Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gratulálok minden újdonsült anyukának és babának! Jó egészséget kívánok, és sok örömet!

Falina! Remélem semmi komoly gond nem lesz nálatok! Csak ne idegeskedj, mert akkor még ennyi tejcsi sem lesz!
Mondom ezt én, aki tegnap együtt bőgött a gyerekkel Kép Kijött rajtam a totál K.O. Olivér nyűgös volt, amióta megszületett először hallottam igazán sírni. Na úgy beparáztam, hogy mi baja lehet, hogy együtt bőgtem vele. Persze semmi baja sem volt, csak babusgatásra vágyott, anya pedig túl fáradt volt...

Zsófy, Falina ill. többi babázós mami! Ti mikor vágtátok le a csemeték körmét? A védőnőnk azt mondta, hogy egy hónapig nem szabad levágni, ha idegesít, akkor rágjam le, vagy tépkedjem le. Hát ez nekem nem tűnik normális dolognak... Egyelőre még kesztyűben vagyunk, de szerintem ma levágom a körmöcskéit.

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Csillámnak én is gratulálok! Kép Kép Kép

Én még mindig sajnos betegen. Kép
Tudtok segíteni, Ti hol vettetek málnalevél teát? Anno 7 éve szinte bárhol megkaptam, most meg a férjem sehol nem lelte. Elsősorban Újpesten már 5 helyen nézte.

köszi,
Dóri
34+2
Vendég

Helló!

Vrucsincá!
Mekkora hülye egy védőnőd van nekedKépKépKép
Hogy mondthat ilyet, hogy tépkedd le????Nem normálisKép
Én kb 2 hetet hallottam körömvágásügyileg, bár én nem vagyok védőnőKépKépKép

Rókica!
Megy a drukk egy jó cikcakkos görbéhezKépKép

Dudukly!
Tiszta frászban vagyok, hogy milyen történetet hozol nekünkKép Ma nagyon parás napom vanKép

Mea!
Látom tényleg kicsit passzív lettél, alig szólsz hozzá a témákhoz, csak bejelentkezel kutyafuttában, elmondod mi a szitu veled, aztán gyorsan OFF!Kép
SzegénykémKépKép Ha ennyire szenvedsz, akkor egye fene magam elé engedlek, menj szülni nyugodtan előttemKépKépKépKép
Én ma végre valahára aludtam egy jót, bár többször fölébredtem, hogy nagyon nyomja fölfele magát a babó a tüdőmhöz és szorítja, de gyorsan visszaaludtam inkábbKépKépKép

Benianyu!
Ne is mondd ezt a rohadt focit, volt idő amikor még a régi kocsim volt, hogy este folyton azzal járt focizni így a kocsimban mindig 3 db focilabda gurigázottKépKépKép Nem elég hogy folyton odavan, de még a labdáit is én hurcibáltam keresztül-kasul.Azt hittem megőrülök tőle! Mondtam is a férjemnek, ha nem tünteti el őket reggelre, ki fogom vágni a kukába..
Na aztán mostmár nem engedem, hogy az uj kocsival járjon focizni(bár most meg építkezős cuccokkal van folyton tele), menjen a sajátjávalKépKépKép

Úgyhogy igazad van, minden pasi egy PÖCS!KépKépKép

Ez a "lefekvős" téma nálunk is gáz, talán az első évben még együtt feküdtünk, aztán csak kijöttek a férjem génjeiKép, olyan mint anyja, és mint te, nincs alvásigényük, beérik pár órával, ezért ő fent marad a nappaliba, tv-zik és dolgozik a notebookján éjjel1-2-ig , valamikor ott elalszik és csak 3-4 felé jön be a hálóba, valamikor ha nagyon fáradt akkor jön 12-1 felé.Én meg persze mormota vagyok, 7-8 órát igénylek.Én nem kényszerítem ,hogy feküdjön le velem(hi-hi,ez most viccesKépKépKép tehát alvásra gondolokKépKépKép, csak azt nem szeretem, ha a nappaliban alszik el.

Na én most OFF, mert megint jön a számítógépes és ma végleg búcsút veszek a gépemből, marad a notebook! Meg kell még szoknom!

Megann 38+3

Kép

Kép
megann

Dori!

Én az Örs Vezér téri SZTK földszintjén található gyógynövényesnél találtam.
Vettem is 2 csomaggal, persze nem iszom, csak itthon állKépKépKépKép,

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Hát sajnos tényleg elég depis vagyok mostanábanKép

Mi párommal együtt fekszünk le mindig, ált. megvárom őt mert Tv-t néz este 11-ig kb.
Én meg teszek veszek de ált. netezek addigKép

Olyan szép idő van de még ez sem dob fel, pedig ma éjjel tudtam aludni, de így is fáradt vagyok.

Szereztem Avent tejgyüjtő zacsikatKép
Bár kiváncsi vagyok lezs e annyi tejem, hogy le kelljen méhűteniKép

Kellene takarítani de nehezen veszem rá magam, mert tudom, hogy utána meghalok a derekammal, mozdulni így is alig bírok már.

Nekem előtte is megvolt ez a derékfájás sajnos és most 100x rosszabb lettKép

Ja és rá álltam reggel a mérlegre és 68kg!!!!
Már 16 kg ezek szerint a plussz, abból elején 3 kg ami nem a babótól van, hanem a lustizásbólKép
Végülis akkor csak 13Kép!

Megann!Kép
te hol tartasz???Kép

Többiek?

Mea
mea

Mea!

Jelentem én is most álltam rá a mérlegre: 75 kg, azaz nekem is megvan a 15. kg-om!
Épp reggel közöltem a férjemmel, hogy ezek után ne is számítson semmi jóra, készítse a bukszáját, mert ősszel biztos kell vennem egy-két dolgot, hiszen mostmár biztos nem fogok beleférni egy ruhámba se szülés után.
Jó lemegy 7-10 kg!De a többi???Az bizony marad egy idegig.....Kép

Megann 38+3

Kép

Kép
megann

Kismamik!

Ti akik már szültetek, éreztetek olyat, hogy valóban lelassult a baba szülés előtt???

Megann

Kép

Kép
megann

Mea! én is tök depi voltam tegnap, remélem ma jobb lesz a kedvem... nem csináltam egész nap semmit, szörnyűKép
de ma elhatároztam, hogy jobb kedvem lesz, majd berakok valami jó kis cd-t...
egyébként az is segít, ha jókedvderítő szavakat írsz ide nekünk, pl JUHÉJJKépKép:o máris jobban érzem magamKép (tegnap is jól esett)
a derekam nekem is pocsék, már előtte is, de tegnap kifejezettem húztam a jobb lábamKép este melegvízes erős zuhannyal masszíroztam, az jó volt, meg oldaltfekve próbáltam görnyedni az ágyon, akkor sem éreztem úgy a fájdalmat.

Kata, gratulálok nektek! minden jó, ha a vége jóKép

remélem Jázmin is rendben lesz hamar! és egyre több tejcsit kívánok!

Megann, csak a hormonok hozzák ki belőled ezt a sírás dolgot? akkor lehet reménykedni, hogy nemsokára rendbe jösszKépKép legalábbis én ebben reménykedem magammal kapcsolatbanKép

ezt a súlytémát kár volt felhozniKép eddig bíztam a +15-ben, de ha csak azt veszem, hogy a baba hetente kb 150-200 gr-ot hízik... szóval brutál leszek a végéreKép ne röhögjetek ki, de pont az éjjel azt álmodtam, hogy a nőgyógyász leszid, hogy mekkora a hasam, és én magyarázkodok a vizsgálósztalon kiterítve.. nem vagyok normális.

Hari, én nem is gondoltam arra, hogy mibe jöjjek haza! de gondolom, amibe bemegyek, csak haza tudok jönni, ott már csak nem növökKép

Rokica most megy a drukk a kacskaringós nst vonal miattKépKépKép

Dóri, gyógyulj meg mihamarabb!

pasitémában pedig most kivételesen nem szólnék hozzáKép

and 33+2

KépKép
KépKép
and

Megann!

Köszi az infót, hoonap megyek Zuglóba a dokimhoz, beugrom oda előtte. Hátha.. Kép

Mea!
Nálam a súlytöbblet 19 kg. 52-ről indultam és most 71. De semmi lábdagadás vagy egyéb ödéma, vérnyomi is tartósan 100-110, és a cukrom is rendben. Kép És még hátravan jópár hét! Kép Kép

Dóri
34+2
Vendég

Sziasztok!
Nincsen véletlenül valakinek szüksége egy 1mx1m-es fa járókára. Az én kölköm nem akar megmaradni benne és csak a helyet foglalja. Teljesen uj!
12000ft-ot gondoltam érte. (uj ára 17000 volt)
Ha érdekel valakit képet tudok róla küldeni!
svedbrigi@t-online.hu Írj és megegyezünk!
Mindenkinek további jó pocakosodást aki meg megszült jó babázást!
bombomanyu

Sziasztok!

Jaj, Mea!!!

Pont, mintha magamat hallanám!Kép Ugyanilyen állapotban vagyok én is. Semmihez nincs kedvem, morgok a párommal, nem akarok látni senkit, és tényleg, annyira fáj mindenem! A gyomorsavamtól émelygek egész éjjszaka és nappal. (Rosszabb, mint az első 3 hónapban. Akkor ha ettem valamit, mindig helyrejött, most hiába.)Alvás nuku, max reggel 1-2 óra. Szóval én abszolút együtt érzek veled!!!!!
Az a fura, hogy tegnap beszélgettem a kicsi fiammal, hogy akár már ki is jöhetKép Erre máris sokkal rosszabbul érzem magamKép De nem baj, ha ez azért van,mert előbb fog jönni!De ha a 40. hétig, vagy ki tudja meddig, hát... azt nem tudom, hogy fogom bírni!

Dóri!

A Múzeum körúton, ha a Kálvin tértől az Astoria felé mész, a bal oldalon van egy jó kis Biobolt. Én ott vettem málnalevél teát.

Lányok, bocs, hogy ilyen lehangoló voltamKép Mindig olvaslak titeket, de alig van erőm hozzászólni....

Azért mindenkinek szép napokat!!!!
Képzeljétek, rám is felugrott hirtelen 3 kiló,(most+13) szinte egyik napról a másikra. De a lábam is elkezdett dagadni sajna. Úgyhogy mostmár igazi elefánt vagyok!!!!Kép

Luc
37+1 vagy 37+2? (Ezt sosem tudom)
lucretia

Sziasztok!

HariKép , bocs, nem gondoltam volna, hogy még fürdőlepedő is kell a babónak. Nekem az is fura, hogy a Mávban egy darab pelust sem adnak már, még szerencse, hogy semmi ruha nem kell, épp elég magamnak bepakolni.
Balázzsal én ugyanabban jöttem haza, mint amiben bementem, de nyilván utólag szépen be lehet hozatni, főleg az időjárástól függ, mi kell majd.

BenianyuKép Balázs még nem megy oviba. Eleve olyan ovit választottunk neki, ahova 4 éves kortól várják a gyerekeket, és egyébként sem tartom szerencsésnek, ha szeptemberben elkezdem a beszoktatást, és októberben jön az újabb megrázkódtatás: a tesó. Így itthon leszünk még egy évig együtt, az ovival hetente egyszer ismerkedünk, bejárunk / nyílt nap szerüség/, és jövőre talán már érettebb lesz erre a feladatra is.

Körömvágás: Nekem is azt mondták még a kórházban a csecsemősök annak idején, hogy nem szabad levágni egy ideig / nem emlékszem, meddig/, fertőzésveszély miatt. Mivel annyira papírvékony a körmük, simán le lehet rágni, vagy tépkedni, föl sem ébrednek rá. Én lerágtam, mert valóban szörnyen összekarmolta magát.

Róki, tőlem is megy a drukk!!!!

Na, megyek főzni.
Judit 35+1

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Látom akkor nemcsak én húztam bele a hízásbaKép
Egyébként szerintem ezek a 10 kg ideális dumák baromságok!!!
Alig ismerek olyat aki csak ennyit hízott volna...
Majd leadjuk későbbKép
Meg lehet, hogy a vitaminoktól is hízunk rendesenKép
De mindent a babákért!!!Kép

Na kitakarítottam kádat, Wc-ketKép
Ez is megvanKép

Ja és befizettünk ebédre a helyi ovódába, már nincs kedvem főzöcskézniKép
Amúgy sem szeretek sajnos, de remélem majd a baba mellett ha már nagyobb lesz rámjön a fözhetnékKépKépKép

Egyébként az oviban 3200-at fizetünk kettőnkre 5 napra!Kép

Hát ennyiből nem jönnénk ki ha én főznék!!!Kép

Nem mintha ezen múlna de finom is, nagy adagok és még olcsó is és nem utolsó sorban kényelmes nekemKép
Főleg most!

Lassan megyek is hamiért, meg postára.

Majd még jövök!

Azért ma kicsit már jobb a kedvem!Kép

Gondolom látni!!Kép

Mea
mea

Luc!

Köszi, remélem összejön valahonnan.
Nekem a csontjaim fájnak nagyon (főleg éjjel), a hányinger+hányás elmúlt - lokopogom. Alvás nem nagyon van, főleg, hogy tiszta nátha vagyok + torkom fáj. Kép

Komolyan nem is értem egyesek hogy tudnak annyit jönni-menni Kép , nekem konkrétan 25-30 perc sétálás után annyira fájnak a lábaim, pedig nem dagadnak, hogy nem megy tovább egyszerűen. Pedig tök kényelmes cipő van rajtam, és az sem segít semmit.

Gergő fiam holnap kezdi meg az első osztályt! Kép 8-kor évnyitó, aztán lesz 3 órájuk már. Kép Annyira édes! Kép Kép Kiváncsi vagyok hogy fogja bírni, jó hogy 4-5 ovistársa is abban az osztályban lesz, ahol ő. Kép

Dóri
34+2
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!
Csak gyorsan átfutottam, amiket írtatok!

Válaszok: Nem úgy volt, hogy Szombathelyen szülök, csak júniusban ott voltunk kórházban.
A babus 38+0-ra született.

Megann!

Sajnos sehogy nem tudták megállapítani, hogy szivárog-e a víz, vagy sem, mert az elővíz még megvolt. A magas burokrepedést sajnos csak akkor hiszik el(nálunk), ha bizonyítod, hogy márpedig folyik a víz. Nekem papírvattákat adtak, hogy bebizonyítsam, de amikor szóltam, hogy jön a vizecske- már nem voltak rá kíváncsiak, hogy milyen a vatta. -Szóval semmi értelme sem volt, mintahogy annak sem, hogy esténként beterítettük az ágyat. Amikor a főorvost úsztattuk el, még akkor sem hitték el a többiek. /a szülészek és az orvosok/. (egymásnak sem akartak hinni)

Mindegy, a lényeg, hogy túl vagyunk rajta!!!

Teszek fel a piciről egy képet, amikor 5percesek voltunk és amikor 1 naposak lettünk:
KépKép

Pár nappal később, de még mindig a kórházban:
KépKép

Puszi mindenkinek!

Sziasztok!
Kata

KépKép
baby20

Kata!Kép

Nagyon szép a kisbabád!!!Kép
Annyira édi....
Jaj én is szeretném már látni a babámat!!!Kép

Mea
mea

Depis mamák! Nézzetek meg valami jó filmet, vagy hallgassatok valami jó zenét! Én tegnap megnéztem az Igazából szerelmet, és olyan jó kedvem lett tőle. Mindenkinek ajánlom! A film így kezdődik:
"Ha olykor rám tör a rosszkedv...mindig a Heathrow repülőtér várótermére gondolok.Az általános meggyőződés szerint,a gyűlölet és kapzsiság világában élünk...de én nem így látom. Szerintem a szeretet mindenhol jelen van. Sokszor nem szemmel látható, de mindig ott van. Apák és fiúk, anyák és lányaik, férjek és hitvesük...barátok, barátnők, rég nem látott rokonok. Amikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba...a fedélzetről érkező hívások egyike sem a bosszú vagy gyülőlet üzenete volt...mindegyikből a szeretet üzenete áradt. Jobban megnézve hamar rájövünk...igazából a szerelem körülvesz bennünket."

Szóval föl a fejjel! nemsokára irtó édes kis csöppségek vesznek majd körül bennünket!

Bodza 37+6

Kép

Kép

Kép
bodza

BodzaKép

Nagyon aranyos vagyKép Erre a szövegre én is emlékszem abból a filmből, valóban nagyon jóKép

Most ettem finom pörit meg tésztát. Bár a gyomrom még mindig labilis, de azért remélem, nem lesz olyan rossz ez a nap!Kép

Luc
37
lucretia

Kata! Nagyon szép a pici Petra! Gratula hozzá!

Rokica! Hajrá, mindenki szorít érted. Mi is ma megyünk dokihoz meg ctg-re, kíváncsi vagyok, lesz-e valami. Nekem legfeljebb éjszaka szokott lenni 1-2 húzósabb keményedésem, egyébként semmi.

Mea! Ez a kajarendelés jól hangzik.

Most hétvégén mennénk az egyik legjobb barátnőnk esküvőjére (ő lesz Saci keresztanyja), de nem tudom el merjünk-e indulni. Kb. 150 km, nem tudom, hogy visszaérnénk-e, ha beindul a szülés. Pedig úgy megnézném őket! Kép Ti el mernétek indulni, ha úgy tűnne indulásig, hogy még semmi jel nem mutat arra, hogy szülünk?

Dóri! Izgalmas ez a sulikezdés!

Szép napot mindenkinek!

Bodza 37+6

Kép

Kép

Kép
bodza

Dóri
én 7végén vettem málnalevél-teát a fóti Cora bioboltjában (az ügyfélszolgálat felőli bejárati oldalnál.)
Újpesthez nagyon közel van, bizti ki tud ugrani a férjed. 220,-/4gr, én 2 adagot vettem.

Dudukly
én is lerágom a körmöm, hogy mi van veled.Ne ijesztgess...azért jó, hogy legalább leírtad, hogy most minden okés.

Kata
kicsilányod gyönyörű baba! Gratulálok.Kép

üdv
p 36+1
penna

Dóri
én 7végén vettem málnalevél-teát a fóti Cora bioboltjában (az ügyfélszolgálat felőli bejárati oldalnál.)
Újpesthez nagyon közel van, bizti ki tud ugrani a férjed. 220,-/4gr, én 2 adagot vettem.

Dudukly
én is lerágom a körmöm, hogy mi van veled.Ne ijesztgess...azért jó, hogy legalább leírtad, hogy most minden okés.

Kata
kicsilányod gyönyörű baba! Gratulálok.Kép

üdv
p 36+1
penna

bocsika, internetkávézóból írok, valahogy 2x sikerült.
penna

Gyomorégősök!

Én Rennie-t kapok be éjszaka, ha nagyon nem bírom már a savamat kb 3-5 perc és elmúlik nekem eddig nagyon bevállt.

Angi
38+1

Kép
Kép
gangi

Penna!

Köszi! Férj eldönti hová szeretne kiruccanni. Szerencsére szívesen megy. Kép

Bodza!

Én el mernék menni, 150 km nem a világvége, azalatt szerintem simán felértek a kórházadba. Főleg, ha semmi előjel nem mutatkozik.

Dóri
34+2
Vendég

Angi, a Rennie tényleg jó, de mi van ha már az embernek attól is hányingere van, ha a Rennie-re gondol?Kép A párom szerint lehet hogy csak beképzelem, hogy ég a gyomrom, mert tudom hogy ez vele jár. Hát hogy lehet ilyen hülyeséget mondani?!Kép Látszik, hogy neki még nem volt ilyen. És igazából nem szedek sok Rennie-t, kb. napi 3-4, éjszaka 3 és nappal néha, ha nagyon rossz már. De éjszaka muszáj, mert ha rámjön a pisilés, akkor felébredek és csak úgy tudok elaludni, ha bekapok egy Rennie-t, különben öklendezem. (bocsi) Na mindegy, azért Lucretia kicsit elkeserít, hogy te már 37 hetes vagy és még mindig ég a gyomrod. Én azt hittem, hogy a végére elmúlik majd. Hát tévedtemKép

Viszont fürdőlepedő ügyben ezek szerint nem!!!Kép Tök jó, kicsit megnyugodtam, hogy akkor ezek szerint valamikor már itt olvashattam, hogy az Istvánba kell, és azért tettem be. Akkor nem vagyok teljesen szenilis, csak kicsitKép

Képzeljétek, ma megkaptam a fizut, és rászántam magam a fodrászra. Nem vagyok nagy fodrászhoz járós, félek is, mert eddig valahogy mindig rosszul sült el a dolog és nem maradtak jó emlékeim. Na mindegy, ennek ellenére bemerészkedtem a fodrászhoz, kb. mintha a fogorvoshoz mentem volnaKép Erre közölte, hogy jövő héten tud fogadni. Olyan ideges lettem, mert tudtam, hogy addigra meggondolom magam. Elmentem a másik fodrászhoz, még jó, hogy több is van a környéken. Az mondta, hogy holnap. Hát még ez sem tetszett, mondtam, hogy de mi lesz, ha addigra én már megszülök?Kép Kérdezte, mikorra vagyok kiírva, mondtam, hogy szeptember végéreKép Elmosolyodott és mondta, hogy akkor ma 4Kép Szerintem hülyének nézett, de nem baj, a lényeg hogy ma túl leszek rajta. Most már csak azt nem tudom mennyivel készüljek, fogalmam sincs a tarifákról. Meg hogy a mosónak külön kell adni? Vagy a végén egybe a fodrásznak és osztoznak? És mennyi a borravaló? Meg ilyenek. Segítsetek!!!!
Ja, és tök jó ötletet adott a csaj, mert azt mondta ne a barnába tegyünk vöröset, hanem mivel most vörös a hajam, ebbe tegyünk sok barnát,és akkor kicsit kíméljük legalább a fejemKép Hát biztos igaza van. Nekem eszembe se jutott.

Na egyenlőre ennyi. Írjatok valamit hajmosó ügyben, meg borravaló ügyben.

Hari 34+4

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Kata, gyönyörű a baba!!!

Bodza Kép Én is épp ezen agyalok, hogy mit csináljak, hétvégére beígértük a családnak, hogy lemegyünk még egyszer utoljára, ez bizony majdnem 300 km. Keresztlányom szülinapja lesz, plusz szülőfalumat várossá avatják,és lesz nagy buli. / pl Somló Tamás koncert/. Eddig nem izgultam, de tegnap a védőnő is, és a szülésznő is azzal jött, hogy a második baba gyorsabban jön, időben induljunk a kórházba. Mindegy, ma legalább megnéz a doki, ez azért megnyugtat. Én két héttel mögötted vagyok,de még ezt sem tudom eldönteni, jó-e, vagy rossz. / egy esetleges koraszülést bevállalni mondjuk Szombathelyen.../
De ha a doki azt mondja, minden OK, én megyek!

Judit 35+1

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Dóri, málnalevelet én is a Múzeum körúton vettem a Bio ABC-ben, pár napja.

Mit lehet tenni dagatdt lábak ellen? Már alig tudok menni, pedig jól vagyok, csak a lábaim nem birnak el. Persze ehhez hozzájárul, hogy bevertem a kislábujjamat, talán el is tört, annyira fáj.

Kata, a baba gyönyörű!!!

Szombatra vagyok kiirva, már három hete hatalmas méhösszehúzódásokat mutat a CTG, mégsem történik semmi. Szerintem nem jelent semmit, hogy egyenes vonal vagy domborzati térkép. Most nem tudom, jobb-e ha vár a baba, amig az orvosom megérkezik a szabadságról (vasárnap), vagy ha megszülök közben másnál. Egyre türelmetlenebb vagyok.

Ennyi minden kell a babának az Istvánban? Nem is tudtam, pedig ott szülök. Ha még eszetekbe jut valami nélkülözhetetlen, irjátok le!

Hogy lehet megnézni az albumokat?

Zsuzsa 39+4
tzsuzsa

Sziasztok!

Rókica, szorítok, hogy ne egyenes vonal legyen az NST-d!!!

Kata!

Gyönyörű a kisbabád!

Dóri!

Jobbulást!

Mea!
Tegnap én is tiszta dilis lettem, 23.30 óra körül egyszer csak minden ok nélkül elkezdtem bőgni, de iszonyúan, nem tudom miért, de abbahagyni sem tudtam, utána nem kaptam levegőt és a végeredmény az lett, hogy rohadt fejfájással ébredtem reggel, ami nem igazán esett jól.

Ma meg kitakarítottam, ágyneműt cseréltem, kimostam, teregettem, kivasaltam a párom ingeit és még kaját is csináltam ebédre!!!
Két napja meg semmihez nem volt kedvem! Ki érti ezt?

Üdv. mindenkinek, kitartást, ill. jó babázást (kinek mit!)

Viki
37+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, a hízás témához:

én most tartok +13 kg-nál, de eleve felesleggel indultam neki sajnos!!!

Viki
37+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Megjöttünk a CTG-ről, úgy kalimpált a baba szive, mint a svájci óra. Kép Méhösszehúzódás szerencsére még nincs. Korai is lenne.

Most visszaolvasok.
Benianyu

34+4

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!

Örülök neki, hogy minden rendben! Kép Hogy is van, asszem normál esetben a 36. héttől kell CTG-re menni, nem? Olyan rég volt, nem is emléxem. Kép

Dóri
34+2
Vendég

Dóri!

Én is úgy hallottam, hogy a 36. héttől kell a CTG, de engem is már a 35.-en elküldtek, pedig minden eredményem jó volt.

Lányok korábban egyszer már kérdeztem, de senki nem válaszolt, hogy terheléses vizsgálatot POSE-t csináltak-e már valakinek és ha igen, mik a tapasztalatok? Nekem hétfőn kell ilyenre mennem és be vagyok szarva rendesen. Mondtak mindenfélét, oxitocin infúziót meg mesterséges fájásokat, meg ha nem jó az eredmény, befektetnek a kórházba, szóval jól megrémítettek vele, el se merek menni!!!!!

Viki
37+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dóri!

Én is úgy hallottam, hogy a 36. héttől kell a CTG, de engem is már a 35.-en elküldtek, pedig minden eredményem jó volt.

Lányok korábban egyszer már kérdeztem, de senki nem válaszolt, hogy terheléses vizsgálatot POSE-t csináltak-e már valakinek és ha igen, mik a tapasztalatok? Nekem hétfőn kell ilyenre mennem és be vagyok szarva rendesen. Mondtak mindenfélét, oxitocin infúziót meg mesterséges fájásokat, meg ha nem jó az eredmény, befektetnek a kórházba, szóval jól megrémítettek vele, el se merek menni!!!!!

Viki
37+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ez jó 10 percig küld egy üzenet, de akkor már mindjárt kétszer, hogy biztos legyen!!! Mi baja a net-nek????

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

Fogalmam sincs miért akarnak Nálad ilyen terheléses vizsgálatot csinálni oxitocinnal a 37-38. héten. Még ha túlhordtad volna, akkor van benne ráció szerintem, de így..?! Hát nekem eléggé fura. Én a 42. héten szültem meg a fiamat, de mivel minden rendben volt, méhszáj, CTG, lepény stb, ezért "csak" benntartottak a kórházban és figyelgettek. De még ebben az esetben sem merült fel semmiféle ilyesmi.

Tényleg a dokidat kérdezted miért kell ez?? Van valami gond? Hol fogsz szülni egyébként?

Dóri
34+2
Vendég

Dóri!

Nincsen semmi gondom, éppen tegnap voltam dokinál, a szívhang jó a méhszáj totál zárt a Ctg egyenes!!! Szóval a doki szerint két hétig biztosan nem szülünk még! Pedig a baba elég nagy, már 3 kiló felettire saccolták egy héttel ezelőtt is.

Egyébként a doki küldött erre a nyavajára, állítólag itt mindenkinek csinálnak ilyet, csak azt nem tudom miért??? Minden eredményem jó, az Uh, a vérkép, a ctg, a méhszáj, szóval nem tudom.....

egyébként a Pécsi Szül.Klinikán fogok szülni.

Azt is kérdeztem a dokitól, hogy mi van, ha a kisfiam nem akar kijönni 15-éig. Erre mondta, hogy akkor még egy hetet várunk és utána be kell feküdni és megindítják a szülést, úgy néz ki itt a 42. semmiképpen nem várják meg!

Szóval akkor továbbra is csak be vagyok szarva, ha túlélem, majd megírom mi ez a borzalom!!!!

Viki
37+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dóri,
Jobbulást!!! Jó nehezen tudsz kijönni sajnos. Kép
Megy a drukk Gergőnek holnapra. Milyen nagy fiú, hogy már elsős! Kép

Kata,
Petra nagyon-nagyon aranyos! Szörnyű lehetett a kórházban, hogy bizonygatnod kellett, hogy te érzed a magzatvíz folyását. Kép De tényleg az a lényeg, hogy minden rendben Petrababával. Kép

Jucc,
Tényleg megrázkódtatás lenne Balázsnak most még az ovit is elkezdeni, nem vitás. Neked nem lesz egyszerű dolgod, de majd biztos hamar összeszoktok. Jó, hogy ilyen rugalmas az ovitok, hogy lehet hetente bejárni, ismerkedni. Így kicsit olyan játszóház jellege lesz.
Én most úgy érzem, hogy jó lesz, hogy Beni oviban lesz egész nap, mert nem tudom, hogyan tudnám kielégíteni az ő igényeit is.

Penna,
Mi is voltunk vasárnap a fóti Corában Benivel. Én még nem vettem málnalevél teát, előtte a szülésznőmmel meg szeretném beszélni, de ahogy elmentem a gyógynövénybolt mellett, rögtön a tea jutott eszembe. Ti mikor voltatok?

Egyébként minden pocakos anyukára úgy nézek, hogy "nem lehet, hogy ismerem a netről?" - ez kóros?

Bodza,
Én is bevállalnám az utat. Biztos jól éreznétek magatokat. Kép

Hari,
Megy a drukk fodrász ügyben! Annyira nem vészes ám, mint a fogorvos. Egyébként jó ötletet adott a színekkel, remélem szépre fog sikerülni. A fejmosónak adjál borravalót, ha ő keni fel a festéket, akkor kicsit többet, ha csak lemos, akkor nem kell nagyon sokat. A fodrásznak meg amennyit mond.

Abbahagyom, mert Beni már nagyon menne a játszóra. majd este visszajövök. Kép

Benianyu
34+4

benianyu

Háát Viki, tényleg nem értem ezt a vizsgálatot miért kell. Kép De az orvosod nyilván igen..
Magam habitusát ismerve, egyáltalán nem biztos, hogy engedném.

Írd meg mindenképp, hogy mi volt, és megy a drukk!!!

Most mennem kell, pussz

Dóri
34+2
Vendég

Sziasztok, most mennem kell, este majd visszanézek!

Viki
37+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszi Dóri, igyekszem túlélni és majd megírom mi volt!

Most tényleg megyek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki
Barátnőm is ott szült tavaly, ahol te, és neki sem volt gondja, mégis csináltak ilyen terhelésest. Úgy látszik ott ez a szokás. Ahogy ő elmondta, nem az anyuka, hanem inkább a baba miatt csinálják, hogy milyen az oxigénellátottsága az összehúzódások alatt. Úgyhogy ne ijedj meg, nem azért van, mert valami baj van!!!

Hari
remélem jól sikerül a hajadKép Én is gondoltam, hogy veszek Renniet.... Eddig még nem szántam rá magam. Nem akarlak elkeseríteni, azt írod, hogy azt hitted, 37. hétre már elmúlik a gyomorégés....Hát nálam 1-2 hete kezdődött!Ilyenkor már annyira felnyomja a gyomrot a baba, hogy a nyelőcsöved beleér a gyomrodba. Elég undi, nem? Kép Sajna ez van.

Bodza
Hát... ne hallgass rám, csak magadra, de mi a 34. hét óta nem megyünk már el messzire. Az én szüleim 200 km-re laknak, de már nem indulunk el hozzájuk, most ők jönnek látogatóba hétvégén. Pedig lenne egy esküvői meghívásunk jövő hétvégére, de nem megyünk el. Nemcsak a távolság miatt, de én már nem nagyon bírom a strapát.

CTG
szerintem nagyon változó, hogy kit mikor küldenek. Én a 34. héten voltam először, pedig minden rendben volt/van. Méhösszehúzódást én sem produkáltam semmit. A mellettem ülő mamának tök kiugrált a görbéje, de teljesen nyugodtan, rezzenéstelen arccal ült. Akkor most fáj vagy nem??????

Luc
37
lucretia

Lányok!Kép

Találtam egy tök jó cikket egy másik topicon Spocktól a szülésről.

Remélem Nektek is hasznos leszKép

<!--attachment: Spock_a_sz_l_sr_l-259226.doc*mime_msword.gif*application/msword*38.4**Spock+a+sz%26uuml%3bl%e9sr%f5l%2edoc --><center><pre>
Kép
Spock a szülésről.doc (38.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Mea
mea

most már meg sem lepődöm, hogy miért tört el nálam is a mécses, látom nem vagyok egyedülKép vagyKép? szóval a lényeg, hogy tartsunk ki, ezek a hormonok meg tehetnek egy szívességetKép
és ma én is tök aktív vagyok, tegnap pedig egy fűszálat nem tettem keresztbeKép

az elutazással kapcsolatban:
én már hetekkel ezelőtt lemondtam a szept. végi vidéki utat (akkor lennék kb 37 hetes), mert nekem egy kis kockázatot sem ér meg. bár, ha autópálya mellett van a buli az más, mert hamar lehet jönni, de rázós országúton hazakecmeregni induló szüléssel, hát nem tudom...
a 35. héten sem mennék már.
az igazság az, hogy eddig sokat kellett pihennem, és ezért én nem mentem pl férj családjához 250 km-re, amit persze ők úgy vettek, hogy nem akarok menni (megjegyzem eddig sem ez volt a kedvenc programom, de mindig mentem férjjel, sőt már én rúgdostam, hogy menjünk már, mert régen voltunk, de mindegy...) most már nem kell annyit pihenni, de családlátogatás miatt már nem mennék ilyen messzire, nagyon fárasztó, és nekem a kocsiban rögtön bekeményedik a pocakom, mindig úgy szorítom, mintha le akarna esni a helyérőlKép szóval aki akar, az jön hozzánk...

Viki! ezt a terhelést én sem értem, szerintem ennek van külön indikációja, csak úgy rutinól nem csinálják! megkérem Szikeevet a téliektől, hogy segítsen, ő nagyon ért hozzá...

Kata! Petra tényleg nagyon szép babaKép
én sem értem hogy egy hét alatt hogy nem sikerült a magzatvíz folyást eldönteni, egy gyorsteszttel is meg lehet állapítani, de most már csak az a lényeg, hogy minden okés, és a baba gyönyörű!Kép és egészségesKép

Hari, épp most lehet rajtad a festékKép drukk, hogy szép legyélKép

and 33+2

KépKép
KépKép
and

Luc! én ajánlom ismét a rennie-t! velem csodát tett (pedig csak keveset használtam belőle), pedig útálom az agyonreklámozott-vénynélkülkapható-kérdezzemegkezelőorvosát gyogyókatKép próbáld ki, megéri!
férjnek is használt, pedig ő nem is mondta, hogy kellene nekiKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat!

Mára is jutott történés... kicsit későn értem be a kórházba (na jó, egy órát késtem), ezért aztán várni kellett a dokira jó sokáig hogy megnézzen.

Sajnos még mindig minden zárt, baba feje fent lebeg, nem akar beilleszkedni. És most aztán elkezdtünk arról is beszélgetni, mi lesz a jövőre nézve. Õ jövő péntekig akar nekem haladékot adni, az ugyebár 2 hét sincs, tehát nem akarja kivárni még a 42. hetet sem. Az NST amúgy kettő (!!!) darab 40% összehúzódást mutatott a 20-30 perc alatt amig ott voltam, de hát ha nem ékelődik be a baba feje... Kép

Szóval most tépelődöm keményen, David már rám is ripakodott, hogy neki itt 5 hónapon keresztül azt kellett hallgatnia, hogy a szülésbeinditás milyen indokolatlan dolog, és hogy ha ezek után hagyom magam beinditani, akkor úgy kell nekem ha császároznak, és ő soha többet nem fog engem komolyan venni. Tehát rohadt megértő. :P

Akkor felhivtam a nagynénémet is (orvos), és megkérdeztem, jogomban áll-e saját felelősségemre elutasitani a szülésbeinditást, és mondta, hogy igen, de szerinte sem kéne előre ezzel hergelni az orvosomat (akit mellesleg személyesen is ismer mert ő is az Istvánban dolgozott jó sokáig). Mert ugye a jogszabályban az áll, hogy ha az orvos úgy gondolja, a baba érdeke megkivánja, akkor nem áll jogomban elutasitani, és mi mást mondana az orvos, mint az hogy a baba érdeke megkivánja? Bár remélem meg tudom különböztetni azt a helyzetet, amikor tényleg baj van a babával attól a helyzettől, hogy az orvos protokollból a kiirás dátuma után pontban 10. napon be akarja inditani a szülést.

De most gondoljatok bele. Tegyük fel, hogy nem engedem a beinditást. Két lehetőségem van, a tisztességesebb az, hogy a szemébe mondom, hogy köszönöm, nem. A másik hogy egyszerűen nem megyek be az időpontra. De hát azért a babát vizsgálgatni kéne utána is, tehát azt nem tehetem meg, hogy egyszerűen nem megyek be. Mert ahhoz be kell mennem, hogy nézzék, minden rendben van-e vele. Tehát csak elutasitani tudom a beinditást, és remélem hogy nem alkalmaz túlságos lelki terrort az orvos hogy meggyőzzön az ellenkezőjéről.

Nagyon, nagyon, nagyon remélem hogy Zsuzsa baba jövő péntek előtt önszántából előbújik. A hátam közepébe nem kell ez a csata az orvosommal.

Mindezek után hazajöttem arra, hogy elromlott a zár az ajtón mikor David éppen ment volna el valahova, és lakatost kellett hivni hogy be tudjunk jutni a saját lakásunkba. Tök jó...

40+1

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

SziasztokKép,

Bemutatom Nemes Kornélt...Kép

Augusztus 23-án, 3100 gr-mal,53 cm-rel született.
Majd később még visszanézek, de gratulálok mindenkinek, aki már babázikKép.
Puszi
Kati
Vendég

And!Kép
Véletlen a téliben válaszoltam a kérdésedre!
Bocs!
Ott megtaláljátok a választ, nem írnám le mégegyszer, ha nem muszáj!Kép

Szikeev.31+4
szikeev

Juhéjjjj!!!!

Nemesek!
De jó!!!Gratulálok!
Kornélkád egy cukorfalat ahogy ott szunyálKépKépKépKépKép
Jól eltüntél, na de mindegy!
Sok-sok boldogságot kivánok nektek!No meg sok tejcsitKépKép
És ha tudsz, irj szüléstörténetetKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hangulajelentés!

Én nem tudom, de nincs valami front???
Úgy keményedik egész nap a hasamKép
Pedig tök jól vagyok,biztos a jó éjszakának köszönhetőenKép
Picur is mocorog rendesen, minden ok, csak épp fáradékonyabb vagyok!
Ja és folyton ennék valamitKépKépKép Már nem tudok mihez nyulniKépKépKép és még mindig éhesnek érzem magamKépKép...

Megann 38+3

Kép

Kép
megann

And
most mondjam, hogy folyik a lakáshitelünk, valszeg 20-a körül lesz az aláírás Bécsben (osztrák bank) és 27-re vagyok kiírva? Mindegy, 3 óra alatt haza lehet rongyolni a pályán, és hát nekem muszáj bevállalnom. Inkább, mint egy 5 napos bébivel...

Benianyu,
vas du. voltunk családostul. Kb 5 felé valamikor...De én nagyon elfáradtam így is, pedig kb 1 órát voltunk ott.

Rokica,
ne görcsölj, az nem tesz jót. Nyugi, lazíts. Drukkolok neked. Próbálj meg "sk" Kép szülést indítani:
- "apukázás"Kép
- fűszeres kaják
- nagy séták, túrák 7végén
...nemtom, biztos vannak még praktikák a megfelelő weblapokon.

üdv
p 36+1
penna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?