Új privát üzeneted érkezett!

EditKép
Szuper helyesek a fiúk.KépKép A nagyfiad meg nagyon ügyes, hogy így segít!KépKép Én is azt olvastam, hogy az anyatejben és a húsban lévő vas szívódik fel a legnagyobb mértékben. Mivel húst még nem esztek, Neked kellene vasraktár, ha van még tejcid.

DitkeKép
Mi is le vagyunk robbanva, illetve már kilábalóban belőle. Vírusfertőzés. Nálunk Samu kezdte, majd másnap már Oli, végül én is elkaptam láz nélkül. Most már leginkább csak köhécselnek, meg nagyon nyüszik, de tegnap Oli mindent kihányt.

Jobbulást a csajoknak!Kép

Altatás: Most van egy cikk a Kismamában az alvás kitolódásáról, illetve lerövidüléséről, hogy kellene átállni napi egy hosszú alvásra. Túl sokat nem segítenek, csak azt, hogy segítsünk a babának átállni napi egy alvásra. Kösz.
Más: Egy másik cikkén kiakadtam a Kismamának, és gondolkodom rajta, hogy nem veszem meg többet. A szoptatásról és a pótlásról van egy 2 oldalas cikk, valami szoptatási tanácsadó írta. Megmagyarázza, ha szopik a baba és utánna üvölt akkor nem azért üvölt mert még éhes, hanem mert az Anyuka ideges, hogy eleget evett-e a gyerek. És ha kap még utánna cumisüvegből pótlást, akkor nem azért alszik utánna nyugodtan, csendben, mert jól lakott, hanem azért mert az Anyuka megnyugodott, hogy Õ mindent megtett azért, hogy a gyereke jól lakjon. Konklúzió: Ne adjunk semmiképpen pótlást.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép

Hát szerintem még nem jött el az ideje nálunk az egy alvásnak ...
Mivel reggel hatkor kelnek és kilenckor már hulla fáradtak.
De szerintem még Nálatok sem. Talán egy éves kor után, de inkább másfél évesen.
Marcsi Kép azért kösz a tippet.

Szerintem egyébként nagyon is álmosak ők délután, inkább csak vitázunk az elalváson a felállás miatt.

Ditke Kép

akkor veletek nem könnyű találkozni Kép
Debrecen tőlünk jó messze van Kép

Na megyek, mert nálunk ma Balázs üvölt reggel óta mint akit nyúznak Kép
Remek napunk lesz - le sem lehet tenni Kép

R
trus

Ditke Kép Cat Kép

Jobbulást a gyerkőcöknek!

Edit Kép

Édesek a fiúk!
Mi nekünk nagyon alacsony volt a vasuk a fiúknak + vérszegénység stb.
Maltofert és Folsavat kaptunk rá. Nem volt gond a Maltofer miatt, de elég lassan javult csak a helyzet és még mindíg nem az igazi.

R
trus

Edit!Kép

Nagyon aranyosak vagytok!
Mi is kaptunk vasat (Maltofer) meg folsavat, nem volt tőle semmi gondunk, szép lassan, de javult mindkét csemete vérképe. Az enyém szerencsére rendben volt, Elevitet szedtem még pár hónapig a szülés után is, lehet hogy az tartotta rendben.

Cat!Kép

Szerintem az én lányaimnak még két alvás is kevés, ált. 3x szoktak szundizni, és igazatok volt, mióta az éjszakai alvás rendeződni látszik azóta nappal is szépen alszanak de. 1x, délben 1x, meg nekem du. a babakocsiban is elszunyókálnak. Persze mikor olyan idő van mint a tegnapi, hogy nem lehet menni sétálni, akkor a késő délutáni alvás sokszor kimarad, akkor még nyűgösebbek este. Szóval még nem is próbálkozom 1x altatni, ez pont jó így.

A pótlásról annyit, hogy nekem este sokszor megesznek fejenként 100-150 pótlást, nem hiszem hogy ez nem éhség! Amikor én is úgy érzem, hogy több tejem van estére, olyankor kevesebbet esznek üvegből is. Egyébként sem tudom mit csinált volna a szoptatási tanácsadó Petrával, aki 3 hónapos koráig mindössze 20-30 gr-okat akart szopni egyszerre. Vagy az ilyen gyerek akár éhen is halhat, a lényeg hogy szoptatok?!

Rita!Kép
Azért ha erre jártok, szívesen látunk benneteket (meg a többieket is természetesen!)

Mondtam a férjemnek, hogy a csajok alszanak reggelig mint a bunda (na jó, Csenge megtartotta a fél 5-ös szopit, de ez legyen a legnagyobb bajom, majd csak leszokik róla, a lényeg, hogy visszaalszik utána), szóval azt mondta, hiszi, ha látja...
Hát remélem ma éjjel nem égek be velük Kép

Ditke
ditke62

mi most a 3 alvást próbáljuk 2-re csökkenteni, de reggel 9-fél10 felé már olyan nyűgösek, hogy muszáj lerakni őket. (pedig olyann 11ig kellen kihúzniuk, és akkor utána meg még 3ig kb.)

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nekünk is szükségünk van a 2 alvásra, szerintem még a 3-ra is lenne, legalább egy 20 perces szundikálásra. Van, hogy 1/2-3/4 3-kor már fent vannak délután, és onnantól 7-ig nyúzzák az idegeimet. Régebben még belefért 5 fele egy fél órá szundi, mostmár nem hajlandóak. Nekem csak az a bajom, hogy a délutáni alvás kezd lerövidülni, és nem a délelőtti. Délelőtt már 1/2 10 fele hullák a reggeli kelés miatt. Na most meg extra eset van, hogy a betegség miatt nyüszik és egész nap megy a bőgés. Elég nehezen viselem így egyedül.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Na akkor mindenkinek jó napja van Kép

OrsiKép
Miért kellene 11-ig?
Nálunk az első 9-től a másik meg kettőtöl és utána már nincs ... Bár du. séta van és anélkül nehéz estig ...

R
trus

Rita Kép
ja, mert leosztottam. Kelnek 7kor, fürcsi 7kor... közben 12 óra, két alvással, akkor 4 óránként alvás... vagyis 11kor és du. 3kor Kép
elméletileg Kép Kép

aludtak kemény 1 órát most reggel...

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Rita!
Kérdezted, meddig buktak a fiaim. Olyan 5-6 hónapos koruk körül fokazatosan megszünt. Most már egyáltalán nem hánynak. De előtte én is állandóan hányást törölgettem, úgyhogy nagyon együttérzek veled. A dokik meg ránéznek a gyerekre, és ha jó húsban van, nem foglalkoznak a bukással...

Edit!
Nálunk Levente kapott Maltofert,+ folsavat, nem volt semmi gondunk vele, és 2-3 hónap múlva már a vérképe is jó volt. ( Azóta nem nézték..)

Cat!
A fiúknak jobbulást!Kép Kép
Én is hasonló okok miatt már régóta nem vagyok előfizetője a Kismamának. Egyszer fel is hívtak, hogy mi az oka, hogy nem fizettem elő? Mondtam neki, hogy állandóan arról írnak, hogy szoptassuk a gyereket éjjel-nappal stb...

Alvás:
A fiúk már csak egyszer alszanak nappal, kb. 10 hónapos koruk óta. Délelőtt egyre nehezebben aludtak el, vagy éppen ebéd előtt, és minden csúszott.Eleinte nehezen ment, de annak ellenére sokkal kevesebb sírással járt az elaltatás.
Most délután 2-től van alvás, ált. 2,5 órát pihiznek.

Ildikó
ildikó

Edit!
Ügyesek a fiúkKép
Nálunk is nagy favorit volt a büfipad, még aludni is szerettek rajtaKép

Ildikó
ildikó

Cat

Voltam a turiban, jól bevásároltam! Nagyon édi cuccok voltak! És az ár se rossz, visszaosztva átlag 1200 1 db, de amiket vettem vadiújnak látszanak. Köszi a tippet!

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit!
Nagyon szépen nőnek a fiúk.KépÉs milyen egyformák.Vagyis nekem úgy tűnik.Kép

Ditke!
Mi nyíregyháziak vagyunk.Nem is vagyunk messze egymástól.Kép

Cat!
Jobbulást nektek!!!

Sziszus!
Nagyon édik a fiúk.Kép

Még nem merem elszólni magam, de a fiúk már 5 napja 22-06-ig alszanak.Kép

Gondolom hallotatok már az új kombinált oltásról.Amiben egybe van a 2 és 3 hós oltás.Nagyon gondolkozunk rajta, hogy lehet, hogy ezt kellene beadatni a fiúknak, igaz ezt még nem támogatja a TB (8e Ft), de megérné, hogy csak egyszer szúrják meg őket, ne 3-szor.
Mi a véleményetek?

Puszi:
Judyt
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
mi az újabbat adattuk, mert Levit nagyon-nagyon megviselte még a 2 hós oltás is, ami állítólag senkit sem visel meg.

Lilla Kép
magatokról nem is írsz? Hogy vagytok?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LillaKép
Örülök neki, hogy kaptál cuccokat. Én is megyek holnap le szétnézni.KépKép

Tényleg, hogy vagytok ?

JudytKép
Szerintem is megéri az újabb. Én a 15 hóst akarom behozatni kintről.

Gratula az éjszaka átalváshoz. Esti etetés sincs már?

SziszusKép
Nagyon jó kis kövérek a kispasik.KépKép

Ma már elég jól voltak a pasik, illetve azt hittem. Oli egész nap nagyon jól evett, és semmi nem jött ki belőle. Erre az esti tápit sugárban kihányta, így megint újból fürdettük, öltöztettük stb. Szerencsére utánna elaludt üres gyomorral, csak egy csomó vizet ivott meg. Szerintem a Lándzsás utifű szirup tette ezt vele, amit a köhögésére adok.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
a 15 hóskor már lesz nálunk is, januártól már ezek lesznek. Legalábbis én így tudom.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit Kép nem szopizzák az ujjukat, hanem folyamatosan rágcsálják a kezüket ... Egyre tovább elviselik, hogy hason vannak, de nem eröltetjük túl a dolgot.
Nagyon édesek a fiaid, gondolom nehezebb lesz, hogy a "segítségednek" kezdődik a suli.

Nekünk most csak az 5hós oltás van már hátra, az sokkal durvább mint előtte? a fiúk mindig nyűgösek lettek, volt nagy ordítás és egy fél kúptól és egy fél kanál panadoltól megnyugodtak.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!
Nem tudom hallottad e, én is csak ma, hogy van egy korszerűbb oltás (unióbna már ezt adják) de nálunk addig nem adják, míg a régi nem fogy el. Ez az új 1 oltás a 2 helyett és korszerűbb hatóanyagokat tartalmaz. Nem szokták említeni a dokik, de ha viszed, akkor beadják azt. Gyógyszertárban kapható 7 eFt-ért. Nem olcsó főleg duplán. Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Ma este itthon aludt apa, hát persze hogy felébredtek a csajok! Petra felkelt 11-kor, ivott egy csomót aztán visszaaludt, Csenge hajnalban 2 után, de ez "indokolt" volt, a háta közepéig kakis volt, úgyhogy pelenkacsere, átöltöztetés, persze alig birtam visszaaltatni, annyira felébredt. Aztán már aludt a szokásos fél 5-ig. Azért remélem nem térnek vissza az éjszakai ébredések.

Judyt!

Kb. 2 hete jártunk felétek. Voltunk Sóstón a Vadasparkban a csajokkal. A kismajmokat nagyon élvezték, alig lehetett elhozni őket előlük!

Ditke
ditke62

Cat!
Nem kellnek fel enni, csak reggel 6-kor.Kép
Miért az baj?Még korai?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
örülj neki Kép Levi is ennyi idős volt, amikortól nem kelt már éjjel. Nincs ezzel semmi gond.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, CatKép

Köszi az érdeklődést, nem mondhatnám, hogy hűde jól vagyunkKép Niki egyre hasfájósabb, iszonyú sokat sír, sőt üvölt. Tudom, hogy tök jogosan teszi, nem rosszságból, de egyre kevésbé bírom elviselni. Csinálhatok vele bármit, nem nyugszik meg. Tegnap éjjel 2,5 órán át visított, ketten se tudtuk megnyugtatni. Már nagyon fáradt vagyok, szinte semmit nem alszom 2 hete- azóta durvult el a helyzet ennyire.

Úgy egyébként mindenki egészséges, Niki 3,1 kg, Dávid 3,5 volt vasárnap. (Niki 1 hónap alatt 1 kg-t hízottKép)Dávid már csak 6szor eszik, 4-4,5 óránként.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla Kép
nagyon szépen nőnek a manók. Infacolt próbáltátok? nekünk az elég hatásos volt.
Homeopátiás szerből nekünk a licopodium elég jól használt, c30as higításban. 2 golyócskát fel kell oldani 5-10 ml vízben, és szemcseppentővel kb. 2-3 óra alatt odaadni a babának. Kaja után-előtt 30 perccel legyen.

Drukkolok, hogy javuljon a helyzet!

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LillaKép
Kitartás! A hasfájásnak hamarosan úgy vége lesz, mintha elvágták volna. Ha nagyon szeles Niki akkor használjatok szélcsövet. Nekünk csak az segített a hasfájáson. Sajnos átérzem a szenvedésedet, nálunk mindkét fiúk végigordította az első két hónapját.Kép

Egyébként nagyon szépen fejlődnek a picik! Képek ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla Kép

Ahogy olvaslak eszembejut, az első két hónap nálunk pont ilyen volt. Kép Kép nem tudtam elhinni, hogy vége lesz, mi spumisant adtunk, de szerintem az csak nekünk volt arra jó, hogy mégse nézzük tehetelenül a kinlódásukat. Aztán ahogy Cat írta, 6 hetes-2 hós koruk körül elmúlt.

Nagyon szorítok nektek!!

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Lányok!

Köszi a biztatást és a tippeket! A lötyiket próbáltuk, a homeobogyót még nem. Ma írt a dokinénink Papaverines oldatot, állítólag ez beválik. A többitől csak még jobban fájt neki.

Annamari

Jövő kedden megyünk kontrollra. Ti nem mentek mostanában?

Képek majd holnap...

pussz

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lányok!
Mi már elmúltunk 2 hósak, és még mindig hasfájós a kis Attilánk.KépTalán majd 3 hósan elmúlik.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

LillaKép
A papaverines oldatban nyugtató van. Én nem adtam a gyereknek, sőt az én doktornőm fel sem írta, mert szerinte nem kellene egy 6 hetes gyereket nyugtatózni, és igaza van. Szerintem csak akkor adjátok neki, ha nagyon-nagyon gáz van.

JudytKép
Nálunk azt mondta a dokinő, hogy attól függően, hogy hogy álltak a gyerekek fent sorban, addig tart a pocifájás.Kép Ho rosszul állt sorban akkor 6 hónapig is eltarthat, de egyébként leggyakoribb, hogy 3 hónapig. Mi szerencsések voltunk a 2-vel.

Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla!

Én sem tudlak mással vigasztalni, int hogy egyszer csak egyik napról a másikra elmúlik. Nekem csak Petra volt hasfájós, de akármit próbáltunk, (ld. többiek) + meleg vizes fürdő, borogatás a hasra, hason fektetés, masszázs, sétálgatás a szobában körbe-körbe, stb., gondolom ti is mindennel próbálkoztatok, ami eszetekbe jutott, szóval igazán egyik sem használt. 8 hetesen kezdte (másokhoz képest elég későn) és kb. 3 hétig tartott, szinte minden este pontban ugyanabban az időpontban 1,5-2 óra üvöltés. (Már féltem, hogy a szomszédok kihívják a gyámügyet, hogy kínzom a gyereketKép )
Aztán egyik napról a másikra vége lett, mintha elvágták volna. A szélcső egyébként jó volt, ha nem is oldotta meg teljesen a problémát, de rövid időre azért segített. A vége felé egyébként már olyan fáradt voltam, hogy magam mellé fektettem az üvöltő dedet az ágyba, simogattam, aztán valahogy arra ébredtem, hogy mind a ketten elaludtunk. Szóval hogy mikor hagyta abba azt nem tudom, még az ordítás mellett is képes voltam elaludni...

Kitartást!

Ditke
ditke62

Edit,
mi iszonyu verszegenyek voltunk mindig is!! Mar a PIC-en is kaptak mind transzfuziot, aztan mielott Benit kiengedtek, O akkor is kapott meg egyet. Es azota is, 4 honapja folyamatosan napi fel folsav es 2x4 csepp Maltofer mindharomnak. Szekrekedes nincs, hozzaszoktak. (Lehet hogy nelkule hasmenesuk lenneKép) Viszont mi azert jartunk allandoan vissza a Margitba felulvizsgalatra, mert ezt neztek, es halistennek annyira jo lett a hematokritjuk, hogy tobbet nem kell mennunk. KépKépSzoval nalunk bejott a Maltofer-folsav. En kajaval adom be, siman megisszak.
Cat,
koszi a turkalos es a patika infot!! (meg nem voltam, de nagyon varom, h elszabaduljak)
Kismama ugyben en mar kikeltem egyszer magambol, szoval egyetertek. En nem fizetek elo, de csak megveszem allandoanKép De fontolgatom, hogy irok nekik egy levelet...kivancsi vagyok lehoznak-e.. jol megirnam a velemenyemet ezekrol a szelsoseges nezetekrol.. meg arrol, hogy mennyire orulok h csaszarral egeszseges babaim szulettek!
Ditke.
nagyon szep babaid vannak, gratulalok!!! Kicsit feljebb irtad, hogy egy ikres baratnod ferje nogyogyasz. Az en dokimnak ikrei vannak, csak nem ugyanarrol van szo? A Margit korhazban dolgozik a doki? Amugy en is RENGETEGET kemenyedtem, zabaltam a Magnesii Citricit, de mintha semmit sem tettem volna..
Judyt,
mi megkaptuk a 2honaposat, az nem volt rossz, aztan most megkaptuk a 3 honaposat, es kifordultak magukbol a kicsikek. Szoval a 4 es 5 honaposhoz mar megveszem a modernebb oltoanyagot. meregdraga, de mire koltsek ha nem erre... a vedono is csodalkozott, 3 gyerekre kifizetjuk? Hat ki. Most mit lehet tenni..
Gyongyi,
meghallgattam a linket amit kuldtel, tok jo!!! Megneztem meg jopar nevet kivancsisagbol, hat ez az ir kiejtes egesz mas, mint amit a logika diktalna. De mindket nev nagyon szepen hangzik. Jo hogy adhattatok ilyet is!

Sziasztok,
nettke
+ Beni, Nati, Sarika (4 honaposak es 6 naposak)

Kép
nettke

NettkeKép
Ha hiszed ha nem pont ma fontolgattam, hogy írok egy levelet a Kismamának amiben leírom a véleményemet az erőszakos szoptatós kampányukról. A császárban is egyetértek veled, de a szoptatás erőszakossága nagyon felbőszít, mert rengeteg kismamából csinálnak lelki beteget azért mert nekik pótlást kell adni a gyereknek, ne adj isten tápszeren nevelkedik a baba.

A császármetszésre meg azt tudom mondani, hogy inkább ne legyen meg az "igazi" szülés élményem, minthogy egy életen át egy beteg, nyomorék gyereket neveljek, oxigénhiányos állapot miatt, mert rákényszerítik az emberre a "természetes vajúdást, és szülést." Nekem az a véleményem, hogy
mindenképpen a természetes szülés a legjobb, amíg komplikáció mentesen zajlik. De amint komplikáció van (pl. rátekeredett köldökzsinór), én azonnal tolnám a műtőbe a kismamát. Sajnos van a környezetünkben halmozottan fogyatékos kislány, akit kinyomtak az anyukájából.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Nettke!

Nem ugyanaz a doki, mert én debreceni vagyok és a barátnőm is, a férje a Kenézy Kh-ban dolgozik.

Ikeranya!

Sikerült postára adni a könyvet? Eddig ugyanis még nem kaptam meg, bár lehet, hogy csak a posta dolgozik kicsit lassan.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert elég késő van és még máshová is be kellene néznem...
Sajnos nem győzök visszaolvasni, jó darabig nem volt netünk sem, de igyekszem "visszaszokni".

Ditke, ez a csöppség milyen aranyos!

Edit, Ti meg a három kicsivel...minden elismerésem!

Remélem a betegeskedő manócskák jobban vannak már.

Nálunk a helyzet annyiban változott, hogy nem dolgozom már, a maradék szabimat töltöm, utána betegállomány. Múlt hétfőn a dokibácsi vendége voltam egy kis Wurm-varrásra, csütörtökön engedett ki egy másik ikres kismamával együtt. Nem volt semmi konkrét gond, inkább "megelőzésképpen" történt, ő így látta jónak. Valószínűleg azért is írtak 2100-t a helyszíni leletre, hogy indokolt legyen a művelet. (Se keményedések -20. hetet töltjük most-, se semmi egéb, beavatkozás után sem, de a vizitelő orvosok bőszen ajánlották a magnézium, vagy a MagneB6 szedését.)
szilvibank

Sziasztok!

Ugy orulok, hogy ratalaltam erre a forumra! Most vagyok a 28. hetben es kezdek rajonni, hogy semmit sem tudok. Tanulas vegett probaltam annyit visszaolvasni, amennyit csak birtam de nagyon termekenyek vagytok! Kép

A Rokusban fogok szulni. Van esetleg valamelyikotoknek tapasztalata a korhazzal? (A Rokus forumara mar felmenetem, de az egy babas mamaknak azert mas.)

Egy par kerdes es aztan megyek.
- Kell szuleszno csaszarhoz/ikrekhez?
- A kispapanak is megmutatjak, hogy hogyan kell furdetni, vagy tolem kell ellesnie?
- Milyen hamar tudtatok szoptatni a csaszar utan? Hasznal valamit a szoptatos tea, homeo bogyo, stb? (Ha igen, melyik?)

Elore is koszi a segitseget,
Heszter

KépKép
heszter

Heszter! Kép
Én Debrecenben szültem, úgyhogy a Rókusról nem tudok semmit. Engem is császároztak, nekem nem volt szülésznőm. 5 órát vajúdtam, addig feküdtem a szülőszobán, addig lehetett volna mellettem a választott szülésznő, így csak az ügyeletes volt, de nekem semmi gondom nem volt velük kedvesek, segítőkészek voltak.
A babáimat PIC-re kellett vinni, úgyhogy én csak 5 nap után próbálkozhattam a szoptatással, addig fejtem - meg utána is, mert éjszakára be kellett vinni a tejet, meg a szopcsi sem ment simán. Koraszülöttek voltak, besárgultak, stb.
Császár után másnap már 20 ml colostrumot sikerült lefejni egyszerre, ez most kevésnek hangzik, de azért én baromi büszke voltam magamra. (Persze egy fejés akkor kb. 1 órán át tartott... cseppenként kicsit lassúKép) De aztán szépen beindult a tejcsi, később már annyi volt, hogy 3 másik babának is tőlem hordták sokáig.Kép
Eleinte ittam mindenféle szoptatós teákat, az egyiktől liütéses lettem, úgyhogy azt hanyagoltam, de szerintem a többi sem ér valami sokat, a lényeg a folyadék. Bár nekem nem kellett erőltetni, még éjszaka is minden szoptatás után ittam (szénsavmentes ásványvizet) mert olyan szomjas voltam állandóan. A teákat kb. 2-3 hét után hanyagolni kezdtem, mindig elfelejtettem, meg rohantam minden reggel ki a Klinikára a csöppekhez, szóval amikor nem ittam, akkor is volt bőven tejcsi. Szerintem a szoptatásnak köszönhető, meg a sok fejésnek. Mindig először szoptattam, aztán meg mind a két mellet fejtem. Mindezt 2,5-3 óránként. Szörnyen fárasztó volt, de megérte.
Remélem segített, sok sikert a babákhoz!
Fúk, lányok, vegyespáros? Nevük van már?

Cat!Kép

Most, hogy Csenge beteg volt, megint felkelt éjszaka szopcsizni meg inni, én adtam neki, mivel lázas volt, inni kell... Most már kutya baja, de már megint felkelt éjszaka 2x. Ilyenkor megint kezdődik előlről a sírni hagyás? Most éjjel becsülettel csináltam, remélem ma már nem kell, mert fél óra sírás után már majdnem feladtam. Nektek volt ilyen? Jobban vagytok már?
Hogy megy a lépegetés?

Ditke
ditke62

HeszterKép
Gratulálok a babákhoz!Kép Nemüket esetleg nevüket tudjátok már ? Spontán babák ? Mesélj magatokról.

Éns em ismerem a Rókust, szerintem itt senki nem szült ott. Császárhoz felesleges szülésznőt fogadni, csak pénzkidobás. Az ügyeletes beköti az infúziót, felteszi a katétert, és a CTG-t a pocira. Ennyi feladata van csak, aztán átad az anesztes orvosnak.
Én is elkezdtem fejni a kórházban, de nem sokminden jött ki nekem. Lehet, hogy nem voltam elég kitartó. Utánna indult be nekem itthon a tejem, és kb.10 naposak voltak mire elérte azt a mennyiséget, ami kettőjüknek kell. Addig pótlást adtam, mert nem bírtam az ordítást hallgatni.Szerintem a legfontosabb a fejés, az ivás, és a pihenés. Ez a három a nyitja a sok tejcinek, de szerintem igenis adottság is bármennyire tagadják a szoptatási tanácsadók. Nekünk a Laktoherb szoptatós teától iszonyú hasgörcseik voltak a fiúknak, így azt abba kellett hagynom. Végül a sima ásványvíz lett a legjobb, de én is állandóan szomjas voltam, nem kellett nógatni az ivásra. A lakásunk tele volt mindenhol ásványvizes üveggel.KépKép A homeos bogyó az Urtica Urens szerintem jó, én szedtem, és mintha több lett volna a tejem tőle. A horror fejés a legjobb ami 7-7-5-5-3-3-1-1 percig tartó fejése felváltva a melleknek.

DitkeKép
Amíg kicsit is beteg Csenge az éjszakai folyadékot ne vond meg tőle. Szüksége van rá. Sajnos lehet kezdeni a sírni hagyást előről, ha már kigyógyult biztosan a betegségből. Tehát ha már nincs szipogás, köhincsélés, prüszkölés sem.
Nálunk szerencsére 3 napja nyikk nélkül alszanak reggel 6-ig, így helyreáltl a rend. persze Õk már előtte pár hónapja átaludták az éjszakát, többnyire felsírás nélkül. Nektek még túl rövid volt az idő, mert közbe jött ez a fránya betegség.
Remélem hamarosan helyreáll a rendetek.KépKép

SzilviKép
Akkor Te is össze lettél varrva.KépKép Érdekes nálunk cerclage-nak nevezték a kórházban, nem wurm varrásnak. Remélem csak a 39. héten kell kiszedniük.

Nekem a magnézium semmit nem használt a keményedésre, ha egy vödörrel szedtem volna az sem lett volna hatásos. Csak az alkohol lazított el, de abból nem mertem sokat inni a kölkök miatt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Bocs,hogy nem szólok most hozzá senki irományához,de őrülten pakolnom kellene.A fiam (mármint a Dávid) éjszaka indul Horvátországba a keresztanyjával, én meg holnap hazamegyek a kicsikkel az anyuékhoz.Apa dolgozik.

Egy dolog ragadta meg a figyelmemet:
akinek kapott a babája Maltofer, az kapott mellé folsavat is?Nincs benne? Mert nekünk csak Maltofer cseppet írt fel a doki és folsav nélkül még nehezebben szívódik fel a vas.

Edit
(holnap 4hósak leszünk!)

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Én 27. hetes kismama vagyok, de sajnos nem sokáig tudok ide írni, mert a 30. héttől befektet a dokim a korházba. Nincs semmi problémám, csak a doki így látja jónak. Igazából Heszternek szeretném üzenni, hogy én is a Rókusba fogok szülni közel egy "időben" veled. Ha gondolod megadom az elérhetőségemet és a korházban töltött idő alatt szerzett tapasztalataimat megosztom veled.

Mindenkinek gratula a gyönyörű babákhoz!

Tri
tri

Ditke es Cat,
Nagyon koszi a gyors es pontos tanacsot!! Mindenkeppen szeretnek szoptatni es ezert majd sokat fejek a legelejetol kezdve (ill. vedelem az asvanyvizet Kép ) Az Urtica Urens-t azert kiprobalom majd, mert annak ugy tunik nincs negativ mellekhatasa. Hatha nekunk bevalik.

A kerdesre valaszolva egy vegyesparost varunk haza. A nevek: Mark es Anna. Ez persze csak abban az esetben all, ha az Anna lany akar lenni es nem mondjuk fiu, mert akkor Dani lesz. (Ha az en maszatkam Dani lenne, eleg sok rozsaszin cuccal kene megbaratkoznia. Kép Persze egyiket sem en vettem, hanem a csalad lep meg vele.)

Egy kis segitseggel fogantak. A hormonszintem az endokrinologus doki szerint "kozep szar" volt. 4 honap alatt beallitottak, meg 2 honap probalkozas es mar terhes is voltam. Persze ebben nagy szerepe volt a Rokus ultrahangosanak is, mert vele figyeltuk a peteerest havonta. Amig elek halas leszek neki!

Tri,
En csak egy hettel jarok elobb, ugyhogy mindenkeppen talalkozni fogunk. Engem is a 30. heti befekvessel riogatnak, de en alkudozni fogok. Eloszor is nincs semmi bajom (a normal felkemenyedest leszamitva.) A mehszajam zart, a cukrom es a vernyomasom is jo, vizesedni igazan nem vizesedek... szoval, unalmas kismama vagyok. Ha meg mindenkeppen fektetni akarnak, akkor en olyan fegyelmezetten fogok itthon hanyatlani, hogy az csak na. (A Rokusban hiresen vacak agyakban tartjak a kismamakat. A koszt meg ehetetlen allitolag.) Szoval, ha te is makk egeszseges kismama vagy, akkor ne hagyd magad. Persze nem kell "csakazertis" otthon maradni, de minek foglalna az ember a draga korhazi agyat, amikor igazan nem indokolt?
Ha gondolod a profilomban levo e-mail cimen elersz.

Egy vadi uj felfedezes. En is annyi Magneziumot szedek mint egy sprinter es a MagneB6 kezdett egy kicsit a penztarcamra ramenni. Igy vettem kulon Magneziumot es kulon B6 vitamint. Az uj B6 vitamin tablettaban sokkal tobb hatoanyag van, mint a MagneB6-ban, ugyhogy negyedelgetem. Ettol fuggetlenul tobb B6-ot eszem. Lassatok csodat, a szekrekedesemet (amit szerintem az Elevit okozott) elmult. Naponta es konnyeden megyek WC-re, mint egy kisangyal. Sot allitolag a plusz B6 segiti a feherjek felszivodasat is.

Na most mar rohannom kell. Meg egyszer koszi a segitseget,
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Képek:Kép
KépNiki Apával olvas
Kép
KépDávid nagyfiúsan

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ez a bolond gép elküldte a képeket, pedig még írni is akartam...

Cat, Orsi, Sziszus

A hasfájással az a fő probléma, hogy nem hízik jól. Múlt héten nem volt meg a min 150 g és ahogy tegnap mértem, úgy láttam, hogy ezen a héten se lesz meg. Dávidnak azt hittem eddig, hogy nem fáj, de esténként valszeg neki is fájhat kicsit. Szopi közben elkezd hadonászni és üvölteni, először azt hittem, hogy nem jön neki tej, de mindig annyit fejek ki utána, hogy ez nem lehet. Olvastam is a neten, hogy ennek lehet az oka a hasfájás. Tegnap ő is üvöltött este 2,5 órát, persze Nikivel karöltve.Kép És ő is sokkal kevésbé hízik. És rosszul is esznek már, gondolom, mert közben még jobban fáj.

Én sem örülök a papaverinnek, de már tényleg annyira sz.r a helyzet, hogy egyelőre muszály. Már nem bírjuk az estéket Robival. Egyszerűen rémesek!

Azt találtam ki, hogy este és éjszaka kap ebből a trutyiból, mert akkor van legrosszabbul. Így néha mi is alhatunk. Egyébként meg az igény szerinti szopit abbahagyjuk egy időre, visszaállok a 3 óránkénti etetésre. Így talán több megy beléjük napi mennyiségben, nem terhelik meg egyszerre a gyomrukat és esetleg alszanak 6 órát éjjel.Kép

Ezen kívül nem fogom inni a szopisteát. Akkor váltottam a Laktoherbről a Fitolacra mikor hazahoztuk őket. Na, szinte rögtön el is kezdődött a probléma, szóval lehet, hogy nekünk is ez okozza mint Catnél.

Mit gondoltok a tervemről? Elég ésszerű? Már muszály valamit kezdeni, mert rámegy az egész család.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Heszter!
Írtam neked e-mailt!

Tri
tri

Sziasztok Kép

Nagyon gyorsan átfutottam amit írtatok az elmúlt héten (beletelt legalább fél órába Kép).
Lilla KépHasfájással mi is küzdöttünk még anno Dorkával és biztosan nem általános dolog, de nekünk még 5 hónaposan is borzalmas délutánjaink/éjszakáink voltak. Az Infacol, Espumisam, Gripe Water csodaszerek nem segítettek, sőt, kipróbáltuk a Papaverint is (lányok Kép Én úgy tudom, hogy a Papaverin önmagában nem nyugtatós szer, csak ha mellé adják a Sevenal-t is). Persze a Papaverin sem segített, így abba is hagytuk és jobb híján ringatni próbáltuk Dorkát meg tornáztatni. Voltam vele babamasszázs tanfolyamon is (bár tudom, egy gyerekkel könnyű ilyen helyekre járni) és az ott tanultak voltak talán a leghasznosabbak - a pocakját jobbról fel, majd balra le irányba kell nyomogatni (azaz neked balról fel és jobbra le).

Mi jól vagyunk, a babák már 8 hetesek! Bátor 4600, Ancsa pedig 4300 gramm. Időm sajnos nincs túl sok, a három gyerek minden percemet beosztja Kép De azért igyekszem gyakrabban jönni Kép A délutánok nekünk is nyűgösebbek, valószínű, hogy akkorra elfáradnak a picik és ezt csak úgy tudják jelezni, hogy ordítanak. Én olyankor beteszem őket a pihenőszékbe vagy a hintába vagy csak kiviszem a kertbe őket ha éppen addig bent voltak vagy fordítva. Persze a sírás ugyanúgy megy tovább Kép

Viktával beszéltem a múlt héten, jól vannak, a babák 2800 gramm körüliek az UH alapján és már betöltötték a 36. hetet. A kórházat nehezen viseli, de elfogadja a helyzetet.

Lilla, Edit, Ditke Kép Aranyosak a képek a gyerekekről

gabus
gabus74

Lilla Kép Az igény szerinti szoptatás szerintem okozhat hasfájást. Persze ez csak az én szerény tapasztalatom szerint van így, de érdekes, hogy Dorkát én igény szerint szoptattam (gyakorlatilag egész nap és egész éjjel evett) és iszonyú hasfájós volt. Az egyik régi vágású orvos ismerősünk mondta, hogy próbáljam kivárni a 3 órákat, hiszen azért fáj a gyerek hasa, mert a még megemésztetlen tej összekeveredik a friss tejjel és az galibát okoz a pocakjában. Én persze nem hallgattam rá, hiszen lépten nyomon az ember azt hallja, hogy kegyetlenség sírni hagyni a gyereket és nem megszoptatni, ha sír - ugyanis akkor azért sír, mert éhes! (Kismama tanácsai). Most az ikrekkel én nem igény szerint szoptatok, hanem kivárom a 3 órákat (sőt, ha alszanak és nem jeleznek, akkor hagyom őket) és egyáltalán nincs hasfájásuk! Lehet, hogy kicsit sarkítottnak tűnik most amit leírtam és nem is azt akarom mondani, hogy egyenes az összefüggés az igény szerinti szopi és a hasfájás között, de nekem ez a tapasztalatom. Talán egy próbálkozást megér Kép
gabus
gabus74

Gabus

Nálunk pont fordítva van általában. Én is hagytam őket aludni, Dávid már csak 4 óránként evett, 6*. Én azért keményítek be, mert múlt hét óta rosszul híznak.

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Dittke!

Már feladtam a könyvet, talán kedden délelőtt. Talán már meg is érkezett azóta.

Tri!

Ha nincs semmi problémád, miért feküdnél a kórházban? Ne hagyd magad! Inkább otthon feküdjél a saját környezetedben, ha már mindenféleképpen feküdni kell.
ikeranya

Ikeranya!

Köszi, ma tényleg megkaptam, bár még nem értem rá belenézni, de lefekvés előtt elkezdem. Remélem nem alszom el a bevezetőnél...

Cat!

Szerencsére túl vagyunk a lázas időszakon, csak 2,5 napig tartott, semmi köhögés, takonykór, ilyesmi, csak épp hogy átfutott valami rajtunk, úgyhogy ismét bekeményítek.

Lilla!
Nagyon aranyosak a fiúvcskák, és milyen édes takarójuk van!

Mi igény szerint szoptunk meg mégsem. Szóval mindig kivártam a min. 2,5 órát két szoptatás között, mert ha a gyomrában van a félig emésztett tejcsi meg még ráeszik, állítólag akkor sokkal több gáz képződik, és attól van a hasfájás. Meg a szoptatás elején ürül a hígabb, laktózban gazdag tej és az is gázképződést csinál. Szóval ha korábban sírtak, akkor megpróbáltam valami más magyarázatot találni a sírásra és sokszor bejött. Pl. egyszer egy szempilla esett Csenge szemébe. Nagyon sírt szegény, nemrég evett, tiszta volt a pelus, stb. aztán nagy nehezen rájöttem hogy az egyik szeme könnyesebb mint a másik. Képzelheted milyen meló kikapirgálni egy üvöltő csecsemő összeszorított szeméből egy szempillát! De legalább hamar eltelt az idő a következő szopiig! Kép
Ha aludtak, akkor viszont sosem ébresztettem fel őket csak mert evésidő van! Petra az elején volt hogy 9 (!) órát aludt, utána meg megette az adagja kétszeresét. Ha csak 3,5 óra múlva éheztek meg, akkor sem etettem meg korábban csak azért mert letelt a 3 óra. A két gyerkőc étvágya sem volt egyforma, nem is akartam összehozni őket, Petra ritkábban evett többet, Csenge gyakrabban kevesebbet. Mi sem vagyunk egyformák, miért lennének a csecsemők azok? Szóval szerintem lehet igény szerint szoptatni, csak tudni kell, hogy a baba nem csak azért sírhat mert éhes.

Tri!

Engem is befektettek a 30. héten, odáig is csak könyörgések árán voltam szabadlábon, pedig semmi bajom nem volt. Persze az ottani körülmények nem voltak valami fényesek, én pl. hazaszöktem minden nap zuhanyozni (kb. 8 percre lakunk a kórháztól), szóval otthon sokkal többet pihentem volna. Mai fejemmel nem feküdnék be, de persze nem lebeszélni akarlak az orvosi tanácsokról.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Igazatok van, hogy otthon kényelmesebb, én is jobban szeretnék saját környezetben lenni, de a dokim nem hiszi el, hogy pihennék. Mivel első babaim, nincs tapasztalatom, ezért hallgatok a dokira, és csak annyit tehetek, hogy húznom a befekvés időpontját.

Spontán jöttek össze a babáim, 1 fiú és egy 80%-os fiú lesz. A nevekkel még egyezkedünk a férjemmel, de titkon remélem, hogy egy lánynevet is választhatunk.

Tegnap vizesedett a lábam, tudtok ellene valamit?

Tri
27+1
tri

Sziasztok! Kép

Hát, szörnyű éjszakám volt. 3-ig nem volt semmi, akkor Csenge rákezdett, de kb. 20 perc után elaludt. Viszont 3/4 4-kor felébredt és onnantól kezdve folyamatosan ordított másfél órát. Fél 5-kor (ha addig aludt) máskor megetettem, de most nem akartam, hogy ne azt érezze, hogy kisírta magának, szóval reméltem, hogy visszaalszik és akkor majd szophat ha felébred megint. Hát nem, úgyhogy negyed 6-kor nem bírtam tovább és megszoptattam. Szegény még szopi közben is hüppögött Kép . Ilyenkor mit kell csinálni? (Bocs, még csak beleolvastam a könyvbe, de nem értem rá végignézni hogy erre milyen tanácsot ad).

Tri! Kép

Csak annyit tehetsz, hogy felpolcolod, hogy ne lógjon.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Enikő írt a kórházból:
Jól vannak, méhszáj 1111, jóslófájások elmúltak, betöltötte a 37. hetet!

Gratula és mégegyszer kitartást,mindjárt a kezedben tarthatod a babókat!
Edit

Kép

Kép
edit73

Tri!

Én a 26.héten járok, szóval nincs sok különbség közöttünk. Nekem is szokott vizesedni a bokám, sokat nem tudsz ellene tenni, csak amit Ditke írt, illetve nekem még az is segített, ha hideg vizes borogatást tettem rá. Egyébként nálam a meleg okozza.
Szerintem se feküdj be, ha nem muszáj. Mondjuk, engem még nem riogatott a dokim, minden leletem jó, a méhszájan nem nyílik, pedig néha annyira lenn rugdosnak, hogy úgy érzem mindjárt kipottyannak :-), úgyhogy elég két hetente mennem ellenőrzésre.
Mindenki!
Tudom, hogy indiszkrét kérdés, de kb. mennyit híztatok? Én eddig +10 kilónál vagyok, de mondjuk sokról is kezdtem, igaz a dokim nem szólt érte, mert valószínűleg a gyerekek nőnek inkább. Akkora a pocim, hogy már mindenki azt kérdezi, hogy ugye már nem sok van hátra, és mikor mondom, hogy még csak a 6. hónapban vagyok, kiakadnak. Szóval, lehet hogy rekorder gyerekek lesznek.

Üdv Mindenkinek

Eramaci
eramaci

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?