Új privát üzeneted érkezett!

Edit!!
Az ikeában mikor jártam elég sok volt,szerintem nem akciós,hanem 3000ft és érdemes venni rá tálcát ami 1000ft.Ha az ember akarja még lehet fokozni belevaló puha szivacsos üléssel.
Ahogy láttam egy teljesen egyszerű ,de stabilnak tűnő etetőszék.Leginkább talán a fa etetőszékhez hasonlitanám,modernebb kivitelben.

Gyöngyi!

Nagyon jó árban van a kocsi.Jól néz ki ,könnyű?

Gyed vagy Gyes??

Valaki hirdette a kiságyait.Megvan még?Én 1-et keresek,mert anyunál itthagyom a mostani egyiket.

Laura sajnos beteg lett!Ez az első betegségünk.KépKép
nagyon sajnáljuk szegényt,mert taknya -nyála egyben ...szenved.
kapott a dr nénitől a köhögésre,a szemére,a nóziába...gondolom Norbika is hamarosan benne lesz,bár próbálom távol tartani.

kristin
kristin75

Az ikeás ára nem akciós, mindig ennyi. Tálca kell hozzá.

Gyöngyi Kép
ideért. Válaszoltam is.

Kristin Kép
a gyed a béred alapján számolódik, a gyes az alanyi jogon jár, a gyes a dupla.
Eri hirdette a kiságyat, és ha jól emlékszem pont 1 van még neki.

Cat Kép
tesó ugye még csak terv Kép a suli meg 4 tantágy egy félévben, két hetente 1 nap, azért az nem olyan sok.
Vizsgáztam én már évvégi záráskor is, annál ez könnyebb lesz szerintem Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KristinKép
Szegény Laura.Kép Akkor megismerte az orrszívó-porszívót?
A kocsi 19 font, az kb. 8,6 kg.
Itt egyébként nem ismerik az orrszívó-porszívót, és teljesen ki voltak akadva, amikor meséltem, hogy milyen...

OrsiKép
Én is válaszoltam.

Megnéztem közben az Ikeás etetőszéket, én egy teljesen másikra gondoltam, de olyat nem is lehet kapni az Ikeában...Kép

Dobozos tápszerről tudtok valamit?

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Én láttam valahol Humana kész dobozos tápszert. Amit nem kell vízzel keverni, emrt előre be van keverve, és olyan dobozba van mint a tartós tejek. Erre gondolsz? Mert ez kapható.

Mit használnak orrszívós porszívó helyett felétek ? Szerintem az a leghatékonyabb, sajnos a múlt héten nekünk is kellett használni. Bár bohóckodtam vele, mintha az én orromba tenném, és Samu önként jött, hogy az Õ orrába is tegyem be. így sikerült szó szerint csőbe húznom.KépKép

KristinKép
Jobbulást Laurának. Szerintem szegény Norbi is megkapja, csak idő kérdése. Nálunk a dokinő mindig azt mondja, hogy ez egy cég.KépKép

OrsiKép
4 vizsga az nem a világ szerintem sem, de lesz azért még keményebb félév is gondolom. A tesó terv, meg elég reális, ha a Kaáliba mentek. Hányszor lehet halasztani ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Köszönet mindenkinek a gratulációkért.

Tegnap délután jöhettünk haza az ötödik napon, nagyon jó itthon a fiúkkal, már elegem volt a kórházból.
2 hétig voltam a patológián, elővigyázatosságból, de nem történt semmi. Aztán 37+1 napra, apa szülinapjának előestéjén 9-kor elfolyt a magzatvíz. Mire összepakoltam a szülészetre felviendő cuccokat már öt perces fájások voltak. Ekkor már 2 ujjnyi lett a méhszáj. A szülészet két emelettel feljebb van, mire felértünk 3 ujjnyi volt. Mire a dokim meg a szülésznőm beért már 4 ujjnyi. Szóval gyorsan ment. Az utolsó egy óra intenzíven fájt, de már jöttek is kifelé. Elől a fejvégű, aztán amikor kinnt volt, néhány fájással kijött a faros. Éjjel egyre megszülettek mindketten.
Egy picit vágtak, de a varrás nem fájt. A súlyukon nagyon meglepődtem, mert előtte 2, max 2,5 kilót saccoltak. Ennyit az uh-s súlybecslésről.
Azóta esznek, alszanak. Elég jól van tejcsi, bár a kórházba kaptak pótlást. Itthon is csináltunk az este, de még nem kellett.
Azért itthon többet nyüglődnek, dajkálgatjuk őket, a kórházban ezt nem kellett. Gondolom az átállás miatt is van, meg hát annyira azért nem idilli az élet, hogy eszünk-alszunk folyamatosan.

És ami még szuper, hogy nem fáj a gátsebem, pedig öt éve hónapokig kínlódtam.
Röviden (hosszan) ennyi.
Megyek, mert ennem kell.
Puszi mindenkinek!
Enikő
olajfácska

Cat Kép
nem tudom, de nem tervezek már halasztani... bízom benne, hogy nem kell Kép
no, a kaáliba azért még nem jelentkeztünk ám be Kép átgondoljuk még 1szer 2szer ezt a dolgot.

Enikő Kép
de jó, hogy benéztél. Biztosan szépen lassan megszoknak otthon, nálunk is volt ilye átállási nyügi,de pár nap, és minden OK lesz Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Enikő!

Gratula neked is! Képek mikor lesznek?

Cat

A turizás most nem jött össze, de egyszer biztos megyünk még a hónap végéig. Remélem majd tudunk talizni. Egyébként ma voltam először egy közepese hosszúságú úton Dáviddal úgy, hogy én vezettem. egész jól ment. Csak a kocsikulcsot felejtettem az ajtóban, úgy hozták utánam szerencsére- ennyit az IQ-ról. Szerintem én - ban járok már.Kép

Orsi

Ezek szerint a szakképzés is ingyér van, Azaz én nem másoddiplomázni szeretnék, hanem folytatni uazon a vonalon a tanulást. De majd csak jövőre.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kristin

Jobbulást Laurának!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Húúú, jó régen írtam már. Köszönöm mindenkinek aki hiányolt.

Enikő!
Nagyon jó, hogy végre otthon vagytok, a sok tejcsidnek meg külön örülök. És persze gratulálok a hatalmas babákhoz.

Vikta!
Nektek is ugyanolyan hatalmas gratula, remélem, nálatok is jól alakul a tejcsi-helyzet.

Minden baba gyönyörű, nagyon szépen kerekednek a picik. Orsi, CAt, Ildikó!
Hol vannak a nagyok? Rájuk is kíváncsi vagyok.

Orsi!
Szerintem sem lesz gond a suli.
Az idén én is elkezdtem, mert eredetileg halasztani akartam, de nem lehetett. Azt mondták, jövőre megváltozik a felsőoktatási rendszer, ezért vagy járok, vagy ne iratkozzak be. Na, én az előbbit választottam. Azért nehéz egy kicsit, mert Egerben van, de majd túléljük ezt is. A múlt héten hétfőn mindannyian ott voltunk, de olyan cigányélet volt, hogy állandóan hurcibálni kellett a gyerekeket mindenhová, hogy pénteken itthon hagytam őket az apjukkal. Kiderült, hogy minden félelmem ellenére tök jól elvoltak, semmi baj nem történt, azaz kiderült az is, hogy én sem vagyok nélkülözhetetlen Kép

Nálunk az a helyzet, hogy a fiúknak nagyon lelassult a gyarapodásuk. Gergő 10 (tíz!), Ádám 50 grammot nőtt egy hét alatt. Most 6020, illetve 5670 grammosak. A doktornővel megbeszéltük, hogy ha jövő héten sem nőnek, akkor megtárgyaljuk a hozzátápit.
Nem tudom, elég-e nekik a tej, de valahogy most nem akarnak úgy szopni, állandóan gyömöszölöm vissza a cicit a szájukba. Melegítettem nekik abból, amit éjszaka fejtem, abból még ettek 30-30 grammot. Többel nem is kínálta. Mondjuk már a múlt héten pénteken is feltűnt, h Péter mondta, h csak 90 és 120 közötti mennyiségeket ettek üvegből.

Anett!

Ma beállított a védőnő teljesen váratlanul, azt hittem, h a gázóra leolvasó hölgy, mert nem ismertem fel. De ha felismerem, tuti, hogy nem engedem be. Úgy bepipultam, mondtm is neki, hogy legközelebb legyen szíves telefonálni. A barátaimat sem szeretem váratlanul viszontlátni a lakásomban. Ráadásul csak úgy fogta magát és átvonult a kisszobába, Péter mellett el. Már majdnem bent volt, amikor megkérdezte, hogy a kislány bent van? Mondom, nem, a másik kisfiú. Erre: jaj, összetévesztettem, a hármasikreknél van egy kislány. Mondom, nem, ott kettő. Na mindegy, nem ragozom tovább. A lényeg, h nem tud viselkedni, és legközelebb nem engedem be, ha nem telefonál. Péter is rendesen visszafogta magát, pedig nem szokta az ilyesmit szó nélkül hagyni.

Annyi mindent akartam még, de most már nem is jut eszembe hogy miket.

Ja! Az újaknak üdv itt, jó látni, hogy frissül a topik.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Tegnap voltunk 4d ultrahangon, végre megtudtam, hogy az egyik törpe fiú, róla tudok feltenni képet. A másik, 99% hogy lány, de annyira szégyenlős volt, hogy összesen egy pillanatra lehetett csak látni. Na nem baj, azért lányra készülünk, legfeljebb lesz nagy meglepi!

Eramaci
27+0<!--attachment: Marci-262760.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*190.1*Marci*Marci%2ebmp --><center><pre>
KépMarci
Marci.bmp (190.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
eramaci

Sziasztok!

Bocsi, de valahogy nem sikerült, próbálkozom mégegyszer!

EramaciKép
eramaci

AnnamariKép
De jó, hogy itt vagy! Sajnálom, hogy a fiúk nem híznak eleget, de remélem jobban alakul a következő hét... Nálunk is volt egy 1 hétig tartó időszak, amikor Emese nem volt hajlandó 100 ml-nél többet enni, de mostanra visszaállt az étvágya.
Irigyellek, hogy képes vagy még suliba is járni az ikrek mellett! Nagyon ügyes vagy! Persze OrsiKép is. A tanítóképzőre jársz? Mi leszel?
Rakhatnál te is fel képet a fiúkról!

CatKép
Igen, ilyenre gondoltam, köszi - de hülye vagyok, mert először azt akartam megkérdezni, hogy van-e öteletetek, hogy lehetne hosszú időn keresztül (kb. 18 óra) frissen tartani a tápit... Szóval van valakinek ötlete?
Pumpás orrszívó van, amit az egyik barátnőm használt a kisfiánál, és állítólag nem túl jó. Ennek ellenére se akarja kipróbálni a porszívósat, nagyon idegenkedik tőle...

LillaKép
Javultak a napjaitok?

Gyöngyi

bgy

Annamari Kép
az normális ám, hogy ennyi idő után lelassul a fejlődésük, és ahogy már korábban is írtam a hozzátápi ezen nem fog még sokáig sem segíteni. Tehát ilyenkor a tápszer lehet a megoldás. (de ha üvegből sem ettek többet, akkor szerintem nem éhesek annyira).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Annamari!

Felénk nem jelentkezik be előre a védőnő.Jön amikor erre jár.Nekem jól esik az érdeklődése, mert nem lenne kötelessége csak meghatározoztt időnként jönni.
Nálunk sem esznek a fiúk.Igaz én már nem mértem őket közel egy hónapja,mert nem stresszelem vele magam. Van hogy a 150-es adag helyett 70-t esznek.De miután a Benike 70-nel is végigaludta már 2szer az éjszakát,leszoktam a tömésről.
Alszanak rendesen a fiúk?Előbb követelik a kaját vagy többször,mint kellene?

Eramaci!
Tündéri ez a kisfiú!Vannak már nevek?

Enikő!
De jó hogy ilyen hamar hazajöttetek!Ügyes vagy a szopival!Ha lesznek képek és van időd,tegyél fel,olyan kíváncsi vagyok rájuk!

Cat!
Mi ez a Sinlac pép?
Én Mildipépet adtam eddig neki,ami ízesített tejberizspép.Igaz ez tartalmaz cukrot.
Megpróbáltuk a krumplit,egy kis tápszerrel kikevertem.De ez elsőre nagyon nem ment,pedig az Olivér nem szokott ételnek fanyalogni.
A múltkori hasmenés előtt kapott egy kiskanál répalevet,ezért ettől idegenkedem.Bár szerintem inkább az alma volt a ludas.

Anett!
Ezt én szűrtem le az esetből.Mert hogy most kapott 100ml édesköménytea+20ml almalevet valamelyik nap.Nagyon ízlett neki(k),ezért másnap is ezt kaptak a fiúk,de az Olivér már délután megint sírdogált,meg feszengett.Láttam rajta,hogy nincs rendben a pocija.Így ezt leállítottam és azóta megint semmi baja.
Lehet,hogy csak az almával van gondja,nem tudom.Meg kellene próbálni talán a barackot,de tartok ezektől a kísérletektől.Nem szeretném vele tönkretenni a gyomrát.Egyenlőre azt hiszem maradunk a krumplinál,aztán ha rendben akkor jöhet a répa.

Milyen zöldséget kaphat még egy 4hónapos baba?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
a répa az fog. Attól nem lesz egy babának hasmenése. Hasmenés esetén répalevet írnak fel.
Sokkal inkább a gyümölcs lehet a ludas.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit!

Az előző védőnőnk mindig bejelentkezett előre, és nagyon rendesen be is tartotta, ha mondott valamit. Ha nem tudott jönni, felhívott előtte. Én minden esetre mondtam neki, h nem szeretjük a hívatlan vendégeket. Amúgy két értelmes mondatot nem bírtam eddig váltani vele, talán az a legnagyobb gondom.
Én úgy tudom, havonta kötelesek kijárni az egy év alatti gyerekekhez, ehhez képest épp két hónapja láttuk őt utoljára.

Orsi!
Nem várok megváltást a gyümölcstől sem, sőt, tudom, hogy a hozzátápi nehezebb lesz, mint a szopi, ezért ha nem kell, nem erőltetem.

Gyöngyi!
Kommunikáció-magyar szak, a magyar tanári szak.

Pussz,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
jah, nem arra írtam, hanem arra:
- a babák sokáig nem tudják megemészteni az új táplálékot, hanem csak átmegy rajtuk nem szívódik fel
- a fel nem szívódó táplálék elfoglalja a jól felszívódó anyatej/tápszer helyét, így a baba még kevésbé fog hízni

ezért írtam, hogy akkor inkább a tápszer bevezetésén kellene gondolkozni, ha zavar az, hogy nem híznak.

de azért leírom megint (jajjj kis papagáj lett belőlem), hogy ha egy baba kiegyensúlyozott, nyugodt, átalussza az éjszakát (ha előtte már megtette), akkor eleget eszik, és nem kell ennyire figyelgetni a súlyát.

A másik. Ilyenkor már kár hetente méregetni őket, elég havonta. Lehet, hogy köv. héten majd sokat híznak.

pusza. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam itt Kép Kép Kép
Látom nálatok is szalad az idő!!!

Sziszus Kép
Amikor utoljára írtam,még pocaklakóid voltak!!!
Most meg már mekkorák!!!
Édesek nagyon...ecccer sétálhatnátok erre felé Kép

Orsi Kép
Nem látlak a Keresztszemes topikban Kép
csak nem ikreid vannak Kép Kép Kép

Próbálok visszaolvasgatni,na de ennyi lemaradást nem lehet..... majd szépen lassan

Rólunk Kép
Anna ás Eszter 21 hónaposak
Szépek ,okosak,ügyesek Kép
Most kezdenek beszélni,olyan jókat tudnak mondani...
A fiúk most kezdték a 2.-at és a 3.-at Kép

egy pár aktuális kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Edit!

Köszi, szerintem is nagyon édi. Egyébként biztos tornász lesz, mert egész vgig a homlokát rugdosta, és lehetett látni a kis talpát. Õ Marcell lesz, a tesója vagy Alexandra, vagy Dániel. De valószínű, hogy inkább lány lesz!
Eramaci
eramaci

AnnamariKép
Szerintem sem jó a hozzátápi dolog, mert attól mégjobban megtorpan a súlyuk. Én tudom az enyémeken, hogy attól még kevésbé híztak. Dehát hogy híztak volna almától, meg répától??? Ha muszáj hozzátáplálni akkor én is a tápszert javaslom. Esetleg még a Sinlac az ami tömít, és hipoallergén.

MártiKép
Tündériek a gyerekek. Tényleg mintha 2 ikerpár lenne.KépKép

EramaciKép
Aranyos az UH kép. Tiszta anyja!KépKép

AnnamariKép
Kérésedre egy kép a fiúkról. Ez már amolyan nosztalgiázós, mert az egyik fele 3 hónapos korukban készült, a másik 11 hónaposan, amikor már megjelentek az első ráncok.Kép Tudod közeledve az egy éves korhoz én már nosztalgiázom.Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

LillaKép
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk Nikinek!!!Kép

MártiKép CatKép
Nagyon szépek a gyerekek!!!

Gyöngyi

bgy

Kristin pörceiKépKépKép:
Laura
Kép
Kép
Norbi
Kép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!

Gyöngyi!
igen-igen kipróbáltuk a poirszivó-orrszivót!Nagyon-nagyon jó dolog!!!és szerintem nem fájhat,mert nem sir csak mikor meghallja a porszivó hangját összeszedi gyűszűre a kis száját...olyan édes olyankor...
anyukám is idegenkedett tőle,nehogy valami baja legyen a gyereknek...olyan erős...mikor meglátta csodálkozott"jé ez ilyen?".

Judit!!!
mi van veletek?Olyan régen jártál itt!!!Remélem minden rendben!!!

Lilla!! te is!!!

Ezt mondom én aki szintén alig vanKépKép

Cat!!
Küldtem neked mailt...de lehet nem kaptad meg mert senki nem irt akinek akkor küldtem...ezért most elküldtem mégegyszer.

Era!!!!
érdekelne a kiságy!!!
lányok valaki tudja a mail cimét?
irjátok meg légyszi nekem priviben.
kristin75@freemail.hu

Nagyon édesek a gyerekek!!!
szilvié is ,na meg cat!!nagyon huncutok voltak...na meg most is annak látszanak!!!

kristin
kristin75

Cat!!

nagyon gyors voltál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép
Köszönöm szépen!!!
kristin75

Sziasztok!

Cat!
Még mindig nagyon vagányak a fiaid!!!Kép

Ti még eszitek a sinlacot? Ezt egy éves korig lehet felíratni?

Annamari!
Friss képek sajna nicsenek a fiúkról, a férjem még mindig nincs itthon, és nála a gép. Még van 10 nap a hazaérkezéséig ( már számolom..) és utána majd lefotózom a fiúkat!

Márti!
Szépek a gyerekeid!
Hogy bírsz egyszerre néggyel? Van segítséged?

Kristin!
A második kép nem büfipados kép? Ismerős a mintája, csak mintha fordítva lenne használvaKép

Ildikó
ildikó

Kristin

Én szinte minden nap írok, kb ez az egyetlen dolog amit csinálok a gyerekek mellett.Kép

Gyöngyi

Köszi szépen a névnapi jókívánságot Niki nevében. Egyébként nem most fogjuk majd tartani, hanem márciusban. Akkor van Dávid nap is, így egyszerre kaphatnak ajándékot. Meg pont jó messze van már Karácsonytól és még soká lesz a szülinapjuk, úgyhogy ilyen szempontból is jó.Kép
A napjaink egész jók, az éjszakáink annál kevésbéKép Bár most nem lehet okom panaszra, mert anyu- aki a szomszéd lakásban lakik- átvitte őket éjszakára. Így aluhattam este 10-től reggel fél 9-ig. Mennyei volt! Kár, hogy anyu már csak a hó végéig maradKép Dávid egyébként ált. már nem kel éjjel, Niki még egyszer igen. Niki hajsfájása mintha enyhülne, kipróbáltuk a Chamomila homeobogyót. A dokinéni javaslatára kap 1 kiskanál őszibarackot, amit lehet majd pár kanállal növelni, hogy tudjon gyakrabban kakilni. Szerinte ez lesz a megoldás. Végülis lehet, mert a kórházban minden nap kakilt és ott nem is volt hasfájós se. Mindensetre a barack tetszik neki, édesen becuppogja és nem volt tőle semmi baja. Két nap után valami kakikezdemény is megjelentKép

Edit

Te máskor szoktál nekik édesköményteát adni? Nem lehet, hogy attól fájt a hasa? Nálunk azt egyik se bírja önmagában se, még Dávid is úgy tekergett tőle, hogy sürgősen abbahagytam.

Kristin, Cat

Végre van mit nézegetni! Nagyon szépek a gyerkőcök!

Cat megnéztem az albumotokat: milyen picik voltak és milyen édik! Nagyon nagyot nőttek ez alatt a párKép hónap alatt!

Körkérdés: aki használ légzésfigyelőt ki meri őket rakni anélkül aludni a levegőre vagy a járókába bentre napközben? Pici korban is? Én eddig nem mertem olyankor otthagyni őkwt, mindig néztem, hogy vesznek-e levegőt. Viszont néha addig tudnék mást csinálni, amíg ők levegőznek.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Bocsi Márti! Neked is nagyon jó fejek a gyerekeid!

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla Kép
idővel igen Kép de én is sokáig kukkoltam őket. Aztán szépen lassan már aludtak a járókában is légzésfigyelő nélkül... lassú, fokozatos leszoktatás a mamának. Õk lassan 1 évesek lesznek, így éjjel sem fogjuk majd már használni.

A barackkal azért pont korababánál nagyon vigyázz, mert erős allergén... ilyen korán kell már mást is adni nekik? ez nekem furcsa.

Ruci ügyben tudnál nekem dobni egy mailt - nem sürgetés meg semmi, csak egyeztetés.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Ildi Kép

Már rutinból csinálom Kép Kép ,a gyerekek és a férjemen kívül nincs segítség,illetve,anyu,aki néha ha kell vigyázz rájuk Kép
De valahogy könnyebben megy minden ha egyedül csinálom...

Lilla Kép

Én a légzésfigyelővel úgy vagyok,hogy akit megnyugtat,az használja,akit nem, az meg ne Kép
Én egyiknél se használtam,valahogy nem éreztem szükségét
Sajnos ettől nem függ semmi...
De nem akarok senkit megijeszteni Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Lilla!

Mi máskor is iszunk édeskömény teát,tehát az nem lehet a gond. Ma viszont megpróbáltam egy kis őszibarackot az Olivérnél is,mert a Maltofertől kőkemény volt a széklete.Hatás ugyanaz:nyöszörgés,nyafogás,majd üvöltés egész este.
Kedden jön a dokinéni védőoltást adni,megkérdezem,hogy mit tehetnék még érte.Mindenesetre a gyümit 1hónappal arébb toljuk.Talán a zöldség (krumpli,répa,sóska,spenót)jó lesz.Ha mégsem,akkor azt is hanyagoljuk egy időre.

Kristin!
Édesek a babáid!Laura olyan kis cuki,ahogy szopizza az ujját.Nálunk a Marci szokott rá erre,de még nem sikerült lefényképeznem.

Cat!
Vagányak a kisfiaid!

Annamari!
Azt hogy hányszor köteles jönni,én nem tudom.Az hogy nem jelentkezett be előre,én nem tartanám nagy gondnak.Az hogy nem lehet vele értelmesen beszélni,na az már gáz!Viszont akkor örülj neki,hogy csak 2havonta megy!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Kristin!
Írtam Kép

Eri
simones

Sziasztok! Kép

Gyöngy Kép ha egész napra elmegyünk, én forralt vizet viszek + a tápot, és mikor enni akarnak akkor keverem össze a cumisüvegben, bár az én fiaim szobahőmérsékleten isszák, amúgy sem szeretik a langyosat.

Cat Kép csodaszépke a fiúk!!!! Kép
nagyon gondolkodom a sulin, bár egy jó tanfolyam is lehet elég lenne ...
Ha nekiálsz boszorkánykodni (a másik topikban olvastamKép mi kislányt szeretnénk :D ja és egyet!!! Kép

Márti Kép gyönyörüek a gyerekek, tényleg lassan összehozhatnánk egy talit Kép

Orsi Kép neked tuti menni fog a suli, de nekem még a tanulásba is bele kellene jönnöm öreg fejjel. Képek nincsenek a fiúkról?

Annamari Kép le a kalappal előtted, két szakot bevállalni, nagyon ügyes vagy, és klassz a férjed is!! Kép

Na akkor hozzátápi (kicsit szájbarágosanKép segítsetek lécci: Elkezdem a barack, alma - levet, és kanalanként emelem az adagot, utána adok tápit inni? mikortól adhatom a gyümölcsöt pépesítve? és mikortól és mivel lehet a gyümölcsöt keverni? A főzeléket kicsit jobban értem Kép krumpli, répa, cékla, mehet az elején főzővizzel vagy anyatejjel higítva, utána még inni kapnak tápot?

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Én bambanyúl kihagytam:

Kristin Kép Kép csodálatosak a gyerekek!!!

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Lányok!
Holnaptól egy hétig nem leszek, mert elmegyünk
"nyaralni" anyósomékhoz.Kép

Bocsika, de nincs időm többet írni, mert rengeteg cuccot kell még össze pakolnom.

Puszi:
Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Orsi

A két zöld rugit Niki még tudja hordani. Ha nem baj, még max 1 hónapig maradnának a cuccok.
A légzésfigyelő nélküli alvás akkor kb mikortól ment nappal?
A gyümölcslét a dokinő mondta, mert szerinte Nikinek attól fáj a hasa, hogy nem tud kakilni csak 4-5 naponta. Eddig úgy tűnik, hogy nincs baja tőle, sőt ízlik neki. Dávid nem kap, mert neki nincs ilyen problémája. Nikinél sem a hozzátápi a lényeg, enni tejet eszik ő is. A gyümit sem fogjuk erőltetni, ha nem válik be, de már úgy voltam vele, hogy bármit kipróbálok amit javasol, csak ne fájjon a hasa.

Annamari

A Ti ruciitokat már kinőttük.Kép Majd beszéljük meg, hogy hogyan kerülnek vissza.
Szóval a fiúk fogyóznak? Szerintem ha esznek csak keveset, akkor nem a tejjel van bajuk, hanem ennyit kívánnak. Valszeg az új ízekből még kevésbé ennének, nem? Gondolom tejed az van bőven, nem?

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Cukros kamillateát próbáltál a kakira ? Sok embernek ez bejön. Szerintem sem az őszibaracklé lenne a megoldás, egy pocakfájós babának. Nálunk a szélcső jött be, attól is kakilt Oli.

SziszusKép
Nekünk nem jött be a gyümilé adása. Kiverték a kezemből, kifolyatták a szájukból. Rögtön pemppővel kezdtem ezek után. Először ment alma, meggy,barack utánna sütőtök. Na az volt a favorit, így ment alma-sütőtök mindjárt. Nekünk 2 hónapig nem váltott ki evést a gyümölcs/zöldség, sőt Olival utánna is nehezen boldogultam, így mindig kaptak tápot utánna. Aztán először az ebédnél hagytam ki a tápot félve, kaptak vizet helyette, de minden rendben volt. Aztán hagytam e a tízórai tápot majd az uzsit.

Már most szeretnétek a kiscsajt ? Felvegyelek a termékenységi listámra?KépKépKépKép

AnnamariKép
Ki a támadónőtök ? A Ráskai Leából jön ? Nálunk összesen 3* volt eddig a miénk, de minek nem tudom.

EditKép,OrsiKép,IldikóKép
Képeket kérünk a fiúkról!

Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla Kép
persze, hogy maradhat. Október közepére-végére ígértem oda őket egy anyukának. De ha akkor is kell, akkor is maradhat még, mert ez a kis csomagunk egyik fele csak a másikat már most el tudtam neki vinni.
Tényleg csak egyeztetés miatt kérdeztem, semmi sürgetés, meg egyéb nem volt benne. Remélem, nem értetted így!
Légzséfigyelő: a járókánk szerintem olyan 2 hónapos koruk körül le tt beüzemelve, akkortól már aludtak is kint... de persze én is sasoltam.
Az egésszel az a gond, hogy a bölcsőhalál akármikor bekövetkezhet, nemcsak éjjel. Szóval ha nagyon parázós vagy, akkor altasd csak őket a kiságyban. A babakocsiban meg amúgy sem lehetne használni, mert az rázkódik, így nem a babát érzékelné a műszer. Nehéz kérdés, itt Nektek kell döntenetek.
Szerintem a légzésfigyelő hasznos, és akit megnyugtat (ilyen vagyok én is), annak sokat segít. Persze baj esetén tudni kell, hogy mit kell tenni, mert önmagában életet nem ment.
(ellenben a mi tanfolyamunkon több olyan esetet is mesélt a mentő orvos, ahol a szülők tudtak segíteni, pont a különböző tanfolyamok miatt... ezt jó volt hallani)

Sziszus Kép
barackot én hanyagolnám. Nálunk az alma nem vált be első körben, mert nem ették meg. Szóval én répával indítottam. Nem lével, mert az mindenhol kifolyik, hanem péppel, kanállal. Először 2-3 kanál, aztán több.
Az, hogy hogy csinálod, neked kell eldöntened. Az elején én kaja UTÁN adtam, de ahogy láttam, hogy Máté jól kanalazik, adtam kaja ELÕTT és így tudunk kiváltani 1 étkezést. Levi rosszul kanalazott majd 3 hónap volt, mire 1 étkezést sikerült kiváltani, mert annyira erős volt a szopóreflexe, hogy a kanalat kitolta a nyelvével.

Ami fontos, szerintem a hőmérséklet. Ugyanúgy fel kell melegíteni, mint ahogy az anyatej/táp is meleg. HIdegen nem fogják szerintem megenni. (legalábbis az enyémeknek ez nagyon fontos volt. Most már akárhogy megesznek mindent, de ehhez idő kellett)

Jah, eladtuk a gépünket, talán keddden, ha Karcsi hazajön veszünk újat, és akkor majd dobok friss képeket a pasikról.

Cat Kép
írok gép ügyben, érdekelne Zoli véleménye.

puszi mindenkinek

Orsi

magamról meg nem írtam semmit... jól megfáztam tegnap, versenyünk volt, esett az eső. A ruhám persze vízhatlan, de a cipőm itthon hagytam, így valszeg amitt fáztam meg. Mindenem fáj... így ma nem is mentem már el, beugrott helyettem az öcsém.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Milyen verseny? Nem is tudtam, hogy versenyzel valamit.

Annyiféle véleményt olvastam, hogy nem is tudom, mi mivel is kezdjük majd a hozzázápit.
Jaj, és mivel pépesítetek? Nekem csak egy forgótálcás Tefal mixerem van, sem gyümölcscerntrifugám, sem más konyhai kütyüm.

Cat!
Kovács Sándorné, és tényleg nem értem, h miért jön, mert semmit nem tudok vele beszélni.

A gyerekek csodaszépek, és annyira hasonlítanak Rád!

Judit!
Érezzétek jól magatokat!

Lilla!
Nekem ráérnek a rucik, én még nem kérem meg Cat-et emmiféle boszorkánykodásra Kép. Szóval most nem fér be még egy gyerek a költségvetésbe.

Szilvi!
Sajna muszáj volt mindkettőt bevállani, mert kommunikáció szak önmagában nincs, legalábbis ott nem.

Tegnap voltm suliban, a kommunikáció szakomon rögtön másodéves lettem az intézményi kommunikátor felsőfokú szakképzésem miatt. Sajnos a magyar szakon semmi ilyesmit nem tudok felmutatni. Egész nap nem tudtam fejni, mire
3-ra hazaértem, már minden irányból folyt a tejci és annyira feszített, hogy... És estére olyan fáradt voltam, h nem emlékazem, mikor és hogyan aludtam el.

Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz

Annamari Kép
vagy botmixer, vagy aprító. A tefalban van alul kés? azzal is lehet szerintem.
Vitorlázom megint, versenyszerűen.... de totál megfáztam.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Ikresek,
Ratalatam a topicra es csatlakoznek hozzatok. Benedek es Anna 6 honaposak multak. Fotot majd legkozelebb kuldok.
Bar sok idom nincs, kerdesem annal tobb:-)
Gondolom TI is hasonlo cipoben jartok.
Szoval kinel hogy megy az ejszakai alvas? Nalunk problemas... Ez a legfobb gondom. Minden mas eltorpul.. Sokszor felriadnak, egymast felsirjak stb. Varom a tippeiteket.
Virag
mvirag

Sziasztok!

Nem kell valakinek Métneki Júliától az Ikrek könyve? Én megkaptam duplán.Kép

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok! Kép

Cat Kép még az időpontot nem tudjuk biztosan kiscsaj ügyben Kép de 100%-os fogamzásgátló módszerünk van, Petikének hívják :D ha apa csak rámnéz, még akkor is felnyikorog álmában Kép

Orsi Kép hülye megfázás Kép
Én sem gondoltam a kaját hidegen, csak Görgő a picit langyosabb dolgokat sem fogadja el ...

Hogy mikor kezdem még nem döntöttem el ...
És akkor mivel/mikortól lehet pépesíteni? (az unokahugom valami gabonás gyümölcspépet evet, de az már bizti elavult vagy nincs, remélem van amiben nincs cukor, mert sima gyümi bizti nem lesz elég egy kajára, persze tudom az még sokára lesz)

Virág Kép üdv. közöttünk Kép Nálunk kb. 9-től 7-ig alvás van, bár karnyujtásnyira alszanak tőlünk, így 6 körül gyorsan visszadugom a cumit Kép, ja és 11 körül álmukban kapnak 100 tápot inni, mert napközben csak 4* esznek.

Annamari Kép remélem valahogy ki tudod pihenni magad.

Jövőhéten valószínüleg szétverik a lakásunkat, mert rosszul építették be a tetőtéri ablakokat, fél éve megy a huzavona, márciusig simán megcsinálhatták volna, most meg itt állunk a két poronttyal, fogalmam sincs mi lesz Kép Kép

Szilvi

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus Kép
amivel lehet dúsítani: ha már kapnak gluténest, akkor a milupa 7 gabonás pehellyel, előtte gluténmentes: a sinlac, a rizspépek és kölespépek (hollenak van ilyenje).
aztán vannak a tejpépek, amik önmagukban mehetnek majd.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

ja, meg rizzsel önmagában megfőzve... nekem az bevált.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Megjöttünk a nyaralásból,szuper volt.Teljesen feleslegessen aggodtam,a legnagyobb bajunk 2 szunyi csipés volt.A repülön jók voltak,bár azt nem tudtam hogy egy sorban csak 1 gyerek ülhet,igy szétültettek apátol és Doris babátol.A sztyuvik undokak voltak!Egész nap medencéztünk,és ugyanugy aludtak du. 3 orát mint itthon.Viszont megutaztattam egy raklap konzerv kaját mert a lányok rákaptak a halra meg a sült krumplira.Kép

Vikta,Enikö!
Gratulálok az új jövevényekhez!Micsoda súlyok!!!

Cat!
Holnap megtámadom du. a turit!Van már téli cuccuk?

Légzésfigyelő:nem akarok senkit se paráztatni de ismertem v.kit akinek séta közben aludt el a lánya!Én használom ahol csak tudom!Ja,mi már 13 hósak vagyunk!

Védőnő:szerintem tök felesleges akinek jo a dokija aki meg nem tud mindent megbeszélni az orvossal az váltson!
Berakok a fotoalbumba nyaralos képeket "Nyaralás ikrekkel "cimszoval.

Rita(T.fenyö)
törpefenyö

T.fenyő!

Hol a fotóalbumotok?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cicamica nekem kelllllllll!!!!!!
Kérlek szépen küld el nekem. Jaj de jó lenne, én már annyit vadásztam rá, s már a kiadónál is elfogyott!!!!
Írd meg, hogy hogyan tudjuk megbeszélni a részleteket!
monika.kecskemeti@sca.com
Nagyon hálás lennék és előre köszönöm!

M.
kmoncsi

T.fenyőKép
Van más sok őszi téli cucc, menj nyugodtan. Mekkora rucikat hordanak a csajok ?

Nagyon jók a képek! Főleg ahol a csajok a repülőn kavirnyálnak.KépKép Gondolom nagy feltűnést keltettetek velük.

AnnamariKép
Én botmixerrel pépesítek, de van aprítóm is, ez egy szett, korábban azt is használtam. Azt annyira nem szeretem, mert nehéz elmosni.

VirágKép
Üdv. közöttünk. Nálunk este 1/2 8-tól alszanak reggel 6-ig, többnyire nyikk nélkül. Korábban este
10-kor megetettük őket félálomban, és így aludták át az éjszakát. Illetve nekem is volt cumitúrám egy darabig hajnalban, de leszoktak róla. Van akinek a sírni hagyás jön be.

LillaKép
Én kérném a Métneki Júlia könyvét, mert nekem nincs meg, csak kölcsön volt a terhességem idején.

Cat

Cat
Kép
cateye

LillaKép
Akkor úgy jártam, mint a mi ismerőseink Emese névnapjával. Én azt találtam ki, hogy ne júniusban tartsuk, mert az túl közel van a születésnaphoz, inkább a januári névnapot... magyarázhattam is mindenkinek júniusban.Kép
Egyébként hogy bírtál annyit aludni egyhuzamban? Nekem már kevesebb alvásnál is ébreszt a cicim... Jó lehetett annyit aludni egyhuzamban.

SzilviKép
Köszi a tippet. Ezek szerint a ti tápotok hideg (oké szobahőmérsékletű) vízben is oldódik? Milyet használtok?
Mennyit esznek 1xre a fiúk, hogy már csak 4x esznek egy nap? Mi még mindig 6x eszünk általában, és hihetetlen mennyiséget ált. 1 l felett...
Húú, nem lesz 1xrű a következő hetetek, azért remélem jól átvészelitek majd ezt az időszakot.

RitaKép
Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás! De hogyhogy nem lehet csak 1 gyerek 1 sorban a repülőn? Én ilyenről még nem is hallottam, pedig már elég régóta repülünk... Remélem nálunk nem akarják majd alkalmazni ezt...

CatKép
Termékenységi listát vezetsz?!Kép Majd akkor én is jelentkezek egy pár év múlva egy fiúra! Bár 2 napja azt álmodtam hogy terhes vagyok hármasikrekkel...Kép

OrsiKép
Jobbulást!!!

A csajok délután az egerekkel társalogtak...Kép
KépKép

Gyöngyi

bgy

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?