Új privát üzeneted érkezett!

Szép tavaszi napot minden Pocakosnak,

Úgy látom ez a topic annyira pörög, hogy ha egy hétig nem vagyok itt, akkor már sokan nem is ismernek. Eszméletlen gyorsan történik itt minden. Ma kicsit berobogtam az irodába, úgyhogy egy pár napot sikerült elolvasnom, de nem az utolsó bejelnetkezésem óta, úgyhogy ha valaki esetleg jelzõzött vagy kérdezett és nem válaszolok, elõre elézést.

Blinczi,
Neked nagyon nagy gratula a babócához, úgy tûnik sok tejcit felesleges kívánni, mert abban nincs hiány. A legjobbakat nektek, hamarosan én is csatlakozom.Kép

Zsu,
Azt hiszem ebben a helyzetben nehéz bármit is mondani, tiszta szívembõl kívánom, hogy a kisbabátok jöjjön rendbe amennyire csak lehet és nagyon nagylelkû vagy, hogy megosztottad velünk ezt az információt, megóvva minket ettõl a szomorúságtól.

Én szombaton voltam a dokimnál, aki szerint még teljesen zárt a méhszáj, úgyhogy KisZuzu szerinte nem bújik ki a kiírás elõtt, ami hihetetlen de már csak 2 hét. Nekem is csináltak kenetvizsgálatot a 36. héten és sajnos ki is tenyésztettek valamit, aminek nem emlékszem a nevére, de ahogy ma Zsu levelét olvastam alig várom, hogy hazaérjek és lássam a leletem. Nekem kell antibiotikumot szednem, remélem ez egy kalap alatt elintéz mindent.

Vessetek meg, de kiváncsiságom olyan határtalan, hogy képes voltam a 38. héten elmenni újra 3D UH-ra csak hogy megnézhessem KisZuzu arcocskáját, bár tisztában voltam vele, hogy az is elõfordulhat, hogy semmit nem fogunk látni. Hát nagy szerencsénk volt, ugyanis a kicsi még pózolt is és gyönyörûen láttuk a csodálatos pofikáját. Egy igazi angyalbaba felhõcskébe fúrt fejjel, ugyanis a fejecskéjét a méhlepénybe fúrta végig és az ujjacskáit, mitöbb az egész öklét szopizta. Mivel már van összehasonlítási alapom nagyon ajánlom lányok a Mammut 2-es 3D-s UH-t. Sokkal jobb a minõség és sokkal többet foglalkoznak veletek, mint mondjuk a Megatoysban. Még nem futószalagos a dolog. Persze lehet, hogy ez UH-s orvostól függ. Mindenesetre akinél most én voltam, nagyon kedves és alapos volt, mintha még élvezte is volna amit csinál. Nem volt ipari.

Képzeljétek az UH mérései szerint KisZuzu, akire lassan inkább ÓriásZuzuként referálok, már hétfõn azaz kb. 3 h éttel a kiírás elõtt 3650 gr volt. Azóta bevallom egy picit parázom a szüléstõl...

Különben minden oké velünk, ma reggel voltunk CTG-n. A tündéri szülésznõm kicsit nyugtatgatott, hogy a pocakomból ítélve nem lesz annyira óriás a bébim, sõt szerinte picit elõbb kibújik.

Lányok olyan fura érzés, én annyira megszoktam, hogy viszem az óriási pocakomat, hogy szinte nem tudom felfogni, hogy bármelyik pillanatban kibújhat a Pícúr, annyira megszoktam már ezt az állapotot. Persze nagyon várom, meg minden, de most ez olyan természetes így.

Sajnos ritkán tudok jelentkezni, mert valószínû az elkövetkezõ két hétben még nem lesz Internetünk otthon, utána meg ugye valószínû elég elfoglalt leszek. Kép Azért majd találok olyan fórumot, ahonnan bejelentkezhetek. Nagyon hiányzik, hogy olvasgassalak benneteket és persze, hogy irogassam a szokásos kis "rövid" szösszeneteimet.Kép

Kata007
A kórház nálam a MÁV.

Többgyermekes mamák,
Lassan kellene vennem szoptatós melltartót, de kicsit tanácstalan vagyok mekkora legyen. Már megnõtt a cicim, vagy amikor megindul a tejtermelés, csak akkor fog még akár nagyobb kosarút igényelni. Akinek van tapasztalata, kérem segítsen.

A költözésünk remélem, hogy ezen a hétvégén már tényleg megtörténik, mert ugye már nincs olyan sok hétvége. Talán lassan össze kéne pakolnom a kórházi cuccot is...

Így a 39 hét elején panaszmentes vagyok, a vizesedést már teljesen megszoktam, nekem is estére mintha egy bumszli lenne a bokáim helyén, teljesen eldeformálódik a lábam, de 2 hétig már kibírom. Periodikus a dolog, reggelre tiszta víz vagyok, nagpközben valahogy jobb, aztán este megint teljesen vizes vagyok. Így is last minute-esen egyfolytában moziba, színházba, kiállításra, vacsorázgatni járunk. Nagyon élvezem. Mostmár látom milyen jól el lehet tölteni az idõt munkán kívül. Nem biztos hogy ez az "irodában lenni az utolsó percig" a legjobb megoldás, aki még nem tett így, mint én, szerintem legalább 2 hónappal a kiírás elõtt lépjen le a munkából.

Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra.

Zuzu
holnap már a 39. hétbõl
Zuzu

Blinczi!
Szeretnék én is gratulálni nektek!!! Annyira át tudom érezni, amit írtál, mert nekem is ilyen gyorsan mentek a dolgok, na és az úszógumi...Kép az ömlõ tej! Istenem, tiszta nosztalgiaKép, pedig akkor, hogy kínlódtam! Legszívesebben már megint babát várnék, de az eszem megálljt parancsol!

Lányok! Mi történt Zsuékkal? Nem találom az eredeti hozzászólását.

Zuzu!
Nagyon drukkolok!!! Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Gitta - én a 7-8. héttöl émelyegtem és hánytam, egészen a 14. hétig. Semmi nem maradt meg bennem csak a pizza és a sajtburger Kép Még a vitamin sem. Fogytam is egy kevesett, de nem is ártott azthiszem.

Tegnap voltunk mi is a Mammutban a 3D-s UH-n.
Tényleg sokkal jobb mint a többi, sokkal élesebb, szebb a kép, és jóval többet foglalkoznak az emberrel.
A hugom is velünk jött, hogy megtekintse a keresztfiát, de a mi kis Manókánk nagyon morcos volt, csak az elején pár pillnatig mutatta az arcát, aztán a kezei mögé vonult fedezékbe... bezzeg a kis kukiját azt mutogatta Kép)))
De szerencsére egészséges, minden szerve rendben, és a csontocskái is.
1 héttel idösebbnek saccolták, 30 hetesnek...
ÉS! A múlt heti kórházi Uh-n mért adathoz képest, amikor is 1200 g-ot mértek, most 1645 g a becsült súlya... én meg csodálkozom hogy nö a hasam és leszakad a derekam...
A párom kiszámolta, ha ez így megy tovább 6 kilóval kéne születnie... azért annyi csak nem lesz, ugye ???

Ma már nem voltam dolgozni sem. befejeztem a munkát.
Mostmár itthon élvezem a hátralevö heteket. Kép

Üdv: Dojika (szerintem még csak 29h+1n)
Dojika

Sziasztok Lányok!

Annyian dicsértétek a Mammutos ultrahangot, hogy kedvet
kaptam hozzá, oda is be kell jelentkezni?
meg tudnátok adni a telefonszámot?
Ott is 8000Ft a vizsgálat, mint a Megatoysban?
Én ott voltam 4 hete, de a Kiscica elbújt a kezecskéje mögé,
így nagy nehezen sikerült csak egy közepesen éles képet
kinyomtatni róla.

köszi a segítséget,
Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Blano!
Van egy ilyen topik, hogy: Korhazi lista, tudnivalok mit vigyunk.... Ott mindent megtalalsz.

Blinczi!
Jo hallani rolatok, en is ilyen konnyu szulest szeretnek! Igaz az elso szulesem eleg konnyu volt, de ki tudja milyen lesz a masodik. Az is nagyon jo, hogy tejcsi van boven, nohet a picurka. Az uszogumit nem irigylem toled. En az elsonel nagyon szerencses voltam, az orvosom ugy varrt, hogy szinte nem is ereztem. Legyetek jok, megegyszer gratula! Jo egeszseget!

Kata007!
Remelem azert sikerult pihenned a festes alatt. Es most is pihensz. Tudom en sem szeretek csak nezelodni, de ha van fontosabb dolog sajna nincs mit tenni, fo a baba. Tudom, en mondom neked, 4 hete ketten koltozkodtunk a ferjemmel. A ferjem ha itt lenne mondana is, hogy: Bagoly mondja verebnek...... Tudom nehez megallni, de pihenj sokat, vigyi magatokra!

Zuzu!
Szia, jo hallani rolad! Ne aggodj a zart mehszaj miatt, nem jelent tul sokat. En a lanyommal hasonlo helyzetben voltam. Vasarnap reggel mentem a dokimhoz, ugyeletes volt es mondta, hogy ha raerek csinal UH-t es meg is vizsgal. Mentem is, kozolte minden rendben, zart mehszaj a baba meg nem varhato. Este meg elfolyt a magzatviz, hetfon reggel 6:50-kor megvolt a lanyom. Kép Most meg egy ujjnyira kinyiltam a 35. heten.

Virag!
Neked is azt tudom mondani mint Zuzunak, es tudod minden szules mas es mas. (jonak mondom mi? Kép Es en is es mindenki izgul, teljesen mindegy hogy hanyadik szules.
Szoritok neked!

Nalunk semmi kulonos, ma voltam orvosnal. Meg mindig csak egy ujjnyira vagyok kinyilva, tehat nem nyiltam tovabb, a baba mar beillesztette a helyet es nem hiztam semmit. Tehat eddig ugy nez ki marad a +9 kg. En ennek nagyon orulok, hisz az elozonel +14 kg volt. Tehat a kisasszony megvarta az apucit, azaz megvarja, ma este jon haza. A doki szerint meg jovo heten is talalkozni fogunk a rendelesen.
Ma megbeszeltunk egy csomo dolgot a szulessel kapcsolatban. Itt szerencsere nincs kotelezo borotvalas, beontes, gatvagas..., csak akkor adnak beontest, ha a kismama keri, vagy harom napja nem jart nagy wc-n. Gatat meg akkor vagnak, ha mindenkeppen szukseges. Az epiduralon meg gondolkodom, bar a doki szerint minek valasztani a felesleges fajdalmat, ha nem szukseges. Itt az egesz rutin, az anesztes doki napi 24 oraban csak ezt csinalja es van gyakorlata. Kerhetek light epiduralt - ez csokkenti a fajdalmakat, de lehet vele setalni is. Ja es szabadon setalgathatok, ulhetek...stb. a vajudas alatt. Ha akarok szulehet vizben, agyon..stb. Teljesen mas mint 7 evvel ezelott Magyarorszagon. Tudom azota ott is valtozott minden, de itt tobbnyire te mondod meg hogy mit akarsz. Ez nagyon tetszik. Remelem szules utan is ilyen lesz a velemenyem. Ja es max. ket ejszakat kell bentmaradnom, de ha szules utan 10 oraval vagy egy ejszaka utan ugy erzem, hogy mehetnekem van, es orvosilag sincs kifogas, akkor mehetek. Es persze nem sajat felelossegre! Megvizsgal a doki es adja a zarojelentest. Hu de sokat irtam errol, de most ugy orulok, a lanyomnal volt kotelezo Kép beontes, borotvalas, gatvagas. Hat ne mondjam, nem erre volt akkor szuksegem.

Dojika!
Elvezdd ki a hatralevo heteket, pihenj sokat!

JO hetveget mindenkinek!

Andi (37+5)
Andysj

Sheila!

A Mammutos Uh telefonszáma: 315-20-18 / Biovital 3d Uh.
A vizsgálat ára 10.000.- Ft, de kb. fél órát foglalkoznak Veletek és szerintem is sokkal lelkiismeretesebben, mint a Megatoysban.

Menta!

Zsuék babája streptococcus B -vel fertõzõdött meg és valószinüleg agykárosodása lett. Volt olyan kedves - még ebben a szörnyû lelkiállapotban is , - hogy felhívja a figyelmünket, hogy kenetvizsgálatból meg lehet állapítani, van-e ilyen baci a hüvelyben. Sajnos sok kórházban ezt nem nézik meg Kép, s igen súlyos következménye lehet.Kép

Kata007!

Köszi az infot, megpróbálok sokat feküdni , de igen nehéz.Magne B6-ból és napi 2x2,3x2 szedek- de már hetek óta, tudod sokat keményedik a pocim. Nem tudom azok hogy bírják, akik hónapokat vannak ágyhoz kötve. Én már reggelente alig vártam, hogy egy kicsit megmozgassam magam, mert mindig el vagyok zsibbadva, sehogyan sem jó. Most meg tölthetem az egész napot vizszintesen!!! Igaz, szigorúan nem parancsolták rám a fekvést, csak én vagyok betojva, hogy azért még legalább két hétig bent maradjon Szandi.
Azért biztos, ami biztos, tegnap este kikészítettem a kórházi cuccost, soha nem lehet tudni......
A popsi alá párnáról és is hallotta, de nem rossz, hogy a mellkasod akkor lejjebb van? A babához ez esetben elég oxigén jut? Én megmondom õszintén, hogy nem merek háton feküdni.
Te egyébként mennyit fekszel egy nap?

Zuzu!
Én ugyan még nem vagyok többgyermekes mama, de azt olvastam, hogy ami jó Rád melltartó a 36. héten, az jó lesz a szoptatás idõszakára is. Én "csak" holnap töltöm a 35.hetet és már vettem 2 db-ot, vagyis rendeltem a Quellébõl, ma meg is jött, klassz.

Heni 34+6
heni

Andysj!

Most olvastam, hogy a 35. héten Te is kinyiltál egy újjnyira és megnyugodva látom , hogy a 38. héten is még egybe vagytok. Neked ekkor már lent volt a baba feje, vagy még nem?
Azért kérdem, - gondolom kitaláltad - mert nálam is ez a helyzet, csak még plusszba az is , hogy a pici fejét meg tudta simogatni a doki. Szóval már nagyon lent van, s gondolom ez súlyosbítja a helyzetet. Most itt izgulok.....

HEni
heni

Á, mindig elfelejtek valamit!

Lányok, egy-egy igen erõteljesebb nyillalás a hasba, egy kis derékfájás hébe-hóba az már jóslófájásnak számít?
Ugye még nem?

Heni
heni

Sziasztok

Elõször is nagyon gratulálok én is Blinczinek a babucijához! Kép

Virág

Azt hiszem nem lesz más választásom, minthogy elmenjek tényleg a házidokihoz. Remélem tud segíteni ezen. Kicsit messze van még a VÉG Kép úgyhogy ez elég gázos.

Sheila

Egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy vizesedek, csak a többiek mondták hogy talán már az kezdõdött el. Én nem tudom hogy ez mitõl van, megdagadva nincs sem a kezem sem a lábam, csak reggelre annyira fájnak az ujjaimban a hajlatok, hogy nagyon. Szinte fogni nem tudok velük. Eltelik kb. egy óra és semmi baja! De nem dagadt!
A másik ötletet nagyon köszönöm, csak nem igazán tudom kivitelezni, mert még (jó pár hónapig) dolgozom. Nem tudok sajna lefeküdni ebéd után Kép

Kép
Kép
forti

Jajjjjj!
Elfelejtettem aláírni!
KépKép

Forti (18+1)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Heni: köszi a telefonszámot, és szurkolok Neked, hogy
kihúzzátok a két hetet, csak nehogy Szandika olyan jól
érezze magát odabenn, hogy ne lehessen kicsalogatni a kiírt
nap után. / csak vicc volt /

Forti: tiszta sor, nem vizesedsz!!!
Mivel reggel fordul elõ a jelenség, és utána gyorsan elmúlik, én inkább olyasmire gondolnék, hogy talán úgy
fekszel, hogy nem kapnak elég vért az ujjaid, és elzsibbadnak.
Nekem is volt ilyen problémám régebben, már csak halványan
emlékszem rá, de akkor nem vártam babát.
Azért beszélj az orvossal, de ne aggódj, biztosan nem
komoly.

Jó hétvégét, azért még "benézek" Hozzátok!
Sheila 31+4

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Heni!

Igen a valasz a kerdesedre, lent van a baba feje, az orvos azt mondta hogy mar aranyosan raillesztette a mehszajra a fejet. Nekem amig faros volt nem volt gond, de miutan megfordult egyre jobban nyomta a mehszajat. Az orvosom is mondta, hogy erzi a buksijat. Neha ereztem kisebb nyilalasokat, de azt mondta, hogy a pihenes segit. Eddig ugy nez ki segitett. Most meg mar nem is akar annyira jonni. Nehogy te is igy jarj. Nalunk mar ugye johetne, de most bezzeg... Epp irtam, hogy a 35. heti kinyilas ota nem tagultam semmit, pedig neha erzem a nyomast a mehszajon, a derekam is fajogat es meg jon hozza a pocikemenyedes is. A lenyeg, hogy ne izgulj, pihenj, es kerdd ki a dokid velemenyet, az enyem nem irt elo szigoru fekvest, ezt jobb ha megkerded tole akar telefonon is. Nekem azt mondta anno, hogy ne emeljek nehezet, ne lepcsozzek sokat, es ne farasszam magam ki sok setaval. De nem kell egesz nap fekudnom. Igaz ez minden esetben mas es mas. Fugg a baba meretetol is. Akinek alapban nagyobb babat josolnak, annak ugye jobban nyomja a mehszajat. Nekem atlagos meretu babat josolnak. Vigyi magatokra!
Jo hetveget!
Andi (37+5)
Andysj

Andyjs!
Köszi az infot! Megkeresem!

Különben én vasárnap megyek 3Ds uh-ra Miskolcra,és már nagyon izgulunk!
Az apuci most fogja elöször látni a pocaklakót!(Egerben ugyanis nem engedik be a sima uh-ra sem)
Remélem kiderül hogy kisfiú vagy kislány a babuci, mert a cslád lassan ölre megy a bizonytalanságtól.Mindenki a maga igazát bizonygatja!!!Kép
A fél család lányt szeretne, a másik fele fiút....
A sógoromtól már hóvirágot is kapott nõnapra!
Annyira biztos benne hogy keresztlánya lesz!

Na zárom magam!

Sziasztok! vigyázzatok magatokra!
blano(25hét+6nap)
blano

Sziasztok!

Kata!
Ma voltam UH-on ujra, mert ugye mult heten nagyon pici volt a baba a becsult korahoz kepest. Egesz pntosan 10 het hat nap, csak ezt akkor igy nem mondta meg a doki, nem akart feleslegesen idegesiteni. Latta, hogy igy is elegge kiakadtam.
Nos, a mai allaspont szerint 12 het 2 nap, a meretei lalapjan. Azert ez engem kicsit megnyugtatott, igy mar nem olyan nagy a kulonbseg. Es teljesen jol van!
Nyeli a magzatvizet, megvan mindene, dobog a kicsi szive... Szoval rendben van minden. Most mar csak az AFP leletei kellenek, de az meg negy het.Bar ha ilyen utemben no, ki tudja mikor jon el pontosan a 16 hetKép))

Szoval a pontositasok:

12 het, 2 nap
MAV korhaz
a szules varhato idopontja, nos ez igen erdekes, az UH a meretek alapjan szept 9 es 26 kozottre tette. A doki azt mondta, maradjunk a szept 12-nel...
Nem egeszen ertem, ezt, de hat nem is az en dolgom...
Eddig meg mindig megvaltozott minden adat. MArmint a baba kora es a varhato idopont.
En ugy vagyok vele, ha egeszseges, es ilyen gyonyoruen fejlodik, akkor jon , amikor akar...
Valamikor szeptemberbenKép))

Sajnos nekem a reggeli hanyingerek meg mindig egesz nap taratnak, sot, ha ejjel felkelek inni, akkor van, hogy az is visszajon...
Nem a legjobb allapot, de ez van...
Egyenlore meg kenytelen vagyok a deadelon kupot hasznalni, kulonben semmi nem marad meg bennem, es meg azutan is oklendezek...
Igy legalabb a folyadekkal nincs gond...Es nem kell korhazba mennem.

Azt nem tudjatok, a hizast azt mihez kell szamitani? A terhesseg elotti sulyhoz, vagy a hanyas abbamaradasa utani sulyhoz? Mert ha a terhesseg elottihez, akkor nekem mar van egy "kis" (-5,5kg) elonyom... Ami ugye nem olyan nagy orom, de ez van... Es sajnos a vitamin sem marad meg bennem, sot, azt az, ami azonnal kijon.

Bocs, hogy csak ilyen ritkan jelentkezem, de szinte minden este vegigolvaslak titeket, csak mire irnom kellene, mar majd leragad a szemem es inkabb elmegyek aludni.

zsoka
zsoka

Zuzu,

Szerintem ez alkati kérdés is lehet, mert nekem bizony nõtt egy számot a cicim a tejbelövellés után. Arról nem is beszélve, hogy melltartóbetétet is kell hordani, mert különben minden átázik a sok tejcsitõl. Az sem jó, ha elszorítja a tejcsatornákat a melltartó, tehát abszolut kényelmesnek kell lennie.
Én azt javaslom, hogy a mostani méretednél egy számmal nagyobbat válassz. Nekem a 100% pamut Anita jött be, mert nagyon kényelmes, elasztikus, és a fazonja is praktikus. Volt ilyen cicikidugós fazon is, de azt kevesebbet hordtam.
Különben meg arra kell törekedni, hogy minél többet legyen szabadon a mell, persze ez nem mindig megoldható sajnos.
Mia
mia

Heni!

Hogy áll ababád? Befordult már? Mert ha igen jobb ha minnél elõbb az orvost kérdezed meg, de különben is.
bubu

Zuzu,

a melltartó számát tekintve szerintem a mostani méret OK lesz, de a kosár (legalább) egy mérettel legyen nagyobb. Nekem is nagyon bejött az Anita. Eléggé drága (kb 5000.-), de rendkívül jó minõség. Az én cicim akkorát nõtt a rengeteg tejecskétõl, hogy csuda. Már most is sokkal nagyobb, mint eredetileg, de elõre látom, mekkora lesz a szülés után 2 nappal. A kórházi cuccot pedig már régen össze kellett volna pakolnod ... Kép Kép Már bármikor megindulhat a szülésed, még akkor is, ha teljesen zárt a méhszájad.

Andysj,
köszi.

Heni,
egy kis nyilallás és derékfájás nem jelent jóslófájást. Ezzel a terhességgel elég komoly fájásaim voltak kb. a 24-25. héttõl, naponta sokszor, és tök zárt maradt a méhszájam, szóval nem kell betojni. Kép Majd ha kõkemény lesz a méhed az aljátót a tetejéig, és mindez legalább fél percig, az már lehet, hogy jelent valamit - de még mindig nem kell megijedni, csak megemlíteni az orvosnak. Szóval nyugi!

Egyébként, hogy milyen nehezen is tud megindulni egy szülés: Három napja, miután a férjemet hiába kértem, lecseréltem a 90 l-es akváriumunkban a vizet, majd felástam a kert egy részét és befüveztem, virágmagokat vetettem,kiirtottam a négy mogyoróbokrunkat, és nem indult meg. Tegnap baltával felaprítottam a vastagabb ágakat szalonnasütéshez, és nem indult meg. Kíváncsi vagyok, ha ma körbeásom a gyökereket, és kiszedem, majd felásom a maradék kertet, megindul-e. (Anyukám szerint nem vagyok normális... Kép Kép Kép Kép )

Na jó, egyelõre eldugulok.

Virág
(39+3)
Virág (fiore)

Virág!

Nagyon tetszett és örültem a részletes leírásnak, hogy ezektõl mind nem indul meg a szülés én áprilisban szülök, de még elég sok a kerti munka nálunk. Ja egyébként a férjem azt üzeni a férjednek hogy jó erõs köteleket lehet kapni a Praktikerben - Engem ugyanis szeretne lekötözni csak nem sikerült még eddig :-).
De tényleg, azért vigyázz ezekkel a nehéz melókkal! Egyébként mekkora a kertetek?

Bubu
bubu

Zsoka, a terhesseg elotti suly az alap, azt kell kiindulo-sulynak venni. Ugye tudja a dokid, hogy ilyen sokat hanysz? No meg hogy ennyit fogytal..

Virag, en anno a keso oszi kerti munkakat vegeztem el ilyen stilusban, mint ahogy a mostani tevekenysegedet igen izesen leirtad KépKép Es persze szinten 'eredmenytelenyul'. Ahhoz kepest, hogy az elejen azon izgultunk a dokimmal, csak ne jojjon a 7. honap elott ki!, a 42.het derekan kezdodott csak a vilagrajovetele, ami 36! oran keresztul elhuzodott. Neked persze sima, es gyors szulest kivanok!KépKép

Andi, biztasd a picikedet egy ici-picit, magyarazd meg neki, most mar johet, itt az apuci, bizti szot fogad, ha nem ma akkor holnap.....Kép

Lella /11+6/
Lella

Az egy számmal nagyobbat én is a kosárméretre értettem természetesen.
Mia
mia

Bubu,
a kertünk elég kicsi, azért is kellett kivágni a mogyorót. (helyigényes, tetû- és szúnyogfogó, ráadásul alig terem), talán 20-25nm. Egyébként miért vigyázzak? Szerdára vagyok kiírva. Kép A férjemnek tetszett a férjed üzenete Kép Mégsem ástam ki a gyökereket, de azért ma sem kíméltem magam. Ma még tizedannyi fájásom sem volt, mint tegnap... Hol itt a logika?

Lella,
köszi a jókívánságodat, azt hiszem, meghalnék, ha még 2 és fél hétig bentmaradna a gyerek. Isten ments!

Virág
(39+3)
Virág (fiore)

Sheila, köszi a választ!

Nyuszi, én is kb. havonta járok UH-ra. Szerintem ez a normális. Néha még ezt a 4 hetet is olyan nehéz kivárni.Kép Gratulálok a nyuszilányhoz!Kép Kb. mi is pár hét múlva tervezzük, hogy elmegyünk a Mammutba.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Mindjárt felrobbanok! Kb. 20 percig írtam Nektek levelet és most kezdetem elõlrõl, mert megõrült a gép és eltûnt a levél!!!! Kép Kép Kép

Na lássuk, hátha le tudom újból írni.....

Virág!
A jóslófájásokkal kapcsolatban akkor megnyugtattál, de a pocakkeményedéssel kapcsolatban egyáltalán nem. Nekem igen sokat keményedik a pocim kb. a 28. héttõl, de kb. 2 napja elõfordul, hogy van amikor 1-2!!!! percig is kemény marad! Viszont egyáltalán nem érzek fájdalmat, ez normális?

Azért egy kicsit vegyél vissza a tempóból, nehogy baj legyen. Gondolom, hogy türelmetlen vagy már így a 40. héten, én is az vagyok - mondom itt a 35 hetemmel - de azért
ácsi. Lehet, hogy mégis szükség lenne Neked is azokra a kötelekre? Kép
Én mindenesetre drukkolok Neked, hogy ez a szép tavaszi idõ kicsalogassa a Pocaklakódat és kiváncsi legyen már a mamájára , papájára és az egész családra, akik biztos már nagyon várják Õt!!!!

Bubu!
Szandi már szépen beillesztette a kis kobakját hisz az orvos meg tudta simogatni!

Andysj!
Akkor szinte azonosak a "tüneteink", csak Te már 2 héttel elõttem jársz. Igazán irigyellek! Nekem sem parancsolt szigorú fekvést a doki, csak azt mondta , hogy sokat pihenjek. Ma szinte egész nap feküdtem, mert igencsak éreztem nyomást a méhszájamon Kép és igencsak betojtam.A párom eközben átrendezte a lakást, gondolhatod alig bírtam az ágyban tartani magam, onnan irányítottam ....Kép
Azért akármennyire is türelmetlen vagyok, én is szeretnék úgy járni , mint Te - vagyis egyben maradni a 38. hétig. De a csütörtöki ctg után csak okosabbak leszünk, márha addig egybe maradok...

Heni 35+0
heni

Heni!
Köszi a választ! Tényleg elvileg kötelezõ a hüvelybõl kenetet venni tenyésztés céljából és pont pl. a Streptococcus miatt. Akinél ez kitenyészik, az nem szülhet hüvelyi úton csak akkor, ha sikerül antibiotikummal kiírtani. Elég randa egy jószág.

35. héten már természetes az 1-2 percig tartó méhösszehúzódás fájdalom nélkül. Nekem is sokat volt. Az elsõ jóslófájásokat is ekkortájt kezdtem érezni. Attól se ijedj meg, ha rendszeresek a jóslófájások. Hidd el tudni fogod, hogy na ez már a szülés!
Sok sikert hozzá!
Menta
menta

Szia Heni!
Ne aggódj, a betöltött 35. hét után semmi gáz nem lehet, a baba tüdeje elég érett már. Mikor kórházban voltam koraszülésügyben, azt mondták, eddig kell mindenképpen kihúzni, egy nap múlva már ki is bújhat a baba, ha annyira sürgõs Neki.
juci
juci

Zsoka,
Egy tipp a vitaminnal kapcsolatban. Sajnos én is ezeket a tüneteket éltem át kb. a 4. hónap végéig. Nekem úgy sikerült a vitamint benttartanom ha este vettem be rögtön lefekvés elõtt, amikor tudtam, hogy rögtön el fogok aludni. Szerintem nagyon fontos, hogy míg ilyen rosszul vagy szedd a vitamint. És még egy javaslat, igaz ez már csak a végefelé segített amikor már mérséklõdtek a rosszullétek. Szóval ha érzed, hogy kezd a gyomrod émelyegni, akkor gyorsan egyél pár falatot ami jól esik. Nekem sikerült ezzel elnyomni a kissebb rosszulléteket. Hátha Neked is bejön. Minden jót és kitartás! Én mindíg azzal vígasztaltam magam, hogy ha eljön az idõ és megmozdul, akkortól már nincs helye a rosszulléteknek. Nagyon kevés az akinél az után is megmarad, szóval legkésõbb a 16. hét után már csak jobb lesz.

Pusz, és kellemes vasárnapot kívánok mindenkinek! Fogalmam sincs, hogy miért nem alszom még, valószínû mert a papa most nincs velünkKép Sebaj délután már együtt megyünk kirándulni.Kép

Ilke 21+7

KépKép
KépKép
ilke

Virág!

Lehet hogy nincs semmi veszélye a nehéz munkának számodra, nem gondolkoztam el rajta rendesen. Bocs az öreglányos óvásért! Ezt én se szeretem. Egy biztos azért: eddig még úgy hallottam a szülés is elég nehéz meló és jó ha elõtte gyûjtöd az erõt :-). Kívánom, hogy könnyen kibújjon a baba, amikor elérkezik az ideje.

Heni!

Szandi akkor rendesen készülõdik. Bocs, hogy a múltkor nem olvastam el figyelmesen mit írtál elõtte. Aztán már mindent értettem, csak késõ volt mert elõbb elment az üzenet.

Képzeljétek, nõtt 2cm-t a pocakom, meg most kényelmesebb is hordani, mert lentebb van. Lehet, hogy amiatt is van ez a baj, mert magasabban volt a hasam és jobban nyomta a vénát? Már nagyon várom az uh eredményét!

Kata!

A festés nálunk is nemsokára indul. Ma jön a mester felmérni a terepet. Minden hasznos tapasztalatnak örülök. Bár nekem remélem nem kell majd sokat takarítani, meg pakolni mert itt lesz a párom anyukája segíteni.

Mindenkinek szép hétvégét!

Bubu
bubu

Nagyon korán keltetek ma kedves kismamák! Nem tudtok aludni?
Én ilyenkor fordulok a másik oldalamra! Kép

Juci, Menta!
Nagyon köszi a választ, akkor most megnyugszom. Nem is tudom mi lenne nélkülem veletek!
Mindig van miért aggódni az embernek, még mondja valaki, hogy a 12. hét után már minden rendben van. Csak hiszi. Folyamatosan akad valami, amiért az ember izgulhat.
Mi lesz majd akkor, ha kibújnak a Pocaklakók???????? Kép

Látom, mostanában mindenki nagy festés lázban van? Mi - vagyis a párom - csak lakást rendezett tegnap, mi majd csak május-júniusban költözünk. Muszáj, mert ahol most vagyunk az pici, és mivel padlástér nyáron iszonyú meleg van. Van ugyan légkondi, de egy pici baba mellett ugye azt nem használhatjuk. Szóval remélem mire beköszönt a kánikula az újban leszünk és mi is festegetünk.....Kép

Heni 35+1
heni

Lányok,
Internet ügyben kérdezte valaki a múltkor, hogy mit érdemes otthonra beszerezni.
Nos, azt tudom ajánlani ami nekünk van: Matáv Mindenkinek csomag.
Lényeg: elõfizetése brutto 4000 Ft. Hétköznap 18.00.- reggel 7.00-ig, hétvégén 15.00.- reggel 7.00ig annyit internetezhetsz amennyit akarsz + ebben az idõben a helyi hívás díjmentes.
Ha valakit részletesebben érdekel, majd leiratom ide a férjemmel, õ a szakértõ ez ügyben.
Heni
heni

Sziasztok Pocakosok!!

EZer éve nem jelentkeztem tudom, de sajnos csak este tudnék internetezni (épp a Heni által vázolt (csúcs-idõk miatt) - akkor pedig a Kispapa ddolgozik a gépen, vagyis repülnek a napok..én már a szülés lázában és már meg sem próbálom pótolni a lemaradásomat.

Örömmel hallom, hogy mindenki jól van -szerencsére mi is rendben vagyunk. A kisfiam kobakja már 9,2 cm és azt hiszem kibújásra készen várja az áprilist (ill. remélem, hogy megvárja).

HENI! Küldtem mailt! Hajrá!! Megigérem, hogy pár naap múlva benézek! Jelentkezz!!

BMárti! Köszi a címet, de apasági nyilatkozat lett belõlünk és mostmár minden fontosabb, mint az esküvõ. Már csak a baba körrül forgunk.

Mindenkit puszilok! Vigyázzatok MAgatokra!

Mummy
(35+1)
mummy

Mummy!

Örömmel olvastam, hogy nemcsak nekem vannak lemaradásaim,
bár én még csak 2 hét múlva tartok majd ott, ahol most
Te, de már most rajtakapom magam, hogy a szülés miatt rágom
a körmöm, és hogy a babával is minden OK legyen!
Nem tudom, mi lesz így velem még xhétig, bár én az április
21.-ét "jelöltem" ki a szülésre, mert kiszámoltam, ha akkor
érkezik a pocaklakó, pont a szülinapomon / ápr 26. /jöhetünk
haza a csúnya-rideg kórházból./ sajnos a gyõri ilyen,és itt
nincs választási lehetõség/
Persze ez a bizonyos dátum még fényévekre van innen,fõleg
ha addig ilyen off leszek mint most...
Bocsi, Lányok a nyavalygásért, tudom egy harmadik babás
kismamának ezt nem illik,de mentségemre az elõzõ bébi
9 éve született, úgyhogy most megint totál kezdõnek érzem magam, ráadásul új férj, új baba...
Virág: remélem a hétvégén célba értél?!
Heni: szorítok Neked, de már nagy baj nem lehet...
Kata: remélem a festés rendben lezajlott!
Én is gyõzködöm a kispapát, hogy ideje rendbetenni a kisasszony szobáját, bár az elsõ hetekben mellettünk lesz
/ mármint a mi szobánkban/
Képzeljétek, már a kórházi cuccost is összepakoltam
90%-ban, mert az elõzõ kisfiamnál még nem volt bepakolva
mikor 36hét 3.nap éjszakáján váratlanul jöttek az 5 perces
fájások...

Sok puszi Mindenkinek!
Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ja, elfelejtettem:

31+7
éjfélkor betöltöm a 32.hetet és a 7.hónapot!!!
Ezt is megértük!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Heni,
igaz, hogy ez a sokadik terhességem, de azért jobb lenne az orvosodtól megkérdezni ezt az 1-2 perces keményedést. (Lehet, hogy õ sem tud majd mit mondani, ha nem elõtte produkálsz egy ilyet, mert elõfordulhat, hogy ugyan te kõkeménynek érzed a pocakod, viszont az még messze nem olyan kemény, mint egy "igazi" kontrakció. (Bocsi, összehúzódás)) Szóval lehet, hogy teljesen veszélytelen, nyugi.

Bubu és Heni,
köszönöm, hogy ennyire vigyáztok rám! Kép Kép Nagyon jókat nevetek rajta, úgy értem, jó kedvem lesz tõle. (Nem kinevetem!) Azt hiszem, Bubu, azért igazad van. Mostmár nagyon odafigyelek, hogy annyit aludjak, amennyit csak tudok, hátha ma jön el az idõ... Jó, ha az ember pihent.

De röviden hadd írjam le, mire is képes az ember: A 3. babámmal hajnali 3-kor ébredtem arra, hogy fájásaim vannak. Viszonylag rendszeresek voltak, de nem kapkodtam, 8-ra úgyis be kellett mennem CTG-re. Úgyhogy 7 körül fel a buszra, majd a földalattira, be a MÁV-ba. Zárt méhszáj, vissza a földalattira, buszra, haza. Nem múltak el, du. 3-ra vissza a MÁV-ba (immár taxival), 1/2 ujjnyi, de ne menjek már haza. Este 7-re azt hittem, elalszom, semmi erõm nem marad kitolni a babát. 3/4 10-kor elkezdhettem tolni (az elsõ 2 fájás alatt meg sem próbáltam kitolni, ez más lapra tartozik, miért), majd a harmadik alatt az egész baba kijött, vagyis egyetlenegy fájás alatt bújt ki. (kb. 19 óra ébrenlét, vajúdás után!) Ezt csak azért írtam le, hogy lássátok, amikor azt hisszük, nincs több erõnk, akkor, ha kell, valahonnan olyan energiát kaphatunk, amirõl nem is tudtuk, hogy létezik.

Sheila,
nem, amint látszik, még nem értem célba. Kép De köszi az érdeklõdést. Fogjátok tudni, szerintem azonnal, mert ha minden OK, mi 3 órán belül itthon leszünk. Vagy 4, nem tudom. Szóval ha képes leszek netezni, márpedig ez csak egy kis ülés, akkor írok. Ha nem, a férjemmel iratok egy pár sort. Egyébként pénteken olyan fájásaim voltak, hogy azt hittem, betojok, de elmúltak. Azóta hiába kertészkedek KépKépKép. Persze nem sürgetem a kisasszonyt, ma el akartam még menni fodrászhoz, tökéletesen akarok kinézni a szüléskor (ez nem sznobság, ha valakit érdekel, majd leírom, mennyit segített nekem ez az elõzõ szülésnél), szóval a mai nap még járt nekem Kép. Legalábbis a délelõtt.

Addig is jó gömbölyödést Kívánok mindenkinek, és egy gyönyörû, meleg, tavaszi hetet!

Virág
(39+5)
Virág (fiore)

Sziasztok lányok!

Újra itt vagyok. A múlt héten összeszedtünk családilag egy kétnapos vírust, aztán már az egész héten otthon voltam Kép. Szerintetek ha a gyerek beteg akkor is kell beszélnem a fõnökömmel, mert én csak a tényt közöltem a titkárnõvel, mire a fõnök ma reggel letolt, hogy vele kellett volna beszéljek Kép. És ha kellettem volna, akkor berendel a beteg gyerek mellõl? (Mellesleg én is beteg voltam.)
Sheila!
Örülök, hogy végre van valaki az én közelemben lakó is. Ráadásul hasonló korú. (Én 32 éves, 28 hetes kismama vagyok, és én is a harmadikat várom.) Hát ha Te a gyõri kórházat kényszerpályának érzed (pedig bababarát címe van), akkor én mit szóljak a mosonmagyaróvárihoz? A méhszáj leletem a 24. héten nekem is 3100 volt, ez ugye a külsõ méhszáj apró nyitottságára utal, ami a dokim szerint a többedszer szülõknél (mint Nálad is Kép) teljesen normális.
Gitta!
Nem feltétlenül kell rosszul lenni Kép, de a dolog mértéke, tartama igen változatos. Akár már most el kezdõdhet Kép, de rendszerint a 12.-16. héten elmúlik Kép.
Blano!
Épp most indult új rovat itt a Babanet-en Hol-mi? címmel. A legfontosabb listák ott megvannak. Én kigyûjtöttem valamelyik topicból amit találtam, ha még nincsenek meg akkor szívesen elküldöm.
Bori (28+6)
Bori

Sziasztok!

Olyan jó volt így reggel elolvasni a hétvégi leveleiteket, nagyon jó kedvem lett tõlük, és nagyon irigykedem is, mert nekem még legalább 7-8 hét mire megláthatom a pocakomban ficánkolót. Kép

A hétvégén én sem lazáztam, babaholmi gyûjtõ körúton voltunk. Nem tudja valamelyiktek, hogy hol lehet végig gombos bodyt kapni, ha a Brendonban nincs? Egyébként csak bámultam bambán. Amig én sétálgattam a rugdalózók és egyéb aranyos ruhácskák között, a párom és az öcsém összegyûjtötték, hogy miben szeretnék látni a babát! Kép
Alig tudtam magamhoz térni, csak bólogatni tudtam, hogy ez is jó lesz, meg persze az is. Kép

Remélem ma is vidám napotok lesz, megszületik akinek meg kell, a többiek pedig vidáman rugdalják tovább anyjuk hasát! Kép Kép Kép

Robi
robi

Sziasztok!

Hát úgy látszik még én is itt vagyok!
A hétvégén azt hittem túl leszek mindenen, képzeljétek szombat éjszaka azt hittem elfojt a magzatvizem. Felébresztettem az egész családot, irány a szülõszoba, ahol közölték, hogy ez nem az volt lehet hazamenni. Én nem tudom mi történt, (bár így a harmadik babánál már illene) de ilyen zuhatagban azt hittem, hogy csak a magzatvíz folyhat. Lehet, hogy már pszichikailag szeretném ha az lenne? Na mindegy. Én elég hülyén éreztem magam, de a szülésznõ is és aaz ügyeletes orvos is próbált megnyugtatni, hogy nem én vegyok az elsõ ilyen eset. Van aki több napig jár be, hogy szerinte a magzatvíze folyik.
Szóval egy szó mint száz, édes kisfiam nem akarja még látni a világot.

Virág:
Azt hittem a hétvégén túl voltál a dolgon a MÁV-ba nagyüzem volt. legalábbis szobat éjjel amikor én is megpróbálkoztam bekerülni.
4-vagy 5 szülés volt az éjszaka folyamán, gondoltam rá, hogy te már biztos köztük vagy. Lehet, hogy mégis egyszerre?

Délután ismét doki. Már hallom elõre - Zárt méhszáj, még nem szülünk. Pedig már nagyon, nagyon.........

Na mindegy nem nyöszörgök, többen vagytok akiknek még sokkal több van hátra, csak már nagyon nehéz cipelni ezt a nagy fiút.

Ha valami történik jelentkezem...
Mindenkinek jó pocakosodást

Zkati
39+5
zkati

Robi!

Body ügyben én megnézegetném a Knguru Gold boltok kinálatát. nem tudom, hogy ki milyennek érzi (pl. a minõségét), de én nagyon szerettem öket, mert elég olcsók (föleg a Brendonhoz képest) és nagyon sok bodyjuk és rugijuk van (Pl. nagyobb bevásáróközpontokban is az általuk gyártott bodykat is árulják).
Boltjaik:
- Megatoysban (belül) egy külön bolt (Soroksári út 160.):
nagyon nagy kinálattal, sokféle színü, és mindenféle változatú body
- külön önálló bolt a Gyöngyösi sétányon (XIII. ker.):
itt kisebb a kinálat
- Újpesten a Megatoysban (ennek a címét nem tudom)

Beszti
(23+2)

KépKép
KépKépKép
beszti

Knguru=KenguruKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket, és most bátorkodtam regisztrálni magam, hogy meosszam veletek az én személyes tapasztalataimat a babavárással kapcsolatban. Mi most várjuk az elsõ babánkat a férjemmel. Jelenleg 23 hetesek vagyunk és júli 5-ére van kiírva a Kútvölgyiben. Eddig minden rendben volt a pöttömkénkkel, és ma megyek vele elõször terhestornára, így már nagyon izgulok, ogy milyen lesz. Kata007 légyszi vegyél fel engem is a listádba, ha lehet. valahol olvastam, hogy saját magam is fel tudom vinni, de már nem emlékszem pontosan. adataim: gumicukor 23/0 25/1.b. Budapest 07.05 Kútvölgyi/Dr. Mészáros Gábor
Elõre is köszi, most viszont rohanunk, nehogy lemaradjunk az elsõ tornáról, majd beszámolok milyen volt. Addig is kívánok mindegyikõtöknek jó pocaknövesztést és pihenjetek sokat!

Üdv:
Karol

KépKép
KépKép
gumicukor

Virág,

off
Visszajött az emilem, amit a dokiddal kapcsolatban írtam. Most lehet, hogy valamit elbaltáztam. Megírnád az elérhetõségét? Mindenképpen el akarok kezdeni szedni valamit a szülés elõtt.
Köszi.
nyszilvia@hotmail.com

Ja, az Arnica nekünk nagyon bevált kulcscsonttörésre anno.
mia

Virág, ZKati TI MÉG EGYBEN? Kép
Azért küldök egy NAGY DRUKKOT, hátha használ!

Ma kellett volna eredetileg orvoshoz mennem, de ugye ezt megtettem a múlthét szerdán. Most ha hiszitek, ha nem, azóta minden bajom van.
Annyira fáj lányok a derekam és az egész medencém, hogy szó szerint alig bírok menni.Kép Így egyik napról a másikra.

Sheila, a kórházi cuccost én is összepakoltam 90%-ban, ha esetleg menni kéne... Bár én nagyon reménykedem még legalább egy hétben, de nem tudom, kibírom-e. Az elõbb olyen meleget éreztem a lábam között, a frász jött rám. De hál'Isten semmi.

Olyan rossz, mert a páromnak, pont a múlt héttõl van plussz munkája, így pont mostanában jön haza késõbb, amikor olyan nagy szükségem lenne rá.Mondjuk, hamar itt tud lenni, ha bármi van, mert nincs messze, de én olyan elanyátlanodva érzem magam.
Kint hétágra süt a nap, olyan jó lenne egyet sétálni, de totyogni is alig tudok. Inkább ideültem Hozzátok.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én az egyik pillanatban teljesen be vagyok sz...va a szüléstõl, - a múltkor is elkezdzem sírni, hogy én ezt nem tudom végigcsinálni, aztán késõbb meg kimondottan szülhetnékem van és jöjjön aminek jönnie kell! Ki érti ezt? Azt hiszem, rajtam most jön ki ez az érzelgõsség.

Bocs a túl sok nyavalygás miatt ezen a szép napsütéses napon, de hát ez van. Még jó, hogy Ti itt vagytok!

HEni 35+2
heni

Sziasztok,

Heni, Zkati, Virág és a többiek... oly közel a szüléshez. KITARTÁS!!!Kép
Mi 'kicsi' Kismamák nagyon szuroklunk ám nektek! És én személy szerint nagyon irigyellek Benneteket! Nem tudom miért siettetem úgy az idõt, mikor tulajdonképpen semmi bajom. Ti értitek ezt?

Karol, vagy inkább Gumicukor?KépKép
Kép
Üdv a köreinkben és a Kútvölgyis Kismamák táborában!

Ilke,
Én is alig birom kivárni az UH-k közti 4 hetet, már megint mennék, pedig most voltam 1 hete.Kép Merthát néhány hét alatt a duplájára nõtt az én kis Bogaram...KépKépKép Te tudod hogy fiú lesz vagy lány, vagy nem is akarjátok tudni?

Nyuszi
20+1
Nyuszi

Heni!
Ezzel nem csak Te vagy így. Szerintem minden kismama átesik mélypontokon, meg a boldog lebegéseken. Fel a fejjel, már nincs sok hátra a picúr érkezéséig. Az én barátnõm is most szült egy hete és én irígyeltem, mert egészséges szép babája van és túl vannak rajta. Így harmadszorra se tudom, hogy mi vár ránk. Az elsõ szülés után azt hittem, hogy mindent tudok már. Aztán a másodiknál rá kellett döbbenjek, hogy minden szülés más. Most megint csak az elsõ elõtti kiváncsiság van bennem, vajon most milyen lesz? Félni meg nem kell, mert soha semmit se lehet elõre tudni. Hallgass meg annyi történetet amennyit csak lehet, hátha tudod hasznosítani más tapasztalatait, élményeit. Kívánom, hogy a derékfájásod elmúljon, lehet, hogy csak a picúr ült rá valamire. Próbáld lebeszélni róla. Volt mikor én is két napra lesántultam, aztán hipp-hopp elmúlt.
Nyuszi!
Mint fentebb olvashatod nem csak Te siettetnéd az idõt. Az ember bizonyosságot szeretne, no meg a babát ölelgetni. Nálunk a párom szeretné tudni, de nagyon, hogy ugye harmadszorra is fiú? Az õ kedvéért majd megint megkérdezem a 32 hetes UH-n. Ha hajlandó lesz "nyilatkozni" a mókuska, mert a 18 hetes UH-n nem akart.
Bori(28+6)
Bori

Sziasztok!

Hát itt vagyok végre! Kép
Hiányoztam??? Kép

Szóval a festés nagyja kész, már csak az apró dolgok maradtak, amiket jobban szeretek én, egyedül csinálni.
Köszi mindenkinek, hogy nem reklamáltatok a táblázatért!!! Kép

Sheila!

Igen, ha nem jön közbe semmi, akkor a férjem szeretne bent lenni a szülésnél. A tied??

Ilke!

A 3000 tökéletes. Vagyis ez a természetes! Kép

Andi!

Köszi, hogy aggódtál, de itt volt anyukám is és anyósom is, szóval nem sok dolgom volt mert nem engedték. Inkább csak esténként molyoltam, amikor õk már elmentek. Kép Kaptam is érte másnap tõlük. Kép De hát olyan borzalmas volt egész nap azt hallgatni, hogy "tedd le, ne nyúlj hozzá, majd én fogom, majd én hozom, stb." Kép

Heni!

Én a párnát úgy rakom a fenekem alá, hogy szinte egy C betût ír le a gerincem, mert a fejem és vállam alá is teszek. Szóval levegõt is kapok, de Dóri sem nyomja a méhszájat. Nekem bejött, vagyis kényelmes így.
Mennyit fekszek? Változó. Megpróbálom úgy csinálni, hogy 1-2 óránként lefekszem egy fél órára.

Kriszti és Zsóka!

Az adatokat javítottam.

Bubu!

Hát hasznos tanácsom nem igazán van a festéssel kapcsolatban, csak annyi, hogy ne szégyelj segítséget kérni. Majd rájössz, hogy milyen hamar elfárad az ember ha még a pocakot is cipelni kell. Kép

gumicukor!

Felvettelek a táblázatba. Valamivel kevered a mi táblázatunkat, mert ide csak én tudlak beírni.
Szóval benne vagy! Kép Üdv köztünk és boldog babavárást velünk! KépKépKép

Kata 28+0
Kata007

Szijjasztok!

Nyuszi
Nálunk is a kb. 4 hetes UH a jellemzö. Anyukám is aggódik néha, hogy nem jó az a gyereknek de én bízom benne, hogy nem ártunk vele. Kispapa biztos örült, hogy Nyuszilány neki is "megmutatta magát".

Robi
Olvastam a hús nem evésedet. Megint bejön, hogy a szervezet tudja mire van szüksége. Én ugyanis a babásságig fél vega voltam, azaz nagyon ritkán ettem húst és max. csirkét v. pulykát. Hát, azóta szinte naponta kívánom pl. a tarját. Kép A gyerekért mindent Kép , na jó, annyira nem esik nehezemre.
Andysj
+9 kg, nagyon jól hangzik, igazán ügyes vagy!!!
Gumicukor
Üdv körünkben. Én is nála szülök júli 17 körül. De vagyunk még összesen 11-en akik nála szülnek uebben a hónapban. Nagy az esélyünk találkozni a kórházban!! Honnan a neved, mármint a Gumicukor? Szereted nagyon a cukrot?
Halacska 21+5
Halacska

Sziasztok Lanyok!
En is elvezettel olvasom a leveleiteket. En mar a finisben vagyok, most szerdara vagyok kiirva. De meg semmi. Pontosabban semmi elojel. Egy biztos: bent nem marad a baba.

Virag: irtam neked a MAV korhazban...topicba. De itt most olvastam, hogy te is nagyon aktivan toltod az utolso napjaidat. En is a mult heten kerteszkedtem, kapaltam, fuvesitettem, stb...Persze azert nem vittem tulzasba, csak ovatosan. De rendesen elfaradtam tole.

Heni: én pontosan ugyanezt erzem mint te. Egyik pillanatban ramjon a "hiszti", hogy nem akarok szulni, jo a babanak ott bent, aztan utana en is azt erzem, hogy na most felkeszultem. Sot, eddig nem szerettem szulestorteneteket olvasgatni, de amiota itthon vagyok, es van idom ezzel foglalkozni, elolvasom oket, es mindegyik utan elbogom magam, hogy milyen meghato.

Egy kerdes: szerintetek normalis, hogy mar 39 het+5 napos vagyok, es a CTG-t meg mindig csak hetente csinaljak? En azt hallottam masoktol, hogy az utolso idokben mar 2 naponta be kellett vonulni CTG-re. Vagy ez a nyitott/nem nyitott mehszajtol is fugg? Szerdan kell orvoshoz mennem ha meg egyben leszek (aznapra vagyok kiirva), kivancsi vagyok, mit mond a doki.

Udv mindenkinek, CSiga
Névtelen

Szia Halacska! Szia Halacska! Szia Halacska! Szia Halacska!

Csiga
Névtelen

Akkor itt a mai friss pocakos:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Terhességi i.[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés terv. helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Zkati 39 / 5 32 év/ 3.b. Budapest 03.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa[/size]
[size=-2]2.[/size] Virág 39 / 5 23 év/ 4.b. Budapest 03.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kisfalvi[/size]
[size=-2]3.[/size] Zuzu 38 / 3 31 év/ 1.b. Budapest 03.22 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]4.[/size] Forgi 38 / 1 31 év/ 1.b. Budapest 03.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Pajor[/size]
[size=-2]5.[/size] Andysj 38 / 1 25 év/ 2.b. USA 03.24 [size=-2]Trinity Med. Center/Dr. Sigman[/size]
[size=-2]6.[/size] Kele 37 / 3 28 év/ 1.b. Budapest 03.31 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Kristi 37 / 1 29 év/ 1.b. Erdély 03.31 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]8.[/size] Helena 36 / 0 27 év/ 1.b. Komárom 04.08 [size=-2]Komárom Selye J. K./Dr. Rivera[/size]
[size=-2]9.[/size] Krita 35 / 4 27 év/ 1.b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]10.[/size] Vuckó 35 / 4 27 év/ 1.b. Nagykovácsi 04.11 [size=-2]Péterffy Sándor K. / Dr. Rácz[/size]
[size=-2]11.[/size] Mummy 35 / 2 26 év/ 1.b. Budapest 04.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]12.[/size] Heni 35 / 2 23 év/ 1.b. Budakeszi 04.13 [size=-2]Szent Rókus Kórház/Dr. Doffek[/size]
[size=-2]13.[/size] szanti 35 / 0 24 év/ 1.b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]14.[/size] Száva 34 / 5 29 év/ 2.b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]15.[/size] Katka2 34 / 5 27 év/ 1.b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]16.[/size] bubu 33 / 6 29 év/ 1.b. Bp.környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]17.[/size] Robi 32 / 1 27 év/ 1.b. Budapest 04.29 [size=-2]Péterffy Sándor Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Szilvi 32 / 3 28 év/ 1.b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]19.[/size] BSzilvi 32 / 3 26 év/ 1.b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
[size=-2]20.[/size] Sheila 32 / 0 35 év/ 3.b. Gyõr 05.06 [size=-2]Gyõri Petz Aladár K. / Dr. Fülöp[/size]
[size=-2]21.[/size] Mia 31 / 6 27 év/ 2.b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]22.[/size] Zsunya 30 / 5 25 év/ 1.b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]23.[/size] Csilla1 30 / 4 31 év/ 2.b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]24.[/size] Dojika 29 / 4 27 év/ 1.b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
[size=-2]25.[/size] margaréta 29 / 2 26 év/ 1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]26.[/size] Mano 29 / 1 ?? év/ 1.b. Budapest 05.25 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]27.[/size] Vicamama 29 / 1 31 év/ 2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]28.[/size] Bori 28 / 5 32 év/ 3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]29.[/size] Norci 28 / 1 27 év/ 1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]30.[/size] Törpi 28 / 1 26 év/ 1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]31.[/size] Kata007 28 / 0 35 év/ 3.b. Miskolc 06.03 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]32.[/size] Marcsi 27 / 0 31 év/ 2.b. Budapest 06.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]33.[/size] blano 26 / 2 24 év/ 1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]34.[/size] Any 26 / 0 34 év/ 2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]35.[/size] Pucúr 25 / 5 29 év/ 1.b. Budapest 06.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]36.[/size] Katesz 24 / 0 26 év/ 1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]37.[/size] gumicukor 23 / 0 25 év/ 1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]38.[/size] Beszti 23 / 2 26 év/ 2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]39.[/size] Dió 22 / 4 27 év/ 1.b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]40.[/size] Conti 22 / 3 34 év/ 2.b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]41.[/size] Ilke 22 / 1 25 év/ 1.b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]42.[/size] Halacska 21 / 5 29 év/ 1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]43.[/size] Nyuszi 20 / 0 32 év/ 1.b. Budapest 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]44.[/size] Malacka 18 / 4 36 év/ 2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]45.[/size] Forti 18 / 4 30 év/ 1.b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]46.[/size] Djeszter 18 / 0 29 év/ 2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]47.[/size] zsani 17 / 1 28 év/ 2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]48.[/size] Petra 17 / 4 27 év/ 1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]49.[/size] iddi 15 / 6 36 év/ 2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]50.[/size] Nóra 15 / 5 24 év/ 1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]51.[/size] lomis 14 / 5 26 év/ 2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]52.[/size] Zsóka 12 / 5 24 év/ 1.b. Budapest 09.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] Kriszti 13 / 1 29 év/ 3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]54.[/size] Nyusza 12 / 6 26 év/ 1.b. Budapest 09.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]55.[/size] Gyöngyöske 12 / 5 30 év/ 2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]56.[/size] ParaZita 12 / 3 30 év/ 1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]57.[/size] Lella 12 / 1 33 év/ 2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
[size=-2]58.[/size] bolegajudit 9 / 6 28 év/ 2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]59.[/size] i_ancsa 10 / 1 30 év/ 1.b. Budapest 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]60.[/size] sch_moncsi 7 / 4 25 év/ 1.b. Bécs ?????? [size=-2]?????[/size]
</pre>
Kata007

Sziasztok!

Jó régen nem jártam köztetek, s most már topic-ot is kell váltanom, mivel február 24-én 15 óra 15 perckor megszületett Kisvacak, azaz Hornyák Roland.

Nem ment olyan simán, mint szerettem volna, mivel császármetszés lett a vége. S ráadásul a kórházból is egy jó kis cumizavarral tértünk haza.

Most már egyenesben vagyunk, újra szopunk, szépen növünk. Fáj a hasunk, mint a fiúknak általában. Csak akkor sírunk, ha más nem látja. A nagyszülõk, a dokinéni és a védõnéni elõtt tündéri aranybogarak vagyunk. Bezzeg hajnalban zeng a ház. Kép

De mindent megér egy elégedett mosoly az angyalkám arcán.

Lányok, kitartás!

A kialvatlanság ellensúlyozására mondom: Hihetetlenül karcsú a bokám, vékony a csuklóm, és nem olyan a fejem, mint a telihold. Kép

Pihenjetek sokat, élvezzétek a tavaszt!

Sziasztok,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Jó régen nem jártam köztetek, s most már topic-ot is kell váltanom, mivel február 24-én 15 óra 15 perckor megszületett Kisvacak, azaz Hornyák Roland.

Nem ment olyan simán, mint szerettem volna, mivel császármetszés lett a vége. S ráadásul a kórházból is egy jó kis cumizavarral tértünk haza.

Most már egyenesben vagyunk, újra szopunk, szépen növünk. Fáj a hasunk, mint a fiúknak általában. Csak akkor sírunk, ha más nem látja. A nagyszülõk, a dokinéni és a védõnéni elõtt tündéri aranybogarak vagyunk. Bezzeg hajnalban zeng a ház. Kép

De mindent megér egy elégedett mosoly az angyalkám arcán.

Lányok, kitartás!

A kialvatlanság ellensúlyozására mondom: Hihetetlenül karcsú a bokám, vékony a csuklóm, és nem olyan a fejem, mint a telihold. Kép

Pihenjetek sokat, élvezzétek a tavaszt!

Sziasztok,

Tünde
gtunde (gtunde)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?