Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tudtok valamit mondani nekem a 15 hónapos oltásról? Mennyire gáz? mennyire viseli meg a gyerkőcöket? Köszi Otil
otili
 
 


Szia Otili!
Nálunk a 15 hós oltásnál láz nem volt "csak" fájt a karja úgy két napig Képborogatás és egy kis Panadol szirup segitett...plusz sok sok gyógypusziKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


<font color="0077aa">Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Jánosban van-e terhestorna? (Egyszerűen nem találok normálisat. Vagy túl messze van, vagy túl drága, vagy nem jó az időpont.)
Ja, és még egy kérdés!! A Jánosban mikor(tól) van szülésre felkészítő tanfolyam?

Előre is köszi!
Lola</font>
lolita
 
 

 
 

Lola,

Tudtommal a Jánosban nincs terhes torna. A szülésfelkészítő minden kedden van 5-töl, vagyis Áprilisban még így volt. Nem tudom , hogy nyáron mi változott Kép
Az orvosod nem tudja? Lehet, hogy töle pontos információt kapsz.

Remélem tudtam segíteni
Pepa
 


Szia Lola,

még mindíg keddenként van a felkészítés, és tényleg 17:00 órától.
Van egy nagyon jó kismama torna a MOM Wellnesben, ha érdekel, tudok telefonszámot és nevet is adni, ahol érdeklődhetsz. Én oda jártam és nagyon jó volt.

Üdv:
Ane
anemone
 
 


Sziasztok!

Egy tanácsra lenne szükségem. Én a Dévai dokihoz járok, de ő csak csütörtöki napon van bent a kórházban, így ha nem csütörtöki napon fogok szülni akkor nem tud ott lenni. (Most vagyok a 36. hétben.) Kérdezte, hogy kit szeretnék helyettesítő doktorbácsinak, mert akkor csütörtök reggel bemutat neki. Ehhez kellene a segítségetek, senkit nem ismerek onnan, kit tudnátok ajánlani? Kérdezte, hogy a főorvos úrat vagy egy fiatalabb kollégát szeretnék-e, de ha tényleg nem ismerem őket addig nem tudok mit mondani.
Most nincs időm visszaolvasni, bizonyára már sok orvos neve előkerült a fórumon.
Ha valamelyikőtök tud egy jó orvost ajánlani, aki figyelmes, szakmailag is jó, segítőkész stb., annak a segítségét előre is megköszönöm.

Üdv
Anita
nanita
 
 


Szia Anita!KépDr.Pálmai Bálintot ajánlom jó szivvelKépKépKépés sok sikert a szüléshezKép
üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Nanita!

A főorvost csak ajánlani tudom neked,kedves,emberséges,nem zargat felesleges vizsgálatokkal,ha kell azt is finoman végzi.
Még szülési tarifája sincs,annyit adsz amennyit tudsz,ha egyáltalán akarsz adni valamit.

Hello
dobolyka
dobolyka
 
 


Szia AnitaKép

Pálmai Bálint a legjobbKép
Én is nála szültem,fiatal doki,de szakmailag a legjobbak között van.
Míg bennt feküdtem a Jánosban több kismama is "át akart" menni hozzá,mert annyival jobb volt a fogadott orvosuknál.Én azért választottam őt,mert emberséges és alapos,ja és nem csak összevarr a végén,mint a legtöbb,hanem igyekszik végig ott lenni a szülésnél,ami szerintem nagyon megnyugtató.
Adri
adler75
 
 


Adri!KépBoldog Névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép
Irtam Neked emilkét!!!!!
A többivel maximálisan egyetértekKép
Mindenkinek pusz.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

2005.08.30.-án megszületett kislányom Lili, 3760 gr és 51 cm-vel.
A szülés egy élmény volt. Míg a fiammal 14 órát tartott, most mindössze 20 perc volt. Fájás nélkül tágultam ki és 3 tolófájás után megérkezett a kisasszony!
Mayer Annamária volt a szülésznő, szuper jó fej volt. A dokim - Baltschik Miklós -meg ismét bebizonyította, hogy mennyire jó választás volt!
Köszönet nekik mégegyszer!!!
üdv: Zsuzsa
zsizbó30
 
 


Szia Zsuzsa!
GRATULÁLOKKépKépKépKépKépKép
Isten éltessen benneteket...jó egészséget és tengernyi tejecskét Lili kisasszonynakKép
Nemsemmi gyors szülésed voltKépszerencsés vagy.
üdvözlettel:Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Zsuzsa!
Én is gratulálok! Kép
M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Most kapcsolódok be hozzátok, eddig csak lelkes olvasó voltam. Jelenleg 8 hetes kismama vagyok, holnap kezdődik a 9. hetünk.

Az orvosom dr. Balog Imre. Tud róla valaki valamit? Már annyi dokiról volt szó, de róla pont nem, pedig biztos, hogy hozzá is járnak sokan.
Szóval ha valaki bármit hallott róla vagy van bármilyen tapasztalata, akkor légyszi írjatok!

Előre is köszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

ZSuzsa!
Hatalmas gartula nektek, s sok örömöt, egészséget és tejcsit kívánok!

Julcsi!
Sajna a dokidat nem ismerem, de üdvözöllek körünkben! Jó pocakosodást. Ha jól sejtem, akkor hasonlóan hozzánk Ti is április végén fogtok babázni? Mi ugyanis tavaly ilyenkor voltunk 8 hetesek. Ezt nem fogom elfelejteni sosem, ugyanis Anyum 50. szülinapján jelentettük be a nagy hírt, s akkor voltam hét hetes. Jó időpontott választottak Babócáink. Jó volt tavasszal szülni. Hajrá!

Üdv mindenkinek: Timtom

Ui.: Ahogy látom egyre kevesebb időnk van net előtt ülni :-)

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Julcsi!
Nekem is ő az orvosom, nála szültem. Április környékén olvashatsz részleteket Kép Kép
Nagyon kedves ember. A baba érdekeit tartja szem előtt. Gyorsan beért a szülésre, és végig ott volt. A következőt is nála szülöm!!! Kép
Szia. M.
mircike
 
 


Sziasztok Timtom és Mircike!

Köszi a levelet! Most visszalapozgattam egészen április és májusig. Nagyon gratulálok mindkettőtöknek a babáitokhoz, nagyon édesek. Remélem azóta is minden rendben van velük és veletek is!

Mircike! Szóval a Balog doki nagyon rendes? Ez megnyugtató!!! Nekem kicsit rohanósnak tűnt, amikor a múltkor a kórházban voltam, de hát gondolom ezer dolga volt és azért sietett szegény.
Te egyébként a magánrendelőjébe jártál vagy a kórházba?
Én elsőnek a magánban voltam, akkor láttam először a bébit. A következő héten azonban a kórházban voltam, akkor volt a vérvétel. Az az igazság, hogy egyik alkalommal sem fogadott el pénzt, bár a kórházban lehet, hogy ez a normális. Otthon meg talán az "első" alkalom miatt. Egyébként fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat, és ha legközelebb a magánba kell mennem, akkor mennyit kellene adnom neki. Tudsz erről valamit? Tőled anno mennyit kért egy vizsgálatért?

Egyébként olyan megnyugtató ahogy beszél. És ez fontos egy aggódó kismamánál.

Jó babázást nektek!!!
Sziasztok, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!
Valóban rohanós, de talán azért, mert ő az oszt.vez.főorv. helyettese. A kórházban nem nagyon ér rá beszélgetni, de magánban nyugodtan lehet kérdésekkel bombázni. Az elején nem is emlékszem, hogy milyen gyakran kellett menni, csak az biztos, hogy a vérvételekre, aztán a 18. hét körül a genetikai UH-ra a kórházba kellett bemenni. A végén persze meg már hetente a CTG-re.
A magán rendelőjébe havonta jártam, és mindig adtam pénzt. Megkérdeztem, hogy mennyit, és annyit. Ez szerintem természetes. A kórházban is megkérdeztem az elején, de ott sohasem fogadott el semmit. Nem jellemző amúgy a pénzkérdés nála, szerintem. A szülés előtt se kérdeztem rá, hogy mennyi lesz a szülés, szóba se került. Azt valahogy nem tudtam megkérdezni Kép Aztán utána annyit adtam, amennyit én gondoltam. Nem volt sok szerintem. Viszont kaptam puszit érte Kép
Szülésznőt nem választottam, mivel itt azt olvastam, hogy mindenki nagyon jó. Az ügyeletes szülésznő volt velem, szerencsére egyedül voltam, ezért csak velem foglalkozott. Ezért úgy gondoltam, hogy neki is adok, pedig előtte nem akartam, de aztán mással végülis nem tudtam volna kifejezni a hálámat. És ez komoly.
Amíg benn voltam, azon gondolkoztam, hogy mekkora marhaság már ez a hálapénz, mert én valóban hálás voltam. Abban a pár órában ők ketten voltak azok, akik az életemet, és a kisfiam életét őrizték és segítették. Mindenben rájuk bíztam magam. Soha nem tudom eléggé meghálálni azt, amit akkor éreztem és érzek még ma is. Persze nekik csak az x-edik baba volt tudom, de valahogy ők megmaradnak nekünk mindig. Ez kicsit más, mint a háziorvos vagy a fogorvosom, pedig őket is szeretem nagyon Kép
Bocs, hogy hosszú lettem, de most olyan izé hangulatban vagyok. Kibújt a kisfiam foga, öt hónaposan, és olyan érzésem lett tőle, mintha már holnap el akarna költözni. Sírtam is Kép
M.
mircike
 
 


Szia Mircike!

Engedd meg, hogy gratuláljak a fogacskához!!!
Most akkor már igazi nagyfiú, de azért ne aggódj, az még azért jóval később lesz, hogy ő elköltözzön tőletek! Sokkal sokkal később.

A dokival kapcsolatban tök jó, hogy ilyen jó érzéssel gondolsz vissza rá! Tényleg nagyon jó ember lehet, ha ilyen mély nyomot hagy valakiben. Remélem, hogy ez majd nálam is így lesz! Jó lenne ugyanilyen szuper élményeket átélni majd a szüléssel kapcsolatban. A férjem természetesen bent lesz, és már most be van sózva, hogy milyen lehet, pedig még csak a 9. hetet kezdtük.

A kórházban egyáltalán nem kellet fizetni? Csak a magánban? És ott mennyit, olyan 5 ezer körül? (Erre nem kötelező válaszolni, ha nem akarsz!)

Már alig várom a jövő csütörtököt, hogy megint mehessek vizsgálatra és láthassam a babát! A legelső babás képet a férjem mindig magánál hordja a pénztárcájában, így mindenkinek tudja mutogatni. Pegid ott még csak 4 mm volt, 6 hetesen és 1 naposan.



Szia Zsuzsa!
Gratulálok Lilikéhez! Remélem minden rendben!


Sziasztok! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!

Amikor a fiamat szültem a dokim vidéken volt és amíg felért a kórházban addig a Balogh jött be helyettesíteni. Tök aranyos volt, jó a humora és mosolygós a szeme.

köszönöm a gratulációkat, tej meg van bőven, igazából nem nagyon tudok 1-1,5 óránál tovább elmenni sehova, mert hiába van bent betét meg textilpelus, így is elönt a tej... mindegy inkább több legyen, mint kevés.
zsizbó30
 
 


Szia Zsizbó!

Engem is állandóan elönt(ött) a tejcsi, de találtam egy nagyon jó betétet. Igaz, hogy megkérik az árát, viszont felülmúlja minden más betét nedszívóképességét. Én akkor szoktam használni, ha elmegyek itthonról. Ez a Chicco betét. Nem minden gyógyszertárban van, de érdemes kipróbálni. Remélem nem adtam rossz ötletet, s ha kipróbálod beválik.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,

Timtomnak igaza van. Szinte heteket szenvedtem a textil betéttel mire kipróbáltam a Chicco betétet. nem türemkedik ki a melltartóbol mint a textil..csak az nem tudta, hogy szoptatok aki nem nézett rám Kép. Sokkal többet is bír mint a txtil.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!
Én is a Baloghoz járok és elégedett vagyok vele. Engem soha nem hiv a magánba, mert ott lakom a kórháznál, viszont ezt meghálálom neki azzal, hogy mindig adok pénzt. Úgy tudom a magánban 5000et kér. a nővérem nemrégen szült nála, hajnali 3kor ment be és ő 20 perc alatt beért a kórházba és végig bent is volt vele a szülőszobán. A szülésért nem kér fix összeget, mindenki annyit ad, amenzit gondol. Viszont az igaz, hogy nagyon siet mindig, de nekem igy is mindig válaszol minden kérdésemre, a kórházban is. A szülésról még nincs élményem nála, majd csak 7 hét múlva (kb) tudok nyilatkozni.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!
Julcsi! Lnd válaszolt a kérdésekre Kép
Lnd! Drukk a szüléshez. Jó neked, hogy a kórháznál laksz, legalább nem kell azon parázni, hogy beérsz-e időben Kép A Balog pedig valóban 20 perc alatt beér, hozzám is kábé annyi idő alatt beérkezett. Ráadásul csütörtök este volt, épp elengedte az utolsó magánbetegét otthon, amikor hívta a szülésznő. Vagyis reggel 6-tól éjfélig folyamatosan dolgozott aznap. De egyáltalán nem látszott rajta!
Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Hát itt a rossz idő..nem mintha ez a nyár bővelkedett volna napsütésben. Kyra már 4 hónapos és az éjszakai etettésel kapcsolatban kérnék tanácsot.
Nehezen bírom már a rendszeres ébredést Kép Egy hónappal ezelött egészen normalitálódott a helyzet: este 9 kor evett majd 1-2 körül ébredt enni, utánna már csak reggel 6 körül.
Most eszik 9 -kor és ébres 12, 3 meg 6.
Próbáltam elhúzni az utolsó esti szopizást 10 ig de ez nem jött be. Nálatok ez hogy van( vagy volt) ? Gondolom majd napközben is akkor szopizik 4 óránként amikor majd váltani akar?!?
Köszi elöre is.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Pepa, nem akarlak elkeseríteni, de ez én majdnem egy éves lányom is rendszeresen ébred éjszaka, jobb esetben kétszer, rosszabb esetben öt fölött nem számolom Kép. Tehát ha van valakinek tuti módszere, arra én is vevő lennék Kép. Állítólag ez az igény szerinti szopi hátulütője - a baba nem tud róla, hogy neki már ennyit meg annyit kellene aludnia...

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Lnd!
Hajrá, megy a drukk! Ügyesek legyetek!

Pepa!
Bevált ötletem nincs, mert mi is össze-vissza ébredünk. Volt már egy egész hetünk, amikor minden éjszakát átaludt Bala, aztán visszaállt a korábbi menetrend, s hajnal 4-5 körül kelés van. Mondjuk nem panaszkodom, mert Bala legalább csak egyszer kelt minket.
Mi már átálltunk a 4 óránkénti evésre. Nekem még furcsa, de ha három óra múlva próbálom megetetni, mert a napi programunk úgy diktálná, akkor szórakozik a cicivel, s kiröhög, hogy "De Anya én még nem vagyok éhes!"
Ma voltunk szurin, de csak a felét kaptuk meg, mert az egyik oltóanyagból hiány volt.
A doki már a múltkor kitalálta, hogy vérszegények vagyunk, mert sápadt a gyerek, ezért Maltofert kell szednünk, pedig szerintem csak egyszerűen fehér bőre van. De ahogy ma észrevettem, ez a doki rögeszméje. Mindenkivel Maltofert szedet,s szerintem a rendelő megvilágítása teszi, hogy minden gyereket sápadtnak lát. A gond csak az, hogy a készítménytől Bala pocija csikar (-->nyügi), s mindenünk sárga, mert nem ízlik, s visszaköpjük.
Veletek minden rendben?

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Helló!

Pepa, és mindenki aki éjszaka kel, részvétem. Módszert nem tudok, de nem hiszem, hogy az igény szerinti szopi átka lenne. Ne utáljatok nagyon, de nálunk nincs gond, este 8-tól reggel 6-ig alvás van Kép miközben nappal teljesen igény szerint szopizik. Még mindig 2 óránként (sőt!). Pedig már 9 kilónál is több. Nekem a nagy álmom a négy órás evés lenne! Kép
Valakitől azt hallottam, hogy, ha tele a poci, akkor alszik éjszaka a baba. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, nálunk biztosan így van. Annyit eszik napközben, hogy már egy csepp se fér bele éjjel. Fürdés előtt is simán megetetem, ha kiabál, mert azt észrevettem, hogyha iszonyű nyűgösen fürdetem, nagyon álmosan, akkor utána alig eszik, beájul, és sokkal hamarabb felkel (mondjuk még így se éjfélkor, de 4-5-kor).

Timtom! Szerintem kérdezz rá a Maltoferre máshol is. Ha elég tejet eszik, akkor nem értem, hogy minek a plusz vas. Szegényke pocija.

Megyünk jövő héttől a Rubinba úszni. Tudtok róla valamit?
M.
mircike
 
 


Sziasztok,

Nagyon köszi mindenkinek a gyors reakciót. Tegnap éjjel másfél óránként kelt éscsak cicivel tudtam elaltatni. Megpróbálom a vizet ma este, hátha csak szomjas.

Timtom,
A Kyra szinte bármikor hajlandó enni. Tartom a 3 órát napközben, de mindig tele eszi magát. Van amikor nehezen várja ki. Nem úgy néz ki mintha egyhamar áttérne. Te döntöttél a 4 óra mellett vagy Bala magátol állt át?
Szerintem is kérezd meg egy másik orvos véleményét. Föleg ha Bala pocija bánja...


Mircike,
Szerencsés vagy. Álmodozom arrol, hogy egyszer majd átaluszuk az éjszakát.
Mi járunk úszni. Az tulzás hogy minden pillanatát élvezi de jót tesz a mozgás és csak javasolni tudom.

Köszi mégegyszer
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

De jó nektek, hogy már babáztok!
Lnd! Nagyon szurkolok ám neked! Majd ne felejtsd el leírni, hogy milyen élmény volt a szülés!

Mi ma voltunk ultrahangon. Most még csak olyan 3-4 cm volt a baba, de olyan jókat mozgott. Most teljesen fel vagyok dobódva és már alig várom, hogy két hét múlva mehessek újra!
A Balog dokiról is köszi az infot mindenkinek, tényleg egy nagyon rendes és aranyos ember.

Vigyázzatok a babákra!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!
Julcsi! Hidd el gyorsan eltelik ez az idő. Nekem legalábbis repült és most, a vége felé, már nyomon se tudom követni, melyik hétben vagyok, mert mire utánagondolok már át is léptem a következőbe.

Balog tényleg jó, anyu is nála szülte a legkisebb tesómat (6 éves). A kórház további személyzetéről (szülésznő, nővérek) mit tudtok mondani?
Nagyon gondolkozom fizetős szobán, nagyon nem tetszik, hogy bárkit beengednek a babás szobákba. A saját vendégseregemet le tudom faragni, de a szobatársakét nem. Láttam nőket, akik az ultrahangra is 50 fős diszkisérettel mentek. Vagy lehet, hogy csak én vagyok túl parás a látógatók miatt?

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!

Mircike!
Irigyellek, de talán egyszer mi is rendszeresen átalusszuk majd az éjszakákat, s nem csak hébehóba.

Pepa!
A négy órás etetésre Bala tért át. Most is jobb lett volna, hogy két háromórás etetéssel hozzuk ki a kajálásokat fürdésig, de amikor megpróbáltam megetetni, kinevetett, hogy Õ még nem éhes. Így viszont a fürdésnél lesz nyügi, mert addigra viszont már nagyon éhes lesz. Előbb meg nem akarom fürdetni, mint a megszokott 9:30 (kb.), mert a múltkor összezavarodott tőle, hogy miért fürdetem meg 7-kor (összekakilta magát úgy, hogy egyszerűbb volt rögtön fürdeni). Nem tudom másnál hogy van, de van egy napirendünk, s valahogy mégsincs, ha jobban átgondolom.
Hova jártok úszni? Kettesben vagy Apával együtt? Mikor kezdtétek? Mi is szeretnénk menni, de még nem tudom hogy hova, s még korainak is találtam.

Lnd, Julcsi!
De jó, olyan jó titeket olvasva nosztalgiázni.
Én is gondolkodtam anno a fizetős szoban, aztán mégis kórháziba sodort az adott szituáció akkor. Egyszer bántam csak nagyon, egyébként nem volt vele gondom, s az tényleg a vendégek száma volt. Háromágyas alapjaiban véve is kicsi szobában voltunk, ahol a szellőztetés is körülményes volt, mert nem értük el az ablakot, s egyszerre tizenhatan voltunk a szobában (s egyiksem az én látogatóm volt). Oxigén nem volt, úgyhogy fogtam Babót, s kisétáltunk enyhén durcásan.
A szülésznők nagyon aranyosak és a nővérek is, számomra csak az egyik csecsmős tűnt mindig mufurcnak.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Timtom,
Bocs a késést , el voltunk utazva... Mi a Balaton parton járunk usziba minden második héten. Igazság szerint én nem szívesen vinném itt pesten. 3 és fél hónaposan voltunk elöször és még mindig nem merülünk, csak az arcát locsolgatjuk. Apucival úszik, én meg videozok mint az örült Kép Szerintem a 4 hónap az ideális, még megvannak areflexei és szakemberek foglalkoznak a babákkal. Mi a vizipók egyesülethez járunk...játékos az egész és van olyan 9-10 hónapos akit már össsze-vissza forgatnak a víz alatt.

Julcsi és Lnd,
A látogató tortura nálam is ismerös. Én fizetösba voltam egy nagyon jó 2 ágyas szobában. Volt , hogy sokan voltak de ezt meg tudtam beszélni a szobatársammal. Az egészet csak akkor tudjátok kikerülni a egy ágyasba mentek. Lehet, hogy így utólag nekünk is jobb lett volna. Persze, nem biztos hogy lesz válogatási lehetöség.
Osztom Timtom véleményét a növérekröl, nekem is csak egy volt unszimpi

Pepa
Pepa
 


Sziasztok, Kép
rég nem jártam erre.
Itt az én béjbím Kép amikor kihoztuk a kórházból Kép
Kép
Itt már 4 hetes volt
Kép
Egyébként köszönöm az együttérzést. Kép Kicsit sikerült már összeszedni magunkat, ezt is túléljük Kép
MÉg írok! és a Babóm holnap lesz 8 hetes Kép hogy repül az idő
szép napot Nektek
szmercsa
szmercsa
 
 


Szia Szmercsa!

De jó hallani rólatok! Tündéri a kis Manócskád! S milyen gyorsan repül az idő! Nem rég születtetek ti is! Mi a heteket már nem is számoljuk. 4 és fél hónál tartunk, s már hatalmasak vagyunk.

Kép

Hogy bírod egyedül az albérletben?
Megnyugodott a Picúr? Hogy viselte a változásokat?

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Timtom,
nagyon helyes a Baba Kép
ASszem a fokozatok: újszülött - csecsemő (az enyém még az) és vannak a Babák, a Tiéd az szép nagy Baba. Gratula hozzá!! Kép
Nálunk még tart a pocakfájós időszak Kép sajna az elmúlt 2 napban rosszabbodott a helyzet, sejtésem sincs, hogy miért?? KépLehet, hogy a front is rátett szegénykémnek?? Éjaszaka viszont nem fáj a pocak, csak 3,5 óránként kel enni Kép
Egyébként sokat mosolyog, és nappal keveset alszik. Szeret sétálni, fürdeni, és 'játszani'és IMÁDOM.
Nem tudom, hogy a költözés mennyire viselhette meg, nehezen viseli az idegeneket, nagyon nyűgi tud lenni, még én is nagy nehezen tudom megnyugtatni. 2 hete otthagytam anyósoméknál (pesten) visszakellett mennem felülvizsgálatra a dokihoz + oep-be intézkedni, hááááááát teljesen kiborult szegénykém Kép olyan keservesen sírt, és csak itthon fürcsi és hami közben nyugodott meg. A Te manód is ilyen érzékeny volt a nyüzsire??
Egyébként nagyon egyedül érzem magam itt a világ végén Gödöllőn, a barátaim mind pesten vannak Kép senki nem látogat meg, mert messze lakom. Szeretnénk visszaköltözni még idén, flúgos futam lesz Kép
Írj,ha van egy kis időd, kihasználom a társaságodat Kép ha szabad
üdv.
szmercsa
szmercsa
 
 


Szia Szmercsa!

Nagyon örülök, hogy itt vagy! Olyan jó úgy megnyitni a topikot, hogy valaki írt nekünk. Úgyhogy nyugodtan írjál. Általában minden nap rá tudok nézni a topikra.

A hasfájás lehet a frontoktól is. Vagy egy másik tipp: Nem ettél valami olyasmit, amit eddig nem? Balának például a hekktől fáj a pocija. De nagyon. Mindenki csodálkozik rajta, de hát nekünk ez lett úgy látszik a gyengénk.

Hogy kerültetek Gödöllőre, messze mindenkitől?
Viszont talán egy előnye van: jókat tudtok sétálni. Nem?
Én ha úgy érzem, hogy megfojt a lakás, vagy ha kezdünk nyügisek lenni, akkor jó nagyokat sétálunk. Balázs egy ideig nézelődik, s élvezi a változatosságot, majd általában elalszik, s így utána vidámabban folytatjuk a napot.

Hát Balababa már tényleg nagy legény. Nő mint egy gomba az esős időben.
Szerencsére Balát lehet húzni, nyúzni, s hurcolni. Nagyon bírja a nyüzsgést. Mondjuk kezdettől fogva rohangálunk vele jobbra-balra. Szinte csak az első hat hete volt nyugis.
Ma is egész nap rohangáltunk Anyummal hármasban. Először Anyum volt kolléganőjét látogattuk meg, majd beszaladtunk egy "röpke" fél órára a Burda boltba (zokszó nélkül tűrte, hogy Anya és a Nagyi fonalakat, s szabásmintákat válogat neki, sőt a bolti eladók örömére mindenkire mosolygott), s tovább futottunk a nagynénémhez, s este még a Mega Toys-ba is beszaladtunk. Balázs végig mosolyogta az egész napot, teljesen mindegy volt, ki akarja őt babusgatni.
Plusszban nagyon nagy szerencsénk van vele olyan téren is, hogy bármikor ráhagyhatom Tomimra, Anyumra vagy Anyósomra. Így könnyebben el tudom intézni a dolgokat ha úgy adódik, illetve el tudok menni pl. edzésre vagy kozmetikushoz... Az előző hétvégén adódott először úgy, hogy két napra hagytam el Õt, hisz hivatalos voltam a cégünk 10 éves szülinapi, kétnapos partyjára. Először nem akartam elmenni, már előre fájt a lelkem, de Anyum meggyőzött, hogy ennyi pihi és kikapcsolódás nekem is kell. Bala már nem olyan kicsi, lefagyasztott tejcsi van elég a hűtőben, s kisebb kiruccanásaimnál sem volt semmilyen gond vele. S tényleg nem volt semmi probléma. Tényleg jól esett kikapcsolódni, de még jobb volt hazatérni, s újra magamhoz ölelni, megszeretgetni Balázsunkat.
Ezt az alkalmazkodóképességet valószínüleg tőlem örökölte. Engem is lehetett össze-vissza hurcolászni, s (szinte) bárhol, bárkivel elvoltam állítólag.
Szerintem ez nem (csak) neveltetés kérdése, hanem nagyobb részt egyéni beállítottság, s talán tényleg a gének adják. S abban is biztos vagyok, hogy nálunk is lesznek olyan korszakok, amikor nagyon anyás vagy apás lesz Bala.

Üdv és várom leveled: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Timtom,
irigyelhetlek? Kép Bala nagyon jó kisfiú. Elképzelhető, hogy Bátorkám azért nyügisebb az idegenekre,(reméljük kinövi Kép)mert pont a kritikus első 6hetet nem lehetett nyugton a kis vackába. Kép Lehet, hogy sok volt neki - kórház - Kalász - Gödöllő Kép és sztem 1 hónap múlva újra költözünk, habár még nem tudom, hogy hova Kép
Kaja: szinte már semmit nem eszem Kép b-betűs, k-betűs, tejet!! egyáltalán nem. De majd még jobban odafigyelek Kép Tényleg furcsa, Nálatok miért pont a hekk?? Kép
Tegnap már sokkal jobb volt a helyzet. Sztem a baj a vendégekkel volt tegnap előtt Kép Tegnap 3 etetés után is úgy aludt, mint a kisangyal Kép reggel és este volt egy ici-pici pocakfájás, éjszaka egy alvása 4,5óra volt Kép nem semmi. Ja, és tegnap 2,5 óránként követelte a hamit, nem értem, hogy miért? Ma elég neki újra a 3 óra Kép
Én egyelőre még nem tudnám még fél napra sem ott hagyni a kismanót, de lehet ez azért is, mert tudom, hogy kiborul szegény Kép kellek neki Kép
MÉg 2 hónapos sincs, ugye ne várjak el csodákat?? Kép
Ti merre laktok? Gödöllő-Máriabesnyőn valóban jó a levegő, nagyokat lehet sétálni, olyan mintha szanatóriumban lennék,egy kis rehab! Kép
De hiányzik a város, a munkám, a barátok, tanulnom is vissza kell menni, és párom is napközben hazatudna ugrani meglátogatni minket Kép Mert most hajnalba megy és este8 előtt nem ér haza Kép
Írok még Kép most mennem kell, mert mindjárt kajaidő
Írj, ha van egy kis időd Kép
üdv.
szmercsa
szmercsa
 
 


Szia!
Hát elszóltam magam tegnap. Balához hatszor keltünk az éjjel. Szerintem túl lett pörgetve nappal, s ezért volt nyügi. Már elaludni sem akart, pedig eddig mindig magától aludt el. Most pedig álomba kellet ringatni. Reggel meg aludhattam volna, hisz akkor durmolt a Lelkem, de miért ne, pont ekkor, megjelent a védőnőnk. Bala ép hogy felébredt, mire megérkezett. Alig volt bamba Balázsom. Még félig aludt.
Irigylem a jó levegőt. Itt is jól esik sétálni, de azért az más. Mi itt lakunk ben Óbudán, de Apa így is reggel hatkor megy, s nyolcra ér haza. Ma nagyon nem irigyeltem Õt a korai kelésért egy ilyen éjszaka után. De hát lesz ez még így se szerintem, ha majd elindulnak a fogacskák, vagy ne adj Isten valami kórság elkap minket. (Ilyenre nem is gondolok!)

Teljesen természetes, hogy két hónaposan Te kellesz neki. Ez így van rendjén. Nekem talán azért volt könnyebb dolgom, mert júliusban és augusztusban végig kint voltunk Anyuméknál, s így ment a nyüzsi körülötte nem csak engem látott. Így megszokta, hogy más is felveszi, pelenkázza. A "másra hagyom" idő időtartamát pedig szép fokozatosan növeltük. Először csak fél óra (pl.: ültem a net előtt, s addig Anyum babázott), majd 1-2 óra (pl.: bevásárlás)...
Nagyon nagy szerencsém van, hogy bármikor számíthatok Tomimra, Anyumra, s Anyósomra babafelügyelet terén.
Mit dolgoztál? Mit tanulsz?
A kaják elhagyását tapasztalat alapján kezdted el vagy mert ajánlották?
A k betűseket mondjuk én is hanyagolom, de pl. a borsótol először tartottam, mert azt mondták az is gondot okozhat. Aztán egyszer azon kaptam magam, hogy ajaj, lecsúszott a rizibizi (volt is lelkiismeret furdalás), s lám nem lett semmi gond.
Lehet, hogy Manókádnak alapból fájós a pocakja, amit állítólag három hónapos koráa kinőnek. No meg fájhat a poci akkor is, ha nincs eléggé kibüfiztetve. Mi ezzel szenved(t)ünk a legtöbbet. Negyed órákat cipeltük, mire megszületett egy picike büfi. Valamikor meg még csak félúton van, hogy a vállamra fektetem, s egy hatalmasat büfizik.
Hova költöztök tovább?

Most rohanok, mert most még alszik, s ki kell teregetnem.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Lnd!

Egyben vagy még? Már kb csak egy hónapod lehet hátra!!! Tök jó!

Lnd, Mircike! Nem emlékeztek rá véletlenül, hogy a 12. héten (már jó régen volt nálatok!) a nyakiredő vizsgálatot nem a Balog doki csinálta?
Mert én most voltam nála UH-n kedden. Akkor töltöttem a 11. hetet. Erre azt mondta, hogy akkor jöjjek pontosan egy hét múlva, de ne ide az elsőre, hanem egyből menjek a második emeleti vizsgálóba, és majd ha ott végeztem, akkor az eredménnyel menjek be hozzá.
Ráadásul azt is elfelejtettem megkérdezni, hogy hány órára menjek, de hát úgyis odamegyek korán. Csak azt nem értem, hogy akkor ki csinálja meg a vizsgálatot, és ha felmegyek a másodikra, ott egyáltalán kit keressek?
Ha rémlik még nektek, akkor légyszi írjátok már meg, hogy nálatok ez hogy volt!

Köszi, és nagyon vigyázzatok a kisbabára!

Üdv a többieknek is!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Még egyben, csak rossz a gépünk. a balog sose csinál ultrahangot, megvannak az erre spec. orvosok. különben 8-11ig van ultrahang rendelés, de akármikor is mész oda, tutti ott töltöd az egész délelőttöd.
a maradék egy hónapra pihenőre fogtak, abba kell hagynom minden tornát, mert kezd engedni a méhszáj, de azért remélem még egyben maradunk legalább 3 hétig, de inkább 4.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Timtom,
a kivétel csak erősíti a szabályt KépNekünk is van rosszabb napunk, vagy nem? Olvasom papa ügyben Ti sem álltok jobban Kép ennyit a családi életről. Ti legalább hétvégén együtt vagytok?
Irigyellek, hogy ennyi segítséged van. Aranyat ér!! Nekem a legjobb, ha kettesben vagyunk. Ugye anyámékkal most nem is beszélek, anyósom az agyamra megy, igazi kapitány-parancsnok. Mindenbe beleszól, mindent helyettem akar elintézni, és ha véletlen vmit másképp csinálok (bevallom őszintén, elég gyakran előfordul Kép szinte mindig) akkor dúl-fúl. A baj az, hogy nem csak rám haragszik, de az unokáját is bünteti azzal, hogy nem megy oda hozzá, és ezért borzasztóan haragszom!!
A páromra csak hétvégén lehetne számítani, akkor tudnék én is fújni egy keveset, de neki még nem sikerült áttérni a gyerekem van,szervezni kell! életformára. Így szombaton 12-kor még a kávéját kevergeti, és azon tűnődik, hogy előbb borotválkozzon vagy zuhanyozzon, és leül tv-t nézni. Aztán meg nem érti, hogy miért fújok Kép hogy kapkodja egy kicsit magát. Mert Babóval is foglalkozhat egy kicsit, amíg én, nem zuhizni megyek ám, hanem főzni+mosni+teregetni+porszívozni...... stb.
Szóval, most panasznapot tartottam Kép nem traktállak tovább a hülyeségeimmel.
Kaja: k-betűs, b-betűs hanyagolva teljesen, tejet egyáltalán nem ihatok, mert attól kapja a tejkiütéseket Kép pedig annyira szeretem. De a nemes cél érdekében erről is lemondok Kép
A büfiztetés nálunk is külön túra Kép először kézben, ha sikerült 2-3-at, utána még hason is megmaszírozom egy kicsit, tuti, ami bizti.
Elképzelhető, hogy alapból pocakfájós egy kicsit. Habár 2 napja csak délután 1 órácskát szenved szegénykém, sztem az már egész jó arány. És képzeld, 2 napja 2,5 óránként követeli a kaját, és becsúszik 1-1 4 - 4.5 óra alvás, de a 3 órás rendünket felborította. Ugye első gondolatom az, lehet, hogy kevesebb a tejem?? A mérleget is visszavittük Kép na most ezen is aggódok.
most mennem kell, majd jövök Kép
jó éjszakát, szép álmokat
szmercsa
szmercsa
 
 


Szia Szmercsa!

Panaszkodj nyugodtan, így legalább kiírod magadból a feszültséget. Az is sokat jelent.
Fel a fejjel! A családi zűrök, s vitákon pedig próbálj túllépni, s nem idegeskedni miattuk, mert az se neked, se a picinek nem jók! Tudom könnyű ezt mondani, s nehéz megtenni, de mindkettőtök érdeke.
A hétvégéink általában rohangálással telnek, egyik szülői oldaltól a másikig, de jó egy kicsit messzebbre kimozdulni, s így a nagyik is örülnek.
Tomimat szerencsére rá lehet venni (nem mindig könnyű), hogy besegítsen a házimunkába, s ilyenkor együtt morgunk a porcicákon. Morgás azért mindig van minden takarításnál, de aztán ott az édes békülés. A hétvégéken a reggelek pedig még így hármsbsn is kédőbb kezdődnek. A házimunka meg úgyis megvár minket. nem csinálja meg helyettünk senki. (Illetve bocsánat, a múltkor Anyósom vigyázott Balára, míg mi elmentünk edzésre, s mire hazajöttünk kivasalt minden fellelhető vasalnivalót! Jól jött a segítség, bár az az igazság, hogy újra hatalmas halom várja a vasalódeszkát és a vasalót. Azt hiszem holnap neki kell esnem.)
A tejcsi miatt ne aggódj, nekem is voltak/vannak időszakjaim, amikor kevesebb. Ilyenkor újra nekiláttok a programozott tejcsigyártásnak, s újra tejcsárda lett/lesz belőlem :-)

Üdv és fel a fejjel!
Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok! Rég voltam erre Kép

Julcsi! Legjobb, ha fél 11 körül mész, akkor max. fél órát kell várni. Nekem annó ezt tanácsolta a doki. Jó is volt, mert rajtam kívül már csak egy nőci volt, aztán vége is lett a rendelésnek. Én 18 hetesen voltam ott, és akkor tudtam meg, hogy fiú. Annyira örültem, hogy ötösével szedtem lefelé a lépcsőket Kép
Amúgy a másodikon a lépcső mellett rögtön balra van, szembe lévő ajtó. Bárki jön ki, nyugodtan kérdezd meg, hogy mi a helyzet. Orvos kinézetűnek mondd meg, hogy a Balog küldött.

Szmercsa! Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagytok. Én is önállóan oldom meg a dolgokat, anyu sajnos már nem él, anyósom meg fárasztó. Párom sokat segít, már amennyi ideje van. Sokszor érzem magam egyedül, de ahogy nő a fiam, úgy igényel egyre több időt, úgyhogy nincs is időm filózni! Kép 3-4 hónapos korára már könnyebb lesz ám. Az ottani védőnőt kérdezd meg esetleg, hogy van-e baba-mama klub. Hátha van, hátha jó, vagy ha nem is, legalább kimozdulsz Kép

Timtom! Irigylésre méltó helyzeted van! Kép Edzés, céges buli stb! Ez igen. Én is voltam a céges hétvégénken, persze a babával és a párommal, és persze végig mutogatni kellett őt, vagy etetni, vagy vigyázni rá, míg aludt. Jót buliztam Kép
Hogy tud Bala nélküled elaludni? Ez érdekelne nagyon! Kép A fiam csak cicin alszik el.

Lnd! Vigyázz magatokra, feküdj sokat, polcold fel a lábad, drukkolok, hogy sokáig kibírja még a pici benn.

Pepa! Neked is jó, hogy apuci is tud járni úszni. Egyedül ez is kicsit macerás, nem mondom, de nagyon élvezi a vizet, úgyhogy megéri. A málhás szamár gyenge kopír hozzám képest, ahogy az autótól az uszodáig elmegyünk, de mindegy. Kép

Többiek, Adri mi a helyzet? Kép

Mi ma eszünk először rendes kaját! Alma lesz a menü (anyatejjel megbolondítva) Kép Most alszik a fiam, majd ha felébred, utána kezdjük, izgulok, hogy mi lesz Kép
Amúgy holnap fél éves. 75 cm 9650 g. a 'kis' fiam Kép

Üdv. M.
mircike
 
 


Köszönöm a segítséget.
Most így egy kicsit már meg is nyugodtam, hogy nem én értettem rosszul, hanem tényleg a másodikra kell mennem.
Már csak egyet nem értek! Lnd! Azt írtad, hogy a Balog sosem csinál uh-t. Akkor amit az 1-es vizsgálóban csinál az mi? Az nem ultarhang? Mert nekem eddig már háromszor is csinált hüvelyen keresztül. Vagy az igazi uh az egészen más? Bocs, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de nem vagyok még valami tapasztalt. Azzal akkor csak azt nézte meg, hogy "él-e" még, meg hogy minden rendben van-e? Gondolom a múltkori bevérzésem miatt kell mennem ilyen sűrűn.
Mostmár nagyon várom ezt a keddet!!! És akkor ott gondolom kapok majd papírt is.
Egyébként tényleg vigyázz magadra, és pihenj nagyon sokat!

Mircike! Neked is köszönöm az infót. Akkor nem is megyek oda olyan korán feleslegesen. De te hogyhogy nem voltál a 12. héten nyakiredő vizsgálaton? Vagy neked a Balog mérte meg otthon. Amit otthon csinál, az egyáltalán ultrahang? Mostmár teljesen elbizonytalanodtam ezen a téren. Van különbség ultrahang és ultrahang között?
Egyébként boldog félszülinapt nektek!!!

Üdv, J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Már rég nem írtam,mivel Ricsit éjjel nappal etetni kell,mert mióta náthás 09.05!!!!azóta képtelenek vagyunk kikecmeregni belőle.
Sajnos az éjszakák is ennek megfelelően alakultak volt,hogy 2 óránként ébredt.
Már 3 napja ismét alszunk,és végre én is egyenesbe jöhetnék,de most meg én lettem náthás.
Picink most kb 73 cm és 9 kilót ma érte el.
14 nap alatt mindössze csak 280 grammot hízott,mert borzalmasan válogat,nem jó a táp ,csak cicitej kellene.
Én már több hete elkezdtem a hozzátáplálást,és mindent "eszik".Kép
A hippnek van egy jó kajája,alma-őszib.+teljes kiőrlésű rizs,imádja.
A sütőtök nekünk nem vált be,azzal vigyázzatok.
Gratullálok a babucikhoz,eszméletlenül telik az időKép
Mindenkinek minden jót
Adri
adler75
 
 


Julcsi! Az ultrahang, a másikban is. Az első pár héten a hüvely UH sokkal jobban látszik. Nekem otthon csinálta a nyakiredőt. A második emeleten az ún. genetikai UH-ot csinálták 18 hetesen. Asszem az a gép sokkal nagyobb felbontású, más különbség nincs.

Adri! Nátha Kép Jobbulást. Ügyik vagytok, hogy mindent eszik. Ma az almaevés úgy nézett ki, hogy két kiskanál be, majd ugyanennyi ki. Köpködte, köhögte, olyan maszatos lett a partedli, mintha egy tál kaját betermelt volna Kép Holnap megint próbálkozom.

Sziasztok. M.
mircike
 
 


Sziasztok!


Azóta már lázas is voltam,csak a fiúaimKép meg ne kapják.
Zoli hatalmas segítség,dehát közeleg a hétfő,meg kell addig gyógyunom,nem is akarok belegondolni,hogy esetleg nem sikerül.

Mircike!
Adjál neki őszibarack-alma keveréket,jobban szeretik,mert nem olyan savas ,mint az alma magában,plusz ha jól tudom a Pici legényKép eddig csak cici tejet kapott,hát nekem sem kellene az édes anyatej helyett valami savanyú vacakKép
Minden jót
Adri
adler75
 
 


Sziasztok!
Julcsi! Igaz az elején nekem is ő csinált ultrahangot 3szor is, mert tül korán mentem és addig jártam minden héten, amig el nem kezdett dobogni a szivecskéje. De ezeket a vizsgálóban csinálta, az ultrahangos rendelés pedig külön helyen van. Különben a 12. heti is hüvelyi még. Én is a 18. héten tudtam meg, hogy kisfiam lesz. Szépen megmutatta magát.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!
Segítsetek! Van éjjel-nappali neonatológus a Jánosban?Ismeri valaki Sóvágó dokit?Most 17 hetes vagyok,de az előző szülésnél oxigént kellett adni a lányomnak,nem akart levegőt venni/ő a Margitban született/.Ezért érdekel,hogy van-e non-stop gyerekorvos. Előre is köszi,és szép napot mindenkinek!Zsóka
logibori
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?