Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Kedves Kriszti, gratulálok a babádhoz, és örülük, hogy jól érezted magad Telkiben! Én, mint előzetesen jeleztem, az Istvánban szültem, császárral, mert faros volt a babám. Programozott császárra készültünk Hajnalkával, de kisfiam váratlanul előbb érkezett. Hajnalka ennek ellenére pár órán brlül a kórházban volt, és gyorsan megszületett a fiam. Nagy szerencsénkre sikerült kifognunk egy alapítványi szobát, ezért ha nem is luxus, de nagyon jó körülmények között telt az 5 nap, amit bent töltöttünk. A párom bent alhatott velünk, egyedül, pontosabban hármasban voltunk végig, ami csodálatos volt, mett egymásra tudtunk hangolódni, mire hazamentünk, már összekovácsolódott a kis család. Két szobának volt egy fürdőszobája, intelligens szomszéddal nem zavarja egymást az ember. A szobában volt TV, hűtő, bárki, bármikor jöhetett látogatni, és még a kaja is jó volt, bár a család ellátott bőven "hazaival2 is. A csecsemősök is nagyon aranyosak voltak, fölöslegesen nem zavartak, de ha bármi gond volt, segítettek, a szoptatási nehézségeimet, ami az elején volt, pl. segítettek teljesen felszámolni. Egyszóval nagyon jó emlékekkel tértünk haza, csak ajánlani tudom másnak is. Persze, ehhez mázli is kellett, mert nem könnyű egy ágyas szobát kifogni. De szerintem több ilyen kellene, több helyen, ennyit szívesen fizetne bárki (8 000 Ft/nap volt), és a befolyt pénzt vissza lehetne forgatni a fejlesztésekbe!
ardian

Egyébként Adri vagyok, csak ez a név már foglalt volt, csak így tudtam bejelentkezni...
ardian

Sziasztok! - Kikezdinek válaszolnék
Bár nem tudom, jár-e még ide valaki.
Telkiben bármikor elérhető az EDA. Én augusztusban szültem ott. Isteni volt, legalábbis nekünk. Nem úgy történt a dolog, ahogy elképzeltem (császár lett), de minden nagyon profi és kedves volt. Örökké hálás leszek nekik, mert valóban csodálatos élménnyé varázsolták a szülésünket és az ott tartózkodásunkat.
Nem azért szültem ott, mert gazdag vagyok (egyáltalán nem vagyok az), hanem azért, mert fontos volt, hogy mi legyünk abban a pár napban a legfontosabbak, és ez így is volt. Valóban nagyon sok pénzbe került, de ha még egy gyerekünk születik, akkor is összeszedem a rávalót.

jankica

szia, mennyibe kerul ott egy szules?

nekem az a bajom vele, hogy messze van , ha sietni kell...autonk nincs, csak taxival mehetnenk
nincs aki elvinne, es utana latogatni sem lenne egyszeru

Kép
babarozsa

szia babarózsa,
nem a szülés maga a drága, hanem a többi dolog (ott tartózkodás, EDA ... stb). nekem a sima szülésemhez jött egy EDA, majd később újabb érzéstelenítés, mert császár lett és így 5 napig üdültünk ott. így lett a vége 650.000,- Ft. de szerintem, ha megalapozottan akarsz dönteni, akkor kérj tőlük ajánlatot - az nem kerül semmibe. és akár így döntesz, akár úgy, egy a fontos: csak azt halld meg, amit az orvosod mond. engem is riogattak, hogy nem fogunk odaérni, hogy nem szabad autózni, ha folyik a magzatvíz (csak mentővel)...stb. Ehhez képest én csak azt tudom mondani, hogy egy gyerek nem születik csak úgy meg egy fél óra alatt!!! (sajnos) szóval kérdezd meg őket, kérdezd meg a te orvosodat és dönts, ahogy jól esik, de ne hallgass semmiféle szóbeszédre!

jankica

de amugy, ha rendben van minden haza is lehet menni 2 nap utan?!
asszem ezzel a babaval meg nem szulok ott, kicsit lekestem rola, meg a penzgyujtesrol is, 2 honap van hatra

Kép
babarozsa

Azt, hogy haza lehet-e menni a dokival kell megbeszélni. Én hallottam a szülészeten olyat, hogy valaki csak szülni ment be és nagyon hamar kiengedték, a vizsgálatokra sem oda járt, hanem a normál kórházba. Egyébként most olvastam a Telki kórház honlapján, hogy már részletekben is lehet fizetni. Kár, hogy nálunk ilyen még nem volt.

jankica

Sziasztok!
Bocs, hpgy idekontárkodok, de annak idején nálunk is felmerült a Telki, így érdekel a téma. Végül a mávban szültünk. Onnan is hazamehettünk két nap után, miután beszéltünk az orvossal.
babarózsa' nagyon jo szülést kívánok neked!
masodik

kösziKép

Kép
babarozsa

Sziasztok,

Júniusban fogunk a Telkiben szülni (ha minden jól megy). Angliában élünk de az elsö gyermekünket otthon szeretném világra hozni. A férjem angol és egy kicsit aggódom, hogy hogyan fogunk Pesten átjutni nagyobb forgalom esetén. Ö ugyanis a jobb oldali vezetéshez van szokva és a Pesti vezetés igazság szerint - normális esetben is - egy kicsit ijesztö.

A Telkiben említették, hogy mentöszolgálatot is igénybe lehet venni.

Van valakinek esetleg erröl közvetlen vagy közvetett tapasztalata?

Köszi
menkozsu

szia menkozsu,

én tavaly nyáron szültem telkiben, igaz végül is éjszaka kellett mennünk, kb. 20 perc alatt odaértünk. az összes vizsgálaton is szintén ott voltam, napközben kellett mennem, de ez is max. kb. fél órát vett igénybe. azt hozzá kell tennem, hogy mi dél-budán lakunk. ne izgulj, szerintem mindenki odaér a szülésére...
jankica

jankica

szia menkozsu,
én dél-budán lakom és tavaly nyáron szültem telkiben. éjszaka kellett a végén bemenni, de kb. 20 perc alatt odaértünk. minden vizsgálaton szintén telkiben voltam és napközben mentem, de így sem tartott tovább az út, mint 30-40 perc. ne félj, nem születik meg egy gyerek csak olyan hipp-hopp... (remélem, ezt már el tudom küldeni, az előbb elrontottam valamit a küldésnél).
jankica

jankica

Szia Jankica,

Köszi a választ. Nekünk sem tartott fél óránál tovább kiérni amikor Telkibe mentünk, inkább csak a férjem idegállapotát akarnám megkímélni ( elsö gyerek, idegen ország stb), ha esetleg valami miatt nagyon nagy a forgalom. De igazad van, tudom, hogy nem kell annyira izgulni, nem lesz meg olyan gyorsan a baba. Ha megkérdezhetem kinél szültél? Mi most fogunk orvost / szülésznöt választani, csak Áprilistól fogunk otthon járni vizsgálatokra.

Köszi a segítséget

(Valahogy nekem sem akart összejönni az üzenet elküldése, most próbálom harmadjára.)
menkozsu

szia menkozsu,
mondd meg a férjednek, hogy akkor még nem kell izgulni, amikor mentek be a kórházbaKép)) én dr. varsányi hajnalkánál szültem, szülésznőt nem választottam (a doktornő mondta, hogy szerinte nem szükséges és én is úgy éreztem, hogy bármelyikük jó lesz), de nekünk olyan sokáig tartott a dolog, hogy kettőt is kipróbáltam, de mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. mikor fog születni a baba? hidd el, utána isteni lesz az a pár nap ott a kórházban, mint egy szanatóriumban!

jankica

Szia Jankica,

Június 10 -re vagyunk kiírva, az itteni doki szerint ennél nem valószínü, hogy késöbb születne (minden normális késést beleszámítva), mert egy kicsit nagyobb a baba. Az általad említett doktornöröl már olvastam, akkor lehet, hogy mi is öt választjuk. Nekünk az is nagyon fontos lenne, hogy tudjanak a férjemmel kommunikálni, de gondolom, hogy ez a Telkiben megszokott dolog. Egyébként te mikor szültél? Úgy tünik, hogy jó tapasztalataid voltak, ez megnyugtató.

Ui.: A férjem már most elkezdte az izgulást...;-))) Olvasgatva a könyveket szerinte ö az elsö jóslófájástól kezdve tükön fog ülni... Biztos, hogy a papás szülés ajánlott? ;-))
menkozsu

Szia Jankica,

Június 10 -re vagyunk kiírva, az itteni doki szerint ennél nem valószínü, hogy késöbb születne (minden normális késést beleszámítva), mert egy kicsit nagyobb a baba. Az általad említett doktornöröl már olvastam, akkor lehet, hogy mi is öt választjuk. Nekünk az is nagyon fontos lenne, hogy tudjanak a férjemmel kommunikálni, de gondolom, hogy ez a Telkiben megszokott dolog. Egyébként te mikor szültél? Úgy tünik, hogy jó tapasztalataid voltak, ez megnyugtató.

Ui.: A férjem már most elkezdte az izgulást...;-))) Olvasgatva a könyveket szerinte ö az elsö jóslófájástól kezdve tükön fog ülni... Biztos, hogy a papás szülés ajánlott? ;-))
menkozsu

Bocs Jankica a figyelmetlenségért, látom az elözö üzenetekböl, hogy tavaly augusztusban...
menkozsu

Szia Menkozsu,
a doktornőről csak a legjobbakat mondhatom, de ez igaz az egész kórházra. Szerintem kérjetek hozzá egy időpontot és majd meglátjátok, hogy milyen. Nem mondhatom, hogy ő a tuti, mert mindenkinek más az igénye, de nekem nagyon bejött. Szerintem csak a saját tapasztalataitok alapján tudtok dönteni. Annyi förtelmet lehet olvasni a Telki kórházról, ám szerintem az elég jellemző, hogy rosszat leginkább azok írnak, akik vagy nem ott szültek vagy még egyáltalán nem jártak ott, csak hallottak ezt-azt. Azért arra kíváncsi lennék, hogy neked milyen tapasztalataid lesznek. Azt azért tudni kell, hogy Telkiben is néha sajnos várni kell, de számomra ez azért nem volt soha zavaró, mert tudtam, hogy a doktornőnek valakivel valami fontos dolga van. Amikor nekem volt sürgősen szükségem rá, akkor más várt és én meg a babám voltunk az elsők. Ja, és soha nem mondta, hogy most már lejárt az idő, ne kérdezzek többet vagy, hogy hülyeség, amit kérdezek... azért ez számomra nagyon megnyugtató volt mindig.
Azt nem tudom, hogy a doktornő beszél-e angolul, de nagyon sok külföldi szül ott, az biztos.
Megkérdezhetem, hogy fiú lesz vagy lány? Annyira izgalmas, ha valakinek kisbabája születik!!!!

jankica

Szia Jankica,
Állítólag kisfiú lesz, az ultrahangon elég tisztán látszott. Az itteni doki ki szokta nyomtatni a jobb képeket, hogy legyen mit otthon nézegetni és a családnak mutogatni. Egy kicsit meglepödtem, hogy Telkiben nem tudnak ultrahang képeket nyomtatni, nem igazán tudom miért. Na nem baj, lesz elég így is az albumba...
Azt, hogy néha várni kell azt én is tapasztaltam, de általában váratlan mütét vagy szülés miatt. Ez érthetö.
A te babád kisfiú vagy kislány? Gondolom nagy a boldogság a családban.
A tapasztalataimat majd szívesen leírom, remélem nem fognak mások kipellengérezni miatta. Jó, ha van minél több információ, én is hónapokig keresgéltem az interneten míg végre találtam elsödleges tapasztalatokat.
menkozsu

szia menkozsu,
igen, furcsa, hogy azzal a hiper-szuper ultrahangos géppel nem tudnak képet nyomtatni.... mi vittünk cd-t és felvették nekünk a babamozit. azért az sem volt rossz. a babánk kislány, a szülés előtt már mi is régen tudtuk a nemét és milyen meglepetés: jankának hívják. angol vagy magyar keresztneve lesz a kisfiatoknak? és mikor döntöd el, hogy kit választasz orvosodnak? egyébként ne foglalkozz a kipellengérezéssel, én is kaptam mindent a fejemre, de mikor azt kérdeztem a fanyalgóktól, hogy mennyibe is kerül az éves nyaralásuk, akkor ha összeadtak mindent, sok esetben (persze az egész családra vetítve) még nagyobb összeg is jött ki, mint a mi szülésünk ára. mi abban az éveben nem voltunk sehol - úgy fogtuk fel: ez a mi nyaralásunk (a szülést leszámítva valóban az is voltKép))). és az is igaz, hogy elég nehéz olyan embert találni, aki úgy mondja a véleményét, hogy tapasztalata is van ez ügyben - nekem is csak nehezen sikerült.

jankica

Szia Jankica,

A nevet majd úgy választjuk, hogy magyarul és angolul is legyen értelme és ki lehessen ejteni. A férjemre van bízva a feladat, de persze vétó jogom van.;-)) Szeretnénk, ha kettös állampolgár lenne és mindkét kultúrában otthon érezné majd magát.
Az orvos választást áprilisig hagyom, mert csak akkor kezdünk majd rendszeresen járni Magyarországon vizsgálatokra. Az itteni doki majd ideadja az eddigi eredményeket március végén. Egyébként párszor amikor voltam Telkiben, dr Surtya Zsuzsannához mentem, de ö sajnos nem lesz a kórháznál júniusban, ezért kérdeztem, hogy kit ajánlanál.

Láttam, hogy valaki említette a születéskalauzt. Tudsz róla, hogy a Telkiröl vannak e már közzétett statisztikák vagy adatok? Csak kíváncsiságból kérdezem...

Sajnos a Telkivel kapcsolatos pénzügyi dolgokhoz nem nagyon tudok (akarok) hozzászólni, mert az otthoni körülményeket csak családon és barátokon keresztül ismerem.
Csak annyit, hogy szerintem tiszteletben kell tartani egy anya (család) döntését, hogy hogy szeretnék világra hozni a gyermeküket. (Az észszerüség határain belül) Nem értem miért van szükség arra, hogy az ember úgy érezze, hogy önmagát és döntéseit mások elött igazolnia kell.
Mindenestre remélem az idén jót nyaraltok majd;-)))
menkozsu

szia menkozsu,
érdekes, a névválasztás általában a nők "feladata". szegény párod, nincs könnyű helyzetben: már most izgul, hogy hogy fogtok beérni, ha megindul a szülés, de addig még egy jó nevet is kell találnia, ami angolul és magyarul is okKép))) hát, mondhatom, hogy nincs könnyű helyzetben...ez a sok munka!
surtya zsuzsával én is találkoztam (talán egyszer, amikor az én doki nénim nem volt ott) és nagyon kedvesnek és segítőkésznek találtam őt is. az biztos, hogy ő tud angolul is, de ha pont nincs ott, akkor nem jó. úgy emlékszem, hogy van egy kollégájuk (valamilyen lászló talán), és amikor ott voltam a vizsgálatokon, akkor úgy vettem észre, hogy hozzá nagyon gyakran járnak külföldi családok. mindegy, biztosan tudnak segíteni a választásban. azt hiszem, olyat is lehet csinálni, hogy az orvosod máshol dolgozik, de szerződést köt telkivel és akkor ő vezetheti le ott a szülést. szóval, sokféle lehetőség van.
én nem nagyon foglalkoztam a születéskalauzzal, mivel már előre tudtam, hogy telkiben akarok szülni, így más kórház felől nem is érdeklődtem. egyszer láttam a szk-t, de nem is emlékszem, hogy benne van-e. szerintem magyarországon elég nagy az ellenállás az irányába, sokan nem is tudják, hogy van ilyen lehetőség egyáltalán.
elárulod, hogy miért nem angliában szülsz? azt hallottam, hogy ott sokkal kevesebb vizsgálatot végeznek és hogy nem lehet ott orvost választani. valahol láttam egy "londonban szülni" című topikot, mintha ott olvastam volna ezt.
szia!
jankica

jankica

Szia Jankica,

Egy kicsit lemaradtam a válasszal, a költözködés miatt el voltam-vagyok havazva...
Most beszéltem Surtya Zsuzsanna doktronövel, ö most már csak a Szt István kórházban vezet szülést, eljött a Telkiböl. Kérdezte, hogy miért nem megyek át oda. Viszont egy szülés ára a Szt Istvánban sem alacsony és ha jól értem (másoktól) erre még rájön a hálapénzek összege.

Egyébként azért nem szülök Angliában. mert itt vettünk egy lakást, a nyarat itt szeretnénk tölteni a babával és így közelebb lennénk a szüleimhez, barátaimhoz (akik mind kisbabások).

Az angol rendszert nem nagyon ismerem azt tudom, hogy ott szóba sem állnak az emberrel az elsö 12 hétben (mármint általában), utána lehet terhes gondozásra járni szülésznökhöz. Az orvosok általában kimaradnak a játszmából ha minden jól megy a terhességgel és a szüléssel.
Talán azt el lehet dönteni, hogy szülöotthonban, kórházban vagy otthon akarsz e szülni, a szülésznövel kell megbeszélni. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a közkórházon kívül a többi választás pénzbe kerül e. Hálapénz rendszer nincs.
Persze lehet mindent magán úton is intézni és akkor minden vizsgálatért és ellátásért fizetni kell. Természetesen akkor úgy, ott és azzal szülsz ahogy neked tetszik.
Remélem nem infomállak félre, igazság szerint mi Angliában is magán rendelésre járunk, tavalyi rossz tapasztalatok miatt. (Ami biztos nem általános, de nem szeretném megismételni.)

Ja, most voltunk UH-on, még mindig kisfiú;-))

Szia
menkozsu

Sziasztok!

Bocsi, hogy beleszólok, csak nem igazán értem a "szülés ára a Szt Istvánban sem alacsony" mondatrészt.
Mivel a Szt István Kórház állami intézmény, természetesen a szülésnek itt nincs ára. Az más kérdés, hogy esetleg egy adott orvosnak van egy bizonyos tarifája, amit ő határoz meg, viszont akkor azon felül nem jár hálapénz neki (legalábbis szerintem).
Ezen felül az alapítványi szobáért kell fizetni, ha olyanba szeretnél menni, de tudomásom szerint ez jóval kisebb összeg, mint amit a Telkiben kell fizetni (persze gondolom a szolgáltatás sem azonos).

Elnézést, ha én értettem félre valamit.

Üdv.
Zsana
zsana75

Szia Zsana75,

A szülésért (és általában nem sürgösségi orvosi ellátásért) csak azoknak nem kell fizetni akiknek van TAJ száma. (Mert az adókon és járulékokon keresztül fizetnek.) A szolgáltatásnak persze mindenképpen van egy 'ára' (mármint amennyibe az ellátás kerül az államnak), csak azt általában nem mutatják ki amikor orvoshoz mész.
Ha viszont nincs TAJ számod (mint az én esetemben, mivel az adóimat külföldön fizetem), akkor a nem sürgösségi közellátásért ugyanúgy fizetnem kell mint ha magán ellátást vennék igénybe.
Tehát ebben az esetben én kapnék egy hivatalos számlát a Szt István kórháztól amiben kimutatnák az összes költséget ami a benn tartózkodásom alatt felmerült. (Ennek csak egy része lenne az alapítványi szoba ára.)

Egyébként tudom, hogy furcsa az általános orvosi ellátásról így, pénzügyileg gondolkozni. Az ember nem is gondolná micsoda költségek lehetnek egy 'ingyenes' orvosi beavatkozás mögött.

Gondolom ezért kérdezte Jankica, hogy miért itt szülök. Angliában nekem is ingyenes lenne a közellátás, de itt Magyarországon nem. (Csak hát haza húz az ember szíve....)

Szia
menkozsu

Értem. Na, erre tényleg nem gondoltam, így aztán mégegyszer bocsi az okoskodásért.
Bár számomra elgondolkodtató, hogy a szülés nem tartozik a sürgősségi orvosi ellátás körébe, mert ugye, ha nem programozott...de gondolom ti ennek már utánanéztetek.
További jó babavárást.

Zsana
zsana75

Szia Zsana,
Igazad van, hogy felmerül benned, miért nem sürgösségi ellátás a szülés, de ha jobban belegondolsz normális esetben azért tudjuk elöre, hogy nagyjából mikorra várható a baba és fel tudunk rá készülni. (Pl. Úgy, hogy nem utazunk külföldre az utolsó hónapban...) Természetesen ha probléma merülne fel (koraszülés stb) akkor már teljesen más lenne a helyzet, az már sürgösséginek számítana és az angliai biztosító megtérítené a magyar egészségügyi ellátás költségeit.
Egyébként pedig egyáltalán nem okoskodás amit kérdeztél, elég nehéz volt nekem is átrágni magam a különbözö jogszabályokon. (és még mindig nem értem öket teljesen).
...és köszi, igen, nagyon várjuk a fiatalurat, hogy nöljön és majd egyszer megérkezzen;-))
Szia
menkozsu

Szia Menkozsu,
kicsit elmaradtam a válasszal, de mostanában elég "sűrűek" a napjaink...
Kár, hogy elment Surtya doktornő a kórházból, nekem mindig nagyon szimpatikus volt. Hát, igen, nem könnyű kiválasztani, hogy hol is szüljön az ember.
Egyébként azért kérdeztem, hogy miért nem Angliában szülsz, mert számomra elképzelhetetlen lenne, hogy "idegen" nyelvi környezetben szüljek, hiába ismerem jól az adott nyelvet. Tapasztalatból tudom, hogy mikor szültem, annyira beszűkült a tudatom, hogy komolyan meg kellett erőltetnem magamat, hogy megértsem, éppen mit is akarnak tőlem. Bár nem mindenki egyforma.
A másik pedig, hogy nekem nem volt szimpatikus, amikor azt olvastam a brit rendszerről, hogy az első három hónapban igazából szinte tudomást sem vesznek rólad. Ámbátor mindig azt gondoltam, hogy infrastruktúrálisan sokkal jobb lehet ott szülni. Az a furcsa, hogy Mo-on a Telki kórházat "luxus" kórháznak aposztrofálják. Szerintem, ami ott történik, az egyáltalán nem luxus, hanem annak kellene lennie az ÁTLAGOSNAK. Szerintem, abban, hogy minden megvan a kellő ellátáshoz, semmi luxus sincs.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy sebész ismerősöm elcsodálkozott, hogy micsoda remek tapaszt tettek a sebemre. Megkérdezte, hogy melyik kórházban szültem, és mikor megmondtam neki, hogy hol, csak legyintett egyet és azt mondta, hogy "úgy könnyű".
Egyébként kiszámoltad már, hogy a rendes kórházban mennyibe kerülne a szülésed, ha nem sürgősségi lenne?
Szia,
Jankica

jankica

.
erás

Szia Jankica,

Megvolt az utolsó vizsgálatunk Angliában, ma délután megpróbálom felvenni a kapcsolatot a Varsányi doktornövel.
A Szt István kórházban kb 250e Ft lenne egy császáros szülés (a tegnapi vizsgálatig ui úgy tünt, hogy az kell, hogy legyen), ez az összeg az alapítványi szobát is tartalmazza (de ezt ki kell fogni). Gondolom erre még rájön a hálapénzek összege. (Amiröl nekünk fogalmunk sincs mennyi.)

A férjemmel úgy döntöttünk maradunk a Telkinél.

Szia,

Zsu
menkozsu

Hurrá! Imádom a doki nénit. Sajnos, az elmúlt napokban újból volt alkalmunk "élvezni" Telkit, mert a férjemnek vakbélműtéte volt. Mikor is kezdődhetett volna máskor, mint a négynapos ünnep első napján, szombaton? Első kétségbeesésemben felhívtam Telkit, hogy kimehetünk-e, mert a férjem alig bírt járni. Kimentünk és HIHETETLENÜL profik voltak. Szegényt még aznap meg is operálták, szombaton pillanatok alatt ott termett a laboros, az ultrahangos, a röntgenes, a sebész és a belgyógyász. Szerencsére már jól van, tegnap jöttünk haza a kórházból. A doki néni édes volt, érdeklődött a férjem állapotáról (pedig ő ugye szülész)és egyébként is mindenki nagyon segítőkész volt.
Hát, a Szt. István sem egy olcsó hely így! Ha megengedhetitek magatoknak, szerintem a legjobb választás Telki és a tündéri doki néni. Most levágatta a haját és jobban néz ki mint valaha (már, amióta ismerem, persze).
Írd majd meg, mik a tapaisztalataid Hajnalka doki nénivel!
Még mindig kisfiú? Június már nincs is túl messze! Majd meglátod, a legjobbak a CTG vizsgálatok, nagyon kényelmes az a szék. Ha nem kellett volna a gyerek mozgásait jeleznem, simán el is aludtam volna (a férjem néha meg is tette).
Szóval, majd írd meg, mik a tapasztalataid, nagyon kíváncsi vagyok.
Szia, Klári

jankica

Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci

Sziasztok!
Én harmadik szülésemre készülök és
nagyon negatív tapasztalataim vannak nem magáról a szülésről, hanem az azután a kórházban eltöltött néhány napról.
Először a MÁVban, másodszor a Margitban szültem.
A második szülész nagyon profi volt, hozzá járok most is viszgálatokra. Szívesen szülnék ismét nála.
Kérdésem:
Úgy tudom, szülés után azonnal is át lehet menni inkubátoros mentővel(Falk) Telkibe. És ott emberi körülmények között élhető meg a szülés utáni első néhány nap is.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Így kb. mennyibe kerülne az ellátás?
Előre is köszönöm.
Ági
sagi

Szia!
Először is gratulálok a harmadik babához! Én Telkiben szültem tavaly augusztusban, fentebb írtam az ellátás minőségéről és az akkori árakról is. Nekem nagyon bejött.
Biztosan át lehet menni mentővel Telkibe, bár én nem kérdeztem ilyesmit, mert én ott is szültem. Nekem úgy tűnt, minden megoldható, bár egy szülés után elmentőzni Telkibe elég zúzós lehet (azt sem tudom, az mennyire viseli meg a babát...). Az orvosoddal beszéltél erről? Vele szülnél ott?
A pontos árról a kórház tud felvilágosítást adni.

jankica

Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka

Sziasztok,

Sagi - Én úgy tudom, hogy van rá lehetőség, hogy átmenj szülés után a Telkibe. Úgy hallottam volt már rá példa. Ebben az esetben a szoba árát és az újszülött csomagot kell kifizetni. (Talán 45000/nap a szobáért és ellátásért és kb 80000 az újszülött csomagért? - remélem nem írok hülyeséget...)Mindenesetre az lenne a legjobb ha felhívnád Telkit és megérdeklődnéd tőlük.

Jankica - június 15-én megszületett a kisfiunk -4.1 kg és 59 cm. A kórházban jó tapasztalataink voltak és igazad volt, a doktornő nagyon profi. Minden nagyon jól ment, habár egy kicsit hosszabbra sikeredett a vajúdás mint amire számítottam. Viszont megbeszéltük a doktornővel előre, hogy lehetőség szerint gátvédelemmel szüljek és sikerült! Egy karcolás nélkül megúsztam. (Ez persze az Epi-no készüléknek is nagyban köszönhető)Szóval minden rendben ment, és élvezzük a picúrral töltött időt.
menkozsu

Szia Menkozsu,

Gratulálok, ez a baba igazán "óriási". Örülök, hogy meg voltál elégedve a kórházzal és hogy gátmetszés nélkül megúsztad! Nagyon ügyesek vagytok, bár nem tudom, mi az a készülék, amit említettél. A vájúdás szerintem mindig hosszabb, mint ahogy azt az ember elképzeli, de szerencsére hamar túl jut rajta. Mi remélhetőleg márciusban leszünk Telkiben megint "vendégek", azt mondta a doki néni, kb. akkor fog születni a második gyerkőcünk. (Úgyhogy elkezdünk spórolni...)
Még egyszer gratulálok és sok-sok örömet kívánok.

jankica

Sziasztok!
Gratulálok mindkettőtöknek! Kép

Az "újszülött csomag" kifejezés mit takar?
zsana75

Jankica - Gratulálok! Ez nagyon jó hír. Állítólag a második szülés könnyebben megy... Vigyázz magadra és jó babavárást és babázást kívánok.(Ha érdekel az Epi-no készülék szívesen adok róla infót, nekem nagyon bejött. A gátat készíti elő, egyfajta szülésfelkészítő.)

Zsana75 - Ha jól értem az újszülöttcsomag a baba alapellátását foglalja magában. Gondolom az újszülött részleg költségeit takarja. Pontosabban én sem tudom.
menkozsu

Sziasztok!

Korábban már írtam ide, most visszajöttem, mert babát várok, aki előreláthatólag áprilisban érkezik majdKép
Pénteken voltam az első terhességi vizsgálaton Varsányi doktornőnél, aki nagyon alapos voltKép
Az UH-n mégcsak 6mm-es petezsák látszott, 3 hét múlva megyek újra.
Nagyon tetszik a kórház, jó érzés, hogy negyedszer végre emberi körülmények közt szülök majdKép

Jankica!Kép

Gratula a Pocaklakóhoz, remélem benézel még ide,
hisz majdnem egyidőben szülünk majd TelkibenKép
na jó, Te kicsit előbbKép

jó lenne, ha mások is írnának, akik ott szültek, vagy fognak szülni.

Menkozsu!

Gratulálok a kisfiadhoz!KépKépKép
Az epi-no készülékről még az előző terhesség alatt olvastam a neten, de most nem találom a honlapjukatKép
Te hogy jutottál hozzá?

Üdv,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila!
Már régen jártam erre, szegény Menkozsunak sem tudtam válaszolni, mert rokonlátogatások zajlottak (oda-vissza), ráadásul a kislányomak is most kezd "kinyílni" a világ és állandóan utána kajtatunk....
Gratulálok a negyedik gyerkőchöz! Mindig örülök, ha ilyet hallok - négy gyerek, nem semmi!
Igen, majdnem egy időben szülünk, valószínűleg ezen a héten már pontos dátumot is tudhatok majd (bár az én magán számításaim szerint kb. március 9. körül lesz az időpont).
Varsányi doktornő egy angyal!!!! - bár persze tudom, hogy mindenkinek más jön be, szóval inkább úgy kellene írnom, hogy Varsányi doktornő számomra egy angyal!!!!
Egyébként nem nagyon ír ide senki mostanában, bár, ahogy visszaolvastam, volt egy rész ebben a topikban, ami teljesen értelmetlen acsarkodásnak tűnt a számomra arról, hogy kinek hol kell szülnie és mennyiért.

Menkozsu!
Hogy van a kisfiad? Mennyi idős már? Erről az pi-no készülékről írhatnál pár szót, én még nem is hallottam róla.

Hát, remélem, válaszoltok majd!
Jankica

jankica

Szia Jankica!

De jó, hogy írtál!!!Kép
Köszi a gratulát, hát én sem hittem volna, hogy négy gyerekem lesz, de így alakult az életem, és cseppet sem bánomKép
bár most még nem tudom felfogni, hogy TÉNYLEG újra Manó van a pocakomban, ráadásul első próbálkozásra összejöttKép

Még én sem tudom, hogy hol tartunk, mert a mensim júl. 15-én volt utoljára, ezek szerint a hetedik hetet kéne taposnunk, Hajnalka szerint viszont a 6mm-es petezsák 4-5 hetes terhességnek felel meg.
Szept. 16-án megyek újra Telkibe, azt mindta a doktornő, hogy akkor már pontosabban lehet kalkulálni a szülés várható időpontját.
A Babanet kalkulátora szerint április 21. aató időpontKép

Hajnalkával én is nagyon elégedett vagyokKépKépKép

Te hányszor voltál idáig terhesgondozáson, és milyen vizsgálatokat végeztek?
Mennyi idős a kislányod?

üdv,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

mindta=mondta
aató= várható

hiába, terhességi elhülyülésKép

S.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila,

A kislányom most lesz 13 hónapos.
Idáig egyszer voltam terhesgondozáson, akkor vérképet csináltak, uh volt, meg a doki néni megvizsgált. Most kell majd mennem megint a héten, lesz uh (12. heti), belgyógyászat és quartett teszt (szóval vérvétel).
Idáig ennyi történt, de nagyon kíváncsi vagyok erre a hétre.
Egyébként Te hogy bírod három gyerek mellett a "negyediket"? Én nem is tudom, mit csinálnék anyukám nélkül!!! Fogalmam sincs, hoogy fogom majd az ágyába beletenni, kivenni, emelgetni, loholni vele, ha nagy lesz a pocakom. Neked milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban? Az én lányom még nem jár, csak mászik, meg térdre áll, gondolom, elég zúzós lesz a járás tanulása a pocakom mellett. Persze, aztán gondolom, úgy is minden megoldódik, ha odáig jutunk, úgyhogy inkább nem izgulok rajta.
És hogyhogy Telki mellett döntöttetek? A doki nénit régebbről is ismered?
Jankica

jankica

Sziasztok!

4 gyermekem van, és bár egyiket sem szültem telkiben, azért nagyon jó véleménnyel vagyok a doktornőről, mivel néhány vizsgálatra hozzá jártam. Utólag őszintén sajnálom, hogy a negyediket nem ott szültem, de már késő bánat-ebgondolat.
Igazából azt szeretném megtudni, hogyan működik a gyermekgyógyászat Telkiben?
Van-e ügyelet, sürgős eseteket ellátnak-e, vagy ti magatok oda viszitek-e a gyerkőcöket, ha kórház jut eszetekbe?
Vagy be kell előtte telefonálni?

Köszi előre is a segitségeteket!
Suzy
suzy1

Szia Jankica!Kép

Igazából két gyermeket nevelünk, mert az első fiam már felnőtt 19,5 éves és a válás után az exemmel maradt.
A másik fiam 12,5 éves, nagyon jó gyerek, kitűnő tanuló, Vele csak a kezdődő kamaszkori kis hülyeségek miatt van néha összezördülés, egyébként semmi gond.
A 3,5 éves lánykám ( Melissa ) viszont egy kis energiabomba, Õ rettenetesen lefáraszt, nagyon érdeklődő, nagyon anyás.Kép
Vele most kicsit nehezebb, mivel tegnap óta "durvultak" a koraterhességi rosszulléteim,
rengeteget émelygek, szédülök, és időnként borzasztó gyenge vagyokKép
Ráadásul Melissa most a nyári szünet utáni két ovis nap után lebetegedett, úgyhogy holnap ovi helyett orvoshoz megyünkKép.
Azért nem panaszkodom, csak jobb lesz, ha elérem a bűvös 12.hetetKép

Quartett -teszt nálam is lesz, mert 38 éves vagyok, viszont ha nem muszály, akkor amniocentézist nem szeretnék.

Én azért járok Telkibe, mert a győri kórháztól olyan szinten iszonyom van, hogy a párommal megegyeztünk: csak akkor lesz új baba, ha kezdetektől Telkibe járunk...
ja, és elegem van a ffi orvosokbólKép
negatív kórházi élményeimet a topic első oldalain írtam le, úgy gondoltam, hogy három szülés után már nem vágyom a balkáni körülményekre.Kép

Jankica, légyszi küldd el a mailcímedet a profilomban lévő címre, mert szeretnék Tőled priviben kérdezni v.mit. KösziKép

Szia Suzy!Kép

Gratulálok Neked a négy gyerkőchöz!!!KépKépKép
Te hol szülted Õket?
Szerintem sürgős esetben is fogadnak, ha előtte odaszólsz...
Nekem Hál' Istennek még kórházi gyermekgyógyászati ügyem nem volt,
de mindenképp odavinném őket én isKép

szerintem kérdezd meg a recepciót a lehetőségekről, nagyon készségesek.

Nekem a laboreredményeket elküldték e-mailben, a győri kórházban napokig tartott és sok bosszúságomba telt megtudni pl. a toxoplazma eredményemetKép

üdv,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila, elküldtem az email címemet, várom a levelet!!! Igazi "olaszos" családod lehet! Biztosan jó, hogy megint kicsi gyerekeid vannak a nagyobbak után, mindig fiatalon tartanak. Gondolom, hogy nehéz lehet Melissával, én az elején felkelni is alig bírtam, állandóan olyan álmos voltam. Szerencsére, most már kezd ez az álomkór elmúlni. Nem is tudom, mit csináltam volna a nagyik nélkül.
Megcsináltattam a quartett tesztet (most csak az első felét csinálták meg, a 16. héten lesz a második), szerintem amniocentézist csak nagyon alapos ok miatt csinálnak, gondolom, azért is jó ez a quartett teszt, mert sokkal pontosabb adatokat ad, mint a normál vizsgálat.

Suzy, még szerencsére nem kellett kipróbálnunk a sürgősségi gyerekellátást Telkiben, de szerintem mindig tudnak gyerekorvost keríteni, csak előtte oda kell szólni, mikor indultok. De a legbiztosabb, ha felhívod őket. Nekem a férjemet kellett beszállítanom Telkibe, mert fájt a hasa (azt hittem, csak eltúlozza a dolgot) és pillanatok alatt össszejött mindenki (laboros, uh-os, sebész..stb), mert kiderült, hogy vakbele volt (gyorsan meg is műtötték, mert kiderült, hogy már be is gyulladt - ja, és teszem hozzá, ez a márc. 15-i négy napos ünnep első napján történt...). Szóval, szerintem, jó az ellátás, de azért kérdezd meg, és egyébként igen, odavinném a gyerekemet, ha orvos kellene.

Üdv,
Jankica

jankica

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.
Érdekes, az én lagnagyobb fiam is 19 éves, mint Sheilának, a következő lány 16 éves, aztán még lány 11 éves és most a kicsi Zolika 2,5 éves.
Szóval jó nagy a szórás, szokták is kérdezni, hogy" tessék mondani, ez mind egy papától?" Aztán amikor mondom, hogy igen, akkor jön a "hű" meg a "ha".
Pedig egyáltalán nem terveztem 4 gyereket csak igy alakult, ahogy mondani szokták.
A 4-ket 38 évesen szültem. Maga a terhesség nem volt túl rossz, a szülés nagyon gyrsan ment, mint mindig ( én ugyanis jó előre szoktam kitágulni, ezért aztán a hetedik hónaptól feküdnöm is kellett, de szigorúan csak otthon, azt, hogy a kórházban feküdjek, azt csak az elsőnél akarták eljátszatni velem, aztán amikor kiderült, hogy végig benn akarnak tartani, hazamentem saját felelősségre) szóval ami igazán rossz volt a szülés utáni lábadozás, ami sokkal nehezebben ment, mint az első háromban együttvéve. Én ezt a korommal magyarázom. Pl. sokkal lassabban adtam le a fölösleges kilókat is, mint régebben. szóval fizikálisan jobb fiatalabban szülni, de lelki értelemben viszont egyáltalán nem, vagyis borzasztó jó dolog ujra élni az anyaságot, meg azt a rengeteg szeretetet, amit egy szeretgetett kisgyerek tud adni.
Egyébként mindegyiket a Margitban szültem. A nővérem jó ismerőse volt a szülészorvos, akinél az első hármat szültem, aztán ő ajánlott maga helyett egy másikat, igy ott ragadtam a 4.-kel is.
A babaápolósok nem álltak éppen a helyzet magaslatán és ott is ugyanaz a baj, mint az összes közkórházban: a szervezetlenség és a nemtörődömség.Nekem még igy is szerencsém volt, mert külön szobában voltam a babával.

Mi az az amniocentézis?

Sheila, Jankica

Gratulálok a kis pocaklakókhoz,remélem minden rendben megy majd.
Sziasztok
Suzy
suzy1

Sziasztok,

Pont mostanában nem néztem errefelé, úgyhogy bocsánat hogy kések a válasszal.

Sheila, gratulálok a kis jövevényhez.

Suzy, én most hallottam az egyik telkis növértöl, hogy nemrég egy kisfiúval berohantak a szülei (vakbél gyanús volt) és nagyon gyorsan megmütötték.
Azt is tudom, hogy állandóan van egy gyermekgyógyász ügyeletben.

Jankica, már aggódtam, hogy nincs e valami baj nálatok, hogy szokásodhoz nem híven sokáig távol maradtál..... Egyébként az epi-no készülék sokaknak bizarrnak tünhet és egy picit macerás, de én még mindig áldom az eget, hogy használtam. A lényege az, hogy szülés elött felkészíti a gátat azáltal, hogy fokozatosan nyújtja az izmokat. Egy leeresztett gumi ballont kell felhelyezni, felfújni olyan nagyságúra amit kényelmesen kibírsz és lassan kiengedni. A végcél az, hogy egy 10 cm átméröjü ballont ki tudj lassan nyomni. A készüléket, ami nekem van, pedig fel lehet szülés után használni a gát erösítésére.
(Sheila, web oldaluk www.epinoinfo.hu)

Egyébként a nem-is-olyan-pici (6.4 kg) fiam 2.5 hónapos és nagyon jól van. Nem gondoltam, hogy ezek az apró emberi lényecskék ennyi boldogságot tudnak okozni.....

Üdv mindenkinek
menkozsu

Sziasztok!

Menkozsu,
megadnád az email címedet, mert szeretnék kérdezni ezt-azt az epi-no készülékről. Ez olyan vicces, hogy a gyerekek, ahogy megszületnek elkezdenek gyarapodni, de valami rettenetesen (nálunk legalábbis ez volt a helyzet), aztán meg ez lelassul. A kislányom 13 hónapos és 9,5 kg.....Kép))
Sheila,
mi a helyzet nálatok? Voltál a doki néninél? Kérlek, írd meg, mi a helyzet, naaaaaaaaaaaaagyon érdekelne!

Jankica

jankica

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?