Új privát üzeneted érkezett!

Tri,
Nekem az segit, ha sok vizet iszom. Tudom, hogy ez furan hangzik eloszorre, de mukodik. Ha nem iszom eleget, akkor azt hiszi a szervezetem, hogy soha tobbe nem lat vizet es elkezd raktarozni. Ugyhogy probalj meg egy kicsit tobbet inni.
Persze a legjobb, ha felpolcolod. A nagy konyv szerint magasabban kell lennie a bokadnak, mint a szived.

Eramaci,
En a 28.-ban vagyok es most tartok +10 kilonal. A dokim szerint ez OK, de most mar fogjam vissza a szenhidrat bevitelt. En szeretnem 15 kg kornyeken meghuzni a hatart, remelem menni fog.

Udv,
Heszter

KépKép
heszter

EramaciKép
Én csak 6 kilót híztam a végére, és 13 kg-val kevesebbel jöttem ki a kórházból. Valahogy szerencsés alkat voltam, mert se vizesedés, se hízás nem volt, pedig ettem rendesen. Na azóta magamra kaptam jópár kilót a szopi alatt, és majdnem ott tartok mint szüléskor sajnos.Kép

TriKép
Szerintem is húzdd az időt, amíg lehet. Nagyon durva 2-3 hónapot bent feküdni a kórházban a semmiért. Otthon is lehet szigorúan pihenni. Semmi értelme befeküdni.
Én összesen 1 hetet feküdtem bent a 37. héttől, de akkor már szó szerint majd kipottyantak a fiúk, így én is örültem, hogy kéznél vagyok bent.

Vizesedésre egyébkétn a sok folyadék a jó, és a fekvés, felpolcolt lábbal.

Cat

Cat
Kép
cateye

Ditke

Köszi a dícséretet a babák nevében is. Pontosítok: nem 2 fiú van, hanem egy Niki és egy Dávid!Kép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,
nagyon egymasra vagyunk hangolva "Kismama"-ilagKépKép
Edit,
mas nem nyilatkozott ezugyben, de mi kezdettol folsavval esszuk a Maltofert! Azt a folsavat adom, amit en is ettem regebben, apro sarga tabletta, annak a felet kapja 1 nap 1x mindegyik, osszetorom ket kanal kozott, es beszorom a tapiba. Veny nelkul kaphato. Nem tudom mennyire mersz onallositani, de ha gondolod, artani nem artasz vele.... mondja dr Nettke... de azert kerdezd meg a dokitokat.
Lilla,
milyen szep nagyok a babak!!! Niki is mekkora mar!!!
Te, nekem a dokineneim azt mondta, a heti elvart minimalis gyarapodas 5-8 dkg. E felett semmi vesz.
15 dkg meglehetosen klassz! Ha alatta vagytok 15 dkg-nak, az meg nem olyan rossz, sztem. Ilyen pici babak hol eszelosen nonek, akar 30 dkg-ot is, aztan neha leallnak kicsit, es alig 10-et... az enyimek legalabbis. De dokinenei azt mondja, nem nohetnek mindig abban az orult tempoban, mert akkor vizilovak lennenek 1 eves korukra! Szoval ezt csak azert irom, hogy ne ijedj meg, ha 2-3 hetig kevesebbet nonek. A lenyeg, hogy nojenek.
Puszi

Kép
nettke

Edit Kép
a maltofer mellé úgy tudom kell a folsav, hogy felszívódjon rendesen. Mi is kaptunk.
Van tabletta, amiben bennevan a folsav is, de azt meg babáknak nema dják.
Szerintem is add önhalatmúlag a folsavat mellé, ahogy Nettke is írta.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Eramaci és Tri,

én a 24. hetet nyomom, szó szerint az ágyat. 2 hete jöttem haza a kórházból s azóta fekszem. Szóval lehet itthon is és természetesen jobb is!
Amúgy én eddig 6-7 kilót híztam, de bevallom figyelek is rá, mert a dokimnak az a heppje, hogy nem hízhatok el! Bazi nagy betűkkel írja be a kiskönyvembe, hogy DIÉTA! Akár híztam akár nem!!! Szerintem ez van beleprogramozva a tollába!!! :-))))
M.
kmoncsi

Cicamica,

olyan szépek már a babóid!!! Mindig a te példád lebeg leli szemeim előtt!!!

M.
kmoncsi

Lilla
Gyonyoruek a gyerekek, és milyen pufok Niki mar.
Remélem a hasfajas alabbhagyott mar.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lányok!
A 2005 Augusztus 20 szombat - 14h 30-kor meghirdetett kiságyak közül az egyik eladva.
A másik ágy még eladó. Kép

Bocsi, hogy ide is beírom, de ma ketten is érdeklődtek innen.

Eri
simones

Lányok!

Eladó a Peg Peperego Duett babakocsink. A PP lábzsák mellé még adok hozzá melegebb lábzsákokat és esővédőket. Ezt egyelőre csak ideírom be, később majd máshova is. Kép
Ha valakit érdekel írjon. Kép

Eri
simones

EriKép
Hát igen, Ti már motoron közlekedtek, meg biciklin.KépKép

Képzeld találkoztam egy ikres Apukával a Huszt u. sarkán. Két 7 hónapos kislány Apukája, és van már egy nagyobb fiacskájuk is, együtt sétáltak, tehermentesítették az Anyukát. PP Duette-jük van. Jót beszélgettem vele. Invitáltam az Anyukát a fórumra, de nem ér rá sajnos. Ezt nem is csodálom.

Milyen volt az egész napos bölcsi? Hogy bírták a fiúk ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Lanyok,
Ugy erzem magam, mint egy mangalica a +10 kilommal a 28. heten. Kép En eddig azt hittem, hogy a "normal" kategoriaba esek. Tobb ikres konyvben is azt olvastam, hogy az ikerterhessegnel a +30 kg koruli vegeredmeny teljesen normalis. Akkor most ezzel mi van?

Heszter

KépKép
heszter

Heszter!

Ne aggódj, én 22 kg-t híztam és 34 és fél hétre születtek a csajok, szóval a végére biztos elértem volna a 30-at!Kép Az igaz, hogy "minuszból" indultam. Ne kövezzetek meg, de én mindig "hízókúráztam", de sosem sikerült. Aztán a hormonok megtették a hatásukat és végre kigömbölyödtem (no meg a két csemete is gömbölyített Kép ), meg az is igaz, hogy ebből a súlyból elég sok volt a víz, a térdem fölött is ödémás voltam... Aztán a szoptatás levitte mindet, lassan a terhesség előtti súlyomat sem birom tartani, sajna...

Edit!

A Maltoferben csak vas van, mi is szedtünk hozzá folsavat, azt a sima gyógyszertári, recept nélkül kapható fajtát (azt hiszem 3 mg-os), annak a negyedét kellett adnom egy gyerkőcnek. Nekem van itthon egy pici mozsaram, annak a törőjével törtem össze. Mivel nekem utálták a Maltofer ízét, én kb. 2 ml lefejt tejbe csepegtettem bele, belekevertem a folsavat meg a D-vitamin csöppet is és fecskendővel nyomtam a szájukba, úgy lenyelték.

Lilla!

Ezer bocsi Nikinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat!
Nemsokára te is szaladhatsz a kis motorosaid után és majd kereshettek csigát. Kép
Õket ismerem. Kép Megakarták venni a mi babakocsinkat, de akkor még nem mertem eladni.
A bölcsi egyelőre tetszik nekik, de még én is ott vagyok. Bár az utolsó két nap elbújtam 1,5 órára. Zoli mindkétszer egyszercsak elsírta magát, mikor rájött, nem vagyok ott. Szerencsére a gondozó nninek sikerült megnyugtatnia. Pénteken még puszit is adott neki, mikor hazamentünk. KépReméljük, hogy jövő héten már ott is alszanak majd. Kép

Heszter!
Én kb. 15 kg híztam, és szülés után a súlyom ua. volt, mint a terhesség előtt. Persze az alakom nem olyan volt. Kép Ez nagyon alkat kérdése is.

Eri
simones

Sziasztok!

Heszter, Kmoncsi

Hízásról. Nekem 23 kg jött fel, de abból 15 kg lement, mire kijöttünk szülés után a kórházból. A többi a szoptatással "lekopott". Szerintem a szoptatás alatt nagyon jól vissza lehet fogyni, ha odafigyeltek az étkezésre. (nem esztek túl sokat), de ez azért erősen alkati kérdés.

A szénhidrátszegény, sószegény diétával megelőzhető több kellemetlenség, gondolom ezért szorgalmazza az orvos.
ikeranya

Hízás: 11 kg, 0 35+0ig... végén -3 kg az indulóhoz képest... a szopi végére +5kg... most dolgozom ezen a sok plusszon Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket Niki nevében. Hát igen, jól kigömbölyödött a kis drágám. Kép

Nettke!

Nekem a védőnéni mondta a min 150 g-t. Majd én is megkérdezem máshol is. Az interneten is ráakadtam egy táblázatra, ahol azt írják, hogy az első negyedévben 150, a másodikban kevesebb, végül még kevesebb. Jól elhatároztam a 7-szer etetést, de azóta egyetlen egy nap jött össze annyi. Egyszerűen nem megy. Néha szeretnék aludni és olyankor hagyom őket maguktól ébredni. És ők szinte percre pontosan 4 órára kelnek.

Cat!

Hasfájás nem múlikKép. A héten 4-5 ször üvöltött 3 órát egyfolytában. A végén már tutira nem is a hasa fájt. Õ olyan típus, hogy ha rögtön nem tud elaludni ahogy lerakja az ember, elkezd bőgni és akkor már csinálhatunk amit akarunk, nem hagyja abba addig, míg totál ki nem merül. Tegnap átjött anyu, ő sem tudta megnyugtatni, pedig napközben mindig sikerül neki. Addigra már 1 órája sírt és már semmi nem hatott. Ha ez még sokáig így megy, tutira gyomorfekélyt kapok.Kép

Edit!

Neked van büfipadod ugye? Hol lehet venni? Ha anyu hazamegy a hó végén, nem tudom másképp megoldani én sem a dolgot.

Hízás: én a hormonoktól felszedtem 4 kg-t a versenysúlyomhoz képest. Erre 25 hét alatt feljött még 8-9, aztán nem tudom, hogy az utolsó 5 hét fekvés alatt még mennyi- én nem láttam dagadtabbnak magamat.Kép A szülés után pont annyi voltam, mikor bekerültem a kórházba- 62 kg. Ebből 3 hónap alatt lement 4,5, szigorúan véve még 7-8 van rajtam, de ha 5-6 lemegy rólam, az pont jó lesz- annyi szoktam legtöbbször lenni. Ha anyu hazamegy, tutira lemegy, mert még most is néha 2-kor reggelizek- pl mostKép A hasam úgy néz ki, mint amikor terhesség előtt 60 kg körül voltam, szóval nem repedt be sehol és nem lóg szerncsére!

puszi mindenkinek, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Heszter, Kmoncsi!

Szerintem a tíz kiló tök normális, én is itt tartok a 26.héten. Egyébként én is olvastam, hogy a minimum az 18 kg plusz, ennyinek kell is lenni, de 30-ig el lehet menni. Az én védőnőm tök rendi volt, azt mondta bármennyit hízhatok, nem fog cseszegetni miatta, ugyanis abszolut alkati kérdés is. Én eleve 75 kilóról indultam, az első 4 hónapban semmit se híztam. Most kezdek gömbölyödni, de csak hasban,a férjem úgy is hív, hogy Kis golyóhasú. (115cm a kerülete!!)
Diétázni viszont nem szabad! A sógornőmnek az utolsó hónapban az orvos azt is megtiltotta hogy igyon. Szerintem ez tök hülyeség. A felesleg úgyis lemegy!!

Eramaci
eramaci

Lilla!
Nagyon sajnálom a hasfájást.Kép
A 3 óra az már durva, nagyon sajnálak titeket.
Mi is végig próbáltunk már minden csodaszert, és végül a Gripe Water és a hason fekvés segített engyhíteni a fájást.KépNéha még így is felsírt a fájdalomra.Kép
És képzeld csak halkan mondom, hogy már 5 napja nincs hasfájás!!!!!Kép
Tényleg a 3 hónaphoz közeledve elmúlik!!!!
Kitartás!!!!

Hízás: 23kg szedtem fel a 36. hétre.Ebből a csaszi után lement 12kg, és most már csak 5 kg van rajtam.Kép

KRISTIN, GYÖNGYI, SZISZUS merre vagytok?

Judyt
Kép

Judyt
KépKép
judyt

EramaciKép
Ez téves info, hogy minimum 18 kg-t kell hízni. Én 6 kg-t híztam, és egyáltalán nem diétáztam, de ha megvesztem volna se tudtam volna többet hízni. A gyerekek 2,75 és 2,7 kg-val születtek makk egészségesen, és én is nagyon jól átvészeltem a szülést. Szerintem ésszerűen kell táplálkozni, sok fehérjét és folyadékot enni, és tilos diétázni. Alkat kérdése, hogy ki mennyit hízik, na meg, hogy mennyi folyadékot tart vissza a szervezete. Rajtam semmi vizesedés nem volt, szerencsés voltam.
Én a terhesség alatt tudtam meg, hogy milyen soványnak lenni, vagyis olyannak, aki sosem kívánja a kaját, de én sosem voltam olyan. Nem nagy kunszt már tudom, mert egyszerűen nem éhes az ember, így könnyű soványnak lenni. Aztán sajnos a szülés után megint visszaállt a rendes énem, aki imád enni, ez most meg is látszik rajtam 10 kg plusszal.KépKép Valakitől pont az ellenkezőjét hallottam, hogy Õ a terhesség alatt tudta meg, hogy milyen folyton éhesnek lenni, és ennek ellenállni, mert Õ mindig sovány volt kis étvággyal. A hormonok jól megviccelnek minket.KépKép
Azért a 30 kg hízást soknak tartom.

Cat

Cat
Kép
cateye

A 30 kg szerintem is sok... a min. 18 kg közelít az elméleti minimumhoz (ha összeadunk mindent: gyerek, víz... stb.), de szerintem tényleg nagyon egyéni, ki mennyit hízik.

és ugyanez igaz a szoptatás alatti fogyásra... én híztam, nem is keveset úgy, hogy 5.5 hónapig csak szoptak a fiaink, Levi 8.5 hónapig gyakorlatilag csak szopott.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

Lent voltunk a Balatonon, ezért nem tudtam írni ... ez volt az utolsó hétvégénk és vissza kellett adni a házat ... na meg felhordani a cuccokat, amiket egész nyáron lehordtunk Kép
Elég depi vagyok hogy vége a nyárnak, plusz Balu üvölt ha kell ha nem tegnap du. óta. - mondjuk aludni aludt, de egyébként letenni sem tudom.
Komolyan néha vannak olyan napok mintha teljesen kifordulnának magukból Kép

Lilla Kép
Hasfájás Kép
Nagyon sajnállak, tudom milyen borzasztó ez a végeláthatatlan sírás. Nekünk nagyon hasfájósak voltak, és rossz technikával is szoptak, rengeteg levegőt nyeltek...nagyon szenvedtünk velük. Jó sokáig. De aztán elmúlt.
Csak kitartást tudok kívánni ezekre az időkre, mert nekünk semmi nem segített.
- Mondjuk most meg másért sírnak Kép, szóval mindíg van valami, de azért a hasfájós visításnál jobb -

Hízás:
Én 27-et híztam, ebből 16-ot a 30.héttől.Durván ettem ... De már mindegy.
A szotatástól én nem lettem "csonti" ahogy anyám ígérte, még mindíg van rajtam 5 kiló - Orsi Kép - ... De ez már csak mozgással és diétával megy le.
Szerintem diétázni nem szabad, de figyelni kell a kajára ... Én azért bánom, hogy úgy elszaladt velem a ló a végén... Táblaszámra zabáltam a csokit - a kocsim is tele volt csokival.
Ezen már az sem segített, hogy én a 37. hétig 3* hetente jártam edzőterembe. ( Na persze csak "lájtosan" de nekem kellett a mozgás)

Ditke Kép
Csajszik hogy vannak?
Fenyíted őket?

Ált. kérdés:
Nálatok a sírás/hiztizés helyzet - nappal - hogyan alakul?
Mert én már néha becsukom az ablakokat annyira ciki, hogy mindíg valamiért nyökörögnek a fiúk ...

R
trus

Sziasztok!

Én most 9 kg-nál járok, de már ez is terhes a melegben, nehezen veszem a levegőt. Utolsó 2 hónapban jött fel 3-3 kg és ha így folytatom 19 kg leszek + a fekvés miatti gyarapodás. Remélem eddig nem jutok el, de diétázni nem fogok, csak kevés szénhidrátot eszek.
Nekem azt javasolta a doki, hogy kevés folyadékot igyak és akkor nem leszek vizes. Eddig ezt csináltam és mégis vizesedtem, most tanácsotokra több vizet ittam és mintha jobb lenne. :-)

A büfipad engem is érdekelne, ki tudja hol lehet kapni? A megatoys-ba nem is tudták mi az.
tri

RitaKép
Szerencsére nálunk a szomszédok nincsenek nappal itthon, így nem ég a pofámról a bőr. Általában reggel még elmolyolnak a délelőtti alvásig kevés hisztivel, majd 11-2 között már több a hiszti, de kezelhető, viszont a délutáni alvás után ezerrel megy a nyűg estig. Sokszor a 7 órát sem tudom kivárni velük a fürdetéssel, mert szétordítják a fejemet. Szerintem fáradtak, de szerintük nem, mert aludni nem hajlandóak.KépKép A legújabb, hogy az tucán is üvöltenek már este, tehát a séta sem megoldás.Kép

LillaKép
Kitartás, mást nem tudok mondani. Hidd el könnyebb
lesz egy pár hónap múlva valamennyivel. A helyzet most sem idilli, de annál a visítós sírásnál minden jobb.

Cat

Cat
Kép
cateye

Rita!

Petra szépen átalussza asz éjszakát, 6 körül ébred, úgyhogy ez a része megoldódott. Csenge viszont "visszaeső", biztos ez a rosszkor jött betegség zavart meg minket Kép , szóval ő megint ébred 3x éjszaka. Bár már alakul, eleinte megint volt fél óra ordítás, ma már csak felébredt, bementem, kicsit megsimiztem, aztán 1-2 perc sirdogálás után visszaaludt. Fél hatkor viszont könyörtelenül felébred, akkor muszáj megszoptatni, és már vissza sem alszik. Pedig én úgy tudnék még! Kép

Olvasom most ezt az "Aludj jól, gyermekem" szakirodalmat, azért nekem kicsit erős. Még megsimizni sem szabad?! Ti sem csináltátok?
Tegnap itthon volt apa este, ő fürdette az egyiket, én addig a másikat tudtam szopiztatni, lefektetni, szépen pillanatok alatt elaludt, a második is nyugodtan tudott szopni, aztán lefekvés és 2 perc alatt aludt is. Mikor meg egyedül vagyok velük fél óra sírás elalvás előtt. Brrrr! Menyivel könnyebb egy gyerkőccel! (A barátnőm, aki most kb. 20 hetes terhes,(első baba) egy este itt volt lefektetéskor, elszörnyedt, micsoda nyafogás megy este!
Aki előbb szopizik, annak a fülébe nyafog a másik, ha nem nyafog, akkor játszik, persze "kalapálja" a bútort vagy a játékait, ami zajos, így az első nem szopik mert zavarja. Ha végeztünk és csere, akkor meg a másik kezdi ugyanezt. (Azért hívom egyiknek meg másiknak, mert nincs fix sorrend, nem ilyen érzéketlen szülő vagyok Kép ) Szóval ha másként nem megy jön az egyszerre szopi, de az meg kicsit macerás már két ekkora gyerkőcnél, na meg játéknak veszik és birizgálják egymást közben, erre valamelyik tuti elbőgi magát.
Nálatok ez hogy megy?

Nappali sírás:
Nálunk mióta önállóan is tudnak helyet változtatni, sokkal kevesebba a sírás. Vagy azért mert eddig is akartak valamit, csak nem érték el, vagy csak egyszerűen izgalmasabb így az élet, mindenesetre jól elvannak. A nappaliban viszont járólap van, ami szerintem nagyon kemény, még gyakran elesnek ha felállnak, félek, hogy betörik a fejük. Úgyhogy ha lent vagyunk akkor bébikomp, ebben is csendben vannak. Biztos nem használ a járásfejlődésüknek, de még nem mertem szabadon elengedni őket. Valakinek van ilyenben tapasztalata? Engedtétek a kövön játszani a gyerkőcöket ilyenkor? Csengénél a járóka csak kb. 10-15 percig működik, utána már ki akar jönni belőle. Petra jól elvan akár fél órát is, szerencsére.

Ditke
ditke62

Koszi lanyok! Most mar nem erzem magam "hizo disznonak." Kép Egyebkent azt hallottam, hogy igazan csak a vegen hizik meg az ember, amikor a gyerekek is jobban nonek. En a 4.-5. honapig alig hiztam valamennyit. A 6. honap elejen magamra rantottam vagy 4kg-t, viszont 2-3 hete semmi valtozas. Nem eszem mast, nem eszem tobbet vagy kevesebbet... Mitol lehet ez?
Na megyek, mert var a dokim.
Sziasztok!
Heszter

KépKép
heszter

DitkeKép
Az azért durva, hogy megsimizni sem lehet a babát. Én ezt nem csináltam sosem, mert azért tudja, hogy ott vagyunk, vigyázunk rá, és ha tényleg baj van, akkor segítünk. Csak egyre ritkábban szabad bemenni hozzá. Vagy esetleg ha rád van kapva, akkor Apa menjen be hozzá. Rajtad szerintem érzi az anyatejci illatot.KépKép

A múlt héten egyik este feljött Zoli barátja, hogy Õ fürdetni szeretne. Van már két iskolás korú gyerkőce, de elvállt. Persze egyedül nem tud fürdetni, így segítettünk neki, csak az egyik gyereket kapta meg. Fürdés után öltöztetett, majd etetett. Nálunk nincs már fürcsi után játék, mennek az ágyukba. Amikor végeztünk és ment el a barátja, akkor mondta, hogy azzal a titkolt szándékkal jött fel, hogy majd néha elvállalja a fiúkat, megfürdeti, megeteti őket, és akkor mi elmehetünk egy picit szórakozni, de belátja, hogy ez elég nehéz feladat nem olyan mint gondolta, egyedül nem tudná megcsinálni.KépKép

Pedig én már nem szoptatok, az még nehezebb lehet, de így is általában apával fürdetünk, vagy a bébiszitterrel. Ritkán hozom magam abba a szar helyzetbe, hogy egyedül fürdessek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Ditke Kép
én simán simiztem, meg öleltem, de ki nem vettem.
Sőt... én az első visítós nap után 1.5 óra után mindig meg is szoptattam őket, de ettől függetlenül nem gondolták, hogy megkapták, amit akartak, mert márnap már csak ált. 30 perc nyöszörgés volt... szóval szerintem mindent gyerekre kell szabni.

Rita Kép
nincs is rajtad 5kg! én állíthatom! meg a terhesség végén is szuperül néztél ki. (és gondolom nagyon kevésről indulhattál!)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat Kép
akkor kb. ugyanúgy állunk ... pontosabban centire ilyen a napunk. Csak most teljesen meg vannak huzatva ... hiszti, üvöltés egyfolytában ( megfeszíti magát stb. ) Kép
Ez szerinted mitől lehet?
Nem is értem tegnap előtt még aránylag elvoltak...

Ditke Kép
járólap szerintem nem gáz.
Nálunk Balcsin az volt. Volt hogy elestek, de nem törik be tőle a fejük.
Tapasztalataim szerint sírni is egyformán sír ha kövön, parkettán ill. habtapin tanyázik el ...
Szerintem ne agóddj, endgedheted őket, majd rájönnek hogy az "nehezebb terep".
Én inkább amiatt paráztam állandóan, hogy megfáznak rajta, aztán mégsem.

R
trus

sziasztok,
bufipadot mi is vettunk, Edit asszem Orsiet vette meg:-)
Mi online rendeltuk a gabriell.hu-rol, es ok ki is kuldik, ill Pestiek fel is vehetik a 15.ker-i boltbol. Akit erdekel, ott nezze meg!
Heszter,
szerintem a masodik trimeszterben nagyon fejlodnek, nonek, en is akkor hiztam rengeteget, pedig ugy vigyaztam!!! Aztan nekem is lelassult, ill a vegere elkezdett orulten noni a sulyom, de az mar viz volt, a toxemia elso jele...
Es inni igenis sokat kell!!!! Meg a korhazban is mondtak mikor ott fekudtem.
Moncsi,
az en dokim is sulymanias!!! Azert figyeltem annyira (nem is magam miatt) hogy o ne piszkaljon folyton ezzel! Es most mar ugy orulok neki. Nagyon helyes. Terhesen nem esik jol, mert a viz miatt nem is tehettem a hizasrol, de ha o nem figyel ennyire, talan eddig sem tudtam volna hordani a gyerekeket. Igy kiderult, hogy vizesedek, es hogy abnormalisan. Szoval jo ha a dokid odafigyel erre is!

Kép
nettke

Sziasztok!

Cat, Rita!
Részvétem a bőgés miatt....Én is néha kiakadok, sajnos ilyenkor kiabálok ( én meg emiatt csuknám be az ablakot...) főleg a lányommal, aki még mindig rengeteget vitázik, verekedik a fiúkkal.Remélem, az ovi majd segit( vagy még rosszabb lesz, és itthon fogja kitombolni magát..)
Szerencsére ők még mindig szeretnek sétálni, akkor csend van. Talán nálunk kevesebbet unatkoznak, merthogy van testvérük, viszont állandóan veszekedés van. Én ezt birom nehezen.

Ditke!
Nálunk mindenhol parketta van, kivéve a fürdőt. Mi direkt gondoltunk a gyerekekre,de érdekes, nem esnek sokat. Vagy várjak míg megtanulnak járni???Kép

Kilók: Terhesség kezdetén 55 kiló voltam, végén 76. Most norbi update-el fogytam 5 kilót, így 52 vagyok, de a hasam még mindig olyan mintha 4 hónapos terhes lennék...

Ildikó
ildikó

Cat!Kép

Jó neked, én sem szándékosan szívok esténként, de nálunk apa már csak ilyen. Csak ügyel és ügyel... Régen utálta, mostanság oda jár pihenni, ott akár 3-4 órát is lehet egyfolytában aludni Kép, bár igazából mostanság itthon sem olyan rossz...
Ti mikortól mertétek (ha mertétek) egyszerre fürdetni a gyerkőcöket? Én már alig várom, mert a vízben legalább jól elszórakozik, amúgy meg nyűgös a bébikompban míg várni kell... Bár ez hülye kérdés, ha nem fürdetsz egyedül akkor mindegy.

Mindenki! Kép
Láttam a Brendonban olyan ülőkét, amit a kádba lehet tenni. Olyan műanyag keret mint egy bébikomp vagy bébihinta, tapadókorong van az alján, abban ül a gyerek a kádban és nem borul fel - legalábbis ezt mondják. Van valamelyikőtöknek ilyen? Nem állnak fel belőle? Gondoltam veszek egyet, akkor tudnának együtt fürdeni, csak nem tudom megéri-e, vagy hamar kimászik belőle, esetleg már az elején utálni fogja... kb. 5-6 ezer Ft volt.

Ditke
ditke62

Cat!Kép

Jó neked, én sem szándékosan szívok esténként, de nálunk apa már csak ilyen. Csak ügyel és ügyel... Régen utálta, mostanság oda jár pihenni, ott akár 3-4 órát is lehet egyfolytában aludni Kép, bár igazából mostanság itthon sem olyan rossz...
Ti mikortól mertétek (ha mertétek) egyszerre fürdetni a gyerkőcöket? Én már alig várom, mert a vízben legalább jól elszórakozik, amúgy meg nyűgös a bébikompban míg várni kell... Bár ez hülye kérdés, ha nem fürdetsz egyedül akkor mindegy.

Mindenki! Kép
Láttam a Brendonban olyan ülőkét, amit a kádba lehet tenni. Olyan műanyag keret mint egy bébikomp vagy bébihinta, tapadókorong van az alján, abban ül a gyerek a kádban és nem borul fel - legalábbis ezt mondják. Van valamelyikőtöknek ilyen? Nem állnak fel belőle? Gondoltam veszek egyet, akkor tudnának együtt fürdeni, csak nem tudom megéri-e, vagy hamar kimászik belőle, esetleg már az elején utálni fogja... kb. 5-6 ezer Ft volt.

Ditke
ditke62

Ditke Kép
nekünk van ilyen. Én akkor használom, amikor egyedül fürdetem őket, egyszerre most már. Nagyon bevált. Amíg Mátét öltöztetem, addig Levi ebben ücsörög és nem kell félnem, hogy elcsúszik. Nem tud kimászni belőle.
Mi pár hete fürdetünk egyszerre kb. 2-3 hete, olyan 10 hós koruktól.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lanyok,
Az onkentes "mennyit hiztam" felmerest meg egyszer koszonom. Gyorsan osszeszamoltam:
- atlagban 17.89 Kg-t hiztatok,
- a legnagyobb es legkisebb hizas kozott 21 kg elteres van,
- altlagban 2.3 kg maradt rajtatok.
Persze ezek csak atlagok. Ettol fuggetlenul azert erdekes, hogy mennyire kulonbozoek vagyunk. Jo tudni, hogy nem kell egy bizonyos idealnak megfelelni.
Igazan koszi lanyok!!
Heszter

KépKép
heszter

Húúú Eszter Kép
Te aztán nagyon pihent vagy Kép
- egyenlőre -
Amúgy nagyon szívesen, bár nem vagyok büszke rá, hogy én vagyok a maximum érték Kép

Na én befonom a hajam a fiúktól az tuti!!
Meg vannak kergülve Kép
Könyörgöm mondja meg valaki, hogy mikor múlik el ez a nyűgösködős időszak!!!!

R
trus

Sziasztok! Kép

Előkerültünk ...

Lili Kép mi van veletek? én semmi okosat nem tudok írni a szopi miatt, az biztos, hogy Petike valamivel kevesebbet üvöltött miután nem ittam tejet (kefirt, joghurtot).

Rita Kép pedig azt hittem ha nőnek a fiúk csak jobb lehet (elkezdem edzeni az idegeimetKép

Judyt Kép dejó, remélem már hangosan is mondhatod, hogy azóta sincs hasfájás Kép

Ildikó Kép szuperül lefogytál!! Kép nekem semmi akaraterőm Kép

Nettke Kép elkezdted a hozzáetetés? ha igen írnál pár tapasztalatot?

Ditke Kép lassan apa otthon egy egész éjszkát is át tud aludni Kép (én gyávakukac még soha nem fürdettem egyedül)

Cat Kép gondolom unod már de megint babakocsi Kép szerinted a ti kocsitokat mennyi idős korig tudják használni? én tegnap beültettem a fiúkat egy ilyenbe, de nem vagyok biztos hogy téli ruhában be fognak férni (persze akkor már ülnek, úgy biztos másmilyen). Az ABC Designek van hasonló kocsija, nem tudod az mennyivel tud kevesebbet?

Gyöngyi Kép Annamari Kép merre jártok?

Mi voltunk 3 napot a barátainkkal a Balatonon, egy teherautónyi cuccot vittünk Kép én fáradtabb voltam mint előtte, de megérte Kép
A fiúk 7,4 kg-ok, mind a ketten, pedig csak kétszer kapnak tápot egy nap, a többi anyatej, 4* esznek 180 körül és egyszer 100-at, szerintetek kérjek Sinlac-ot, abban nincs cukor úgy tudom.

Baromira foglalkoztat pár dolog, Cat Kép Nettke Kép nekem szopiügyben az a kedvencem aki semmit nem tud rólunk és kifejti, hogy a szopi milyen fontos érzelmileg is és én ettől fosztottam meg a gyerekeimet ... ja, és szegénygyerekeim, azért ilyen kövérek mert táposak, (Amúgy én nagyon jó szoptatási tanácsadó csajszit fogtam ki, hasznosak voltak a tanácsai és mindig megnyugatatott, és a lényeg mindig bíztatott.) Persze még most is azt gondolom, hogy nagyon fontos a szoptatás, de úgy belerúgnék a hülye ostoba emberekbe néha, másból úgysem ért Kép
A másik dolog, nálunk hányféle orvosi egyetem van??? pl. nem minden orvos tudja, hogy a vas felszívódásához kell folsav? és hogy a vizesedésnek nem a víziváshoz van köze? vagy ezekből kettesre vizsgáztak?

Na, eldugulok Kép

SzilviKép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok Kép

Most kaptam SMS-t Vikától, hogy megszülettek a babái Kép

Bendegúz 3050 gramm és 52 cm Kép
Natália 2900 gramm és 49 cm Kép

Részleteket nem tudok én sem, de azt hiszem, hogy spontán szülés volt, mert 25 perc különbséggel születtek a gyerekek Kép

gabus

ui: képzeljétek, ma vagyunk 9 hetesek és Bátor tegnap óta átalussza az éjszakát (éjfélkor még megetetem őket és ő csak 6 óra körül ébred reggel)! Annamari viszont még felébred 3 óra körül, de remélem, ez már csak pár hétig lesz így Kép és utána ő is csatlakozik az öccséhez Kép
gabus74

Óriási gratula Viktának! Sok boldogságot nekik! Hatalmasak lettek a babák!KépKépKépKépKép

Mostmár Enikő következik!

SziszusKép
Szerintem beférnek ebbe a kocsiba overállba is a fiúk simán! Ezt a kocsit elvileg addig tudjuk használni, amíg kell nekik babakocsi. Olyan vegyetek, ami könnyű, keskeny, és lábtartós. Az sem utolsó, hogy az előttük levő tálcát le lehessen pattintani. Erre nem mostlesz szükség, hanem ha járnak, akkor nem kell kiemelgetni 5 percenként a kocsiból őket, hanem kilépnek belőle.
Az ABC Design nem ismerem, de utánna nézek, mert a másik ikres fórumon írt valaki róla.

GabusKép
Gratula Bátorhoz! Akkor hamarosan egyben aludhatsz
Te is 5-6 órát. Isteni érzés lesz!KépKépKép

HeszterKép
Tényleg nagyon ráérsz!KépKép Bárcsak az átlag maradt volna rajtam feleslegben. Úgy látszik én nem vagyok átlagos, mert keveset híztam a terhességgel, viszont annál többet vissza a szopi alatt. Én is már bánom mint Rita, hogy a szopi alatt elengedtem magam, és zabáltam a vajas kalácsot és a túró rudit nyakló nélkül. Bárcsak ne tettem volna.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Nagyon gratulálok nekik! Vároma további infókat és irigykedek ám ezerrel!!!
Olyan jó érzés, hogy akkor csatlakoztam hozzátok amikor annyi idősek voltak mint most én. kb.25 hetesek s most meg megszülettek, időre, szépek, nagyok s egészségesek! Csak eltelik ez az idő!!!
Olyan sok erőt ad ha ilyen jó híreket hallok!
nagyon sok egészséget és sok-sok tejcsit nekik!
M.
kmoncsi

Sziasztok Szilvibank, Heszter, Kmoncsi és Tri!

Ugye ti vagytok most ikerterhesek. Én a 20. hetet töltöm holnap, és 8 kg-ot híztam, (Persze 43-ról nem volt nehéz), és kb. 2 hete elkezdett fájdogálni a gerincem legalsó szakasza ha kicsit többet sétálok, ülök, vagy állok. Ja, persze állni kb. 15 percnél többet nem bírok, mert elkezd fájni alul a pocim. Ez normális? Nem túl korai még? Mi lesz később?

Nem fog vki közületek a II. nőin szülni?
Hogy vagytok?

Üdv.: S.Eszter (ikresmama)
ikresmama

Cat Kép
Alig várom, hogy egyhuzamban aludjak 6 órát! Érdekes tényleg, hogy ha kipihentebb vagyok, akkor szinte gyerekjátéknak tűnik a 3 gyerek egész nap, máskor viszont szinte sírógörcsöt kapok és úgy érzem, hogy ennek soha nem lesz vége, soha nem lesz este...
És Cat Kép (mint babakocsi szakértő Kép) mi a különbség a Graco Duo és a PP Aria Twin között? Nekem most egy Inglesina-m van, ami szuper kényelmes a piciknek, jó tágas a mózeskosara és még télen is bele fognak férni bundazsákostul. De azt hiszem, hogy be kell szereznem hamarosan egy kisebb kocsit is, mert autóval nagyon macera az Inglesina-val közlekedni.
gabus
gabus74

Sziasztok!
Egy másik ikres fórumról már páran ismerhetnek, de ide még csak először írok, bár jóideje olvasgatlak benneteket.
Ikerterhességem 18. hetét töltöttem a hétvégén, és ha már így szóba került a hízás, én ezidáig 4 kg-ot híztam.
Egyébként van már két óvodás lányom: Anna 5,5 éves, Dóra pedig 3,5.

S.Eszter!
Hogy normális-e, nem tudom, de én sem bírok 15 percnél tovább állni. Nekem nem a pocakom fáj ilyenkor, hanem iszonyú nyomást érzek a méhszájamnál, mintha ki akarnának csúszni a babák. Mivel fennáll a méhszájelégtelenség gyanúja (előző terhességeimnél is nem sokkal a félidő után kinyílt a méhszájam), szigorú pihenésre ítéltek. Amennyire lehet, be is tartom, de azért el kell látnom a lányokat is.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok!

Ma vagyunk 3 hónaposak! A gyerekek gyönyörűen fejlődnek, mindketten egészségesek- Niki hasfájását leszámítva. Ma voltunk kontrollon a kórházban, minden oké, bár a vérvételnek csak hétfőre lesz meg az eredménye. Dávid nálunk is átalussza az éjszakát, de sokat levon az értékéből, hogy Niki viszont sokszor végigüvölti. De nem panaszkodom, mert a kórházban rájöttem, hogy csak az a fontos, hogy már nem vagyunk ott és egészségesek. ( Még mindig van ott ismerős, aki már ott volt mikor mi odakerültünkKép.)

Cat

A héten lehet, hogy megint elnézek a turiba, mert a sógornőm is nagyon ráindult. Nem érsz rá valamikor? Olyan szívesen megismernélek személyesen is és a fiúkra is nagyon kíváncsi vagyok.

Vikta

Nagy gratula!

Kristin

hogy áll a házatok? Mikor fogunk együtt sétálni?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Bocs: a Kép helyett Kép-t akartam!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

GabusKép
A Graco Duo Riderrel alapvetően 2 problémám van. Az egyik az, hogy a naptetője nem nyitható mindkét gyereknél külön-külön, csak egyben. Nálunk előfordul
többször is, hogy külön-külön kell a gyerekeknél kihajtani vagy be. A másik probléma a levehető karfa
hiánya. A Graco Duo Sportnál, viszont mindkettő kupolatető külön-külön is nyitható, zárható. Ennek kisebb a kereke mint a Duo Rider-nek, olyan mint a mi PP-nknek. Tudod kinek mi a fontosabb. Városi használatra éna Duo Sportot választanám inkább, ide nem kell nagy kerék.

SziszusKép
Az ABC Design-nál is az a gond, hogy nem nyitható-zárható külön a kupola, csak együtt.

Cat

Cat
Kép
cateye

LillaKép
Lemegyek a boltba szívesen, ha megmondod mikor mentek. Ha a fiúkat le tudom passzolni addigra, akkor leugrom én is.

Cat

Cat
Kép
cateye

Nagyon nagy gratula Viktának és az óriásbébiknekKép!!!

CatKép
Lábzsák: az Aria Twin-hez nincs alapól, de jó hozzá a normál. Itt 40 euro illetve 80 euro darabja.

SziszusKép
Hogy megy a fejés? Javult a helyzet?
Ha hozattok PP Aria Twin-t, mindenképp rendeljétek meg előre, mert a barátnőm egyik boltban sem talált raktáron (sőt van ahol 2 hónapra ígérték). Most ráadásul lehet hogy veszünk egy Combi Twin-t, mert találtam egy alig használtat elég jó áron. Otthon nincs ez a fajta? Kicsit olcsóbb mint a PP, 8 kg, és kb. ugyanazt tudja.
Szép nagyok a fiúk továbbra isKép.

JudytKép
Én is remélem hogy azóta már nyugodtan kijelentheted hogy elmúlt Atti hasfájása.

LillaKép
Gratula a 3 hónaphoz.

Na, megyek mert kitört a balhé. Tegnap óta kész rémálom itt a helyzet.
Ja, zöld és folyós kaki nagy gond?

Gyöngyi

bgy

sziasztok!

nem tudtam még visszaolvasni,csak megnéztem sokat kell ...

cat!
köszönöm a képeket.azért nem jók mert 6210-es telcsivel csinálom őket.nincs feltelepitve a digitális masinás program,igy nem tudom azokat felrakni.

magunkról!
elkezdtünk kiköltözni(bútorok,játékok,nem használatos ruhák...)meg a nagytakaritás...ami sok időt vesz el.
még nem alszunk ki csak pöakolászunk be...
Lilla!valamikor okt közepe az utolsó dátumunk!próbálom húzni ,mert jól jön mé anyu segitsége.

most vasárnap volt a gyerekek keresztelője.
Anyósra biztam a templom kiválasztását...a Mátyás templomot választotta.Majd elájultam,ilyen hülyeséget ...oda felcaflatni...
Végül is ott lett.Olyan állati jól sikerült!Nagy sikerük volt a gyerekeknek!!!IKrek és ráadásul keresztelőre mentek szép ruhácskában...a külföldiek kameráztak,fotóztak...megállt az élet!
Nem bántam meg!!!!!!!
Igaz nem a nagy templomban hanem alkápolnában volt ,de én ajánlom,mert feldobja ez a csodálat...
A 3 hós oltást egészen jól átvészeltük.Igaz adtam nekik fél kúpot szuri után és felet még este.Laura egy kicsit nyügis volt másnap és talán egy picit be is lázasodott reggel igy neki még adtam reggel is egy fél kúpot.
A negyedik havi az amikor minbd a két lábba kapnak?attól tartok egy kicsit.

Nagyon sokat fejlődtek a gyerekek.Most szinte minden nap van valami új...
megkóstoltuk az őszibarackot,meg a körtét.mind a ketten csak két-két kanállal kaptak hogy ne terheljem le őket...viszont az izeket állitólag már lehewt nekik mutogatni.
tudom múltkor ez nagy port kavart de én úgy gondolom ha ez nem étkezés csak izlelés akkor nem árthat.
A hatás:Norbikának igazán mindegy hogy mit rakok a szájába...mig Laura kicsit savanyúnak találta a barackot....

Gyorsan elkezdek visszaolvasni mert nemv vagyok mostképben....kinek mit irjak....

Kristin
kristin75

ilyen volt- ilyen lett képek:
Dávid:
KépKép

Niki:
KépKépKép

Dávid kedvenc pihenőpózai:

KépKép

Niki a cumisüveggel:
Kép

Édes hármas: