Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Judit vagyok a 2005 januári babás topikból. Olvasni titeket is szoktalak, de írni inkább oda írok. (Ott még elég kevesen vagyunk, azért reménykedünk, hátha beindul.) Viszont most lenne egy kérdésem a fiús anyukákhoz (az új topikban rajtam kívül mindenkinek lánya van...): mit csináltok a babátok fütyijével? Kép Mit mond a ti védőnőtök, doktornénitek? Kell húzogatni vagy éppenséggel tilos? Mindenfélét összeolvastam már róla. Nekünk elég régimódi dokinénink van, húzogatás-párti, olyannyira, hogy a legutóbbi látogatásakor tiszta piros lett a kisfiam, Marci fütyije... Kép (Megmutatta ugyanis, hogy kellene csinálni...) Azóta kenem mindenfélével, már javul, de nem tudom, a továbbiakban mit csináljak. Ti hogy csináljátok? Vagy hogy nem? Ha van már tapasztalatotok, írjatok! Köszi!!!

J.
Korenju

Korenju,
nekem azt mondta a dokinéni az elején, hogy nem kell piszkláni, most az 5 hónap után mondta, hogy fürdéskor kicsit óvatosan próáljam hátrahuzogatni, de csak picikét, hogy ne pirosodjon neki!
nem tudom másnak mit javasoltak!
üdv
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Jégvirág!
A gyógytornászt írd majd meg légy szíves. Én 6-án megyek a Dévény Alapítványhoz. Nekem is a második hónapban megjött, (fel is hívtam a szülésznőmet, hogy nincs-e valami baj, mert régen a fiammal több mint egy évig nem jött meg (addig szoptattam). Utána 2 hónap semmi (érdekes nekem fel sem merült, hogy terhes lehetek, még szerencse legalább megspóroltam az izgalmakat.). Most megint megjött, és ez olyan igazinak tűnt mint régen, kíváncsian várom a jövő hónapot. Én is halak vagyok, a férjem mérleg. A te férjed, meg akármilyen jegyben született csak jó lehet, ha ilyen rendes.

Egyébként gratulálok az összes jól sikerült férjválasztónak. Szupi férjek vannak itt kihalászva.

Panni!
Kitartás változatlanul a hülyeségemhez. Berkiadrinak szerettem volna írni. Õt sajnáltam.
Remélem ezt jó helyre címzem: Lehel téren hol van a babadiszkont?

Vezso!
Először nem értettem, hogy tudsz ennyi mindent csinálni, amikor nem is alszol, aztán továbbolvasva kibújt a szög a zsákból. Ilyen remek család! Gratulálok!
Az én fiam úgy megy bilizni, hogy: gyorsan-gyorsan, jön-jön!!!

Jó éjszakát

Csilla
csilla74

Kata: Igen, volt egyházi esküvőnk. Miért?
Szeged, Tátra-téri templom. Itt házasodtunk és itt lesz a keresztelő is.

Lir anyukája beteg? Valahogy kihagytam. jobbulást akkor neki is!!!!

Korenju: Nekünk anno szüléselőkészítőn azt mondta a védőnő: lányok punciját széthúzni, fiúk fütyijét nem erőltetni

no, ebből aztán lett minden, mert a kórházban nekem azt mondták nem szabad a puncijukat széthúzni, kitörölni, védőnőm szerint muszáj...szal mindenki mást mondott
de olyanról még nem hallottam, hogy a fiúk fitymáját húzogatni kell ilyen pici korban.....szerintem ne tedd, de nem vagyok fiús anyuka, nem tudom egyébként. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Tamesz: gyönyörű ez a srác! Kép

Csilla: fiad bilizésén jót kacagtam KépKép
ok, hétfőn 1-re jön a csaj, utána írok mindenképp

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szisztok!
Fel kellett kelnem, mert már nem bírtam feküdni, annyira fájt a hátamKép De legalább elovsattalak titeket.

Korenju
Nekem 4 hónapos a fiam, de nekem mindahányszor rákérdeztem, hogy kell e huzogatni a fütyijét, azt válaszolták, hogy egy éves koráig nem kell, mert öntisztuló. A dokibácsink minden második héten megnézi, és nem mondd rá semmit sem. Én nem csinálok vele semmit, csak jól megmosom fürdésnél.Kép

Panni
Jókor írtad már, hogy az IKEA-ban 50%-os leárazás van. Szeretünk mi is ott vásárolni. Melyikbe volt anyukád? Lesz még ilyen leárazás?
Ja, és ne izélgessetek ezzel a főszakács dumával./ha jól értettem, hogy rám gondoltál/Kép

Csilla
Ez a bilizős szöveg nekem is nagyon tetszett.

Tamesz
Nagyon édes a kisfiad!Kép

Vezso
Tök jó, hogy ilyen klassz családod van, hogy segítenek mindenben. Ezért is szép egy nagy család. De szerintem az elején/az első lányodnál/ neked sem volt ilyen könnyü, mint most. Nem? Vagy rosszul gondolom?
Van valami exklusiv helyed?KépKép

Látom vannak olyanok, akik aggódnak a helyesírásuk miatt.Ne tegyétek.
Van egy pár mondatom erre!
Ha valakit nem érdekel, akkor bocsi, és ugorjon egy kicsit.

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam a szót eszgébéen.

Úgyhogy nyugodtan írjatok!
Üdv Szilvi
hüpi

Siasztok, Jó Reggelt! KépKépKép

Akiren Kép
Boldog Névnapot!!!!!KépKépKépKépKép:KépKépKép

Engem is kivetett az ágy, ill a kukát ki kellett vinni, ezért felhúztam az ébresztőórát, különben tuti elfelejtem. Belegondolok, hogy egy átlagos munkanapomon 6.20 körül indultam el itthonról....

Jégvirág Kép
Sztem a menstruáció kihagyhat többször is, anak ellenére, hogy 1x már megjött Neked. Ne izgulj, minden rendben. Nekem akkor kezdődött, amikor reggel felébredtem nyaralásunk első napján külföldön...Kép Mert mikor máskor, ugye?! Most kellene megint megjönnie, mikor máskor, mint azon a héten amikor egy többszáz fős esküvőre vagyunk hivatalosak. És termálszállóban fogunk lakni, ahol lehetne úszkálni. De egyelőre semmi jele. Terhes tutira nem vagyok. Bár, ha rámnéz a férjem, összejön nekünk is hipp-hopp...Kép Mindig elsőre teherbe estem. Mint egy ősanya Kép És Rozi pedig véletlenül lett, de örök hálám a sorsnak, hogy így alakult. Amúgy pedig napra, órára meg tudom mondani mikor fogant...Kép
Hát, azt én is szeretném, hogy a férjem többet legyen itthon...Ma hazajön du, de egész ősz-tél nála az utazásokról szól, meg ha itthon van akkor, próbálja bepótolni az itthoni munkáit, mert azért az is van Kép Ez van, eddig sem találkoztunk sokat, biztos ez a hosszú házasság titka, 15 éve vagyunk együtt, 12 éve házaspárként nagy szerelemben KépKépKép

KataKép
Ha Panni fenn van ennyit napközben és Veled van, akkor nyűgös? Mert ha nem, akkor lehet, hogy neki így működik most az alvókája. Rozit sem lehetett pár hetes korában könnyen kelteni, mert sárga volt és aluszékony emmiatt.
De Te mostanában éjjeli bagoly vagy, pedig eddig csak Vaktyúk volt, tényleg nem írt tegnap.
Telekre tudtok menni, állítólag jó idő lesz. Hiszem, ha látom...

folyt köv Vezso
vezso

Korenju Kép
Nálunk 3 kislány van, fütyi csak felnőtt méretben, de avval sztem Tudod mit kell csinálni Kép Bocsi, ezt a tréfát nem hagyhattam ki... De látom a többiek írtak, nálam használhatóbb válaszokat. Kép

Tamesz Kép
Milyen érzésekkel mész vissza dolgozni?
Nem is tudom most, hogy én mit szeretnék evvel kapcsolatban. Az én munkám nagyon hektikus, és teljes koncentrációt kíván, úgy értem, nem lehet egy percet sem késni, meg félbehagyni, ha már elkezdtem, kb mint a színész a színházban. És rengeteg a stressz, sokat is kell készülni. Most még nem is hiányzik. Lehet, hogy jövőre fog. Ezt a szezont kihagyom, az biztos. Férjem azt szeretné, ha főállású anya lennék, és csak hobbiból dolgoznék...Vagy még annyit sem. A család életét vezényeljem, ez lenne neki jó, ő meg elhalmozna mindennel, ő mondta. Kép
A fénykép gyönyörű, a fiúcska is és a fű is Kép Nálunk is kellene nyírni...Akkora monstrum a fűnyíró, hogy nem bírom...

Tényleg, lányok, ki mikor szeretne visszamenni dolgozni és miért? Vagy miért nem?

Hüpi Kép
Nem gondolod rosszul Kép Első babánál valóban nem volt könnyű, meg én is még zöldfülűbb voltam. Most már bölcsebb vagyok, lenyugodtam. Volt idő, amikor pl 3 fiúval jártam egyszerre...Kép Ma már egy megfontolt lady vagyok Kép
Nekem most azért is könnyebb, mert nagy a korkülönbség, és ahogy írtam a nagylányok teljesen önállóak, sőt, ők segítenek nekem. Így neveljük őket, azért is, mert egyikőnk sem győzné az itthoni munkákat egyedül. Most munkamegosztás van Kép
Exkluzív helyem az van sok, mit szólnál mondjuk Kenyához? Szafari, jöhet? Kép
Vezso
vezso

Hüpi Kép
És ez a mondta a végén nagyon tetszik és nem is tudtam erről, egész könnyen el tudtam olvasni...KépKép Most visszaolvastam, mit írtam, és van jó pár hiba...De akkor most már nem is zavar Kép
Vezso
vezso

mondta = mondat Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!!!

Erikáknak boldog névnapot kívánok!!!!

Vezso!!
Ugye milyen jó nekünk sok gyerekes anyukáknak!!Kép
Nálam is rengeteget segítenek, a sok-sok apróság amit szinte észre sem vettem addig míg táborba nem mentek, meg persze a nagy segítséget is. Szinte már félek az ískolakezdéstől, mondtam is Orsinak, hogy átkajbálok a suliba ha nem bírok Bazsival!!Kép
Mondjuk nálunk már a legnagyobbra néha rá kell szólni, hogy nevelni, egrecérosztatni azért nem kell!!!
Bazsi éjszakája szerencsére jól telt, hajnal 1-kor 250-et bevágta és most 7-kor 180-at és alszik tovább. Szegénykém még enni sem igen evett tegnapKép
Fütyire nekem sem mondtak semmit, hogy csinálni kellene vele valamit.
Vezso én már viccesen néha azt mondom, hogy gyesről megyek nyugdíjbaKépKép
A párom azt mondja amig ő bírja erővel ne menjek, mert így sokkal nyugisabb minden a háztartás körül. Nálunk mondjuk nincs nagy válsztási lehetőség az is minimálbérért, sajnaKép
zsuba31

Nem tudok képet feltölteni, szerintetek miért, eddig ment???Kép
zsuba31

Zsuba
Képfeltöltéshez nem tudok szólni...
Örülök, hogy Bazsi jobban van KépKépKép
Igazad van, én is elgondolkodtam, hogy ki fogja Rozit szórakoztatni, most hogy holnap kezdődik a suli?! Ti terveztétek a 4 gyermeket? És szeretnél még babát? Ha már gyesről mész nyugdíjba Kép Ez nagyon rossz, hogy az ország egyes részein mennyire nem lehet jó melót találni... Kép Az ország túlságosan is Bp-központú, minden szempontból pl ha vasúttal jössz az Alföldről a Dunántúlra, muszály Bp-en átszállnod stb Az egész úthálózat, minden így épült ki, a fővárosban így aztán hatalmas az átmenő forgalom is. És mindennek itt van a központja, jobb lenne szétszórni az országban a céges székhelyeket, munkát adva máshol is sok embernek.
Vezso
vezso

Vezso,
szivem szerint én is itthon maradnék és én nagyon szeretnék 3 gyereket, csak már öreg vagyok és nem tudom bele fog-e férni, de sajnos most anyagilag nem megy, ezert is megyek vissza dolgozni, addig, amig könnyen vissza tudok zökkeni a céges dolgokba, mert tavasszal még egy-két dolgot megcsináltam nekik, így még képben vagyok. És egyébként nagyon szeretem is azt a munkát és a társaságot is, nagyon családias, lassan 10 éve dolgozom nekik is.
Ha lehetne csak fél napokra mennék, de mivel a város közepén van, mi pedig a bp vége táblánál lakunk, min. 1 óra bemenni és uennyi vissza, így fél napért nem érdemes ennyit utazni.
Kicsit félek, hogy Marci hogy fogja viselni a dolgot, de mivel nagyon barátságos, remélem nem lesz vele gond és talán a heti két nap nem lesz neki sok.

Na megyek megint csomagolni, megyünk két napra egerbe apunak segíteni a festés után, Marcira a nagyikám fog vigyázni ott a lakásban, mert megemelni már nem tudja, de játszani tud vele, amíg mi szereljük a bútorokat.

Szép napokat Nektek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vezso!!
Õszintén, nem volt tervezett, de ha már jönni akart akkor hadd jöjjön. Mi már nem számoltunk vele és nem is védekeztünk, hisz nekem a lányok hormonkezeléssel lettek, a párom pedig olyan gyógyit szed amitől elméletileg nincs életképes kikatana. Hát nálunk voltKépKép
Volt is meglepetés ezelőtt egy évvel, az elvetetés gondolata is felvetődött, de amikor megláttam 7 hetesen ultrahangon azt a kis valamit eldöntöttem tűzön vízen, de megtartom,ha ennyi viszontagságon át képest volt befészkelni hozzám magát nem tehetem meg, hogy elutasítsam az ő kis életét. Valamiért nagyon jönni akart, és minket választott, ennek nagyon örülök most már. Tehát röviden ő egy meglepetés baba, de nagyon szép ajándék az élettől!KépKépKép

Elkeserítő ez a főváros centrikusság,az elmaradottabb térségeknek még esélyük sincs nagyon, hogy felzárkozzanak. A fizetések pedig töredéke a városiaknak, hisz 1-2 üzem,cég monopol helyzetben van és ezt nagyon kihasználják.A gyerekek kilátása is sokkal rosszabb, hátrágyos helyzetben vannak sok szempontból!!KépKép
És mi is mert nem tudunk talizni veletek, mert nagyon messsze vagytok!!KépKépKép
zsuba31

Sziasztok4
Már megint csak nekem nem volt babanet?Nem értem,minsen más működöt csak ez nemKépNem szeret enegm biztos.
Bocs,de nem tudok mindenre reagálni csak megbróbálok.

Köszi a családiproblémámhoz hozzászólásokat.Az a helyzet,hogy a saját portájukon még nagyobb a szemétdomb,pedig aztán minden alájuk lett rakva.Na mindegy minek a fenének húzzam föl magam most is rajta.Az állatokat imádom,de vallom,hogy ha valaki állatot tart akkor azt felelősségteljesen tegye,ápolja,gondozza stb...Nem részletezem mire gondolok,mert nem akarlak tarhelni benneteket.
Képzeljétek megjavították a hiperszuper etetőszékünket,apája vett ki szabit elmentünk Pécsre(ja 3 hétig volt javításosn),ahhoz hogy kipróbáljuk vene kellett 1800 ft-ért elemet bele (úgyhiányzott mint a hátamra a púp,hogy egy csomi pelenka árát kidobjam),mert hát ragaszkodtam a kipróbáláshoz.Ott működött,haza hoztuk Maja belerak hintázik 5 percet kész,másnap délelött belerakom,térülök.fordulok hát mit látnak szemeim nem hintázik.Ngy fejjel felhítvam az üzletet ahol az amúgy sem szimpatikus néni,mondta vigyük vissza,hát persze,mondtam neki,hogy szabit kell kivenni és benzinkutunk sincs,kértem a felettesét vele sem mentem sokra,de legalább annyit megtudtam,hogy 3-szori javítás után adják vissza pénzt,tehát még legalább 4-szer menjünk Pécsre,és legalább 6 hétig nem lesz szék.Én nem akarom már ezt a széket s100-szor megbántam,hogy megvettem.Most sem csinálták meg,szerintem ezután sem fogják.De őszíntén hogy gondolják,hogy benne lesz lassan 80.000 ft-ba a szék és használhatatlan.Azt is mondták,hátha lemerül az elem,ja vegyek 3600 ért bele naponta elemt???Felháborító a stílus,ez egyébként a legnagyobb babaáruház,írtam egy levelet si nekik,de szerintem majd válaszra sem méltatnak.
Képzeljétek Maja javulófélben van (kop-kop-kop),nem tudom de amióta azt a pár falat gyümit kapja jobban szopik és sokkal nyugodtabb.Megtanult énekelni a kedvenc még minidg a Vuk és nagyon sokat beszél (anyja lánya) és szinte állandóan ül.

Adri
Remélem artinnal többet nem fordul elő többet ilyen,képzelem hoy megijedtél.

Ildi
Marci tök édes.

Tamesz
Már akartalak hiányolni,elképesztó mekkora Marcell.

Angéla
Valér meg egy kis supermanKép

Jévirág
Én szedem a carezette vagy mi a bánatot,de most elfogy és mi is áttérünk az óvszerre.Bár nem ez volt a kérdésKépNekem nagyon fájt a hasam és úgy tudom ez a gyógyszer nem 100%-os,igaz egyik sem,de én bebeszéltem magamnak a terhességet,szerintem te is jó úton járszKépEngem csak a teszt nyugtatott meg és azóta nem is fáj a hasam.

Most olyan éjjeli rend van kialakulóban,hogy kb.9-től 1-2-ig szunya szopi és fél ötig alvás,de ilyenkor már olyan nehezen alszik vissza.Inkább ott hagyom magam mellett.
Felkelt gyorsan amíg nincs nyüszi

Muki
Lizi tündéri.

Elfelejtettem egy csomómindent ha alszik valamikor még írok,ahogy Vezso szokat folyt köv

Timurr
Vendég

Vezso(és minden Erika)!

Nagyon boldog névnapot kívánunk!
Ildi&Marcika
Kép

delfinke

Szia Timurr Kép
Vasalok, de bekukkantottam, és gyorsan írok Neked.
Te, milyen etetőszék ez? Hintázik? Emlékszem a képre, amit feltettél róla, de nem tudtam, hogy hintázik is. Sztem írd le a nevét, nehogy vki ilyet vegyen, és disznóság, amit művelnek Veletek a székkel kapcsolatban. Kép Ezért is maradok az én kis olcsó fa etetőmnél. Jövő héten meg is vesszük, mert már tudna benne ülni, meg már szabad is neki. Biztos élvezné.
Rozi is alvósabb a gyümi óta, és nappal is! És jobban tudok szopiztatni is, nem annyira forgolódik közben. Ma banános-őszibarackot adunk, mert tegnap nagy-nagyon ízlett neki a banán. Kóstoltattunk egy leheletnyit. Most már éhen halni sem fog, mert más is tudja etetni, azért ez megnyugtató. De, azért sajnálni fogom, ha már egyáltalán nem tudom szoptatni... De erről már írtam.
Vigyázzatok az óvszerrel, nekünk Rozi óvszer mellett lett Kép
Most alszik Kép Megint.
Megyek vasalni, aztán fehér blúzt és szép fehér cipőt kell venni Veronikának (11), de még majd jövök.
Vezso
vezso

Delfinke KépKépKép
Köszönöm!! Jólesik nagyon, a lányaim már felköszöntöttek Kép Gyönyörű a kép KépKép
Puszi Nektek is!!
Vezso
vezso

Sziasztok!
Na már szét is kapták a fürdőszobánkat, összerakni lesz nehezebb.Kép A hálóban dekkolunk manóval, így csak annyit tudok jönni estig, amíg ő meg nem unja a netezést.Kép

Munka:pont 7végén beszélgettünk erről uncsitesómmal, hogy láthatólag kiegyensúlyozottab vagyok, mint mikor dolgoztam, szerinte sugárzik rólam, hogy mennyire szeretek anyuka lenni. Én a régi munkahelyemre tutira nem megyek vissza, meg különben is szeretnénk 3 gyereket, még ha öregek is vagyunk már hozzá.Kép Jobb lett volna 10 évvel ezelőtt kezdeni.Kép Na de sebaj, majd sokáig élünk.Kép
Szóval az még 6-7 év itthon, de ha beindul a férjemék cége, akkor lehet én is inkább itthon maradok a gyerkőcökkel.

Fütyihuzogatás: én úgy tudom, nemcsak felsleges, de káros is. Mi nem huzogatjuk, se kicsit, se nagyon.

Na, közben vizesek elmentek kádat venni, manóka meg elaludt, pont jókor.

KépKép
connie

Boldog Névnapot minden Erikának!Kép

Vzso
Hát ezaz hintázna ,ha hintázna,de nem bír ennyi pénzért,nagyon megbántam a legjobbat akartam,de inkább vettem volna egy szobahintát meg egy sima etetőszéketKépkéső bánat,szívjúk az egészet.
Ajaj amúgy sem szeretm az óvszert,na mindegy majd vigyázunk.Nem hiszem,hogy van még ilyen lüke ember aki ilyet vesz,egyébként ez az egy van a piacon amelyik hintázik és zenél elvileg.

végüli azért írtam le,hogy hátha valaki járatos ilyen dolgokba,tényleg csak 3 javítás után adják vissza a pénzt?

Timurr
Vendég

Timurr
Sztem, ha vmi rossz , akkor vissza kellene adni a pénzt rögtön. De nem értek hozzá, sajnos ebben nem tudok segíteni. Én is utálok visszavinni dolgokat. Az auchanban vett Anyu múltkor olyan rugit, aminek nem lehetett a patentját szétnyitni és a számla bemutatása ellenében azonnal visszaadták a pénzt.
Köszi a jókívánságot, magamra veszem Kép

Connie Kép
Gyönyörű lesz az a fürdőszoba!!! Kép Ez a lényeg. A bontási munkákba a férjem lelkileg belebetegszik, én meg élvezem. Az építési szakasz azért jobb, az biztos.
Sztem is sugárzik Rólad, hogy szeretsz Mami lenni, és nem vagytok öregek!!!

Megyek, mert ma fognak sztem aszfaltozni a házunk előtt és ha nem állok ki, akkor félő nem is fogok tudni, a kocsival.
Vezso
vezso

Én is küldök néhány szál margitszigeti virágot a névnaposoknak és szülinaposoknak:
Kép

KépKép
connie

Kigyűjtöttem néhány fütyis cikket:
http://www.babanet.hu/faq/sebesz07.php
http://www.babanet.hu/publ/fityma.htm
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=339
http://www.hazipatika.com/articles?aid=20000829133707
http://www.ujszo.sk/clanok.asp?vyd=20041006&rub=prnt34112275242&cl=57419

Döbbenet, a fszobában most verik szét a zuhanyfülke alatt levő beépítést, manóka meg békésen alszik a hálóban.?????

KépKép
connie

Sziasztok!
Én is boldog születés ill. névnapot kívánok!

Martin alszik, ezért gyorsan írok! Szegénynek fáj megint a hasa. Álmában nyöszörög és összehúzza magát egy kis gombóccá!
Nem tudom, hogy tud-e valaki segíteni. A dokinénink egy kúpot írt fel Martinnak hasfájásra amit úgy készítenek a gyógyszertárban. Azt mondta hogy folyamatosan adjak neki 1 hétig napi kétszer. Ismeri valaki, vagy hallott róla, esetleg használt ilyet? Merjem neki adni? És ha nem fáj neki akkor is adjam? Vagy mit csináljak?

Tegnap kaptunk időpontot a Heim Pálba. Hétfőn kell bemennünk délután és 24 órát kell ott maradnunk. Ha addig valamelyik nap valaki nem megy el és lesz hely, akkor szólnak telefonon és azonnal kell mennünk. Majd megírom mi volt.
berkiadri

Sziasztok,
tegnap írtam egy jó hosszút, de elszállt  Monazsu, Neked akartam írni, s akkor pontosan tudtam is idézni a Vekerdy könyvéből, hogy nagyon jó a „Hajnika leves”, abszolút rendben van a fiad, mert ez azt jelzi, hogy rendben van a lelkivilága, szabad kiélni a fantáziáját, tárgyiasítja a teljesen normális testvérféltékenységből fakadó gyermeki agresszióját. Bocsi, a könyv most bent maradt a babaszobában, s alszik a kislányom, de ha kell, pontosan kikeresem.
PViki: köszi, hogy gondoltál ránk! Remélem kipihented magad a Balcsinál! Az esti plusz egy deci tejcit továbbra is kapja LucaZsófi (az én lefejt tejcimet, nem tápszert ), sokat vaciáltam az egészen, féltem, hogy kevesebb lesz a tejem, de úgy tűnik, bevált. Fittnessbaby ugyanis élete legnagyobb hízását produkálta havi 640 grammal, így öthónaposan kereken hat kiló és 66 centi. Hogy most ez a plusztejcitől volt vagy mitől azt nem tudom… A fejést már rettentően unom… TI már kóstoljátok a gyümölcsöket? Mi elkezdtük, s nagyon imádja!
Receptek: nagyon jó ötlet, majd én is írok néhányat. (Van egy színes babaszakácskönyvem (Cs. CS) remélem nem kerülök dutyiba, ha abból is írok majd recepteket…)
Üdv az Újaknak! Angéla, Tamesz, Babjag (jajj, kit hagytam ki): örülök, hogy Ti is előkerültetek újra, írjatok, sokat!
Fogacskák: Én Homeós Viburcol kúpot használok éjszakára, egyelőre nem volt semmi nyügi, de még csak a hegye látszik a fogacskának! Eddig nem mertem írni, de 3 hete visszatértünk az éjszaka átalvásához, remélem ez így is marad és bízom benne, hogy tejmennyiséget nem fogja csökkenteni, hogy kimarad az éjszakai szopi.
Szilvi: Te is nézted a „mit csimál a gyerek topicot? Már én is be akartam ezt ide másolni!
Akiren: Boldog névnapot! Szülinaposoknak így utólag kívánok minden jót!
Sziasztok,
Eszter
wester2004

Adri,
Lehet, hgy valami olyasmitől fáj a hasa, amit te eszel, pl. tejtermék, tojás gyakran okoz pocifájást, én sem eszem ezeket egyáltalán, majd 6 hónapos kora után lehet újra megpróbálni. Valamennyi pocifájás meg normális is, még fejlődik a bélrendszerük. Ha nem ébred fel rá, sztem nem annyira gáz.
A kúp - ha az amire én gondolok- görcsoldókat tartalmaz, nem biztos, hogy arra szüksége van. Mi Infacolt adtunk neki napi 3x, hogy könyebben pukizzon, büfizzen, és szopi közben, az első 5 perc után is megbüfiztettük.
Nekünk lényegében ez a három (tejtermékek elhagyása, szopi közbeni büfiztetés és infacol) megoldotta, nem kellett gyógyszer.

KépKép
connie

Connie,
köszi, hogy írtál. Én nem eszem semmi olyat amitől szerintem fájhatna a hasa, még a tejtermékekről is teljesen lemondtam, pedig napi 2 liter tejet megittam előtte. Azért is odafigyelek, mert leadom a felesleges tejem és nem akarom, hogy más babáknak fájjon a hasuk. A szopi közben többször megböfiztetem, mert a végén általában elalszik és akkor nem szokott. Amikor ezt nem csináltam akkor sokat bukott, de azóta egyáltalán nem. Az Infacolt még nem próbáltuk, de akkor lehet, hogy inkább azzal kezdjük, mint a kúppal.
berkiadri

Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. Lesz mostanában tali? Mert ha igen, mi is szívesen elmennénk, ha jó az időpont.
Majd este olvaslak titeket, mert mostanában a lányom nem hagy időt nekem.
pviki

Viki,
igen lesz, szept 8-án, egy órától, nélam. Ha tudtok jönni, írj a mailemre, küldöm a címet.

KépKép
connie

Sziasztok!
Tegnap nem sikerült gép elé ülnöm, miután a kis örökmozgóm felébredt. Ma pedig megyünk ügyintézni, épp csak hogy bekukkantottam.
Kép
Zéti most is itt ül az ölemben és meg akarja kaparintani a klaviatúrát...KépKép

Vezso!
Boldog névnapot kívánunk!
Kép

Remélem ma tudok hosszabban is írni Nektek!

Brigi

hubri

Adri
Nekünk is az infacol használt

Vezso
Te kérdezted a múltkor a tápszert fellehet-e használni a bébikajákhoz és hogy valakinek meg van-e a csemetéink csemegéi nekem megvan és a bébi első ételének a babarizst írja,hogy megkell főzni a rizst és összeturmixolni anyatejjel vagy tápival.Egyébként nekem annyira nem jön be a könyv,túl extra receptek vannak benne (nekem).

Akiren
Biztos,hogy addigra már fáradt,de tudja,hogy utána jön az alvás,és ha előbb fürdetem előbb alszik el és elöbb ébredKépmondjuk nem fél ötkor,hanem fél 4korKépés azt nagyon nem szeretném

Wester
Nem is fittnesbaba már LucaZsófi

Üdv kapovári társam,én a Szemerei doktornál szültem és te?szüléstörténetet írnál?és meséljKép

Timurr
Vendég

Sziasztok Kép

Valaki kérdezte mi baja a mamámnak: sajna agydaganattal műtötték jó néhány éve, és mostanra már egyre gyorsabban épül le Kép

Connie, esetleg mi is elmehetnénk arra a talira? Kép

Timurr, mennyire extrák a bébikaják? vannak benne már ilyen kicsiknek való receptek is? Gondolkodtam, hogy meg kellene venni, de amióta Lili már ehetne ilyesmit, azóta pont nem látom sehol Kép

Ti milyen könyveket olvastatok/tartotok jónak gyermeknevelés/gyermeklélektan ügyben?

Lir
lirian

Sziasztok!

Képzeljétek, az előbb chat-eltem egy picit, és iszonyú dolog történt!Az egyik lánynak aki 38.hetes állapotos volt, meghalt a babája a pociban!
Iszonyú, én itt bőgők mint egy hülye!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bocs hogy ilyen szomorú témával jövök,de totál kikészített!

Ildi

delfinke

Sziasztok!!

Húú de jó sokat írtatok, imádom olvasgatni!!

Zsuba!!
Sajnálom az apukádat, de ahogy a többiek írták hinni kell benne, hogy rendbe fog jönni és a lényeg, hogy érezze hogy ott vagytok vele és támogatjátok, mert ez fog erőt adni neki!!!! Én nagyon drukkolok nektek!!!!!!!

Vezso!
Tényleg nem semmi milyen ügyes vagy, hogy ennyi mindent megcsinálsz....na és a lányaid...kicsit irigyellek, de örvendek, hogy ilyen helyes, kis családod van, büszke lehetsz rá!!!!!

Berkiadri!!
Remélem nem fordul elő többé veletek ez a dolog!! Gondolom mennyire megijedtél...nekünk is van légzésfigyelőnk és amikor anyósékhoz megyünk, nem szoktuk vinni, hát bizony nagy hiba, ha már megvan sztem ezután vinni fogjuk ....
Biztosan rendben lesz minden!!!!Majd írd meg mit mondtak a Heim Palban!!

Babjag! nálunk is ugyanez a felállás: hátról hasra simán fordul (most már elkezdte újból!!) de vissza nem mindig tud és akkor jön a sírás, na de ezt legújabban éjszaka adja elő, ma hajnalban is arra ébredtem, hogy nagyon nyüszög és kínlódik, na hát nem a kiságy egyik rejtett , tőlem legtávolabbi zúgába fészkelte be magát úgy, hogy hason volt és nem bírt visszafordulni, mérges lett, vissza kellett fordítanom, de ha már ott voltam az is eszébe jutott, hogy hát akkor enne is kicsit, bepróbálkoztam teával, de hatalmasra nyitotta a szemeit és láthatóan nem értette, hogy miért dugok cumisüveget a szájába....amikor láttam, hogy ebből nem lesz alvás, jött a cici és így tudtam visszaaltatni.....

Amúgy én is Bika vagyok, férjem Nyilas, Fiam Kos....na jó kis csapatunk van, mi??

Tegnap volt a 2. házassági évfordulónk (amúgy 10 éve vagyunk együt), és kicsit szomoru vagyok,, mert nem úgy sült el ahogy én azt elképzeltem.....Kép
Nagyon jó olvasni, hogy ennyi családszerető, segítőkész férj van nálatok......

mindenkinek szép napos időt

Ui: gyönyörű az összes baba a fotókon!!!

üdv....
kingu
cica29

Delfinke,
ne is mondd!!! Az ismerősömmel tegnap beszéltünk telefonon, aki 2 héttel későbbre volt kiírva,mint én. Kérdeztük, hogy megszült-e már, mondta, hogy igen. Mi gratuláltunk neki, elkezdett sírni és mondta, hogy későn császározták meg és meghalt a kislánya. Valami borzalom mit élhetett át! Mi is nagyon kényelmetlenül éreztük magunkat, rossz érzés, hogy mi meg gratuláltunk neki. Azóta is ezen emésztem magam!
Bocs, ha még jobban kikészítettelek, de muszáj volt nekem is kiadnom magamból, mert senkivel nem tudom megbeszélni a dolgaimat!
berkiadri

Sziasztok!

Veszo, Akiren, és aki még Erika: Boldog névnapot!

Vezso: Én is 6.20-kor indultam dolgozni. Kép
Tényleg, az esküvőről jut eszembe, mi lett a tűzhelyes dologból?

Zsuba: Azt mondják, a "véletlen" szerelemgyerekek a legéletrevalóbbak! Kép

Egyébként Szegeden is nagyon nehéz munkát találni. Tanárit pláne. Sok barátom, évfolyamtársam fölment Pestre, mindnek van állása. Van aki 2 napon belül kapott állást.
Én sem Szegeden tanítottam, hanem Kisteleken a gimiben, mondjuk én így utaztam 1 órát egyirányba (Budapest tömegközlekedését nem bírnám, meg úgy egyébként is nekem Pest túl sok, amikor ott vagyunk alig várom hogy visszajöjjünk Szegedre, úgy tudok örülni az itteni nyugalomnak, csöndnek-Pesthez képest. Exbarátom szülei Pesten élnek, hozzájuk jártunk elég gyakran vonattal, úgyhogy volt alkalmam tömegközlekedni rendesen)
Nekem ma jár le a szerződésem. Határozott időre voltam felvéve. Úgyhogy munkanélküli főállású anya vagyok holnaptól.
Foglmam nincs mikortól dolgozzak, meg mi hogy lesz. Férjem minél előbb akar még egy gyereket, annak nincs értelme, hogy 2 év múlva keressek állást, elkezdjek dolgozni, aztán hirtelen jöjjön a baba véglegesítés előtt (tanárokat nem szeretnek itt véglegesíteni, legjobb esetben akkor, ha 1 évig ott dolgozunk...de tudok olyanról, hogy 5 évig dolgozott valaki egy suliban évről évre hosszabbították a szerződését, és 5 év után se véglegesítették, a csaj fölháborodott, otthagyta a sulit, felment Pestre, kapott munkát, és él mint hal a vízben Kép ja, amúgy törvény szerint 5 év után kötelesek véglegesíteni....erről ennyit). Ha meg mondjuk 2 év múlva jön a második baba, még vele is itthon leszek 2 évig, akkor már vén szar leszek, és ki a francnak fog kelleni egy pályakezdő, tapasztalat nélküli 2 gyerekes anya...á...szal kivagyok ha erre gondolok Kép

Timurr: Etetőszékkel nagyon megjártátok Kép Engem is bosszantana nagyon. Kép
Mi a Metroban vettünk egyszer tévét, nem volt jó rajta a teletext, elvittük javíttatni, nem sikerült nekik, akkor mondták, hogy vigyük vissza, visszakaptuk a pénzt gond nélkül. Csak igazolni kellett, hogy megpróbálták megjavítani!

Connie: Felújítás miatt nem irigyellek, nagyon nem. Mi Gréti születése előtt újítottunk, de olyan szinten, hogy betonig le lett bontva minden (panel lakás). Borzasztó volt. Kép Ja, és addig anyósnál laktunk. 2 hónap Kép Én pocakosan, akkor már 7-8 hónapos voltam. De olyan szép lett minden. Kép Megérte! Bár még nincs teljesen kész, de majdnem és ez tök jó Kép

no elküldöm, már tuti lett ezer meg egy hozzászólás amíg ezt összehoztam

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Berkiadri!
Iszonyú milyen tragédiák történnek nap mint nap.
Kép Kép
Az ember fel sem fogja, amíg nem ismerőssel történik.Amióta megvan Marci, még jobban elkeserítenek ezek a dokgok!

Ildi

delfinke

Vezso!!

Én is szeretnék BOLDOG NÉVNAPOT kívánni!!

Ildi!!
Sajnálom szegény lányt, iszonyú érzés lehet, még bennünket is megráz, nemhogy őt....húú bele sem merek gondolni.....nehéz lesz túltennie magát, de remélem a családja majd segíteni fog ebben neki.....!!!

Berkiadri!!
Mi is az Infacolt használtuk és segített, na meg a gyakori büfiztetés...és a pocimasszázs is segít, lehet kapni a DM-ben vettem egy Babynos masszázsgélt, pici tubusban van és ha jól emlékszem kaja után fél órával kell a pociját masszírozni, de a használati utiban benne van minden......

üdv.

kingu
cica29

Na még egy hozzászólás és eltűnök:

Szóval MINDEN ERIKÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!
így nem marad ki senki...Kép

kingu
cica29

Delfinke,
és tudod mi bosszant a legjobban? Hogy az orvosok meg mossák kezeiket!
Amikor kórházban voltam és nem tudták mitől bénult le a lábam, akkor is teleírták a zárójelentésem mindenféle hazugsággal! Amikor megműtöttek és kiderült mi a baj, akkor meg azt mondta a doki, hogy beperelhetném az orvosokat, de ő nem fog tanuskodni, mert van orvosi etika!
berkiadri

Jajj,olyan borzalmasak ezek a storyk,én is attól féltem amikor rosszak voltak az nst-éim,hogy egyik pillanatról a másikra baj leszKép

Lirien
6 hónapos kortól írja ezt a bébirizst,sima zöldségpüréket,va csirkehúsos zöldségpüré,a többit 8-12 hótól írja:avokádópüré,ricottás brokkolipüré,zellerkrém,pulykamell sütőtökös burgonyapürével(ez jól hangzikKép),csirkehús papayapürével,kukoricás lazacpüré rizzsel,almás túrókrém,mentás sárgadinnyepüré,banánkrém,tonhalsaláta,parajos-halas rizottó,tőkehal paprikapürével12-15hótóla banánlevestől a paelláig minden féle,ezt majd leírom amikor akkor lesznek a gyerkőcök.Ha érdekel valamelyik recept kiírom szívesenKép

Timurr
Vendég

Lirian,
Persze, gyertek csak.Kép ha írsz mailt, küldöm a címet.

Ildi,Adri
Rémesek ezek a sztorik, úgy kiakadok ilyeneken, pláne mióta Ákos megvan.

Jégvirág,
Nem vészes, szerencsére ezek úri mesterek: 8-tól 4-ig dolgoznak, és déltől egy órás ebédszünetet tartanak. Ez így elég gyerekbarát, igaz nem lesznek egy nap alatt kész, de legalább manó tud napközben is aludni.

Timurr,
Nem semmi receptek, aztán majd győzzem anyagilag, mikor majd később követeli a gyerek a mindennnapi avokádós lazacsalátáját.Kép

KépKép
connie

sziasztok! Jó régen voltam erre. amikor van időm olvaslak titeket! Connie a kimásolt cikkeidet mindig elmentem! A keresztelős képek fönt vannak már a honlapodon? Mindjárt megnézem.
Timurr: az etetőszék miatt Kép

Vezso, Akiren Boldog névnapot!

Teszek fel egy képet magunkról Boldi imádja az új kenguruját.

Majd még jövök. Puszi

Kép

Kép
juszti75

Használt valaki Pesztonka elektromos mellszívót? Vagy hallott róla valamit?
berkiadri

Adri,
Én próbáltam, de nekem nagyon nem jött be, majdnem letépte a mellem.Kép Nehéz állítani rajta a fokozatot, mert kézzel kell folyamatosan nyomni-elengedni egy szelepnyílást, a mellem is ki volt sebesedve, úgyhogy nem kísérleteztem vele sokáig, mert nagyon fájdalmasan nyúzta.

KépKép
connie

Connie,
és milyet használtál ami jó? Nekem sűrgősen kell vennem egyet, mert rengeteg tejet kell lefejnem és a kézi mellszívótól már nagyon fáj a kezem!
berkiadri

Connie: Gyönyörűek vagytok a keresztelőn ( is) ! Gratulálok Ákosodhoz! Olyan édes.

Kép
juszti75

Adri,
nekem kézim van.Kép De kb. 3x használtam.
Úgy hallottam a Medela jó, de biztos vannak itt, akik használnak elektromosat, ők többet tudnak.
Az Istvános topikban is téma volt, talán múlt héten, azt hiszem az István kórházi élményekben, ott is elég sok vélemény jött össze.

Juszti,
Köszi.Kép
Boldi jól elcsodálkozott a fényképezőtől.Kép

KépKép
connie

Újra itt. Pindúrkám a nagy készülődés közepette elaludt....

Connie,
megnéztem a keresztelős képeket, nagyon jók lettek! Nagyon édes Ákos, nálam a sörös kép a nyerő!!!!Kép

Mukika,
igen, szegedi vagyok.KépLizi képei alapján sejtem is, hogy ki vagy Kép

Jégvirág,
hááááááát...ha Gréti igényt tartana egy helybéli lovagra is, akkor csak szólj!KépKépKép

Letelt az időm....

hubri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?