Új privát üzeneted érkezett!

Hogy mondod?:
Kép
Anya is mindig olvas fürdés közben:
Kép

delfinke

Timurr,
Nagyon sokat változott Maja. Gyönyörű. Kép

Cica,
Ne aggódj. Valér miután megfordult, sokszor visszafordítottam, mert annyira tetszett a mutatványa. Ezért jól beintett nekem és nagyon sokáig nem csinálta Kép.

Juszti,
Férjedre jobban hasonlít Kép

Vizimanó,
Fiad változatlanul helyes fickó Kép

Angéla
angéla

Timurr
Ugyanezt tapasztaltam Rozinál szopikor, amit írtál, megspékelve avval is, hogy közben is meg-megszakította az evést, mert nézegetett. És plusz még az éjjeli óránkénti kelések. És tegnap adtam neki barackos kekszet, és csak 2x kelt éjjel. Kép Ujjé!! És ma délelőtt is volt egy kis nyüglődés, próbáltam szpoval megnyugtatni, nem ment, ugyanazt csinálta, amit írtál. Aztán összeállítottam egy barackból ezt a kekszes pürét, és 99%-át megette, szinte csettingetett is hozzá. Aztán 10-15 perc múlva szopizott és most alszik, mint a bunda. Mindezekből azt szűröm le, hogy bizony, tényleg nem elég neki már csak a tej. Nem tudom, hogy Nálatok is ez e a helyzet, de nálunk az éhség miatt voltak a problémák. És most így meg vagyok elégedve, ő meg még boldogabb.Kép
Az etetőszékkel kapcsolatban megértelek, hogy a kutyulik miatt is jó. Bocsi, hogy kérdezem, de a kutyusoknak muszály benn lenniük? Mert amikor elkezd Maja mászni, akkor nehezebb lesz őket elszeparálni.

Dorka Kép
Örülök, hogy mindig, ha írsz Kép és csodállak, hogy megbirkózol a dolgokkal.3 gyermekkel nem könnyű eleve sem, és a Tieid még kicsik nagyon.És milyen gyönyörűek. KépKép Kristófkának biztos nehéz most, olyan antennájuk van a kicsiknek, nem? Mindent megéreznek.
Az etetéssel kapcsolatban látom, egy cipőben járunk. Csak maga az etetőszék kérdést látom máshogy.
A fa etető nekünk még sosem borult el, nem is tudja elérni a mi asztalunkat a lábával a baba, ha benne ül. Pont azt szerettem ebben a fa etetőben, hogy olyan stabil. Komoly Kép Meg a háttámla is pont így jó nekünk, most pl amikor etetem a pici lányt , így is felhúzódzkodik, pont nem akar döntött támlájú székben ülni. Lehet, hogy nem is ugyanarról az etetőről beszélünk, többfajta is van fából.
De, igazad van mindenkinek más jön be. KépKép
Vezso
vezso

Timurr Kép
Csatlakoznék Angélához, tündéri Maja, és a frizurája is!!Kép

Delfinke Kép
Meg kell, hogy mondjam, annyira helyes a fiad, nagyon édes arca van! És kívánjuk, hogy a torka minél hamarabb jöjjön rendbe! KépKép Jók ezek a rágható könyvek, ami a fürdőkádas képen van!

Kingu Kép
Tényleg ünnep, ha együtt van az egész család! A jövő héten esküvőre megyünk és 3 nap együtt!! KépAztán pedig 1 hét szabadságot venne ki az uram, remélem a felsőbb vezetés, a tulajdonosok nem tesznek keresztbe.
Bocsi, mindenkitől, hogy ennyit írtam ma reggel a párom melójáról, nem topikos téma, tudom, bocsi, mégegyszer.

Angéla Kép
Tényleg jöttök a talira Conniékhoz? És amit Apa írt? Kíváncsi vagyok Rátok Kép

Vizimanó
Még szerencse, hogy a kutyus ott volt az ágyatok mellett, és annyira örülök, hogy ok minden. Kép
Õszibaracklekvár hmm fini. A málalekvár a kedvence (főzni azért, mert nem kell hámozni Kép)
Vezso
vezso

Angéla
KösziKép
Én úgy szeretném ha gyakrabban jönnél és mesélnél magatokrólKép

Vezso
Maja még csak most lesz 4 hónpos 13.-án,abba biztos vagyok,hogy megenné amit adnák neki,mert mindent benyal(na),de vajon a pocakja elbírná.Szerinted adjak neki egy kis gyümit?
Nézelődés nálunk is van közbe sőt "beszéd" is.
Kutyák:hát ezaz ez a legnagyobb mérgem,hogy a kutyák fontosabbak,mint Maja,az anyósom kutyái két pincsi és télen ráadásul egész nap bent vannak.És mindent össze pisálnak,bent zabálnak stb.Azért is írtam,hogy nem fogom lerakni a földre,ha mászik abba a retekbe,amíg elmarad az etetőzékbe elmarad aztán inkább nem csinálok a konyhába semmit.Úgy lakunk,hogy a ház egyik fele 3 szoba és egy fürdő a mienk van egy átjáró-ebédlő és azontúl van az ő szobájuk egy folyósó+fürdő és sajnos egy a konyha,külön bejárat is van,csak azért írom ilyen részletesen,mert a kohyába és a folyosón annak a dögök,az a háborús övezet,ahol egyéb problémáim is vannak,de sajnos ez van úgy látszik.Kép

Timurr
Vendég

Timurr
Nem tudom, hogy adjál-e neki gyümit, tényleg, ebben olyan nehéz tanácsot adni, azt mondják, hogy 4 hósan még nem elég érett a pocijuk. Gondolom ebben is, mint ahogy másban is, vannak eltérések az átlagtól. Amit leírtál tünetnek, viszont, ahogy írtam is, nálunk detto és úgy érzem, most megtaláltam a megoldást. Az egész család evvel piszkált már egyébként is, de nem ezért kezdtük el a gyümit. Rozi azért idősebb Majánál kicsivel. Hát, nehéz, én maximálisan szoptatáspárti vagyok, amúgy. Sztem még azért várj a gyümivel, de Neked kell látni jobban. Nem szeretnék rossz tanácsadó lenni. Kép
Na, most már értem a kutyusok miért vannak bennt. Lehet, hogy majd az segítene, hogy a "háborús övezetben" naponta domestosos vízzel és felmosófával feltörölnéd a padlót. Az nem olyan fárasztó, mármint a nyeles felmosóval csinálni és fertőtlenítve is van minden nap. Nálunk az lesz nehéz, hogy fölszintes kertes ház van és nagyon hamar behordunk mindent kintről, meg néha hangyák is vannak (most épp nem, az utóbbi csatát én nyertem Kép). És én ezért állandóan takarítok, mindennap, porszívó, felmosás, van amikor du még egyszer ugyanez. Bejön a por is, meg állandóan így is porcicák vannak a földön. És nagyon zavar.

Angéla Kép
Én is többet szeretnék Tőletek hallani, olyan szűken adogatod nekünk az infokat Magatokról, bár az is igaz, hogy még csak május óta írok, és nem ismerlek annyira. Visszaolvastam amennyit csak tudtam Kép
Vezso
vezso

Sziasztok
CSak egy gyors firkaKép
Timurr probald meg de sztem a sutotokpurevel kezd, nalunk az hozta meg a nyugalmat pocakfrontonKép allitolag kicsit hasonlit az ize az anyatejre azert szeretik a babakKép
Ildi egy dolg nyugtasson azzal kapcs, hogy beteg Marcika, az hogy neki hamarabb lesz ellenallo a szervezete, minel tobb kiskori betegseg+bizonyos merteku kosz annal ellenallobbak mindennel kapcsKép
Vezso ne hari a kodolos iras miatt de en ekezetek nelkul irtam sokaig,/tanultam meg irni/ aztan mar csak hivatalos levelirasnal igyexem ugy irni de az sem megy mindigKép

Kép
vaktyuk

Jégvirág Kép
Kiírtam a "jégvirág" jelenségről az infot a National Geographicből.Ez egy rendkívűl ritka és rövid ideig megfigyelhető jelenség, akkor amikor enyhe, esős idő után hirtelen fagy következik. Csak olyan növényeknél fordul elő, melyeknek a szára belül puha, gyökerük vastag, husos, és sok vizet tud tárolni. Pl Verbesina (ürüvirág) vagy a Helianthemun fajok (pl kanadai napvirág) (remélem a latin szót jól írtam). A hirtelen megfagyó víz átszakítja a növény szárát és kitüremkedik a jég. Szó szerint jéggé válik így a virág. Fénykép is volt, nagyon szép a jégvirág. Sztem ez nagyon érdekes, Te tudtad ezt? Kép Kép
Vezso
vezso

Narancsos kacsa
A kacsát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, sóval borssal bedörzsöljük. 1 narancsot negyedbe vágunk, beletöltjük a kacsa belsejébe, plusz beleügyeskedjük még egy másik narancs levét is. A nyílást fogvájóval összetűzzük (én néha összevarrom tűvel, cérnával). Csinosra összekötözzük a kacsa lábát. Sütőrácsos tepsibe tesszük, alá vizet öntünk (de ne érje el a kacsát, nem kell sok víz, csak mindig pótolni kell). Kb másfél óráig sütjük, a kacsa méretétől függ. Sütés vége felé vagy mézzel kenjük be a kacsa bőrét vagy narancslekvárral, és még legalább 10 percig sütjük. Így szép "lakkozott" lesz. Nem kell hozzá sütés közben több zsiradék, mert a kacsahús elég zsíros.

Narancsmártás a kacsához
A tepsibe csöpögött értékes pecsenyeléhez kb 2 dl alaplevet öntünk (mondjuk kockából is jó, pl csirkehúsleves-kocka), és 1-2 narancs levét és pici reszelt narancshéjat. 8esetleg pici bor). Külön két evőkanál cukrot karamellizálunk és összekeverjük a fenti pecsenyelé-narancslé-alaplével. Jöhet akkor bele a só, bors és besűrítjük étkezési keményítővel.

Tálalás:
2 db narancsot vékonyan felszeletelünk, vajon átfuttatunk. Elrendezzük egy szép nagy tálon és ráültetjük a kacsát csinosan, esetleg petrezselyemcsokorral díszítjük. Lehet a kacsát flambírozni is 2 dl konyakkal leöntve. A mártást külön kínáljuk.

A fényes sült kacsának legjobb társa a burgonyafánk, vagy szerecsendióval illatosított tejszínes burgonyapüré, vagy friss saláta, pirított mandulaforgácsokkal. Tüzes vörösbort kortyolgatunk hozzá.

Vasárnapi ebédre ajánlom, nagy sikert lehet vele aratni, nem lehet elrontani, és amíg a kacsa sül minden egyéb elkészülhet, akár még egy édes finomság is.
Vezso
vezso

Na, most már hagyok mást is írni Kép Hiába, no egyedül vagyok itthon ...megyek varrni, meg takarítani, illetve vasalni...

Kata Kép
A Shopping City Süd (SCS) a bécsi bev.központ, amiről írtam. Rengeteg bababolt van, C&A, H&M vált be nekünk. A választék függ évszaktól, meg a leárazásoktól is. Azt hiszem Parndorf-ban is van bababolt, vki írta itt.
Vezso
vezso

Vezso,
Connie-ékhoz tuti, hogy megyünk. Anyósom cukrász, viszek nagyon finom sütit. Kép A másikra nem hiszem, hogy elmegyünk.

Timurr, Vezso,
Vagyok én szinte minden nap, csak erőm nincs írni. Fiacs nagyon sokat izeg-mozog és nem sokat alszik napközben Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!!
A gyümi témában annyit, hogy nekem a gyerekorvosom még nem volt Boti 4 hós amikor mondta, hogy kezdjek neki adni reszelt alma levet, persze én még nem adtam, csak miután betöltötte a 4 hónapot, én is inkább az anyatejet hagytam főfogásként, de aztán engem is piszkálgatott a család, hogy adjak már neki mást is, mert éhezik a gyerek és adjak inni is teát (fiam soha nem itta, csak mostanában!!) egyszerűen nem akarták tudomásul venni, hogy az első hónapokban az anyatej fedez mindent....na most már megnyugodhat a család mert adok neki almát, barackot, néha banántm úgyhogy most azt hallgatom, hogy: na látod, hogy megeszi szegény gyerek, eddig is adhattad volna......ilyenkor felmegy kicsit a pumpám...Kép( olyan ez mintha mindegyik családtag a sajátjának érezné a fiamat, nem baj, hogy én szültem??...??....na hagyjuk, csak ideges leszek....

Vezso!!
Ez a barackos keksz jól hangzik, ezt te állítod össze??Milyen kekszet teszel hozzá?? Pici apróra töröd, vagy reszeled??

Infacol: mi is használtuk de csak az első 2-3 hónapban, nálunk nagyjából bevált, de a 3. hónap után úgy láttam abbamaradt a hasfájás.....viszont olyat is hallottam, hogy vannak babák akiknél ez a 6. hónap után következik be..Kép Ha tényleg ez a baj, kitartás, előbb utóbb biztos el fog múlni!!! Tudom, hogy nehéz, én is sokat szenvedtem, amikor láttam hogy szegénykémnek fáj a pocija, nehéz időszak volt..Kép(

Dorka!!
A sütőtököt üveges bébiétel formában adod??

Nálunk ma du. reszelt alma lesz, egy kis bébiétellel kombinálva.....most már nem lehet előtte falatozni, mert kinézi a szánkból..Kép)

Köszi a nyugtatást fejlődés ügyben, a dokink szerint a babakocsi háttámláját egy fokozattal magasabbra tehetem, (amúgy 5 fokozatú) de én még csak rövid időre állítottam így át, láthatólag élvezi a fiam, mert így kilát belőle...Kép

szép napot mindenkinek

üdv.

kingu
Kép

kaja után így vidámkodom...Kép
cica29

Vezso
Jól hangzik ez a kacsa.Kép
Majának hízik a mája a sok dícsérettől.(meg az enyém isKép)

Vaktyúk
Holnap megpóbáljuk a sütőtökpürét.Egy picit.

Még jó,hogy én osztottam az észt kajáztatással kapcsolatban,hiába igaz a mondás.Timi tervez Maja végez.KépAdtam neki egy pici almát bafalta,remegett érte szopizott ,nyüglődött(jön a vihar) és most alszik.

Timurr
Vendég

Timurr,
Nem lehet, hogy csak azért nyüglődik Maja, mert nem találtátok még meg a legnyugisabb helyet a lakásban? Ákossal is nehéz, ha nem otthon szoptatom, általában hamar végez, és aztán otthon pótolja. Ha pedig nagyon folyik a tej a szájába, akkor próbálkozhatsz más pozíciókkal is. Én még próbálgatnám pár napig a szopis trükköket, aztán vetném csak be a hozzátápit.

Ákosunk extra nyűgös mióta itt vagyunk, jól kifárasztjuk állandóan.Kép
Viszont már percekig ül úgy hogy az egyik kezével az ujjamba kapaszkodva egyensúlyoz, a másikkal meg matat mindent, amit elér. És ma négyszer is hasra fordult, ezt eddig nem próbálta.Kép Biztos eddig tervezgette fejben, hogy hogy csinálja. De a karja még alászorul, úgyhogy nem tökéletes.

Hab-tapi anyák lapjás megatoys kuponra csak 1600 Ft lesz szeptemberben. Nem tudjátok hány nm egy csomag? A márkaneve hab-tapi egyébként.

Ma már nem jövök, hajat kell mosnom, meg rendberakni a szobát, ahol alszunk, és szeretném fiacskát időben lefektetenio. Bár most alszik, úgyhoyg este sztem megint 10 lesz, mire ágyba varázsoljuk.

KépKép
connie

Sziasztok!

Angéla!
2005. április 12., 1800 gr. 44 cm. 34. hétre. Lepényleválás miatt, görcsölgettem nap közben, de ez a fiammal is így volt, úgyhogy leültem pihenni, elkezdtem vérezni, ezerrel kórház, vizsgálat, orvosom rohan, császár sitty-sutty megvan a baba. Hirtelen még a nevét sem tudtam, mert még vitatkoztunk rajta, hogy Noémi vagy Adrienn legyen .Mondtam kérdezzék meg a párom én magamon kívül vagyok. Adriennt mondott szerencsére, mert én is azt szerettem volna. Hogy mitől volt nem tudom, de a terhességem alatt cukorbetegséggel küzdöttem lehet, hogy amiatt lett a komplikáció.

Réka!
Én úgy tudom, hogy nem lehet kinőni, de ha nem okoz panaszt akkor nincs vele teendő, de azért köszönöm a választ lehet, hogy igazad van (bár úgy lenne). Már van időpontom dr. bácsihoz majd őt kifaggatom.

Sziasztok

Csilla
csilla74

Vezso!
Jajj, most irul-pirul Marcika rendesen! Kép Kép Kép
Köszöni a bókot, nagyon örült neki! Kép

Ma voltunk egy kerti partin, el is felejtette hogy beteg! Kép Õ volt egyedüli gyerek
, mindenki őt ajnározta!Egész nap vigyorgott, tök édes volt!Már reggel sokkal jobban volt, ici pici nyügi még!
Imádnivaló kis krapek!

Család:engem mindenki azzal b...gat, hogy miért üveges bébiételt kap; miért nem veszem a zöldséget! Kép Nem értik meg, hogy a nagy áruházakban nem merjük megvenni neki; mert félünk.Mindenhol azt hallani, hogy mérgezett srépa,szalmonellás hús!Kép Egyenlőre csak üveges kaját kap! Kép
Már én is rákélrdeztem a Tibi családjánál; hogy döntsük már el hogy kinek a gyereke!Kicsit unom hogy mindenbe beleszólnak; tele a hócipőm velük! Kép Kép Kép Kép
Na mindegy, ez van!

Na megyek fürdetni, puszi

Ildi

delfinke

Sziasztok!
Nagyon régen nem voltam,mert nem gyözöm végig olvasni,amiket irtatok!
Vezso
Tényleg élvezik a nagyok a picit.Tudod az ujdonság erejével hat:D
Panni:Nem járatjuk a Bazsit,az csak olyan,mintha...
Csak nagyon pici ideig áll a lábán,tovább nem is birná,mert lecsücsül.Tudom,hogy nem tesz jót a pici gerincüknek.KépAmugy nem sértödtem meg,rendi vagy.
Olvastam,hogy páran aggodtok,hogy nem nagyon akar forogni,és mocorogni a baba.Nem kell izgulni,majd Ök ha ugy érzik,mindent elkezdenek maguktol.A Balázs is tök sokáig nem csinált semmit,mostmár majdnem egyedül csücsül,hasra és vissza fordul.
Ja?!A nagy hir:kibujt az elsö fogacskánk is!!!KépKépKépKépKépKép
Ugyhogy a sok éjszakai kelés oka ez volt,van és lesz egy darabig.Fogzunk,mint állat:D
Na sziasztok,jo ejt,megyek pihizni,mert nem tudni meddig lehetKép!
ANGELANI!!!Meg vagy még????
Kinga

Kinga
skinga

Sziasztok
Timurr, Panni: most már könnyebb, egyre többször mondja, hogy az én kis hugicám, szeretem a hugicámat. Ma pl. Hajnika hapcizott és elment betakarni, hogy meg ne fázzon. De vannak azért még rossz napjai. A Hajnika leves még sokszor napirenden van: Hajnikát késsel felaprítom, a vizet felforralom, Hajnikát bele teszem, megsózom, megborsozom és megeszem.

Timurr: a hozzátáplálásnál meg csináld úgy, ahogy szerinted jó. Szerintem nem az a lényeg, hogy három hónapos és 3 hetes vagy 4 hónapos és egy hetes a baba mikor elkezded a hozzátáplálást, hanem az, hogy ami allergén, azt minél később vezesd be az étrendjébe, pl. tej, tojás fehérje, liszt... stb. Meg vannak azok az ételek, amelyekre figyelni kell.

Cica: az alvás dolog az úgy kezdődött, hogy főznöm kellett és nem tudtam odamenni és közben elaludt. Majd figyeltem, hogy mikor ásítozik és akkor betettem a kiságyba és egyre többször aludt el. Igaz, egy kicsit kell sírni hagyni, ami az elején nagyon nehéz volt. De ahogy Dorka írta, minél kevesebb az időd, a csemeték annál hamarabb szokják meg a dolgokat. Na jól megfogalmaztam...

Vezso: sajnos nálunk is így van, hogy a férjem nagyon keveset van itthon. A kisfiamnál még nagyon fel tudtam húzni magam rajta, de most már rájöttem, hogy felesleges. Azért néha irigylem azokat az anyukákat, akiknek a párjuk mondjuk 5-re minden nap otthon van.

Patri: megnéztem az órarended. Pécsre felesleges lejönnöd. A vizsgán azt fogja kérni, amit órán lediktál. Ha lemásolod az anyagot a csoporttársadról, akkor nem maradtál le semmiről. Megpróbálom én is visszakérni az anyagokat és elküldöm neked postán. Pont az első féléves anyagok nincsenek sz.gépen, a többi mind meg van, tételenként kidolgozva. A tanárok nagyjából ugyanazok, tehát az órai anyag sem lehet nagyon más. Amúgy az első félév nem vészes.

Csilla: én április 12-re voltam kiírva, de 7-én szültem.

Érdekes dolog ez a hat hónapos korig való kizárólagos szoptatás. Honnan tudják, hogy melyik babának mikor mennyi az elég. Amúgy azt mondják, hogy 6 hónapos korig fedezi, de utána már mindenképpen kell hozzátáplálni, mert utána már nem elég az anyatej. Ez a hat hónap egy választóvonal, hogy pl. szeptember 14-ig fedezi, utána meg nem?????. A mozgásfejlődés meg szintén érdekes dolog, azt mondják, hogy az átlag ekkor meg akkor csinál dolgokat. De milyen átlag. És ha az én gyermekem pont nem akkor csinálja, akkor aggódjam hülyére magam, hogy miért nem. A férjem szerint túl sok babakönyvet olvasok, jobban kellene az ösztöneimre hallgatnom. Lehet, hogy igaza van.

Dorka: most olvastam vissza, hogy mi történt. Õszintén remélem, hogy a humorod átsegít ezen az időszakon. A gyerekeknek tényleg nagyon jó érzékük van arra, hogy megérezzék, ha valami baj van. De talán van még esély, sokan botlanak meg, csak megbocsátani nehéz.

Leesés: anyósomra rábíztam a kislányom, hogy vigyázzon rá, amíg iszok egy kávét. Az asztalon volt, mert előtte tettem tisztába. Kimentem a szobából és láttam, hogy Ádám végzett a kakilással, így előbb hozzá mentem, hogy rendbe tegyem. Ahogy kijövök a WC-ből látom, hogy anyósom ott áll a szoba ajtóba és beszélget apósommal. Mint az örült rohantam a szobába és kaptam fel a lányomat az asztalról és kiabáltam anyósommal, hogy hogy gondolja itt hagyni Hajnikát, és soha többet nem bízom rá a lányomat. És ami a röhej, hogy nem értették, hogy mi a bajom, hisz nem esett le, nem történt semmi baja. Nem fogták föl, hogy nem az a baj, hogy leesett, vagy nem esett le, hanem az, hogy leeshetett volna és így nem tudok bennük megbízni ezután. Dédi mama erre azt mondta, hogy az ő fia is leesett 3 hetesen mégsem halt bele. Hozzá kell tennem, hogy a kisfiamnál se csinálták azt soha, amit kértem, csak azt amit ők helyesnek gondoltak és ezért nagyon sokszor volt nagy veszekedés. És úgy néz ki ezt a szokásukat most is meg akarják tartani.Pl. nyáron mivel Hajnikának nagy hurkái vannak a nyaka sokszor volt bepirosodva. Az volt a tapasztalatom, hogy ha ilyenkor hintőporoztam, akkor betúrósodott és inkább csak olajoztam és megpróbáltam szárazon tartani. Cikk is volt erről, hogy ilyenkor nem ajánlott a hintőpor használata. Szóval ezt mondtam anyósoméknak, erre ők azt mondták, hogy ők mindig hintőporozták a gyerekeket, mert a védőnő azt mondta. Na szóval mikor felvettem a Hajnikát érzem a hintőpor illatát. Kimentek ketten és behintőporozták a megkérdezésem nélkül. Pedig előtte mondtam nekik a fentieket. De csináltak olyat is, hogy pl. Ádám elesett és mondtuk, hogy a nyílt sebbe ne kenjenek semmit. Erre bekenték neogranormonnal. (remélem jól írtam). Sorolhatnám még... Egy kicsit elkanyarodtam, de a leesés kapcsán jutottak ezek a dolgok eszembe.

Hű de sokat írtam.
Monika
monazsu

Sziasztok!

Még vagyok! Kép Holnapi telek ugrott, mert esőt mond!!!! Kép Kép Kép

Csilla,
szia! Kép Szerintem se aggódj, hogy a lányod nem fordul még meg! 6 hét lemaradása van Kép és 6 hós korig egyébként sem gáz!!! Kép És az írásban ne fogd vissza magad! Kép Hogy hívják a fiad? Kép

Cica,
csak ne adj ötleteket, hogy aztán a fa etetőszék árát is megemeljék! Kép És igen, elég ha a fiad "csak" ennyit csinál! Kép

Nekem is az a gondom a sokfunkciós etetőszékekkel, hogy iszonyat áron kapok egy batárt, ami nem fér be az egyébként is egyemberes konyhánkba. Kép

Vezso,
köszi a bababoltot! Kép De hol van a bécsi bevásárló központ? Kép (Tudom, Bécsben. Kép De merre?) Bocs, hogy ilyenekkel izélgetlek! Kép
Férjed munkája Kép Tényleg minket néznek (és néztek is mindig) a "Nyugat" rabszolgáinak. Kép
Panni is mond nagyon a szemembe nézve többszótagos halandzsákat, csak a ligeti 8 hós kissrác tudja is használni a tisztán ejtett szavakat! Azért fura, mert a babák vagy mennek, vagy beszélnek, egyszerre nem lehet mindenben fejlődni. A kiskölyök viszont már fogódzkodva megy is. Én egyiket sem várom el Pannitól 8 hónaposan. Kép

Dorka,
nagyon szorítok nektek, legfőképp Kristófnak, hogy hamar túl legyetek ezen! Írtad, jártok gyerekpszichológushoz (bocsánat, de én őbennük nem hiszek Kép ). Õ mit mondott?
Hol lehet 3 vagy 5 pontos biztonsági övet kapni??? Mert a mi etetőszékünkhöz csak 2 pontos van és napok óta gondolkodom, hogy oldhatnám meg...

Ildi,
akkor mielőbbi (pl azonnali! Kép ) GYÓGYULÁST!!!

Etetés: nem tudom, de nekünk már 6 hetesen érett volt a pocink a gyümölcslére, a babáinknak nem? A vegyszerek miatt nem ajánlják a 4 hó előtti hozzátápit, de anno keményebb vegyszereket használtak (mondjuk van is allergiás elég Kép ). Azért én is bioval etetem Pannit, hacsak tehetem! Kép

Kinga,
gratula a foghoz! Kép

Mónika,
hááát, akkor a helyedben én sem bíznám rájuk. Kép

Kata
panni2005

Sziasztok
CSilla sztem egyaltalan nem gaz, ha meg nem forog, 6hos koraig kell kb elkezdeni nalunk ugy kezdte , hogy egy hetig csak oldalra nagyon kitekeredett nyakkal, aztan azota osztonbol fordul hatrol hasra, a Devenyi Intezet oldalan olvastam, hoyg altalaban a koraszulotteknek szukseguk lenne az o fejleszto tornajara de hogy pontosan miert nem irom le inakbb olvasd el www.deveny.hu nem szeretnek hulyesegeket irniKép
Nekem faterom az ilyen akire szinte nem mernem rabizni a fiam, o szerinte pl napoztatni kell a gyereket es en hulye vagyok hogy hagyom annyira feheren amilyebn most............
Kata
www.scs.at es sztem pontosan le van irva hogy kell menni a shopping citybe
lepnem kell mer apa keri a gepet jo ejtKép

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
köszi!!! Kép

Jó éjt!

Kata
panni2005

Sziasztok!!

Timurr!!
Csatlakozom ahhoz amit Connie írt, a szoptatási hellyel kapcs. ugyanis én is azt vettem észre, ha a fiamat nem a megszokott helyén szoptatom, vagy nem a megszokott fekvő pózban, rövidebb ideig és sokkal nyugtalanabbul szopizik. Állandóan abbahagyja, nézelődik, mérgesen forgatja a kis buksiját jobbra balra és nyöszörög...Egyik barátnőm mondta, hogy a fogzás előtt is kevesebbet szopizhatnak a babák...?...

Kinga!!
Örvendek, hogy kibújt az első fogacskátok, nagyon megviselte Balázst?? remélem észre sem vettétek és amennyire lehet fájdalommentes volt...Kép

Monazsu!!
Én egyszer próbáltam a: - beteszem a kiságyba és kicsit sírni hagyom majd elalszik - módszert, nehezen bírtam amíg sírt, de tudtam, hogy nagyon álmos és hamar el fog aludni, kb. 10 percet sírdogált, aztán másnap meg is kaptam a szomszédomtól, hogy: hallottam az este sokat sírt a baba - mondatot, gondolom azért tűnt nekik fel, mert Boti este 9 után nemigen szokott sírni, az éjszakai szopiknál is kajcsi aztán alszik is tovább. Néha ezért utálom a társasházat, mert minden áthallatszik, ha sír a gyerek az a baj, ha nem sír az is baj, nem csinálhatok azt és akkor amikor akarom, mert valakit mindig valami zavar....ilyenkor kicsit irigylem a családi házasokat.......Kép
Amúgy napközben nekem is bevált, hogy nem tudtam időben odamenni hozzá, mert éppen 14-szerre próbáltam a levest odatenni főni, otthagytam a nagyágyon, semmi veszélyes dolog nem volt a közelében és 5 percig sírt, aztán mire bementem hozzá, hogy fölvegyem el is aludt!!! mi ott "rontottuk" egyesek szerint el, hogy azonnal felkapkodtuk, ha elkezdett nyöszörögni....hát ez van...első gyerek....

most már megyek aludni

jó éjt mindenkinek

kingu
cica29

Sziasztok!
Pár napig nem tudtam ránézni a netre, most meg hellyel-közzel tudom csak visszaolvasni,annyira sokat írtatok. De persze ez nem bajKép

Monazsu!
Nem lehet könnyű neked így a gyerekekkel, ez a Hajnika leves elég bizarrul hangzik. Most már végképp nem tudom,mi az optimális korkülönbség a gyerekeknél, mikor kellene a kistesónak jönnie.

Vezso!
Kirázott a hideg a gyerekrablós sztoritól. Gyorsan el is mondtam a páromnak,mert múltkor az történt, hogy az utcán voltunk a panelház tövében, én elindultam a kapuhoz,hogy kinyitom és a kulcsot majd visszadobom a páromnak, aki Lizi mellett maradt, pontosabban csak kellett volna, mert már eljöttem a babakocsitól vagy 5 métert, hátranézek, látom, hogy a párom a nyomomban van, mire mondtam neki, hogy nem gondolja ugye komolyan, hogy otthagyja Lizit akár egy pillanatra is, és még képes lett volna a kapualjba is belépni(akkor ugye teljesen nem látnánk már a kocsit). Mondtam is neki, hogy el ne rabolják, mire ő, hogy dehogy rabolják, na itt az élő példa, hogy nem lehet elég óvatosnak lenni.
Mert mindig csak azt hiszik az enyémeim, hogy túl fejlett a fantáziám. Múltkoriban mondtam Anyukámnak, hogy ne hagyjuk kint az udvaron a babakocsit, mert a macska belemegy. Mire ő: ÁÁ dehogy megy! 5 perc múlva kimegyek és tiszta sáros macskalábnyom volt a belerakott textilpelus. Ennyit arról, hogy túlparázom-e a dolgokat.

Na jó sok hülyeséget taglaltam ittKép

Jégvirág!
Tudod, én is hasonló cipőben jártam a szüléskor mint Te?! Nekem a csaszi megváltás volt, mert valszeg meghaltam volna a fájdalomtól, ha nem teszik meg. Én nem éltem meg kudarcként(csak ott a döntéskor sírtam miatta) és nem érzem, hogy nem szültem volna. Sőt azt érzem, hogy mindkét féleképpen szültem, a hüvelyiből "csak" a kitolás maradt ki. Mert 15 órányi vajúdással had ne érezzem már azt, hogy belőlem csak kiemelték a babát oszt kész. Na ha a következő is császáros lesz, gondolom programozott ott már biztosan máshogy fogom érezni, de nem szeretnék feleslegesen szenvedni mégegyszer, ha már én ilyen nem tágulós fajtának születtem. És ezzel Isten ments, hgoy a programozott császárosokat bántsam ,hiszen senkinél nem véletlen a műtéti szülés.

Na, Macika bömbiz, úgyhogy megyek.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ildi
Tegnap elfelejtettem Marcika gyönyörűKépKépKép
Szerintem is jobb az üveges kaja,gondoljunk csak bele véletlenül megvizsgáltak egy paprikát és hopp mérgezett,ennyiből minden gyümi és zöldség is lehet az,ráadásul szinte mind külföldi.És nem mindenki tudja megvenni a biot,itt asszem nincs is bio,talán bent a városban.

Vezso
Még a kutya-konyha témához annyit hogy ha naponta 3-szor mosnák fel akkor sem lenne tiszaságKépSajnos vanak más problémák is.Vagy ezt már írtam?vagy csak akartam?!na mindegy.

Kinga
Gratula a fogacskáhozKép

Monazsu
Először nem értettem Hajnika-leves????aztán rájöttem hát nem gyenge azért.Én is filóztam ezen a korhatár dolgot,mert 3 hónaposan 30 naposan még nem lehet adni 4 hónaposan igen?najó így elég hülyé n hangzik,de mi van ha az én lányomat nappal tényleg nem elégíti ki a tej???Kis gyümit sütötök adogatok neki pár kanállal azzal szerintem nem ártok.
Az "öregek" már csak ilyenek én olyan hülye vagyok,hogy rájuk sem bíznám,mert tuti nem figyelnének rá eléggé,úgy ahogy te is irod.Régen annyi hülyeséget csináltak,tudtátok,hogy amikor mentek a parasztok kapálni pl. vitték a pár hetes babát is és dicsekedtek vele,hogy egész nap alszik?mert mákteátfőztek neki.(ezzel néha maát is befenyítem szóban)

Vaktyúk
Napoztatni?hihi.Szoliba nem akarja vinni?Akkor szép barna lenne Csipetke.Kép

Connie,Kingu
Én már csak akkor írom ide le a problémám,ha amit hallottam mindent kipróbáltam,az a helyzet hogy csak félálomba éjjel eszik úgy ahogy kell.Tegnap megmértem egyszopi alkalmával 50-et jó,ha kiszopik,nem is hízott szinte semmit.Maja csak fekve szopik és a melltartómpántjával és az ágytakaróval szok beszélgetni ill. ha megunja elfordítja a fejét és nem tudom visszaimádkozni.A szopispárnán,ülve nem hajlandó ennyit sem enni.Ha másik helységbe megyünk (egy van) akkor még jobban nézelődik,mert ot nem ismeri a tárgyakat stb.

Szerintem a lányom eltervezte,hogy kikészít.
Tünetek:a héten vagy két óránként kelt,vagy 2 szer és akkor fél ötkor nem akart vissza aludni,ma fél 3-kor játszotta ezt.Gondolhatjátok mondtam neki szépeketKép.Napközben alig eszik,tegnap tiszta dilis volt,szerintem ma is az lesz.Fürcsikor is nem lehet hanyatt fektetni mert üvölt ismét (pedig nem történt semmi riasztó fürcsi közben).Sokszor csak ha énekelek van csöndben különben ordít.Ez így egy hétre sokk.
Ötleteket szívesen veszek.
Reggel ilyen jó kedvű vagyok mindeigKép
Kép
Timurr
Vendég

Timurr!
Köszi a bókót Marcika nevében is! Kép Kép Kép

Apa ma nincs itthon, úgy volt hogy kimegyek Törpével Pécelre egy barátnőmhöz.Erre tök szar idő van, esik az eső és hideg!
Könyörgöm hol a nyár????????????
Úgyhogy ma is itthon ülünk, és várjuk a délutánt, hogy apa hazaérjen! Kép

Monazsu!
A férjem családja tök ugyanilyen; szarba sem veszik amit én mondok(bocs a megfogalmazásért).
Pl anyósom kitalálta múltkór; hogy a gyereknek már darabos ételt is kell enni; és felaprította a sárgarépát meg akarta etetni törpit!Erre persze én felkaptam a vízet; és jól összevesztünk.
Szerintük én rossz anya vagyok; és nem tudok gyereket nevelni.
Néha annyira fel tudnak idegesíteni, hogy bőgők miattuk Kép Kép Kép Kép

Na mindegy, nem panaszkodom!

Sziasztok:

Ildi

delfinke

Timurr!

Maja nem is úgy néz ki, mint aki hisztizik! Kép
Gyönyörű kis hölgy;mellesleg Marci is nevetett a képre; de hát ő már elkötelezte magát! Kép

delfinke

Ildi
Hát éna fejére burítottam volnaKépa répát
Itt már nem lesz nyár szerintemKépÉn úgysem bírom a kánikulát,mondjuk azért 26-28 fokot napsütéssel elbírnámKép

Persze reggelente nagyon jó kedve van fél órára magára tudom hagyni az ágyban úgy eldumálgat magában.Kép

Timurr
Vendég

Kata!

Dehogy bántom Timmurt, lehet hogy rosszul fogalmaztam.Azért jó, hogy ilyen korán megtanultál beszélni, igen mindenki máshogy neveli a gyereket. Az viszont biztos,hogy nagyon meghatározó az első pár év.

Vaktyúk!
A kerti parti nagyon jó!!! Mostmár felvagyunk világosítva Panadol ügyben.

Timmur!
Gyönyörű szemei vannak Majának, gondolom nehéz ellenállni neki?? Én sem bizom másra Benit, de ő elég barátságos kisbaba, eddig, a továbbit nem tudom. Meg a férjem meg az Anyukám azért nem idegen remélem és én annak a híve vagyok, hogy nem baj ha sok arcot lát, persze az Anya az ANYA.
EGy ismerősöm járt úgy, hogy senkit nem engedett a gyereke közelébe, APuka is elvétve. Aztán a csaj kórházba került, egy hétre, hát szegény MAnója nagyon megszenvedte, mert addig úgye csak Anyája volt. Nem tudom mi a jobb??

Delfinke!
Nagyon cseles vagy, hát szerintem is hallgassál róla, ha ez igy jó, és meg vagy a gyógytornásszal elégedve. Mi is megyünk majd ha Benin nem lesz gipsz.

Kingu!
Nagyon szép Boti baba, ezek a göndör fürtök, melyikötöknek van ilyen göndör haja?

MOnika!
Nagyon tündér vagy, hogy segítesz.Köszönöm szépen.Szerintem Pécsre lemegyek, hogy felmérjem a terepet, azért olyan nagyon nem szeretnék fejest ugrani az ismeretlenbe. És hátha megismerkedek ott másokkal, akikkel majd tudunk bisniselni.

Azért nem értem a szülőket, mert itt folyamatossan olvasom, hogy mindenkinek beledumálnak a gyereknevelésébe. Ha egyszer az én gyerekem, akkor szerintem tiszteletbe kellene tartani,hogy úgy neveljük ahogy nekünk jó.És ha a nagyszülők megkaparintják az unokát akkor maximálisan segíteni, és nem átreformálni kellene a saját elveik szerit.ÉN nem tudom milyen nagymama leszek, lehet hogy ilyen? Lehet, hogy a korral jár, hogy ők már mindent olyan baromira tudnak, mi meg kis hülyék, csak most tanulgatjuk.

Ja elfelejtettem irni, hogy Benike olyan édin emelgeti a fejét, ha hason van, még úgy két hete nagyon utálta ezt a pózt, de mostmár akkorákat vigyorog közbe és teljesen más olyankor az arcuk nem, ezt a férjem fedezte fel. Na azért nem fél órát bohóckodik így,de este fürdetés után, annyit röhögünk rajta. Ja és rugja magát, szerintem ő az a baba lesz aki, majd rákba (hátrafele) indul el, és baromi dühös lesz, hogy a kiszemelt játékot nem éri el.
Patri
patri

Sziasztok!
Hát itt vagyok. Eltüntem egy pár napra, de azért olvasgattalek benneteket. Megvolt a nagy szülinapi (anyukám 50 éves) buli tegnap. Eléggé el is vagyok fáradva. 20-an voltunk, és mindenki az Ádámot szerette volna egy kicsit fogni. Egy darabig tetszett neki is a dolog, de aztán elfáradt, és aludni szeretett volna. Az apukája elaltatta nagynehezen, de csak 20 percet, ha aludt. Aztán megint ember sereg fogta, húzták- vonták szegénykét, aztán megint minden baja lett szegénykének. Aludt megint 20 percet. Aztán elvolt egy darabig, és megint nyügi lett, már szinte óránként etettem, mert azt hittem, hogy éhes. De a kaja sem kellett neki. Aztán anyum elvitte a babakocsiba aludni, hogy ő majd megmutatja, hogy hogyan is kell elaltatni. Egy óra kűzdelem után sikerült végre elaltatni. De ekkorra már sötét lett. Már jópáran indultak volna haza, de mondtam nekik, hogy várjanak még egy kicsit, mert lesz tüzijáték. A férjem meggyújtotta, és csak úgy durrogott. Ádám meg az első dörrenésre úgy felriadt, felvettem, és úgy kalapált a kicsi szíve, hogy majd kiugrott a helyéről. Aztán már nem sírt, csak nem értette az egész helyzetet. Aztán hazajöttünk, fürcsi, és etetés után egy cumibeadással el is aludt. Ébredt 1-kor, 6-kor,9-kor, és most is alszik. Úgy látszik tegnap nagyon kifáradt.De nem baj, Így legalább nekem is van néhány szabad percem.

Monazsu
Nekem lehet, hogy lassú a felfogásom, de a hajnika levest vagy 5* egymás után elolvastam, mert éertettem ugyan, de mondom, hogy biztos hogy nem az amire én gondolok. Eléggé morbid a szöveg. Nem néz a gyerek sok horror filmet?KépKépKép

Vezso
Elmeséltem a gyerek rablós sztorit a férjemnek, mert annyira bennem volt a történet, nem bírtam napirendre térni fölötte, és ki kellett beszélni magamból. Õ is elszörnyülködött ezen, és még azt "vágta" a fejemhez, hogy miért kellett neki elmondani neki. Neki sem megy ki a fejéböl. Még harmadnap is mondta, hogy nem kellett volna elmondani. Szerintm ő jobban félti a Ádámot mint én, mert ritkában látja.

Delfinke
Marcikának jobbulást kkkkkkkkkkívánunk!KépKépKép
Bár lehet, hogy azóta már meg is gyógyult.KépKépKép

Mi is félünk a leeséstől, így sehol sem hagyom ott egy pillanatra sem. Vagy berakom inkább a kiságy, vagy a járókába, vagy viszem magammal. Ha a nagyágyon alszik, akkor meg elbarikádozom az útját, és sürün ránézek.
Az a leesés egy pillanat müve lehetett. Pont akkor, pont ott pont úgy.

Timurr
Néha amikor olvasgatlak, akkor azt hiszem, hogy a fejembe látsz, mert szinte pontosan ugyanaz történik veletek, mint velünk. Evés-hozzátáplálás, alvás ügyben. Ti hol laktok, mert írod, hogy nincs ott biobolt, csak a városban.

Na elég lesz mára.
A többieknek meg szép napot, egy kis meleget, és jó babázást kívánok!Kép
Szilvi
hüpi

Nektek sem müködik a fotóalbum?
Vagy csak az én gépem rossz, vagy még én lehetek a béna.Kép
hüpi

Hüpi
Kaposvár mellett 10 km-re lakunk Toponáron végül is majdnem együtt van amolyan külváros,ha valami kell a városból a férjemmel autóval megyünk be buszozni nem akarok.Kaposvár ahhoz hogy megyeszékhely szerintem sok szempontból levan maradva.Mire gondolsz?Te sem tudod mi tévő legyél?

Patri
Hát igen tud beszélni a szemével.Kép
Én is szeretném majd később másra hagyni,de max. az anyukámra bíznám ő meg 25 km-re lakik a másik rokonság akikkel együtt élünk szóba sem jöhetnek.Ez biztos nagyon rossz lenne Majának,ha valami történne velem,komolyan én már azon is gondolkodtam,hogy irok olyan végrendelet félét,hogy kinevelje,ha én meghalok.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Ildi: Marcika gyönyörű KépKépKépKép Nem hiába a mi lovagunk. Kép Grétim csókoltatja sokszor. Kép
Te anyósodék se semmik. Kép

Boti, Maja édesek Kép

Vezso: Mi jégvirágnak mondjuk azt amikor pl. az ablakon megfagy a pára (vagy mi) és lehet rajzolni rá. Akkor jégvirágos az ablak. De érdekes nagyon amit írtál, majd rákeresek neten. Kép

Nem tudom ki írta, hogy a fiúk megterveznek mindent, gondolkodnak, és utána cselekednek. Ez tényleg igaz, jót nevettem ahogy olvastam. Kép

Mi is fa etetőt tervezünk majd venni.

Skinga: Gratula a fogacskához! Kép

Monazsu: Anyósék: KépKép Miért olyan nehéz anyósékkal, szinte mindenki szenved velük?!?!?!

Mukika: Nekem ha lesz még gyerekem, programozott császár lesz. Kép Dokim mondta 6 hetes vizsgálaton. Mondta, hogy nem kockáztatunk. Hüvelyi szülésnél szétrepedhet a méh falán lévő varrat. És az senkinek se hiányzik, hogy hirtelen 2 életet kelljen menteni, mert akkor én is veszélybe kerülnék. Kép Úgyhogy már szokom a gondolatot. Kép Kicsit ki is akadtam a dokimra, mert ráadásul a 38. betöltött hétre mondta a császárt. Engem meg zavar, hogy mit kell kiemelni a babát olyan korán, miért nem lehet megvárni, hogy üzenjen (pl. 1 fájás, magzatvízfolyás) hogy jönne, és akkor....de rengeteget gondolkodtam már ezen, és rájöttem, igaza van a dokimnak. És egyébként is bízom benne maximálisan!

Vaktyúk: Köszi a Panadolos sztorit Kép Jót nevettem. Kép

Hüpi: Én sem tudom megnézni a fotóalbumokat!

No, megyek, mert a szüleimnél vagyunk, paradicsomfőzés van.

További szép napot mindenkinek!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok! Kép
Angéla Kép
Nagyon örülök, hogy jöttök Connie-hoz a talira és kíváncsi vagyok a cukrász anyós-féle édességre!
Megértem, hogy nem tudsz többet írni minden nap, Valér izgő-mozgónak látszik a képeken is, igazi aranyos kissrácnak. Kép Nálunk is zajlik az élet ezerrel minden nap, de én kiharcolok magamnak kis időt mindig arra, ami jólesik, akár 5 percet, pl könyvolvasás, vagy amíg a bögrécske kávémat iszogatom, kiülök a teraszra elmélázni, vagy írok itt a neten stb. Muszály, hogy legyen egy icipici időm ilyesmire, mert a lelkemnek kell, így is már annyi mindenről lemondtam. Úgy értem vannak hobbijaim, amikkel szeretek foglalkozni, csak egyre kevesebb rájuk az időm, de kell, hogy legyen. Mert így tudok teljesértékű mami lenni. Szóval én így szoktam csinálni Kép Kép

Kingu Kép
Társasházban laktunk mi is ezelőtt, tudom milyen. Pedig nálunk még nem is hallatszott át annyira minden, de akkor is, azért mégis jobb a magam ura lenni a saját házamban, az biztos. Még úgy is, hogy iszonyú sok munka van egy ház körül. A társasházban volt egy-két igen furi szomszéd. Nálatok is?
A barackos keksz egyszerű. KépVan ilyen aprítógépem, és a barackot vagy más gyümölcsöt pl almát beleteszem darabokban, rászórok kevés darált háztartási kekszet (így veszem darálva) és kevés forralt vizet. Összeturmixolom és kész. Annyi forralt vizet teszek bele, hogy jó, pürés állaga legyen. Ma almát adtam így, mert a barackok nagyon kemények, ami itthon van. Egy almából csináltam egy adag pürét és két részletben (de és du) kapja meg. Timurr is írta, hogy Maja remeg a kajáért, na, én is ezt tapasztalom, alig bírja Rozika kivárni, míg a kanál újra a szájához ér, nagyon gyorsan akar enni, próbálom visszafogni.

Mukika, Hüpi Kép Kép
Bocsi, hogy írtam a gyerekrablós sztorit, de jobb félni, mint megijedni. Nekem sem megy ki a fejemből, főleg azért, mert valszeg az elkövető régóta készülhetett erre, csak az alkalmat várta. A szemét állat (bocs). Én még a nagylányaimat is féltem, hurcolászom őket a suliba, egyedül nem engedem őket még sehova.
Mukika, én is próbálok mindent megtenni, hogy a cicánk ne menjen bele a baba ágyába, de tul képp ez a veszély a szülésig állt fenn. Azóta nem megy ilyen babás helyekre, biztos érzi a baba illatát. De nagyon kiakadnék, ha mégis bemászna pl a babakocsiba.
A parákkal kapcsolatban, én mindig azt szoktam mondani, ha felróják nekem, hogy aggódom ezért-azért, hogy nekem, mint anyukának , egyik fő dolgom az aggódás. Nem tudok kivetkőzni magamból. De, sztem ez teljesen normális, hogy aggódunk. Én képes lennék ölni a gyerekeimért, pedig mielőtt ők lettek volna, eszembe sem jutott ilyesmi.
Vezso
folyt köv
vezso

Sziasztok!!!

2* is írtam már egy hosszút, de nem ment átKép
Ezért most ez egy próba!!!
zsuba31

Monazsu Kép
Próbálom megérteni, de mi az a Hajnika leves?! Nem értem, segítség, szörnyen hangzik!
Szupernek tartom, hogy itt a neten egymásra találva tudtok egymásnak Patrival segíteni a tanulásban. Tényleg mennyi mindenre jó a net! Kép
Sztem az nem baj, ha olvasol babakönyveket, sok olyasmi van, amit tul. képp tudsz, hogy van, de hogy miért van, azt a könyvek mondják meg. Na jó, persze mindent lehet túlzásba vinni, de nekem nem úgy tűnik, hogy Te ilyen lennél. Én rengeteg mindent összeolvasok, pl napilapban is, a legszélsőségesebb politikai lapokat is, és aztán kihámozom magamnak azt, amiről gondolom, hogy igazság (olyan persze úgysincs). Kép
Azon kiakadtam, amit a hintőporrol, meg a sebbe kent kenőcsről írtál, ez tényleg beavatkozás a gyereknevelésbe! Az ember tudja, hogy nem akarnak ők rosszat, sőt, jót akarnak, mégis rosszul esik az embernek.

Skinga Kép
Örülök, hogy írtál, és megvan az első fog! Kép Angelani az őszi babásoknál van, csak át szokott ide nézni. De még nem szült!

Csilla Kép
Üdv itt köztünk! Gratulálok a kislányodhoz! KépKép Lepényleválás Kép, ez nálam is veszély volt, sajnos... Írj még Magatokról, jó?

Delfinke Kép
Milyen üveges bébiétel vált be, És miért azok? Megírod majd? Ki vagyok teljesen borulva ezen az időjáráson. Nem igaz már, hogy ennyi volt a nyár?! Nem szeretem az őszt!!

Azt szeretném kérdezni, hogy a tápszert lehet-e felhasználni pl házilag gyártott főzelékbe később, vagy a gyümihez lehet-e adni? Mert én még eddig sosem használtam tápszert, és a múltkor azért vettünk egy dobozzal (Milupa, Milumil 2) mert volt az a tej-mizériám egy nap. És sajnálom kidobni. Hálás lennék, ha megírnátok, köszönöm! Kép
Vezso
folyt köv
vezso

Kata Kép
Jópofán írsz, tényleg, tetszik pl a "batár-etetőszék", meg a "Nyugat rabszolgái" is! Kép
Az SCS honlapján nem találtam, hogy kell odamenni, de a lényeg, Bp felől érkezve Bécsbe a Linz felé vezető A2-es autópályára kell fordulni és ki lesz írva az SCS. A nyitvatartást viszont nézd azért meg a honlapon, mert mi a múltkor pórul jártunk, nem tudtam, hogy szombaton korábban zár, és a határon sokat kellett várni. Alig volt időnk aztán vmre.

TimurrKép
Köszi, hogy tetszett a kacsa-recept.Kép Csak Te reagáltál rá Kép, el is szomorodtam, pedig szívesen írogatok recepteket.
Téyleg volt vihar Nálatok tegnap? Itt a csendes eső, de az szép kitartóan egész éjjel, meg fél délelőtt. A mákteáról nem is tudtam!!! Szörnyű, így bekábították szegény piciket régen?!
Ezt a végrendeletet nem mondod komolyan, nehogy ilyen rossz gondolataid legyenek! Értem miért mondod, de akkor is!! A mamik örökké élnek!!! Kép
Nem tudom milyen problémákra gondolsz, amik a kutya-konyha kapcsán vetődtek fel? Sztem nem írtál ilyenről még, bocs, ha mégis, Te sokkal régebb óta vagy itt, nem tudok én mindenről.
Viszont, ezt a fürdetést próbáljátok meg a nagykádban, tudod, írtam róla már. Hátha beválik, nálunk szuperül bevált, és egyre jobban! Kép
És sokszor én is úgy érzem, hogy amikor írsz, mintha számból vennéd ki a szót, annyira hasonló dolgok történnek Veletek! A gyümiadás ma is működik nálunk. Viszont az éjszaka rossz lett, mert a Zsófi lányom (() belázasodott az éjjel közepé, és kijárkáltunk hasmenéssel wc-re, egyedül nem mert menni, meg nem is akartam, hogy egyedül legyen. Görcsölget a pocija és nincs magas láza (max 37.8 volt eddig), de nagyon elesettnek néz ki szegény. Ezért Rozi is felébredt, pedig talán nem ébredt volna és így semmit sem aludtam. Kivagyok teljesen dőlve, fáj a fejem és nagyon fáradt vagyok a kialvatlanságtól Kép Bocsi a panaszkodásért. Látom Maja Neked sem könnyíti most meg az életedet!
Vezso
vezso

Timurr Kép
Zsófi (8) éves, ezt rosszul írtam és ne hari a sok hibáért, csak gyorsam küldtem, nehogy elszálljon a "művem"
Vezso
vezso

Na akkor részletekben, hogy ne bosszankodjak.
A babák csodaszépek!!!! A képeket megnézegettem, de olvasni csak felületesen voltam az elmúlt hétben.
Apum még mindig kórházban, pont egy hete egy agyérgörcsöt kapott.8 cm-es rész elhalt az agyban, de szerencsére az értelme, a beszéd megmaradt. A bal fele részlegesen lebénult. 3 napig kritikus volt az állapota, javulása eddig nem látványos, de azért most már bizakodunk. Vasárnap hajnalban történt , akkor nem engedte, hogy kihívják anyuék az ügyeletet, így titokban telefonáltak nekünk, hogy valamilyen indokkal korareggel menjünk el hozzájuk és vigyük el az ügyeletre.8 órakor már kórházba is vitte a párom, mert még akkor az állapota megengedte a szállítást. DEEEEE képzeljétek el, ott a várakozás alatt ami 2 és fél óra volt,/ mert beteget csak beteghordó szállíthat épületen belül/ már járás képtelenné vált és a beszédje is érthetetlen lett. Szóval amikor már kiakadt a férjem és megengedték, hogy a tolószékkel ők hordják a vizsgálatokra az állapota kritikusra fordúlt. dél lett mire ágyba került és infózióra kötötték, pedig állítólag minden pillanat számít ilyenkor.Most már azért bizakodunk, csak hosszú lesz a felépülése. Pszihésen nagyon a béke feneke alatt van, nehezen tudja feldolgozni a kiszolgátatottságát. Eddig aktív életet élt, állatokat nevelt, gazdálkodott.Ezekután már erre nem nagyon lesz képes, pedig ez az élete.
Apumról ennyi.
zsuba31

Connie Kép
Gratulálok a hasra forduláshoz Kép! Hát, lassan minden baba lehagy minket Kép mozgásilag. A fiúk is, pedig most írtátok (pl az előbb Jégvirág is), hogy a fiúk jobban meggondolják a dolgokat ! (Milyen igaz!!!Kép)
Kérjük szépen a keresztelős beszámolót! Kép

Eszembe jutott Berkiadri, meg Doritis, vajon mi van velük?
Befejezem, benézek majd, de lassan felébred a Zsófi (8), belédiktálok egy kis teát, meg főtt krumplit, meg kétszersültet, és remélem nem lesz lázas. És remélem Rozi nem kap el tőle semmit. és még az is jó lenne, ha tudnék aludni kicsit most délután. Ennyi mindent szeretnék, kis telhetetlen. Ja, és a férjem panaszkodik, hogy hideg az óceán a portugál partokon, de mondtam neki, hogy bocsi, nem sajnálom Kép Bár én is ott lennék!! Meleg van, sőt hőség! És a telefonba behallatszott az óceán hullámzása ...De ma már dolgozniuk kell, eddig egy extra szabadnapja volt kinn, a szakmai vásár viszont ma már kezdődik.
megint sokat írtam...Kép Ugye nem baj?
Vezso
vezso

Sziasztok
Timurr sztem Maja es Csipet osszebeszelnek o is halad nagyon a "hogyan keszitsuk ki anyat" versenyben az elmezonybenKépsemmi se jo allati mennyisegeket kajazik de komolyan reggel eddig 8 korul kelt ez most valtozott 6ra akkor 180ml tap, utana 9-10korul 200ml tejbedara, aztan 1 korul egy nagycsesze fozi pl srepa+krumpli vagy pari+krumpli, aztan 4 korul egy nagy bogre gyumi es vacsorara 180ml tap???? zabagep a kismalacKép
A biopari kerdeset ugy oldom meg lehet venni bio pari puret, pl auchan ilyesmi es azt vezsem meg a krumplit meg jol meghamozom szinte nem is marad semmi.
Vezso a tappal nagyon nem tudsz mit kezdeni magaban hacsak nem keversz bele pl sutotokot, vagy esetleg megfozol biokolest ugy magaban es belekevered a tapba, esetleg kis gyumit is adsz hozza ilyesmiket lehet sztemKép

Kép
vaktyuk

JA uveges kajaKép
LEhet most a dm-ben venni olcson egyfajta hippes kajat a paris sertes tesztaval nagy uveg 159 ft igaz csak 8 hotol de annyiert ajandek aztan lassan ugyis mar 8 hosnaposak lesznekKép

Kép
vaktyuk

Zsuba
Nagyon sajnálom Apukádat!!! KépKépKép Borzasztó! Főleg a várakozás! És ami addig történt! Kép
Apukámnak volt 2 agyérgörcse és tudom, hogy akár másodpercek is számítanak! Viszont az első után, ami a legsúlyosabb volt fél évig nem aludt és mindent kihányt, mert ezeket a részeket érintette a görcs és elmúlt! Azért írom, hogy ne adjátok fel a reményt, hogy javuljon az állapota! És a részleges bénulás változhat? Mit mondanak?
Kívánom, hogy jobban legyen, és tudjon sertepertélni a ház körül újra!
Vezso
vezso

Vaktyúk
Szóval lehet a tápszert összekeverni gyümivel vagy főzelékkel? Jól értem, hogy lehet, ugye? Mert a dobozra nincs semmi ilyesmi írva, sajnos.
Vezso
vezso

Csak 1-2 dologra reagálok, mert olyan sokat írtatok pár nap alatt, hogy csuda!!!
Vezso!!
Erre pontosan emlékszem ,szereintem én vagyok a legööööööregebbbb és nem TEKép
A babarablás BORZASZTÓ !!! Azt gondolnánk, hogy nálunk ilyen MO.-on nem lehet, pedig emlékszem mikor Ági született akkor itt is elraboltak egy babát egy üzlet elől.Soha nem szabad örizetlenül őket üzletben, üzlet előtt.
Ágyról való potyogás!!!
Legelső alkalommal nagyon megijedtem én is együtt zokogtam a gyerekkel. Tudja az ember, hogy megtörténhet, rákészül de egy pillanat műve és megtörténik a baj.Ez nem azt jelenti, hogy később nem ijedtem meg nagyon, de rákészültem és az ágy elé egy vastag szőnyeg rá pléd van terítve ha a nagy ágyon van, mert egy pillanat műve az egész és természetesen mindig az ágy széle felé kell nekik forgolódni.
Nevelés: szerencsére nálam nem szólnak bele.vigyázás nálunk inkább az a baj, hogy anyu nem nagyon meri elvállalni,pedig nem szabad csak ránk hagyatkoznia a babának, hisz bármikor bármi történhet amikor rá kell bízni valakire a babát és ha fél másoktól akkor lesz nagyon rossz.Ilyenkor még mosolyognak az idegenekre, de féléves kor után kezdenek félni tőlük, szoktatni kell őket.
Hozzátáplálás:
Ez is olyan túlmisztifikált dolog már szerintem mint az anyatej. Ágit 6 hetesen már itathattam levekkel orvosi, védőnői tanácsra. Most ugyanaz az orvosom van és csak anyatej fél éves korig!!régen teáztatás, víz itatás is volt most elég csak az tej. Most akkor mi van????? Szerintem mindenki látni fogja mikor érkezik el az ideje az új italok,ételek bevezetésenek és nem kell szigorúna ragoszkodni a hetekkhez, hónapokhoz.
Most akkor csak ennyi!!
A babák tündériek, okosak, ügyesek, szépek!!!KépKépKép
Üdv az újaknak!!!!!!

Ja!! Mukika!!!
Lizi ugye nem volt hűtlen Bazsihoz??? A szurit elfelejtette már??????? Sokat gondol rá!!!Kép
zsuba31

nincs rairva de en eleinte ugy adtam a foziket nekiKép
de tejbegriz helyett a legjobb kiegeszito

Kép
vaktyuk

Zsuba
Sajnálom, ami apukáddal történt.Kép
Jobbulást neki! Fel a fejjel!KépKépKépKép

Vezso
Nem csak mákteával itatták őket, hanem hallottam rokoniktól, hogy pálinkás teát itattak velük, meg a lúdtoll végét belemártották a jó kis cefrepálinkába, és odaadták a gyereknek, hogy szopogassa le. Jó mi? Aludtak is tőle rendesen.
Képzeld én is cukrász vagyok.
Én is olvastam a kacsa receptedet, és össze is futott a nyál a számba! De mire ezt az ember megcsinálja az mint írtad 1.5 óra, és 10 perc alatt meg meglehet enni. Hát hol itt az igazság?

Timurr
Igen én is gondolkodom még mindig, hogy adjak e neki vagy sem mást is. De tegnap a nagynéném megpucolt neki egy barackot, és odaadta naki, hogy szopogassa. És képzeld el csak úgy szívta, és cuppogott hozzá. 2-3* így rácuppant, aztán már nem kellett neki. De lehet, hogy csak éhes volt, vagy fáradt, vagy mittudomén. De lehet, hogy ízlett is neki, és ennyi elég volt egyszerre. Na mindegy nem eröltetem még. Kedden megyünk a 4. hós oltásra, és majd rákérdezek.

Képzeljétek, hogy nálunk még csak egyszer járt a védőnő, amióta itt lakunk./már 3 hónapja/ Az előző lakásunkra meg hetente járt a védőnő, már herótom is volt tőle. Nálatok sűrűbben jár a védőnő?
Szilvi
hüpi

Vezso!

Én nem ragaszkodom a bébiételnél hogy milyen márka.Manó mindet megeszi; de a kedvencei: sütőtök-sárgarpépa, alma-banán-csirke, őszibarack-pulykahús.
Azért arra figyelek, hogy ne legyen benne hozzáadott cukor; de persze ez nem mindig sikerül.
A főzeléket én is tápszerrel hígitom neki, ha üvegből eszik.
Ugyanis jelentem, hogy itthon már csak és kizárólag kanállal eszünk; csak ha megyünk valahova akkor kapja üvegből!
Néha az egész gyerek meg az egész anyja maszatos; de egyszer csak megtanul rendesen enni! Kép Kép Kép Kép
A darált kekszet én is kipróbálom majd.

Jégvirág!
Marcika köszöni a csókokat; mond meg Grétinek hogy hamarosan meglátogatjuk! Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Hüpi Kép
Nem tudtam, hogy ilyeneket adtak anno a babáknak... jobb is, hogy nem tudtam, nem hangzik túl jól. Bár a pálinka jó kis gyógyszer tud lenni, pl menstruációs görcsökre, de eszembe se jutna adni kisbabának.
És tényleg cukrász vagy?! KépKépNahát! És csak most mondod?!Imádok sütni!!! Mesélj, lécci, biztos nem bánják a többiek, miket szeretsz legjobban készíteni, van-e találmányod, specialitásod, szoktál-e otthon is alkotni és a többi...
Ja, 10 perc alatt megeszi a nép, amit órákig készítesz...De ha elégedettek, megéri Kép Azt nem szeretem viszont, hogy bármennyi ennivalót halmozok fel itthon, mégis mindig kell venni vmit, és utálok vásárolni a hiperekben. Annyi idő elmegy vele, meg a pakolással itthon... Vég nélküli dolog.
Az én védőnőm nem tud bejönni, mert nincs csengőnk és nem töröm magam, hogy legyen...Kép Amúgy aranyos, csak feleslegesnek érzem, hogy jöjjön, minek, amikor rendesen élünk, tanácsra meg ha szükségem van, kérdezek úgyis. Megmérni is levihetem, ha akarom Sztem védőnő a problémásabb családoknak fontos, nem?
Vezso
vezso

Sziasztok
Látom a Hajnika leves borzolta a kedélyeket. A kisgyerekeknek nagyon élénk a fantáziájuk, és nem is gondolják komolyan amit sokszor mondanak. Ezzel csak a feszültségét vezeti le, hogy ha nincs a Hajnika, mert megfőzte, otthagyta, stb, akkor megint ő lesz az egyetlen kicsi fia anyának. Sőt ők még hisznek a tündérekben, jézuskában, mikulásban. Tehát ezek a dolgok is "valóságosak" a számukra. A valóság és fantázia sokszor összefonódik. Amúgy szerintem a három év korkülönbség a legrosszabb, mert akkor már rendelkeznek öntudattal, én vagyok, az enyém, és ilyenkor félnek a legjobban attól, hogy az anya, apa nem szeret, mert sokkal többet foglalkozik azzal a "másikkal", pedig előtte csak velem foglalkozott. Hogy megnyugtassam a kedélyeket, most már szerintem elfogadta a testvérét, erről árulkodik az arckifejezése, ahogy a hugicára néz, ahogy megpuszilja, ahogy mosolyog rá. A negatív megnyilvánulások akkor jönnek elő, mikor már nagyon fáradt. És ha jobban belegondolunk, akkor mi sem, legalábbis én sem vagyok a topon, ha fáradt vagyok, ha frusztrált vagyok, sokszor van, hogy legszívesebben tombolnék egyet. De mi "felnöttek" már megtanultunk viselkedni, mert tudjuk, hogy mindennek van következménye, a gyerekek pedig még ösztönösen viselkednek, igazat mondanak... stb.

Patri: szívesen segítek, mert nekem is jól jött, amikor kaptam anyagot másoktól. Amúgy szerintem ugyanazokat az anyagokat fogják leadni, a tananyag nem változik évente, van olyan tanár, aki szóról szóra ugyanazt adta le, amit az előző évfolyamnak.

Hüpi: nem hogy horrort, de tv-t sem néz a kisfiam, max minimax-ot. Nem vagyok híve a TV előtti időtöltésnek.

Jégvirág: én azt csinálom, hogy ha anyósék olyat csinálnak, amit nem kellene, akkor fogom a gyerekeket és elmegyünk és legközelebb csak jóval később megyünk újra hozzájuk. Ez beválik.
Be kell fejeznem, mert a kislányom felébredt.
Monika
monazsu

Hüpi
Biztos lehetsz benne,hogy azért szívta annyira,mert ízlik neki csak talán megunta meg nem tudta mi az.Nálunk az első 6 hétben hetente jött a védőnő utána havonta,én nagyon szeretem,szerintem az ország legjobb védőnő.
Én szokom fenyíteni Maját,hogy jön a máktea!!!

Zsuba
Remélem nem lesz gnd és felépül apukád.A kórház mindig felháborító,a mamáat a combnyaktörésével fél napig hagyták a folyosón,majd 3 napig éheztették a műtétig,mert nem tudták mikor lesz steril lepedő.

Vaktyúk
Szerintem Csipetnek azért tetszik Maja,metlátszi rajta a rosszaság,szerintem a lányom eleven lesz és akaratos.mondjuk ezt már első nap láttam,míg a többi baba békésen elvolt Maja csak úgy ordított,mert nem volt még tej.Jó sokat eszik a kiskölök,igaz az anya fárasztáshoz kell az energia.

Vezso
Tényleg volt vihar,manapság elég sűrűn van és amikor készülödik én meg kikészülök Majától.
Kacsára ráizgultam kicsit,mert amúgy nem eszem meg a húsát (persze a mája és azsírja jöhetKép),nagyon kevés húst eszek meg.Írjál inkább karajból és pulykamellből készült receptekeKép.Te hány kacsát sütsz egy adagnak?Egy gondolom nem elég.
Mamám dicsekedett ezzel a mákszorival,de azóta világosodott annyira,hogy nem mondta főzzek én isKép.
Szegénykéim jobbulást a lányodnak azért etesd a krumplival,kétszersülttel.Remélem az éjszakátok már jobb lesz.
Nem akarlak untatni a problémáimmal,röviden a sogórnőmék 4 en két kölökkel fent laknak az emeleten mégis többet itt vannak lent a konyhában mint fönt.Amikor terhes voltam körbeülték az asztalt és én meg álltam.Állandóan lent szenek és semmit nem pakolnak el maguk után,itt hagynak a beleharapott csoktallértól kezdve mindent,tegnap találtam 2 hetes lángst.És hát a generációs higénia is itt van a képben és akkor plusszba jönnek a kutyák,ezer bajom van a konyhával,de ez van nekem ezt dobta ki a gép.
Komolyan gondolkodtam a halálomon,mert ha valami történne velem a férjemnek dolgoznia kellene ,de én nem akarom,hogy cigifüstben nőjjön fel kis angyalkám,olyan nevelési elvekkel amik itt vannakKép.
ide nekem a sportszeletet isKép
Kép
Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?