Új privát üzeneted érkezett!

Ikresmama!

Én a 26.hét végén járok, és sajnos én sem bírok állni, menni nagyon 15 percnél többet. A hasam nekem is szokott fájni (szúrni), kicsit, de inkább szerintem csak a gyerkőcök nyomnak. Kb. két hete be is pánikoltam, mert úgy éreztem túl lent vannak, nagyon "kifele, lefele" rugdosnak, de hála égnek, vaklárma volt. Egyébként tényleg fekve a legkényelmesebb, csak ugye az ember így hosszú távra nem tud elindulni, úgyhogy a kelengyét sem tudom, hogy fogjuk így beszerezni.

Kitartás!
Eramaci
eramaci

GyöngyiKép
Nálunk ez a babakocsi nem kaphatóKépKép Biztos szuper. Van róla képed ?

LillaKép
Tündériek vagytok, és kész csoda, hogy makk egészségesek a babák!Kép Niki már most igazi csajos pofijú!Kép

KristinKép
Ritkán írsz mostanában. Jól vannak a gyerekek ?
Tudom nehéz kivárni a hozzátáplálás idejét, de hidd el, hogy sokkal jobb amíg tápit/tejet esznek. Ez az etetés tök nyűg dolog, főleg eleinte velük. Óriási türelem kell hozzá. Én visszasírom a tápis időket.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

jól esik hogy hiányolsz!!köszönöm jól vagyunkm tényleg...csak kevés időt csinálok a netre.most hogy jó idő volt sokat próbáltam menni mindenfelé...sétálni(apa kötetlen,és önnálló),sokszor mentünk 4-en kocsikázni vele(ő a dolgát intézte),a nagyinál hagytam őket és én elmentem fürdeni Dunaharasztiba...szóval ha volt egy kis időm mentem.Biztosan télen ezt az időt már veletek fogom tölteni...
lehet bküldök neked mailben megint képet RÓLUK ha van időd tedd fel nekem légyszi!
puszi
kristin75

Vikta!

Nagy gratula a babákhoz!!!ORIÁSBÉBIK lettek ikrekhez képest!
Mi lett volna,ha csak egy van?Kép

Kedves "kis"ikresek!

Ez a fajta visítás el fog mulni nagyon hamar,szinte észre sem veszitekKép
De ne lélegezzetek feKép,mert ezek után is meglesz,csak átalakul tudatos hisztivé,veszekedéssé stbKép
Nekem lányaim vannak,de én mondom.........néha kibírhatatlanok!
Az én édes pici aranyos,szofogado lányaim 180fokot változtak.Szekrény,radiátor tetejére másznak és még sorolhatnám.
Szoval a gond nem tünik el,csak átalakul!

Bea

Kép
beatrix2

Vikta!
Gratulálok.KépNagyon szép súlyúak lettek.Kép
Sok-sok tejcsit kívánok nektek.Kép
Majd várjuk a képeket.

Lilla!
Nagyon szépek vagytok.Kép

Kristin!
Örülök, hogy jelentkeztél.Kép
Keresztelőről képek?

Gyöngyi!
A védőnénik azt mondta a züldes kakira, hogy túleszik magukat, és sokáig van a gyomrukban azért ilyen.KépDe sajna nekünk általában ilyen.Kép

Sziszus!
Nagyon szép súlyuak a fiúk.Kép

Beatrix!
Nem semmi lányaid vannak.KépMilyen "jó" látvány lehet amikor mind a 3-an felmésznak valahova.Kép

Mi ma vagyunk 12 hetesek, 14-én pedig 3 hónaposak.Kép
Ma voltunk védőnéninél.Ákos 6410g 59 cm, Attila 6200g 59 cm.Kép

Kép
Kép

Puszi:
Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Vikta Kép

Hatalmas gratula az "óriásbébikhez", jó egészséget és mielőbbi hazatérést kívánok!Kép

Judyt Kép

Írtó helyes kispasik, gratulálok!

Bea Kép

Ne ijesztegess kérlek!
Én meg mindíg várom, hogyha nagyobbak lesznek milyen jó lesz Kép

R
trus

Ikresmama,

hát én az állást egy jóideje nem próbáltam. csak annyira kelek fel, hogy tisztába tegyem magam, meg egyek. Na jó néha-náha elsétálok a közeli cukiba, vétkezni! :-) A pocakom nekem nem fáj, de a derekam annál inkább! A gyógyszertárban ajánlották az endovenen krémet ami a lábamra és a derekamra egyaránt jó. Próbáld ki, nem árt, mert én direkt megkérdeztem. Apa szokta bekenni és az külön jó érzés!
Én most a 25. hetet kezdtem meg, mégiscsak telik az idő!!!!!
M.
kmoncsi

Nettke

Köszi a büfi-pad infót, szerintem nagy segítség lesz.

Ikresmama, Eramaci

Vigyázzatok magatokra, ha nem bírjátok az állást tényleg pihenjetek! Nekem a 18-20. héten nagyon keményedett a hasam, de azóta csak ritkán érzem, a fekvés segített.

A friss anyukáktól szeretném kérdezni, hogy ikrek után egyből lehet igényelni a dupla gyes-t, vagy elötte mindenképpen le kell tölteni a szülési szabadságot (tgyás)?

Tri 27+6
tri

Vikta,
millio gratula a babakhoz!!!! Micsoda sulyok!!! Nagyon ugyes voltal! Es micsoda nevek. A Natalia kulon tetszikKép Kép

Szilvi,
mi mar 3 felet eszunk, almat, barackot, repat. Mostanaban mixelem ezt a 3at (a repa az Hipp repale, mert nincs gyumolcscentrifugam). Az este 6-os uzsonna a kivaltott kaja, pici potlast adok meg tapibol, mert ezzel nem laknak jol. Izlik nekik (a barack picit fanyarkas magaban, azt nem annyira szeretik), de mig pl Sarika megeszik egy hatalmas barackot egymaga, addig Nati es Beni csak kb felet-felet. nekik meg furabb a kiskanal is. Hat hiaba, nem egyformak. A repale hatalmas siker, azt imadjak, azzal edesitem a barackos almat nekikKép
Most penteken kezdjuk a kortet. Minden heten egy ujat adok. Ha tobbet esznek a kicsik is uzsonnara, akkor lassan el kell kezdenem bevezetni tizoraira is. A vedono mondta. Most mar ertem neha, h miert mondta Cat meg Orsi, hogy halogassam a hozzataplalast. Kitepem a hajam, olyan rosszcsontok!! iszonyu maszatosak, es osszekennek mindent a repas trutyival!!! A kiskanal melle berakjak a 2 okluket is a szajukba. Es Nati meg szeret nevetni is kozben, es igy fujja ki a kajat. Neha nagyon merges vagyok, amig etetek. De hat ezen tul kell lenni. Csak addig minden ruhank tonkremegyKép Mar gondolkodom, h veszek esokabatot es azt adom rajuk kajaidobenKép
Cat,
voltam a boltban. Szuper! Nagyon koszi a tippet. vettem 5 db csucs cuccot 7ezer parszaz Ft-ert. Nagyon kedves a lany, es nagy a valasztek. orulok, h kiprobaltam, biztos h visszamegyunk meg!
Annamari,
nagyon eltuntel! Hogy van a kisfiad (nem tudom Adam v Gergo-e) akinel feloldalasnak lattad a mozgast? megnezte Devenyes? Akartam mar reg irni, Beni is kicsit feloldalas (kezevel) a feszessege miatt. De ez korrigalhato, semmi gond. Biztos nalatok is csak torna kerdese. (Benivel sem volt semmi gond, de lassan feszes lett, es most 4honaposan el kellett kezdenunk rendszeresen jarni)

Kép
nettke

CatKép

Kép Kép

NettkeKép
Tényleg nagyon különbözik az ír kiejtés. Ezért is küldtem inkább a linket. Egyébként direkt 1xrűbb neveket választottunk, hogy azért mások is ki tudják ejteni - meg persze mi is...Kép

JudytKép
Lehet valami a sok evésben, Réka tényleg hihetetlen adagokat el tud pusztítani. Emese mostanában inkább keveset eszik, de biztos elirigyelte a hugitól a színes kakit...Kép

Gyöngyi

bgy

NettkeKép
Mennyi idő alatt sikerült kiváltani egy etetést? Lehet kapni ám olyan partedlit, amit szinte egy póló, előről lehet rájuk adni és hátul csak megkötöd, így talán jobban épségben marad a ruha.
Azért NatiKép aranyos lehet ahogy fújja a kaját, bár megértem hogy nem a legnagyobb öröm.

Más. Emese egy kicsit balos. Az esetek 90 %-ban balra tartja a fejét, az ágyban mindig balra forog el, stb. Szerintetek ennek mi lehet az oka? Érdemes szerintetek otthon elmenni nekünk is dévényeshez?

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Nagyon szuper ez a kocsi. Kár, hogy itthon nincs, mert nagyon-nagyon hasonlít a PP-re.

Szerintem mutasd meg Emesét dévényesnek. Egy checkinget megér. Mikor jöttök ?

NettkeKép
Örülök, hogy bejött a bolt! Már hívott Móni, hogy ott voltál, és nagyon szimpatikusnak talált Téged!

Rita vett olyan előkét ami a hátukon megkötős, és ujja is van, azt hiszem a Mini Manóban. Azt hiszem festőmellénynek árulják, de tényleg nagyon hasznos eleinte, amíg olyan mocskosul esznek. Néha még az enyémek is mocskolódnak, pedig már nagyok. Ha nem éhesek, akkor aztán kenik mindenhová, a ruhájukra, hajukra, etetőszékre. Etetőszékben eteted őket ? Felváltva ? Én a kettőtől majd meg bolondultam etetni, nem hogy 3-tól. A ruhákat rögtön be kell áztatni utánna, de még így sem jön ki minden folt sajnos.KépKép Néhány ruhájuk és textilpelus örökre őrzi a hozzátáplálás nyomait.

Cat

Cat
Kép
cateye

Viktának nem is gratuláltam. GRATULÁLOK NEKIK!!!!
(totál szétszórt vagyok mostanában Kép )

Nettke Kép
nem akarom írni, hogy "mi megmondtuk", mert nem vagyok olyan, de én visszasírtam a csak szopis időszakot jó pár hónapon keresztül... meg néha-néha most is.

Gyöngyi Kép
Az nagyon egyéni, hogy mennyi idő alatt lehet 1 kaját kiváltani. Máténál 1 hét volt Levinél meg majdnem 3.5 hónap Kép szóval attól függ, milyen a baba Kép
Szuper a kocsi. Még nem is láttam olyat, ami így csukódik. Nagyon hasonlít a PP-re, de a Graco is nagyon ilyes forma.
Ja, mikor is jöttök? csakhogy itt legyen minden már Kép vagyis hol??? mintha valami balatonos téma rémlene... basszuss.... a fiaim elvitték az iq-m felét Kép Kép ez rémes.

Orsi
aki már tényleg semmire sem emlékszik, és felíratja mindjárt a cavintont. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKép
Szombathoz 2 hétre megyünk. Már kezdek kicsit izgulni. Ezt a kocsit egyébként itt is csak tavaly óta árulják. Nem is gondoltam, hogy idén lesz már eladó használt.
Én is erre a mellényre gondoltam, a sógornőm ezt használta amíg pici volt a gyerek, mert kente mindenhova a kaját.

Gyöngyi

bgy

OrsiKép
Nem kaptad meg a levelem?Kép Tegnap írtam pont emiatt... Na, elküldöm még1x, de már csak etetés után...
Az IQ csökkenés nálam is megvan, képtelen vagyok bármit észben tartani...Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Viktának én is gratulálokKép Kép

( Orsi felhívta rá a figyelmemetKép )

Babakocsi ügyben én is gondban voltam, most megosztom veletek az én verziómat:
Esernyőkocsit szerettem volna venni,amit könnyű összecsukni,kis helyen elfér. De ikerkocsit nem találtam használtan, újra meg nem akartam beruházni.
Végül döntöttem, és vettem két sima esernyőkocsit, újat, összesen 14ezerért. Nekem igazán csak arra kell, ha megyünk kocsival valahova, akkor tudjuk vinni a gyerekeket is. Így mindenhova beférünk, hátránya, hogy apának, anyának is tolnia kell egy-egy kocsitKép Viszont egyedül úgy se mennék 3 gyerekkel sehova.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!!

Cat!
Nem sikerült még elküldeni a mailt mert vmi miatt nem jön be a freemail.

Orsi,Gyönyi!
Azt hittem csak nekem csökken az eszem a pocakom növekedésével egyenes arányban...megnyugtató,hogy nem vagyok egyedül!Kép

Judit!
Kép csak a digiten van ,de le fogjuk cd-re iratni a képeket és akkor lesz templomos is,viszont addig is csinálok holnap szép-ruhásat a telcsivelKépKép
Nagyon szép súlyuk van a fiúknak!!!már lehagytatok minket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gratula!

Lányok!
Régebben volt szó az ikeás etetőszékről és ha jól emlékszem dicsértétek...igaz?
szeretnék venni csak meg szeretném kérdezni jó -e vagy rossz.
az ára nagyon szimpi:3000+1000(tálca)

Volt még valami amit szerettem volna kérdezni tőletek ,.de elfelejtettemKép

kristin
kristin75

KristinKép
Szerintem az ikeás etetőszék nagyon jó választás, főleg ár-érték arányban.KépKép Mondjuk én inkább csak ülni tudó babának ajánlanám két okból is: nem dönthető, és az ülőlapján a gyerekek lába közt nincs az a merev rúd, ami a kicsúszástól megvédi őket. A mi etetőszékünkön van, és nem kell a fiaimat bekötözgetni mindig, mert nem tudnak kiszállni belőle (mégKép). Viszont korábban kicsúsztak volna simán, ha nincs a tökfogójuk.KépKép

Várom a képet!

IldikóKép
Én sajnos sokat megyek egyedül a fiúkkal, így az egyes kocsi nem jó megoldás, pedig jó ötlet, olcsó, és a kocsiban is biztos jobban elfér mint az ikres kocsi.
Hogy vannak a fiúk ? Igaz, hogy 1 éves koruk után rohamosan elkezdenek szellemileg fejlődni ? Mondanak már szavakat ? Mutogatnak dolgokra ?

Cat

Cat
Kép
cateye

IldikóKép
Van ikerkapocsKép. Így akár egyedül is tudsz a két babakocsival közlekedni.

Ha már etetőszékről van szó. Én a PP Prima Pappa Rocker-t néztem ki. Ismeri valaki? Mennyire használható a ringató funkciója?

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Először is gratula Viktának és sok tejcsit a babákhoz!

Mostanában rémesek a napok, Csengének jön a foga(i?), egész nap nyafogott, a babakocsiban 20 percig forgolódott, bömbölt, úgyhogy hazajöttem a sétából is mert már szégyelltem magunkat az utcán. Persze ilyenkor külön imádom a jószándékú nénikéket. Most is odajött egy a zebránál, hogy biztos szomjas a kicsike, azért sír. Mondom neki, hogy 2 perce ivott, nem szomjas. De azért még kétszer elmondta, hogy jó lenne megitatni. Hogy befogja végre, megkínáltam megint vízzel, persze nem kellett, erre az öregasszony még kioktatott, hogy hogy is gondolom hogy inni fog szegényke, hát teát kellene neki adni, és tovább szörnyülködött, hogy milyen tudatlanok ezek a mai fiatalok. Mindegy, csak leírtam, mert nagyon felhúzott. (Egyébként is jókedvemben talált...)

Babakocsiról annyit, hogy mi is, mint Ildikó, két sima esernyőre csukható kocsit vettünk. Nekünk egyébként PegPerego van, csak nehéz betenni a kocsinkba, azért vettük ezeket, hogy mobilisabbak legyünk. Lehet ezekhez az esernyőre csukhatókhoz ikerkapcsot kapni, azzal össze lehet csatolni a kettőt, így egy ember is tudja tolni őket. Igaz,így kissé nehézkes fordulni vele.

Etetés ügyben :A 6 hónap szoptatás után alig vártam, hogy elkezdjem a hozzátáplálást, azt hittem könnyebb lesz, hát tévedtem. Csenge még evett is valahogy, bár minden evés után takarítani kell, de Petra még enni sem akart, csak szopni. Így aztán a szoptatás is megmaradt meg az etetést is mindig próbáltam, úgyhogy dupla nyűg lett a dologból. Mostanra kezd rendeződni a helyzet, bár ebéd után még mindig mosdatás, átöltözés, (mindhármunknak Kép ) takarítás... Én egyébként egyszerre etetem őket, egész megügyesedtem bal kézzel is!

Ditke
ditke62

GyöngyiKép
Orsinak van ringatós, majd jön és elmondja a véleményét. Nekünk sima PP-nk van, én nagyon szeretem, 5 hónapos koruktól használom. Nem tudom, hogy megéri-e a felárat a rocker.

Cat

Cat
Kép
cateye

Kristin Kép
szuper, de csak ülni tudó babának. Mai fejjel én egy használt hodozót vennék, és amikortól tudnak ülni meg egy olyat. 10eből max. megússza az ember lánya, harmada a PPnek Kép

Gyöngyi Kép
a mienk olyan, de én nem használtam. Nagyon ráz, és a gyerekek megijedtek benne. Kézzel ringattam már őket, de max. 3szor. A zenélő részét sosem kapcsoltam be. Ami jó, és más, mint a sima az a dupla tálca. Van egy kicsi, és egy nagy (a sima PPnek 2 nagy van, ha jól tudom). No ez a kicsi, nagy azért jó, nekem azért vált be, mert a kicsi van ált fenn, amikor eszünk, így nem kell mélyre nyúlni, a kölesgolyónak a nagyon kapják. ill. az enyémek minik, így ha a nagy van fenn, akkor az a hónaljukig ér Kép alig látnak ki belőle Kép

Ditke Kép
nálunk Levivel jártam ugyanígy. Õ sem volt hajlandó kanállal enni majdnem 9 hónapos koráig Kép szóval volt kanalazás és szopi is ment párhuzamosan nála.
Egyszerre, mármint 2 kézzel? nálam egy ide- egy oda taktika megy.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Olvasok,aztán hozzászólok!

Megszülettek ENIKÕ BABÁI!!!
37. hétre szeptember 3-án este Ágoston 2800gr,49cm és Ábel 2700gr,48cm!Gyors,sima,de fájdalmas szülés volt!

Ezúton is szeretnék mindenkitől,de főleg Enikőtől elnézést kérni,de egyszerűen eddig nem jutottam gép közelbe!

Enikő!
Mégegyszer sok boldogságot a fiúkhoz!Remélem,minél hamarabb hazaérkeztek a kórházból és akkor hallunk részleteket a szülésről és látunk képeket a fiúkról!

Edit

Kép

Kép
edit73

EnikőnekKép hatalmas gratula! Nagyon szép súllyal születtek a fiúk!

OrsiKép
Akkor nektek a Dondolino van, nem? Én azért gondoltam a Rocker-re, mert a csajoknak most is van ringatójuk, amit imádnak, na meg már többször életet mentett - a mienketKép. Valahol azt olvastam a ringató részéről, hogy csak 0-6 hós korig használható... ezért is kérdeztem, mert ugye nekem inkább 6 hótól felfelé kellene, mert addig jó a mostani is.

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
igen, az van. Én úgy tudtam súlyfüggő... de már nem emlékszem meddig jó. Manuálisan jó a ringatója, de a gépes nekünk nem jött be.
Akkor inkább egy motoros hinta Kép Catnek Kép az nagyon bejött.

Enikőnek mi is gratulálunk!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EnikÕ!!

Nagy gratula a fiúkhoz!!!nagyon szép a súlyuk!!!

Viktának is gratula bár még nem tudtam elolvasni mekkorák lettek!!!!

Orsi,Cat!

még nincs rá szükség csak én mindig jóval előbb kezdem a beszerzést hogy mikor kell már rég meglegyen.
ezek szerint nem is rossz ötlet a mostani etetési póz...a 0-9kg os hordozó és akkor majd az ikeás ha ül...kb 4 hónap múlva...most 3,5 hósak.

nagyon gyanús nekem a Laura!
Ma egész délután folyik a könny a szeméből és este köhögött is meg szürcsög a nózija.
Az egész család náthás(elkaptuk ezt a virust),lehet megfertőztük szegény kicsikémet...
Láza még nincs nem tudom mi lesz az éjszaka...

Gyöngyi!!
nagyon jópofának tűnik a kocsi amiről a képet küldted.milyen árban van újjonan és használtan?

kristin
kristin75

Na azt hiszem végigolvastalak benneteket!

Büfipadról (már nem tudom ki kérdezte): én az Orsiét vettem meg.Azóta is áldom!A miénk már foglalóban van,márciusban szül a lány,akinek odaígértem.De mindenkinek csak ajánlani tudom.Nálunk nagyon bevált.Mióta átfordulnak a fiúk,már kimondottan szeretik.Én meg azért szeretem,mert extra gyorsan tudnak rajta büfizni,annyira jó nekik az a póz.

Gyöngyi!
Hozzátáplálásról:
Mi is elkezdtük és hogy igaza legyen Orsinak:-))( ma már kevesebb vehemenciával ajánlanám.
A Marcival és a Benivel semmi gond,szépen esznek barackot,almát,banánt.Mi még csak ezeket próbáltuk.
De az Olinak gondjai vannak,sajnos felfújódik a gyümitől.Így még a levét sem kaphatja.Vele egy pár napja a Mildipépet kezdtük el,ez 4hós kortól adható.Õ nagyon élvez minden ízt,szeret kanállal enni és igazán ügyesen eszik,szinte ki se folyik a szájából.
Érdekes módon én még nem tapasztaltam,amit Nettke írt az evés közbeni rosszcsontkodásról.Nekem szépen ülnek és esznek.Nagyon koncentrálnak az ételre meg a kanálra.Még egy kicsit szopizzák, úgy mint a cumit.De egyre ügyesebb a Beni meg a Marci is.
Egyébként én bébihordozóban etetem őket,egyszerre 2-t és a délután 4órás evést váltottuk ki gyümivel illetve Mildipéppel.

Ti mit gondoltok: meg merjem próbálni a főtt krumplit,répát az Olivérnél?
A jövő héten gondoltam elkezdeni a másik 2fiúnál.Csak azt nem tudom,hogyha az Olivér gyomra nem bírja a gyümölcsöt,akkor vajon a zöldségre hogyan reagálna.

Vikta!
Gratula a babákhoz,igazán szép súllyal születtek!Sok tejcsit és jó szopizást nekik!

Nettke!
Ügyesen haladtok az etetéssel!Tamás is beszáll a kanalas etetésbe?

Judyt!
Igazán szép,formásak a fiaid és nagyon szépen fejlődnek!

Kristin!
Milyen az ikeás etetőszék?Mindig lehet kapni vagy ez most akció?

Edit

Kép

Kép
edit73

Enikö!

Sok boldogságot kívánok a gyerekekhez,és nagy gratula!

Bea

Kép
beatrix2

Enikö!

Sok boldogságot kívánok a gyerekekhez,és nagy gratula!

Bea

Kép
beatrix2

OrsiKép
Én helyhiány miatt gondoltam 2in1-ra. A motoros hintákat nem ismerem, de akkor majd szétnézek milyenek vannak.

CatKép
Nektek milyen van? Van képed esetleg róla?

KristinKép
Én most egy 150 euroba kerülő használtat hajtok. Itt kb. 340 euro körül van az új (de itt minden sokkal drágább általában). Az USA-ban 250 dollár körül kezdődnek az árak.
Remélem megússza Laura a megfázást.

Gyöngyi

bgy

OrsiKép
Én helyhiány miatt gondoltam 2in1-ra. A motoros hintákat nem ismerem, de akkor majd szétnézek milyenek vannak.

CatKép
Nektek milyen van? Van képed esetleg róla?

KristinKép
Én most egy 150 euroba kerülő használtat hajtok. Itt kb. 340 euro körül van az új (de itt minden sokkal drágább általában). Az USA-ban 250 dollár körül kezdődnek az árak.
Remélem megússza Laura a megfázást.

Gyöngyi

bgy

Tri!

Mi is a gyest fogjuk igényelni és jár közvetlen a szülés után, a magyarorszag.hu-n részletesen le van írva minden, még letölthető nyomtatványok is vannak az igénylésekhez.

Kismamák!

Fog valaki szülni november körül a Mávban?

Eramaci
eramaci

Gyongyi,Cat
koszi az otletet a belebujos kabatrol!!! megnezzuk a Minimano-ban. Minel elobbKép
Amugy en egyszerre etetem oket, a hordozoban, ill Sarikat a hintas szekben (nem tudom mi a neve, olyan mint a hordozo, csak hajlitott femlabon all, es lakason belul jol lehet cipelni, ha valamelyik nyugos es folyton latni akar), es egy kanal ide, egy kanal oda, harmadik a harmadiknak.. szoval egyszerre. Ha egymas utan etetnek, ehen halna az utolso!! Azert ez igy is egy hosszu procedura, hozzatapival masfel ora tud lennni. Azt csak egymas utan adom, de akkor mar nem is farkasehesekKép
Cukin neznek ki egymas mellett csupa maszatosan, majd teszek fel kepetKép

Edit,
vegul is ez lett Oli diagnozisa? Hogy nem birja a gyumit? Ettol volt a hasmenes?
Mi az a Mildipep? valami sima rizspep? Ez jo kivaltani a tapit es kanalas evesre szoktatani?

Kép
nettke

Orsi!

Igen, két kézzel. Csenge nagyon gyorsan követeli egymás után a kanalakat, akkor nem tudnám Petrát eteni, csak utána, akkor meg sír szegény, ha látja, hogy tesó eszik. Eleinte nehéz volt (időnként a szemébe/fülébe ment a szája helyett), de már nagyon profik vagyunk! Aztán Cseni hamarabb végez, és utána már csak Petrát kell etetnem.

Enikő!

Gratulálok a babákhoz, sok sikert a szopizáshoz!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nem győzök visszaolvasni, de a jó híreket azért megtaláltam!
Viktának és Enikőnek gratulálok, szép súlyú babáik lettek!

Lilla és Judyt: Édesek a kicsinyeitek, mennyit változtak már az első képek óta...

Ikresmama
Igen, én vagyok az egyik kismama, most töltöttük/töltjük a 21. hetet. Panaszaim mondjuk nincsenek, de nem vagyok mostanában az a hebehurgya fajta. Állni és menni tudok szerencsére 15 percnél többet is. Szükség is van rá, mert nemrég költöztünk és akad még munka. Persze nem én vagyok a cipelős-rakodós ember, de korai lenne még teljesen leállnom. A lányaimat is én viszem egyelőre iskolába meg óvodába, igaz reggelente autózunk, mert időben kellene odaérni... Délutánonként, ha éppen nem csempét nézünk, vagy vásárolunk, akkor galog megyek értük. Az ovi közel van, az iskola is csak 1 buszmegálló (lenne) + gyaloglás. A mozgékonyságomat ameddig lehet, meg akarom őrizni, mert itt Pesten nincs segítségünk, csak a délutáni elhozásokhoz lesz. Ha már nagyon nem megy, vagy nem engedik, akkor apa lesz a reggeli ügyeletes, a du-i meg a "külsős" család. A kisebbet nagy vész esetén elviszik a még mozgékony nagyszülők, de az 250 km, tehát csak végső megoldás. (Lehetne "vendég ovis" ott, de nagyon nem akar.)
A hízás nálam azért spec. eset. mert a halálba riogattak a cukorral, amit egy olyan terheléses cukorértékre alapoztak, amit éhgyomrinak néztek, aztán egyesek kitalálták, hogy terhelésesnek is kicsit sok, de a dokim szerint ne aggódjak, mert a vizeletben (bocs) nincs nyoma sem cukornak. A magzatvíz is normális mennyiségű, tehát igenis lehet, hogy nem pontosan az előírt időpontban került sor a vérvételre. Ez persze azon már nem segít(ett), hogy agyonizgultam magam, alig mertem enni, mert nem tudtam, mit szabad, azt is mikor, a diabetológusok meg egyszerre mentek szabira... Imádtam őket. Így a babák nőttek rendesen, csak én fogytam. Legutóbbi méréskor (aug. 30.) a védőnőnél 3 kg-mal kevesebb voltam a kezdősúlyomnál. Ez nem akkora baj, mert "tartalékom" volt bőven, a babók tehát elvették, ami nekik kellett, de az idegeskedés nem hiányzott... Mostanában viszont éhesebb vagyok a szokottnál, gyakrabban és többet eszem, időnként "bűnözök" is (rétessel pl...). A soros vérvétel előtt mindenképpen visszaveszek, mert semmi kedvem ahhoz, hogy a frászt hozzák megint rám. (A kórházi vérvételnél még kevesebb volt az éhgyomri értékem, mint az ijesztgetés utáni időben. Előbb 4,8, a kórházban már csak 4,5. Kötve hiszem, hogy ez egyenlő lenne a terhességi diabétesszel...)

Borkadorka

Látom, nem vagyok egyedül azzal, hogy harmadszorra érkezik a dupla áldás... :-)))))))
Úgy veszem észre, mostanában kétféleképpen fogadják az ikrek érkezését azok, akik most tudják meg tőlünk... Vagy örömmel, néhányan még hozzá is teszik, hogy ők is vágytak ikrekre, vagy aggodalommal (= Jézus Mária, mit fogtok csinálni?!). Az utóbbiak közé tartozik sajnos 2 olyan szülő is, akik maguk is ikreket nevelnek...
szilvibank

GyöngyiKép
Itt van kép a hintánkról az albumunkban. Sajnos most adtam el. Én is használtan vettem, de nagyon nagy szolgálatot tett. Gyakran ebben aludtak el, az a képeken is látszik. Sajnos már nem bírja a fiaim súlyát, mert 10 kg-ig hiteles.KépKép
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5131&page=3

A PP etetőszékkel nagyon elégedett vagyok, és ez a szín a Brendonban közel egy éve akciós, mert kifutó, így 28 ezer Ft-ból megvan/db. A Rocker-t nem tudom mennyi, de lényegesen drágább lehet.

Eleinte én is hordozóban etettem, de mindig összekenték, ezért hamar bevetésre került a PP.

EditKép
Próbáld ki Olinánál a Sinlac pépet, illetve azt a másik két fiúnál is ki lehet próbálni. teljesen hipoallergén, ha rendes a dokitok, akkor felírja úgy, hogy csak 10%-ot kell fizetni, kétszáz valahány forint, mert Oli allegiás. Mi így kapjuk, pedig nincs semmi evési gondunk. Cukrozatlan és jó íze is van. Szerintem valami egy komponensű zöldséget megpróbálhatsz vele, pl. répa. Egyenlőre ne keverd mással.

NettkeKép
Pihenőszék a hordozható segítségednek a neve. Azt az egyet nem vettem amíg a fiúk picik voltak, és bánom, mert jobban el lettek volna benne.
De szerencsére túl vagyunk azon az időszakon.KépKép

EnikőKép
Isten hozta a babáidat! Nagyon sok boldogságot kívánok! Gyönyörű súllyal születtek!KépKép
Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! Kép

VIKTA! Isten hozta Bendegúzt és Natáliát!! Kép

Gabus Kép 9 hetesen nagyon ügyik Kép és hidd el nagyon hős vagy a három gyerekkel.

Lilla! kész kiscsodák ezek a gyerekek!!! Kép Kép

Judyt Kép ti is jöttök utánunk súlyban Kép nálunk a fiúk sokkal kissebbek voltak 3

hónaposan Kép és olyan édesek a fiaid! zabálnivalóak!! Kép

Nettke Kép nagyon ügyik vagytok, én valamiért nagyon félek az etetéstől, Görgő még az

anyatejet sem fogadja el kanálból...

Gyöngy Kép ez a kocsi nagyon jól néz ki! Gondolom 2 hét rohangálás lesz, de bizti

nagyon jó lesz! Kép mi van "bölcsi" ügyben?

Orsi Kép tudom nem vígasztal, de nekem lassan nem lesz hová leépülnöm iq ügyben Kép

Ditke Kép én is imádom az "utcaimindentudókat" Kép

Enikő! Hatalmas gratula a fiúkhoz.

Ma megyünk 5 hós oltásra, nagyon félek ... Amúgy dögrováson vagyok tegnap iszonyatos hányingeres migrénem volt, és persze meg is jött, régen voltam ennyire szarul.

Szilvi

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Enikő!
Nagy gratula a fiúkhoz!!!Kép Kép

Gyöngyi!
Van ikerkapcsunk, Mártitól (Martisa) kaptunk kettőt. Bár még nem nagyon tanultam meg használni, valahogy nem stabil, nagyon mozognak a kapcsok.

Cat!
Köszi, jól vagyunk, egyenlőre a betegségek is elkerülnek minket. A fiúk nagyon elevenek, egész nap mozognak rendületlenülKépMég a radiátorra is felkapaszkodnak, pakolnak... Érdekes, Levente dobálja szét a dolgokat, pl. kockákat, Szabi inkább bepakolja valahova pl. teherautóba. Már egyre több szót mondanak: hinta (hi-ta), mama, papa, baba, szia(ia), pápá,tente(tete),hoppá,nem(mem)most más nem jut hirtelen az eszembe. Már nagyon mutogatnak, főleg a Levente, állatos képekre a falon, az udvarra, hogy menjünk sétálni. Imádják nézni az autókat, traktortKép fűnyírót, minél hangosabb annál jobbKép
Járni még nem tudnak egyedül, de kapaszkodva sétálgatnak a bútorok körül.
A gyereknevelés terén csődöt mondtam, a fiúk egyre inkább mennek a saját fejük után.. Lehet, hogy az apai szigor hiányzikKép Amikor már ötször egymás után mondom nekik, hogy nem tépjük a tapétát, akkor is újból és újból csinálnák... a tévé, erősítő ki-be kapcsolásáról meg ne is beszéljek. Tudják, hogy nem szabad, mert mielőtt megnyomják a gombot,huncutul rámnéznek... Ti ilyenkor mit tesztek?

És a te fiaid? Tesznek-vesznek már a lakásban? Állnak már egyedül?

Hozzátáplálás: nekem hónapokig tartott, míg elértük azt, hogy ne adjak pépes után tápot, a hordozóba ettettem őket hosszú ideig, mert a mi székünk ( sima fa etetőszék) csak a stabilan ülő babáknak jó, sőt övet és csattot is mi tettünk bele, mert az sem volt hozzá.

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Nekem is mennek a lakásban mint a szélvész. Pakolják le a DVD-ket, rágcsálják a távirányítókat, és döngetik a radiátorokat. Samu hallgat a NEM szóra, elfordul, ha rászólok valamiért, de Oli a pofámba röhög. Szellemi fejlődésük még elég lassú. Samu összeütögeti a kockákat ha mutatom neki, tapsol, Oli meg pá-t int. Most éppen gyérül a szókincs, mert csak Samu mondja a baba szót, semmi mást. A bútorok mentén lépkednek, Oli egyáltalán nem áll meg fél másodpercre sem kapaszkodás nélkül, Samu megáll, és tesz pár lépést is, de hamar lehuppan. Viszont magától felállni kapaszkodás nélkül nem tud. Már alig várom, hogy pár szót mondjanak. Bár Olinál semmiféle hajlandóságot nem látok erre. Egész nap karattyol mint egy vénasszony, de értelmetlenül.KépKép
Lekopogom, de a héten nagyon jól viselkednek. Én a 11 hónapos kornak tudom be. Még a héten nem borultam ki velük, és ez ritka.KépKép

JudytKép
Nagyon szépek a fiúk, és hogy ki vannak kerekedve!

SziszusKép
Nem lesz gond az oltással, a többit is jól átvészeltétek!Kép IQ csökkenés terén én is szarul állok, valamit kellene kezdenem magammal. Már vettem egy csomó keresztrejtvényt, hátha segít.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Szerintem nálunk a Napsugár is hatással van a fiúkra, mindent eltanulnak tőle, jót-rosszat egyaránt. Lehet, hogy általa hamarabb megtanulnak beszélni is, mintha csak ketten lennének. Sőt, időnként látom, hogy a lányom is "visszafejlődik", pl. szájába veszi a játékokat,mászik stb.

Ildikó
ildikó

Sziasztok Janyok! Csak bekoszonok es probalom tartani a lepest - nehezen megy, tudjatok az iq csokkenes vagy mi Kép)

Viktanak es Enikonek sok-sok gratulacio! Olyan jo, hogy ilyen szep nagy gyerekeitek vannak. Ez fog lebegni a szemem elott, ha mar unom a sok fekvest!

Most rohanok,
Heszter

KépKép
heszter

Gyöngyi!

Az ikeás szék szerintem nagyon szuper, nekünk nagyon bejött. Főleg az ára szimpatikus, mi vettünk minden mamához. Én hordozóban etettem őket 9 hónapig aztán vettünk kettőt (15 000 Ft/db) , mire felfedeztük az ikeásat. Ha előbb láttam volna, kihagytam volna a drágábbat. Mi nyáron a kertbe is kitesszük(tük), aztán csak leslagoltam és kész. Ha már stabilan ülnek bőven elég ez, felesleges több tízezer forintot kidobni rá, ráadásul egymásba pakolható (ha helyszűkében vagytok).

Gratulálok az újabb porontyokhoz Viktának és Enikőnek.
ikeranya

Sziasztok lányok!

Borkadorka, Eramaci, Szilvibank
Én sajnos egyelőre igen bajosan tehetném meg, hogy sokat pihenek, mivel még 7 hétig dolgozom (így állapodtam meg a főnökömmel), és mellette heti 2x3 órát tanfolyamra járok - amire pedig készülni is elég sokat kell. Így heti 4 napot utaznom kell, járni-kelni.
A költözésből nekem is ki fog jutni, mivel a jelenlegi lakásnukból dec. végéig ki kell költözni, és még nem is választottuk ki az újat - vagyis jelöltek vannak, de elég körülményes a dolog. Ebben azért a család segíteni fog. A kelengye összeállítása így még várat magára, mivel nemigen tudnánk jelenleg hova tenni.

Kmoncsi
Köszi a tippet - szerencsére a lábam és a derekam jól viseli egyelőre a dolgot - persze lehet, hogy nekik jót tesz, hogy sokat mozgok. A hasfájás viszont mindig meg tud ilyeszteni, mert mi lesz ha egyszer fekvés hatására sem múlik el...
Te mikor fekszel be a kórházba? Mit javasol a doki?

Tri
Dupla gyes? Az én védőnőm úgy informált, illetve azt olvastam, hogy dupla gyes nem jár, hanem dupla ideig (6 éves korig). Ezek szerint én tévedésben élek?

Szilvibank
Nekem a vérvétel eredményekkel eddig mindig elégedett volt a doki. Én speciel egyszerre nem bírok sokat enni (pl. reggeli: fél kifli, sajt, sonka, 1/2 l tej vagy kakaó, sok zöldség), ellenben naponta 5x eszem. Sok-sok gyümölcsöt eszem (ez az Elevittel együtt eléggé felfúj!), és amint fent írtam, elég sokat mozgom. Úgy tűnik, eddig bevált. Ja, és ami a legfontosabb: édesség, chips, stb. egyáltalán nem, sőt fagyi sem, mert nem is kívánom őket. A kezdeti 43 kg-ről, most (21.hét) 52-re híztam így is, de az tényleg mind a hasamra ment. Hátulról meg se mondja senki, hogy kismama vagyok, és a végtagjaim is a régiek. Javaslom, hogy te is keveset, de tényleg minőségit egyél (ez egy kicsit drágább, de szerintem nem érdemes most spórolni rajta). Nálunk régebben pl. én voltam a "konyhamalac", de most a párom átvállalta. Én mindig a legfrissebb, legjobb falatokat kapom! Nem mondom, könnyű volt hozzászokni! :-)
A cukrot igyekszem én is kerülni, pl. nem iszom cukortartalmú dolgokat (még gyümölcsleveket, teát sem), és ételeket is minimálisan cukrozok. Ennél többet mit lehet tenni?

Puszi mindenkinek:
Ikresmama
ikresmama

Ikresmama!

Szerintem a védőnőd abszolut félretájékoztatott.

A csaladinet.hu-n is rajta van:

a gyermekek számától függetlenül azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (24.700 Ft nettó 22.600 Ft ikergyermekek esetén dupla összegű (49.400 Ft nettó 45.201 Ft). Töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár. Az ellátás időtartama, 8,5 % nyugdíjjárulék levonása mellett, szolgálati időnek számít.
(ezt most onnan másoltam ki!)

Eramaci
eramaci

Ildi Kép apaiszigor?? nálunk szerintem az nem lesz, viszont van anyasárkány Kép

Cat Kép tényleg nem volt semmi gond eddig az oltással, és az enyémek is tündérek a héten, nagyonnnn élvezem Kép Kép Kép
Balcsin kemény 76 oldalt elolvastam egy könyvből, gondolom 6 év múlva folytatom Kép

Valaki segítsen, GYED/GYES mellett milyen sulik ingyenesek? az összes fősuli? vagy csak az államiak?

Egy kép a dagatjaimról ahogy figyelték hogyan takarítok:

Kép

Szilvi

(én arra gondoltam ezekben kezdem el majd etetni őket ... talán a jövőhéten.)

Sz.

KépKép
sziszus

SzilviKép
Nem is dagadtak... Szerintem írtó aranyosak. És hogy élvezik ahogy takarítasz!Kép
Bölcsiről semmi, egyetemi betelt tutira, talán van egy ikres anyuka aki elvállalja majd a csajokat, de még nem tudom mennyiért. Hat hétig leszünk egyébként otthon, de az első két hét tutira rohanás lesz, esküvővel megspékelve.Kép
Örülök, hogy nem volt gond az oltással. Mi a jövő héten megyünk a 4 hósra.

CsillaKép
Az Ikeás etetővel csak annyi a gondom, hogy itt nincs Ikea, két etetőt meg repülővel nem hiszem hogy ki tudunk hozni (vagy hogy megéri kihozni a túlsúly miatt).

CatKép
Na, most ráizgultam a hintára. Megnéztem a tieteket, tényleg láttam már ilyeneket itt is. Majd felmérem a használtpiacon a helyzetet.
Ja, és végignéztem az albumot (ha már ott voltamKép), írtó helyesek a pasijaid! És mennyi játékuk van!Kép

Elkezdtem a készülődést a nagy útra. Lenne egy-két kérdésem. Lehet otthon dobozos tápszert kapni? Olyat, mint a dobozos üdítő, már oldatban van a tápi... A többi kérdés nem jut eszembe.Kép Tudjátok, az IQ... Na, majd felírom őket és legközelebb megkérdezem...

Gyöngyi

bgy

Szilvi Kép
gyönyörűek!
Az állami ktgtérítésesek ingyenesek, vagyis tandíjmentességet élvezel.
pl. én így járok az ELTEre jogi szakokleveles képzésre.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Gyöngyi Kép
elküldted még egyszer a mailt? azóta sem kaptam semmit Kép
pedig maileket kapok minden nap, többet is.
IKEÁs etető. Szét lehet szedni, 4 lába van, meg ey ülő része. Pille könnyű. A 4 láb befér a bőröndbe akár, az ülő része meg akár kézipoggyász is lehet, ha nagyon magaddal szeretnéd vinni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziszusKép
Tündéri édesek a pasik. És nem is dagadtak, csak formásak.KépKép

Csak nem suliba akarsz járni ? Én is gondolkodtam rajta, de a két pasi mellett nem tudom megoldani.KépKép

OrsiKép
Te aztán bevállalós vagy ! Ha jön a kistesó, akkor, hogy fogsz suliba járni ? Ja és a két kispasi sem elhanyagolható tényező egy vizsgaidőszakban.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Most írtam, remélem megkapod.
Az Ikeás etetőre és egy másikra gondoltam... vagy csak ez az egy van? Szóval rengeteg dolgot hozunk ki otthonról mindig, ráadásul a csajokra nem kapunk plussz súlyt, ezért írtam a túlsúlyt. Igaz eddig mindig szerencsénk volt, és rendesek voltak, de most gyümölcscentrifugától elkezdve mindenfélét hozunk ki, szóval nem tudom tudom mennyi helyünk lesz.

Ja, nem írtam, hogy múlt hét óta megint járok edzeni, nagyon jól esik és a lógó pocimra is igen jó hatással van....Kép

Gyöngyi

bgy

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?