Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kuha megkért, hogy írjak nektek:

Jól van, bent fekszik a kórházban, a baba még várat magára! Mindketten remekül vannak és reméli, hogy a héten végre kibújik a kissrác!

Szóval, mindenkinek köszöni az érdeklődést! Ha megszületik a baba, akkor rajtam keresztül rögtön üzenni fog!

zruto
zruto

And! Nem vagyok ám mindenben ilyen bátor, de vannak előjelek, ha itt az idő. Én meg semmit se érzek, most is bejöttem megtudakolni, hogy mikor lesz évnyitó, nálunk az nagy társasági esemény. Van még egy szép blúzom, a kismama kollekcióból, amit be akarok mutatni a kollégáknak. Mult héten amikor voltam a corában automatikusan megnéztem a kismama rucikat, és olyan furcsa volt arra gondolni, hogy már nem fog kelleni. Annyira megszoktam az állapotomat...Kép. El se tudom képzelni, milyen lesz, ha már nemcsak tükörből látom bizonyos részeimetKép.

Na szóval az utazásra visszatérve, láttam, hogy sokan nem mertek nekiindulni, azért írtam, hogy én tök jól éreztem magam, kivéve a lábdagadást (édi volt, nem tudom ki írta: olyan mint egy nyuszis lufiKép), de ez a pluszkilókkal meg az állapottal jár. Az én pasim jól kezeli a kismamival utazunk kérdést, ha kell megáll hogy levegőzzek, pisiljek stb. és tök normálisnak veszi, nem idegeskedik miatta. Tehát a "sofőr" hozzáállásától is függ, hogy milyen az utazás.

Penna! Olvastam persze a vakriasztásodat, és teljesen egyetértek, kétség esetén én is a korházba mennék, hiába írták itt is, hogy a szülési fájdalom nem keverhető össze mással, meg a dokink is mondta, hogy másodpercekig tartó kőkemény has, stb. tünetek, de egyetlen esetet se hallottam, amikor megbántották volna a kismamit. Max. utána nevetnek egy jót, de ez szerintem belefér, nagyon stresszes melójuk van, semmi pénzért...

Hari, szerintem nagyon komoly lett a frizurád, előtte olyan kis szeleburdi fürtös volt, most meg olyan kis pedáns. A pocakod meg hatalmas, én naptár szerint előrébb vagyok asszem, de alig van pocim, Hozzád képest. Mondjuk a mamim már így is sajnált, hogy ebben a melegben hurcolom a pocit, de mivel ő is és a párom is jelentős súlyfelesleggel küzd, mondtam neki, hogy én sajnálom őket, az én pocim legalább záros határidőn belül elmúlikKép. Mostanában emlegettelek, tényleg a pocakmérettel egyre terhesebbnek érzi magát az ember. A gyomorégésem még most is megvan, nem tudlak bíztatni, kitartás. Az én párom eléggé gyomorégős, rá is kapott a rennie-mre, pedig eddig jó volt neki a sima szódabikarbóna... Szóval ő megérti, milyen amikor a pici az egész gyomortartalmat visszafocizza a nyelőcsőbe. Én a délutáni szundikból már többször ébredtem úgy, hogy köhögnöm kellett, annyira visszajött... De csak leszáll egyszer és vége lesz ennek is.

Angelani! Drága, Te már két hónapja folyton szülni készülszKép. Ne izgulj. Már nincs sok. Egyél rendesen és ne hajts magad. Szedsz vasat? Vitamint? Vigyázz magadra, ez a babó érdekei is, ha már ennyit küzdöttetetk érte!

Rokica! Mi a helyzet? Tegnap találkoztam a földalattin a hugommal, ő is bagyon izgul értedKép. Pont gondoltam valamelyik nap amikor szoftosan tornáztam egy kicsit, hogy a labdán való ugrándozás is jót tesz, a doki szerint segíti a beilleszkedést. Azt meg tényleg nem értem, hogy hogyan lehet korházanként (orvosonként?) eltérő, hogy mikor indítanak szülést, van ahol 40+5-nél, van ahol 42-nél. Ne idegeskedj, a mamám kettőnket tulhordott, oxitocinnal és burokrepesztéssel születtünk normál módon. Tehát a beindítás nem feltétlenül császár, csak Te is legyél laza, és engedd kibújni a kicsit. (Na jól játszom a pszichológustKép?)

D
dudukly
Isaszeg

Szerintetek nem kéne nekem is néha keményednem? Nekem olyan fura, hogy mindig írjátok, én meg sose keményedek. Eddig talán 2x, de azt is csak szex után éreztem pár percre, és az már jó rég voltKép Magamtól nem produkálok ilyet. Van, hogy kemény a pocim, de csak mikor nyomja a popsiját a hasfalamnak. De az más. Mondjuk annyira nem hiányzik, csak néha olyan érzésem van, hogy kimaradok valamibőlKép

And, próbáltam most cérna+vonalzó módszerrel, kb. 110 cm. De nem túl pontos mérés voltKép Te hány kg vagy amúgy?

Mea, tessék bejelentkezni! Tudod, én igénylem a napi bejelentkezéstKép

Hari 34+5

Kép
Kép
hari

Ppanna! így már jobb, megnyugtattál, kösziKép
Kép

KépKép
KépKép
and

Ppanna! így már jobb, megnyugtattál, kösziKép

KépKép
KépKép
and

ezt hogy csináltam? bocsesz

KépKép
KépKép
and

Dudukly, köszi a hajas-pocakos hozzászólást. Mára már tényleg megszoktam. Éjjel még fura volt, mikor lejöttem pisilni és megláttam magamat a tükörben félálomban. De azért a pocakomról felismertem magamKép

Jó, hogy ilyen társad van, de nem irigykedek, mindenki olyat kap, amilyet érdemelKép Meg ugye amilyet választott.

Én is már kb. 2 hónapja szedem a vasat, pedig nekem tök jó volt az eredményem, de azt mondta a doki, hogy biztos ami biztos, az jól jön. Nekem annyira nem, mert csak a problémát okozza mert ugye a Rennie és a vas között min. 2 óra kihagyás kell és ha beveszem a vasat, tuti elkezd égni a gyomromKép Meg el is felejtem néha. Mint pl. ma. Úgyhogy most be is veszemKép

Hari

Kép
Kép
hari

Benianyu, köszi, azért lehet, hogy azért egy ilyen nagy zsákra beruházok, hétfőn ctg után megnézem élőben, én fotó alapján nem szeretek vásárolni...
Láttam, hogy voltak gondjaid, írtam is, akkor még gépközelben voltamKép. Ha nem idegesítenek az átlagtól való eltérésekkel (nekem is magas a pulzusszámom), akkor egyébként élvezem a ctg-t, olyan jó hallani a kis szívdobogását... Nem vagyunk beleszuszakolhatók az átlagba. Ez van.

Panna, szerintem munkahely függő, elvileg én is dolgozom, de az orvosi vizsgálatok miatt többet vagyok házon kívül, mint belül. Ahol csak üldögél az ember, meg néha ezt azt kell csinálgatni, ott kár elmenni betegácsiba, mert az töredék pénzzel jár. Én is csak olvasgatok, véleményezek, irogatok. Tanterveket rakok össze az eddigi évek alapján. És még főnököm sincs mint Benianyunak, csak kollégák, akik "szívességet kérnek" hogy csináljak meg valamit, vagy mondjak okosat, ha itt vagyok. Nos ez azért jobb, mint otthon ablakot mosni (azt is meg kellene csinálni), meg nyugisabb, mint építőanyagok után rohangászni (nekem az babó nélkül is elég idegesítő és kimerítő volt). Tehát van aki otthon is többet dolgozik...

Zruto, köszi a jelentkezést, már nagyon izgulunk Kuhaért. Drukk!!!

D
dudukly
Isaszeg

Hari,
A párodnak tetszett az új frizurád? Biztos lereagálta. Kép
A pocakod tényleg nagy, de akik vékonyak voltak a terhesség előtt, azok közül soknak ilyen óriási. Tegnap találkoztam egy anyukával a játszón, náluk is jön a következő baba, szerintem majdnem akkora a pocakja, mint nekem. Ehhez képest kiderült, hogy karácsonyra van kiírva, 2 és fél hónappal később, mint én.

Jucc,
Én is kiakadtam, hogy a csaj bement szülni csak úgy, mert már kivette a szabadságát. Ez nekem annyira furcsa. Végülis heg és programozott császár ide vagy oda, valahol a természetnek kéne irányítani a folyamatot. És ha elkezdődik, akkor lehet vágni. Nem aszerint, hogy a doki mikor megy szabira. De igazából nem vagyok kompetens, Beni természetes úton született, remélem, az öccse is így fog. Nincs semmi jele egyelőre, hogy nem.

Ppanna,
A 62-es hálózsák biztos jó lesz. Annál kisebbet nem is érdemes venni, de a 74-es, amit Dudukly kérdezett, szerintem nagyon nagy egy újszülöttnek. Nekünk van vastag is és vékony is, ami még Benié volt, attól függően használjuk, hogy milyen az idő. Mi panelban lakunk, távfűtés van és télen sincs hideg éjszaka.

Tegnap már nekem is annyira égett a nyelőcsövem, hogy bevettem egy fél Renniet. Tényleg nagyon jót tesz és hamar. Eddig húztam én is, mert utálok gyógyszert szedni, ráadásul a férjem ezen él, de használt és ennek örültem. Pont elég az allergia miatti kínlódás, nem kell még egy.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Dudukly,
Igazad van, lehet, hogy érdemes beruházni. Végülis eláll a szekrényben, még ha most az elején nagyon nagy lenne, akkor is. Jövőre is fog kelleni hálózsák és ha jó az ára, akkor miért ne.
Beninek is voltak és vannak folyamatosan olyan ruhái, amik nagyok, főleg, amiket ajándékba kapunk. Elteszem, csak memorizálnom kell, hogy néha előkeressem, nehogy kinője közben.

benianyu

Hari, nekem is csak olyan cóstok van kéznél, az IKEÁs mérőszalagot már kinőttem (1m)Kép hááát, kiló ügyben elég gáz a helyzetKép most vagyok 72 egész valamennyi - ma nem álltam mérlegre. ez eddig kb 14 kg pluszKép max 15-öt akartam, ennél tuti több lesz, de 20-ig azért remélem nem megyek el. legalább 5 kilóval kevesebb akarok lenni, mint férjKép ja és én csak 162 cm vagyok, sosem voltam sovány, de most tényleg vizipaciKép

Nagy drukk Kuhának!Kép

Dudukly!
de én olyan izgulós vagyok, mert mi van, ha pont mire odaérünk jelzi, hogy eljött az idő? és dugó van, vagy baleset, vagy csak a szar utakon kell jönni, és nem lehet száguldani... férj nekem is tök rendi, mindenben segít, és amikor lmentünk valahova (mert voltunk kapolcson, szigeten), mindig vigyázott rám. de az is igaz, hogy nekem nagyon keményedik a pocakom, és hamar meg is fájdul, és akkor alig bírok menni is, és nem szívesen tartom föl a társaságot, mert nem akarom, hogy nyavalygásnak tűnjön. ezért inkább meggondolom hova és kivel megyek, és ezzel férj is egyetért szerencsére.
mondjuk a szigeten alig vártam már, hogy vége legyen az emil ruleznekKép szerintem elég idétlenül néztem ki hajnalban egyhatalmas pocakkal egy csomó üres söröspohár és egy részeges banda társaságábanKép - ez volt a legközelebbi pad ahova le tudtam ülniKép
és ha már nyaralni nem is tudtunk, de legalább voltunk itt-ott, van közös élmény.

a pocakomat én is nagyon fogom hiányolni, már úgy megszoktam! úgy szeretem símogatni, és élvezem benne a mocorgást!

and

KépKép
KépKép
and

Hari! Ne izgulj, nekem is csak egy párszor keményedett a pocak, de két magneb6-tól elmult. Nem magától keményedik, hanem ha felhúzom magam valamin, vagy ha megíjjedek. Én is látom, hogy van aki már régóta rendszeresen keményedik, de én nem. Olyan, mintha a hasfalad kőkemény betonból lenne (nem vicc!) és nagyon fáj az egész pocak, nemcsak egy ponton, mint amikor a kicsi kirúgja a ház falát...Hála istennek nekem a gyomorégések is csak nemrég kezdődtek igazán, úgyhogy nem bánom, hogy az ilyen kellemetlenségekből kimaradok. A párkapcsolatról meg csak annyit, hogy nekünk is kijutott már mindenféle (naná több mint 12 évbe belefér!) de most jó korszakunkat éljük. Biztos az én érzékenységem is belejátszik, hogy ennyire odavagyok érte... Minden pici pozitív rezdülésénél elájulok a boldogságtól. Na nem áradozok, mert csak fájdítom a szívedet. Pedig nem akartam.

D
dudukly
Isaszeg

Bizony, Zruto köszönjük hogy hoztál hírt Kuháról!

Nekem tök szerencsém volt a munkahellyel, mert én majdnem a legelejétől itthon vagyok 100%-os pénzzel, sőt. Pontosan nem tudom miért de többet is kapok, mint mikor dolgoztam.
Mondjuk nekem sem a benti munkával volt a bajom, mert irodai munka, hanem a bejárással. VIII. kerület, BKV-zás sok átszállással, és nyáron melegben kinek van ehhez ereje? Nekem nincs, bár ki tudja hogy alakult volna, ha kevesebb pénzt kaptam volna, vagy ha az elején nem görcsölgettem volna. Meg végül is ha a doki nem ír ki, akkor kénytelen lettem volna kibírni. De örülök hogy nem kellett. Nagyon jól elvoltam itthon, a legnagyobb élvezet az volt, hogy nem kellett reggelente felkelnem. Szégyen és gyalázat, de én a heti 5 reggelből kb. 3x keltem sírva mikor dolgozni jártam, annyira nem ment az ágyból való kikelés. Fél óra múlva már semmi bajom nem volt, de láttátok volna hogy forgott a kis agyam reggelente, hogy mit találjak ki hogy ne kelljen felkelnem. A szabim nagy része így ment el mindig, hogy reggel betelefonáltam, hogy kell egy nap szabi, mert..... és akkor jöttek az ürügyek. Aztán persze pár óra múlva, mikor felébredtem már bántam, de hiába. Szóval nekem egy megváltás volt, hogy itthon maradhattam.

Lili babám annyit csuklik, remélem jó fejlett kis tüdeje lesz tőleKép

Tényleg, lehet hogy csak átsiklottam felette, de nektek milyen szokott lenni a vérnyomásotok? Nekem az átlag 85/56 és 100-as pulzus.

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,
Nekem sincsenek keményedéseim és én is elgondolkoztam rajta, hogy nem kéne, hogy legyenek, mert itt mindig olvasom. Danibaba rugdos ezerrel, ha nem alszik. Nem emlékszem, hogy Beninél lettek volna fájdalmas keményedéseim.

Dudukly,
Tényleg munkahely függő és nálunk itt nagyon nyugis minden. Bejövök, már nem is fontos, hogy pontosan-e. Megcsinálom a kis munkám a gépen, netezek ezerrel és relatív korán 1/2 4-4 körül megyek is.
Tegnap szabin voltam, az egész nap egy rohanás volt, jól el is fáradtam a végére. Vittem Benit az Anyuékhoz, onnan a CTG-re (Káposztásmegyer - Zugló - Szent Imre) aztán vissza Beniért és haza. Örületes dugó volt a városban. Délután játszótér, Beni nem aludt délután, így nem volt lazításnyi idő sem, csak addig voltunk otthon, míg főztem és lement egy mosás.

Benianyu

benianyu

Dudukly, nem fájdítod a szívem én azért örülök, ha valaki boldogKép Én is sokszor vagyok az, csak azt nem szoktam nektek írni. Az ember sajnos hajlamosabb panaszkodni. Pedig a kolléganőm szerint pont fordítva kell, a jó dolgokat kell mesélni, hogy irigyelljék az embert. De hát szerintem ez is egyén függő. Én a jó dolgokkal megbirkózom egyedül is, a rosszakat viszont szeretem megosztani másokkal, úgy könnyebbnek tűnik. Szóval nyugodtan áradozhatsz a férjedről, én azt is át tudom úgy érezni, mintha nekem lenne jóKép

Pocaksimi: nekem is hiányozni fog azért, annak ellenére, hogy már néha letenném egy-két órára. Egyik másik pólóm már teljesen bolyhos a sok simitőlKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,

Az jó alacsony vérnyomás! Nekem átlag 100-110/60-70, ami szintén nem magas, max a tiédhez képest. A pulzus 70-80 között. Megnéztem a kiskönyvben az eddig mért adatokat.

Hogy kapsz több pénzt táppénzen, mint a fizetésed? Ilyet én is szeretnék.

Én kocsival járok dolgozni is és mindenhova. Nagy előny tényleg. BKV-val én is meggondolnám. Bár dolgozni még eljönnék, mert egy villamossal megúsznám, igaz kb. 40-45 perc az út, de a kórházba, vagy a szüleimhez elmenni, a város másik végébe, főleg Benivel, nem lenne egy leányálom.

benianyu

Benianyu, akkor jó, megnyugodtam keményedés ügyben. Végül is nem hangzik olyan csábító érzésnek, úgyhogy nem hiányzik. Csak nem akartam kimaradni semmi jóból. De látom nem vagyok egyedül, úgyhogy akkor egye fene lemondok a keményedésekrőlKép Sőt jelentem a gyomorégésről is nagyon szívesen lemondok!!!! Nem kéri valaki?Kép

Kép
Kép
hari

Én az allergiámat adnám át! Jelentkező?

benianyu

Sziasztok!

Nemeseknek gratulálok a kis Kornélhoz!
Kuhának drukkolok, Angelani Neked meg szoritok, hogy végre babázhass már!

And!
Én okt.15-19-e körül vagyok kiirva (érzésem szerint előbb jön a Babus), de ha mégsem, legfeljebb beszállok hozzátok harmadiknak.

Most csak ennyit tudtam irni, elkezdődött a suli és még egy csomó dolgom van.

Mindenkinek szép napot! Kép Kép

Judit
judy68

Nekem mindig is ilyen alacsony volt a vérnyomim, ami változott az a pulzusszám, az azért nem volt ilyen magas. De hát ilyenkor jobban pumpál a szív úgy tudom. Viszont az alacsony vérnyomi eléggé meg tudja keseríteni az ember életét. Pont valamelyik nap olvastam, hogy az alacsony vérnyomásúak talán tovább élnek, viszont sosincsenek igazán jólKép Hát van benne valami. Ezért is utálom a BKV-t, mert ha nem tudok leülni, előbb-utóbb rosszul leszek, és ájuldozom. Persze így nagy pocakkal átadják a helyet, vagy ha mégsem, akkor az embert nem néznék hülyének, ha szólnék valakinek, hogy le szeretnék ülni. De amikor nincs pocakod, csak rosszul vagy és érzed hogy mindjárt elájulsz, akkor az rossz. De a magas vérnyomás se jobb, úgyhogy ha már választani lehet akkor maradok az alacsonynálKép

Kép
Kép
hari

Benianyu, add ide az allergiádat, hozzáteszem az enyémhez, már úgyis mindegy, de akkor vidd a gyomorégésemetKép

Kép
Kép
hari

Hari,
Ezt lehet, hogy bevállalom, főleg, ha a Rennie ilyen hatékony, mint ahogy tegnap tapasztaltam.
Neked milyen tüneteid vannak? Én nagyon sokat tüsszögök, utána viszked a szájpadlásom. Közben viszked az orrom és a szemem is és folyik az orrom. A szememet nem tudom rendesen megvakarni napközben, mert kontaktlencsém van és félő, hogy a nagy vakarástól kiesik. Nem is baj, mert vörös lenne, mint a nyuszinak, mint esténként, ha kiveszem a lencsét és nekiesek a vakarásnak. Panasznap vége.

Nekem is mindig alacsony volt a vérnyomásom, de soha semmi bajom nem volt belőle, szerencsére nem vagyok ájulós. Nagyon ritkán, ha nagy fizikai fájdalom ér, pl. volt, hogy kiment a bokám teniszezésnél, akkor kicsit forgott a világ, de különben sosem volt gond vele.

benianyu

Sziasztok!

Nekem sincsenek keményedéseim, úgy egy hete fordult elő először, de akkor is napi max.1x. Szóval még ráértek vele szerintem.

Valaki írta, (mire végigolvastam elfelejtettem ki volt, bocs) hogy fagyaszt le kajákat, én éppen tegnap csináltam egy csomó lecsót, most jó, mert olcsó a paprika, na meg ha kiveszem csak a tojás kell már rá és kész!

Viki
38+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Az allergiásoknak jobbulást kívánok! Nem lehet túl kellemes dolog, nekem az öcsém allergiás, de nagyon szoktam sajnálni, amikor szinte egy percet sem tud a szabad levegőn tartózkodni, mert rögtön könnyezik, meg bedagad! Szóval részvétem mert pocakkal még rosszabb lehet!

Viki
38+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Bkriszta,
még meg sem köszöntem a leírást a zacsikról. Elmentettem, köszike.
p 36+2
penna

Sziasztok!Kép

Megvolt ma a CTG + UH + vizsgálat.
Minden ok, és még nem fogok szülni.

CTG-n most először nagyon sokat mozgott.(90/óra átlaggal)
Keményedések nem voltak.
Szívdobogás vagy micsoda: 155 volt.
ezeket a papíron olvasom, remélem jól írtam meg.

Mondta doki teljesen zár vagyok meg kicsit fájt mikor vizsgált és sziszegtem erre ő:

Hát ennél sokkal keményebb lesz a szülés, az nagy munka!!!

KedvesKép gondoltam magamtól is de akkoris fájt kicsit mikor vizsgált.

Nektek nem fáj kicsit????

UH-s adataink:

BPD:93mm
AC:367mm
FL:77mm

Saccolt súly másik doki szerint, aki UH-zott: 3600-3800 közötti kb.

Elég szép nagy lányKépKépKép
A hasiján is látni és láttam az arcocskáját és mozgatta a kis száját olyan édes volt!!!
Teljesen meghatódtamKép

Hát velünk ennyi volt ma, reggel mentünk be 8-ra és megint 12-re jöttünk haza.
Olyan édes a párom, hogy ilyen türelmes és bevisz pedig van sok munkája.

Majd még jövök

Puszika

Mea(38+4)

Mea
mea

Köszi Viki Kép Nehéz kikerülni, hogy ne legyen az ember a szabadban, meg a lakásba is befújja a szél a pollent. Ezen kívül, nálunk a játszótér mellett sincs igazán lenyírva, de emiatt nem fogunk Benivel otthon maradni, főleg ilyen jó időben. Viszont a zsebkendőgyárak most biztos jól mennek, amennyit én mostanában használok! Kép

Én is szeretnék lecsót. A mai ebédem, amit rendeltem még pénteken (előre le kell adni a rendelést egesz hétre) nem szimpatikus, odaadtam a kolléganőmnek.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Dudukly!
Nem 2 hónapja készülök szülniKép
Kb. 2hete.
De érdekes a történet, mert van benne igazság.
Az úgy vóóót, hogyKép:
12. hétig azon izgultunk, hogy egyáltalán megmaradjon.
Utána a 27.hétig azon, hogy jajj, addig maradjon bent, mert már talán akkor megmenthető.
Később, érje el legalább a 36. hetet, mert már lehet, hogy nem lesz koraszülött.
Most a 37. héttől meg jöjjön már ki, mert különben befektetnek a kórházba.
Hát ennyi!
Eddgi azon paráztunk, nehogy szüljünk, most meg, hogy a kórház előtt kibújjonKép

Lányok!
Viszont egész nap görcsöl a derekam és fáj a pocim.
Már nem szedem a Magne B-6.ot. Vasat sem, mert elég magas volt. Vagy szerintetek szopogassak el 1-2 tablettával?
Mert ezen ne múljon, vanKép

Na, megjött anyukám, most lépek.
De visszajövök.

Kuhának megy a drukk!

Sziasztok!
Angelani
39+0

Kép
angelani

Mea,
Nem semmi súlya van! Remélem, azért könnyen ki fog bújni, ha eljön az ideje.

benianyu

Benianyu
Beninél is kontaktlencséd volt?De gondolom nem azzal szültél.Vagy lehet vele?Hát ez lelhet,hogy hülye kérdésKép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,
Igen, Beni születésénél is bent volt a kontaktlencsém (lágy lencse). A szemészorvos azt mondta, hogy maradhat nyugodtan, sőt direkt javasolta, hogy hagyjam bent, hogy ha kibújik a baba, akkor élesen lássam a babámat.

benianyu

Angelani, nem bántani akartalak, csak olyan édi, hgoy mindig parázol valamin. Én a 12. hétig el se akartam hinni (már túl sok szakadt meg ahhoz, hogy higyjek a terhességben), aztán kb. a 20. hétig nem vettem róla tudomást. Amióta a genetikai uh-n azt mondták, hogy minden rendben, azóta vagyok babázós hangulatban. Nem is félek, hogy előbb akarna megszületni, Regős Bendegúz örökbecsű mondásával: "Nem olyan családbúl származom én!", inkább a csaszitól tartok. Vasat meg csak orvosi utasításra szedjél, az enyém megnézte a leleteket, és úgy mondta, hgoy turbózzak a szülésre egy kicsit. Mondjuk ezek a hemoglobinos értékek a minimum alatt voltak.

Mea, szép kiscsaj, remélem nem sok 50-es rucit vettél, mert lehet, a 62-es is kicsi lesz, ha kitöltöd a terminust, aminek minden jele megvan. Nekem tegnap csinált kenetvételt a doki, mondta, hogy "Kényelmetlen lesz.", megvolt és mondtam neki, hogy ez inkább csiklandós volt, mint kényelmetlen. Aztán mondta, hogy megnézné a méhszájat, szóljak ha fáj. Én nem éreztem semmit, igaz, mi a pasimmal huncutkodunk vadul, és hát mi egy matatóuj a pasimhoz képest... (na jó kicsit túlzokKép). Szóval nálunk nem variált a doki vizsgálat címszóval, nem is az a típus.

Mostmár befejezem a kemény munkanapomatKép, aláírtam a szerződésemet 2009. szeptember végéig, úgyhogy lesz hová visszajönni.

Este még benézek.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly!Kép

Hát 50-es az nincs de 56-os van egy pár Kép

Remélem 1 hétig azért jó lesz ráKép

Benianyu!Kép

Remélem a buksija nem nő már nagyot és akkor még könnyebb talán megszülniKép

Mea
mea

Hari, pont azt éreztem sokáig én is, hogy a hasam ugyan nem keményedik, de néha kidugja a kis popsiját, jobbra fent, és az valami hasonló, mert kicsit megfeszül a hasam. Aztán a CTG-n megfigyeltem, hogy ez mindig a méhösszehúzódáskor történik, tehát összefügg vele. Most meg már keményedésnek érzem, mert az egész hasam befeszül, nemcsak a popsijánál - de ott még mindig kitüremkedik ilyenkor. Nagyon édes.
Róki, én is az Istvánban szülök, engem hétfőn megvizsgál az orvos (két nappal a kiirt dátum után), mindenféle számokat összead és a végeredmény alapján dönt, hogy várunk-e vagy meginditja hamarabb a szülést. Én teljesen megbizom benne, elmondta, hogy ő nem akarja beinditani, de a vizsgálatra szükség van, mert kiderül, ha valami miatt már nem jó a babának odabent.
Jaj, a nyuszilufis lábak! Egyre rosszabb, lassan nem birom el magam, pedig nem vagyok egy elefánt, csak a hasam lett valahogyan 16-17 kilóval nehezebbKép
Zsuzsa 39+5
tzsuzsa

Mea!

Én 36+4-nél voltam utoljára uh-n, akkor BPd 9,4 cm-t mértek. ( a többi adat nincs rajta a leleten!) Akkor az én babám mekkora lesz?????????????

Viki
38+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Benianyu

Köszi! Ez jó hír.KépGondolom a nőgyogyinak úgy is mindegy.Nekem is lágy van, és az volt a problémám, hgoy ha nem lesz rajtam a szemüveg,és nem használhatom alencsét sem, hogy fogom akkor 1 percesen látni a picuromat.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,
Nem szoktál kontaktlencse vagy sima szemészeti vizsgálatra járni? Azért érdemes lenne megkérdezned egy szakembert. Én félévente járok kontrollra (csak akkor ingyenes a Fotexnél, de így legalább rá vagyok kényszerítve, különben biztos lelazsálnám). Ott van egy nagyon kedves, profi orvosnő, akit már 6 éve ismerek, ő mondta már Beni születése előtt, hogy nyugodtan hagyjam bent. Csak, ha császár, akkor nem szabad elfelejteni szólni.

Benianyu

benianyu

ROKICA!!!!!!!!!!ROKICA!!!!!!!!ROKICA!!!!!!!!

Ezeket a tuti szülésmegindító tippeket direkt neked szereztem,de gondolom jobb ha közkinccsé teszem,hátha mást is érint majdKép

Szóval a szülésmegindulásának elősegítése természetes módszerekkel a Bába válszol c.könyvből:

Koktél:
sárgabaracklé+ricinusolaj+egy korty tiszta pálinka.......KépKépKép(jaj légyszi,ugye nem rúgtok ki!)....ezt meginni és olyan hasmenést csinál,ami tuti elindítja a szülést,állítólag 3-6 órán belül hat,
aki próbálta azt írta este megitta és hajnalban megszültKépKépKép

Fűszeres ital:
egy darab fahéj,10 szem szegfűszeg,egy kis darab gyömbérgyökér,egy evőkanál verbena fű(vasfű) ebből egy liternyi főzetet készítesz és egész nap lassan kortyolgatod langyosan.

Illóolajok:

a fenti növénykombinációk:fahéj,szegfűszeg,gyömbér,vasfűből készült illóolajok hasmasszírozó olajként és fürdőként való használata.
A pocit ezzel naponta többször masszírozni+ a fájáskeltő hatás fokozására a pocit forró vízzell megnedvesíteni,ami gyorsítja az olajok felszívódását.

Na,ennyit tudtam tenni az ügy érdekében.
De kérlek nyugi és pihizz,lazíts,szerintem ahogy Zsuzsababa megérzi,hogy nem gondolsz a dologra,rögtön előbújik majdKépKépKép
10 nap rengeteg idő!!!!!!!
Ha pedig mégsem,akkor bedobsz egy jó kis koktélt!OK?
CSAK MOSOLYOGJ MÁR LÉCCCCI!!!!!
annamami

Viki!Kép

Nem tudom, de nekem 3 héttel ezelőtt még 96mmBpd-t mértek, most meg 93mm-t szóval elég hülyén mérikKép

Kisebb nem lehet az tutiKép

A fejének mérete szülés miatt számít, amúgy meg hasnak a méretét nézte meg a combcsontját és ez alapján mondta hogy nem lesz kicsi az biztos, és hogy kb. 3600-3800-ra saccolja.

Mea
mea

Rokica!Kép

Nagyon drukkolok, hogy Zsuzsa baba elinduljon magától!!!!!Kép

Mea
mea

And!

BocsánatKép
Én hígagyú!Pedig meg is kérdeztem a páromat!
Kb 1500 ft/nm re jön ki a műgyanta, és van minden féle színűben.
Igazából ez sem olcsóbb, hiszen még 1000-1500/nm ért le is kell raktni, talán csak annyi az előnye hogy nem olyan kényes, mint a kerámialap!
De azért még kifaggatom a férjem, hogy miért is ez lesz nekünk???KépKép

Én is felajánlom az allergiámat, ha szeretnétek vérbenforgó folyton viszkető szemeketKépKép
Mára ez volt a program fél nap szemdörzsölésKépKép

Most megyek és ledőlök, mert ki vagyok ettől a melegtőlKépKép
Most valahogy nagyon rosszul esik, izzadok mint egy lóKép, nem lehetne inkább borongós 20 fok????

Megann 38+4

Kép

Kép
megann

Mea!
Érdekesen mérik a méreteket! Szerintem attól is függ, ugyanaz az orvos csinálja-e és ua-al a géppel!

Egy biztos, össze nem ment a baba feje, szóval a kettőből egyszer valaki rosszul mért!
Na mindegy majd meglátjuk melyik baba mekkora lesz, már nincsen sok vissza!!!

Nekem az Uh-t nem a saját dokim csinálja, de a sima vizsgálatkor, amikor tapizta a hasam ő is azt mondta, hogy nem egy kicsi gyerek. Na meg hogy még két hétig biztosan bent marad!!!

Viki
38+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Dudukly!
Dehogy sértődöm meg!Kép
Még csak azt kéne. Csak leírtam, hogy miként ment a dologKép

Annamami!
Nagyon jó a tippKép
De én félek a pálinkától. Mi van ha előbb indul be? Aztán piaszagúan megyek szülniKép
A másik, hogy évek óta nem ittam, úgy berugnék mint a lóóóKép Kép Kép
Bár ha csak egy kortynyi, akkor elgondolkodtatóKép
Megyek és iszom egy felesttKép
De köszi, hogy közzé tetted!

Rokica!
Köszi a mailtKép
Dávid nagyon édes!

Csilla!
Gratulálunk a gyönyörű babához!!!
Sok boldogságot! Egészséget és tejcsit!

Már hulla vagyok!
Krumplit sütök, már az utolsó adagot. A fasírt már készen van, de leszakad a derekam és a lábaim feldagadtakKép

Most meg mehetek le közértbe 3db kifliért, mert anyám nem vett és ő már nem megy leKép
A f...m ki van!!!
Fizetés megérkezett, de 25.000Ft-al kevesebbet kaptam. Szándékosan nem számolják el a táppénzt. A párom is kevesebbet kapottKép
Taxi nuku, marad majd a BKV vagy rosszabb esetben a mentő.
Tele van a tököm ezzel a pénztelenséggel!
Most olyan ideges vagyokKép
Van vagy 80ezer elmaradásunk. Az egyszeri anyasági erre megy majd el+ a TGYÁS-ból is.
Utána majd megpróbáljuk tartani magunkat.
Ez mind a rohadt állam miatt van.

Bocsi, hogy kifakadtam!
Inkább lelépek.
Majd visszajövök ha lehiggadtam.

Sziasztok!
Angelani
39+0

Kép
angelani

Sziasztok!

Hát lehet hogy a sik idegtől (a beinditás miatt), vagy a sok szextől (tényleg mindent bevetünk) vagy a málnalevélteától, de ma délelőtt óta egyfolytában keményedik és görcsölget a hasam. Már le se merem irni, nehogy vaklárma legyen. Remélem holnap már méhösszehúzódásokat is mutat a CTG.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Pár órával ezelőtt már írtam egy hosszút, aztán egy pillanat áramszünet, és kész Kép

Ami eszembe jut, azt azért írom újra:

Téves riasztás: Egyáltalán nem kell miatta szégyenkezni, szülésznőm szerint a többedszer szülőknél még gyakoribb, mert ők meg a gyorsabb lefolyás miatt izgulnak,és nem mernek várni otthon. Húgom a harmadiknál három téves riasztást csinált.

Allergia: nekem is van Kép Szívesen elcserélném mondjuk egy alacsony vérnyomásra, mert az meg nekem magas. Egyébként az allergiám detto azt műveli, mint Benianyué, ráadásul nekem is kontaktlencsém van, igaz, itthon általában nem használom ilyenkor, hogy nyugodtan vakarózhassak Kép És én is lencsében szültem Balázst.

Keményedés nálam sincs, csak nagyon ritkán, az meg nem izgat. Balázsnál már jóval korábban elkezdődött, zavart is, kaptam is rá magnéziumot. Most nem kell ilyesmi.
Viszont a savtúltengés az nekem is új, és én is eljutottam odáig, hogy vettem egy doboz Rennie-t, és tényleg marha jó!
Vasat én is hónapok óta szedek, pedig jó a vérképem, de az én dokim is biztosra megy.

Hétfőre kaptam időpontot a fodrásztól, kicsit vágatok a hajamból, és a melírozáshoz is kedvet kaptam Kép Kép Kép

Viszont a fogorvoshoz nem kaptam kedvet, pedig tegnap kipottyant egy tömésem, és meglehetősen érzékeny most a fogam. Nem ártana még a baba előtt megcsináltatni...

Hamarosan kimegyünk a Megatoysba, és megvesszük a még hiányzó dolgokat, úgy vártam már ezt a napot Kép
Érdekes, de Balázzsal én is táppénzen voltam végig, és valamivel én is többet kaptam, mint a fizum. / gondoltam is: érdemes ezért gürizni???/
Most bezzeg azt sem tudom, mire számítsak, a munkahelyemen is csak azt tudták megmondani, mennyit kapok szabira / most szabin vagyok, kivettem azt az 50 napot, ami járt a Gyedem alatt/, és azt mondták, majd meglátom, amikor utalják, mennyi lesz a Tgyás, meg a Gyed...

RokicaKép Ez most igazán jól hangzik, anno nekem is teljesen így indult Balázzsal! Persze nem akarlak én sem félrevezetni, hiszen fogalmam sincs, mit érzel! De én akkor már tudtam, hogy ebből lesz valami. Mondjuk a keményedések és a görcsölgetések elég szabályosan követték egymást, és ez volt gyanús. Hajrááááááááááááááá!!!!!

Judit 35+2

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Rokica
csak így tovább!!!!Kép

Benianyu
hogy te milyen okos vagy,holnap úgyis megyek tisztitószert venni.Akkor majd ezt is megkérdezem.Én egyébként az Ofotértbe járok.
Voltam terhesség alatt is , de akkor ez eszembe sem jutott, godoltam úgyis szemüveggel történik a szülés.KépEgyszer már próbáltam ezt a témát felvetni, még év elején vagy közepén, de akkor valahogy nem reagáltál rá.KépBiztos nem vetted észere a kérdést a nagy pögésben. Kép

Sz

Kép
Kép
kismama2004

Viki!

Ezek a mérés dolgok tényleg nagyon hülyén mennek. Nekem egyik héten 2800-at mondott a doki, a másikon 3300-at madj egy héttel később újra 2900-et. Szerintem egyáltalán nem tudják, hogy mekkora lesz a baba. Persze szeretném, ha az enyém sem lenne túl kicsi. Igaz csak 10 kilót híztam, szóval..., de hát mi sem vagyunk óriások Kép.

KCs (39)
kulcsarc

Rókica!

Csak így tovább, drukkolunk neked!

Judit!

Én is éppen kedden voltam fogorvosnál, ezek a hülye tömések is ilyenkor tudnak csak kiesni!
De szerintem mielőbb csináltasd meg, mert ha meglesz a baba biztos nem jutsz el a fogorvoshoz.

KCs!

Nekem a 94mm-es bpd mellé kb.3000 g-ot saccoltak 36+4. napon.

Úgy irigyellek titeket, akiknek van még kedve fodrászhoz járkálni. 3 hete nem bírom rávenni magam egy fodrászlátogatásra! Szerintem már így marad a hajam.

Viki
38+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica! Igyál egy kis ricinusos páleszt, és hancúrozzatok továbbKép. Ha közben lesz időd, tekints meg, az Index (Velvet: http://velvet.hu/test/hundm0901/) mennyire lehúzta a magyar H&M-et. (Lehet, hogy a barinődről készült a kép: http://index.hu/cikkepek/0509/velvet/hm//.gdata/gp_23.jpg ?) Mondjuk, ha tényleg csak a kiscsajsziknak való butikot rendeztek be, az nagy kár, abból van ezer.

Jucc! sajnálom, de tényleg irány a fogorvos. Ha kiesett a tömés sokkal sérülékenyebb a fog, ha halogatod rosszabb, csak egyre mélyül a lyuk.

Csajok! Nemrég polemizáltunk az ásványvizekről. A multheti hvg-ben meg azt olvasom, hogy bevizsgáltattak néhány vizet, és mindenféle bacikat leltek benne. Ezek alapján továbbra is teszegetek el a kerti bébirépából a kicsinek, nem hiszem, hogy akármelyik gyári jobb ennél. A lefagyasztott barackot szeretik a kicsik? Van valakinek tapasztalata? A sütőtököt eleve pürésítve kellene lefagyasztani? Úgy sajnálom, hogy amikor már tud ilyeneket kajázni, pont semmi se lesz...

D
dudukly
Isaszeg

SziasztokKép,
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat...

Csak röviden:
Hétfőn még lapos volt a ctg-m, de a doki megvizsgált, és elkezdett nyílni a méhszájam, így mondta, hogy választhatok, hogy mikor akarok szülni.
Persze minél előbb túl akartam lenni rajta, így kedden 7-re berendelt. Kaptam beöntést, ami kevésbé volt gáz, mint hittem... 1/2 9-kor megrepesztette a burkot, de úgy 12-ig alig akartak jönni a fájások. Már úgy volt, hogy kapok oxitocynt, de 1 óra körül megindultak maguktól... 1/2 4-re megérkezett KornélKép, hát a köztes idő nem volt semmiKép... de túléltem.
Szerencsére párom bent volt végig, és a végére még tesóm is beért. A doki bent volt, de nem sokat csinált (csak poénkodott, ami tök jól jött ki...), a szülésznő viszont csúcsszuper volt.
Hála neki nem kellett vágni, és így olyan jól átvészeltem, hogy szülés után még a szülőszobában le tudtam tusolni. Semmi gondom nem volt az üléssel és a szombati költözésnél már szervesen tudtam segédkezni.
Szinte hihetetlen, de a kilóim is visszamentek már (újra 60 kg vagyok - HURRÁ!!!!), Trisztán születése után csak az 3 hét volt, hogy újra ülni tudjak...

Mindenkinek ilyen könnyű szülést kívánok, és ilyen pompás babát....

Puszi
Kati
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?