Új privát üzeneted érkezett!

Le vagyok maradva... Mikor és hol lesz tali?

Ági,
Nálunk is csak a múlt héten meg a hét elején lehetett a szülőknek is bent lenni. Annyi haszna volt szerintem, hogy megismerte a terepet meg az óvónőket, de élesben már sajnos muszáj a lehető leggyorsabban lelépni, és nagyon határozottan viselkedni. Lényeg, hogy tudja: biztosan menni fogsz érte, ekkor meg ekkor. Szegény Petra....

Solymi ma is bőgött, de nem annyira. Szerintem nem fogja még fel, hogy ez mostmár mindig így lesz, szegény.

Zita
parazita

haHO

MAgdi, Agi

Mail a cimmel elment.

Agi

Ne aggodj, majd megbaratkozik Petra. Emi is ilyen felos, talan nem ennyire, ha ott vagyok a kozelben o jatszik, meg a vegen mar szoba is elegyedett az ovonenivel a nyilt ovis napon. De mondtam en is az ovoneninek, hogy o nem az a fajta gyerek, akit csak ugy ott lehet egybol hagyni, illetve nem akarom, hogy ilyen drasztikusan kezdodjon, mert abbol orditas lenne. Meg bunteteskent fogna fel az ovit. Nem akarom eroltetni, ha megszereti jarjon, ha nem, nem.

Nagyon ugyi Oliver, Danny is mutatja hol a kaki, de nem mindig megbizhato.KépNeha akkor is mutatja ,ha nincs. De ha van, altalaban eleg hamar odajon nyafogva, csak nem mindig mondja mi a baj.Kép
Nalunk is o sokkal baratkozosabb, talpraesettebb, mint a novere. Ugy latszik 2002.07.16-an ilyen felos csillagzat ala szulettek a gyerekek,a kislanyok legalabb is.Kép

Beszti

A nagyfiad mennyit jart vegul oviba?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zita

A tali nalunk lesz, itt, Godon es most vasarnap.
Tessek jonni!
Kuldhetem a cimet?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Persze, küldd a címet. Mikor kell menni? Remélem, be tudunk nézni, bár kissé hirtelen jött a dolog... Így jár, aki nem néz be elég gyakran a fórumába Kép

Zita
parazita

Hali!

Gyors bejelentkezés.

Banyócit hívtam, de Balcsiznak hétvégén, majd máskor tudnának jönni.

Ovi
Mi is túlestünk rajta. 1/2 9-re mentünk, felpakolva ezer cuccal, az óvónénik mr várták a törpéket, választhatott szekrényt mindenki. egyből bement Dani a csoportszobába, ,játszott, vegyült kérdezték is az óvónők, hogy bölcsis volt-e, hogy ilyen bátran bement. mi közben használati útmutatót töltöttünk ki a gyerekekről, mit szeretnek, alvási szokások, stb. utána mentek ki az udvarra. mindenki egy kupacba verődött, én fiacskám persze külön utakon járt..., de aztán odacsapódott. kicsit ott volt m inden szülő az udvaron, tisztes távolban, aztán amikor elbúcsúztunk, akkor jött a nagy sírás. Első nap csak Dani sírt, de olyan keservesen, hogy még. nálunk nemmegy, hogy hip-hopp, mi most el, aztán majd jövünk. aztán óvónéni átvette, közben bőgött ezerrel, én meg alig tudtam tartani magam, de szerencsére nem látta, amikor én is sírtam. nagyon rossz volt. Kép aztán mi is Halacskáékhoz hasonlóan kommandóztunk a kerítés mögött. Dani végig az óvónő kezében volt, bevágta a durcit Kép nem engedte megtörölni az orrát, csak kb. fél óra múlva (képzelem, hogy nézhetett ki), aztán visszamentünk, de Dani mé g nemlátott minket, csak mi őt, és akkor mondta egyik óvónő, hogy már beszélget, már kezd oldódni. ebédkor még ott voltunk, mindent megevett (tökfőzelék, pörivel), kért 2x mindenből, tunkolt a kenyérből. a párom csinált kandivideót a hátizsákból Kép aztán itthon aludt. pénteken is sírt, de már nem annyira, és csak ebéd után mentünk vissza, persze közben megint a kerítés mögül kukkoltunk, a párom kis lyukon videózta őket. ugándozott, mászókázott, csúszdázott, óvónéninek szólt, hogy kösse be a cipőjét, meg hogy pisilni kell. aztán ebédkot az ablak alatt hallgatóztunk, és hallottuk, ahogy mondja, hogy "Már megebédeltem, és anya azt mondta, ebéd után jön értem" könnybelábadt a szemem, ahogy hallottam Kép aztán bementünk érte, és a nyakunkba ugrott, kibálta Anya, anya, meg hogymi volt az ebéd.
Óvónénik 2 nap alatt leveték, hogy milyen kis vagyány, de amellett milyen érzékeny kis lelke van Kép
annak ellenére, hogy mi is uezeket elmondtuk, amiket ti, Dani mgis így reagálta le az első 2 napot. De talán jobb így rögtön az elején túlesni rajta, mint 2-3 hét múlva.
Annyi változott, hogy amikor újra velünk van, akkor tapad ránk, ami eddig nem volt jellemző, mintha így óvná meg magát attól, hogy nehogy elmenjünk, pedig nem szó nélkül léptünk le, mert én úgy nem is tudnék, úgy érezném, becsapnám.
mi is kaptunk nyakláncot, na, azt el is tettem, mert Dani a bőgésben kitépte a nyakából...

na, pusz
g holnap talizunk Gödön Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Helló!

ManóKép

Bocs a szűkszavúságomért, de olyan lusta vagyok mostanában gépelni, örülök, ha bambulhatok magam elé csak úgyKép
Igen, kertes ház, 150 nl, 70 nm házzal, teljesen önálló, semmi társasról szó se lehet. A ház belső elrendezése rettentően buta, ezért átépítjük, sőt még lesz hozzáépítünk még egy szobát, az lesz a gyerekszoba. Van egy előszobaszerűség, annak a végében van a wc, meg a spejz, de harmonika ajtóval elválasztva...brrr, a bejárattal szemben. Ebből az előszobából nyílik a konyha, abból a fürdő. Szintén az előszobából nyílik egy szoba, onnan mégegy. ennyi.
Terveinkben: Az előszobából kiköltöztetjük a wc-t és a spejzt és itt lesz a kicsi de formás konyhám, a régi konyhához vezető ajtót befalazzuk. A régi konyha lesz a mi hálószobánk, ami nem lesz nagy, de aludni tökmindegy. Ajtaja az első szobába fog nyílini, szintúgy a fürdőszoba ajtaja is, a másik ajtaja be lesz falazva.
A két szoba közötti közfal ki lesz verve és így kapunk egy szép nagy, kb 35-40 nm-es nappalit, ahol az élet zajlani fog. Az új szoba, amit hozzáépítünk ebből fog nyílni, az lesz a gyerekszoba. Mérete kb 30 nm lesz. A hálószobánk meg kb 6 nmKép
Ja és persze a gázcirkó is rossz helyen van. Bent a házban, de mi kirakjuk a hát külső oldalába. Csinálunk neki egy kis kamrát.

A gyerekek betegek.
Kedden kezdte a Gabi, de ő már nagyfiú, jobban veszi az akadályokat, enyhén hurutos, de nincs baja. Danikám már más tészta. szerdán estére felszökött a láza, de még csak 38,4 köré, kúp, utána panadol... Hajnal 2-kör jön közénk a Gabi, persze a Danit felverte, szerencsére! 40 fokos láza volt a kicsinek. Gyorsan kúp, hűtőfürdő, de 50 percel a kúp után és 15 perccel a fürdő után is még mindig 39,5. Na irány a Heim Pál. Áramszünet, agregátorról mennek a fontosabb dologok, vizságlóban sincs áram, így az ügyeletes drnő szerinti legjobb drnőhöz küldöt a gasztroenteorológiára... A gyereket elkezdték felvennia za osztályra, mikor szóltam, hogy a gyerekhez még egy ujjals se nyúlt senki, hova veszik fel, mikor azt se tudjuk mitől lázas??? Jaaa!
Na jött egy drnő. Torokgyulladás, elég csúnya, menjünk röngenre, de már elejétől rajta a pisigyűjtő zacsi. Röngen okés, kis hörghurut, de nem tüdőgyuszi.
Másfél órát vártunk, hogy pisiljen a gyerek! Végül 5 órakor eljöttünk, hogy reggel visszük a pisit. Gabi is jött velünk, de hiába volt fáradt, 6-kor sikerült visszaaltatnom. Danika 8-kor keltet.
Aznap jól éreztük magunkat.Kép
Végül délután 3-kor sikerült a pisit kivadászni a gyerekből.

Kakiügyben köszönöm az ötleteket, de nem tudom mi a megoldás.

mennünk kell...

sasha

Kép
sasha

Zita

Kuldtem a cimet, vasarnap 3-tol lehet jonni.Kép

Sasha

Jobbulast a fiuknak!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Csak gyorsan amig alszik a gyerkocKépOlyan szep ido van ugyhogy jo idopontot talaltunk a holnapi talinakKép

Halacska
Aha vegre tuoljara mentem a repterre erteKépKép
Alex a repterr menet megkerdezte:Anya, mar Amerikaban vagyunk????KépKépPersze csomo mindent hozottKépKép

Nyuszika
Pohar nem gondKép

Beszti
Koszi a felajanlast,de azert edzve vagyok,mert soxor van tobb gyerek is nalunkKépKép

Sasha
Gyerekeknek jobbulast!

latom vegyesen alakulnak a dolgok ovi ugyben mindenkinel.Hat igen 2 fele van, az aki rogton sir kb 2 hetig es a masik aki 2 het mulva sir 2-3 napig.Lenyeg hogy utana jol erezze magat ha belerazodottKép

Pusza ,akkor holnap talalkozunkKép
Kata

Kép
Kép
kataa

Sasha!
Betegség Kép. Nálunk egész nyáron egyik sem volt egy picikét sem beteg, most elkezdödött az ovi... Hát, remélem, nem lesz annyira rossz évünk, mint a tavalyi.
Jó kis házatok lesz Kép!

Ovi
Ádám is pityergett egy kicsit tegnap, hogy ne menjek el, ö inkább nem is akar ovis lenni. Bújt hozzám nagyon, kapaszkodott, de aztán talált egy klassz játékot, és el tudtam menni. Állítólag egész nap nem sírt azután.

Gumicukor!
Ha megint bekukkantasz esetleg, nem dobnál egy kis infót a mintáimról Kép? Feladtad öket, mert még mindig nem érkeztek meg.

Végre ma megérkeztek a kömüvesek, ha minden jól megy, lent lesz az egész aljzatbeton a földszinten még ma.

Jó taliskodást holnapra!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Mondjátok, hogy mi kivételek leszünk és Annám később sem sír az oviban!!!
Bár bennem is felmerült, hogy jobb lenne az elején.
2.nap is ebéd után mentünk érte és mondta, hogy ő ott alszik az oviban. Alig sikerült lebeszélni. Vittük a bicóját mert azt kérte a motor helyett és amikor megint meglesük az udvaron akkor éppen azzal tekert. Láttam más gyerekeknél is bicót, még jó, hogy nem ragaszkodtunk a férjemmel a motorhoz.
A gyerkőcökkel viszont nem nagyon kommunikált. Volt 1-2 játszótéri gyerkőc és velük igen, de azt sem vitte túlzásba.
Ma a játszón pl. senkivel nem állt szóba! Nagyon figyelem a kis lelkét de egyelőre nem szűrök le semmi rosszat.

Sziasztok akkor holnap!Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Nyuszika! mailt megkaptam, köszönöm. Nóri már ma akart menni a "gyerekzsúrra"Kép.

Sasha! Jobbulást a srácoknak!
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Panda
Nem adtam még fel, holnap ha jössz elhozom.Sajna nem nagyon tudtam visszaolvasni, hogy jössz-e. Ha nem jönnél, akkor hétfőn mindenképp feladom, csak kicsit el voltam a héten havazva, meg teljesen az ovira koncentráltam.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Panda nem jön, de hozd el, én el tudom vinni neki és úgyis mennem kell hozzá, mert még a szandijuk is nálam van...

Panda!

Képzeld kitűzték az alapokat!Kép
Hétfőn kezdik az ásást, ha minden igaz.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor!
Oké, semmi gond! Csak sajna már voltak rossz tapasztalataim a Magyar Posta Rt-vel kapcsolatban... Az unokatesóm küldött egy vagon (állítólag) csodaszép ruhát Németo.-ból, és soha nem érkezett meg Kép. És már néhány levelem is elkallódott. Szóval, csak amiatt paráztam, hogy esetleg megint valaki rátette a kezét, vagy elkallódott a semmiben. Amúgy egyáltalán nem sürgös a dolog. Add csak oda Besztinek nyugodtan, ö ugyis lóg még Ádám szandijávl és gatyójával KépKépKép, aztán majd ha ideér, hát ideér, nem sürgös Kép.

Beszti!
Igazán köszi ezt is! Saját házi FedEx szolgáltatás vagy a családunknak Kép.
Nekünk is pont tavaly ilyenkor tüzték ki az alapot, és tegnap, ha hiszed, ha nem, végre megcsinálták az aljzatbetont az egész földszinten Kép. Most a nagybátyám fog dolgozni egy kicsit, fest, glettel, kicsempézi a fürdöt és a wc-t, és ha marad egy kis ideje akkor pácolja és lakkozza a benti ajtókat.
A lépcsöházon gondolkodtam már, esetleg egy kis galériát lehetne csinálni dolgozósaroknak, ilyesmi. Csak épp a digi fényképezö hiányzik, hogy lefényképezzem, de majd kérek egyet, aztán elküldöm.

Na, megyek, jó mulatást,

Panda

panda
Halásztelek

Help!!!KépKép

Eljöttünk otthonról és nem hoztuk magunkkal Nyuszika címét.
Nem tudja valaki elküldeni SMS-ben a 06-70-366-4888-as telefonszámra??
Nem találunk odaKép!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Lányok
petikéröl az oviba elsönap azt hiték kuka mert nem nagyon beszélt és nem tudták felmérni hogy mit tud .Második nap mikor mondtuk neki hogy nyugodtan beszélhet délután azt mondták hogy kissé szótfogadatlan és nehezen érthetö a beszéde sajna ez mind igaz Kép mostanába szótfogadatlan és néha nehezen lehet érteni a beszédét még nekem is Kép félek hogy igy nehezen fog barátokat találni .Egyelöre szeret oviba járni .

Panda
nálunk már most kint voltak abban a 2 napban amig jártak a héten az udvaron Képkis sirást leszámitva petike is szeret az oviba lenni Kép.

Ági
nálunk tejesen új csapat 4 kivétel igy mindenki most kezdi az ovit igy az anyukák apukák ott lehetek én sajna csak 1órát tudtam ott lenni mert a munka nem várhatot .

Sajna
nálunk is felütöte a fejét a takonykor igy mi ezért nem tudtunk a mai talira menni de ezt nyuszinak délelöt már smsben megirtam.

pusz csics
csics

hali!

Köszönjük szépen Nyuszi a talit!!!! Nagyon jól éreztük magunkat. Lehet a párom mondta, de szólok, hogy Dani fiacskám az egyik lasztit átrúgta a szomszéd kertjébe Kép ha keresnétek, ott lesz.

Feltettem a képeket:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6850
(Megvannak nagyobb felbontásban, akinek kell, mailben el tudom küldeni őket)

Beszti
Most olvasom.... Kép A Panda csomagja meg nálam volt... áááááá, na akkor holnap irány a posta.

jó éjt!
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Nyuszika! Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a vendéglátást!!
Nóri hazafelé elaludt a kocsiban, beraktam az ágyába és még most is alszikKép Apa és Márk sem unatkoztak, játszottak, sétáltak, fagyiztak. Állítólag Márk nem nyűgösködött, és nagyon örült, amikor hazaértünk. Egy kicsit bánom, hogy nem vittem el, bár így legalább tudtam beszélgetniKép

Panda! Én átadtam Besztinek a "Cuccot" (memóriakártyákat), mert ugyis megy felétek, mi meg csak jövő héten járunk arra.Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Röpke 1 óra 10 perc alatt mi is hazaértünk.Kép De érdekes módon egyik gyerek sem volt nagyon álmos, még 1/2 10-kor is úgy kellett rájuk szólni, hogy alvás. Hanna pedig a kocsiban aludt, de mire hazaértünk felébredt, és annyira kialudta magát, hogy 11-ig nem is tudtuk lefektetni... Pedig én arra számítottam, hogy mindhárom nagyon hamar kidől.Kép

Nyuszika!

Köszi a vendéglátást, örülök, hogy végül mégis szerencsésen odataláltunk. (Szerintem már-már csoda, hogy egy akkora településen megtaláltuk a házatokat, és nem is kerengtünk sokat.)
Párom nagyon jól elbeszélgetett a tieddel, eleinte nem akart jönni, de szerintem végül nem bánta meg.

Gumicukor!

Pedig még beszéltünk is Panda csomagjairól ott, de ezek szerint akkor nem kapcsoltál.Kép
A lufis képeket megkaphatom Hannáról e-mail-ben?

Panda!

FedEx: nem akarlak bíztatni, de nekünk Angliában elkeverték egy csomagunkat, ami sürgős lett volna, és azóta sem kaptuk meg. Biztos, hogy FedEx-szel szeretnéd a szandit?KépKépKép
(Na jó, ma vagy holnap bedobom, mikor vagytok otthon?)
Várom a fényképeket. A párom azt mondta, hogy szerinte legalább részben üvegtéglázni kellene. Azt lehet, még akkor is, ha szomszéd házra néző... Több lenne a fény. Alaprajzotok van? Mert azzal láthatóak, minek van tartószerepe...
A hétvégén mi is merengtünk még egy sort a terveinken, mert most, hogy látszik a ház kontúrjai, jobban a telekre képzelhető. De úgy érteztünk, hogy a teraszunk nagyon közel van a szomszéd ház egyik részéhez (nekik 1 m-re rá kellett húzni előírás szerint a kerítésre a ház egy részét, és nekünk a kerítés és a ház között 5 m van). Ugye most még mindig könnyebb lenne megállítani a folyamatot és újraterveztetni, mint utólag korrigálni. De aztán megállapítottuk, hogy bár jóval nagyobb telek jó lenne, de ha már ez van, akkor talán így a legjobb a ház...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok, visszajöttem szabiról - épp nagy átalakítás zajlik nálunk, bele sem merek gondolni, mi vár majd mire hazaérek....
Látom közben taliztatok, meséljetek, milyen volt!!!!

Visszaolvasni sajna nincs most idQm, meg nagyon írni se, 2 heti maildömping itt vár a megoldásra + a félbehagyott és aktuális munkáim Kép

Amiért mostr beugrottam: felfedeztem hol szerezhetem be azt a híres anyagot amirQl korábban beszéltünk, hogy kiöntöttem a segítségével Dodi kezét, lábát. Anno többen érdeklödtetek iránta (pl. Kataa rád emléxem Kép) szóval ha valakit érdekel írjon nekem mailt. 450 g kb 1500,-Ft ba jön ki. Emlékeztetöül:Ez egy por alakú anyag, vízzel keverve rövid idö alatt (2-3 perc) gumiszerq masszává köt. Tehát belerakod mondjuk a gyerkQc kezét, vártok, simán kihúzhatod, mint egy kesztyüböl. Utána az üregbe gipszet öntesz és kötés után letörheted a külsö burkot, megkapod a pozitív kézmintát.

majd jövök a mesélnivalókkal valamikor, üdv mindenkinek

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Halihó!
Itthon vagyok Kép. Ádámra tegnap iszonyú takonykórság jött rá, és ma nem vittem oviba. Persze, semmi komoly baja, csak orrfolyás, de nem akarom magunkat úgy beállítani már az elején, hogy "az anyuka, aki betegen is hordja a gyerekét oviba". Azon kívül én itthon poszívózom az orrát, orrspray-zem, az oviban meg csak letörlik, ami épp kilóg (bocs...). Tavaly így is volt kétszer arcüreg gyulladása, amikböl alig tudott kilábalni, és nem kockáztatom megint a hetekig tartó antibiotikum kúrát. De csak ma vagyok vele én, hogynaptól a férjem délutánra megy, így mikor én hazaérek, akkor ö el tud menni, így mindenki jól jár, nincs betegállomány, szabi, ilyesmi, és a gyerek is itthon van.

Beszti!
Ahogy látod, ma egész nap itthon vagyok, holnap pedig 2 után, de ha neked a délelött jó, a férjem itthon van.
Üvegtégla lesz, de csak egy nagyon kicsi részen.

Gumicukor!
Nem sürgös a csomag, csak azért kérdeztem rá, hogy menjek-e a postára verni az asztalt, hogy hol a cucc??? Ha van idöd, feladod és kész, csak légyszi üzenj, hogy mikorra várjam.

Na, megyek, mert Ádám nem hagy békén.

Panda

panda
Halásztelek

Panda
Ok, szólok.
Egyébként ilyen orrfolyós buli nekünk is volt ovi előtt 1 héttel. Én akkor homeopátiáztam Danit + lándzsás útifű szirpuot a köhögésre, meg orrporszívó, csak hőemelkedése volt, arra nem adtam be neki semmit, és 2-3 nap alatt lecsengett az egész. Uez volt nekem is és a páromnak is, szinte egyszerre.

Na, nekem meg új főnököm van, egy fiatal, meglátjuk milyen lesz.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Alex nem aludt a kocsiban,este viszont mar fel 9-kor durmoltKépNagyon jol erezte magat,mondta:Anya maskor is menjunk a kek hazbaKépKépKép

Nyuszika
NAGYON SZEPEN KOSZONJUK A TALIT!Remelem a kupi eltakraitasa nem viselt meg nagyonKép A hazatok+kert is nagyon szepKépKép

Halacska
Ne aggodj,jobb ha kicsit sir, mert kiadja a felszultseget.Amugy engem meg az a 3 reggeli 5 perc is megviselt,mert Alex ritkan sir,igy ha sir mar tuti baja van...
MA reggel mar uj terembe mentek,mert ok a nagyok.7-kor mar surgetett minket hogy siessunk a bolcsibeKépKép

Csics
Petikenek jobbulastKép

Gumicukor
En a csoport kepeket kerhetnem nagyban,Kép

Rit
Engem erdekel,de gipszet adjal mar lecci hozza,persze kifizetemKép

Panda
Adamnak jobbulast.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

SziasztokKép

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a talinKép Nekünk 1 óra volt a hazaút, Kisgé bealudt, Nagygé nem, de azért időben lefeküdtek aludni.
Éjjel viszont Kisgé hányt egy nagyotKép azóta jobban van remélem.

Nyuszika
Köszi mégegyszer a lehetőségetKép Tényleg szép a házatok és a kert is szupiKép remélem nem amortizáltuk le nagyonKép

Kataa
Alex szája rendben? ha jól láttam a mi mocinkkal esett elKép

Zsuzsa
Bocsi Kisgé rémtetteiértKép

Gumicukor
Képek szupikKép

Beszti
Mi is eltévedtünkKép szeerncsére nálunk volt telcsiszám és cím.
Tényleg tök jól lefogytál, gratulaKép

Betegeskedőknek jobbulástKép

nekem csak pár képem van, azt ideteszem.

Judy

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Nagyon orultunk, hogy olyan sokan eljottetek, maskor is szivesen megrendezzuk a talit. Akar telen is, ha akkor is hajlandoak eljonni hozzank, akik messze laknak. (Magdi, Judy Beszti,Ilke)

Beszti

Az en parom is megjegyezte, hogy jot beszelgettek a tieddel.Kép Figyeltem a papakat amugy, ok nem nagyon vegyultek , dumcsiztak, dehat nem ok csevegnek a neten egymassal ugye.Kép
Enyim gyerekek eleg gyorsan elajultak.
En meg nem tudtam elaludni vagy ejfelig, pedig faradt voltam.Kép
AMugy nagyon ugyesen megtalaltatok, minket, vegul is hogy sikerult?

Kataa

Nem viselt meg nagyon koszi,Kép, meg este gyorsan felporszivoztam, meg elpakoltunk, ma reggel meg folytattam a pakolast, meg felmostam.
Nagyon eltuntetek elol az Alexszal, kar hogy nem tudtunk dumcsizni...

Gumicukor

Majd en is kernek kepeket, a szamukat irjam meg?

Halacska,Zsuzsa

Koszike a szendvicseket,meg a gondoskodast.KépKépKépMeg a papirpoharakat is, bar a poharhozast csak a gyerkocok sajat poharara ertettem.

Emike megjegyezte este, hogy
"Holnap is jojjenek a vendegek."

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa
Alex remélem mam ár büszkén muotgatta a sebesülését, mint egy igazi férfi Kép Ebcsont beforr.

Képek:
Akinek kell az írja meg melyiket küldjem el nagy felbontásban, ide: karolina.csik@freemail.hu

Nyuszi
Dani is reggel kérdezte, hogy ma is megyünk-e buliba Kép A laszti meglett?
Mi GPS-sel jöttünk, hát persze, hogy éppen akkor bedöglött.... azért írtunk később oda, mint mindenki más Kép mert a párom azt buzizta, persze utána csak a sima térkép alapján mentünk, meg a kék takszövetkezetre emlékeztem, mega kék házra Kép aztán Halacska Csempéje meggyőzött, hogy jó helyen vagyunk Kép

Egy javaslat: legközelebb zárjuk a kaput, mert Halacska Pannáját (aki csenben rosszalkodott Kép) a párom hozta vissza az utcáról. még jó, hogy nem jött kocsi... remélem a kiskapuk továbbra is zárhatók, kisfiam nagyon rákattant Kép

Nagyon arik voltak a gyerkőcök KépKép, és így élőben még furább, hogy a picik is már milyen nagyok!!! Hiába, telik az idő....

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy
Koszi kerdesed,Alexnak latszik ugyan az eses nyoma de mar a kocsiban azt mondta hogy nem faj nekiKépAzota is kerdezgettem de mar nem fajlaljaKép
Aha a Ti motorotokkal esett el,(de a motor jelentem nem hibasKép az volt a baj hogy gyorsan ment es a jardan volt egy nem vart jo nagy melyedes amire nem szamitott es szabaly szerint bukfencezett az uram szerintKépLenyeg hogy nincs nagyobb bajaKépCsak emiatt a csoportkepen is epp csak rajta vagyunk de nem tul jol.

Nyuszi
Mi konnyen odatalaltunk csak a felso God tablat kerestemKépDe szuperul leirtadKépJa es az utca elejetol mar lattam Besztiek autojat ugyhogy celiranyosan mentunkKép
Hat igen mondtam is apanak hogy miert nem beszelgetett,de azt mondta(es most igaza vanKép )ez a mi tarsasagunk,mi ismerjuk egymast lassan 4 eve,ok csak mint kedves tartozekok voltak jelen.KépKépBar ilyenkor ha sok az ismeretlen adja a szerenyet O isKépKép
Szoval Emi is elvezte a felfordulast,egyebkent az Ove meg Petra copfja kulonosen tetszettKépKép
Kar hogy en sem mindenkivel beszelgettem,veled sem sokatKép Ennek orvoslasara egy gyerekmentes tali jo otlet lenne valamikor.
Mit szoltok hozza mindenki????

Nekem ma ugy dontott a bolcsesseg fogam hogy elindul kifeleKép Elegge erzekeny az arcom azon az oldalon,ugyhogy bejelntkeztem a fogorvoshoz hogy nezzem meg mit lehet tenni.

Pusza
Kataa

Kép
Kép
kataa

Látom, jó volt a hangulat... Nagyon sajnálom, hogy végül nem tudtunk elmenni, de nagyon sok minden összejött. Ugye lesz máskor is?

Solymi ma is bőgött az oviban. Tök jól eljön egészen a csoportszoba ajtajáig, ott aztán be akar vonszolni magával, utána elbújik mögém, és úgy kell becibálni Kép. A barátnőm azt mondja, az ő fia (aki már január óta oviba jár), még most is szokott sírni...

Zita
parazita

Sziasztok,
Csak pár szóra jöttem.
Nyuszi, köszike a bulit, nagyn jó volt, igaz Lili nem igazán oldódott.
Ma megvolt az első igazi ovis napunk. Hát Lili sírt egy adagot akkor is amikor reggel otthagytam, igaz amikor eljöttem már megnyugodott. Persze amikor hazajöttem még reggel, én is rendesen itattam az egereket. Aztán amikor mentem érte fél 12-re látom kint van a kertben, de tiszta vörös orral, szemekkel. Na akkor már gondolotam, hogy volt nagy bömbi. Mesélte az ovónéni, hogy szinte toporzékolt a csoportban, úgy sírt, aztán amikor kijöttek, akkor hagyta csak abba. Nem tudom holnap mi lesz, egyenlőre azt mondogatja, hogy egyedül nem akar az oviban lenni, csak velem. Pedig annyit beszélgettünk már vele erről, tudja, hogy hogy működik ez, de szegénykém máshogyan szeretnéKép. Úgy vagyok vele, hogy adok neki max.1 hónapot, ha addig nem kedveli meg akkor marad itthon. Aztán lehet, hogy 1 hét után én fogom feladni, mert azért mégsem lehet, hogy egyész nap, míg ott van sírjon. Mondták, hogy nem is fogadott el semmit, se enni, se inni. Még jó, hogy itthon reggelizik mindíg.

Na puszi,
este teszek még fel képeket.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés:

Buli biztos jó volt, majd fényképeket jó lenne nézniKép Mi pakoltunk egész hétvégén, fél lakás dobozokban vanKép

Ovi:

Hát nem akarlak titeket elkeseríteni, de még Emma is sír reggel időnként, sőt sok csoporttársa, pedig ők már 1 éve járnak bölcsibe. Emma pl pénteken toporzékolva maradt ott, emrt anyukám vitte 9 után és ő már azt hitte otthon m arad a Mamával, pedig nem mondott neki ilyet. De: Csak reggel van sírás, max 5 percig, de leginkább addig amíg lát minket, utána egész nap jól elvan, mikor megyek érte tiszat vidám. Szóval a reggeli sírástól nem szabad elkedvtelenedni, nehéz nekik elválni de ez nam azt jelenti hogy napközbennem érzik jól magukat.

Ilke!

Minimum 1-2 hónapot adj neki szerintem ah már elkezdtétek. az se jó ha most abbahagyja. Emma sem evett az első pár nap ott semmit, ő nem nagyon sírt mikor ott hagytam, de ahogy az jött hogy evés anya nélkül jött a sírás. Aztán beletörődött. Aztán ez már jól ment vagy 3 hétig, akkor jött hogy mentem dolgozni és ott kellett aludni, na akkor volt egy őrült nagy hiszti, 1 órán át üvöltött. Másnap meg már semmi, simán ment aludniKép De a areggeli sírások vannak.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Upsz, most látom a képeket!

Szupi hogy ilyen sokan voltatokKép

Majd ha lesz kertünk mi is rendezhetünkKép

Manó

KépKép
manó

Gumicukor

Igen, hallottam az eset, a kapubezaras mar nekem is beugrott.Kép Eszembe sem jutott, hogy valamelyik gyerkoc onallositja magat es elkodorog.KépMeg igy sem hallottuk meg a csengetest, ha jott valaki, akkor legkozelebb mindenki tegye zsebre a mobilszamomat.KépKépKépKépAMugy napkozben altalaban zarva van, meg enyim gyerekek felugyelet nelkul soha nincsenek kint. Foleg nem elol. De ahogy a kicsi fiamat elnezem, nemsoka o is kulon utakon fog jarni.Kép

Kataa

Kek haz.Kép

Felraktam en is a kepeimet ide:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6856

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Panda!

Ok, holnap...

Nyuszi!

A párom azt mondta, hogy látta, hogy a párod ott gyerekezik egyedül, és ugye ő meg nem egy félősKép fajta, nem szokott gondot okozni a kapcsolatteremtés, ezért odament.
Az odatalálás nagyon kalandos volt.
Sajnos a méledet csak nagyjából futottam át, mert úgy voltam vele, hogy majd akkor megnézem jobban, ha kell.
Próbálkoztuk a nettel (sajnos pont az én méljeimhez nem fértünk hozzá), meg neked e-maillel, hátha, de ugye egyikre sem felelt senki. Így hát elindultunk. De persze mindketten tudtuk, hogy egy ekkora településen valakit megtalálni, akinek se a címét, se a telefonszámát nem tudjuk, hát merész vállakozás, de úgy gondoltuk, max. kirándulunk arrafelé!Kép
Azt, hogy nagyából merre is kellene titeket keresni, tudtuk, mert régen Rákospalotán laktunk és az első házkeresési próbálkozásaink során arra fölfelé (Dunakeszi, Göd, Sződ) is eljutottunk.
Én vezettem, a párom meg közben a hozzászólásaidban keresgélt, hátha írtál valami iránymutatót.
Kiértünk a településről, úgyhogy visszafordultunk. Az a korszakalkotóKép ötletünk támadt, hogy ha már internet, akkor tudakozó (a nevedre emlékeztem), én meg közben elfordultam a 2/A út felé. A párom talált is egyvalakit, akinek a neve egyezett a tieddel, az utcanév is adott volt, csak a házszám nem. Ekkor mintha rémlett volna, hogy azt az utcanevet olvastam volna a mélben. Ok, de hol az utca? És a második keresztutca az voltKép, be is fordultunk. De olyan házat egyet sem láttunk, ahol olyan sok autó lett volna (nekünk ugye még nem volt olyan szerencsénk, mint Kataaéknak, hogy egy Espace jelezze a házatKép), úgyhogy lassan mentünk, de átértünk Sződre.Kép Visszafordulás. Közben felrémlet az az üzem (amit a parkolás miatt írtál), meg az is, hogy korábban beszélgettünk a házatok szinéről (azt nem tudtam, hogy pontosan milyen, csak azt, hogy kék vagy zöld, de biztosan nem piros vagy sárga). És pont a ti házatoknál azért is álltunk meg, hogy megnézze a párom a névtáblát (amire senki nincs kiírvaKép) és az üzemet is, hogy tényleg az-e...
Papák: na ja, de még egy darabig azért gondolom találkozgatni fogunk, valószínű még ők is fogják látni egymástKép.

Képek: szépek lettek. Nekem is van sok, de csak holnap tudom felrakni, mert nincs CD olvasó a gépemben...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Csics
irigykedik és szomorkodik hogy Kép hogy nem lehetet ott a klasz talin mert megint betegek letek a fiuk.

Lányok
ma délelött voltunk füllészeten a dokinéni mondta hogy arcüreggyuladás mindketönek Kép és azt javasolta hogy vetesem ki a manduláját mindketött petikének mert akor talán nem lesz enyit beteg és mivel tul nagy és ezért a beszédben is akadájoza .imikének csak az orrmanduláját kell kiveni .A háziorvosunk a beteshdát ajánlota hogy ott ottlehet maradni a gyerekekel éjjelre is bizom bene hogy minden rendben lesz.

pusz csics
csics

Sziasztok

Borzasztóan sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni a talira, nagyon készültünk rá, de családi ünneplés jött közbe. Úgy volt hogy szombaton lesz, erre az uccsó pillanatban áttették vasárnapra és sértődés lett volna a dologból, ha eljövünk. Nagyon jó lenne ha szerveződné még egy buli, Levi nagy élvezettel nézte a képeket kérdezte, hogy ki kicsoda, bizti nagyon élvezte volna. No meg én is! Kép

Amúgy mi is már a múlt héten csütörtökön megkezdtük az ovit, az első nap volt egy kis szájgörbülés, pénteken pedig már nem akart haza jönni! Úgyhogy minden szupi!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,
Feltettem a képeket ide:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6861

Manó,
Azt én is elfogadnám valahogy hogyha csak reggel szomorodna el, de az hogy 2 és fél órából 2-őt végigbömbölt, az azért sok. Persze ez még csak az első nap voltKép, kíváncsi leszek, hogy mi lesz holnap. Az ovónéni kicsit brutál, szerinte rögtön egész napra kellett volna beíratnom, hogy szokja! Hát ebben aztán nem értek vele egyet, ismerve Lilit. Amikor mentem ma érte, látni kellett volna, azt a megkönnyebbülést rajta. Előtte állítólag szinte meg sem szólalt, nekem meg elkezdte rögtön mesélni teljesen őszintén, hogy mennyit sírt és hogy engem várt, meg hogy ő sohasem akar oviba járni, még a kis nyakláncát is letépkedte amit ott kapott. Hát ez vanKép.

Csics,
Jobbulást a fiúknak!

Forti,
Sajnálom, hogy nem tudtatok jönni, hiányoltunk ám nagyonKép. Persze megértem, nekem is sokszor keresztülhúzza a család a számításaimat.

Beszti,
Ha van egy kis idődKép, és mint 3 gyermekes gyakorlott anyukaKépKépKép, szerinted mi az ami még belefér egy beszoktatásba? Meddig lehet elmenni, vagy meddig jó várni? Tényleg az lenne a jó a gyereknek ha napokon, heteken keresztül bömböl? Mi Lilivel tudom, hogy az átlagnál jobban ragaszkodunk egymáshoz. De ha már megtehetem akkor nem akarom rákényszeríteni olyan dologra amit nem szeretne. Kicsit össze vagyok zavarodva, mert nem tudom mivel teszek neki jót.

Jó éjt,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Az én anyai szívem azt mondja, hogy ha nincs okod rá, hogy mindenképpen beirasd, akkor ráér. Van gyerek, aki előbb tud óvodába menni és van aki egy kicsit később. Egy biztos: nem kell feltétlenül neki a gyerektársaság sem még...
Én nem keveselem Beninél sem, hogy csak 1 évet járt oviba, semmiről nem maradt le, ezt így utólag egészen biztosan tudom.
Én biztos nem adnám egész napra be, és nem is hagynám órákig bömbölni. Az óvónőknek gyakran könnyebb, ha azt mondják, hogy hagyd ott, aztán majd megszokja, de szerintem ezt csak szép fokozatosan szabadna csinálni. És ha nem megy, akkor nem is ragaszkodnék hozzá (nem tudom, mi a határ, de nekem 2-3 hét lenne a max.).
Nátánnál sem fogok ragaszkodni hozzá. Én itthon bőven biztosítani tudom neki a szükséges dolgokat, nem ad többet az óvoda, vagy amit adna azt az 1 kötelező év alatt a gyerek meg tudja tanulni.
Nagyon jó, hogy vannak óvodák, ahol jó helyen tudhatjuk a gyerekünket, de csak örülni lehet annak, ha nem vagyunk feltétlenül rászorulva.
Mivel teszel jót neki? Erre nem lehet egységesen válaszolni, mert minden gyereknek más a jó.
Nézz rá a gyerekre, aztán kérdezd meg a szívedet és tudni fogod!!!!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Nyuszika.
Köszönjük a lehetőséget, Zolika igazán elemében volt.
A fényképek a fotóalbumban a "Nyuszika tali-2" cimen vannak.

Suzy
suzy1

Ilke!

Hát ez tényleg durvának hagzik, nem tudom, a bölcsiben ugye fokozatos beszoktatás van, ott az első 3 nap bent voltamvele, először 1 órát, utána kettőt, hármat és csak a 4, nap szaldtam ki "wc-re" 10 percre, így tovább. A második héten kellett először 1-2 órát egyedül maradnia. És a 4. héten aludt ott először. Még így is sok sírás volt. Volt aki nekünk is mondta hogy ez a húzós, nyúsós módszer sokkal rosszabb, de nem tudom, végülis nálunk ez így működött. De az ovi az más. Én bevallom nem érzem még ovi érettnek Emmát, ezért bajban is vagyok hogy most ha elköltözünk mit csináljak vele. A bölcsiben még "kicsiknek" veszik őket és sokat babausgatják meg 6-7 gyerek van egy gondozónőre, szóval nagyon más. Igaz foglalkozás meg nincs annyi. Szerintem ah most átvinném Emmát oviba ugyanúgy sírna. Tegnap is pl nem akart bemenni az udvarra mert nem az ő gondozónője volt, ki kellett jönni az Éva néninek a szobából amikor Emma megérkezett és neki beengedni az udvarra, pedig épp új beszokóssal foglalkozott. Szóval ennyire tudnak kötődni a gondozóhoz. Bölcsiben ezért is van úgy hogy egy héten 1 gondozóhoz 1 új gyerek szokik.

Egyébként egyet értek Besztivel alapjaiban, én csak azért írtam hogy ha már egyszer belevágattok akkor várd ki az egy hónapot, mert annyi után derül ki hogy mi is igazán a helyzet.Ha akkor is ennyit sír és nem csak reggel van írás, és meg tudod oldani hog yotthon legyen, akkor kár eröltetni. Én Emmán úgy láttam hogy amíg arról szólt a történet hogy ebéd után elhoztam addig nagyon élvezte (persze az elszakadás az akkor is rossz volt), igazából az volt a legnehezebb amikor már ott is kellett aludni. De ma már ő a legjobb alvó a csoportbanKép

Mikor kezdtük tavaly abeszoktatást volt egy kisfiú aki ilyen volt hogy egész nap sírt, 3 hét után ki is vette az anyukája, ez volt szeptemberben. Aztán januártól hozta újra és gond nélkül beszokott. Csak néztünk hogy 4 hónap ennyit jelenthet.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Fogam mar egesz jol van,kaptam ecsetelot ami a gyulladast csokkenti,a mi a fogzassal jarKépKépA doki neni szerint nyugodtan szedjem Alex homeos bogyojat isKépKép

Parazita
Irok mailtKépSok erot a siros reggelekhez.Csongirol is irhatnal,meg mindig egy nyugis baba??Kép

Ilke
Hat ez nehez helyzet,de feladni 1 honapon belul szerintem nem erdemes.Meglatod hogy hogyan viselkedik par het mulva.Ha nem enyhul a hiszti,sot erosodik akkor jobb ha kiveszed,es par honapot varsz.De bizzunk benne hogy megnyugszik idovelKépEn csak 1 evet jartam oviba,mert a nagyim otthon volt es nem vettek fel,de nem volt igazan jo.Semi maradando elmenyem nincs,szerintem ez keves volt.Mindeki mar 2 eve ismerte egymast es sokaig az uj gyereknek lenni sem jo.
A bolcsiben van olyan kisfiu aki meg most is sir minden reggel,pedig oktober ota viszik,es nagyobb Alexnal.Egyene valogatja.
En anno ugy voltam vele ha sirna 1 honapig kivennem.Viszon O az a tipus aki igenis igenyli a tarsasagotKép(mint az anyjaKépKép )Reggel mar alig varja hogy menjunk a bolcsibeKépKép

Mano
Koltozeshez sok erotKépKépEmma olyan kis strammnak nez ki,nem is gondolnam hogy sir meg.Az ottani oviban voltatok mar?

Csics
Remelem a mandula mutet megoldja a sok betegsegeteket.A Bethesdarol en eddig csak jokat hallottam.

Zsuzsa
Mar az is nagy szo hogy vegre talalkoztunkKépKépAnnyira egyformak a gyerekek,es Luca is olyan nagyos marKép

Suzy
Kerhetek a kepeidbol nagyban is az emilemre?Kép
Akartam ott is mondani hogy nem is latszik rajtad egy erettsegizo nagyfiuKépKépZolika is egy nyugodt gyerekKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ágota
Köszi még1X a lehetőséget, mi is jól éreztük magunkat annak ellenére, hogy Panni inkább a kutyákkal foglalkozottKép és nem igazán hagyott beszélgetni!

Suzy
Örülök, hogy megismertelek! Jó hangulatúak a képeid!Kép

Zsuzsa
SzívesenKép Puszi Elődnek! Mondd meg neki lécci, azt üzenem, hogy nagyon jó fiú volt az autóban!Kép

Karol
Most kicsit beégtem, hogy ideírtad Anna szökését bár már szóban is mondtadKép
Beszéltük, hogy pakolok és indulunk haza de ő ebből az indulást fogta fel és el is indult.Kép Még jó, hogy Balázs elkapta. Köszönet érte! Itthon mindig szétnéz mielőtt lelép a járdáról. De ezek szerint még megbízhatatlan.
Dani ovi??

Kataa
Fogad??

Csics
Jobbulást a fiúknak!!

Ilke
Emlékszel, hogy beszéltük a talin, hogy a lányok milyen jól vették az első napokat az oviban?
Azóta nálunk is vannak "események". Tegnap volt egy kis sírás elváláskor. Férjemmel hazajöttünk és negyed óra múlva hívtam az ovit, hogy mi a helyzet. Az ovinéni megnyugtatott, hogy már játszik Panni. Egyébként ott volt vele a telefonnál, fogta a kezét de direkt nem akartam beszélni vele.
Ott is aludt de ébredésre odamentünk, kedélyesen ébredt.
Ma reggel már itthon mondta, hogy jön velünk dolgozni és nem megy oviba. Sírni csak az öltözőben sírt. Átadtuk, elköszöntünk és kint leültünk, hogy meddig sír és hogy hogy alakulnak a dolgok. 10 perc után elhallgatott.
Elhiszem, hogy milyen rossz lehet úgy Liliért menni, hogy látod, hogy sírt, nem érezte jól magát. Azt én sem értem, hogy az ovinénitek miért ennyire drasztikus? Nekünk felnőtteknek is kell idő beilleszkedni egy új környezetbe. A kicsiknek meg egy nap még hihetetlenül hosszú lehet. Ha megbeszélnéd Lilivel a félnapos megoldást abba szted belemenne? Vagy az neked nem felel meg? Így jár is közösségbe meg nem is.

Zita
Solymi mesél neked arról, hogy mi volt az oviban? Napközben jól érzi magát? (ovinénik mit mondanak mit csinál?)

Én is fotóztam még a tali elején, csak nem tudok kicsinyíteni progi hiányában de majd igyekszem!
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

voila:

Tali Nyusziéknál, Gödön az album címe

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Nagyon jó nézni a sok talis képet! Nagyon helyesek a kölkök! Sajnos én már 3. hete kinlódok a torkommal, ma kezdtem a 2. antibiotikum kúrát. Most azzal jött a doki, hogy talán vírus van az autóm klímájábanKép

Ilke, még azért ne add fel. Persze a bölcsi más volt nekem, ott egy hónapig be lehetett járni délelőttönként amikor kint voltak a kertben a gyerekek, és nagyon jól megszokta a helyet. Ráadásul bentre is be lehetett menni később és így lassan megszokta. Nehéz ezt eldönteni, mi a jobb Lilinek, mert később biztos nagyon jókat fog játszani, sokat mesél majd az élményeiről. Most viszon mindkettőtöket megvisel az elválás, és gondolom nálad az is szempont, hogy nem muszáj oviba adni, mert úgyis otthon vagy, könnyebben állsz rá, hogy maradjon.

Csics, jobbulást a fiúknak, szerintem hallgass a dokira na nem akarsz egész télen otthon lenni. Hozzá kell tennem, nekem kivették a mandulámat, azóta a torkom fáj, úgyhogyKép

Panda, nektek is jobbulást!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Hali,

Nekünk is a tegnapi és mai nap is sírós volt, ma be sem akart menni a csoportba Dani, inkább kint ücsörgött az öltözőszekrénykén. Tegnap egyik gyerek sem aludt, mert vmelyik kisgyerek sírt és nem tudtak a többiek aludni. Dani végül elaludt az utolsó 10 percre, aztán meg keltegetni kellett, hazafelé be is aludt a kocsiban. Tegnap délután 3kor ott voltunk érte, nagyon örült, a páromat simizte, puszilgatta, aztán meg ment sorakozni, és 2 kisgyerek kezét megfogta, mondván, hogy ők fogják meg egymás kezét, aztán ő maga meg kiviharzott az udvarra Kép, fogta az ovinéni kezét, aztán meg alig tudtuk kirimánkodni az oviudvarról. szóval, ahogy Manó is írja, jól érzi magát napközben, még uzsira is 3 kenyeret bevágott, mondták is az ovónők, hogy nagyon jól eszik. meg délután otthon is uolyan kerge-birka, mint eddig volt. viszont már az ovinak köszönhető, hogy otthon nem hajlandó bilibe pisilni, csak WC-be. így reggel ünnepélyesen eltettük a bilit Kép most már én is könnyebben viselem, hogy sírdogál reggelente, de szerencsére otthon reggel nincs balhé, hogy nem akar öltözni vagy oviba menni, meg tegnap délután már mesélt is magától. nem kérdezgezem túl sokat, nehogy az agyára menjek, hogy mindig az ovival jövök.

Kataa
Tök jó ám a forgalom reggel, kint vagyunk 20 perc alatt, Dani nagyon élvezi, nézelődik, mutogatja, hol fogunk lakni, meg hol fogunk szánkózni (van ott egy parkos rész a lakásnál, ami dimbes-dombos). Pont akartam írni, hogy szedheted a fogzásos homeos bogyót, de látom már megtetted Kép nekem 3 bölcsifogam vár kiszedésre, ami még az íny alatt lapul, keresztben. de nem fáj, meg semmi, szerintem majd szülés után fogom, addig nem.

Ilke
Szegény kis Lili!! KépKépKép Átérzem, milyen lehet neked is, én is hasonlókat érzek, pedig Dani aztán tényleg vagány. Elég nagy stressz lehet ez a gyerekeknek, de mindig az van bennem, hogy mi is megszoktuk anno és szerettünk oviba járni. sokan mondták, hogy tényleg nem jó húzni a beszoktatást, mert a gyerek akkor nem tudja hogy most akkor mi van. persze rossz. nem tudom az mennyire jó, hogy mondjuk Lili jár 3-4 hetet és utána kiveszed, aztán majd vmikor ismét viszed, akkor lehet méginkább nem akarna menni.

Csics
Jobbulást a fiúknak!!! Nem akarok beleszólni, de nem lehet, hogy a sok antibigyótól betegek ilyen gyakran? Ennyi után elég nehezen tud regenerálódni egy ilyen fiatal szervezet.

Halacska
Bocs, hogy beírtam, szerintem nem rajtad múlt. Dokinéni is mindig mondja, hogy sokszor azt gondolják a szülők, hogy ááá, az őgyereke nem csinálja ezt vagy azt, mert nem olyan, aztán egy óvatlan pillanatban, amikor nem is gondolnánk, meg megteszik. Kicsinyíteni ACDSee-vel vagy Photo Editorral vagy az MS Picture Managerével (ez a 2003-as MS Officeban benne van) is tudsz. vagy küld át, és zsugorítom őket.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Köszi van progink csak nem volt feltelepítve a gépre. De már Zoli összeszedte magát és telepítette, bár végül az albumba tettem a képeket.
A benti gépemen viszont nincs kicsinyítő.

Azt mondta az ovinéni, hogy inkább reggel oviba menet sírjanak, mint azért, hogy nem akarnak hazamenni mert az azt jelenti, hogy otthon nincs minden rendben. (de ezt most nem a ti esetetekre írom, hogy Dani nem akart elmenni az udvarról). Sztem Dani "mindjárt" be is szokik!Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

HAho

Tok izgi ez a sok ovis elmeny, amr nagyon varom en is a jovo keddet. Kép

Halacska

Szerintem az is hulyeseg, hogyha nem akar hazamenni, akkor otthon nincs rendben valami.Kép Minden gyerek imad "mashol" csavarogni, jatszani,nem? Emi pl. anyunal imad "taborozni", vagyis ott aludni.Sztem menekul az occse elol...Kép, meg anyu a nap 3600 perceben csak vele foglalkozik, nekem meg ugye itt van a torpe is.KépMindig hiszti van, ha egy-ket anyunal alvas utan megint itthon kell aludni.KépAkkor ezek szerint nalunk nincs vmi rendben?Kép

AMugy anyu meselte, hogy kijelentettem neki, hogy ne o vigyen oviba, hanem apa, mert ha o visz akkor sirni fogok.Sirtam is.Kép

Ilke

Sztem se add meg fel, en is felkeszultem a sirasra, mar amennyire fel lehet erre keszulni.Kép En nem fogom hagyni a bekemenyitest, minden gyerek mas utemben tud beszokni, ne mondja nekem az ovono, hogy jobb ha otthagyom egybol, mert en ismerem jobban a sajat gyerekemet.Nem akarok heteket ott tanyazni en sem es mar az elso napokban meg fogom probalni nehany orara egyedul is hagyni, ha engedi.Kép Ott aludni is majd ahogy o szeretne.Kép

Beszti

Ugyik vagytok, nekem bizti nem jutott volna eszembe, hogy igy is lehet tudakozni.KépNatan mikor kezd az oviban?
Amugy nagyon jol tette a parod, hogy odament az enyemhez, mert enyem nem olyan magatol "odamenos" fajta.KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nem is 3600 perc van egy napban...Kép

JA megkapta kismano a 15 honapos oltast, volt egy kis pityerges.Kép Meg beszelgettem kicsit a doki bacsival, mire kisfiam ugy adta ertesemre, hogy menjunk, hogy boszen elkezdett integetni...Kép

Ja es elkeresztelte a noveret MIMMMI-nek.Kép Tok ari

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Ovinéni sztem általánosságban beszélt. Egyébként biztos van már tapasztalata, nem most kezdett.
A ti helyzetetekben pedig te is leírtad, hogy miért szeret annyira Emid anyudnál.Kép
Nem feltétlen devianciára kell gondolni.Kép
B.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska
Ne is mond,Alex ha apaja ott van akkor megkergulKépEbol volt az eses is ,mert hiaba szolt neki hogy alljon meg ,nem tette.
Velem szerencsere megbizhato,de azert nem veszem ezt sem keszpenznek.Talan majd 2-3 ev mulvaKép
Anna Nagyon tetszett ahogy etette a kutyakatKép

Conti
Neked jobbulastKép

Gumicukor
Azt mondta adoki hogy nem is bizti hogy kino csak probalkozik kicsit,mert meg nem torte at az inyt.Noveremnek volt ilyan kiszedos mutete,hat nagyon rosszul viselte.
Gondolom nektek a melo is jo helyen van ,mert a batyam Budara jar be onnan es azert jon 45 percet autoval.
Nekem Alex amig rovid napos volt, nem mindig akart hazajonni,pedig nalunk is minden rendben van otthon,sokat jatszunk veleKépA bolcsis neni szerint azert mert O ilyen kozossegbe termett tipus.Mindig segit a kicsiknek,szereti oketmeg vigasztalni. Most 4-kor azert mar szalad felenk,es ennek orulokKép

Nyuszika
Danny elnevezeseKépAlex is szeret anyunal de ha megkerdezzuk akkor akar velunk haza jonniKépGondolom tesonal maskepp leszKépMar nagyon mondogatja(ugye soknak van a bolcsiben) hogy majd az O tesoja ul a babakocsiba es O tologatja,meg befekszik a kisagyaba,stb.....Hat a lelkesedese majd alabb hagyKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Jelentem alakul az ovis beszokás LilinélKép! Ma már csak reggel volt sírás, viszonylag hamar megnyugodott, de el is lett terelve a figyelme, mert ahogy én elmentem nemsokára jöttek a nagycsoportosok hozzájuk, mindenki kapott ajándékot tőlük (nagyon kedves kis hajtogatott papírdíszek telerajzolva virágokkalKép), aztán mentek is ki az udvarra. Ott meg már minden rendben volt, hintázott, csúszdázott. Sőt, mielőtt kimentek volna, tízóraira evett szőlőt és babapiskótát is, ami nagy szó. Amikor mentem érte, mosolyogva hintázott az egyik ovónénivelKép. Úgy örülök, akkor talán mégiscsak megkedveli. Azért az egyik anyukával (akinek szintén nagyon ragaszkodó a kisfia), megbeszéltük, hogy kicsit összejáratjuk majd a két gyerkőcöt, hogy hátha összebarátkoznak, és akkor jobban ellesznek bent. Vittem Lilinek meglepit is, annak nagyon örült, sőt itthon is várta egy kis apróságKép. No meg apa is sokat beszélgetett vele tegnap este, persze minden este beszélgetnek jó nagyokat elalvás előtt, de most aztán alaposan kibeszélgették ezt az ovis témátKép. Egyébként nem tudom segített-e Lilinek, de most autóval vittem be és utána Bálinttal mentünk postára, meg boltba. Mondtam is Lilinek, hogy elintézek mindent és utána megyek érte, ezt úgy teljesen el is fogadta. Lehet holnapra is kitalálok valamitKép.
Tényleg nem is meséltem a nagy hírt, végre van autómKép! Úgy örülök, pedig azt hittem még éveket kell várjak rá. Apát kinevezték múlt héten egy magasabb pozícióba, amihez cégautó is jár, így én megkaptam a miénket. Még el sem hiszem szinteKép.

Beszti,
Köszi, hogy leírtad a véleményedet!

Manó,
Köszi. Egyenlőre Lilit reggeli után viszem, és ebéd előtt hozom. Így 2 és fél órát van csak ott, ezt az első hónapban nem is akarom emelni. Tegnap nagyon el voltam keseredve, de ma már kicsit bizakodóbb vagyokKép.

Kataa,
Jobbulást a fogadnak!

Halacska,
Nem egész nap van Lili az oviban, csak délelőtt. Összesen 2 és fél órát, ahogy Manónak is írtam, ezt az időt már nem akarom csökkenteni.

Conti,
Jobbulást a torkodnak, homeopátiával még nem próbálkoztál?
Hát igen, nekem nem lenne gond ha Lili mégsem lenne idén még ovis, hisz a picivel úgy is itthon vagyok. Igaz az volt a tervem, hogy a saját cégünket (amivel most semmi sem történik) kicsit felrázom, de ha ennek pár hónappal később tudok csak nekiállni, az sem gond.

Gumicukor,
Hát ez az, hogy nem tudom hogy pár hónap múlva is vajon így viselné-e Lili az ovit, vagy már sokkal jobban. A védőnőnk mesélte, neki 3 fia van, és mindegyik 4 éves kora körül érett csak meg az ovira. Utána már semmi gond nem volt. Azért most még próbálkozunk egy darabig, de ha már a holnapi nap is jobb lesz, akkor talán már sínen vagyunkKép.
Nálunk is véget ért a csak bilibe kakilok korszak, tegnap már hajlandó volt Lili wc-be kakilni, így most már szerintem mi is eltesszük lassan a bilit. Gratula Daninak is hozzá!

Nyuszi,
Mimmi, ez jó, nagyon édes lehet DannyKép.

Na megyek, most alszanak a porontyok, aztán ha felkelnek, elsétálunk a közeli kreatív boltba, mert úgy döntöttem nem hímezgetek, hanem majd inkább rajzolgatokKép (mármint Lili jelét a rucikba meg a cipőkbe. Veszek valami szép textilfilcet és azzal dekorálgatok majd.
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?