Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

igazából már tegnap elkezdtem írni a beszámolót, majd mikor már szinte az utolsó szavaknál tartottam, ezen a hülye egéren véletlenül megnyomtam a "vissza" gombot...Minden amit írtam elszállt.Kép

Először is: Mindenkinek köszönjük szépen a gratulációkat!

Az egész augusztus 21.-én este kezdődött. 9-kor lettem figyelmes az első pici fájásra, de itt még úgy gondoltam, nem biztos ez még.
Aztán fél óra múlva is éreztem, majd 20 perc múlva is, - itt már figyeltem - , aztán szépen 7 percesekre váltottunk, ez ment hajnali 3-ig, amikor felhívtam a szülésznőnket.
Azt mondta mivel jó messze lakom a Margittól, induljunk csak el nyugodtan. 4-kor találkoztunk bent a szülészeten, ahol ctg-re tett, ami mutatta, hogy rendszeres fájásaim vannak, ekkor már 5 percenként.
Ezután megtörténtek a / gondolom / szokásos dolgok,aztán zuhany és írány a szülőszoba, vártam a doktornőt hogy burkot repesszen.
Ez olyan 1/2 7 körül történt, amikoris látta hogy a magzatvíz már nem tiszta.
Ctg- re lettem rakva, hogy tudjuk milyen a szívhang, szerencsére nem volt semmi probléma. Kaptam oxytocint, hogy erősödjenek és még jobban sűrűsödjenek a fájások, / nem mintha nekem ezek nem fájtak volna / sikerült is, jöttek 3 percenként, majd 1,5 - 2 percenként, de sajnos a 2 ujjnyi méhszáj nem tágult egyáltalán tovább 6 óra alatt sem / ekkor már délelőtt 10 óra volt / folyton vizsgálgattak, és a szivárgó magzatvíz már egyre zöldebb lett, úgyhogy úgy döntöttek irány a műtő, császározni kell.
Én, aki eddig a pillanatig hang nélkül tűrtem az eseményeket, egy kicsit megijedtem, és elkezdtem pityeregni.
11-kor már a műtőben voltam, megkaptam a spinális érzéstelenítést, aminek a beadása szerintem nem a legkellemesebb dolog a világon, / húzd a nyakadba a lábad, a fejedet pedig told előre, szóval nyagyon - nagyon domboríts, hát ez pocakkal, fájásokkal írtó jó dolog.. /de amint bent van, kellemes meleg tölti el a tested, nem érzel semmit.
10 perc múlva már megvolt a kislányom, láttam miután kiemelték és ilyenkor még mindig bőgnöm kell...Kép
Õt elvitték, amíg engem foltozgattak.
A papája követte mindenhova, amíg el nem vitték az újszülöttosztályra.
Engem visszatoltak abba a szobába ahol vajúdtam és itt volt velem a párom is. / Sírtam sokat /
Aztán Õt is visszahozták, velem volt 1 órát.
4:30-kor már zuhanyoztam, 5-kor már a szobámban voltam.
Aznap már nem kelhettem fel, de reggel már sétálgattam, mentem a picimért egyből.
Annának hívják.

Hihetetlen volt az az egész, még néha most sem hiszem el, de akkor csak benézek a kiságyba és megpillantom az édesdeden szunyókáló kislányomat.

Ja, még másnap megdícsértek, hogy milyen jó, hogy "ilyen fegyelmezetten tűrtem mindent és nem ordítottam, ahogy mások ".

Voltak mondjuk negatívumok is, de összességében nagyon segítőkész és kedves csapat van a kórházban.

Remélem Mindenki jól van köztetek és fejlődnek a pocaklakók is!!
Próbálok képet mellékelni nem tudom sikerül-e, ha nem majd még próbálom.

Eszti
eszti2

Zseppy
Az tényleg röhej, hogy mennyire nem veszik észre az autósok az út szélén ácsorgó gyalogosokat. Ebben is messze vagyunk még az EU-tól... Kép
Mondjuk én nagyon határozottan le szoktam lépni a zebrára, és lépni annyit, hogy azért még ne kerüljek az autók elé. Erre már általában megállnak (naná, nekem van elsőbbségem a Kresz szerint...). De persze csak ÁLTALÁBAN állnak meg...

Eszti
Minden elismerésem, hogy ilyen jól bírtad a strapát!!! Oxitocin EDA nélkül?! Brrrrrrr... Te nem kérted, vagy nem is ajánlották fel?

Kép
Kép
Kép
cas

Zseppy
Az tényleg röhej, hogy mennyire nem veszik észre az autósok az út szélén ácsorgó gyalogosokat. Ebben is messze vagyunk még az EU-tól... Kép
Mondjuk én nagyon határozottan le szoktam lépni a zebrára, és lépni annyit, hogy azért még ne kerüljek az autók elé. Erre már általában megállnak (naná, nekem van elsőbbségem a Kresz szerint...). De persze csak ÁLTALÁBAN állnak meg...

Eszti
Minden elismerésem, hogy ilyen jól bírtad a strapát!!! Oxitocin EDA nélkül?! Brrrrrrr... Te nem kérted, vagy nem is ajánlották fel?

Kép
Kép
Kép
cas

Eszti,
nagy gratula még egyszer!

Cas,
mi is leléptünk, de gyerkőccel valahogy kevésbé vagyok bátor...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Eszti,
nagy gratula még egyszer!

Cas,
mi is leléptünk, de gyerkőccel valahogy kevésbé vagyok bátor...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Nyilván... Kép Babakocsival én se... Kép De annyira felháborít!
A másik, aki ráparkol a járdára, és ezért nekem kell az úttesten tolnom a babakocsit.
A harmadik meg aki a járda végét állja el, és nem tudok átmenni az úttesten, csak olyan helyen, ahol az autósok nem számítanak ránk... Kép
Nyitogatom is szorgalmasan az ablaktörlőket!

Kép
Kép
Kép
cas

Zseppy
Nyilván... Kép Babakocsival én se... Kép De annyira felháborít!
A másik, aki ráparkol a járdára, és ezért nekem kell az úttesten tolnom a babakocsit.
A harmadik meg aki a járda végét állja el, és nem tudok átmenni az úttesten, csak olyan helyen, ahol az autósok nem számítanak ránk... Kép
Nyitogatom is szorgalmasan az ablaktörlőket!

Kép
Kép
Kép
cas

Eszty,
Gratulálok a leányzóhoz!!! KépKép
Majd nézz át a másik topikba.

Katica,
Az RS-ben is sok fenyőbútor van. Gyerekeknek való is.

Hát igen az autósok engem is folyamatosan el akarnak ütni, még zebrán, nekem zöld lámpánál is. Kép
Egyébként én azokat az anyukákat se értem, akik elöbb kitolják a babakocsit az úttestre, és utána néznek körül, hogy mi a helyzet az autóforgalommal.
myra

Eszty,
Gratulálok a leányzóhoz!!! KépKép
Majd nézz át a másik topikba.

Katica,
Az RS-ben is sok fenyőbútor van. Gyerekeknek való is.

Hát igen az autósok engem is folyamatosan el akarnak ütni, még zebrán, nekem zöld lámpánál is. Kép
Egyébként én azokat az anyukákat se értem, akik elöbb kitolják a babakocsit az úttestre, és utána néznek körül, hogy mi a helyzet az autóforgalommal.
myra

Sziasztok

Tegnap végre sikerült szekrényhez jutnunk. A teljesség igénye nélkül voltunk Baumaxban, Rs-ben, Retzben, Ikeában, Kikában, és több kisebb bútorboltban. A legtöbb fenyőbútor tényleg az rs-ben van, de mindegyik nagyon mély, kár hogy nem gondolnak erre. A lényeg, hogy most már felállítva várja a babaruhákat.

Most kezdem az itthonlétet, de nem győzök mihez kapkodni egyenlőre. Azért remélem a szülésig minden a helyére kerül.

Pénteken fordult egyet a leányzóm. Bal oldalról áttette a fenekét a jobbra. Azóta valahogy kevesebbet rugdal és azt sem feltétlenül a gyomrom felé. Szóval kezdek megint kívánós lenni Kép

Eszti, én is pityogtam a beszámolódon :o)

Otyka, számomra még mindig hihetetlen, hogy az a szirupot főleg citrom nélkül meg lehet inni, le a kalappal!

A Baba szerintem kedvet kapott Esztitől és ő is gyorsan szült Kép

Kati 32+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok

Tegnap végre sikerült szekrényhez jutnunk. A teljesség igénye nélkül voltunk Baumaxban, Rs-ben, Retzben, Ikeában, Kikában, és több kisebb bútorboltban. A legtöbb fenyőbútor tényleg az rs-ben van, de mindegyik nagyon mély, kár hogy nem gondolnak erre. A lényeg, hogy most már felállítva várja a babaruhákat.

Most kezdem az itthonlétet, de nem győzök mihez kapkodni egyenlőre. Azért remélem a szülésig minden a helyére kerül.

Pénteken fordult egyet a leányzóm. Bal oldalról áttette a fenekét a jobbra. Azóta valahogy kevesebbet rugdal és azt sem feltétlenül a gyomrom felé. Szóval kezdek megint kívánós lenni Kép

Eszti, én is pityogtam a beszámolódon :o)

Otyka, számomra még mindig hihetetlen, hogy az a szirupot főleg citrom nélkül meg lehet inni, le a kalappal!

A Baba szerintem kedvet kapott Esztitől és ő is gyorsan szült Kép

Kati 32+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Eszti!

Mégegyszer gratula a kislányhoz. Kár hogy császár lett belőle, de a lényeg a végeredmény! Kép

Lányok!
Volt (van) köztetek valaki, aki aktívan gyakorolja a gátmasszázst?? Mikor kell elkezdeni, milyen olajjal stb.???

29+4

Aisa és Hajni
odex

Eszti!

Mégegyszer gratula a kislányhoz. Kár hogy császár lett belőle, de a lényeg a végeredmény! Kép

Lányok!
Volt (van) köztetek valaki, aki aktívan gyakorolja a gátmasszázst?? Mikor kell elkezdeni, milyen olajjal stb.???

29+4

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok! Kép

Eszti, gratulálok Kép Köszönjük a beszámolót!!!!! Kép

Mi most értünk haza a kórházból, mivel tegnap de. 11-kor elkezdtem barnázni, estére viszonylag rendszeres fájásaim voltak. Aztán szülésznői szaktanácsra sikerült elaludnom, de reggel ment tovább a műsor.... Kép Kispapa nem bírt magával, így bementünk egy ctg-re és egy vizsgálatra, de mondták, hogy ezzel még jöjjünk haza... Kép Viszont valami legalább beindult KépRemélem, ma vagy holnap még visszamegyünk... Kép

baba
39+4
baba76

Sziasztok! Kép

Eszti, gratulálok Kép Köszönjük a beszámolót!!!!! Kép

Mi most értünk haza a kórházból, mivel tegnap de. 11-kor elkezdtem barnázni, estére viszonylag rendszeres fájásaim voltak. Aztán szülésznői szaktanácsra sikerült elaludnom, de reggel ment tovább a műsor.... Kép Kispapa nem bírt magával, így bementünk egy ctg-re és egy vizsgálatra, de mondták, hogy ezzel még jöjjünk haza... Kép Viszont valami legalább beindult KépRemélem, ma vagy holnap még visszamegyünk... Kép

baba
39+4
baba76

BAba!
Akkor kezd igazán izgalmassá válni a dolog! Kép
Mit szoktak ilyenkor kívánni?? Kéz és lábtörést, vagy egy jó nagy kalappal??? Hát ezeket mind kívánom, és várjuk a történetet!

Odex
29+4

Aisa és Hajni
odex

BAba!
Akkor kezd igazán izgalmassá válni a dolog! Kép
Mit szoktak ilyenkor kívánni?? Kéz és lábtörést, vagy egy jó nagy kalappal??? Hát ezeket mind kívánom, és várjuk a történetet!

Odex
29+4

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

Információra lenne szükségem a Sztanyik dokiról. Volt egy babám, két hete elment, ő csinálta a műszeres befejezést. Elvileg szimpi volt, szeretnék nála szülni majd, de nem sokat tudok róla.

Köszi mindenkinek.
g77

Sziasztok!

Információra lenne szükségem a Sztanyik dokiról. Volt egy babám, két hete elment, ő csinálta a műszeres befejezést. Elvileg szimpi volt, szeretnék nála szülni majd, de nem sokat tudok róla.

Köszi mindenkinek.
g77

Odex, köszi, egyelőre kitartok itthon Kép majd az ötperceseknél megyek... Kép
G77, nem tudom milyen információ érdekel.... Kép Nekem Sztanyik dr gyakorlatilag is szimpi, csak ne most ment volna nyaralni... Kép
Mint orvos egy rossz szavam nincs rá, kisebb meddőségi gondomat helyesen kezelte végig, nem lőtt mellé, ugyanúgy, ahogy a terhesgondozás is kifogástalan volt. Emberilkeg szintén abszolút ok, a vetélésemkor maximálisan ott volt a topon, utána is bármikor hívhattam. Ami negatívum vele kapcsolatban, az a leterheltsége, nehéz hozzá időpontot kapni - kivéve ha baj van, akkor soron kívül behív.
Ja és zömében magánrendelésen érhető el - ha ez számít, érdemes figyelembe venni, heti egyszer rendel a terhesgondozóban.... Kép

baba
baba76

Odex, köszi, egyelőre kitartok itthon Kép majd az ötperceseknél megyek... Kép
G77, nem tudom milyen információ érdekel.... Kép Nekem Sztanyik dr gyakorlatilag is szimpi, csak ne most ment volna nyaralni... Kép
Mint orvos egy rossz szavam nincs rá, kisebb meddőségi gondomat helyesen kezelte végig, nem lőtt mellé, ugyanúgy, ahogy a terhesgondozás is kifogástalan volt. Emberilkeg szintén abszolút ok, a vetélésemkor maximálisan ott volt a topon, utána is bármikor hívhattam. Ami negatívum vele kapcsolatban, az a leterheltsége, nehéz hozzá időpontot kapni - kivéve ha baj van, akkor soron kívül behív.
Ja és zömében magánrendelésen érhető el - ha ez számít, érdemes figyelembe venni, heti egyszer rendel a terhesgondozóban.... Kép

baba
baba76

Zseppy: nem tudom voltál-e már a Margitban terhesgondozáson, de én most először, s elvileg akkor kell jelentkezni a betegfelvevőnél, ha nincs még kinyomtatott etiketted. Ha van elvileg nem kell odamenni. Ja és szerintem ne idd, meg otthon s löttyöt, mert engem már azért is lecsesztek, mert otthon oldottam fel. Vigyél kanalat is, poharat adnak. Ha nem voltál még a Margitban terhesgondozáson küldöm a többi infót is később.

Eszti: még egyszer gratula a kiscsajhoz. Kép

Baba: Szurkolok Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka

Zseppy: nem tudom voltál-e már a Margitban terhesgondozáson, de én most először, s elvileg akkor kell jelentkezni a betegfelvevőnél, ha nincs még kinyomtatott etiketted. Ha van elvileg nem kell odamenni. Ja és szerintem ne idd, meg otthon s löttyöt, mert engem már azért is lecsesztek, mert otthon oldottam fel. Vigyél kanalat is, poharat adnak. Ha nem voltál még a Margitban terhesgondozáson küldöm a többi infót is később.

Eszti: még egyszer gratula a kiscsajhoz. Kép

Baba: Szurkolok Kép

Kép
otyka

Sziasztok!

Jó időre eltűntem, de már vagyok, viszont ezt az oldalt még nem olvastam végig, csak a két archivot.

Esztinek GRATULA!

Zseppy
Tesód volt a drnőnél? Mesélj mi volt!

Dokinak tarifa: általában amúgy megvan melyik dokinak mennyit szoktak, és persze számít az elégedettség is. Nekünk a pénztárcánk is sokat megszabott. Nekem a szülésnél drnőnek a húslevesét kellett otthagynia, hanem a hajnali alvásból kellett ébreszteni.

Odex
Kirázott a hideg. KépKép Még aug. 18-án írtál egy történetet, mi volt a ctg-n. Azt hiszem ismerem a személyt, vagy már mással is előfordult?! Vagy nagyon nagy véletlen egybeesés, vagy neki is ellopták bent a telcsijét és ő is 1,5 órát volt ctg-n és ő sem mert a géphez nyúlni. Kép

Baba
Engem érdekelne a megfizethető bababoltokról a lista! Profilomba mailcím, köszi!

Jó olvasni a finises dolgaitokat!
nikcsi

Sziasztok!

Jó időre eltűntem, de már vagyok, viszont ezt az oldalt még nem olvastam végig, csak a két archivot.

Esztinek GRATULA!

Zseppy
Tesód volt a drnőnél? Mesélj mi volt!

Dokinak tarifa: általában amúgy megvan melyik dokinak mennyit szoktak, és persze számít az elégedettség is. Nekünk a pénztárcánk is sokat megszabott. Nekem a szülésnél drnőnek a húslevesét kellett otthagynia, hanem a hajnali alvásból kellett ébreszteni.

Odex
Kirázott a hideg. KépKép Még aug. 18-án írtál egy történetet, mi volt a ctg-n. Azt hiszem ismerem a személyt, vagy már mással is előfordult?! Vagy nagyon nagy véletlen egybeesés, vagy neki is ellopták bent a telcsijét és ő is 1,5 órát volt ctg-n és ő sem mert a géphez nyúlni. Kép

Baba
Engem érdekelne a megfizethető bababoltokról a lista! Profilomba mailcím, köszi!

Jó olvasni a finises dolgaitokat!
nikcsi

Otyka, Zseppy!
Ha még a 12. heti nagylabort a Margit csinálta, akkor (ha negatív volt a cukoreredmény) elvileg otthon is megiható a lötty. Gondolom, Otyka téged azért szúrtak le, mert nem ők csinálták az első labort. Most is kétszer csinálják még??

Nikcsi!
Érdekes volna, ha mindketten ugyanarról a személyről beszélnénk! Kép Ez az eset most augusztus elején történt, egy "vidéki" lánnyal. Kép Enikőnek hívják, egyre gondolunk???? Most már nagyon kíváncsi vagyok! Kép

Jó éjt mindenkinek!
Odex
29+4

Aisa és Hajni
odex

Odex: nekem a nagylabort nem a Margit csinálta, de a kiskönyvembe benne van, h az jó volt. Az csak egy éhgyomri vérvétel volt, amiben vércukor is volt. terhelésesből kettő van???

Vagy nem értem Kép

16+6

Kép
otyka

Terhelésesből kettő van.
A másodikat lehet otthon meginni, aztán időre bemenni. (A MArgitban extán figyelnek a terhességi cukrosságra, ezért a 2 terheléses vizsgálat.)

Kép
Kép
Kép
cas

Otyka,
Most még nem voltam. Akkor a feloldást is inkább ott csinálom. Ráérek úgy is. Maximum a Párom fog türelmetlenkedni... Az előzőnél még nem volt ez...Akkor először elmegyek a betegfelvételre és inkább megérdezem kell-e egyáltalán oda mennem. A rossz az egészben, hogy ahogy láttam reggelente szép kis sor áll ott is. Ráadsul megint a mélységet verdesi a vérnyomásom... (92/51 volt, de legalább a pulzusom rendben volt)

Baba,
Hugicámnál ez a vérezgetés 2 napig tartott, úgyogy remélem már a beszámolót olvassuk Tőled!

Nikcsi,
Majd 6-án megy, én viszem, úgyhogy rögtön beszámolok. Egy kérdés még, de azt mélben inkább...De vittem neki a Nőklapját, és szimpi volt neki.

Odex,
persze, hogy már nem csinálták ott. Én tudom mi a különbség a régi és az új rendszer között. Sokkal kényelmesebb volt. És ráadásul, ami a legfontosabb minden egy helyen megvolt rólam!!!Tudom, hogy már túl vagyunk a felháborodáson mindannyian, de akkor is! ami ennyire jól működött, azt miért kell így átalakítani. Most úgy érzem magam, mintha először lennék terhes.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy:
A betegfelvételen az a jó, h több asztal is van, s ha sokan vannak, akkor többen is csinálják. Bár én egy iszonyú tetű nőt fogtam ki. Kép Mit bénázott az össze Kép A terhesgondozó pedig nem abban az épületben van, mint a betegfelvevő, hanem ki kell jönni, s elindulni a közlekedési lámpa felé, s a köv. épület lesz. Ki lesz írva rá. I. emelet, leghátul. Teljesen hátul az ablaknál, bal kéz felöl lesz egy ablakos ajtó, oda kell majd becsúsztatni a kiskönyvedet, a megfelelő fakkba. S majd szólítanak. Elég gyorsan haladnak. Mérnek súlyt, vérnyomást nem. A betegfelvételen adnak etikett címkéket azt hagyd benne a kiskönybe, mert azokat ragasztják rá a fiolákra. Nagyon kedvesek, aranyosak. Segítőkészek. Asszem 10-ig lehet menni. Ha megittad a löttyöt az első kortytól számítva kell 2 órát várni, majd visszamenni bekopogni, s rögtön fogadnak. Na ennyi, bocs, h ilyen hosszú voltam, de nem tudtam mailben küldeni.
Remélem érhető voltam, ha nem a címem : otyka@axelero.hu
Nekem is alacsony a vérnyomásom. Legutóbb 92/59 volt.

Kép
otyka

Sziasztok!

Végig olvastam az utóbbi két hét történéseit.
Esztinek nagy gratula.
Én még nagyon az elején vagyok a terhesseégnek. 18 hét+ 5 nap.
Baba! Nagyon hálásan megköszönném, ha át tudnád nekem is küldeni az elhíresült listádat!
Én már túl vagyok az első cukorterhelésen, és az AFP-n. Az AFP teljesen rendben volt, mentem is a lelettel az UH-ra, ám ott kiderült, hogy a lakómnak van két ciszta a buksijában. 1 cm körüliek. Azt mondták rá az Uh-n is, meg a terhesgondozóban is, hogy nem kell aggódni, ez a 28. hétig vissza szokott húzódni. De a biztonság kedvéért holnap vissza kell mennem mégegy Uh-ra, hogy a főorvosnak is megmutassák. Majd Õ eldönti, hogy kell-e mennem genetikai vizsgálatokra. Hát én teljesen kiakadtam. Elég sokat pityeregtem miatta, és ideges is vagyok. Nagyon aggódom, hogy nehogy baja legyen. 1 évig próbálkoztunk, mire végre sikerült a baba. Ha van valakinek a témához tapasztalata, szívesen venném, ha leírnátok. Köszönöm.
Egyébként én még nem érzem, hogy mozog, bár lehet, hogy csak a különböző érzésekből nem tudom kideríteni, hogy ez az amit éreznem kell. :-)
Van valakinek tapasztalata Magenheim doktornőről? Én hozzá járok már egy jó ideje és nála szeretnék szülni is.
Bocs, ha egy kicsit hosszúra és zavarosra sikeredett a "bemutatkozásom".
Jó éjt mindenkinek!

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Az normális, h egyáltalán nem fáj a cicim? Semennyire. Már reggel sem, mikor felébredek

Kép
otyka

Szilpa
Nekünk ugyanilyen "koromban" az AFP körül volt pánik, de szerencsére minden rendben, már van egy 5 hónapos nagyfiam, aki egészséges, mint a makk.
De nagyon át tudom érezni a helyzetedet!!! Én is teljesen ki voltam borulva, amikor telefonon közölték az eredményt, aztán UH, aztán mégegy. Kép
A másodikat gondolom Pálffy dr. fogja neked is csinálni, nekünk is ő csinálta, és nagyon pozitív élmény volt!
Szóval fel a fejjel, minden rendben lesz veletek!
Majd írj, hogy mi volt ma!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Szilpa,
Nikcsi a doktornőnél szült. Remélem olvassa és ír neked élményről is.
Nálunk is az AFP eredménnyel volt gond első babómnál (szerintem most is lesz, mert a rendszeres mensimnek köszönhetően csak tapogatózunk a konkrét időpontról)...
Gondolom én is, hogy Pálffy fogja ma csinálni. Ne izgulj, nagyon alapos és mindent meg fog nézni! De azért írjál is!!!
Mozgás miatt ne izgulj, én sem iagzán tudtam első babómnál, hogy mit is kell érezni. Meg azt mondják az is számít (már bocsánat) az első babónál, hogy mekkora a zsírréteg a hasadon. A másodiknál meg már tudom mit kell érezni, így határozottan könnyebb a felismerés.

Otyka,
Régen nem kellett így rohangálni...Akkor most már Te is otthon vagy? Ja, mell feszülés és fájás már nekem sincsen, de szerintem ez annak a jele, hogy már a szervezetem megszokta a szituációt. Pedig nekem hozzá se lehetett érni. Ezután idővel (kb még 2 hónap) és kezdődik a horror :-))) Szóval a legváratlanabb szituációkban és helyen megjelennek a kedves kis foltok (előtej). Legalábbis nálam így volt.

Képzeljétek, újabban önként vegetáriánus vagyok. Mondjuk csak a húsokkal szemben. Akár hogy vannak megcsinálva nekem olyan szaga van minden húsnak, mintha romlott hús lenne. Pedig én csináltam meg és tényleg nem volt semmi szaga!!!
Erre tegnap kiakadtam Párocskámnak, hogy Csibénkkel nem voltam ennyire "terhes"...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Hát most már sokkal jobban érzem magam. Öt nap alatt a kisebbik ciszta teljesen felszívódott, a nagyobbik meg már csak a fele, mint amekkora volt. Megnyugodtam. Tiszta ideg voltam miatta. Ige, Pálffy Dr. csinálta ezt az UH-t. Nagyon kedves, aranyos doki. A hangjából is melegség áradt. Teljesen megnyugtatott.

Szi

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Odex
Igen Õ az, amúgy egyszer írt is ide Bébiseniként. Nekem ő a barátnőm! Amúgy a szülés után nem volt minden ok. De most már majdnem 4 hetes a kislány! Épp most láttam néhány órája!

Szilpa
Én 20 héttől Magenheim drnőhöz jártam és nála szültem. Mi érdekelne? Ha valami olyan kérdésed van, akkor priviben írjál nyugodtan! Kép
Szülés történetem archivba megtalálod úgy febr. 25-e után valamikor.

Zseppy
Engem is kérdezgettek, hogy napokon belül szülők? Közbe még volt néhány hónap. Akkor biztos ikrek lesznek, mondták nekem is. El vannak ezek tájolva. A helyátadás nem divat, sőt.
Ja és lányok, babakocsival még nehezebb lesz! Sokszor felszállnak előttem férfiak, nehogy segítenének. Ma már egyáltalán nem zavar, ha szólnom kell. Elnézést URAM segítene felemelni? Kép Eleinte tiszta kellemetlen volt... Kép
Várom a beszámolót! Kép

Katica
Fenyő bútor sok van az RS-ben is (XIII. ker. Reitter Ferenc u. és Budakalászon Cora mellett). De akkor ez már megoldódott! Kép

Eszti
Még egyszer gratulálok, és kicsit el is érzékenyültem. Kép A baba hihetetlensége: este szopi után az ágyunkon elalszik, mi elmegyünk fürdeni, aztán megyünk a hálóba és ott van a mi Kislányunk, aki már 6 hónapos, de mégis olyan hihetetlen. Tündéri, imádnivaló, stb. KépKépKépKép

Cas
Járdára parkolók én elterveztem, hogy a babakocsi oldalára szerelek egy kulcsot vagy valami ilyesmit és jól végighúzom az oldalát a parasztnak.

Myra
Ez kész (kitolja előre a gyereket aztán néz körül), engem még az is kiakaszt, ha a gyerek megy kívül a kocsikhoz közel!
nikcsi

Nikcsi!
Akkor van egy olyan érzésem, hogy mi egy középiskolába jártunk, és mi is ismerjük egymást! Kép (látásból legalábbis) De akkor most már minden rendben van a kislánnyal, remélem!?

Otyka!
A mellfeszülés nekem hamarabb elmúlt már (kb.a 12. héten),és én eddig az előtej csöpögésétől is megmenekültem! Kép

Szilpa!
Örülök, hogy javul nálatok a helyzet! Kép

Én ma voltam uh-n, a babával minden rendben van szerencsére, egészséges, és már 1400 gramm! KépViszont a cukoreredményem nem lett jó, mehetek vissza csütörtökön a diétás nővérhez, meg a "Gizike" szülésznőhöz konzultálni, hogy akkor most mi is legyen.

Nem kezd valaki most szeptemberben járni a kórházi előadásokra????

Odex
29+5

Aisa és Hajni
odex

Nikcsi
Anyuéknál MEGSZÛNTETTÉK a parkba vezető zebrát!!! Pontosabban arrébb tették, hogy a sok szervdonor ne az úttesten rohangáljon át a hév után a megálló végében, hanem legyen nekik zebra... Így viszont nem tudok szabályosan lemenni a parkba, mert nincs járda a másik oldalon (csak egy fél, tiszta kavics), és még azt is mindig telibe parkolják...
Szóval én ki a kocsik közé előre, anyu meg tolja utánam a babakocsit a kölökkel. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Remélem Baba már a kezében szorongatja a kisfiát.

Én is máshol csináltattam a vérképet, otthon ittam meg a cukrot, ami kész szerencse volt a rosszullét miatt. Velem csak azért morogtak, mert 20 perccel a 2. óra eltelte előtt mentem bejelentkezni, de ők jobban szeretik a minimum 40 percet. Szóval otthon is lehet iszogatni.

Otyka, nekem nagyon későn kezdett fájni és barnulni a cicim, úgy a 20. hét körül. Akkor persze bepótolta. Most meg megint kezd normális lenni. Szerintem ez emberenként más. Előtejem viszont nincsen egyenlőre.

Szilpa üdv a csapatban, nem vagy már annyira az elején Kép Remélem tényleg minden megoldódik, kitartás!

Zseppy, valami fehér husit enned kéne, mert nagyon vérszegény leszel. Ha csak picikét is, de próbáld meg!

Odex, én csak kettő előadáson voltam júliusban, a második kettőre majd most szeptemberben megyek.

Végre megy a hasam lefelé. Ez annyiból jobb, hogy a gyomrom könnyebb, de ég ezerrel. Lent viszont csak most kezdett fájogatni a pocakom. Tegnap a medencémet is annyira nyomta, hogy alíg bírtam menni. Lassan a pingvinéhez hasonlít a járásom Kép

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem nem hiányzott a meleg. Megint dagad a bokám ezerrel.

Kati 32+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica,
Próbálom, de egy pár harapás utá feladom a hús evést...
Medence fájás nálunk már most van. Bár még nem tartok ott, mint előzőnél, bár ott kb. akkor kezdődött mint Neked. De odáig fajult, hogy utazáskor a kanyarodás iszonyatosan fájdalmas volt. Anyu tegnap mondta fejezzem be a kacsázást, mert még korai, de ha máshogy nem megy?...

A meleg miatt megint alacsoy a vérnyomásom. Ja és nekem is mondta ismewrős hogy néz ki a bokám, pedig szerintem egyáltalán nem dagad. Tegnap Anyunál megmértem a vérnyomásom. Azt még megmérte a gép, de a pulzusszámomat nem tudta...

Nikcsi,
én is pontosan erre gondoltam a közlekedésnél. Szóval állok fent a járdán a gyerkőccel kézen fogva és figyeljük, ahogy az autósok robognak el előttünk. Van olyan, hogy már integetünk és nevetünk ki-mit reagál vissza, de megállni senki nem áll...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Odex
Én is Gizikéhez jártam vérvételre, de én már a 16. héttől. 3 hetente kellett mennem reggelivel. Kétszer vett vért, először éhgyomorra és utána reggili után 1 órával. Folyamatosan tartani kellett a napi max. 180 gr szénhidrátos diétát. Én nagyon jól jártam a diétával, mivel csak 4 kilót híztam összesen a terhesség alatt.

A jó vércukor érték titka az, hogy inkább 10 percel menj be később a vérvételre, mint 5 perccel korábban. Ugyanis akkor tetőzik a vércukor értéked.
Akkor is rossz lesz az érték, ha csak üldögélsz az alatt az 1-2 óra alatt.
hmmc

Baba 76

Köszi, hogy válaszoltál. Tényleg nagyon rendes a doki bácsi, csak valamilyen fórumon hallottam róla, szívesen csinál szülésindítást. Vajon ez igaz? Meg persze az is érdekelne, mit kér egy szülésért? Bár a vetélés miatti műtétből kiindulva nagyon szerény ember, és EMBER, csupa nagybetűvel. Igaz, hogy a magánrendelőjében elég húzós egy vizsgálat, de mindez nem számít. Mert úgy néz ki végre találtam egy rendes dokit. A szülési tarifa is csak azért érdekel, hogy tudjam mire számítsak.

Már alig várom, hogy újra próbálhassuk, és remélem olyan hamar összejön a babó, mint elsőre.
g77

Sziasztok.

Cas, úgy volt hogy kapom az EDA-t, csak vártunk ,mert már akkor a levegőben lógott a császár lehetősége.Nem volt egy egyszerű dolog, az tuti..Kép

De, NAGYON megérte!!!

Tennék fel képeket,csak azt írja ki hogy kicsinyítsem le,nahát ezt nem tudom hogyan kell.
Tudna valaki segíteni?

Baba, remélem már vígan túl van mindenen, és olyan boldog mint én!
Kati, hát ez a meleg még engem így is megvisel, nemhogy Téged és minden Kismamát.

Sok puszi Mindenkinek

Eszti
eszti2

Hmmc!
Köszi az infót, holnap megtudom, hogy mi vár rám.
Ma egyébként voltam itt a körzetinél is, ahol csináltattam gyorsan egy vércukormérést. 6,3 lett az eredménye, de nem éhgyomorra mentem (mert nem tudtam, hogy van ilyen lehetőség), hanem előtte ettem egy adag mákosgubát. A nővér azt mondta, hogy ez az érték teljesen jó egy étkezés utáni cukorszintnek. Ez most vajon mit jelent?? Többet már nem tudtam kihúzni belőle, de lehet, hogy "kigyógyultam" a dologból?? Nagyon nem értek a dologhoz, remélem nem írok sok hülyeséget! Kép

Egyébként jól emlékszem hogy te is a Horváth Ernő doktor úrnál szültél??? Én is hozzá járok ám... Kép

Odex
29+6

Aisa és Hajni
odex

Odex
Én Pálffy doktornál szültem.
Gizike mindent el fog neked mondani és kapsz a diétás nővértől étrendeket. Abból kedvedre kombinálhatod az étkezésedet. Az az egy rossz volt az egészbe, hogy 3 hetente kellett vérvételre járnom (16. héttől) De ahogy számolom te max. háromszor fogsz menni vérvételre (mázlista Kép)

Ha bármiben tudok segíteni kérdezz nyugodtan.
eclipse@reply.hu
hmmc

Sziasztok!

Zkatica!
Most olvasom, hogy dagad a bokád a melegtől. Nekem eddig nem volt, de ma reggelre nagyon bedagadt. Tegnap este is észrevették rajtam a családban, de nekem nem tűnt fel. Viszont ma annál jobban! Mit csinálsz vele ilyenkor? Az a gáz, h én még dolgozok, nem vagyok otthon, tehát csak este tudom felpolcolni. 9 órán keresztűl pénztárban ülök. Most már van ott mellettem tanuló, tehát többet fel tudok állni, de ennyi.

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Szilpa,
Nekem ma adott egy-két tanácsot Anyukám...(mármint a vizesedés ellen) Szóval: alig sózni, azt is csökkentett nátrium tartalmúval (bioboltokban általában lehet kapni). Ja és a fűszerezés is óvatosan. Hetente egyszer gyümölcs nap, de nem szőlő, hanem alma, ameddig van dinnye, barack stb. nagyon kevés szénhidrát (jó, mi szerintem úgy ahogy van felejtsük el, akár van probléma a vércukorral, akár nincs). Zeller, és minden féle zöldség. De a zeller vízhajtó. (mellesleg a reszelt alma is). És rengeteg főzeléket egyek. Na, most ennyi, mert ezeket az infókat kaptam...És persze, ha tudod polcolni, meg akár maszírozni. De nem össze-vissza, csak felfele, hogy a szervezet kidolgozza... És ami még fontos, nem mindegy mennyit iszol az sem. Se túl keveset, se túl sokat. Szóval most nagyon fontos a 2,5 liter naponta.

Odex,
Lehet holnap találkozunk, mert megyek fel a vérvétel után doki bácsimhoz...

Baba,
Szerintem már gratulálhatunk...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Odex
IGEN! Én emlékszem Rád! Micsoda véletlen! Amúgy Te emlékszel rám? Profilomba esküvős képek között vannak rólam is képek!

Eszti
Kép kicsinyítés: start menüben van ilyen, hogy paint, megnyitod és azon keresztül a képet - kép - nyújtás/döntés és itt tudod százalékban változtatni! Hajrá várjuk a képeket!
nikcsi

Sziasztok

Odex. Egyszer nekem is felment a vércukrom még a terhesség elején, aztán diétára fogtak engem is. Ha a következő vérvétel már jó lesz, akkor csökkentenek a szigoron. Ennek ellenére jobb, ha a végéig szénhidrátszegényen étkezel.

Eszti, ha nem sikerül a kicsinyítés, küld el nekem és megcsinálom szívesen. zkata@freemail.hu

Szilpa, az étkezésen túl sajna a pihentetés az egyedüli, ami segít. Nem tudsz valamit belopni a pénztárba, amire felrakhatod néha a lábadat?
A sok ülés mellett, jobb ha néha felállsz és mozgatod a vérkeringés helyreállítása végett. Ha pedig fájni is fog, akkor géles jégakuval jegeld. Persze ezt sem egyfolytában, csak 5-10 percet egyszerre.

Zseppy, az anyukád jókat mondott, de a fehér husi és a tojás, valamint minden nap sok tejtermék is kell. Esetleg pépesítsd bele a főzelékbe a husit, hátha akkor nem érzed ki az ízét :o)

Ha jól számolom Baba eltűnését és minden rendben lesz, a hét végén már hallhatunk felőle .

Kati 32+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Diéta
Csak okosan! A túl kevés szénhidrát egy teljesen egészséges terhességnél szintén ártalmas lehet...

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?