatok miatt: 12 óra vajúdás, 1 ujjnyi tágulás, aztán mégis császár).
Köszi mégegyszer a válaszokat, hamarosan választok közülük...

Addig is mindenkinek minden jót... :-)
barbrigi

Szia Barbrigi!
Köszi az infót. Terhesség előtt miért a folsav mellett döntöttél?
Mennyit szedtél belőle?Híztál?Sajnos nekem nem szabad ,mert már így is sok a felesleg rajtam és a vérnyommmal is van gond!
Sajna.
Köszi
Ja és ha elmentél a Dokihoz beszéljünk h te milyennek találtad?
Sok pusza
hukmuk

Szia Bóbi!
Nagyon köszi az infót.
Veled mi az ábra?
Pusza
hukmuk

Sziasztok
Bobi
Nem gaz a szuloszoba latogatas, semmi "veres" ilyesmi dolog nincs, sot szerintem nagyon szeo kulturalt szuloszobak vannak, max az agyaknak van kicsit korhazjellege.
Barbrigi el sem tudom hinni szinte amit irtal, en is ugy tudtam halal jo fej doki aki nem kotelezoen maganban rendel...Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Bóbi,
én úgy emlékszem a "szülés, együtt szülés" előadáson vatítettek egy filmet a szülésről (persze egy rövidített (nem több órás változatot)). Aki nem akarta nézni, az előtte kimehetett, ezzel a lehetőséggel nem csak apukák, de kismamák is éltek. Majd a vetítés után visszajöttek.
Az én férjem bentmaradt (bár nem gondoltam volna), valószínűleg sokat nyomott a latba az előtte lévő előadás és felkészítés is. (Bár bevallotta, hogy néhány résznél csukva volt a szeme. Kép
Egyébként a papák sokkal bátrabbak, mint azt Õk hiszik.
A vércukor vizsgálatról: én sem szeretem a tejet, ezért én kakaót ihattam mindkét terhességemnél. A dokimmal megbeszéltem, hát így (legközelebb lehet, hogy te is kihagyhatod ezt a kellemetlen élményt).
Barbrigi!
Hát nem túl szimpatikus nyitás ez egy orvostól, sajnálom, hogy ez történt. Én a Vidához járok, lehet, hogy már olvastál róla a topikban. Nem magánrendelőben, hanem a kórházban fogad, semmi fent említett problémával nem találkoztam még (pedig az elmúlt három évben elég sűrün látogatom).
Hukmuk!
A folsavat nekem a dokim javasolta (napi egy), és utána olvastam is több helyen, hogy a kívánt terhesség előtt pár hónappal érdemes elkezdeni szedni. Az elevitről én is hallottam, hogy nagy babát eredményez, de azt is, hogy nem a babát növeli, hanem az anyuka étvágyát, tehát indirekt módon, de mégis befolyásolja a folyamatos szedés.
Én az első három hónapban szedten naponta, majd heti 2*, most csak akkor szedem be reggel, ha fáradt vagy kimerült vagyok. De ilyenkor nyáron sokkal könnyebb a sok vitamint bevinni a szervezetbe a rengeteg piacon kapható gyümólccsel.
Pumpi!
12 héten szerintem még nagyon korai, de elképzelhető, hogy a kisfiúk megmutatják magukat, 8én csak lányokat láttam még UH-on).

Szép gömbölyödést!
Böbe
böbike

Sziasztok!
Van valaki, aki január 5-e körül fog szülni a Kútvölgyiben? És valaki szül Dr. Siposnál?
Tud valaki tanácsot adni olyan méhlepénnyel kapcsolatban, ami eléri a méhszájat? Előre is köszi.
andry

Ja! Az lenne még a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy a Kútvölgyiben milyen módon lehet epidurált kérni? Tudnátok írni tapasztalataitokról az epi-vel kapcsolatban?
Köszi
andry

Sziasztok,

Böbi,
de kár hogy nem beszéltünk a vércukorvizsgálat előtt! Egész nap hányingerem volt a tejtől. Jó tudni, hogy a kistesónál már másként is lehet Kép

A férjem is egyre bátrabb (néztük együtt a NGC-n a magzat fejlődéséről+ szülésről szóló 2 részes filmet, de szegénykém a szülést magát nem tudta megnézni... azt mondta, belegondolt, hogy velünk mi lesz, és minden vér, erő kiszaladt a lábából, kezéből), már sok minden természetes neki, de a szülést bemutató filmet még nem vállaltatnám be vele.
Az én szülésemnél is csak a fejem mellett lesz, "támaszként". Nem akarom én sem (ő meg végképp nem!), hogy nézze, hogy születik meg a lányunk.
Én még azt is "csodának" tartom tőle, hogy bent akar lenni. Megpróbáltam lebeszélni, de nem lehet - ott akar lenni, mikor Bóbi születikKép

Barbrigi,

én is innen "szedtem le".. egy régebbi hozzászólása volt az egyik kismamának:
"I. Terhesség - minden hónap első szerdáján
II. Diétás étrendi tanácsok - minden hónap második szerdáján
III. Szülés, együttszülés - minden hónap első csütörtökén
IV. Gyermekágy és szoptatás - minden hónap harmadik csütörtökén
V. Szülőszoba látogatás - minden hónap első keddjén

Az előadások kezdési időpontja : 17 óra 30 perc
Bejelentkezés (csak így lehet menni) személyesen, v telefonon: 325-1100/7203"

Én telefonáltam, és beregisztráltak keddre (okt.4-e) és csütörtökre (okt.6-a).

Hukmuk,

mi még első babásak vagyunk. A 30. hétbe kezdtünk hétfőn. Bóbita (Lilla) elképesztő kislány. Nem tudom Lányok, nektek is úgy tünik, hogy kész egyéniség a hasatokban levő gyerkőc? Bóbi haláli csajsziKép Saját akarat - ha nem úgy fekszem, ülök, nem olyat eszem, amit, ahogy ő akar, akkor jön a rugdosás.. lehet vele játszani - szoktuk "bökdösni" a hasamat az apukájával, erre visszarugdosKép Azt is szinte mindig tudja, hogy ha Róla beszélgetünk... ez egy csoda, ugye? KépImádjuk!

Andry,

én is Sipos dokinál szülök, csak kicsit előbb, november 27-re vagyok kiírva.
Szerintem egy az egyben kérdezz rá a dokinál mind a méhlepényre, mind az epiduráltra. Én is így szoktam - türelmesen válaszolgat a leghülyébbnek tünő kérdéseimre is Kép
A legutóbbi az volt - mondjuk ezt a drágaságom kérdezte meg -, hogy egy ismerősünktől azt hallottuk, hogy az ő dokija tiltotta, hogy a hasát simogassa, mert állítólag beindíthatja a méhösszehúzódásokat. A férjem persze ezt is megkérdezte.
Kicsit azért megdöbbentem a válaszon. Azt mondta a doki, ő sem kedveli, ha valaki túl sokat simogatja a hasát. Kicsit lehet, de mivel nincsenek tisztában az élettani következményeivel a ritmusos simogatásnak, ezért nem javasolja...

további szép napot Mindőtöknek,
sziasztok
Kata
bóbi

Sziasztok!
Bóbi, köszönöm a válaszod!
A méhlepénnyel kapcsolatban az a bajom,hogy túl nyugodt a Sipike, én meg félek, hogy baj lesz, egyenlőre ő nem izgul. Te hányadik babádat fogod a Siposnál szülni? Én a másodikat, ha te az elsőt, akkor én is tudok egy-két dolgot mondani a szülésről nála, szülésznőkről...stb.
Te nem Vörösváron jársz hozzá?
Neked is szép napot.
andry

Szia Andry,

én még az első babát várom... nagyon örülnék, ha mondanál dolgokat: szülésznőt még nem választottam, de szeretnék. Nálad ki volt, ki lesz? Na, és a szülésről is persze...

Szerintem ha Sipos nem izgul, te se tedd.Kép Nekem az elején (van egy miómám a méhemben, amitől véreztem) egy az egyben azt mondta, vagy sikerül Bóbi, vagy nem. Aztán mikor rossz volt az AFP-m, akkor is rögtön elküldött genetikaira. Szóval, ha gondot érez, szerintem akkor látni is lehet, meg mondja is. Úgyhogy ne izgulj.
Én hol a rendelőjébe a Váci utcába megyek, hol a kórházba.

szia,
Kata
bóbi

Szia Bóbi!
Először is én nagyon jól éreztem magam a kórházban.9 napot voltam bent, de sajnáltam, hogy haza kellett jönnöm,mert tényleg jó volt.Mindenki nagyon kedves és figyelmes, főleg a Sipos.A szülés alatt is nagyon rendes volt, úgy szorítottam a kezét, amikor bejött.Szegény tök álmos volt, mert hajnalban szültem. Õ csak akkor jön be,amikor már tolófájásaid vannak ,vagyis akkor, ha eltűnt a méhszáj, addig a szülésznővel és a férjeddel vagy. Szülés közben fogja a combod, hogy ne csukd össze a lábad és közben kiabál, "hogy nyomni-nyomni, nem törődik semmivel", aztán 3/4 órát varr, utána két órát bent vagy a szülőszobán.A szülésznők többsége fiatal és középkorú, egy idősebb van ő a vezető, legalább is 2004-ben ő volt, Aranka néni, tőle retteg mindenki, hogy nehogy nála szüljön, mert olyan duli-fuli. Én nem figadtam szülésznőt akkor sem és most sem fogok, mert mindenki nagyon rendes, teljesen mindegy, hogy ki lesz bent, Aranka akkor 8-15-ig volt bent. A szülőszobában nincs semmi alternatív, csak labda, lehet közben zuhanyozni, ami nagyon kellemes olyankor, amikor még csak az első fájások jönnek, kétpercesnél már tök mindegy, akkor minden rossz már. Van belélegezhető gázkeverék a fájdalom csillapítására,de semmit nem használt.
A szülés után kapsz annyi betétet amennyi kell és a gyereknek is adnak napi 5 Pampers pelenkát, adnak hálóinget is, teljes luxus minden. A babákat szépruhákba öltöztetik. Ha a szoptatás nem megy elsőre, van ott egy Erzsébet nevű középkorú csecsemős nővérke,ő a legprofibb, tőle kérj segítséget, különben mindegyikük segítőkész, de én végül neki köszönhetem, hogy tudtam szoptatni, ráadásul 16 hónapig.
Még a kaja is finom!!! Sipos rendszeresen belátogat hozzád, ha nincs bent, telefonon érdeklődik. Õ felszívódó varratot használ, ami rosszabb, mint az amelyiket kiszedik ,mert tovább húzódik a sebed.Úszógumit vigyél, mert nem fogsz tudni ülni és ott csak 2-3db. szivacs van erre a célra.
Beöntést adnak, ha otthon leborotválod magad, akkor avval nem foglalkoznak, de gondolom ez a legtöbb nőnél már természetes.Adnak a gátfájásra Panadolt, amennyit kérsz, eleinte 2 óránként kínálták, aztán szólj és adnak. Szülés után pár órát hagynak aludni, aztán már hozzák is a kis lurkót szoptatni, tisztába tenni. Nincs sok időd, ha fáradt leszel, nyugodtan vidd át a babaszobába, megfogják érteni. Szóval ne izgulj, nagyon jó kórház, kedves emberekkel.Sipos is rendes.
Szia.
Még valamire kíváncsi vagy?
Andi
andry

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:30-kor.
Vendég

Hukmuk!

Én a terhesség előtt kb. 1-1,5 hónappal kezdtem Elevitet szedni és a 20. hétig szedtem is, így javasolta a dokim, mivel szerinte is óriásbabák lesznek akiknek a mamája végig szedi. Azonban ne ess kétségbe, ha nem fogy el, mert én most szoptatás alatt is szedek napi felet, ami szerintem egyáltalán nem árt, hiszen képtelenség minden vitamint póolni. Nem is beszélve a hajhullásról, ki tudja milyen lenne enélkül??....
Szóval én csak ajánlani tudom a szedését, engem meg is nyugtatott egy picit, hogy megtettem a minimumot, hogy tényleg egészséges legyen a babám és szép nagy is lett.

Bóby,
csatlakoznék Andryhoz mindenben - kivéve a doki, én nem nála szültem -, és leginkább a csecsemős Böbében! Õ fantasztikus, tényleg próbálj meg vele beszélgetni, nagyon sokat tud segíteni. Azonban én javaslom, hogy válassz magadnak szülésznőt, mert egész máshogy mész be, ha ismersz valakit, mint ha nem és benne biztosan megbízhatsz, mert mindenki szuper (Aranka kivétel...).

Sziasztok, jó éjt,
Dóri

Ildibaba,
megint "felszívódtál"? Minden rendben?
kiskacsa

Sziasztok!
Andry:
Én is Január 05-re vagyok kiírva szülni, az első babámmal, aki egyenlőre úgy tűnik kislány leszKép Tóth dokihoz járunk és nagyon meg vagyunk vele elégedve, mindíg nagyon türelmes, jókedvű és alapos, soha nem futószalagként kezel!!

Kérdésem lenne: Valaki tudja, hogy Tóth doki melyik szülésznővel szeret szülni, mert ez is egy szempont lehetne a választáskor?

Én eddig mindíg a Kórházban voltam, soha nem a magánrrendelőjében, szerintetek mikor érdemes, vagy illik adni pénzt? Ha " csak " a szülést követően adunk az már gáz???

Előre is köszi a válaszokat

cooper

szia Kiskacsa!

látom a hozzászólásod végén a "megjegyzést" Arankára.. mit tudsz, hallottál róla??
mert nekem meg pont őt ajánlotta egy ismerős, aki 2 gyerkőcöt szült nála!
még nem dontöttem el ki lesz a szülésznőm (talán hétfőn eldöl.. akkor megyek 36.hetes vizsgálatra Vidához és emlitem ezt a témát neki), ezért főleg érdekel hogy Arankával mi a gond??

még egy kérdés: a ctg (most lesz először nekem) mennyi ideig tart kb?
ildisz1

Sziasztok!
Cooper! Ez azt jelenti,hogy a vizsgálatok után nem fizettél még a dokidnak? Nem beszélted meg vele, hogy mennyiért vállalja a gondozásodat?
Ha a szülés után adsz, szerintem az sem gond,miért lenne, akkor is örülni fog a pénznek. Én vizsgálatonként (Siposnál) 5000-et adok a szülés után 50e-t.De azt mondom megéri ez a pénz, mert a törődést és a figyelmet, valamint az állandó elérhetőséget meg kell fizetni.Nem így van lányok? Persze tudom, hogy sok pénz és a második gyermekem többe kerül a megszületéséig, mint amennyit rá kell költenem előtte.(ruha, kiságy...stb)Ha január 5-re vagy te is kiírva, lehet, hogy találkozunk. Te nem félsz attól, hogy karácsonykor kórházban leszel? Hogy fogják hívni a kislányodat?

Ildisz1,

Arankától mindenki retteg valamiért, mert tök mogorva, semmi mosoly,csak olyan szótlanul, személytelenül felrakja a ctg-t, mert én csak így találkoztam vele, de onnantól kezdve attól rettegtem, hogy nehogy nála szüljek. Szakmailag azt hallottam róla, hogy azért ott van a szeren, de én úgy voltam vele, hogy kiszolgáltatott helyzetben nem szívsen bíznám rá magam, mert nem tűnt annak a bíztató, megnyugtató, kedves embernek, amire az ember szülés közben végyik. Én sajnos nagyon nehezen viseltem a fájdalmakat és szerintem ha nála szültem volna, tuti rámszólt volna, hogy viselkedjek már, mert elég hangosan nyögtem és sírtam a kétperceseknél. Talán aki nála szült, mást mond és lehet, hogy szülés alatt egy tündérke, tehát bocsi, ha látatlanban rosszul ítélem meg Arankát. Aranka nénit. Viszont a fiatalabb-fiatal szülésznők(25-30év), talán több modern dolgot tudnak, amit mi fiatalok is olvasunk itt-ott és amit elvárunk. Ki tudja mi a jobb, a 30 éves tapasztalat, vagy a frissebb korszerűbb tudás. A CTG kb. 20 percig tart, max. fél óra. Azt hiszem elvileg 15 perc, ha van elég babamozgás.

Senki nincs mélyen tapadó lepénnyel megáldva?

Ti EDÁ-val szültök? Azért mennyit kell fizetni?

Köszi
Sziasztok,Andi
andry

Sziasztok Lányok!

Kuhának így utólag is gratulálok és sok boldogságot kívánok.

Ami!

Hát kicsit meglepődtem amit a dokidról írtál. Elég durva. Azóta kitaláltad már, hogy ki legyen a dokid? Én a Gozár dokinál szűltem. Mondjuk én magánrendelésre jártam, de sok kismamája volt azon kívül is. Nagyon rendes.

Szeretnék tippeket kérni tőletek.
Kislányom 8 hónapos a védönőnk meg még nagyon tapasztalatlan. Milyen főzelékeket lehet adni a gyereknek? A védönő mindíg azt mondja, hogy tápszert keverjek a zöldséghez, de ezt persze nem eszi meg. :-(

Köszönöm a segítséget előre is...:-)

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok újra!

Visszaolvastam egy kicsit az írásaitokat és láttam, hogy irtatok az elevitről.
Én végig szedtem a terhesség alatt és szedem még mindíg (szoptatok még).44 kilóval kezdtem a terhességet és 46 kilóval jöttem ki a korházból. A Babám meg 50 centi és 2900 gramm lett. Nekem pont azt mondta az orvosom, hogy elég az elevit attól nem lesz nagy a baba, és mást ne szedjek. Nem szedtem folsavat sem, pedig azt szinte mindenki szed. Hát jó lenne már valami egyértelmű választ kapni az orvosoktól, hogy melyik vitamin a jó melyik nem annyira :-((((

Kép

Kép
cukipofa

http://freeportal.hu/babakonyha/

Szia Cukipofa!

Az alábbi linken hasznos infokat találsz hozzátápival kapcsolatban.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok Mindenki!

A szülésre felkészítő tanfolyammal kapcsolatban szeretnélek figyelmeztetni titeket. A "Szülés, együttszülés" előadás nem október 6.-án lesz (első csütörtök) hanem 13.-án! (6.-a ünnep).
Kellemes pocakosodást és jó babázást.

Zachár Erika
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szerda óta mi is itthon vagyunk fiúnkkal, Benedekkel. Nos, mi a 13-heti ultrahangon megtudtuk a nemét: mármint, hogy lány, és később is azt mondták, és csak szülés közben (császár) derült ki a turpisság, hogy bizony oda kinőtt valami Kép
egyébként a 38. hét elején, 3000 grammal és 53 centivel született a kis vagány srác, aki nagyon jó gyerek, igaz, még egyelőre éjjel is 3 óránként eszünk Kép Na,majd erősődünk, és ritkulnak az evések.

Láttam Kuha kisfiát is élőben, és nagyon édes. (édesek Kép)

Sziasztok
Tünde

Ui: az én dokim végig nem kért pénzt, csak a varratszedésnél fizettünk kedvünk szerint. (Hegedűs)

mtunde

Kedves Zahimam! 2004-ben szültem kisfiam egy Böbe becenevű fiatal szülésznőnél. Szemüveges, rövid barna hajú. Lenne szíves nekem megírni a teljes nevét és azt is, hogy hogy megy a szülésznőválasztás folyamata a Kútvölgyiben?
Szeretnék ismét nála szülni, csak azt nem tudom, hogy mennyivel előbb kell felkérni őt, mennyivel kapok többet, ha hivatalosan ő a szülésznőm-ugyanis én választás nélkül is nagyon meg voltam vele elégedve-és az is érdekelne, hogy meghatározott összegért vállalják-e a szülésznők a szülést, vagy annyit adok, amennyit tudok? Köszönöm válaszát.
andry

Szia Andry,

én is nála szültem májusban a kisfiamat, Ferenci Erzsébetnek hívják és nagyon kedves, rendkívül jó szülésznő. Csodálatos emlék maradt általa és az orvosom által a szülésem.
Általában az első CTG-re (35-36. hét)érdemes választani szülésznőt, mert akkor már ő csinálja ezeket. Kérdezd meg, mikor van bent és tudsz vele beszélni.

Dóri,

minden okés, csak egyre jobban leköt a manócskám. Jó lenne találkozni, olyan kiváncsi vagyok rátok! Igyekszem irogatni, de kevés az alkalom...

Ildi
ildibaba

Kép
ildibaba

Az egyik kedvencem - az akkor négyhónapos... Tiszta Hawaii!!!Kép
ildibaba

Az első igazi önálló hasrafordulás...Kép
ildibaba

Ildibaba!
Köszönöm a válaszod. Neked a Böbe fogadott szülésznőd volt? Mennyit "kért" a szülésért? Vagy mennyit szokás adni?Igaz, hogy az orvosi hálapénz felét illik?
Köszi.
andry

Szia Andry,

igen, én kértem fel őt, hogy legyen a szülésznőm és nagyon jó társ volt ebben. Kérni, nem kért - mivel én "fogadtam" úgymond fel, s tette mindezt szabadidejében,. teljesen természetes volt számunkra, hogy ezt ellentételezni fogjuk.
bgocsi, sír a fiam. Nincs privi címed?

Ildi
ildibaba

Szia Ildibaba!
Nincs privi címem, leírnád, hogy hol kell csinálni egyet?Örülnék, ha leírnád majd "négyszemközt", hogy miként történik ez a szülésznőfogadás és mennyiért.Köszönöm.
andry

Szia Andry!

Már válaszoltak helyettem. Még annyit tudok mondani, hogy szülésznőt azért választanak mert szeretnék ha egy bába kisérné végig a szülést. Ilyenkor előre lehet tisztázni az igényeket. Gondolok a vajudásra, homeopathiás felkészülésre, intimtorna és bármi amit kitudsz találni. Anyagiakról: senki nem kér ill. kérhet meghatározott pénztösszeget.
Biztosíthatlak róla, hogy választás nélkül is megfelelő ellátásban részesül mindenki.

Üdv. Erika
Vendég

Sziasztok!

Ildibaba,
tényleg nagyon jó volna találkozni még a nagyon csúnya idő beállta előtt... Azt, hogy Te sem érsz rá cseverészni abszolút megértem, mi is így vagyunk és kezdünk - sajnos - egy kissé nyafisak lenni, bár próbáltam nem elkapatni az ifjúurat, ezért sokszor igen nehezen szabadulok mellőle még 2 percre is. (Ha alszik, vagy ha itthon van apa.) Egyébként gratulálok a kisfiadhoz, tündéri aranyos. Szerintem - így képek alapján - eléggé hasonlít Kristófra, bár lehet, hogy ez ebben a korban "normális". Teszek fel új képet a profilomba, ha sikerül.

Jó éjt mindenkinek,
Dóri

Kuhával mi lehet?

Mtunde,
nagyon-nagy gratula a kislányból lett kisfiadhoz!!!! (Egyébként Te mit éreztél, mi lesz?) Remélem, nem vettetek meg mindent rózsaszínben:-)...
kiskacsa

Sziasztok Lányok!

Köszönöm az érdeklődést, nem tűntem nagyon el, csak nem nagyon van időm sajnos. Nem panaszkodás képpen, de gondolom ezzel mindenki így van / lesz az elején.
Sajnos nagyon kevés a tejcsim, és Gergő baba amilyen nyugodt, türelmes bébi volt a kórházban és az első pár napban itthon, olyan kis sírós lett az elmúlt másfél hétben. Először arra gyanakodtunk, hogy nagyon hasfájós szegénykém. Majd egy hét elteltével rájöttünk, hogy ez bizony nem hasfájás, ez ennél bizony sokkal rosszabb: éhes a lelkem. Ebben csak az a szomorú, hogy egy ciciből max. 30-40 ml-ert tud leszívni. Tegnap voltunk két hetesek, és ez Gergőnek nagyon kevés. Hét elején , mikor a védőnéni itt volt, felmerült a tápszeres pótlás lehetősége, de kézzel-lábbal tiltakoztam ellene, és kértem, várjunk még egy kicsit, hátha mégis beindul rendesen a tejem. HÁt nem történt meg, úgyhogy kénytelenek vagyunk szopi után tápszerrel pótolni.
Viszont ami nagyon megnyugtató, Gergő ismét nyugodt baba, nagyon elégedettnek tűnik, és csak akkor keseredik el, ha éhes, akkor ennek hangot is ad.

Tünde!

Gratulálok a kisfiadhoz, aki kislánynak készült? Mikor került sor végülis a nagy eseményre? Csütörtökön vagy pénteken? De végülis teljesen mindegy, a lényeg, hogy minden a legnagyobb rendben van!
És hogy hívják a kis jövevény?

Üdv: kuha

Kép
kuha

Kuha,

masszíroztátok a cicit, amikor "belövellt" a tej? Ugyanis gyakran előfordul, így nemrég egy barátnőm esetében is, hogy csak az előtej jött, babuci szopizott volna, de ez nem nem ment, mert elpangott a tejcsi, de nem okozott mellgyulladást. EGy néni, aki a Heim Pál Gyermekkórházban dolgozott, kimasszírozta neki, be is kékült a cickója, de megérte, mert most már csak ritkán kell pótolnia, az is más ok miatt. Szóval azért próbáld meg gyurmázni a cicit, lehet, hogy fáj, de megéri!!!

Ildi
ildibaba

Kedves Kuha!
Remélem nem jól értettem, hogy a két hetes Gergőnek tápszert adsz?! Azt gondolom, hogy a mell masszírozásából semmilyen tej-többlet nem lesz. A tejet a baba csinálja azzal, hogy sokszor jelzi, hogy éhes, akkor sokszor mellen van és a szervezet visszajelzést kap, hogy kevés a tej, termelj többet. Sokat legyen mellen a Poronty, hidd el, meglesz az eredménye. Volt mindig a pelusban pisi? Gyarapodott valamit is a baba? A 40-60-akat hányszor szopta meg alkalmanként? Mekkora a súlya most? Ha nem vergődsz eredményre, megkérdezhetsz egy vérbeli szoptatási tanácsadót, akinek még rengeteg ötlete lesz. Ne állj át, amíg lehet a tápszerre! :-))))
Szeretettel: Nováky Rita
nováky_rita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?