Új privát üzeneted érkezett!

Szia Csiga!

Off
Ezer drukk, gyere szerdán. Vagy ne gyere??
Puszi, Halacska
Halacska

Sziasztok!

Ma már jelentkeztem egyszer csak azóta volt egy orvosi vizsgálat és beszámolnék.
Nem hallottam újat. A baba magasan, a méhsztáj zárt, hát nem is tudom miben reménykedjem. A szerda már olyan közel és semmi, a túlhordás meg olyan rémisztõnek tûnik. Eddig is alig volt türelmem várni, mi lesz ezután????
De úgy látom ma nem csak én vagyok ilyen babavárós hangulatban......

Csiga:
Én is szerdára, és nekem is csak hetente csináltak eddig ctg-t. De most már csütörtökön is mennem kell, aztán szombaton, szóval jön a kétnaponta ctg.

Jobb lenne csütörtökön már babát szoptatni nem pedig a ctg-n ülni. Egyetértesz?

Te is MÁV kórház?
Úgy látszik ebbe a kis társaságba már hárman vagyunk ugyanarra a napra ugyanarra a kórházra.

Jó olvasgatást mindenkinek.
Kitartás...... Jaj de könnyû mondani.....Pont nekem.....

Zkati
39+5
zkati

Nyuszi, sajnos mi még nem tudjuk, hogy lány vagy fiú lesz. Legutóbb teljesen felhúzott és összeszorított lábakkal mutatta csak magát, persze így is imádtuk a látvány minden pillanatát, de nagyon kíváncsiak vagyunk már.Kép Ezen a héten csütörtökön is megyünk UH-ra, talán itt látunk valamit ezzel kapcsolatbanKép.

Kata007, köszi a véleményt!

Tünde, gratulálok a kisfiadhoz! Minden jót kívánok!Kép

Csiga, én is úgy hallottam, hogy az utolsó hetekben egyre gyakoribb a CTG. Legutóbb olvastam a kórházban, hogy melyik héten milyen gyakran kell bejárkálni, az utolsó héten tényleg két nap volt kiírva. Szerintem kérdezz rá, egyébként én már rájöttem, hogy minden kórház más. Ami az egyikben elfogadott, lehet, hogy egy másikban hanyatt esnek tõle.Kép

Pusz,
Ilke (22+1)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok leanyok

Udv az ujaknakKépA babasoknak gratulaKépRosszullevoknek kitartasKépJollevoknek csak igy tovabbKép

Lanyok
Segitsetek!/esdeklojel/
Nem vagyok jol,nathas vagyok faj a torkomKépEzt meg kibirnam de isszonyatosan faj a fejem.nem emlexem melyik fajdalomcsillapitotlehet bevenni ilyenkor,bar meg nem akarom de ha elvadul a dolog akkor muszaj lesz valamit bevennem

Koszonom cuppantas Krisztinka
kriszti

Pucur

Kaptam kolcson nehany szabasmintat!Ha meg mindig erdekel talizhatnank!

Kriszitnka
kriszti

Krisztinka!

Nekem azt mondta a dokim, hogy az algopirint nyugodtan bevehetem, ha nagyon nem bírom már.

Jobbulást!
Robi
Robi

Gumicukor!

Üdv körünkben!
Mi valószínü sok mindent fogunk egyszerre csinálni!KépKép

Kata!

Halihó ujra itt!
Nem semmi lehetett igy babásan festegetni.Kép
A táblázathoz, bocs:
Hogy lehet az, hogy én a 23+2-vel hátrébb vagyok, mint Gumicukor a 23+0-val KépKép (tudom a kiírás napját vetted figyelembe...Kép)?
Nem mintha baj lenneKépKép, de valamelyikünknél nem jó valami... (Én ugy tudom, hogy a júl. 5-höz, 23+3 illene.)

Csiga!

Nekem is csak a kiírás napja után kellett kétnaponta CTG-re mennem (a fiamat 10 nappal túlhordtam), addig csak hetente egyszer. Szerintem ez mindenhol más.

Pucur!

Hol vagy?
A másik topicban olvastalak, ide nem szoktál benézni?
Képzeld, miután találkoztunk nagyon nagyot nött a pocim (már kb. 2 hét múlva), most lassan egy 8 hónapos kismamának is elmennék igy 6 hónaposan.KépKép Le se tudnám tagadni. (Nem mindha akarnámKépKépKép...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Krisztinka,
ha meg aktualis: az algopirint nekem is megengedtek. Meg a terhessegem legelejen kozoltem a dokival, hogy elegge fejfajos vagyok...mit tegyek olyankor. Azt mondta hogy 1-1 algopirint esetenket nyugodtan bevehetek. Ami a legviccesebb: amiota terhes vagyok talan 1-szer fajt a fejem. Ugyhogy ezt megusztam.
CSiga
Névtelen

Sziasztok!

Bubu, Beszti, Mia:
Ha küldtetek ma nekem levelet, küldjétek el újra, mert ledöglött a gép és elvesztek a leveleim.

Moncsúr
Névtelen

Robi,
az újpesti Megatoys címe Aradi u. 16.

Heni,
együttérzek veled, kitartás! Lehet, hogy elmúlik ez a fájdalom hamarosan. Legalább napozz egy kicsit, ha más nem, az ablakban, nagyon jót tesz. És ne aggódj, van, hogy én is sírvafakadok, mert hogy ezt nem biztos, hogy akarom. Mármint a szülést. Aztán meg szülhetnékem van. Talán a hormonok játéka...

Mia,
megadom újra az ímélem Kép : bajoek@nextramail.hu , ha megint visszajön a leveled, leírom ide az orvosom elérhetõségét.

Csiga,
mindjárt elolvasom a MÁV-os topicban az üzeneted, addig is: teljesen normális, ha hetente járt CTG-re, így kell. Akkor kell naponta, ha már elhagytad a 40. hetet. Vagyis szerdától midhármunknak 2 naponta kell "CTG-zni" Kép Én is szerdán megyek, ha még egyben leszek. 11-re. Ha jól gondolom, akkor te is a MÁV-ban fogsz szülni? Miért nem vagy benne a táblázatban?

Zkati,
én is azt hittem, talán szülök pénteken, olyan erõs fájásaim voltak, de rá sem néztem az órámra, úgy gondolom, ha eljött az idõ, elég makacsok lesznek azok az összehúzódások, nem akarok úgy járni, mint az elsõ babával, vele 4-szer mentem szülni. Kép Hát elég ciki volt, a portán a 3. este megkérdezték, holnap is jövök-e. Jöttem. De amikor nem akartam a 2-kal bemenni, azt mondta az ügyeletes a telefonba, inkább menjek be feleslegesen, mint hogy otthon szüljem meg. (Mire bementem, 3,5 ujjnyi voltam.) És szerintem lehetett a magzatvíz, csak talán elzárta a baba feje az utat, vagy összeforrt a burok, mire beértél. Vagy bepisiltél. KépKépKépKépKép

Jaj, lányok,
én is hadd szenvedjek! Sokszor fájás nélkül is belevágódik a baba feje a méhszájamba, és nem is akar kiszállni onnan. Olyan, mintha egy kést vágnának alulról belém, moccani sem tudok, viszont üvölteni azt tudnék. Éjjel kétszer is elfolyt a magzatvizem, mikor felébredtem, mindig száraz volt az ágy. Csak álmodtam. Még soha nem folyt el magától a magzatvíz. Kíváncsi vagyok, most hogy lesz.
Egy kérdés: Szerintetek hogy lehet becézni a Ráhelt?

Kitartást mindenkinek:

Virág
(39+5)
Virág (fiore)

Sziasztok!

Ma nagyon grafománok vagytok, POcakosok!
Kata: az én férjem is bent lesz, nagyon hõsies!!
Én meg még azon is izgulhatok, milyen hatással lesz rá?
Köszi az új táblázatot!!!
Bori: a gyõri kórház bababarát ugyan, de ugyanaz a szegénység és kaotikus állapot uralkodik a gyermekágyas
részlegen / fõleg a mellékhelyiségekben /mint amikor utoljára jártam ott /9 éve/ sõt!!!
Úgy látszik az igényes környezet nem bababarát kritérium...
ZKati: képzeld én is "paranoiás" vagyok,mániákusan vizslatom
az alsónemûmet, ugyanis van némi folyásom, már kúpot is írt
fel a doki,de mégis.
Persze én idõnként azt hiszem,hogy ez magzatvíz, annak ellenére, hogy az elõzõ két szülésemkor az Istennek sem
akart megrepedni a burok,a doki rásegített...
Állandóan bennem a félsz, hogy a baba bírja ki még legalább
3 hétig.
Heni: én is úgy vagyok, hogy egyik percben very happy,
a másikban bõgök, hogy mi lesz velem,ha szülni kell???
Úgy látszik ez normális reakció
Ma a babaruhákat is elkezdtem kimosni.
Ja, és tegnap éjjel annyira sz..ul voltam, hogy azt hittem
megszülök, tompán fájdogált a pocakom alul...
Reggelre elmúlt, de olyan kialvatlan vagyok ma,hogy csak
ücsörögni van kedvem...
Virág: amit a "rejtett tartalékokról" írtál igaz, én is
tapasztaltam. De azért biztos jobb, ha elõtte pihenünk,
alszunk,mert úgy nem leszünk nyûgösek,és persze ne felejtsük
el, ha megérkeznek a Pocaklakók, hetekig húzzuk a belünket
a kimerültségtõl!!
De milyen jó lesz...
Tünde: Nagy Gratula a kisfiadhoz, és SOK BOLDOGSÁGOT!!
Mindenkinek további jó pocakosodást!!!

Sheila
32+0

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Virag!
Nekem az elozo terhessegemnel a szules ugy kezdodott, hogy elfolyt a magzatviz. En azert jobban szeretnem most, hogy ne ugy kezdodjon. Hisz a elfolyik a magzatviz azonnal a korhazba kell menni, mert eloreeshet a koldokzsinor es ez nagyon veszelyes a babanak. Most is azt mondta a dokim, ha igy kezdodik a szules irany azonnal a korhaz. Nem egy jo dolog, tudod az elsonel bementem este es hajnalig csak neztem a plafont vagy szorakoztattam a szulesznot, es vartam, hogy mi fog tortenni. En ugy erzem jobb ha fajasokkal kezdodik. Igaz en meg nem tudom milyen az, te tetlenul varakozni sem kellemes, hogy mikor is jon a fajas. Anno a dokim mondta, ha reggelig nem lesz fajas, akkor meginditjak a fertozes veszelyek miatt, szerencsere hajnalba beindult magatol.

Mummy!
JO volt hallani rolad, remeljuk azert talan sikerul majd tobbet jonnod. JO babavarast!

Tunde!
Gratula a fiadhoz! Jo egeszseget!

Gumicukor!
Udv. kozottunk!

Heni!
Nem vagy egyedul, szerintem nincs olyan ember, aki ne felne a szulestol. Hisz tenyleg minden terhesseg es szules mas. En is neha be vagyok toljva. Mondtam is a ferjemnek, milyen jo lenne mar a szulesen tul lenni es hogy mar itt lenne, de ilyenkor mindig elgondolkozok, hogy igen jo lenne mar babusgatni, de azert a szules resze lehetne a legrovidebb. Latom te ugyesebb vagy mint en, a ferjem szerint jo lenne mar a bepakolassal vegezni. De valahogy mindig akad valami mas tenni valo.

Lella!
Aranyos vagy. De tudod hiaba is probalunk beszelni hozza, tudod o mar egy eros egyeniseg es ugy dontott, hogy nem hallgat senkire maga hozza meg a dontest. Jon amikor o akar! Nem baj, most mar barmikor johet, ha ugy gondolja. De ha akar husveti meglepit, mondtuk mar neki, akkor szedje ossze magat! Kép

Vegre itt a 38. het is. Most mar nincs semmi mas aggodni valo, csak az, hogy mikor indul be a szules. De meg vannak elottem a tablazatba, tehat hajra nekik!!! Nem akarok senkit beelozni, tehat most rajtuk a sor. Kép
A hetvegen vettem nagyon ari matricakat. Nem tudom mennyire ismeritek, ezek olyanok, amelyeket fel lehet rakni a festett falra, es barmikor levenni, atrakni es nem serul a fal, es ugy nez ki, mintha fel lenne festve. Nalunk vajszinu a fal, tul egyszerunek tunt, es ezert vettem nagyon ari macis matricakat, nagyon jo sikerult, mindenki azt hiszi, hogy kifestettuk. Meglepi volt a ferjemnek, nagyon tetszik neki is.

Lassan megyek, hagyok masokat is szohoz jutni, ne velem legyen tele a topik.

Andi(38+1)
Andysj

Beszti!

Köszi az elismerést. Kép Hát nem mondom, hogy leányálom volt a festés, esténként a fenekem le sem tettem, a fejem már aludt. Kép
A számolással kapcsolatban tényleg a kiírást szoktam nézni. Én is felfigyeltem rá, de nem teszem szóvá, mert volt már ilyen jó pár hete, nem emlékszem kiknél. Szóval akkor mindkét kismama azt mondta, hogy márpedig õ ennyi. KépKépKép Mivel én vitázni nagyon-nagyon nem szeretek, annyiban hagytam a dolgot. Szóval én írom amit megadnak a kismamák. Kép Ha szóltok, javítok. Kép

Kata 28+0
Kata007

Sziasztok!

Koszi Kata, hogy kijavitottad az adatokat, bar en nem mindent ertek, amit a doki mondott, de hat ez van.
Amugy a korhaz a MAV korhaz.
S szules idopontja meg azert ilyen fura, mert az UH egy tol-ig adatot adott meg (9 es 26 kozott), ami eleg tag, es a doki mondta, hogy maradjunk egyenlore az eredetinel, aztan majd meglatjuk...

Lella,
persze, hogy tudja a doki, hogy fogytam, de azt moindta, ez meg belefer. Napi 2-3 hanyas meg normalisnak szamit, es ha a folyadek nagy resze bennem marad, akkor olyan nagy baj nincs. En meg rajottem, hogy sima vizet nem ihaok, akkor tuti a hanyas, ezert vagy citromos vizet, vagy valami hasonlo izesitesu gyumolcslevet iszom.
Aztan meg valoszinu, hogy azert is fogytam viszonylag sokat, mert elotte eleg edesszaju voltam, ami azt jelenti, hogy reggel csak edes es minden etkezest valami edesseggel kellett lezarnom, ahhoz, hogy jol erezzem magamat. ezzel szemben most, ha barmi edeset vagy akar tejet/tejtermeket eszem, azonnal megyek a WC-be.
De azt gondolom, meg mindig jobb, mint ha csak csokin elnek...Hallottam mar ilyenrol is, es az nekem nem valt volna be Kép
Amugy azert ne higgyetek, hogy most korosan sovany vagyok! Sot!
Most sikerult elernem a normalis sulyomat, ami meg tavaly oktober elott jellemzo volt. Szoval nem vagyok ketsegbeesveKép Ugyanis tavaly volt egy lombik-kiserletunk, es akkor a hormonok elegge megdobtak(pont ezzel az ot kiloval).

Azt nem tudjatok, mit lehetne szedni, hogy a kalcuim bevitelem meglegyen? A pezsgotabletta az nem jon szoba, sot, egyenlore a vitaminok sem. Se a tej, se semmi, ami tejbol vanKép
De azert kellene valami.

Valaki, sajnos nem emlekszem ki irta, hogy este vegyem be a vitamint...
Hat, jelentem, nem jott be. Bar azt mar irtam, hogy ejjel is kepes vagyok hanyni...
Azert remelem, mar lassan vege lesz.

Bocs, hogy nektek panaszkodok ennyit, de a kornyezetembe nincs mas, akivel errol erdemben lehetne beszelgetni, tapasztalatok hijan.
Es azt hiszem, ha semmi mas gond nem lesz mar ezutan, akkor ez szerintem igazan elviselheto.

zsoka
zsoka

Sziasztok pocakosok

Üdv. az újaknak köztünk.Kép

Tünde
Gratula a kisfiadhoz. Kép

Lányok
Ma voltunk ultrahangon, és ma megtudtuk, hogy kisfiúnk lesz. Elõször úgy állapodtunk meg a párommal hogy legyen meglepi a szülésnél hogy fiú e vagy lány, de aztán úgy döntöttünk tegnap, hogy lehet hogy rákérdezünk. Rákérdeztünk!!! Kép
Azt hiszem most két cm-rel a föld fölött járok! Csodálatos.

További jó pocakosodást, pusza mindenkinek

Forti (18+4)

Kép
Kép
forti

Zsoka!
En a mai napig a calciumot tablettaban szedem. Nekem se jott be a pezsgotabletta, es a terhesseg elejen semmi tejtermeket nem voltam kepes megennem. Mind visszakoszont.
A tablettaval semmi bajom.

Forti!
Gratula a pocodban levo fiacskadhoz!

Andi (38+2)
Andysj

Zsoka, nagy kalciumtartalu a szaritott fuge /sok benne a magnezium is/, es azt hiszem, a szaritott sargabarack is. Ez az elsot preferalom, nagyon fincsi!Kép

Lanyok, tegnap voltam egy alapos kivizsgalason, tan emlekeztek meg ra, hogy a 8.het+2napomon nagyon lazas voltam, s az esetleges szovodmenyek miatt kellett elmennem. Hal'istennek, semmi elterest nem talaltak, ugyhogy en most egy kicsit nagyon orulok.KépKép

Andi Kép

Kata, orulok, hogy tulvagytok a festesen.

Forti, csudajo, es mi lesz a neve?
Lella

Krisztinka!KépKép

Látom a babád egyre idõsebb!Kép Azért jó, hogy már van szülési idõpontod, aztán majd jön amikor akar.
A szabásmintákat megköszönöm, tényleg összefuthatnánk!
Itt a 3 napos ünnep vagy még csütörtökön. Meddig dolgozol csüt-kön?

Beszti!Kép

Itt is vagyok, csak hát nem sok mindenhez tudok hozzászólni, fõleg úgy, hogy állandó fõnökveszély van!
Minden nap elolvaslak benneteket azért!Kép Hát az én pocim is azt játsza el, hogy nõl egy nagyot, azután stagnál, aztán megint nõ egy nagyot és így tovább...

Lányok!

Tapasztalt valaki olyat a 6. hónap utolsó hetében (nem korai ez még?), hogy a bal oldalon a bordámat nagyon nyomja valami. Lehet ez a gyerkõc vagy csak a gyomromat nyomta fel rossz helyre? Ráadásul ülõ munkát végzek és így adóbevallások elõtt még nem nagyon tudok otthon lenni. Holnap pedig vizsgám lesz és még nem is tanultam sokat. Hogyan fogom kibírni pisilés nélkül a 4 óra hosszás vizsgát?

Ja és pocaknövés után mindíg kevesebbet mocorog a Dóri vagy csak a növés miatt nem érzem annyira? Egyenlõre még nem dugdossa ki semmijét. Ha rugdos, akkor megremeg a pocim, de semmi más külsõ jele nincs.

És képzeljétek, tegnap egy fiatalabb hölgy átadta a helyét a metrón!!Kép A 6 hónap alatt ez már a 2. eset volt! Persze tudnátok, hogy az öregek, hogy néznek rám, ha nem ugrok fel azonnal átadni a helyemet! De amíg van rajtam kívül fiatalabb és pasi, addig nem fogok felállni! Vegyék észre magukat õk! Ja a pocakomat persze megbámulják!

Pucúr
Pucúr

Andysj,
igazad lehet. Tényleg nem lehetett jó semmit sem csinálni bent a szülészeten. De hát úgysem mi döntjük el, magától folyik-e el a magzatvíz vagy sem. (Izgi!) Jól értettem, hogy húsvéti meglepi is lehetne nektek a baba? Mert akkor, ha jól láttam a táblázatban, egy héttel túlhordod. Kép

Tünde,
én is nagyon gratulálok a kicsihez! Mindenféle jót kívánok nektek! Amire csak szükségetek van, értsd bele! Kép

Kata,
nem semmi ám vezetni ezt a táblázatot, nagyon szuper vagy!

Zkati, CSiga,
hányra mentek holnap CTG-re és hová? (Ambulancia vagy szülõszoba?)

Puszi mindenkinek:
Virág
(39+6)(40-1)HELP!!!
Virág (fiore)

Szijjasztok!

Finisben lévö Kismamák!
Nagy-nagy hajrá és drukk mindenkinek! Hajrá mamák, jönnek a babák! Kép
Virág
Egy Ráhelt ismertem eddig, öt Rasinak becézték.
Törpi
Ha már tudsz olvasni minket feltétlenül jelentkezz! Nagyon várom, hogy mi újság Veletek!!
Halacska 21+6
Halacska

Sziasztok!

Tünde - gratula Kép Legyeek nagyon boldogok a kisfiatokal Kép

Pucúr - mit ne mondjak, ez a helyátadás téma ismerös nekem... tegnap is mentem a dokihoz, akkora a hasam hogy alig férek el bárhol, de senki fel nem állt volna, mindenki méregetett és arrébb nem mentek volna, hogy estleg elférjek kényelmesen... én is meg tudnám számolni hogy a 30 hét alatt hányszor adtak át helyett... kb. 5-6-szor...

Kismanó vagyis Mátécska, úgy tünik befordult a helyes irányba, legalábbis tegnap a vizsgála alatt bent volt a kis buksija a megfelelö helyen Kép
Azért remélem még nem akar elöbújni, mert még jó 10 hetünk van hátra...
Mostmár minden mozdulata olyan mint egy földrengés Kép
És elég erösen dudorodik kifele amijét épp mozgatja Kép

ZKAti, Virág!
Nem mondom valahol irigyellek is titeket, meg nem is...
Az jó hogy hamarosan már a kezetekben lesznek a picúro, de hogy ezek az utolsó napok milyen nehezek lehetnek... na majd pár hét múlva megtudom Kép Kép

KAta - a hétvégén én is neki akarok kezdeni a festésnek, mert jó lenne ha már legalább a szoba kész lenne...
Mert beszerezni és intézni való még van böven a hátralévö hetekre, és úgy rohannak a napok...

Üdv. Dojika 29+5
Dojika

Sziasztok!
Virág:

Én csak csütörtökön megyek ctg-re és a doki magánrendelõjébe. Szombat reggel 9-kor lesz ctg a szülõszobán ha addig nem történik semmi. Remélem nem kerül rá sor, de nagyon nincs semmi jel.
Most éppen ablakot pucolok més teljes pucerát rendezek a lakásba hátha......
De semmi, csak kezdek hulla fáradt lenni, azért is ültem le olvasgatni.

Majd jövök még
Addig is "pá" mindenkinek

Zkati
Ez tetszik ----(40-1)
zkati

Valaki írta fenntebb a falra rakható macis matricát! Hol lehet ilyet venni és milyen névre hallgat, ja és kb mekkora méretû?

Ez az ötlet negyon megtetszett. Ha már nem tetszik, csak leveszem és kész!

TündeKép!

Gratulálok a kisfiadhoz és leljétek egymásban sok-sok örömötöket!!KépKép

Pucúr
Pucúr

Sziasztok!

Forti! Kép

Gratula a kiskukishoz!Kép
Jó érzés lehet már tudni hogy ki van a pocidban!

Pucúr!Kép

Én is meglepõdtem hogy már kétszer
is átadták a helyet.
Jó érzés volt és el is fogadtam.
Nem szeretek állni a jármüveken,
mert félek az esetleges hirtelen fékezés
következményeitõl! (pl:elesés)
Ma reggel azonban közömbösen bámultak
az emberek!
Sajnos ez van!
Csak az volt a bántó hogy a nõk között is
elég sok közönyös ember van!
Ezt azért nem értem, mert gondolom
a nagy részük már várt gyereket(30-40év között).
Kép

Képzeljétek egy asztrológus ismerösünk
azt mondta hogy a kis Cucó fiúcska lesz
és július elején fog születni.
Na majd meglátjuk.

Katesz
24+1
katesz

Pucúr!

A helyátadási statisztika nálam is hasonló, remekül el is vszi a kedvem az utazgatástól, pedig nagyon mehetnékem van állandóan, ráadásul egyetemre is járok, van olyan nap amikor kétszer is oda-vissza kellene utazgatnom a lakás és az óráim között.

Baloldali bordafájásról annyit, hogy kb egy hónapja nekem is elkezdett fájni, azóta csak egyre rosszabb, néha üvölteni tudnék, mert olyan, mintha egy dárdát szúrtak volna keresztül rajtam. Mostanában két, két és fél órát tudok eltölteni függõlegesen utána feküdnöm kell, különben tényleg kiabálnék. Jegyzetelni, elõredõlni asztal fölé, kb másfél órára csökken ez az idõ.
Nekem eddig mindenki, védõnõ, orvos, gyógytornász azt mondta, hogy csak a szüléssel fog elmúlni. Kép Kép Kép
Remélem neked nem lesz ilyen fájdalmas, különben nem csak a pisiléssel lesznek gondjaid a vizsgán. A munkádról nem is beszélve...

Ne haragudj, nem akartalak elkeseríteni, remélem te jobban jársz, de nálam ez a helyzet. Bocs ha hosszú voltam. Kép

Robi(32)
Robi

Sziasztok!

Képzeljétek ma voltunk UH-on, minden rendben, és most újra megerõsítették, hogy Dórink lesz. KépKépKép

Azonkívül lehet, hogy kapok egy helikoptert! Kép

Csak mert tegnap szóltam a férjemnek, hogy ma viszem a kocsit, mert megyek UH-ra. Válasz: Hát nem örülök, hogyha Te vezetsz. Mondom, jó, akkor megyek busszal, át sem kell szállni. Válasz: Persze, hogy megint nekiess a kapaszkodónak. Erre mondtam, hogy jó, akkor vegyen egy helikoptert nekem. Azt mondta majd alszik rá egyet! KépKépKép

Andi!

Írtál valami falra ragasztható matricáról. Milyen az? Azt hittem csak én vidéki nem ismerem, de mint látom Pucúr sem, tehát lehet, hogy Mo-on nem is lehet kapni? Nem tudod beszkennelni mondjuk a zacsiját, vagy valamit, hogy hogyan néz ki. Már csak azért, hogy mit keressünk. Nekünk is egyszínû a fal mind a két gyerekszobában így festés után, és tök jó lenne nekem is ilyen.

Lella!

Hát még én, hogy örülök. Kép Már csak a szekrénybe való apró bigyókat kell elmosni.

Tegnap hozzá is fogtam, de olyan klasszul elvágtam hüvelyk és a mutató ujjam között lévõ eret egy pohárral, hogy azt hittem orvoshoz kell menni, mert nem állt el a vérzés. Aztán nyomókötéssel sikerült, úgyhogy most egy pár napig nem kell mosogatnom. Tök jó! Kép A férjem azt mondta, hogy direkt csináltam. Kép Igaz ezt már este mondta, mert amikor szóltam, hogy jöjjön már egy kicsit mert elvágtam a kezem, kissé be volt sz...va, hogy rohanjunk-e a sebészetre. Kép

Virág!

Köszi!
De Te menj már szülni, mire vársz még??? Kép

Dojika!

Nem cserélnék veled! Kép Jó érzés túllenni rajta, még ha kicsit most le is sérültem. Kép

Kata 28+1
Kata007

Virag
En holnap du. 3-ra megyek CTG-re, de doki maganrendelojebe. A korhazban meg egyszer sem voltam (csak eloadasokon), nem is tudom hogy nez ki a szuloszoba, stb, mert az eloadasok utan nem jutottam be. Ha holnap meg egyben leszek, akkor megprobalok elmenni. De mar csak a szuloszoba latogatasra.

Finisben levo kismamak! Nektek nincs olyan erzesetek igy az utolso napokban, mintha a "kivegzesetekre" varnatok? Bennem neha felmerul. Az ember elrendezett mindent maga korul, és mar csak var...és nem akar jonni. Es egyre idegesitobb a varakozas. Tiszta orulet! Lehet, hogy elkezdtem felni??

CSiga 39+6
Névtelen

Csiga!

Ne aggódj! Félni nem feltétlenül muszáj, inkább csak tehetetlennek érzi magát az ember. Elsõre nekem szerencsém volt, a 38. héten megszületett a fiam. Másodjára azonban két nappal túlhordtam a babát. Rajtam inkább olyan érzés uralkodott el, hogy ez az állapot most már a végleges és én örökké így maradok pocakosan. De tuti, hogy a manó nem marad ott bent. Neked már csak napok kérdése. Többen szurkolunk Nektek (és titkon irígykedünk, hogy Te már a célegyenesben vagy.)

Kata!
Ha legközelebb nem akarsz mosogatni, azt szerintem másképp is elintézhetnéd Kép. Ha meglesz a helikoptered, akkor azt tedd közkinccsé, alighanem több kismama is élne a lehetõséggel Kép, ahogy olvasom különösen a pestiekKép. Ügyesek vagytok, hogy ilyen gyorsan átestetek a festés gyötrelmein.

Engem meg elkapott a kaja láz. Volt már másnak is ilyen? Az az étel mennyiség amit eddíg ettem, most egyszerûen nem elég. Tegnap este is csak nyitogattam a hûtõt. Ráadásul csupa egészségtelen dologot kívánok meg. Vacsorára füstölt sonkát ettem (aztán persze fél éjszaka fájt a gyomrom), ma meg a látványpékség kínálatán rágtam át magam.

Lella!
Mi is örülünk, hogy nem lett baja a babádnak Kép.

Törpirõl hallott valaki? Már le kellett volna telnie a kórházi egy hetének nem?
Bori(29+0)
Bori

Sziasztok Pocakosok!

Utoljára több, mint tíz napja jelentkeztem, mert kórházban feküdtem. Mostanra szerencsére minden rendben van, tegnap hazaengedtek. Itt ülök a munkahelyemen. még nem volt idõm elolvasni az elmúlt idõszak termését, gondoltam csak gyorsan üdvözöllek Benneteket. Remélem, mindenki jól van és a picurik is rendesen növekednek.

Törpi
Törpi

Szia Törpi!

Örömmel olvasom, hogy minden rendben Kép Kép. Nincs két perce, hogy felõled kérdeztem és már Halacska is keresett.
Jó olvasgatást!
Bori
Bori

Szia Törpi!

Igen, igen már reggel is kerestelek! Izgultam, hogy mi van mert úgy kellett elmenned, hogy te sem tudtad, hogy mi az igazi ok?! Örülök, hogy minden rendben már! Kép Milyen volt a Kútvölgyiben?
Halacska 21+6
Halacska

Kedves Halacska, Bori!

Nagyon kedvesek vagytok, hogy aggódtatok értem. Be kell vallanom, hogy a tegnapi ellenörzõ ultrahang vizsgálatig én is nagyon izgultam, kétségbe voltam esve. Az eredeti ok, amiért be kellett feküdnöm az volt, hogy a picuri súlya három héttel el volt maradva a kívánatostól. Mivel nem volt eddig semmi baj, ezért nem nagyon tudták, mitõl lehet. Tíz napos infúzió kúra és fekvés következett annak a reményében, hogy meghízik a pici.
A tegnapi napon ismét megnéztek uh-n és minden megjavult, a pici napra utolérte magát. Hát én ekkor nyugodtam meg igazán. Hazaengedtek és most jobban oda kell figyelnem a pihenésre.
A kórház fantasztikus, csak pozitívan tudok nyilatkozni róla. (Mindenrõl, de fõleg az emberek kedvességérõl.) A Kútvölgyis oldalon írok bõvebben is, hogy a többieket ne terhelljem.

Kata!

Kútvölgyi a kórházam neve.

Törpi
Törpi

Sziasztok Kedves Gömbölyödö Sorstársaim!

Örömmel csatlakozom Hozzátok, immárom a 17. hétben járó kismamaként. Fantasztikus ez az állapot, ahogy gondolom Ti már mindnyájan ezt meg is tapasztalhattátok. Magamról annyit (igyekszem mindent leírni, hogy a táblázatba bekerülhessek), hogy 23 éves vagyok, elsõ Picikénket várjuk aug.23-iai kiírással, Budapesten lakunk. (A táblázatért egyébként külön gratula Katának!) A választott kórházat és orvost illetõen viszont egybõl egy kérdéssel fordulnék Hozzátok - remélem, megosztjátok velem gondolataitokat, mert nehéz döntés elõtt állok. A helyzet az, hogy egy nagyon-nagyon szimpatikus, igen alapos, figyelmes, kedves nõdokim van, de a kórház, ami 'hozzá tartozik' - néhány ismerõsöm tapasztalatai alapján - nem a legkedvezõbb. Ugyanakkor találtam egy rendkívül szimpatikus, bababarát kórházat, de azzal az a bajom, hogy ha ezt választanám, ott kellene hagynom a 'jól bevált' orvosomat, és egy újat kellene választanom.
Konkrétan: Ti melyiket választanátok?
1. Egy bababarát, szülõszoba-látogatás során szívünket melengetõ kórházat (Csepeli Weiss Manfréd Kórház) egy új orvossal
vagy
2. egy régi, alapos, szimpatikus orvost egy nem annyira kellemesnek tûnõ kórházzal (Dél-Pesti Jáhn Ferenc Kórház)?
Konkrétan az is nagyon érdekelne, ha bármelyikõtöknek lenne tapasztalata egyik vagy másik kórházzal kapcsolatban.

Kíváncsian várom véleményeiteket!

Viktória és Picurkája (16+6) :-) De jó is ezt leírni!
viktoria

Mindenképpen a bababarát kórházat választanám!!!
Az orvos csak a szülés egy részénél van ott. A kórházban töltött négy nap többi részét a szülésznõvel, nõvérekkel, csecsemõsökkel stb. kell töltened. A szoptatást is tanulni kell.
Nem mindegy hol, kitõl!
MIa
mia

Kata 007 !

Bocs , hogy nem jelentkeztem hamarabb !!! Most van egy kicsi idôm , gyorsan behelyettesítem a piros kérdôjeleimet . A szülés idôpontja október 12 - e , a Wilhelminen kórházban , a szülôorvosom Dr.Peter Taussig . Én már csak azt nem értem , hogy Ancsa szülési idôpontja , hogy következhet utánam , amikor ô több , mint két héttel elôttem jár ???!!! Mindegy , de azért érdekes .

Sziasztok lányok !

Mindenki jól van ? Ti is hisztisek voltatok az elsô hónapokban ? De ugye hamar elmúlt ?

Vigyázzatok a pocitokra !

Móni ( 7+4 )
sch_moncsi

Bocs , rosszul írtam alá !

Szóval újra kezdem :

Móni ( 7+5 ) :o)
sch_moncsi

Bori!

Természetesen, legközelebb másképp húzom ki magam a mosogatás alól. Kép
A helikopter (ha megkapom Kép), mindenki rendelkezésére áll majd. De szép is lenne... Kép Nem reménykedem benne, mert végül mégis megkaptam a kocsit. Kép

A kajával kapcsolatban együttérzek veled. Én is így voltam az utóbbi pár hétben. Állandóan csak ettem. Mindegy mit, de ennem kellett. A lényeg: nem kellett a kismamanacin arrébvarrni a gombot, tehát nem híztam semmit. 5 hét alatt 1 kg jött fel. A doki szerint pont ennyit hízott Dóri ezalatt az idõ alatt, amit az UH is alátámasztott. Kép

Törpi!

Olyan jó újra olvasni a neved. KépKépKép
Üdv köztünk újra, és tessék most már szigorúan venni a pihenést! Ez parancs!!! Kép Nem ér semmi többet most a picurkádnál.

Viktória!

Köszönöm az elismerést a táblázatért!
Pénteken már Te is benne leszel. Kép
Üdv köztünk, és boldog babavárást velünk! KépKépKép

A kórházzal kapcsolatban és is a bababarát kórházat választanám.
A doki ott lesz a szülésnél, aztán az elkövetkezendõ 4-5 napban benéz hozzád 1-2-szer 2-3 percre. A többi idõt neked és a babának kell elviselni és nagyon nem mindegy milyen kórházban. Nem mindegy milyen körülmények és csecsemõsök, nõvérkék között. Én a kórházat nézném.

Kata 28+1
Kata007

Móni!

Ok, beírtam.
Én sem értem a számolásotokat, de végülis nekem semmi közöm hozzá. Kép
Neked mikor volt az utolsó mensid?

Kata
Kata007

Sziasztok lányok!

Szeretném,ha segítenétek nekem! Nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e beruházni a kókuszmatracba, vagy megteszi a sima szivacs is?
Kérlek titeket írjátok meg a tapasztalataitokat ill. a véleményeteket!

Köszönöm

Szilvi

32+4
bszilvi

Sziasztok

Köszönöm a gratulációt a kis tököshöz. Hogy mi lesz a neve???
Na ezen még nem gondolkodtunk Kép Majd ezután. Ötlet nincs, kell szereznünk egy utónév könyvet és bogarászunk.

Mindenkinek további jó pocakosodást

Forti (18+5)

Kép
Kép
forti

Virag!
Hat igen, ha egy hettel tulhordom, akkor pont husvetkor erkezne. De azert jobb lenne, ha elobb jonne. Akkor ot is varna feszek ajandekokkal. Kép. De azert meg varok, tied az elsobbseg. Tudod en "csak" az otodik helyen allok, nem akarok senkit sem beelozni. Meg van vissza 11 napom a kiirasig.

Viktoria!
Legy udvozolve kozottunk!

Pucur! Kata007!
Azt sajnos nem tudom, hogy Magyaro.-on hol lehet kapni, nalunk itt minden nagyobb bababoltban. A bababolt fal decor reszen. Holnap lesz idom es felrakok rola egy kepet. Tenyleg nagyon jol nez ki, s barmikor leveheto anelkul, hogy a fal serulne. Es a falnak sem kell tukorsimanak lennie. A matrica neve:
Jumbo Stick-Ups - Blue Jean Teddy
A gyarto: Priss Prints.
A mienk macis, de van Micimackos, kisautos, Csipike. A meretek valtozoak. A mienken 25 db van ebbol par 20-25 cm magas, de vannak rajta kisebbek is. Nalunk van egy hasonlo uzlet mint Magyaro.-on a Mega Toys. Talan ott lehet kapni. Az ara itt 3300-3500 Ft kozott van, fugg az arfolyamtol. Talaltam a neten meg egy boltot, ahol talan lehet kapni:A Baby Express és a Biggie Best új közös címe: Budapest, II. kerület, Lajos utca 74-76.; telefon: 240-2206.
Sajna tobbet nem tudok. Nekunk eleg volt egy doboz, de ez fugg a szoba meretetol. Tehat holnap megmutatom hogyan is nez ki.

Kata007!
Hat tenyleg nem igy kell lepasszolni a mosogatast. Nem irigyellek.

Jo babavarast mindenkinek!
Andi(38+3)
Andysj

Sziasztok!

Újra itt vagyok, végre hivatalos kismamaként.
Vegyetek fel a táblázatba, légyszíves!
29 éves leszek áprilisban, az elsõ babámat várom, tatabányai vagyok, jelenleg 6+3 napos a picikém.
A kórházról még nem tudok nyilatkozni, azon még gondolkodom. A dokim neve: Dr. Benya László

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Helló Gitta.

Én is tatabányai vagyok, bár egyenlõre még (sajna) nem vagyok kismama.
Szeretném, ha megosztanád a véleményedet velem a dokidról, szeretnék én is valami jó dokit találni, és még nem tudom ki mellett döntsek.
Irhatok neked magánba, szeretnék kérdezni egy-két dolgot?

Elõre is köszi.
Jó pocakosodás mindenkinek, remélem nemsokára köztetek lehetek! Kép)

Meli
bnemethm

Sziasztok!

Forti!
A névválasztásban segíthet, ha elolvasod a Nevek topicot, mellesleg jókat lehet derülni is, mert számos furcsa család-keresztnév párosítást is összegyûjtöttek a kismamák.

Gitta, Viktória!
Üdv közöttünk, jó pocakosodást!

Móni!
Hiszti? Nos az volt, fõleg ha rosszul van az ember lánya és még esetleg fáradt is. Aztán ahogy múlik az idõ valahogy kipárnázódnak az ember idegei és már semmi más nem izgatja, csak a baba Kép.

Bszilvi!
Nos, nekünk szivacsunk van, de én is gondolkodom a kókuszon, ugyanis (bár semmi vízzáró réteget nem használunk) a szivacs huzata hajlamos a penészedésre. A kókusz állítólag jobban szellõzik. De hát generációk nõttek fel szivacson is.

Kata!
Hát én nem tudom, hogy melyikünk hízik,és most az se tudom, hogy pontosan mennyit, mert hála az ünnepeknek a körzeti védõnõnk egyetlen tanácsadási napja két hétig elmarad Kép. Igaz felálltam egy másik mérlegre, és aszerint az utóbbi 4 hétben 1,5kg-mal lettem több (az azt megelõzõ hónapban meg csak 0,5 kg-mal Kép). Szóval most még nem vészes.
Bori (29+1)
Bori

Zkati,
hát akkor ma nem találkozunk sajnos...

CSiga,
akkor veled sem találkozom. Én a kivégzést úgy szoktam mondani: szorul a nyakamon a hurok. Igen, teljesen kivégzõs hangulatom van, de ez egy megmagyarázhatatlan eufórikus jókedvvel párosul. Furcsa arra gondolni, hogy most még egyben, aztán pár óra múlva eggyel többen leszünk, és az a valami, ami most belülrõl macerál, hipp-hopp kívülrõl fog macerálni. KépKépKép

Kata,
mennék én... Kép (Vigyázz magadra!!!)

Móni,
én most vagyok nagyon hisztis. Még soha nem kiabáltam ennyit a férjemmel... Kép (Nem veszi komolyan.)

Andysj,
mi a fenét csinálsz hajnali 1/2 5-kor???? KépKép Ja, persze, nálatok más az idõszámítás, bocsi.

Hát eljött A NAP - amikor lehet, hogy nem történik semmi. Kép Csak CTG, meg lehet, hogy be tudok számolni némi méhszájtágulásról. Bár úgy lenne...!

Virág
(40)
Virág (fiore)

Virág, nagy drukk Neked-Nektek!Kép

Forti, gratulálok a kisfiatokhoz! Bárcsak holnapután az UH-on mi is megtudnánk. Nagyon reménykedek!

Fali dekorral kapcsolatban, biztosan Ti is találkoztatok már azokkal az öntapadós sötétben világító csillagokkal és holddal. Én arra gondoltam, hogy esetleg ezeket felragasztom és pár babás képet. Bárcsak otton lehetnék már és ezen gondolkodhatnék...Olyan messzinek tûnik a május vége, addig kellene dolgozni. De hogy fogom kibírni még nem tudom, Ti nem érzikek néha, hogy csak fizikailag dolgoztok, gondolatban legtöbbször a babámmal beszélgetek, próbálom elképzelni, nézem a papáját és egyre jobban imádom. Néha rágondolok a szülésre és hajszál híjján elbõgöm magam, hogy milyen csoda lesz az egész. Ti nem vagytok úgy néha, hogy legszívesebben csak sírnátok végeláthatatlanul a boldogságtól? Sosem éreztem még ilyet, mi van velem?

Pusz,
Ilke 22+3

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok Pocakosok!Kép

Szép tavaszi napot kívánok!

Isten hozott Gitta!Kép

Lányok segítsetek!
Tudtok valami házi gyógymódot felfázásra?!Kép

Köszi

Katesz
24+2
katesz

Kata!

Köszi a tanácsot. Megfogadtam. És egészen jól birom, pedig eddig nagyon sokat nyüzsögtem, de most inkább a takarítás helyett a bevásárlásra vágyom. Már nagyon várom, hogy rendesen belevethessem magam és a hiányzó dolgokat megvegyem és a kiscsomagokat is összerakhassam.

Virág!

Kitartás! Hátha pont ma indulnak el a babád kifelé...

Mia! Lányok!

Megnyugtató volt az uh és most úgy tûnik mégse kell jóval hamarabb elõjönni a babynek. Szóval a rendelõben levõ ultrahang nagyon pontatlan. A babával minden rendben, súlya megfelel a korának /2300 g/ és van még elég víz is ami körül veszi. Annyi viszont igaz, hogy nálam a lepény öregedése kicsit harabb indult. Ezért no torna, no szex és no hosszú utazás mostantól. Szóval nagy kõ esett le mindkettõnk szívérõl, és még lesz idõm pihenni is ha elmennek a kõmûvesek, ácsok és festõk! Már csak bõ egy hét!
Azután végre megszûnik nálunk a porolás és jövés-menés.

Derékfájósok!

Eddig nekem a terhesség során nem fájt, pedig elõtte kifejezetten ilyen bajaim voltak. Most azt figyeltem meg, ha nem jól vagyok kitámogatva párnákkal és nincs a lábam között kispárna az sokat ront a helyzeten és akkor biztos, hogy reggelre fáj a derekam.

Mindenkinek szép tavaszi napot és jó babavárást meg pihenést! Na és hosszú nyugalmas éjszakákat!

Bubu
bubu

Hali!Kép

A gyerekszoba díszitésével kapcsolatban
mi azt találtuk ki, hogy ne legyen egyhangú
a szoba:
-láttunk falra ragasztható kb. 20cm széles
tapéta csíkot amin különbözõ helyes figurák
vannak. Rengeteg féle van pl: KIKA

Katesz
24+2
katesz

Sziasztok!

Andi!

Ma már én mosogattam Kép
Köszi a részletes infót. Tényleg szuper lenne nekünk is. Én még nem láttam ilyet, de megnézem az itteni Mega Toys-ban Miskolcon, hátha... Azért a képeket várom, ha sikerül holnap. Nem tudom hogy akarod megmutatni nekünk, de esetleg itt a címem: kata@kgb.hu

Pucúr!

Ha az Andi infói után látsz ilyet valahol Pesten, légyszi feltétlenül szólj! A férjem gyakran jár Pestre, meg tudná nézni. Köszi elõre is!

Gitta!

Felvettelek a táblázatba.
Üdv köztünk és boldog babavárást velünk! KépKépKép

Bori!

Ne is foglalkozz vele. Tudom sokan nagy súlyt fektetnek a hízásra, és meg is értem akinek elsõ baba. Õk még nem tudják, hogyan reagál a szervezetük. Mi viszont már két gyerek után azért sejtjük, hogy vissza tudunk-e könnyen fogyni vagy sem. Én vissza tudok. Épp ezért most nem is zavar. Bár nálam furcsa, hogy a két lánnyal, úgy általában mindenhová híztam. Most viszont még mindig jók a terhesség elõtti melltartóim, sõtt még ugyanoda tudom bekapcsolni is. Nekem most minden, de minden a hasamra ment. A tükör elõtt állva, olyan viccesen nézek ki, mert mindenem a régi, de akkora pocim van, mint aki lenyelt egy labdát. De tényleg, sehol nem változtam, hátulról állítólag nem is látni, hogy terhes vagyok. Ez van. Kép

Ilke!

Olyan világítós nekem is van, de nem vagyok elragadtatva töle. Van fali is és mûanyag is. A mûanyag, a csillár szélére van felfüggesztve, damillal. Szép az este amikor lekapcsolod a villanyt, de nem sokáig. Nappal nem igazán dobja fel a szobát. A csomagoláson tényleg jól néz ki, hogy este világít, de a valóságban nem tud annyira feltöltõdni, hogy tényleg olyan legyen mint a képen. Amit Andi vett, az viszont színes, szerintem nem lehet rossz. Persze Téged is megkérlek, hogy ha látsz valahol, akkor légyszi szólj! Kép

Kata 28+2
Kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?