Rita!
Petra szépen átalussza asz éjszakát, 6 körül ébred, úgyhogy ez a része megoldódott. Csenge viszont "visszaeső", biztos ez a rosszkor jött betegség zavart meg minket
, szóval ő megint ébred 3x éjszaka. Bár már alakul, eleinte megint volt fél óra ordítás, ma már csak felébredt, bementem, kicsit megsimiztem, aztán 1-2 perc sirdogálás után visszaaludt. Fél hatkor viszont könyörtelenül felébred, akkor muszáj megszoptatni, és már vissza sem alszik. Pedig én úgy tudnék még!
Olvasom most ezt az "Aludj jól, gyermekem" szakirodalmat, azért nekem kicsit erős. Még megsimizni sem szabad?! Ti sem csináltátok?
Tegnap itthon volt apa este, ő fürdette az egyiket, én addig a másikat tudtam szopiztatni, lefektetni, szépen pillanatok alatt elaludt, a második is nyugodtan tudott szopni, aztán lefekvés és 2 perc alatt aludt is. Mikor meg egyedül vagyok velük fél óra sírás elalvás előtt. Brrrr! Menyivel könnyebb egy gyerkőccel! (A barátnőm, aki most kb. 20 hetes terhes,(első baba) egy este itt volt lefektetéskor, elszörnyedt, micsoda nyafogás megy este!
Aki előbb szopizik, annak a fülébe nyafog a másik, ha nem nyafog, akkor játszik, persze "kalapálja" a bútort vagy a játékait, ami zajos, így az első nem szopik mert zavarja. Ha végeztünk és csere, akkor meg a másik kezdi ugyanezt. (Azért hívom egyiknek meg másiknak, mert nincs fix sorrend, nem ilyen érzéketlen szülő vagyok
) Szóval ha másként nem megy jön az egyszerre szopi, de az meg kicsit macerás már két ekkora gyerkőcnél, na meg játéknak veszik és birizgálják egymást közben, erre valamelyik tuti elbőgi magát.
Nálatok ez hogy megy?
Nappali sírás:
Nálunk mióta önállóan is tudnak helyet változtatni, sokkal kevesebba a sírás. Vagy azért mert eddig is akartak valamit, csak nem érték el, vagy csak egyszerűen izgalmasabb így az élet, mindenesetre jól elvannak. A nappaliban viszont járólap van, ami szerintem nagyon kemény, még gyakran elesnek ha felállnak, félek, hogy betörik a fejük. Úgyhogy ha lent vagyunk akkor bébikomp, ebben is csendben vannak. Biztos nem használ a járásfejlődésüknek, de még nem mertem szabadon elengedni őket. Valakinek van ilyenben tapasztalata? Engedtétek a kövön játszani a gyerkőcöket ilyenkor? Csengénél a járóka csak kb. 10-15 percig működik, utána már ki akar jönni belőle. Petra jól elvan akár fél órát is, szerencsére.
Ditke