Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Krisztáknak nagyon boldog névnapot kívánunk!
Kép

Brrrrr, ez az idő tejesen kiakaszt.
Miért nem tud normáli idő lenni?
Na jó, ez csak költői kérdés voltKép

Era

Era
Kép
era75

Era,
kösziiii!Kép

méltem.

Krisz

Krisz
krisszie

Pancsika!
De jó! Ha kiderül, hogy "hogy alakulnak a dolgaid" Kép írj egy mélt a jubor@freemail.hu -ra, hogy tudjunk találkozni! Kép

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe az egyik új lap.hu oldalt. Címe: www.gyonged-szuletes.lap.hu

Sok hasznos infó, rengeteg olvasnivaló!!
edesanya1

Sziasztok!
Pancsika!
Nagyon szoritok neked,hogy sikerüljön.A legcsodásabb dolog egy nő életében,ha babát várhat.KépDe ezzel szerintem mindenki igy van!
Most született nemrég Ágota,és hogy szalad az idő,már 13,5 hónapos.Mi a Faraktáron lakunk.Esetleg találkozhatnánk,ha gondolod!Irj az e-mail cimemre:kacicca@citromail.hu-ra.!Kép

Kép
sapé

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!Kép
Mi vasárnap jöttünk haza a szülőktől,nyaraltunk egy kicsitKép
Ágota megtanult négy kézláb a lépcsőn felmenni,ami most már elég ügyesen megy neki.Vettünk neki egy medencét,aminek nagyon örültKép
Teszek fel egy képet,ami otthon készült,Ágota a nagypapó ölében csücsülKép

Kép
sapé

Sziasztok!
Sikeresen bepörgettem magam az utóbbi napokban. Persze csak titokban, mert a párom kiröhögne, ha megtudná. Második hete nem jött meg, erre csináltam egy tesztet, hát persze, hogy negatív. Most nem tudom, mi legyen. De hát csak várni tudok. Igaz, hogy a tablettát is csak másfél hónapja hagytam abba, így még ki sem ürült rendesen. Persze az összes rémtörténet eszembe jutott:pl: leállt a tabletta hosszú használatától a petefészek normális működése stb. Még vagy 2-3 hetet várok, aztán elmegyek dokihoz. Ha terhes vagyok, akkor már látnia kell tutira. Pedig már profi vagyok babaholmik árlistáját illetően!
Jubi! MIndjárt küldöm a levélkét!
pancsika

Pancsika!
Megkaptam,köszi!

Kép
sapé

Sziasztok!

Hazajöttünk a BalcsirólKép
Nagyon jól éreztük magunkat. Igaz nem sokat fürödtünk, de így még a veszprémi Dali kiállításra is eljutottunkKép

itt éppen a strandonKép

Kép

itthon miújság?

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz!
Hát ez a szexi "haskipóló"......olyan édesKép
Örülök, hogy jó volt!
Dali kiállításért pedig irigy vagyok.

Sapé!
Nagyon nagy már ÁgotaKép

Mi voltunk hétvégén kettesben EgerbenKép
Nagyon, nagyon szuper volt!!!!!
Igaz a csaj egy kicsit hiányzott, de jó volt kikapcsolódni egy kicsit.
Pont bornapok voltakKép
Olyan finom borokat ittunk, meg hát jókat ettünk.
Kép

Holnap megyek Annáért. Ma még a lépcső falát burkoltatjuk, de holnapra kész.

Csajok!
Pénteken egy tali nálunk?

Era

Era
Kép
era75

És még egy pár kép a csajrólKép

Ez a legújabb rajzolási testhelyzet:
Kép

Esőben is ki kell mennieKép Az a mániája, hogy szaladgáljunk együtt az esőbenKépKép
Kép

És megtanult ugrálni ezen:
Kép

na léptem, megyünk a Baumaxba.....

Era

Era
Kép
era75

sziasztok!

megjöttünk mi is a nyaralásról. sajna az idő nem volt kegyes hozzánk, pont amikor a balcsinál voltunk végig esett az eső,ugyhogy nem tudtunk fürödni és nem lettem csokiKép (bár ez nekem igen nehéz lenne ennyi idő alatt verőfényes napsütésben is)
de nagyon jol éreztük magunkat.berekfürdö a naygiékkal szuper volt ott tudtunkstrandizni, Florát alig lehetett kirángatni a medencébőlKép
a balcsin is eltöltöttük az időt. elmentünk fedett stranrda, meg játszóházban voltunk, vásár is volt. elmentünk Veszprémbe az állatkertbe, de a Dali kiállításról nem tudtunk , pedig még turista irodát is megkérdeztünk, hogy esőbe milyen programmmokat tudnak ajánlaniKép
egy hetet még Pozsonyban töltöttünk az is jo volt, bár engem nem nyügözött le annyira a város.meg mondjuk akkor már elegunk is volt a rossz időből
szóval nagyon jo volt kár hogy vége és kár hogy most meg tanulnom kell, mert két hét mulva államvizsgázok Kép. De már csak két hét és végeKép!

Köszönjük a jokivánságokat és igy utólag minden Krisztának én is boldog névnapot kivánok!

A képek a gyerkőcökről szuperek

Manó!
örülök, hogy nincs nagyobb baj. sokat gondoltam rád, hogy mi van Imivel. zsiga nagyon sokt nőtt! szuperek a srácaid!

na rakok fel egy pár képetKép

Kép ezzel a pillangoval akartunk a balatoni habokat szelniKép

Kép(kalappal

Kép fürdözés anyosommal. ekkor már ovatosabb volt mert kétszer lebukott a viz alá . a medencébe az anyáknak nem lehetett menni, az én kislányom meg nem zavartatta magát ment mindenfele a pillangoval és elesett.de szerencsére egy kis pityergésen túl nem volt komoly ijedelem.

Kép a lubickolás végénKép

Kép ezt a ruhát ő vette. meglátta a boltban, fel kellett venni és azota éjjel nappal immár harmadik hete a lányomon van. szerencsére mostmár csak a póló kell neki(a gatyiról elfeledkezett).de ebbe alszik, barbie nézi a hogy fürdik.nagyon cuki. már kétszer sikerült kimosnom, deakkor is egyfolytába barbiet nézte , hogy megszáradt-e. Kép

Képvoltunk játszoházban is. szuper volt, mi is mindent kipróbáltunkKép

bocsi ha sok voltam. majd még Pozsonyrol is rakok fel
sziasztok
enci
Kép
renci

Zsiga baba bocsi, hogy véletlenül kicsivel irtam a nevedKép
renci

Sziasztok!
Enci!Era! Krisz!
Hát édesek ezek a képek,a gyerköcökről!Kép
Mi vasárnap a Nagyerdőn voltunk kint,akkor még jó idő volt!!!!Teszek fel képet!Kép

Pár napja a Csapó u.játszótéren.KépKép

Kép
sapé

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy tudtok-e valamit vagy van-e valakinek tapasztalata dr. Sápy Tamásról. A Klinikán dolgozik, hozzá járok magánrendelésre. Igaz úgy ajánlották (bár egy orvos ajánlotta), de szeretnék tudni valaki olyantól is információt, aki "élesben" ismeri.
Köszönöm!
jabo

Sziasztok,

nagyon jók a képek, édesek a csajokKép Holnap megmutatom majd Iminek, hogy milyen jó a felhozatal, pár év, és válogathat, vagy örülhet, ha kiválasztják?Kép

A barbis ruha nem semmiKép de olyan jól áll FlóránakKép

Krissz,
ép valamelyik nap gondoltunk rátok, hogy mi újság, de Dali, nagyon irígy vagyok én isKép

Jabo,
Sápy jó doki, bemegy a szülésre is.

Pancsika,
a gyógyszer abbahagyás után azonnal kiürül, de, a szervezeted, ha termel petesejtet, ami megtermékenyül, akkor már mindenkép kiürült.
Én, miután abbahagytam a 2. hónapban estem teherben, és minden rendben volt, máég csak fel sem merült bennem, hogy bármi baj lehetne belőle.

Mindenkit puszilunk, taliban benne vagyunk, jó lenne már újra látni benneteketKép

manóka

manóka
manóka

Manóka,
Köszönöm szépen a gyors választ, de mit jelent az, hogy "bemegy a szülésre is"? Hát hova megy be, ha nem oda?
Jabo
jabo

Sziasztok anyukák!
Úgy látom itt nagyobb a forgalom, mint a DOTEs topikban: a DOTEn szeretnék szülni (2006. febr.).
Még dokivadászaton vagyok Kép Tudnátok infót adni Juhász A. Gáborról és Daragó P.ről? No és a hálapénz-árfolyamokról? (Jöhet emailben is: kismica@freemail.hu )
Köszi szépen, babáknak jó egészséket és akkor a mamáknak már nincs is mit kívánnom ;)
kismica

Manóka!
Köszi! Benned lehet bízni, mindig helyrerakod az agyamat a sok hülyeség után.Túl sok a jó tanács ( meg a jóakaró) körülöttem, ez itt a baj. Ha egyszer szülni fogok, szeretném, ha ott lennél. (bár addig még babázzál nyugodtan, van idő)
Puszi!
DALIÉRT MEGÖL AZ IRIGYSÉG!!!!!
pancsika

Sziasztok!

A Dali tényleg szuper voltKép
Igaz Dorka megunta a végén, úgyhogy az állatos képeket mutogatta neki Zoli (volt döglött mókusos isKép), amíg én ámultam és bámultamKép

Doki infót én nem tudok adni, de Manókánál jobb informátor nem is kellKépKépKép

Fóra hihetetlenül nagylány márKép úúúgy megnőttek ezek a csajok (és pasik)Kép

Enci,
ne izguld túl az államvizsgát, hamar túlleszel most már rajtaKép

ja és tényleg kéne egy tali, de ha Enci végzett lehetne ünnepelni is egyetKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Csak egy percre jöttem. Képeken a gyerkőcök nagyon édesek, és hatalmasak....Kép

Era
Holnap akkor lesz tali nálatok? mi tudunk menni, ha délelőtt van, délután vendégeink jönnek, grillezünk, este meg itt lesz Böszörményben tüzijáték meg koncertek és arra megyünk.

Most rohanok a két csaj egymást piszkálja.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Akkor holnap délelőtt 10 körül lehet jönni hozzánk.
Mindenkit várunk szeretettel!

Era

Era
Kép
era75

Írjatok, hogy sikerült a tali!Kép
Remélem legközelebb mi is tudunk menniKép

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Pancsika!

Ágota úgy alszik mint a bunda!Kép
Teljesen elfáradt!Kép

Kép
sapé

Sziasztok!

Tali nagyon jó voltKép
Nadine-ék tudtak csak jönni, de a 3 csaj hozta a formájátKép
Kép
Kép
Kép

Kinek hogy telt 20-a?
Mi itthon voltunk, csak délután mentünk biciklizni, meg sütit enniKép
Ma meg megyünk dédihez ebédelni....nagyon jó dolgom vanKépKép

Megyek, mert Annának kakilnia kell, és az csak pelusba mehet.....Kép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

de édi a 3 gráciaKépKépKép
Zsani mekkorát nőtt!!Kép vagy csak régen láttam?Képés azok a csurik!Kép nagyon csajosKép. persze Gréti is igazi hölgy már.

Nadine,
hogy bírod a két csajjal? és hogy bírják egymást a csajok? féltékenység stbKép

Era,
Tudom nem küldtem még képet az Új ÁgyrólKép, de 2. éjszaka hogy abban alszik Dorka. Na nem zökkenőmentes, mert néha irgalmatlan hiszti van belőle hogy a régiben akar. Az a gáz, hogy mindkettő ott van, így tud variálni, ideje lenne szétszedni a rácsosat.

20.-a: voltunk egy kis virágkarnevált nézni, Dorkának nagggyon tetszett, de Zoli nagyon unta így hazajöttünk. A legjobb mégis a pagonyban volt, Dorka akkorát játszik már ottKép kimehetnénk egyszer közösen is valamelyik délután, persze ha nem lesz tornádóKép

ma sapiban kellett reggelizniKép

Kép

Krisz

Krisz
krisszie

SZiasztok!

Era
A képeket át tudnád nekem küldeni vagy az emailomra vagy MSN-en keresztül? Zsani azóta is emlegeti hogy menjünk ANNÁHOZ! Ja meg vettünk neki ugyanolyan WC szűkítőt, de azt hiszed ráül, kijelenti, hogy ANNÁÉ és slusz. Pedig még Grétit és ráültettem, de semmi hatása nem volt. Azért remélem a diplomaosztójára nem kell bepelenkázni Kép

Krisz
Hát a két csaj hol jobban hol kevésbé nyúzza egymást. Grétike igazi nő, a meg kis nő a hisztijeivel (na ja már lassan hat hónapos, igazi öntudata van) ha Zsani úgy közeledik hogy a játékára pályázik megy a visítás. Na jó kicsit rá is játszik. ZSani meg imádja kínozni, néha a fülét huzibálja, vagy forgatja a habtapin, koppan a feje GRétinek, akkor kezdődik az üvöltés, Zsani meg vígasztalja, hogy nem fáj, nem bibis. Valamennyire hagyom őket had rendezzék egymás közt, mert Grétike is harcol keményen húzza ám Zsani haját (én meg röhögök rajtuk) de azért résen kell lenni. Vér még nem folyt remélem nem is fog. Mondjuk Zsani sose volt egy erőszakos, így nem is vártam hogy nagyon durva lesz, és eltekintve egy két esettől nem is volt az (amikor durva votl ki is kapott, minden előre eltervezett nevelési elvemet félretettem és kiporoltam a seggét vagy megcsapkodtam a kezét, hogy érezze, amit csinált az másnak nagyon fáj, azóta lekopogom egyszer se harapta meg Grétit, és szánt szándékkal nem is bántotta)
ZSani egyébként tényleg hatalmas, 90valahány centi, 15 kiló, igazi kis tank aranka Kép

Na megyek ennyit aludtak egyszerre a csajok, összesen 1 óra szabadidő naponta. Remélem Zsani este hamarabb kidől mint tegnap (éjfél előtt 5 perccel ájult el addig nyüzsgött)

Nadine aki ma nagyon fáradt

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nadine!
Anna is nagyon sokat emlegeti a csajokat, hogy miket játszottak, betakarták egymástKép
Már lekicsinyítettem a képeket, hogy elküldöm, de melyik címed jó most?
WC szűkítőKépKép

Krisz!
Ti hol vettétek az ágyat?
Na...muti már meg!!!!!Kép
Lassan Annának is le kellene cserélni, mert már úgyis ki-be mászkál a rácsosban.
Bár ő nagyon jól érzi magát benne.

Csajok!
Hol tudom megnézni a Liberos játékokat?

Anna úgy néz ki, hogy beteg lett, vagyis lázasan ébredt nemrég. Szegény fel sem kelt még csak fekszikKép Ilyen sem volt még.

Megyek is ápolgatni....

Era

Era
Kép
era75

Era
Inkább a nagy képeket küld már át, a nadine_@freemail.hu címemre. 25 Mb-nyi a hely rajta oda csak felfér....

Liberos játékot nem tudom, mi kaptunk repicsomagot, abban a kérdőívet küldtem vissza most várjuk a teknőst.

Az én anyukám is lázas volt hétfőn, valami vírus kering, mert sokan voltak a dokinál is hasonló tünetekkel. Mi még tünetmentesek vagyunk, remélem megússzuk.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Jobbulást Annának!!KépKép

végre elkészült a kép az ÁGYrólKép
Kép

a hétvégén szétszereljük a másikatKép olyan fura hogy kinötte...Kép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Nadine!
Képek útonKép

Krisz!
Ez az ágy!!Nagyon tetszik.
majd megkérdezem Annát, hogy szeretne-e egy ilyet.

manóka!
Hogy vagytok?
Rég írtál.

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok! Az a kérdésem, tudtok-e olyan helyet Debrecenben, ahol a terhestornát nem délelőtti vagy kora délutáni időpontban tartják. Olyan bosszantó, hogy a fitnessklubokban azt hiszik, már a szülés előtt is egész nap lazul a kismama otthon... Köszönöm!
soni

Soni!
Nem tudom biztosan, de érdeklődj az A1-ben, ez a Malompark mellett van. Wellness-központként hirdetik, jó nagy választék van mindenféle tornából.
pancsika

Sziasztok!
Pancsika!
Mizújs?HOgy vagy?

Ágota felkelt mennem kell!Kép

Kép
sapé

Sziasztok,

tényleg, rég voltam erreKép
Zsiga most itt elaludt a karomban, meg sem merek mozdulni, mert sírt nagyonKép
Imi már a dédi tali (tallér) kutyáját kínozzaKép majd megyübk mi is, ha Imi hazajött a munkából.

Krisz,
az ágy jó, olyan, mint Imié, ő is szeret benne aludni. Dorka is szereti? Milyen volt a Balcsi, mesélj, tegyél képet! Sokat gondoltam ám rátok, csak nem bírok írni, mostanában hímezgetek este, ha elaludtak a fiúkKép

Era,
Anna jobban van már, elmúlt a láz?

Soni,
kismamatornát én is, csak az A1-ben tudok, vagy Józsán jóga.

menni kell, puszi mindenkinek

Kép

manóka

manóka
manóka

Manóka, Pancsika, köszi a tippet - megnézem!

Soni
soni

Sziasztok!

A 29. héten vagyok, és szeretnék érdeklődni, hogy van-e vkinek tapasztalata a Klinikán Aranyosi doktorral kapcsolatban? Amikor vizsgálaton voltam nála, nagyon kedves volt és pénzt sem fogadott el (amit furcsáltam, mint első babás ksmama, mert mindenkitől azt hallottam, hogy illik adni a vizsgálatokon) Szóval kiváncsi vagyok, mit hallottatok róla szakmailag/emberileg.

Soni!
a nőgyógyásznál láttam kismamatorna hirdetést a Maróthi Gy. utcán (ha jól mlékszem 31. szám) ahol hetente 2x van torna 4-5ig.
Még nem próbáltam, mert sajna veszélyeztetett lettem a 19. héttől.

Manóka!
a józsai jóga rendes kismama jóga? még nem hallottam ilyenről Debrecenben/környéken.

Köszi szépen
Éva
Éva

Szia Éva!

Én Aranyosi doktornál szültem tavaly októberben. Már a terhességem előtt is hozzá jártam kisebb-nagyobb problémáimmal. Mindig figyelmes volt, a legkisebb panaszomat is komolyan vette.
Pénzt tőlünk sem fogadott el, bár én magam is orvos vagyok, így lehet, hogy emiatt. Szerintem ha adni akartok neki, és nála szeretnél szülni, akkor a szülés után tedd. Mi ajándékot vittünk neki, meg egy fényképet a babáról. Ennek nagyon örült.
Én nagyon féltem a fájdalomtól, meg rövidlátó is vagyok, ezért előre megbeszéltem vele, hogy epidurális érzéstelenítéssel szeretnék szülni. Ezt maximálisan támogatta, úgy időzítették a fájdalomcsillapítást, hogy gyakorlatilag fájdalommentesen szültem!
Amikor vizsgálatokra mentünk, időnként sokat kellett rá várni, de szerintem ez másnál is így van. Néha egész kis csapat várt rá a vizsgáló előtt! Amúgy nagyon jó ultrahangos szakember.
Talán más is ír róla véleményt, én ennyit tudtam. remélem segítettem!
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok!
Viki
fviki

Sziasztok!
Most vagyunk a babakocsi vásárlás kellős közepén, de mivel első baba lesz és nem sok babás ismerősöm van a környéken, légyszi adjatok tanácsot, hogy milyet érdemes venni.
Meg kell venni a 3 funkciósat, vagy elég a kétfunkciós? Van autónk, úgyhogy hordozó mindenképpen kell, ha jól sejtem. Mire kell figyelni, amikor választok, hogy tuti praktikus legyen, ha már ennyi pénzbe kerül.

FViki! köszi szépen, ezeket jó hallani.

Köszi
Éva
Éva

Szia Éva!
Úgy látom, per pillanat csak ketten vagyunk a debreceni topikon!Kép
A legfontosabb ami számít, az, hogy hol laktok, illetve az, hogy akarsz-e vele tömegközlekedni. Ha földszinten tudod tárolni a kocsit,és nem szállsz fel buszra vagy villamosra, akkor mindegy a mérete és a súlya. Ekkor szerintem érdemes nagy kerekű, széles fekvőfelületű kocsit venni. A három funkciós kocsi mózeskosarát csak kb. hat hónapos korig használod, ezt kell meggondolni, mielőtt választod.
Ha téli babád lesz, arra figyelj, hogy bundazsákkal együtt kényelmesen elférjen a pici a kocsiban. Ha kétfunkciós kocsit vesztek, legyen vízszintesig dönthető és lehetőleg két irányból tolható. a lábzsák is fontos télen született babáknál.
Ha emeletes házban laktok és van lift, olyan kocsi kell, amelyik befér, különben gyalog kell felvinni. Ha nincs lift, a könnyű kocsi előnyösebb!Kép
Amire szerintem nagyon oda kell figyelni, az a kerekek rugózása. A jól rugózó kocsiban nem ugrál a baba, ha ráhajtasz egy döccenőre!
Saját tapasztalatom: mi Graco Coach Rider kocsit vettünk. Azért tetszett meg, mert viszonylag nagy bolygókerekei vannak, az ülőrésze lábzsákkal zárt mózessé alakítható, az ülőrész a vázon megfordítható, és a liftbe is befér. Szóval azt hittem, ez az ideális kocsi. Használat közben kiderült, hogy a rugózása még az aszfaltozott járdához is kevés (három- négy méterenként van repedés, amin át kell hajtani), a pici nagyon rázkódott benne. Néhány séta után már zörgött, nyikorgott, mint ami szét akar esni. Ráadásul az én kis súllyal született kislányom is alig fért el benne téli cuccba csomagolva. Egyedül bevásárolni jó, mert könnyű vele manőverezni a boltban. Mindez 60000 Ft-ért. Most már biztosan nem venném meg újra!
Szeptember 1.-én nyit a Brendon a Malomparkban, ott biztosan nagy lesz a kínálat.
Viki
fviki

Sziasztok Mindenki!
Most pedig én kérnék segítséget!
Kislányom lassan elindul, eljön az ideje az első komoly cipőcskének. Milyen márkát érdemes kipróbálni? Egy kiscipő elég, vagy több kell? Kell-e a lakásban házicipő vagy szandál, vagy járkálhat mezitláb? És végül: hol lehet jó, de nem túl drága cipőt venni?
Köszi!
Viki
fviki

Sziasztok!

Újaknak üdvKép

Viki!
Én nem adtam Annára cipőt, amíg csak bent gyalogolt. Ma is úgy vagyok vele, hogy amikor csak lehet legyen mezítláb.
Mi legelőször Siesta cipőt vettünk neki. Azóta hordott már Dr. Batz-ot, ASSO-t is, szerintem azok is nagyon jók.
Csak hát sajnos ezek elég drága cipőcskék. Lehet kapni ilyeneket bababoltokban, A Piac utcai Siesta boltban, a Kenguru udvarában lévő cipőboltban.

Tudsz mutatni képet a lányodról?
Mennyi idős?

Éva!
Viki nagyon jól leírta a szempontokat babakocsivásárláshoz!
Nekem az volt a lényeg, hogy mindkét oldalról tolható legyen, és jó legyen a rugózása. Ha jól emlékszem a miénk Bergon, de hogy ezen belül milyen, azt nem tudom már.
Elmentünk a boltba, tologattam egy kicsit, és megtetszettKépKép
Ja, és jól nézzétek meg, mert a miénk rögtön szétesett miután a kocsiból kivettük, így cserére vihettük vissza.

manóka!
Anna már nem lázas, csak hát köhögKép
Még nem gyógyult meg teljesen.
De ma megvettük neki az ágyat!!!!!Holnap összerakjuk. Remélem fogja szeretni!

Megyek egy kicsit tévézni. András görkorizik a szomszéddal. Remélem egyben jönnek haza, mert kicsit alkoholos állapotban indultak elKépKép

Szép álmokat!

Era

Era
Kép
era75

Szia Era!
Tudom, hogy a jó kiscipő nem olcsó, de fontos, hogy mi kerül a gyerek lábára. Az biztos, hogy cipőt csakis a gyerekkel együtt fogok venni, mert a kocsicipővel úgy jártam, hogy megtetszett egy, de nem tudtam a kicsi lábméretét. 15-ösre saccoltam, aztán a cipőcskével hazaérve kiderült, hogy csak 3 számot tévedtem!Kép Kép Mehettem vissza kicserélni!
A kislányom 10 hónapos, Biankának hívják, a beceneve Macus. Képet akkor tudok küldeni róla, ha itthon lesz a férjem, mert én nem tudom hogy kell!Kép
Évának még: itt a mi környékünkön a legtöbb babát Bergon és Pierre Cardin kocsiban tologatják. Séta közben szoktam figyelgetni a többi kocsit, és sajnos a legtöbb rázkódik és nyikorog. Lehet, hogy direkt így gyártják!
Jó éjt mindenkinek!
fviki

Sziasztok!
Sapé! Köszi az érdeklődést, mosz szerencsére beindult a meló, úgyhogy van mivel elfoglalnom magam. Még három hetet kell várni az eredményre, akkor megyek vissza doki bácsihoz. Eredménytől függ, hogy mi lesz a további teendő.Ha minden ok, jöhet a baba, ha nem, akkor még akár hónapokig várni kell. Én már nem bánnám, ha túl lennék ezen a szeptemberen, hónap végén tudom meg ugyanis az eredményt. Bár biztatott, de megnyugodni csak akkor fogok, ha ott lesz a papíron. Remélem, Ágotával (és veled) minden ok. Nem mentél még el a dokihoz a következő baba ügyében?
pancsika

Sziasztok!

Krisz! Manóka!

Nincs véletlenül 4 db DM-es matricátok?
Jó lenne már vásárolni, de még nincs tele.

Csajok!
Valaki ad fluor tablettát a gyerkőcnek?
Nekünk a szembe szomszédunk fogorvos, Õ mondta, hogy kellene. Ja meg, hogy az ELmex fogkrém a legjobb gyerekeknek.

Anna extra nyűgiKépRemélem hamarosan túl leszünk ezen a takonykóron!

Lesz még egy kis nyár?????

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Era,
egy vásárlásba én is beneveznék, pont 4 pontom vanKép

Fluor: megoszlanak a vélemények ezelőtt 10 évvel adni kellett a kicsiknek, most már inkább nem javasolják, mert túladagolva gyengítheti a fogzománcot. Az elmex tényleg a legjobb, de úgyis nyel annyi fogkrémet, legalábbis Dorka még nem tudja kiköpniKép

Viki,
Aranyosi dokit én is imádtam, hozzá jártam a klinikánKép

sztem otthonra vegyél neki kis 3csatos szandit az a legjobb. Persze jó mezitláb is, de azt az udvaron vagy egyenetlen talajon. Enyém lány sokkal szebben sétált szandiban, mert tartotta a bokájátKép
viszont nem drága cipőt én sem tudokKép Pesten lehet kifogni jó kis akciókat. Jaja ha szandi és dr batz mellett döntesz, az most mindenhol akciós (tesco, Cora)

Kép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Era! Én fogorvos vagyok, bár nem gyerekfogorvos. Szerintem sem kell a gyereknek fluortablettát adni. Mi már úgy tanultuk, hogy elegendő fluoridos fogkrémet használni, mert a tablettás fluort túl lehet adagolni (ha az ivóvíz természetes fluortartalma is magas), és ez a fogzománc elszíneződését okozhatja. A zománc minőségét nem rontja, csak csúnya. Az Elmex fogkrém azért a legjobb, mert szerves fluorid (aminfluorid) van benne, ami jobban épül a zománcba. Kicsi gyereknek azért én még gyerekfogkrémet használnék, már csak az íze miatt is.
Krisz! Köszi a tippet, megnézem a szandit! Csak az a gondom, hogy Macus még nem indult el, bár már próbálkozik, de a bátorsága még nagyobb, mint az ügyessége Kép. Lehet, hogy csak napok kérdése, de lehet még két hónap is, és ha most veszek neki szandit, akkor mekkora kell? Egyáltalán mennyi idő alatt nőnek ki egy cipőt?
Megpróbálok idetenni egy képet:
Kép
Viki
fviki

Viki,

Tündérséges a lányodKépKép

van gyerkőc verziója is az elmexnekKép

ált. 18-as a legkisebb szandi nem baj az ha kicsit hosszabb mint a lába. Először úgyis csak ismerkedik vele, furcsálja hogy van a lábán valamiKép aztán mikor elindul már természes lesz neki, hogy szandibanKép
Dorka 10hósan kapta az első szandiját (18-as)és 13-14hós koráig hordtaKép

én úgy tudom, hogy itt nem túl magas a víz fluortartalma.

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Viki!
Nagyon szép lányod vanKép
Köszi a véleményed a fluortablettáról. Akkor nem fogok adni. Én is a gyermek Elmexre gondoltam, azért az biztos még fincsibbKép
Hűűűű, nem lehet sajnos tudni, hogy mennyi idő alatt nőnek ki egy cipőt. Annának sokáig nem nőtt a lába, aztán meg több számot.
Én már csak akkor vettem neki, amikor egyedül ment.
És igazad van, csakis vele együtt szabad vásárolni.

Krisz!
Hát ez a kuponszám szupiKépKép
Mikor tudnánk elmenni?
Szerda?
Fogytán a popsitörlőKép

megyek altatni.....

Szép álmokat!
Era

Era
Kép
era75

Szia Era,