Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Üdv. az újaknak Kép Látom szépen nő a létszám!Kép
Mi a hétvégét otthon töltöttük,tegnap jöttünk haza.Kép
Ágota 1-2 lépésnél többet tesz meg egyedül,de amikor rájön,hogy megy szépen lecsücsül(nem biztos még a lépéseknél)

Viki!
Gratulálok Biankához!Szép lányka!Kép
Az én lányom 14,5 hónapos,Ágota.
Igaz nekem nem Aranyosi volt az orvosom,de ő is vizsgált 1-2 alkalommal,még szülés előtt.Nagyon rendes volt,minden kérdésemre normálisan válaszolt,jó benyomást tett rám.Kedves,szépen beszél a mamákkal(ezt hallottam róla)
Mi is Elmexet használunk,amióta fogát mossuk Ágotának!

Babakocsi témához annyit,ahogyan már irtátok Szep.1-én nyilik a Brendon itt,a szórólapjuk alapján igen kedvező áron lehet majd b.kocsikat +egyéb dolgokat venni.Szerintem ha tényleg igy lesz,hogy 50-60 E Ft-os kocsik 30 E Ft-ra lesznek leárazva érdemes megnézni őket.

Pancsika!
Irtam,remélem megkaptad!Kép

Kép
sapé

Krisz!

Hozzánk is szerdán jönnek AnyukámékKép
11 körül jó neked??

Sapé!
Jó dolgok lesznek a Brendonban?
Minket minden szórólapból kihagynakKépKépitt a falu végénKép
Az A1 épületében lesz, ugye?

És TA-TA-TADAM!!!!!!
Nyertem a lottón 15 ezer Ft-ot.
Nagy meglepi volt, mert én itthon 1500-at láttam, de a Postán 15 ezret adtakKép
Már el is költöttemKépKép
Ja és nem is szoktam lottózni, csak Annával vettünk egyet poénból. De én úúúúúúgy örültem neki.

Era

Era
Kép
era75

Era!
Malompark Bevásárlóközpont II.épület.Melyik ez?
HÉtfő-péntek:10.00-19.00
Szombat-vasárnap:9.00-18.00
Kinálatból:
Cybex gyerekülés:19.990 ft(több szin)
ABC DESING TRAVEL SPORT b.kocsi:29.990ft
GRACO QUATTRO b.kocsi:29.990 ft
8 szögletű járóka:19.990 ft
RUBI b.overál:3.890 ft(68-as méretben)
RUBI b.zsák :3.590 ft
Brevi etetőszék :8.990 ft
Gerber bizt.kiskanál és villa:99 ft

Meg ilyenek,csak párat irtam le!!Minden vásárlónak az első héten, ajándékot adnak(szórólap szerint)

Valaki a múlt héten a DTV-n nem látta a DOTE-ről készült riportot?
Sajna én nem,állitólag a szülészet egyes részeit felújitották!

Era!Gratulálok a pénzhez!Kép
Azt szokták mondani,hogy ami könnyen jön könnyen is megy!!!Annának vettél valamit????

Kép
sapé

Szia Sapé!

Én láttam a riportot, de nem maradtál le sok mindenről. Egyébként a dtv honlapján megtalálod a 08.24-i hírek között Nyári feljítás címén azt amit leadtak.
Megpróbálom idetenni a hivatkozást, de ha nem sikerül, akkor a Híreken belül az archivumban megtalálod.
http://www.dtv.hu/hir.php?id=7102

Amióta itthon vagyok, nagyon otthon vagyok a debreceni hírekben is. Kép

Én is megnézem a Brendont, de attól tartok, hogy ahhoz képest mekkorára tervezik azt a boltot, nem lesz túl sok minden akciós. Persze szétnézni akkor is érdemes.

Viki! Tényleg tündér ez a kislány. Kép

Sziasztok,
Éva
Éva

Sziasztok,

Üdv minden új topiklakónak, nagyon örülök, hogy sokasodunkKép

Mi most pár napot elmentünk kicsit nagyizni, kikapcsolódni, jól is esettKép

Sapé,
a szülészeten már a szülőszobát kellene felújítani, remélem, mire én onnan nyugdíjba megyek, már kész is leszKép Komolyan, néha elszomorodok, hogy egyik legjobb intézmény az országban ( szerintem is) és pont a szülőszobára nem áldoznak. Szerencsére, a gyerekágyat már megcsinálták, és az sztem nagyon kultúrált is lett.

Era,
Adrás szerencsésen visszatért a görkorizásból?Kép
Annának gyógypuszikat küldök, nem irigykedtem, de mégis jutott most nekem is nagyobb adag takony, sajnosKép
Nyereményhez gratulálok, ügyes csajok vagytokKép

Éva,
sztem kollégaként nyugodtan mehetsz Aranyosi dokihoz,emiatt is nem fogadott el semmit sztem,majd utólag meghállálod, ahogy Viki is írta.
Babakocsihoz még csak annyit, hogy mi annó 3 funkciósat vettünk, a hordozó kell a kocsiba is, meg annak is hasznát vettem, hogy rá lehetett szerelni a kocsira. Mivel Imi télen született, én mindekép mózeskosarasat szerettem volna, mert az tuti nem huzatos, és szerettem is, hogy teljesen vizszintes volt. Aztán meg, a kocsi alapja, ami esernyőre csukható igazán nagyon praktikus, mert elfér a legtöbb kocsiban. Kerekei műanyag kicsi kerekek, de nekünk nem volt vele bajunk, sőt, én szeretem is, könnyen mozog, és az első bolygókerekek is nagyon paraktikusak, meg állva is körbe lehet fordítani.
Igaz, nem volt olcsó, de sztem, ha nem ilyet választok, akkor úgyis kellett volna egy kiskocsi, de így nem volt rá szükség. Pláne most, hogy Zsiga is azt használja, sztem igazán kiszolgálja majd az árátKép
Ja, és vásárlás előtt, ha lehet, próbáljátok be a csomagtartóba a kocsit!Kép

Viki,
kislányod nagyon szépKép
Cipővel kapcsolatban, Imi a lakásban szinte mindigmezitláb volt- van. Én is próbáltam jobb minőségű száras cipőket neki, habár, most nyáron van 3 nem ilyen szandija is. De pont nemrég mondta egyik ismerősöm, hogy pl Angliában nem kell száras cipő a gyerekeknek, sőt, azok is rendesen ki vannak vágva a bokacsontnál, mint a mieink.

Pancsika,
dolgozgass, ne is gondolj a babóra, és meglátod, hamarosan összejönKép

Sapé.
Ágotának gratula a lépésekhez, hamar belejön, aztán meg szaladhatszKép

Én már a gyerek evése miatt, komolyan mondom, oly nagyon el vagyok keseredveKép Sztetek, lehet, hogy éhezik? Ma délelőtt ivott kb 2,5 dl tejet, meg megeszegetett fél croassant, semmi mást nem kért, hiába kínáltam. Alvás előtt 1 rudi, aztán megevett kb fél üveg bébiételnyi kaját, mert mást szintén nem kért, csak azt.Nemrég már elkeseredésemben vettem azt is, háta az kell. Szóval,egész délután-este ezzel volt el, meg 1 kis dobozos gyümilé, kis főtt kukorica. Este meg megivott 1 dl kávét. Sztem, nagyon kevés, de hiába csinálok vele bármit, közli, hogy nem, és egyszerűen nem hajlandó kinyitni sem a száját.
Minden nap, délelőtt alszik 2 órát, de játszani, lent lenni bír egész nap, kakál is naponta 1-2x mindig.
na, megyek, hímezgetek kicsitKép Most Noody a kedvenc mese, és találtam egy keresztszemes képétKép

Még annyit, hogy ma délután hallottam, a védőnőnk marika pénteken heghalt hírtelen. 50 éves volt.

manóka

manóka
manóka

sziasztok!

tegnap leállamvizsgáztam!!! annyira örülök neki. nincs több tanulás hurrá!!!Kép

Mano!

egy kicsit sziven ütött a védőnő halála. az az érdekes, hogy pont mostanában vagy két napja gondoltam rá.érdekes. miben halt meg szegény nem tudod?

mondjuk tényleg nem olyan sok amit Imi most eszik, de ugye mihez képest? de sztem nem is vészesen kevés.(Flora se eszik sokkal többet, mondjuk ő most sztem vékony fogyott.az is igaz hogy beteg volt. valoszinű szegény Annát is mi fertőztük leKép )
és azt nem veszed észre, hogy hullámzoan eszik, hogy egy hétig kevest a másikon többet. meg arra nálunk is rájöttem, lehet hogy nektek is használ, hogyne erőltesd(mondjuk azt nem is tudom rolad elképzelni)ugyanis most van az első önnálló korszakuk. Most nem lehet nekik megmondani mit tegyenek"majd ők eldöntik". mostvan a fejükben , hogy anya ne mondd meg mit csináljak majd én eldöntömKép
na szóval, ha én Florának (amikor már megölt az agggodalom a nyaralás alatt két hétig anyit evett mint egy madárka ,evésenkét két három falat és neki nem kellett több. na persze néha megevett egyszelet kenyeret , mert ez két hétig nem lett voln tartható)rájöttem, ha mondomm, hogy egyél, meg kérsz már csak azért se evett.
szóval hogy mostmár rátáérjek a lényegre. nekünk az bevált.letettem elé a kaját és nem mondtam, hogy enyit anyitegyen. meg még egy kicsit egyél. és egyedül evettegy csomót. meg a tizóraiknál és uzsinál azt csináltam, hogy leraktam jol látható helyrea felkarikázott gyümit meg kalácsot éső magától megette térült fordultvagy leült a tányér mellé. biztos az az ő döntése voltKép nálunk flóránál ez nagyon igy van. hátha iminél is beválik. a kajálást ne élje meg ugy hogy azt kellcsinálni, mert akkor nem fogja.
remélem nem voltam tul bonyolultKép

az irásokat igyekszem átolvasni.

Anna!

látom, hogy csak lefertőztünk Téged! remélem hogy mostmár jobban vagy!

sziasztok
enci aki örül hogy vége az egyetemnek nagyonKép
renci

Era! Ügyesek vagytok, de hát a kis plusz pénz hol is jöhetne jobban, mint egy kisgyerekes anyukánál.
Manóka!
Teljesen igazad van, de ezt majd csak akkor tudom megvalósítani,ha a doki is kimondja, hogy minden oké, jöhet. Akkor fel fogok lélegezni, és hagyni fogom, hogy a dolgok maguktól menjenek.Ez lehet, hogy szept. végén lesz, de lehet,hogy hónapok múlva. A vizsgálat eredményétől függ. De mindegy, mikor lesz vége, végigcsináljuk. Nem érdekel, meddig tart, csak a baba egészséges legyen.ÉS LEGYEN!!
Enci!
Gratulálok! És milyen diplomád lett?Én is óriási megkönnyebbülést éreztem, amikor lediplomáztam.Ügyes vagy!!!!
pancsika

Enci,
gondoltam ám rád tegnapKép

nagy gartula!!!! végre vége!!! hú az annnyira jóóKép

Móni,
sztem sem gáz, Dorkánál is van hullámzás igaz, de Õ azért mindig is nagyevő voltKép
Enci jókat írt, tudod ha ki van rakva a kaja egyfolytában bírnak enniKép

Brendonban voltatok?

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Enci!
Gratulálok neked!Végre túl vagy rajta!!!Kép

Voltam Ágotával a Brendon megnyitóján,10 ó-kor.
Sokan voltak,sokan gyerköcökkel jöttek!Kép
Az akciós dolgok jó áron vannak(szerintem),de én amiket megnéztem azokat drágának találtam.
Amig ott voltunk a kitett akciós b.kocsik el is fogytak.Azt nem tudom,hogy csak ennyi lett volna,vagy minden napra beosztott mennyiséget raknak ki(egyébként jól néztek ki a kocsik,ha most lenne szükségem erre,ilyet vettem volna).
Ágota tisztességesen elfáradt,hazafelé már aludt is!

Manóka!
Szerintem is az egyik legjobb intézmény a DOTE.
Én sem véletlenül választottam annak idején,szülés előtt.De gondolom nincs több pénz a felújitásra,igy azt csinálták meg ami már nagyon sürgős volt.Bizzunk abban,hogy nem kell várni a nyugdijazásodig, a felújitásra ,a szülőszobán.

Kép
sapé

Sziasztok!

Krisz!
Még nem voltam a Brendonban, de tervezem. Lehet a hétvégén, vagy hétfőn.

Enci!
Itt is nagy, nagy gratula neked!!!Kép
Anna már jobban van, most én kaptam el tőle.

Manóka!
András hazaért szerencsésenKépIgaz azóta sem voltak, lehet nem ittak még elegetKépKép

Na, gyermekeinket össze lehetne kötni.Anna az elmúlt héten szinte semmit nem evett, csak ivott. Jó, most beteg volt, de már kezdtem aggódni.....
Most kicsit fogyott is, abból a rengetegbőlKép
Sajnos nála a kiteszem és nem erőltetem sem használ, mert akkor sem eszik. De rágicsát sem, csokit sem......
Jajjj, nem is bosszantom magam.

Védőnő:szörnyűKép
Tudod, Õ volt a miénk is. Olyan kis fittnek nézett ki.
És mibe halt meg?

Muti meg a hímzéseket!!!!

Sapé!
Nyereményből Annának is csurrant-cseppent ez az. De semmi komoly, mert a CORA-ban elvásároltuk.

Nem is mondtam, megkapta az ágyat.....
és így alszik benne

Szerencsére szereti. Mondtuk neki, hogy ez már nagylányos, és megkérdezte, hogy a nagylányok hogy alszanakKépKép

EraKép

Era
Kép
era75

Sizasztok!
Köszönöm a rengeteg dícséretet a kislányommal kapcsolatban!Kép Kép Kép
Borzasztó dögrováson vagyok, kitört a szénanáthám, minden eddiginél erősebben. Ráadásul Macus még szopik, tehát semmiféle tablettát nem vehetek be, csak orrcseppet, meg homeopátiás gyógyszert, ami vagy használ, vagy nem! ez SZÖRNYÛ!!!Kép Kép
Mi is voltunk a Brendon megnyitón, először csak körülnéztem, másnap mentem vissza vásárolni, amikor már nem állt kilométeres sor a pénztárnál. Kombidresszeket vettem, meg sípolós könyvecskét. Ajándékba kaptunk babaápoló szereket, meg papírzsebkendőt!! A legjobbkor!!Kép Kép
Krisz!
Elmentünk a Corába, megnéztem az akciós szandit, de 19-es a legkisebb. Úgy döntöttem, egyelőre csak csúszásgátlós zoknit adok rá itthon, aztán majd meglátom. A Brendonban gyönyörű kiscipők vannak, de borsos áron. Majd még jól körülnézek máshol is.
Era!
Gratula a lottónyereményhez! Mi is folyamatosan próbálkozunk, próbálkozunk....
Manóka!
Macus sem eszik már lassan egy hete semmit, de tényleg semmit, csak szopik. A kanál látványától is elfordítja a fejét, ha újra próbálom, akkor meg sír. A zsemlét, kiflit, kekszet is csak a szájába veszi, aztán meg kiköpi. Próbálkoztunk már mindennel, de semmi eredmény! Tegnap viszont kibújt az ötödik fogacska, remélem, ez az oka. A gyerekek állítólag tudják, mire van szükségük, egyébként is élénk, vidám kislány, de a súlya alig gyarapszik, és ha ez így marad, megmutatom a gyerekorvosnak! Egyébként Vitacolan szirupot javasoltak étvágygerjesztőnek, talán kipróbálhatnád! Hol dolgozott a védőnő, aki meghalt?
Sapé!
Ágota mikor kezdte próbálgatni a járást?
Éva!
Vettetek babakocsit?
Viki
fviki

Sziasztok,

Képzeljétek ma Dorka mondta az esti mesétKép
némóról szólt az elején, aztán átcsúszott a dínósba:
"Némót elvesztette az apukája, elúszott a tengerbe, aztán a nyuszi beleesett a barlangba és talált egy tojást, előbújt a kicsidinó és mind örültek"KépKépKép

fel kellett volna venni! annyira nevettünk, olyan klasszKépKép

Viki,
részvétem az allergia miatt, enyém férj is hiperszénanáthás, szenved rendesen és vele én is, mert tudod a pasiknál ez már majdnem halálosKép

Grat. az 5. fogacskához!Kép

Era,
klassz Anna ágya, nem is olyan mint Dorkáé.
ja már 2. napja szól Dorka kaka előtt és bilibe megy a cuccKép csak haladunk, lassacskánKépKép

Brendonba én is elnéztem, de semmi érdekeset nem láttam. Bár a nike kollekciót úgy ahogy van hazahoztam volnaKép
sztem inkább kismamáknak találták ki, arra számítva hogy a hormontúltengés a vásárlásban is megmutatkozikKép

Krisz

Krisz
krisszie

Hahóó!!
mindenki nyaral??Kép

Krisz
krisszie

Sziasztok Lányok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy fogadtok-e még új tagokat közzétek.
Én azaz mi nem vagyunk Debreceniek, nem messze lakunk, de jó lenne levelezni itt a Babaneten olyan édesanyákkal akiknek, már van babájuk.
temészetesen ha jöhetünk akkor írok bővebben is magunkról.Kép
smiley

sziasztok!

valami baj lehet a gépünkkel mert nem jön be az internet, most is egy fél negyed ora alatt jött be az oldal.tegnap meg nem is lehetett bejönni.

köszönöm mindenkinek a gratulációt.annyira jó hogy szabad vagyok. nem tudok beteleni vele.

Pancsika!

Pszichologus diplomám van gyerek specializációval.
bocsi,egy kicsit lemaradtam a dolgokkal. milyen vizsgálatrról van szó, aminek szeptemberben lesz eredménye? remélem semmi komoly

Sapé!
én is gratula aágotának a lépésekehez

Viki!

üdvözöllek én is közötüünk. nagyon szép a kislányod.
azt a vitacolan cseppet recept nélkül is lehet adni?
az én lánykám se egy evőbajnok. nem tudom, hogy esetleg vmi vitamin hiánya van és emiatt nem eszik, vagy csak ennyit kiván és kész. mondjuk én se voltam vmi joétvágyú én kis sovány gyerkőc voltam. de én is mindig azt probálom magamnak mondani, hogy ők tudják mit szeretnének. én nagyon a kaja tipusát sem szoktam megszabni. mondjuk igyekszem reggeliset ebédeset és vacsisat adni neki, de például ma az ebédet gyümievéssel kezdte. vettem barackot és azt nagyon kivánta azt befalt majdnem egy egész hatalmasat szőlővel és ezután kérte az ebédet. mondjuk az citromos csirke volt tejföllel, remélem nem lesz gond neki de még közben is eszegetett néha barackot. meg van amikor uzsira is foételt kér. főleg ha nem ebédelt rendesen és akkor szoktam neki adni.
szoval ez a kaja dolog nem egyszerűKép

azt akartam mint fogorvostól kérdezni tőled, hogy flora felsőelső metszőfogai mintha nem lennének egységesen fehérek, hanem foltosak egy kicsit.ez mitől van?(14 honaposan jöttek ki) nekem mondjuk a maradandók ugy nőttek ki, hogy apró barna pöttyök voltak rajta. remélem nála nem ez van

csajok!

azt akartam kérdezni, hogy valami talit nem szervezünk?
lehet nálunk is , de akár kimehetnénk az állatkertbe, vagy a vidámparkba. nálunk most az utóbbi a sláger . állandóan megyünk kacsavonatozni. meg forgozik. imádja. bár nem tudom medigg birju anyagilagKép egy kö ugye sose elégKép

a brendon az hol nyilt?Kép

sziasztok
ENci
renci

Sziasztok!
Enci!
Milyen szinű foltok? Fehérek, vagy barnák?
A tejfogak zománcfejlődése még a születés előtt zajlik, akkor is, ha csak 14 hónaposan törnek át. A foltos zománc azt jelenti, hogy ez a folyamat valami miatt nem volt tökéletes. Okozhatja pl.gyógyszerszedés, heveny fertőző betegség vagy vitaminhiány a terhesség alatt, esetleg fluortúladagolás. Gyakran nem derül ki, mi az oka. Egy érdekesség: maga a születés, illetve utána a táplálkozás megváltozása (már nem köldökzsinóron át) is befolyásolja a zománc elmeszesedését. Születéskor a felső metszőfogak nyaki részénél tart a folyamat, tehát itt gyűrű alakban eleve gyengébb a zománc. Ha fehér foltok vannak a fogacskákon, lehet, hogy itt később könnyebben fog romlani, ezért érdemes lenne gyerekfogorvosnak megmutatni. Ha kell, időnkénti ecseteléssel lehet kezelni. Mellette gondosan kell fogat mosni, akár minden étkezés után. Az ecsetelő színtelen, tehát nem lesz csúnya. A te fogaidon az apró barna pöttyök valószínleg kis gödröcskék, ez szintén kis zománchiba. Nem hinném, hogy a kettő között van összefüggés.
A Brendon a Malompark épületében nyílt a Füredi úton (az Intersparnál, csak az új épületben). Mi voltunk ma is nézelődni, már nincs akkora tömeg, mint nyitáskor.
Szia Smiley!
Én is új vagyok a topikon, de szeretettel fogadtak! Szerintem minnél többen vagyunk, annál érdekesebb! Hova valósiak vagytok?
Viki
fviki

Elfelejtettem: a Vitacolant recept nélkül is adják. Nem csepp, hanem emulzió, naponta 1 kávéskanálnyi kell belőle.
Viki
fviki

Sziasztok Lányok!

Miközben olvasgattalak benneteket és nézegettem a képeket már ismerőst is találtam.Kép/ Lehet, hogy nem is egyett/

Szóval rólunk:

Nekünk egy kisvirgonc izgő-mozgó kislányunk van Flórának hívják. és októberben lesz egy éves a kisladynk.

na tessék még akartam írni egy csomó mindent de jelenésem van.
Majd jövök még, bár lehet, hogy du nem leszek, mert mennék babázni egy másik kislányhoz.

Üdv: Smiley
smiley

Sziasztok!

Enci,
nálunk is vacakol a tvnetwork, állítólag valami javítás van pár napigKép
igen vitacolan jó sztem, Dorka a barihimlője óta szedi folyamatosanKép

Taliba benne lennék, de nem nagyon lesz rá időnk, ugyanis megyünk KORFURA!!!KépKépKép

Húú úgy váromKép

Krisz

Krisz
krisszie

Játszis képekKép

Kép

Kép

Krisz
krisszie

Sziasztok,
bocsi, hogy csak ilyen ritkán írok mostanában, de állandóan lent vagyunk, az a 2 óra meg, amit Imi alszik oly kevés, hogy mindenhova eljussakKép

Krisszie,
nagyon jól hangzik az utazás, irígy vokKép részleteket írj, mikor, meddig, Dorkával?

Smile,
gyere,örülünk neked! Flóráról meg mutass képeket! Hol laktok, ha nem Debrecenben?

Enci,
irígykedve olvastam soraidal a sok gyümölcsröl. Sajnos, Imi max egy kis dinnyét hajlandó enniKép

Én már gondolkodtam az Aktiválon is, szerintetek az mikortól adható?

bocsi az elírásokért, Zsiga ép szopik, így egykezes vagyok.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok Lányok!

Manóka!

Na most nézd meg ezt a képet!Ismerős vagyok?Kép

Remélem igen!Én megnézegettem a képeket és rájöttem ismerjük egymást, bár nem személyesen de mégis.Kép

Manóka:Ugye nem zavar ha itt (is) levelezek?

Amint látom nekd is igen kevés időd van a két kissrác mellett netezni, nekem már most is alig van, Flóra már akkor " csúnyán" néz ha leülök a forgószékbe és bekapcsolom a gépet.

Szóval Nyíradonyban lakunk, de szerintem nem nagy távolságra van Debrecentől, no meg én ott dolgaztam és fogok is a párom mind a mai napig bejár.

Lányok!
Ha valamilyen talifélét szerveztek mi is szívesen elmennénk (Flóra nagyon szereti a kicsi és nagy babákatz is) bár még csak pár napja vagyok itt, de remélem ez nem lesz akadály.
smiley

Sziasztok!

Viki!
Részvétem a szénanáthád miattKép Nekem a párom az, de nézni is szörnyű, pedig Õ gyógyszert is szed.
A védőnő a Civis utcán dolgozott.

Krisz!
Én is utólag néztem, hogy Dorka ágya más. Mi a Portékában vettük.
Hát Anna nem adja a kakiját. Az csak a pelusba mehet, pedig mondtam neki, hogy Dorka is bilibe kakil, de nem nagyon izgattaKépKép
Dorka meseKép
Anna is olyanokat mond már....hajaj. Csak elfelejtem leírni, pedig később jókat lehetne rajta derülniKép
Korfu.....hűűűű, de irigy vagyokKép

Enci!
Taliban benne vagyunk. Én a vidámparkot passzolom. Anna nem ül rá mozgó járműre. Így olcsón meg is ússzuk a kisautókat, mert nem engedi, hogy pénzt dogjak beleKép
Nála az állatkert sem nagyon nyerőKép
Inkább valami játszi.
Hűűű, Anna mostanában már olyanokat csinál itthon, hogy a szívbaj kerülget. Felkapaszkodik a kézmosó kagylóra, onnan a lábát felteszi a radiátorra, vagy épp a bili szélén egyensúlyoz. Legújabb, hogy a konyhaszekrény fiókjainak a fogantyúján próbál felmászni.
És a kerítést is mászókának használjaKép

Smiley!
Örülök, hogy itt vagy!Kép
Flóra nagyon édes csaj!!!
Hát persze, hogy jöhettek a talikra!

Annáék elmentek a játszóházba. Már kiabálta, hogy várja a csúszdaKép
Megyek is kezdek valamit a szabadidőmmelKép

Era

Era
Kép
era75

Csajok,
és ha a pagonyba mennénk mondjuk kedd délután???
akkorát játszanának a törpékKépKép

szerdán megyünk így még pont beleférneKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz
Ilyet ne is mondj, megesz az irigység! Jó nyaralást!

Era
Anna nem adja a kakit. Hát emlékszel, Zsani a bili és a Wc közelébe se ment. Hétfőn még követelte a pelust, kedden bedurrant az agyam, nem adtam, bilibe pisiltettem meg. Persze a hiszti ment, míg mindenki meg nem dícsérte a következőnél már ő hozta a bilit (gonosz anya vagyok tudom) de eléretem azt, hogy egész nap pelus nélkül van és nem pisil be, csak bilibe, sőt tegnap este már a bilibe kakált és ma délelőtt is, csak az alváskor kap pelust, az éjszakaiba még belepisil, de a délutániba már, nem. De egyelőre még nem kísérletezem, nehogy azzal visszaessen. De azért nálunk is van még mumus, hiába van 3 darab WC szűkítője (olyan is mint Annának) a WC-be még nem pisilt, de ami késik.... Most szaladgálunk hol a bilit hozzuk, hol a lányt visszük a fürdőszobába.

Manóka
Az aktivál úgy tudom 2 éves kortól adható, de ez nem biztos. Azt tudom hogy Zsani a vitacolant megissza, de attól én az egész gyereket büdinek érzem. Anyu szerint a benne lévő B vitamintól. De én most nyáron nem adtam neki. (sőt Gréti se kapott minden nap D vitamint, fúj gonosz anya)

Kedd délután nekünk jó, tegnap is a pagonyban voltunk délután, délelőtt meg a máltain. Sőt csütörtökön délután is bent vagyunk, igaz Kriszék akkor már a tengerparton süttetik a hasukat Kép így mi nyitottak vagyunk bármelyik nap jó, csak ne essen az eső. Az állatkert és a vidámpark nálunk se annyira nyerő, Zsani se szereti a mozgó dolgokat, és az állatok se nagyon kötik le.

na megyek míg alszanak a csajok csinálok valami hasznosat, mondjuk vasalok.....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

sziasztok!

most látom, hogy amit irtam pénteken az nem jelent meg, vagy lehet hogy én nem küldtem el, ezen se lepődnék meg.

a csaj se teganp se ma nem aludt délután igy teléjesen zizi volt. amugy jo időjós, már előre tudtam, hogy ma esni fog az esőKép
tegnap már 6-orakkor beájltu aludt fél nyolcig , és ma is elaludt fél 8-kor. remélem holnap már alszik mert ilyenkor önveszélyes annyira fáradt délutánKép

Krisz!

hunagyon irigy vagyok!!!KépKép
menyi időre mentek? bizti nagyon jó lesz
Dorka mes nagyon cukiKép
Flora mostanában verseket tanulképeskönyvből, de több verszakos és azt mondja) stilusosan téli versek, hóemberről és hócsatáról szólKép
Viki!

hu nem hangzik vmi jol amiket irtál, főleg meg hogy miattam van. pedig igyekeztem mindenr odafigyelni a kaja és vitemin ügyeket tekintve.szedtem végig elevitet a szoptatas alatt is ameddig javasolták.
mondjuk nem feltünő, meg inkább ilyen halvány karamell színű. azt akartam még kérdezni, hogy milyen hosszu ideig kell nekik mosni, meg hogy öblititek? az a baj, hogy pont felül annyira nem engedi megmosni, de azért igyekszem vigyázni rá.
de a d -vitamin hiány nem lehet oka ennek?
azt ugyanis rendszeresen elfelejtek neki adni(nagyon rossz anya vagyok ilyen szempontból)

részvétem az allergia miatt mélyen együttérzek ugyanis én is hihetetlenül szenvedek tőle. sőt sajna elkezdtem fulladozni isKép most én a sópipát és a pollengrape kapszulát és teát próbálom és jok

Smiley!

Nekem is Flórám vanKép

nagyon édi a kiscsaj, a talira meg gyertek feltétlenül ha tudtok! Kép

Era!

Andrásnak is jot tehet a sópipa, asztmásoknak ajáljákmeg allergiásoknak. apukámnak nagyon bevállt

hát Anna nem semmiKép Flora meg azzal örjit meg, hogy mostanában mindent a szájába töm(apró labdát, kölest..) és vigyorogva jön mutatni, mennyi minden befér a szájába. hát szivbaj jön rám

Móni!

a gyümit azt ne irigyeld mert azóta kb két szem szölőt evett meg a 3 nap alatt. nálunk ilyen rohamok vannak. a multkor pl magamnak vettem grapefruitot és majdnem az egészet ő ette meg és rámszólt amikor én is bele akartam harapni, hogy anya nem! Kép

Tali kedd délután jó nekünk. remélem az időis kegyes lesz
az én csajom a vidámparkot imádja.mindenre képes beülni. beült a hattyúba ami felmegy és pörög körbe az apjával és nagyon élvezte, sőt átmentek a hordón is. nálunk minden mozgo és zenálő masina jöhet. bár a kicsi forgoami meg körbe -körbe és egyedül ráülhet az nem menő, mert egy kisfiú elkezdett sirnimenet közbe(mondjuk sztem is egy kicsit gyorsan megy a forgo) és az anyukája menet közben lekapta, de ugy megdobta őket a centripetális erő,hogy jo nagyot estek a lányom szeme előtt igy mostegy darabig sztem félni fog emiatt.Képde mondjuk nem esett nagy bajuk csak elég féleélmetes volt ahogy kivágodtak a betonra

rakok fel egy két képet a csajról
sziasztok: enci

Kép

Kép az államvizsga napján elmentünk hármasban cukrászdába, imádjaKép

Kép

KépFlóra leguajjab szórakozása a lisztezés. a "művésznő" Kép mig én gyanutlanul cseréltem az agyneműt, addig kibvette a lisztet kiszort eyg kicsit a földre és abban rajzolt. utána rohant be: Anya nííízd már mit rajzoltam(nagyon tájszólásban nyomja Kép )azóta többször lisztezett már ahogy ő mondja Kép mondjuk utána egy ideig eltart mig rendet rakunk ez a része annyira nem tetsziknekem Kép
renci

Sziasztok,

Sajnos, a keddi tali nekünk nem jó, mert temetésre megyünk NyíregyházáraKép De ti érezzétek jól magatokat!

Smiley,
Flóra igazán olyan édes kislányKép Nagyon szép, és örülök, hogy itt vagytokKép

Krisz,
habár a nyaralásról semmit nem árultál elKép remélem, majd, ha hazajösztök pár képpel megörvendeztetsz majd minket! Jó utat, és szép napokat kívánok nektek!

Ma délelőtt ketten vagyunk zsigával, mert tegnap temetésen voltunk, és Imi anyuéknál elaludt este, így ott maradt. Olyan furi is, hogy hétköznap csend van, és nem a játszin vagyunk. Igaz, alattunk lakásátalakítás van, de szerencsére, ez zsigát nem zavarjaKép

Enci,
én már régóta nem adom Iminek a D vitamint, te még szoktál? Én 1x azt olvastam, ha fél órát éri naponta a nap őket, már akkor is elég vitaminhoz jut a szervezetük.
A lisztes rajzolás, az nagyon aranyos,látszik a képeken isKép
A fogért meg sztem magadat hibáztatni butaság.
Viszont, a felső fogsorát Imi sem nagyon engedi, csak, ha az elektromos fogkefét használhatjaKép

Az én fiam szeretne mindewn autóra, motorra felülni, amibe pénzt kell bedobni,de csak az tetszik neki, hogy ül rajta, ha elindul, én azt figyeltem meg, hogy nem tetszik neki, illetve unja is azt az időt, amit megy. Igaz, én elvből nem dobálok bele soha pénzt, de az apja már 2-3x kipróbálta vele. Illetve, a vásárban lévő körhintába is az tetszett volna neki, hogy ő mindenr ráüljön, maga a forgás, és a megülés 3 percig már nem nagyon mentKépKép

Csenget a mosógép, menni kell, és egy kis gomba is vár a hűtőben.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!
Enci!
egyáltalán ne hibáztasd magadat a kislányod fogai miatt! A terhesség kilenc hónapja nagyon hosszú idő, ezalatt számtalan hatás éri az anyukát, amit nem lehet kivédeni! Én speciel a terhességem alatt a lehető legegészségtelenebbül táplálkoztam orvos létemre, mert a zöldségre, gyümölcsre rá sem bírtam nézni, ellenben a sütikkel! Volt lelkiismeret furdalásom emiatt, de csak napokra tudtam rajta változtatni! Az Elevitet szedtem és szedem most is. Arról meg pláne nem tehet az ember, ha benyal valami fertőzést, maximum arra figyelhet, hogy olyan gyógyszert ne szedjen, ami árt a babának.
Amennyire én tudom, a D vitamin hiánya nem okoz foltos zománcot, de majd utánanézek. Én is sokszor elfelejtkezek róla, de sztem ez nyáron nem olyan érdekes.
A fogmosást megpróbálhatod úgy hogy a kezébe adod a fogkefét,és ő mossa magának, ez még játéknak is jó. Gyerekeknél még jó ha körkörösen, vagy az ínytől a fog felé függőlegesen mossák a fogukat, ne súrolja azonban vízszintesen!
A fogmosás ideje attól is függ, hogy hány foga van már. Leginkább ne az időt nézd hanem azt, hogy láthatóan tiszták-e a fogacskák. Felnőttnél egyébként öt perc a javasolt idő. Persze itt is függ attól, hogy hány foga van az illetőnek!Kép
Ha már tud köpni,akkor vegyen egy kis vizet a szájába, és köpje ki. Ha még nem tud, akkor elég, ha egy kis tiszta vizet iszik utána. Szerintem azért mutasd meg gyerekfogorvosnak, mert lehet, hogy ez a kis barnaság csak esztétikai hiba, ezt látatlanban nem lehet megmondani.
Egyébként minden gyerek gyönyörű a fotókon!KépKép
Mennem kell, sírás hallatszik a gyerekszobából!
fviki

sziasztok!

hát sajna talinak lőttek a mi részünkről. reggelre Flora belázesodott halelujja!Kép voltunk orvosnál, piros a torka. pedig két hete volt beteg.szerintetek lehet megint adni neki antibiotikumot? két hete szedett be egy kúrát. még nem váltottam ki a receptet, nem szivesen ednék neki megint gyogyszert.
vettem neki vitacolant azt kezdtem neki adni.
a foga miatt meg nem bűntetem magam , detudom, hogy ezt nem lehet kivédeni, de azért rossz érzés.
semicilint szdetem az utolso harmadban már pontosan nem emlékszem,mert arcüreggyulladásom volt. az okozhatta ezt?

remélem hamar meggyógyulunk és akkor talizhatunk.

Krisz!

jo nyaralást!!

Manó!

temetés Kép

Viki!

köszi a mosástippeket. kb én is igy csináom, ő maga mossa . szeret fogat mosni, csak a felső foagait elég nehéz mosogatni. amugy most kb 14 foga van.egymásután bujnak, ugy látom kettő most jött ki és nehéz követni a számukat, meg ő se igazán engedi hogy megnézzemKép

sziasztok
enci
renci

SZiasztok!

Enci
Emlékszem tavaly Zsani is egyik betegségből a másikba ment. Szinte szünet se volt. kb kéthete is beteg lett, de csak az orra folyt meg 1 napig lázas volt, én kiváltottam a gyoygit ott van a polcon bontatlanul. Mert a doktornő azt mondta, hogyha magas lázas állapotban lesz következő éjszaka is akkor márnap kezdjem el adni neki, egyébként felesleges mert az immunrendszere legyőzi a vírust és nem fertőződik felül bacival. Mert a vírusra hiába adsz antibiotikumot attól nem gyógyul meg. Én calcimusc-ot és cebion cseppet adtam neki, meg inkább több gyümölcsöt. A vitacolan nagyon jó, hamarosan adni fogom én is neki. A D vitamint meg 1 éves korig napi 1 csepp, május 1 és október 1 között szünetet kell tartani, és ezt egészen 3 éves korig javasolt adni (hivatalosan, na én már Gétinek se adom minedn nap csak ha eszembe jut, majd most télen legalább kétnaponta adok 1 cseppet mind a kettőnek)
A semicilin terhesen is és szoptatás alatt is szedhető, tudom sajnos mert Zsanival terhesen grétivel meg 2 hetes korában nyaltam be egy jó kis betegséget. Zsaninak szép fehérek a fogai, úgy nézem az apjáét örökölhette és az én nyitot harapásomat Kép De ő is mossa a fogait majd ha végzett én átsikálom. Az öblítést meg úgy megy mivel köpni nem tud és egyelőre nem is érti a lényegét, hogy mondom neki nyújtsa ki a nyeltvét, és én a kezemmel gyorsan vizet locsolok rá ami így kifele flyik a szájából, neki tetszik de nem árt ha van rajta szakállka Kép

Na megyek vásárolni elaludtak a csajszikáim.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Enci!
Szegény Flóra!Kép
Hát ha még csak egy napja lázas, akkor szerintem ne add neki a gyogyit. Hivatalosan is 3 napos láz után kell elkezdeni az antibigyót, persze nem túl súlyos esetekben. Anna is a múltkor két napig volt lázas, a 3. napon kellett volna elkezdeni, de akkor már elmúlt. Igaz lasabban gyógyult, de örülök, hogy nem adtam neki.
Az antibiotikum szerintem vírusos betegség esetén csak a szövődmények miatt kell. Hagyni kell egy kicsit a szervezetét küzdeni.

Csajok!
Itt kuncogok magamban....ti adtok Vitacolant a gyerkőcöknek, amikor az enyém a leggebébbKépKép

Nadine!
Anna a nyáron tanult meg köpni a szomszéd gyerekektőlKép
Azóta gyakran kiáll a teraszra, mert köphetnékje vanKépKépKép
De a fogmosáskor nem köp rendesen. Felét lenyeli, szerintem direkt. A fürdővizét is imádja inniKép

És gratulálok a pelusnélküliséghez!

És a legújabb szerzeményünk:egy függőszék. Van is azóta vita, hogy ki üljön bele. Persze mindig a legkisebb győzKép
Kép
Kép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok Lányok!

Na gyors leszek: mikor lesz tali?Ja és hol? Mert ugyebár hiába ismerem Debrecen a babáshelyekben nem vagyok jártas.
Egyébként szívesen bemegyünk( gyakorlott utazók vagyunk), a héten azonban csak csütörtökön megyünk be, de amint olvastam Ti holnap fogtok talizni.

Era: nagyon szép a kislányod!Mit takar az, hogy a leggebébb?? Enyim gyerek sem egy hízós típus.

Manóka: Kép Kép A temetés miatt.Egyébként, hogy vannak a fiúk?

Renci: mi a Flórás anyukák Kép

Lányok!lehet, hogy hülyeséget kérdezek de a Pagony nem a negyerdőn van ott a koripályánál?

Na lépek, mert csajom a hajgumikat szészedte és nem akarom, hogy megegye.Kép

Ja és egy kép ami tegnap készült az uncsitesókkal...Kép
smiley

Smiley!

A Pagony ott vanKép
Más néven Jubileumi játszótér.
Szerintem csütörtökön is talizhatunk.

Ja, leggebébbKép: 27 hónapos, és 11 kg körül vanKép
Olyan kis csiniKép
Én az evése miatt már nem is aggódom, csak az ivása miatt néha....

Micsoda szuper vár!!!!!

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Ki jön délután?

Mi olyan 5 körül megyünk, persze ha az idő is kegyes lesz hozzánk.

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Ki jön délután?

Mi olyan 5 körül megyünk, persze ha az idő is kegyes lesz hozzánk.

Era

Era
Kép
era75

Hát ez az előbb még nem így volt.

Még ezt találtam:
http://www.dvdmax.hu/
Jó ötletKép

Viki!
Miért nem jó, ha vízszintesen mossák a fogukat?

Enci!
Flóra hogy van?

Era

Era
Kép
era75

sziasztok!

Florának kutya baja. tegnap volt egy kis láza meg gyámoltalan volt, de reggelre mintha mise trötént.
ma délután se aludt, ugyhogy biztos rendben vanKép remélemnem fogja ezt csinálni sokáig, mert az kis alvás neki és nekem is jo voltKép

szerintetek ez lehetet vegyszeres szunyogcsipéstől? ugyanis vasárnap estefele megcsipte az arcát vmi. elég csunya volt és melege még másnap is. adtam neki cal.ot de lehet nem volt elég

még jo hogy minden gyogyszert délután kiváltottunk, nem baj jo lesz Párizsba.

mi azért nem megyünk a biztonság kedvéért a talira, nehogy azért mégis lappangjon benne vmi.

sziasztok
enci
renci

Sziasztok!

nem tudtunk menni a taliraKép Zoli sokáig dolgozott így elmaradt sajnos.

Era,
én is úgy tudom, hogy inkább függöleges seprö mozdulattal kell fogat mosni, mert elvékonyodhat a fognyaknál a zománc a vizszintes sikamikátólKép
Dorkát már a nyelvmosásra is megtanítottam, persze azt élvezi a legjobbanKép

Enci,
klassz hogy jobban van FlóraKép én is ezen izgulok, hogy ne az utolsó pillanatban legyen valami. Dorka is játszott már ilyet, pont a meglepetés bulim elött 1órával 40 fokos lázKép

nem valószínü, hogy a szunyicsípés okozta vagy allergiás lenne rá??

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Mi ma megyünk a játszira délután. A férjemnek délután 4-kor van az interjúja, így előtte már a játszin leszünk. Csak most azt kéne eldönteni hogy melyik játszin :D Mert nekünk jó a máltai is meg a pagony is.

Era, Manóka
Valamelyikőtöket felhívlak majd úgy 3 körül hogy milyen döntés van, ha lesz egyáltalán. Bár ha ilyen borongós idő lesz akkor inkább a máltain leszünk. Ott azért van egy kis fedett hely ha elkezdene szakadni.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!

Mi ma nem tudunk menni.
Megyek tornázniKép

Enci!
Nagyon, nagyon boldog névnapot kívánunk neked!

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!
Sajnos a netünk nem jó igy ritkán tudok irni.
Betegek lettünk,mind a hárman.Ágota most már jobban van.
Segitségeteket kérném,gyermek fogászt keresünk!
Tud valaki jót ajánlani?
Előre is köszi!

Kép
sapé

Enci!
Utólag is boldog névnapot!!!

Kép
sapé

Sziasztok Lányok!

De rég jártam itt.De gondolom nemcsak nekem köti le sok időmet a kisbabóca.Kép

Hogy érzitek magatokat ebben a rossz időben? Nekünk ma még sikerült sétálnunk, de pont hazértünk az eső előtt.

Csütörtökön nem voltunk Debrecenben, csak pénteken, de akkor meg alig volt időnk valamire, így nem mentük talizni, de ami késik az nem múlik...

Most fejezte be a kajálást, és rámol kifelé a szekrényből.Kép
Ja és ezerrel készülök(legalábbis gondolatilag) az első szülinapunkra.

Aszem megnézem mit rámolt ki...
smiley

Sziasztok!
Szerintetek antobiotikum szedése (cifran) esetén mennyit kell várni a babával? Mi van akkor, ha mégis terhes leszek? Mindenki mást mond, a védőnő nővérem három hónappal riogat. Már nagyon türelmetlen vagyok, dehát muszáj szednem ezt a nyomorult gyógyszert.Puszi mindenkinek, mindig olvaslak benneteket, meg nézem a képeket. Cukik a porontyok!!!!!!!!!!
pancsika

Sziasztok!

Újra itthonKép
megérkeztünk a csodás Korfuról, ott még tombol a nyár. Asszem 2 hétre kellett volna menniKép

Nagyon jól éreztük magunkat és még pihenni is tudtunk, mert Anyukám jött bébisintérkedniKép

Dorka klasszul bírta a repcsit és nagyon élvezte a tengert. Tényleg bármeddig maradt volna a vízben.

Sokat kirándultunk a szigeten és ooolyan szép helyeket láttunk, simán tudnék ott élni, olyan varázslatosKép

képek:

a tengerKép
Kép

a tájKép
Kép

a csajKép
Kép

együttKép
Kép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok,

Pancsika,
sztem egyáltalán nem kell aggódnod. A 3 hónap meg sztem végkép túlzás. Szedd el a gyógyszert nyugodtan, ameddig kell, és aztán várhatod a babótKép Gondolom, úgysem hónapokig kell szedni, hanem 1-2 hétig.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Krisz!
ÓÓÓÓÓ, ezek a képek, ez a hely.....húúú, de elmennék én is ide!!!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! (na és persze irigy vagyokKép )
Ezen a nyáron én is többször gonoltam arra, hogy valami melegebb helyre kellene költöznünkKép

Pancsika!
Szerintem egy nőgyógyásszal beszéld meg ezt.

Sapé!
Jobban vagytok?
Gyerekfogászt nem tudok ajánlani, nem ismerek senkit.

Smiley!
Ezek az esős napok kicsit unalmasak voltak, de végre itt a jó időKép
Mi lehet, hogy fogunk járni Annával Zenekuckóba. Az is egy jó program borús napokra.

Megyek, mert cukkínis lecsót csinálok....

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok,
Krisz, már neked tegnap nem tudtam írni, pedig nagyon tetszettek a képek, irigylésre méltó a hely, és az egy hét isKép
Sokat gondoltam rátok, amikor itt 2 napig esett az eső, hogy ti ott biztosan napfürdőztökKép
Azért majd egy kis beszámolót is szivesen vennénkKép

Én ma délelőtt tervezek egy kis Máltait, ha van kedvetek, találkozhatnánk.

manóka

manóka
manóka

Móni,
okés a máltai, én is azt terveztem délelőttre. 10 körül indulunkKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Era!
Köszi a segitséget,de megoldódott!Az iskola fogászaton Vass dr.-nőhöz vittük el.Fél évente vinni kell majd kontrollra,most semmit sem csináltak vele.
Most rázódtunk helyre,de Ágotának már megint folyik a nózija,remélem nem kezdünk mindent előről!

Pancsika!
Hello!!!
A nőgyógyászodat kérdezd meg a gyógyszer ügyben,ő pontosan meg tudja mondani mennyi időt kell várni.

Krissz!
Gyönyörű helyen voltatok!Kép
Jó lenne most ott csücsülni,napozni,úszkálni stb.!

SApé

Kép
sapé

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?