Sziasztok!
Húúú, hát csak a nevemre írtakat olvastam el és pár sort, hogy kb képben legyek. 2 nap lemaradás 5 oldal üzenet!!!
Párom lenyúlta a gépet, tegnap este meg naplót töltöttem neki.
És még Vezsót sem sikerült eddig felköszöntenem!
BOLDOG NÉVNAPOT utólag!!!!!
Csilla,
Lehel téri diszkont: pontos házszámot nem tudok, de a Lehel út - Váci út sarkán van, a villamos végállomásának egyik oldalán van a piac, másikon a diszkont. Végig be van rácsozva a kirakat és az ablakra színes betűkkel van kiírva, hogy Babadiszkont és Babakocsidiszkont. Kicsi az ajtaja. Szerintem megtalálod.
Hüpi,
bocs, de az IKEA leárazását mi sem tudtuk! Ha tudom, természetesen megírtam volna nektek! Anyu is tök véletlen ment be délután. Az Õrs vezér téren volt. Nem tudom, lesz-e még.
Connie,
ó, ez a család!
Pedig azt hittem, nyertem!
Vaktyúk,
Panni is így kezdte a fogást! A nyelvük pedig azért van kint, mert mindent meg kell majd nyalniuk, mert azzal is tapasztalnak.
Villes,
piros popsi, ronda kiütések a popsi és pisilő környékén (plussz normálisan a fogzás tünetei - nyálzás, rágás, stb) az bizony a fogzástól van.
Panninak is ez van most, hasmenéssel. 1 foga kint, de ez a mellette lévő nagyon kínozza. pedig úgy látom, alul 4 készülődik nagyon. Ha a hegye kijön, már állítólag vége. Én levegőztettem a popsiját (szerencsére most jó az idő), és eddig a körömvirágkrémre kent Neogranormon vált be a legjobban. Szegény lányom aaaaaannnyira szenved!!!
Éjjel is föl-fölsír.
Védőnő: hozzánk is csak beállít. Engem is zavar, viszont valahol értem is: azok a családok, akiknél gond van, nem jó, ha készülnek a fogadására. nem árt a szúrópróba. És ha nincs szúrópróba, lehet, hogy gond van, csak őt várva ügyesen titkolják. (pl anyósom tuti ügyes ilyen téren.
) Másik: van, ahol nincsenek otthon, még ha meg is beszéli (volt ilyen hely, mert sehogy nem tudott szúrópróbázni). Máshol meg van, hogy órákig beszélget (mesélte, hogy egyszer a fürdetést kellett megmutatnia). Így soha nem tudja, hogy kihez mikor ér oda és nem akar egyik helyről, ahol kérdések lennének egy másikra elrohanni. De mondom, engem is zavar. Hozzánk jött takarításos kupi közepén pl, de fölfogta, hogy útban van és pár perc alatt lerendezett minket a folyosón.
Vezso,
kátrányszagban, hangzavarban és légkalapács mellett már hogy ne lenne nyűgös Rozi?! + a napja is más, hogy "csak" te vagy vele! És lehet front, fog, stb.! Vannak ilyen napok! Biztos te is átéltél már millió ilyet a nagyobbakkal, csak most leginkább te vagy, aki nehezen viseli a dolgokat. Mondjuk ideges is lehetsz az esküvő miatt, merthogy nem akarsz menni. Szóval nyugi, elmúlik, Rozi lesz még jókislány is és te is leszel jobb passzban!
(Ha rossz a kedved, gondold azt, hogy jön a hétvége és újra lesznek nagylányaid, meg szép az idő és csütörtökön tali!
Vagy egyél édességet!
)
Bea,
az én férjem is ilyen ajándékügyileg! (Apukám is ilyen férjnek.
)
Na jó, mostanában hozott csokit.
De sokszor olyan édességet hoz, amit ő szeret, de én nem.
Férfi...
Jimbone,
hát sajnos az oviban semmire nem figyelnek ilyen téren!
Párom unokaöccse 5 éves, egyetlen szavát nem érteni (azt sem, hogy "igen"-t vagy "nem"-et mondott éppen!)
Ok: anyuka nem beszél a gyerekhez. Óvoda: hát elég, ha a gyerek az óvodai logopédushoz jár. majd ő, (aki egyébként még nem végzett), foglalkozik vele. Eltelt 1 év, semmi javulás. Óvoda: nem baj, majd az eddigi óvónénije tovább foglalkozik vele. Anyuka meg belenyugszik.
(Hiába tombol a család.
Anyuka: Hiszen ő a szakember! Az óvodában dolgozók csak tudják!) Szóval nagyon gáz. Szegény kölyök meg lesz "a hülye gyerek" az iskolában!
Ez vidéken.
Pesten: szomszéd csaj fia minden szinten le van maradva (mozgás, beszéd, minden). A csaj észrevette, vitte mindenhová. A gyerek csendes, így óvoda nem vett észre semmit. Közben iskolás korú lett (ma kezdett). Most tavasszal kezdte az ovi, hogy a csaj (nem ők persze, hanem az anyuka!) miért nem vette észre, hogy baj van a gyerekkel, mert nem iskolaérett! Anyuka mondta, hogy ő tudja, viszi is mindenhová. Óvoda: de biztos nem elég helyre és nem a megfelelőekre! (eddig meg szerintük semmi gond nem volt, se a fejlesztőpedagógushoz, se a logopédushoz nem kellett járnia a srácnak az óvodában.)
Gyámlányka meg egy harmadik, vidéki oviban többször elcsatangolt: kiscsoportban 1* a konyhában találtak rá, másszor az úttesten! Azóta többször kiszaladt az utcára!
Na jó hosszú lettem, bocs! De iszonyatosan pipa tudok lenni! És már most parázok, hogy hova vigyem oviba a lányomat. Mert ha nem is lenne baja ilyen téren, akkor is majd ennyire "figyelmes" szemek fogják vigyázni???
Holnap 6 hónapos a lányom!
Nem leszünk, mert telkezünk és vasárnap este jövünk haza. Jó hétvégét mindenkinek!
Kata