Csilla, Hari, Ppanna, Annamami, Anyapoc, Angelani, Benianyu, Mea,
Csillám,
kitartás, nagyon drukkolok!
Hari,
én is várom, hogy már lássak képeket a kis Lilidről!!!
egyébként Lilla egyik napról a másikra nőtte ki magát a hasamból a végén kb.egy hét alatt. a párom is megjegyezte akkor, hogy napról -napra nagyobbnak látja a hasamat.
a CTG nekem sosem mutatott fájást, aznap reggel is szinte sÍma vonalat húzott, mikor utánna éjfélkor megindult a szülés.persze éjfél után már mutatott nagyokat
de úgy jött,mint derült égből a villámcsapás, egyszer csak megindult, előzmény meg semmi mert már 36.hét óta adagolta magát a nyákdugasz kifelé és a méhszáj is nyitva volt régóta.biztosan a hormonok indÍtották el a szülést,vagy nemtom...
azt hallottam, hogy a baba tüdőszövetei, ha már érettek, akkor juttatnak egy hormont a keringésbe, amitől az agy üzenetet küld a placentának, hogy már ne termeljen több progeszteront, kezdjen el oxitocint gyártani és ez elindÍtja az összehúzódásokat.
Angelani!
deeearanyos vagy
örülök, hogy tetszenek a képek.
különben
én is bőgök minden szülés storyn és bensőséges fotón
még a babás reklámokon is...néha..
Megann,
én vittem tejgyűjtős kagylót, bár én avent-et, úgy tudom, hogy abból, ami lukas, abból nem szabad odaadni a tejcsit mert abba belemászhatnak a bacik.
meg az aventeset nem szabad sokáig hordani, max.40percet, mert elnyomja a tejcsatornákat.
inkább mellszÍvót vigyél, és bepanten kenőcsöt a bimbóra!!!az a legjobb!és nem árt a kicsinek,elég sima vÍzzel lemosni.amint belövell a tejed=kezdesz csomókat meg feszülést érezni a cickóidban, kezdj fejni!!!ha nem akarsz tejcsárda lenni, később beszabájozhatod, ha csak annyit fejsz le, hogy épp megkönnyebbülj, akkor annyi tej termelődik majd, amennyi a babának kell.
ha minden jól megy.
VEGYETEK infacol szuszpenziót!!!
ha beüt a hasfájás, segÍt!!!egy áldás!!!
nem szÍvódik fel, Így túladagolni sem tudod,nem veszélyes,újszülött kortól lehet adni!!!
én tényleg semmit nem eszem, amitől fájhat a kis hasa, de mégis fáj a poci
és nincs szörnyűbb, mint látni, hogy szenved, sÍr keservesen és csak vele sÍrni tudsz mert nem segÍthetsz neki kakilni
de a cseppel egy pár ilyen alkalmat megelőzhetsz és ez nagyon jó!!!
fertőtlenÍtés téma:
a kórházban azt mondták, egyszer kell kifőzni vagy kimikrózni mindent sterilre, a fertőtlenÍtőfolyadékot nem ajánlják, pedig én is akartam a chicco-t használni.(semmi vegyszert)
a már sterilizált cuccokat utánna elég elmosni.
én gőzsterilizálóban itthon sterilizáltam a bimbóvédőket, aztán a kórházban csak forró vÍzben elmostam őket és minden rendben volt. nem kaptunkfertőzést.
ja, és nem vigyetek nagy bimbóvédőt! én az avent kicsijét vittem, de még az sem volt elég kicsi...egy újszülött szája nagyon nagyon kicsike, de hihetetlen erővel képes vele szÍvni
azért párszor sikerült használni, de végül keveset tudott vele szopizni meg nem is akart vele enni, hát, összeszorÍtottam a fogam aztán eltettem őket...
puszy
Zsófy