Sziasztok!
Á, képtelen vagyok két napit elolvasni! Majd holnap a mait.
Az volna a kérdésem, hogy a kórházban kapott oltás meddig „csúnyul” a gyerkőc karján? Bencéé már olyan csúnya nagy piros.
Tudom, annál jobb, minél rondább, de milyennek kell lennie a végső stádiumban?
Pénteken nagyon sírós volt a gyermek, apja Pest mellett dolgozott és nem találkoztak este sem, későn jött meg. Soha nem szokott fürcsi, evés, lefektetés után felébredni, de míg meg nem jött az apja, párszor felsírt. Miután bement hozzá és odasúgta neki: megjöttem, szépen elaludt. Lehet, hogy képzelgés, de úgy érzem, ők már 3-4 hónaposan is tudják, kikből áll a szűkebb családjuk.
Lányok,
azt olvasom sok helyütt, hogy a tej összetétele alkalmazkodik a gyerek igényeihez. De a tej honnan tudja, mennyi idős a gyerekem? Tudom, hülyeséget kérdezek, de ezt nem értem.
Vezso,
nagyon jól csinálod, hogy nem rázod le a lánykát a kérdésekkel, irtó okos lesz nagykorában. Mi bizonyára túl nyugisan élünk itt vidéken a fővárosiakhoz képest, de én nem tudom, hogyan viselném, ha a párom nem lenne minden este itt velünk. Te meg a három gyerkőccel... Hát, minden elismerésem a tiéd.
Leírnád újra, milyen etetőszéket használtok, mert a lényegről mindig lemaradok.
Írod, hogy a gyerkőc óránként kért enni éjszaka. És ilyenkor ugyanannyit evett, mint máskor, mégis kevés volt neki? Azért kérdezem (hogy már megint rá kell térnem a szopitémára!), mert Bence is egyre gyakrabban kel éjszaka, de az adagját megeszi éjjel-nappal, általában 3 óránként. Õ 6-án lesz 4 hónapos.
Már sok helyen kerestem, de a földrajztanárom sem tudott választ adni. Azt nem tudod, Vezso, hogy az ablakon lévő jégvirág miért virág formájú? Azt tudom, hogyan keletkezik, de hogy miért olyan alakú, amilyen, azt nem.
Connie,
jó fej pap lehet, aki politizál.
Ákos irtó ügyes, hogy már hasra is fordul! Bence még csak az ágyról akart leesni.
Vaktyúk,
remélem, akkor nincs harag, a jófejséget én is szeretem.
Fickós egy fiad lehet. Én fiamat eddig csak a pisilés izgatta fel.
Vizimanó,
ugye, milyen jó a kutya a háznál?
Örülök, hogy nincs baj.
Dorka,
az én gyerekem is minden rongyot az arcába gyurmákol alváskor, azt hittem, egyedi eset, kicsit aggódtam is. Ez vajon miért van? Nagyon édesek a gyerekeid.
Timurr,
ez az, hogy sajnos, nem mindig sikerül böfizni Bencének. Evés közben, ha felemelem, iszonyúan visít, ilyenkor pár másodpercig tűrök, de aztán visszateszem, szopi végén pedig sokszor más késő. Kb. 1 óra múlva elkezdődik a tekergés, nyögés és sírás, nagy nehezen pedig a pukkancsok sorozatban. Hason tudom altatni (ha egyáltalán sikerül nappal), de akkor meg nyomja a pociját és sír.
Most talán nagyobbakat durrogtat, de azért nem múlt el teljesen a pocifájás. Van olyan gyerkőc, aki 6 hónapos koráig kínlódik ezzel, ez a következő dátum, amiben bízom. Csak hát nagyon nehéz nap, mint nap megküzdeni a pukimanókkal.
Maja már izgatja a pasikat?
Brrr, kinti kutyusok a lakásban! Én amúgy szeretem az állatokat, de ha valamelyik kint lakik, nem elég tiszta a benti léthez. Szerintem... Gyerek közelébe (ennyi idős) én sem szívesen engedném, később is csak, ha tudom mosni a kis kezét. Az állat mégsem olyan, mintha porban tapicskolna a gyerek.
Szerintem nem igaz, amit Majáról írsz, tök kiegyensúlyozott csaj! Nekem is mindig ezt mondják.
Delfinke,
csodás a szeme ennek a lurkónak!
Cica,
ezek a göndör fürtök! Látszik, hogy a gyermek nem szeretni a pociját!
Csilla,
lepényleválásban kezet foghatunk, szerencsére nálunk már csak a kitolásnál jelentkezett, de lelkileg épp elég volt ezt is feldolgozni.
Monazsu,
igazad van az időpontokat illetően. Egyik ismerős csajó 1 éves koráig etette kizárólag anyatejjel a gyerkőcét és teljesen egészséges.
Mukika,
én ugyanezt éreztem a szülés végén. Már csak azt ordibáltam, hogy nem bírom ki, meghalok. Õrültül fájt, közben az orvos bejelentette, hogy leállt a lepény működése, szívtam az oxigént ezerrel, szüksége van rá a gyereknek (aki persze ebből már mitsem kapott), minden erőm elszállt, két orvos nyomott hátulról, amikor feleszméltem, hogy jön a fájás. Aztán vágás, repedés, vacuum, gyerek kicupp, és vége. A varrás sem volt álom, de a vajúdáshoz képest bolhacsípés. Pár óra múltán már én is hagytam volna, hogy széthasítsanak.