Új privát üzeneted érkezett!

Connie,
mije van Ákosnak? Kép
lirian

A szoptatásról: nehéz dolog ez Kép Amikor hazajöttünk a kórházból, én kértem először a doktornőt, hogy adjon tápszer receptet, mert jött a hétvége, és féltem, hogy nem lesz elég a tejem (már a kórházban voltak jelei, a * csecsemősöktöl 0 segítséget kaptunk gyakorlatilag, bár azóta sem tudom, hogy ez pontosan kinek a feladata, feladata-e egyáltalán bárkinek), ott is folyton tömték valamivel...

Aztán hazajöttünk, indult a stressz, a dokinő is belémvágta az ideget azzal, hogy több súlyt nem veszíthet a gyerek, ezért kértem a receptet.

Az meg, hogy szorongás van ilyenkor a mamában, sajnos sok esetben a környezetnek tudható be... Anyósomtól is kaptam ferde pillantásokat, meg a rokonságtól is, hogy biztos nem is akarom szoptatni Lilit... És lépten-nyomon találkozik az ember nyomorú lánya azzal, hogy csak az az anya, aki szoptat Kép Volt, ahol elhangzott az is, hogy csak az nem tud szoptatni, aki nem akar...
Itt, a babaneten is olvastam már véresszájú kirohanásokat szoptatás pártiaktól sajna Kép
Én általában már megbékéltem a dologgal, de épp ezért nem nagyon beszélek róla, nehogy már valaki ez alapján ítélje meg, hogy milyen anya vagyok.

Na mindegy, végül is megvagyunk így is, a gyerek jókedvű, nem beteges, hála Istennek minden rendben van, én meg majd túlleszek ezen is Kép

Bocs, nem akartam panaszkodni, csak annyira kijött belőlem, még soha senkinek nem rohantam így ki Kép
lirian

Vaktyúk!
Babaszoba+teszvesz.

Lirian!
Nem kocsival megyünk hanem BKV! Kép Kép

delfinke

Nem tudom melyik asztrologiai suliba menjek franccccc ami jobb lenne az hetente 1x van ami nem tom milyen az havonta egyszer

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
A heti 1 a Baktay? És melyik a másik?

KépKép
connie

aha a heti egy a batay a masik az aranybuddha de az nem annyira szimpi egy tanar van csak az is fiatalka stb aranybuddha.com

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Van hogy eltünök, és van hogy visszajövök. Nem tudom, hogy melyiknek örültök jobban Kép Kép De ha már Timurr rákérdezett, itt vagyok Kép

Egyébként olvasok mindent, de olyan sok, hogy mire végzek vele, addigra már nincs időm írni.
Kép
Gréti mostanában 3-4-szer alszik napkozben fél-fél órákat. Ez nagyon megvisel, mert a többi időt vele töltöm, mert magában nem igazán van el. Szerintetek ez elrontás? Jobban ellenne magában, ha kezdetektől többelt hagytam volna magára?
Egyébként Õ pont ma 4 hónapos Kép
Fordul a hasára, de csak balra (krzr meg még beszorul). Jobbra még csak az oldalára fordul. Remélem azt is megedzi Kép

Gyógytornász: hát ez a téma kicsit megijesztett. Gréti is ha hasról emeli a fejét, keze ökölben van. Oldalra fordulásnál keze maga alá szorul. Szerintetek ez ok, hogy megnézessem?
Valakinél csinál olyat a gyekőc, hogy bizonyos időközönként megfeszíti a lábait kinyújtva? És hogy nem lehet a lábaival biciklizni, mert midig rátart.
És kezdek nagyon aggódni. Mostanában alig mosolyog. Olyan egykedvűen nézi ahogy bohóckodok neki. Nem beteg, látszólag semmi baja Kép
Folyton nyöszörö, minden félórás alvásából sirva ébred. Fogak miatt lenne?

Connie,
A 4 hós oltás széruma ugyanaz mint a 3 és 2 hós oltásé, vagy más?

akiren
akiren

Ma nem láttam a babanetetKép

Kép

Kép
vizimano

Úgy tűnik, hogy enged írni ez a nyavalyás rendszer. De most meg nem tudok írni, mert Nyürmann Mátyás is vendégünk. Megyek szórakoztatomKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimano en sem lattamKép
Ki az a Nyurmann Matyas?

Kép
vaktyuk

pelus kuldetes teljesitveKép

Kép
vaktyuk

NYürmann M=Ákos. Most is az ölemben ül, de semmi sem jó neki, és nem akar aludni, de enni sem.Folyton szivat, hogy éhes, de nem eszik.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok Kép
Mindenki alszik? Kép

Connie, Ildi:
a babák csuda édesek, nekem nagyon jó volt a séta Kép
lirian

Akiren,

Nem elrontás Kép. Valénál is váltakoznak az időszakok. Valamikor elvan sokáig ig egyedül, de van amikor rajtam lóg egész nap Kép. Pl. most a hajamat tépi gépelés közben Kép

Angéla
angéla

Akiren!

Mostanában Lili is ilyen, én nem hiszem, hogy elrontanád Grétit.
Ha a gyerek azt igényli, hogy vele legyél, és ezt megteheted, akkor nem elrontod, hanem ellátod Kép
Nálunk az vált be, hogy pl ha főzök, viszem Lilót a "székében" a konyhába, és amíg megy a főzés, dumcsizunk. Neki elég, ha lát, kezébe adok valami veszélytelen dolgot, azzal elvan, meg magyaráz.
Szóval szerintem ne aggódj Kép
lirian

Csak egy utolsó gondolatot engedjetek meg, mielőtt végleg bedugulok én is és megköveznétek. Tán annyira nem vagyok rossz, hogy meg kellene, bár ki tudja.
Azt hiszem, igaza van, aki azt mondta, nem szeretem Connie-t, talán ezért nem találom itt a helyemet. Már nem szeretem. Ugyanis tudni kell, hogy mi egy másik, nem babás fórumról több, mint másfél éve ismerjük egymást. Eleinte sokat leveleztünk, én úgy éreztem, jóban vagyunk. Aztán férjhez mentünk, utána már kezdett ez a "barátság" ellaposodni. Az összeütközést Spock doktor gyermekgondozási könyve váltotta ki, amit nekem ajánlottak sokan, én pedig a kismamatársaimnak. És akkor jött Connie, mint akit lelkileg meggyomorítottak a szülei, mert ebből a könyvből nevelték anno. Hát, ezen dőlt ki a liszt.
A szoptatás témájában pedig valószínűleg azért vagyok ilyen arrogáns vele, mert a fenti fórumon volt egy kismama, aki Connie anyatejes ömlengése után elkullogott, mert tápot kényszerült adni a babának születésétől fogva. Sajnos azóta sem nagyon látjuk, pedig mindenki szereti, aki ismeri.
Egy szomorúságom van, hogy Connie-val mindketten tavasszal szültünk és egy topicba "kényszerültünk", sajnos két dudás egy csárdában nem fér meg. Õt ismeritek, szeretitek, én már nem tudom bizonyítani, hogy érek valamit.
Nem szerettem volna itt ezzel előhozakodni, de nem igazán esik jól, ha úgy bántanak mások, hogy nem is ismernek.
Szóval lehet, hogy én egy "jelenség" vagyok, de a kioktatást és mások érzelmeinek figyelmen kívül hagyását nehezen viselem.
Megköszönném, ha itt lezárnánk ezt a témát, nem akarom rombolni ezzel az anyaság szépségét. Ez Connie-val személyes ügyünk lett volna, sajnálom, hogy ki lett teregetve.
Tényleg ne haragudjatok a kellemetlenkedésért! Kép
Nagia

Nagia!

Én ugyan nem ismerlek téged, sőt Connie-t se túl rég Kép
De ha tényleg a magánügyetek, akkor ezt kettőtöknek kell elintézni. Én úgy láttam, itt senki nem tett különösebben bántó megjegyzést rád. Ha pedig a magánügyetek, akkor éppen neked sem kellene "kiteregetni".
Úgy gondolom, csak kellemetlen helyzetbe hozol másokat, mi idegenek ehhez úgysem tudunk mit szólni, lévén, hogy nem ismerjük a kapcsolatotokat.
Szia,
Lirian
lirian

Egyébként sorry, hogy ismeretlenül beleszólok, de olvastam hasonló szitut a napokban egy topicban, és nem szeretném, ha nálunk is elfajulnának a dolgok Kép
lirian

Sziasztok!

Lirian,Connie!
Tök jó volt hogy találkoztunk;sűrűbben is megtehetnénk! Kép
Lir!
Akkor holnap tényleg értem tudsz jönni?Akkor küldöm mailben a címem! Kép

Nagia!
Bocs hogy beleugatok a dolgokba!Liriannak igaza van, ha magánügy ne teregesd ki! Én sem szoptatok, de pl. Connie soha nem támadott le miatta!
Bocs!

Ildi

delfinke

Akiren,
sztem sem rontod el a gyereket. Ma mi is ezt csináljuk Ákossal. Néha nem igényli a foglalkozást, elvan egyedül. Én meg azt gondolom, hogy azért vagyok neki, hogy legyen társasága, hisz még nincs testvére, sőt szegénykém még helyváltoztatni sem tudKép

Én sem szeretném ha vitafórummá válnánk, mert ez nem az a hely.Kép

Kép

Kép
vizimano

Héé, én meg középhaladó lettem. Mi a manó!Kép

Kép

Kép
vizimano

Nem mi a manó, Vizimanó Kép

Ildi, küldd nyugodtan, megígértem Kép
De legközelebb inkább tényleg hozzátok menjünk, nálunk csak ilyen zsebkendőnyi területek vannak Kép
Lili amióta hazajöttünk alszik mint a buna Kép
lirian

Lirien
Hát akkor jól össze jött a szopiellen minden én is nagyon be voltam tojva,de elhatároztam a következővel nyugodt leszek és nem érdekel ki mit mondd.Maja is napokig nem szopott,először nem volt mit aztán sárga volt és az egész kórház attól hangzott,hogy ez a gyerek nem tud szopni,hát bekaphatják.Maja is szereti a szobáját tele van mindenféle színes cuccal,bár egyenlőre csak fürcsizik ott és pelenkázunk ott,de ha átaludná az éjszakát átköltöztetném,igazából akkor is 3 méterre lesz tőlem,mert egy 1méteres folyosó választja el a két ajtót.

Vaktyúk
Szerintem kék lesz Csipet szeme,Majáé nagyon kék szerintem az is marad.

Akiren
nekem a védőnő mondta,hogy ugyanazt kapják a 4 hóson.Boldog 4 hós fordulót,nálunk pont akkor fogja kapni a dupla szurit brrrr.

Nya látom már enged a szerver írni

Nagia
Szerintem ne olvassátok el egymás írásait aztán kész,ha megelolvassátok kimérgelőditek magatokat és nem foglalkoztok vele hmmm?
Kép
Timurr
Vendég

Lir,
mélységes együttérzésem. Én is egy vagyok azok közül akik szerettek volna szoptatni de nem ment.Kép Azzal biztatom magam, hogy következőre jó lesz minden. De ahogy írtad az a lényeg, hogy kiegyensúlyozott és nyugodt szülők legyünk.

Most apát idegeli a ManóKép

Timurr,
nagyon-nagyon szépek vagytok mindketten.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!
Megjöttünk a kórházból. Sajnos kiderült, hogy Martinnal nincs minden rendben!Kép Kicsit fejletlen a légzése és azt mondták hogy veszélyeztetett a bölcsőhalálra. Bevallom nagyon megviselt már a vizsgálat is, mert úgy hozták vissza hogy csövek lógtak az orrából ami a fejére és az arcára végig volt ragasztva, csak a nagy szemei látszottak, meg vezetékek az egész testén, úgy nézett ki mint akit az intenzív osztályról hoznak újraélesztés után. Nagyon sírtam amikor megláttam. Háromféle légzéskimaradása volt a vizsgálat alatt ( este 9 és reggel 4 között), az egyikből 18-szor, a másikból 13-szor és a harmadikból 3-szor. Amit én itthon észrevettem abból volt 3, a többit észre sem vettem! Nagyon lelkiismeretfurdalásom van miatta, hogy nem tűnt fel, hogy Martin nem vesz levegőt! Most le sem merem venni róla a szemem! Mióta megcsinálták a vizsgálatot állandóan bukik, de orrán száján jön, még evés után 2 órával is előfordult alvás közben!
Az egészet úgy tűrte mint egy hős! Nem is sírt, csak nézett rám a nagy szemeivel mintha azt akarná mondani, hogy " anya ugye milyen ügyes vagyok? ".
Kell hordanom gyógytornára és hat hónapos korában meg kell ismételni a vizsgálatot.
Most nem akarlak benneteket is stresszelni ezzel, elég ha én meg vagyok zuhanva! Csak mondtátok, hogy írjam meg mi volt.
berkiadri

Timurr,
Maja nagyon édes Kép
Az a hajszerkezet, hihetetlen Kép Épp ma mondtam a lányoknak, hogy amíg nem láttam, tök boldog voltam, hogy Lilónak is hogy sűrűsödik a haja Kép De Majához képest az én lányom még mindig tök kopasz Kép
lirian

Adri!
Nagyon sajnálom, hogy Martint így meggyötörték Kép De hidd el, rendben lesz, meg fog erősödni!!!

Kitartás, mi nagyon szorítunk Nektek!!
Lir
lirian

És a lényeget elfelejtettem az előbb megírni! Ma 1 hónapos Martin!!! Olyan gyorsan elment ez az 1 hónap, még csak most született! Már nagyon sokat nőtt azóta!
berkiadri

Adri!

Nagyon sajnálom hog y Martint meggyötörték!De hidd el MINDEN OKÉ LESZ!Állj hozzá pozitívan és minden rendben lesz! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Milyen gyógytornára kell járnotok?

Lir!
Ment a mail!

Ildi

delfinke

Válaszoltam Kép
lirian

Lirian, Delfinke
olyan jó, hogy veletek megoszthatom az örömömet és a problémáimat is! Örülök, hogy befogadtatok még ha nem is tavaszi babás vagyok! Mindig tudok erőt meríteni belőle amikor bíztattok!
Valami frissítő gyógytornának hívják és arra jó, hogy gyorsabban fejlődik a baba légzése tőle. Akinek ilyen baja volt mint Martinnak és elvitték ide az hamarabb kinőtte!
berkiadri

Na látod Kép, menni fog ez, mire Martin fél éves lesz, már csodálkozva gondolsz vissza erre az időre Kép
Itt mindenki nagyjából ugyanabban a cipőben botladozik, úgyhogy természetes Kép

Mikor mentek tornázni először?
lirian

Lirian,
ma hívtam a gyógytornászt, de a héten már nincs benn. Úgyhogy hétfőn tudok talán beszélni vele, de jó lenne minél előbb elkezdeni. Van valami gyógyúszás is, utánanézek, hogy milyen esetekben ajánlják és oda is elviszem ha az segít neki. Nem hallottatok róla valamit?
berkiadri

Sajna én csak 'sima' babaúszásról tudok... De Anyák Lapja, Kismama újság hátulja tele van ilyenekkel.
Ha Neked éppen nincs kéznél, megnézem, ha gondolod
lirian

Lirian,
megköszönném ha megnéznéd, mert nincs újságom.
berkiadri

Ildi, Lirian,
Én benne vagyok az ismétlésben.KépMi még beugrottunk a kozmetikába kis gyantáztatásra, de miután hazaértünk, szopi után Ákos is bevágta a szunyát.

Berkiadri,
Sajnálom Martint, szegényke, tényleg hősiesen tűrte a vizsgálatot. De biztos minden rendben lesz.KépPont ma emlegettünk, hogy vajon mi lehet veletek.

Nagia,
Nem hiszem, hogy ide tartozik, hogy mi történt a másik fórumon. Sajnálom, hogy Lindi nem írt akkor nekem, mert tisztázhattuk volna a félreértést, gyanítom, hogy nem olvasta el az összes hsz-emet, ugyanis az anyatejes ömlengést idéztem, mint olyat, amivel nem értek egyet. Akkor talán névtelen levélre se lett volna szükség valami jóakarótól.
Részemről a témát lezártam, eddig is igyekeztem magam távol tartani tőled, ezután fokozottabban oda fogok figyelni erre, semmi értelmét nem látom, hogy nyilvánosan gyilkolásszuk egymást.Kép

KépKép
connie

Adri:
Angolna Úszó- és Gyógyúszóiskola
Novotel Szálló uszodájában és a Dagály strandon
M. Kecskés Edit 30/281-3536
www.angolna.hu
info@angolna.hu
lirian

Vaktyúk,
Megnéztem az aranybuddhát, nem ismerem a csajt. A tankönyv viszont szerintem nem jó, én nem tudtam tanulni belőle, csak felsorolásjelleggel van benne szinte minden, semmi összefüggés vagy magyarázat. Holnap megnézheted, ha gondolod. Bár lehet, hogy ha tanárral tanulod, az más.

Lirian,
Ja, nem válaszoltam délután, mert elment a babanet. Az I. házhoz tartoznak a horoszkópban többbek között, a személyiség alapvető jellemvonásai és a fizikai megjelenés, a Hold pedig, többek között az anyát jelképezi. Így ha összekombinálod, és az I. házban van a Hold, akkor az anya a szokásosnál is jelentősebb szerepet játszik a gyerek személyiségében, és sok lehet közöttük a hasonlóság. Vagy valami ilyesmi.Kép

KépKép
connie

Lili megette a másik felét a sütőtöknek: a mai adag 190 gr volt Kép
lirian

Connie, ez engem is nagyon érdekelne, meg is néztem azt a honlapot, amit említettetek.
Lehet, hogy én is benevezek egy ilyen sulira... Kép
lirian

Berkiadri,
fel a fejjel. Nem vehettél észre minden légzéskimaradást, valamikor neked is pihenned kellett.Kép Hős kicsi Martin. Tényleg úgy fogtok visszaemlékezni erre az egészre, mint egy rossz álomra.Kép

Connie,
te tudnál segíteni nekemKép Nem mondanád meg, milyen az én Ákosom horoszkópja?Kép

Vezso,
el vagy tűnve, remélem azért mert naggyon jó apával és a tündék seregévelKép

Ma elajándékoztam a papasan fotelemet. Nem fér be a lakásba. Egy olyan nőé lett, aki 70 nm-en lakik 4(!) lányával + egy kutya + egy macska + egy leendő vő + egy leendő kisbaba.Kép Na tőlük nem sajnáltam. Különben nagyon, mert mindig abban szoptattam kicsi fiamat.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Akkor ugye holnap du. 1-re kell menni Conniékhoz? Már úgy várom, hogy megismerjelek titeket! Kép

Timurr

Én is csodálom Maja hajkoronáját, eszméletlen. Kép

Akiren

Bendi is sokszor így alszik napközben és nagyon keveset játszik magában, jobban szeret velem játszani. Kép Lehet, hogy elrontom, de ha leteszem akkor nem csak nyafog, hanem torkaszakadtából sír, azt meg csak nem hagyhatom. Bár néha nehéz, ha valamit akarok csinálni. Én is ezért írok ritkán, mert ugye még a házimunka is ott van, másra már nem nagyon jut időm. Kép

Berkiadri

Óóóóó szegény Martin. Kép Reméljük nagyon hamar kinövi és tényleg minden rendben lesz. Kép És tényleg milyen gyorsan megy az idő, már egy hónapos hihetetlen. Kép

ruz
ruzicsky

Lir,
csak vigyázz, mert Ákosnál a Növény és a Hozzátápi = sütőtökKép Már sárgul az orraKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
Mire gondolsz? Én még elég (nagyon) kezdő vagyok ezen a téren, de ha tudok, válaszolok.Kép

KépKép
connie

Berkiadri!

Azért van ez a fórum hogy gondunkat bajunkat megosszuk másokkal.Néha az is segít ha csak elmondja az ember.Kép
Hidd el minden rendben lesz, egy kis pozitív energiát küldök nektek: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ildi

delfinke

Csilla!

Sajna (?) Lilinél is tapasztalok ilyen jeleket, a tököt és a sütőtököt ette eddig meg nagyobb méltatlankodás nélkül Kép
De perpillanat hálát adok az égnek, hogy ezt legalább megeszi, hátha nem kell hallgatnom a gyerekorvos kellemetlenkedő megjegyzéseit legközelebb Kép
lirian

Sziasztok:-)
Most csak pár kép Vinciről,mert fürdés és vacsi van mindjárt

szia RoziKép
Kép

virág
villes

Connie,
azt szeretném tudni, hogy hol/kinél lehetne megcsináltatni Ákos horoszkópját és az enyémet is.Kép Érdekelne, hogy neki mi az aszcendense, és milyen házban mik állnak.Kép

Lir,
nem baj, majd elmúlik a sárgulás nálunk, a karotin végülis nem káros.Kép

Kép

Kép
vizimano

Kép

Kép

Kép
villes

Sziasztok! Kép

Mai alibim: délelőtt bútorásárlás, bevásárlás, gyerekekért a suliba, aztán haza.Du írtam, de akkor vettem észre, hogy nem lehet Kép Aztán megint a városban voltunk (vettünk sportbabakocsit), és csak nemrég csengett le a nap. Kép
Mindjárt írok...
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?