Új privát üzeneted érkezett!

Kóbor Kép GvikiKép

GRATULÁLOK A TÜNDÉRSZÉP BABÁCSKÁKHOZ!!!Kép
DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ NEKTEK!!!!!Kép

ZsófyKép

Pici Lilla gyönyörű kislányKép Csak ámultam milyen kis formás és milyen szép a bőre!Kép
Nagy mázli,hogy tejed is van bővenKépKépKép
Nektek is mégegyszer gratula!!!!

Aaaaaaanyira jó ennyi szép kisbabát nézegetniKép

Lányok!
Mindenkinek köszönöm a súlyra történt reagálásokat!
Teljesen megynyugodtam!Kép
A doktornő ugyan mondta,hogy ez teljesen normális,nekem mégis kicsit soknak tűnt első hallásra...........no,megnyugodtam,az a lényeg,hogy Marci nagyon jól van és sokat mocorog!Kép

Most már csak arra leszek kíváncsi ki lesz közületek a következő befutóKépKépKép

annamami
29+0 KépKépKép
annamami

Ó!!!
Most vettem csak észre!!!

AnyapocKép

Neked is garatulálokKépKépKép
annamami

Sziasztok!Kép

Köszönjük a gratulációkatKép és természetesen mi is gratulálunk a sok szép babához.A pocakosoknak kitartásKép,bent nem maradKép!

Humi

KösziKép.Ti hogy vagytok???Bár neked még van vissza bővenKép.

Zsófy

Lilla is nagyon édes,látom akkor nálatok is az oldaltfekvés jön beKépKép.Gratulálok hozzáKép.

Puszi,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc Kép
Ezt Neked és a kis VillőnekKép
Kép
annamami

Zsófy Kép
Ezt neked és a kis Lillának Kép
annamami

Zsófy Kép
Ezt neked és a kis Lillának Kép
Kép
annamami

Jaj bocsi,ez 2x ment!Kép
annamami

Kóbor Kép
Ezt Neked és a kis Csabinak Kép
Kép
annamami

Kóbor, Gviki, majd kérjük a szüléstörténeteket!! Kép Főleg én, mert én is az Istvánban fogok szülni!

Csillám! Kitartás! Én is úgy tűnik csatlakozom nemsokára a 40plusszosok táborához. Én meg pont azon aggódom, hogy egyáltalán nem érzem kényelmetlenül magam, mondjuk lassabban megy a mozgás, de semmi fájás, szinte alig keményedek, tök jól alszom. Hol van már a baba???

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Borzasztóan szégyellem, de én nem találom Zsófy albumát.
Már minden néven megnéztemKép
Segítsetek!!!! Please!!!

Az enyém egyértelmű, mert a nick-nevemen van, Angelani néven.
Én is szeretnék több képet látni minden babárólKép

Tessék mindenkinek megadni az album nevétKép
A várandósok isKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
38+3

Kép
angelani

Rokica,
te párterápiázol is?
A Bszobán egy csaj nagyon keres házassági tanácsadót. Vagy az más?Kép
Itt a link
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=68808
üdv
p 35+5
penna

Angelani Kép

Zsófy képeit megtalálod itt: Macskáék albuma
Kép puszi:

annamami
annamami

Annamami!

Örök HálámKép

Pussz!
AngelaniKép

Kép
angelani

Penna!

Köszi a linket! De most éppen semmiféle terápiát nem csinálok. Kép De talán tudok segiteni az illetőnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica Kép

Nagyon szorítok,hogy megtaláljátok Davidnek a megfelelő osrvost!Kép
annamami

izé...akarom mondani: orvost

Nekem meg kéne egy logopédusKépKépKép
annamami

Na, kellett ez nekem, végigbőgtem a képeketKép
Annyira édesKép
És feltette azt a képet is, amikor éppen megszületett a kicsi Lilla. Hiába mondják, hogy akkor még nem szép, mert lila és rajta a magzatmáz. De! GYÖNYÖRÛÛÛ! Az a valóság és én is büszkén feltennémKép
Megyek megnézem mégegyszer!
Komolyan!
Mindenki adja meg az albumának a címét, mert minden kép érdekelKép
Ha más nem, akkor mailban. angelani kukac citromail pont hu.

Puszi Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
38+3

Kép
angelani

Humi!

Tovább leveleztem a szakbarbárral, és figyelmeztett, hogy mivel már van bent táppénzes papirom, nem javasolja, hogy utólag nyulkáljak bele a bejelentésbe, mert még helyszini ellenőrzést is vonhat maga után a dolog...
És igaza van...tehát nincs értelme ujraszámolni a napokatKép én ezt a részét a magam részéről feladom, majd megtériti az a káromat, aki okoztaKépKépKép

Penna!
Igen sajnos ez tényleg alapvető külömbség kettőnk között, de akkor is gáz, hogy szinte egyetemet kell végezni ahhoz hogy jól tudd, hogy hogy és mint kell intézni a dolgokat, hogy jó legyen az embernek...sőt, látod, néha még az is kevés, ha te tutira tudod a frankótKépKépKépKép

Kismamik!
Ájulok el, hogy milyen édesek ezek a babákKépKépKép
Teljesen gyönyörűek, nem lehet betelni velükKépKépKép

Csillám!
KépHát most jól megdöbbentettél, én le mertem volna fogadni, hogy te bizony már megszültélKép
Hát nagyon kivánom igy az olvasottak alapján, hogy minél hamarabb a szülőszobán köss ki.

Rókica!
Neked is hasonlókat kivánok, mint Csillámnak, noha úgy látom, te még jól birod!

Én egyre és egyre antiszociálisabb vagyokKép, szinte már utálok minden embertKép( jó most bizos ez a tb-s dolog is közre játszik), idegesit minden, hogy dobozok között élünk, hogy ujratermelődik a mosatlan edény, minden az ég világon idegesit, keresnem kellene egy egérlyukat hogy belebujjak, és ne jöjjek elő szülésigKépKép

Ki is kérdezte a szakbarbár elérhetőségét!
A jogiforum.hu-n szokott irogatni, ott megvan a hozzászólásai mellett az emailcime is.
Én csak egyszerűen beirtam a google-ba, hogy "szakbarbár" és már meg is volt!

Megann 38+0

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Gyors visszaolvasás, mert ma nem volt időm netezni.

Nagyon édesek a babák!!! Olyan jó nézni a képeket! Kép Kép

Anyapoc, köszi a szüléstörténetet és még egyszer nagy gratula Villőhöz. Sok boldogságot, egészséget és tejecskét! Bulcsúnak utólag is boldog szülinapot. Egyszer volt róla szó, hogy Benivel egy napon van a szülinapjuk, csak egy év különbséggel.

Kóbor, Gviki
Nagy-nagy gratula Nektek is a kis Csabihoz és a kis Zsanihoz! Szép súllyal születtek, annak ellenére, hogy nem várták meg a kiírt időpontot. Sok boldogságot, egészséget és tejecskét kívánok!

Zsófy,
Jó olvasni, hogy ilyen szépenkezdtek összeszokni. Örülj neki, hogy nem kéri a cumiüveget, csak a cicit, sokkal egyszerübb a tálalás. Egyébként Beni is nagyon mohó volt, annyit bukott, csoda, hogy maradt benne. De maradt, mert 2-3 hónapos korára nagyon dagi lett.

Csillam,
Kitartás!!! Most már nagyon közel van a szülés biztosan!

Hari,
Ma nekem is tök normális volt a férjem. Voltunk moziban délután, jól szórakoztunk. Vannak jobb és rosszabb napok. Mit lehet tenni?!?

Dóri,
Jobbulást!!!!

Megann,
A TGYÁS/GYED/GYES témához nem tudok semmit szólni. Viszont remélem, hogy megoldódik a probléma, mert rossz olvasni, hogy napok óta milyen feszült és ideges (persze jogosan) vagy.

Benianyu
34+1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

SziasztokKép

Anyapoc!Zsófy!Kép

Tündériek a babákKépKépKép

Megann!Kép

Ha nincs meg annyi napod 2004-ben(tehát megtudnád valahogy oldani a megszakítást az előző mhelyedről) akkor lép életbe ez a minimálbér 2x-nek 70%-a mint nálam és akkor kb. 60000Ft lenne a GYEDED.
Az meg nem rossz szerintem merta max is 70000.

Én is szeretnék már szülni pedig még csak 38 hetes vagyok de már alig bírom el a pocakomatKép
Már szeretném ha kibújna de tuti ezért nem fog mégKépKépKép

Mea
mea

Milyen sok baba megszületett márKép

Rokica!Kép
Veled mizújs?

Csillám!Kép

Remélem még beindul a szülésed természetesen de ha nem az sem baj, csak babázhass márKép
El hiszem, hogy már nehéz lehet.
Kitartás!!!Kép

Én félek a szüléstől de már mennék nagyon.Kép

Jó éjt mindenkinek!

Mea(38!)

Mea
mea

Megan!

Nagyon sajnalom. Kép

Penna!

En ugy tudom, hogy a betegszabi osszege nem szamit bele. Az olyan mint ha dolgoznal, de megsem. Az osszeg nem szamit, de megis munkaviszonynak szamit.

Tehat a 180 napban nem lehet benne tappenz, viszont ha utana mesz el, akkor az nem szamit osszeg szinten.

Tehat ha 200 napod van tappenzel ebbol 180 munka es 20 tappenz a szulesig, akkor a 180 napot fogjak alapul venni. A maradek 20 csak ugynevezett passziv ido.
Szoval nem ertem miert irta azt neked.

En is mar gondolkodom, hogy lenne jo a masodik gyed utan.

En ugy szeretnem, hogy GYES mellet 4 ora magas berrel. Ha januartol engedik a 8 orat gyes mellett akkor 180 nap gyes mellett es johet a kovetkezo. 180 nap utan tappenz.

Magi

Kép
Vendég

Mea!

Nekem a max gyedem 83 ezer valamennyi, ami 74 ezer valamennyi netto.

Lehet hogy majd jovore megint egy csomo penzt kell fizetnem az apehnek???

Megi
Vendég

Mea és többiek!

Annyira aranyosak vagytok, hogy ennyire próbáltok segiteni.Kép

Mea!
Sajnos a szakbarbár azt javasolta, hogy ne haladjunk visszafelé, azaz ne kotorásszunk vissza se az idei se a tavalyi bejelentésekbe, mert már van bent táppénzes papirom és bizony nagyon ráfázhatunk ha kapunk egy ellenőrzést.

Úgyhogy mondom marad a B variáns, azaz megtéritik a káromat.Ez nagyon kellemetlen, hiszen a férjem cégeit 10 éve bonyolitják és inkább baráti a viszonyKépKépKép de hát még barátilag sem tekinthet el az ember többszázezer ft.tól

És a GYED-el nem lesz gond, hiszen mivel azt jövőre igényeljük annak az alpja az idei magas bruttó lesz, csak és kizárólag a tgyáson bukunk (kb 6X 40-50 e ft- ot) valamint ezen a másfél hónap táppénzen(július 7-től augusztus 25ig, aminek ugye megint a tavalyi minimál az alapja, de szintén az idei magas bruttó lett volna az alap, ha megtartjuk a 30 nap szünetet, csak akkor nem juli 7-től hanem aug. 7-től lettem volna táppénzen, hiszen akkor ugye csúszunk egy hónapot)legalábbis egyenlőre úgy néz ki....KépKépKép

Magika, Penna!
A szakbarbár irta nekem, hogy a 180 napba beszámit a betegszabadság (15nap) de nem számit bele a táppénz!

Mea!
Pocak! Már én is nagyon kinlódom, ráadásul szaporodnak a csikjaimKép, hát ha ez van nekem rendelve, én elfogadomKép
Ja nekem a Halak jegyű keresztanyámnak a jövő heti horoszkópja megirta, hogy a jövő héten kedves családtagjának gyermeke fog születni!
Na ha lehet hinni a horoszkópban, akkor én a jövő héten szülökKépKépKépKépKép
Mekkora lenne, ha bejönne, mi????

Megann

Kép

Kép
megann

Ja és tegnap megkaptuk a kölcsön sterilizálót, úgyhogy épp most őrült sterilizálásban vagyokKépKépKép(avent pohár, kis cumik(biztonsági céllal vettem), kiskanál, mellkagyló, bimbókiemelő)

Kismamik, ha olvastok minket!

Tejgyűjtő kagylót vinnék a kórházba magammal, érdemes???
(nem akarom hogy egy csepp anyatej is kárba vesszen amikor az elején ugyis olyan kevéske van)
Viszek kanalat és azzal adnám oda a babámnak...

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Vakaki írta múltkor itt nekem, hogy nem jól tudom mert nem az iglnylés előtti évet nézik hanem a szülést mindig!

Akkor most hogy is van ez???GRRRRRRRRR....
Már kezdek én is megőrülni ezektől a dolgoktólKép

Akkor most nekem a GYED-em az idei évből lesz vagy 2004-ből lesz megállapítva????

Segítsetek!!!!Kép

Mea
mea

Mindent ennyire kell sterilizálni?
Én csak bedobtam a bimbóvédőt origi csomivabKép
Akkor nekem is ki kellene még sterilizálnom???

És mire használom nem lesz megint "koszos", azaz nem steril????

Mea
mea

Sziasztok!

Gviki, Anyapoc, Zsófy!
Csak ámulok és bámulok, milyen gyönyörűek a csöppségek! Kép Már szeretnék én is büszkélkedni!Kép

Képzeljétek, szerdától parkettázás lesz nálunk a tetőtérben. Ma egész nap pakoltunk az egyik szobából a másikba, meg le. Szerencsére apósomék segítettek. Mindig úgy félek ezektől a nagy munkáktól, annyi macera van velük. Utána szerelik a beépített szekrényt. Ha kész lesz, tök jó lesz, csak nehogy előtte megszüljek. Kép Ha meglesz, majd rakok fel képet.

Csilla!

Nagyon szorítunk neked, ne aggódj, hamarosan láthatod a kismanót.

Zsóf
34+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Na,mostanra tudtam beszkennelni,úgyhogy ha nem baj,felteszem a csütörtökön készült Uh-képet Marciról,illetve a negyed arcocskájáról,mert hogy ennyit mutatott magából Kép
Kép
annamami

Ez pedig a mai pocim,29+0 :
Kép
annamami

Jó reggelt!

Már megint kivetett az ágy hajnalban. Legutóbbi időben ez van. Felébredek hajnali négy óra felé, és jár az agyam, rágódom, és nem tudok visszaaludni.

Velem nincs semmi különös, bár éjjel volt egy-két jó keményedésem, hurrá! Egy picit fájtak is. Most nagyon büszke vagyok, mert ilyen nemigen szokott lenni, meg kell becsülni! :P

De valóban szemtelenül jól birom itt a dolog végét, nem fáj semmi általában, aludni is tudok (kivéve ezt a felébredést és rágódást, de szerintem ez pszichés, nem testi). Már azon aggódom, hogy nincs elég bajom, illetve olyan tünetem ami azt mutatná, készülődik ki a baba. Se pocakleszállás, se nyákdugó, se folyás, se semmi. Már a medencém se fáj annyira mint régen. Tök jól birom. Túl jól. :P

Ma reggelre rendelt be az orvos kórházi pakkostul, "a biztonság kedvéért legyen nálam" mondta, bár "csak" vizsgálni akar. Szerintem kicsit irreális, ha úgy gondolja, most még bent maradok neki a kórházban, úgy hogy holnap leszek 40 hetes (igaz, szerinte ma, de hát ez az egy nap már szinte mindegy) és hogy nem történik semmi odabent. No mindegy, majd megirom mi történt. Valószinűleg megNST-znek megint, és talán lesz egy belső vizsgálat is. Amin megint ki fog derülni, hogy totál zárt és kőkemény a méhszáj. Én erre számitok. De majd adom a helyzetjelentést.

39+6

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! Jó Reggelt!

A párom már elment melózniKép
5:30-óta fent vagyok.
Ma nem leszek sokat, mert főzök meg mosok és pakolnom is kell.
Ma megyek CTG-reKép

Rokica!
Én bízom benne, hogy idejében fog megszületni a babótokKép
Talán holnap?
Szurkolok a dokihoz!

Én sem aludtam jól, na meg sűrűn pisiltem, de sokat isKép

Annamami!
Marci még így is nagyon édesKép
Szép a pocid, te is tiszta baba vagyKép

Megann!
Hát elég bonyolult ez a TGYÁS ügyKép
Kár, hogy én nem értek hozzáKép
Már én is mindenkit körbekérdeztem, de senki nem tud semmit.

Csillám!
Én is csak annyit tudok mondani, hogy Kitartás!
Majd jelentkezzKép

Lépek, mert nem leszek kész estig semKép

Szép napot!
Sziazstok!
Angelani
38+4

Kép
angelani

Jó reggelt!

Mea!
Idézek Szakbarbár leveléből:
"Ha idén szülsz, akkor a tgyás alapja a tavalyi minimálbér lesz, a
gyedé viszont már az idei magasabb."
He lehet neki hinni, akkor így van, én már csak remélni tudok mindentKépKép
Viszont a mai tervem az, hogy fogom magam bemegyek a Lőportárba formanyomtatványért és MEGHATALMAZÁSÉRT!!!!!!!!!!!!! (FIGYELEM, ANYUKÁM MONDTA, HOGY AMIKOR A TESÓM GYEREKEINÉL INTÉZTE A DOLGOKAT, NEM FOGADTÁK EL A SAJÁT MEHTATALMAZÁST, HANEM CSAK AZ Õ FORMANYOMTATVÁNYUKAT!!!!!!IGAZ EZ 4 ÉS 6 ÉVE VOLT)
Aztán bemegyek a Teve u-ba meginterjuholok valakit még egyszer gyás,gyed ügyben, és megprobálom utánajárni mennyi az első táppénzem(mert abból már minden kiderül)
Aztán kimegyek Csömörre és átjelentkezem az uj házba, hogy a pénzek, papirok ,babairatok már oda szóljanak...
Remélem hogy a Pest megyei ügyeket is Lőportár ill. Teve u-ban intézik!
Tudom, hogy téged is érint a dolog, majd megírom mit tudtam megKép

Róki!
Szorítok!Kép

Annamami!
Nem tudom milyen géppel csinálták ezt a fotót, de nagyon-nagyon jó minőségű lettKépKépKép
Györnyőrű rajta a babádKépKépKép
Gratulálok!Kép

Megann 38+1

Kép

Kép
megann

Mea!

Ja a sterilizálás???
Hát én úgy vagyok vele, hogy legalább a "gyártószalagról" lekerült darabokat legalább először jól kifertőtlenitem és simitózáras zacsiba rakom őket!(ez szerintem egyenértékű azzal, hogy az új edényeket se kezded el elmosás nélkül használni....nem????)
A kórházba meg viszek egy kis kiszerelésű Chicco fertőtlenitő oldatot, ha kellene netán.

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Na, összepakoltam, bevasaltam, 1 adag ruha készKép
Kaja már vanKép
Még átszaladok a porszívóval és készen vagyokKép Kép Kép
Ja, meg a másik adag ruhát kell még kiteregetnem, de az már nem olyan nehéz.

Viszont! Igaza van Megann-nak!
Például a postán is csak a saját formanyomtatványos meghatalmazást fogadják el!
Erre valóban oda kell figyelni.

eléggé fáj a pocim, de tuti csak az időjárásKép
De azért keményedek isKép

Valaki elindíthatná a heti babazáportKép
Csillám? Rokica?
(én is szívesen elindítanám hihi)
Az bizti, hogy max. csak 1 emberkének tudok küldeni sms-t. Ezért előre is sorry!
Csak mert van kb. 400Ft a kártyámon és még a rokonokat is fel kell hívnom majd. Apukámat..... és azt személyesen szeretném.
Gondolom megértitekKép
Aztán az is lehet, hogy a férjem küld majd mailt.
Az tuti, hogy Õ nem fog ide belépni, még az én nick nevemmel sem.
Pedig rendes, csak olyan cikis neki vagy mi.
Na hagyjuk! PasikKép

Sterilizálás!
Én is mindent átmostam és a sterilizáló folyadékba tettem vagy 45percre.
De nem kell utána újból kimosni. Rá is van írva.
Viszont vettem egy Medela (bimbóformázó) bimbókiemelőt+tejgyűjtő kagylót 300Ft-ért. Még a dobozában volt, mert egy lánynak a párja bimbóvédő helyett ezt vette. Na a lényeg, hogy elég érdekes. Hordom a melltartóban. Nem kényelmetlen, nem csúszik el és tényleg kiemeli a mellbimbót. De hiába vannak rajta szellőző lyukacskák, hát van bent némi páratartalom. Nem izzadok és nem is érzem, csak mikor leveszem. A másik, hogy az előtejem jobban folyik, de rászárad a mellemre. A kagylóban semmi sincsKép
Mondjuk nem folyik literszám. De bizti jó lesz majd szoptatáskorKép

Megyek porszívózom és teregetek ha kimosott a gép.

Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok!
Angelani
38+4

Kép
angelani

Sziasztok!

Még csak most kezdem összerakni a kórházi csomagomat, de van egy kis gondom: egy nagyobbfajta sporttáskába szerettem volna pakolni, de már a köntös megtölti a felét.

Ti hogy csináljátok?
Több táskátok van?

Már arra is gondoltam, hogy a 85 literes csővázas túrahátizsákba pakolok, de az elég hülyén nézne kiKép.

Uxi
31+5

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Merre vagytok???
Csak nem szülni mentetek???Kép Kép Kép
Jelentem:
Én már ki is takarítottam, végig fel is mostam.
Talán az elkövetekző 2 hónapban utoljára.
Néha voltak érdekes fájásaimKép
A gép még mosKép Az kb. 15 perc teregetéssel együtt.
Utána irány a CTG.
Aztán, benézek, de nem biztos, hogy lesz sok időm.
Mondjuk majd csak 15h- fele ér haza a PáromKép
Akkor dumcsizunk, de lehet, hogy elmegyünk valahova vagy esetleg vásárolni.

Szerintem egy kicsit lejjebb ment a hasam.
De lehet, hogy ezt már csak úgy beképzelem?
Mindjárt csinálok fotót.

Lépek!
Pusszanccs Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
38+4

Kép
angelani

Sziasztok!

Uxi!

Nekem is ez a gondom. A köntös meg a 2db törlölköző kitölt egy táskátKép
Még jó, hogy ahol én szülök, oda nem kell vinni a babának cuccot. Nekem nem lesz elég 1db táska.
Pedig nem is bőröndel megyek és nem is akarok beköltözni a kórházba.
Sajnos nem bitos, hogy utánam tudnák hozni a dolgokat. Kocsink sincs, úgyhogy ha szülök, akkor minden egyszerre jön velünk a szülőszobáraKép
De ha találtál valami megoldást, azt szívesen meghallgatomKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Uxi
nekem belefért egy NAGY sporttáskába, pedig minden meg van.De nem idegesítelek veleKép
Több lány írta, hogy több kis tatyóval megy.Esetleg a köntöst és a töriket tedd másba.Vagy kölcsönkérni nem tudsz egy igazán nagyot???Kép
De ha gondolod elküldöm használat után az enyémetKépNekem úgyis az volt a bajom, hogy túl nagynak találtam.A kórházban azt hiszik végleg be akarok költözni.Kép
De jót mosolyogtam a túrahátizsákon mikor elképzeltem.

Gviki
Nagy gratula Zsanihoz! Sok boldogságot kívánok az egész családank!!! Zsaninak pedig rengeteg tejcit!!!Kép
Kép

Angelani
elképesztő mennyi energiád van még mindig!!!
Két nappal előbbre vagyok csak kiírva mint te, de nekem már a dolgok között igencsak pihengetnem kell!!!!!!!!!Kép

Szilvi
38 még pár napigKép

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!

Van nagy, csak az nevetségesen nagynkt tűnik, az előőbb említett 85 literes hátizsákKép.

Azzal jártam haza egyetemista korombanKép.

Valószínű, hogy az lesz, hogy a köntöst, meg a törölközőket külön zsákba teszem, de a Tena betét is bődületes helyet foglalKép.

Abból lehet, hogy nem viszem be az egész csomagot, csak 1-2 napra valót, a többit meg a férjemmel behozatom majd.

Tényleg, törölközőből hányat visztek?
Van egy olyan érzésem, hogy az is hamar véres lesz fürdés után.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi

2 nagy és 1 kicsi törit viszek. Ha piszkos lesz majd valaki hoz be helyette másikat.Valaki úgy is jön látogatni mindig! Legalább hasznosnak érzik magukatKépKépKép
Ti nem kaptok az első időre a kórháztól betétet?
Nálunk adnak, és a szülésznő azt mondta, hogy bőven elég utána az éjszakai sima betét. Az egy kicsit kevesebb helyet foglal el.
Jól mutatnál a hátizságkoddal + nagy pocakkalKép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

A francba, írtam az előbb egy csomót, ami eltűnt Kép

Név nélkül írnék pár dologhoz. Elég volt visszaolvasni, a neveket már nem tudtam megjegyezni, hogy ki mit írt.

Tejgyűjtő kagyló: szerintem jó, ha van a kórházban is az embernél. Amikor belövell a tejcsi folyik össze vissza. És jobb ha a cici nincs állandóan bebugyolálva melltartóba és melltartóbetétbe, hanem a kagylóban tud szellőzni.

Kórházi cucc: utólag már tudom, hogy sokkal jobb lett volna két táskába pakolni, egyet a szülőszobára egyet pedig a többi napra. Én csak egy gurulós bőröndbe pakoltam, és aztán a szülőszobán kaparásztam elő egy csomó dolgot, ami ott kellett.

Sterilizálás: mind a gyerekorvos, mind a védőnő azt mondta, hogy nem kell túlzásba vinni a dolgot. Csak azt kell sterilizálni, ami a szájához ér. Mivel mi nem cumizunk, így csak a kiskanalát, poharát és a mellszívót sterilizáljuk. Egyelőre kifőzve.

Teszek fel egy képet Oliról. Remélem nem unjátok még. Éppen Apa nyakán próbálkozott szopizni Kép Kép Ez a kedvenc képem róla Kép

Kép

Üdv: Ildi

Kép
vrucsincá

Elkezdtem a 40. hetet, és még semmi jele a szülésnek, pedig biztos voltam benne, hogy hamarabb jön a baba. Már nagyon türelmetlen vagyok, nehéz felállni az ágyról, bár tulajdonképpen más bajom nincs, minthogy vizes a bokám. Férjem szerint olyan, mint a felfújt nyuszi-lufi, a lábujjaim a fülei.
Rókica, engem is behivtak a kiirt napra vizsgálatra csomagokkal, de elmondta az orvos, hogy ő szereti kivárni, mig magától indul a szülés, csak arra az esetre kell minden, ha valami nincs rendben, méhszájjal, méhnyakkal, méhlepénnyel...
Zsuzsa 39+1
tzsuzsa

Kép

Csilla, Hari, Ppanna, Annamami, Anyapoc, Angelani, Benianyu, Mea,

Kép

Csillám,
kitartás, nagyon drukkolok!

Hari,
én is várom, hogy már lássak képeket a kis Lilidről!!!
egyébként Lilla egyik napról a másikra nőtte ki magát a hasamból a végén kb.egy hét alatt. a párom is megjegyezte akkor, hogy napról -napra nagyobbnak látja a hasamat.
a CTG nekem sosem mutatott fájást, aznap reggel is szinte sÍma vonalat húzott, mikor utánna éjfélkor megindult a szülés.persze éjfél után már mutatott nagyokatKép de úgy jött,mint derült égből a villámcsapás, egyszer csak megindult, előzmény meg semmi mert már 36.hét óta adagolta magát a nyákdugasz kifelé és a méhszáj is nyitva volt régóta.biztosan a hormonok indÍtották el a szülést,vagy nemtom...

azt hallottam, hogy a baba tüdőszövetei, ha már érettek, akkor juttatnak egy hormont a keringésbe, amitől az agy üzenetet küld a placentának, hogy már ne termeljen több progeszteront, kezdjen el oxitocint gyártani és ez elindÍtja az összehúzódásokat.

Angelani!
deeearanyos vagyKépörülök, hogy tetszenek a képek.
különben
én is bőgök minden szülés storyn és bensőséges fotónKép
még a babás reklámokon is...néha..

Megann,
én vittem tejgyűjtős kagylót, bár én avent-et, úgy tudom, hogy abból, ami lukas, abból nem szabad odaadni a tejcsit mert abba belemászhatnak a bacik.
meg az aventeset nem szabad sokáig hordani, max.40percet, mert elnyomja a tejcsatornákat.
inkább mellszÍvót vigyél, és bepanten kenőcsöt a bimbóra!!!az a legjobb!és nem árt a kicsinek,elég sima vÍzzel lemosni.amint belövell a tejed=kezdesz csomókat meg feszülést érezni a cickóidban, kezdj fejni!!!ha nem akarsz tejcsárda lenni, később beszabájozhatod, ha csak annyit fejsz le, hogy épp megkönnyebbülj, akkor annyi tej termelődik majd, amennyi a babának kell.
ha minden jól megy.

VEGYETEK infacol szuszpenziót!!!
ha beüt a hasfájás, segÍt!!!egy áldás!!!
nem szÍvódik fel, Így túladagolni sem tudod,nem veszélyes,újszülött kortól lehet adni!!!

én tényleg semmit nem eszem, amitől fájhat a kis hasa, de mégis fáj a pociKépKépés nincs szörnyűbb, mint látni, hogy szenved, sÍr keservesen és csak vele sÍrni tudsz mert nem segÍthetsz neki kakilniKépKép de a cseppel egy pár ilyen alkalmat megelőzhetsz és ez nagyon jó!!!

fertőtlenÍtés téma:
a kórházban azt mondták, egyszer kell kifőzni vagy kimikrózni mindent sterilre, a fertőtlenÍtőfolyadékot nem ajánlják, pedig én is akartam a chicco-t használni.(semmi vegyszert)
a már sterilizált cuccokat utánna elég elmosni.
én gőzsterilizálóban itthon sterilizáltam a bimbóvédőket, aztán a kórházban csak forró vÍzben elmostam őket és minden rendben volt. nem kaptunkfertőzést.

ja, és nem vigyetek nagy bimbóvédőt! én az avent kicsijét vittem, de még az sem volt elég kicsi...egy újszülött szája nagyon nagyon kicsike, de hihetetlen erővel képes vele szÍvniKép
azért párszor sikerült használni, de végül keveset tudott vele szopizni meg nem is akart vele enni, hát, összeszorÍtottam a fogam aztán eltettem őket...

puszy
Zsófy
zsofy

Ildi!
de szeretnék már én is ilyen apás képet!!Kép jó lehet látni a fiúkat együttKép

Angelani, Te hogy bírsz ennyit dolgozni kora reggel?! nem semmi!
én már 3 napja tök sokat alszom, pedig korábban engem is kidobott az ágy hajnalban.

Rokica, kitartás, most már egy, de max 2 héten belül te is babázni fogsz! szerintem örülj, hogy ilyen jól vagy, reméljük a szülés is ilyen könnyedén fog menni, ezt kívánom!Kép

Megann, Te sem vállsz keveset! egy nap 3 hivatalt meglátogatni... brrrr... a hideg is kiráz. én útálom a hivatalokat. úgyhogy oszd meg velünk, amit megtudtálKép kösziKép
egyébként nem voltunk csempét venni a hétvégénKép győzött a kézilabda... talán ma.

de azért moziban voltunk, és megnéztük az anyád napját, a vége tök irreális - milyen is legyen- de azért 1x meg lehetett nézni.

végre megcsináltam a listámat, összeírtam, hogy mik vannak, mit kell még megvenni, és mi kerül a kórházba, és most is kiegészítette a tejgyűjtő bigyóval - amire én magamtól nem is gondoltam- úgyhogy csak adjátok a jó ötleteket, plíz!!Kép
a táskába még nem pakoltam be, de én is azt fogom tenni, hogy ami nem fér bele,azt külön pakolom, esetleg egy plusz csomagot hagyunk a kocsiban, és apa intézi még, ami kell. szerencsére lehet rá számítani nagyonKép a lényeg, hogy a szülésnél bennt legyen minden, utána már bármit behoznak.

és elkezdtem a 33. hetet, hurrá!Kép
és még mindig sehol sem áll a babaszobaKép

and

KépKép
KépKép
and

azaz a 34. hetet, mert betöltöttem a 32-iket, ami a 33. hét volt.. basszus, én ebbe mindig belezavarodokKépKép
and 32+7=33+0 ugye??Kép

KépKép
KépKép
and

Na megtaláltam én is az albumokat!
Zsofy! tényleg nagyon meghatóak a születés körüli képekKép egyszerűen gyönyörűek vagytok, úgy ahogy van az egész család!!Kép

Mea a tiédet is megtaláltam ám, én nem is csináltam magamról ennyi pocakos fotót. most jól elképedtem, mert látom, hogy mekkorát nőtt a pocakod így a vége felé egy pár hét alatt. nekem már most is leszakad a derekamKép csak én nem maradtam ennyire csini, mint teKép

na én sem lopom a napot, megyek a dolgomra, majd még bekukk

KépKép
KépKép
and

BABA!!!!!

Éjszaka jött Pocakpacnitól! (Csak én most ébredtemKép)Úgyhogy kicsit megkésve, de íme:

"Ma 01.35-kor 3400 g-mal és 56 centivel, alig 3 óra alatt megérkeztem! Anyát megkíméltemKép Puszi Hajnal Bálint Ádám (Pocakpacni volt pocaklakója)"

Szóval beindult ez a hét is! Hajrá többiek is, húzzatok bele, hátha akkor nekem is gyorsabban megy az időKép

Megyek teszek fel képeket az albumomba, mert le vagyok maradvaKép Aztán jövök vissza.

Kép
Kép
hari

And,
köszi szépen, nagyon aranyos vagyKép

na, drukkoljatok, picurkám végre elaludt, ki kellene vinnünk sétálni, és úgy kell becsempésznem a babakocsiba, hogy ne vegye észre...mert akkor nem akar sétálni, csak szopizni...Kép)
zsofy

Zsofy, tök jó hogy mindig jössz hozzánk kicsitKép Jó sétát, ilyen szép időben még élvezni is lehet. Remélem sikerül "becsempészni" a kocsiba.

Tettem fel egy pár képet, de nem mindent sikerült amit akartam. Angelani, főleg neked írom, hogy Hari képei cím alatt találod, ha lesz időd nézegetni. Aztán lehet hogy nem is rakott fel egyet sem, csak én láttam úgyKép Majd még később próbálkozom.

Eszem, aztán megpróbálom rávenni a páromat, hogy menjünk el az önkormányzatba elintézni végre az apaságit. Kíváncsi vagyok sikerül-e.

Hari 34+2

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?