Heszter!
Én Debrecenben szültem, úgyhogy a Rókusról nem tudok semmit. Engem is császároztak, nekem nem volt szülésznőm. 5 órát vajúdtam, addig feküdtem a szülőszobán, addig lehetett volna mellettem a választott szülésznő, így csak az ügyeletes volt, de nekem semmi gondom nem volt velük kedvesek, segítőkészek voltak.
A babáimat PIC-re kellett vinni, úgyhogy én csak 5 nap után próbálkozhattam a szoptatással, addig fejtem - meg utána is, mert éjszakára be kellett vinni a tejet, meg a szopcsi sem ment simán. Koraszülöttek voltak, besárgultak, stb.
Császár után másnap már 20 ml colostrumot sikerült lefejni egyszerre, ez most kevésnek hangzik, de azért én baromi büszke voltam magamra. (Persze egy fejés akkor kb. 1 órán át tartott... cseppenként kicsit lassú
) De aztán szépen beindult a tejcsi, később már annyi volt, hogy 3 másik babának is tőlem hordták sokáig.
Eleinte ittam mindenféle szoptatós teákat, az egyiktől liütéses lettem, úgyhogy azt hanyagoltam, de szerintem a többi sem ér valami sokat, a lényeg a folyadék. Bár nekem nem kellett erőltetni, még éjszaka is minden szoptatás után ittam (szénsavmentes ásványvizet) mert olyan szomjas voltam állandóan. A teákat kb. 2-3 hét után hanyagolni kezdtem, mindig elfelejtettem, meg rohantam minden reggel ki a Klinikára a csöppekhez, szóval amikor nem ittam, akkor is volt bőven tejcsi. Szerintem a szoptatásnak köszönhető, meg a sok fejésnek. Mindig először szoptattam, aztán meg mind a két mellet fejtem. Mindezt 2,5-3 óránként. Szörnyen fárasztó volt, de megérte.
Remélem segített, sok sikert a babákhoz!
Fúk, lányok, vegyespáros? Nevük van már?
Cat!
Most, hogy Csenge beteg volt, megint felkelt éjszaka szopcsizni meg inni, én adtam neki, mivel lázas volt, inni kell... Most már kutya baja, de már megint felkelt éjszaka 2x. Ilyenkor megint kezdődik előlről a sírni hagyás? Most éjjel becsülettel csináltam, remélem ma már nem kell, mert fél óra sírás után már majdnem feladtam. Nektek volt ilyen? Jobban vagytok már?
Hogy megy a lépegetés?
Ditke