Új privát üzeneted érkezett!

Gyors szopi és Hajnika visszaaludt.
Timurr, Mukika: szerintem az ideális korkülönbség vagy másfél éven belül van, mert akkor nincs testvérféltékenység vagy akkor, amikor a nagyobb már közösségbe jár legalább fél évet. (bölcsőde vagy óvoda). Mert akkor nem látja, hogy milyen sokat foglalkozol a picivel és nem is érzi azt, hogy rá, meg milyen kevés idő marad. Mert nagyon kevés idő marad.

Delfinke: anyós: nem engedem, hogy bele szóljanak a gyerek nevelésbe és ezért sokszor van nagy veszekedés. Mert elég maradiak. De sajnos sokszor vagyok rájuk utalva (a férjem reggel 6-tól sokszor este 7-ig, de olyan is van, hogy 9-ig nincs itthon) és ilyenkor sose csinálják azt amit kérek, hanem amit ők jónak gondolják. De ez ellen nem tudok tenni semmit. Mert abból viszont szerencsém van, hogy egyáltalán van valaki, akire rábízhatom a gyerekeket, ha valami elintéznivalóm van. Bocsánat a kisfiamat, mert a kislányomat eddig még nem bíztam rájuk és mostanában nem is fogok, de Ádámka decemberben lesz négy éves. Õt már azzal etetik, amivel akarják, mert úgysem fogadja el azt, amit nem akar. Viszont azt nem szeretném, ha Hajnikát jól teletömnék mondjuk tejbedarával. Mert képesek lennének rá a "jó ügy" érdekében. Szegény gyerek még mindig szopik... Amúgy szerintem azért viselkednek így, mert még mindig azt gondolják, hogy az a fiatal tini vagyok, aki a szintén kicsi fiacskájukkal él együtt, tehát nem felnőttként gondolnak rám. Pedig betöltöttem a 34 évet. 13 éve vagyunk együtt a férjemmel. Valahogy tényleg nagyon nem akaródzik a lányomat rájuk bízni. És ez valahol szomorú is. Mert amúgy imádják az unokájukat, de amíg nem bízhatok meg bennük és az eddigi tapasztalatom alapján nem, addig nem fogom rájuk hagyni.

Vezso: tényleg megnézem, hogy mi az amit használhatok egy cikkből vagy könyvből és mi az amit nem. Én is szeretem a politikai, gazdasági, baba cikkeket, de manapság már nem lehet tudni, hogy mi az igaz. Baba cikkekben meg ezelőtt mondjuk 10 éve is ugyanolyan meggyőződéssel írták, hogy mi a helyes. Nálam ez a parázós dolog azért van, mert 10 évet dolgoztam eü-ben és sok rosszat láttam. Szerencsére kiléptem az eü-ből, de utóhatása érezhető. Más még a Hajni leveshez visszatérve. Ádám ismeri a fűszereket, ha mutatsz neki valamit megmondja mi az és mibe való, (bors, só, cukor, fahéj szeret segíteni a konyhában főzni, kiválogatja az evőeszközöket a mosogatógépből és beteszi a helyére, segít a mosógépből a ruhákat kiszedni. Szóval ismeri ezeket a kifejezéseket és ezért használja is. De abba a szövegkörnyezetbe építi be, ami éppen aktuális vagy a lelkivilágát "piszkálja". Pl. a számítógép egerét (kapott egyet) vasalónak használja, mert látja hogy én hogyan vasalok. Vagy a szerszámos asztalkájának a tetejét tojásfőzőnek használja vagy szőnyegtisztítónak attól függően, hogy éppen mit játszik. Szóval nem kell ezt a Hajnika levest olyan komolyan venni.

Monika
monazsu

Delfinke Kép
Köszi, hogy elmondtad, mi vált be legjobban bébiételben. És ügyik vagytok, hogy már kanállal esztek. Kép Kép Kép Rozinak is avval adom a gyümipépet, először a legkisebb kanállal, kávéssal, aztán majd teással. És ha itatni kell, azt is pohárból fogom. Minden gyereknél bevásároltam cumisüvegből és sosem használtam őket, úgy lettek dobozostul elajándékozva. Most is van egy kicsi, de nem használom, most már tán nem is fogom. Nem baj, majd a játábabák megkapják.Kép
Zöldség-gyümölcs elég sok megterem nálunk, meg Anyuéknál, a Nagyinál, úgyhogy evvel nem lesz gond, megcsinálok amit lehet itthoni alapanyagból. De pl krumplit, azt nem termesztünk, azt venni kell, ez van. A bio sem annyira bio, úgy tudom és még jó sokba is kerül. Marha nehéz egészséges ételt vásárolni, tán nincs is olyan...De kész bébiétel jól jön majd, ha úton vagyunk.

Vaktyúk Kép
Köszi, akkor el tudom használni a tápszer főzelékbe majd. Mindig sajnálok ételt kidobni, próbálok mindent felhasználni. Nem semmi, mekkora adagokat eszik Csipet! Kis vasgyúró lesz, biztos Kép
Olyan rendes vagy, mindig megírod, mit hol lehet venni jó árban! Köszönjük! Kép

Monazsu Kép
Most már értem, miről írtál, hogy a kistesó mondta! Én nem értettem magát a mondatot!
És igaz, nálunk a két nagylány között majdnem 3 év a korkülönbség és volt tesóféltékenység a nagyobbik részéről. Elég enyhe formában, de volt. Most már egyáltalán nincs, és annyira összetartanak, jó látni. Most is pl amikor a 8 éves lázas lett, a nagyobbik mesét olvasott neki. Jó volt a másik szobában hallgatni. Néha viszont összetűzésbe kerülnek egymással, főleg mikor mindketten ugyanavval szeretnének játszani. És még hisznek a Mikulásban is, bár a nagyobbnak már gyanús a dolog, de sztem még akar hinni és ez jó. A 8 éves Zsófi meg teljesen hiszi. Pl most mikor voltunk Törökországban, ott van az a kisváros, ahol az igazi Szt Miklós született (Myra) és felolvastam az életét az utikönyvből a családnak, miközben a szobra előtt álltunk. Aztán odaértünk ahhoz a részhez, hogy Szt Miklós meghalt ekkor meg ekkor és erre Zsófi elsírta magát, hogy akkor most tényleg meghalt a Mikulás?! Hú, nagyon nehezen tudtuk kimagyarázni a dolgot.

Vezso
vezso

Zsuba: jobbulást kívánok apukádnak
Monika
monazsu

Vezso: Zsófinak is sok gyógypuszit küldök. Na befejezem mára.
Monika
monazsu

Vezso
Igen néha szoktam itthon is sütni, amikor az időm engedi. Meg, ha a férjem mond valamit, hogy enne ezt-vagy azt. De általában piskóta tekercset szokott kérni, mert az a kedvence. Amúgy nagyon édesszájú. Meg is látszik rajta.Kép
Specialitásom az nincs, de tudok egy olyan tejszines túrótorta receptet, amiért él hal a családom, mert szerintük nem annyira gej édes. Ha kíváncsi vagy rá , akkor leírom.
Most a bulira készítettem 2 ilyen túró tortát, egy dobostortát, egy kis édestea aprósüteményt, és pogácsát. Nem kell mondani, hogy mennyi maradt belőle. De hát ezért érdemes csinálni.Kép

Mi is voltunk Törökországban a mikuláséknál, két éve. Marha meleg volt, és ott a szobornál fényképezkedtünk, majd felforrt az agyvizem. Erről ennyit.
hüpi

Mindenki alszik, Zsófi evett-ivott, csak 37.3 (Kép), a nagylányom meg az Anyuékhoz átsétált. Nem merek semmit itthon csinálni, hogy ne hangoskodjak...

Timurr KépKép
Ez így elég nehéz lehet Nektek, hogy együtt laktok. Még két embernek is össze kell csiszolódnia, hát még többnek, egy fedél alatt. Mi is próbáltuk, egyszer fél évet Anyuéknál 10 éve, aztán 3 éve is egy fél évet a Nagyinál. Mindkétszer a lakásunk már el volt adva, és amit vettünk, abba még nem lehetett beköltözni. Hát, soha többé!!! Annak ellenére, hogy Anyuval kifejezetten nagyon jóban vagyok, imádom, Nagyi meg házsártos sokszor, de vajszive van és annyira szeret minket. Mégis, az együttélés borzasztó volt, alig vártam mindkétszer, hogy már csak magunkban legyünk, bárhol, csak magunkban. És sztem ők is. És ezért mindig olyan lakásba költöztünk, ami még nem volt teljesen felújítva, de már nem bírtam tovább. Millió dolgon bosszankodta és semmi magánéletünk nem volt, a végén már minden zavart. Pl a Nagyim annyira spórolós, hogy nem húzza le a wc-t, hanem összegyűjti az esővizet és vödörrel kell felcipelni mindennap, és avval leönteni. Fürdeni sem lehetett kádban, ugyanezért. Pedig amíg ott laktunk, mi fizettünk minden rezsit. Egyébként gyönyörű és hatalmas a fürdőszoba, mert a Nagyi falun élt, ahol nem volt folyóvíz, és az első dolog amit szeretett volna az új házban, az a fürdő volt. Csak épp nem használja, maradt a lavór. Tényleg csipketerítő van a kádban. Ne nevess, komoly.Nem akarom őt bántani, mert befogadott minket fél évre,és ezért inkább hálás vagyok neki, de annyira rossz volt mégis.
Jó lenne, ha Ti is külön tudnátok élni. És ha nem pakolgatsz el a sógórnődék után, akkor sem pakolnának el? Én ezt nem tudnám szó nélkül megállni.
Én is szoktam arra gondolni, mi lenne a gyerekekkel, ha én nem lennék, de most már nyugodtabb vagyok, mert a Veronika (11) már tudna lenni amolyan mini-mami. Főzni is tanítom, meg mindenre a háztartásban, tudja is mi, hol van, és most pl amikor szültem, még több mindent megtanítottam neki. Most tanulta meg a mosógépet, meg a vasalást is. Egész ügyes a főzésnél is már. Na, de, el a negatív gondolatokkal, minden szép és jó, és olyan is lesz. Kép (Csak az ég szürke Kép)
Vezso
vezso

Hüpi Kép
Jöhet minden recept, sztem a többiek nem haragszanak meg, ugye, lányok? Mert, akkor küldheted mélben is. Túrótorta, dobostorta, teasüti, pogi, minden Kép Már persze, ha van rá időd, meg kedved. Mér 2x próbáltam dobostortát különböző receptekből, és mindkétszer kőkemény lett, még baltával sem lehetett felvágni.Kép Pedig sikerülni szoktak a sütik.
Túrótortában van egy olyan receptem, amiben nincs liszt, kéred?
Sztem Törökországban mindig hőség van, most is az volt, de most inkább bevállalom a meleget, mint ezt a savanyú időt itthon. Brr! Lassan ihatjuk a forralt bort. Egy jó van az egészben: nem kell locsolni a füvet, szép zöld. Kép
Én most ideragadtam a géphez, de még mosogatni sem merek, felébredne rá vki. Hagyok mindenkit pihikézni, azt hiszem én is alszom egyet. Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Mónika!
Hát hugi leves, bár morbid, de úgy látszik nekem ilyen a humorom, mert én hangosan röhögtem, azért remélem a fiamnak nem jut eszébe. A környezetemben sok kos van, nem mindig bírom az erőszakosságukat, bár ennek ellenére általában ők a barátaim. Kíváncsi leszek a lányommal, hogy jövök majd ki. Ki volt ez számolva, erre nem beintett. Korábban jött, és kos lett.
Milyen iskolába jártok?
Mi is alig látjuk apukát, (Ha itthon is van kertet, házat épít. Jó a kertes ház, de valóban mindig van mit csinálni.) de ha jól belegondolok nem is ismerek olyat aki normálisan hazajár, ez korunk betegsége (sajnos nem csak ez).

Panni!
Imre Kristóf. Imre, mert mindkettőnk felmenői Imrék és volt egy nagyon kedves nagypapa, aki a fiam születése előtt halt meg. Azt beszéltük meg, hogy a második nevén fogjuk szólítani (ez az én családomban hagyomány, és az jobban is tetszett nekünk), de annyian kritizáltak, hogy ez nekik nem tetszik (mondjuk nem is lesz belőle 5 az oviban), hogy csak azért is Imikének hívjuk.

Ildi!
Ez elég durva, a férjed nem véd meg a szüleitől?

Zsuba31!
Nagyon sajnálom ami veletek történt, engem legalább annyira felháborít, mint a babarablás. A K…anyájukat amiért ennyire érzéketlenek, figyelmetlenek, és főleg felelőtlenek!!!!

Vezso!

Mi a III. kerületben laktunk, kb. 1 éve költöztünk Kerepesre családi házba. Van egy májusi születésű két éves édes, eleven, kedves fiam, (most már majdnem szobatiszta. Juhééé), és egy 4 hónapos aranyos, kedves, sokat nyűgős kislányom. Én is sokat vagyok itthon egyedül, sokszor éjszaka is, mert a párom váltott műszakban dolgozik. 13 éve vagyunk együtt, de nem vagyunk házasok.

Timúr!
Nem tudom, hogy segítek-e ezzel, de én a fiamat anno, hintaszékben büfiztettem, amikor megnyugodott, hátradőltem, felraktam a lábam a pelenkázóra (így én hanyatt, ő hason) és szundikáltam picit, és én alva raktam be az ágyába, nekem nem kényeztetődött így el és 4 hónaposan átaludta az éjszakát.
A lányom más tészta, ő hasfájós őt is hintaszékeztettem, de ha leraktam visszaébredt egy idő után. Azt tapasztaltam, hogy szeret hordozóban lenni, és bár tudom, hogy nem egészséges nem volt választásom, mert nem hagyhattam, hogy a fiam minden éjjel fent legyen miattunk. Szóval én már álmomban is tudtam őt a hordozóban ringatni amíg el nem aludt. Van egy ágybetét az ágya mellett én ott aludtam a földön vele, és amikor már mélyen aludt akkor raktam csak a kiságyba. Õ is 4 hónapos kora óta kb. reggel 5-ig alszik, és bizony, ha úgy látom én nem rakom vissza szopi után az ágyába, mert szükségem van az alvásra, mert ugyan a fiammal ha nagyon fáradt voltam, le tudtam még feküdni nappal is, de most már kettővel csak éjszaka tudok pihenni.
Mindig csak éjszakai fény van, soha nem játszom, beszélgetek velük, max dúdolgatok.

Ami még eszembe jutott:
Jelentem én vagyok a kivétel én kimondottan szeretem, és hálás vagyok a majdnem anyósomnak (bár engem is ki szokott borítani, de mindig jót akar).
Én úgy látom, nincs ideális kor gyerekek között, szerintem minden attól függ, hogy ők milyenek, jól kijönnek-e egymással.
Valaki árulja már el, hogy kell képet felrakni??? (Kicsinyíteni is kell?)
Az irományomban említett két gyermekemet, szeretném egy szobába tenni amint lehet, van valakinek tapasztalata ez ügyben, hogy mikor érdemes megpróbálni, hogy ne keltegessék egymás éjszaka.
Ja és még valami, a lányom már több mint két hete kapta meg a 3 hónapos oltását, és még mindig egy bazi nagy csomó van a szuri helyén, a dr. szerint van ilyen, valóban így van szerintetek is?
Már megint rengeteget írtam, remélem nem aludt el senki közben.

Sziasztok
Az összes betegnek (gyerekek, férjek, apák,) gyors gyógyulást kívánok.

Csilla
csilla74

Timurr!

Bocsi, majd megtanulom a neved.

Csilla
csilla74

Sziasztok!

Nem felejtettelek el titeket, csak kicsit zűrös napokat éltünk át az elmúlt két hétben. Kezdődött azzal, hogy feltelt a sebem és minden nap kellett mennem lekezeltetni. Aztán Martin hányt,mert túlette magát, napi 3-szori fürdetés nyakigkakilás miatt, sípoló légzésfigyelő, elszíneződött fej, görcsölő has mag minden. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy kezdenek helyreállni a dolgok. Volt sírás is bőven mindkét részről!
Az az egy viszont pozitív, hogy rengeteg tejem van! Van Martinnak tejtestvére, egy 1 hónapos kislány kapja meg a felesleges tejem.
Ma vagyunk 3 hetesek!

Minden baba nagyon aranyos! Olyan picinek tűnik Martin hozzájuk képest! Pedig ők sem nagyok még! És Martin is már 1 kg-ot hízott és 2 cm-t nőtt!

Küldök róla egy képet, itt 2 hetes!
Kép
berkiadri

Sziasztok!

Hát nem semmi a termés, mire megírtam a levelet (kora du. óta írogatom) addigra már szinte nem is aktuális. Hajrá lányok!!!
Most nem kezdek újra írogatni, mert felébredt a fiam (csak most, pedig esküszöm nem kapott se mákot, se pálinkát), és a hugi is fent van. A fiam ül a fotelben, a lányomat beraktam vele szembe, hogy lássa, most idáig hallom ahogy a lányom gagyog, meg nevetgél fiamnak. Ilyenkor oly boldog a szívem!!!. 31 éves múltam márciusban hol vagyok a toplistán?

Csilla
csilla74

Szia Berkiadriiii!!!!KépKép
Végre írtál, hát látom nem minden teljesen 100%, de azért megvagytok. Milyen pici a kis Herceg, tényle a mi babócáinkhoz képest! De majd lesz nagyobb is sokkal! Kép
Az szuper, hogy van sok tejed, a sok rossz között legalább ez ok. Most már sínen lesztek, nem értettem viszont, hogy mi volt a sebeddel? Miért kellett kezelni? De azért már szépen összeszoktatok, ugye? A terhességed vége sem volt semmi, emlékszem.
De örülök, hogy írtál! Ha vmiben segythetünk, csak kérdezz itt minket Kép, mi mindent tudunk ám Kép Sokkal nyugisabb napokat kívánok!!! KépKépKépKép

Zsuba Kép
Okés, de sztem csak pár hónappal előzöl meg korban, ha meg is előzöl...Kép

Csilla Kép
Jó közel laktatok hozzánk akkor, a 3-ik ker-ben (mi Pomáz Cityben Kép). Ügyes vagy, hogy 2 évesen majdnem szobatiszta a kisfiad Kép. Nekünk is korán sikerült mindkét nagyobbik lánnyal, mert volt egy spéci házigyártású bilizős székünk, amit Apu csinált anno még nekem. Lassan muzeális darab. És az bevált, meg a huggies up & go. Kíváncsi lennék, Nálatok hogyan lett a kismanó majdnem-szobatiszta ennyi idősen.
A toplistán hátul vagy, mert mi Zsubával sokkal idősebbek vagyunk Kép És még tényleg nem hallottam senkiről, aki szerette az anyósát Kép, szerencsés vagy!!! Kép Képfelrakásban sztem a többiek majd segítenek, mert én bénakacsa vagyok ebben nagyon. Ha férj nincs, akkor kép sincs Kép Le kel kicsinyíteni, azt tudom.
Vezso
vezso

Vezso mennyi az annyi nálad???
én most töltöm a 39-et!!Kép
zsuba31

Zsuba Kép
Én most májusban voltam 38 KépKépKépKép
de, jó nekem így!!! Boldog szülinapot!! KépKép
Vezso
vezso

Zsuba Kép
Amikor regisztráltam még nem voltam annyi Kép
Mikor lesz a szülinapod? Mit csinál a család?
Vezso
vezso

Akkor valóban nem sok. Végül is nem fáj még a korom és mi most fiatalodtunk meg a kicsik által.Örülök most már nagyon, hogy ennyi idősen válaltuk a párommal, és a nagyok különben is nemsokára kirepülnek. Épp a napokban számoltuk, hogy mire 10 éves lesz a kicsi addigra a lányok 26, 24, és 19, szinte hihetetlen!!!
zsuba31

október 12-én lesz a jeles nap.A két kicsi már alszik, a nagyobbak meg élvezik a szünet utsó napjait.
Egy kicsit szomorkodok magamban, mert anyuék most jöttek haza nem rég aputól és nem emlekszik az unokáira, nem tudja hányan vannak, izgul, hogy Bazsi egészségben megszülessen!!Eddig pedig rendben volt ilyen téren.
zsuba31

Zsuba Kép
Ugyanezt érzem én is, kb 15 évet fiatalodtam a pici által, annyira jó! Kép Én is pont tegnap mondtam Anyuéknak, hogy mire Rozi annyi idős lesz, mint Veronika most, akkor Veró már akár férjnél is lehet (még azért ne legyen, de 22 évesen lehetne). Azt már nem számolom ki, hogy akkor én hány leszek..
Nagyon sajnálom Apukádat, anyira alattomos dolog ez az agyérgörcs, meg tudja az embert teljesen változtatni, de mint írtam, ne add fel! Nálunk is hihetetlen javulás állt be Apunál, pedig pluszban neki még 4 (!) infarktusa is volt (és cukorbeteg, meg volt Lyme-kórja is). Még az is lehet, hogy teljesen felépül! Hinni kell benne, muszály!!
Nálunk is alszik a pici, a nagyok detto, élvezik az estét, illetve Zsófi még lézeng evvel a hasmenéses-lázzal. Megengedtem nekik, hogy a Spionfiókát megnézzék. Úgysem nézhetnek nemsokára este tv-t, este 8-kor szigorúan ágybafekvés, ahol olvasni lehet, meg más apróbb játék engedélyezett, de no tv.
Vezso
vezso

Sziasztok!
Most leltem eme topicra.Látom nagyon összeszokott a banda, de megpróbálnék felzárkózni.Kép
Az én kislányom 2005. márc. 10.-én született Kaposváron. A neve Szonja Kata. Sajna az anyatej ízét nem sokáig élvazhette. A súlyán ez meg is látszik. Csütörtökön voltunk a dokinál és a mérleg kerek 8000gr-ot mutatott. mEgpróbálok egy képet is csatolni róla. Bár asszem ez már egy régebbi kép.
Sziasztok
Erzsi Kép
cerzsebet

Zsuba!
Remélem Apukád azért elég erős, hogy helyre jöjjön, mert tényleg nagy sokk lehet egy olyan embernek a tehetetlenség aki addig nagyon aktív volt.

Hüpi!
Azt a sütit nem lehetne szétküldeni mindenkinek, (legalább egy kis szeletkét???) az izét ird le, szerintem mindenki egyetért!!! Nem semmi,hogy irtad csináltam egy kis ezt egy kis azt, ilyen lazán, én a nagyon egyszerű sütiket szeretem megcsinálni, és csak karácsonykor szoktam vállalkozni, a sütésekre, zserbó, stb.

Monika!
Oké köszönöm mégegyszer. Neked mikor van az évnyítód?

Csilla!
Az oltás miatt ne izgulj, nekünk a védőnő mondta, hogy igen feldagadhat, piros lehet körülötte, és elég sokáig tarthat ez az állapot, (mi mondjuk speciál megúsztuk) de nyugi elmúlik, mondjuk a borogatás nálunk bejött.
Mekkorák a képeid, én az Irfanview programban szoktam lekicsinyíteni őket, biztos van a gépeden. Mert azt hiszem 600x600 mpixeles képnél nagyobbat nem lehet feltenni. Én a múltkor azzal szenvedtem, hogy jpg. formátumban volt és nem tudtam feltenni, úgyhogy átkellett konvertálnom.

Vezso!
Milyen kajákat tud Veronika megcsinálni, mert akkor én is ráállítom a lányomat, mondjuk a palacsinta már nagyon megy neki. Tényleg ők várják már a sulit?

Berkiadri!
Nagyon kis pici manó Martin, milyen régen voltak a mi Manóink ekkorák, szinte hétről-hétre változik a kis arcuk, olyan kis értelmesen tudnak nézni. Pedig még csak most tavasszal születtek.

Timurr!
Maja meg is nyalta a csokit?
Ja azzal a végrendelettel ne hülyéskedj, tényleg a MAmik sokáig élnek, csak az olyanokra kell sajna felkészíteni a Manókat, hogy más arcokat is megszokjon (kicsit).

Mi van itt, kor licitálás, ki az öregebb? Szerintem én a középmezőnyben vagyok a 33-mal.

Patri
patri

Szia Erzsi! Kép
Aranyos a kis Szonja, látom nyálzik rendesen. KépAzért több infot kérünk Magatokról, látom Kaposváron laktok. Mióta olvasol minket?
És miért nem tudtál szoptatni?
Vezso
vezso

Vezso,
azt nem tudom tudod-e, hogy császárral lett meg Martin. A sebem ből folyt valami, ki kellett kicsit nyitni, hogy kitisztuljon, ezért minden nap kellett mennem kötözésre. Most már összeforrt és szépen gyógyul.
Alapjában véve Martin nagyon jó baba. Csak a hasfájása miatt voltak problémák. Úgy néz ki, hogy amit kaptunk gyógyszert az segített,mert csak 2 napig szenvedett nagyon azóta jól van. Eszik és alszik is rendesen.
Szerintem összeszoktunk már, csak a kezdeti problémák kicsit kiborítottak. Nem tudtam mit csináljak amikor egész nap sírt! Együtt sírtunk, főleg mikor nem vette a levegőt és sípolt a légzésfigyelő!
Most majd megpróbálok minden nap jelentkezni, remélem sikerül.
Most megyek fürdetni, mert ma éjfélig dolgozik a férjem és egyedül kell boldogulnom! Csak a kiskád behozatala a szobába mankóval fog kisebb fennakadást okozni, a többivel biztosan nem lesz gond!
Hány foknak kell lenni a szobában napközben és mennyinek fürdetéskor? Akárhol néztem mindenhol mást írnak és nem akarom hogy megfázzon a baba!
berkiadri

Szia Erzsi!

Üdvözlünk, nagyon aranyos Szonja baba. A súlya itt nem akadály vagyunk is páran akik hasonló súlyú babákkal rendelkeznek. Mi is nyolc kilósak vagyunk és még csak most múltunk pár nappal 3 hónapossak(Benedek). Sőt a barátnője is hasonló adottságokkal rendelkezik,úgyhogy csak szumosoknak hívjuk őket. Úgyhogy szerintem a 5 hónaposan nem sok a nyolc kiló.
Patri
patri

Szia Erzsi,
Üdv nálunk Kép. Mennyivel született a lányod? Jól sejtem, hogy első gyerek?

Zsuba,
Nagyon sajnálom, ami az Apukáddal történt. Jobbulást kívánok neki.
Kép

Adri,
Kezdeti nehézségek szerintem mindenkinél voltak Kép. Eleinte Valérnak is fájt a pocija, de megoldódott. Kép

Vezso, Connie,
Hányan leszünk 8-án? És jól emlékszem az 1 órára?

Angéla
angéla

Sziaztok, köszi kedves fogadtatást. Kép
Nyálzik rendesen kb. 2 hónapos korától fogva. Fog az még egy szál sem. Kép
Azért nem tudtam szoptatni, mert még a kórházban begyulladt a mellem, az összes nővér azt masszírozta. Első babám nam mondta senki, hogy s miképp kell masszírozni. Egy öklömnyi tejcsomó volt benne. Szonja pedig mindig véresre szívta a mellem, ezért nem bírta a csomót kiszívni. Fejéssel pedig nem indult el. Pedig fejt az összes nővér... Úgyhogy sajna sok tejem volt, de el kellett apasztani.Kép Szenvedtem vele rendesen. Hát sajna ez van. De hál Isten nagyon kiegyensúlyozott bébi, 1 hónapos korától átalussza az éjszakát.
Erzsi
cerzsebet

Kép
angéla

Nagia (Ancianyu),
Miért nem regisztrálod magad vissza a régi neveddel? Nekem az tetszett. Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!
Holnaptól apa dolgozik, remélem lesz időm Ákos mellett írni és olvasni is.Kép

Köszönöm mindenkinek a biztatást. Ezentúl még ennél is sokkal jobban odafigyelek.Kép

Zsuba,
jobbulást apukádnakKép

Timurr,
szörnyű állapotokat írtálKép Remélem előbb-utóbb rendeződik a helyzet és külön juttok.Kép Maja hercegnőnek nagy puszit. Ákos is elég hisztis volt egy időben, de aztán rájöttem, hogy éhes, és most minden jó megint.

Csilla,
én is Csilla vagyok, csak 75.05.05.-ös.Kép A fiam és a férjem kos.Kép Bár láttam egy legújabb horoszkópot, és az szerint már én is kos vagyok az idők eltolódása miatt és van egy új jegy a Kígyótartó.Kép

Vezso,
kacsa mmmmKép

Vaktyuk,
Fia már nem dilizik annyit, kiderült, hogy éhes volt, ő is zabagép.Kép Próbáltad már a tejpépet tápiban adni? Tuti siker.Kép

Mi kanállal eszünk, és már nem is maszatol Ákos - nagyon - csak azt köpködi ki ami nem ízlik, pl. pari.Kép Pohárból is kezdünk inni, azzal sincs gond. Bari-keksz: mind megmaradt anyának.KépKép Na az nekem sem jött be.Kép

Kotródok aludni. Holnap jövök.
Minden bébi gyönyörűKép

Kép

Kép
vizimano

Csilla,
le kell kicsinyíteni a képeket. Innen tudsz egy jó progit letölteni.
http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/grafika/fsviewersetup.html

Kép

Kép
vizimano

Angéla Kép
Gyönyörű a kishapsi!! Kép Nem hiszem el, hogy így áll, el fog indulni lassan!
Azt hiszem 1 óra, igen, nem tudom hányan leszünk, Vaktyúk is jön, meg Zsana, nem tudom ki írta még. Delfinkénél 8-an voltunk!!

Patri Kép
Egyszerűbb ételeket tud főzni, felügyelettel. Bevonom a főzésbe, úgy, hogy élvezetes dolognak tartsa, nem pedig nyűgnek. A kicsi is jön (nem a Rozi Kép), hogy lehet-e kavargatni stb. És amikor kész az étel, mindenkinek elmondom a családban, hogy ő készítette, hogy növeljem az önbizalmát, meg agyondícsérjük az ételt. Pl a telefonban elmondom a férjemnek, hogy nem én készítettem, és amikor hazajön, úgy csinál, mintha ezt nem tudná, csak kihangsúlyozza, hogy ilyen finit még nem is evett. Na és akkor úgy örül az aktuális kis szakács. Sütni is szeretnek. Karamellt iscsináltak valamelyik nap. Meg reggel, ha hamarabb kelnek, csinálnak melegszendvicset, rántottát stb felügyelet nélkül is. És megfőzik a kávémat Kép

Berkiadri Kép
Persze, hogy emlékszem a császárra. Kár, hogy nem írtál, amikor így sírt a pici, hátha tudtunk volna vmit segíteni. Kép
Kb 23 fok, talán, amilyen hőmérsékletben Te sem fázol. De amíg picik, mindig fáznak és mindig hideg kezük lábuk. Kis zoknit szoktam adni éjjelre, hűösebb időben. Meg fürdetést a nagy konyhaasztalon csináltuk, amíg pici volt, és beüzemeltem a hajszárítót is (nehogy megrázzon vízközelben az áram), és amikor kivettem a vízből, a törülközőbe takargattam és hajszárítóval melengettem. És nappal mindig kis takarókba csavartam, mert nem szeretnek csak úgy szabadon lenni. Úgy értem, kell nekik vmi, ami körbefogja őket (nem szorosan), így biztonságban érzik magukat és nem is fáznak.

Erzsi Kép
Volt egy hasonló sorsú lány most az Istvánban, amikor szültem, de neki meg tudták menteni a tejét. Végignéztem mit szenvedett, sírt a fájdalomtól. Ez a szoptatás nem olyan könnyű, mint az ember gondolná. Sokan a szüléstől tartanak, de sztem az igazi nehézsége utána kezdődnek csak. és alszik éjjel? Mert a szopis babák mostanában éjjel felkelnek, ezért adunk páran pluszban gyümit is.
Vezso
vezso

Zsuba!
Nagyon sajnálom, ami Apukáddal történt, szörnyű lehet, de majdcsak alakul!
Lizi természetesen hűséges kislány voltKép Habár a lépcsőházunkban van 2 fiúcska is, dehát ők még túl kicsik a lánykámhoz (1 és 1,5 hósak)Kép

Timurr!
Igen sz.r lehet így együtt lakni rokonékkal, főleg, hogy nem a tieid és így csak nem lehet nekik annyira osztani az észt.
Majácska nagyon szép kiscsaj!

Erzsi!
Üdv itt! Az a mellgyulladás nagyon durva lehetett.

Adri!
Martin nagyon édes! Hát akkor nem könnyű napok állnak mögöttetek, de a lényeg, hogy rendeződni látszik.

Angéla!
Hát ez a Valér fiú már megint mit művel???Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Erzsi Kép
Most látom, hogy alszik éjjel, de jó Neked, irigy vagyok!! Én is szeretnék egyben aludni pár órát!!! Kép

Szia Vizimanó Kép
A bari-keksz-maradékot a lányaim megeszik, nézik mennyi marad, és külön is csinálni kellett nekik. Szóval küldheted a maradékot Kép
Én is megyek aludni Kép
Vezso
vezso

Hol lesz a tali, kinél?
Patri
patri

Kép Lizimről:
Kép
Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Nem tüntem el, csak az Ádimmal is kellett foglalkozni! Képzeljétek most az esti etetésnél elfordult a ciciről, és elkezdett sírni, és elkapta az egyik ujjamat, és elkezdte rágni. Aztán elkezdtem masszírozni az ínyecskéjét, és szemmel láthatóan megnyugodott, és elkezdett dumálni nekem olyan könyörgő szemekkel. Azt hittem, hogy megzabálom. 10 perc ilyen maszi után befejezte a vacsit, és nem tul sok nyügösség után elaludt. Néztem az ínyét, és fehér volt a leendő fog környékén. Akkor lehet, hogy jön a foga? Nem túl korai még?
Üdv Cerzsebet!
Írj többet magatokról!

Vezso
Miért nem tudtad fölvágni azt a dobostorát? Mi volt a kemény?
A túrótortámba nekem sincs liszt, csak a piskótában, ami az alján van. De azért jöhet a recept. Akár priváton is.
Tehát:2 tojásból készítek egy piskótát, az aljára.
Fél kiló túrót, 30 dkg cukrot, vaniliás cukrot, és citrom héjat egy tálban elektromos habverővel addig keverem, míg folyós nem lesz. Olyan krémtúró állagú. Ez kb.20 perc. Aztán 6 dl tejszínt fölversz habbá. 3 dkg zselatint el kell keverni 1 dl vízben. Hagyni állni a zselatint kb.5 percig, hogy megduzzadjon. Ezt jól fel kell melegíteni csípős melegre./én ezt a mikróban szoktam. A túrót, a tejszinhabot összekeverem, és a zselatint gyorsan beleöntöm, és gyorsan elkeverem. Ezt azért kell gyorsan, mert a zselatin a hidegre nagyon hamar megköt. A tejszin és a túró is hideg. Szóval összekevertem, és míg folyós egy elöre elkészített tortaformába, aminek az alja piskóta, és az oldala körbe ki van bélelve papírral, hogy a végén, csak le kelljen húzni róla. Beteszem fél órára a hütőbe. Ennyi idő alatt megköt. Aztán pakolok rá gyümölcsöket, és leöntöm aszpikkal. Beteszem megint 20-30 percre a hűtöbe, és kész. Lehúzom róla a tortakarikát, és utána a körbenlévő papirt, és lehet fogyasztani.
Patri, és az íze, amikor beleharapsz, akkor érzed a túró ízét, mégsincsenek benne darabkák, kellemesen citromos ízű, és a tejszinhabtól meg egyenesen szétomlik a szádban. A tetején a gyümölcsök meg a torta fénypontja. Érzed már az ízét? Küldtem egy kis ízelitőt. Megkaptad?
Na jó hosszú lettem. De ti akartátok.KépKépKép
Ja még egy infó. A férjem meg szakács!Kép Én meg 27 vagyok.Kép
Szilvi
hüpi

Sziasztok:-)
Megint csak olvasó üzemmódban tudtam jönni,nem semmi,megint mennyit írtatokKép
Angéla
Ez komoly?Valér egyedül csinálta meg ezt a mutatványt?Hihetetlenül ügyes,már a kádbeli produkciója is lenyűgözöttKép

Szia Erzsi
Üdv a topicbanKépCsatlakozom Patrihoz,5 hósan nem sok a 8 kiló,az én fiam 9 kiló és csak három nappal idősebb Szonjánál.Nagyon szép szeme és mosolya van Szonjának.

Zsuba
Nagyon szomorú,ami apukáddal történt,jobbulást kívánok neki,remélem hamarosan felépül.

Connie
Nekem is nagyon tetszett a keresztelős ruha,tök ügyi vagy,h tudsz varrni.Én is kinéztem egy varrótanfolyamot,míg várandós voltam,de sajna nem tudtam elmenni a farokcsontmizériám miattKépGondolom viccesen hangzik,de sajna nem volt az és már előre reszketek,nehogy a következő terhességnél is megtörténjen..(kb a 4. hónaptól nem tudtam ülni,mert olyan hasgörcsöt kaptam,majd elájultam,csak állni és feküdni tudtam,illetve itthonra beszereztem egy speciális párnát,mint egy úszógumi,de ezzel nem égettem magam a bkv-n,sem a munkahelyemen,így a 7. hónapig álldogáltam,elég rémes volt,de most h így írom,olyan,mintha nem is velem történt volnaKépTényleg jól ki van ez találva,h szép lassan minden nyűg,fájdalom stb,amit a terhesség és a szülés alatt kiállunk,elfelejtődik,különben senkinek nem születne kistesójaKépSzóval csak azt akartam mondani,h tök jó,h tudsz varrni,és micsoda litánia lett belőle??!Bocsi,ma ilyen szószátyár napom van.
Milyen volt a keresztelő?

Vezso
Én is olvastam a kacsareceptet,de sajnos nem szeretem a kacsát,ezért nem reagáltam.Viszont az egyik sütireceptedet már lementettem,külön mappát nyitottam a receptjeidnek,szóval csak bátran a receptekkel a jövőben is.Azt hiszem,Timurr javasolta a pulykás recepteket,csatlakoznékKép
A horror gyerekrablás történettől teljesen kiakadtam,gyorsan elmeséltem a férjemnek is,mert ő már többször is hagyta ott a gyereket bevásárlás közben,amíg mondjuk átment a másik polchoz vmiért,most ő is rádöbbent,h igazam volt,amikor ezért kárpáltam vele.
Kislányodnak jobbulást!!Biztos az idő miatt van,h ismerőseim között sokan betegek,szegény Vincus is szerda óta náthás,én is elkaptam,de már megyünk ki belőle,szerencsére.
Ja!És együttérzek veled férjügyben!Nekem is nagyon sokat dolgozik a párom,sajnos ő se reggel 8-4ig dolgozik,soxor hétvégén isKép Szóval megértelek,de remélem a férjed megkapja a szabadnapjait hamarosan!

Berkiadri
Martin nagyon cuki a képen!Nosztalgiázva nézegettem a kis Manódat..tényleg olyan hamar megnőnek..Az első hetek tényleg nagyon nehezek,de remélem hamarosan nálatok is normalizálódik a helyzet.

Most még megyek visszaolvasok egy kicsit.
Sziasztok
Virág
villes

Hüpi
Túrótorta,hmmmmKép A Te receptjeidnek is nyitottam egy mappát,túrótortáé lementveKépÉs a férjed szokott otthon főzni?Vagy ne irigykedjek,mert csak a munkahelyén főz?

Patri
Connie-nál lesz a tali.

Angéla
Ha minden igaz,én is megyek a talira.
Virág
villes

Sziasztok!
keresztelőn túl vagyunk, jó fáradt mindenki. Manóka nagyon csinos olt a helyi templomba járó öregasszonyok is teljesen felbolydultak tőle.Kép

Nagyjából visszaolvastam, de elég sokat írtatok, mióta voltam tegnap.Kép

Tali: nálunk lesz (Hungária krt.), e-mailben majd küldök címet, ha valaki kér még. 8-an leszünk, ha jól számoltam: Angéla, Villes, Vezso, Vaktyúk, Kata, Delfinke meg mi. De gyerte csak többiek is.

Anyatej, hozzátáplálás: mióta mi iicsik votunk sokat fejlődött a tudomány is egyrészt, másrészt meg jobban igyekszenek megzabolázni a tápszerek reklámozását, és jobban propagálják az anyatejet, innen a különbségek. Bár ezt konkrétan nem olvastam seol, de azt én se nagoyn tudom elképzelni, hogy meg kell várni pontosan a betöltött 6. hónapot, és egy percel előtte sem lehet adni mást a babának. Bár ha sikerül, mi kivárjuk, már csak a tehéntejallergia miatt is.

Na megyek aludni, keresztelőről képeket majd otthonról teszek fel.

KépKép
connie

Szóval kicsik és nem iicsik.Kép
És lehet, hogy Zsana is jön a talira.

KépKép
connie

Sziasztok!

Megpróbálok képet küldeni fiamról, lányomról

CsillaKépKép
csilla74

lányomról is

CsillaKép
csilla74

Hüpi Kép
Mire eldöntöttem, alszom (most már álmos sem vagyok), jössz ezzel a recepttel, evvel fogok álmodni Kép. Érzem az ízét...hmmm.
A zselatin nekem mindig összeugrik, próbálom elkerülni, pedig jól összetartja a krémeket. Az a nyitja, hogy gyorsan kell csinálni?
Olvastad, hogy a Stahl Judit állítólag lopta a receptjeit a Nigellától? Már én is észrevettem a hasonlóságot, mert receptgyűjtő vagyok. Sztem a Jamie Olivertől is kapott ihletett. Ez nem baj, csak miért nem írta le, hogy honnan van a recept?

Az én túrótorta receptem (barátnőmtől tanultam):
6 evőkanál porcukrot habosra keverek 5 tojás sárgájával, fél kg túrót, 12 dkg olvasztott vajat, pici citromlevet, reszelt citromhéjat és 1 zacskó vaníliás pudingport hozzákeverek. Külön felverem a tojásfehérjét csipet sóval. Az egészet lazán összekeverem. Tepsibe (én kerekbe szoktam) sütőpapírt teszek, amit megvajazok, ebben sütöm a túrótortát (illetve ez nem is igazi torta, csak a formája). Akkor kész, ha barna kis pöttyök lesznek a tetején. Naggyon finom! Lehet nagy tepsiben is sütni, és akkor vékonyabb lesz, kis négyzetekre vágom sütés után.

És a dobostortánál a tésztája nem sikerül sehogy. Szakács a férjed? Hol találkoztatok össze? Kép
Vezso
vezso

Vezso
a dobostorta tésztája egyszerü piskóta, csak vékony kerek lapok vannak kisütve. Ebböl kell összetölteni 5-öt + 1 a teteje.
Találkozás a férjemmel egy közös ismerősünk volt. Az én barátnőm az ő kollegája volt. Egy szállodai bulin ismerkedtünk meg immár 9 éve.

Villes
Csak néha főz itthon a férjem. nagy unszolások kellenek hozzá. Ritkán van itthon, azt leginkább pihenéssel szereti eltölteni.De beleszólni azt igazán szeret. Kép
Puszi
Jó éjt mindenkinek!
hüpi

Sziasztok!

Á, képtelen vagyok két napit elolvasni! Majd holnap a mait.

Az volna a kérdésem, hogy a kórházban kapott oltás meddig „csúnyul” a gyerkőc karján? Bencéé már olyan csúnya nagy piros. Kép Tudom, annál jobb, minél rondább, de milyennek kell lennie a végső stádiumban?

Pénteken nagyon sírós volt a gyermek, apja Pest mellett dolgozott és nem találkoztak este sem, későn jött meg. Soha nem szokott fürcsi, evés, lefektetés után felébredni, de míg meg nem jött az apja, párszor felsírt. Miután bement hozzá és odasúgta neki: megjöttem, szépen elaludt. Lehet, hogy képzelgés, de úgy érzem, ők már 3-4 hónaposan is tudják, kikből áll a szűkebb családjuk.

Lányok,
azt olvasom sok helyütt, hogy a tej összetétele alkalmazkodik a gyerek igényeihez. De a tej honnan tudja, mennyi idős a gyerekem? Tudom, hülyeséget kérdezek, de ezt nem értem.

Vezso,
nagyon jól csinálod, hogy nem rázod le a lánykát a kérdésekkel, irtó okos lesz nagykorában. Mi bizonyára túl nyugisan élünk itt vidéken a fővárosiakhoz képest, de én nem tudom, hogyan viselném, ha a párom nem lenne minden este itt velünk. Te meg a három gyerkőccel... Hát, minden elismerésem a tiéd.
Leírnád újra, milyen etetőszéket használtok, mert a lényegről mindig lemaradok. Kép
Írod, hogy a gyerkőc óránként kért enni éjszaka. És ilyenkor ugyanannyit evett, mint máskor, mégis kevés volt neki? Azért kérdezem (hogy már megint rá kell térnem a szopitémára!), mert Bence is egyre gyakrabban kel éjszaka, de az adagját megeszi éjjel-nappal, általában 3 óránként. Õ 6-án lesz 4 hónapos.
Már sok helyen kerestem, de a földrajztanárom sem tudott választ adni. Azt nem tudod, Vezso, hogy az ablakon lévő jégvirág miért virág formájú? Azt tudom, hogyan keletkezik, de hogy miért olyan alakú, amilyen, azt nem.

Connie,
jó fej pap lehet, aki politizál. Kép
Ákos irtó ügyes, hogy már hasra is fordul! Bence még csak az ágyról akart leesni. Kép

Vaktyúk,
remélem, akkor nincs harag, a jófejséget én is szeretem. Kép Fickós egy fiad lehet. Én fiamat eddig csak a pisilés izgatta fel. Kép

Vizimanó,
ugye, milyen jó a kutya a háznál? Kép Örülök, hogy nincs baj.

Dorka,
az én gyerekem is minden rongyot az arcába gyurmákol alváskor, azt hittem, egyedi eset, kicsit aggódtam is. Ez vajon miért van? Nagyon édesek a gyerekeid.

Timurr,
ez az, hogy sajnos, nem mindig sikerül böfizni Bencének. Evés közben, ha felemelem, iszonyúan visít, ilyenkor pár másodpercig tűrök, de aztán visszateszem, szopi végén pedig sokszor más késő. Kb. 1 óra múlva elkezdődik a tekergés, nyögés és sírás, nagy nehezen pedig a pukkancsok sorozatban. Hason tudom altatni (ha egyáltalán sikerül nappal), de akkor meg nyomja a pociját és sír. Kép Most talán nagyobbakat durrogtat, de azért nem múlt el teljesen a pocifájás. Van olyan gyerkőc, aki 6 hónapos koráig kínlódik ezzel, ez a következő dátum, amiben bízom. Csak hát nagyon nehéz nap, mint nap megküzdeni a pukimanókkal. Kép
Maja már izgatja a pasikat? Kép Kép Kép
Brrr, kinti kutyusok a lakásban! Én amúgy szeretem az állatokat, de ha valamelyik kint lakik, nem elég tiszta a benti léthez. Szerintem... Gyerek közelébe (ennyi idős) én sem szívesen engedném, később is csak, ha tudom mosni a kis kezét. Az állat mégsem olyan, mintha porban tapicskolna a gyerek.
Szerintem nem igaz, amit Majáról írsz, tök kiegyensúlyozott csaj! Nekem is mindig ezt mondják. Kép

Delfinke,
csodás a szeme ennek a lurkónak!

Cica,
ezek a göndör fürtök! Látszik, hogy a gyermek nem szeretni a pociját! Kép Kép Kép

Csilla,
lepényleválásban kezet foghatunk, szerencsére nálunk már csak a kitolásnál jelentkezett, de lelkileg épp elég volt ezt is feldolgozni. Kép

Monazsu,
igazad van az időpontokat illetően. Egyik ismerős csajó 1 éves koráig etette kizárólag anyatejjel a gyerkőcét és teljesen egészséges.

Mukika,
én ugyanezt éreztem a szülés végén. Már csak azt ordibáltam, hogy nem bírom ki, meghalok. Õrültül fájt, közben az orvos bejelentette, hogy leállt a lepény működése, szívtam az oxigént ezerrel, szüksége van rá a gyereknek (aki persze ebből már mitsem kapott), minden erőm elszállt, két orvos nyomott hátulról, amikor feleszméltem, hogy jön a fájás. Aztán vágás, repedés, vacuum, gyerek kicupp, és vége. A varrás sem volt álom, de a vajúdáshoz képest bolhacsípés. Pár óra múltán már én is hagytam volna, hogy széthasítsanak. Kép
Ancianyu

Csilla Kép
Gyönyörűek, a fiad is és a lányod is! Kép Kép A kislányod képe címlapfotó is lehetne!
Kérdezted, hogy mikortól lehet őket egy szobába tenni, hogy ne zavarják egymást. Sztem nem ébrednek fel, a nagyok nekem egész pici koruktól egy szobában voltak. Most is Rozi be fog közéjük kerülni a télen, még nem tudom mikortól. Nagyon szeretem, ha a közelben szuszog éjjel. Majd meglátjuk, hogy lesz.

Virág Kép
A kacsát én sem szeretem, nem is eszem húst, de szeretek a családnak babrálni ilyesmit. És vki kérdezte, hogy hány kacsát sütök, hát a családnak csak egyet, de egy kacsa kb 7-8 emberre elég, mert laktató. a kacsák egyébként is nagyobbak a csirkénél. Meg ugye ott van a köret is.
Köszi a jókívánságokat, remélem én is, hogy rendbejön a Zsófi, az a baj, hogy nem akarja meginni a smecta-t, pedig az segítene neki.

Connie Kép
Kíváncsiak vagyunk a képekre nagyon KépAkkor minden jól sikerült, látod. Kép
Jó sokan leszünk a talin Kép
Vezso
vezso

Helo!
Muki, Csilla Gyönyörűek a gyerkőcök.Kép
Villes
Köszi a bókokat( Hízik a májam ) Már megérte idejönni a topicraKép
A Te fiad mennyivel született? Csak anyatejet kap?
Vezso
Én is bőgtem a kórházban mikor éjszaka az egyik bájos nővér az egyik a másik bájos nővér a másik mellemet masszírozta. Kép
De már szinte elfelejtettem. Mikor mondták hogy majd elefelejtem a szülési fájdalmakat azt mondtam az ki van zárva. És tényleg nem emlékszem már ráKép
Amúgy Szonja 3650g és 56 cm volt a születésekor.Természetesen született vákummal. Most már 69-70cm és ugye 8000 gramm. Jó hosszu gyerek.Kép)
Erzsi
cerzsebet

Vezso
Mi az a smecta?
Virág
villes

Virág Kép
A smecta egy gyógyszer, por formájú, tasakokban van, és pont lyen hasmenéses állapotra jó, és pont gyerekeknek is javasolt. Nem jó íze van, kb mint a krétapor, de teába tettem neki, és mégsem issza meg. Hányingert kap tőle, és ezért nem tudom erőltetni, mert csak rosszabb lesz. Mert egyébként, ha muszály, akkor muszály. Hátha reggel megissza majd, még jobban a lelkére beszélek.
Vezso
vezso

Erzsi
Sajnálom a kórházbeli tortúrát,de gondolom Szonja kárpótol érteKép
Vince már születésekor is hosszú volt(60cm),de mostanában ez a születési méret egyre gyakoribb,nem tudom,miért?(Sokan a terhesvitaminokat okolják..)Egyébként 3900g-al született,és csak anyatejes,bár csakúgy,mint a topikon itt többen,már mi is elkezdtük a kóstolgatást(őszibarack,alma,sütőtökpüré),de sajna én a kekszes verziót nem próbálhatom ki,mert az öcsém lisztérzékeny,és amíg nem csinálják meg a vérvételt 8 hónapos korában,amiből majd kiderül,örökölte -e,addig nem adok neki semmi liszteset,biztos,ami biztos,nincs kedvem rizikózni,az én öcsém csecsemőként majdnem belehalt,igaz akkor még nem nagyon ismerték ezt a betegséget,mert írtó ritka volt.

Connie
Én is nagyon várom a képeket!

Csilla
Nagyon szépek a gyerkőceid!

Hüpi
akkor nem irigyellek annyira,a beleszólós verzió nem hangzik olyan jólKép

Virág
villes

Vezso
Köszi a választKép
Megyek aludni,jó éjt Nektek,holnap talán tudok többet jönni,mert itt lesz anyukám,nem egyedül leszek Vincivel.
Virág
villes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?