Új privát üzeneted érkezett!

Ja, még 1:
valaki írta, hogy a sterilizált dolgokat húzózáras zacsiba tette. Hol lehet olyat kapni? Nekem jól jönne a költözködéskor is, nagyobb méretben is akár...
köszi!
p
penna

VIKI!!!
Ezt válaszolta Szikeev a stress teszttel kapcsolatban:

And!

Nálunk sem szokás, csak túlhordás esetén...
Az előzményeket nem tudom, nagyon régen nem olvastam az ősztieket...

Ezzel a vizsgálattal a lepény működőképességét vizsgálják, hogy el tudja e még jól látni a babót tápanyaggal, oxigénnel.
Beindulhat tőle a szülés, de nem jellemző és inkább a vége felé indíthatja be, 37. héten nem igen szokott ez bekövetkezni...
Nagyon kevés, nagyon felhigított az oxitocin a tesztnél és még nincs annyi receptor, hogy beindulna tőle...

Minden beavatkozásnak van kockázata, ennek az, hogy esetleg beindulhat a szülés, gondolom ezért végzik a 37. héttől, mert innen már nem számít, ha beindul is érett a baba és nem lehet baja.

Egyébként még én sem hallottam erről, hogy ilyen korán végezzék a tesztet...

Amit tanácsolni tudok, hogy hívja fel, vagy menjen el az orvosához és tőle kérjen felvilágosítást. Legyen erőszakos és követelje ki, hogy tisztességesen magyarázza el az ok-okozati összefüggést az ügyben!

Aggódni nem kell, ezt meg kell beszélni, hogy tisztán lásson az ember!

Ja és írja már le, hogy mi volt, mert engem is érdekel a dolog, mert amint említettem nálunk sem végzik ilyen korán...

Egyébként a pécsi kórházról én még csak jót hallottam!!!!!!!!!!

Szikeev. 31+4

KépKép
KépKép
and

Rókica!

Én tudom hogy nagyon bosszantó lehet ez az állapot, de kérlek nyugodj meg és őrizd meg a hidegvéred és a józanságodKép
Jövő hét péntekig még annyi temérdek időd van, hogy azt el sem lehet mondaniKépKépKépKép
Másrészt meg érdemes elgondolkodni azon is, hogy valóban jó e a babának, ha túl sokáig marad bent....Én most nem a szándékodtól akarlak eltériteni, csak felvetem ezt a lehetőséget is...
Harmadrészt meg bizz az orvosodban, mást ugysem tehetsz(tudom ez most brutálul hangzott), de ez az igazság, végülis Te magad nem vagy szülész-nőgyógszász igy megitélni sem tudod, hogy mi a valós helyzet...viszont a dokid nagyon tapasztalt és biztos a legjobbat akarja nektekKép
Szóval bizz benne, és ha esetleg jövő hét péntek után ő úgy látja jónak, hogy beavatkozzon, akkor szerintem lehet hogy talán meg kellene fontolni, hisz ő az orvos.
Na most lehet hogy egyedül maradok a véleményemmel, de azt hiszem forditott helyzetben én hallgatnék az orvosra!

Bocsi, ha nem ezt akartad hallani!
Mindenesetre szerintem jövő péntekig tuti hogy magától is beindul, hisz olyan hatalmas a pociKépKép

Kép

Kép
megann

Penna!

Lehet hogy rám gondolsz, de én nem húzózáras zacsiba hanem simitózárasba(tudod, olyan pici sines) tettem a sterilizált eszközöket és csak a Corában tudok ilyet venni, 10 db van egy csomiban, van 1 literes, 2 literes, és 3 literes. Én 3 literest vettem!(olyan 250 ft körül volt)Ebbe minden elfér, még a kis rucikat is ebbe csomagoltam amit a kórházba viszek!

Zippzáras tároló meg most akciós az Intersparban, valami 15-20 cm magas, egy méter hosszú, 30-40 cm széles 299.- ha jól emlékszem

Megann

Kép

Kép
megann

Nemes Kornélnak nem csak a neve gyönyörű! nagyon szép, olyan elegáns, nyugodt az arcocskájaKép

Hű Penna! ez izgalmas helyzet... én drukkolok Nektek ezerrel, hogy rendben legyélKép átérzem a dolog fontosságát, hidd el... tudom, mit jelent hitelt felvenniKép mondanám, hogy próbáljatok meg nyomást gyakorolni, hogy mielőbb alá tudjátok írni, de tudom, hogy a bank az egy külön állatkert... bocs, ha valakit megsértettem.
szerintem ez egyébként olyan helyzet, hogy a baba tudni fogja, hogy mikor "szabad" neki kijönnie, és csak utána fog akarni, majd meglátodKép mindenesetre cuccostul menjetekKép

Rokica, hurrá már vannak 40%-os jelek! tessék neki örülni, szerintem jövő péntekig nem húzod ki, és a Penna ötletei nem elvetendőekKép főleg az elsőKép nekem már a tv-ben látott szexjelenettől is bekeményedik a pocakom magneb6 és diaphyllin mellettKépKép én már alig várom, hogy nekem ezt mondjákKép(mert most el vagyok tiltva) szóval hajrá!
sztem olyan ne is jusson az eszedbe, hogy nem mész be a megbeszélt időpontra!! inkább beszélj a dokival, hátha, ha bemész, még lehet húzni 1-2 napig, pl. ha már hétfőig húzod, az már majdnem betöltött 42. hét, és akkor már tényleg jobb, ha kijön az a baba..

én ma teljesen szétpakoltam a ruhásszekrényt, kitakarítottam, de most kellene válogatni, a nem használt cuccokat szétválogatni, de ehhez már nincs kedvemKép megvárom férj embert, hátha neki lesz...

and 33+2

KépKép
KépKép
and

Megann,
igen, köszi a simítózárasra gondoltam.Kép
köszi
p
penna

Róki,
van igazság Megann szavaiban.
És csak ismételni tudom magm: a szülés lelki folyamat is, tudod...ha valami miatt szorongsz, vagy nem jó neked, a baba azt érzi, és nem fog elindulni...
Csak orvosilag ha gondolkodsz: a méhlepény pl kb 40 hétre van "kitalálva", nem játékból szoktak max 2 hetet hagyni...a baba belekakil a vízbe, romlik a keringése, öreg a lepény (meszesedik)... Ezeket a dolgokat tényleg a doki tudja.
Nem hinném, hogy a 42. héten "kényelemből" akarná kivenni a bébit.Beszélj vele, és ha meg tudja indolokni orvosilag (pl a fentiek valamelyikével) akkor sztem nincs mit tenned.
David meg hülyeséget beszél (bocs) azzal, hogy "ha hagyod magad indítani, akkor nem vesz komolyan" ez azért komolyabb dolog annál, hogy akaratpróbának tekintse az ember.
De azért még van időd, nyugiKép
üdv
p 36+1
penna

Sziasztok,

Persze igazatok van, a dokira hallgatni kell, ezért választottam őt, és David gyakran beszél hülyeséget, de hát ő már csak ilyen, hagyja magát elragadtatni és nem észérvekkel él. ;)

Egy kicsit most megnyugtattam magam azáltal, hogy egy csomó szakorvosi cikket elolvastam a szülésbeinditásról, és azt irják, hogy 42. hét után már tökmindegy császár szempontjából, hogy beinditott-e a szülés vagy természetes... és hogy csökkenteni lehet a császár esélyét azzal ha előbb a méhszájat puhitják. Tehát (e) pénteken ezt fogom kivesézni a dokival, hogy pontosan hogyan is folyik az ő gondozása alatt egy ilyen beinditás.

Próbálok beletörődni az eseményekbe. Mást úgysem tehetek...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A házi módszerekről annyit, hogy próbálok sokat sétálni, de borzasztó hamar kifáradok/megfájdul a derekam. MOst is összedobtam egy lecsót a konyhában és a végére le akart szakadni a derekam. Pedig 20 percnél nem tartott tovább össz-vissz az egész akció.

Fűszeres kaja jöhet minden mennyiségben (lásd lecsó), de e mögött a mechanizmus az, hogy a fűszeres kaja megdolgoztatja/meghajtja a beleket, és ha a méh érett rá, akkor átterjedhetnek a belekről az izomösszehúzódások a méhre is. Ez egyébként a ráció a málnalevéltea, a ricinus olaj és a beöntés mögött is. Mind arra megy ki, hogy meghajtson és ezáltal talán elősegiti vagy erősiti a méhösszehúzódásokat is.

Szóval málnalevélteát iszom ilyen célból, és az használ is. Mármint a meghajtásra. :P

Szex, na hát igen... azt kéne. De az annyira nem tetszik, hogy emiatt "kell" csinálni, és nem azért meg megkivánom, de nem nyafogok, mert ez még egy kellemes módszer. Mondjuk most már tényleg mint a partra vetett bálna...

A ligetszépe olajat még mindig nem mertem bevetni hüvelyi használatra, de lehet hogy majd a szexszel egybekötve :P Csak aztán ki tudjam onnan mosni...

Meg szoktam pattogni a labdámon...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nemesek! Navégre, már sokszor felmerült itt, hogy jól eltűntél! Gyönyörű a pici fiú, a legjobbakat Nektek!

Rokica Kép Szerintem is az a legjobb, ha beletörődsz / illetve amit tudsz, azért megteszel a cél érdekében /, mert én legalábbis úgy gondolom, hogy a dolgok úgyis úgy történnek, ahogy lenniük kell. Egyébként a húgom példáját tudom csak felhozni esetleges vigaszként: Mindhárom gyerkőce ráhúzott minimum egy hetet, már ők is megbeszélték az indítást, de azt egyik babó sem várta meg, minden ment végül magától!

Közben hazaértem a dokitól, mindent rendben talált, azt is mondta, ha nincs görcs, vérzés, akkor utazhatok nyugodtan. Két hét múlva megyek először CTG-re, azt mondta, a 37. héttől legkésőbb illik elkezdeni.

Judit 35+1

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Na sziasztok!

Nemesek, gratulálok, tüneményes a fiatok!!!Kép A méretei is pont tökéletesek. Ha tudsz gyere és mesélj bővebben is majd, meg még még még képeket!!!!

Rokica, az utolsó hozzászólásod már tetszik. Ha már így kell, hogy történjen, akkor tájékozódj ahogy most teszed és akkor talán meg is nyugszol és ki tudja, lehet hogy akkor már a baba is megindul magátólKép

Kinek van rosszkedve??????? Teszek fel 3 képet és garantálom a jókedvet. Szóval teszek fel egy pocakosat, ez ma készült, kicsit bevillan a vaku, de a pocak látszik. Aztán jön egy délelőtti hajas kép, és végül egy délutáni haj nélküli. Egyenlőre felteszem a képeket, hozzáfűzni valóm: felhívtam a párom a kapuból, hogy készüljön egy mosollyal, de semmiképp se mondja ki amire elsőre gondol. Ezt üzenem nektek isKép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Rókica!

Látod nem lesz itt baj!Kép
Jön az a babó majd meglátodKép

Hát lányok, azt nem tudom hogy hová fogok menni a babóval ha megszületikKép(bár eddig nagyon szófogadó gyekek, mondtam neki, hogy maradjon nyugodtan odabent, hátha már a szép új házikóba mehetünk haza, eddig hallgatott rámKépKépKép)
Bár ahogy ma elnéztemKép, megint csüggedtem egy kicsit, olyan lassan mennek ezek a befejező munkálatok, pedig ma már gardrobbútor is érkezett, de hát hol van ez még a beköltözhető állapottólKép...vagy egy hét mire ki lesz takarítva, nem hiszem, hogy azt babó kivárjaKépKép

Na jó nem sopánkodok ittKép

Megann 38+3

Kép

Kép
megann

Most már kezdem megszokni az új fejemet. Csak olyan kicsinek tűnik a reggelihez képestKép
De az biztos, hogy most egy ideig nem lesz vele gondom. Reggel felteszem a sapkát, este leveszemKép Na jó nem, majd biztos hozzászokom és akkor már szeretni fogom. Ráadásul 2 órán át csinálta a fodrász, mert ugye befestette valami alufóliás módszerrel, aztán várni kellett míg hatott a festék, aztán mosás, vágás, szárítás. Közben járt a szája, egy iszonyú nagypofás lány. Szóval nem unatkoztam, de már nagyon jöttem volna haza. A vágáshoz végül is vittem képet, annál egy kicsit rövidebb lett, na jó sokkal, de nem bánom végül is, mert most pár hónapig nem kell mennem. A festés nem igazán látszik a képen, de azt rögtön meg tudtam szokni, olyan nem eldönthető színű, hol vörös, hol barna, de egy biztos, nem látszik a lenövés és szerintem nem is fog egy ideig.
Na hát ennyit a hajamról.

Hari 34+4

Kép
Kép
hari

Hari!

Azért lehet kommentálni???????

A HASAD VALAMI ELKÉPESZTÕ NAGYKépKépKépKépKép
Hogy lehet ez???? Komolyan elképesztő nagy, bár nem vagy valami nagy darab, lehet azért tűnik ekkoránakKépKépKép
Szerintem akár szülhetnél is előttemKépKépKépKép

A hajad!Hááááááááááááááááááááttttttttttt a szinéből én személy szerint nem sokat veszek kiKép de mintha sötétebb és fényesebb lenne mint az előző(jó tudom frissen van festveKépKép)
VISZONT A FAZONJA K..VA JÓ LETTKépKépKépKép
SZERINTEM SOKKAL TRENDIBB,DIVATOSABB, ÉS FIATALOSABB, MINT AZ ELÕZÕKépKépKép
PASI MIT SZÓLT?????

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Nemesek, gratulálok, nagyon szép a kisfiad!!

And!

Köszönöm szépen a választ, és, hogy még utána is érdeklődtél mástól! Most hétfőig már nem megyek dokihoz, de ha hétfőn még hazajövök, akkor megírom mi is volt ez az egész!

Egyébként egész nap tök nyomott hangulatom van, olyan mindenhez van kedvem, de semmihez nincs!!! :-) Elég hülye érzés, kíváncsi vagyok ma éjjel is lesz-e sírás, mint tegnap!

Azért érdekes, hogy mennyire máshogy állnak a dolgokhoz egyes kórházak, és orvosok. Van ahol megvárják akár a 42. hetet is! itt nálunk meg már a 38-on terhelésest csinálnak!!!!!!!!!!!

Na mindegy, ez van, úgyis elmegyek, mert félek, hogy a babának valami baja lesz, aztán az sem lenne baj, ha valóban beindulna tőle a szülés, legalább többet nem kéne menni, és végre látnám a kisfiamat, aki jó nagy fiú lehet már (kb.3500g)

Viki
37+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Most csak beköszönök, mert hulla vagyok!

Kati!
Gyönyörű a kicsi KornélKép
Jó Egészséget és Sok Boldogságot hozzá!

Hari!
Szép nagy a pocid!Kép
Elég lent van, de nem rémísztgetni akarlakKép
Jó lett a hajadKép
Ezen kellene mosolyogni?

Ma voltam dokinál!
Legkésőbb kedden kórházKép
A baba jól van, méhszáj el kezdett nyílniKép
De még csak 2111-et (igen ennyit!) írtak a könyvbe. Azt már régebben is tudtam, hogy 1cm-el meg van rövidülve a méhszáj, de most már 1 ujjnyira tág isKép
De ezzel még nem lehet beindítani. Még jó.
Örülnék, ha hétvégén lenne valamiKép

Most megyek tusolni és hajat mosni.
Ma teljesen leizzadtamKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
38+6

Kép
angelani

Rokica!Kép

Sajnálom, hogy nem szülsz mégKép
De bízzunk Zsuzsa babában, hogy magától megindulKép
Mond el neki, hogy kis fejecskéjét tessék beilleszteni és megindulniKép

Mea
mea

Juj, köszi nektek, aranyosak vagytok! Akkor most már meg is nyugodtamKép

Megann, a színe igazából leginkább tényleg csak sötétebb lett, mert végül hagyta a színt olyannak amilyen volt ugye, tehát olyan fakó vörös, és rengeteg sötétbarna csíkot tett bele. Így maradt vörög csík is, aminek a töve már le volt nőve vagy 2 cm-t, tehát ott is barna. Szóval most leginkább sötétbarna csak itt-ott bevillan egy kis vörösKép Most aztán jól leírtam.

A hasam: hát ez az lányok amiről beszélek mostanában, hogy ezért szeretnék már nagyon szülni, még akkor is ha csak 34 hetes múltam, mert már tényleg annyira nagy, hogy iszonyat! A fodrászatban a kozmetikus pont ma éjjel azaz tegnap éjjel szült és azt mondták sehol nem volt a hasa hozzám képest. Mindenki riogat, hogy biztos el lett számolva, lent van már stb. Igazából én is valamiért úgy érzem, hogy előbb fog jönni, ezért is kérdezgettem tőletek ezt az UH-os mérést, de hát a fene se tudja. Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok, hogy 12-én mit mond majd a doki. Elvileg akkor leszek 36+2, majd megnézem mit mond a gép. Ha úgy halad ahogy eddig, akkor valószínűleg 38+ valamennyit fog. Aztán megnéz a doki is és meglátjuk. De a baba még nagyon sokat mozog, nyákdugó sehol. Csak én egyáltalán nem vagyok biztos az utolsó menziben, azért tartom esélyesnek a korábbi szülést. Amúgy tényleg nem vagyok nagy darab, illetve hát magamhoz képest iszonyúan meghíztam, mert hát valahol rajtam van az a 16-17 kg, de így vagyok most 69kg. Meg valahol a félidő tájékán olyan kis pufók lett a fejem is, aztán elkezdett lejjebb menni, gondolom ahogy nőtt a baba, én meg nem nagyon híztam tovább, tehát rólam ment le egy kicsi. Na nem részletezem, a lényeg hogy nehezen viselem a pocakom, fáj is, húz is, nagy is, alig tudok ülni tőleKép De akkor jön a Lili baba amikor akar, hiába tervezgetek én. A lényeg hogy minden kis szerve kész legyen már és elég fejlett legyen erre a gyönyörű életreKép
Bocsi hogy ilyen hosszú voltam.

Kép
Kép
hari

Hari!Kép

Tök olyan a pocakod mint enyém de jókora, mert ahhoz képest, hogy még egy hónappal hátrébb vagy már simán akkora majdnem ha nem nagyobb mint enyém!!!Kép

Te is vékony alkat vagy ugye?
Mert nekem is mindig mondják, hogy mekkora a pocim, de lehet hogy azért mert kis vékony maradtam hatalmas pocakkalKép

Nemesek!!!!!Kép

Gratulálok, nagyon szép a kisbabátok!!!!!Kép
De jó sorban jönnek a kis manókKépKépKép

Mea
mea

Sziasztok!

Én is nagyon fáradt vagyok, most csak a képekre reagálok.

Nemesek!
Nagy nagy gratula a kicsi fiúhoz! Nagyon édes!

Hari!
Nagyon jó lett a hajad!!! Hordd egészséggel! A színe nem annyira látszik, azt nekem sem mutatta a gép, de a fazonja nagyon jó lett és tényleg nem lesz vele gondod.
A pocakod meg rendesen nagy, de csini Kép

Benianyu
34+4

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Képzeljétek!
Ma fürdés után már 2X voltam WC-n.
De nem ez a lényeg, hanem, hogy enyhén véres nyálka jött ki belőlem.
Egy kicsit érzek mensi szerű fájdalmat, meg inkább a derekam fáj, de szerintem ez csak pszihés.
Lehet, hogy a doki piszkált meg? Csak megnézte a méhszájat. Ilyen későn jön ki?
Bár a babó igen aktív épp most is. Még csuklott is. Sőt! Akkorákat rúg, hogy az már fáj.
Bár, most keményedekKép
Szurkoljatok!!!

Ha holnap nem jelentkezem 12h-ig, akkor szülökKép

Jó Éjt!
Puszi!
Angelani
38+6

Kép
angelani

Jó reggelt!

Megint kivetett az ágy!

De irnivalóm nincs sok.

Nemesek!

Hatalmas gratula Kornél babához! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Húúúúúúúúúú Angelani!
Szerintem Te ma szülni fogszKépKépKép
Minden ismerősöm azt mondta, sőt a védőnő is, hogy nem is inkább hasfájással, hanem derékba irányuló fájdalommal kezdődik az egészKépKépKép
Nagyon szorítokKépKépKépKép

Na már megint kezdi, azaz folytatja ahol abbahagyta tegnap, úgy keményedik a hasam, hogy csak na....

Ráadásul megint pocsék éjszakám voltKép, reggel 5 óta félig ülve feküdtem, mert már nem akartam a 3. vagy a 4. Rennie-t bevenni!Kép

Hát lehet hogy szívesen cserélnék egyrészből most AngelanivalKép

Na megyek összerakom magam, mert megyek az építkezésre, aztán be a Tb-s csajhoz, aztán haza dobozolni egy kicsit...közben meg még be akarok nézni a dm-be meg az intersparba...Na ma se fogok unatkozni már látom, ja és tegnap éjjel megint jött valami hőhullám rámKép, jön lever a víz aztán megy, nem tudom mi a fene ez rajtamKépKép

Megann 38+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Gratulálok az összes babához.
Kati helyes kispofa Kornél! Nagyon jó egészséget.

Nem igazán van időm írni, de azért bele olvasgatok, hogy mi újság. Jól számolom, hogy 11 baba van már?

Tegnapi UH-on Kincső 3003g volt, BPD 93 FL:73,OFD: 118, AC:318
A lepény I-es érettséget mutat. CTG-én aludt a gyerek, amikor fölrázták is csak 25-ös összehúzódást mutatott. Pénteken még zárva volt minden.
Vasárnap megint CTG.

Hari jó lett a hajad, ez a fazon könnyen kezelhető.

Penna!
Simítózáras tasakot minden méretben lehet kapni a III. ker-ban Etikett nevű cégnél, ők a gyártók.
Megpróbálom előkeríteni a számukat.
Nem ugrik be az utca neve, de a Szentendrei útról a Bogdány útnál kell balra fordulni, majd a buszvégállomást jobb kéz felől fogod látni. Lesz egy lámpás kereszteződés ott jobbra. Bal kéz felől lesz a Westelnek egy magas irodaháza és vele szemben egy Penny Marjket. A P.M. mögött kell elhaladni és ott klf. cégek vannak. A kapuban ki is lesz táblázva. Remélem az útvonal elég érthető.

Angelina!
Valószínű készülődik valami. Nekem anno 1-1,5 ujjnyira volt du 4-kor nyitva én nem éreztem semmit még. Majd később kezdődtek az 5 perces fájások 7-re beértem,9-kor fölfeküdtem és 10,25-kor meg volt a 2-3. tolófájásra. Szóval ne csüggedj. Előtte pár nappal még minden zárva volt.

Róki ez neked is szól. Ne stresszeld magad! Egyébként pont jónak mondom,igaz?

Legyewtek jók, megyek évnyitóra.

Kriszta
37+6

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de idegesség és rohangászás meg utána fáradtság és pihi (no meg egy kis meló) volt szép sorban.

Először gratula az édes kis babókhoz, ha látom a fotókat, engem is elfog a vágy, hogy megnézhessem már a picikét. Ezen is jókat szoktam pityeregni, meg mindenféle újságcikkeken, úgyhogy én is lassan az ideggyenge kismamik hatalmas csapatát erősítemKép.

Velem az volt, hogy ugyi Pennával mult csütörtökön randiztunk a koriban, édi volt, én szokás szerint késtem, de megvárt a labornál, és megvárta amig megcsapolnak. A mávkoriban szerencsére e kismamákat előre veszik. Aztán mentünk a büfébe reggelizni, mert a dokink aszisztense mondta, hogy kajáljunk, utána mehetünk együtt ctg-re. Tök jó volt együtt menni, dumcsiztunk egy csomót. Az ő pocakja akkora, hogy én kb. kisterhesnek látszok mellette, de az aszisztens azt mondta, a második gyerkőcnél nagyobbra nő a poci, de ez nem jelzi a baba méretét. Szóval az ő ctg--je gyönyörű, az én babám meg szundizott. Erre elmentünk fagyizni, hátha felébred a kis lustika. Pennának menni kellett ügyintézni, és én is elég ideges voltam, mert a párommal megbeszéltük, hogy délben indulunk az anyukájáékhoz, ott is gondok vannak ezerrel. Én az utolsó alkalomnak éreztem, hogy 35+ várandósan bevállaljak egy több mint 300 km-es utat, határátkeléssel. Tehát megettem a fagyit és mivel elromlott a páternoszter felsétáltam lépcsőn a 6. emeletre (az elsőről). Végre felébredt a babó. A mi dokink nem volt bent, aki bent volt, azt mondta, nagyon szapora ez a pulzus, baja vana babónak, jöjjek vissza pénteken is. Szerencsére közben jött a régi dokim aszisztense is, kérdeztem tőle, hogy mi a véleménye, azt mondta, hogy ez a fiatal doki félős, a baba pulzusa nem extrém. Mondtam, akkor kedden jövök vissza, addig el kell utaznom. Azt mondta, hogy nyugodtan mehetek. Elutaztunk. Persze nem én vezetek, így ha keményedik a pocakom, vagy rosszul vagyok, csak hátradöntöm az ülésemet és szundizok. Az út tök jól telt. Anyósoméktól nem messze laknak a párom uncsitesói, az egyik szülésznő, elmentünk meglátogatni. Először leszúrt, hogy milyen bátor vagyok, hogy egy ekkora útnak nekiindulok így szülés előtt. Aztán megtekintette a ctg-t és közölte, hogy ez a baba nem kap rendesen oxigént, lehet, hogy a nyaka köré csavarodott a köldökzsinór és fuldoklik. Mindezt anyósom füle hallatára. Mondjuk ekkor már én is kezdtem begazolni. Hétfőn hazajöttünk, kedden reggel elmentem megint ctg-re, akkor az aszisztens aki csinálta elküldött a saját dokimhoz láttamoztatni a papírt, mert mint kiderült, mindent a dokiknak kell jóváhagyni, hiszen az aszisztens nem perelhető, a dokié a felelősség. Megnézte a őpapírt, azt mondta, tök jó szívhangok. Szerdán találkozunk, de előtte megint ctg. Már rutinosan tudom piszkálni a babát, hogy mozgolódjon ctg közbenKép. Tegnap megnézte az összes ctg-t, azt mondta nem érti ő sem, hogy a kollégája miért izgult be az elsőn, szerinte nem gázos. Méhszáj zárva, meg minden tökéletes, úgyhogy nincs itt baj.

Szóval visszaolvastalak Benneteket is, valaki már írta, hogyha nem lenne ennyi vizsgálat, nem is paráznánk ennyire. Akit érdekel az én babóm 150-180 pulzust produkál, az alsó a nyugalmi állapot, a felső mocorgás közben. Meg persze szétrúgja a ház falát, kivéve, ha megérzi a ctg-tappancsot, akkor olyan csönd van, hogy fel kell piszkálni.

A doki írt még vasat, hogy a szülésre felturbózzam a hemoglobint. Másnak is?

Bocs, hogy hosszú monológ volt...

Dudukly (36+2)
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Megann! Nekem is vannak ilyen hőhullámaim, egyik pillanatról a másikra totál leizzadok, majd elmúlik, és utána meg fázok.

Angelani!

Szorítok Neked!

Viki
38+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Nemesek
Gratulálok Kornél baba megérkezéséhez!
Tündéri baba!Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Dudukly!

Örülök, hogy minden okés, de azért nem irigyellek a párnap para miattKép Nálam is ugyanez volt, az asszisztens ijesztgetett, hogy azért ezt a CTG-t mutassuk meg a dokinak, mert nem hiszi, hogy elégedett lesz vele. A babó az első CTG-t ugyanis végigaludta. Doki persze azt mondta, hogy minden oké, aggodalomra semmi ok. Na szóval nem tudom, mit kotyognak bele!!!!! Nem lehet szó nélkül átadni a dokinak???? Ilyen dolgokon mindig felhúzom magam!!!Kép
De azért örülök, hogy jól vagytok!

Angelani, szorítok!!!!

Luc
37
lucretia

Jó Reggelt mindenkinek Kép

MINDEN ÚJ BABÁNAK ÉS FRISS ANYUKÁNAK MINDEN JÓT KÍVÁNOK!!!KépKépKép

AngelaniKép

Nagyon drukkolok neked!
Lehet estére már babázol???Kép

DuduklyKép

Nem semmi ijesztgetés volt ez,huh....még szerencse,hogy te ilyen stramm nőci vagy és nem pánikolsz rögtön....én biztos elvesztettem volna a fejem!

BenianyuKép

Ha jársz ma errefelé.......értekeznél majd velem Barna doktorról,úgy olvastam ő az orvosod,ugye???
Talán nem OFF-oljuk szét a topicot,de tőlem lehet priviben is!
Csak pár dolgot szeretnék majd kérdezni,ami tulképpen nem titkos!
Dumcsizunk???Kép

Most el kell mennem Esztergomba,de du.jövök!

Puszik,most szülőknek drukk-hegyek!!!!Kép

annamami
29+4
annamami

Sziasztok!

Angelani Kép Remélem, valóban lesz már ebből valami, és nem kell csalódnod! Minden jót, sok erőt Neked!

Hari Kép Szerintem is marha jó lett a hajad! Tisztára kedvet kaptam Tőletek, a napokban én is elmegyek fodrászhoz Kép Január óta nem voltam, épp itt az ideje...

Dudukly Kép Ezek az izgalmak őrjítőek! És tényleg nem értem én sem, mi szükség erre a paráztatásra! Nekem Balázzsal egyszer volt kicsit kiugróbb CTG-m, akkor a szülésznő is, és a doki is azt mondta, keveset ittam, és ez meglátszik a papíron. De semmi ijesztgetés nem volt.

Tegnap hívott anyukám, és beszámolt róla, hogy a barátja kisunokája megszületett hétfőn. Aztán azt is elmondta, hogy neki mennyire nem szimpi az egész, ahogyan született. Ugyanis már elég régen meg volt beszélve a dokival, hogy 29-én bemegy, és megcsászározzák. / hogy miért? Mert az előző is császár volt.../ Egyébként szept. 4-re volt kiírva a csaj, meg sem várták az időpontot, nemhogy azt, hogy magától meginduljon a bébi kifelé. Aztán a doki elment szabira, és mondta nekik, hogy tulajdonképpen nem is kell befeküdnie 29-én, várják csak meg, amíg megindul a szülés, hiszen minden rendben van. Na, ezen aztán teljesen felháborodott a kismami/!/, hogy hogyhogy nem császározza meg úgy, ahogy megbeszélték, a férje már kivette a szabit, anyukája is 3 hétre jön hozzájuk, minden el van intézve. Ráadásul a vizsgáit is letette, már nincs tennivalója. Persze a doki mindent a betegért, így kivette belőle a gyereket a megbeszéltek szerint. Na, erre mondom én azt, hogy önzőség, persze szerintem fogalma sincs, milyen rosszat tett a babának ezzel. És milyen öröm van egy ilyen szülésben? Persze viccesen belegondoltam én is, hogy így azért nekünk is egyszerű lenne, tudnánk mikor történik a dolog, Balázst is fel tudnánk készíteni, és előre lehetne hívni mellé embert, amíg nem vagyunk itthon. De nem így lesz...
Na, bocs, csak kicsit kiakadtam.

További szép napot mindenkinek!
Judit 35+2

jucc73
Érd

Judit,
mint szintén csaszis az elsővel, kezdem másképp látni a világot...
Tudod, én is gyúrok a spontánra, DE. Az egyik netes ismerősöm ugyanezen szituval, 5 mm-es heggel szintén nagyon bizakododtt. De amint elkezdett vajúdni, szinte óráról-órára csökkent a hegvastagság, 2 mm-nél vették ki a bébit.
Minden rendben végül, de én azért kezdem megérteni, hogy sok doki nem vállalja be, hogy meginduljon a vajúdás. A méhösszehúzódások ugyanis hirtelen is nagyon elvékonyíthtják a heget. Annak pedig méhűri vérzés, és teljes "kipakolás" lehet a vége, amit egy 30 éves anyuka sem szeretne. Én sem, pedig elvileg 2 van tervben, és az most ugye meglesz...
Az anyukát meg olyan szempontból értem meg, hogy ha végül én is programcsaszira kényszerülök, és felkészülök lelkileg, akkor azt nem jó halasztgatni. Azért sz*r a hasi műtét, nyitva a hasfal, fázol tőle...részletezzem? Valszeg én is kibuknék, ha már remegve bemegyek a kórházba, és mégsem akarnak műteni.

Szóval értem, hogy min háborodtál fel, de egy kicsit mindig ki kell kukkantani a másik oldal felé is. Így azért árnyaltabb a kép.

Dudukly
örülök, hogy túl vagy ezen a parázós pár napon. Ha visszaolvasol, látod, hogy vas. éjjel én is megjártam a mávot egy "téves riasztással"Kép
Nyugi, 36 hét betöltve, még 1-2 hetet jó lenne kihúzni, de hidd el, akár holnap sem lenne semmi gond a bébivel.

üdv
p 36+2
penna

Angelani, drukkolok én is nagyon, hogy minden rendben legyen. Jó lenne, ha ma már tényleg elindulna nálad valami. Meg persze Rokicánál isKép

De engem még mindig izgat, hova lett Kuha? Valamit azért jelezhetne, bár tuti babázik már, de akkor is.

Dudukly, nem irigyelle, de örülök hogy végül minden rendben van. Egyetértek azzal, hogy túl sok vizsgálat van, túl sokat izgulunk miattuk. Bár akinél időben kiszúrnak valami rendellenességet az biztos máshogy vélekedik róla.

Hari 34+5

Kép
Kép
hari

Ja, és még annyit: a hegszétválástól, belső vérzéstől (azaz a vajúdástól) való félelmet sztem csak az érti meg, akinek volt csaszija. Azért ez nem könnyű lelkileg.
Másrészt ezek a lelki görcsök hátráltatják az egész vajúdási folyamatot, az anyuka nem tudja elengedni magát, parázik a heg miaztt, nem engedi át magán a fájásokat...érted.

Nekem is azt mondták, hogy ha túlságosan parázok, inkább kérjek csaszit a fejemre, minthogy pánikban vajúdjak több órán át. Nem hiszem, hogy egy ilyen szülés pl jobb a babának, mint ha simán kiveszik.

És azért csaszi előtt felkészítik a babát, csinálnak méhösszehúzódásokat, hogy elkezdjen készülődni, érezze, hogy valami van. Nem csak úgy kikapják, minden előzmény nélkül.

Bocs, de én is nagyon sokat töprengek ezen, ma megyek hegvastagságot nézni, amíg az ismerősöm meg nem szült, azt hittem, hogy ha most bombabiztos a heg, akkor az úgy is marad, de nem. Szóval ez sem dönt el semmit.

üdv
p
penna

Jucc: a "programozott császár" így zajlik. Ha nagy lesz a babó, ami 2 hét mulva az ultrahangon kiderül, akkor nekem is azt mondta a doki, hogy keresünk egy mindkettőnknek megfelelő időpontot és megműt. Ha olyan az anya betegsége/korelőzménye, akkor nem szabad megvárni a tágulást, mert már az is gondokat okozhat. Pont a mult csütörtökön, amikor Penna már elment ügyintézni, beszélgettem egy másik kismamival is, aki szintén az előzőt császárral szülte, és valószínű, hogy megint az lesz, mert az előző varrataival nincs minden rendben. Sajnáltam is, hogy Penna elment, kitárgyalhatták volna a részleteket a sorstásával. Valamikor a tv-ben is volt, hogy előfordult, valakinek szülés közben repedt meg az előző császár heggje, ami akár hasüri vérzést is okozhat, szerintem nincs orvos, aki megkockáztatja... (remélem, nemcsak a műhiba perek miatt...).

Lányok, köszi az együttérzést, én mondjuk azt nem értettem, hogy a tapasztalt aszisztensek nyugtattak, a fiatal doki meg idegeskedett. Én sokkal jobban hiszek ilyenkor az aszisztenseknek, némelyik többet dolgozott, mint a pelyhesállú doki éltKép. Én azért nem idegeskedtem, mert hiszem, a mama megérzi ha valami nincs rendben, az én babóm meg olyan kis élénk (remélem nem levedő után kapkod folytonosan, mint egy fuldoklóKép). Az én dokim különben is nagyon nyugis, és jókedélyű, nem idegesítene akkor se, ha baj lenne, csak a "biztonság kedvéért" kérne néhány vizsgálatot.

Viszont a pasim hozzáállása olyan édes volt, amikor az uncsitesója elkezdett rémisztgetni, közölte, hogy a csaja felmászott gyalog a 6-ra, szerinte az se kapott levegőt, nemhogy a babó. Kis pihegés és minden rendben van. Én úgy sajnálom, hogy sokan írjátok, nem jöttök ki a párotokkal, az enyém olyan jól bírja a hisztiket és nyavajgásokat, teljesen meg vagyok hatódva meg beleszerelmesedve. Annyira figyelmes, ha az kell, meg tréfával üti el a rossz gondolatokat, ha nagyon belemélyedek...

És egy nagyon jó hír, amit elfelejtettem megírni, képzeljétek, feloldott a vásárlási tilalom alól, kedden a corában vettem 3 akciós kisbodyt, meg tegnap a turcsiban édi rugdalózókat és kiskabátot. De mivel nem tudjuk fiú vagy lány, csak krémszínű, szürke meg sárga rucikat mertem venni. Olyan jó érzés, és persze ezen is pityeregtem, hogy nemsokára öltöztethetem a babót...

A fóti corában a Penná által is leírt bioboltban én kedden vettem málnalevélteát, ha még kell valakinek: 210 Ft/0,04 kg.

Néztem még a brendonban van hálózsák akciósan. De a papíron 74 cm a legkisebb. Benianyu, Te nagy hálózsákos vagy, érdemes megvenni, vagy csak jövőre nőne bele? Hogyan számozzák ezeket? Kell kettő, akkor veszek még egy babamagazint, 1500 ft-ot lehet spórolni... Sőt aki még nem vásárolt be érdemes megnézni, mert eldobható bugyi meg fertőtlenítő tabletta is van. Mondjuk arra csak kicsi az árengedmény, de hát sok kicsi sokra megy. Az előzőben én vettem melltartó betétet, akciósan 1700 ft-ért, amit a corában 2500-ért adnak. Néha elrémülök az árkülönbségeken.

Na lassan bepótolom az egyheti adagotKép

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a drukkot, de semmiKép
Véres trutyi, derékfájás, menzi görcs és semmiKép
Már a végére nem is marad semmi tünet, mert mindenen átesem. Na ma is jókat fogok mászkálni.
Most mosok, utána vasalok, na meg takarítok.
Most már elegem van, hogy hülyét csinál belőlem a szervezetem! Még jó, hogy nem mentem be a kórházba. Jót röhögtek volna rajtam. De anno még valaki azt mondta, hogy ha vért lát az ember, akkor menjen. De nézegettem és nem jött több.
De ez tuti nyákcsap volt. Kezdek nyílni is, ezt a doki mondta. Holnap ismét CTG, utána rohanás a dokihoz és megbeszéljük a kórházat.

Drága Megann!Kép

Ne akarj cserélni velem, mert már kész hülyének érzem magamKép
Viszont én is Rennie-zem rendesen. Tehát a babó még mindig fent van. Mondjuk a doki szerint is ettől még beindulhat.
Ne melózz tul sokat. Azért pihenj is.

Bkrisztina!
Bárcsak igazad lenneKép
Készülődjön is valami, mert már tiszta ideg vagyok.
Szépen fejlődik a babódKép

Dudukly!
Jól megijesztettél!
De örülök, hogy jól van a babótokKép
Nálunk is így van, de a dokim sem aggódik.
A normál pulzus 150-170 körül van.
először azt hitték, hogy gond van, de már nem is foglalkoznak vele.
Nem lesz nálatok sem semmi baj!

Jucc!
Igazad van.
Ne tervezzük már meg, hogy mikor akarjon kibújni a gyerek.
Elég ha azt tervezzük, hogy mikor foganjonKép
Na jó, ez csak nálunk volt.
De részben megértem a csajt, hogy ha már egyszer megbeszélte a dokival, akkor az se mondjon hülyeségeket és ne lustizzon. De ennyi erővel előbb is beindulhatott volna a szülés és akkor mit csinál a csaj?
Szóval érdekes ez a dolog, de igazából a babára kell bízni. Én is itt sürgetem a babónkat, de csak azért, hogy ne kelljen indítani. Legyen természetes beindulásKép

Na megyek teregetni!
Sziasztok!
Angelani
39+0

Kép
angelani

Szia Angelani!

Már nagyon kíváncsi voltam én is, hogy mi lehet veled. Szinte egy napra vagyunk kiírva (én szept 9.) és ahogy olvasgattam kb. ugyan azokat a tüneteket is produkáljuk.
Ne legyél elszomorodva, már nincs sok vissza (egyébként ez engem sem nyugtat meg Kép).
Igazából nekem 16-án írta a doki, hogy 2111 és a vizsgálat után 2 napig jött a „nyákcsap” (mint kiderült a vizsgálattól), majd ugyan ezt eljátszottuk 23-án és 30-án is, csak akkor már 2 ujjnyira volt nyitva a méhszáj, azóta sincs semmi.
Miért kell bemenned a kórházba? Nekem ilyet nem mondtak!
kulcsarc

Jó-jó, értek én mindenkit, de azt is tudom, hogy az ég világon semmi nem indokolta, hogy eleve császárt tervezzenek, rendben volt a heg, anyukának semmi baja, az előző sem amiatt lett császár. Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet megvárni, amíg magától beindul a dolog? Az esetleges túlhordástól még nem válik szét a heg. És ez az anyuka nem kapott fájásindítót, tényleg szó szerint kivették a babát.
De senkit nem akartam kiakasztani!!!

Judit 35+2

jucc73
Érd

Dudukly, én is nagyon átéreztem, amit írtál! igaz, én alapból bátor vagyok, de ilyen messzire, pláne határátlépéssel nem mertem volna elindulni... de jó, hogy túl vagy rajta, és minden rendbenKép én egyébként nem vagyok ilyen elfogult asszisztens nő ügyben, mondjátok, hogy rossz indulatú vagyok, de azért volt már, hogy egy pelyhes állú doki kiszúrt valamit, amit egy több éve dolgozó asszisztensnő nem... na mindegy, én csak a választott dokimban bízok (de benne sem feltétel nélkül)

Jucc!
szerintem az volt a probléma, hogy korábbra írta ki az időpontot a doki, és csak később vette észre, hogy szabira megy, szerintem is elég rossz lehet, ha előre megbeszélnek tutira valamit, és az utolsó pillanatban változtatják meg. én sem vagyok egyébként programozott csaszi párti

Angelani, nemsokára baba lesz ebbőlKép hajrá!Kép

Hari!
Sokkal jobb lett a frizurád!! sokkal jobban áll szerintem! egyébként nekem kb 10 éve van félhosszú hajam, előtte hosszú volt, már rég ki aratam próbálni a rövidet, de nem mertem, kb 2-3 hónapja rövid, és nagyon élvezemKép kicsit azért öregedtem tőle szerintem, de még beleférek az éveimbeKép
és a pocid tényleg hatalmas! mennyi a haskörfogatod?Kép és 103 cm-nél kezdtem el mérni, most kb 108, kíváncsi vagyok a végére.
olyan ciki, a férjem szerintem tényleg elkezdett fogyni, én meg csak gurulok, a végén nagyon közel leszünk egymáshoz súlybanKép már nem merek beleülni az ölébe, pedig mondom neki, hogy gondoljon arra, hogy Eszti ül beleKép majdnem olyan, mint amikor az Ursula beleül Dr. Bubó ölébeKép

Viki! drukk hétfőn neked, és várjuk, hogy megírd mi történt, csak nyugiKép

Megann, esetleg műgyanta ügyben nincs valami infod az árról? bocs, nem akarlak cseszegetni vele...

and 33+3

KépKép
KépKép
and

Angelani
nem nevetnek ám ki.Kép Legalábbis engem a mávban nem. Mondjuk sztem gondolták, hogy hajnali f5-kor nem játékból taxiztam be.
De én is nagyon szégyelltem magam, hogy végül semmi, de azt mondta a szülésznő, hogy 5. szüléssel is mennek be habokra, és inkább 3x feleslegesen, mint 1x nem bemenni, amikor kéne.
Emiatt ne parázz, még sose szültél, honnan tudnád, hogy "igazi"-e a fájás vagy nem...? Igenis jogod van tévedni, és nem fognak bekapni érte!Kép

Szóval nyugi, a babád meg a tested tudja, mi a teendőKép
Drukk megy.Kép
üdv
p 36+2
penna

Sziasztok!

Kulcsarc!
Nekem már vagy 2 hete jön a nyákdugóKép
Nem folyamatos, de látványos.
A doki óvatosan vizsgált és ilyen még nem volt.
Viszont sokat is görcsölök, a derekam ketté szakadKép A CTG-n voltak 60 feletti fájásaim is.
Persze én azokat nem éreztemKép
Most is keményedek.
Nekem lombik beültetésem volt és ezért annyira óvatos a doki, hogy be akar fektetni.
6-án befekszem, 8-ra vagyok kiírva és ha nem indul be, akkor legkésőbb 10-én beindítja.
Én nem tudom, hogy miért fél ennyire. Ugyanolyan baba mint a többi.
A végén még külön oxigénsátort kap (nem inkubátort)Kép
Persze megértem, hisz rajta a felelősség, de szerinte is jól van a baba.
Na mindegy, engem meg ez zavar, hogy feleslegesen kell bent lennem X-napot a kórházban. Utána meg a babával minimum 4-5 napot.

Hát ennyi!
Már kimostam, kiteregettem, reggeliztem. Ma főzök magamnak valami finomatKép
De még nem tudom, hogy mit. Ja! Össze is pakoltamKép
Ma sak sétálni megyek el. Bár örülnék ha a kicsi Erhard "más útra terelne"Kép

Puszi lányok!
Mindenkinek kitartás!

Rokica!
Neked is!!!

Sziasztok!
Angelani
39+0 (tök jó ezt leírniKép)

Kép
angelani

Penna!

Köszi a megértést!
De azért örülök, hogy nem mentem be.
Taxira nincs is fedezet. Elég gáz lenne busszal bemenniKép
Holnapra megjön a fizuKép (Reméljük)
De olyan ciki, hogy nektek is írom, hogy ez történik meg az történik, aztán mégsem történik semmiKép
Most meg ezerrel iszom a málnalevél teát.
Hátha a fosáson kívül lesz valamiKép (bocsika).

Na lépek, mert még vasalok.
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani!! csak annyi, hogy itt semmi nem ciki! szerintem de javítsatok ki, ha nem így van! pont ez a lényeg, ezért vagyunk itt, hogy minden nyavalyánkat megdumáljuk.
Ti már szinte mind babázni fogtok, mire én lehet, hogy hatodszorra fogom írni, hogy na most talán tényleg beindult végre a szülésKép és akkor kit fog ez már érdekelni?? mindenki szoptatni fog meg ilyesmi...

and a csupa hármasKép 33+3

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Ma itt van mind a két főnököm Kép. Eddig nem tudtam jönni, de most leadtam két anyagot, ők meg tárgyalnak. Rögtön klikk ide Kép Elvileg szeptember 9-ig vagyok, az már nem sok, bár simán bírom. Otthon is a gép előtt ülnék egész nap és ott bőrfotelem sincs.

Annamami,
Persze, dumcsizunk. Mehet privátban, hogy ne offoljunk. Nem vagy rajta véletlen az msn-n?
Kb. 1/2 4-ig vagyok bent az irodában a gépnél, utána tűzök Beniért, ma van első nap oviban idén, de este újra jövök, ma Apa elmegy a barátaival, nyugodtan lóghatok a neten!!!

Dudukly,
Nekem is volt múlt héten egy ilyen parás napom. A flowmetrián szívzörejt állapítottak meg Danibabánál, szerencsére kiderült, hogy nem igaz. Tegnap voltam CTG-n 130-160 közötti értékeket mutat, de a szülészorvos és a CTG-s hölgy is azt mondták, hogy rendben van.
Én is szedek vasat, már legalább két és fél hónapja, mert a vérképem alapján a vasam igencsak a béka s...e alatt volt. Remélem, kezdem feltúrbózni.

74-es hálózsákot még nagyon korai megvenni. Beletekeredik a pici baba, ami nagyon kényelmetlen lehet.

Benianyu
34+5

benianyu

Rájöttem, hogy ha én nem érek rá az irodában, vagy nagyon fáradt vagyok este, akkor pörög a topic. Ha itt lennék, akkor pangás van. Kép
Ez nem igazság Kép

benianyu

And!!
En okt 14-re vagyok kiirva, szoval akkor majd ketten elbeszelgetunk a szulni indulasrol Kép
De legalabb a tapasztalatokat mar olvassuk..
ppanna
33+5

Kép

Kép
ppanna

Angelani, olyan kis bolond vagy, már ne haragudj. Miért lenne cicki, hogy nekünk leírod mi történik és még nem szülsz? Ez badarság. Drukkolunk, hogy minden rendben legyen veled, és legalább izgalomban tartod a csapatotKép Viszont ha megkapod a fizut, akkor tegyél félre taxira, bár lehet hogy amúgy is megtennéd, csak én pont azon gondolkoztam, hogy nekünk soha nincs pénzünk, akár mennyit is kapunk, valahogy kifolyik a kezünkből. Viszont ha itt az idő, a taxisnak nem mondhatom, hogy majd később fizetek, úgyhogy most kivételesen észnél leszek, és félreteszek egy pár ezret, ki tudja hogy kell bemennem.

Ma megyünk bevásárolni a gyerek apjával, és teljesen tanácstalan vagyok, mert most úgy akarom, hogy csinálok egy csomó kaját, amit lefagyaszthatok, most még megy a főzés, de utána ki tudja. Nálunk a rendelés nem működik, mert a párom nem eszik meg akármit, sőt igazából elég finnyás, más főztjét egyáltalán nem nagyon akarja megenni, csak anyukájáét, az enyémet, meg még anyukámét. De aztán itt nagyjából kifújt. Ha rendelünk, ő akkor is csak pizzát hajlandó enni.

Viszont nem nagyon tudok gondolkozni, valahogy annyira szétszórt vagyok. Nem megy nekem ez a tervezgetés, hogy mit főzzek, mit fagyaszthatok le. Odáig jutottam, hogy veszek káposztát, lereszelem, megdínsztelem és akkor csak tésztát kell majd hozzá csinálni. A káposztástésztát azt szeretjük mind a ketten szerencsére. Meg fagyasztok le brassóit, ahhoz csak krumplit kell majd sütni, meg pörköltet, de aztán itt nagyjából kifújtKép

Még az állatokkal is gondban vagyok, hogy mennyi kaját vegyünk, mert ki tudja mikor megyünk legközelebb vásárolni. Igazából nem valami nagy probléma, csak szeretném ha ma mindent meg tudnánk venni, és kicsit idegesít hogy ennyire "szétesett" az agyamKép

And, majd lemérem a pocakomat, de nincs itthon mérőszalagunkKép Csak olyan fém, de most még azt is elvitte a páromKép Pedig most már én is kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
hari

Benianyu en itt vagyok!
Minden elismeresem hogy meg dolgozol!
Bar az is igaz, hogy otthon is ulnel ennyit a gep elott. Mi halozsakbol egyebkent 62-t vettunk,az szerinted mar jo a kezdetektol, vag yinkabb az 56. Erdemes minden meretet venni? Mert a halozsakrol azt gondolna az ember, hogy kicsit lehet csalni. Nekunk egyebkent vekonyabb pamut anyagu van. Ti a vastag "igazi" halozsak anyagut hasznaljatok?

Kép

Kép
ppanna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?