Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Nekem Sándor volt az orvosom, a magánrendelőjébe jártam, de mivel pont nyaralt amikor szűltem ezért átadott a Gozár doktornak. Nem bántam meg, mert Sándor doki biztos, hogy nem jött volna be este 10-kor amikor szűltem ,viszont Gozár doki ott volt 10 perc alatt. Egyébként a Sándor nem pénzéhes csak már száz éve a szakmában van, és már megteheti, hogy úgy dolgozik ahogy ő akar és annyiért amennyiért akar. Egy ismerősöm nála szűl most, de nem megy be éjszaka hozzá. Nála inkább csak olyanok szűlnek akiknek tényleg sok pénzük van.
Vaktyúk! Te nála szűltél???? Bement a szülésre???

Wtimi! Én feküdtem a korházban a szülés elött egy hónappal pár napra, de akkor nem volt igazán jó tapasztalatom a Sípos dokival. Mindíg csak a saját betegeivel beszélt, a többieket nem kérdezett meg a szobában, hogy van-e valami gondjuk, pedig minden más orvos így tett. Az egyik nőt hirtelen kellett műteni, hogy ne veszítse el a babát és rögtön kérte is a pénzét, nem is keveset. Egyébként a betegei nagyon szeretik őt, de nálam nem vágódott be ezzel a stílussal.

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!
Régen jelentkeztem ,de nagyon belemerültünk a babaprojectbe. Az első hónapban nem jött össze , ez még nem nagy vész. Tóth doki az orvosom. Bejön ha esetleg éjjel van a szülés? Ja és mikor jön vissza szabiról tudtok vmit?
Gyönyörűek a gyerekek!
Puszi mindenkinek
hukmuk

sziasztok

köszi a szülésznő/pénz témában a válaszokat.
most az érdeklne még hogya szobákban van e "saját" fürdő, wc? vagy vmi közésségi a folyosó végén??

illetve még az hogy magzatviz mennyiség vizsgálat nálatok volt-e??
azt olvastam az -anno- védőnőtől kapott kis könyvecskében hogy 28-32. hét között elvégzendő vizsgálatok között ez is szerepel..
én a Vidához járok, de semmi ilyen jellegű vizsgálatom nem volt!!
ezért kérdezem hogy nálatok megtörtént-e ez?
köszi
ildisz1

Ildisz! Az uh-on van olyan, hoyg magzatvíz mennyisége. Külön ilyen vizsgálat nem volt. két szoba között van egy fürdő egyébként, nem kell kimenni a folyosóra.

Lányok, megnyugtató volt hallani a pénzről írtakat Kép
Ja, még vaalmi, tudnátok pontos személyleírást adni Gozár dokiról?

Tóth dokit meg ma láttam bent, gondolom, akkor visszajött.

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Torsi!
A babaúszással kapcsolatosan ha jól emlékszem olvastam valahol, hogy a MOM Parkban van, illetve ami biztos, a Novotel hotelben is. Kérdezz utána, közelebbit én sem tudok. Viszont a legutóbbi Shape FittMama magazinban pont ez volt a téma, és ott +- vélemények is vannak, esetleg próbáld meg elolvasni (talán a a neten fent van a cikk). Megmondom őszintén, én szért félteném a gyereket a ferőzésektől, mivel felnőttek is vannak a medencében, még ha teljesen tiszta is a víz...

Timi!
Én június elején szültem és 3 ágyas szobában voltam, ami nagyon jó volt. Bent van a fürdőszoba, csak a WC van a folyosón. Szerintem kórházhoz képest teljesen jók a szobák, de persze kérhetsz alapítványit is pénzért, de az a másik folyosón van, így messzebb vagy a többiektől. Egyébként érdemes a ormál szobákban lenni, mert sok mindent lehet egymástól tanulni, ill. nem vagy egyedül egy pici babával, és közel vannak a nővérek. 4 napot meg mindenki kibír!

Kitartást minden pocakosnak és a mamáknak is!

Kuha, megszültél már????

Sziasztok,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!
Cukipofa, köszi a választ!
Hukmuk, látom ti vagytok most babaprojectben. Voltál előtte vmi vizsgálaton? Mert engem érdekelne a rubeola vizsgálat meg ami még van. Ugyanis a párom attól fél hogy beteg gyerekünk lenne, pedig nincs a családban semmi gáz. Szóval ami rajtam múlna azt megtenném. Ha vki tud vmit légyszi írjon!
Évuci

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat szülésznő ügyben! Kép Az egyik volt osztálytársamat tanította Nováky Rita! Õ azt mondja olyan mint Ursula! Kép Csak jókat mondott Róla!
Még nem döntöttem, de lassan tényleg aktuális lesz a dolog!

Kuha? Baba? ?????

Viszont a Mészáros dokinak még mindíg nem tudom hogy mennyi pénzt adjak, vagy rákérdezzek, vagy??????

További szép napot mindenkinek

Anide 30+6

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok! Nem írtam még ide, de én is a Gozár dokihoz járok.
Márciusban 1 vetélés kapcsán kerültem hozzá. A választott orvosom/Teleki/, akit a barátnőm ajánlott, lepasszolt az ügyeletesnek, amikor elment 6 hetesen a baba. Így kerültem a Gozár dokihoz, és maradtam is, mert nagyon szimpatikusnak találtam.
Õ a Sándor doki mellett rendel a Csónak u.-ban szerdánként.
Én megkérdeztem az asszisztenst, hogy mennyi a szülés, és azt mondta, hogy a doki az emberre bizza, de általában 50e szokott kapni. Gondolom ez az üzenet is jött valahonnan, de még azt is hozzátette, hogy ha az embernek nincs ennyi pénze, akkor se rugdossák ki a kórházból.
Én azt gondolom, hogy a több százezres tételeket a csajok maguk találják ki. Próbálnak egymáson túllicitálni, és persze ezzel csak maguknak ártanak. Lehet, hogy naiv vagyok, de nem tudom elképzelni, hogy akármelyik doki is azt mondja, hogy 200e kér. Ha ezt valaki felveszi, akkor még fel is jelenthetik.
Mi még kicsik vagyunk, 13 hetesek, de érdekes dolgokat írtok!
Jó babásodást Mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
zizi77

Sziasztok,

én 28 hetes terhes vagyok (és még új itt), és Sipos doktor úrnál fogok szülni. Kérdezősködtem tőle szülésznő választás ügyben, de azt mondta, hogy ő mindenkivel szeret szülni, bárkit választhatok.
Hát.... nem lettem ettől "okos". Igazából nem tudom, hogy kit válasszak, mivel látásból csak Rákócziné Ágnest ismerem (ő segített, mikor egyszer - még az első 3 hónapban - beszaladtunk a férjemmel, hogy vérzek.), ő nagyon szimpatikus.
Ha valaki már szült Sipos dokinál, és javasolna szülésznőt, annak örök hálámat küldeném. Kép

Szia WTimi,

Én is Sipos dokinál fogok szülni, és nekem eddig nagyon "bejött". Szimpatikus, határozott. Amikor halálra görcsöltem magam az idegtől, akkor is 1-2 szóval mindig megnyugtatott. Egy kedves barátunk felesége most szült nemrégen nála, és ő is csak a legjobbakat mondta. Õ egyébként alapítványi szobában volt, egyszemélyesben, látogathatta a családja, a baba akkor is ott lehetett vele, volt saját fürdőszobája, tv, légkondi (bár ez sem téged, sem engem nem hat különösebben meg, mivel télen szülünk Kép szóval ez sem elvetendő... persze külön kell fizetni érte.
Különben még én sem voltam szülőszoba látogatáson, de már innen levadásztam az időpontokat.

Szép napot Mindőtöknek

Kata
bóbi

Szia Évuci!
Voltam a dokinál a kinél szülni szeretnék /Tóth./
Kérdeztem ,hogy milyen vizsgálatok kellenek a terhesség előtt. Azt mondta egy rákszűrés elég. Furcsáltam a dolgot .A belgyógyászom csinált hormonvizsgálatot aminél a progeszteron kicsit magasabb tehát el kell menjek a dokihoz ,hogy ez mit jelent. Egyébként azt mondta 6 hónapig próbálkozzuk ha nem sikerül akkor majd végez más vizsgálatot is.
Jövő héten megyünk a családtervezési központba ott is fognak vizsgálatokat végezni , nem tudom miért de én sokat várok ettől is. Amúgy sem baj ha több doki is látja az embert.
Ti is most tervezitek?Lenne néhány kérdésem majd .
Mióta próbálkoztok?
Puszi
hukmuk

Sziasztok,

Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Ez a szülésznő téma érdekes, de honnan kéne ismerni hogy ki milyen? Én is szívesen meghallgatnám a véleményeteket, tapasztalataitokat.

Bóbi (Kata)!

Ugye neked is választott orvosod a Sípos dr.? Velem is rendes és jók a tapasztalataim, csak látszik rajta h rengeteg betege van és állandóan rohan.
Egyébként nem tudod mennyibe kerül egy ilyen magánszoba?
Te már tudod h fiú v. lány? Sajnos mi még nem tudjukKép

Sziasztok:
Timi
wtimi

Cukipofa 2x szultem nala es mindketszer ott volt, de ez erdekes mi az hogy nem jon be a szulesre???Kép
Es akkor ki vezeti le?
Amugy azt en is tudom, hogy az esti szulesnel mar kisse nyugosebb de valahol ez ertheto is kicsit.
Nem tudom ki kerdezte hogy nez ki a Gozar doki
magas barna haju normal alkat tehat nem puhos stb es kedves arca vanKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok,

augusztus elején a védőnőm "letiltott" a folyadékivásról, mert hogy dagad a lábam. Szerintetek ez normális helyzet?
Jó, tényleg dagad, de éjszakánként lemegy a dagadás. És szörnyű kibírni 1,5 l folyadék ivással - ráadásul nem ehetek dinnyét, barackot, mert hogy ezek is vizesítenek... Volt valakinek hasonló tapasztalata?

Szia Timi,

igen, nekem is a választott orvosom. Igaz, hogy nem egy "bratyizós" fajta (én személy szerint jobban is szeretem, hogy ilyen "úriember" tipus), de mindig figyelmes, megértő. Különben tényleg rohan állandóan...

Én úgy tudom, hogy az 1 személyes szoba 7000 Ft, de nemsokára meg fogom tudni pontosan, mert megyek babalátogatóba a barátainkhoz, akiknél az anyuka ilyen szobában szült.

Mi már tudjuk, hogy kislány Bóbi. Különben nincs miért irígyelni, csak azért tudjuk, mert magzatvíz vizsgálatom volt 18 hétnél (rossz volt az AFP-m, meg már 34 éves vagyok, úh meg kellett csináltatnunk Kép )az egyetlen jó benne, hogy tutira meg lehetett tudni, hogy mi a neme Kép Innen tudjuk, hogy Bóbi (Bóbita) kicsi lány. Most rá kellene már szoknunk, hogy ne Bóbinak, hanem Lilinek hívjuk, de hát nehéz elfelejteni a nevét, amit először kapott Kép

Voltál már 4Ds ultrahangon? Mert ott általában kiderül a nemKép

sziasztok,
Kata
bóbi

Sziasztok,
szerintem a védőnők egy kicsit túlreagálnak egy-két dolgot, másokat meg figyelmen kívül hagynak, az én védőnőm - aki kb. 20 kiló - pl. soknak találta a 26. héten a 6 kiló hízást, mondanom sem kell hogy felidegesített...
és a 10060-as vérnyomás - ami nekem kevésnek tűnik - számára teljesen normális,
emellett meg sok lényeges dolgot el is felejt,
na de mindegyKép

Kata,
szerintem erről kérdezd meg a Sípos dokit is!

Én már voltam kétszer is 4D-n, de egyszer még 13 hetesen, a kövin 20 hetesen, de ott nem lehetett látni még. Múltkor a sima UH-n azt mondta a doki h 51% h fiú, de annyira rossz a kórházi gép hogy nem volt kivehető!
De a lényeg h legyen egészséges, én elég parás vagyok eddigi terhességem alatt, főleg mert elég későn éreztem a mozgását (22 hetesen) és a mai napig nem túl aktív a drágaságom...
Úgy tűnik én már nem fogok megnyugodni amíg egészségesen meg nem születik!

Sajnálom Kata hogy így kellett megtudnod, de ha minden rendben az elfeledteti a rosszatKép

Minden jót,

Timi
wtimi

Szia Bóbi, véletlen láttam meg az ivással kapcs. beírásodat, nos ez nem így van.
Nyilván nem kell 4 litert inni, de a lábad azért dagad, mert a méh elnyomja azt az eret, ami az alsó részek ellátását biztosítja. Magyarul nincs megfelelő keringés. Nekem a kisfiammal (1,5 éves) ez volt, és most is (31. hét) kezd egy kicsit. De iszom, iszom, és minden helyről ezt hallottam helyesnek.
Minden jót! :-)

Igazság szerint én egy szülésznő reményében jöttem ide (annak idején sokat jártam), vagy valaki, aki meg tudja mondani, hogy a vajúdási időszak alatt miért vizsgál meg a szülésznő kíméletesen, az orvos pedig úgy, hogy az ember dobálja magát az ágyon. Tágít közben? Vagy miért?

Üdv. mindenkinek:

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!
Rég jártam már itt, de szoktalak benneteket olvasgatni!!!Amúgy idén március 28-án született a kisfiam Vida dr közreműködésével.....

Dagadás: Nekem is volt, az utolsó 3 hónapban dagadtak a lábaim, ha esetleg kicsit többet mentem napközben estére látványos volt..Kép Ami nálam még jelentkezett az az újjzsibbadás volt, a jobb kezem középső ujja már a 4. 5. hónapban elzsibbadt és csak szülés után 1 hónappal múlt el a folyamatos zsibbadás....

Én 4 ágyas szobában voltam, szerintem teljesen helyén volt minden, WC, zuhany a folyosón, engem egyáltalán nem zavart, hogy vannak szobatársaim, sőt örvendtem, hogy elsőgyerekes anyukaként nem vagyok magamra hagyva....a másodszor szülők tudtak nekem tanácsot adni, jókat beszélgettünk,...együtt sírtunk, együtt nevettünk..Kép

A vajúdásnál engem csak a szülésznő és egy akkori tanulólányka vizsgált óránként, hát bármennyire óvatosak voltak, a fájás csúcsán az mégsem volt a kellemes élményeim közé sorolható...DE a szülés maga az megmaradt életem legszebb élménye!!!

Mindenkinek boldog pocakosodást, babavárást és könnyű, gyors szülést......

kingu
cica29

Sziasztok!
Hukmuk! Mi még nem próbálkozunk, mert én először szeretnék pár vizsgálatot, de azt hittem, hogy azt megcsinálja a nőgyógyász. Olvastalak a családtervezési központ oldalán is. Én is gondolkodtam rajta, hogy megnézem, de azt a pszichológiai meg családfakutatási dolgot szerettem volna kihagyni, ezért gondoltam, hogy majd a nőgyógyász. De ezek szerint ő meg nem vizsgál semmit! Én is a Tóth vagy a Vida dokin gondolkodom. Amúgy én 1 éve lassan, hogy abbahagytam a gyógyszert azóta is védekezünk, mert nagyon allergiás vagyok és nem tudom abbahagyni arra a gyógyszert addig meg nem merünk próbálkozni. Most akarok majd fényterápiára járni, hátha az használ. Most akkor nincs más megoldás, mint a családtervezési központ, ha vki túl óvatos? Nem szeretném, hogy terhesen derüljön ki, hogy vmi gáz van, amit előtte is látni lehetett volna.
Ja egy másik kérdés: barátnőmék kb 3 hónapja próbálkoznak, 10 napja késik a mensese, minden reggel hányingere van fogmosás közben, de a teszt negatív. Lehet, hogy terhes? Ultrahang már jelezné vagy korai az is?
Évuci

Szia Évuci
Uh jelezné ha tapaztalt a doki. Ilyenkor csak egy foltot látni.
Ami a hányingert , más kaját ,több kaját illeti én is produkáltam ezeket/talán mert annyira akartuk/.
És sajna nem voltam terhes. Ettől függetlenül ő lehet h az, bár a testek megbízhatóak.
Ami a vizsgálatokat illeti én is akarnék minél többet.Dumcsizzunk erről. Mi 9 én megyünk cs kp-ba. majd írok róla.Tuti van kikérdezés, de el is küldenek vizsgáklatokra.
hukmuk

Szia Évuci
Uh jelezné ha tapaztalt a doki. Ilyenkor csak egy foltot látni.
Ami a hányingert , más kaját ,több kaját illeti én is produkáltam ezetket/talán mert annyira akartuk/
És sajna nem voltam terhes. Ettől függetlenül ő lehet h az bár a testek megbízhatóak.
Ami a vizsgálatokat illeti én is akarnék minél többet.Dumcsizzunk erről. Mi 9 én megyünk cs kp-ba. majd írok róla.Tuti van kikérdezés de el is küldenek vizsgáklatokra.
hukmuk

Olyan szar eza net ,azt hittem nem ment fel ,bocsi
hukmuk

Köszi Hukmuk!
Majd megmondom neki, vagy mégse. Totál beleélte magát, de így legalább nem gyújt rá. Na mindegy, köszi!
Évuci

Sziasztok,

köszönöm mindőtöknek, én is úgy gondoltam, h innom pedig igenis kell! Főleg amikor szomjasnak is érzem magam... Tény, hogy amikor a 36 fokos meleg volt, akkor 3 litert simán bekortyoltam, de egyébként 2 liter felé alig kerül a "napi" adag.

Nálam a lábdagadás mellett néha éjszaka görcs megy még. Szörnyű kipattanni az ágyból, mert a lábikrám épp hajnali 2kor döntött úgy, hogy begörcsöl Kép

Timi,

soknak találta a 6-ot a védőnőd?? Nekem a 26 hétnél 10 kiló volt... ez tényleg sok, de hát mit tegyek: Bóbinak enni kell Kép Viccen kívül, tényleg híztam sokat a 4. hónapban, azóta az rajtam is van, hiába egyenletes a további hízásom... De szerintem a 6 kiló nem túl sok (különben nekem a 10-re doki ismerősöm azt mondta, hogy hát még csúsztatva, épp... )

Mi a 25. hétnél voltunk 4Dn (amikor már tudtuk,h nincs baja Lilikének, akkor mertünk csak bejelentkezni), és a kis rosszcsont első képe egy hatalmas lábterpesz voltKép Kérdezte is az ultrahangozó, hogy tudjuk e a nemet, mert ha nem, hát ehhez nem fér kétség, elég egyértelmű Kép

Lili már-már túl aktív, főleg amikor a hugyhólyagomat veszi célbaKép 1 hete elkezdte, hogy nem csak rugdos, hanem "hullámzik" is... mászik egyik helyről a másikra, és nyomja ki a hasam. Valamelyik hajnalban(általában 1/5 - 5 között mindig ki kell mennem a wcre, és természetesen akkor beindul a rugdalás) azt játszottuk, hogy rugott, én meg megnyomkodtam ott a hasam. Ezt játszottam vele 4-5x. Aztán átmentem egy másik pontra a hasamon és ott nyomtam meg. Erre oda rugottKép Annyira vicces volt!

Egyébként ne idegeskedj, hogy nem annyira aktív. Valahol azt olvastam, hogy a babák már a méhben is egyéniségek: van aki mozgékonyabb, van aki nyugodtabb természet. Ráadásul nekik is vannak jobb és rosszabb napjaik, úgyhogy nem mindig ugyanúgy "viselkednek". Szóval bármit csinál, az úgy jó Kép

Különben én is parázom, pedig tudom, hogy nem szabadna! De annyi szörnyűséget lehet hallani...
Ne izgulj, ez a pár hét hamar eltelik már (én is ezzel biztatom magam Kép ), és akkor meglesz a teljesen egészséges kicsid!

Szia Évuci,

kísértetiesen hasonló voltak a "jelek" nálam is az első időkben...Kép Tényleg fogmosásnál indult a hányinger, de azt hittem, csak valami megfázás, vagy alacsony vérnyomás kísérőjelenség...igazából nem is gyanakodtam terhességre (a menses 1xeri elmaradásom általános március hó környékén minden évben, ekkor vannak a könyvvizsgálatok), és mikor a hányingerem fokozódott, és nőtt a mellem, akkor kezdtem jobban gyanakodni Kép Úgyhogy én csak a következő havi elmaradásnál csináltam tesztet, de akkor már teljesen egyértelmű voltKép

Egyébként én is küzdök az allergiával, bár én szerencsére csak a klasszikus parlagfűre vagyok allergiás, ezt pedig most gyógyszer nélkül "húzom" (az elmúlt években mindig kellett valami, de most ki kell bírnom). Szerintem tényleg jó, ha először az allergiádat "rendezteted", s aztán vállalsz babát. Jut eszembe: nem próbálkoztatok homeopátiás módszerrel? Ott nem lenne a babának semmi problémája, azok nem a központi idegrendszerre hatnak...

sziasztok,

Kata
bóbi

Hali!
Kata, homeopátiás szerrel még nem próbálkoztam, mert 1x amikor megemlítettem a dokinőnek, azt mondta, hogy azokban azt se tudni milyen hatóanyag van. Bár ő nem homeós orvos, biztos azért nem támogatta. Amúgy hivatalosan én is csak parlagfűre vagyok, amúgy egész évben változó időközönként erősödik fel és nekem folyamatosan , szünet nélkül kell gyógyszert szednem.
Lányok, nem tudjátok, a Vida doki szabin van? Mert a mobilja ki van kapcsolva. A barátnőm hozzá akar menni, miután elmondtam neki, hogy a Sándor drága és nem biztos hogy bejön éjjel.
Évuci

Sziasztok,

képzeljétek, az a jó hír ért az előbb Sípos dokitól, hogy a cukrom rendben Kép Sőt, minden vizsgált anyag, még a vasam is Kép Meg voltam dicsérve, hogy a táplálékkal beviszek minden fontosat... tehát, ugyan kövér leszek, de Lilinek minden jut Kép Ez sem elvetendő. Bár jobb lenne, ha közben a régi formámat hozhatnám Kép

Évuci,

nekem a kereszfiam anyukája csak homeopátiás szereket ad a gyerekeinek (a legnagyobb 11 éves, a legkisebb 4). Ráadásként a 3. gyerkőc keresztanyja a homeopátiás dokinő, tőle tudom, hogy nagyon is jók ezek a szerek, csak a dokik és a betegek is idegenkednek tőlük mert nem ismerik őket. Sajnos ők Kecskeméten laknak, így tőlünk messze... szivesen összetalálkoznék Pesten egy hasonló dokival.
Én csak az első 4 hónapban találkoztam ilyen szerrel, ezt ez a kecskeméti doki adta, és hányingerre kaptam. Jó volt, segített a hányinger csökkentésén ...
bóbi

Sziasztok!
Olvasgatom gyakran a leveleket, csak Anide-ra szeretnék válaszolni: nagyon jól esnek a dícsérő szavak... de néha az ember a saját külsejéről más képet dédelget, mint amit a külső szemlélődő lát. Nagydarab, nehéz természet vagyok minden szempontból :-), de az Ursula egy kicsit szíven ütött. Egyébként kit tanítottam? Ha lehet közölni.
Szeretettel: Nováky Rita
nováky_rita

Kedves Rita!
A múltkor nálad voltam CTG-n és szeretnélek megnyugtatni: külsődről nekem nem Ursula, hanem egy megnyugató, stabil, segítő természet ugrott be azonnal. És így is viselkedtél. Szóval ez a lényeg! Kép

Évuci! Ha már úgy is előre készülsz a terhességre, érdemes elmenni az I.es női klinika genetikai tanácsadására, mert ott megmondják, milyen gyógyszereket lehet szedni TELJES BIZTONSÁGGAL biztos nem te vagy az egyetlen, aki mindig szenved az allergiától, és muszáj szednie valamit.

tünde

mtunde

Sziasztok!

Nováky Rita! Kép

Ne haragudj, nem szerettelek volna megbántani. Én is, mint ahogy a volt osztálytársnőm, pozitívumként használtam ezt a nevet, mint ahogy a mesében is így jelenik meg. Tényleg csak jó dolgokat mondott Rólad, fel sem merült bennem hogy ez eseteleg bántó lehet. Remélem nem haragszol.

Üdv mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szia Anide!
Dehogyis! Furcsa érzés volt, ennyi. Amúgy egyáltalán nem vagyok sértődős természet. Az tud kiborítani alapvetően, ha valakiben jellembeli hibákat találok!
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Evuci
Masodszorra mondom ez hulyeseg hogy a Sandor nem megy be ejszaka, egy baratnom 2x szult nala en szinten es mindig idore ott volt pedig en 3ora alatt megvagyok kb. Bemegy ha szulese van, sztem ilyen hulyesegeket nem kene meselgetni ne haragudj.
De ha gondolod kerdezd meg Ritat o is biztos ugyanezt mondana.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Torsi!

Azt hiszem nekünk egyidősek a babóink, Dorka szept 17-én lesz 6 hónapos. Én is most viszem majd hétfőtől babaúszásra a Pólus Hotelbe. Csömörön is van egy magánuszoda /Delfin uszoda/ ott már jártunk egy párszor.A fiam aki most 2és1/2 éves szintén 4 hónapos kora óta jár úszni. Soha semmit nem szedett össze az usziban, sőt alig volt még beteg, és nagyon jó kis sportos alakja van. Imádja a vizet azóta is.
Persze minden anyuka izgul amikor először kell a babát a vizbe meriteni, de egy idő után olyan természetes nekik. Csömörre szombatonként járunk és azt figyeltem meg hogy minden anyuka-apuka olyan mosolygós jókedvű,a babák meg élvezik a vizet első pillanattól kezdve.
Ha van kedved gyere a Pólusba /ha nincs túl messze/találkozhatnánk.

Üdv: Edina
antaledi

Sziasztok LÁnyok!

Köszi az érdeklődést, de még mindig sehol semmi. Aug. 28-ra (vasárnap) voltam kiírva. Hétfő reggel be is vonultam a kórházba, hátha történik a héten valami. Hát nem történt semmi. Gondoltam, ma hazajövök hétvégére, hátha itthon ihletet kap a kisfiam. Erre mi történik, alig, hogy másfél órája itthon vagyunk, el kezdett folydogálni a magzatvizem. Hát nem édes??? Bár folyamatosan folydogál, fájásom egyenlőre semmi, úgyhogy még nem indultunk el a kórházba. Nemrég felhívtam persze a szülésznőmet (Krohné Klári), aki azt javasolta, hogy addig, amíg nincsenek fájások, nem kell feltétlenül indulni. Viszont reggel mindenképpen mennem kell, ha másért nem, egy ctg-re, és hogy megvizsgáljanak. Pedig hogy örültem, hogy itthon tölthetem végre a hétvégét.
Mit mondjak, lelkileg eléggé kikészített ez az öt nap! Csak vársz, vársz, és nem tudod még, hogy meddig, közben meg körülötted sorban születnek a szebbnél szebb babák. Hát ennyi.
Ha most egy darabig megint nem jelentkezem, akkor az azért van, mert végre "történt valami"

Üdv: kuha (40+5)

Kép
kuha

Kedves Kuha!

A tied szebb lesz a szebbnél, a legszebb leszKép
Ha már folydogál a magzatvíz, akkor nem is olyan soká magadhoz ölelheted.

Andrea

KépKép
Áron

Edina

Nemsokára írok mailt is, már rég írtam. Örülök, hogy minden rendben veletek.
Én is gondolkodom, hogy vigyem-e Alexát babaúszásra. Az egyik ismerősöm mondta, hogy jót tesz a mozgásfejlődésüknek. Ellenben azt is hallottam, hogy a babaúszásokon ugyebár a szülők is bemennek a vízbe, és könnyű elkapni bármiféle fertőzést. Azonkívül elég borsos ára van. Igaz is, ott mennyibe kerül egy hónap, ahová Ti mentek? Hol van ez a Pólus Hotel?

Más: Úgy tűnik, Alexa kezd fogzani, nagyon nyűgös, mindent töm a szájába, és ezerrel folyik a nyála. Remélem, nem fog nagyon szenvedni, Ákos piszkosul megszenvedte a fogait. Kép

puszi
Zsu
tothzsuzsi

Anide

Mint ahogy már írtam korábban, én is Mészáros doktornál szültem márciusban. A terhesség során magánrendelőbe jártam, annak fix díja volt, az egyik utolsó viziten (kb. a 32. hét környékén) rákérdeztem a "szülési díjra". Azt válaszolta, hogy nincs szabott összeg. Én 40e forintot adtam, többre nem futotta. Kép Nem éreztem, hogy kevesellte volna, ismerjük már egymást 8 éve, tudja, hogy nem dúskálok a milliókban.

Remélem, segítettem
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Én Kuha férje vagyok, és engedjétek meg, hogy örömmel értesítselek Titeket, hogy igenis "történt valami", megszületett a várva várt kisfiúnk.
Az előzményeket tudjátok, röviden a történet:
mint azt már kuha is leírta, péntek délután elkezdett csordogálni "valami". Mivel kuhá-nak már nagyjából egy hete nyákos váladék ürült, nem tudtuk biztosan, hogy ez most mi lehet, ezért is hívtük fel a szülésznőt. Amikor egyértelművé vált, hogy ez már nem a nyákdugó, hanem igenis a magzatvíz szivárog, Klárival megbeszéltük, hogy a kórházban találkozunk. Mire elindultunk a kórházba, addigra a fájások is elindultak. Úgyhogy egyértelművé vált, hogy itt ma/másnap szülni fogunk.
Nagyjából 5-6 perces fájásokat mértünk. Az orvos megvizsgálta kuhát, majd a szülőszobára irányította. Közben megérkezett Klári is. Én végig bennt voltam a szülőszobán, ami kuhának nagy megnyugvást jelentett. Először nem tűnt olyan vészesnek a dolog, ezt kuha is mondta, de később kuha is elismerte, hogy bizony eljött az idő, amikor már ő is úgy érezte, hogy ennek bizony a fele sem tréfa. Hát, innentől aztán zajlottak az események, fájás fájást követett, de szerencsére kuha nagyon jól, és gyorsan tágult.
Ennek meg is lett az eredménye, negyed négykor megszületett Gergő fiúnk. Nagyon nagy élmény volt, szerintem ennél szebb dolog nincs is a világon. Már alig várom , hogy minél hamarabb hazajöjjenek a kórházból. Ha minden jól megy,és az égiek is úgy akarják, akkor talán kedden, de az is lehet, hogy csak szerdán.
Képeket szívesen tennék fel Nektek, de inkább majd kuha eldönti, hogy milyeneket, úgyhogy ezzel inkább megvárom őt.
Gondoltam, megörvendeztetlek Titeket, de biztos, hogy kuha sokkal részletesebb beszámolót fog nektek küldeni.

Addig is minden jót:
a Boldog Apuka (kuha férje)

Kép
kuha

Kuha
Gratulalok, minden jotKép sok sok tejecsket
Reka

Kép
vaktyuk

Kedves Boldog Apuka és Kuha!

Nagyon sok szeretettel gratulálok Nektek és jó egészséget mindkettőtöknek. Aztán majd kérjük a beszámolót meg a képeket!!!!

Dóri
kiskacsa

Sziasztok !

Kuha ! Gratulálok a kis Gergőhöz, vagy talán nem is kicsi? Apuka elfelejtette megirni a súlyát és a hosszát, de biztos a nagy izgalom miatt Majd a képekkel együtt kérjük szépen azt is .
Zsuzsi!
Én Gergővel több mint 2 éve járok úszni soha semmi fertőzést nem szedett-szedtünk össze. Az ÁNTSz hetente 1-2 alkalommal vesz vizmintát.A Pólus Hotel hozzátok messze van, a Pólus Center mellett. Csütörtökön találkoztam Évával őt is csábítom csak félti ő is Olgit.Mondtam ha van kedvül jöjjenek el megnézni egyszer.Ma megyünk először az árat nem is tudom mert amikor jelentkeztünk elfelejtettm megkérdezni.Majd beszámolok.Ákosnak milyen az ovi?
Puszi:

Edina
antaledi

Kuha!
Én is nagyon gratulálok nektek! Igaz, én még nagyon az elején vagyok (12. hét), de a könnyem kicsordult, mikor olvastam a férjed beszámolóját.

Lányok! Nem tudtok véletlenül segíteni abban, hogy a neten kismama ruhához szabásmintát hol lehet találni? Lehet egyáltalán?
Köszi
Dina
Dina

bdina

Sziasztok!

Bdina!
Sajnos azt nem tudom, hogy a neten találsz-e szabásmintát, de a Kismama magazionkban mindig van egy-egy jópofa ruci szabásmintával. Esetleg még a Burdánál nézd meg, nekik szoktak lenni speciális ruháik és újságjaik is, hátha azok közt van kismamáknak szóló is.
Egyébként ha visszanézel a hozzászólások között, már nagyon sokszor írtunk a rucikról és rengeteg ötlet volt - bár varrós nem -, ami esetleg megkönnyítheti az életed. Egyébként én is télen voltam pocakos, és nem nagyon vásároltam semmi speckó kismamásat - 2 nadrágon kívül, ami azért kibírható költség -, hanem minden régi, nagyobb pólómat, pulcsimat tudtam hordani. A vége felé - a nagy pocakhoz - vettem néhány új pólót, de azokat most is tudom hordani, mivel jól nyúltak. Remélem, segítettem valamicskét, de ha boltot keresek, szívesen írok majd azt is.

Jó pocakoskodást!
Dóri
kiskacsa

Sziasztok anyucik - kismamik,

sokáig nem jelentkeztünk, mert a tervezett 2 hetes nagyszülőzést megtoldottuk még kettővel, így tegnap este jöttünk haza. Remekül éreztük magunkat, fiacskám, aki szombaton volt 4 hónapos, nőtt mint a gomba (kb. 70 cm és 7,6 kg).
majd jelentkezünk, csak még jó lenne nagyjából visszaolvasni az irományokat.

Ildi és Kisati
ildibaba

Sziasztok anyucik - kismamik,

sokáig nem jelentkeztünk, mert a tervezett 2 hetes nagyszülőzést megtoldottuk még kettővel, így tegnap este jöttünk haza. Remekül éreztük magunkat, fiacskám, aki szombaton volt 4 hónapos, nőtt mint a gomba (kb. 70 cm és 7,6 kg).
majd jelentkezünk, csak még jó lenne nagyjából visszaolvasni az irományokat.

Ildi és Kisati
ildibaba

Sziasztok!

Elég rég nem jelentkeztem, de ez a nyár elég nyüzsi volt.
Először is Gratula Kuhának és a Boldog Apukának! Jó egészséget mindhármótoknak!

A Friss kismamáknak jó pocakosodást, a nem olyan friss kismamáknak kitartást ebben a melegben.

Kata, az éjszakai görcsöt okozhatja kálciumhiány, Sárával én is gyakran begörcsöltem éjszaka, ilyenkor felkeltettem az uram segítségért, aki persze szegény mindig azt hitte, hogy már szülünk. Kép

Sajnos nekem Sipos doktorral nincsenek jó tapasztalataim Kép, persze nem a választott orvosom, de úgy alakult, hogy Õ volt ügyeletben, amikor elvesztettük az első babánkat 12 hetesen. Úgy bánt velem, mint a ronggyal, kiszolgáltatottan és megalázva éreztem magam miatta, pedig anélkül is volt elég bajom. Remélem nektek jobb tapasztalatotok lesz vele.

Málnalevél teával kapcsolatban:
A második babócánál is ittatok teát, akkor hányadik héten kezdtétek? Ugyanis kicsit félek attól, hogy megsürgetem vele a dolgot, pedig még sajna nem készültünk fel teljesen Kata fogadására. A kiságyat is csak ma rendeltem meg, a kisruhái sincsenek még kivasalva, sőt még a korházi táskám sincs összepakolva. (De azt majd ma megteszem.) Közben Sárát most kezdem a bölcsödébe szoktatni, úgyhogy peregnek az események. Ma voltunk először, szerintem eléggé élvezte a dolgot, de majd meglátjuk mi lesz.

Tünde, hogy vagy? Úgy emlékszem mi közel azonos időben fogunk szülni. Jársz már CTG-re?

Üdv.:
Böbe
(36?-37?)
böbike

Sziasztok!

Kuha!
Én is gratulálok a kis jövevényhez ! - bár csak már mi is ott tartanánk...

Bóbi!

Megyek erre a terheléses vércukorvizsgálatra a héten,
mennyi ideig kell ücsörögni a két vérvétel között?
Hát nem sok jót írnak a Sípos dr.-ról, kezdek aggódni ...

Lányok!

V.melyik nap nagyon megijesztett Ficán - így hivják a pöttömünket (ugyanis amikor pirinyó volt nagyon mozgékony volt állítólag) - egy egész napon át meg sem moccant.
Én már olyan szinten bepánikoltam, hogy majdnem felhívtam a dokit és az interneten kétségbeesésemben 24 órás UH-t kezdtem keresni, de ilyet nem találtam.
Szóval szörnyű állapotban voltam, de a kis rosszaság este kilenc körül megmozdult.Kép
Van már v.kinek tapasztalata hasonlóan extra lusta pocaklakóval?
Ha igen nyugtasson meg gyorsan h minden rendben és h nem csak örökmozgó babák léteznek!

Üdv: Timi
(27 hét)
wtimi

Timi!

Kétféle cukorvizsgálat van, ha neked a tejes- zsömlés lesz, akkor ki kell várni a húzott sorszámos sorodat és kétszer vesznek vért először kaja előtt, majd 1 órával utána (ez már soron kívül van). Ha inni kell egy édes löttyöt (nekem ez szerencsére kimaradt), akkor soron kívül lehet bemenni az elején. De többet erről sajna nem tudok, még azt sem, hogy 1*, vagy 2* vesznek-e vért.

Nekem is volt egyszer, hogy egész nap nem mozdult meg a pocaklakó, én sem viseltem túl könnyedén. Végül az segített, hogy megpróbáltam lehiggadni és lazítani, csak feküdtem és csodás dolgokra gondoltam. Amig nekem sikerült ellazulnom, Õ felélénkült. De senkinek sem kívánom azt a 8-10 órát.
Ne aggódj, néha ők is pihiznek kicsit. Ezt még szerintem akár az idő is befolyásolhatja, bár ez csak szimpla okoskodás a részemről.

Üdv.:
Böbe
böbike

Szia Böbike!

Az enyémnél sajnos az a baj h amúgy is elég lusta!
Mindenkitől azt hallom h ennyit meg annyit mozog a baba és h kirúgja a ház oldalát, nekem meg nagy kegyesen néha odabök egyet-egyet. Sokkal több a passzív napja mint az aktív! Már az is idegesítő volt h először csak 22 hetesen éreztem és azóta is folyamatos aggodalomban tart. Nem tudom h lehet-e szerepe annak h melső fali a méhlepényem és ezért kevésbé érzem?

Te jó ég Böbike ... most nézem h te mindjárt szülsz? Jó lehet már a célegyenesben lenni!

Minden jót:
Timi
(27)
wtimi

Hi!

Remélem sikerül két nyaralásos képet feltennem Sáráról, (a profilomban lévőn még csak 4 napos), azóta már sokat nőtt és majdnem 16 hónapos.

Üdv.:
Böbe
KépKép
böbike

Szia Timi!

Szerintem az első babánál nem nagyon tudja az ember, hogy mire kell figyelni, mikor van/volt az első mozgás, majd a többinél a nagy rutinnal a hátad mögött majd biztosan előbb megérzed.
Nem baj, ha nem annyira izgága a babóca, csak tartsa meg jó szokását a megszületése után is. Kép
Minden babóca más és az is eléggé relatív, hogy kinek mennyi a sok és mennyi a kevés.
Az a lényeg, hogy a vizsgálatokon minden rendben legyen.
És próbálj nem aggódni, az sosem segít. A mellső fali méhlepényről sajnos nem sokat tudok, de mintha MTündének lenne ilyen fekvésű a méhlepénye (bár most kicsit elbizonytalanodtam).

Igen, igen már a finisben vagyunk, de az utolsó hetek nagyon hamar elteltek, kis is futottunk kicsit az időből.

Üdv.:
Böbe
böbike

Kuha nagy nagy gratula

Kép
Kép
johanna1975

Kiskacsa!

Köszi a választ, igazából nem vagyok nagy varróművész, csak szerettem volna kipróbálni.

Nagyon megköszönném viszont, ha tudnál/tok olyan boltokat, helyeket írni, ahol lehet vásárolni megfizethető áron kismama cuccokat.

Köszi
Dina

bdina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?