Új privát üzeneted érkezett!

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2486&page=2&image=161251

kob ilyen van neketk is ?? ez elvileg 68 as de baromi nagy volt ákira it volt 3 hetes

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Köszi, hogy aggódtok értünk, jól esik!
Leokámmal semmi gond, ő egy kis tündérke mostanában, csak én csücsülök a gödör alján és nem sikerül kimászni. Vmit pedig csinálnom kéne, mert az első gond az lesz, hogy elapad a tejecske.
De ma azért már jobban vagyok.

Leokám napközben alszik 4-6 órákat, igaz mindig sok-sok cicizéssel és újraaltatással. Éjjel meg min. 2* ébred.

Vendégeket egész jól viselte, csak először ijedt meg a "tömegtől".
Tegnap megkaptuk a 3 hós oltást, eddig nincs láz, csak pici csomócska az oltás helyén.
A 4 hós kombinált oltást fel kell íratni és 7000 Ft.

Lina, Eská,
üdv közöttünk!

Roz,
utólag is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!
Örülök, hogy ilyen jól "megy" az ovi!
Leona sem szereti a hordozót, ha áll alatta. A városban sír benne, hosszútávon elalszik. Úgyhogy mostanában veszélyes, nem veszélyes, kendőben rámkötve utazik az autóban.

Kobudo, már írtam, hogy nem értem az óvónőket. Pedagógusok, de nem gondolják végig, hogy mi mit jelent a gyerekeknek. Csak a saját kényelmüket tartják szem előtt. Én azon is sokat gondolkodtam már, hogy amikor kint játszanak az udvaron, akkor vajon a kedves óvónénik miért az árnyékban üldögélve pletykálnak, miért nem a gyerekekkel vannak.
Engem egyszer lelöktek a padról és lejött a homlokomról a bőr. Én nem vettem észre, nem foglalkoztam vele. De az óvónők sem vették ám észre, hogy csupa vér a homlokom, csak amikor mentünk már be. Addigra beleragadt a hajam a sebbe, otthon szedegette ki anyám belőle, én meg ordítottam. Ennyit arról, mennyire figyelnek a gyerekekre.

Seriff,
látod, mondtam, hogy hízott Hanci. Ügyi lány ő!
Robinak is beindult most a szezon, így dolgozik reggeltől estig, ezért nem látod őt sem.

Bea-Zsolt,
Képek nagyon jók (mint mindig) és örülök, hogy Lilla jól viselte a keresztelőt, bár tényleg olyan nyugis baba, erre számítani lehetett.

Nana,
én megfogadtam, h fog.gátlót soha többet. Miután abbahagytam 4 hónapig minden OK volt. Aztán a ciklus közepén elkezdődött egy köztivérzés, ami 2 hétig tartott (én nem görcsöltem, csak a vérzés volt), azaz addig, mikor meg kellett volna jönnie a menszesznek. Hát nem jött. 6 hetesek lettek a ciklusaim (előtte 30-35 naposak voltak) és minden ciklus közepén kezdődött a köztivérzés. Én is kétségbe voltam esve, hogy hogy lesz ebből baba, pont akkor akartunk "hozzáfogni". Orvoskerülő ember lévén nem mentem dokihoz, úgy gondoltam, meglátjuk, mi lesz.
1. próbálkozásra terhes maradtam. Aztán sajnos elkaptam vmi vírust és elvetéltem.
Ez után egy 7 hetes ciklus jött. Utána azt mondtam, én nem várok tovább, mert nem bírom, én babát akarok. A köv. ciklusban újra próbálkoztunk és megint rögtön terhes lettem Leoval. Mellesleg az is egy 6 hetes ciklus lett volna. Leo tegnap volt "1 éves".
Egy dolog fontos, nyugodj meg, sikerülni fog a baba!

Lili,
Leo 37+4 naposan 3450 g volt, BPD 92. 40+0-án 3650-el, 35 cm-es buksival született. És én az utolsó 2 hetet végigparáztam, hogy 4 kg lesz és nem fog kiférni. Ez nagy-nagy hiba volt! Ne gondolj rá!!! Az utolsó időben már nem biztos, hogy sokat nő és az UH is tévedhet!!!
Egyébként a szülést szívesen átvállalom helyetted, ha gondolod! Olyan jó volt! Még sokat akarok! Csak a gyerekekkel mit kezdjek utána?

Kecsoné,
pici Kata nagyon aranyos! Ha lesz időd, szülésbeszámolót írsz?

Bepa,
nekem állandóan keményedett a pocim, de fájásaim nem voltak sosem.

Minoékat puszilom, ha beszél velük vki!

Puszi

Kép
sygnum

Atyavilág! Mennyit írtam én? Látszik, hogy Manó alszik.

Kép
sygnum

syg
ez igen régen nem irtál már ennyit Kép olyan jó rólat hallani leoka meg ténylg egy tünci Kép
depi hát mit is mondjak nehéz tudom de pobáld meg tultenni magad rajta más nem probálki valami homes nyugi boygeszt feltéve ha lehet szopi alatt soakt gondolok rád -rátok
de legalább már leoka ügyesedik probálj arra gondolni hogy leo gyönyörű egészséges csak szopizik van elég tejcsid vanegy szerető férjed és egy nemsokára kész csuda klasssz házatok Kép én is depizek néha probáld az én gyógyszerem csoki Kép bár az nem túl jó mert ugy fogsz kinézni mint én Kép Kép bár erre kicsi az esély mindeesetre tényleg probáld elhesegetni a rossz kedved nincs valami jó kis locsifecsi panaszfogadós barátnéd akinek jól kidumálhatsz mindet vagy egy jót étálnátok vagy ilyesmi ??hátha ez segítene

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Üdvözlet minden új vendégnek a babavárók között.

Végre itt vagyok, már kezdett elvonási tünetem lenni.
Nem volt net de két napig görcsöltek rajta mire sikerült megjavítani, szó szerint.
Ha eszükbe jutott valami ötlet hogy mi lehet a baj akkor előszáguldottak megnézték és mentek tovább.
De ma reggel megtörtént a csoda......

Rengeteget írtatok csajok, nem csőztem olvasni...

Mi jól vagyunk azt leszámítva hogy Hanna iszonyat nyűgös éjszaka. Amíg pici volt egyszer kétszer kelt fel, most meg szó szerint óránként.
Nem eszik csak cammog a cicin és beájul meg tudom hogy tele van a poci.
Nyugtalan de sztem ez nem a foga.

Csajok nincs valami jó ötletetek erre?

Még ma jövök!

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Bepa, tényleg elfelejtettem írni, hogy péntekenként voltam eddig, most is pénteken megyek, reggel 1/4 8-ra. Már kétszer voltam, de semmi. Apa már minden reggel megkérdezi, hoyg na, mikor szülünk? Már nagyon várja pici lányunkat! Kép Bepa, és nem utállak, csak akkor valamiért kiment a fejemből. Kép

Syg, jó, hogy kiegyensúlyozottabb vagy, érződik a leveleden. Kép

Sam, végre! Megkaptad a levelemet? Nagyon - nagyon köszönjük a segítséget!!!!! Kép Kép

És Syg, amikor mi is voltunk ovis gyakorlaton, akkor tényleg mindig az árnyékból figyelték a gyerekeket az óvónők, de azért, mert a gyerekek nem igénylik azt, hogy az udvaron is foglalkozz velük. Van aki igen, az kér is járékot, de nagyon sokan a pajtásukkal játszanak, rohangálnak... nem lehetsz mindig ott a nyomukban, hogy jaj, el ne ess, vigyázz, azt nem szabad..... Az udvaron imádnak rohangálni, nagyon nagy mozgás igényük van, amit ekkor élnek ki. Bent a teremben csak ülnek, tingli tangliznak, nem nagyon tudnak mit csinálni. Hát, bocs, ha hosszú voltam, de ezt láttam gyakorlataim során, és én mindig is az udvari részt utáltam a legjobban, mert a gyerekek nem tartottak rád igényt, szerettek maguk játszani. Hülyén éreztem magam, mert csak ott voltam, és álltam mint egy rakás .....
A szülést szívesen átadom. Kép Kép A gyereket pedig kérem. Kép de remélem, hoyg én is azt fogom mondani, amit te 1hónap múlva... Kép

Mi kaptunk átalakítnhatós overált, nagyon jó lesz biztosan.

Nana, nekünk már csak 11napunk van. Kép18 a kiírás.

Na, majd még jövök.

Puszi: Lili+Zsófi (38+3)
birolili

Sziasztok!

Syg! de jó hogy írtál:leora is büszke lehetsz.A depi pedig nem jó dolog, de a lányodra kell nézni és hátha jobb lesz. Nincs valami jó kis könyved? mert a tv egy katasztrófa:most van időm nézni de nincs mitKép))

Lili! csak vicceltem, gondoltam hogy nem haragszol, csak így tuti voltam benne hogy válaszolsz. aNNYIRA jó lenne, he egyszerre lennénk bent a kórházban....vagy nem?KépLehet Balim is ott leszKépbababuli akórházban hihihi...
Tegnap este tuti voltam benne hogy most van itt az időKép de a zuhany visszafogta a fájástKép

Nana! bocsika tényleg írtad (megkerestem) akkor nem aggódok, ha ok minden.
Gyerkőc hogy van?

Roz! niki jobb volt ma délután vagy megint őrjöng az ovi után...
puszika

gabi

KépKép
KépKép
bepa77

hu csajok nagyon szomoru vagyok niki ma szóba sem ált velem mikor hazajött 1 órás olyan műsort levágott hogy ezt nem lehet elmondani üvöltöt földhöz csapta magát fogta az apja lábát és ahogy lépett húzatta magát én hozzá sem nyulhttam nem tudom mi történt de nagyon rosszul esik most egy 1/2 órája oldoik irányomban attól tartok hogy haragszik rám meg kicsikre hogy mi itthon maradunk neki meg menni kell Kép nagyon szomoru vagy ilyennek még nem láttam Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok,

Syg, örülök, hogy jelentkeztél! Olvastad a szept-i Kismamát a többemberes babákról? A depi ellen baba-mama klubon nem gondolkoztál? Nekem az sokat segített, most sem akarom kihagyni. Vagy kimozdulni sincs kezdved?

Roz,
ja, ilyen van nekünk is pirosban és 74-es! Olyan hideg volt tavaszal, hogy rá kellett adni Ákira? Már nem is emlékszem.
Nikinek meg szerintem adj időt, a bölcsi, költözés nálunk is ilyen hatást váltott ki, a sok összebújás most is segített, ma csoda szófogadó volt Kamilla, most is alszik (egyedül aludt el!!! Kép) Mit csinálsz vele, amikor rúg-kapál?

Sam,
üdv! Gondoltam, hogy nektek sincs netetek! Nálunk még nem volt ilyen, lehet, hogy azért, mert közelebb vagyunk az adóhoz.
Hannával együtt alszotok? Ha nem, nem próbálod ki? Legalább Te nem leszel fáradt a felkeléstől.

Seriff,
szerintem is jobb már a rendes overál, a kiscipős. Gondolom Roz is ilyenre gondolt, némelyik fajtát össze lehet cippzározni zsákká, de azt meg elég macerás belekötni a hordozóba. A mai napunk egyébként tök jó, mindenki alszik,kár, hogy pont ma akartam beautókázni ügyet intézni.

Apropó,
nem tudjátok, hogy Szlovákiába lehet-e utazni útlevél nélkül, csak személyivel?

Pussz:

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok, ma már írtam 2x du, de karbantartás miatt nem ment elKép!

Szóval Sam, jó hogy újra ittt vagy, nekem sajna nincs ötletem, mi lehet Hanáddal!

Nana, ne izgulj, én azt sem tudtam, h egyáltalán terhes lehetek, épp ilyen vérzés kivizsgálásának és gyógyszeres kezelésének közepén voltunk, amikor HAnci készült, és csakhogy még egy csavar legyen benne, 9 hetesen tudtam megKép! Szóval fel a fejjel! Ja, és nem sajna nincs sokkal jobban a férjem, és nem is tudjuk mi baja lehet, estére mindig felmegy 38.1-5 köré a láza, meg a feje fáj, ami azelőtt soha, és már marhára-bocs-unja az egészet!Kép

Roz, sajnálom az ovis storyt, bizti nem könnyű, de kérlek ne szomorkodj, nyomj egy pirosmogyoróst!Kép

Syg, még du írtam, ha van kedved, gyertek ki, itthon voltunk, na majd legközelebb! Ja és az oltás helyén nekünk is volt pici csomó, azt hittem azért mert Apa leszedte a borogatást,mondván túl hideg-ja, le akartam fagyasztani HAnci lábátKép! Mi megrendenltük a 4hósat, mert nem volt a patikában, még jó, h csak 3 hét múlva kell, addig csak ideér!Kép Ja, és Bepának igaza van, egy jó könyv segíthet, én is tegnap vettem elő a 3 hónapja félbehagyott könyvemet, és így könnyebb, meg már kinéztem egyet, amit holnapután megveszek!

Nana, Roz, Kob, köszi az overall tanácsot!

Lili, Bepa, Balim szorítunk, hátha sikerülne együtt bent lennetek!

Kép
seriff

Mennyi ja-t írtam-bocs!

Kép
seriff

Jó estét!

ROZ, valószinüleg tényleg csak idő kell Nikinek. És ahogy Kobudo is irta sok babusgatás! Bizti tényleg szeret oviba járni, csak ilyen piciként furcsa lehet hogy mindig ott vagy neki te meg a tesók, aztán pár órára máshol van, aztán újra veletek. Meg kell szokni hogy most már ez a kis életének a napirendje.
Szerintem egy kis bizonytalanságot szül a gyerekekben az oviba, meg bölcsibe járás. Mi is most kezdtük (újra!) a beszoktatást, nálunk még kis sirás és könyörgés is előfordul, de nem engedek neki és ez jobb igy. Viszont rengeteget dicsérem hogy ő milyen ügyes és "elájulok" hogy miket tanult a bölcsibe és már milyen okos....
Bocsi, nem igazán fogalmaztam meg előre mit akarok irni

Irok még...

KépKép
KépKép
nana09

igen én is igy gondolom hogy sok -sok babusgatás helyre hozza és mostmár én fogom hordani remélem ez is jot tesz majd neki mindenesetre nagyon elkeserit

kob
igazán nem tudok mit kezdeni vele mert ha közeledem csak rosszabb ha apa közeledik egyből megnyugszik de én nem kellek ez a legrosszabb

seriff
aranyos vagy de lehet hogy ezen nem segitene pirosmogyoros Kép Kép pedig de jó is lenne tényleg ijesztrő ahogy viselkedik Kép

megyek mert rengeteg a dologom meg most ugy pluszba csinálok is melót muszáj kicsit magamban lerendezni a dolgokat

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,

ilyen nálunk is van, főleg ha rosszul ébred. Eltol magától, kiabál, hogy "Mennj innen". Nekem is rossz, ha viszont elmegyek, akkor még jobban sír, így tudom hogy ez csak valamiféle védekező reakció. MEg tudod, így 3 évesen szerelmesek a lányok az apjukba, az anyjukra meg féltékenyek...

Ja, mindig elfelejtem: a múltkor a talin valszeg Áki zokniját találtam meg a földön. Elhoztam, a babatáskánkban van, és már annyiszor akartam írni, hogy ne keresd! Esetleg a jövő héten valamikor elugranánk hozzátok vele. Meg egy kicsit ismerkedni. Mit szólsz hozzá?

Szép álomkat, én is megyek:

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

sziazstok Kép

kob nagyon szuper ötlet mármint hogy eljönnétek Kép zokni hm ... nem rémlik nem tudom kezdek szenilis lenni tényleg ha fehér akkor lehet hogy miénk Kép bár nálunk mostanában csak páratlan zokni van fogalmam sincs hogy miért Kép
majd csak tulélem ezt az időszakot szerintem változik mert a jövöhéten én fogom hordani az oviba és akkor szerintem itthon nem fig elutasitani ha hazajövünk vagy legalábbis remélem

ma még el kell mennünk tanácsadásra is 3 gyerekkel egy kész kirándulás lesz Kép

megyek mert ma anyósék bizti bejönnek adrit megköszönteni mrt ma van névnapja meg nekem a szülinapom és valami sütit kéne gyártanom puszika mindekinek Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz, Boldog Szülinapot! Adrinak meg Boldog NévnapotKép! Miért kell tanácsadásra menni,mérnek vagy oltás is lesz?

Nana,hát Te meg már nem öttél tegnapKép! ÉS most,h Dani bölcsibe jár,Te mivel ütöd agyon az időt,otthon?

megyek,mert vár a porrongy

Kép
seriff

seriff
köszi a köszöntést adri nevében is Kép
tanácsadásra még a törzslap kitöltése miatt megyünk a kicsiket nem tudtam kire bizni ugyhogy jönnek velünk

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Roz! Nagyon sok boldog szülinapot és Adrinak is nagyon sok boldog névnapot!!!!!!!!!!

Tegnap még szeretttem volna jönni de a családi idill felborult teljesen.
Nem tudom mi van de tiszta vita az egész család.
Bogi nyűgös de olyan szinten hogy elviselhetetlen, apa náthás és azért nyűgös.
Állandóan vitáznak és ez meg engem készít ki.
Hanna még mindíg nem alszik éjszaka és olyan szinten kóma vagyok néha már hogy szerintem állva alszokKép
Nem tudom mi van talán valami külső rossz hatás?Kép

Roz!
Te honnan merítesz ilyenkor energiát?
Küldj nekem is egy kicsit..........

Lányok!
Találkoztam tegnap előtt az exel és beszéltünk néhány szót.
Mondta hogy nem akarja elvinni Bogit láthatásra mert nincs pénze.
Egy ideig nem is lesz szte, és most azon vacillálok hogy mit mondjak a csajszinak.
Kiakaszt hogy csak akkor van lánya ha tud neki venni valamit, és máskor nem is foglalkozik vele.
Már hónapok óta nem látta és sztem nem is érdekli.
Bogikám persze néha kérdezi és nagyon szomorú miatta és én nem tudok örökké hazudgálni...........KépKép

Mit tegyek????????

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Üdv mindenkinek! Mi még egyben vagyunk, nem tudom Bepával vagy Lilivel történt-e valami az éjszaka folyamán?

Roz! Szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni Neked és boldog névnapot Adrinak. Aztán a kicsi Nikinek is mindjárt itt lesz, igaz, ha jól tudom holnapután. Lesz mit ünnepelnetek. Nálunk az október vége és a november ilyen, rengeteg az ünnep.

Nana! Én 22-re vagyok kiírva, de mivel csaszi lesz biztos befektetnek előtte pár nappal. Bepa, Lili lehet, hogy tényleg találkozunk a kórházban?
Tényleg Bepa Ti kit vártok, kisfiút vagy kislányt? Lili és én kislányt, ha tényleg az lesz (mármint nálunk).

Seriff! Mi a Szüret utcával párhuzamos utcában lakunk, de a régi részen. Szeretünk itt lakni, kis utca, csöndes, kevés autó jár, gyerekek biciklizhetnek kint. A legnagyobb zajt a kutyák és a fűnyírók okozzák (no meg a Family Frost-os autó csütörtökönként, amit ki nem állhatok, mert mindig felébresztette a kisebbik fiamat...).

Nekilátok a vasalásnak, meg összerakom végre a kórházi cuccomat. Ki tudja, bármi lehet. Ma vagyok 38 hetes. Szép napot mindenkinek!
balim

Sziasztok!

Sam! sajnálom,hogy ilyen apukák is vannak: de erre válaszként írok egy sztorit ami múlt héten történt.
Tesóm és férje már 2 éve külön vannak, tesómnak van egy 7 éves okos és gyönyörű fia. Az apja alig látogatta mostanában sokat volt nálam is a gyerek, de a pocakom miatt nem mertem már a suli előtt (aug végén) beválallni. Tesóm odaadta az apjának, hogy legyen vele is meg a rokonsággal. Erre mikor szerdán (suli előtt) mentek a tesómék a gyererkért a férje nem adta oda, sőt eldugták. 3 napig ment a huza-vona azt sem tudtuk mi van a picivel, csak ideget ettünk. Aztéán a volt hülye sógorom belátta, hogy nagyot fog koppani, sőt még börtönbe is kerülhet így nagy kegyesen azt monmdta: jöhettek a gyerekért...
Szörnyű volt az a 4 nap, mert ismerve a volt sógorom bármire képes lett volna, hogy tesómat bántsa (mert ő is kismamam az új élerttárástól)nem érdekelte,m hogy a gyerekével szúr ki, és a suliban is gáz lesz.

Nem akartam ezt eddig megosztani, de Sam sztorija elkeserít. Mármint apák és gyerekek: persze az a pár perc jó volt amíg összehozták. Miért vannak ilyen felelőtlen emberek?????

Sam! Tenni csak annyit tudsz, hogy a gyerek érdekében falazol az apjának: és csak a Bogi érdekében mondom!

Roz! Szegénykém, remélem ez az ovis depi hamar elmúlik. Szoktatok együtt diafilmeket nézni a csjszikkal: mi régen is meg most is szoktunk (mármint unokaöcsivel) és ez olyan jó program (bár a diavetítő olyan drága, meg a film is, de a dvd se olcsó)
Jaj, és boldog szülinapot anyukaKép És Adridnak meg boldog névnapot!!!

Seriff! köszi a szorítástKépNincs Hanciról kép????

na meg a többi babáról is : jaj, tényleg nem találtam Kecsone albumát: milyen néven futnak KatávaL?

köszike

asszem ma elmegyek védőnőkhözKéperőt veszek magamon.
jól emlékszem, azt írtátok van kenguru gold a malomban:én nem láttamKép
Gabi

KépKép
KépKép
bepa77

Balim: Benedek babám vanKép tehát beállok Mino és Roz (ugye másnak nincs pici fia-babakorú sszsz.)sorába a szívtipró pasismamák közéKép
Képed van,mert szerintem én nem foglak megismerni és az hülyén nézne ki ha 2 fájás között rohangálnék, ki az a Balim!!!
Gabi

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Rozi, Nagyon-nagyon sok boldog születésnapot kívánunk, és Adrinak Nagyon sok boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!!! Kép

Balim, Neked mikor kell befeküdnöd? Nem mintha tudnám, hoyg én mikor leszek bent... Kép de hátha... Mi már haladunk a 39.hetünk vége felé is.... Zsófi már alig fér el, nagyon nagy a csjszi. Nem tudom, hogy mikor lesz kíváncsi erre a világra... Kép

Bepa, szomorú nagyon amit leírtál! Én sem tudom megérteni, hogy emberek hogy lehetnek felelőtlenek.... te mikor mész nst-re? És kórházba? Kép Kép
Sam, nagyon sajnálom... Kép

Mindenkinek szép napot!

Puszi: Lili+Zsófi (38+4)
Seriff, köszönjük a drukkot... Kép
birolili

Sziasztok!

Sam, ezt borzalmas lesz leirni, de egy gyermeknek nem bizti hogy az édesapja a "legjobb". Tapasztalatból irom. Én pár hónapos voltam amikor a szüleim elváltak. az első 1-2 évben még ment a "probálokzás" az apa és én együttlétekre. Állitolag nagyon rosszul viseltem. Hisztiztem, orditottam... A papám elmondása szerint! A mamám (az anyukám) soha semmi rosszat nem mondott az édesapámról (nekem idegen ez a szó, leirni is rossz volt) sőt amikor nagyobb voltam biztatott hogy vegyem fel vele a kapcsolatot, Õ ugyanis soha nem keresett! Önző és éretlen volt még az apaságra (lehet hogy még most is az)
Aztán 18 éves lettem és csodák-csodája el kezdett érdeklödni milétem után, probáltuk megismerni egymást... de nem igazán ment. nagy volt a szakadék és ő azt várta el hogy szeressem, tiszteljem... Nekem ez nem ment. Mármint én nem utálom, nem haragszom rá, semmi. Ez a legjobb szó, SEMMI! Semmit nem jelent.
Szóval, ezzel csak azt akartam mondani SAM, hogy szerintem ne erőltessd a dolgot, ha nem akarja elvinni, ne is vigye. Õ veszit vele rengeteget! Az a leges-legfontosabb hogy Bogi soha ne lássa rajtad hogy neked ez fáj vagy te ezért mérges vagy az ő apukájára. Nem lesz könnyü! Nagyon-nagyon erősnek kell lenni. Az én anyukám ezt tette, soha nem gyülölködött, de nem is volt elkeseredve hogy a papám "leszarta" a fejem és nagyon hálás vagyok neki ezért. Kemény dolga volt felnevelni engem - és bár újra férjhez ment- ő volt az apukám és az anyukám is egyben.

KépKép
KépKép
nana09

BEPA, BALIM, LILI!

Ezerrel szoritok nektek! Hajrá!!! Én már nagyon várom! (lehet hogy ti nem annyira Kép )

ROZ, én is csatlakozom! Mindent szépet és jót mindkettötöknek, sőt mindannyiotoknak!!!!

SERIFF, Dana csak 2-3 órát van de. a bölcsibe, de nagyon jó egy kis "szabadság" és amikor hazajön még jobban imádom!!! Ja egyébként rengeteg mosás, vasalás ... vár rám, de most nincs kedvem.

Reggel nagyon meglepödtem azon ami mondott. Az állataival játszott, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy kiabált:
-Gyeje maci megmentelek!
Odanéztem, becsavarta a macit a szuszijába (Dani megnyugtató rongya, inkább plédje) és újra kiabált:
-Gyeje maci megmentelek az ájviztől! Jönnek a hullámok a tengej felöl!

Kicsit lepadloztam! Úgy tudott ilyet igy összerakni??? persze akár mennyire figyelek hogy ne, bizti hallja a hirekben, de akkor is...

KépKép
KépKép
nana09

Lili!
hétfőn megyek 3/4 8-ra nst-re. Kórházba még nem készülök és dokibácsi se sürgeti. Nem akarok befeküdni előtte. Jönnek a fájások majd és indulok.asszem ennyi lesz (de majd meglátjuk Beni bébi mit akar)
Szóval Zsófika is nagylány. Én csodálkozok mostanában, hogy fér el? Mert néha én nem férek BenedektőlKép

KépKép
KépKép
bepa77

sziasztok!

roz,
nagyon boldog szülinapot neked és boldog névnapot adrinak!
pihenni is tudsz egy kicsit a szülinapodon?
lehet, h csodabogár vagyok, de nem szeretem a csokit, így az rajtam nem segítene. 1 dolog segít ilyenkor, a sport. azt meg hogy csináljam leona mellett?
egyébként rendszeresen vannak ilyen periódusaim már 20 éve. csak most itt van leona és így még nehezebb, mert nem minden rajtam múlik.
nem lehet könnyű, hogy niki eltol magától, bár nekem most a másik véglet is nehéz. biztosan fog ez változni, ne aggódj. egyik ismerősünk nemrég adta be a fiát bölcsibe, 1 hétig nem szólt az anyjához, még a szobájából is kiküldte. csak az apja kellett neki. aztán szépen lassan megbékélt.

sam, gőzöm nincs, de én ilyenkor azt csinálom, amit kobudo javasolt, magam mellett hagyom, amikor már nagyon fáradt vagyok. igaz, nem tudok ilyenkor mélyen aludni, mert állandóan azt figyelem, hogy szuszog-e, de legalább alszok.
nem tudom, mi a jobb. ha igazat mondasz boginak vagy ha falazol. 2 rossz közül kell sajnos választani.

balim, akkor ti is közel laktok seriffékhez és majdan hozzánk.

lili, ok szülést megbeszéltük...
amikor én ovis voltam 2 része volt az udvarnak. az egyiken le tudtak ülni az óvónők, a másikon nem. az érdekesebb játékok ott voltak, ahol nem tudtak ülni, mi mindig ott szerettünk játszani. de szinte sosem mehettünk oda, mindig a másik oldalra kellett menni. ugyan mi volt ennek az oka?!
persze értem, hogy nem igénylik a gyerekek, h folyamatosan ott legyen egy felnőtt a sarkukban. de azért oda kellene figyelni rájuk és még a baj megtörténte előtt közbelépni -egy felnőtt sokszor látja, h ebből gond lesz- és nem csak jóval később észrevenni, h vmi történt. persze nem mindenki egyforma, biztosan vannak, akik valóban élvezik a munkájukat.

bepa, a tv-t most hétfőn kapcsoltam be először, amióta leona megszületett. végre egyszer meg tudtam nézni a tényeket. azt sem tudom, mi történik a világban.
az olvasatlan könyvek meg sorakoznak a polcon, kb. annyi időm van "magamra", amit itt, a net előtt töltök.
a kenguru gold a bambiniben van, balra hátul.

Kobudo, ráhibáztál, megmozdulni sincs kedvem. meg nem is merek leoval sehova se elindulni. láttad, mit kellett vele csinálni a talin is. itthon legalább letehetem és úgy beszélgetünk meg játszunk. de idegen helyen csak anya kell. még sírni is úgy sír, h "aja aja aja". tudom, ez véletlen, de érdekes.
autóban sír a hordozójában, kendővel meg messzire nem lehet elmenni. egyedül unalmas is, na meg ez a hülye alvás. nem hajlandó csak itthon aludni. sajnos ez van.
azt az 1 cikket olvastam a mostani kismamában, amúgy én még csak a júliusinál tartok. kissé le vagyok maradva.
szlovákiába lehet menni személyivel, a párom is azzal szokott menni.

seriff, én nem is próbálkoztam a borogatással, mert az csak akkor hatásos, ha hideg marad. ha meg rákötöm a lábijára, 2 perc múlva úgyis meleg lesz. 2 percenként meg nem tudom cserélgetni. tegnap du. volt egyébként egy pici hőemelkedés, de semmi más.
elhiszem, h elege van a lázból, főleg, h nem tudjátok, mi az oka. reméljük, most már hamarosan elmúlik!
az oltást, ill. a vakcinát, a szabadság téri gyógyszertárban lehet állítólag kapni. nektek is mondták, hogy jégakkuval vigyétek haza a patikából, meg mikor mentek beadatni akkor is?

abbahagyom, mert megint regényt írok.

Kép
sygnum

nana, a te történeted is szomorú. sajnos vannak ilyen szülők és nem is kell hozzá elválni.
én 11 éve elköltöztem otthonról és nem is tartom a kapcsolatot a szüleimmel. valószínű, ezért is veszem olyan nehezen az akadályokat leoval, mert nem tudom elviselni, ha sír. mindig akkor kattan be az agyam, ha nem tudom megvígasztalni. mert én csak szeretni, szeretni, szeretni akarom őt és azt, hogy ezt érezze is. én uis soha nem éreztem, h szeretnének a szüleim. és úgy érzem, kudarcot vallok, ha nem sikerül őt megnyugtatni.
de lassan majdcsak megtanulom, megszokom, h nem lehet egy gyereket mindig megvígasztalni, ilyenkor csak magamhoz tudom ölelni és hagyni, h a karomban sírjon. így legalább tudja, h ott vagyok vele. na most mindjárt elsírom magam.

már a múlt héten is akartam írni neked, hogy úgyis itt laktok a közelben, ha gondolod átjöhettek danival és mutatok még gyakorlatokat.

Kép
sygnum

Csajok köszi a biztatást és a tanácsokat meg történeteket.
Talán nekem az nem fér a fejembe hogy egy apa aki együtt élt a gyerekével két és fél éves koráig hogy tud ennyire elszakadni tőle hogy jobban érdekli a 18 éves barátnője mint az hogy a lányával legyen néhány órát.
Valószínű hogy azt fogom tenni talán amit Nana javasolt nem hozom fel a témát és nem szidom hanem kerülöm és majd ah lesz annyi idős talán maga is megérti és felfogja hogy mi a helyzet.

Lili!
Nem válaszoltál hogy Nektek jó e a holnap délelőtt inkább mert ha nem akkor még ma délután megyünk.
Persze ha nem baj.

sam

Kép

Kép
samchee

SYG! ezen most én is majdnem elsirtam magam....

És Ok és Köszi majd megbeszéljük!

KépKép
KépKép
nana09

Sam, írtam Neked e-mail, a ma délután a jó, mert reggel NST -re megyek. Nem tudom, hoyg mikor érek haza.
Köszi! Kép
birolili

Sziasztok,

Roz,
sokasodnak az ünnepek a házatok táján: boldog szülinapot Neked, és sok boldogságot Adrinak névnapjára!
Mennyire szoktátok együtt ünnepelni ezeket? Nálunk is a július ilyen sűrű, de nem akarom összevonni az ünnepléseket.

Syg,
és ha mi mennénk hozzátok felvidítani?Kép Így legalább kimozdulnod sem kellene!

Nana, Sam,
szomorúak ezek a történetek, de nem tudom, mi a jó megoldás.
Nana,
hihetetlen, miket tudnak a gyerekek megjegyezni, ráadásul úgy, hogy nem is tudod, hogy mikor hallhatott róla. Ezért sem jó, ha valakit előtte szidunk pl.. Ha nem is figyel oda, hallja, érzi a hangsúlyból, hogy mit gondolunk.

Ja, Sygnum,
a régi fajta személyivel is ki lehet menni, vagy csak a kártyással? Ez nagyon jó hír, szeretném, ha Lackó el tudna menni, az Alacsony Tátrába készülnek gerinctúrára.

Kismamák: Hajrá, mindenkinek: puszi.
Egy jó kis kép Kamilláról a hétvégéről!

Kobudo
Kép

Kép

Kép
kobudo

KOB,
Nagyon aranyos és szép kislány Kamilla! És bizti nagyon ügyi is, kis értelmes pofija van. Kép)

KépKép
KépKép
nana09

Nana, nem ez a lényege annak, hogy az embernek gyereke van? Semmi más nem olyan fontos, mint a szeretet. Ehhez nem kell pénz, nem kell autó, ház, luxus...Csak szeretni kell. Sajnos én ezt nem ismerhettem, utáltam is a "felhőtlen" gyerekkort.
Csak egy a baj. Hogy ezzel a szeretettel jön az aggódás. Vmelyik éjjel jót röhögtem megint magamon. 1 órával azután, hogy letettem Leot és én is elaludtam vmire felébredtem. A férjem megpuszilt és mondta, hogy aludjak. Erre én: "de még itt van mellettem Picur, le kell tenni az ágyába". Férjem: "Picur??? Rég alszik!" Na én akkor tértem magamhoz.

Kobudo,
gyertek csak nyugodtan! Kamillába úgyis "szerelmes" lettem. A héten már nem leszek ugyan egyedül, párom mindjárt hazaér, holnap megyünk kardiológiára Manóval, 7végén meg végre nem dolgozik Robi. De megbeszéljük és gyertek csak!
Ha hazaért a férjem, megkérdezem, h kérték-e már tőle a határon az útlevelet-személyit. Neki uis még a legeslegrégebbi személyije van. Még a régi címeres, sok-sok oldalas.

Nem is írtam, hogy tegnap és ma már sokkal-sokkal jobban vagyok. Pedig az éjjel nem sikerült túl jól. De most megint annyi a tejecske, hogy Leona nem bír vele.

Kép
sygnum

Sziasztok, jaj-jaj mennyi szomorú történetKép!
De Kamilla drága arcocskája feldobja a napot!Kép

Syg, elhoztuk az oltást, de nem kellett jégaku, csak itthon tartsam abban, jó még nem olvastam el a papírját, de nem hiszem, h a rendelőig abban kéne vinni,na majd később megnézem.

Mindenkinek szép estét, gondoljatok vmi vidám dolograKépKépKép!

Kép
seriff

Sziasztok!

Jó sokat írtatok azóta, hogy nem jutottam netközelbe, de pótoltam minden lemaradást:-) Tegnap filmsztárt csináltam a picilányomból. A munkahelyem készít egy pályázati filmet, amiben való részvételre már akkor jelentkeztem, mikor nem tudtam a babiról. A tegnapi részeket a Baradla-barlangba vették fel, ott én szerepeltem, 6 hónapos terhesen átmászattak a cseppköveken, belegyalogoltattak 4 fokos vízbe, de picilány bírta a gyűrődést. A hangversenyterem koncertje kimondottan tetszett neki:-)A rendezőnek mondtam is, hogy a stáblista végére tudok adni egy szuper ultrahangképet róla:-)

Bepa, a babáról augusztus 31-i méreteket tudok mondani, akkor volt a BPD:57mm, AC:202mm FL:38mm, HC:221mm OFD:78mm, és 663 gramm volt.

Ja és sajnos az is rajta van a leleten, hogy rossz helyen van a méhlepényem. Az orvosom már viccesen meg is jegyezte, hogy ha ez így marad, akkor majd megfeni a szikéjét. Na én ennek nem nagyon örülnék, télen a csak a 10 perces lábujjműtétemet alig bírtam ki. Szegény doki, biztos kikészíteném...:-)
Balim, ha már túl leszel rajta, mesélj, szeretnénk lelkileg felkészülni a dologra.

Nana, örülök, hogy nincs komoly gond. Egyébként így visszagondolva a Lili (így fogják hívni a pici lányom) fogantatása előtt én is így jártam. A semmiből jött, nagyon rosszul lettem tőle, rázott a hideg, le kellett feküdnöm, szóval még soha előtte nem volt ilyen, és a következő hónapban meg terhes lettem.

Lányok, lenne egy kérdésem: Milyen az igazán jó és praktikus babakocsi? Tegnap voltunk nézelődni, de már nem tudok kiigazodni. Kellene egy babakocsi, meg egy autósülés, ha egyben veszem, akkor általában az autósülésnek nincs kocsiba rögzíthető talpa, azt külön kell venni, nem minden kocsi dönthető 100% vízszintesbe...
Nem tudom, ez mennyire baj? Talp nélkül nagyon bonyolult rögzíteni minden alkalommal a gyerekülést?

Na jó sokat írtam, további szép estét!

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szép jó estét,

na,megkapta Kamilla a bárányhimlő elleni oltást, egy kicsit méltatlankodott, de aztán megbékélt a doktor bácsitól kapott karperectől.Hogy mik vannak Neki tartalékban!!!
Emesét csak mérettem, de odajött a dokibácsi, és aranyosan megkérdezte, hogy ugye nem fogyott? Most csak 270 g-ot hízott egy hét alatt Kép Kép

Roz, a jövő héten akkor beszélünk!

Syg,
örülök, hogy jobban vagy, ha megint egyedül leszel, nem próbálkozol meg babaklubbal? Vagy valamilyen babás tornával? Bár ilyen nem tudom, hogy hol vanKép
A aggódással nincs mit tenni, életünk végéig velünk lesz, akkor is, ha már felnőnek a porontyok.

Bepa, Lili, Balim, hogy vagytok?

Sam, Nektek van netetek még? Mino volt ma itt, Nekik még mindig nincs.

Pusz, szép álmokat, nyugodt éjszakát:
Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Hello Mindenkinek!

SYG! HELP!
Az unokatesómnak nyár elején motorbalesete volt. Lábát mütötték, csavarozták...Gyógytornászhoz kell ill. kellene járnia. Tiszakécskén lakik, de itt tanul Kecskeméten. Szóval itt kellene neki hétköznap délutánonként. Tudsz valakit ajánlani aki tudna segiteni, akihez eljárhatna?
Nagyon-nagyon köszi!

Linacska gratula a filmszerephez! Kár hogy nem láthatjuk, de képet azért rakhatnál fel magatokról.
Ja! BABAKOCSI! Jó kérdés! Én annak idején beszereztem egy nagy kerekű (terepjáró) massziv babakocsit, mivel én is télen szültem. Hát kb. 2 hónapig szerettem használni. Amig babó pici volt és bele a puha mozeszsákba, aztán alvás a kocsiba. Aztán már nem szerette a vizszintest és ezeknek a mélykocsiból sportkocsivá alakithatós fajtáknak általában nagyon nem jók a dölésszögei vmint a háátámla sem volt elég párnázott. Na és a közlekedés borzalmas volt nagyon nehéz és nehezen irányitható. Szóval aztán vettünk egy Graco-t. Bizti tudod azoknak bolygositható a kerekük, könnyü a vázszerkezetük szóval sokkal-sokkal könnyebb volt vele az élet. A dölésszögei jobbak és jó puhára kis van párnázva.

Szóval én már eldöntöttem ha sikerül a második baba, megint G... veszek. Pont olyat amit irtál aminek az autósülés része fixálva van az autóban. igy könnyebb ki-be rakosgatni, nekem az egyik barátnömnek is olyan van, nekem nagyon tetszik és nincsenek meg azok a hibái ami a mi első kocsinknak meg volt. (persze elég húzos az ára, de ez is évről évre olcsóbb lesz)
Jó sok lett! Bocsi...

KépKép
KépKép
nana09

SAM!

Ezt neked ajánlom, ha van időd olvasd el.
http://www.babazo.hu/apa/20050908szia.html

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok!

még mindig egyben (bár még nincs itt az időm sem)
Syg! egész nap egyedül vagy? nem csodálom, hogy bedepizel. Nem járnak barátok hozzátok? Én is ettől tartok, hogy egyedül megőrülök majd, de azért jó hogy ittvagyunk egymásnak. Vagy nem? és köszi a kengurus infót isKép

Roz! eltűntél? mi történt?

Lina! én is Gracot vettem, mert asszondták, hogy igazából a mózeskosaras változat nem sokáig használható: nem látnak ki a babucik:pedig Õk is érdeklődnek.
Igaz nem vízszintesig dönthető, de éket is lehet venni, és szerintem egy jó kis péddel kiküszöbölhető az a nemvízszint.
Mikor lesz meg Lilla? Február vagy még dec. körül?Szépek a méretetkKép

Sam! hogy álltok apaügyben?

Kob! milyen édes kis csaj KamillaKép
Ovi nektek hogy megy?

pusz
Gabi

KépKép
KépKép
bepa77

Üdv Bepa!

Tényleg! HOL VAGY ROZ????

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Voltam ma nst-n reggel, minden o.k. Jövő kedden kell mennem. A hétévégn nem szabad szülnünk, metrt nem lesz itthon a doki bácsink.

Most egy kicsit beijeszetttetek a babakocsi ügyben, mert mi mózeskosarasat, meg nagy kerekűt vettünk, és jó masszív vázasat... lehet, hogy nekünk sem lesz jó? Nekünk nagyon szimpi volt, és ide terepre kell is, meg azt olvastam, hoyg a babák gerincének jobb a nagy kerekű... Na, majd meglátjuk.

Bepa, hogy bírod még a pocakot? Én nagyon fáradt vagyok mostanában... Minden délelőttöt végig lustizom, délután tudok valamit tenni... de úgy látszik, hogy készül a szervezetem. nagyon szt érzem.

Beáék, nem tudtok valami olyan helyet, ahonnan lehetne hordani a kaját? Az első időkben szeretnénk hordani, de itt az ált. suliból nem lehet. Azt gondoltam pedig, hogy lehet... na mindegy. nem tudtok valahol?

Rozi ma tényleg nem jelentkezett, de tegnap is keveset...

Kobudo, gyönyörű Kamilla! teszel képet Emeséről is? annyira édes pofija van!

ma még jövök, puszi!
birolili

Sziasztok,

babakocsi ügyben: szerintem az a fontos, hogy milyen helyen használod. Ha főként a városban, betonozott úton, ott a bolyókerekes a jó, viszont földúton (pl. nálunk Hetényben) a nagy fixkerekes a legjobb. Persze azokat meg elég nehéz irányítani. Mert ugye a kocsi súlyára plusz a baba, a csomagok, no meg a nem kevés ruha is rájön. Így aztán én most használtan vettem egy háromkerekű mózeskosarasat, majd tavasszal átváltjuk a bolygókerekű esernyősre, de azt is csak a városba. Merthogy a nagykerekű kocsik hátránya, hogy gyakorlatilag nincs az az autó, ahová a kerék levétele nélkül befér.

Folyt köv, most Emese akarKép

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Üdv NanaKéphogyvagytok? mit csinálsz mostanság?

Roz!!!!mizu van? ha nem írsz ennyi ideig tiszta para lesz mindneki a végénKép

Lili!
Bírom, bírom, elfáradok, pihizek, elvagyok. Sokáig (magamhoz képest) alszok mert erősen akarok nekiindulni a szülészetnek. Délután is pihizünk Apucival együtt és este meg szenvedek, mert csak 11-12 között alszok el. Éjjel most jó volt csak 2x volt dupla0 látogatásKépAmúgy éjjel vannak a fájásaim (ma nem volt halleluja) így rosszul alszok. Kíváncsi vagyok mikor szülümkKép
Lili! Te várod már?
(figyi csak- ha nst van akkor nkell mindig UH-ra is menni)
Amúgy beszéld meg Zsófikisasszonnyal, hogy várjon még 2-3 napot most!!!

Gabi

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Köszi a sok infót a babakocsiról, végül is még van időnk nézelődni, babi csak Karácsonykor lesz. Hivatalosan dec. 18-án kellene születnie, remélem, hogy így is lesz, és már a fa alá tehetjük 24-én.

Nana, a pici Liliről van fent kép a profilomban, tegnap varázsoltam oda, remélem sikerült is, és ott maradt:-)

Üdv:
Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!

szép hosszúlábú kislányotok lesz!Kép Jól látom hogy szopizza az újját? A mi Danink is minden 4D-s Uh-án azt csinálta. Te mivel foglalkozol Lina? És meddig tervezed hogy dolgozni fogsz?

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok, jól vagyunk,csak Apát kísértük délelőtt vizsgálatokra!Gyorsan teszek fel egy képet.Azt hiszem délután és holnap nem nagyon lesz időm jönni,mert holnap vendégeink lesznek.Írjatok sokat, élvezzétek a napsütést is!Mindenkinek jó kedvet!

Most ki van a rácson belül?Kép

Kép
seriff

Sziasztok, jól vagyunk,csak Apát kísértük délelőtt vizsgálatokra!Gyorsan teszek fel egy képet.Azt hiszem délután és holnap nem nagyon lesz időm jönni,mert holnap vendégeink lesznek.Írjatok sokat, élvezzétek a napsütést is!Mindenkinek jó kedvet!

Most ki van a rácson belül?Kép

Kép
seriff

Sziasztok!

Megprobálok feltenni egy pár képet , remélem hogy sikerülni fog.
Kép
Enikő, Kata, Dominika
Kép
ilyen vagyok éhesen
Kép
és ilyen vagyok szundi közben

Kép
Kép
Kép
kecsone

hurrá sikerült!!!!

Kép
Kép
Kép
kecsone

Nana, igen, szopizza az ujját, és eddig akárhányszor néztük, mindig a bal kezén. A lábain, főleg a talpa méretén én is csodálkoztam, biztosan nem tőlem örökölte, én csak 160 cm magas vagyok 35-ös lábbal. Viszont oldalról a szája teljesen olyan, mint az apjáé.

Foglalkozásügyileg én a T-Comnál dolgozok, jó hosszú megnevezésem van: képzési-fejlesztési szakértő, tanácsadó. Na ez röviden annyit jelent, hogy felnőttképzési programokat szervezek, és tartok. Én már nem dolgozom, a 12. héttől itthon vagyok. A munkám révén sokat kellene vidékre utaznom, vezetni, egyedül lenni egy szállodában, ezt nem akartam, aztán kiderült, hogy a méhlepényem is rossz helyen van, akkor meg már így is úgy is otthon kellett volna maradnom. Szerencsére eddig nincs vele gond, csak a doki fenyeget a szikéjével:-)

Nagyon aranyosak a babaképek!!!

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?